Yayınlar & Eserler

Makaleler 134
Tümü (134)
SCI-E, SSCI, AHCI (57)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (60)
ESCI (2)
Scopus (55)
TRDizin (25)
Diğer Yayınlar (51)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler 183

1. Encapsulation Applications In The Food Endustry.

4th International Congress On Food Researches (Iconfood'25), Sivas, Türkiye, 16 - 18 Ekim 2025, (Özet Bildiri)

3. BUHARDA PİŞİRME VE SOUS VİDE PİŞİRME YÖNTEMLERİNİN GIDALARIN KALİTESİ ÜZERİNE ETKİSİ

BUHARDA PİŞİRME VE SOUS VİDE PİŞİRME YÖNTEMLERİNİN GIDALARIN KALİTESİ ÜZERİNE ETKİSİ, Ankara, Türkiye, 3 - 04 Mart 2025, (Özet Bildiri)

5. Plant-based meat alternatives: Extraction methods and applications in the food industry

6th International Conference on Food, Agriculture and Animal Sciences, Erzurum, Türkiye, 19 Aralık 2024, (Özet Bildiri)

6. Utilization of 3D printing technology to valorize food waste

6th International Conference on Food, Agriculture and Animal Sciences, Erzurum, Türkiye, 19 Aralık 2024, (Özet Bildiri)

7. Application of artificial intelligence in food: The future of nutrition and sustainability

34th International Scientific-Expert Conference of Agriculture and Food Industry (Agriconference), Bosna-Hersek, 10 - 11 Ekim 2024, (Özet Bildiri)

8. Fungal foods: Balancing innovation with regulatory compliance and safety

XV International Scientific Agriculture Symposium (Agrosym 2024), Bosna-Hersek, 10 - 11 Ekim 2024, (Özet Bildiri)

9. Ensuring safe dried foods: Strategies for mycotoxin prevention and control

XV International Scientific Agriculture Symposium (Agrosym 2024), Bosna-Hersek, 10 - 11 Ekim 2024, (Özet Bildiri)

10. Plant Based Protein

3rd International Congress On Food Researches (Iconfood'24), Sivas, Türkiye, 16 - 18 Ekim 2024, (Özet Bildiri)

11. Ensuring safe dried foods: Strategies for mycotoxin prevention and control

XV International Scientific Agriculture Symposium (Agrosym 2024), Sarajevo, Bosna-Hersek, 10 - 13 Ekim 2024, ss.428, (Özet Bildiri)

12. EMERGING TECHNOLOGIES FOR THE PROCESSING OF BERRY JUICES

XV International Agriculture Symposium "AGROSYM 2024", Sarajevo, Bosna-Hersek, 10 - 13 Ekim 2024, ss.251, (Özet Bildiri) Creative Commons License

13. Fungal foods: Balancing innovation with regulatory compliance and safety

XV International Scientific Agriculture Symposium (Agrosym 2024), Sarajevo, Bosna-Hersek, 10 - 13 Ekim 2024, ss.429, (Özet Bildiri)

14. Application of artificial intelligence in food: The future of nutrition and sustainability

34th International Scientific-Expert Conference of Agriculture and Food Industry (Agriconference), Bosna-Hersek, 10 - 11 Ekim 2024, Sarajevo, Bosna-Hersek, 9 - 11 Ekim 2024, ss.62, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

15. Ekstrüzyon İşlemindeki Ürün Kalitesini Etkileyen Değişkenler

7th International Eurasian Conference on Biological and Chemical Sciences, Ankara, Türkiye, 2 - 04 Ekim 2024, ss.216, (Özet Bildiri)

17. Gıda Güvenliğinin Tarihsel Gelişimi

Prof. Dr. Halil İnalcık'ın Mirası: Osmanlı Devleti'nin Kuruluşundan Cumhuriyet Türkiye'sine Uluslararası Tarih Araştırmaları Sempozyumu, Türkiye, 27 - 28 Temmuz 2024, (Özet Bildiri)

18. KAHVEDE YENİLİKÇİ TAĞŞİŞ TESPİT YÖNTEMLERİ

2. Ulusal Kahve Sempozyumu, Mersin, Türkiye, 05 Haziran 2024, ss.1, (Özet Bildiri) Creative Commons License Sürdürülebilir Kalkınma

20. TARIM-GIDA SEKTÖRÜNDE DÖNGÜSEL EKONOMİNİN ÖNEMİ

7th International Congress Agriculture Environment and Health, Bursa, Türkiye, 30 Mayıs - 01 Haziran 2024, ss.202, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

21. Authentication of the Herbs and Spices with Emerging Spectroscopic Techniques: A Review

5th International Congress on Analytical and Bioanalytical Chemistry, Antalya, Türkiye, 4 - 07 Mart 2024, ss.113, (Özet Bildiri) Creative Commons License Sürdürülebilir Kalkınma

22. Evaluation of Chestnut Shell Bioactive Compounds and Color Properties Using Ultrasound Assisted Extraction

5th International Congress on Analytical and Bioanalytical Chemistry, Antalya, Türkiye, 04 Mart 2024, ss.73, (Özet Bildiri)

23. Hazır Yemek Sektöründe Gıda Atıklarının Sınıflandırılması ve Değerlendirme Yöntemleri

2. Uluslararası Geleneksel Gıdalar ve Sürdürülebilir Beslenme Sempozyumu, Mersin, Türkiye, 5 - 06 Ekim 2023, ss.81, (Özet Bildiri) Creative Commons License

24. Effects Of Different Processing Methods On Bioactive Components And Their Bioaccessibility In Red Beet

3rd International Congress of the Turkish Journal of Agriculture - Food Science and Technology, Malatya, Türkiye, 13 - 16 Eylül 2023, ss.195, (Tam Metin Bildiri)

26. MİKRODALGA ÖN İŞLEMİNİN TRABZON HURMA PESTİLİNİN KURUTMA KARAKTERİSTİĞİNE ETKİSİNİN ARAŞTIRILMASI

4th INTERNATIONAL ISTANBUL CURRENT SCIENTIFIC RESEARCH CONGRESS, İstanbul, Türkiye, 1 - 02 Mayıs 2023, ss.425-435, (Tam Metin Bildiri)

27. Investigatıon Of The Effect Of Microwave Pretreatment On The Drying Characteristics Of Persimmon Leather.

4th International Istanbul Current Scientific Research Congress. , İstanbul, Türkiye, 1 - 02 Mayıs 2023, ss.425-435, (Özet Bildiri)

28. GELENEKSEL ŞERBETİN SEBZE SULARI İLE ZENGİNLEŞTİRİLMESİ

5. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Bursa, Türkiye, 24 Kasım 2022, ss.136, (Özet Bildiri) Creative Commons License

29. Geleneksel Şerbetin Sebze Suları ile Zenginleştirilmesi

5. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Bursa, Türkiye, 24 - 25 Kasım 2022, (Tam Metin Bildiri)

33. Investigation of Changes in Bioaccessibility of Bioactive Components after Drying of Fruits and Vegetables

2nd International Congress of Engineering and Natural Sciences Studies, Ankara, Türkiye, 07 Mayıs 2022, (Tam Metin Bildiri)

36. 3 Boyutlu Yazıcı Teknolojisinin Gıda Sektöründeki Uygulama Alanları

12. Gıda Mühendisliği Öğrenci Kongresi, Türkiye, 21 Mart 2022, (Özet Bildiri)

39. Effect of salt concentration on the structure and preference of Mihalic cheese

Latin American Conference on Natural and Applied Sciences, November 5-6, 2021, Villahermosa, Mexico, Villahermosa, Meksika, 05 Kasım 2021, (Tam Metin Bildiri)

40. Evaluation of somatic cell count of raw milk depending on seasonal variation

Latin American Conference on Natural and Applied Sciences, November 5-6, 2021, Villahermosa, Mexico, 291-297, Villahermosa, Meksika, 05 Kasım 2021, (Tam Metin Bildiri)

41. Gıda Güve nliğinin Sağlanmasında Güncel Yaklaşımlar: Işınlama Teknolojisi

4. Uluslararası Beslenme Obezite ve Toplum Sağlığı Kongresi, İstanbul, Türkiye, 24 - 25 Aralık 2020, (Tam Metin Bildiri)

43. Gıda Güve nliğinin Sağlanmasında Güncel Yaklaşımlar: Vurgulu Elektrik Alan Teknolojisi

4. Uluslararası Beslenme Obezite ve Toplum Sağlığı Kongresi, İstanbul, Türkiye, 24 - 25 Aralık 2020, (Tam Metin Bildiri)

45. Determination of Element Levels of Bee Pollen Samples Collected from Domanic District of Kutahya Province

2nd International Conference on Preventive Medicine, Elazığ, Türkiye, 25 - 28 Kasım 2020, ss.31, (Özet Bildiri)

47. Doğal bir antimikrobiyal madde olan propolisin gıda endüstrisindeki yeri

3rd International Eurasian Conference on Biological and Chemical Sciences (EurasianBioChem 2020), 19 - 20 Mart 2020, (Özet Bildiri)

48. A Research on Potential Use of Prickly Pear (Opuntia ficus indica) in Food Industry

1st International Gobeklitepe Agriculture Congress, 25 - 27 Kasım 2019, (Tam Metin Bildiri)

49. Drying Kinetics and Quality Characteristics of Hot Air Dried Potato cv. Jelly under Different Process Parameters

International Conference on Agronomy and Food Science and Technology (AgroFood), İstanbul, Türkiye, 20 - 21 Haziran 2019, ss.172-189, (Tam Metin Bildiri)

50. Ultrasound: As a Pre-treatment in Fruit and Vegetable Processing

International Congress on Engineering and Life Science, 26 - 29 Nisan 2018, (Tam Metin Bildiri)

52. Determination of Physicochemical Properties, Bioaccessibility of Phenolics and Antioxidant Capacity of Mineral Enriched Linden Herbal Tea Beverage

ICBFBS 2018: 20th International Conference on Biotechnology, Food and Beverage Sciences, 12 - 13 Şubat 2018, (Tam Metin Bildiri)

55. Food Safety and Quality Issues in Organic Farming

International Agricultural Science Congress, 9 - 12 Mayıs 2018, (Özet Bildiri)

56. Effect of Non-Thermal Food Processing Technologies on Reducing Pesticide Residues

1st International GAP Agriculture and Livestock Congress, 25 - 27 Nisan 2018, (Özet Bildiri)

57. A General Research on Traditional Food in Bursa

4th International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, 19 - 21 Nisan 2018, (Özet Bildiri)

58. Protection of Traditional Foods with Geographical Indications

4th International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, 19 - 21 Nisan 2018, (Özet Bildiri)

59. The Functional and Sensorial Properties of Angelica Jam from Bursa

4th International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus., 19 - 21 Nisan 2018, (Özet Bildiri)

60. Determination of Physicochemical Properties,Bioaccessibility of Phenolics and Antioxidant Capacity of Mineral Enriched Linden Herbal TeaBeverage

ICBFBS Amsterdam 2018: 20th International Conference on Biotechnology, Food and Beverage Sciences, 12 - 13 Şubat 2018, (Tam Metin Bildiri)

61. Application of sous vide cooking method in the food industry

II. Uluslararası Turizm ve Mikrobiyal Gıda Güvenliği Kongresi, 13 - 14 Aralık 2017, (Özet Bildiri)

62. Application of nanotechnology in food industry and relation to food safety

II. Uluslararası Turizm ve Mikrobiyal Gıda Güvenliği Kongresi, 13 - 14 Aralık 2017, (Özet Bildiri)

63. Food colouring agents and their usage in food industry

II. Uluslararası Turizm ve Mikrobiyal Gıda Güvenliği Kongresi, 13 - 14 Aralık 2017, (Özet Bildiri)

64. Meyve ve Sebzelerin Raf Ömrünü Artırmak için Güncel Yaklaşımlar

3rd ASM International Congress of Agriculture and Environment, 16 - 18 Kasım 2017, ss.84, (Özet Bildiri)

65. Gıda Atıklarının Değerlendirilmesi

3rd ASM International Congress of Agriculture and Environment, 16 - 18 Kasım 2017, ss.84, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

67. Meyve Sularında Püskürtmeli Kurutma (Sprey Kurutma) Yönteminin Uygulanması

4. Uluslararası Gıda Kongresi, Türkiye, 28 - 29 Eylül 2017, (Özet Bildiri)

68. Mikroenkapsülasyon Teknolojisi ve Gıda Endüstrisindeki Uygulamaları

4th International Food Congress, Türkiye, 28 - 29 Eylül 2017, (Özet Bildiri)

70. The Effects of Additives and Sweeteners Used in Pestil Production

4th International Food Congress, Türkiye, 28 - 29 Eylül 2017, (Özet Bildiri)

71. Different Drying Methods Used in Fruit and Vegetable Products

4th International Food Congress, Türkiye, 28 - 29 Eylül 2017, (Özet Bildiri)

73. Gıda Endüstrisinde Akıllı Ambalaj Uygulamaları

4th International Food Congress, Türkiye, 28 - 29 Eylül 2017, (Özet Bildiri)

74. The Usage of Turmeric Extract as an Edible Film Additive

4th International Food Congress, Türkiye, 28 - 29 Eylül 2017, (Özet Bildiri)

75. Volatile composition change of strawberry after several processing

15th Weurman Flavour Research Symposium, 18 - 22 Eylül 2017, ss.97, (Özet Bildiri)

76. Human Perception and Instrumentation of Aroma

15th Weurman Flavour Research Symposium., 18 - 22 Eylül 2017, (Özet Bildiri)

79. Application of Nanotechnology in Food Packaging

International Conference on Agriculture, Forest, Food, Sciences, and Technologies, 15 - 17 Mayıs 2017, ss.1234, (Özet Bildiri)

80. Encapsulation of Bioactive Compounds.

1st International Congress on Medical and Aromatic Plants “Natural and Healthy Life”, 10 - 12 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)

81. Determination of Physicochemical Properties of Mineral Enriched Erica arborea Herbal Tea Beverage

27th International Scientific-Expert Congress of Agriculture and Food Industry, 26 - 28 Eylül 2016, (Tam Metin Bildiri)

82. Nutritional Composition and Health Effects of Jujube

27th International Scientific-Expert Congress of Agriculture and Food Industry, 26 - 28 Eylül 2016, (Tam Metin Bildiri)

83. Extending the shelflife of asparagus Asparagus officinalis by using modified atmosphere packaging

27th International Scientific-Expert Congress of Agriculture and Food Industry, 26 - 28 Eylül 2016, (Özet Bildiri)

84. Fortification of Lemonade with Several Herb Extracts

16th International Nutirition and Diagnostic Conference, 2 - 05 Aralık 2016, (Özet Bildiri)

85. Extending the Shelf life of Asparagus Asparagus officinalis by Using Modified Atmosphere Packaging

27th International Scientific-Expert Congress of Agriculture and Food Industry, Bursa, Türkiye, 26 - 28 Eylül 2016, (Tam Metin Bildiri)

87. The use of nitrite and nitrate in curing meat and its effects on human health

International Congress on Food of Animal Origin, Kıbrıs (Kktc), 10 - 13 Kasım 2016, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

88. The use of alternative technologies to mitigate acrylamide formation in heat treated foods

First Food Chemistry Conference - Shaping the Future of Food Quality, Health and Safety, Amsterdam, Hollanda, 30 Ekim - 01 Kasım 2016, (Özet Bildiri)

90. A Study on The Productıon of Aprıcot Nectar Fortıfıed Wıth Green Coffee Extract

17th International Nutrition & Diagnostics Conference, PRAG, Çek Cumhuriyeti, 9 - 12 Ekim 2016, (Özet Bildiri)

92. Fortıfıcatıon of Lemonade with Several Herb Extracts

17th International Nutrition & Diagnostics Conference, PRAG, 3 - 06 Ekim 2016, (Özet Bildiri)

93. A Study on the Production of Apricot Nectar Enriched with Green Coffee Extract

16th International Nutrition & Diagnostics Conference, Prag, Çek Cumhuriyeti, 3 - 06 Ekim 2016, (Özet Bildiri)

94. Kombucha Tea and Its Health Promotıng Effects

17th International Nutrition & Diagnostics Conference, PRAG, Çek Cumhuriyeti, 3 - 06 Ekim 2016, (Özet Bildiri)

95. Fortification of Lemonade with Several Herb Extracts

16th International Nutrition Diagnostics Conference, 3 - 06 Ekim 2016, (Özet Bildiri)

96. Pulsed Electrical Field Applications for Improving Food Quality

27th International Scientific-Expert Congress of Agriculture and Food Industry, Bursa, Türkiye, 26 - 28 Eylül 2016, (Tam Metin Bildiri)

97. Combined Use of Natural Antimicrobial Compounds with Modified Atmosphere Packaging of Fresh Fruit and Vegetables

27th International Scientific-Expert Congress of Agriculture and Food Industry, Bursa, Türkiye, 26 - 28 Eylül 2016, (Özet Bildiri)

98. Application of Cold Plasma Technology in Food Industry

27th International Scientific-Expert Congress of Agriculture and Food Industry, Bursa, Türkiye, 26 - 28 Eylül 2016, (Özet Bildiri)

99. Application of Pressurized Liquid Extraction on Fruits Vegetables and Their By Products

27th International Scientific-Expert Congress of Agriculture and Food Industry, Bursa, Türkiye, 26 - 28 Eylül 2016, (Özet Bildiri)

100. The Bioactive Components Of Pomegranate Juice

27th International Scientific-Expert Congress of Agriculture and Food Industry, Türkiye, 26 - 28 Eylül 2016, ss.445-449, (Tam Metin Bildiri)

101. Recovery of B Carotene from Plant By Products by Using Different Extraction Methods

27th International Scientific-Expert Congress of Agriculture and Food Industry, Bursa, Türkiye, 26 - 28 Eylül 2016, (Tam Metin Bildiri)

102. General View of Oolong Tea

27th International Scientific-Expert Congress of Agriculture and Food Industry, Türkiye, 26 - 28 Eylül 2016, ss.482-486, (Tam Metin Bildiri)

103. Traditional Dairy Product Kurut

27th International Scientific-Expert Congress of Agriculture and Food Industry, Bursa, Türkiye, 26 - 28 Eylül 2016, (Tam Metin Bildiri)

104. Applications of Pressurized Liquid Extraction on Fruits Vegetables and Their By Products

27th International Scientific-Expert Congress of Agriculture and Food Industry, Bursa, Türkiye, 26 - 28 Eylül 2016, (Özet Bildiri)

105. The Usage Of Cactus Pear Fruit (Opuntia ficus- Indica) In Food Formulations

27th International Scientific-Expert Congress of Agriculture and Food Industry, Türkiye, 26 - 28 Eylül 2016, ss.450-453, (Tam Metin Bildiri)

106. Hurdle Technology for Shelf Stable Minimally Processed Potato cv Agria

18th World Congress of Food Science & Technology, 21 - 25 Ağustos 2016, (Özet Bildiri)

107. The Use of Vacuum Impregnation for Debittering Green Olives

18th World Congress of Food Science & Technology, 21 - 25 Ağustos 2016, ss.1137, (Özet Bildiri)

108. Yüksek Fruktozlu Mısır Şurubu Tüketiminin Obezite Üzerine Etkisi

Ulusal Çocuk, Ergen ve Yetişkin Obezitesi Kongresi, Türkiye, 7 - 10 Nisan 2016, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

110. Nano-spray drying applications in food industry

XIth International Conference of Food Physicists, 10 - 12 Haziran 2014, (Tam Metin Bildiri)

111. A Traditional Beverage The Ottoman Sherbet

2nd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, 24 Ekim 2014, (Tam Metin Bildiri)

112. Practices of Food Enrichment

Bursa 3rd International Food Congress, 26 - 27 Eylül 2014, (Özet Bildiri)

113. Dietary and functional properties of chestnut

Bursa 3rd International Food Congress, 26 - 27 Eylül 2014, (Özet Bildiri)

114. Applications of ozone for waste treatment in food technology

Bursa 3rd International Food Congress, 26 - 27 Eylül 2014, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

115. Akıllı Ambalajlama Teknolojisi ve İzlenebilirlik

Bursa 3rd International Food Congress, 26 - 27 Eylül 2014, (Özet Bildiri)

116. Bioavailibility of trace minerals

Bursa 3rd International Food Congress, 26 - 27 Eylül 2014, (Özet Bildiri)

117. Bioavailability of Trace Minerals

Bursa 3. Uluslararası Gıda Kongresi, 26 Eylül 2014, (Özet Bildiri)

118. Application of Ozone for Waste Treatment in Food Technology

Bursa 3. Uluslararası Gıda Kongresi, 26 Eylül 2014, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

119. Practises of Food Enrichment

Bursa 3. Uluslararası Gıda Kongresi, 26 Eylül 2014, (Özet Bildiri)

120. Nanotechnology and ethics in food science

Bursa 3. Uluslararası Gıda Kongresi – Gıda 2023 Vizyonu, Türkiye, 26 - 27 Eylül 2014, (Özet Bildiri)

121. Dietary and Functional Properties of Chestnut (Castanea Sativa Mill.).

Bursa 3. Uluslararası Gıda Kongresi, 26 Eylül 2014, (Özet Bildiri)

122. Use of Supercritical CO2 in Food Industry

XI International Conference on Food Physicists, 10 - 12 Haziran 2014, cilt.46, ss.126-130, (Tam Metin Bildiri)

123. The Main Difficulties Encountered in Candied Chestnut Production

5th International Chestnut Symposium, West Virginia, Amerika Birleşik Devletleri, 4 - 08 Eylül 2012, cilt.1019, ss.153-156, (Tam Metin Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma identifier identifier

127. Grape Based Traditional Products

2nd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, 24 - 26 Ekim 2013, ss.420, (Özet Bildiri)

128. A Traditional Taste; “Grape Juice (Şıra)”

2nd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, 24 - 26 Ekim 2013, ss.439, (Özet Bildiri)

129. Kuymak (Mıhlama)

2nd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, 24 Ekim 2013, (Tam Metin Bildiri)

130. Effects of High Fructose Corn Syrup (HFCS) on Health

ICFSN 2013 - International Conference on Food Science and Nutrition, 7 - 09 Temmuz 2013, cilt.1015, (Tam Metin Bildiri)

131. Determination of Antioxidant Activity and Total Phenolics of Erica Arborea Herbal Tea Beverage

ICFSN 2013 - International Conference on Food Science and Nutrition, 7 - 09 Temmuz 2013, (Tam Metin Bildiri)

132. Food Nanotechnology

4. Nanobilim ve Nanoteknoloji (NanoTRIV) Konferansı, Türkiye, 9 - 13 Haziran 2008, ss.320, (Özet Bildiri)

134. Health Effects of some Herbs Consumed as Tea

BIT’xxs 1st Annual World Congress of SQ Foods, Shenzhen, Çin, 1 - 03 Kasım 2012, (Özet Bildiri)

136. The Main Difficulties Encountered for Candied Chestnut Production

Fifth International Chestnut Symposium, Shepherdstown, Amerika Birleşik Devletleri, 9 - 12 Eylül 2012, ss.34, (Özet Bildiri)

138. Kırmızı Pancar Turşusu Üretimi Üzerine Bir Araştırma

III. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Türkiye, 10 - 12 Mayıs 2012, ss.320-325, (Tam Metin Bildiri)

139. Salep ve Bileşiminde Yer Alan Hidrokolloidlerden Glukomannanın Özellikleri

Türkiye II. Orkide ve Salep Çalıştayı, Türkiye, 25 - 26 Nisan 2012, (Tam Metin Bildiri)

140. Modifiye atmosfer uygulaması ve minimal işlem görmüş fresh cut gıdalar

Uludağ Üniversitesi Bilgilendirme ve Ar-Ge Günleri, Bursa, Türkiye, 15 - 16 Kasım 2011

142. Phytochemicals of artichoke (Cynara scolymus L.) and its effects on health

4 th International Congress on Food and Nutrition, 12 - 14 Ekim 2011, ss.147, (Özet Bildiri)

143. Effects of processing methods on biophenolic components of table olives (Olea europaea)

4 th International Congress on Food and Nutrition, İstanbul, Türkiye, 12 - 14 Ekim 2011, ss.149, (Özet Bildiri)

144. . Physicochemical properties of pomegranate pestil (fruit leather).

Euro Food Chem XVI, Bialystok, Polonya, 6 - 08 Temmuz 2011, ss.15, (Özet Bildiri)

147. Effects of different peeling methods on quality of canned peppers

Eurofoodchem XVI, 6 - 08 Temmuz 2011, cilt.61, ss.49-50, (Özet Bildiri)

148. Bursa’da Gıda Sektörü ve Gıda Güvenliği

TMMOB Bursa 3. Kent Sempozyumu, Türkiye, 29 - 30 Nisan 2011, (Tam Metin Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

149. Havayolu Yemek Hizmetlerinde Gıda Güvenliğinin Sağlanması

Toplu Beslenme Sistemleri Sempozyumu, Türkiye, 3 - 06 Haziran 2010, ss.121-126, (Tam Metin Bildiri)

152. Yemek Sanayiinde Mönü Planlama ve Önemi

Toplu Beslenme Sistemleri Sempozyumu, Türkiye, 3 - 06 Haziran 2010, ss.127-134, (Tam Metin Bildiri)

153. Farklı siyah üzüm çeşitlerinin hardaliye üretimine uygunluğunun belirlenmesi üzerine bir araştırma

1st International Symposium on “Traditional Foods From Adriatic to Caucasus”, Türkiye, 15 - 17 Nisan 2010, ss.1044-1047, (Tam Metin Bildiri)

154. Farklı yörelerden temin edilen kestanelerin kestane şekeri üretimine uygunluğunun belirlenmesi

1st International Symposium on “Traditional Foods From Adriatic to Caucasus”, Türkiye, 15 - 17 Nisan 2010, (Tam Metin Bildiri)

155. Gıdada Suyun Önemi

Bursa II. Su Sempozyumu, Bursa, Türkiye, 22 - 24 Mart 2010

156. Gıda Güvenliği ve Denetim Sistemi

Ziraat Mühendisliği VII. Teknik Kongresi, Ankara, Türkiye, 11 - 15 Ocak 2010, ss.1127-1137, (Tam Metin Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

157. Use of Vacuum Impregnation for Minimally Processed Fruits and Vegetables

6th International Postharvest Symposium, Antalya, Türkiye, 8 - 12 Nisan 2009, cilt.877, ss.577-582, (Tam Metin Bildiri) identifier identifier

158. Chitosan: an Edible Coating for Fresh-Cut Fruits and Vegetables

6th International Postharvest Symposium, Antalya, Türkiye, 8 - 12 Nisan 2009, cilt.877, ss.619-625, (Tam Metin Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma identifier identifier

160. Modifiye Atmosfer Uygulaması ve Fresh - Cut Gıdalar

Bahçe Ürünlerinde IV. Muhafaza ve Pazarlama Sempozyumu, Türkiye, 8 - 11 Ekim 2008, cilt.398, (Tam Metin Bildiri)

161. Sebzelerin Radyasyonla Muhafazası

7. Sebze Tarımı Sempozyumu, Yalova, Türkiye, 26 - 29 Ağustos 2008

162. Mantar Konservesi Üretiminde HACCP Sisteminin Uygulanması

VIII. Ulusal Tarım Ekonomisi Kongresi, Türkiye, 25 - 27 Haziran 2008, ss.461-473, (Tam Metin Bildiri)

163. Nar ekşisinin bileşimi üzerine bir araştırma

Türkiye 10. Gıda Kongresi, Erzurum, Türkiye, 21 - 23 Mayıs 2008, ss.61, (Özet Bildiri)

164. Geleneksel Bir İçeceğimiz Boza

Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Van, Türkiye, 23 - 24 Eylül 2004, ss.85-89

165. Dondurulmuş Gıdalarda Raf Ömrünü Etkileyen Faktörler

Türkiye 8. Gıda Kongresi, Bursa, Türkiye, 26 - 28 Mayıs 2004, ss.99

166. Besinsel Liflerin Sağlık Üzerine Etkileri

Türkiye 8. Gıda Kongresi, Bursa, Türkiye, 26 - 28 Mayıs 2004, ss.30

167. Geleneksel Bir İçeceğimiz Salep

Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Van, Türkiye, 23 - 24 Eylül 2004, ss.100-103

168. Geleneksel Gıdalarımızdan Pişmaniye, Cezerye ve Pestil

Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Türkiye, 23 - 24 Eylül 2004, cilt.67, (Tam Metin Bildiri)

170. Geleneksel Bir İçeceğimiz Salep.

Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Van, Türkiye, 1 - 04 Eylül 2004, ss.100-103, (Tam Metin Bildiri)

171. Mutfak Ekipmanlarındaki Son Yenilikler ve Standartlar

2000’li Yıllarda TSK’nde Beslenme Kontrol Sistemleri Sempozyumu, İstanbul, Türkiye, 16 - 17 Kasım 1999, ss.55-62

173. Kivi Suyu Üretiminde Optimizasyon

2000’li Yıllarda Gıda Bilimi ve Teknolojisi Kongresi, İzmir, Türkiye, 18 - 20 Ekim 1999

174. Garnitür Konservesi Üretiminin Optimizasyonu

2000’li Yıllarda Gıda Bilimi ve Teknolojisi Kongresi, İzmir, Türkiye, 18 - 20 Ekim 1999

175. Ön İşlemlerin Dondurulmuş ve Kızartılmış Patateslerin Özellikleri Üzerine Etkisi

2000’li Yıllarda Gıda Bilimi ve Teknolojisi Kongresi, İzmir, Türkiye, 18 - 20 Ekim 1999

177. Bursa Yöresinde Doğal Olarak Yetişen Kuşburnu (Rosa spp.) Meyvelerinin Bazı Özelliklerinin Belirlenmesi Üzerine Bir Araştırma

Türkiye III. Ulusal Bahçe Bitkileri Kongresi, Türkiye, 14 Eylül 1999 - 17 Eylül 1998, ss.809-814, (Tam Metin Bildiri)

179. Gıda Muhafazasında Yeni Bir Yöntem Sous Vide

1. Levazım Sempozyumu, İstanbul, Türkiye, 13 - 15 Kasım 1996, ss.10

180. The effects of vapour phase hydrogen peroxide applications on postharvest decay of grape cv Muskule

International Symposium on Postharvest Treatment of Horticultural Crops, Kecskemet, Macaristan, 31 Ağustos - 03 Eylül 1993, ss.777-785, (Tam Metin Bildiri) identifier

182. Bursa Bölgesinde Yetiştirilen Bazı Şeftali Çeşitlerinin Konserveye Uygunluğu Üzerinde Bir Araştırma

Bursa 1. Uluslararası Gıda Sempozyumu, Bursa, Türkiye, 4 - 06 Nisan 1989, (Özet Bildiri)

183. Bazı Üzüm Çeşitlerinden Üretilen Hardaliyelerin Kalite Kriterleri

TÜBİTAK 3. Bağcılık Sempozyumu, Bursa, Türkiye, 31 Mayıs - 03 Haziran 1988, ss.12, (Özet Bildiri)
Kitaplar 28

1. BOZA: GIDA İŞLEME

GIDA, BESLENME VE GASTRONOMI YAKLAŞIMIYLA GELENEKSEL FERMENTE GIDALAR, Gülşah Çalışkan Koç,Yasemin Çelebi, Editör, Nobel Yayın Dağıtım, Ankara, ss.151-168, 2025

2. Geçmişten Günümüze Bursa Mutfağının Gastronomi Değerleri

Bursa’nın Lezzet Tarihi, İsmail Tıkır,Uğur Ozan Özen, Editör, Mümin Ceyhan Kütüphanesi, Bursa, ss.20-38, 2024 Creative Commons License

3. Gıda Güvenliğinin Tarihsel Gelişimi.

İnalcık ve Oğuzoğlu Anısına Osmanlı Dvleti’nin Kuruluşundan Cumhuriyet Türkiye’sine Yalakova’dan Yalova’ya, KARABAĞ ARSLAN HACER, Karaarslan Yusuf Ziya, Editör, EKİN YAYINEVİ, Ankara, ss.436-453, 2024

4. Gıda Güvenliğinin Tarihsel Gelişimi

OSMANLI DEVLETİ'NİN KURULUŞUNDAN CUMHURİYET TÜRKİYE'SİNE YALAKOVA'DAN YALOVA'YA 2024, , Editör, Ekin Yayınevi, ss.436-454, 2024

5. Gıda Sanayinde Kombucha Biyoselülozunun Değerlendirme Olanakları

Gıda Mühendisliği Alanında Yeni Yaklaşımlar, Gül, H., Hayıt, F., Editör, İksad publishing house, ss.67-125, 2022

6. Making Cocoa Origin Traceable

Trends in Sustainable Chocolate Production, Galanakis,C.M., Editör, Springer Nature, Berlin, ss.189-228, 2022

7. Gıda Sanayinde Kombucha Biyoselülozunun Değerlendirme Olanakları

Gıda Mühendisliği Alanında Yeni Yaklaşımlar, Gül, H., Hayıt, F., Editör, İksad Yayınevi, ss.67-124, 2022

8. Making Cocoa Origin Traceable

Trends in Sustainable Chocolate Production, Charis M. Galanakis, Editör, Springer Nature, ss.189-228, 2022 Sürdürülebilir Kalkınma

9. Technology and Nutritional Value of Powdered Drinks

Production and Management of Beverages, Alexandru Grumezescu Alina-Maria Holban, Editör, Elseiver, Bursa, ss.47-83, 2019

10. Extraction techniques for plant-based bio-active compounds

Natural Bio-active Compounds.Volume 2: Chemistry, Pharmacology and Health Care Practices, Mallappa Kumara Swamy, Mohd Sayeed Akhtar, Editör, Springer, ss.465-492, 2019

11. A Perspective on Consumption of Energy Drinks

Sports and Energy Drinks, Alexandru Grumezescu Alina-Maria Holban, Editör, Elsevier, Woodhead Publishing, ss.539-565, 2019

12. Functional and traditional nonalcoholic beverages in Turkey.

The Science of Beverages. Vol. 6. Non-Alcoholic Beverages, ALEXANDRU MIHAI GRUMEZESCU, ALINA MARIA HOLBAN, Editör, Elsevier, Kinglington, ss.483-513, 2019

13. Preservation of Beverage Nutrients by High Hydrostatic Pressure

Preservatives and Preservation Approaches in Beverages, Alexandru Grumezescu Alina-Maria Holban, Editör, Elsevier, Woodhead Publishing, Massachusetts, ss.309-337, 2019

14. Üç Boyutlu Yazıcıların Gıda Alanında Kullanımı

Mühendislikte Güncel Yaklaşımlar, Prof.Dr.Yakup Hameş, Editör, Nobel Akademik, Ankara, ss.271-290, 2018

15. 01. A New Approach: Replacement and Alternative Foods For Food Industry

Handbook of Food Bioengineering (Multi-Volume Set), Vol 17: Alternative and Replacement Foods, Alexandru Grumezescu Alina-Maria Holban, Editör, Elsevier, ss.1-30, 2018

16. Effects of drying methods on the composition of volatile compounds in fruits and vegetables

FLAVOUR SCIENCE Proceedings of the XV Weurman Flavour Research Symposium, Siegmund,B. And Leitner,E, Editör, Verlag der Technischen Universität Graz, Austria, Graz, ss.95-98, 2018

17. Effects of drying methods on the composition of volatile compounds in fruits and vegetables

Flavour Science, Siegmund, B., Leitner, E., Editör, Verlag der Technischen Universität Graz, Austria, Graz, ss.95-98, 2018

18. Bioavailability and Delivery of Nutraceuticals by Nanoparticles

Nanotechnology in Food Industry Multi Volume Set, Alexandru Mihai Grumezescu, Editör, Elsevier, ss.535-575, 2016

19. Bioavailability and Delivery of Nutraceuticals by Nanoparticles

Nanotechnology in the Agri Food Industry Nutraceuticals, Grumezescu, A.M, Editör, Academic Press , ss.535-575, 2016

20. Fruit Processing

Food Processing: Strategies for Quality Assessment "Fruit Processing", A. Malik et al., Editör, Springer, London/Berlin , New York, ss.9-35, 2014

21. Development of Value-Added Products from Food Wastes

Food Processing: Strategies for Quality Assessment "Fruit Processing", A. Malik et al., Editör, Springer, London/Berlin , New York, ss.453-475, 2014

22. İçecek Bilgisi

Milli Eğitim Bakanlığı Yayınları, Bursa, 2000

23. Gıda Teknolojisi

Milli Eğitim Yayınları, Bursa, 2000

25. Meyve ve Sebze İşleme Teknolojisi 1

Ziraat Fakültesi Ders Notları, Bursa, 1997

26. Meyve İşleme Teknolojisi

Gıda Teknolojisi, Anadolu Üniversitesi, Editör, Açıköğretim Fakültesi Yayınları, Eskişehir, ss.307-364, 1996
Metrikler

Yayın

348

Yayın (WoS)

64

Yayın (Scopus)

58

Atıf (WoS)

911

H-İndeks (WoS)

15

Atıf (Scopus)

929

H-İndeks (Scopus)

16

Atıf (Scholar)

2213

H-İndeks (Scholar)

24

Atıf (TrDizin)

62

H-İndeks (TrDizin)

4

Atıf (Sobiad)

238

H-İndeks (Sobiad)

9

Atıf (Diğer Toplam)

133

Proje

46

Fikri Mülkiyet

15

Tez Danışmanlığı

36

Açık Erişim

47
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları