Desteklenen Projeler
-
2023 - Devam Ediyor Psyllium Plantago ovata Diyet Lifi ile Zenginleştirilmiş Fonksiyonel Salam Üretimi ve Ticari Üretim Olasılıklarının Değerlendirilmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
ELAL MUŞ T. (Yürütücü), ÇETİNKAYA F., ÖZCAN T., SELVİ T. N., ŞENTÜRK N., KESER G.
-
2022 - Devam Ediyor Geleneksel Peynirlerden İzole Edilen Laktik Asit Bakterilerinin Farklı Süt Matrikslerinde Fermantasyon Aktiviteleri ile Teknofonksiyonel Etkilerinin Belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
YILMAZ ERSAN L. (Yürütücü), ÖZCAN T., CİNİVİZ M., KESER G., AKSÖZ D.
-
2022 - Devam Ediyor Mihaliç Peynirinden İzole Edilen Bazı Laktik Asit Bakterilerinin Fonksiyonel Kültür Olarak Kullanımının Araştırılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
ÖZCAN T. (Yürütücü), KESER R. A., YILMAZ ERSAN L., KESER G., CİNİVİZ M.
-
2024 - 2025 Probiyotik bakterilerin soğuk stresi toleranslarının dondurulmuş süt matriksinde araştırılması
-
2019 - 2025 Geleneksel Fermente Ürünlerin Araştırılması ve Ürün Geliştirilmesi
-
2023 - 2024 Probiyotik Süt Matriksi Reolojisinin Dondurarak Kurutulmuş Ürün Özelliklerine Etkisi
-
2020 - 2024 Mikroalg İle Zenginleştirilmiş Fonksiyonel Peynir Üretiminin Geliştirilmesi
-
2022 - 2023 Probiyotik Yoğurtlarda Oksidatif Tolerans ve Metabolik Etki Üzerine Prebiyotiklerin Etkisinin Belirlenmesi
-
2021 - 2023 Tereyağının Oksidasyon Stabilitesi ve Fonksiyonel Özellikleri Üzerine Farklı Üzüm Çeşidi Kabuğu Biyoaktif Bileşenlerinin Etkisi
-
2021 - 2023 Türkiye Geleneksel Peynir Envanterinin Oluşturulması
-
2020 - 2023 Yayıkaltı Suyunun Krem Tipi Eritme Peynirinde Kullanım Olanaklarının Araştırılması
-
2015 - 2023 Bazı Mikroalglerden Üretilen Biyokütle Ve Fonksiyonel Bileşenlerin Biyoyararlılıklarının İncelenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
Akpınar Bayizit A. (Yürütücü), Özcan T., Cebeci O. I., Yılmaz Ersan L.
-
2020 - 2022 Mikroalg İle Zenginleştirilmiş Fonksiyonel Peynir Üretiminin Geliştirilmesi
-
2020 - 2022 Yayıkaltı Suyu Kullanımının Düşük Yağlı Kaşar Peynirlerinin Fonksiyonel ve Teknolojik Özelliklerine Etkisinin Araştırılması
-
2019 - 2022 Yayıkaltı Suyunun Fonksiyonel Bileşiminin Belirlenmesi ve Peynir Üretiminde Kullanım Olanaklarının Araştırılması.
-
2019 - 2022 Stevia Katkılı Şeker Oranı Azaltılmış Fonksiyonel Süt Ürünlerinin Geliştirilmesi
-
2018 - 2021 Fermente Süt Ürünleri Üretiminde Kestane Sütü Kullanim Olanaklarinin Araştirilmasi
-
2011 - 2021 Uludağ Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Araştırma Merkezi Altyapısının Oluşturulması
Diğer Özel Kurumlarca Desteklenen Proje
Çopur Ö. U. (Yürütücü), Gürbüz O., Özcan T., Tamer C. E., Akpınar Bayizit A., İncedayı B.
-
2019 - 2020 Potansiyel Prebiyotik Kaynağı Olarak Bademin Kullanılması
-
2017 - 2019 Simbiyotik Dondurma ve Simbiyotik Dondurma Üretim Süreci Geliştirme
-
2016 - 2019 Mapping Skills needs and supply in the dairy sector
-
2015 - 2019 Yenilebilir Mantarın Probiyotik Bakterilerin Gelişimi Üzerine Etkisi ve Fermente Süt Ürünlerinde Kullanımı
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
Özcan T. (Yürütücü), Yılmaz Ersan L., Akpınar Bayizit A., Delikanlı Kıyak B.
-
2017 - 2018 Bifidobacterium lactis’ in in vitro Koşullarda Gelişimi Üzerine Bazı Potansiyel Prebiyotik Bileşenlerin Etkisi
-
2015 - 2018 Kefirin Antioksidan Özelliği Üzerine Farklı Hayvan Sütlerinin Etkisi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
Yılmaz Ersan L. (Yürütücü), Özcan T., Akpınar Bayizit A., Şahin S.
-
2016 - 2017 Bursa İlinde Tüketime Sunulan Yeşil ve Siyah Zeytinlerde Sorbik Asit ve Benzoik Asit Miktarlarının İncelenmesi
-
2014 - 2017 Protein ve Diyet Lifi Katkısı ile Zenginleştirilen Yağı Azaltılmış Labne Peynirinin Tekstürel Özelliklerinin Geliştirilmesi
-
2014 - 2015 Meyveli Probiyotik Süt İçeceğinde Probiyotik Bakterilerin Canlılığının Belirlenmesi U Ü Bilimsel Araştırma Projeleri
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
Özcan T. (Yürütücü), Yılmaz Ersan L., Akpınar Bayizit A., Barat A.
-
2010 - 2010 Sütte Kolloidal Kalsiyum Fosfat CCP İçeriğinin Arttırılmasının Yoğurt Tekstürü Üzerine Etkisi
-
2009 - 2010 Farklı Dumanlama Tekniklerinin Füme Çerkez Peynirinin Özellikleri Üzerine Etkisi
-
2008 - 2010 Farklı Starter Kültür Oranları ile Hayvansal ve Mikrobiyel Kaynaklı Peynir Mayaları Kullanılarak Üretilen Tam Yağlı Beyaz Peynirlerin Özelliklerinin Belirlenmesi
-
2008 - 2010 Hayvan Barınaklannda İç Ortam Hava Kalitesinin Hayvan Verim ve Ürün Kalite Özellikleri Üzerine Etkilerinin Araştınlması
-
2006 - 2007 Boza Fermentasyonu ve Depolanması Sırasında Organik Asitlerin Belirlenmesi
-
2005 - 2006 Yoğurt Reolojisinin Geliştirilmesi Üzerine Alternatif Yöntemler
-
2002 - 2006 Peynir Altı Suyundan Küflerle Mikrobiyel Yağ Üretimi
-
1999 - 2001 Bursa da Tüketime Sunulan Donmuş Kabuklu Su Ürünlerinin Fiziksel Kimyasal ve Mikrobiyolojik Niteliklerinin Belirlenmesi Üzerine Bir Araştırma
Patent
-
2022 KABAK ÇEKİRDEĞİ YAĞI İÇEREN FERMENTE SÜT KREMASI
-
2019 PROTEİN VE DİYET LİFİ KATKISIYLA ZENGİNLEŞTİRİLMİŞ YAĞ ORANI AZALTILMIŞ BİR LABNE PEYNİRİ VE BUNUN ÜRETİM YÖNTEMİ
-
2019 BİTKİSEL PROTEİN KATKILI YAĞ ORANI AZALTILMIŞ BİR FERMENTE SÜT İÇECEĞİ VE BUNUN ÜRETİM YÖNTEMİ
-
2019 YAYIKALTI SUYUNDAN FONKSİYONEL PROBİYOTİK YOĞURT
-
2019 CORDYCEPS MİLİTARİS YENİLEBİLİR MANTAR EKSTRATI İÇEREN BİR SİNBİYOTİK YOĞURT VE BİR FERMENTE SÜT İÇECEĞİ VE BUNLARIN ÜRETİM YÖNTEMİ