Yayınlar & Eserler

SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler

Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler

Hakemli Kongre / Sempozyum Bildiri Kitaplarında Yer Alan Yayınlar

Peynirlerde propiyonik asit fermantasyon kinetiği ve tekstürel interaksiyon

III. Ulusal Sütçülük Kongresi 5-6 Ekim 2023, Ankara, Türkiye, 05 Ekim 2023, cilt.1

Süt bazlı emülsiyon sistemlerinde karotenoidlerin biyoerişilebilirliği

III. Ulusal Sütçülük Kongresi, Ankara, Türkiye, 05 Ekim 2023, cilt.1

Investigation of melting behavior of cheese produced with by-products from butter

International Asian Congress on Contemporary Sciences–VII, December 09-11, Olongapo City, Philippines, Olongapo, Filipinler, 09 Aralık 2022, cilt.1, ss.1-6

Functionality of fermented milk supplemented with legume bioactive compounds

7th IDF Symposium on Science and Technology of Fermented Milk, Seraing, Belçika, 29 Kasım 2022

Geçmişten günümüze peynir mirasımız: Akçakatık peyniri

Geleneksel Gıdalar Sempozyum, 24-26 Kasım, Bursa, Türkiye, 24 - 26 Kasım 2022, ss.159

Glutensiz diyetlerde geleneksel gıdalar ve bağırsak mikrobiyotası

5. Geleneksel Gıdalar Sempozyum, 24-26 Kasım, Bursa, Türkiye, 24 Kasım 2022, cilt.1, ss.147

The perspective of geographically indicated dairy products

1st International Traditional Food and Sustainable Food Systems Symposium, August,10, Mersin, Turkey, Mersin, Türkiye, 10 Ağustos 2022, cilt.1

Novel nomenclature for butter culture

1st International Traditional Food and Sustainable Food Systems Symposium, August,10, Mersin, Turkey, Mersin, Türkiye, 10 Ağustos 2022

Genetic heritage and traditional cheeses

1st International Traditional Food and Sustainable Food Systems Symposium, August,10, Mersin, Turkey, Mersin, Türkiye, 10 Ağustos 2022

Relationship With Vitamin D And Covid-19 Disease

14th. INTERNATIONAL CONFERENCE ON MATHEMATICS, ENGINEERING, NATURAL AND MEDICAL SCIENCES, Paris, Fransa, 6 - 07 Temmuz 2022, ss.230-237 Sürdürülebilir Kalkınma

Relationship between vitamin D and Covid-19 disease

Conference on Mathematic, Engineering and Natural Sciences, July 6-7, Paris, France, Paris, Fransa, 6 - 07 Temmuz 2022, cilt.1, ss.230-237

Determination of some properties affecting consumer preference in plant based beverages

GANUD International Conference on Gastronomy, Nutrition and Dietetics-III May 6-8, 2022 Istanbul Gedik University, Istanbul, İstanbul, Türkiye, 06 Mayıs 2022, cilt.1, ss.257-270

The effect of omega-3 fatty acid metabolism on insulin resistance and obesity-associated disorders

GANUD International Conference on Gastronomy, Nutrition and Dietetics-III May 6-8, Istanbul Gedik University, İstanbul, Türkiye, 06 Mayıs 2022, cilt.1, ss.58-59 Sürdürülebilir Kalkınma

Therapeutic effects of antioxidants in the prevention and management of obesity

GANUD International Conference on Gastronomy, Nutrition and Dietetics-III May 6-8, Istanbul Gedik University, İstanbul, Türkiye, 06 Mayıs 2022, cilt.1, ss.57 Sürdürülebilir Kalkınma

Determination of pomological characteristics of some grape cultivars (Vitis vinifera L) in Manisa region

Latin American Conference on Natural and Applied Sciences, April 5-7, Colombia, Bogata, Bogata, Kolombiya, 5 - 07 Nisan 2022, cilt.1, ss.420-428

Legume cell wall polysaccharides: Interactions between gut microbiota and food structure

2 nd International Symposium of Scientific Research and Innovative Studies (ISSRIS’22), 2-5 March, Balikesir, Turkey, Balıkesir, Türkiye, 02 Mart 2022, ss.1333-1334

Determination of optimum parameters in starter culture selection in Kashar cheese

6th Asia pacific International Modern Sciences Congress, December 15-16, Delhi, India, Delhi, Kanada, 15 Aralık 2021, cilt.1, ss.366

Effect of salt concentration on the structure and preference of Mihalic cheese

Latin American Conference on Natural and Applied Sciences, November 5-6, 2021, Villahermosa, Mexico, Villahermosa, Meksika, 05 Kasım 2021

Evaluation of somatic cell count of raw milk depending on seasonal variation

Latin American Conference on Natural and Applied Sciences, November 5-6, 2021, Villahermosa, Mexico, 291-297, Villahermosa, Meksika, 05 Kasım 2021

Culture Selection in Yoghurt Production in Accordance with the Expectations of the producers and Consumers

4th INTERNATIONAL NEW YORK CONFERENCE ON EVOLVING TRENDS IN INTERDISCIPLINARY RESEARCH & PRACTICES, Manhattan, New York, Amerika Birleşik Devletleri, 2 - 04 Mayıs 2021, cilt.1, sa.1, ss.116-124

The Impact of Bean Prebiotic Sources on the In Vitro Growth of Bifidobacterium animalis subsp. lactis

3rd International Conference on Innovative Studies of Contemporary Sciences, Tokyo, Japonya, 19 - 21 Şubat 2021, ss.1-8

The effect of different butter production technologies on chemical composition and amino acid profile of buttermilk.

HEZARFEN Uluslararası Fen Matematik ve Mühendislik Bilimleri Kongresi, İzmir, Türkiye, 8 - 10 Kasım 2019, ss.23-35

Süt ürünlerinin ambalajlanmasında biyosensör uygulamaları

Tüm Ürün, Kap ve Ambalaj Standartları Sempozyumu: Süt ve Süt Ürünleri, İstanbul, Türkiye, 18 - 19 Nisan 2019, cilt.1, ss.54-63

Şeker oranı azaltılmış sinbiyotik yoğurt üretiminde doğal tatlandırıcıların kullanımı

VIII. Uludağ Üniversitesi Bilgilendirme ve Ar-Ge Günleri, Bursa, Türkiye, 18 - 19 Mart 2019

Evaluation of Agro-Industrial Wastes as Prebiotic

INTERNATIONAL CONGRESS ON ENGINEERING AND LIFE SCIENCE, Kastamonu, Türkiye, 26 - 29 Nisan 2018, ss.958-960

Alternative to Antibiotic Use in Livestock: Probiotic Microorganisms

INTERNATIONAL CONGRESS ON ENGINEERING AND LIFE SCIENCE, Kastamonu, Türkiye, 26 - 29 Nisan 2018, ss.821-824

Association between Intake of Yogurt Consumption and Sensory Aspects

INTERNATIONAL CONGRESS ON ENGINEERING AND LIFE SCIENCE, Kastamonu, Türkiye, 26 - 29 Nisan 2018, ss.768-771

The Evaluation of the Textural and Sensorial Properties of Chocolate Dairy Dessert

INTERNATIONAL CONGRESS ON ENGINEERING AND LIFE SCIENCE, Kastamonu, Türkiye, 26 - 29 Nisan 2018, cilt.764

Lipid production by Rhizopus stolonifer cultivated on dairy wastes

43rd Croatian Dairy Experts Symposium with International Participation, LOVRAN, Hırvatistan, 7 - 10 Kasım 2018, ss.55-56

Computer vision and image analysis techniques for evaluation of cheese characteristics

43rd Croatian Dairy Experts Symposium with International Participation, LOVRAN, Hırvatistan, 7 - 10 Kasım 2018, ss.88

Antioxidant capacity, phenolic and vitamin E contents of goat milk kefir produced with commercial starter culture

43rd Croatian Dairy Experts Symposium with International Participation, LOVRAN, Hırvatistan, 7 - 10 Kasım 2018, ss.56-57

Assessment of consumer demand for reduced-sugar and lactose-free dairy products

43rd Croatian Dairy Experts Symposium with International Participation, LOVRAN, Hırvatistan, 7 - 10 Kasım 2018, ss.54

Technological and Yield Properties of White Cheese Made Using Different Coagulant Enzymes

International Agriculture, Environment and Health Congress, 26-28 October, Aydın Turkey, Aydın, Türkiye, 26 - 28 Ekim 2018, ss.1722-1732

Textural attributes of white cheeses: correlation with instrumental and sensory measurements

International Symposium on Food Rheology and Texture, İstanbul, Türkiye, 19 - 21 Ekim 2018, ss.158-163

Effect of sugar components on sensorial and textural properties of Turkish delight (lokum)

International Symposium on Food Rheology and Texture, İstanbul, Türkiye, 19 - 21 Ekim 2018, ss.83-84

The effect of different animal milk on rheological characteristics of dairy products

International Symposium on Food Rheology and Texture, İstanbul, Türkiye, 19 - 21 Ekim 2018, ss.153-157

Effects of Starter Culture Combination on the Characteristic of White Cheese

International Agricultural, Biological and Life Science Conference, Edirne, Türkiye, 2 - 05 Eylül 2018

The Choice for Brand by Cheese Consumers using Multinomial Logit Model

The 4 th International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus”, Girne, Kıbrıs (Kktc), 19 - 21 Nisan 2018, cilt.46

Increasing Trend on Low-Calorie Sweeteners: Natural Sweeteners as Alternatives to Artificial Sweeteners

International Conference on Raw Materials to Processed Foods, Antalya, Türkiye, 19 - 21 Nisan 2018, ss.245

Investigation of Antioxidant Activity of Two Tagetes Species with Potential Use as Food Additive

International Conference on Raw Materials to Processed Foods, Antalya, Türkiye, 19 - 21 Nisan 2018, ss.121

Probiyotik süt ürünlerinde bifidojenik faktör olarak inülin

7. Ulusal Sağlıklı Yaşam Sempozyumu, İstanbul, Türkiye, 12 - 15 Nisan 2018, ss.156

Probiyotik mikroorganizmaların taşıyıcısı olarak süt ürünlerinin önemi

7. Ulusal Sağlıklı Yaşam Sempozyumu, İstanbul, Türkiye, 12 - 15 Nisan 2018, ss.156

Süt Sektöründe Mesleki Yeterlilik ve Gereksinimlerin Belirlenmesi

Uludağ Üniversitesi VII. Bilgilendirme ve AR-GE Günleri, Bursa, Türkiye, 3 - 04 Nisan 2018

Beslenmede Nutrigenetik Yaklaşımlar

Uluslararası Gıda Kongresi 4th International Food Congress, Gıda Sektöründe Yeni Yaklaşımla, 28 - 29 Eylül 2017, ss.35

Yağı Azaltılmış Fermente Süt Ürünlerinin Geliştirilmesinde Fonksiyonel Yaklaşımlar

Uluslararası Gıda Kongresi 4th International Food Congress “Gıda Sektöründe Yeni Yaklaşımlar”, Bursa, Türkiye, 28 - 29 Eylül 2017, cilt.37

Fonksiyonel Süt Pazarında Manda Sütü ve Ürünlerinin Geliştirilmesi

Uluslararası Gıda Kongresi 4th International Food Congress “Gıda Sektöründe Yeni Yaklaşımlar”, Bursa, Türkiye, 28 - 29 Eylül 2017, cilt.23

Manda sütünden üretilen endüstriyel süt ürünlerinin geliştirilmesi

1. Ulusal Sütçülük Kongresi, Ankara, Türkiye, 25 Mayıs - 26 Temmuz 2017, ss.68

Identifying the consumer characteristics and preferences towards traditional cheese

186th International Conference on Food and Agricultural Engineering (ICFAE, Lizbon, 11 - 12 Mayıs 2017

Biyoplastikler ve süt ürünlerinde kullanımı

1. Ulusal Sütçülük Kongresi, Ankara, Türkiye, 25 - 26 Mayıs 2017, ss.72

Production of reduced fat Labneh cheese with Locust Bean Gum

International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies (ICAFOF 2017), Nevşehir, Türkiye, 15 Mayıs 2017 - 17 Ocak 2018, ss.192

Effects of high-pressure technology on the functional properties of dairy foods

International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies (ICAFOF 2017), Nevşehir, Türkiye, 15 - 17 Mayıs 2017, ss.1160

The characterization of the textural and sensory properties of buffalo milk yoghurts

186th International Conference on Food and Agricultural Engineering (ICFAE), Lizbon, Portekiz, 11 - 12 Mayıs 2017

Yağı azaltılmış Labne peyniri üretiminde β-glukan kullanımı

VI. Uludağ Üniversitesi Bilgilendirme ve Ar-Ge Günleri, Bursa, Türkiye, 15 - 16 Mart 2017

Karacabey Yöresi Geleneksel Peyniri Mihaliç Peyniri

Karacabey Sempozyumu 2015, Karacabey, Türkiye, 1 - 03 Ekim 2015, cilt.1, ss.553-560

Textural Properties of Herby Cheese

3rd International Conference on Food Sciences and Health (ICFSH), SİDNEY, Avustralya, 26 - 28 Kasım 2016

Consumer’s behavior towords table olives

3rd International Conference on Food Sciences and Health (ICFSH), Sidney, Avustralya, 26 - 28 Kasım 2016, cilt.23

Consumer’s Behavior towards Table Olives

3rd International Conference on Food Sciences and Health (ICFSH), Avustralya, 26 - 28 Kasım 2016

Functional Components of Prebiotic Fermentation Short Chain Fatty Acids SCFAs

27th INTERNATIONAL SCIENTIFIC-EXPERT CONGRESS OF AGRICULTURE AND FOOD INDUSTRY, 26 - 28 Eylül 2016

In vitro Fermentation of Carrageenan Locust Bean and Xanthan Gums by Bifidobacterium longum

27th INTERNATIONAL SCIENTIFIC-EXPERT CONGRESS OF AGRICULTURE AND FOOD INDUSTRY, 26 - 28 Eylül 2016

Beta Glucan A Novel Ingredient for Dairy Products

27th INTERNATIONAL SCIENTIFIC-EXPERT CONGRESS OF AGRICULTURE AND FOOD INDUSTRY, 26 - 28 Eylül 2016

Biomass Production and Accumulation of Lipids Screening with Penicillium spp Grown on Whey

27th INTERNATIONAL SCIENTIFIC-EXPERT CONGRESS OF AGRICULTURE AND FOOD INDUSTRY, 26 - 28 Eylül 2016

Evaluation of Fatty Acid Profile of Trabzon Butter

4th International Conference on Chemical and Process Engineering, Madrid, İspanya, 15 - 16 Haziran 2015, cilt.7, ss.190-194

Füme Çerkez peynirinin özellikleri üzerine farklı dumanlama tekniklerinin etkisi

V. Uludağ Üniversitesi Bilgilendirme ve Ar-Ge Günleri, Bursa, Türkiye, 15 - 16 Mart 2016

Organik süt işletmelerinin uygunluğunun ve sürdürülebilirliğinin sistemsel ispatı

Doğu Karadeniz 2. Organik Tarım Kongresi, Rize, Türkiye, 6 - 09 Ekim 2015, ss.41

consumer preferences and perception an analysis on table olives

the 3rd international symposium on traditional foods from adriatic to caucasus, Sarajevo, Bosna-Hersek, 1 - 04 Ekim 2015, cilt.1, ss.537

Consumer Preferences and Perception: An Analysis on Table Olives

3rd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Bosna-Hersek, 1 - 04 Ekim 2015

Research on Whey as a Renewable Substrate for Single Cell Oil Production By Saprolegnia diclina

4th International Conference on Chemical and Process Engineering (ICCPE 2015), Madrid, İspanya, 15 - 16 Haziran 2015 Sürdürülebilir Kalkınma

The Antioxidative Capacity of Kefir Produced from Goat Milk

4th International Conference on Chemical and Process Engineering (ICCPE 2015, Madrid, İspanya, 15 - 16 Haziran 2015

A Research on Whey as a Renewable Substrate for Single Cell Oil Production By Saprolegnia diclina

4th International Conference on Chemical and Process Engineering (ICCPE 2015), Madrid, İspanya, 15 - 16 Haziran 2015 Sürdürülebilir Kalkınma

Evaluation of Antioxidant Activity of Pomegranate Molasses by 2,2-Diphenyl-lPicrylhydrazyl (DPPH) Method

4th International Conference on Chemical and Process Engineering (ICCPE 2015), İspanya, 15 - 16 Haziran 2015

Beslenme genomiği ve nutrigenetik

2. İç Anadolu Bölgesi Tarım ve Gıda Kongresi, Nevşehir, Türkiye, 28 - 30 Nisan 2015

Survival of Lactobacillus spp. in Fruit Based Fermented Dairy Beverages

4th International Conference on Chemical and Process Engineering (ICCPE 2015), Madrid, İspanya, 15 Haziran - 16 Mayıs 2015

Plant prebiotics for the development of fermented dairy products

International Conference on Engineering and Natural Science, Skopje, Makedonya, 15 - 19 Mayıs 2015

Probiyotik bakterilerin antioksidan etki mekanizmaları

İç Anadolu Bölgesi 2. Tarım ve Gıda Kongresi, Nevşehir, Türkiye, 28 - 30 Nisan 2015

Prebiyotik etkinin değerlendirilmesinde nicel yaklaşımlar

İç Anadolu Bölgesi 2. Tarım ve Gıda Kongresi, Nevşehir, Türkiye, 28 - 30 Nisan 2015, ss.321

Phenolics in Human Health

International Conference on Chemical and Food Engineering-ICCFE, Dubai, Birleşik Arap Emirlikleri, 4 - 05 Nisan 2014, cilt.5, ss.393-396 Sürdürülebilir Kalkınma

Edible Flowers of Turkey: Innovative Nutraceuticals

3rd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Bosna-Hersek, 1 - 04 Ekim 2014

Computer vision technology for food quality evaluation

3rd International Food Congress, Bursa, Türkiye, 26 - 27 Eylül 2014, cilt.27

Bursa İlinde Geleneksel Peynirlerin Tüketim Eğilimlerinin Belirlenmesi

4. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Sözlü-Poster Bildiriler KitabI, Adana, Türkiye, 17 - 19 Nisan 2014, ss.664

Influence of Dietary Fiber Addition on the Properties of Probiotic Yogurt

International Conference on Chemical and Food Engineering-ICCFE, International Journal of Chemical Engineering and Applications, Dubai, Birleşik Arap Emirlikleri, 4 - 05 Nisan 2014, cilt.5, ss.397-401

Probiyotik yoğurt üretiminde β-Glukan kullanımı

III. Uludağ Üniversitesi Bilgilendirme ve Ar-Ge Günleri, Bursa, Türkiye, 12 - 14 Kasım 2013

Fermented Cream Production with Probiotic Strains

The 2nd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Struga-Ohrid, Makedonya, 24 - 26 Ekim 2013, cilt.154

Survival of selected probiotic bacteria in set-type yogurt supplemented with chestnut flour

The 2nd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Struga-Ohrid, Makedonya, 24 - 26 Ekim 2013

Determination of yogurt quality by using rheological and textural parameters

2nd International Conference on Nutrition and Food Sciences -ICNFS, Nutrition and Food Science II, Moskva, Rusya, 27 - 28 Temmuz 2013, cilt.53, ss.118-122

Effects of various lengths inulin on the properties of yogurt with Lactobacillus rhamnosus

Joint Annual Meeting of ADSA ASAS, Journal of Dairy Science, Indianapolis, Indiana, Amerika Birleşik Devletleri, 8 - 12 Temmuz 2013, cilt.96, ss.309

Effect of animal and microbial rennet on proteolysis during ripening of White Brined Cheese

3rd International Conference on Agriculture and Animal Science - CAAS, Agriculture and Animal Science, Bangkok, Tayland, 24 - 26 Kasım 2012, cilt.47, ss.30-35

Süt ve ürünlerinin doğal antioksidan bileşenleri ve etki mekanizmaları

Süt Endüstrisinde Yenilikçi Yaklaşımlar Sempozyumu, Denizli, Türkiye, 15 - 16 Kasım 2012, cilt.142

γ - aminobütirik asit (GABA) ve süt ürünlerinde önemi

Süt Endüstrisinde Yenilikçi Yaklaşımlar Sempozyumu, Denizli, Türkiye, 15 - 16 Kasım 2012

Laktoz ve türevlerinin prebiyotik özellikleri

Türkiye 11. Gıda Kongresi, Hatay, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2012, ss.488

Farklı dumanlama tekniklerinin füme Çerkez peynirinin özellikleri üzerine etkisi

Türkiye 11. Gıda Kongresi, Hatay, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2012, ss.178

Effects of S. cerevisiae addition to anatolian water buffalo diets on dry matter intake, milk yield, milk composition and somatic cell count

V. International Symposium of Livestock Production, Macedonian Journal of Animal Science, Skopje, Makedonya, 2 - 07 Eylül 2012, cilt.3, ss.193-198

Trabzon tereyağının yağ asidi kompozisyonunun belirlenmesi

III. Geleneksel Gıdalar Kongresi, Konya, Türkiye, 10 - 11 Mayıs 2012, ss.189-191

Lactose and Its derivatives in infant formulas

International Symposium of Probiotics Prebiotics in Pediatrics, İstanbul, Türkiye, 24 Şubat 2012 - 26 Şubat 2016, cilt.90

The effect of prebiotics on the bioavailability of mineral elements in infant formulas

International Symposium of Probiotics Prebiotics in Pediatrics, İstanbul, Türkiye, 24 - 26 Şubat 2012, cilt.89

Dumanlanarak üretilen peynirler

7. Gıda Mühendisliği Kongresi, Ankara, Türkiye, 24 - 26 Kasım 2011, ss.114

Tahıl bazlı süt ürünlerinin geliştirilmesi

7. Gıda Mühendisliği Kongresi, Ankara, Türkiye, 24 - 26 Kasım 2011, ss.158

Yogurts made from milk where heating was performed at different pH values

Joint Annual Meeting of ADSA ASAS, Journal of Dairy Science, New Orleans, Louisiana, Amerika Birleşik Devletleri, 10 - 14 Temmuz 2011, cilt.94

Bioavailability of Food Polyphenol

International Food Congress-Novel Approaches in Food Industry, 26 - 29 Mayıs 2011

Trabzon tereyağının yağ asidi kompozisyonunun belirlenmes

III. Geleneksel Gıdalar Kongresi, Konya, Türkiye, 10 Mayıs 2012 - 11 Mayıs 2011, ss.189-191

Enzyme accelerated ripening of Turkish Mihalic hard cheese: proteolysis and lipolysis

Joint Annual Meeting of ADSA ASAS, Journal of Dairy Science, Denver, Colorado, Amerika Birleşik Devletleri, 11 - 15 Temmuz 2010, cilt.93

Production of single cell oil during growth of Aspergillus species on whey

Joint Annual Meeting of ADSA ASAS, Denver, Amerika Birleşik Devletleri, 11 - 15 Temmuz 2010, cilt.93, ss.608

Süt yağından elde edilen krema ürünleri

6. Gıda Mühendisliği Kongresi, Antalya, Türkiye, 6 - 08 Kasım 2009, ss.389-395

Sütün pastörizasyonunun Örgü peynirinin duyusal özellikleri üzerine etkisi

6. Gıda Mühendisliği Kongres, Antalya, Türkiye, 6 - 08 Kasım 2009, ss.599-607

Evaluation of fatty acid composition of raw milk produced in Marmara and West Anatolia areas of Turkey

3rd International EuroFIR Congress, Vienna, Avusturya, 8 - 10 Eylül 2009, ss.182-183

Höşmerim tatlısı üretimi ve özellikleri

II. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Van, Türkiye, 27 - 29 Mayıs 2009, ss.100-103

Yöresel Bir Kebap: İskender

II. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Van, Türkiye, 27 - 29 Mayıs 2009, ss.547-549

Türk kahvesi’nin tarihçesi ve özellikleri

II. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Van, Türkiye, 27 - 29 Mayıs 2009, ss.599-603

Mustafakemalpasa cheese-based dessert: A traditional Turkish taste

Pamukkale Süt ve Süt Ürünleri Sempozyumu, Denizli, Türkiye, 21 - 23 Mayıs 2009, ss.145

Dondurma üretiminde kristalizasyon ve rekristalizasyon Mekanizması

Türkiye 10. Gıda Kongresi, Erzurum, Türkiye, 21 - 23 Mayıs 2008, ss.705-708

The organic acid profile of boza: a fermented beverage

5th International Congress on Food Technology, Atina, Yunanistan, 9 - 11 Mart 2007

Impact of trisodium citrate on rheology and microstructure of yogurt

Joint Annual Meeting of ADSA ASA, Minneapolis, Minnesota, 8 - 12 Temmuz 2006, cilt.89, ss.176-177

Doğal nutrasötik bir gıda: tereyağı

8. Gıda Kongresi, Bursa, Türkiye, 26 - 28 Mayıs 2004, ss.68

Aromalı kefir üretimi

Ulusal Kivi Ve Üzümsü Meyveler Sempozyumu, Ordu, Türkiye, 23 - 25 Ekim 2003, ss.485-490

A Study on the use of yoghurt, Whey, Lactic Acid and Starter Culture on Carrot Fermentation

2nd International Conference on Horticultural Science, Kafr El-Sheikh, Mısır, 10 - 12 Eylül 2002

The suitability of some vegetables for drying

2nd International Conference on Horticultural Science, Kafr El-Sheikh, Mısır, 10 - 12 Eylül 2002

Vişne meyvesi, aroması ve likörü ile meyveli yoğurt üretimi

I. Sert Çekirdekli Meyveler Sempozyumu, Yalova, Türkiye, 25 Eylül - 28 Ağustos 2001, ss.329-342

Süt ve ürünlerinde bulunan laktik asit bakterilerinin oluşturduğu bakteriosinler

VI. Süt ve Süt Ürünleri Sempozyumu “Süt ve Ürünleri Mikrobiyolojisi ve Katkı Maddeleri”, Tekirdağ, Türkiye, 22 - 23 Mayıs 2000, ss.315-319

Probiyotik süt ürünlerinin beslenme ve sağlık üzerine etkisi

VI. Süt ve Süt Ürünleri Sempozyumu “Süt ve Ürünleri Mikrobiyolojisi ve Katkı Maddeleri”, Tekirdağ, Türkiye, 22 - 23 Mayıs 2000, ss.279-287

Sütün insan beslenmesindeki önemi

IV. Süt ve Ürünleri Sempozyumu “İçme Sütü”, İstanbul, Türkiye, 21 - 22 Mayıs 1996, ss.31-41

İçme sütüne işleme ve depolama sırasında sütün bileşiminde oluşan değişmeler

IV. Süt ve Ürünleri Sempozyumu “İçme Sütü”, İstanbul, Türkiye, 01 Ocak 1998, ss.169-177

Kitap & Kitap Bölümleri

Gıda Emülsiyonları ve Mikroyapısal Dizayn

TARIM İÇİN GELİŞMİŞ STRATEJİLER -2, BEYCİOĞLU, Tahsin, Editör, www.iksadyayinevi.com, Ankara, ss.15-44, 2023

Yoğurt Teknolojisi

Endüstriyel Gıda Üretim Teknikleri, P. Şanlıbaba,Y. Güçer, Editör, Nobel Yayınevi, Ankara, ss.387-411, 2022

Effects of ultrasound technology on milk fermentation

Natural and Technology Sciences, Cogurcu and M. Uzun, Editör, Duvar, İzmir, 2022

Probiyotik Kültürlerinin Muhafazası

Probiyotik Yüzyılı, M. Akçelik,P. Şanlıbaba,N. Akçelik,B. Uymaz Tezel, Editör, Gazi Yayın Dağıtım, Ankara, ss.1-45, 2020 Creative Commons License

Probiyotik Kültürlerin Muhafazası

Probiyotik Yüz Yılı, M. Akçelik, P. Şanlıbaba, N. Akçelik, B.U. Tezel, Editör, Gazi Kitap Evi, Ankara, ss.247-293, 2020

The Functional Aspects of Beta Glucan for Dairy Industry

Science within Food: Up-to-date Advances on Research and Educational Ideas, A. Méndez-Vilas, Editör, Formatex Research Center, Badajoz, ss.264-271, 2017

The therapeutic potential of pomegranate and its products for prevention of cance

Cancer Prevention, A.G. Georgakilas, Editör, InTech Open Access Publisher, Rijeka, Rijeka, ss.331-372, 2012 Sürdürülebilir Kalkınma

Metrikler

Yayın

320

Atıf (WoS)

1135

H-İndeks (WoS)

20

Atıf (Scopus)

1350

H-İndeks (Scopus)

22

Atıf (Scholar)

2913

H-İndeks (Scholar)

28

Atıf (TrDizin)

54

H-İndeks (TrDizin)

2

Proje

36

Fikri Mülkiyet

5

Tez Danışmanlığı

23

Açık Erişim

27
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları