-
2025 - Devam Ediyor Yumurta Kabuğu Zarının Döngüsel Biyoteknoloji Kapsamında Lactobacillus spp. Gelişimi İçin Alternatif Bir Ortam Olarak Kullanım Potansiyelinin Araştırılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer
ÖZCAN T. (Yürütücü), YILMAZ ERSAN L., NARLI M. B., KESER G.
-
2025 - Devam Ediyor Diyetetik Fermente Kahvelerin Biyoaktivitesi ve In Vitro Metabolik Etkilerinin Araştırılması
-
2025 - 2026 Sürdürülebilir Postbiyotik Üretiminde Deproteinize Peyniraltı Suyu Permeatı Kullanımı
-
2025 - 2026 Lakto-Fermente Mayonez Sosu Üretiminin Geliştirilmesi
TÜBİTAK Projesi , 2209-A - Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı
-
2025 - 2026 Sinbiyotik Kefir Quark: Laktozsuz Süt İle Yeni Bir Yaklaşım
TÜBİTAK Projesi , 2209-A - Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı
-
2025 - 2025 Dondurarak Kurutulmuş Yoğurtların Kriyostabilizasyonu Üzerine Potansiyel Prebiyotik Sakkaritler ve Probiyotik Fermentasyonunun Etkisinin Araştırılması
-
2024 - 2025 Probiyotik bakterilerin soğuk stresi toleranslarının dondurulmuş süt matriksinde araştırılması
TÜBİTAK Projesi , 2209-A - Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı
-
2023 - 2025 Psyllium Plantago ovata Diyet Lifi ile Zenginleştirilmiş Fonksiyonel Salam Üretimi ve Ticari Üretim Olasılıklarının Değerlendirilmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
ELAL MUŞ T. (Yürütücü), ÇETİNKAYA F., ÖZCAN T., SELVİ T. N., KESER G.
-
2022 - 2025 Geleneksel Peynirlerden İzole Edilen Laktik Asit Bakterilerinin Farklı Süt Matrikslerinde Fermantasyon Aktiviteleri ile Teknofonksiyonel Etkilerinin Belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
YILMAZ ERSAN L. (Yürütücü), ÖZCAN T., CİNİVİZ M., KESER G., AKSÖZ D.
-
2022 - 2025 Mihaliç Peynirinden İzole Edilen Bazı Laktik Asit Bakterilerinin Fonksiyonel Kültür Olarak Kullanımının Araştırılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
ÖZCAN T. (Yürütücü), KESER R. A., YILMAZ ERSAN L., KESER G., CİNİVİZ M., AKSÖZ D., et al.
-
2019 - 2025 Geleneksel Fermente Ürünlerin Araştırılması ve Ürün Geliştirilmesi
TÜBİTAK Projesi , 2244 - TÜBİTAK Sanayi Doktora Programı Projesi
Özcan T., Yılmaz Ersan L., Çopur Ö. U. (Yürütücü)
-
2023 - 2024 Probiyotik Süt Matriksi Reolojisinin Dondurarak Kurutulmuş Ürün Özelliklerine Etkisi
TÜBİTAK Projesi , 2214/A YURT DIŞI DOKTORA SIRASI ARAŞTIRMA BURS PROGRAMI
-
2020 - 2024 Mikroalg İle Zenginleştirilmiş Fonksiyonel Peynir Üretiminin Geliştirilmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer
YILMAZ ERSAN L. (Yürütücü), ÖZCAN T., AKPINAR BAYİZİT A.
-
2022 - 2023 Probiyotik Yoğurtlarda Oksidatif Tolerans ve Metabolik Etki Üzerine Prebiyotiklerin Etkisinin Belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer
ÖZCAN T. (Yürütücü), BENGÜ İ., YILMAZ ERSAN L., KESER R. A.
-
2021 - 2023 Tereyağının Oksidasyon Stabilitesi ve Fonksiyonel Özellikleri Üzerine Farklı Üzüm Çeşidi Kabuğu Biyoaktif Bileşenlerinin Etkisi
-
2021 - 2023 Türkiye Geleneksel Peynir Envanterinin Oluşturulması
-
2020 - 2023 Yayıkaltı Suyunun Krem Tipi Eritme Peynirinde Kullanım Olanaklarının Araştırılması
-
2015 - 2023 Bazı Mikroalglerden Üretilen Biyokütle Ve Fonksiyonel Bileşenlerin Biyoyararlılıklarının İncelenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
Akpınar Bayizit A. (Yürütücü), Özcan T., Cebeci O. I., Yılmaz Ersan L.
-
2020 - 2022 Mikroalg İle Zenginleştirilmiş Fonksiyonel Peynir Üretiminin Geliştirilmesi
-
2020 - 2022 Yayıkaltı Suyu Kullanımının Düşük Yağlı Kaşar Peynirlerinin Fonksiyonel ve Teknolojik Özelliklerine Etkisinin Araştırılması
-
2019 - 2022 Yayıkaltı Suyunun Fonksiyonel Bileşiminin Belirlenmesi ve Peynir Üretiminde Kullanım Olanaklarının Araştırılması.
-
2019 - 2022 Stevia Katkılı Şeker Oranı Azaltılmış Fonksiyonel Süt Ürünlerinin Geliştirilmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer
ÖZCAN T. (Yürütücü), AKPINAR BAYİZİT A., YILMAZ ERSAN L.
-
2018 - 2021 Fermente Süt Ürünleri Üretiminde Kestane Sütü Kullanim Olanaklarinin Araştirilmasi
TÜBİTAK Projesi , 1005 - Ulusal Yeni Fikirler ve Ürünler Araştırma Destek Programı
Yılmaz Ersan L. (Yürütücü), Özcan T., Akpınar Bayizit A.
-
2011 - 2021 Uludağ Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Araştırma Merkezi Altyapısının Oluşturulması
Diğer Özel Kurumlarca Desteklenen Proje
Çopur Ö. U. (Yürütücü), Gürbüz O., Özcan T., Tamer C. E., Akpınar Bayizit A., İncedayı B.
-
2019 - 2020 Potansiyel Prebiyotik Kaynağı Olarak Bademin Kullanılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
Akpınar Bayizit A., Yılmaz Ersan L. (Yürütücü), Özcan T.
-
2017 - 2019 Simbiyotik Dondurma ve Simbiyotik Dondurma Üretim Süreci Geliştirme
TÜBİTAK Projesi , 1501 - Sanayi Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı
-
2016 - 2019 Mapping Skills needs and supply in the dairy sector
Erasmus Projesi , Erasmus Projesi, Avrupa Düzeyi
Güldaş M.(Yürütücü), Gürbüz O., Avşar Z., Özcan T., Yilmaz Ersan L., Yıldız E., et al.
-
2015 - 2019 Yenilebilir Mantarın Probiyotik Bakterilerin Gelişimi Üzerine Etkisi ve Fermente Süt Ürünlerinde Kullanımı
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
Özcan T. (Yürütücü), Yılmaz Ersan L., Akpınar Bayizit A., Delikanlı Kıyak B.
-
2017 - 2018 Bifidobacterium lactis’ in in vitro Koşullarda Gelişimi Üzerine Bazı Potansiyel Prebiyotik Bileşenlerin Etkisi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
Özcan T. (Yürütücü), Yılmaz Ersan L., Akpınar Bayizit A.
-
2015 - 2018 Kefirin Antioksidan Özelliği Üzerine Farklı Hayvan Sütlerinin Etkisi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
Yılmaz Ersan L. (Yürütücü), Özcan T., Akpınar Bayizit A., Şahin S.
-
2016 - 2017 Bursa İlinde Tüketime Sunulan Yeşil ve Siyah Zeytinlerde Sorbik Asit ve Benzoik Asit Miktarlarının İncelenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
Akpınar Bayizit A. (Yürütücü), Özcan T., Yılmaz Ersan L.
-
2014 - 2017 Protein ve Diyet Lifi Katkısı ile Zenginleştirilen Yağı Azaltılmış Labne Peynirinin Tekstürel Özelliklerinin Geliştirilmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
Özcan T. (Yürütücü), Aydınol Sönmez P.
-
2014 - 2015 Meyveli Probiyotik Süt İçeceğinde Probiyotik Bakterilerin Canlılığının Belirlenmesi U Ü Bilimsel Araştırma Projeleri
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
Özcan T. (Yürütücü), Yılmaz Ersan L., Akpınar Bayizit A., Barat A.
-
2010 - 2010 Sütte Kolloidal Kalsiyum Fosfat CCP İçeriğinin Arttırılmasının Yoğurt Tekstürü Üzerine Etkisi
Ulusal Araştırma Fonu Tarafından Desteklenmiş Proje , ABD Ulusal Bilim Vakfı (NSF)
Özcan T. (Yürütücü), Lucey J. A.
-
2009 - 2010 Farklı Dumanlama Tekniklerinin Füme Çerkez Peynirinin Özellikleri Üzerine Etkisi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
Özcan T. (Yürütücü), Aydınol Sönmez P.
-
2008 - 2010 Farklı Starter Kültür Oranları ile Hayvansal ve Mikrobiyel Kaynaklı Peynir Mayaları Kullanılarak Üretilen Tam Yağlı Beyaz Peynirlerin Özelliklerinin Belirlenmesi
-
2008 - 2010 Hayvan Barınaklannda İç Ortam Hava Kalitesinin Hayvan Verim ve Ürün Kalite Özellikleri Üzerine Etkilerinin Araştınlması
-
2006 - 2007 Boza Fermentasyonu ve Depolanması Sırasında Organik Asitlerin Belirlenmesi
TÜBİTAK Projesi , 1002 - Hızlı Destek Programı
Akpınar Bayizit A. (Yürütücü), Yılmaz Ersan L., Özcan T., Güldaş M.
-
2005 - 2006 Yoğurt Reolojisinin Geliştirilmesi Üzerine Alternatif Yöntemler
-
2002 - 2006 Peynir Altı Suyundan Küflerle Mikrobiyel Yağ Üretimi
TÜBİTAK Projesi , 1002 - Hızlı Destek Programı
Akpınar Bayizit A. (Yürütücü), Özcan T., Yılmaz Ersan L.
-
1999 - 2001 Bursa da Tüketime Sunulan Donmuş Kabuklu Su Ürünlerinin Fiziksel Kimyasal ve Mikrobiyolojik Niteliklerinin Belirlenmesi Üzerine Bir Araştırma
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
-
2025 PREBIOTIC FUNCTIONAL SALAMI WITH PSYLLIUM DIETARY FIBER ADDITIVE
-
2024 PSYLLİUM DİYET LİFİ KATKILI PREBİYOTİK FONKSİYONEL SALAM
-
2022 KABAK ÇEKİRDEĞİ YAĞI İÇEREN FERMENTE SÜT KREMASI
-
2019 BİTKİSEL PROTEİN KATKILI YAĞ ORANI AZALTILMIŞ BİR FERMENTE SÜT İÇECEĞİ VE BUNUN ÜRETİM YÖNTEMİ
-
2019 PROTEİN VE DİYET LİFİ KATKISIYLA ZENGİNLEŞTİRİLMİŞ YAĞ ORANI AZALTILMIŞ BİR LABNE PEYNİRİ VE BUNUN ÜRETİM YÖNTEMİ
-
2019 CORDYCEPS MİLİTARİS YENİLEBİLİR MANTAR EKSTRATI İÇEREN BİR SİNBİYOTİK YOĞURT VE BİR FERMENTE SÜT İÇECEĞİ VE BUNLARIN ÜRETİM YÖNTEMİ