Yayınlar & Eserler

Makaleler 158
Tümü (158)
SCI-E, SSCI, AHCI (72)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (72)
Scopus (72)
TRDizin (43)
Diğer Yayınlar (45)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler 157

1. The utilisation of microbial poly-hydroxy alkanoates (PHA) in food industry

IV. Ulusal Biyomühendislik Kongresi, İzmir, Türkiye, 15 - 18 Ekim 2008, ss.141-142, (Özet Bildiri)

2. Natural benzoic acid production by lactic acid bacteria via enzymatic catalysis in cheese

7th International Congress on Agriculture, Environment and Health, ICAEH 2024, Bursa, 30 Mayıs -1 Haziran, 2024, Bursa, Türkiye, 30 Mayıs - 01 Haziran 2024, cilt.1, ss.266, (Özet Bildiri)

3. Süt bazlı emülsiyon sistemlerinde karotenoidlerin biyoerişilebilirliği

III. Ulusal Sütçülük Kongresi, Ankara, Türkiye, 05 Ekim 2023, cilt.1, (Özet Bildiri)

4. Peynirlerde propiyonik asit fermantasyon kinetiği ve tekstürel interaksiyon

III. Ulusal Sütçülük Kongresi 5-6 Ekim 2023, Ankara, Türkiye, 05 Ekim 2023, cilt.1, (Özet Bildiri)

5. Süt ve ürünlerinde sürdürülebilirlik için yeni nesil dizileme teknikleri: DNA barkodlama ve metabarkodlama

III. Ulusal Sütçülük Kongresi: 3.Sütçülük Kongresi, 5-6 Ekim, Ankara, Türkiye, 05 Ekim 2023, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

6. Investigation of melting behavior of cheese produced with by-products from butter

International Asian Congress on Contemporary Sciences–VII, December 09-11, Olongapo City, Philippines, Olongapo, Filipinler, 09 Aralık 2022, cilt.1, ss.1-6, (Özet Bildiri)

7. Functionality of fermented milk supplemented with legume bioactive compounds

7th IDF Symposium on Science and Technology of Fermented Milk, Seraing, Belçika, 29 Kasım 2022, (Özet Bildiri)

8. Glutensiz diyetlerde geleneksel gıdalar ve bağırsak mikrobiyotası

5. Geleneksel Gıdalar Sempozyum, 24-26 Kasım, Bursa, Türkiye, 24 Kasım 2022, cilt.1, ss.147, (Özet Bildiri)

9. Geçmişten günümüze peynir mirasımız: Akçakatık peyniri

Geleneksel Gıdalar Sempozyum, 24-26 Kasım, Bursa, Türkiye, 24 - 26 Kasım 2022, ss.159, (Özet Bildiri)

10. Genetic heritage and traditional cheeses

1st International Traditional Food and Sustainable Food Systems Symposium, August,10, Mersin, Turkey, Mersin, Türkiye, 10 Ağustos 2022, (Özet Bildiri)

11. Novel nomenclature for butter culture

1st International Traditional Food and Sustainable Food Systems Symposium, August,10, Mersin, Turkey, Mersin, Türkiye, 10 Ağustos 2022, (Özet Bildiri)

12. The perspective of geographically indicated dairy products

1st International Traditional Food and Sustainable Food Systems Symposium, August,10, Mersin, Turkey, Mersin, Türkiye, 10 Ağustos 2022, cilt.1, (Özet Bildiri)

13. Relationship With Vitamin D And Covid-19 Disease

14th. INTERNATIONAL CONFERENCE ON MATHEMATICS, ENGINEERING, NATURAL AND MEDICAL SCIENCES, Paris, Fransa, 6 - 07 Temmuz 2022, ss.230-237, (Tam Metin Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

14. Relationship between vitamin D and Covid-19 disease

Conference on Mathematic, Engineering and Natural Sciences, July 6-7, Paris, France, Paris, Fransa, 6 - 07 Temmuz 2022, cilt.1, ss.230-237, (Tam Metin Bildiri)

15. The effect of omega-3 fatty acid metabolism on insulin resistance and obesity-associated disorders

GANUD International Conference on Gastronomy, Nutrition and Dietetics-III May 6-8, Istanbul Gedik University, İstanbul, Türkiye, 06 Mayıs 2022, cilt.1, ss.58-59, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

16. Therapeutic effects of antioxidants in the prevention and management of obesity

GANUD International Conference on Gastronomy, Nutrition and Dietetics-III May 6-8, Istanbul Gedik University, İstanbul, Türkiye, 06 Mayıs 2022, cilt.1, ss.57, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

17. Determination of some properties affecting consumer preference in plant based beverages

GANUD International Conference on Gastronomy, Nutrition and Dietetics-III May 6-8, 2022 Istanbul Gedik University, Istanbul, İstanbul, Türkiye, 06 Mayıs 2022, cilt.1, ss.257-270, (Tam Metin Bildiri)

18. Determination of pomological characteristics of some grape cultivars (Vitis vinifera L) in Manisa region

Latin American Conference on Natural and Applied Sciences, April 5-7, Colombia, Bogata, Bogata, Kolombiya, 5 - 07 Nisan 2022, cilt.1, ss.420-428, (Tam Metin Bildiri)

19. Legume cell wall polysaccharides: Interactions between gut microbiota and food structure

2 nd International Symposium of Scientific Research and Innovative Studies (ISSRIS’22), 2-5 March, Balikesir, Turkey, Balıkesir, Türkiye, 02 Mart 2022, ss.1333-1334, (Özet Bildiri)

20. Determination of optimum parameters in starter culture selection in Kashar cheese

6th Asia pacific International Modern Sciences Congress, December 15-16, Delhi, India, Delhi, Kanada, 15 Aralık 2021, cilt.1, ss.366, (Özet Bildiri)

21. Evaluation of somatic cell count of raw milk depending on seasonal variation

Latin American Conference on Natural and Applied Sciences, November 5-6, 2021, Villahermosa, Mexico, 291-297, Villahermosa, Meksika, 05 Kasım 2021, (Tam Metin Bildiri)

22. Effect of salt concentration on the structure and preference of Mihalic cheese

Latin American Conference on Natural and Applied Sciences, November 5-6, 2021, Villahermosa, Mexico, Villahermosa, Meksika, 05 Kasım 2021, (Tam Metin Bildiri)

23. Culture Selection in Yoghurt Production in Accordance with the Expectations of the producers and Consumers

4th INTERNATIONAL NEW YORK CONFERENCE ON EVOLVING TRENDS IN INTERDISCIPLINARY RESEARCH & PRACTICES, Manhattan, New York, Amerika Birleşik Devletleri, 2 - 04 Mayıs 2021, cilt.1, sa.1, ss.116-124, (Tam Metin Bildiri)

24. The Impact of Bean Prebiotic Sources on the In Vitro Growth of Bifidobacterium animalis subsp. lactis

3rd International Conference on Innovative Studies of Contemporary Sciences, Tokyo, Japonya, 19 - 21 Şubat 2021, ss.1-8, (Tam Metin Bildiri)

25. The effect of different butter production technologies on chemical composition and amino acid profile of buttermilk.

HEZARFEN Uluslararası Fen Matematik ve Mühendislik Bilimleri Kongresi, İzmir, Türkiye, 8 - 10 Kasım 2019, ss.23-35, (Tam Metin Bildiri)

28. Probiyotiklerin farklı kanser türlerinde sitotoksik etkileri

2. Ulusal Sütçülük Kongresi, İzmir, Türkiye, 25 - 26 Nisan 2019, ss.200, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

29. Süt ürünlerinin ambalajlanmasında biyosensör uygulamaları

Tüm Ürün, Kap ve Ambalaj Standartları Sempozyumu: Süt ve Süt Ürünleri, İstanbul, Türkiye, 18 - 19 Nisan 2019, cilt.1, ss.54-63, (Tam Metin Bildiri)

30. Şeker oranı azaltılmış sinbiyotik yoğurt üretiminde doğal tatlandırıcıların kullanımı

VIII. Uludağ Üniversitesi Bilgilendirme ve Ar-Ge Günleri, Bursa, Türkiye, 18 - 19 Mart 2019, (Tam Metin Bildiri)

31. Association between Intake of Yogurt Consumption and Sensory Aspects

INTERNATIONAL CONGRESS ON ENGINEERING AND LIFE SCIENCE, Kastamonu, Türkiye, 26 - 29 Nisan 2018, ss.768-771, (Tam Metin Bildiri)

32. Evaluation of Agro-Industrial Wastes as Prebiotic

INTERNATIONAL CONGRESS ON ENGINEERING AND LIFE SCIENCE, Kastamonu, Türkiye, 26 - 29 Nisan 2018, ss.958-960, (Tam Metin Bildiri)

33. The Evaluation of the Textural and Sensorial Properties of Chocolate Dairy Dessert

INTERNATIONAL CONGRESS ON ENGINEERING AND LIFE SCIENCE, Kastamonu, Türkiye, 26 - 29 Nisan 2018, cilt.764, (Tam Metin Bildiri)

34. Alternative to Antibiotic Use in Livestock: Probiotic Microorganisms

INTERNATIONAL CONGRESS ON ENGINEERING AND LIFE SCIENCE, Kastamonu, Türkiye, 26 - 29 Nisan 2018, ss.821-824, (Tam Metin Bildiri)

35. Lipid production by Rhizopus stolonifer cultivated on dairy wastes

43rd Croatian Dairy Experts Symposium with International Participation, LOVRAN, Hırvatistan, 7 - 10 Kasım 2018, ss.55-56, (Özet Bildiri)

36. Computer vision and image analysis techniques for evaluation of cheese characteristics

43rd Croatian Dairy Experts Symposium with International Participation, LOVRAN, Hırvatistan, 7 - 10 Kasım 2018, ss.88, (Özet Bildiri)

37. Antioxidant capacity, phenolic and vitamin E contents of goat milk kefir produced with commercial starter culture

43rd Croatian Dairy Experts Symposium with International Participation, LOVRAN, Hırvatistan, 7 - 10 Kasım 2018, ss.56-57, (Özet Bildiri)

38. Assessment of consumer demand for reduced-sugar and lactose-free dairy products

43rd Croatian Dairy Experts Symposium with International Participation, LOVRAN, Hırvatistan, 7 - 10 Kasım 2018, ss.54, (Özet Bildiri)

39. Technological and Yield Properties of White Cheese Made Using Different Coagulant Enzymes

International Agriculture, Environment and Health Congress, 26-28 October, Aydın Turkey, Aydın, Türkiye, 26 - 28 Ekim 2018, ss.1722-1732, (Tam Metin Bildiri)

42. Effect of sugar components on sensorial and textural properties of Turkish delight (lokum)

International Symposium on Food Rheology and Texture, İstanbul, Türkiye, 19 - 21 Ekim 2018, ss.83-84, (Özet Bildiri)

43. Textural attributes of white cheeses: correlation with instrumental and sensory measurements

International Symposium on Food Rheology and Texture, İstanbul, Türkiye, 19 - 21 Ekim 2018, ss.158-163, (Tam Metin Bildiri)

44. The effect of different animal milk on rheological characteristics of dairy products

International Symposium on Food Rheology and Texture, İstanbul, Türkiye, 19 - 21 Ekim 2018, ss.153-157, (Tam Metin Bildiri)

45. Effects of Starter Culture Combination on the Characteristic of White Cheese

International Agricultural, Biological and Life Science Conference, Edirne, Türkiye, 2 - 05 Eylül 2018, (Tam Metin Bildiri)

46. Investigation of Antioxidant Activity of Two Tagetes Species with Potential Use as Food Additive

International Conference on Raw Materials to Processed Foods, Antalya, Türkiye, 19 - 21 Nisan 2018, ss.121, (Özet Bildiri)

47. The Choice for Brand by Cheese Consumers using Multinomial Logit Model

The 4 th International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus”, Girne, Kıbrıs (Kktc), 19 - 21 Nisan 2018, cilt.46, (Özet Bildiri)

48. Increasing Trend on Low-Calorie Sweeteners: Natural Sweeteners as Alternatives to Artificial Sweeteners

International Conference on Raw Materials to Processed Foods, Antalya, Türkiye, 19 - 21 Nisan 2018, ss.245, (Özet Bildiri)

49. Probiyotik süt ürünlerinde bifidojenik faktör olarak inülin

7. Ulusal Sağlıklı Yaşam Sempozyumu, İstanbul, Türkiye, 12 - 15 Nisan 2018, ss.156, (Özet Bildiri)

50. Probiyotik mikroorganizmaların taşıyıcısı olarak süt ürünlerinin önemi

7. Ulusal Sağlıklı Yaşam Sempozyumu, İstanbul, Türkiye, 12 - 15 Nisan 2018, ss.156, (Özet Bildiri)

51. Süt Sektöründe Mesleki Yeterlilik ve Gereksinimlerin Belirlenmesi

Uludağ Üniversitesi VII. Bilgilendirme ve AR-GE Günleri, Bursa, Türkiye, 3 - 04 Nisan 2018

52. Yağı Azaltılmış Fermente Süt Ürünlerinin Geliştirilmesinde Fonksiyonel Yaklaşımlar

Uluslararası Gıda Kongresi 4th International Food Congress “Gıda Sektöründe Yeni Yaklaşımlar”, Bursa, Türkiye, 28 - 29 Eylül 2017, cilt.37, (Özet Bildiri)

53. Beslenmede Nutrigenetik Yaklaşımlar

Uluslararası Gıda Kongresi 4th International Food Congress, Gıda Sektöründe Yeni Yaklaşımla, 28 - 29 Eylül 2017, ss.35, (Özet Bildiri)

54. Fonksiyonel Süt Pazarında Manda Sütü ve Ürünlerinin Geliştirilmesi

Uluslararası Gıda Kongresi 4th International Food Congress “Gıda Sektöründe Yeni Yaklaşımlar”, Bursa, Türkiye, 28 - 29 Eylül 2017, cilt.23, (Özet Bildiri)

55. Manda sütünden üretilen endüstriyel süt ürünlerinin geliştirilmesi

1. Ulusal Sütçülük Kongresi, Ankara, Türkiye, 25 Mayıs - 26 Temmuz 2017, ss.68, (Özet Bildiri)

56. Identifying the consumer characteristics and preferences towards traditional cheese

186th International Conference on Food and Agricultural Engineering (ICFAE, Lizbon, 11 - 12 Mayıs 2017, (Tam Metin Bildiri)

57. USING OF STEVIA AS NON-CALORIC SUGAR SUBSTITUTES ONVIABILITY OF PROBIOTIC BACTERIA LACTOBACILLUS CASEI

186th International Conference on Food and Agricultural Engineering (ICFAE), 11 - 12 Mayıs 2017, (Tam Metin Bildiri)

58. Süt hayvanlarında mastitisin önlenmesi ve tedavisinde transgenik uygulamalar

1. Ulusal Sütçülük Kongresi, Ankara, Türkiye, 25 - 26 Mayıs 2017, ss.69, (Özet Bildiri)

59. Biyoplastikler ve süt ürünlerinde kullanımı

1. Ulusal Sütçülük Kongresi, Ankara, Türkiye, 25 - 26 Mayıs 2017, ss.72, (Özet Bildiri)

60. Production of reduced fat Labneh cheese with Locust Bean Gum

International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies (ICAFOF 2017), Nevşehir, Türkiye, 15 Mayıs 2017 - 17 Ocak 2018, ss.192, (Özet Bildiri)

61. Effects of high-pressure technology on the functional properties of dairy foods

International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies (ICAFOF 2017), Nevşehir, Türkiye, 15 - 17 Mayıs 2017, ss.1160, (Özet Bildiri)

62. The characterization of the textural and sensory properties of buffalo milk yoghurts

186th International Conference on Food and Agricultural Engineering (ICFAE), Lizbon, Portekiz, 11 - 12 Mayıs 2017, (Tam Metin Bildiri)

63. Yağı azaltılmış Labne peyniri üretiminde β-glukan kullanımı

VI. Uludağ Üniversitesi Bilgilendirme ve Ar-Ge Günleri, Bursa, Türkiye, 15 - 16 Mart 2017, (Tam Metin Bildiri)

64. Karacabey Yöresi Geleneksel Peyniri Mihaliç Peyniri

Karacabey Sempozyumu 2015, Karacabey, Türkiye, 1 - 03 Ekim 2015, cilt.1, ss.553-560, (Tam Metin Bildiri)

65. Textural Properties of Herby Cheese

3rd International Conference on Food Sciences and Health (ICFSH), SİDNEY, Avustralya, 26 - 28 Kasım 2016, (Tam Metin Bildiri)

66. Consumer’s behavior towords table olives

3rd International Conference on Food Sciences and Health (ICFSH), Sidney, Avustralya, 26 - 28 Kasım 2016, cilt.23, (Tam Metin Bildiri)

68. Consumer’s Behavior towards Table Olives

3rd International Conference on Food Sciences and Health (ICFSH), Avustralya, 26 - 28 Kasım 2016, (Özet Bildiri)

71. Beta Glucan A Novel Ingredient for Dairy Products

27th INTERNATIONAL SCIENTIFIC-EXPERT CONGRESS OF AGRICULTURE AND FOOD INDUSTRY, 26 - 28 Eylül 2016

72. Functional Components of Prebiotic Fermentation Short Chain Fatty Acids SCFAs

27th INTERNATIONAL SCIENTIFIC-EXPERT CONGRESS OF AGRICULTURE AND FOOD INDUSTRY, 26 - 28 Eylül 2016

73. In vitro Fermentation of Carrageenan Locust Bean and Xanthan Gums by Bifidobacterium longum

27th INTERNATIONAL SCIENTIFIC-EXPERT CONGRESS OF AGRICULTURE AND FOOD INDUSTRY, 26 - 28 Eylül 2016

74. Evaluation of Fatty Acid Profile of Trabzon Butter

4th International Conference on Chemical and Process Engineering, Madrid, İspanya, 15 - 16 Haziran 2015, cilt.7, ss.190-194, (Tam Metin Bildiri)

76. Füme Çerkez peynirinin özellikleri üzerine farklı dumanlama tekniklerinin etkisi

V. Uludağ Üniversitesi Bilgilendirme ve Ar-Ge Günleri, Bursa, Türkiye, 15 - 16 Mart 2016, (Tam Metin Bildiri)

78. Organik süt işletmelerinin uygunluğunun ve sürdürülebilirliğinin sistemsel ispatı

Doğu Karadeniz 2. Organik Tarım Kongresi, Rize, Türkiye, 6 - 09 Ekim 2015, ss.41, (Özet Bildiri)

79. consumer preferences and perception an analysis on table olives

the 3rd international symposium on traditional foods from adriatic to caucasus, Sarajevo, Bosna-Hersek, 1 - 04 Ekim 2015, cilt.1, ss.537

80. Consumer Preferences and Perception: An Analysis on Table Olives

3rd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Bosna-Hersek, 1 - 04 Ekim 2015, (Özet Bildiri)

81. The Antioxidative Capacity of Kefir Produced from Goat Milk

4th International Conference on Chemical and Process Engineering (ICCPE 2015, Madrid, İspanya, 15 - 16 Haziran 2015

82. A Research on Whey as a Renewable Substrate for Single Cell Oil Production By Saprolegnia diclina

4th International Conference on Chemical and Process Engineering (ICCPE 2015), Madrid, İspanya, 15 - 16 Haziran 2015 Sürdürülebilir Kalkınma

83. Research on Whey as a Renewable Substrate for Single Cell Oil Production By Saprolegnia diclina

4th International Conference on Chemical and Process Engineering (ICCPE 2015), Madrid, İspanya, 15 - 16 Haziran 2015, (Tam Metin Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

84. Evaluation of Antioxidant Activity of Pomegranate Molasses by 2,2-Diphenyl-lPicrylhydrazyl (DPPH) Method

4th International Conference on Chemical and Process Engineering (ICCPE 2015), İspanya, 15 - 16 Haziran 2015, (Özet Bildiri)

85. Survival of Lactobacillus spp. in Fruit Based Fermented Dairy Beverages

4th International Conference on Chemical and Process Engineering (ICCPE 2015), Madrid, İspanya, 15 Haziran - 16 Mayıs 2015, (Tam Metin Bildiri)

86. Beslenme genomiği ve nutrigenetik

2. İç Anadolu Bölgesi Tarım ve Gıda Kongresi, Nevşehir, Türkiye, 28 - 30 Nisan 2015, (Özet Bildiri)

87. Plant prebiotics for the development of fermented dairy products

International Conference on Engineering and Natural Science, Skopje, Makedonya, 15 - 19 Mayıs 2015, (Özet Bildiri)

88. Prebiyotik etkinin değerlendirilmesinde nicel yaklaşımlar

İç Anadolu Bölgesi 2. Tarım ve Gıda Kongresi, Nevşehir, Türkiye, 28 - 30 Nisan 2015, ss.321, (Özet Bildiri)

89. Probiyotik bakterilerin antioksidan etki mekanizmaları

İç Anadolu Bölgesi 2. Tarım ve Gıda Kongresi, Nevşehir, Türkiye, 28 - 30 Nisan 2015

90. Phenolics in Human Health

International Conference on Chemical and Food Engineering-ICCFE, Dubai, Birleşik Arap Emirlikleri, 4 - 05 Nisan 2014, cilt.5, ss.393-396, (Tam Metin Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

91. Edible Flowers of Turkey: Innovative Nutraceuticals

3rd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Bosna-Hersek, 1 - 04 Ekim 2014, (Özet Bildiri)

93. Computer vision technology for food quality evaluation

3rd International Food Congress, Bursa, Türkiye, 26 - 27 Eylül 2014, cilt.27, (Özet Bildiri)

96. Bursa İlinde Geleneksel Peynirlerin Tüketim Eğilimlerinin Belirlenmesi

4. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Sözlü-Poster Bildiriler KitabI, Adana, Türkiye, 17 - 19 Nisan 2014, ss.664, (Özet Bildiri)

98. Influence of Dietary Fiber Addition on the Properties of Probiotic Yogurt

International Conference on Chemical and Food Engineering-ICCFE, International Journal of Chemical Engineering and Applications, Dubai, Birleşik Arap Emirlikleri, 4 - 05 Nisan 2014, cilt.5, ss.397-401, (Tam Metin Bildiri)

100. Probiyotik yoğurt üretiminde β-Glukan kullanımı

III. Uludağ Üniversitesi Bilgilendirme ve Ar-Ge Günleri, Bursa, Türkiye, 12 - 14 Kasım 2013, (Tam Metin Bildiri)

101. Fermented Cream Production with Probiotic Strains

The 2nd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Struga-Ohrid, Makedonya, 24 - 26 Ekim 2013, cilt.154, (Özet Bildiri)

102. Survival of selected probiotic bacteria in set-type yogurt supplemented with chestnut flour

The 2nd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Struga-Ohrid, Makedonya, 24 - 26 Ekim 2013

104. Determination of yogurt quality by using rheological and textural parameters

2nd International Conference on Nutrition and Food Sciences -ICNFS, Nutrition and Food Science II, Moskva, Rusya, 27 - 28 Temmuz 2013, cilt.53, ss.118-122, (Tam Metin Bildiri)

105. Effects of various lengths inulin on the properties of yogurt with Lactobacillus rhamnosus

Joint Annual Meeting of ADSA ASAS, Journal of Dairy Science, Indianapolis, Indiana, Amerika Birleşik Devletleri, 8 - 12 Temmuz 2013, cilt.96, ss.309, (Özet Bildiri)

106. Effect of animal and microbial rennet on proteolysis during ripening of White Brined Cheese

3rd International Conference on Agriculture and Animal Science - CAAS, Agriculture and Animal Science, Bangkok, Tayland, 24 - 26 Kasım 2012, cilt.47, ss.30-35, (Tam Metin Bildiri)

107. γ - aminobütirik asit (GABA) ve süt ürünlerinde önemi

Süt Endüstrisinde Yenilikçi Yaklaşımlar Sempozyumu, Denizli, Türkiye, 15 - 16 Kasım 2012

108. Yenilenebilir karbon kaynağı olarak peynir altı suyundan Mortierella isabellina CBS 224.35 ile mikrobiyel yağ üretimi

Süt Endüstrisinde Yenilikçi Yaklaşımlar Sempozyumu, Denizli, Türkiye, 15 - 16 Kasım 2012, ss.143, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

109. Süt ve ürünlerinin doğal antioksidan bileşenleri ve etki mekanizmaları

Süt Endüstrisinde Yenilikçi Yaklaşımlar Sempozyumu, Denizli, Türkiye, 15 - 16 Kasım 2012, cilt.142, (Özet Bildiri)

110. Laktoz ve türevlerinin prebiyotik özellikleri

Türkiye 11. Gıda Kongresi, Hatay, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2012, ss.488, (Özet Bildiri)

111. Farklı dumanlama tekniklerinin füme Çerkez peynirinin özellikleri üzerine etkisi

Türkiye 11. Gıda Kongresi, Hatay, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2012, ss.178, (Özet Bildiri)

112. Bazı sebzelerin hijyenik kalitesi üzerine kurutma işleminin etkisi

Türkiye 11. Gıda Kongresi, Hatay, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2012, ss.487, (Özet Bildiri)

114. Mikrobiyel polihidroksialkanoat (PHA) üretimi

Türkiye 11. Gıda Kongresi, Hatay, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2012, cilt.490, (Özet Bildiri)

115. Effects of S. cerevisiae addition to anatolian water buffalo diets on dry matter intake, milk yield, milk composition and somatic cell count

V. International Symposium of Livestock Production, Macedonian Journal of Animal Science, Skopje, Makedonya, 2 - 07 Eylül 2012, cilt.3, ss.193-198, (Tam Metin Bildiri)

116. Thymus serpyllum’un uçucu yağları ve fonksiyonel özellikleri

III. Geleneksel Gıdalar Kongresi, Konya, Türkiye, 10 - 11 Mayıs 2012, (Tam Metin Bildiri)

117. Trabzon tereyağının yağ asidi kompozisyonunun belirlenmesi

III. Geleneksel Gıdalar Kongresi, Konya, Türkiye, 10 - 11 Mayıs 2012, ss.189-191, (Özet Bildiri)

118. Lactose and Its derivatives in infant formulas

International Symposium of Probiotics Prebiotics in Pediatrics, İstanbul, Türkiye, 24 Şubat 2012 - 26 Şubat 2016, cilt.90, (Özet Bildiri)

119. The effect of prebiotics on the bioavailability of mineral elements in infant formulas

International Symposium of Probiotics Prebiotics in Pediatrics, İstanbul, Türkiye, 24 - 26 Şubat 2012, cilt.89, (Özet Bildiri)

120. Effect of herbs and spices on chemical and organoleptic Properties of black table olives

IV Conference Table Olives Conference, Cordoba, Arjantin, 16 - 17 Şubat 2012, ss.132, (Özet Bildiri)

121. Tahıl bazlı süt ürünlerinin geliştirilmesi

7. Gıda Mühendisliği Kongresi, Ankara, Türkiye, 24 - 26 Kasım 2011, ss.158, (Özet Bildiri)

122. Dumanlanarak üretilen peynirler

7. Gıda Mühendisliği Kongresi, Ankara, Türkiye, 24 - 26 Kasım 2011, ss.114, (Özet Bildiri)

123. Yogurts made from milk where heating was performed at different pH values

Joint Annual Meeting of ADSA ASAS, Journal of Dairy Science, New Orleans, Louisiana, Amerika Birleşik Devletleri, 10 - 14 Temmuz 2011, cilt.94, (Özet Bildiri)

124. Bioavailability of Food Polyphenol

International Food Congress-Novel Approaches in Food Industry, 26 - 29 Mayıs 2011, (Tam Metin Bildiri)

125. Functional Properties and Anti-microbial Activity of Some Macrofungal Extracts

International Food Congress-Novel Approaches in Food Industry, 26 - 29 Mayıs 2011, (Tam Metin Bildiri)

126. The Use of Microorganisms for Vanilin Flavour Production

International Food Congress-Novel Approaches in Food Industry, 26 - 29 Mayıs 2011, (Tam Metin Bildiri)

127. Trabzon tereyağının yağ asidi kompozisyonunun belirlenmes

III. Geleneksel Gıdalar Kongresi, Konya, Türkiye, 10 Mayıs 2012 - 11 Mayıs 2011, ss.189-191, (Tam Metin Bildiri)

128. Enzyme accelerated ripening of Turkish Mihalic hard cheese: proteolysis and lipolysis

Joint Annual Meeting of ADSA ASAS, Journal of Dairy Science, Denver, Colorado, Amerika Birleşik Devletleri, 11 - 15 Temmuz 2010, cilt.93, (Özet Bildiri)

129. Production of single cell oil during growth of Aspergillus species on whey

Joint Annual Meeting of ADSA ASAS, Denver, Amerika Birleşik Devletleri, 11 - 15 Temmuz 2010, cilt.93, ss.608, (Özet Bildiri)

130. Süt yağından elde edilen krema ürünleri

6. Gıda Mühendisliği Kongresi, Antalya, Türkiye, 6 - 08 Kasım 2009, ss.389-395, (Tam Metin Bildiri)

131. Sütün pastörizasyonunun Örgü peynirinin duyusal özellikleri üzerine etkisi

6. Gıda Mühendisliği Kongres, Antalya, Türkiye, 6 - 08 Kasım 2009, ss.599-607, (Tam Metin Bildiri)

132. Evaluation of fatty acid composition of raw milk produced in Marmara and West Anatolia areas of Turkey

3rd International EuroFIR Congress, Vienna, Avusturya, 8 - 10 Eylül 2009, ss.182-183, (Özet Bildiri)

133. İzmit pişmaniyesi’nin mikrobiyolojik ve kimyasal özelliklerİ

II. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Van, Türkiye, 27 - 29 Mayıs 2009, ss.337-340, (Özet Bildiri)

134. Türk kahvesi’nin tarihçesi ve özellikleri

II. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Van, Türkiye, 27 - 29 Mayıs 2009, ss.599-603, (Tam Metin Bildiri)

135. Yöresel Bir Kebap: İskender

II. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Van, Türkiye, 27 - 29 Mayıs 2009, ss.547-549, (Tam Metin Bildiri)

136. Höşmerim tatlısı üretimi ve özellikleri

II. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Van, Türkiye, 27 - 29 Mayıs 2009, ss.100-103, (Tam Metin Bildiri)

137. Mustafakemalpasa cheese-based dessert: A traditional Turkish taste

Pamukkale Süt ve Süt Ürünleri Sempozyumu, Denizli, Türkiye, 21 - 23 Mayıs 2009, ss.145, (Özet Bildiri)

139. The occurence of PAH (polycyclic aromatic hydrocarbons) in smoked cheeses

IV. Ulusal Biyomühendislik Kongresi, İzmir, Türkiye, 15 - 18 Ekim 2008, ss.149-150, (Özet Bildiri)

141. Süt ürünlerinin Eikosapentaenoik asit (EPA) ve Dokosahekzaenoik asit (DHA) ile zenginleştirilmesİ

Türkiye 10. Gıda Kongresi, Erzurum, Türkiye, 21 - 23 Mayıs 2008, ss.713-716, (Tam Metin Bildiri)

142. Dondurma üretiminde kristalizasyon ve rekristalizasyon Mekanizması

Türkiye 10. Gıda Kongresi, Erzurum, Türkiye, 21 - 23 Mayıs 2008, ss.705-708, (Tam Metin Bildiri)

143. The organic acid profile of boza: a fermented beverage

5th International Congress on Food Technology, Atina, Yunanistan, 9 - 11 Mart 2007, (Tam Metin Bildiri)

144. Impact of trisodium citrate on rheology and microstructure of yogurt

Joint Annual Meeting of ADSA ASA, Minneapolis, Minnesota, 8 - 12 Temmuz 2006, cilt.89, ss.176-177, (Özet Bildiri)

145. Mozzeralla ve pizza peynirinin erime kabiliyetine etki eden faktörler

8. Gıda Kongresi, Bursa, Türkiye, 26 - 28 Mayıs 2004, ss.7, (Özet Bildiri)

146. Doğal nutrasötik bir gıda: tereyağı

8. Gıda Kongresi, Bursa, Türkiye, 26 - 28 Mayıs 2004, ss.68, (Özet Bildiri)

147. Comparison of the cholesterol content and nutritional value of chicken eggs processed by different methods

1st International Functional and Nutraceutical Foods Symposium, Antalya, Türkiye, 27 - 29 Nisan 2004, (Özet Bildiri)

148. Aromalı kefir üretimi

Ulusal Kivi Ve Üzümsü Meyveler Sempozyumu, Ordu, Türkiye, 23 - 25 Ekim 2003, ss.485-490, (Tam Metin Bildiri)

149. Developments in membrane seperation techniques used in production of whey protein concentrate

Süt Endüstrisinde Yeni Eğilimler Sempozyumu, İzmir, Türkiye, 22 - 23 Mayıs 2003, ss.217-221, (Tam Metin Bildiri)

151. A Study on the use of yoghurt, Whey, Lactic Acid and Starter Culture on Carrot Fermentation

2nd International Conference on Horticultural Science, Kafr El-Sheikh, Mısır, 10 - 12 Eylül 2002, (Özet Bildiri)

152. The suitability of some vegetables for drying

2nd International Conference on Horticultural Science, Kafr El-Sheikh, Mısır, 10 - 12 Eylül 2002, (Özet Bildiri)

153. Vişne meyvesi, aroması ve likörü ile meyveli yoğurt üretimi

I. Sert Çekirdekli Meyveler Sempozyumu, Yalova, Türkiye, 25 Eylül - 28 Ağustos 2001, ss.329-342, (Tam Metin Bildiri)

154. Probiyotik süt ürünlerinin beslenme ve sağlık üzerine etkisi

VI. Süt ve Süt Ürünleri Sempozyumu “Süt ve Ürünleri Mikrobiyolojisi ve Katkı Maddeleri”, Tekirdağ, Türkiye, 22 - 23 Mayıs 2000, ss.279-287, (Tam Metin Bildiri)

155. Süt ve ürünlerinde bulunan laktik asit bakterilerinin oluşturduğu bakteriosinler

VI. Süt ve Süt Ürünleri Sempozyumu “Süt ve Ürünleri Mikrobiyolojisi ve Katkı Maddeleri”, Tekirdağ, Türkiye, 22 - 23 Mayıs 2000, ss.315-319, (Tam Metin Bildiri)

156. Sütün insan beslenmesindeki önemi

IV. Süt ve Ürünleri Sempozyumu “İçme Sütü”, İstanbul, Türkiye, 21 - 22 Mayıs 1996, ss.31-41, (Tam Metin Bildiri)

157. İçme sütüne işleme ve depolama sırasında sütün bileşiminde oluşan değişmeler

IV. Süt ve Ürünleri Sempozyumu “İçme Sütü”, İstanbul, Türkiye, 01 Ocak 1998, ss.169-177, (Tam Metin Bildiri)
Kitaplar 12

2. Technological and Health Effects of Butter By-products Rich in Phospholipids in Consumers Sustainable Diets

In Consumer Perceptions and Food, Bogueva Diana, Editör, Springer Nature, Singapore, ss.639-657, 2024

3. Perception and Motivational Trends Towards Kefir Consumption

Consumer Perceptions and Food, Bogueva Diana, Editör, Springer Nature, Singapore, ss.625-638, 2024

4. Gıda Emülsiyonları ve Mikroyapısal Dizayn

TARIM İÇİN GELİŞMİŞ STRATEJİLER -2, BEYCİOĞLU, Tahsin, Editör, www.iksadyayinevi.com, Ankara, ss.15-44, 2023

5. Yoğurt Teknolojisi

Endüstriyel Gıda Üretim Teknikleri, P. Şanlıbaba,Y. Güçer, Editör, Nobel Yayınevi, Ankara, ss.387-411, 2022

6. Effects of ultrasound technology on milk fermentation

Natural and Technology Sciences, Cogurcu and M. Uzun, Editör, Duvar, İzmir, 2022

7. Probiyotik Kültürlerinin Muhafazası

Probiyotik Yüzyılı, M. Akçelik,P. Şanlıbaba,N. Akçelik,B. Uymaz Tezel, Editör, Gazi Yayın Dağıtım, Ankara, ss.1-45, 2020 Creative Commons License

8. Probiyotik Kültürlerin Muhafazası

Probiyotik Yüz Yılı, M. Akçelik, P. Şanlıbaba, N. Akçelik, B.U. Tezel, Editör, Gazi Kitap Evi, Ankara, ss.247-293, 2020

10. The Functional Aspects of Beta Glucan for Dairy Industry

Science within Food: Up-to-date Advances on Research and Educational Ideas, A. Méndez-Vilas, Editör, Formatex Research Center, Badajoz, ss.264-271, 2017

11. The therapeutic potential of pomegranate and its products for prevention of cance

Cancer Prevention, A.G. Georgakilas, Editör, InTech Open Access Publisher, Rijeka, Rijeka, ss.331-372, 2012 Sürdürülebilir Kalkınma
Metrikler

Yayın

332

Yayın (WoS)

72

Yayın (Scopus)

72

Atıf (WoS)

1442

H-İndeks (WoS)

21

Atıf (Scopus)

1614

H-İndeks (Scopus)

23

Atıf (Scholar)

3981

H-İndeks (Scholar)

33

Atıf (TrDizin)

90

H-İndeks (TrDizin)

3

Atıf (Sobiad)

982

H-İndeks (Sobiad)

11

Atıf (Diğer Toplam)

198

Proje

42

Fikri Mülkiyet

7

Tez Danışmanlığı

25

Açık Erişim

27
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları