Prof. Dr. YASEMİN ŞAHAN


ZİRAAT FAKÜLTESİ, GIDA MÜHENDİSLİĞİ

Gıda Bilimleri


WoS Araştırma Alanları: Mühendislik Bilişim Ve Teknoloji (Eng), Mühendislik


Avesis Araştırma Alanları: Gıda Mühendisliği, Mühendislik ve Teknoloji


Yayınlardaki İsimler: Sahan Yasemin

Metrikler

Yayın

236

Yayın (WoS)

44

Yayın (Scopus)

43

Atıf (WoS)

774

H-İndeks (WoS)

18

Atıf (Scopus)

857

H-İndeks (Scopus)

18

Atıf (Scholar)

1788

H-İndeks (Scholar)

22

Atıf (TrDizin)

21

H-İndeks (TrDizin)

3

Atıf (Sobiad)

25

H-İndeks (Sobiad)

3

Atıf (Diğer Toplam)

34

Proje

39

Fikri Mülkiyet

11

Tez Danışmanlığı

15

Açık Erişim

17
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

Eğitim Bilgileri

2000 - 2004

2000 - 2004

Doktora

Bursa Uludağ Üniversitesi, FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ, Gıda Mühendisliği (Dr), Türkiye

1997 - 2000

1997 - 2000

Yüksek Lisans

Bursa Uludağ Üniversitesi, FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ, Gıda Mühendisliği (Yl) (Tezli), Türkiye

1992 - 1996

1992 - 1996

Lisans

Bursa Uludağ Üniversitesi, ZİRAAT FAKÜLTESİ, Gıda Mühendisliği Bölümü, Türkiye

Yabancı Diller

B2 Orta Üstü

B2 Orta Üstü

İngilizce

Araştırma Alanları

Gıda Mühendisliği

Mühendislik ve Teknoloji

Akademik Ünvanlar / Görevler

2020 - Devam Ediyor

2020 - Devam Ediyor

Prof. Dr.

Bursa Uludağ Üniversitesi, ZİRAAT FAKÜLTESİ, GIDA MÜHENDİSLİĞİ

2012 - 2020

2012 - 2020

Doç. Dr.

Bursa Uludağ Üniversitesi, ZİRAAT FAKÜLTESİ, GIDA MÜHENDİSLİĞİ

2009 - 2012

2009 - 2012

Yrd. Doç. Dr.

Bursa Uludağ Üniversitesi, ZİRAAT FAKÜLTESİ, GIDA MÜHENDİSLİĞİ

1998 - 2009

1998 - 2009

Araştırma Görevlisi

Bursa Uludağ Üniversitesi, ZİRAAT FAKÜLTESİ, GIDA MÜHENDİSLİĞİ

Yönetimsel Görevler

2025 - Devam Ediyor

2025 - Devam Ediyor

Fakülte Yönetim Kurulu Üyesi

Bursa Uludağ Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği

2023 - Devam Ediyor

2023 - Devam Ediyor

Fakülte Kurulu Üyesi

Bursa Uludağ Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği

2023 - Devam Ediyor

2023 - Devam Ediyor

Birim Akreditasyon Kurulu Üyesi

Bursa Uludağ Üniversitesi, ZİRAAT FAKÜLTESİ, GIDA MÜHENDİSLİĞİ

2018 - Devam Ediyor

2018 - Devam Ediyor

Birime Bağlı Komisyon/Kurul Üyesi

Bursa Uludağ Üniversitesi, ZİRAAT FAKÜLTESİ, GIDA MÜHENDİSLİĞİ

2009 - Devam Ediyor

2009 - Devam Ediyor

Anabilim Dalı Akademik Kurul Üyesi

Bursa Uludağ Üniversitesi, ZİRAAT FAKÜLTESİ, GIDA MÜHENDİSLİĞİ

2007 - Devam Ediyor

2007 - Devam Ediyor

Bölüm Kalite Komisyonu Üyesi

Bursa Uludağ Üniversitesi, ZİRAAT FAKÜLTESİ, GIDA MÜHENDİSLİĞİ

2013 - 2024

2013 - 2024

İntibak/Muafiyet Komisyonu Üyesi

Bursa Uludağ Üniversitesi, ZİRAAT FAKÜLTESİ, GIDA MÜHENDİSLİĞİ

2019 - 2022

2019 - 2022

BAP Bilimsel Komisyon Üyesi

Bursa Uludağ Üniversitesi, ZİRAAT FAKÜLTESİ, GIDA MÜHENDİSLİĞİ

2018 - 2020

2018 - 2020

Bölüm Akademik Teşvik Değerlendirme Komisyonu Üyesi

Bursa Uludağ Üniversitesi, ZİRAAT FAKÜLTESİ, GIDA MÜHENDİSLİĞİ

Verdiği Dersler

Doktora

Doktora

Ürün Geliştirmede Gıda Katkıları

Gıda Biliminde Araştırma Metodları

Yüksek Lisans

Yüksek Lisans

Gıdaların Minerallerle Zenginleştirilmesi ve Biyoyararlılık

Gıdalardaki İz Elementler

Gıda Mühendisliğinde Araştırma Teknikleri ve Yayın Etiği

Lisans

Lisans

Gıda Mühendisliğinde Ürün Geliştirme Uygulamaları

Gıda Sanayiinde Nanoteknoloji Uygulamaları

Kişisel İletişim ve Etik

Gıda Biyokimyası

Gıda laboratuvar Tekniği

GIDA KİMYASI I

Laboratuvar Güvenliği

Yönetilen Tezler

Makaleler

Tümü (70)
SCI-E, SSCI, AHCI (38)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (38)
Scopus (41)
TRDizin (19)
Diğer Yayınlar (9)

2003

2003

68. Gıda Kaynaklı Virüsler

ŞAHAN Y., KORUKLUOĞLU M.

Akademik Gıda , cilt.1, sa.6, ss.13-16, 2003 (TRDizin)

Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler

2024

2024

2. AN ALTERNATIVE APPROACH TO SUSTAINABLE FOOD PROCESSING: UPCYCLING OF ARTICHOKE BRACTS

Çelik G., Cansev A., Şahan Y., Özmen Toğay S., Yiğit Çınar A.

7th International Congress on Agriculture, Environment and Health (ICAEH), Bursa, Türkiye, 30 Mayıs - 01 Haziran 2024, ss.151, (Özet Bildiri)

2024

2024

3. Use of Different Raw Materials in Production of Tarhana and Evaluation of Their Sensory Properties

Sabuncu M., Gülkun G., DÜVEN G., ŞAHAN Y., ÖZMEN TOĞAY S., Mohamed R.

International Food Innovation and Sustainability Congress, İstanbul, Türkiye, 16 - 18 Mayıs 2024, (Özet Bildiri)

2024

2024

4. Gluten-Free Functional Purple Potato Flour

Sabuncu M., Dülger Altıner D., Şahan Y.

International Food Innovation and Sustainability Congress, İstanbul, Türkiye, 16 - 18 Mayıs 2024, ss.87, (Özet Bildiri)

2023

2023

5. Dut Yapraklarında Bulunan 1-Deoksinojirimisin Adlı Bileşenin Antidiyabetik Aktivite Üzerine Etkisi

Kıraç F. T., Şahan Y., Dağdelen A. F.

5. Uluslararası Mühendislik Bilimleri ve Multidisipliner Yaklaşımlar Kongresi, İstanbul, Türkiye, 25 - 26 Şubat 2023, ss.11-12, (Özet Bildiri)

2022

2022

6. TARHANANIN FONKSİYONEL BİLEŞENLERCE ZENGİNLEŞTİRİLMESİ

Sabuncu M., Dülger Altıner D., Şahan Y.

5. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Bursa, Türkiye, 24 - 26 Kasım 2022, ss.123-124, (Özet Bildiri)

2022

2022

7. Gıdalarda İleri Glikasyon Son Ürünleri (AGEs) ve Önemi

Karataş A. B., Şahan Y.

12. Gıda Mühendisliği Öğrenci Kongresi, Bursa, Türkiye, 21 - 22 Mart 2022, ss.103-107, (Özet Bildiri)

2022

2022

8. Investigation of Polycyclic Aromatic Hydrocarbons Composition in Bakery Product During Deep Fat Frying

Çelik G., Şahan Y.

Gıda Kimyası Kongresi, Antalya, Türkiye, 3 - 06 Mart 2022, ss.111-112, (Özet Bildiri)

2022

2022

9. Evaluation of Antioxidant Properties and their Bioaccessibilities of Avocado Seed

Taşkesen S., Çelik G., Şahan Y.

Gıda Kimyası Kongresi, Antalya, Türkiye, 3 - 06 Mart 2022, ss.123-124, (Özet Bildiri)

2021

2021

10. Effect of Thermal Processing On Food Allergens

AYSAR GÜZELSOY N., ÇAVUŞ F., AKGÜN B., ŞAHAN Y.

10th Food Technology International Symposium, Murcia, İspanya, 17 Mayıs 2021, (Özet Bildiri)

2019

2019

11. Fonksiyonel Bir Bileşen: Çerezlik Kabak Çekirdeği Unu.

DÜLGER ALTINER D., SABUNCU M., ŞAHAN Y.

Uluslararası Marmara Fen Bilimleri Kongresi (IMASCON 2019), Kocaeli, Türkiye, 1 - 03 Kasım 2019, ss.184-190, (Tam Metin Bildiri)

2109

2109

12. Chemical and Techno-Functional Properties of Different Pumpkin Seeds (Cucurbita pepo L.) Flours

DÜLGER ALTINER D., ŞAHAN Y., SABUNCU M.

1st International Conference on Preventive Medicine (1st ICPM), Antalya, Türkiye, 12 Kasım 2109 - 14 Kasım 2019, ss.92, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2019

2019

13. The Effects of a Food Industry by-products Coffee Silverskin on Kefir Microbiota.

ŞAHAN Y., DEĞİRMENCİOĞLU N., ÖZMEN TOĞAY S., YILDIZ E., ZİYANOK S., GÜLDAŞ M., et al.

1st International Conference on Preventive Medicine., Antalya, Türkiye, 12 - 14 Kasım 2019, (Özet Bildiri)

2019

2019

14. Determination of the polycyclic aromatic hydrocarbons formed during deep fat frying process

ÇELİK G., ŞAHAN Y.

1st International Conference on Preventive Medicine (1st ICPM), 12 - 14 Kasım 2019, (Tam Metin Bildiri)

2019

2019

15. Determinatiton of some chemical properties, mineral contents and fatty acid compositions of pumpkin seed (Cucurbita pepo L.) flours.

DÜLGER ALTINER D., ŞAHAN Y., SABUNCU M.

International Biological, Agricultural and Life Science Congress (BIALIC 2019), Liviv, Ukrayna, 7 - 08 Kasım 2019, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2019

2019

16. TİP 2 DİYABET HASTALARI İÇİN MATEMATİKSEL PROGRAMLAMA İLE MENÜ PLANLAMA

YAVUZ B., SEBATLI A., ÇAVDUR F., ŞAHAN Y.

INTERNATIONAL MARMARASCIENCES CONGRESS, 1 - 03 Kasım 2019, (Tam Metin Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2019

2019

17. Determination of Allergen Peptides in Turkish Hazelnut Cultivars with Proteomics Approach

Ayşar Güzelsoy N., Çavuş F., ŞAHAN Y.

13th International Food Data Conference, Lizbon, Portekiz, 14 - 18 Ekim 2019, (Özet Bildiri)

2019

2019

18. Impact of Bio-active Phenolics on Medical Nutrition Therapy and Obesity. . July 01-03, 2019 San Francisco,USA (Oral Presentation)

GÜLDAŞ M., DEĞİRMENCİOĞLU N., ŞAHAN Y., Yıldız E., GÜRBÜZ O.

4th International Conference on Obesity and Chronic Diseases, San-Francisco, Kostarika, 1 - 03 Temmuz 2019, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2019

2019

19. Antioxidant Capacity, Total Phenolic Contents and Their Bioaccessibilities Of Kohlrabi (Brassica oleracea L. var. Gonglodes) Genotypes

Sabuncu M., ŞAHAN Y.

International Conference on Agriculture, Food, Veterinary and Pharmacy Sciences (ICAFOP 2019/Trabzon), Trabzon, Türkiye, 16 - 18 Nisan 2019, (Özet Bildiri)

2019

2019

20. Determination of Some Chemical and Antioxidative Properties of Pumpkin Seeds (Cucurbita pepo L.) Grown in Turkey

Sabuncu M., DÜLGER ALTINER D., ŞAHAN Y.

International Conference on Agriculture, Food, Veterinary and Pharmacy Sciences (ICAFOP 2019/Trabzon), Trabzon, Türkiye, 16 - 18 Nisan 2019, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2019

2019

21. Phenolics, Antioxidant Capacity and Bioaccessibility of Kombucha Tea

DEĞİRMENCİOĞLU N., Yildiz E., ŞAHAN Y., Guldas M., Gurbuz O.

257th National Meeting of the American-Chemical-Society (ACS), Florida, Amerika Birleşik Devletleri, 31 Mart - 04 Nisan 2019, cilt.257, (Özet Bildiri) identifier

2018

2018

22. Fermentasyon Süresinin Kombu Çayı Mikrobiyotası ve Canlılık Oranları Üzerine Etkisi

DEĞİRMENCİOĞLU N., YILDIZ E., ŞAHAN Y., GÜLDAŞ M., GÜRBÜZ O.

5.Ulusal Bağırsak Mikrobiyotası ve Probiyotik Kongresi, Türkiye, 11 - 14 Ekim 2018, (Özet Bildiri)

2018

2018

24. Functional ingredient with high dietary fiber: coffee silverskin

Sümeyra Ç., DÜLGER ALTINER D., ŞAHAN Y., Merve A.

3rd International Congress on Food Technology, 10 - 12 Ekim 2018, (Özet Bildiri)

2018

2018

25. Determination of ethanol in eggs by head-space gas chromatography

TAŞKESEN S., ÇELİK G., ŞAHAN Y.

3rd International Congress on Food Technology, 10 - 12 Ekim 2018, (Özet Bildiri)

2018

2018

26. Effect of production system on the cholesterol and fatty acid composition of eggs

ÇELİK G., ŞAHAN Y.

11th Aegean Analytical Chemistry Days, 25 - 29 Eylül 2018, (Özet Bildiri)

2018

2018

28. Color Characterization of the Halochromic Nanocomposites

Pakolpakçıl A., Karaca E., Becerir B., Osman B., Tümay Özer E., Şahan Y., et al.

14th NANOSCIENCE AND NANOTECHNOLOGY CONFERENCE, İzmir, Türkiye, 22 - 25 Eylül 2018, (Özet Bildiri)

2018

2018

31. Some chemical properties of cookies supplemented with oleaster flour

DÜNDAR A. N., Çelik G., AYDIN E., DÜLGER ALTINER D., ŞAHAN Y., GÖÇMEN D., et al.

The 4th International Symposium on ”Traditional Foods from Adriatic to Caucasus”, Kyrenia, Kıbrıs (Kktc), 19 - 21 Nisan 2018, (Özet Bildiri)

2017

2017

32. Bioaccessibility of phenolic compounds

KONAK M., ŞAHAN Y., ÇETİN B.

IThe International Advanced Technologies Symposium (IATS17), Elazığ, Türkiye, 19 - 22 Ekim 2017, ss.20, (Özet Bildiri)

2017

2017

35. In vitro digestion of the bioactive compounds of fermented vegetable juices.

DEĞİRMENCİOĞLU N., GÜRBÜZ O., ŞAHAN Y.

III International Conference onFood Chemistry and Technology, 2 - 04 Kasım 2017, (Özet Bildiri)

2017

2017

36. In-vitro Digestion of the Bioactive Compounds of Fermented Vegetable Juice

DEĞİRMENCİOĞLU N., GÜRBÜZ O., ŞAHAN Y.

III International Conference on Food Chemistry and Technology, BALTİMORE, Amerika Birleşik Devletleri, 2 - 04 Kasım 2017, (Özet Bildiri)

2017

2017

37. Antioxidant Properties of Baby Foods Containing Fruit in Turkey.

KONAK M., ŞAHAN Y., SEVEN ERDEMİR Ü., Güçer Ş.

III International Conference on Food Chemistry and Technology (FCT 2017), 2 - 04 Kasım 2017, (Özet Bildiri)

2017

2017

38. Phenolics, Antioxidant capacity and Bioaccessibility of Chicory Varieties (Cichorium spp.) Grown in Turkey

ŞAHAN Y., GÜRBÜZ O., GÜLDAŞ M., DEĞİRMENCİOĞLU N., Begenirbas A.

III International Conference on Food Chemistry and Technology, Baltimore, Amerika Birleşik Devletleri, 2 - 04 Kasım 2017, (Özet Bildiri)

2017

2017

39. Assessment of in vitro bioaccessibility of some elements in milk­rice based baby foods

SEVEN ERDEMİR Ü., ŞAHAN Y., GÜÇER Ş.

4th International TURK-PAK Conference On Chemical Sciences (ITPCCS 2017), Konya, Türkiye, 26 - 28 Ekim 2017, ss.26, (Özet Bildiri)

2017

2017

40. Nutritional Properties of Wild Edible Plant: Scolymus hispanicus L.

DÜLGER ALTINER D., ŞAHAN Y.

17th International Nutrition Diagnostics Conference, INDC 2017, PRAG, Çek Cumhuriyeti, 9 - 12 Ekim 2017, (Özet Bildiri)

2017

2017

41. ANTIOXIDANT PROPERTIES OF COOKIE SUPPLEMENTED WITH OLEASTER FLOUR

DÜLGER ALTINER D., AYDIN E., DÜNDAR A. N., ÇELİK G., ŞAHAN Y., GÖÇMEN D.

17th International Nutrition Diagnostics Conference, INDC 2017, PRAG, Çek Cumhuriyeti, 9 - 12 Ekim 2017, (Özet Bildiri)

2017

2017

42. Computer-Based Dietary Menu Planning For Type-2 Diabetes

ÖZAK D. B., İSTEK N., ÇAVDUR F., ŞAHAN Y.

17TH International Nutrition Diagnostics Conference (INDC 2017), 9 - 12 Ekim 2017, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2017

2017

43. Evaluation Of Bioaccessible Antioxidant Properties From Commercial Baby Foods.

Merve A., Yılmaz S., ŞAHAN Y., SEVEN ERDEMİR Ü., GÜÇER Ş.

17TH International Nutrition Diagnostics Conference (INDC 2017), 9 - 12 Ekim 2017, (Özet Bildiri)

2017

2017

44. Analysis of Antioxidant Capacity and Bioaccessibility of Gooseberry (Ribes Uva-Crispa) Genotypes

CANSEV A., ŞAHAN Y., İPEK M.

17TH International Nutrition Diagnostics Conference (INDC 2017), 9 - 12 Ekim 2017, (Özet Bildiri)

2017

2017

45. Comparison Of Chromotographic Methods For Cholesterol in Different Chicken Eggs

ÇELİK G., ŞAHAN Y.

17TH International Nutrition Diagnostics Conference (INDC 2017), 9 - 12 Ekim 2017, (Özet Bildiri)

2017

2017

49. Antioxidant Properties of Oleaster Flour

DÜNDAR A. N., DÜLGER ALTINER D., AYDIN E., ŞAHAN Y., CANSEV A., GÖÇMEN D.

International Congress on New Trends in Science, Engineering and Technology, Barcelona, İspanya, 27 - 29 Nisan 2017, (Özet Bildiri)

2017

2017

50. Bioaccessibility of minerals in some currants genotypes

CANSEV A., ŞAHAN Y., ÇELİK G., TAŞKESEN S., İPEK M.

International Symposium on Biodiversity and Edible Wild Species, 3 - 05 Nisan 2017, (Özet Bildiri)

2017

2017

51. Antioxidant evaluations of Gundelia tournefortii: A wild edible plant

KONAK M., Merve A., ŞAHAN Y.

International Symposium on Biodiversity and Edible Wild Species, 3 - 05 Nisan 2017, (Özet Bildiri)

2017

2017

52. Antioxidant activities, total phenolic contents and their bioaccessibilities of Rumex Acetosella L.

Merve A., KONAK M., ŞAHAN Y.

International Symposium on Biodiversity and Edible Wild Species, 3 - 05 Nisan 2017, (Özet Bildiri)

2017

2017

53. Nutritional Properties of Tunceli garlic (Allium tuncelianum)

İPEK M., Alpay Z., CANSEV A., ŞAHAN Y., İPEK A.

International Symposium on Biodiversity and Edible Wild Species, 3 - 05 Nisan 2017, (Özet Bildiri)

2017

2017

54. Mineral composition and bioaccessibility in gooseberry genotypes

ŞAHAN Y., CANSEV A., ÇELİK G., TAŞKESEN S., İPEK M.

International Symposium on Biodiversity and Edible Wild Species, 3 - 05 Nisan 2017, (Özet Bildiri)

2017

2017

55. Analysis of Allin and Allicin Contents in Allium tuncelianum.

İPEK M., CANSEV A., İPEK A., ŞAHAN Y.

ICFSN 2017 : 19th International Conference on Food Science and Nutrition, 26 - 27 Mart 2017, (Özet Bildiri)

2017

2017

56. İğde Unu Üretimi Ve Yöntemi

ŞAHAN Y., GÖÇMEN D., CANSEV A., ÇELİK G., DÜNDAR A. N., AYDIN E., et al.

Uludağ Üniversitesi VI. Bilgilendirme ve Ar-Ge Günleri 2017, Bursa, Türkiye, 15 - 16 Mart 2017, (Özet Bildiri)

2017

2017

57. İĞDE UNUNDAN MAMUL BİSKÜVİ

ŞAHAN Y., GÖÇMEN D., CANSEV A., ÇELİK G., DÜNDAR A. N., AYDIN E., et al.

Uludağ Üniversitesi VI. Bilgilendirme ve Ar-Ge Günleri 2017, Bursa, Türkiye, 15 - 16 Mart 2017, (Özet Bildiri)

2016

2016

59. Analysis of Total Phenolic Antioxidant Capacity and Bioaccessibility of Tunceli Garlic Allium tuncelianum

İPEK M., Alpay Z., CANSEV A., ŞAHAN Y., İPEK A.

27th International Scientific-Expert Congress of Agriculture and Food Industry, 26 Eylül - 28 Aralık 2016

2016

2016

60. Gıdaların Minerallerle Zenginleştirilmesine Yönelik Uygulamalar

DÜLGER ALTINER D., ŞAHAN Y.

Türkiye 12. Gıda Kongresi, Türkiye, 5 - 07 Ekim 2016, (Özet Bildiri)

2016

2016

61. Bebek Gıdalarının Minerallerle Zenginleştirilmesi

USAL M., ŞAHAN Y.

Türkiye 12. Gıda Kongresi, Türkiye, 5 - 07 Ekim 2016, (Özet Bildiri)

2016

2016

62. Analysis of Total Phenolic Content Antioxidant Capasity and Bioaccessibilty of Tunceli Garlic Allium tuncelianum

İPEK M., Alpay Z., CANSEV A., ŞAHAN Y., İPEK A.

27th International Scientific-Expert Congress of Agriculture and Food Industry, 26 - 28 Eylül 2016, (Özet Bildiri)

2016

2016

63. Analysis of total phenolic content antioxidant capacity and bioaccessibility of Tunceli garlic Allium tuncelianum

İPEK M., Alpay Z., CANSEV A., ŞAHAN Y., İPEK A.

27 th International Scientific- Expert Congress of Agriculture and Food Industry, 26 - 28 Eylül 2016, (Özet Bildiri)

2016

2016

65. Merkezi Kompozit Dizayn Yöntemi ile Bebek Ek Gıdalarındaki Lüzumlu ve Toksik Element Analizleri

SEVEN ERDEMİR Ü., ŞAHAN Y., GÜÇER Ş.

8. Ulusal Analitik Kimya Kongresi, Türkiye, 30 Mayıs - 03 Haziran 2016, (Özet Bildiri)

2016

2016

66. Merkezi Kompozit Dizayn Yöntemi ile Bebek Ek Gıdalarındaki Lüzumlu ve Toksik Element Analizleri

SEVEN ERDEMİR Ü., ŞAHAN Y., GÜÇER Ş.

8. Ulusal Analitik Kimya Kongresi, Türkiye, 30 Mayıs - 03 Haziran 2016, (Özet Bildiri)

2016

2016

67. Merkezi Kompozit Dizayn Yöntemi ile Bebek Ek GıdalarındakiLüzumlu ve Toksik Element Analizleri

SEVEN ERDEMİR Ü., ŞAHAN Y., GÜÇER Ş.

8. ULUSAL ANALİTİK KİMYA KONGRESİ, Isparta, Türkiye, 30 Mayıs - 03 Haziran 2016, ss.171, (Özet Bildiri)

2016

2016

68. A Functional Food Additive Scolymus Hispanicus L Flour

DÜLGER ALTINER D., ŞAHAN Y.

2nd International Conference on Food and Agricultural Engineering (ICFAE 2016), 11 - 13 Mayıs 2016, (Tam Metin Bildiri)

2016

2016

69. Crackers Supplemented with Scolymus Hispanicus L Flour

DÜLGER ALTINER D., ŞAHAN Y.

15 th International Cereal and Bread Congress, 18 - 21 Nisan 2016, (Özet Bildiri)

2015

2015

72. Nutritional Quality of Traditional Turkish Fruit Oleaster Elaeagnus angustifolia L

DÜLGER ALTINER D., DÜNDAR A. N., AYDIN E., Çelik G., CANSEV A., ŞAHAN Y., et al.

3rd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Sarajevo, Bosna-Hersek, 1 - 04 Ekim 2015, (Özet Bildiri)

2015

2015

73. Determination of Various Chemical Properties of Oleaster Elaeagnus angustifolia L

CANSEV A., DÜLGER ALTINER D., çelik G., AYDIN E., DÜNDAR A. N., ŞAHAN Y., et al.

3rd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, saray bosna, Bosna-Hersek, 1 - 04 Ekim 2015, ss.318

2015

2015

74. Salvia hispanica L. Tohumlarının Yağ Asidi İçeriklerinin Araştırılması

TAŞKESEN S., ÇELİK G., ŞAHAN Y.

27. Ulusal Kimya Kongresi, Türkiye, 23 - 28 Ağustos 2015, (Özet Bildiri)

2015

2015

75. Innovative Food Additives Oleaster Flour

DÜLGER ALTINER D., AYDIN E., DÜNDAR A. N., Çelik G., KAPLAN H. B., CANSEV A., et al.

3rd International Symposium on Innovative Technologies in Engineering and Science (ISITES 2015), Valencia, İspanya, 3 - 05 Haziran 2015, ss.1052-1061, (Tam Metin Bildiri)

2015

2015

76. Innovative Cookie Supplemented With Oleaster Flour

DÜNDAR A. N., AYDIN E., DÜLGER ALTINER D., Çelik G., ŞAHAN Y., GÖÇMEN D.

3rd International Symposium on Innovative Technologies in Engineering and Science (ISITES 2015), Valencia, İspanya, 3 - 05 Haziran 2015, ss.1062-1069, (Tam Metin Bildiri)

2015

2015

78. Kızılcık Meyvelerinin Mineral İçerikleri ve Biyoalınabilirlik

CANSEV A., İPEK M., ÇELİK G., TAŞKESEN S., ŞAHAN Y.

2. İç Anadolu Bölgesi Tarım ve Gıda Kongresi, Türkiye, 28 - 30 Nisan 2015, (Özet Bildiri)

2015

2015

79. Scolymus hispanicus L. Bitki Köklerinin Antioksidan kapasite ve Biyoalınabilirliklerinin Belirlenmesi

DÜLGER ALTINER D., ŞAHAN Y.

2. İç Anadolu Bölgesi Tarım ve Gıda Kongresi, Türkiye, 28 - 30 Nisan 2015, (Özet Bildiri)

2015

2015

81. ızılcık Meyvelerinin Mineral İçerikleri ve Biyoalınabilirlikleri

İPEK M., CANSEV A., ŞAHAN Y., İPEK A., Çelik G.

2. İçanadolu Bölgesi Tarım ve Gıda Kongresi., Nevşehir, Türkiye, 28 - 30 Nisan 2015, ss.523

2015

2015

82. Evaluation of Fruit Characteristics Among Naturally Grown Wild Fruit Elaeagnus angustifolia Genotypes in Turkey

CANSEV A., ŞAHAN Y., AYDIN E., DÜNDAR A. N., DÜLGER ALTINER D., KAPLAN H. B., et al.

Workshop Latest Technologies for Crop Improvement, Antalya, Türkiye, 22 - 27 Şubat 2015, (Özet Bildiri)

2014

2014

83. Chemical Composition of Blessed Thistle Consumed as an Alternative Vegetable in Aegean Region

DÜLGER ALTINER D., ŞAHAN Y.

2014 Annual Conference Exhibition on Functional Foods, Nutraceuticals, Natural Health Products, and Dietary Supplements, 14 - 17 Ekim 2014, (Özet Bildiri)

2014

2014

84. Bioaccessibility Of Selenium in Commercial and Fortified Eggs

ÇELİK G., ŞAHAN Y., TAŞKESEN S.

9th Aegean Analytical Chemistry Days AACD2014, 29 Eylül - 03 Ekim 2014, (Özet Bildiri)

2014

2014

86. Polyethylene glycol coating on fresh egg

GÜRBÜZ O., ŞAHAN Y., GONCAGÜL G., KARA A.

ULUTEK Teknoloji Geliştirme Bölgesi ve Teknoloji Transfer Ofisi Bilim ve Teknoloji Haftası Etkinlikleri, Türkiye, 12 - 14 Mart 2014, (Özet Bildiri)

2013

2013

87. Galium olympicum’un toplam fenol içeriği ve Antioksidan Kapasitesi

DAŞKIN R., ŞAHAN Y.

III. U Ü Bilgilendirme ve Arge Günleri, Türkiye, 12 - 14 Kasım 2013

2013

2013

88. Bioaccessibility of some Metals in Pekmez (Molasses) Produced Different Fruits

ÇELİK G., ŞAHAN Y., TAŞKESEN S., CANSEV A.

The 2th International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Struga, Makedonya, 24 - 26 Ekim 2013, (Özet Bildiri)

2013

2013

89. Blessed Thistle (Cnicus benedictus L.): A Plant Traditionally used as a Vegetable

DÜLGER ALTINER D., ŞAHAN Y.

The 2th International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Struga, Makedonya, 24 - 26 Ekim 2013, (Özet Bildiri)

2013

2013

90. Effects of Different Development Stages on Antioxidant Capacity, The Essential Oil and Total Phenol Content in Oregano (Origanum onites L.)

KAÇAR O., YILDIZ H., ŞAHAN Y.

24th International Scientific-Expert Conference on Agriculture and Food Industry, Bosna-Hersek, 25 - 28 Eylül 2013, (Özet Bildiri)

2013

2013

91. Determination Antioxidant Properties and Their bioaccessibility of Sumac (Rhus coriaria) Fruits and Its Products

YILDIZ H., DÜLGER ALTINER D., ŞAHAN Y.

24th International Scientific-Expert Conference on Agriculture and Food Industry, Sarajevo, Bosna-Hersek, 25 - 28 Eylül 2013, (Özet Bildiri)

2013

2013

92. Tereyağlarında Konjuge Linoleik Asit Miktarlarının Belirlenmesi

ÇELİK G., TAŞKESEN S., ŞAHAN Y.

Kromotografi Kongresi, Türkiye, 19 - 22 Haziran 2013, (Özet Bildiri)

2013

2013

93. Novel Food Ingredient: Oleaster Flour

ŞAHAN Y., CANSEV A., ÇELİK G., GÖÇMEN D.

EUROFOODCHEM XVII, 7 - 10 Mayıs 2013, (Özet Bildiri)

2013

2013

94. Wild Edible Plant: Cnicus benedictus

DÜLGER ALTINER D., ŞAHAN Y.

EUROFOODCHEM XVII, 7 - 10 Mayıs 2013, (Özet Bildiri)

2013

2013

95. Antioxidant properties and their bioaccessibility of Blessed Thistle under different processed treatments

ŞAHAN Y., Dulger D.

Joint Annual Meeting of the ASPET/BPS at Experimental Biology (EB), Massachusetts, Amerika Birleşik Devletleri, 20 - 24 Nisan 2013, cilt.27, (Özet Bildiri) identifier

2013

2013

96. Bioaccessibilities of K, P, Fe and B minerals in oleaster flour as a novel food ingredients

ŞAHAN Y., CANSEV A., Celik G., GÖÇMEN D.

Joint Annual Meeting of the ASPET/BPS at Experimental Biology (EB), Massachusetts, Amerika Birleşik Devletleri, 20 - 24 Nisan 2013, cilt.27, (Özet Bildiri) identifier

2013

2013

97. In-vitro characterization of antimicrobial activity of peg and peg-polylactide

ŞAHAN Y., GÜRBÜZ O., GONCAGÜL G., KARA A., ÖZAKIN C.

245th National Meeting of the American-Chemical-Society (ACS), Louisiana, Amerika Birleşik Devletleri, 7 - 11 Nisan 2013, cilt.245, (Özet Bildiri) identifier

2013

2013

98. Yumurtaların Polietilen Glikol İle Kaplamasının Kalite ve Raf Ömrüne Etkileri

GONCAGÜL G., GÜRBÜZ O., ŞAHAN Y., KARA A.

ULUTEK Teknoloji Geliştirme Bölgesi ve Teknoloji Transfer Ofisi Bilim ve Teknoloji Haftası Etkinlikleri, PROJE PAZARI VE PATENT SERGİSİ, Türkiye, 11 - 13 Mart 2013, (Özet Bildiri)

2012

2012

99. Nutritional Quality Of Blessed Thistle

DÜLGER ALTINER D., ŞAHAN Y.

1st International Conference on Nutraceutical and Cosmetic Science (ICNaCS), Malezya, 22 - 23 Ekim 2012, (Özet Bildiri)

2012

2012

100. Functional Food Ingredient: Oleaster Flour

ŞAHAN Y., CANSEV A., DÜNDAR A. N., AYDIN E., DÜLGER ALTINER D., KAPLAN H. B., et al.

1st International Conference on Nutraceutical and Cosmetic Science(ICNaCS), Malezya, 22 - 23 Ekim 2012, (Özet Bildiri)

2012

2012

101. Comparison of Functional Properties of Linden Flowers by Different Drying Methods

CANSEV A., ALİBAŞ İ., DÜLGER ALTINER D., KAPLAN H. B., ŞAHAN Y.

1st International Conference on Nutraceutical and Cosmetic Science (ICNaCS), Malezya, 22 - 23 Ekim 2012, (Özet Bildiri)

2012

2012

102. Alternatif Bir Sebze Cnicus benedictus

DÜLGER ALTINER D., ŞAHAN Y.

11. Gıda kongresi, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2012, (Özet Bildiri)

2012

2012

103. Gıdalarla Selenyum Alımı ve Sağlık Üzerindeki Etkileri

KAPLAN H. B., ŞAHAN Y.

11. Gıda kongresi, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2012, (Özet Bildiri)

2012

2012

108. Bazı Yeşil Yapraklı Sebzelerin Demir, Bakır, Çinko, Mangan İçerikleri Ve Biyoyararlılık Düzeyleri

TAŞKESEN S., ÇELİK G., ŞAHAN Y.

VI. Ulusal Analitik Kimya Kongresi, Türkiye, 03 Eylül 2012 - 07 Eylül 2017, (Özet Bildiri)

2012

2012

109. Comparison of Antimicrobial Effect of Wild and Highbush Blueberry Extracts

GÜRBÜZ O., GONCAGÜL G., YILDIZ S., ŞAHAN Y., BÜYÜKCANGAZ E.

23rd International Food Microbiology Congress, 3 - 07 Eylül 2012, (Özet Bildiri)

2012

2012

111. Antioxidant Activity of Honey

KAPLAN H. B., DÜLGER ALTINER D., ŞAHAN Y.

The First Turkish Congress, Expo and Workshops on Honey and Honeybee Products with International Participation, Türkiye, 22 - 26 Şubat 2012, (Özet Bildiri)

2012

2012

112. Antioxidant Properties of Bee Products

DÜLGER ALTINER D., KAPLAN H. B., ŞAHAN Y.

The First Turkish Congress, Expo and Workshops on Honey and Honeybee Products with International Participation, Türkiye, 22 - 26 Şubat 2012, (Özet Bildiri)

2011

2011

113. Kolinin Gıda Sanayinde Kullanımı ve Sağlık Üzerine Etkileri

KAPLAN H. B., ŞAHAN Y.

7. Gıda Mühendisliği Kongresi, Türkiye, 24 - 26 Kasım 2011, (Özet Bildiri)

2011

2011

114. Meyve ve Sebzelerin Minerallerle Zenginleştirilmesi

DÜLGER ALTINER D., KAPLAN H. B., ŞAHAN Y.

Türkiye VI. Ulusal Bahçe Bitkileri Kongresi, Türkiye, 4 - 08 Kasım 2011, (Özet Bildiri)

2011

2011

116. Meyve-Sebzelerin Raf Ömrünün Uzatılmasında Kalsiyum Uygulamaları

KAPLAN H. B., DÜLGER ALTINER D., ŞAHAN Y.

Türkiye VI. Ulusal Bahçe Bitkileri Kongresi, Türkiye, 4 - 08 Kasım 2011, (Özet Bildiri)

2011

2011

118. Determination of Total Phenolic Content and Antioxidant Capacity of Different Products of St. John’s Wort (Hypericum perforatum L.)

ŞAHAN Y., İZGİ B., KAÇAR O.

4th International Congress on Food and Nutrition, 3rd Safe Consortium International Congress on Food Safety, İstanbul, Türkiye, 12 - 14 Ekim 2011, (Özet Bildiri)

2011

2011

119. Determination of Organic Acids in Oleaster Fruits Grown in Turkey

ŞAHAN Y., ÇELİK G., TAŞKESEN S.

4th International Congress on Food and Nutrition, 12 - 14 Ekim 2011, (Özet Bildiri)

2010

2010

120. Determination of total phenolic content and antioxidant capacity of oleaster fruits.

ŞAHAN Y., CANSEV A., TAŞKESEN S., ÖZBEY H.

5th Central European Congress on Food, 19 - 22 Mayıs 2010, ss.122, (Özet Bildiri)

2010

2010

121. Determination of Organophosphorus Pesticide Residues in Olives Grown in Bursa, Turkey

CANSEV A., Sahan Y., Celik G., Cinar A.

28th Int Horticultural Congress on Science and Horticulture for People (IHC) / Olive Trends Symp on from the Olive Tree to Olive Oil - New Trends and Future Challenges, Lisbon, Portekiz, 22 - 27 Ağustos 2010, cilt.924, ss.157-160, (Tam Metin Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma identifier identifier

2013

2013

122. In Vitro Characterization of Antimicrobial Effect of PEG and PEG Polylactide

ŞAHAN Y., GÜRBÜZ O., GONCAGÜL G., KARA A., ÖZAKIN C.

245th ACS National Meeting Exposition., NEW ORLEANS, Amerika Birleşik Devletleri, 7 - 11 Nisan 2013, (Özet Bildiri)

2010

2010

124. Determination of Total Phenolic Content and Antioxidant Capacity of Oleaster Fruits

ŞAHAN Y., CANSEV A., TAŞKESEN S., Özbey H.

5th Central European Congress on Food, 19 - 22 Mayıs 2010, (Özet Bildiri)

2010

2010

127. Antioxidant Activities and Total Phenolic Contents of Some Aromatic Edible Plants

ŞAHAN Y., ÇELİK G., TAŞKESEN S.

Workshop on Antioxidant Measurement Assay Methods, 21 Nisan 2010, (Özet Bildiri)

2008

2008

130. Meyvelerde Kullanılan Klorlu Pestisitlerin Gaz Kromatografisi ile Belirlenmesi

ŞAHAN Y., ÇELİK G., GÜÇER Ş.

Türkiye 10. Gıda Kongresi, Türkiye, 21 - 23 Mayıs 2008, (Özet Bildiri)

2008

2008

131. Salamura Siyah Zeytin Üretim Sürecinde Bazı Metallerin Meyvedeki Değişimlerinin Belirlenmesi

ŞAHAN Y., BAŞOĞLU F.

Türkiye 10. Gıda Kongresi, Türkiye, 21 - 23 Mayıs 2008, (Özet Bildiri)

2004

2004

132. Use of manganese in black olive processing

Sahan Y., Basoglu F.

5th International Symposium on Olive Growing, İzmir, Türkiye, 27 Eylül - 02 Ekim 2004, ss.725-727, (Tam Metin Bildiri) identifier identifier

2007

2007

133. Alternative Trends for Nitrite-Free Meat Production

DEĞİRMENCİOĞLU N., İRKİN R., ŞAHAN Y.

2nd International Congress on Food and Nutrition, 24 - 26 Ekim 2007, (Özet Bildiri)

2007

2007

134. Microbial Transglutaminase Applications in Food Industry

İRKİN R., DEĞİRMENCİOĞLU N., ŞAHAN Y.

2nd International Congress on Food and Nutrition, 24 - 26 Ekim 2007, (Özet Bildiri)

2007

2007

135. Antimikrobiyal Polimerlerin Gıda Sanayinde Kullanım Olanakları

CINAR A., ŞAHAN Y.

3. Ulusal Afinite Teknikleri Kongresi, Türkiye, 12 - 14 Eylül 2007, (Özet Bildiri)

2007

2007

136. Antimikrobiyel Polimerlerin Mikroorganizmalar Üzerindeki Etkileri

ŞAHAN Y., CINAR A.

3. Ulusal Afinite Teknikleri Kongresi, Türkiye, 12 - 14 Eylül 2007, (Özet Bildiri)

2006

2006

137. Sofralık Zeytinlerde Metal Düzeyleri, Biyoyararlılık ve Kirlilik Açısından ICP-MS ile İrdelenmesi

ŞAHAN Y., BAŞOĞLU F., GÜÇER Ş.

Ulusal Zeytin ve Zeytin Yağı Sempozyumu ve Sergisi, Türkiye, 15 - 17 Eylül 2006, (Özet Bildiri)

2006

2006

138. Nar Suyunda Demir Fraksiyonlama ve Türlendirme Çalışmaları

ŞAHAN Y., TÜMAY ÖZER E., GÜÇER Ş.

Türkiye 9. Gıda Kongresi, Türkiye, 24 - 26 Mayıs 2006, (Özet Bildiri)

2006

2006

139. Güvenli Gıda Üretimi ve Mikrobiyel Risk Değerlendirmesi

İRKİN R., CINAR A., ŞAHAN Y., KORUKLUOĞLU M.

Türkiye 9. Gıda Kongresi, Türkiye, 24 - 26 Mayıs 2006, (Tam Metin Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2006

2006

141. Hoşmerim Tatlısının Kimyasal ve Mikrobiyolojik Özelliklerinin Belirlenmesi

ŞAHAN Y., CINAR A., İRKİN R., KORUKLUOĞLU M.

Türkiye 9. Gıda Kongresi, Türkiye, 24 - 26 Mayıs 2006, (Tam Metin Bildiri)

2006

2006

142. Bazı Uçucu Yağların Antifungal Özellikleri

ŞAHAN Y., KORUKLUOĞLU M.

Türkiye 9. Gıda Kongresi, Türkiye, 24 - 26 Mayıs 2006, (Özet Bildiri)

2004

2004

143. Zeytinde Atomik Absorbsiyon Spektrometresi İle Demir Fraksiyonlaması

TÜMAY ÖZER E., ŞAHAN Y., Güçer Ş.

TÜRKİYE 8. GIDA KONGRESİ, Bursa, Türkiye, 26 - 28 Mayıs 2004, ss.43, (Özet Bildiri)

2004

2004

144. Zeytinde Atomik Absorpsiyon Spektrometresi ile Demir Fraksiyonlaması

TÜMAY ÖZER E., ŞAHAN Y., GÜÇER Ş.

Türkiye 8. Gıda Kongresi, Türkiye, 26 - 28 Mayıs 2004, (Özet Bildiri)

2004

2004

145. Inhibition Effect of Olive Leaf upon Some Yeasts

KORUKLUOĞLU M., ŞAHAN Y., CINAR A., İRKİN R.

1st International Congress on Functional Foods Nutraceuticals, 27 - 29 Nisan 2004, (Özet Bildiri)

2003

2003

146. Kurşun Zehirlenmesi

ŞAHAN Y., BAŞOĞLU F.

Gıda Güvenliği ve Sağlık Riskleri Çalıştayı, Türkiye, 20 - 22 Ekim 2003, (Özet Bildiri)

2003

2003

147. Yerfıstığı Alerjisi

ŞAHAN Y.

Gıda Güvenliği ve Sağlık Riskleri Çalıştayı, Türkiye, 20 - 22 Ekim 2003, (Özet Bildiri)

2003

2003

148. Gıdalarda Akrilamid Oluşumu

ŞAHAN Y., BAŞOĞLU F.

Gıda Güvenliği ve Sağlık Riskleri Çalıştayı, Türkiye, 20 - 22 Ekim 2003, (Özet Bildiri)

2003

2003

149. Süt Ürünlerinde Ağır Metal Kontaminasyonu

ŞAHAN Y.

Süt Endüstrisinde Yeni Eğilimler Sempozyumu, Türkiye, 22 - 23 Mayıs 2003, (Özet Bildiri)

2001

2001

152. Antimicrobials in Olive and Olive Leaf

CINAR A., ŞAHAN Y., KORUKLUOĞLU M.

2nd International Altınoluk “Antandros” Olive Business Symposium, 17 - 19 Ekim 2001, (Tam Metin Bildiri)

2001

2001

153. Mediterranian Diet and Health Benefits of Olive Oil

ŞAHAN Y., CINAR A., BAŞOĞLU F.

2nd International Altınoluk “Antandros” Olive Business Symposium, 17 - 19 Ekim 2001, (Tam Metin Bildiri)

1999

1999

154. Gıda Sanayinde Dezenfektan Kullanımı

ŞAHAN Y., BAŞOĞLU F.

2000’xxli Yıllarda Gıda Bilimi ve Teknolojisi Kongresi, Türkiye, 18 - 20 Ekim 1999, (Özet Bildiri)

1999

1999

155. Bursa Yöresinde Doğal Olarak Yetişen Kuşburnu Rosa spp Meyvelerinin Bazı Özelliklerinin Belirlenmesi Üzerine Bir Araştırma

Türkben C., Çopur Ö. U., Tamer C. E., Şahan Y.

Türkiye 3. Ulusal Bahçe Bitkileri Kongresi, Ankara, Türkiye, 14 - 17 Eylül 1999, ss.809-814, (Tam Metin Bildiri)

1999

1999

156. Bursa Yöresinde Doğal Olarak Yetişen Kuşburnu (Rosa spp.) Meyvelerinin Bazı Özelliklerinin Belirlenmesi Üzerine Bir Araştırma

TÜRKBEN C., ÇOPUR Ö. U., TAMER C. E., ŞAHAN Y.

Türkiye III. Ulusal Bahçe Bitkileri Kongresi, Türkiye, 14 Eylül 1999 - 17 Eylül 1998, ss.809-814, (Tam Metin Bildiri)

Kitaplar

2022

2022

1. Turşu Teknolojisi

Değirmencioğlu N., Şahan Y., Gürbüz O.

Endüstriyel Gıda Üretim Teknikleri, Şanlıbaba P,Güçer Y, Editör, Nobel Yayın Dağıtım, Ankara, ss.657-677, 2022

2022

2022

2. Sofralık Zeytin Teknolojisi

Değirmencioğlu N., Şahan Y., Gürbüz O.

Endüstriyel Gıda Üretim Teknikleri, Şanlıbaba P,Güçer Y., Editör, Nobel Yayın Dağıtım, Ankara, ss.677-699, 2022

2022

2022

3. Turşu Teknolojisi

DEĞİRMENCİOĞLU N., ŞAHAN Y., GÜRBÜZ O.

Endüstriyel Gıda Üretim Teknikleri, Pınar Şanlıbaba, Yalçın Güçer, Editör, Nobel Yayın Dağıtım, ss.657-677, 2022

2022

2022

4. Sofralık Zeytin Teknolojisi

DEĞİRMENCİOĞLU N., ŞAHAN Y., GÜRBÜZ O.

Endüstriyel Gıda Üretim Teknikleri, Pınar Şanlıbaba, Yalçın Güçer, Editör, Nobel Yayın Dağıtım, ss.677-699, 2022

2021

2021

5. Meyve- Sebze Ve Ürünlerinin Minerallerle Zenginleştirilmesine Yönelik Yaklaşımlar.

DÜLGER ALTINER D., ŞAHAN Y.

Mühendislik Bilimlerinde Yeni Yaklaşımlar, Kavak, D., Polat, A.,, Editör, Livre de Lyon Yayınevi, ss.111-149, 2021

2019

2019

6. Sirke

Değirmencioğlu N., Şahan Y., Yıldız E., Güldaş M.

Fermente Gıdalar: Mikrobiyoloji, Teknolojisi ve Sağlık, E.Anlı,P.Şanlıbaba, Editör, Nobel Yayın Dağıtım, Bursa, ss.365-379, 2019

2010

2010

7. Zeytinde Ağır Metal Oluşum Nedenleri ve Ağır Metal İçeriği

Şahan Y., Başoğlu F.

Özel Meyve: Zeytin, Kimyası, Kalite ve Teknolojisi, Ö. Tokuşoğlu, Editör, Sidas Ltd. Şti, İstanbul, ss.223-230, 2010

2010

2010

8. Some Metals in Table Olives

Şahan Y.

Olives and Olive Oil in Health and Disease Prevention, V.R. Preedy,R.R. Watson, Editör, Academic Press , London, ss.301-308, 2010

Desteklenen Projeler

2022 - 2024

2022 - 2024

Glutensiz Tarhana Üretiminde Mor Patates Unu Kullanımının Araştırılması

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi

ŞAHAN Y. (Yürütücü), DÜLGER ALTINER D., SABUNCU M.

2022 - 2023

2022 - 2023

Dut yapraklarından 1-deoksinojirimisin (1-DNJ)nin ekstraksiyon koşullarının optimizasyonu

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer

ŞAHAN Y. (Yürütücü), KIRAÇ F. T., DAĞDELEN A. F.

2020 - 2021

2020 - 2021

Derin Yağda Kızartma İşleminde Proses Kirleticilerinin Belirlenmesi

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Doktora

ŞAHAN Y. (Yürütücü)

2019 - 2021

2019 - 2021

Kombu Çayı Kültürünün Fermente Sebze Suyu Üretiminde Kullanımı

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi

Değirmencioğlu N.(Yürütücü), Şahan Y., Gürbüz O., Güldaş M.

2019 - 2021

2019 - 2021

Fonksiyonel Bir İçecek: Kahve Çekirdeği Zarı ile Zenginleştirilmiş Kefir

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi

Güldaş M. (Yürütücü), Şahan Y., Özmen Toğay S., Değirmencioğlu N., Gürbüz O., Yıldız E.

2015 - 2018

2015 - 2018

Bebek Ek Gıdalarındaki Lüzumlu Veya Toksik Element Biyoerişilebilirliklerinin In Vitro Yöntemler İle Belirlenmesi

TÜBİTAK Projesi , 1005 - Ulusal Yeni Fikirler ve Ürünler Araştırma Destek Programı

Şahan Y., Seven Erdemir Ü. (Yürütücü)

2013 - 2015

2013 - 2015

POLİETİLEN GLİKOL POLİMERLERİNİN KARAKTERİZASYONU,MİKROBİYOLOJİK ve DERMATOLOJİK ETKİLERİNİN ARAŞTIRILMASI

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi

Şahan Y., Gürbüz O. (Yürütücü)

2012 - 2015

2012 - 2015

Gemlik Tipi Zeytinlerin Yağ Kalitesi Üzerine Yapraktan Uygulanan Mikro Bein Elementlerinin Fe Zn ve B Etkisi

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi

GÜREL S., ŞAHAN Y., BAŞAR H. (Yürütücü)

2011 - 2014

2011 - 2014

Cnicus benedictus un Besleyici ve Kimyasal Özelliklerinin Belirlenmesi

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi

Şahan Y. (Yürütücü)

2010 - 2012

2010 - 2012

İğde Eleagnus angustifolia L Meyvesinin Kimyasal ve Besleyici özellikleri ve Bisküvi Üretiminde Kullanımı

TÜBİTAK Projesi , 1001 - Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı

Şahan Y. (Yürütücü), Göçmen D., Cansev A., Dülger Altıner D., Aydın E., İnkaya Dündar A. N., et al.

2002 - 2005

2002 - 2005

Zeytin acılık Maddesi Oleuropeinin Küf gelişimi ve Mikotoksin Üretimi Üzerine Etkilerinin Araştırılması

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi

Şahan Y., Korukluoğlu M. (Yürütücü), Cinar A.

2002 - 2004

2002 - 2004

Gıda İşletmelerinde Kullanılan Bazı Dezenfektanların Mikroorganizmalar Üzerine Etkileri

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi

Şahan Y., Başoğlu F.(Yürütücü)

1999 - 2000

1999 - 2000

Gemlik Çeşidi Siyah Zeytinlerin Bazı Ağır Metal İçeriklerinin Araştırılması

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi

Şahan Y., Başoğlu F.(Yürütücü)

Patent

2023

2023

A FUNCTIONAL AND GLUTEN-FREE TRADITIONAL COOKIE

Patent

Başvuru Yapıldı, Buluşun Başvuru Numarası: PCT/TR2023/051261 , Standart Tescil

2023

2023

FONKSİYONEL VE GLUTENSİZ GELENEKSEL BİR KURABİYE

Patent

Başvuru Yapıldı, Buluşun Başvuru Numarası: 2023/009285 , Standart Tescil

2020

2020

ÇEREZLİK KABAK ÇEKİRDEĞİ UNU KATKILI KRAKER VE ÜRETİM YÖNTEMİ

Patent

Başvuru Yapıldı, Buluşun Başvuru Numarası: 2020/07814 , Standart Tescil

2019

2019

KAHVE ÇEKİRDEĞİ ZARI KATKILI KEFİR ÜRÜNÜ VE ÜRETİM YÖNTEMİ

Patent

Başvuru Yapıldı, Buluşun Başvuru Numarası: 2019/14162 , Standart Tescil Sürdürülebilir Kalkınma

2016

2016

Polyethylene glycol-lactide coating on fresh eggs

Patent

Başvuru Yapıldı, Buluşun Başvuru Numarası: US201614999301 , Standart Tescil

2013

2013

Şevketi bostan bitki kökünden elde edilen un ve bahsedilen unun üretim metodu

Patent

Tescil Edildi, Buluşun Tescil No: 2013/01091 , Standart Tescil

2012

2012

İğde Unundan Mamül Bisküvi

Patent

Tescil Edildi, Buluşun Tescil No: 2012 06816 , Standart Tescil

2012

2012

POLYETHYLENE GLYCOL LACTID COATING ON FRESH EGG

Patent

Başvuru Yapıldı, Buluşun Başvuru Numarası: US201213460030 , Standart Tescil

2011

2011

İğde Unu Üretimi ve Yöntemi

Patent

Tescil Edildi, Buluşun Tescil No: TR 2011 10333 , Standart Tescil

2011

2011

TAZE YUMURTALARDA POLİETİLEN GLİKOL KAPLANMASI

Patent

Tescil Edildi, Buluşun Tescil No: 2009 02991 , Standart Tescil

2009

2009

Polyethylene Glycol Coating of Fresh Eggs

Patent

Tescil Edildi, Buluşun Tescil No: TR 2009 02991 , Standart Tescil



Kongre ve Sempozyum Katılımı Faaliyetleri

24 Kasım 2022 - 26 Kasım 2022

24 Kasım 2022 - 26 Kasım 2022

5. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu

Katılımcı

Bursa-Türkiye

Atıflar

Toplam Atıf Sayısı (WOS): 773

h-indeksi (WOS): 18