Akademik Unvanlar
-
2001 - Devam Ediyor Prof. Dr.
Bursa Uludağ Üniversitesi, ZİRAAT FAKÜLTESİ, GIDA MÜHENDİSLİĞİ
-
1995 - 2000 Doç. Dr.
Bursa Uludağ Üniversitesi, ZİRAAT FAKÜLTESİ, GIDA MÜHENDİSLİĞİ
-
1990 - 1995 Yrd. Doç. Dr.
Bursa Uludağ Üniversitesi, ZİRAAT FAKÜLTESİ, GIDA MÜHENDİSLİĞİ
-
1985 - 1990 Araştırma Görevlisi
Bursa Uludağ Üniversitesi, ZİRAAT FAKÜLTESİ, GIDA MÜHENDİSLİĞİ
Yönetimsel Görevler
-
2011 - Devam Ediyor Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü
Bursa Uludağ Üniversitesi, ZİRAAT FAKÜLTESİ, GIDA MÜHENDİSLİĞİ
-
2001 - Devam Ediyor Anabilim/Bilim Dalı Başkanı
Bursa Uludağ Üniversitesi, ZİRAAT FAKÜLTESİ, GIDA MÜHENDİSLİĞİ
-
2001 - Devam Ediyor Bölüm Başkanı
Bursa Uludağ Üniversitesi, ZİRAAT FAKÜLTESİ, GIDA MÜHENDİSLİĞİ
-
2018 - 2021 Senato Üyesi
Bursa Uludağ Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği
Akademi Dışı Deneyim
-
1982 - 1984 İşletme Müdürü
Meysu Meyve Suyu Fabrikası
-
1981 - 1982 Kalite Güvence Müdürü
Ankon Meyve Suyu Fabrikası
Verdiği Dersler
-
Doktora İleri Sterilizasyon Teknikleri
-
Yüksek Lisans Güvenli Gıda Üretimi
-
Yüksek Lisans Endüstriyel Gıda İşleme Mühendisliği
-
Doktora Gıdaların Fiziksel Özellikleri
-
Lisans Gıda Müh. Temel İşl. II
-
Yüksek Lisans Gıda Mühendisliğinde Kurutma Teknikleri
-
Yüksek Lisans Gıda İşleme Mühendisliğinin Temel İlkeleri ve Endüstriyel Uygulamaları
-
Lisans Gıda Müh. Temel İşlemler - I
-
Lisans Gıda Güvenliği
-
Lisans GIDA MÜHENDİSLİĞİNDE ÜRÜN GELİŞTİRME UYGULAMALARI II
-
Lisans Meyve Sebze İşleme Tek.
-
Yüksek Lisans Güvenli Gıda Üretim Sistemleri
-
Doktora GIDA MUHAFAZA TEKNOLOJİSİ
-
Lisans Hazır Yemek Teknolojisi
-
Yüksek Lisans Gıdalarda Uygulanan Kurutma Teknikleri
-
Lisans Sterilizasyon Teknikleri
-
Doktora Durultma ve Filtrasyon
-
Yüksek Lisans ARI ÜRÜNLERİ İŞLEME TEKNOLOJİLERİ VE KALİTESİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ
-
Doktora İleri Sterilizasyon Tek.
-
Lisans Meyve Suyu Üretim Teknolojisi
-
Yüksek Lisans Endüstriyel Gıda İşleme Mühendisliği
-
Lisans Reçel Marmelat Jele Teknolojisi
-
Lisans Gıda Kimyası II
-
Lisans GMD4210Bİ BİTİRME ÇALIŞMASI
-
Ön Lisans Gıda Endüstrisi Makinaları
-
Doktora İleri Gıda Biyokimyası
-
Lisans Gıda Müh. Temel İşlemler I
-
Lisans Geleneksel Gıdalar Teknolojisi
-
Lisans Proses Uygulamaları 3
-
Yüksek Lisans Industrial Fruit Juice Production Technology
Yönetilen Tezler
-
Farklı ön işlemler uygulanarak vakum altında kurutulan küp kesim elmaların kuruma karakteristiklerinin ve bazı kalite özelliklerinin belirlenmesi
ÇOPUR Ö. U. (Danışman)
-
Fonksiyonel meyve cipsinin fizikokimyasal ve duyusal özelliklerinin araştırılması
Çopur Ö. U. (Danışman)
-
Balkabağından (Cucurbita moschata) üretilen reçel, marmelat ve pestilin kalite özelliklerinin incelenmesi
Çopur Ö. U. (Danışman)
-
Kestane turşusu üretim olanaklarının araştırılması
Çopur Ö. U. (Danışman)
-
Elma sirkesinden yapılan içeceklerin fizikokimyasal ve duyusal özelliklerin araştırılması
Çopur Ö. U. (Danışman)
-
Ön işlem uygulamalarının meyve ve sebze ürünlerinin kalite parametreleri üzerine etkileri
Çopur Ö. U. (Danışman)
-
Dikenli incir (Opuntia ficus Indica) meyvesinin bazı fizikokimyasal ve fonksiyonel özelliklerinin belirlenerek gıda sanayinde kullanım olanaklarının araştırılması
Çopur Ö. U. (Danışman)
-
Farklı yöntemlerle kurutulan enginarların (Cynara cardunculus L. Var. Scolymus) fizikokimyasal özelliklerinin araştırılması ve kurutma karakteristiklerinin matematiksel modellenmesi
Çopur Ö. U. (Danışman)
-
Bazı enginar (Cynara cardunculus var. scolymus L.) çeşitlerinden üretilen enginar reçellerinin fizikokimyasal ve kalite özelliklerinin araştırılması
Çopur Ö. U. (Danışman)
-
Üzüm çekirdeği ilavesinin keklerin kalite özelliklerine etkisi
Çopur Ö. U. (Danışman)
-
Yüksek fruktozlu mısır şurubu içeren şeftali nektarı tüketiminin sıçanlarda obezite oluşumuna etkisinin araştırılması
Çopur Ö. U. (Danışman)
-
Gıda bileşenleri üzerine ısıl olmayan işleme yöntemlerinin etkileri
Çopur Ö. U. (Danışman)
-
Doğal bitki ekstraktlarından alternatif bitki çayı üretimi üzerine bir araştırma
Çopur Ö. U. (Danışman)
-
Elma suyu üretiminde kritik kontrol noktaları ve tehlike analizi
Çopur Ö. U. (Danışman)
-
Vitamin ve mineraller ile zenginleştirilmiş yumuşak şekerleme (jelly) üretiminin optimizasyonu
Çopur Ö. U. (Danışman)
-
Çikolata üretiminde lesitin ve polyglycerol polyricinoleate (PGPR) kullanımının ürün kalitesine etkisi
Çopur Ö. U. (Danışman)
-
Bazı yenilebilir mantar türlerinde farklı önişlem ve kurutma yöntemlerinin kalite özellikleri ve besin öğeleri üzerine etkileri
Çopur Ö. U. (Danışman)
-
Farklı turunçgil meyve suyu konsantreleri katkısı ile hazırlanan Trabzon hurması nektarı üretiminin optimizasyonu
Çopur Ö. U. (Danışman)
-
Farklı uygulamaların minimal işlem görmüş (fresh - cut) bazı sebzelerin kalitesi üzerine etkileri
Çopur Ö. U. (Danışman)
-
Sebze suyu üretiminde optimizasyon
Çopur Ö. U. (Danışman)
-
Yapay tatlandırıcılar ve gıda sanayiinde kullanımları
Çopur Ö. U. (Danışman)
-
Biber konservesi üretiminde farklı kabuk soyma yöntemlerinin kalite üzerine etkileri
Çopur Ö. U. (Danışman)
-
Organik gübreleme yapılarak tarım ilacı çok kullanılmadan ve klasik yöntem uygulanarak üretilen domatesler ile bunlardan elde edilen bazı ürünlerin kalitelerinin belirlenmesi
Çopur Ö. U. (Danışman)
-
Gıda sanayiinde toplam kalite ve iyi üretim uygulamaları
Çopur Ö. U. (Danışman)
-
Meyveli ve meyve aromalı boza üretiminin araştırılması
Çopur Ö. U. (Danışman)
-
Yemek sanayiinde mönü planlama ve önemi
Çopur Ö. U. (Danışman)
-
Kemalpaşa tatlısı üretim koşullarının iyileştirilmesi ve raf ömrünün araştırılması
Çopur Ö. U. (Danışman)
-
Kiraz şekerlemesi üretiminin optimizasyonu
Çopur Ö. U. (Danışman)
-
Kabak tatlısı üretiminde optimizasyon
Çopur Ö. U. (Danışman)
-
Taze, dondurulmuş ve kurutulmuş kayısılardan üretilen reçellerin kalitelerinin belirlenmesi
Çopur Ö. U. (Danışman)
-
Ön işlemlerin dondurulmuş ve kızartılmış pateteslerin özellikleri üzerine etkisi
Çopur Ö. U. (Danışman)
-
Kivi suyu üretiminin optimizasyonu
Çopur Ö. U. (Danışman)
-
Havuç suyu üretiminde optimizasyon
Çopur Ö. U. (Danışman)
-
İnegöl Çevresinde Yetişen Stanley Çeşidi Siyah Eriklerin Konserveye İşlenmesi Üzerinde Araştırmalar
Çopur Ö. U. (Danışman)