Prof. Dr. SENEM KAMİLOĞLU BEŞTEPE


ZİRAAT FAKÜLTESİ, GIDA MÜHENDİSLİĞİ

Gıda Bilimleri


WoS Araştırma Alanları: Gıda Bilimi ve Teknolojisi


Avesis Araştırma Alanları: Gıda Mühendisliği, Gıda Bilimleri, Gıda Kimyası


Yayınlardaki İsimler: Senem Kamiloglu

Metrikler

Yayın

175

Yayın (WoS)

63

Yayın (Scopus)

63

Atıf (WoS)

3190

H-İndeks (WoS)

34

Atıf (Scopus)

3787

H-İndeks (Scopus)

35

Atıf (Scholar)

5601

H-İndeks (Scholar)

39

Atıf (TrDizin)

17

H-İndeks (TrDizin)

2

Atıf (Sobiad)

199

H-İndeks (Sobiad)

8

Proje

33

Fikri Mülkiyet

4

Tez Danışmanlığı

5

Açık Erişim

23
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

Biyografi

Assoc. Prof. Senem Kamiloglu was born in Bursa, Türkiye. She obtained her Bachelor’s degree in Food Engineering from Middle East Technical University, Ankara, in 2010. In 2012, she received her Master’s degree in Food Engineering from Istanbul Technical University (ITU), Istanbul. Since 2016, she has held a PhD degree in both Food Engineering and Applied Biological Sciences, awarded jointly by Istanbul Technical University and Ghent University, Belgium. In 2020, she was granted the title of "Associate Professor" by the Turkish Interuniversity Board. Currently, she is working at the Department of Food Engineering at Bursa Uludag University, Türkiye.

Senem Kamiloglu's research mainly focuses on the effect of food processing on the bioaccessibility of polyphenols, using in vitro digestion and cell culture models. She is also actively engaged in the valorization of food waste as a sustainable source of bioactive compounds such as polyphenols and carotenoids. She has contributed to many international (FP7, COST, BOF) and national (TUBITAK, ISTKA, BAP) research projects. Her PhD thesis was awarded as the most successful doctoral thesis by Istanbul Technical University. In recognition of her scientific contributions, she received several travel grants to attend international conferences, and in 2024, she was honored with the BAGEP Award by the Science Academy of Türkiye.

She currently serves as an Associate Editor for Food Research International and is a member of the editorial boards of Food Chemistry, Food Chemistry: X, and the International Journal of Food Science & Technology. Additionally, she has served as a guest editor for Foods, Frontiers in Nutrition, Frontiers in Pharmacology, Current Opinion in Food Science and Food and Humanity, and has acted as a peer reviewer for more than 50 journals in the field of food science and technology. To date, she has published 64 international and 11 national peer-reviewed articles, along with 23 book chapters. According to the Scopus database, her h-index is 35, and she has been listed among the World’s Top 2% Scientists for the years 2021–2025 by Stanford University (https://elsevier.digitalcommonsdata.com/datasets/btchxktzyw).

Eğitim Bilgileri

2013 - 2016

2013 - 2016

Doktora

Universiteit Gent, Bioscience Engineering, Food Safety and Food Quality, Belçika

2012 - 2016

2012 - 2016

Doktora

İstanbul Teknik Üniversitesi, Kimya-Metalurji, Gıda Mühendisliği, Türkiye

2010 - 2012

2010 - 2012

Yüksek Lisans

İstanbul Teknik Üniversitesi, Kimya-Metalurji, Gıda Mühendisliği, Türkiye

2005 - 2010

2005 - 2010

Lisans

Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, Türkiye

Yaptığı Tezler

2016

2016

Doktora

Bioavailability and bioactivity of black carrot polyphenols using in vitro digestion models combined with a co-culture model of intestinal and endothelial cell lines Sürdürülebilir Kalkınma

Universiteit Gent, Bioscience Engineering, Food Safety and Food Quality

2016

2016

Doktora

Study of bioavailability and bioactivity of black carrot polyphenols using digestion models combined with a novel co-culture model of intestinal and endothelial cell lines Sürdürülebilir Kalkınma

İstanbul Teknik Üniversitesi, Kimya-Metalurji, Gıda Mühendisliği

2012

2012

Yüksek Lisans

Effect of sun-drying on polyphenols and in vitro bioavailability of sarilop and Bursa siyahi figs (Ficus carica L.) Sürdürülebilir Kalkınma

İstanbul Teknik Üniversitesi, Kimya-Metalurji, Gıda Mühendisliği

Yabancı Diller

C2 Ustalık

C2 Ustalık

İngilizce

Sertifika, Kurs ve Eğitimler

2025

2025

Jean Monnet Modül Başvuru Süreci Çalıştayı

Mesleki Eğitim

Bursa Uludağ Üniversitesi

2024

2024

İyileştirme Kültürü Eğitimi

Kalite Yönetimi

Bursa Uludağ Üniversitesi

2024

2024

Ufuk Ötesi: Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Akademisyenleri için Ufuk Avrupa Projesi Yazma Eğitimi ve Mentorluk Desteği

Mesleki Eğitim

Bursa Uludağ Üniversitesi

2024

2024

ISO 17025 Yönetim Sistemi eğitimi

Kalite Yönetimi

Bursa Uludağ Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi (BİTUAM)

2024

2024

Mikrodalga ekstraksiyon cihazı kullanıcı eğitimi

Mesleki Eğitim

Anamed

2023

2023

ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi İç Tetkikçi Eğitimi

Kalite Yönetimi

Bursa Uludağ Üniversitesi

2023

2023

ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi Temel Eğitimi

Kalite Yönetimi

Bursa Uludağ Üniversitesi

2023

2023

Kalite yönetim sistemleri eğitimi

Kalite Yönetimi

Bursa Uludağ Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi (BİTUAM)

2023

2023

İSG talimatlarının tebliği ve genel laboratuvar güvenlik kuralları

İş Sağlığı ve Güvenliği

Bursa Uludağ Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi (BİTUAM)

2023

2023

Kalite politikalarının bilgilendirilmesi

Kalite Yönetimi

Bursa Uludağ Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi (BİTUAM)

2021

2021

GC-MS cihazı eğitimi

Mesleki Eğitim

Ant Teknik

2021

2021

İş güvenliği eğitimi

İş Sağlığı ve Güvenliği

Bursa Uludağ Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi (BİTUAM)

2021

2021

Design Expert yazılım eğitimi

Mesleki Eğitim

Dokuz Eylül Üniversitesi - Prof. Dr. Cenk Özler

2021

2021

HPLC-PDA cihazı kullanıcı eğitimi

Mesleki Eğitim

Ant Teknik

2020

2020

Eğitimde inovasyon ve etkileşim programı

Mesleki Eğitim

Bursa Uludağ Üniversitesi

2020

2020

Gıdaların Duyusal Analizlerinde Teknik Yeterlilik, Validasyon ve Yeni Yaklaşımlar

Mesleki Eğitim

Bursa Uludağ Üniversitesi

2020

2020

Foodathon 2020 girişimcilik eğitimi

Mesleki Eğitim

Avrupa Yenilik ve Teknoloji Enstitüsü (EIT)

2019

2019

LC-MS metot validasyonu eğitimi

Mesleki Eğitim

Tartu Üniversitesi

Araştırma Alanları

Gıda Mühendisliği

Gıda Bilimleri

Gıda Kimyası

Akademik Ünvanlar / Görevler

2025 - Devam Ediyor

2025 - Devam Ediyor

Prof. Dr.

Bursa Uludağ Üniversitesi, ZİRAAT FAKÜLTESİ, GIDA MÜHENDİSLİĞİ

2021 - 2025

2021 - 2025

Doç. Dr.

Bursa Uludağ Üniversitesi, ZİRAAT FAKÜLTESİ, GIDA MÜHENDİSLİĞİ

2020 - 2021

2020 - 2021

Doç. Dr.

Bursa Uludağ Üniversitesi, REKTÖRLÜK, REKTÖRLÜĞE BAĞLI BÖLÜMLER

2019 - 2021

2019 - 2021

Öğretim Görevlisi Dr.

İstanbul Okan Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü

2013 - 2016

2013 - 2016

Araştırma Görevlisi

Universiteit Gent, Bioscience Engineering, Food Safety and Food Quality

Yönetimsel Görevler

2024 - Devam Ediyor

2024 - Devam Ediyor

Birime Bağlı Komisyon/Kurul Üyesi

Bursa Uludağ Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Ar-Ge Komisyonu

2024 - Devam Ediyor

2024 - Devam Ediyor

Birime Bağlı Komisyon/Kurul Üyesi

Bursa Uludağ Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Endüstri İlişkileri Komisyonu

2024 - Devam Ediyor

2024 - Devam Ediyor

Birime Bağlı Komisyon/Kurul Üyesi

Bursa Uludağ Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Mezuniyet Komisyonu

2020 - 2025

2020 - 2025

Birime Bağlı Komisyon/Kurul Üyesi

Bursa Uludağ Üniversitesi, U.Ü.Bilim Ve Teknoloji Uygulama Ve Araştırma Merkezi, İş Sağlığı ve Risk Değerlendirme Komisyonu

2020 - 2025

2020 - 2025

Birime Bağlı Komisyon/Kurul Üyesi

Bursa Uludağ Üniversitesi, U.Ü.Bilim Ve Teknoloji Uygulama Ve Araştırma Merkezi, Döner Sermaye Muayene Komisyonu

2020 - 2025

2020 - 2025

Birime Bağlı Komisyon/Kurul Üyesi

Bursa Uludağ Üniversitesi, U.Ü.Bilim Ve Teknoloji Uygulama Ve Araştırma Merkezi, BAP Projeleri Muayene Kabul ve Taşınır Kayıt Komisyonu

2020 - 2025

2020 - 2025

Birim Kalite Komisyonu Üyesi

Bursa Uludağ Üniversitesi, U.Ü.Bilim Ve Teknoloji Uygulama Ve Araştırma Merkezi

2020 - 2025

2020 - 2025

Birime Bağlı Komisyon/Kurul Üyesi

Bursa Uludağ Üniversitesi, U.Ü.Bilim Ve Teknoloji Uygulama Ve Araştırma Merkezi, İdari ve Mali İşler Muayene Komisyonu

2020 - 2025

2020 - 2025

Birime Bağlı Komisyon/Kurul Üyesi

Bursa Uludağ Üniversitesi, U.Ü.Bilim Ve Teknoloji Uygulama Ve Araştırma Merkezi, İhale Komisyonu

2020 - 2025

2020 - 2025

Birime Bağlı Komisyon/Kurul Üyesi

Bursa Uludağ Üniversitesi, U.Ü.Bilim Ve Teknoloji Uygulama Ve Araştırma Merkezi, Piyasa Araştırma Komisyonu

2020 - 2025

2020 - 2025

Laboratuvar Koordinatörü

Bursa Uludağ Üniversitesi, U.Ü.Bilim Ve Teknoloji Uygulama Ve Araştırma Merkezi

2020 - 2025

2020 - 2025

Birime Bağlı Komisyon/Kurul Üyesi

Bursa Uludağ Üniversitesi, U.Ü.Bilim Ve Teknoloji Uygulama Ve Araştırma Merkezi, Döner Sermaye Satın Alım Komisyonu

2024 - 2024

2024 - 2024

Birime Bağlı Komisyon/Kurul Üyesi

Bursa Uludağ Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Akademik Performans Değerlendirme Komisyonu

Akademi Dışı Deneyim

2018 - 2020

2018 - 2020

Ar-Ge Direktörü

Ticari Kuruluş Özel, Mevsim Gida Sanayi ve Soguk Depo Ticaret A.S. (MVSM Foods), Ar-Ge, Ar-Ge Direktörü

2011 - 2013

2011 - 2013

Proje Asistanı

İstanbul Teknik Üniversitesi, Proje Asistanı

Verdiği Dersler

Doktora

Doktora

Gıdalarda ve Gıda Sanayinde Su

Tez Danışmanlığı IV

Doktora Uzmanlık Alan Dersi IV

Doktora Uzmanlık Alan Dersi VI

Tez Danışmanlığı VI

Doktora Uzmanlık Alan Dersi III

Doktora Uzmanlık Alan Dersi V

Tez Danışmanlığı V

Tez Danışmanlığı II

Seminer

Geleceğin Gıdaları

Tez Danışmanlığı III

Doktora Uzmanlık Alan Dersi II

Tez Danışmanlığı I

Doktora Uzmanlık Alan Dersi I

Yüksek Lisans

Yüksek Lisans

Seminer

Yüksek Lisans Uzmanlık Alan Dersi IV

Tez Danışmanlığı IV

Gıda Proteinleri

Yüksek Lisans Uzmanlık Alan Dersi II

Tez Danışmanlığı II

Gıdalarda Renk Maddeleri

Yüksek Lisans Uzmanlık Alan Dersi III

Yüksek Lisans Uzmanlık Alan Dersi I

Tez Danışmanlığı III

Tez Danışmanlığı I

Lisans

Lisans

Thermodynamics

Food Authentication and Traceability

Gıda Mühendisliğinde Ürün Geliştirme Uygulamaları

Material and Energy Balances

Heat and Mass Transfer

Bioactive Compounds in Foods

Technical English I

Modelling and Design of Biological Systems

Food Legislation

Food Engineering Operations II

Food Analysis Methods

Food Engineering Operations I

Kinetics

Capstone Design Project

Food Engineering Survey

Makaleler

Tümü (74)
SCI-E, SSCI, AHCI (60)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (63)
ESCI (4)
Scopus (63)
TRDizin (8)
Diğer Yayınlar (3)

2019

2019

46. Authenticity and traceability in beverages

Kamiloglu S.

FOOD CHEMISTRY , cilt.277, ss.12-24, 2019 (SCI-Expanded, Scopus) identifier identifier identifier

Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler

2025

2025

1. Impact of plant-based dietary patterns on breast cancer prevention

ORUÇ A., SUNA S., KAMİLOĞLU BEŞTEPE S.

8th International Eurasian Conference on Biological and Chemical Scieneces (EurasianBioChem 2025), Ankara, Türkiye, 17 Aralık 2025, (Özet Bildiri)

2025

2025

2. Functional characteristics of potato peel-derived proteins and their prospective utilization in food industry applications

OKUR N., KAMİLOĞLU BEŞTEPE S.

7th International Conference on Food, Agriculture and Animal Sciences (ICOFAAS 2025), Antalya, Türkiye, 13 Kasım 2025, (Özet Bildiri)

2025

2025

3. The effect of cold plasma application on the technological and functional modification of plant-based proteins

CEBECİ B., KAMİLOĞLU BEŞTEPE S.

4th International Congress on Food Researches (ICONFOOD25), 16 Ekim 2025, (Özet Bildiri)

2025

2025

4. The impact of ultrasound treatment on the technological and functional modification of plant-based proteins

BOZTEPE M., AKPINAR BAYİZİT A., KAMİLOĞLU BEŞTEPE S.

VII. International Conference on Agricultural, Biological and Life Science (AGBIOL 2025), İstanbul, Türkiye, 07 Eylül 2025, (Özet Bildiri)

2025

2025

5. Effects of electrolyzed water application on the removal of pesticide residues

KAYUPOVA M., YOLCI ÖMEROĞLU P., KAMİLOĞLU BEŞTEPE S.

8. International Food, Agriculture and Veterinary Sciences Congress, Konya, Türkiye, 29 Mayıs 2025, (Özet Bildiri)

2025

2025

6. Nutrient recovery from wastewater using microalgae

YETAN E., KAMİLOĞLU BEŞTEPE S., AKPINAR BAYİZİT A.

8. International Food, Agriculture and Veterinary Sciences Congress, Konya, Türkiye, 29 Mayıs 2025, (Özet Bildiri)

2025

2025

9. Recent advances on the effect of cold plasma treatment on carotenoids

CEBECİ B., KAMİLOĞLU BEŞTEPE S.

4th International Congress of the Turkish Journal of Agriculture - Food Science and Technology (TURJAF 2025), Niğde, Türkiye, 28 Nisan 2025, (Özet Bildiri)

2025

2025

10. Extraction of anthocyanins from food waste using ultrasound- and microwave-assisted methods

OKUR N., KAMİLOĞLU BEŞTEPE S.

4th International Congress of the Turkish Journal of Agriculture - Food Science and Technology (TURJAF 2025, Niğde, Türkiye, 28 Nisan 2025, (Özet Bildiri)

2025

2025

11. Microalgae as sustainable nutritional enhancers in bakery products: Opportunities and challenges

YETAN E., AKPINAR BAYİZİT A., KAMİLOĞLU BEŞTEPE S.

11th International Congress on Nutrition Obesity and Community Health, İstanbul, Türkiye, 11 Nisan 2025, (Özet Bildiri)

2025

2025

12. The use of 3D printing technology in gluten-free snacks

PEHLİVAN E. N. H., KAMİLOĞLU BEŞTEPE S., TAMER C. E.

11th International Congress on Nutrition Obesity and Community Health, İstanbul, Türkiye, 11 Nisan 2025, (Özet Bildiri)

2024

2024

14. Personalized Nutrition Approaches for Female Athletes

KAYUPOVA M., YOLCI ÖMEROĞLU P., KAMİLOĞLU BEŞTEPE S.

15th International Academic Studies Conference, Online, Türkiye, 26 Aralık 2024, (Özet Bildiri)

2024

2024

15. Perceptions and consumer preferences on consumption of edible insects

ÖZBEK Y. E., AKPINAR BAYİZİT A., KAMİLOĞLU BEŞTEPE S.

15th International Academic Studies Conference, Online, Türkiye, 26 Aralık 2024, (Özet Bildiri)

2024

2024

16. Plant-based meat alternatives: Extraction methods and applications in the food industry

BAKIRCI Ş. A., ÇOPUR Ö. U., KAMİLOĞLU BEŞTEPE S.

6th International Conference on Food, Agriculture and Animal Sciences, Erzurum, Türkiye, 19 Aralık 2024, (Özet Bildiri)

2024

2024

17. Utilization of 3D printing technology to valorize food waste

İLHAN BAŞOĞLU E., ÇOPUR Ö. U., KAMİLOĞLU BEŞTEPE S.

6th International Conference on Food, Agriculture and Animal Sciences, Erzurum, Türkiye, 19 Aralık 2024, (Özet Bildiri)

2024

2024

18. Ultrasound-assisted natural deep eutectic solvent extraction of phenolic compounds from walnut shell waste

ERDEM A., BEKAR E., KAMİLOĞLU BEŞTEPE S.

Early Career Scientist (ECS) Event and the ILSI Europe Annual Symposium, Lyngby, Danimarka, 26 Kasım 2024, (Özet Bildiri)

2024

2024

20. Advancements in plant-based protein extraction using deep eutectic solvents

KESKİN M., KAMİLOĞLU BEŞTEPE S.

7th International Eurasian Conference on Biolgical and Chemical Sciences (EurasianBioChem 2024), Ankara, Türkiye, 02 Ekim 2024, (Özet Bildiri)

2024

2024

21. Anti-nutrients in plant-based foods and their reduction through germination

PEHLİVAN E. N. H., KAMİLOĞLU BEŞTEPE S., TAMER C. E.

14th International Academic Studies Conference, 22 Ağustos 2024, (Özet Bildiri)

2024

2024

23. Gıda atıklarından izole edilen pigmentlerin iyonik jelleşme yöntemiyle enkapsülasyonu

KESKİN M., KAMİLOĞLU BEŞTEPE S.

7th International Agriculture, Environment and Health Congress (ICAEH 2024), Bursa, Türkiye, 30 Mayıs 2024, (Özet Bildiri)

2024

2024

25. Effect of food processing and food matrix on the bioaccessibilty of polyphenols

KAMİLOĞLU BEŞTEPE S.

1st International Symposium on Future Postharvest and Food, Hangzhou, Çin, 17 Mayıs 2024, (Özet Bildiri)

2024

2024

27. Protein extraction from food waste

ERDEM A., KAMİLOĞLU BEŞTEPE S.

Ases International Food, Agriculture and Veterinary Congress, Konya, Türkiye, 17 Şubat 2024, (Özet Bildiri)

2024

2024

28. Current status and future trends of 3D food printing

ÖZDEMİRLİ N., KAMİLOĞLU BEŞTEPE S.

7th International Conference on Engineering Sciences (ICES 2024), Ankara, Türkiye, 09 Şubat 2024, (Özet Bildiri)

2023

2023

29. Extraction of bioactive compounds from food waste using deep eutectic solvents

ERDEM A., KAMİLOĞLU BEŞTEPE S.

6th International Eurasian Conference on Biolgical and Chemical Sciences (EurasianBioChem 2023), Ankara, Türkiye, 13 Ekim 2023, (Özet Bildiri)

2021

2021

33. Effect of milk, sugar or sweetener addition on the bioaccessibility of terebinth coffee polyphenols

KAMİLOĞLU BEŞTEPE S., ÖZDAL T., BAKIR S., ÇAPANOĞLU GÜVEN E.

5th International Symposium on Phytochemicals in Medicine and Food, Nanchang, Çin, 25 Ağustos 2021, (Özet Bildiri)

2021

2021

34. Bioavailability of olive and olive oil phenolic compounds

KEÇELİ MUTLU T., KAMİLOĞLU BEŞTEPE S., ÇAPANOĞLU GÜVEN E., Kritsakis A.

2nd International Conference on Raw Materials to Processed Foods (RPFoods 2021), 3 - 04 Haziran 2021, (Özet Bildiri)

2021

2021

35. Effect of industrial freezing process on the bioaccessibility of carotenoids in organic butternut squash (Cucurbita moschata)

KAMİLOĞLU BEŞTEPE S., Koç Alibaşoğlu E., Acoğlu B.

2nd International Conference on Raw Materials to Processed Foods (RPFoods 2021), 3 - 04 Haziran 2021, (Özet Bildiri)

2021

2021

36. Changes in the bioaccessibility of polyphenols in fruits and vegetables subjected to freezing process

KAMİLOĞLU BEŞTEPE S.

2nd International Conference on Raw Materials to Processed Foods (RPFoods 2021), Türkiye, 3 - 04 Haziran 2021, (Tam Metin Bildiri)

2020

2020

37. Effect of oil matrix on the bioaccessibility of polyphenols from broccoli by-products and lemon juice

KAMİLOĞLU BEŞTEPE S., TOMAŞ M., ÖZDAL T., ÇAPANOĞLU GÜVEN E.

4th International Symposium on Phytochemicals in Medicine and Food (4-ISPMF), 30 Kasım - 05 Aralık 2020, (Özet Bildiri)

2019

2019

38. Effect of micronutrients on the bioavailability of flavonoids

KAMİLOĞLU BEŞTEPE S.

International Conference on Agronomy and Food Science and Technology (AGROFOOD), İstanbul, Türkiye, 20 - 21 Haziran 2019, (Özet Bildiri)

2019

2019

39. Detecting adulteration and defining geographical origin of fruit juices

KAMİLOĞLU BEŞTEPE S.

3rd International Conference on Agriculture, Food, Veterinary and Pharmacy Sciences (ICAFOP2019), Trabzon, Türkiye, 16 - 18 Nisan 2019, (Özet Bildiri)

2018

2018

41. In vitro gastrointestinal digestion of polyphenols from by-products of industrial fruit and vegetable processing

KAMİLOĞLU BEŞTEPE S.

International Conference on Food, Nutrition and Dietetics, Gastronomy Research (FONGAR2018), Alanya, Türkiye, 28 - 30 Kasım 2018, (Özet Bildiri)

2018

2018

43. Anti-inflammatory effect of Aronia polyphenols in combined microbial in vitro digestion/cell culture models.

WU T., GROOTAERT C., PITART J., KAMİLOĞLU BEŞTEPE S., POSSEMIERS S., KARDUM N., et al.

23rd National Symposium on Applied Biological Sciences (NSABS 2018), Brüksel, Belçika, 08 Şubat 2018, (Özet Bildiri)

2017

2017

44. Metabolism, absorption and bioactivity of Aronia polyphenols incombined microbial in vitro digestion/cell culture models

WU T., GROOTAERT C., VOORSPOELS S., JACOBS G., PITART J., SCHEIRLINCK I., et al.

22nd National Symposium on Applied Biological Sciences (NSABS 2017), Leuven, Belçika, 07 Şubat 2017, (Özet Bildiri)

2016

2016

46. Metabolism and absorption of Aronia polyphenols in a combined in vitro digestion/Caco-2 cell model

WU T., GROOTAERT C., VOORSPOELS S., JACOBS G., PITART J., SCHEIRLINCK I., et al.

The 1st International Conference on Food Bioactives and Health, Norwich, Birleşik Krallık, 13 - 15 Eylül 2016, (Özet Bildiri)

2015

2015

49. Investigating the effect of black carrot pomace addition in cake formulations with respect to their antıoxidant activity and bioavailability

KAMİLOĞLU BEŞTEPE S., ÖZKAN G., VAN CAMP J., IŞIK H., HOROZ Ö., ÇAPANOĞLU GÜVEN E.

2nd International Conference on Natural Products Utilization From Plants to Pharmacy Shelf (ICNPU 2015), Plovdiv, Bulgaristan, 14 - 17 Ekim 2015, (Özet Bildiri)

2015

2015

50. Changes in black carrot jam and marmalade antioxidants during different storage conditions

KAMİLOĞLU BEŞTEPE S., PASLI A. A., ÖZÇELİK B., VAN CAMP J., ÇAPANOĞLU GÜVEN E.

IFT 15 Annual Meeting and Food Expo, Chicago, Amerika Birleşik Devletleri, 11 - 14 Temmuz 2015, (Özet Bildiri)

2015

2015

51. Antioxidant activity of black carrot polyphenols during simulated in vitro gastrointestinal digestion

KAMİLOĞLU BEŞTEPE S., BİLEN F. D., GROOTAERT C., VAN CAMP J., ÇAPANOĞLU GÜVEN E.

2nd International Congress of Agriculture, Food Gastronomy, Antalya, Türkiye, 8 - 12 Nisan 2015, (Özet Bildiri)

2014

2014

56. Evaluating the in vitro bioaccessibility of phenolics and antioxidant activity during consumption of dried fruits with nuts

KAMİLOĞLU BEŞTEPE S., PASLI A. A., ÖZÇELİK B., ÇAPANOĞLU GÜVEN E.

Workshop on Determining Antioxidants as Reactive Species Scavengers, İstanbul, Türkiye, 27 - 28 Ekim 2014, (Özet Bildiri)

2014

2014

60. The intestinal matrix modulates polyphenol transport and metabolism by Caco-2 cells.

VAN RYMENANT E., GROOTAERT C., SCHEIRLINCK I., GONZALES G. B., MATTHIJS B., KAMİLOĞLU BEŞTEPE S., et al.

3rd International Conference on Food Digestion, Wageningen, Surinam, 11 - 13 Mart 2014, (Özet Bildiri)

2013

2013

63. Interaction of nut proteins with dried fruit polyphenols

KAMİLOĞLU BEŞTEPE S., PASLI A. A., ÇAPANOĞLU GÜVEN E., ÖZÇELİK B.

2013 EFFoST Annual Meeting, Bolonya, İtalya, 13 - 15 Kasım 2013, (Özet Bildiri)

2013

2013

65. The changes in antioxidant compounds and antioxidant activity of rosehip tea with honey addition

TOYDEMİR ŞEN G., ÇAPANOĞLU GÜVEN E., FIRATLIGİL DURMUŞ F. E., KAMİLOĞLU BEŞTEPE S., BOYACIOĞLU D.

The 2nd International Symposium on Traditional Foods From Adriatic to Caucasus, Struga, Makedonya, 24 - 26 Ekim 2013, (Özet Bildiri)

2013

2013

66. In vitro bioaccessibility of polyphenols in traditional Turkish fruit molasses (pekmez) and leathers (pestil)

KAMİLOĞLU BEŞTEPE S., ÇAPANOĞLU GÜVEN E.

The 2nd International Symposium on Traditional Foods From Adriatic to Caucasus, Struga, Makedonya, 24 - 26 Ekim 2013, (Özet Bildiri)

2013

2013

68. Antioxidant activity and polyphenol composition of black mulberry (Morus nigra L.) products

KAMİLOĞLU BEŞTEPE S., ŞERALİ Ö., ÜNAL N., ÇAPANOĞLU GÜVEN E.

IFT13 Annual Meeting and Food Expo, Chicago, Amerika Birleşik Devletleri, 13 - 16 Temmuz 2013, (Özet Bildiri)

2013

2013

71. In vitro bioavailability of polyphenols in various fruit molasses and leathers

KAMİLOĞLU BEŞTEPE S., ERDEM S., YAVUZ G., ÇAPANOĞLU GÜVEN E.

2nd International Conference on Food Digestion, Madrid, İspanya, 6 - 08 Mart 2013, (Özet Bildiri)

2012

2012

73. Investigating the antioxidant capacity of Turkish herbs and spices

YILMAZ O., DURAN A. F., KAMİLOĞLU BEŞTEPE S., ÇAPANOĞLU GÜVEN E.

2012 EFFoST Annual Meeting, Montpellier, Fransa, 20 - 23 Kasım 2012, (Özet Bildiri)

2012

2012

75. Evaluating the effect of sun-drying on antioxidant potential of fig fruit (Ficus carica L.)

KAMİLOĞLU BEŞTEPE S., ÇAPANOĞLU GÜVEN E.

IFT12 Annual Meeting and Food Expo, Las Vegas, Amerika Birleşik Devletleri, 25 - 28 Haziran 2012, (Özet Bildiri)

2012

2012

76. Effect of sun-drying on phenolic profile of fig fruit (Ficus carica L.)

KAMİLOĞLU BEŞTEPE S., ÇAPANOĞLU GÜVEN E.

Advanced Non-thermal Processing in Food Technology: Effects on Quality and Shelf Life of Food and Beverages (ANPFT2012), Kuşadası, Türkiye, 7 - 10 Mayıs 2012, (Özet Bildiri)

2012

2012

77. In vitro bioavailability of fresh and sun-dried figs (Ficus carica L.)

KAMİLOĞLU BEŞTEPE S., ÇAPANOĞLU GÜVEN E.

The First North and East European Congress on Food (NEEFood 2012), St.Petersburg, Rusya, 22 - 24 Nisan 2012, (Özet Bildiri)

Kitaplar

2025

2025

1. Methods of cinnamon analysis

AKGÜN B., KAMİLOĞLU BEŞTEPE S.

Cinnamon: Production, Processing, and Functional Properties, FARAG MOHAMED A., RAMADAN MOHAMED FAWZY, Editör, Elsevier, ss.201-207, 2025

2025

2025

2. Potential health benefits of berry bioactives, their use as nutraceuticals, and regulatory issues

GÜNAL KÖROĞLU D., ÖZKAN G., ÖZDAL T., KAMİLOĞLU BEŞTEPE S.

Berry Fruits, CAN KARAÇA ASLI, ÇAPANOĞLU GÜVEN ESRA, Editör, Elsevier Science Publishing Co Inc., ss.131-169, 2025

2024

2024

3. Alternatif Gıda Kaynakları: Tüketici Kabulü ve Duyusal Yönden Değerlendirme – Dünyadan ve Ülkemizden Örnekler

Kamiloğlu Beştepe S.

Alternatif Gıda Kaynakları, ŞAHİN KAZİM, Editör, Tüba Basın Yayın, Ankara, ss.207-231, 2024

2024

2024

4. Phytochemical componds of citrus fruits: analytical approach and effect of processing

Özdemirli N., Kamiloğlu Beştepe S.

Citrus Fruits and Juice, A. K. Gupta,J. Kour,P. Mishra, Editör, Springer, London/Berlin , Singapore, ss.89-107, 2024

2023

2023

5. Petunidin: Advances on Resources, Biosynthesis Pathway, Bioavailability, Bioactivity, and Pharmacology

Kamiloğlu Beştepe S., Akgün B.

Handbook of Dietary Flavonoids, Xiao,Jianbo, Editör, Springer, London/Berlin , Berlin, ss.1-34, 2023

2023

2023

6. Bioactive Compounds of Fig (Ficus carica)

Kamiloğlu Beştepe S., Akgün B.

Fig (Ficus carica): Production, Processing, and Properties, Ramadan,M.F., Editör, Springer, London/Berlin , Berlin, ss.479-512, 2023

2022

2022

7. Making Cocoa Origin Traceable

Kamiloğlu Beştepe S., Yolcı Ömeroğlu P., Çopur Ö. U.

Trends in Sustainable Chocolate Production, Galanakis,C.M., Editör, Springer Nature, Berlin, ss.189-228, 2022

2022

2022

8. Gıda Sanayinde Kombucha Biyoselülozunun Değerlendirme Olanakları

TAMER C. E., AKPINAR BAYİZİT A., ÖZKAN KARABACAK A., DURGUT S., TUNÇKAL C., BAYRAMOĞLU G., et al.

Gıda Mühendisliği Alanında Yeni Yaklaşımlar, Gül, H., Hayıt, F., Editör, İksad Yayınevi, ss.67-124, 2022

2022

2022

9. An Overview of Food Bioactive Compounds and Their Health-Promoting Features

Kamiloğlu Beştepe S., Çapanoğlu Güven E., Jafarı S. M.

Retention of Bioactives in Food Processing, Jafari,Capanoglu, Editör, Springer, London/Berlin , Berlin, ss.3-36, 2022

2022

2022

10. Antioxidant Activity and Capacity Measurement

Çapanoğlu Güven E., Kamiloğlu Beştepe S., Demirci Çekiç S., Sözgen Başkan K., Avan A. N., Uzunboy S., et al.

Plant Antioxidants and Health, Halina Maria Ekiert,Kishan Gopal Ramawat,Jaya Arora, Editör, Springer, London/Berlin , Berlin, ss.709-773, 2022

2022

2022

11. Polyphenols, Bioavailability and Potency

Özdal T., Kamiloğlu Beştepe S.

Comprehensive Gut Microbiota, Glibetic,M., Editör, Elsevier Science, Oxford/Amsterdam , Amsterdam, ss.3-19, 2022

2021

2021

12. Introduction to nutraceuticals, medicinal foods and herbs

Özdal T., Tomaş M., Toydemir Şen G., Kamiloğlu Beştepe S., Çapanoğlu Güven E.

Aromatic Herbs in Food: Bioactive Compounds, Processing, and Applications, Charis Galanakis, Editör, Elsevier Science Publishing Co Inc., Amsterdam, ss.1-34, 2021

2021

2021

13. Bioactive compound analysis

Kamiloğlu Beştepe S., Tomaş M., Özdal T., Yolcı Ömeroğlu P., Çapanoğlu Güven E.

Innovative Food Analysis, Charis Galanakis, Editör, Elsevier Science, Oxford/Amsterdam , Amsterdam, ss.41-65, 2021

2021

2021

14. Separation of Polyphenols and Carotenoids Using Nanofiltration

Kamiloğlu Beştepe S., Özdal T., Çatalkaya G., Çapanoğlu Güven E.

Membrane Separation of Food Bioactive Ingredients, Jafari,S.M.; Castro-Munoz,R., Editör, Springer, Singapore, ss.205-238, 2021

2020

2020

15. Food traceability

Güldiken B., Karlıaga S., Çapanoğlu Güven E., Yolcı Ömeroğlu P., Kamiloğlu Beştepe S.

Innovative Food Analysis, Charis Galanakis, Editör, Elsevier Science, Oxford/Amsterdam , Alabama, ss.249-268, 2020

2020

2020

16. Regulatory aspects

KAMİLOĞLU BEŞTEPE S., ÖZDAL T., ÇAPANOĞLU GÜVEN E.

Food Authentication and Traceability, , Editör, Elsevier Science Publishing Co Inc., ss.303-330, 2020

2019

2019

17. Dietary flavonols and O-glycosides

KAMİLOĞLU BEŞTEPE S., TOMAŞ M., ÇAPANOĞLU GÜVEN E.

Handbook of Dietary Phytochemicals, Jianbo Xiao, Satyajit D. Sarker, Yoshinori Asakawa, Editör, Springer, ss.1-40, 2019

2018

2018

18. Use of nanotechnological methods for the analysis and stability of food antioxidants

Özkan G., Kamiloğlu Beştepe S., Çapanoğlu Güven E., Hızal Yücesoy F. J., Apak M. R.

Impact of Nanoscience in the Food Industry, A. Grumezescu,A. M. Holban, Editör, Elsevier Science, Oxford/Amsterdam , California, ss.311-350, 2018

2018

2018

19. Models for studying polyphenols and carotenoids digestion, bioaccessibility and colonic fermentation

KAMİLOĞLU BEŞTEPE S., ÇAPANOĞLU GÜVEN E.

Non-extractable Polyphenols and Carotenoids: Importance in Human Nutrition and Health, F. Saura-Calixto and J. Pérez-Jiménez, Editör, Royal Society of Chemistry , Cambridge, ss.201-219, 2018 Sürdürülebilir Kalkınma

2018

2018

20. Evaluation of antioxidant activity/capacity measurement methods for food products

Çapanoğlu Güven E., Kamiloğlu Beştepe S., Özkan G., Apak M. R.

Measurement of Antioxidant Activity and Capacity: Recent Trends and Applications, R. Apak,E. Capanoglu,F. Shahidi, Editör, John Wiley & Sons, West Sussex, UK , London, ss.273-286, 2018

2018

2018

21. Tomato polyphenolics: putative applications to health and disease

BAKIR S., KAMİLOĞLU BEŞTEPE S., TOMAŞ M., ÇAPANOĞLU GÜVEN E.

Polyphenols: Mechanisms of Action in Human Health and Disease, V. Preedy, S. Zibadi, Editör, Elsevier Science Publishing Co Inc., San Diego, ss.93-102, 2018 Sürdürülebilir Kalkınma

2017

2017

22. Phenolic compounds of olives and olive oil and their bioavailability

KEÇELİ MUTLU T., KAMİLOĞLU BEŞTEPE S., ÇAPANOĞLU GÜVEN E.

Olives and Olive Oil as Functional Foods: Bioactivity, Chemistry and Processing, A. Kritsakis, F. Shahidi, Editör, John Wiley and Sons Inc., New York, ss.457-470, 2017

2016

2016

23. Health perspectives on herbal tea infusions

KAMİLOĞLU BEŞTEPE S., TOYDEMİR ŞEN G., BOYACIOĞLU D., ÇAPANOĞLU GÜVEN E.

Recent progress in Medicinal Plants: Phytotherapeutics II (Dr. öncesi yayınlanmıştır), J.N. Govil, M. Pathak, Editör, Studium Press LLC, ss.353-368, 2016

Bilirkişi Raporları

2024

2024

1. Bilirkişi Raporu

Kamiloğlu Beştepe S.

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı, ss.1, Bursa, 2024

Desteklenen Projeler

2025 - Devam Ediyor

2025 - Devam Ediyor

Yeşil ve Yenilikçi Yöntemlerle Endüstriyel İncir Atıklarının Biyoaktif Bileşik Kaynağı Olarak Değerlendirilmesi

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer

KAMİLOĞLU BEŞTEPE S. (Yürütücü), OKUR N., BEKAR E.

2025 - Devam Ediyor

2025 - Devam Ediyor

Arı Ürünlerindeki Polifenollerin Biyoerişilebilirliğine Soğuk Plazma Teknolojisinin Etkisi

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer

KAMİLOĞLU BEŞTEPE S. (Yürütücü), BEKAR E., CEBECİ B.

2024 - Devam Ediyor

2024 - Devam Ediyor

Dunaliella salina'dan Yeşil ve Yenilikçi Tekniklerle Karotenoid Eldesi ve Ekstraktın Enkapsülasyonu

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi

ÇOPUR Ö. U. (Yürütücü), AKPINAR BAYİZİT A., TAMER C. E., KARA A., YOLCI ÖMEROĞLU P., BEKAR E., et al.

2025 - 2026

2025 - 2026

Siyah Sarımsak Soslarındaki Fenolik Bileşiklerin Biyoerişilebilirliğinin Değerlendirilmesi

TÜBİTAK Projesi , 2209-A - Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı

Kamiloğlu Beştepe S., Terut R.(Yürütücü)

2025 - 2026

2025 - 2026

Nar Kabuğundan Ekstrakte Edilen Polifenollerin Mikroenkapsülasyonu ve Bitki Bazlı Yoğurtlarda Kullanımı

TÜBİTAK Projesi , 2209-B - Sanayiye Yönelik Lisans Araştırma Projeleri Destekleme Programı

Kamiloğlu Beştepe S., Budak B.(Yürütücü), Davran C.

2024 - 2025

2024 - 2025

Doğal Derin Ötektik Çözücüler ile Ceviz Kabuklarından Fenolik Bileşiklerin Eldesi

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer

KAMİLOĞLU BEŞTEPE S. (Yürütücü), BEKAR E., ERDEM A.

2022 - 2024

2022 - 2024

Farklı İnfüzyon Sıcaklıklarının Elma Posasındaki Biyoaktif Bileşenlerin Biyoerişilebilirliğine Etkisinin Araştırılması

TÜBİTAK Projesi , 2209-A - Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı

Kamiloğlu Beştepe S., Döver H.(Yürütücü)

2011 - 2012

2011 - 2012

Bal ve diğer arı ürünleri ile sağlıklı yaşam platformuSürdürülebilir Kalkınma

CB Strateji ve Bütçe Başkanlığı (Kalkınma Bakanlığı) Projesi

Boyacıoğlu D., Çapanoğlu Güven E., Kamiloğlu Beştepe S.

Patent

2024

2024

A TURKISH DELIGHT WITH IMPROVED FUNCTIONAL PROPERTIES WITH VEGETABLE JUICE CONTENT

Patent

Başvuru Yapıldı, Buluşun Başvuru Numarası: PCT/TR2024/050633 , Standart Tescil

2024

2024

SOĞUK SIKIM ÇÖREK OTU POSASI MARMELATI VE ÜRETİM YÖNTEMİ

Patent

Başvuru Yapıldı, Buluşun Başvuru Numarası: 2024/019978 , Standart Tescil

2023

2023

SEBZE SUYU İÇERİĞİYLE FONKSİYONEL ÖZELLİĞİ GELİŞTİRİLMİŞ BİR LOKUM

Patent

Başvuru Yapıldı, Buluşun Başvuru Numarası: 2023/018545 , Standart Tescil

Bilimsel Dergilerdeki Faaliyetler

2025 - Devam Ediyor

2025 - Devam Ediyor

ENVIRONMENTS

Özel Sayı Editörü

2025 - Devam Ediyor

2025 - Devam Ediyor

Food and Humanity

Özel Sayı Editörü

2024 - Devam Ediyor

2024 - Devam Ediyor

Food Chemistry: X

Editörler Kurulu Üyesi

2024 - Devam Ediyor

2024 - Devam Ediyor

FOOD CHEMISTRY

Editörler Kurulu Üyesi

2024 - Devam Ediyor

2024 - Devam Ediyor

Future Postharvest and Food

Editörler Kurulu Üyesi

2024 - Devam Ediyor

2024 - Devam Ediyor

Food, Nutrition and Health

Yardımcı Editör/Bölüm Editörü

2022 - Devam Ediyor

2022 - Devam Ediyor

INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY

Editörler Kurulu Üyesi

2021 - Devam Ediyor

2021 - Devam Ediyor

FOOD RESEARCH INTERNATIONAL

Yardımcı Editör/Bölüm Editörü

2021 - Devam Ediyor

2021 - Devam Ediyor

Journal of Biological & Environmental Sciences (JBES)

Yardımcı Editör/Bölüm Editörü

2020 - Devam Ediyor

2020 - Devam Ediyor

Gıda ve Yem Bilimi Teknolojisi Dergisi

Yayın Kurul Üyesi

2023 - 2025

2023 - 2025

CURRENT OPINION IN FOOD SCIENCE

Özel Sayı Editörü

2022 - 2025

2022 - 2025

FOOD CHEMISTRY

Özel Sayı Editörü

2021 - 2024

2021 - 2024

FOODS

Özel Sayı Editörü

2021 - 2022

2021 - 2022

FRONTIERS IN PHARMACOLOGY

Makale Editörü

2021 - 2022

2021 - 2022

FRONTIERS IN NUTRITION

Makale Editörü

2020 - 2021

2020 - 2021

International Journal Of Food Science And Technology

Özel Sayı Editörü

2017 - 2018

2017 - 2018

Journal Of Food Quality

Özel Sayı Editörü

Bilimsel Kuruluşlardaki Üyelikler / Görevler

2024 - Devam Ediyor

2024 - Devam Ediyor

BTSO Gıda ve Paketli Ürünler Konseyi

Üye

2024 - Devam Ediyor

2024 - Devam Ediyor

Sigma Xi

Üye

2022 - Devam Ediyor

2022 - Devam Ediyor

TMMOB Gıda Mühendisleri Odası

Üye

2015 - 2016

2015 - 2016

Belçika Beslenme Derneği (BNS)

Üye

2015 - 2016

2015 - 2016

Gıda Teknologları Derneği (IFT)

Üye

Bilimsel Yayınlarda Hakemlikler

Ağustos 2025

Ağustos 2025

FOOD CHEMISTRY

SCI Kapsamındaki Dergi

Ağustos 2025

Ağustos 2025

FOOD CHEMISTRY

SCI Kapsamındaki Dergi

Ağustos 2025

Ağustos 2025

Food Chemistry: X

SCI Kapsamındaki Dergi

Nisan 2025

Nisan 2025

JOURNAL OF FUNCTIONAL FOODS

SCI Kapsamındaki Dergi

Nisan 2025

Nisan 2025

TRENDS IN FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY

SCI Kapsamındaki Dergi

Mart 2025

Mart 2025

FOOD CHEMISTRY

SCI Kapsamındaki Dergi

Mart 2025

Mart 2025

INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY

SCI Kapsamındaki Dergi

Mart 2025

Mart 2025

FOOD CHEMISTRY

SCI Kapsamındaki Dergi

Mart 2025

Mart 2025

FOOD SCIENCE & NUTRITION

SCI Kapsamındaki Dergi

Şubat 2025

Şubat 2025

JOURNAL OF THE SCIENCE OF FOOD AND AGRICULTURE

SCI Kapsamındaki Dergi

Şubat 2025

Şubat 2025

FOOD SCIENCE & NUTRITION

SCI Kapsamındaki Dergi

Şubat 2025

Şubat 2025

FOOD CHEMISTRY

SCI Kapsamındaki Dergi

Ocak 2025

Ocak 2025

COATINGS

SCI Kapsamındaki Dergi

Ocak 2025

Ocak 2025

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi (Online)

Hakemli Bilimsel Dergi

Ocak 2025

Ocak 2025

JOURNAL OF THE SCIENCE OF FOOD AND AGRICULTURE

SCI Kapsamındaki Dergi

Ocak 2025

Ocak 2025

JOURNAL OF THE SCIENCE OF FOOD AND AGRICULTURE

SCI Kapsamındaki Dergi

Ocak 2025

Ocak 2025

FOOD SCIENCE & NUTRITION

SCI Kapsamındaki Dergi

Ocak 2025

Ocak 2025

FOOD CHEMISTRY

SCI Kapsamındaki Dergi

Aralık 2024

Aralık 2024

MethodsX

ESCI Kapsamındaki Dergi

Kasım 2024

Kasım 2024

JOURNAL OF FOOD SCIENCE

SCI Kapsamındaki Dergi

Kasım 2024

Kasım 2024

JOURNAL OF THE SCIENCE OF FOOD AND AGRICULTURE

SCI Kapsamındaki Dergi

Kasım 2024

Kasım 2024

FOOD CHEMISTRY

SCI Kapsamındaki Dergi

Kasım 2024

Kasım 2024

Culinary Synergies Exploring Nutrition, Science and Tradition, in Gastronomy

Tanınmış Yayınevleri tarafından basılan bilimsel/mesleki kitap

Kasım 2024

Kasım 2024

FOOD CHEMISTRY

SCI Kapsamındaki Dergi

Kasım 2024

Kasım 2024

Food and Humanity

ESCI Kapsamındaki Dergi

Ekim 2024

Ekim 2024

TURKISH JOURNAL OF AGRICULTURE: FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY

Hakemli Bilimsel Dergi

Ekim 2024

Ekim 2024

FOOD CHEMISTRY

SCI Kapsamındaki Dergi

Ekim 2024

Ekim 2024

FOOD CHEMISTRY

SCI Kapsamındaki Dergi

Ekim 2024

Ekim 2024

FOOD SCIENCE & NUTRITION

SCI Kapsamındaki Dergi

Ekim 2024

Ekim 2024

JOURNAL OF THE SCIENCE OF FOOD AND AGRICULTURE

SCI Kapsamındaki Dergi

Ekim 2024

Ekim 2024

AKADEMIK GIDA

Hakemli Bilimsel Dergi

Ekim 2024

Ekim 2024

FOOD SCIENCE & NUTRITION

SCI Kapsamındaki Dergi

Ekim 2024

Ekim 2024

JOURNAL OF FOOD SCIENCE

SCI Kapsamındaki Dergi

Eylül 2024

Eylül 2024

FOOD CHEMISTRY

SCI Kapsamındaki Dergi

Eylül 2024

Eylül 2024

LWT - FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY

SCI Kapsamındaki Dergi

Eylül 2024

Eylül 2024

EUROPEAN FOOD RESEARCH AND TECHNOLOGY

SCI Kapsamındaki Dergi

Eylül 2024

Eylül 2024

FOOD CHEMISTRY

SCI Kapsamındaki Dergi

Eylül 2024

Eylül 2024

FOOD CHEMISTRY

SCI Kapsamındaki Dergi

Ağustos 2024

Ağustos 2024

JOURNAL OF FOOD COMPOSITION AND ANALYSIS

SCI Kapsamındaki Dergi

Ağustos 2024

Ağustos 2024

JOURNAL OF THE SCIENCE OF FOOD AND AGRICULTURE

SCI Kapsamındaki Dergi

Ağustos 2024

Ağustos 2024

PLANT FOODS FOR HUMAN NUTRITION

SCI Kapsamındaki Dergi

Ağustos 2024

Ağustos 2024

FOOD CHEMISTRY

SCI Kapsamındaki Dergi

Ağustos 2024

Ağustos 2024

Bursa Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi (Online)

Hakemli Bilimsel Dergi

Ağustos 2024

Ağustos 2024

JOURNAL OF FOOD QUALITY

SCI Kapsamındaki Dergi

Ağustos 2024

Ağustos 2024

Gıda ve yem bilimi-teknolojisi dergisi

Hakemli Bilimsel Dergi

Ağustos 2024

Ağustos 2024

ACS OMEGA

SCI Kapsamındaki Dergi

Ağustos 2024

Ağustos 2024

FOOD CHEMISTRY

SCI Kapsamındaki Dergi

Temmuz 2024

Temmuz 2024

INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY

SCI Kapsamındaki Dergi

Temmuz 2024

Temmuz 2024

EUROPEAN FOOD RESEARCH AND TECHNOLOGY

SCI Kapsamındaki Dergi

Temmuz 2024

Temmuz 2024

JOURNAL OF FOOD COMPOSITION AND ANALYSIS

SCI Kapsamındaki Dergi

Temmuz 2024

Temmuz 2024

FOOD CHEMISTRY

SCI Kapsamındaki Dergi

Haziran 2024

Haziran 2024

INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY

SCI Kapsamındaki Dergi

Haziran 2024

Haziran 2024

PHYTOTHERAPY RESEARCH

SCI Kapsamındaki Dergi

Haziran 2024

Haziran 2024

JOURNAL OF FUNCTIONAL FOODS

SCI Kapsamındaki Dergi

Haziran 2024

Haziran 2024

GELS

SCI Kapsamındaki Dergi

Haziran 2024

Haziran 2024

JOURNAL OF FOOD QUALITY

SCI Kapsamındaki Dergi

Mayıs 2024

Mayıs 2024

FOOD CHEMISTRY

SCI Kapsamındaki Dergi

Mayıs 2024

Mayıs 2024

PLANTS

SCI Kapsamındaki Dergi

Mayıs 2024

Mayıs 2024

CURRENT RESEARCH IN FOOD SCIENCE (CRFS)

SCI Kapsamındaki Dergi

Mayıs 2024

Mayıs 2024

Processes

SCI Kapsamındaki Dergi

Mayıs 2024

Mayıs 2024

SCIENTIFIC REPORTS

SCI Kapsamındaki Dergi

Mayıs 2024

Mayıs 2024

INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD PROPERTIES

SCI Kapsamındaki Dergi

Mayıs 2024

Mayıs 2024

FOOD SCIENCE & NUTRITION

SCI Kapsamındaki Dergi

Nisan 2024

Nisan 2024

INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY

SCI Kapsamındaki Dergi

Nisan 2024

Nisan 2024

INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY

SCI Kapsamındaki Dergi

Nisan 2024

Nisan 2024

Processes

SCI Kapsamındaki Dergi

Mart 2024

Mart 2024

GIDA

Hakemli Bilimsel Dergi

Mart 2024

Mart 2024

INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD ENGINEERING

SCI Kapsamındaki Dergi

Mart 2024

Mart 2024

EFOOD

ESCI Kapsamındaki Dergi

Mart 2024

Mart 2024

INTERNATIONAL JOURNAL OF SECONDARY METABOLITE

Hakemli Bilimsel Dergi

Mart 2024

Mart 2024

CROP SCIENCE

SCI Kapsamındaki Dergi

Şubat 2024

Şubat 2024

INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY

SCI Kapsamındaki Dergi

Şubat 2024

Şubat 2024

GIDA

Hakemli Bilimsel Dergi

Ocak 2024

Ocak 2024

PLANTS

SCI Kapsamındaki Dergi

Ocak 2024

Ocak 2024

EFOOD

ESCI Kapsamındaki Dergi

Ocak 2024

Ocak 2024

MOLECULES

SCI Kapsamındaki Dergi

Ocak 2024

Ocak 2024

INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY

SCI Kapsamındaki Dergi

Ocak 2024

Ocak 2024

JOURNAL OF AGRICULTURAL AND FOOD CHEMISTRY

SCI Kapsamındaki Dergi

Aralık 2023

Aralık 2023

MOLECULES

SCI Kapsamındaki Dergi

Aralık 2023

Aralık 2023

INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY

SCI Kapsamındaki Dergi

Kasım 2023

Kasım 2023

APPLIED SCIENCES

SCI Kapsamındaki Dergi

Kasım 2023

Kasım 2023

JOURNAL OF AGRICULTURAL AND FOOD CHEMISTRY

SCI Kapsamındaki Dergi

Kasım 2023

Kasım 2023

FOODS

SCI Kapsamındaki Dergi

Kasım 2023

Kasım 2023

FOODS

SCI Kapsamındaki Dergi

Ekim 2023

Ekim 2023

NUTRIENTS

SCI Kapsamındaki Dergi

Ekim 2023

Ekim 2023

FOODS

SCI Kapsamındaki Dergi

Ekim 2023

Ekim 2023

INTERNATIONAL JOURNAL OF SECONDARY METABOLITE

Hakemli Bilimsel Dergi

Ekim 2023

Ekim 2023

INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY

SCI Kapsamındaki Dergi

Ekim 2023

Ekim 2023

FOODS

SCI Kapsamındaki Dergi

Ekim 2023

Ekim 2023

FOOD CHEMISTRY

SCI Kapsamındaki Dergi

Ekim 2023

Ekim 2023

FOODS

SCI Kapsamındaki Dergi

Eylül 2023

Eylül 2023

INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY

SCI Kapsamındaki Dergi

Eylül 2023

Eylül 2023

FOODS

SCI Kapsamındaki Dergi

Eylül 2023

Eylül 2023

JOURNAL OF BERRY RESEARCH

SCI Kapsamındaki Dergi

Eylül 2023

Eylül 2023

JOURNAL OF THE SCIENCE OF FOOD AND AGRICULTURE

SCI Kapsamındaki Dergi

Eylül 2023

Eylül 2023

FOODS

SCI Kapsamındaki Dergi

Eylül 2023

Eylül 2023

AKADEMIK GIDA

Hakemli Bilimsel Dergi

Eylül 2023

Eylül 2023

PLANT PHYSIOLOGY AND BIOCHEMISTRY

SCI Kapsamındaki Dergi

Ağustos 2023

Ağustos 2023

JOURNAL OF FUNCTIONAL FOODS

SCI Kapsamındaki Dergi

Ağustos 2023

Ağustos 2023

ACS OMEGA

SCI Kapsamındaki Dergi

Ağustos 2023

Ağustos 2023

FOOD CHEMISTRY

SCI Kapsamındaki Dergi

Temmuz 2023

Temmuz 2023

INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY

SCI Kapsamındaki Dergi

Temmuz 2023

Temmuz 2023

GIDA

Hakemli Bilimsel Dergi

Haziran 2023

Haziran 2023

ACS OMEGA

SCI Kapsamındaki Dergi

Haziran 2023

Haziran 2023

TURKISH JOURNAL OF AGRICULTURE AND FORESTRY

Hakemli Bilimsel Dergi

Mayıs 2023

Mayıs 2023

INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY

SCI Kapsamındaki Dergi

Mart 2023

Mart 2023

APPLIED SCIENCES

SCI Kapsamındaki Dergi

Mart 2023

Mart 2023

INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY

SCI Kapsamındaki Dergi

Ocak 2023

Ocak 2023

AKADEMIK GIDA

Hakemli Bilimsel Dergi

Ocak 2023

Ocak 2023

APPLIED SCIENCES

SCI Kapsamındaki Dergi

Aralık 2022

Aralık 2022

FOOD CHEMISTRY

SCI Kapsamındaki Dergi

Kasım 2022

Kasım 2022

COATINGS

SCI Kapsamındaki Dergi

Eylül 2022

Eylül 2022

Apiterapi ve Doğa Dergisi

Hakemli Bilimsel Dergi

Eylül 2022

Eylül 2022

Bursa Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi (Online)

Hakemli Bilimsel Dergi

Ağustos 2022

Ağustos 2022

FOODS

SCI Kapsamındaki Dergi

Ağustos 2022

Ağustos 2022

FOOD BIOSCIENCE

SCI Kapsamındaki Dergi

Temmuz 2022

Temmuz 2022

Tarım Bilimleri Dergisi

Hakemli Bilimsel Dergi

Haziran 2022

Haziran 2022

FOODS

SCI Kapsamındaki Dergi

Haziran 2022

Haziran 2022

JOURNAL OF FOOD PROCESS ENGINEERING

SCI Kapsamındaki Dergi

Haziran 2022

Haziran 2022

INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY

SCI Kapsamındaki Dergi

Haziran 2022

Haziran 2022

FRONTIERS IN NUTRITION

SCI Kapsamındaki Dergi

Haziran 2022

Haziran 2022

FOOD RESEARCH INTERNATIONAL

SCI Kapsamındaki Dergi

Mayıs 2022

Mayıs 2022

INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY

SCI Kapsamındaki Dergi

Mayıs 2022

Mayıs 2022

JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION

SCI Kapsamındaki Dergi

Nisan 2022

Nisan 2022

INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY

SCI Kapsamındaki Dergi

Nisan 2022

Nisan 2022

FOODS

SCI Kapsamındaki Dergi

Nisan 2022

Nisan 2022

FOOD RESEARCH INTERNATIONAL

SCI Kapsamındaki Dergi

Nisan 2022

Nisan 2022

JOURNAL OF THE SCIENCE OF FOOD AND AGRICULTURE

SCI Kapsamındaki Dergi

Nisan 2022

Nisan 2022

NUTRIENTS

SCI Kapsamındaki Dergi

Mart 2022

Mart 2022

APPLIED SCIENCES

SCI Kapsamındaki Dergi

Şubat 2022

Şubat 2022

FOODS

SCI Kapsamındaki Dergi

Şubat 2022

Şubat 2022

GIDA

Hakemli Bilimsel Dergi

Şubat 2022

Şubat 2022

FOOD RESEARCH INTERNATIONAL

SCI Kapsamındaki Dergi

Şubat 2022

Şubat 2022

ACS OMEGA

SCI Kapsamındaki Dergi

Ocak 2022

Ocak 2022

JOURNAL OF FOOD COMPOSITION AND ANALYSIS

SCI Kapsamındaki Dergi

Ocak 2022

Ocak 2022

FOOD RESEARCH INTERNATIONAL

SCI Kapsamındaki Dergi

Ocak 2022

Ocak 2022

FRONTIERS IN NUTRITION

SCI Kapsamındaki Dergi

Ocak 2022

Ocak 2022

FOODS

SCI Kapsamındaki Dergi

Ocak 2022

Ocak 2022

INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY

SCI Kapsamındaki Dergi

Bilimsel Projelerde Hakemlikler

Eylül 2024

Eylül 2024

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje

BAP Araştırma Projesi, Bayburt Üniversitesi, Türkiye

Haziran 2023

Haziran 2023

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje

BAP Araştırma Projesi, Bursa Teknik Üniversitesi, Türkiye

Mayıs 2023

Mayıs 2023

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje

BAP Araştırma Projesi, Bursa Teknik Üniversitesi, Türkiye

Şubat 2023

Şubat 2023

TÜBİTAK Projesi

1002 - Hızlı Destek Programı, Bursa Uludağ Üniversitesi, Türkiye

Kasım 2022

Kasım 2022

TÜBİTAK Projesi

1002 - Hızlı Destek Programı, Bursa Uludağ Üniversitesi, Türkiye

Mart 2022

Mart 2022

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje

BAP Araştırma Projesi, Sağlık Bilimleri Üniversitesi, Türkiye

Şubat 2022

Şubat 2022

TÜBİTAK Projesi

1002 - Hızlı Destek Programı, Bursa Uludağ Üniversitesi, Türkiye

Aralık 2021

Aralık 2021

TÜBİTAK Projesi

1002 - Hızlı Destek Programı, Bursa Uludağ Üniversitesi, Türkiye

Etkinlik Organizasyonlarındaki Görevler

Ekim 2024

Ekim 2024

Consumer and Sensory Sciences Conference (CONSENSE)

Bilimsel Kongre / Sempozyum Organizasyonu

Kamiloğlu Beştepe S.
İstanbul, Türkiye

Eylül 2024

Eylül 2024

5th International Conference on Advanced Engineering Technologies

Bilimsel Kongre / Sempozyum Organizasyonu

Kamiloğlu Beştepe S.
Bayburt, Türkiye

Kasım 2022

Kasım 2022

5. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu

Bilimsel Kongre / Sempozyum Organizasyonu

Korukluoğlu M., Özcan Sinir G., Özdemir Y., Özoğlu Ö., Ünal T. T., Kamiloğlu Beştepe S., et al.
Bursa, Türkiye

Eylül 2022

Eylül 2022

4th International Conference on Advanced Engineering Technologies (ICADET)

Bilimsel Kongre / Sempozyum Organizasyonu

Kamiloğlu Beştepe S.
Bayburt, Türkiye

Ödüller

Mayıs 2025

Mayıs 2025

Poster Birincilik Ödülü

4. Uluslararası Gıda Kimyası Kongresi

Nisan 2024

Nisan 2024

Bilim Akademisi Genç Bilim İnsanı Ödülü (BAGEP)

Bilim Akademisi

Ocak 2022

Ocak 2022

Bilimsel Makale ödülü

Pınar Enstitüsü

Haziran 2017

Haziran 2017

En Başarılı Doktora Tezi ödülü

İstanbul Teknik Üniversitesi



Atıflar

Toplam Atıf Sayısı (WOS): 3273

h-indeksi (WOS): 33

Jüri Üyelikleri

Haziran-2025

Haziran 2025

Tez Savunma (Yüksek Lisans)

Sağlıklı atıştırmalıklar için fonksiyonel bir bileşen olarak yeni nesil besin mayası formülasyonu - İstanbul Teknik Üniversitesi

Mart-2025

Mart 2025

Doktora Tez İzleme Komitesi (TİK) Üyeliği

Laktik asit bakterileri postbiyotik bileşenlerinin model ürün pastörize süt ve kaşar peynirinde fonksiyonel özellikleri ile in vitro biyoerişilebilirliğinin belirlenmesi - Ankara Üniversitesi

Ekim-2024

Ekim 2024

Tez Savunma (Doktora)

Berrak ve pulplu meyve suyu üretiminde termal proses işleminin HMF oluşumu ve teknofonksiyonel özellikleri üzerine etkisinin incelenmesi - Bursa Uludağ Üniversitesi

Ağustos-2024

Ağustos 2024

Tez Savunma (Yüksek Lisans)

Ön işlemlerin kırmızı pancar (Beta vulgaris L.) pestilinin kurutma kinetiği ve kalite parametreleri üzerindeki etkilerinin araştırılması - Bursa Uludağ Üniversitesi

Haziran-2024

Haziran 2024

Tez Savunma (Yüksek Lisans)

Valorization of fermented purple carrot pomace, a by-product from shalgam juice, as functional ingredient: A food applicatıon and assessment of bioaccessibility - İstanbul Teknik Üniversitesi

Şubat-2024

Şubat 2024

Tez Savunma (Yüksek Lisans)

Metabolite profiling of two Salvia species using UHPLC-QTOF-MS analysis in combination with molecular networking and the application of molecular docking and network pharmacology to investigate potential inhibitors and therapeutic mechanisms of Salvia species against COVID-19 treatment - University of Johannesburg

Haziran-2023

Haziran 2023

Doktora Tez İzleme Komitesi (TİK) Üyeliği

Limonlarda bulunan bazı pestisit kalıntıları üzerine farklı işleme tekniklerinin etkisinin belirlenmesi - Bursa Uludağ Üniversitesi

Mart-2023

Mart 2023

Doktora Tez İzleme Komitesi (TİK) Üyeliği

Bursa ili Uludağ yöresi arı polenlerinin kompozisyonu ve kemometrik karakterizasyonu - Bursa Uludağ Üniversitesi

Şubat-2022

Şubat 2022

Akademik Kadroya Atama-Yardımcı Doçentlik

Dr. Öğretim Üyesi Dosya Değerlendirme Jürisi - Hakkari Üniversitesi

Kasım-2021

Kasım 2021

Akademik Personel Sınavı

Öğretim Görevlisi Ön Değerlendirme ve Sınav Jürisi - Bursa Uludağ Üniversitesi

Ekim-2021

Ekim 2021

Akademik Personel Sınavı

Öğretim Görevlisi Ön Değerlendirme ve Sınav Jürisi - Bursa Uludağ Üniversitesi

Ağustos-2021

Ağustos 2021

Tez Savunma (Doktora)

Effects of novel food processing techniques on bioaccessibility and transepithelial transport of cranberrybush polyphenols - İstanbul Teknik Üniversitesi

Temmuz-2021

Temmuz 2021

Doktora Tez İzleme Komitesi (TİK) Üyeliği

Fermentation of plant based products by lactic acid bacteria and yeasts - İstanbul Teknik Üniversitesi

Şubat-2021

Şubat 2021

Tez Savunma (Yüksek Lisans)

Improving the bioaccessibility of tomato pomace bioactives by excipient emulsion in bread and tomato sauce samples - İstanbul Teknik Üniversitesi

Şubat-2021

Şubat 2021

Tez Savunma (Doktora)

Phenolic and carotenoid profiles of tomatoes collected from different parts of Turkey and antioxidant properties od dried tomatoes - İstanbul Teknik Üniversitesi