-
2025 - Devam Ediyor Yenilikçi Ön İşlem Uygulamalarının Ayvanın Kurutma Kinetiği Kalite Parametreleri ve Pestisit Kalıntısı Üzerine Etkisi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer
ÇOPUR Ö. U. (Yürütücü), BEKAR E., ŞAHİN DİLMENLER P., DİLMENLER M., YOLCI ÖMEROĞLU P.
-
2024 - Devam Ediyor Dunaliella salina'dan Yeşil ve Yenilikçi Tekniklerle Karotenoid Eldesi ve Ekstraktın Enkapsülasyonu
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
ÇOPUR Ö. U. (Yürütücü), AKPINAR BAYİZİT A., TAMER C. E., KARA A., YOLCI ÖMEROĞLU P., BEKAR E., et al.
-
2023 - Devam Ediyor BİYOTEKNOLOJİK ATIK OLARAK KOMBUCHA BAKTERİYEL SELÜLOZUNUN SCOBY GIDA SANAYİİNDE VE BİYONANOKOMPOZİT AMBALAJ MALZEMESİ ÜRETİMİNDE DEĞERLENDİRME OLANAKLARININ ARAŞTIRILMASI
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer
ÇOPUR Ö. U. (Yürütücü), ACOĞLU ÇELİK B., BAYRAMOĞLU G., TUNÇKAL C., KAMİLOĞLU BEŞTEPE S., YOLCI ÖMEROĞLU P., et al.
-
2023 - 2031 FONKSİYONEL BİTKİSEL BAZLI ÜRÜNLERİN GELİŞTİRİLMESİ
TÜBİTAK Projesi , 2244 - TÜBİTAK Sanayi Doktora Programı Projesi
-
2019 - 2027 Geleneksel Fermente Ürünlerin Mikrobiotalarının Araştırılması ve Ürün Geliştirilmesi
-
2025 - 2026 Farklı Bitki Bazlı (Soya, Yulaf, Kinoa ve Fındık) Süt Alternatiflerinin Ayran Benzeri İçecek Üretimde Kullanım Olanaklarının Araştırılması
TÜBİTAK Projesi , 2209-B - Sanayiye Yönelik Lisans Araştırma Projeleri Destekleme Programı
-
2024 - 2025 Bilimsel Araştırma Projesi Yazımı ve Araştırma Sonuçlarının Yayına Dönüştürülmesi Eğitimi Projesi, Eğitmen
-
2022 - 2025 Bursa İlinde Yetiştirilen Ahududu (Rubus idaeus L.) ve Yaban Mersininin (Vaccinium spp.) Kemometrik Metotlarla Karakterizasyonu Sınıflandırılması ve Kimliğinin Doğrulanması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
ÇOPUR Ö. U. (Yürütücü), ACOĞLU ÇELİK B., ÇELİK M. A., KOÇ ALİBAŞOĞLU E., SAĞDIÇ O., ÇEBİ N., et al.
-
2019 - 2025 Geleneksel Fermente Ürünlerin Araştırılması ve Ürün Geliştirilmesi
TÜBİTAK Projesi , 2244 - TÜBİTAK Sanayi Doktora Programı Projesi
Özcan T., Yılmaz Ersan L., Çopur Ö. U. (Yürütücü)
-
2022 - 2024 Ohmik Isıtma Destekli Ekstraksiyon Yönteminin Arı Poleninin Biyoaktif Bileşenleri Üzerine Etkisinin Araştırılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Doktora
SOYUTEMİZ G. E. (Yürütücü), İNCEDAYI B., ÇOPUR Ö. U., ÇELİK M. A.
-
2022 - 2024 Farklı Yöntemlerle Kurutulan Elma Posası Pestillerinin Kurutma Karakteristiklerinin Modellenmesi ve Biyoaktif Özelliklerinin Belirlenmesi
TÜBİTAK Projesi , 2209-A - Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı
-
2020 - 2024 Bursa İli Uludağ'ın Farklı Bölgelerinden Alınan Arı Polenlerinin Kemometrik Karakterizasyonu
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer
ÇETİN K. (Yürütücü), AKPINAR BAYİZİT A., ÇELENK S., DAŞKIN R., YOLCI ÖMEROĞLU P., ÇIRAK N., et al.
-
2020 - 2024 Kızarmış Parmak Patates Üretiminde Yenilikçi Teknolojilerin Yağı Azaltma Üzerine Etkisinin Araştırılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer
KARAMAN B. (Yürütücü), ÇOPUR Ö. U., TÜRKMEN EROL N., SARI F.
-
2020 - 2024 Rheum ribes (Işkın) Bitkisinin Kurutma Koşullarının Yüzey Tepkime Yöntemi ile Optimizasyonu ve Kurutma İşleminin Matematiksel Modellenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
YOLCI ÖMEROĞLU P. (Yürütücü), ÇOPUR Ö. U., ÖZKAN KARABACAK A., SEVEN ERDEMİR Ü., BEKAR E., ÜNAL T. T.
-
2020 - 2024 Bursa Bölgesine Ait Arı Polenlerinden Elde Edilen Fenolik Bileşenlerin Karakterizasyonu ve Mikroenkapsülasyon İle Biyorişilebilirliklerinin Artırılması.
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
YOLCI ÖMEROĞLU P. (Yürütücü), ÇOPUR Ö. U., ÇETİN K., ÇIRAK N., AKPINAR BAYİZİT A., BEKAR E., et al.
-
2020 - 2024 Gıda Örneklerinde Icp-Ms İle Element Analizine Dayalı Coğrafik Orijin Belirlenmesinde Analitik Yaklaşımlar
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer
SEVEN ERDEMİR Ü. (Yürütücü), BEKAR E., ÜNAL T. T., ÇOPUR Ö. U., AKPINAR BAYİZİT A., YOLCI ÖMEROĞLU P., et al.
-
2022 - 2023 Mikrodalga Ön İşleminin Trabzon Hurması Pestilinin Kurutma Karakteristiğine ve Karotenoidler ile Polifenollerin Biyoerişilebilirliğine Etkisinin Araştırılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer
ÇOPUR Ö. U. (Yürütücü), BEKAR E., KOÇ ALİBAŞOĞLU E., ERSOYAK N.
-
2020 - 2023 Farklı Ekstraksiyon Yöntemleriyle Elde Edilen KestaneKabuğu Pigmentlerinin Enkapsüle Edilerek Fizikokimyasal Özelliklerinin Belirlenmesi ve Gıda Sanayinde Kullanım Olanaklarının Araştırılması
TAGEM Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü Projesi
-
2019 - 2023 Ohmik ve Mikrodalga Isıtma Önişlemlerinin Yeşil Dolma Biberin Kuruma Süresi ve Kalite Parametreleri Üzerine Etkisi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
İncedayı B., Türkmen Erol N. (Yürütücü), Çopur Ö. U.
-
2019 - 2023 Support to Sustainable Honey Value…
AB Destekli Diğer Projeler
Dokuzlu S. (Yürütücü), Hidier E., Gürkan C., Dall'olio R., Erdal B., Çopur Ö. U., et al.
-
2021 - 2022 Bursa ili kırsal alanlardaki içme suyu kaynaklarının yeraltı suları duyusal özellikleri ve fizikokimyasal kalitesinin değerlendirilmesi
-
2018 - 2022 Kestane Kabuğunda Bulunan Polifenollerin Ohmik Isıtma Destekli Ekstraksiyonu ve İn-vitro Biyoalınabilirliğinin Araştırılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
Çopur Ö. U., İncedayı B., Türkmen Erol N. (Yürütücü)
-
2020 - 2021 Gıdaların Duyusal Analizlerinde Teknik Yeterlilik, Validasyon ve Yeni Yaklaşımlar Eğitimi
Kalkınma Ajansı
Akpınar Bayizit A., Çopur Ö. U., Yolcı Ömeroğlu P., Seven Erdemir Ü., Çetin K., Çırak N., et al.
-
2018 - 2021 Farklı Yöntemlerle Kurutulan Havuç Pestillerinin Kurutma Karakteristikleri ile Bazı Kalite Parametrelerindeki Değişimin Modellenmesi ve in vitro Biyoyararlılıklarının Belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
Çopur Ö. U. (Yürütücü), Özkan Karabacak A.
-
2011 - 2021 Uludağ Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Araştırma Merkezi Altyapısının Oluşturulması
Diğer Özel Kurumlarca Desteklenen Proje
Çopur Ö. U. (Yürütücü), Gürbüz O., Özcan T., Tamer C. E., Akpınar Bayizit A., İncedayı B.
-
2020 - 2020 Uludağ Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Araştırma Merkezi Altyapısının Oluşturulması
-
2020 - 2020 Yenilebilir Çiçeklerin ICP-MS ile Mineral Madde Profilinin Belirlenmesi ve In-vitro Sindirilebilirlik Çalışmaları İle Organizma Üzerindeki Potansiyel Etkilerinin Araştırılması
-
2019 - 2020 Gıda İşleme Süreçlerinin Turunçgillerde Bulunan Bazı Pestisit Kalıntıları Üzerine Etkisinin İncelenmesi ve İşleme Faktörlerinin Belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
Yolcı Ömeroğlu P. (Yürütücü), Çopur Ö. U., Özkan Karabacak A., Acoğlu B.
-
2017 - 2018 Nar ve ürünlerinin fizikokimyasal ve biyokimyasal özelliklerinin belirlenmesi
-
2016 - 2018 Dikenli İncir Meyvesinin Bazı Fizikokimyasal ve Fonksiyonel Özelliklerinin Belirlenerek Gıda Sanayinde Kullanımının Araştırılması
-
2014 - 2018 Farklı Bitki Ekstraktları İle Zenginleştirilmiş Ekmek Üretiminin Araştırılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
Özcan Sinir G., Çopur Ö. U. (Yürütücü), Tamer C. E., İncedayı B., Suna S.
-
2014 - 2018 Farklı Bitki Ekstraktları İle Zenginleştirilmiş Ekmek Üretiminin Araştırılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
İNCEDAYI B., ÇOPUR Ö. U. (Yürütücü), SUNA S.
-
2012 - 2018 Doğal Bitki Ekstraktlarından Bitki Çayı İçeceği Üretimi Üzerine Bir Araştırma
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
ÇOPUR Ö. U., İNCEDAYI B. (Yürütücü), SUNA S.
-
2012 - 2018 Doğal Bitki Ekstraktlarından Bitki Çayı İçeceği Üretimi Üzerine Bir Araştırma
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
Özcan Sinir G., Suna S., İncedayı B. (Yürütücü), Çopur Ö. U., Tamer C. E.
-
2016 - 2017 Hazır Yemek Sektöründe Pişmiş Spagetti Tipi Makarnalarda Bacillus cereus ve Enterotoksin Durumunun Araştırılması
-
2013 - 2016 Doğal Bitki Ekstraktlarıyla Zenginleştirilmiş Limonlu İçecek Limonata Üretimi Üzerine Bir Araştırma
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
İNCEDAYI B., ÇOPUR Ö. U., TAMER C. E. (Yürütücü)
-
2011 - 2016 Yüksek Fruktozlu Mısır Şurubu Tüketiminin Obezite ve Pankreas Kanseri Oluşumuna Etkisinin Araştırılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
SÖNMEZ G., SARANDÖL E., ERCAN İ., SIĞIRLI D., TAMER C. E., İNCEDAYI B., et al.
-
2010 - 2012 Yumuşak Şekerleme Üretiminde Zenginleştirme Uygulamaları
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
Tamer C. E. (Yürütücü), Çopur Ö. U., İncedayı B.
-
2007 - 2009 Minimal İşlem Görmüş Bazı Sebzelerin Raf Ömrü ve Kalitesi Üzerine Farklı Uygulamaların Etkileri
-
2002 - 2004 Salamurasız Asma Yaprağı Üretiminin Geliştirilmesi
TÜBİTAK Projesi , 1001 - Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı
Akpınar Bayizit A., Korukluoğlu M., Şahin İ., Çopur Ö. U., Uylaşer V., Başoğlu F.(Yürütücü)
-
1999 - 2000 Kabak Tatlısı Üretiminde Optimizasyon
-
1997 - 1999 Taze Dondurulmuş ve Kurutulmuş Kayısılardan Üretilen Reçellerin Kalitelerinin Belirlenmesi
-
1996 - 1997 Açıkta ve Vakum Altında Pişirmenin Şeftali Marmelatının Bazı Kalite Kriterleri Üzerine Etkileri
-
1995 - 1996 Karnabaharların Konserveye İşlenmesi Sırasında Oluşabilecek Renk Değişikliklerinin Önlenmesi
-
1994 - 1995 Ön İşlemlerin Dondurulmuş ve Kızartılmış Patateslerin Özellikleri Üzerine Etkisi
-
1992 - 1995 Salamura Yaprak Üretiminde Fermentasyon Şekli ve Katkı Maddelerinin Kalite ve Dayanıklılığa Etkisinin Araştırılması ve Uygun Tekniklerin Geliştirilmesi
TÜBİTAK Projesi , 1001 - Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı
Akpınar Bayizit A., Korukluoğlu M., Başoğlu F., Uylaşer V., Çopur Ö. U., Şahin İ.(Yürütücü)
-
2025 PORTABLE MİCROBİAL AİR MONİTORİNG EQUİPMENT
-
2024 TAŞINABİLİR BİR MİKROBİYAL HAVA İZLEME EKİPMANI
-
2021 CEVİZ POSASI İÇEREN FONKSİYONEL BİR EKMEK
-
2021 CEVİZ BAZLI VEGAN KEFİR VE ÜRETİM YÖNTEMİ
-
2021 SEBZE VE MEYVE BAZLİ YULAFLI BAR VE ÜRETİM YÖNTEMİ
-
2021 SAĞLIKLI BİR ATIŞTIRMALIK: BRASSICA SEBZE BARI
-
2021 CEVİZ BAZLI VEGAN İÇECEK VE ÜRETİM YÖNTEMİ
-
2021 CEVİZ BAZLI VEGAN YOĞURT
-
2021 SOĞUK VEYA İNSTANT BİR VEGAN KAHVE VE BUNUN ÜRETİM YÖNTEMİ
-
2021 ARI ÜRÜNLERİ İLE ZENGİNLEŞTİRİLMİŞ, FİLİZLENDİRİLMİŞ KARABUĞDAYLI GRANOLA BAR VE ÜRETİM YÖNTEMİ
-
2021 BİR CEVİZ ATIŞTIRMALIK ÜRÜNÜ VE ÜRETİM YÖNTEMİ
-
2020 Nar suyu ve yeşil çay ilaveli kalorisi azaltılmış fonksiyonel karışık meyve marmelatı ve bunun üretim yöntemi
-
2020 Adı Tıbbi ve aromatik bitki özütü (ekstraktı) ilaveli fonksiyonel bir reçel ve bunun üretim yöntemi
-
2018 Opuntia ficus-indica (Dikenli incir) meyvesinin gıda ürünlerinde kullanımı
-
2015 Bitki çayı ekstraktı (demi) içeren içecek.