Yayınlar & Eserler

SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler

Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler

Güvenilir Gıda Sistemleri

Türk Tarım , sa.186, ss.28-33, 2009 (Hakemsiz Dergi)

Hakemli Kongre / Sempozyum Bildiri Kitaplarında Yer Alan Yayınlar

Effects Of Different Processing Methods On Bioactive Components And Their Bioaccessibility In Red Beet

3rd International Congress of the Turkish Journal of Agriculture - Food Science and Technology, Malatya, Türkiye, 13 - 16 Eylül 2023, ss.575-580

Hazır Yemek Sektöründe Gıda Atıklarının Sınıflandırılması ve Değerlendirme Yöntemleri

2. Uluslararası Geleneksel Gıdalar ve Sürdürülebilir Beslenme Sempozyumu, Mersin, Türkiye, 5 - 06 Ekim 2023, ss.81

Investigatıon Of The Effect Of Microwave Pretreatment On The Drying Characteristics Of Persimmon Leather.

4th International Istanbul Current Scientific Research Congress. , İstanbul, Türkiye, 1 - 02 Mayıs 2023, ss.425-435

Investigation of Changes in Bioaccessibility of Bioactive Components after Drying of Fruits and Vegetables

2nd International Congress of Engineering and Natural Sciences Studies, Ankara, Türkiye, 07 Mayıs 2022

Evaluation of somatic cell count of raw milk depending on seasonal variation

Latin American Conference on Natural and Applied Sciences, November 5-6, 2021, Villahermosa, Mexico, 291-297, Villahermosa, Meksika, 05 Kasım 2021

Effect of salt concentration on the structure and preference of Mihalic cheese

Latin American Conference on Natural and Applied Sciences, November 5-6, 2021, Villahermosa, Mexico, Villahermosa, Meksika, 05 Kasım 2021

Gıda Güve nliğinin Sağlanmasında Güncel Yaklaşımlar: Işınlama Teknolojisi

4. Uluslararası Beslenme Obezite ve Toplum Sağlığı Kongresi, İstanbul, Türkiye, 24 - 25 Aralık 2020

Gıda Güve nliğinin Sağlanmasında Güncel Yaklaşımlar: Vurgulu Elektrik Alan Teknolojisi

4. Uluslararası Beslenme Obezite ve Toplum Sağlığı Kongresi, İstanbul, Türkiye, 24 - 25 Aralık 2020

Doğal bir antimikrobiyal madde olan propolisin gıda endüstrisindeki yeri

3rd International Eurasian Conference on Biological and Chemical Sciences (EurasianBioChem 2020), 19 - 20 Mart 2020

Drying Kinetics and Quality Characteristics of Hot Air Dried Potato cv. Jelly under Different Process Parameters

International Conference on Agronomy and Food Science and Technology (AgroFood), İstanbul, Türkiye, 20 - 21 Haziran 2019, ss.172-189

Protection of Traditional Foods with Geographical Indications

4th International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, 19 - 21 Nisan 2018

A General Research on Traditional Food in Bursa

4th International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, 19 - 21 Nisan 2018

Determination of Physicochemical Properties,Bioaccessibility of Phenolics and Antioxidant Capacity of Mineral Enriched Linden Herbal TeaBeverage

ICBFBS Amsterdam 2018: 20th International Conference on Biotechnology, Food and Beverage Sciences, 12 - 13 Şubat 2018

Food colouring agents and their usage in food industry

II. Uluslararası Turizm ve Mikrobiyal Gıda Güvenliği Kongresi, 13 - 14 Aralık 2017

Application of nanotechnology in food industry and relation to food safety

II. Uluslararası Turizm ve Mikrobiyal Gıda Güvenliği Kongresi, 13 - 14 Aralık 2017

Application of sous vide cooking method in the food industry

II. Uluslararası Turizm ve Mikrobiyal Gıda Güvenliği Kongresi, 13 - 14 Aralık 2017

Gıda Atıklarının Değerlendirilmesi

3rd ASM International Congress of Agriculture and Environment, 16 - 18 Kasım 2017, ss.84 Sürdürülebilir Kalkınma

Meyve ve Sebzelerin Raf Ömrünü Artırmak için Güncel Yaklaşımlar

3rd ASM International Congress of Agriculture and Environment, 16 - 18 Kasım 2017, ss.84

Human Perception and Instrumentation of Aroma

15th Weurman Flavour Research Symposium., 18 - 22 Eylül 2017

Application of Nanotechnology in Food Packaging

International Conference on Agriculture, Forest, Food, Sciences, and Technologies, 15 - 17 Mayıs 2017, ss.1234

Encapsulation of Bioactive Compounds.

1st International Congress on Medical and Aromatic Plants “Natural and Healthy Life”, 10 - 12 Mayıs 2017

Nutritional Composition and Health Effects of Jujube

27th International Scientific-Expert Congress of Agriculture and Food Industry, 26 - 28 Eylül 2016

Extending the shelflife of asparagus Asparagus officinalis by using modified atmosphere packaging

27th International Scientific-Expert Congress of Agriculture and Food Industry, 26 - 28 Eylül 2016

Fortification of Lemonade with Several Herb Extracts

16th International Nutirition and Diagnostic Conference, 2 - 05 Aralık 2016

Extending the Shelf life of Asparagus Asparagus officinalis by Using Modified Atmosphere Packaging

27th International Scientific-Expert Congress of Agriculture and Food Industry, Bursa, Türkiye, 26 - 28 Eylül 2016

The use of nitrite and nitrate in curing meat and its effects on human health

International Congress on Food of Animal Origin, Kıbrıs (Kktc), 10 - 13 Kasım 2016 Sürdürülebilir Kalkınma

The use of alternative technologies to mitigate acrylamide formation in heat treated foods

First Food Chemistry Conference - Shaping the Future of Food Quality, Health and Safety, Amsterdam, Hollanda, 30 Ekim - 01 Kasım 2016

A Study on The Productıon of Aprıcot Nectar Fortıfıed Wıth Green Coffee Extract

17th International Nutrition & Diagnostics Conference, PRAG, Çek Cumhuriyeti, 9 - 12 Ekim 2016

A Study on the Production of Apricot Nectar Enriched with Green Coffee Extract

16th International Nutrition & Diagnostics Conference, Prag, Çek Cumhuriyeti, 3 - 06 Ekim 2016

Kombucha Tea and Its Health Promotıng Effects

17th International Nutrition & Diagnostics Conference, PRAG, Çek Cumhuriyeti, 3 - 06 Ekim 2016

Fortıfıcatıon of Lemonade with Several Herb Extracts

17th International Nutrition & Diagnostics Conference, PRAG, 3 - 06 Ekim 2016

Application of Pressurized Liquid Extraction on Fruits Vegetables and Their By Products

27th International Scientific-Expert Congress of Agriculture and Food Industry, Bursa, Türkiye, 26 - 28 Eylül 2016

Traditional Dairy Product Kurut

27th International Scientific-Expert Congress of Agriculture and Food Industry, Bursa, Türkiye, 26 - 28 Eylül 2016

Application of Cold Plasma Technology in Food Industry

27th International Scientific-Expert Congress of Agriculture and Food Industry, Bursa, Türkiye, 26 - 28 Eylül 2016

Recovery of B Carotene from Plant By Products by Using Different Extraction Methods

27th International Scientific-Expert Congress of Agriculture and Food Industry, Bursa, Türkiye, 26 - 28 Eylül 2016

Applications of Pressurized Liquid Extraction on Fruits Vegetables and Their By Products

27th International Scientific-Expert Congress of Agriculture and Food Industry, Bursa, Türkiye, 26 - 28 Eylül 2016

Pulsed Electrical Field Applications for Improving Food Quality

27th International Scientific-Expert Congress of Agriculture and Food Industry, Bursa, Türkiye, 26 - 28 Eylül 2016

The Usage Of Cactus Pear Fruit (Opuntia ficus- Indica) In Food Formulations

27th International Scientific-Expert Congress of Agriculture and Food Industry, Türkiye, 26 - 28 Eylül 2016, ss.450-453

Combined Use of Natural Antimicrobial Compounds with Modified Atmosphere Packaging of Fresh Fruit and Vegetables

27th International Scientific-Expert Congress of Agriculture and Food Industry, Bursa, Türkiye, 26 - 28 Eylül 2016

The Bioactive Components Of Pomegranate Juice

27th International Scientific-Expert Congress of Agriculture and Food Industry, Türkiye, 26 - 28 Eylül 2016, ss.445-449

General View of Oolong Tea

27th International Scientific-Expert Congress of Agriculture and Food Industry, Türkiye, 26 - 28 Eylül 2016, ss.482-486

The Use of Vacuum Impregnation for Debittering Green Olives

18th World Congress of Food Science & Technology, 21 - 25 Ağustos 2016, ss.1137

Yüksek Fruktozlu Mısır Şurubu Tüketiminin Obezite Üzerine Etkisi

Ulusal Çocuk, Ergen ve Yetişkin Obezitesi Kongresi, Türkiye, 7 - 10 Nisan 2016 Sürdürülebilir Kalkınma

Nano-spray drying applications in food industry

XIth International Conference of Food Physicists, 10 - 12 Haziran 2014

A Traditional Beverage The Ottoman Sherbet

2nd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, 24 Ekim 2014

Bioavailibility of trace minerals

Bursa 3rd International Food Congress, 26 - 27 Eylül 2014

Practices of Food Enrichment

Bursa 3rd International Food Congress, 26 - 27 Eylül 2014

Dietary and functional properties of chestnut

Bursa 3rd International Food Congress, 26 - 27 Eylül 2014

Akıllı Ambalajlama Teknolojisi ve İzlenebilirlik

Bursa 3rd International Food Congress, 26 - 27 Eylül 2014

Bioavailability of Trace Minerals

Bursa 3. Uluslararası Gıda Kongresi, 26 Eylül 2014

Practises of Food Enrichment

Bursa 3. Uluslararası Gıda Kongresi, 26 Eylül 2014

Nanotechnology and ethics in food science

Bursa 3. Uluslararası Gıda Kongresi – Gıda 2023 Vizyonu, Türkiye, 26 - 27 Eylül 2014

Use of Supercritical CO2 in Food Industry

XI International Conference on Food Physicists, 10 - 12 Haziran 2014, cilt.46, ss.126-130

The Main Difficulties Encountered in Candied Chestnut Production

5th International Chestnut Symposium, West Virginia, Amerika Birleşik Devletleri, 4 - 08 Eylül 2012, cilt.1019, ss.153-156 Sürdürülebilir Kalkınma identifier identifier

Grape Based Traditional Products

2nd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, 24 - 26 Ekim 2013, ss.420

A Traditional Taste; “Grape Juice (Şıra)”

2nd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, 24 - 26 Ekim 2013, ss.439

Kuymak (Mıhlama)

2nd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, 24 Ekim 2013

Effects of High Fructose Corn Syrup (HFCS) on Health

ICFSN 2013 - International Conference on Food Science and Nutrition, 7 - 09 Temmuz 2013, cilt.1015

Food Nanotechnology

4. Nanobilim ve Nanoteknoloji (NanoTRIV) Konferansı, Türkiye, 9 - 13 Haziran 2008, ss.320

Health Effects of some Herbs Consumed as Tea

BIT’xxs 1st Annual World Congress of SQ Foods, Shenzhen, Çin, 1 - 03 Kasım 2012

The Main Difficulties Encountered for Candied Chestnut Production

Fifth International Chestnut Symposium, Shepherdstown, Amerika Birleşik Devletleri, 9 - 12 Eylül 2012, ss.34

Kırmızı Pancar Turşusu Üretimi Üzerine Bir Araştırma

III. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Türkiye, 10 - 12 Mayıs 2012, ss.320-325

Modifiye atmosfer uygulaması ve minimal işlem görmüş fresh cut gıdalar

Uludağ Üniversitesi Bilgilendirme ve Ar-Ge Günleri, Bursa, Türkiye, 15 - 16 Kasım 2011

Phytochemicals of artichoke (Cynara scolymus L.) and its effects on health

4 th International Congress on Food and Nutrition, 12 - 14 Ekim 2011, ss.147

Effects of processing methods on biophenolic components of table olives (Olea europaea)

4 th International Congress on Food and Nutrition, İstanbul, Türkiye, 12 - 14 Ekim 2011, ss.149

Bursa’da Gıda Sektörü ve Gıda Güvenliği

TMMOB Bursa 3. Kent Sempozyumu, Türkiye, 29 - 30 Nisan 2011 Sürdürülebilir Kalkınma

Havayolu Yemek Hizmetlerinde Gıda Güvenliğinin Sağlanması

Toplu Beslenme Sistemleri Sempozyumu, Türkiye, 3 - 06 Haziran 2010, ss.121-126

Yemek Sanayiinde Mönü Planlama ve Önemi

Toplu Beslenme Sistemleri Sempozyumu, Türkiye, 3 - 06 Haziran 2010, ss.127-134

Farklı siyah üzüm çeşitlerinin hardaliye üretimine uygunluğunun belirlenmesi üzerine bir araştırma

1st International Symposium on “Traditional Foods From Adriatic to Caucasus”, Türkiye, 15 - 17 Nisan 2010, ss.1044-1047

Farklı yörelerden temin edilen kestanelerin kestane şekeri üretimine uygunluğunun belirlenmesi

1st International Symposium on “Traditional Foods From Adriatic to Caucasus”, Türkiye, 15 - 17 Nisan 2010

Gıdada Suyun Önemi

Bursa II. Su Sempozyumu, Bursa, Türkiye, 22 - 24 Mart 2010

Gıda Güvenliği ve Denetim Sistemi

Ziraat Mühendisliği VII. Teknik Kongresi, Ankara, Türkiye, 11 - 15 Ocak 2010, ss.1127-1137 Sürdürülebilir Kalkınma

Chitosan: an Edible Coating for Fresh-Cut Fruits and Vegetables

6th International Postharvest Symposium, Antalya, Türkiye, 8 - 12 Nisan 2009, cilt.877, ss.619-625 Sürdürülebilir Kalkınma identifier identifier

Use of Vacuum Impregnation for Minimally Processed Fruits and Vegetables

6th International Postharvest Symposium, Antalya, Türkiye, 8 - 12 Nisan 2009, cilt.877, ss.577-582 identifier identifier

Modifiye Atmosfer Uygulaması ve Fresh - Cut Gıdalar

Bahçe Ürünlerinde IV. Muhafaza ve Pazarlama Sempozyumu, Türkiye, 8 - 11 Ekim 2008, cilt.398

Sebzelerin Radyasyonla Muhafazası

7. Sebze Tarımı Sempozyumu, Yalova, Türkiye, 26 - 29 Ağustos 2008

Mantar Konservesi Üretiminde HACCP Sisteminin Uygulanması

VIII. Ulusal Tarım Ekonomisi Kongresi, Türkiye, 25 - 27 Haziran 2008, ss.461-473

Nar ekşisinin bileşimi üzerine bir araştırma

Türkiye 10. Gıda Kongresi, Erzurum, Türkiye, 21 - 23 Mayıs 2008, ss.61

Geleneksel Bir İçeceğimiz Boza

Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Van, Türkiye, 23 - 24 Eylül 2004, ss.85-89

Dondurulmuş Gıdalarda Raf Ömrünü Etkileyen Faktörler

Türkiye 8. Gıda Kongresi, Bursa, Türkiye, 26 - 28 Mayıs 2004, ss.99

Besinsel Liflerin Sağlık Üzerine Etkileri

Türkiye 8. Gıda Kongresi, Bursa, Türkiye, 26 - 28 Mayıs 2004, ss.30

Geleneksel Bir İçeceğimiz Salep

Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Van, Türkiye, 23 - 24 Eylül 2004, ss.100-103

Geleneksel Gıdalarımızdan Pişmaniye, Cezerye ve Pestil

Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Türkiye, 23 - 24 Eylül 2004, cilt.67

Geleneksel Bir İçeceğimiz Salep.

Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Van, Türkiye, 1 - 04 Eylül 2004, ss.100-103

Mutfak Ekipmanlarındaki Son Yenilikler ve Standartlar

2000’li Yıllarda TSK’nde Beslenme Kontrol Sistemleri Sempozyumu, İstanbul, Türkiye, 16 - 17 Kasım 1999, ss.55-62

Karnabaharların Konserveye İşlenmeleri Sırasında Oluşabilecek Renk Değişikliklerinin Önlenmesi

2000’li Yıllarda Gıda Bilimi ve Teknolojisi Kongresi, İzmir, Türkiye, 18 - 20 Ekim 1999

Kivi Suyu Üretiminde Optimizasyon

2000’li Yıllarda Gıda Bilimi ve Teknolojisi Kongresi, İzmir, Türkiye, 18 - 20 Ekim 1999

Garnitür Konservesi Üretiminin Optimizasyonu

2000’li Yıllarda Gıda Bilimi ve Teknolojisi Kongresi, İzmir, Türkiye, 18 - 20 Ekim 1999

Ön İşlemlerin Dondurulmuş ve Kızartılmış Patateslerin Özellikleri Üzerine Etkisi

2000’li Yıllarda Gıda Bilimi ve Teknolojisi Kongresi, İzmir, Türkiye, 18 - 20 Ekim 1999

Gıda Muhafazasında Yeni Bir Yöntem Sous Vide

1. Levazım Sempozyumu, İstanbul, Türkiye, 13 - 15 Kasım 1996, ss.10

The effects of vapour phase hydrogen peroxide applications on postharvest decay of grape cv Muskule

International Symposium on Postharvest Treatment of Horticultural Crops, Kecskemet, Macaristan, 31 Ağustos - 03 Eylül 1993, ss.777-785 identifier

Bazı Üzüm Çeşitlerinden Üretilen Hardaliyelerin Kalite Kriterleri

TÜBİTAK 3. Bağcılık Sempozyumu, Bursa, Türkiye, 31 Mayıs - 03 Haziran 1988, ss.12

Kitap & Kitap Bölümleri

Making Cocoa Origin Traceable

Trends in Sustainable Chocolate Production, Charis M. Galanakis, Editör, Springer Nature, ss.189-228, 2022 Sürdürülebilir Kalkınma

Gıda Sanayinde Kombucha Biyoselülozunun Değerlendirme Olanakları

Gıda Mühendisliği Alanında Yeni Yaklaşımlar, Gül, H., Hayıt, F., Editör, İksad publishing house, ss.67-125, 2022

Making Cocoa Origin Traceable

Trends in Sustainable Chocolate Production, Galanakis, C.M., Editör, Springer, ss.189-228, 2022

Gıda Sanayinde Kombucha Biyoselülozunun Değerlendirme Olanakları

Gıda Mühendisliği Alanında Yeni Yaklaşımlar, Gül, H., Hayıt, F., Editör, İksad Yayınevi, ss.67-124, 2022

A Perspective on Consumption of Energy Drinks

Sports and Energy Drinks, Alexandru Grumezescu Alina-Maria Holban, Editör, Elsevier, Woodhead Publishing, ss.539-565, 2019

Preservation of Beverage Nutrients by High Hydrostatic Pressure

Preservatives and Preservation Approaches in Beverages, Alexandru Grumezescu Alina-Maria Holban, Editör, Elsevier, Woodhead Publishing, ss.309-337, 2019

Technology and Nutritional Value of Powdered Drinks

Production and Management of Beverages, Alexandru Grumezescu Alina-Maria Holban, Editör, Woodhead Publishing, ss.47-83, 2019

Extraction techniques for plant-based bio-active compounds

Natural Bio-active Compounds.Volume 2: Chemistry, Pharmacology and Health Care Practices, Mallappa Kumara Swamy, Mohd Sayeed Akhtar, Editör, Springer, ss.465-492, 2019

Functional and traditional nonalcoholic beverages in Turkey.

The Science of Beverages. Vol. 6. Non-Alcoholic Beverages, ALEXANDRU MIHAI GRUMEZESCU, ALINA MARIA HOLBAN, Editör, Elsevier, Kinglington, ss.483-513, 2019

01. A New Approach: Replacement and Alternative Foods For Food Industry

Handbook of Food Bioengineering (Multi-Volume Set), Vol 17: Alternative and Replacement Foods, Alexandru Grumezescu Alina-Maria Holban, Editör, Elsevier, ss.1-30, 2018

Effects of drying methods on the composition of volatile compounds in fruits and vegetables

Flavour Science, Siegmund, B., Leitner, E., Editör, Verlag der Technischen Universität Graz, Austria, Graz, ss.95-98, 2018

Üç Boyutlu Yazıcıların Gıda Alanında Kullanımı

Mühendislikte Güncel Yaklaşımlar, Prof.Dr.Yakup Hameş, Editör, Nobel Akademik, Ankara, ss.271-290, 2018

Effects of drying methods on the composition of volatile compounds in fruits and vegetables

FLAVOUR SCIENCE Proceedings of the XV Weurman Flavour Research Symposium, Siegmund, B. And Leitner, E, Editör, Verlag der Technischen Universität Graz, Austria, Graz, ss.95-98, 2018

Bioavailability and Delivery of Nutraceuticals by Nanoparticles

Nanotechnology in Food Industry Multi Volume Set, Alexandru Mihai Grumezescu, Editör, Elsevier, ss.535-575, 2016

Bioavailability and Delivery of Nutraceuticals by Nanoparticles

Nanotechnology in the Agri Food Industry Nutraceuticals, Grumezescu, A.M, Editör, Academic Press , ss.535-575, 2016

Development of Value-Added Products from Food Wastes

Food Processing: Strategies for Quality Assessment "Fruit Processing", A. Malik et al., Editör, Springer, London/Berlin , New York, ss.453-475, 2014

Fruit Processing

Food Processing: Strategies for Quality Assessment "Fruit Processing", A. Malik et al., Editör, Springer, London/Berlin , New York, ss.9-35, 2014

İçecek Bilgisi

Milli Eğitim Bakanlığı Yayınları, Bursa, 2000

Gıda Teknolojisi

Milli Eğitim Yayınları, Bursa, 2000

Meyve ve Sebze İşleme Teknolojisi 1

Ziraat Fakültesi Ders Notları, Bursa, 1997

Meyve İşleme Teknolojisi

Gıda Teknolojisi, Anadolu Üniversitesi, Editör, Açıköğretim Fakültesi Yayınları, Eskişehir, ss.307-364, 1996

.Meyve ve Sebze İşleme Teknolojisi

UÜ. Zİraat Fakültesi, Bursa, 1987

Diğer Yayınlar

Metrikler

Yayın

313

Atıf (WoS)

623

H-İndeks (WoS)

13

Atıf (Scopus)

689

H-İndeks (Scopus)

14

Proje

39

Fikri Mülkiyet

13

Tez Danışmanlığı

34

Açık Erişim

40
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları