SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler
The effect of plant mucilaginous gel polysaccharides on oxidative tolerance and fermentation of dietetic yoghurts
MLJEKARSTVO
, cilt.74, sa.1, ss.22-32, 2024 (SCI-Expanded)
Impact of Some Gums on the Growth and Activity of Bifidobacterium animalis subsp. lactis
Journal of Food Engineering
, cilt.3, sa.1, ss.73-77, 2017 (SCI-Expanded)
Survival of Lactobacillus spp in Fruit Based Fermented Dairy Beverages
International Journal of Food Engineering
, cilt.1, sa.1, ss.44-49, 2015 (SCI-Expanded)
A study on the use of yoghurt, whey, lactic acid and starter culture on carrot fermentation
POLISH JOURNAL OF FOOD AND NUTRITION SCIENCES
, cilt.57, sa.2, ss.147-150, 2007 (SCI-Expanded)
Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler
Use of oriental spruce gum (Picea orientalis (L.) Link) in gluten-free milk-based dessert
Balıkesir Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi
, cilt.26, sa.2, ss.556-567, 2024 (Hakemli Dergi)
Süt Ürünlerinin Zenginleştirilmesinde Kullanılan Baharatların Fonksiyonel Etkileri
Bursa Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi (Online)
, cilt.37, sa.1, ss.221-239, 2023 (Hakemli Dergi)
Probiyotik Bakterilerin Stress Koşullarının Azaltılmasında Alternatif Proses Teknolojileri
TURKISH JOURNAL OF AGRICULTURE: FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
, cilt.11, sa.5, ss.905-919, 2023 (Hakemli Dergi)
Gıdaların Oral İşlenmesi ve Tribolojik Perspektif
INTERNATIONAL JOURNAL OF SCIENCE, TECHNOLOGY AND DESIGN
, cilt.3, sa.2, ss.130-150, 2022 (Hakemli Dergi)
Süt Endüstrisi Atıklarının Çevresel Etkileri ve Biyoteknolojik Olarak Değerlendirilmesi
Bursa Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi (Online)
, cilt.35, sa.2, ss.415-437, 2021 (Hakemli Dergi)
Glikoz Oksidaz Enzimi Mekanizması ve Süt Ürünlerinde Probiyotik Bakterilerin Gelişimi Üzerine Etkisi
Gıda ve yem bilimi-teknolojisi dergisi
, cilt.26, sa.2, ss.1-9, 2021 (Hakemli Dergi)
Bioactive components of milk fat globule membrane and technological applications
International Journal of Scientific and Technological Research
, cilt.6, sa.8, ss.10-28, 2020 (Hakemli Dergi)
Determining product development and consumer strategies with food texture - aroma interactions
International Journal of Scientific and Technological Research
, cilt.6, sa.10, ss.29-54, 2020 (Hakemli Dergi)
Mechanisms of psychobiotic effect and gut microbiota
International Journal of Science, Technology and Design
, cilt.1, sa.1, ss.59-77, 2020 (Hakemli Dergi)
Süt Ürünlerinin Mikro Yapısının Oluşumunda Süt Proteinlerinin Önemi
Bursa Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi (Online)
, cilt.33, sa.2, ss.355-374, 2019 (Hakemli Dergi)
Smoked Circassian Cheese Flavour and Sensory Perspective
International Journal of Science and Engineering Investigations
, cilt.8, sa.93, ss.1-6, 2019 (Hakemli Dergi)
Effects of starter culture combination on the characteristic of white cheese
International Journal of Innovative Approaches in Agricultural Research
, cilt.3, sa.2, ss.277-286, 2019 (Hakemli Dergi)
The Evaluation of the Textural and Sensorial Properties of Chocolate Dairy Dessert
Journal of Animal Husbandry and Dairy Science
, cilt.3, sa.1, ss.9-13, 2019 (Hakemli Dergi)
Quantitation of benzoic and sorbic acid levels from green olives by high-performance liquid chromatography
MOJ Food Process Technology
, cilt.7, sa.1, ss.4-9, 2019 (Hakemli Dergi)
The Shelf Life Characteristics of Plain and Fruit Flavored Kefir: Microbiological and Techno-Functional Properties
Journal of Animal Husbandry and Dairy Science
, cilt.2, sa.4, ss.9-18, 2018 (Hakemli Dergi)
Sütün Enzimatik Koagülasyonu ve Peynir Üretiminde Bitkisel Pıhtılaştırıcılar
Bursa Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi (Online)
, cilt.32, sa.2, ss.201-214, 2018 (Hakemli Dergi)
Fonksiyonel süt ürünlerinin geliştirilmesinde nutrasötik bileşenler
Gıda ve Yem Bilimi Teknolojisi
, cilt.20, sa.2, ss.30-45, 2018 (Hakemli Dergi)
Peynirde Tuz OranınınAzaltılmasına Yönelik Alternatif Teknolojiler: Yüksek Basınç Uygulaması (HPP)Gıda ve yem Bilimi–Teknolojisi
Gıda ve yem Bilimi–Teknolojisi
, cilt.19, sa.1, ss.16-25, 2018 (Hakemli Dergi)
Gamların prebiyotik Özellikleri
Gıda ve yem Bilimi –Teknolojisi
, cilt.18, sa.2, ss.18-26, 2017 (Hakemli Dergi)
Biyolojik Detoksifikasyon ve Probiyotikler
U. Ü. ZİRAAT FAKÜLTESİ DERGİSİ
, cilt.30, sa.1, ss.157-168, 2016 (Hakemli Dergi)
Sebze Püresi ile Üretilen Yoğurtların Tekstürel ve Duyusal Özelliklerinin Belirlenmesi
Türk Tarım–Gıda Bilim ve Teknoloji Dergisi
, cilt.4, sa.7, ss.579-587, 2016 (Hakemli Dergi)
Fermente Süt İçeceğinde Probiyotik Bakterilerin Gelişimi Üzerine Meyve İlavesinin Etkisi
Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi
, cilt.53, sa.3, ss.259-268, 2016 (Hakemli Dergi)
Bifidojenik Faktör Olarak Laktoz Türevlerinin Önemi
Bursa Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi (Online)
, cilt.30, sa.2, ss.79-90, 2016 (Hakemli Dergi)
Vejetaryen Beslenme ve Sağlık Üzerine Etkileri
Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi
, cilt.30, sa.2, ss.101-116, 2016 (Hakemli Dergi)
The Use of Prebiotics of Plant Origin in Functional Milk Products
Food Science and Technology
, cilt.4, sa.2, ss.15-22, 2016 (Hakemli Dergi)
Whey as a Renewable Substrate for Single Cell Oil Production By Saprolegnia diclina
International Journal of Chemical Engineering and Applications
, cilt.7, sa.1, ss.56-61, 2016 (Hakemli Dergi)
Evaluation of Fatty Acid Profile of Trabzon Butter
International Journal of Chemical Engineering and Applications
, cilt.7, sa.3, ss.190-194, 2016 (Hakemli Dergi)
Evaluation of Antioxidant Activity of Pomegranate Molasses by 2,2-Diphenyl-l-Picrylhydrazyl (DPPH) Method
International Journal of Chemical Engineering and Applications
, cilt.7, sa.1, ss.71-74, 2016 (Hakemli Dergi)
The Antioxidative Capacity of Kefir Produced from Goat Milk
International Journal of Chemical Engineering and Applications
, cilt.7, sa.1, ss.22-26, 2016 (Hakemli Dergi)
A Research on Whey as a Renewable Substrate for Single Cell Oil Production by Saprolegnia diclina
International Journal of Chemical Engineering and Applications
, cilt.7, sa.1, ss.56-61, 2016 (Hakemli Dergi)
Gıda İşleme Yöntemlerinin Gıda Alerjenitesi Üzerine Etkisi
Bursa Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi (Online)
, cilt.29, sa.2, ss.165-181, 2015 (Hakemli Dergi)
Using Beeswax Coatings for Prolongation Shelf Life of Cheese
Uludağ Arıcılık Dergisi
, cilt.15, sa.1, ss.22-32, 2015 (Scopus)
Soya Biyoaktif Bileşenleri ve Sağlık Üzerine Etkisi
Türk Tarım - Gıda Bilim ve Teknoloji dergisi
, cilt.3, sa.6, ss.350-355, 2015 (Hakemli Dergi)
Probiyotik içeren yenilebilir filmler ve kaplamalar
U. Ü. Ziraat Fakültesi Dergisi
, cilt.28, sa.2, ss.59-70, 2014 (Hakemli Dergi)
Probiyotik İçeren Yenilebilir Filmler ve Kaplamalar
Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi
, cilt.28, sa.2, ss.59-70, 2014 (Hakemli Dergi)
Phenolics in Human Health
International Journal of Chemical Engineering and Applications
, cilt.5, sa.5, ss.393-396, 2014 (Hakemli Dergi)
Süt ürünlerinde probiyotik bakterilerin mikroenkapsülasyonu I: Enkapsülasyon teknikleri
U. Ü. Ziraat Fakültesi Dergisi
, cilt.27, sa.2, ss.93-104, 2013 (Hakemli Dergi)
Süt ürünlerinde probiyotik bakterilerin mikroenkapsülasyonu II: Kaplama materyalleri ve süt ürünlerinde uygulamalar
U. Ü. Ziraat Fakültesi Dergisi
, cilt.27, sa.2, ss.105-114, 2013 (Hakemli Dergi)
Tahıl içerikli süt ürünlerinin geliştirilmesinde β- glukan kullanımı
U. Ü. Ziraat Fakültesi Dergisi
, cilt.27, sa.1, ss.87-96, 2013 (Hakemli Dergi)
Tahıl İçerikli Süt Ürünlerinin Geliştirilmesinde Β-GlukanKullanımı
Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi
, cilt.27, sa.1, ss.87-96, 2013 (Hakemli Dergi)
Effects of S cerevisiae addition to Anatolian Water Buffalo Diets on Dry Matter Intake Milk Yield Milk Composition and Somatıc Cell Count
Macedonian Journal of Animal Science
, cilt.3, sa.2, ss.193-198, 2013 (Hakemli Dergi)
Effect of different rennet type on physico chemical properties and bitterness in white cheese
International Journal of Environmental Science and Development
, cilt.4, sa.1, ss.71-75, 2013 (Hakemli Dergi)
Determination of yogurt quality by using rheological and textural parameters
2nd International Conference on Nutrition and Food Sciences IPCBEE vol.53 (2013) © (2013) IACSIT Press, Singapore
, cilt.53, sa.122, ss.118-122, 2013 (Hakemli Dergi)
Effect of animal and microbial rennet on proteolysis during ripening of White Brined Cheese
Agriculture and Animal Science
, cilt.47, ss.30-35, 2012 (Hakemli Dergi)
Fonksiyonel süt ürünleri ve sağlıklı yaşam
Tarım Türk Dergisi
, cilt.38, sa.7, ss.156-160, 2012 (Hakemsiz Dergi)
Gıdaların tekstürel özelliklerinin geliştirilmesinde peynir altı suyu protein katkılarının fonksiyonel etkileri
Bursa Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi (Online)
, cilt.25, sa.2, ss.77-88, 2011 (Hakemli Dergi)
Sütün raf ömrünün uzatılmasında alternatif yöntemler
Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi
, cilt.25, sa.1, ss.119-129, 2011 (Hakemli Dergi)
Yöresel bir kebap: İskender döner kebap
Gıda Mühendisliği Dergisi
, cilt.13, sa.30, ss.108-110, 2010 (Hakemli Dergi)
Peynirlerde kalsiyum laktat (ca-laktat) kristalizasyonu
U. Ü. Ziraat Fakültesi Dergisi
, cilt.23, sa.1, ss.81-91, 2009 (Hakemli Dergi)
Süt ürünlerinin ambalajlanmasında migrasyon kaynakları
Bursa’da Gıda ve Tarım
, cilt.2, sa.12, ss.14-16, 2009 (Hakemsiz Dergi)
Süt protein bazlı biyoaktif peptitlerin fonksiyonel özellikleri
Hasad Gıda
, cilt.23, sa.272, ss.34-37, 2008 (Hakemli Dergi)
Dondurmada buz kristallerinin oluşumunu etkileyen faktörler
U.Ü. Ziraat Fakültesi Dergisi
, cilt.21, sa.2, ss.1-12, 2007 (Hakemli Dergi)
Bebek mamaları ve çocuk ek besinlerinde Lactobacillus rhamnosus GG kullanımının sağlık üzerine etkileri
U.Ü. Ziraat Fakültesi Dergisi
, cilt.21, sa.1, ss.69-79, 2007 (Hakemli Dergi)
Probiyotik yoğurt üretiminde kullanılan bakterilerin “Hepatik Ensefalopati” hastalığı üzerine etkisi
Süt Dünyası
, cilt.7, ss.35-37, 2007 (Hakemli Dergi)
Süt Proteinlerinin Yenilebilir Film ve Kaplamalarda Kullanılması
Gıda Teknolojileri Elektronik Dergisi
, cilt.2, sa.1, ss.59-64, 2007 (Hakemli Dergi)
Keçi sütü ve terapötik özellikleri
Akademik Gıda
, cilt.4, sa.21, ss.17-18, 2006 (Hakemli Dergi)
Peynir altı suyundan mikrobiyel yağ üretimi
Akademik Gıda
, cilt.2, sa.10, ss.15-17, 2004 (Hakemli Dergi)
Propolis’in kimyasal bileşimi, biyolojik özellikleri ve insan sağlığı üzerine etkisi
Gıda ve Yem Bilimi-Teknolojisi Dergisi
, cilt.3, sa.4, ss.34-38, 2004 (Hakemli Dergi)
Donmuş karideslerin bazı fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik özellikleri
SU URUNLERI DERGISI
, cilt.20, ss.303-312, 2003 (Hakemli Dergi)
Nisin’in özellikleri ve gıdalarda kullanımı
Dünya Gıda
, cilt.8, sa.4, ss.64-67, 2003 (Hakemli Dergi)
Bazı soğuk mezelerin hijyenik kalitelerinin belirlenmesi
Gıda ve Yem Bilimi-Teknolojisi Dergisi
, cilt.2, sa.4, ss.35-42, 2003 (Hakemli Dergi)
Donmuş midyelerin bazı fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik özellikleri
SU URUNLERI DERGISI
, cilt.20, ss.217-225, 2003 (Hakemli Dergi)
Bursa ilinde tüketilen kaymakların mikrobiyolojik özellikleri ve bazı patojen mikroorganizmaların aranması
U.Ü. Ziraat Fakültesi Dergisi
, cilt.16, ss.77-86, 2002 (Hakemli Dergi)
Gıda işleme atıklarının biyolojik materyale dönüştürülmesi ve tek hücre proteini üretimi
Unlu Mamuller Teknolojisi
, cilt.10, sa.54, ss.8-16, 2001 (Hakemli Dergi)
Alglerden elde edilen ve gıda sanayiinde kullanılan stabilize edici maddeler ve fonksiyonları
Journal of Fisheries and Aquatic Sciences
, cilt.18, sa.1, ss.233-240, 2001 (Hakemli Dergi)
Alglerin nutrasötik özellikleri
Journal of Fisheries and Aquatic Sciences
, cilt.18, sa.1, ss.262-272, 2001 (Hakemli Dergi)
Edible films and coatings 2: types of films and coatings
Gıda Teknolojisi
, cilt.4, sa.5, ss.38-42, 1999 (Hakemli Dergi)
Su ürünlerinin neden olduğu besin alerjileri
Dünya Gıda
, cilt.3, ss.36-39, 1999 (Hakemli Dergi)
Edible films and coatings 1: introduction and food applications
Gıda Teknolojisi
, cilt.4, sa.4, ss.61-64, 1999 (Hakemli Dergi)
Dondurma üretiminde stabilizatör ve emülgatörlerin önemi
Dünya Gıda
, ss.41-43, 1998 (Hakemli Dergi)
Gıda sanayiinde laktitol’ün kullanımı
Gıda Mühendisliği Dergisi
, cilt.3, sa.6, ss.11-14, 1998 (Hakemli Dergi)
Ksilitol: fiziksel, kimyasal ve fonksiyonel özellikleri
Dünya Gıda
, cilt.8, ss.48-50, 1998 (Hakemli Dergi)
Brucellosis: Önemi ve süt teknolojisinde taşıdığı riskler
Süt Teknolojisi Dergisi
, cilt.1, sa.5, ss.32-35, 1997 (Hakemli Dergi)
Bursa’da tüketime sunulan Lor peynirlerinin bileşiminin belirlenmesi üzerine bir araştırma
Türk Veteriner Hekimleri Derneği Dergisi
, cilt.68, sa.4, ss.63-65, 1997 (Hakemli Dergi)
Peynir altı suyundan laktozun geri kazanım aşamaları
Süt Teknolojisi Dergisi
, cilt.2, ss.55-58, 1996 (Hakemli Dergi)
Hakemli Kongre / Sempozyum Bildiri Kitaplarında Yer Alan Yayınlar
The utilisation of microbial poly-hydroxy alkanoates (PHA) in food industry
IV. Ulusal Biyomühendislik Kongresi, İzmir, Türkiye, 15 - 18 Ekim 2008, ss.141-142
Süt ve ürünlerinde sürdürülebilirlik için yeni nesil dizileme teknikleri: DNA barkodlama ve metabarkodlama
III. Ulusal Sütçülük Kongresi: 3.Sütçülük Kongresi, 5-6 Ekim, Ankara, Türkiye, 05 Ekim 2023
Functionality of fermented milk supplemented with legume bioactive compounds
7th IDF Symposium on Science and Technology of Fermented Milk, Seraing, Belçika, 29 Kasım 2022
The perspective of geographically indicated dairy products
1st International Traditional Food and Sustainable Food Systems Symposium, August,10, Mersin, Turkey, Mersin, Türkiye, 10 Ağustos 2022, cilt.1
Novel nomenclature for butter culture
1st International Traditional Food and Sustainable Food Systems Symposium, August,10, Mersin, Turkey, Mersin, Türkiye, 10 Ağustos 2022
Genetic heritage and traditional cheeses
1st International Traditional Food and Sustainable Food Systems Symposium, August,10, Mersin, Turkey, Mersin, Türkiye, 10 Ağustos 2022
Relationship between vitamin D and Covid-19 disease
Conference on Mathematic, Engineering and Natural Sciences, July 6-7, Paris, France, Paris, Fransa, 6 - 07 Temmuz 2022, cilt.1, ss.230-237
Determination of some properties affecting consumer preference in plant based beverages
GANUD International Conference on Gastronomy, Nutrition and Dietetics-III May 6-8, 2022 Istanbul Gedik University, Istanbul, İstanbul, Türkiye, 06 Mayıs 2022, cilt.1, ss.257-270
Therapeutic effects of antioxidants in the prevention and management of obesity
GANUD International Conference on Gastronomy, Nutrition and Dietetics-III May 6-8, Istanbul Gedik University, İstanbul, Türkiye, 06 Mayıs 2022, cilt.1, ss.57
Effect of salt concentration on the structure and preference of Mihalic cheese
Latin American Conference on Natural and Applied Sciences, November 5-6, 2021, Villahermosa, Mexico, Villahermosa, Meksika, 05 Kasım 2021
Evaluation of somatic cell count of raw milk depending on seasonal variation
Latin American Conference on Natural and Applied Sciences, November 5-6, 2021, Villahermosa, Mexico, 291-297, Villahermosa, Meksika, 05 Kasım 2021
Culture Selection in Yoghurt Production in Accordance with the Expectations of the producers and Consumers
4th INTERNATIONAL NEW YORK CONFERENCE ON EVOLVING TRENDS IN INTERDISCIPLINARY RESEARCH & PRACTICES, Manhattan, New York, Amerika Birleşik Devletleri, 2 - 04 Mayıs 2021, cilt.1, sa.1, ss.116-124
The Impact of Bean Prebiotic Sources on the In Vitro Growth of Bifidobacterium animalis subsp. lactis
3rd International Conference on Innovative Studies of Contemporary Sciences, Tokyo, Japonya, 19 - 21 Şubat 2021, ss.1-8
The effect of different butter production technologies on chemical composition and amino acid profile of buttermilk.
HEZARFEN Uluslararası Fen Matematik ve Mühendislik Bilimleri Kongresi, İzmir, Türkiye, 8 - 10 Kasım 2019, ss.23-35
Süt Endüstrisinde Proses Kontrolünde Yeni Yaklaşımlar Biyosensörler
2. Ulusal Sütçülük Kongresi, İzmir, Türkiye, 25 - 26 Nisan 2019, cilt.201
Probiyotiklerin farklı kanser türlerinde sitotoksik etkileri
2. Ulusal Sütçülük Kongresi, İzmir, Türkiye, 25 - 26 Nisan 2019, ss.200
Fonksiyonel süt ürünlerinin geliştirilmesinde Spirulina platensis ve Chlorella vulgaris’in değerlendirilmesi
2. Ulusal Sütçülük Kongresi, İzmir, Türkiye, 25 - 26 Nisan 2019, ss.203-204
Süt ürünlerinin ambalajlanmasında biyosensör uygulamaları
Tüm Ürün, Kap ve Ambalaj Standartları Sempozyumu: Süt ve Süt Ürünleri, İstanbul, Türkiye, 18 - 19 Nisan 2019, cilt.1, ss.54-63
Evaluation of Agro-Industrial Wastes as Prebiotic
INTERNATIONAL CONGRESS ON ENGINEERING AND LIFE SCIENCE, Kastamonu, Türkiye, 26 - 29 Nisan 2018, ss.958-960
Alternative to Antibiotic Use in Livestock: Probiotic Microorganisms
INTERNATIONAL CONGRESS ON ENGINEERING AND LIFE SCIENCE, Kastamonu, Türkiye, 26 - 29 Nisan 2018, ss.821-824
Association between Intake of Yogurt Consumption and Sensory Aspects
INTERNATIONAL CONGRESS ON ENGINEERING AND LIFE SCIENCE, Kastamonu, Türkiye, 26 - 29 Nisan 2018, ss.768-771
The Evaluation of the Textural and Sensorial Properties of Chocolate Dairy Dessert
INTERNATIONAL CONGRESS ON ENGINEERING AND LIFE SCIENCE, Kastamonu, Türkiye, 26 - 29 Nisan 2018, cilt.764
Lipid production by Rhizopus stolonifer cultivated on dairy wastes
43rd Croatian Dairy Experts Symposium with International Participation, LOVRAN, Hırvatistan, 7 - 10 Kasım 2018, ss.55-56
Computer vision and image analysis techniques for evaluation of cheese characteristics
43rd Croatian Dairy Experts Symposium with International Participation, LOVRAN, Hırvatistan, 7 - 10 Kasım 2018, ss.88
Antioxidant capacity, phenolic and vitamin E contents of goat milk kefir produced with commercial starter culture
43rd Croatian Dairy Experts Symposium with International Participation, LOVRAN, Hırvatistan, 7 - 10 Kasım 2018, ss.56-57
Assessment of consumer demand for reduced-sugar and lactose-free dairy products
43rd Croatian Dairy Experts Symposium with International Participation, LOVRAN, Hırvatistan, 7 - 10 Kasım 2018, ss.54
Technological and Yield Properties of White Cheese Made Using Different Coagulant Enzymes
International Agriculture, Environment and Health Congress, 26-28 October, Aydın Turkey, Aydın, Türkiye, 26 - 28 Ekim 2018, ss.1722-1732
Low-Fat Foods: Functionality of Fat Replacers
ICELIS, 26 - 29 Nisan 2018
Effect of Whey Protein Concentrate as Fat Mimetic on the Structure and Textural Propertiesof Labneh Cheese
ICELIS, 26 - 29 Nisan 2018, ss.759-763
Effect of sugar components on sensorial and textural properties of Turkish delight (lokum)
International Symposium on Food Rheology and Texture, İstanbul, Türkiye, 19 - 21 Ekim 2018, ss.83-84
The effect of different animal milk on rheological characteristics of dairy products
International Symposium on Food Rheology and Texture, İstanbul, Türkiye, 19 - 21 Ekim 2018, ss.153-157
Effects of Starter Culture Combination on the Characteristic of White Cheese
International Agricultural, Biological and Life Science Conference, Edirne, Türkiye, 2 - 05 Eylül 2018
The Choice for Brand by Cheese Consumers using Multinomial Logit Model
The 4 th International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus”, Girne, Kıbrıs (Kktc), 19 - 21 Nisan 2018, cilt.46
Increasing Trend on Low-Calorie Sweeteners: Natural Sweeteners as Alternatives to Artificial Sweeteners
International Conference on Raw Materials to Processed Foods, Antalya, Türkiye, 19 - 21 Nisan 2018, ss.245
Investigation of Antioxidant Activity of Two Tagetes Species with Potential Use as Food Additive
International Conference on Raw Materials to Processed Foods, Antalya, Türkiye, 19 - 21 Nisan 2018, ss.121
Probiyotik süt ürünlerinde bifidojenik faktör olarak inülin
7. Ulusal Sağlıklı Yaşam Sempozyumu, İstanbul, Türkiye, 12 - 15 Nisan 2018, ss.156
Probiyotik mikroorganizmaların taşıyıcısı olarak süt ürünlerinin önemi
7. Ulusal Sağlıklı Yaşam Sempozyumu, İstanbul, Türkiye, 12 - 15 Nisan 2018, ss.156
Süt Sektöründe Mesleki Yeterlilik ve Gereksinimlerin Belirlenmesi
Uludağ Üniversitesi VII. Bilgilendirme ve AR-GE Günleri, Bursa, Türkiye, 3 - 04 Nisan 2018
Beslenmede Nutrigenetik Yaklaşımlar
Uluslararası Gıda Kongresi 4th International Food Congress, Gıda Sektöründe Yeni Yaklaşımla, 28 - 29 Eylül 2017, ss.35
Yağı Azaltılmış Fermente Süt Ürünlerinin Geliştirilmesinde Fonksiyonel Yaklaşımlar
Uluslararası Gıda Kongresi 4th International Food Congress “Gıda Sektöründe Yeni Yaklaşımlar”, Bursa, Türkiye, 28 - 29 Eylül 2017, cilt.37
Fonksiyonel Süt Pazarında Manda Sütü ve Ürünlerinin Geliştirilmesi
Uluslararası Gıda Kongresi 4th International Food Congress “Gıda Sektöründe Yeni Yaklaşımlar”, Bursa, Türkiye, 28 - 29 Eylül 2017, cilt.23
Manda sütünden üretilen endüstriyel süt ürünlerinin geliştirilmesi
1. Ulusal Sütçülük Kongresi, Ankara, Türkiye, 25 Mayıs - 26 Temmuz 2017, ss.68
USING OF STEVIA AS NON-CALORIC SUGAR SUBSTITUTES ONVIABILITY OF PROBIOTIC BACTERIA LACTOBACILLUS CASEI
186th International Conference on Food and Agricultural Engineering (ICFAE), 11 - 12 Mayıs 2017
Identifying the consumer characteristics and preferences towards traditional cheese
186th International Conference on Food and Agricultural Engineering (ICFAE, Lizbon, 11 - 12 Mayıs 2017
Biyoplastikler ve süt ürünlerinde kullanımı
1. Ulusal Sütçülük Kongresi, Ankara, Türkiye, 25 - 26 Mayıs 2017, ss.72
Süt hayvanlarında mastitisin önlenmesi ve tedavisinde transgenik uygulamalar
1. Ulusal Sütçülük Kongresi, Ankara, Türkiye, 25 - 26 Mayıs 2017, ss.69
Production of reduced fat Labneh cheese with Locust Bean Gum
International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies (ICAFOF 2017), Nevşehir, Türkiye, 15 Mayıs 2017 - 17 Ocak 2018, ss.192
Effects of high-pressure technology on the functional properties of dairy foods
International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies (ICAFOF 2017), Nevşehir, Türkiye, 15 - 17 Mayıs 2017, ss.1160
The characterization of the textural and sensory properties of buffalo milk yoghurts
186th International Conference on Food and Agricultural Engineering (ICFAE), Lizbon, Portekiz, 11 - 12 Mayıs 2017
Yağı azaltılmış Labne peyniri üretiminde β-glukan kullanımı
VI. Uludağ Üniversitesi Bilgilendirme ve Ar-Ge Günleri, Bursa, Türkiye, 15 - 16 Mart 2017
Karacabey Yöresi Geleneksel Peyniri Mihaliç Peyniri
Karacabey Sempozyumu 2015, Karacabey, Türkiye, 1 - 03 Ekim 2015, cilt.1, ss.553-560
Textural Properties of Herby Cheese
3rd International Conference on Food Sciences and Health (ICFSH), SİDNEY, Avustralya, 26 - 28 Kasım 2016
Consumer’s behavior towords table olives
3rd International Conference on Food Sciences and Health (ICFSH), Sidney, Avustralya, 26 - 28 Kasım 2016, cilt.23
Impact of some Gums on the Growth and Activity of Bifidobacterium animalis subsp lactis
3rd International Conference on Food Sciences and Health (ICFSH 2016), 26 - 28 Kasım 2016
Consumer’s Behavior towards Table Olives
3rd International Conference on Food Sciences and Health (ICFSH), Avustralya, 26 - 28 Kasım 2016
Antioksidan Potansiyeli Yüksek Alternatif Nutrasötikler: Yenilebilir Çiçekler
Türkiye 12. Gıda Kongresi, Edirne, Türkiye, 5 - 07 Ekim 2016, ss.305
Functional Components of Prebiotic Fermentation Short Chain Fatty Acids SCFAs
27th INTERNATIONAL SCIENTIFIC-EXPERT CONGRESS OF AGRICULTURE AND FOOD INDUSTRY, 26 - 28 Eylül 2016
In vitro Fermentation of Carrageenan Locust Bean and Xanthan Gums by Bifidobacterium longum
27th INTERNATIONAL SCIENTIFIC-EXPERT CONGRESS OF AGRICULTURE AND FOOD INDUSTRY, 26 - 28 Eylül 2016
Beta Glucan A Novel Ingredient for Dairy Products
27th INTERNATIONAL SCIENTIFIC-EXPERT CONGRESS OF AGRICULTURE AND FOOD INDUSTRY, 26 - 28 Eylül 2016
Biomass Production and Accumulation of Lipids Screening with Penicillium spp Grown on Whey
27th INTERNATIONAL SCIENTIFIC-EXPERT CONGRESS OF AGRICULTURE AND FOOD INDUSTRY, 26 - 28 Eylül 2016
Bazı yenilebilir mantar türlerinin probiyotik bakterilerin gelişmesi üzerine etkisinin Araştırılması
VI. Uludağ Üniversitesi Bilgilendirme ve Ar-Ge Günleri, Bursa, Türkiye, 15 - 16 Mart 2016
Füme Çerkez peynirinin özellikleri üzerine farklı dumanlama tekniklerinin etkisi
V. Uludağ Üniversitesi Bilgilendirme ve Ar-Ge Günleri, Bursa, Türkiye, 15 - 16 Mart 2016
Organik süt işletmelerinin uygunluğunun ve sürdürülebilirliğinin sistemsel ispatı
Doğu Karadeniz 2. Organik Tarım Kongresi, Rize, Türkiye, 6 - 09 Ekim 2015, ss.41
Organik süt üretiminde risk oluşturan biyolojik, kimyasal ve fiziksel tehlikeler
Doğu Karadeniz 2. Organik Tarım Kongresi, Rize, Türkiye, 6 - 09 Ekim 2015
consumer preferences and perception an analysis on table olives
the 3rd international symposium on traditional foods from adriatic to caucasus, Sarajevo, Bosna-Hersek, 1 - 04 Ekim 2015, cilt.1, ss.537
Consumer Preferences and Perception: An Analysis on Table Olives
3rd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Bosna-Hersek, 1 - 04 Ekim 2015
Research on Whey as a Renewable Substrate for Single Cell Oil Production By Saprolegnia diclina
4th International Conference on Chemical and Process Engineering (ICCPE 2015), Madrid, İspanya, 15 - 16 Haziran 2015
The Antioxidative Capacity of Kefir Produced from Goat Milk
4th International Conference on Chemical and Process Engineering (ICCPE 2015, Madrid, İspanya, 15 - 16 Haziran 2015
A Research on Whey as a Renewable Substrate for Single Cell Oil Production By Saprolegnia diclina
4th International Conference on Chemical and Process Engineering (ICCPE 2015), Madrid, İspanya, 15 - 16 Haziran 2015
Evaluation of Antioxidant Activity of Pomegranate Molasses by 2,2-Diphenyl-lPicrylhydrazyl (DPPH) Method
4th International Conference on Chemical and Process Engineering (ICCPE 2015), İspanya, 15 - 16 Haziran 2015
Beslenme genomiği ve nutrigenetik
2. İç Anadolu Bölgesi Tarım ve Gıda Kongresi, Nevşehir, Türkiye, 28 - 30 Nisan 2015
Plant prebiotics for the development of fermented dairy products
International Conference on Engineering and Natural Science, Skopje, Makedonya, 15 - 19 Mayıs 2015
Probiyotik bakterilerin antioksidan etki mekanizmaları
İç Anadolu Bölgesi 2. Tarım ve Gıda Kongresi, Nevşehir, Türkiye, 28 - 30 Nisan 2015
Prebiyotik etkinin değerlendirilmesinde nicel yaklaşımlar
İç Anadolu Bölgesi 2. Tarım ve Gıda Kongresi, Nevşehir, Türkiye, 28 - 30 Nisan 2015, ss.321
Edible Flowers of Turkey: Innovative Nutraceuticals
3rd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Bosna-Hersek, 1 - 04 Ekim 2014
Therapeutic potential of mushroom polysaccharides
3rd International Food Congress, Bursa, Türkiye, 26 - 27 Eylül 2014
Computer vision technology for food quality evaluation
3rd International Food Congress, Bursa, Türkiye, 26 - 27 Eylül 2014, cilt.27
Sofralık Zeytin Ve Zeytinyağı Tüketici Alışkanlıkları: Bursa İli Örneği
4. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Adana, Türkiye, 17 - 19 Nisan 2014
Bursa İlinde Geleneksel Peynirlerin Tüketim Eğilimlerinin Belirlenmesi
”, 4. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Adana, Türkiye, 17 - 19 Nisan 2014
Bursa ilinde geleneksel peynirlerin tüketim eğilimlerinin belirlenmesi
Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Adana, Türkiye, 17 - 19 Nisan 2014, ss.664
Bursa İlinde Geleneksel Peynirlerin Tüketim Eğilimlerinin Belirlenmesi
4. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Sözlü-Poster Bildiriler KitabI, Adana, Türkiye, 17 - 19 Nisan 2014, ss.664
Influence of Dietary Fiber Addition on the Properties of Probiotic Yogurt
International Conference on Chemical and Food Engineering-ICCFE, International Journal of Chemical Engineering and Applications, Dubai, Birleşik Arap Emirlikleri, 4 - 05 Nisan 2014, cilt.5, ss.397-401
Fonksiyonel bileşenlerin taşınmasında protein kaynaklı mikro- ve nano- partiküllerin kullanımı
8. Gıda Mühendisliği Kongresi, Ankara, Türkiye, 7 - 09 Kasım 2013
Probiyotik yoğurt üretiminde β-Glukan kullanımı
III. Uludağ Üniversitesi Bilgilendirme ve Ar-Ge Günleri, Bursa, Türkiye, 12 - 14 Kasım 2013
Fermented Cream Production with Probiotic Strains
The 2nd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Struga-Ohrid, Makedonya, 24 - 26 Ekim 2013, cilt.154
Survival of selected probiotic bacteria in set-type yogurt supplemented with chestnut flour
The 2nd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Struga-Ohrid, Makedonya, 24 - 26 Ekim 2013
Improving the textural properties of non-fat yogurt by addition of milk-based protein additives
Joint Annual Meeting of ADSA ASAS, 8 Temmuz - 12 Ağustos 2013
Determination of yogurt quality by using rheological and textural parameters
2nd International Conference on Nutrition and Food Sciences -ICNFS, Nutrition and Food Science II, Moskva, Rusya, 27 - 28 Temmuz 2013, cilt.53, ss.118-122
Effects of various lengths inulin on the properties of yogurt with Lactobacillus rhamnosus
Joint Annual Meeting of ADSA ASAS, Journal of Dairy Science, Indianapolis, Indiana, Amerika Birleşik Devletleri, 8 - 12 Temmuz 2013, cilt.96, ss.309
Effect of animal and microbial rennet on proteolysis during ripening of White Brined Cheese
3rd International Conference on Agriculture and Animal Science - CAAS, Agriculture and Animal Science, Bangkok, Tayland, 24 - 26 Kasım 2012, cilt.47, ss.30-35
Süt ve ürünlerinin doğal antioksidan bileşenleri ve etki mekanizmaları
Süt Endüstrisinde Yenilikçi Yaklaşımlar Sempozyumu, Denizli, Türkiye, 15 - 16 Kasım 2012, cilt.142
Yenilenebilir karbon kaynağı olarak peynir altı suyundan Mortierella isabellina CBS 224.35 ile mikrobiyel yağ üretimi
Süt Endüstrisinde Yenilikçi Yaklaşımlar Sempozyumu, Denizli, Türkiye, 15 - 16 Kasım 2012, ss.143
γ - aminobütirik asit (GABA) ve süt ürünlerinde önemi
Süt Endüstrisinde Yenilikçi Yaklaşımlar Sempozyumu, Denizli, Türkiye, 15 - 16 Kasım 2012
Dondurmada overrun ve köpük stabilizasyonu
Türkiye 11. Gıda Kongresi, Hatay, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2012
Mikrobiyel polihidroksialkanoat (PHA) üretimi
Türkiye 11. Gıda Kongresi, Hatay, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2012, cilt.490
Laktoz ve türevlerinin prebiyotik özellikleri
Türkiye 11. Gıda Kongresi, Hatay, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2012, ss.488
Farklı dumanlama tekniklerinin füme Çerkez peynirinin özellikleri üzerine etkisi
Türkiye 11. Gıda Kongresi, Hatay, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2012, ss.178
Bazı sebzelerin hijyenik kalitesi üzerine kurutma işleminin etkisi
Türkiye 11. Gıda Kongresi, Hatay, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2012, ss.487
Effects of S. cerevisiae addition to anatolian water buffalo diets on dry matter intake, milk yield, milk composition and somatic cell count
V. International Symposium of Livestock Production, Macedonian Journal of Animal Science, Skopje, Makedonya, 2 - 07 Eylül 2012, cilt.3, ss.193-198
Thymus serpyllum’un uçucu yağları ve fonksiyonel özellikleri
III. Geleneksel Gıdalar Kongresi, Konya, Türkiye, 10 - 11 Mayıs 2012
Trabzon tereyağının yağ asidi kompozisyonunun belirlenmesi
III. Geleneksel Gıdalar Kongresi, Konya, Türkiye, 10 - 11 Mayıs 2012, ss.189-191
Lactose and Its derivatives in infant formulas
International Symposium of Probiotics Prebiotics in Pediatrics, İstanbul, Türkiye, 24 Şubat 2012 - 26 Şubat 2016, cilt.90
The effect of prebiotics on the bioavailability of mineral elements in infant formulas
International Symposium of Probiotics Prebiotics in Pediatrics, İstanbul, Türkiye, 24 - 26 Şubat 2012, cilt.89
Effect of herbs and spices on chemical and organoleptic Properties of black table olives
IV Conference Table Olives Conference, Cordoba, Arjantin, 16 - 17 Şubat 2012, ss.132
Dumanlanarak üretilen peynirler
7. Gıda Mühendisliği Kongresi, Ankara, Türkiye, 24 - 26 Kasım 2011, ss.114
Tahıl bazlı süt ürünlerinin geliştirilmesi
7. Gıda Mühendisliği Kongresi, Ankara, Türkiye, 24 - 26 Kasım 2011, ss.158
Yogurts made from milk where heating was performed at different pH values
Joint Annual Meeting of ADSA ASAS, Journal of Dairy Science, New Orleans, Louisiana, Amerika Birleşik Devletleri, 10 - 14 Temmuz 2011, cilt.94
Functional Properties and Anti-microbial Activity of Some Macrofungal Extracts
International Food Congress-Novel Approaches in Food Industry, 26 - 29 Mayıs 2011
Bioavailability of Food Polyphenol
International Food Congress-Novel Approaches in Food Industry, 26 - 29 Mayıs 2011
The Use of Microorganisms for Vanilin Flavour Production
International Food Congress-Novel Approaches in Food Industry, 26 - 29 Mayıs 2011
Trabzon tereyağının yağ asidi kompozisyonunun belirlenmes
III. Geleneksel Gıdalar Kongresi, Konya, Türkiye, 10 Mayıs 2012 - 11 Mayıs 2011, ss.189-191
Production of single cell oil during growth of Aspergillus species on whey
Joint Annual Meeting of ADSA ASAS, Denver, Amerika Birleşik Devletleri, 11 - 15 Temmuz 2010, cilt.93, ss.608
Süt yağından elde edilen krema ürünleri
6. Gıda Mühendisliği Kongresi, Antalya, Türkiye, 6 - 08 Kasım 2009, ss.389-395
Höşmerim tatlısı üretimi ve özellikleri
II. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Van, Türkiye, 27 - 29 Mayıs 2009, ss.100-103
İzmit pişmaniyesi’nin mikrobiyolojik ve kimyasal özelliklerİ
II. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Van, Türkiye, 27 - 29 Mayıs 2009, ss.337-340
Yöresel Bir Kebap: İskender
II. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Van, Türkiye, 27 - 29 Mayıs 2009, ss.547-549
Türk kahvesi’nin tarihçesi ve özellikleri
II. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Van, Türkiye, 27 - 29 Mayıs 2009, ss.599-603
Mustafakemalpasa cheese-based dessert: A traditional Turkish taste
Pamukkale Süt ve Süt Ürünleri Sempozyumu, Denizli, Türkiye, 21 - 23 Mayıs 2009, ss.145
Sütlaç’da Lactobacillus acidophilus LA–5 ve Bifidobacterium bifidum BB–12’nin Aktivitesi ve Gelişimi
Pamukkale Süt ve Süt Ürünleri Sempozyumu, Denizli, Türkiye, 21 - 23 Mayıs 2009, ss.50
The occurence of PAH (polycyclic aromatic hydrocarbons) in smoked cheeses
IV. Ulusal Biyomühendislik Kongresi, İzmir, Türkiye, 15 - 18 Ekim 2008, ss.149-150
Zeytinyağında trans-yağ asidi oluşumu üzerine carvacrol ve thymol’ ün etkisinin incelenmesi
Türkiye 10. Gıda Kongresi, Erzurum, Türkiye, 21 - 23 Mayıs 2008, ss.639
Süt ürünlerinin Eikosapentaenoik asit (EPA) ve Dokosahekzaenoik asit (DHA) ile zenginleştirilmesİ
Türkiye 10. Gıda Kongresi, Erzurum, Türkiye, 21 - 23 Mayıs 2008, ss.713-716
The organic acid profile of boza: a fermented beverage
5th International Congress on Food Technology, Atina, Yunanistan, 9 - 11 Mart 2007
Impact of trisodium citrate on rheology and microstructure of yogurt
Joint Annual Meeting of ADSA ASA, Minneapolis, Minnesota, 8 - 12 Temmuz 2006, cilt.89, ss.176-177
Mozzeralla ve pizza peynirinin erime kabiliyetine etki eden faktörler
8. Gıda Kongresi, Bursa, Türkiye, 26 - 28 Mayıs 2004, ss.7
Doğal nutrasötik bir gıda: tereyağı
8. Gıda Kongresi, Bursa, Türkiye, 26 - 28 Mayıs 2004, ss.68
Comparison of the cholesterol content and nutritional value of chicken eggs processed by different methods
1st International Functional and Nutraceutical Foods Symposium, Antalya, Türkiye, 27 - 29 Nisan 2004
Aromalı kefir üretimi
Ulusal Kivi Ve Üzümsü Meyveler Sempozyumu, Ordu, Türkiye, 23 - 25 Ekim 2003, ss.485-490
Developments in membrane seperation techniques used in production of whey protein concentrate
Süt Endüstrisinde Yeni Eğilimler Sempozyumu, İzmir, Türkiye, 22 - 23 Mayıs 2003, ss.217-221
Propolis’in kimyasal bileşimi, biyolojik özellikleri ve insan sağlığı üzerine etkisi
2. Marmara Arıcılık Kongresi, Yalova, Türkiye, 28 - 30 Nisan 2003
A Study on the use of yoghurt, Whey, Lactic Acid and Starter Culture on Carrot Fermentation
2nd International Conference on Horticultural Science, Kafr El-Sheikh, Mısır, 10 - 12 Eylül 2002
The suitability of some vegetables for drying
2nd International Conference on Horticultural Science, Kafr El-Sheikh, Mısır, 10 - 12 Eylül 2002
Vişne meyvesi, aroması ve likörü ile meyveli yoğurt üretimi
I. Sert Çekirdekli Meyveler Sempozyumu, Yalova, Türkiye, 25 Eylül - 28 Ağustos 2001, ss.329-342
Süt ve ürünlerinde bulunan laktik asit bakterilerinin oluşturduğu bakteriosinler
VI. Süt ve Süt Ürünleri Sempozyumu “Süt ve Ürünleri Mikrobiyolojisi ve Katkı Maddeleri”, Tekirdağ, Türkiye, 22 - 23 Mayıs 2000, ss.315-319
Kitap & Kitap Bölümleri
Yoğurt Teknolojisi
Endüstriyel Gıda Üretim Teknikleri, P. Şanlıbaba,Y. Güçer, Editör, Nobel Yayınevi, Ankara, ss.387-411, 2022
Probiyotik Kültürlerin Muhafazası
Probiyotik Yüz Yılı, M. Akçelik, P. Şanlıbaba, N. Akçelik, B.U. Tezel, Editör, Gazi Kitap Evi, Ankara, ss.247-293, 2020
Süt Teknolojisi
U. Ü., Bursa, 2019
The Functional Aspects of Beta Glucan for Dairy Industry
Science within Food: Up-to-date Advances on Research and Educational Ideas, A. Méndez-Vilas, Editör, Formatex Research Center, Badajoz, ss.264-271, 2017
The therapeutic potential of pomegranate and its products for prevention of cance
Cancer Prevention, A.G. Georgakilas, Editör, InTech Open Access Publisher, Rijeka, Rijeka, ss.331-372, 2012