Akademik Unvanlar
-
2020 - Devam Ediyor Prof. Dr.
Bursa Uludağ Üniversitesi, ZİRAAT FAKÜLTESİ, GIDA MÜHENDİSLİĞİ
-
2012 - 2020 Doç. Dr.
Bursa Uludağ Üniversitesi, ZİRAAT FAKÜLTESİ, GIDA MÜHENDİSLİĞİ
-
2010 - 2010 Dr. Öğr. Üyesi
University of Wisconsin-Madison, Agricultural And Life Sciences, Department Of Food Science
-
2005 - 2006 Dr. Öğr. Üyesi
University of Wisconsin-Madison, Agricultural And Life Sciences, Department Of Food Science
-
1994 - 2003 Araştırma Görevlisi
Bursa Uludağ Üniversitesi, ZİRAAT FAKÜLTESİ, GIDA MÜHENDİSLİĞİ
Yönetimsel Görevler
-
2023 - 2025 Rektörlük Akademik Teşvik Değerlendirme Komisyonu Üyesi
Bursa Uludağ Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği
Akademi Dışı Deneyim
-
2014 - 2014 ErasmusDersVerme Hareketliliği
Technology and Natural Sciences University , Bydgoszcz, Polonya
-
2012 - 2012 Erasmus DersVerme Hareketliliği
Life Sciences, Czech University
-
2010 - 2012 Ziyaretçi Öğretim Üyesi
University of Wisconsin-Madison USA
-
2005 - 2012 Ziyaretçi Öğretim Üyesi
University of Wisconsin-Madison USA
Verdiği Dersler
-
Doktora İleri Süt Teknolojisi
-
Lisans GIDA MÜHENDİSLİĞİNDE ÜRÜN GELİŞTİRME UYGULAMALARI
-
Lisans Süt Teknolojisi
-
Doktora Fermente Süt ürünleri Kimyası ve Biyokimyası
-
Yüksek Lisans Süt Ürünleri Üretim Teknolojisi
-
Doktora Doktora Uzmanlık Alan Dersi
-
Doktora Doktora Uzmanlık Alan Dersi
-
Yüksek Lisans Yüksek Lisans Uzmanlık Alan Dersi
-
Yüksek Lisans Yüksek Lisans Uzmanlık Alan Dersi
-
Yüksek Lisans Toplum Beslenmesi
-
Lisans Fermente Süt Ürünleri Teknolojisi
-
Lisans Beslenme İlkeleri
-
Lisans Organik Gıdaların İşlenmesi
-
Doktora İleri Peynir Teknolojisi
-
Yüksek Lisans Süt Teknolojisinde Alternatif Koruma Yöntemleri
-
Yüksek Lisans Süt Ürünlerinde Reoloji ve Tekstür
-
Doktora Doktora Uzmanlık Alan Dersi
-
Yüksek Lisans GMB5183 Yüksek Lisans Uzmanlık Alan Dersi
-
Doktora Doktora Uzmanlık alan Dersi
-
Yüksek Lisans Süt Teknolojisinde Probiyotik Bakteriler ve Prebiyotikler
-
Yüksek Lisans Fonksiyonel Gıdalar ve Nutrasötikler
-
Yüksek Lisans Süt ve Ürünleri Fizik ve Kimyası
-
Yüksek Lisans Gıda Sanitasyonu
-
Lisans Fonksiyonel Gıdalar Teknolojisi
-
Lisans Proses Uygulamaları I
-
Doktora Süt Ürünlerinde Fonksiyonel Katkılar
-
Lisans İşletme Hijyeni ve Sanitasyonu
-
Lisans Süt İşleme Teknolojisi
Yönetilen Tezler
-
FONKSİYONEL FERMENTE KREMA ÜRETİMİ
Özcan T. (Danışman)
M.ÖZCAN(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2023 -
GLİKOZ OKSİDAZ ENZİMİ VE FARKLI KARBONHİDRAT KAYNAKLARININ PROBİYOTİK SÜT FERMANTASYONU ÜZERİNE ETKİSİNİN ARAŞTIRILMASI
Özcan T. (Danışman)
H.ŞEYMA(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2023 -
TEREYAĞININ OKSİDASYON STABİLİTESİ VE FONKSİYONEL ÖZELLİKLERİ ÜZERİNE FARKLI ÜZÜM ÇEŞİDİ KABUĞU BİYOAKTİF BİLEŞENLERİNİN ETKİSİ
Özcan T. (Danışman)
Z.BAŞÇAM(Öğrenci), Doktora, 2023 -
MİHALİÇ PEYNİRİNDEN İZOLE EDİLEN BAZI LAKTİK ASİT BAKTERİLERİNİN FARKLI SÜT EMÜLSİYON SİSTEMLERİNDE FERMANTASYONUNUN BELİRLENMESİ
Özcan T. (Danışman)
G.KESER(Öğrenci), Doktora, 2023 -
YAĞ ASİTLERİNCE ZENGİNLEŞTİRİLMİŞ BİTKİSEL YAĞLI SÜTLÜ BUZ ÜRETİMİ
Özcan T. (Danışman)
B.TUĞÇE(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2023 -
Yayık altı suyu kullanımının düşük yağlı kaşar peynirlerinin fonksiyonel ve teknolojik özelliklerine etkisinin araştırılması
Özcan T. (Danışman)
H.RIZA(Öğrenci), Doktora, 2022 -
Fonksiyonel fermente yayık altı suyu üretimi
Özcan T. (Danışman)
M.DEMİRAY(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2022 -
Kırmızı pancarlı probiyotik yoğurt üretiminde şeker ikamesi olarak Stevia kullanımı
ÖZCAN T. (Danışman)
-
PROBİYOTİK BAKTERİLERİN BAKLAGİL UNLARI İÇEREN in vitro KOŞULLARDA VE SÜT MODELİNDE CANLILIĞININ VE BAZI PROBİYOTİK ÖZELLİKLERİNİN BELİRLENMESİ
Özcan T. (Danışman)
-
Stevia katkılı probiyotik yoğurtlarda bakteri canlılığının ve ürün özelliklerinin belirlenmesi
Özcan T. (Danışman)
-
Akasya gamı ve pektin ilavesinin siyah havuç katkılı probiyotik yoğurtların fonksiyonel ve teknolojik özelliklerine etkisinin araştırılması
Özcan T. (Danışman)
-
Yağı azaltılmış labne peynirinin tekstürel özelliklerinin geliştirilmesi
Özcan T. (Danışman)
-
Krema soğutma sıcaklığının ve asitlendirme yönteminin tereyağının özellikleri üzerine etkisinin araştırılması
Özcan T. (Danışman)
-
Beyaz peynirde enstrümental tekstür ve duyusal analizler arasındaki korelasyonun değerlendirilmesi üzerine bir araştırma
Özcan T. (Danışman)
-
Yenilebilir mantarın (Cordyceps militaris) potansiyel prebiyotik aktivitesinin ve süt fermantasyonu üzerine etkisinin belirlenmesi
Özcan T. (Danışman)
-
Sebze püreleri ile üretilen yoğurtların özelliklerinin belirlenmesi
Özcan T. (Danışman)
-
Meyveli probiyotik fermente süt içeceği üretimi
Özcan T. (Danışman)
-
Bitkisel protein katkılı yağsız fermente süt içeceğinin özelliklerinin belirlenmesi.
Özcan T. (Danışman)
-
Süt proteini katkıları ile zenginleştirilen yağsız yoğurtların tekstürel özelliklerinin belirlenmesi
Özcan T. (Danışman)
-
Probiyotik yoğurt üretiminde ß-glukan kullanımı
Özcan T. (Danışman)
-
Lactobacillus rhamnosus kültürü ile probiyotik yoğurt üretimi
Özcan T. (Danışman)
-
Farklı dumanlama tekniklerinin Füme Çerkez peynirinin özellikleri üzerine etkisi
ÖZCAN T. (Danışman)
-
Farklı starter kültür oranları ile hayvansal ve mikrobiyel kaynaklı peynir mayaları kullanılarak üretilen tam yağlı beyaz peynirlerin özelliklerinin belirlenmesi
Özcan T. (Danışman)