Articles Published in Journals That Entered SCI, SSCI and AHCI Indexes
Suitability of Cornus Mas Cornelian Cherry Genotypes and Cultivars For Fruit Juice
BIOTECHNOLOGY & BIOTECHNOLOGICAL EQUIPMENT, vol.17, no.1, pp.176-182, 2003 (Journal Indexed in SCI Expanded)
Articles Published in Other Journals
Ultrasound Applications in Fruit and Vegetable Processing
Bursa Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, vol.33, no.2, pp.375-393, 2019 (Other Refereed National Journals)
Ohmik Isıtma Destekli İşlemlerin Gıdalarda Kullanımı veKalite Üzerine Etkisi
Bursa Uludag Üniv. Ziraat Fak.Derg.,, vol.33, no.2, pp.341-354, 2019 (Other Refereed National Journals)
Coğrafi İşaret Tescilli Gıdaların Türkiye ve Dünya’daki Durumu
Academia Journal of Engineering and Applied Sciences, pp.190-198, 2017 (Refereed Journals of Other Institutions)
Determination of physicochemical properties of mineral enriched Erica arborea herbal tea
The Journal of Agricultural Faculty of Uludag University, vol.30, pp.440-444, 2016 (Other Refereed National Journals)
Pulsed Electrical Field Applications for Improving Food Quality
The Journal of AgriculturalFaculty of Uludag University, vol.30, pp.554-562, 2016 (Other Refereed National Journals)
Combined Use of Natural Antimicrobial Compounds with Modified Atmosphere
Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, 2016 (Other Refereed National Journals)
Determination of Physicochemical Properties of Mineral Enriched Erica arborea Herbal Tea Beverage
The Journal of Agricultural Faculty of Uludag University, vol.30, 2016 (Other Refereed National Journals)
The Effects of Lecithin and Polyglycerol Polyricinoleate PGPR on Quality of Milk Bitter and White Chocolates
Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, vol.27, no.2, pp.55-69, 2014 (Refereed Journals of Other Institutions)
Hurdle Technology for Shelf Stable Minimally Processed Potato cv. Agria
Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, vol.28, no.1, pp.29-42, 2014 (Other Refereed National Journals)
Uludağ Üniversitesi’xxnde Eğitim Gören Öğrencilerin Beslenme Alışkanlıklarının Araştırılması
Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, vol.28, no.2, pp.37-47, 2014 (Other Refereed National Journals)
Gıda Alerjisi Reaksiyonları
Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, vol.28, no.1, pp.73-80, 2014 (Other Refereed National Journals)
Uludağ Üniversitesi’nde Eğitim Gören Öğrencilerin Beslenme Alışkanlıklarının Araştırılması
Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, vol.28, no.2, pp.37-47, 2014 (Other Refereed National Journals)
Hurdle Technology for Shelf Stable MinimallyProcessed Potato cv. Agriaa
Bursa Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, vol.28, no.1, pp.29-42, 2014 (Other Refereed National Journals)
Gıda Alerjisi Reaksiyonları
Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, vol.28, no.1, pp.73-80, 2014 (Other Refereed National Journals)
The effects of lecithin and polyglycerol polyricinoleate PGPR on quality of milk bitter and white chocolate
U.Ü. Ziraat Fakültesi Dergisi, vol.27, no.2, pp.55-69, 2013 (Other Refereed National Journals)
Ülkemizde Tüketilen Bazı Bitki Çaylarının Üretimi ve Sağlık Üzerine Etkileri
Gıda Teknolojisi, vol.17, no.8, pp.74-75, 2013 (Other Refereed National Journals)
Türkiye de Üretilen Bazı Kurutulmuş Meyvelerin Ekonomik Önemi
Tarım Türk, vol.41, pp.66-71, 2013 (National Non-Refereed Journal)
Kurutulmuş Biber ve biber Salçası Üretimi
Tarım Türk, vol.38, no.7, pp.48-50, 2013 (National Non-Refereed Journal)
Kurutulmuş Domates ve Domates Salçası Üretimi.
Tarımtürk, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Dergisi, no.38, pp.41-46, 2012 (National Non-Refereed Journal)
Konserve Yapımı ve Konserve Türleri
Tarımtürk, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Dergisi, no.37, pp.16-19, 2012 (National Non-Refereed Journal)
Geleneksel İçeceğimiz Salep ve Faydaları
Gıda Teknolojisi, vol.12, pp.76-77, 2012 (National Non-Refereed Journal)
Dondurulmuş Meyve Sebze İhracatının Analizi
Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, vol.26, no.1, pp.73-82, 2012 (Other Refereed National Journals)
Gıda Güvenliği ve Önemi
Helal Gıda, no.1, pp.20-21, 2010 (National Non-Refereed Journal)

Fonksiyonel İçecek Pazarında Meyve-Sebze Sularının Yeri ve Sağlık Üzerine Etkileri
Gıda Mühendisliği Dergisi, vol.13, no.30, pp.101-107, 2010 (Other Refereed National Journals)
Fonksiyonel İçecek Pazarında Meyve-Sebze Sularının Yeri ve Sağlık Üzerine Etkileri
Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, vol.30, pp.101-107, 2010 (Other Refereed National Journals)
A Research on the Composition of Pomegranate Molasses
Journal of Agricultural Faculty of Uludag University, vol.24, no.2, pp.37-47, 2010 (Other Refereed National Journals)
Ülkemiz Gıda Sanayi İçinde Bursa nın Yeri ve Önemi
Gıda Mühendisliği Dergisi, no.30, pp.98-100, 2010 (Other Refereed National Journals)
Use of Vacuum Impregnation for Minimally Processed Fruits and Vegetables
PROCEEDINGS OF THE IIIRD INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON CUCURBITS, vol.877, pp.577-582, 2009 (Refereed Journals of Other Institutions)
Chitosan: an Edible Coating for Fresh-Cut Fruits and Vegetables
PROCEEDINGS OF THE IIIRD INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON CUCURBITS, 2009 (Refereed Journals of Other Institutions)
Konservelerde Bozulmaya Neden Olan Etmenler
Standart Ekonomik ve Teknik Dergi, no.561, pp.64-67, 2009 (National Non-Refereed Journal)
Trabzon Hurmasının Besleyici Değeri ve Bileşimi
Gıda Mühendisleri Odası Dergisi, no.29, pp.63-67, 2009 (National Non-Refereed Journal)
MANTAR BİLEŞENLERİNİN TERÖPATİK ETKİLERİ1
Bahçe, vol.38, no.1, pp.19-24, 2009 (Other Refereed National Journals)
Güvenilir Gıda Sistemleri
Türk Tarım, no.186, pp.28-33, 2009 (National Non-Refereed Journal)
Bazı Gıdalarımız ve Tarihçeleri III
Gıda. Dünya Yayınları, no.9, pp.86, 2006 (Other Refereed National Journals)
Bazı Gıdalarımızın Tarihçesi I II III
Dünya Gıda, 2006 (Other Refereed National Journals)
Bursa Yöresinde Yetiştirilen Zeytinlerin Bileşimleri
Hasad Gıda, vol.21, no.248, pp.18-23, 2006 (National Non-Refereed Journal)
Bazı Gıdalarımız ve Tarihçeleri I
Gıda. Dünya Yayınları, no.7, pp.81-84, 2006 (Other Refereed National Journals)
Bazı Gıdalarımız ve Tarihçeleri II
Gıda. Dünya Yayınları, no.8, pp.92-93, 2006 (Other Refereed National Journals)
Evaluation of Rose Hips Rosa spp Selection
INTERNATIONAL JOURNAL OF FRUIT SCIENCE, vol.5, no.2, pp.113-121, 2005 (Refereed Journals of Other Institutions)
Gıda Güvenliği ve Tarımda Planlama
Türktarım, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Dergisi, no.160, pp.28-31, 2004 (National Non-Refereed Journal)

Ekolojik Tarım ve Ülkemizdeki Durumu
Dünya Gıda, no.6, pp.69-72, 2003 (National Non-Refereed Journal)
Modern Bir Catering Sistemi Cook Chill
Gıda, no.28, pp.159-167, 2003 (Other Refereed National Journals)
Boza ve Yeni Yaklaşımlar
Dünya Gıda Dergisi, no.4, pp.61-62, 2003 (Other Refereed National Journals)
Düşük Kalorili Light Boza Üretiminin Araştırılması
Dünya Gıda Dergisi, no.7, pp.119-122, 2002 (Other Refereed National Journals)
Tarhana Üretiminde Farklı Uygulamaların Ürün Kalitesine Etkisi
Gıda, no.26, pp.339-346, 2001 (Other Refereed National Journals)
Taze Dondurulmuş ve Kurutulmuş Kayısılardan Üretilen Reçellerin Kalitelerinin Belirlenmesi
Gıda. Dünya Yayınları, no.50, pp.46-53, 2000 (Other Refereed National Journals)
Dondurma Üretiminde HACCP Sisteminin Uygulanması
Alışveriş - Market Dergisi, no.8, pp.31-33, 2000 (National Non-Refereed Journal)
Antioksidan Vitaminler
Gıda, no.3, pp.58-60, 2000 (Other Refereed National Journals)
Havuç Suyu Üretiminde Optimizasyon
Gıda. Dünya Yayınları, no.60, pp.73-78, 2000 (Other Refereed National Journals)
Sebze Suyu Üretimi ve Beslenmemizdeki Önemi
Gıda. Dünya Yayınları, no.59, pp.86-91, 2000 (Other Refereed National Journals)
Güney Marmara Bölgesi nde Gıda Eğitim Araştırma ve Sanayinin Durumu ve Alınması Gereken Önlemler
Alışveriş - Market Dergisi, no.7, pp.28-29, 2000 (National Non-Refereed Journal)
Alkolsüz İçeceklerde Yapay Tatlandırıcıların Kullanımı
Gıda. Dünya Yayınları, no.43, pp.36-39, 1999 (Other Refereed National Journals)
Gıdalara Isıl İşlem Uygulamada Yeni Bir Yöntem Ohmik Isıtma
Gıda. Dünya Yayınları, no.37, pp.42-45, 1998 (Other Refereed National Journals)
Microbial Load of a Production Line for Apple Juice Concentrate
Adv. Food Sci. (CMTL), vol.20, no.5, pp.137-143, 1998 (Refereed Journals of Other Institutions)
Gıdaların Radyasyonla Muhafazaları
Gıda. Dünya Yayınları, no.26, pp.40-44, 1998 (Other Refereed National Journals)
Gıda Katkı Maddesi Olarak Aljinatlar
Gıda. Dünya Yayınları, no.24, pp.28-32, 1997 (Other Refereed National Journals)
İnegöl Çevresinde Yetiştirilen Stanley Çeşidi Siyah Eriklerin Konserveye İşlenmesi Üzerine Bir Araştırma
Gıda, no.22, pp.157-163, 1997 (Other Refereed National Journals)
Domates Suyu Kalitesine Palperleme İşleminin Etkisi
U.Ü. Ziraat Fak. Dergisi, no.12, pp.169-180, 1996 (Other Refereed National Journals)
Havuç Turp Kereviz Karnabaharın Nitrat ve Nitrit Miktarı Üzerinde Araştırma
U.Ü. Ziraat Fak. Dergisi, no.11, pp.27, 1995 (Other Refereed National Journals)
Meyveli Yoğurt Üretiminde Bazı Stabilizer Maddelerin Kullanılma Olanakları Üzerinde Bir Araştırma
U.Ü. Ziraat Fak. Dergisi, no.10, pp.71-81, 1993 (Other Refereed National Journals)
Pektinin Bazı Özelliklerinin Belirlenmesi Üzerine Bir Araştırma
U.Ü. Ziraat Fak. Dergisi, no.9, pp.173-181, 1993 (Other Refereed National Journals)
Azotlu Gübrelerin Domates Bitkisinin Bazı Fiziksel ve Kimyasal Özellikleri Üzerine Etkileri
U.Ü. Ziraat Fak. Dergisi, no.9, pp.119-129, 1992 (Other Refereed National Journals)

Yaş Mantının Uzun Süre Dayandırılması Üzerinde Bir Araştırma
Gıda ve Yem Bilimi Teknolojisi Dergisi, no.3, pp.11-16, 1992 (Other Refereed National Journals)
Zeytinin Reçel Üretimine Uygunluğu Üzerinde Bir Araştırma
U.Ü. Ziraat Fak. Dergisi, no.8, pp.113-122, 1991 (Other Refereed National Journals)
Küçük Zeytin İşletmelerinde Kullanılan Sınıflandırma Makineleri ve İşlevleri Üzerinde Bir Araştırma
U.Ü. Ziraat Fak. Dergisi, no.7, pp.119-122, 1990 (Other Refereed National Journals)
Elma Suyu Durultma Tortusu ile Elma Suyu Konsantratlarından Üretilen Elma Şaraplarının Kalite Kriterleri
Doğa Tarım ve Ormancılık Dergisi, no.2, pp.241-247, 1988 (Other Refereed National Journals)
Refereed Congress / Symposium Publications in Proceedings
Effect of salt concentration on the structure and preference of Mihalic cheese
Latin American Conference on Natural and Applied Sciences, November 5-6, 2021, Villahermosa, Mexico, Villahermosa, Mexico, 05 November 2021
Evaluation of somatic cell count of raw milk depending on seasonal variation
Latin American Conference on Natural and Applied Sciences, November 5-6, 2021, Villahermosa, Mexico, 291-297, Villahermosa, Mexico, 05 November 2021
Gıda Güve nliğinin Sağlanmasında Güncel Yaklaşımlar: Işınlama Teknolojisi
4. Uluslararası Beslenme Obezite ve Toplum Sağlığı Kongresi, İstanbul, Turkey, 24 - 25 December 2020
Assessment of the elemental content and bioaccessibility of Matthiola incana by ICP-MS
2nd International Conference on Preventive Medicine, Elazığ, Turkey, 25 - 28 November 2020, pp.37
Gıda Güve nliğinin Sağlanmasında Güncel Yaklaşımlar: Vurgulu Elektrik Alan Teknolojisi
4. Uluslararası Beslenme Obezite ve Toplum Sağlığı Kongresi, İstanbul, Turkey, 24 - 25 December 2020
Determination of the elemental content of Tagetes erecta by ICP-MS and investigation of the potential effects on the organism by in-vitro digestibility studies
2nd International Conference on Preventive Medicine, Elazığ, Turkey, 25 - 28 December 2020, pp.26
Determination of Element Levels of Bee Pollen Samples Collected from Domanic District of Kutahya Province
2nd International Conference on Preventive Medicine, Elazığ, Turkey, 25 - 28 November 2020, pp.31
Doğal bir antimikrobiyal madde olan propolisin gıda endüstrisindeki yeri
3rd International Eurasian Conference on Biological and Chemical Sciences (EurasianBioChem 2020), 19 - 20 March 2020
A Research on Potential Use of Prickly Pear (Opuntia ficus indica) in Food Industry
1st International Gobeklitepe Agriculture Congress, 25 - 27 November 2019
Drying Kinetics and Quality Characteristics of Hot Air Dried Potato cv. Jelly under Different Process Parameters
International Conference on Agronomy and Food Science and Technology (AgroFood), İstanbul, Turkey, 20 - 21 June 2019, pp.172-189
Ultrasound: As a Pre-treatment in Fruit and Vegetable Processing
International Congress on Engineering and Life Science, 26 - 29 April 2018
Drying Kinetics and Color Properties of Lemon Balm (Melissa officinalis)Leaves Dried by Convective Hot Air Drying
XIIIth International Conference of Food Physicists, 23 - 25 October 2018
Determination of Physicochemical Properties, Bioaccessibility of Phenolics and Antioxidant Capacity of Mineral Enriched Linden Herbal Tea Beverage
ICBFBS 2018: 20th International Conference on Biotechnology, Food and Beverage Sciences, 12 - 13 February 2018
Influence Of Convectıve Hot Aır Dryıng On Dryıng Kınetıcs And Some Qualıty Characterıstıcs Of Pumpkın Slıces
18th Internatıonal Nutrıtıon Dıagnostıcs Conference, 22 - 25 September 2018
Effects of convective hot air drying on drying characteristics, colour, total phenolic content and antioxidant capacity of carrot slices.
International Congress on Engineering and Life Science, 26 - 29 April 2018
Food Safety and Quality Issues in Organic Farming
International Agricultural Science Congress, 9 - 12 May 2018
Effect of Non-Thermal Food Processing Technologies on Reducing Pesticide Residues
1st International GAP Agriculture and Livestock Congress, 25 - 27 April 2018
Protection of Traditional Foods with Geographical Indications
4th International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, 19 - 21 April 2018
A General Research on Traditional Food in Bursa
4th International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, 19 - 21 April 2018
The Functional and Sensorial Properties of Angelica Jam from Bursa
4th International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus., 19 - 21 April 2018
Determination of Physicochemical Properties,Bioaccessibility of Phenolics and Antioxidant Capacity of Mineral Enriched Linden Herbal TeaBeverage
ICBFBS Amsterdam 2018: 20th International Conference on Biotechnology, Food and Beverage Sciences, 12 - 13 February 2018
Food colouring agents and their usage in food industry
II. Uluslararası Turizm ve Mikrobiyal Gıda Güvenliği Kongresi, 13 - 14 December 2017
Application of nanotechnology in food industry and relation to food safety
II. Uluslararası Turizm ve Mikrobiyal Gıda Güvenliği Kongresi, 13 - 14 December 2017
Application of sous vide cooking method in the food industry
II. Uluslararası Turizm ve Mikrobiyal Gıda Güvenliği Kongresi, 13 - 14 December 2017
MEYVE SEBZELERİN RAF ÖMRÜNÜN ARTIRILMASI İÇİN MAP TEKNOLOJİSİNİN YENİLEBİLİR FİLM VE KAPLAMALAR İLE BİRLİKTE KULLANILMASI
2rd International Conference on Advanced Engineering Technologies, 21 - 23 September 2017, pp.1582
Meyve Sularında Püskürtmeli Kurutma (Sprey Kurutma) Yönteminin Uygulanması
4. Uluslararası Gıda Kongresi, Turkey, 28 - 29 September 2017
The Usage of Turmeric Extract as an Edible Film Additive
4th International Food Congress, Turkey, 28 - 29 September 2017
The Effects of Additives and Sweeteners Used in Pestil Production
4th International Food Congress, Turkey, 28 - 29 September 2017
Different Drying Methods Used in Fruit and Vegetable Products
4th International Food Congress, Turkey, 28 - 29 September 2017
Gıda Endüstrisinde Akıllı Ambalaj Uygulamaları
4th International Food Congress, Turkey, 28 - 29 September 2017
Enginar (Cynara cardunculus var. Scolymus L.) Bitkisinin Genel Özellikleri
4th International Food Congress, Turkey, 28 - 29 September 2017
Prevention of Enzymatic Browning in Different Fruit and Vegetable Products
4th International Food Congress, Turkey, 28 - 29 September 2017
Mikroenkapsülasyon Teknolojisi ve Gıda Endüstrisindeki Uygulamaları
4th International Food Congress, Turkey, 28 - 29 September 2017
Human Perception and Instrumentation of Aroma
15th Weurman Flavour Research Symposium., 18 - 22 September 2017
Volatile composition change of strawberry after several processing
15th Weurman Flavour Research Symposium, 18 - 22 September 2017, pp.97
Effects of drying methods on the composition of volatile compounds in fruits and vegetables
15th Weurman Flavour Research Symposium, 18 - 22 September 2017, pp.60
Determination of Total Phenolic Content and Antioxidant Capacities of energy Reduced Erica Arborea Herbal Tea Beverages Via an In-Vitro digestion Method
5th International Conference on Food Digestion, 4 - 06 April 2017
Application of Nanotechnology in Food Packaging
International Conference on Agriculture, Forest, Food, Sciences, and Technologies, 15 - 17 May 2017, pp.1234
Encapsulation of Bioactive Compounds.
1st International Congress on Medical and Aromatic Plants “Natural and Healthy Life”, 10 - 12 May 2017
Nutritional Composition and Health Effects of Jujube
27th International Scientific-Expert Congress of Agriculture and Food Industry, 26 - 28 September 2016
Determination of Physicochemical Properties of Mineral Enriched Erica arborea Herbal Tea Beverage
27th International Scientific-Expert Congress of Agriculture and Food Industry, 26 - 28 September 2016
Extending the shelflife of asparagus Asparagus officinalis by using modified atmosphere packaging
27th International Scientific-Expert Congress of Agriculture and Food Industry, 26 - 28 September 2016
Fortification of Lemonade with Several Herb Extracts
16th International Nutirition and Diagnostic Conference, 2 - 05 December 2016
Extending the Shelf life of Asparagus Asparagus officinalis by Using Modified Atmosphere Packaging
27th International Scientific-Expert Congress of Agriculture and Food Industry, Bursa, Turkey, 26 - 28 September 2016
Antioxidant Activity Total Phenolic Content And Physicochemical Properties Of Carbonated Erica Arborea Herbal Tea Beverage
II International Conference on Food Chemistry & Technology, 14 - 16 November 2016
The use of nitrite and nitrate in curing meat and its effects on human health
International Congress on Food of Animal Origin, Cyprus (Kktc), 10 - 13 November 2016

The use of alternative technologies to mitigate acrylamide formation in heat treated foods
First Food Chemistry Conference - Shaping the Future of Food Quality, Health and Safety, Amsterdam, Netherlands, 30 October - 01 November 2016
Evaluation of Physicochemical Properties Bioaccessibility of Phenolics and Antioxidant Activity of Linden Herbal Tea Beverage
17th International Nutrition & Diagnostics Conference, 9 - 12 October 2016
Kombucha Tea and Its Health Promoting Effects
16th International Nutrition & Diagnostics Conference, PRAG, Czech Republic, 3 - 06 October 2016
A Study on The Productıon of Aprıcot Nectar Fortıfıed Wıth Green Coffee Extract
17th International Nutrition & Diagnostics Conference, PRAG, Czech Republic, 9 - 12 October 2016
A Study on the Production of Apricot Nectar Enriched with Green Coffee Extract
16th International Nutrition & Diagnostics Conference, Prag, Czech Republic, 3 - 06 October 2016
Fortification of Lemonade with Several Herb Extracts
16th International Nutrition Diagnostics Conference, 3 - 06 October 2016
Fortıfıcatıon of Lemonade with Several Herb Extracts
17th International Nutrition & Diagnostics Conference, PRAG, 3 - 06 October 2016
Evaluatıon of Physıcochemıcal Propertıes Bıoaccessıbılıty of Phenolıcs and Antıoxıdant Actıvıty of Lınden Herbal Tea Beverage
17th International Nutrition & Diagnostics Conference, PRAG, Czech Republic, 3 - 06 October 2016
Kombucha Tea and Its Health Promotıng Effects
17th International Nutrition & Diagnostics Conference, PRAG, Czech Republic, 3 - 06 October 2016
The Bioactive Components Of Pomegranate Juice
27th International Scientific-Expert Congress of Agriculture and Food Industry, Turkey, 26 - 28 September 2016, pp.445-449
General View of Oolong Tea
27th International Scientific-Expert Congress of Agriculture and Food Industry, Turkey, 26 - 28 September 2016, pp.482-486
Pulsed Electrical Field Applications for Improving Food Quality
27th International Scientific-Expert Congress of Agriculture and Food Industry, Bursa, Turkey, 26 - 28 September 2016
Applications of Pressurized Liquid Extraction on Fruits Vegetables and Their By Products
27th International Scientific-Expert Congress of Agriculture and Food Industry, Bursa, Turkey, 26 - 28 September 2016
Application of Pressurized Liquid Extraction on Fruits Vegetables and Their By Products
27th International Scientific-Expert Congress of Agriculture and Food Industry, Bursa, Turkey, 26 - 28 September 2016
Traditional Dairy Product Kurut
27th International Scientific-Expert Congress of Agriculture and Food Industry, Bursa, Turkey, 26 - 28 September 2016
Application of Cold Plasma Technology in Food Industry
27th International Scientific-Expert Congress of Agriculture and Food Industry, Bursa, Turkey, 26 - 28 September 2016
Combined Use of Natural Antimicrobial Compounds with Modified Atmosphere Packaging of Fresh Fruit and Vegetables
27th International Scientific-Expert Congress of Agriculture and Food Industry, Bursa, Turkey, 26 - 28 September 2016
The Usage Of Cactus Pear Fruit (Opuntia ficus- Indica) In Food Formulations
27th International Scientific-Expert Congress of Agriculture and Food Industry, Turkey, 26 - 28 September 2016, pp.450-453
Recovery of B Carotene from Plant By Products by Using Different Extraction Methods
27th International Scientific-Expert Congress of Agriculture and Food Industry, Bursa, Turkey, 26 - 28 September 2016
Hurdle Technology for Shelf Stable Minimally Processed Potato cv Agria
18th World Congress of Food Science & Technology, 21 - 25 August 2016
The Use of Vacuum Impregnation for Debittering Green Olives
18th World Congress of Food Science & Technology, 21 - 25 August 2016, pp.1137
Yüksek Fruktozlu Mısır Şurubu Tüketiminin Obezite Üzerine Etkisi
Ulusal Çocuk, Ergen Ve Yetişkin Obezitesi Kongresi, Turkey, 7 - 10 April 2016

Yüksek Fruktozlu Mısır Şurubu Tüketiminin Obezite Üzerine Etkisi
Ulusal Çocuk, Ergen ve Yetişkin Obezitesi Kongresi, Turkey, 7 - 10 April 2016

Vakum Altında Kurutmanın Dilimlenmiş Ayvanın Renk ve C Vitamini İçeriğine Etkisi
Pamukkale Gıda Sempozyumu III, Turkey, 13 May 2015
VAKUM ALTINDA KURUTMANIN DİLİMLENMİŞ AYVANIN RENK VE C VİTAMİNİ İÇERİĞİNE ETKİSİ
Pamukkale Gıda Sempozyumu III, Turkey, 13 - 15 May 2015
Nano-spray drying applications in food industry
XIth International Conference of Food Physicists, 10 - 12 June 2014
A Traditional Beverage The Ottoman Sherbet
2nd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, 24 October 2014
Dietary and functional properties of chestnut
Bursa 3rd International Food Congress, 26 - 27 September 2014
Applications of ozone for waste treatment in food technology
Bursa 3rd International Food Congress, 26 - 27 September 2014

Akıllı Ambalajlama Teknolojisi ve İzlenebilirlik
Bursa 3rd International Food Congress, 26 - 27 September 2014
Bioavailibility of trace minerals
Bursa 3rd International Food Congress, 26 - 27 September 2014
Practices of Food Enrichment
Bursa 3rd International Food Congress, 26 - 27 September 2014
Dietary and Functional Properties of Chestnut (Castanea Sativa Mill.).
Bursa 3. Uluslararası Gıda Kongresi, 26 September 2014
Practises of Food Enrichment
Bursa 3. Uluslararası Gıda Kongresi, 26 September 2014
Nanotechnology and ethics in food science
Bursa 3. Uluslararası Gıda Kongresi – Gıda 2023 Vizyonu, Turkey, 26 - 27 September 2014
Application of Ozone for Waste Treatment in Food Technology
Bursa 3. Uluslararası Gıda Kongresi, 26 September 2014

Bioavailability of Trace Minerals
Bursa 3. Uluslararası Gıda Kongresi, 26 September 2014
Use of Supercritical CO2 in Food Industry
XI International Conference on Food Physicists, 10 - 12 June 2014, vol.46, pp.126-130
Ihlamur (Tiia argentea) Ekstraktı ile içime hazır ıhlamur çayı içeceğinin Farklı Tüketim Koşullrına Bağlı Olası Genotoksik / Antigenotoksik Etkilerinin in-vivo Araştırılması
Uludağ Üniversitesi Bilgilendirme ve ARGE günleri, Turkey, 12 - 14 November 2013
Doğal bitki ekstraktlarından bitki çayı içeceği üretimi üzerine bir araştırma
Uludağ Üniversitesi Bilgilendirme ve Ar-Ge Günleri, Bursa, Turkey, 12 - 14 November 2013
Ihlamur Tilia argentea ekstraktı ile içime hazır ıhlamur çayı içeceğinin farklı tüketim koşullarına bağlı olası genotoksik antigenotoksik etkilerinin in vivo araştırılması
Uludağ Üniversitesi III. Bilgilendirme ve Ar-Ge Günleri, Bursa, Turkey, 12 - 14 November 2013
Kuymak (Mıhlama)
2nd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, 24 October 2013
Grape Based Traditional Products
2nd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, 24 - 26 October 2013, pp.420
A Traditional Taste; “Grape Juice (Şıra)”
2nd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, 24 - 26 October 2013, pp.439
Effects of High Fructose Corn Syrup (HFCS) on Health
ICFSN 2013 - International Conference on Food Science and Nutrition, 7 - 09 July 2013, vol.1015
Determination of Antioxidant Activity and Total Phenolics of Erica Arborea Herbal Tea Beverage
ICFSN 2013 - International Conference on Food Science and Nutrition, 7 - 09 July 2013
Food Nanotechnology
4. Nanobilim ve Nanoteknoloji (NanoTRIV) Konferansı, Turkey, 9 - 13 June 2008, pp.320
Yüksek Fruktozlu Mısır Şurubu Tüketiminin Obezite ve Pankreas Kanseri Oluşumuna Etkisinin Araştırılması
Uludağ Üniversitesi II. Bilgilendirme ve Ar-Ge Günleri, Bursa, Turkey, 13 - 15 November 2012

Health Effects of some Herbs Consumed as Tea
BIT’xxs 1st Annual World Congress of SQ Foods, Shenzhen, China, 1 - 03 November 2012
Effect of cold storage on antioxidant activity and total phenolics of minimally processed carrot (Daucus carota)
BIT's 1st Annual World Congress of SQ Foods, 1 - 03 November 2012
The Main Difficulties Encountered for Candied Chestnut Production
Fifth International Chestnut Symposium, Shepherdstown, United States Of America, 9 - 12 September 2012, pp.34
Çikolata Kaplı Kestane Şekerlemelerinin Fizikokimyasal ve Mikrobiyolojik Özellikleri Üzerine Bir Araştırma
III. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Konya, Turkey, 10 - 12 May 2012
Kırmızı Pancar Turşusu Üretimi Üzerine Bir Araştırma
III. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Turkey, 10 - 12 May 2012, pp.320-325
Salep ve Bileşiminde Yer Alan Hidrokolloidlerden Glukomannanın Özellikleri
Türkiye II. Orkide ve Salep Çalıştayı, Turkey, 25 - 26 April 2012
Uludağ Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Araştırma Merkezi Altyapısının Oluşturulması isimli DPT projesi
Uludağ Üniversitesi Bilgilendirme ve Ar-Ge Günleri, Bursa, Turkey, 15 - 16 November 2011
Modifiye atmosfer uygulaması ve minimal işlem görmüş fresh cut gıdalar
Uludağ Üniversitesi Bilgilendirme ve Ar-Ge Günleri, Bursa, Turkey, 15 - 16 November 2011
Effects of processing methods on biophenolic components of table olives (Olea europaea)
4 th International Congress on Food and Nutrition, İstanbul, Turkey, 12 - 14 October 2011, pp.149
Phytochemicals of artichoke (Cynara scolymus L.) and its effects on health
4 th International Congress on Food and Nutrition, 12 - 14 October 2011, pp.147
Effects of different drying processes and pretreatments ofn quality properties and nutrients of Lentinus edodes (Shiitake) mushroom
EURO Food Chem XVI, 6 - 08 July 2011
Effects of different peeling methods on quality of canned peppers
Eurofoodchem XVI, 6 - 08 July 2011, vol.61, pp.49-50
Optimization of the Low Calorie Candied Chestnut Production
Eurofoodchem XVI, 6 - 08 July 2011, vol.61, pp.101
Bursa’da Gıda Sektörü ve Gıda Güvenliği
TMMOB Bursa 3. Kent Sempozyumu, Turkey, 29 - 30 April 2011

Havayolu Yemek Hizmetlerinde Gıda Güvenliğinin Sağlanması
Toplu Beslenme Sistemleri Sempozyumu, Turkey, 3 - 06 June 2010, pp.121-126
Effects Of Modified Atmosphere Packaging On Quality Of Minimally Processed Cauliflower
Toplu Beslenme Sistemleri Sempozyumu, Cyprus (Kktc), 3 - 06 June 2010
Effects Of Different Applications On Quality Of Minimally Processed Fresh Cut Carrot
Toplu Beslenme Sistemleri Sempozyumu, Cyprus (Kktc), 3 - 06 June 2010
Yemek Sanayiinde Mönü Planlama ve Önemi
Toplu Beslenme Sistemleri Sempozyumu, Turkey, 3 - 06 June 2010, pp.127-134
Farklı siyah üzüm çeşitlerinin hardaliye üretimine uygunluğunun belirlenmesi üzerine bir araştırma
1st International Symposium on “Traditional Foods From Adriatic to Caucasus”, Turkey, 15 - 17 April 2010, pp.1044-1047
Farklı yörelerden temin edilen kestanelerin kestane şekeri üretimine uygunluğunun belirlenmesi
1st International Symposium on “Traditional Foods From Adriatic to Caucasus”, Turkey, 15 - 17 April 2010
Gıdada Suyun Önemi
Bursa II. Su Sempozyumu, Bursa, Turkey, 22 - 24 March 2010
Gıda Güvenliği ve Denetim Sistemi
Ziraat Mühendisliği VII. Teknik Kongresi, Ankara, Turkey, 11 - 15 January 2010, pp.1127-1137

Use of vacuum impregnation for minimally processed fruits and vegetables
6 th Postharvest Symposium, 8 - 12 April 2009
Modifiye Atmosfer Uygulaması ve Fresh - Cut Gıdalar
Bahçe Ürünlerinde IV. Muhafaza ve Pazarlama Sempozyumu, Turkey, 8 - 11 October 2008, vol.398
Sebzelerin Radyasyonla Muhafazası
7. Sebze Tarımı Sempozyumu, Yalova, Turkey, 26 - 29 August 2008
Mantar Konservesi Üretiminde HACCP Sisteminin Uygulanması
VIII. Ulusal Tarım Ekonomisi Kongresi, Turkey, 25 - 27 June 2008, pp.461-473
Nar ekşisinin bileşimi üzerine bir araştırma
Türkiye 10. Gıda Kongresi, Erzurum, Turkey, 21 - 23 May 2008, pp.61
Geleneksel Bir İçeceğimiz Boza
Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Van, Turkey, 23 - 24 September 2004, pp.85-89
Dondurulmuş Gıdalarda Raf Ömrünü Etkileyen Faktörler
Türkiye 8. Gıda Kongresi, Bursa, Turkey, 26 - 28 May 2004, pp.99
Besinsel Liflerin Sağlık Üzerine Etkileri
Türkiye 8. Gıda Kongresi, Bursa, Turkey, 26 - 28 May 2004, pp.30
Geleneksel Bir İçeceğimiz Salep
Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Van, Turkey, 23 - 24 September 2004, pp.100-103
Geleneksel Gıdalarımızdan Pişmaniye, Cezerye ve Pestil
Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Turkey, 23 - 24 September 2004, vol.67
Bazı Geleneksel Fermente Gıdalarımız ve Sağlık Üzerindeki Etkileri
Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Turkey, 22 - 24 September 2004
Geleneksel Bir İçeceğimiz Salep.
Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Van, Turkey, 1 - 04 September 2004, pp.100-103
Mutfak Ekipmanlarındaki Son Yenilikler ve Standartlar
2000’li Yıllarda TSK’nde Beslenme Kontrol Sistemleri Sempozyumu, İstanbul, Turkey, 16 - 17 November 1999, pp.55-62
Ön İşlemlerin Dondurulmuş ve Kızartılmış Patateslerin Özellikleri Üzerine Etkisi
2000’li Yıllarda Gıda Bilimi ve Teknolojisi Kongresi, İzmir, Turkey, 18 - 20 October 1999
Karnabaharların Konserveye İşlenmeleri Sırasında Oluşabilecek Renk Değişikliklerinin Önlenmesi
2000’li Yıllarda Gıda Bilimi ve Teknolojisi Kongresi, İzmir, Turkey, 18 - 20 October 1999
Garnitür Konservesi Üretiminin Optimizasyonu
2000’li Yıllarda Gıda Bilimi ve Teknolojisi Kongresi, İzmir, Turkey, 18 - 20 October 1999
Kivi Suyu Üretiminde Optimizasyon
2000’li Yıllarda Gıda Bilimi ve Teknolojisi Kongresi, İzmir, Turkey, 18 - 20 October 1999
Bursa Yöresinde Doğal Olarak Yetişen Kuşburnu Rosa spp Meyvelerinin Bazı Özelliklerinin Belirlenmesi Üzerine Bir Araştırma
Türkiye 3. Ulusal Bahçe Bitkileri Kongresi, Ankara, Turkey, 14 - 17 September 1999, pp.809-814
Bursa Yöresinde Doğal Olarak Yetişen Kuşburnu (Rosa spp.) Meyvelerinin Bazı Özelliklerinin Belirlenmesi Üzerine Bir Araştırma
Türkiye III. Ulusal Bahçe Bitkileri Kongresi, Turkey, 14 - 17 September 1999
Bursa Yöresinde Doğal Olarak Yetişen Kuşburnu (Rosa spp.) Meyvelerinin Bazı Özelliklerinin Belirlenmesi Üzerine Bir Araştırma
Türkiye III. Ulusal Bahçe Bitkileri Kongresi, Turkey, 14 September 1999 - 17 September 1998, pp.809-814
Bursa Yöresinde Yetiştirilen Bazı Kızılcık Tip ve Çeşitlerinin Meyve Suyuna Uygunluğunun Saptanması Üzerinde Bir Araştırma
Gıda Mühendisliği Kongresi, Gaziantep, Turkey, 16 - 18 September 1998
Gıda Muhafazasında Yeni Bir Yöntem Sous Vide
1. Levazım Sempozyumu, İstanbul, Turkey, 13 - 15 November 1996, pp.10
The Effects of Vapour Phase Hydrogen Peroxide Applications on Postharvest Decay of Grape cv Muskule 1994
International Symposium on Postharvest Treatment of Horticultural Crops., Kecskemét, Hungary, 30 August - 03 September 1993, vol.2, pp.777-785
Türkiye de Meyve ve Sebze İşleyen Tesislerde Ürün Kalitesini Etkileyen Uygulamalar ve Bu Sektörde Gelecekteki Eğilimler
Bursa, II. Uluslararası Gıda Sempozyumu, Turkey, 1 - 03 October 1991
Bursa Bölgesinde Yetiştirilen Bazı Şeftali Çeşitlerinin Konserveye Uygunluğu Üzerinde Bir Araştırma
Bursa 1. Uluslararası Gıda Sempozyumu, Bursa, Turkey, 4 - 06 April 1989
Bazı Üzüm Çeşitlerinden Üretilen Hardaliyelerin Kalite Kriterleri
TÜBİTAK 3. Bağcılık Sempozyumu, Bursa, Turkey, 31 May - 03 June 1988, pp.12
Books & Book Chapters
Preservation of Beverage Nutrients by High Hydrostatic Pressure
in: Preservatives and Preservation Approaches in Beverages, Alexandru Grumezescu Alina-Maria Holban, Editor, Elsevier, Woodhead Publishing, pp.309-337, 2019
Technology and Nutritional Value of Powdered Drinks
in: Production and Management of Beverages, Alexandru Grumezescu Alina-Maria Holban, Editor, Woodhead Publishing, pp.47-83, 2019
A Perspective on Consumption of Energy Drinks
in: Sports and Energy Drinks, Alexandru Grumezescu Alina-Maria Holban, Editor, Elsevier, Woodhead Publishing, pp.539-565, 2019
01. A New Approach: Replacement and Alternative Foods For Food Industry
in: Handbook of Food Bioengineering (Multi-Volume Set), Vol 17: Alternative and Replacement Foods, Alexandru Grumezescu Alina-Maria Holban, Editor, Elsevier, pp.1-30, 2018
Effects of drying methods on the composition of volatile compounds in fruits and vegetables
in: Flavour Science, Siegmund, B., Leitner, E., Editor, Verlag der Technischen Universität Graz, Austria, Graz, pp.95-98, 2018
Üç Boyutlu Yazıcıların Gıda Alanında Kullanımı
in: Mühendislikte Güncel Yaklaşımlar, Prof.Dr.Yakup Hameş, Editor, Nobel Akademik, Ankara, pp.271-290, 2018
Effects of drying methods on the composition of volatile compounds in fruits and vegetables
in: FLAVOUR SCIENCE Proceedings of the XV Weurman Flavour Research Symposium, Siegmund, B. And Leitner, E, Editor, Verlag der Technischen Universität Graz, Austria, Graz, pp.95-98, 2018
Bioavailability and Delivery of Nutraceuticals by Nanoparticles
in: Nanotechnology in Food Industry Multi Volume Set, Alexandru Mihai Grumezescu, Editor, Elsevier, pp.535-575, 2016
Bioavailability and Delivery of Nutraceuticals by Nanoparticles
in: Nanotechnology in the Agri Food Industry Nutraceuticals, Grumezescu, A.M, Editor, Academic Press , pp.535-575, 2016
Development of Value-Added Products from Food Wastes
in: Food Processing: Strategies for Quality Assessment "Fruit Processing", A. Malik et al., Editor, Springer, London/Berlin , New York, pp.453-475, 2014
Fruit Processing
in: Food Processing: Strategies for Quality Assessment "Fruit Processing", A. Malik et al., Editor, Springer, London/Berlin , New York, pp.9-35, 2014