Eğitim Bilgileri
1999 - 2004
1999 - 2004Doktora
Bursa Uludağ Üniversitesi, FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ, Gıda Mühendisliği (Dr), Türkiye
1996 - 1999
1996 - 1999Yüksek Lisans
Bursa Uludağ Üniversitesi, FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ, Gıda Mühendisliği (Yl) (Tezli), Türkiye
1991 - 1996
1991 - 1996Lisans
Ege Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, Türkiye
Yaptığı Tezler
2004
2004Doktora
Meyveli ve meyve aromalı boza üretiminin araştırılması
Bursa Uludağ Üniversitesi, FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ, Gıda Mühendisliği (Dr)
1999
1999Yüksek Lisans
Taze, dondurulmuş ve kurutulmuş kayısılardan üretilen reçellerin kalitelerinin belirlenmesi
Bursa Uludağ Üniversitesi, FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ, Gıda Mühendisliği (Yl) (Tezli)
Yabancı Diller
C1 İleri
C1 İleriİngilizce
Araştırma Alanları
Gıda Mühendisliği
Gıda Teknolojisi
Gıda Biyoteknolojisi
Meyve, Sebze, Kuruyemiş Teknolojisi
Gıda İşleme (Pastörizasyon,Sterilizasyon, Soğutma, Kurutma)
Mühendislik ve Teknoloji
Akademik Ünvanlar / Görevler
2020 - Devam Ediyor
2020 - Devam EdiyorProf. Dr.
Bursa Uludağ Üniversitesi, ZİRAAT FAKÜLTESİ, GIDA MÜHENDİSLİĞİ
2012 - 2020
2012 - 2020Doç. Dr.
Bursa Uludağ Üniversitesi, ZİRAAT FAKÜLTESİ, GIDA MÜHENDİSLİĞİ
2009 - 2012
2009 - 2012Yrd. Doç. Dr.
Bursa Uludağ Üniversitesi, ZİRAAT FAKÜLTESİ, GIDA MÜHENDİSLİĞİ
2005 - 2009
2005 - 2009Öğretim Görevlisi Dr.
Bursa Uludağ Üniversitesi, ZİRAAT FAKÜLTESİ, GIDA MÜHENDİSLİĞİ
1996 - 2005
1996 - 2005Araştırma Görevlisi
Bursa Uludağ Üniversitesi, ZİRAAT FAKÜLTESİ, GIDA MÜHENDİSLİĞİ
Verdiği Dersler
Doktora
İLERİ GIDA KİMYASI
DOKTORA UZMANLIK ALAN DERSİ III
İLERİ GIDA BİYOKİMYASI
TEZ DANIŞMANLIĞI III
Yüksek Lisans
ENDÜSTRİYEL MEYVE SUYU İŞLEME TEKNOLOJİSİ
KONSERVE BİLİMİ ve TEKNOLOJİSİ
ENDÜSTRİYEL KONSERVE TEKNOLOJİSİ
YÜKSEK LİSANS UZMANLIK ALAN DERSİ II
Endüstriyel Konserve Teknolojisi
DOKTORA UZMANLIK ALAN DERSİ VI
GMB 5013 INDUSTRIAL FRUIT JUICE PRODUCTION TECHNOLOGY
ENDÜSTRİYEL MEYVE SUYU İŞLEME TEKNOLOJİSİ
Lisans
CARBONATED BEVERAGE TECHNOLOGY
FOOD CHEMISTRY II
GIDA MÜHENDİSLİĞİNDE ÜRÜN GELİŞTİRME UYGULAMALARI
CARBONATED BEVERAGE TECHNOLOGY
ORGANİK GIDALARIN İŞLENMESİ
FOOD CHEMISTRY 2
JAM, MARMALADE and JELLY TECHNOLOGY
MESLEKİ UYGULAMA -II
STERİLİZASYON TEKNİKLERİ
FRUIT JUICE PRODUCTION TECHNOLOGY
ART OF FERMENTATION AND FERMENTED FOODS
TECHNICAL ENGLISH II
TECHNICAL ENGLISH - I
GELENEKSEL GIDALAR
BİTİRME ÇALIŞMASI
GSD 3219 STERİLİZASYON TEKNİKLERİ
GSD4235 - MEYVE SUYU ÜRETİM TEKNOLOJİSİ
GMD3237 - MESLEKİ UYGULAMA I
Mesleki İngilizce
Yönetilen Tezler
Devam ediyor
Devam ediyorBütünleşik Doktora
Kombucha Kaynaklı Bakteriyel Selülozun Gıda ve Takviye Edici Gıdalarda Kullanım Olanaklarının Araştırılması
Tamer C. E. (Danışman)
S.DURGUT(Öğrenci)
Devam ediyor
Devam ediyorYüksek Lisans
MAVİ KELEBEK BEZELYESİ (CLITORIA TERNATEA) İÇECEĞİ ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA
Tamer C. E. (Danışman)
H.KÖKSAL(Öğrenci)
2021
2021Yüksek Lisans
DOMATES SALÇASI ÜRETİMİNDE BRITISH RETAIL CONSORTIUM (BRC) UYGULAMALARI
Tamer C. E. (Danışman)
E.İLTER(Öğrenci)
2019
2019Yüksek Lisans
Siyah Goji Berry (Lycium ruthenicum Murr.) ve Kırmızı Goji Berry (Lycium barbarum L.) Kullanılarak Üretilen Kombucha Çaylarının Antioksidan Aktivitelerinin Araştırılması
Tamer C. E. (Danışman)
A.ABUDUAIBIFU(Öğrenci)
2019
2019Yüksek Lisans
Farklı bitki ekstraktları ile zenginleştirilmiş kombucha içeceği üretimi üzerine bir araştırma
Tamer C. E. (Danışman)
B.TÜRKOL(Öğrenci)
2019
2019Yüksek Lisans
Karayemiş (Prunus laurocerasus), siyah havuç (Daucus carota L. ssp. sativus var. atrorubens Alef.), güvem (Prunus spinosa) ve ahududu (Rubus idaeus) kullanılarak üretilen kombucha çaylarının antioksidan aktivitelerininin araştırılması ve antosiyanin miktarının belirlenmesi
Tamer C. E. (Danışman)
A.ULUSOY(Öğrenci)
2019
2019Yüksek Lisans
Patates Cipsi Kalitesi Üzerine Farklı Formülasyonların ve Kurutma Yöntemlerinin Etkilerinin Belirlenmesi
Tamer C. E. (Danışman)
T.HALİL(Öğrenci)
2015
2015Yüksek Lisans
Doğal bitki ekstraktlarıyla zenginleştirilmiş limonlu içecek (limonata) üretimi üzerine bir araştırma
TAMER C. E. (Danışman)
F.ZEHRA(Öğrenci)
Makaleler
2025
20251. OPTIMIZATION OF VEGETABLE AND FRUIT BASED OATMEAL BAR PRODUCTION WITH RESPONSE SURFACE METHODOLOGY AND MODELLING OF DRYING PROCESS
Durgut S., ACOĞLU ÇELİK B., TAMER C. E., YOLCI ÖMEROĞLU P.
GIDA , cilt.50, sa.316, ss.284-316, 2025 (TRDizin)
2025
20252. Effects of Debittering Treatments on Some Secondary Metabolites’ Bioaccessibility, Fatty Acid, and Aroma Profiles of Semidried Gemlik Variety Black Olives
Durgut Malçok S., Tunçkal C., Özkan Karabacak A., Coşgun G., Torun M., Tamer C. E.
JOURNAL OF FOOD QUALITY , cilt.2025, sa.1, ss.1-18, 2025 (SCI-Expanded, Scopus)
2024
20243. Processing of Angelica (Angelica sylvestris L.) into a functional jam with addition of carob and cinnamon extracts: Evaluation of sensorial, physicochemical, and nutritional characteristics and in vitro bioaccessibility of phenolics
Alibasoglu E. K., Celik B. A., Ceylan Adrar F. D., Özoğlu Ö., Bekar E., Çapanoğlu Güven E., et al.
FOOD SCIENCE & NUTRITION
, cilt.12, sa.11, ss.9353-9370, 2024 (SCI-Expanded, Scopus)
2024
20244. Optimization and characterization of chestnut shell pigment extract obtained microwave assisted extraction by response surface methodology
Kocer S., Utku Copur Ö. U., Tamer C. E., Suna S., Kayahan S., Uysal E., et al.
FOOD CHEMISTRY
, cilt.443, 2024 (SCI-Expanded, Scopus)
2023
20235. Influence of a hybrid drying combined with infrared and heat pump dryer on drying characteristics, colour, thermal imaging and bioaccessibility of phenolics and antioxidant capacity of mushroom slices
Malcok S. D., ÖZKAN KARABACAK A., BEKAR E., Tunckal C., TAMER C. E.
JOURNAL OF AGRICULTURAL ENGINEERING
, cilt.54, sa.3, 2023 (SCI-Expanded, Scopus)
2023
20236. Application of response surface methodology for optimisation of Cornelian cherry - Capia pepper leather dried in a heat pump drying system
Malcok S. D., Özkan Karabacak A., Tunckal C., Tamer C. E.
JOURNAL OF AGRICULTURAL ENGINEERING
, cilt.54, sa.3, 2023 (SCI-Expanded, Scopus)
2023
20237. Optimization of Heat Pump Dryer Conditions on Bioaccessibility of Some Secondary Metabolites of Cornelian Cherry-Capia Pepper Pestil
Özkan Karabacak A., Durgut-Malcok S., Tunckal C., Tamer C. E., Pandiselvam R.
JOURNAL OF FOOD BIOCHEMISTRY
, cilt.2023, 2023 (SCI-Expanded, Scopus)
2023
20238. EVALUATION OF PHYSICOCHEMICAL, ANTIOXIDANT, MICROBIOLOGICAL AND ORGANOLEPTIC PROPERTIES OF PURPLE BASIL BEVERAGE
ÖZOĞLU Ö., KARABACAK A., Durgut S., TAMER C. E., KORUKLUOĞLU M., ÇOPUR Ö. U.
Latin American Applied Research
, cilt.53, sa.3, ss.231-240, 2023 (SCI-Expanded, Scopus)
2022
20229. Bioaccessibility of total phenolics and antioxidant activity of melon slices dried in a heat pump drying system
ÖZKAN KARABACAK A., Tunçkal C., TAMER C. E., ÇOPUR Ö. U., YOLCI ÖMEROĞLU P.
Journal of Food Measurement and Characterization
, cilt.16, sa.3, ss.2154-2171, 2022 (SCI-Expanded, Scopus)
2022
202210. MATHEMATICAL MODELLING AND OPTIMIZATION OF MELON SLICE DRYING WITH RESPONSE SURFACE METHODOLOGY IN A HEAT PUMP DRYING SYSTEM
Tunçkal C., Özkan Karabacak A., Tamer C. E., Yolcı Ömeroğlu P., Göksel Z.
Latin American Applied Research , cilt.52, sa.2, ss.101-110, 2022 (SCI-Expanded, Scopus)
2021
202111. Development of purple basil (Ocimum basilicum L.) sherbet fortified with propolis extract using response surface methodology
Özkan Karabacak A., Özoğlu Ö., Durgut S., Bagatirlar S. R., Kaçar O., Tamer C. E., et al.
JOURNAL OF FOOD MEASUREMENT AND CHARACTERIZATION
, cilt.15, sa.6, ss.4972-4991, 2021 (SCI-Expanded, Scopus)
2021
202112. Effect of High Fructose Corn Sirup on Pancreatic Ductal Adenocarcinoma Induced by Dimethyl Benzantracene (DMBA) in Rats
Özcan Sinir G., Inan S., Suna S., Tamer C. E., Akgül M. B., Bagdas D., et al.
NUTRITION AND CANCER-AN INTERNATIONAL JOURNAL
, cilt.73, sa.2, ss.339-349, 2021 (SCI-Expanded, Scopus)
2021
202113. Evaluation of bioaccessibility and functional properties of kombucha beverages fortified with different medicinal plant extracts
Tamer C. E., Temel Ş. G., Suna S., Karabacak A., Ozcan T., Ersan L. Y., et al.
TURKISH JOURNAL OF AGRICULTURE AND FORESTRY
, cilt.45, sa.1, ss.13-32, 2021 (SCI-Expanded, Scopus, TRDizin)
2020
202014. Investigations of some quality parameters and mathematical modeling of dried functional chips
Halil T., TAMER C. E., SUNA S., ÖZKAN KARABACAK A.
HEAT AND MASS TRANSFER
, cilt.56, sa.4, ss.1099-1115, 2020 (SCI-Expanded, Scopus)
2020
202015. The antimicrobial and antioxidant properties of garagurt: traditional Cornelian cherry (Cornus mas) marmalade
Savas E., Tavsanli H., Çatalkaya G., Çapanoğlu Güven E., Tamer C. E.
QUALITY ASSURANCE AND SAFETY OF CROPS & FOODS
, cilt.12, sa.2, ss.12-23, 2020 (SCI-Expanded, Scopus)
2020
202016. DETERMINATION OF PHYSICOCHEMICAL AND SENSORY PROPERTIES OF KOMBUCHA BEVERAGE PREPARED WITH SAFFRON
SUNA S., Çiftçi K., TAMER C. E.
GIDA , cilt.45, sa.1, ss.20-30, 2020 (TRDizin)
2019
201917. Ultrasound Applications in Fruit and Vegetable Processing
ÖZKAN KARABACAK A., TAMER C. E., ÇOPUR Ö. U., YAGCILARI M.
Bursa Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi , cilt.33, sa.2, ss.375-393, 2019 (TRDizin)
2019
201918. Evaluation of physicochemical and bioaccessibility properties of goji berry kombucha
Abuduaibifu A., TAMER C. E.
JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION
, cilt.43, sa.9, 2019 (SCI-Expanded, Scopus)
2019
201919. Determination of suitability of black carrot (Daucus carota L. spp. sativus var. atrorubens Alef.) juice concentrate, cherry laurel (Prunus laurocerasus), blackthorn (Prunus spinosa) and red raspberry (Rubus ideaus) for kombucha beverage production
Ulusoy A., TAMER C. E.
JOURNAL OF FOOD MEASUREMENT AND CHARACTERIZATION
, cilt.13, sa.2, ss.1524-1536, 2019 (SCI-Expanded, Scopus)
2019
201920. Farklı Yöntemlerle Kurutulan Yeşil Zeytin Katkılı Cipslerin Kurutma Kinetiği ve Bazı Kalite Parametrelerinin İncelenmesi
Halil T., TAMER C. E., ÖZKAN KARABACAK A.
BURSA ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ DERGİSİ , cilt.33, sa.1, ss.123-142, 2019 (TRDizin)
2019
201921. The effect of hot air, vacuum and microwave drying on drying characteristics, rehydration capacity, color, total phenolic content and antioxidant capacity of Kumquat (Citrus japonica)
Özcan Sinir G., Özkan Karabacak A., Tamer C. E., Çopur Ö. U.
FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
, cilt.39, sa.2, ss.475-484, 2019 (SCI-Expanded, Scopus)
2019
201922. TRENDS AND POSSIBILITIES OF THE USAGE OF MEDICINAL HERBAL EXTRACTS IN BEVERAGE PRODUCTION
Suna S., Tamer C. E., Özcan Sinir G.
NATURAL BEVERAGES
, ss.361-398, 2019 (SCI-Expanded)
2019
201923. LEMON VERBENA (LIPPIA CITRIODORA KUNTH) BEVERAGES: PHYSICOCHEMICAL PROPERTIES, CONTENTS OF TOTAL PHENOLICS AND MINERALS, AND BIOACCESSIBILITY OF ANTIOXIDANTS
Suna S., Incedayi B., Tamer C. E., Ozcan-Sinir G., Copur Ö. U.
ITALIAN JOURNAL OF FOOD SCIENCE
, cilt.31, sa.1, ss.40-53, 2019 (SCI-Expanded, Scopus)
2019
201924. Extraction Techniques for Plant-Based Bio-active Compounds
Yolcı Ömeroğlu P., Acoglu B., Ozdal T., Tamer C. E., Çopur Ö. U.
NATURAL BIO-ACTIVE COMPOUNDS, VOL 2: CHEMISTRY, PHARMACOLOGY AND HEALTH CARE PRACTICES
, ss.465-492, 2019 (SCI-Expanded)
2018
201825. A RESEARCH ON THE PRODUCTION OF GREEN COFFEE BEVERAGE FORTIFIED WITH APRICOT PULP
TAMER C. E.
GIDA , cilt.43, sa.5, ss.800-811, 2018 (TRDizin)
2018
201826. Antioxidant Capacity and Physicochemical Characteristics of Carbonated Erica Arborea Tea Beverage
SUNA S., ÖZCAN SİNİR G., TAMER C. E., İNCEDAYI B., ÇOPUR Ö. U.
BEVERAGES
, cilt.4, sa.3, 2018 (ESCI, Scopus)
2018
201827. Effects of oven, microwave and vacuum drying on drying characteristics, colour, total phenolic content and antioxidant capacity of celery slices
Karabacak A., Suna S., Tamer C. E., Copur Ö. U.
QUALITY ASSURANCE AND SAFETY OF CROPS & FOODS
, cilt.10, sa.2, ss.193-205, 2018 (SCI-Expanded, Scopus)
2017
201728. Drying Model of Sliced Apple and Effect of Vacuum Impregnation on Its Physiochemical Properties
İZLİ N., TAMER C. E., ÇOPUR Ö. U., Iski E., Yildiz B.
PHILIPPINE AGRICULTURAL SCIENTIST
, cilt.100, sa.3, ss.315-323, 2017 (SCI-Expanded, Scopus)
2017
201729. Effects of long-term consumption of high fructose corn syrup containing peach nectar on body weight gain in sprague dawley rats
ÖZCAN SİNİR G., SUNA S., Inan S., Bagdas D., TAMER C. E., ÇOPUR Ö. U., et al.
FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
, cilt.37, sa.2, ss.337-343, 2017 (SCI-Expanded, Scopus)
2017
201730. A study of fortification of lemonade with herbal extracts
TAMER C. E., Yekeler F. Z., ÇOPUR Ö. U., İNCEDAYI B., SUNA S.
FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
, cilt.37, sa.1, ss.45-51, 2017 (SCI-Expanded, Scopus)
2016
201631. Determination of physicochemical properties of mineral enriched Erica arborea herbal tea
SUNA S., TAMER C. E., İNCEDAYI B., ÖZCAN SİNİR G., ÇOPUR Ö. U.
The Journal of Agricultural Faculty of Uludag University , cilt.30, ss.440-444, 2016 (TRDizin)
2016
201632. Pulsed Electrical Field Applications for Improving Food Quality
ÖZKAN KARABACAK A., TAMER C. E., ÇOPUR Ö. U.
The Journal of AgriculturalFaculty of Uludag University , cilt.30, ss.554-562, 2016 (Hakemli Dergi)
2016
201633. Combined Use of Natural Antimicrobial Compounds with Modified Atmosphere
SEYMEN S., TAMER C. E., ÇOPUR Ö. U.
Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi , 2016 (TRDizin)
2016
201634. BIOAVAILABILITY AND DELIVERY OF NUTRACEUTICALS BY NANOPARTICLES
TAMER C. E., ÇOPUR Ö. U.
NUTRACEUTICALS
, cilt.4, ss.535-591, 2016 (SCI-Expanded)
2016
201635. Impact of different drying parameters on color, beta-carotene, antioxidant activity and minerals of apricot (Prunus armeniaca L.)
İncedayı B., Tamer C. E., Özcan Sinir G., Suna S., Çopur Ö. U.
FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
, cilt.36, sa.1, ss.171-178, 2016 (SCI-Expanded, Scopus)
2016
201636. Determination of Physicochemical Properties of Mineral Enriched Erica arborea Herbal Tea Beverage
SUNA S., TAMER C. E., İNCEDAYI B., ÖZCAN SİNİR G., ÇOPUR Ö. U.
The Journal of Agricultural Faculty of Uludag University , cilt.30, 2016 (Hakemli Dergi)
2014
201437. The Effects of Lecithin and Polyglycerol Polyricinoleate PGPR on Quality of Milk Bitter and White Chocolates
Peker B. B., TAMER C. E., SUNA S., ÇOPUR Ö. U.
Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi , cilt.27, sa.2, ss.55-69, 2014 (TRDizin)
2014
201438. Hurdle Technology for Shelf Stable Minimally Processed Potato cv. Agria
İNCEDAYI B., TAMER C. E., SUNA S., ÇOPUR Ö. U.
Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi , cilt.28, sa.1, ss.29-42, 2014 (TRDizin)
2014
201439. Yüksek Hidrostatik Basınç ve Ultrasonun Gıda Koruma Yöntemi Olarak Kullanımı
SAYIN L., TAMER C. E.
Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi , cilt.28, sa.1, ss.83-93, 2014 (TRDizin)
2014
201440. Gıda Alerjisi Reaksiyonları
KARAKILIÇ M., SUNA S., TAMER C. E., ÇOPUR Ö. U.
Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi
, cilt.28, sa.1, ss.73-80, 2014 (TRDizin)
2014
201441. Hurdle Technology for Shelf Stable MinimallyProcessed Potato cv. Agriaa
İNCEDAYI B., TAMER C. E., SUNA S., ÇOPUR Ö. U.
Bursa Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi , cilt.28, sa.1, ss.29-42, 2014 (TRDizin)
2014
201442. Rapid monitoring of volatile organic compounds: selected ion flow tube mass spectrometry (SIFT-MS)
Sinir G., Suna S., Tamer C. E.
BULGARIAN CHEMICAL COMMUNICATIONS
, cilt.46, ss.103-107, 2014 (SCI-Expanded, Scopus)
2014
201443. Development of Value-Added Products from Food Wastes
TAMER C. E., ÇOPUR Ö. U.
FOOD PROCESSING: STRATEGIES FOR QUALITY ASSESSMENT
, ss.453-475, 2014 (SCI-Expanded)
2014
201444. Impact of innovative technologies on fruit and vegetable quality
Suna S., Tamer C. E., Sayin L.
BULGARIAN CHEMICAL COMMUNICATIONS
, cilt.46, ss.131-136, 2014 (SCI-Expanded, Scopus)
2014
201445. Fruit Processing
ÇOPUR Ö. U., TAMER C. E.
FOOD PROCESSING: STRATEGIES FOR QUALITY ASSESSMENT
, ss.9-35, 2014 (SCI-Expanded)
2014
201446. Impact of drying methods on physicochemical and sensory properties of apricot pestil
Suna S., Tamer C. E., İncedayı B., Özcan Sinir G., Çopur Ö. U.
INDIAN JOURNAL OF TRADITIONAL KNOWLEDGE
, cilt.13, sa.1, ss.47-55, 2014 (SCI-Expanded, Scopus)
2013
201347. The Use of Vacuum Impregnation for Debittering Green Olives
TAMER C. E., İNCEDAYI B., Yildiz B., ÇOPUR Ö. U.
FOOD AND BIOPROCESS TECHNOLOGY
, cilt.6, sa.12, ss.3604-3612, 2013 (SCI-Expanded, Scopus)
2013
201348. The effects of lecithin and polyglycerol polyricinoleate PGPR on quality of milk bitter and white chocolate
Burak Barkın P., SUNA S., TAMER C. E., ÇOPUR Ö. U.
U.Ü. Ziraat Fakültesi Dergisi , cilt.27, sa.2, ss.55-69, 2013 (TRDizin)
2013
201349. EVALUATION OF SOME QUALITY PARAMETERS OF MINIMALY PROCESSED CELERY BY QUANTITATIVE ANALYSIS
TAMER C. E., ÇOPUR Ö. U., İNCEDAYI B., VURAL H.
JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION
, cilt.37, sa.5, ss.717-726, 2013 (SCI-Expanded, Scopus)
2013
201350. Minimal İşlenmiş Gıdalar
ÖZYÜREK H., İNCEDAYI B., TAMER C. E.
Gıda ve Yem Bilimi –Teknolojisi Dergisi , sa.13, ss.59-67, 2013 (Hakemsiz Dergi)
2013
201351. A research on the fortification applications for jelly confectionery
Tamer C. E., İncedayı B., Çopur Ö. U., Karinca M.
JOURNAL OF FOOD AGRICULTURE & ENVIRONMENT
, cilt.11, sa.2, ss.152-157, 2013 (SCI-Expanded, Scopus)
2013
201352. Determination of antioxidant activity, total phenolics and mineral contents of some functional vegetable juice
SUNA S., TAMER C. E., ÇOPUR Ö. U., TURAN M. A.
JOURNAL OF FOOD AGRICULTURE & ENVIRONMENT
, cilt.11, sa.2, ss.213-218, 2013 (SCI-Expanded, Scopus)
2013
201353. Kurutulmuş Biber ve biber Salçası Üretimi
YEKELER F., TAMER C. E., ÇOPUR Ö. U.
Tarım Türk , cilt.38, sa.7, ss.48-50, 2013 (Hakemsiz Dergi)
2012
201254. Geleneksel İçeceğimiz Salep ve Faydaları
ÖZCAN SİNİR G., TAMER C. E., ÇOPUR Ö. U.
Gıda Teknolojisi , cilt.12, ss.76-77, 2012 (Hakemsiz Dergi)
2012
201255. Evaluation of Canned Cauliflower Pickles Prepared with Different Ingredients
TAMER C. E.
African Journal Of Agricultural Research , 2012 (Hakemli Dergi)
2012
201256. A RESEARCH ON RASPBERRY AND BLACKBERRY MARMALADES PRODUCED FROM DIFFERENT CULTIVARS
Tamer C. E.
JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION
, cilt.36, sa.1, ss.74-80, 2012 (SCI-Expanded, Scopus)
2012
201257. Dondurulmuş Meyve Sebze İhracatının Analizi
ÇURKAN A., TAMER C. E., ÇOPUR Ö. U.
Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi , cilt.26, sa.1, ss.73-82, 2012 (TRDizin)
2010
201058. Antioxidant Capacity and Total Phenolics Changes of Minimally Processed Radish Stored in an Active Modified Atmosphere Under Refrigeration
İNCEDAYI B., TAMER C. E., Yonei S. P., ÇOPUR Ö. U.
ASIAN JOURNAL OF CHEMISTRY
, cilt.22, sa.10, ss.8131-8142, 2010 (SCI-Expanded, Scopus)
2010
201059. Evaluation of several Quality Criteria of Low Calorie Pumpkin Dessert
Tamer C. E., İncedayı B., Yonel S. P., Yonak S., Çopur Ö. U.
NOTULAE BOTANICAE HORTI AGROBOTANICI CLUJ-NAPOCA
, cilt.38, sa.1, ss.76-80, 2010 (SCI-Expanded, Scopus)
2010
201060. A Research on the Composition of Pomegranate Molasses
İncedayı B., Tamer C. E., Çopur Ö. U.
Journal of Agricultural Faculty of Uludag University , cilt.24, sa.2, ss.37-47, 2010 (Hakemli Dergi)
2009
200961. Use of Vacuum Impregnation for Minimally Processed Fruits and Vegetables
Tamer C. E., Çopur Ö. U.
ACTA HORTICULTURAE , cilt.877, ss.577-582, 2009 (Scopus)
2009
200962. Chitosan: an Edible Coating for Fresh-Cut Fruits and Vegetables
TAMER C. E., ÇOPUR Ö. U.
PROCEEDINGS OF THE IIIRD INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON CUCURBITS , 2009 (Scopus)
2009
200963. Physico-Chemical Properties and Fatty Acid Composition of Gemlik Variety Olives
UYLAŞER V., Incedayi B., TAMER C. E., Yilmaz N., ÇOPUR Ö. U.
ASIAN JOURNAL OF CHEMISTRY
, cilt.21, sa.4, ss.2861-2868, 2009 (SCI-Expanded, Scopus)
2009
200964. A research on the dessert produced from modified atmosphere packaged pumpkins
İNCEDAYI B., TAMER C. E., Yonel S. P., ÇOPUR Ö. U.
JOURNAL OF FOOD AGRICULTURE & ENVIRONMENT
, cilt.7, sa.2, ss.149-154, 2009 (SCI-Expanded, Scopus)
2009
200965. Hedonic Price Model of Table Olive in Turkish Markets: a Case Study of Bursa Province
TAMER C. E., UYLAŞER V., İNCEDAYI B., VURAL H., ÇOPUR Ö. U.
NOTULAE BOTANICAE HORTI AGROBOTANICI CLUJ-NAPOCA
, cilt.37, sa.1, ss.219-223, 2009 (SCI-Expanded, Scopus)
2008
200866. The quantitative analysis of some quality criteria of Gemlik variety olives
UYLAŞER V., TAMER C. E., İNCEDAYI B., VURAL H., ÇOPUR Ö. U.
JOURNAL OF FOOD AGRICULTURE & ENVIRONMENT
, cilt.6, ss.26-30, 2008 (SCI-Expanded, Scopus)
2007
200767. Chemical Composition Metabolizable Energy and Digestibility in Pea Seeds of Differing Testa and Flower Colors
CANBOLAT Ö., TAMER C. E., AÇIKGÖZ E.
Journal of Biological and Environmental Sciences
, cilt.1, sa.2, ss.59-65, 2007 (Hakemli Dergi)
2007
200768. Omega-3 Yağ Asitlerinin Sağlık Açısından Önemi
TAMER C. E., İNCEDAYI B., YILMAZ N.
Hasad Gıda , sa.262, ss.44-47, 2007 (Hakemsiz Dergi)
2007
200769. Chemical compositions of traditional Tarhana having different formulations
Tamer C. E., Kumral A., Asan M., Sahin I.
JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION
, cilt.31, sa.1, ss.116-126, 2007 (SCI-Expanded, Scopus)
2006
200670. Bazı Gıdalarımız ve Tarihçeleri III
TAMER C. E., ŞAHAN ŞENEL Y., ÇOPUR Ö. U.
Gıda. Dünya Yayınları , sa.9, ss.86, 2006 (Hakemli Dergi)
2006
200671. Gıdalarda Akrilamid Oluşumu ve İnsan Sağlığı Üzerine Etkileri
TAMER C. E., İNCEDAYI B.
Gıda , 2006 (TRDizin)
2006
200672. The effect of controlled atmosphere storage on pickle production from pickling cucumbers cv. 'Troy'
Ozer M., Akbudak B., Uylaser V., Tamer E.
EUROPEAN FOOD RESEARCH AND TECHNOLOGY
, cilt.222, sa.1-2, ss.118-129, 2006 (SCI-Expanded, Scopus)
2006
200673. A traditional Turkish beverage: Salep
Tamer C. E., Karaman B., Copur Ö. U.
FOOD REVIEWS INTERNATIONAL
, cilt.22, sa.1, ss.43-50, 2006 (SCI-Expanded, Scopus)
2006
200674. Bursa Yöresinde Yetiştirilen Zeytinlerin Bileşimleri
İNCEDAYI B., UYLAŞER V., TAMER C. E., YILMAZ N., ÇOPUR Ö. U.
Hasad Gıda , cilt.21, sa.248, ss.18-23, 2006 (Hakemsiz Dergi)
2006
200675. Bazı Gıdalarımız ve Tarihçeleri II
TAMER C. E., ŞAHAN ŞENEL Y., ÇOPUR Ö. U.
Gıda. Dünya Yayınları , sa.8, ss.92-93, 2006 (Hakemli Dergi)
2006
200676. Bazı Gıdalarımız ve Tarihçeleri I
TAMER C. E., ŞAHAN ŞENEL Y., ÇOPUR Ö. U.
Gıda. Dünya Yayınları , sa.7, ss.81-84, 2006 (Hakemli Dergi)
2005
200577. Bazı Bitkisel Yağlar ve Bileşimleri
TAMER C. E., AYDOĞAN N., İNCEDAYI B.
Dünya Gıda , sa.8, ss.71-73, 2005 (Hakemsiz Dergi)
2005
200578. A research on the production of low energy boza: a cereal based fermented beverage
Uylaser V., Tamer C. E., Copur Ö. U.
AGRO FOOD INDUSTRY HI-TECH
, cilt.16, sa.2, ss.41-44, 2005 (SCI-Expanded)
2005
200579. Bal, Bileşimi ve Sağlık Üzerine Etkileri
TAMER C. E., İNCEDAYI B., AYDOĞAN N.
Dünya Gıda , sa.2, ss.52-53, 2005 (Hakemsiz Dergi)
2005
200580. Çay ve Meyve Suyunun Beslenme ve Sağlık Açısından Önemi
TAMER C. E., İNCEDAYI B., AYDOĞAN N.
Dünya Gıda , sa.2, ss.72-74, 2005 (Hakemsiz Dergi)
2004
200481. Gıda Güvenliği ve Tarımda Planlama
TAMER C. E., İNCEDAYI B., ÇOPUR Ö. U.
Türktarım, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Dergisi
, sa.160, ss.28-31, 2004 (Hakemsiz Dergi)
2003
200382. Ekolojik Tarım ve Ülkemizdeki Durumu
TAMER C. E., İNCEDAYI B., ÇOPUR Ö. U.
Dünya Gıda , sa.6, ss.69-72, 2003 (Hakemsiz Dergi)
2003
200383. Modern Bir Catering Sistemi Cook Chill
ÇOPUR Ö. U., TAMER C. E.
Gıda , sa.28, ss.159-167, 2003 (TRDizin)
2003
200384. Boza ve Yeni Yaklaşımlar
TAMER C. E., ÇOPUR Ö. U.
Dünya Gıda Dergisi , sa.4, ss.61-62, 2003 (Hakemli Dergi)
2002
200285. Düşük Kalorili Light Boza Üretiminin Araştırılması
UYLAŞER V., TAMER C. E., ÇOPUR Ö. U.
Dünya Gıda Dergisi , sa.7, ss.119-122, 2002 (Hakemli Dergi)
2001
200186. Tarhana Üretiminde Farklı Uygulamaların Ürün Kalitesine Etkisi
Çopur Ö. U., Göçmen D., Tamer C. E., Gürbüz O.
GIDA
, sa.26, ss.339-346, 2001 (TRDizin)
2000
200087. Dondurma Üretiminde HACCP Sisteminin Uygulanması
ÇOPUR Ö. U., TAMER C. E.
Alışveriş - Market Dergisi , sa.8, ss.31-33, 2000 (Hakemsiz Dergi)
2000
200088. Taze Dondurulmuş ve Kurutulmuş Kayısılardan Üretilen Reçellerin Kalitelerinin Belirlenmesi
ÇOPUR Ö. U., TAMER C. E.
Gıda. Dünya Yayınları , sa.50, ss.46-53, 2000 (Hakemli Dergi)
2000
200089. Sebze Suyu Üretimi ve Beslenmemizdeki Önemi
ÇOPUR Ö. U., TAMER C. E.
Gıda. Dünya Yayınları , sa.59, ss.86-91, 2000 (Hakemli Dergi)
1999
199990. Alkolsüz İçeceklerde Yapay Tatlandırıcıların Kullanımı
ÇOPUR Ö. U., TAMER C. E.
Gıda. Dünya Yayınları , sa.43, ss.36-39, 1999 (Hakemli Dergi)
1998
199891. Gıdalara Isıl İşlem Uygulamada Yeni Bir Yöntem Ohmik Isıtma
ÇOPUR Ö. U., TAMER C. E.
Gıda. Dünya Yayınları , sa.37, ss.42-45, 1998 (Hakemli Dergi)
1998
199892. Gıdaların Radyasyonla Muhafazaları
ÇOPUR Ö. U., TAMER C. E.
Gıda. Dünya Yayınları , sa.26, ss.40-44, 1998 (Hakemli Dergi)
1997
199793. Gıda Katkı Maddesi Olarak Aljinatlar
ÇOPUR Ö. U., TAMER C. E.
Gıda. Dünya Yayınları , sa.24, ss.28-32, 1997 (Hakemli Dergi)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
2025
20251. The use of 3D printing technology in gluten-free snacks
PEHLİVAN E. N. H., KAMİLOĞLU BEŞTEPE S., TAMER C. E.
11th International Congress on Nutrition Obesity and Community Health, İstanbul, Türkiye, 11 Nisan 2025, (Özet Bildiri)
2024
20242. Anti-nutrients in plant-based foods and their reduction through germination
PEHLİVAN E. N. H., KAMİLOĞLU BEŞTEPE S., TAMER C. E.
14th International Academic Studies Conference, 22 Ağustos 2024, (Özet Bildiri)
2024
20243. Evaluation of Chestnut Shell Bioactive Compounds and Color Properties Using Ultrasound Assisted Extraction
Koçer S., Çopur Ö. U., Tamer C. E., Suna S., Kadıoğlu B., Çavuş S., et al.
5th International Congress on Analytical and Bioanalytical Chemistry, Antalya, Türkiye, 04 Mart 2024, ss.73, (Özet Bildiri)
2023
20234. Yumurta Kabuğu Zarı: Fonksiyonel Özellikleri ve Gıda Sanayinde Kullanım Olanakları
PEHLİVAN E., DURGUT MALÇOK S., TAMER C. E.
2. Uluslararası Geleneksel Gıdalar ve Sürdürülebilir Beslenme Sempozyumu, Mersin, Türkiye, 5 - 06 Ekim 2023, (Özet Bildiri)
2023
20235. Keçiboynuzu (Ceratonia siliqua L.) Çekirdeğinden Kafeinsiz Kahve Üretimi
Köksal H., Durgut Malçok S., Tamer C. E.
Ulusal Kahve Sempozyumu, Mersin, Türkiye, 3 - 04 Şubat 2023, (Tam Metin Bildiri)
2023
20236. Hurma Çekirdeği Kahvesi. (Sözlü Sunum).
Durgut S., Tamer C. E.
Ulusal Kahve Sempozyumu, Mersin, Türkiye, 03 Şubat 2023, (Yayınlanmadı)
2022
20227. Ultrasonik Ekstraksiyon ve Geleneksel İnfüzyon Yöntemlerinin Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Kullanılarak Üretilen Şerbet Üzerine Etkisinin İncelenmesi
YILMAZ E., Durgut S., ÖZDEMİR K., TAMER C. E., UYLAŞER V., KAÇAR O.
5. GELENEKSEL GIDALAR SEMPOZYUMU, Bursa, Türkiye, 24 Kasım 2022, (Özet Bildiri)
2022
20228. Isı pompalı Kurutucu ile Kurutulan Kızılcık (Cornus mas. L.) - Kapya Biber (Capsicum annuum) Pestilinin Yanıt Yüzey Metodu Kullanılarak Optimizasyonu, Kurutma Karakteristiklerinin ve in vitro Biyoyararlılıklarının Belirlenmesi
Durgut S., Özkan Karabacak A., Tamer C. E., Tunçkal C.
12. Gıda Mühendisliği Öğrenci Kongresi, Bursa, Türkiye, 21 - 22 Mart 2022, ss.244, (Özet Bildiri)
2022
20229. Antidiyabetik Etkili Fitokimyasallar ve Kullanım Olanakları
Durgut S., ÖZKAN KARABACAK A., TAMER C. E.
12. GIDA MÜHENDİSLİĞİ ÖĞRENCİ KONGRESİ, Türkiye, 21 Mart 2022, ss.2, (Özet Bildiri)
2022
202210. ANTİFRİZ PROTEİNLERİNİN DONDURULMUŞ GIDALARDA UYGULANMASI
Özgören A. S., Özgören A. S., Özcan Sinir G., Tamer C. E.
12. GIDA MÜHENDİSLİĞİ ÖĞRENCİ KONGRESİ, Bursa, Türkiye, 21 - 22 Mart 2022, ss.3, (Özet Bildiri)
2020
202011. Kestane kabuğu tozunun bazı fizikokimyasal özelliklerinin araştırılması
Koçer S., ÇOPUR Ö. U., TAMER C. E., SUNA S., Kadıoğlu B.
Türkiye 13. Gıda Kongresi, Türkiye, 21 Ekim 2020, (Özet Bildiri)
2019
201912. A Research on Potential Use of Prickly Pear (Opuntia ficus indica) in Food Industry
DOĞAN N., İNCEDAYI B., TAMER C. E., ÇOPUR Ö. U.
1st International Gobeklitepe Agriculture Congress, 25 - 27 Kasım 2019, (Tam Metin Bildiri)
2018
201813. Antimikrobiyal Gıda Ambalajlarındaki Gelişmeler
HALİL T., TAMER C. E.
International Eurasian Congress on Natural Nutrition and Healthy Life’xx 2018``, 12 - 15 Temmuz 2018, (Tam Metin Bildiri)
2018
201814. Ultrasound: As a Pre-treatment in Fruit and Vegetable Processing
ÖZKAN KARABACAK A., TAMER C. E., ÇOPUR Ö. U., YAĞCILAR M.
International Congress on Engineering and Life Science, 26 - 29 Nisan 2018, (Tam Metin Bildiri)
2018
201815. Drying Kinetics and Color Properties of Lemon Balm (Melissa officinalis)Leaves Dried by Convective Hot Air Drying
SUNA S., ÖZKAN KARABACAK A., TAMER C. E., ÇOPUR Ö. U.
XIIIth International Conference of Food Physicists, 23 - 25 Ekim 2018, (Tam Metin Bildiri)
2018
201816. Determination of Physicochemical Properties, Bioaccessibility of Phenolics and Antioxidant Capacity of Mineral Enriched Linden Herbal Tea Beverage
SUNA S., TAMER C. E., ÇOPUR Ö. U.
ICBFBS 2018: 20th International Conference on Biotechnology, Food and Beverage Sciences, 12 - 13 Şubat 2018, (Tam Metin Bildiri)
2018
201817. Influence Of Convectıve Hot Aır Dryıng On Dryıng Kınetıcs And Some Qualıty Characterıstıcs Of Pumpkın Slıces
ÖZKAN KARABACAK A., TAMER C. E., SUNA S., ÇOPUR Ö. U.
18th Internatıonal Nutrıtıon Dıagnostıcs Conference, 22 - 25 Eylül 2018, (Özet Bildiri)
2018
201818. Kombuchanın Tarımda Mikrobiyal Gübre Olarak Kullanımı
ULUSOY A., TAMER C. E.
5. Ulusal Tarım Kongresi, Türkiye, 6 - 08 Eylül 2018, (Özet Bildiri)
2018
201819. Effects of convective hot air drying on drying characteristics, colour, total phenolic content and antioxidant capacity of carrot slices.
ÖZKAN KARABACAK A., TAMER C. E., ÇOPUR Ö. U.
International Congress on Engineering and Life Science, 26 - 29 Nisan 2018, (Tam Metin Bildiri)
2018
201820. Food Safety and Quality Issues in Organic Farming
Şahin Dİlmenler P., YOLCI ÖMEROĞLU P., TAMER C. E., ÇOPUR Ö. U.
International Agricultural Science Congress, 9 - 12 Mayıs 2018, (Özet Bildiri)
2018
201821. Effect of Non-Thermal Food Processing Technologies on Reducing Pesticide Residues
Acoğlu B., YOLCI ÖMEROĞLU P., TAMER C. E., ÇOPUR Ö. U.
1st International GAP Agriculture and Livestock Congress, 25 - 27 Nisan 2018, (Özet Bildiri)
2018
201822. A General Research on Traditional Food in Bursa
Koç E., TAMER C. E., YOLCI ÖMEROĞLU P., ÖZDAL T., ÇOPUR Ö. U.
4th International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, 19 - 21 Nisan 2018, (Özet Bildiri)
2018
201823. The Functional and Sensorial Properties of Angelica Jam from Bursa
Koç E., YOLCI ÖMEROĞLU P., TAMER C. E., CEYLAN F. D., ÇAPANOĞLU GÜVEN E., ÇOPUR Ö. U.
4th International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus., 19 - 21 Nisan 2018, (Özet Bildiri)
2018
201824. Protection of Traditional Foods with Geographical Indications
TAMER C. E., Koç E., YOLCI ÖMEROĞLU P., ÖZDAL T., ÇOPUR Ö. U.
4th International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, 19 - 21 Nisan 2018, (Özet Bildiri)
2018
201825. Determination of Physicochemical Properties,Bioaccessibility of Phenolics and Antioxidant Capacity of Mineral Enriched Linden Herbal TeaBeverage
SUNA S., TAMER C. E., ÇOPUR Ö. U.
ICBFBS Amsterdam 2018: 20th International Conference on Biotechnology, Food and Beverage Sciences, 12 - 13 Şubat 2018, (Tam Metin Bildiri)
2017
201726. An overwiev of medicinal and aromatic plants
TÜRKOL B., TAMER C. E.
4. ULUSLARARASI GIDA KONGRESİ, Bursa, Türkiye, 28 - 29 Eylül 2017, ss.5, (Özet Bildiri)
2017
201727. NUTRITIONAL VALUE AND FUNCTIONAL PROPERTIES OF CHINESE YAM
ABUDUAIBIFU A., TAMER C. E.
4. ULUSLARASI GIDA KONGRESİ, Bursa, Türkiye, 28 - 29 Eylül 2017, ss.9, (Özet Bildiri)
2017
201728. Volatile composition change of strawberry after several processing
ÖZCAN SİNİR G., TAMER C. E., ÇOPUR Ö. U.
15th Weurman Flavour Research Symposium, 18 - 22 Eylül 2017, ss.97, (Özet Bildiri)
2017
201729. Human Perception and Instrumentation of Aroma
ÖZCAN SİNİR G., TAMER C. E., ÇOPUR Ö. U.
15th Weurman Flavour Research Symposium., 18 - 22 Eylül 2017, (Özet Bildiri)
2017
201730. Determination of Total Phenolic Content and Antioxidant Capacities of energy Reduced Erica Arborea Herbal Tea Beverages Via an In-Vitro digestion Method
SUNA S., TAMER C. E., ÇOPUR Ö. U.
5th International Conference on Food Digestion, 4 - 06 Nisan 2017, (Özet Bildiri)
2017
201731. Encapsulation of Bioactive Compounds.
Acoğlu B., ÖZDAL T., YOLCI ÖMEROĞLU P., TAMER C. E., ÇOPUR Ö. U.
1st International Congress on Medical and Aromatic Plants “Natural and Healthy Life”, 10 - 12 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)
2016
201632. Nutritional Composition and Health Effects of Jujube
ÖZCAN SİNİR G., TAMER C. E., ÇOPUR Ö. U.
27th International Scientific-Expert Congress of Agriculture and Food Industry, 26 - 28 Eylül 2016, (Tam Metin Bildiri)
2016
201633. Determination of Physicochemical Properties of Mineral Enriched Erica arborea Herbal Tea Beverage
SUNA S., TAMER C. E., İNCEDAYI B., ÖZCAN SİNİR G., ÇOPUR Ö. U.
27th International Scientific-Expert Congress of Agriculture and Food Industry, 26 - 28 Eylül 2016, (Tam Metin Bildiri)
2016
201634. Extending the shelflife of asparagus Asparagus officinalis by using modified atmosphere packaging
Durmuş F., Şahin K. G., TAMER C. E., ÇOPUR Ö. U.
27th International Scientific-Expert Congress of Agriculture and Food Industry, 26 - 28 Eylül 2016, (Özet Bildiri)
2016
201635. Antioxidant Activity Total Phenolic Content And Physicochemical Properties Of Carbonated Erica Arborea Herbal Tea Beverage
ÖZCAN SİNİR G., SUNA S., TAMER C. E., İNCEDAYI B., ÇOPUR Ö. U.
II International Conference on Food Chemistry & Technology, 14 - 16 Kasım 2016, (Özet Bildiri)
2016
201636. The use of alternative technologies to mitigate acrylamide formation in heat treated foods
ÖZKAN KARABACAK A., TAMER C. E., ÇOPUR Ö. U.
First Food Chemistry Conference - Shaping the Future of Food Quality, Health and Safety, Amsterdam, Hollanda, 30 Ekim - 01 Kasım 2016, (Özet Bildiri)
2016
201637. Evaluation of Physicochemical Properties Bioaccessibility of Phenolics and Antioxidant Activity of Linden Herbal Tea Beverage
ÇOPUR Ö. U., TAMER C. E., SUNA S., ÖZCAN SİNİR G., İNCEDAYI B.
17th International Nutrition & Diagnostics Conference, 9 - 12 Ekim 2016, (Özet Bildiri)
2016
201638. A Study on The Productıon of Aprıcot Nectar Fortıfıed Wıth Green Coffee Extract
ÇOPUR Ö. U., TAMER C. E., ÖZKAN KARABACAK A., SUNA S.
17th International Nutrition & Diagnostics Conference, PRAG, Çek Cumhuriyeti, 9 - 12 Ekim 2016, (Özet Bildiri)
2016
201639. Fortıfıcatıon of Lemonade with Several Herb Extracts
TAMER C. E., YEKELER F. Z., ÇOPUR Ö. U., İNCEDAYI B., SUNA S.
17th International Nutrition & Diagnostics Conference, PRAG, 3 - 06 Ekim 2016, (Özet Bildiri)
2016
201640. Fortification of Lemonade with Several Herb Extracts
TAMER C. E., YEKELER F. Z., ÇOPUR Ö. U., İNCEDAYI B., SUNA S.
16th International Nutrition Diagnostics Conference, 3 - 06 Ekim 2016, (Özet Bildiri)
2016
201641. A Study on the Production of Apricot Nectar Enriched with Green Coffee Extract
ÇOPUR Ö. U., TAMER C. E., ÖZKAN KARABACAK A., SUNA S.
16th International Nutrition & Diagnostics Conference, Prag, Çek Cumhuriyeti, 3 - 06 Ekim 2016, (Özet Bildiri)
2016
201642. Evaluatıon of Physıcochemıcal Propertıes Bıoaccessıbılıty of Phenolıcs and Antıoxıdant Actıvıty of Lınden Herbal Tea Beverage
ÇOPUR Ö. U., TAMER C. E., SUNA S., ÖZCAN SİNİR G., İNCEDAYI B.
17th International Nutrition & Diagnostics Conference, PRAG, Çek Cumhuriyeti, 3 - 06 Ekim 2016, (Özet Bildiri)
2016
201643. Kombucha Tea and Its Health Promotıng Effects
TAMER C. E., SUNA S., ÖZKAN KARABACAK A., ÇOPUR Ö. U., TÜRKOL B.
17th International Nutrition & Diagnostics Conference, PRAG, Çek Cumhuriyeti, 3 - 06 Ekim 2016, (Özet Bildiri)
2016
201644. Combined Use of Natural Antimicrobial Compounds with Modified Atmosphere Packaging of Fresh Fruit and Vegetables
SEYMEN S., TAMER C. E., ÇOPUR Ö. U.
27th International Scientific-Expert Congress of Agriculture and Food Industry, Bursa, Türkiye, 26 - 28 Eylül 2016, (Özet Bildiri)
2016
201645. Pulsed Electrical Field Applications for Improving Food Quality
ÖZKAN KARABACAK A., TAMER C. E., ÇOPUR Ö. U.
27th International Scientific-Expert Congress of Agriculture and Food Industry, Bursa, Türkiye, 26 - 28 Eylül 2016, (Tam Metin Bildiri)
2016
201646. The Use of Vacuum Impregnation for Debittering Green Olives
TAMER C. E., İNCEDAYI B., YILDIZ B., ÇOPUR Ö. U.
18th World Congress of Food Science & Technology, 21 - 25 Ağustos 2016, ss.1137, (Özet Bildiri)
2016
201647. Hurdle Technology for Shelf Stable Minimally Processed Potato cv Agria
İNCEDAYI B., TAMER C. E., SUNA S., ÇOPUR Ö. U.
18th World Congress of Food Science & Technology, 21 - 25 Ağustos 2016, (Özet Bildiri)
2015
201548. VAKUM ALTINDA KURUTMANIN DİLİMLENMİŞ AYVANIN RENK VE C VİTAMİNİ İÇERİĞİNE ETKİSİ
ÖZCAN SİNİR G., SUNA S., TAMER C. E., ÇOPUR Ö. U.
Pamukkale Gıda Sempozyumu III, Türkiye, 13 - 15 Mayıs 2015, (Özet Bildiri)
2015
201549. ORTA NEMLİ GIDALARIN GIDA SANAYİNDEKİ YERİ
ÖZCAN SİNİR G., SUNA S., TAMER C. E.
Pamukkale Gıda Sempozyumu III, Türkiye, 13 - 15 Mayıs 2015, (Özet Bildiri)
2014
201450. A Traditional Beverage The Ottoman Sherbet
TAMER C. E., ÖZCAN SİNİR G., ÇOPUR Ö. U.
2nd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, 24 Ekim 2014, (Tam Metin Bildiri)
2014
201451. Practices of Food Enrichment
SUNA S., TAMER C. E., ÇOPUR Ö. U.
Bursa 3rd International Food Congress, 26 - 27 Eylül 2014, (Özet Bildiri)
2014
201452. Applications of ozone for waste treatment in food technology
TAMER C. E., Sayın L., ÇOPUR Ö. U.
Bursa 3rd International Food Congress, 26 - 27 Eylül 2014, (Özet Bildiri)
2014
201453. Bioavailibility of trace minerals
ÖZCAN SİNİR G., TAMER C. E., ÇOPUR Ö. U.
Bursa 3rd International Food Congress, 26 - 27 Eylül 2014, (Özet Bildiri)
2014
201454. Akıllı Ambalajlama Teknolojisi ve İzlenebilirlik
SUNA S., TAMER C. E., ÇOPUR Ö. U.
Bursa 3rd International Food Congress, 26 - 27 Eylül 2014, (Özet Bildiri)
2014
201455. Dietary and functional properties of chestnut
Er H., TAMER C. E., ÇOPUR Ö. U.
Bursa 3rd International Food Congress, 26 - 27 Eylül 2014, (Özet Bildiri)
2014
201456. Bioavailability of Trace Minerals
ÖZCAN SİNİR G., TAMER C. E., ÇOPUR Ö. U.
Bursa 3. Uluslararası Gıda Kongresi, 26 Eylül 2014, (Özet Bildiri)
2014
201457. Application of Ozone for Waste Treatment in Food Technology
TAMER C. E., SAYIN L., ÇOPUR Ö. U.
Bursa 3. Uluslararası Gıda Kongresi, 26 Eylül 2014, (Özet Bildiri)
2014
201458. Nanotechnology and ethics in food science
ÖZCAN SİNİR G., TAMER C. E., İNCEDAYI B., ÇOPUR Ö. U.
Bursa 3. Uluslararası Gıda Kongresi – Gıda 2023 Vizyonu, Türkiye, 26 - 27 Eylül 2014, (Özet Bildiri)
2014
201459. Practises of Food Enrichment
SUNA S., TAMER C. E., ÇOPUR Ö. U.
Bursa 3. Uluslararası Gıda Kongresi, 26 Eylül 2014, (Özet Bildiri)
2014
201460. Dietary and Functional Properties of Chestnut (Castanea Sativa Mill.).
ER H., TAMER C. E., ÇOPUR Ö. U.
Bursa 3. Uluslararası Gıda Kongresi, 26 Eylül 2014, (Özet Bildiri)
2014
201461. Rapid Monitoring of Volatile Organic Compounds: Selected Ion Flow Tube: Mass Spectrofotometry (SIFT-MS)
ÖZCAN SİNİR G., SUNA S., TAMER C. E.
XITH INTERNATIONAL CONFERENCE OF FOOD PHYSICISTS FOOD PHYSICS AND INNOVATIVE TECHNOLOGIES, 10 Haziran 2014, (Tam Metin Bildiri)
2014
201462. Aseptik Elma Suyu Üretiminde HACCP Uygulamaları
TAMER C. E., İNCEDAYI B., AYDOĞAN N.
Türkiye 8. Gıda Kongresi, Türkiye, 26 - 28 Mayıs 2014, ss.57, (Özet Bildiri)
2012
201263. The Main Difficulties Encountered in Candied Chestnut Production
Incedayi B., Tamer C. E., Copur Ö. U.
5th International Chestnut Symposium, West Virginia, Amerika Birleşik Devletleri, 4 - 08 Eylül 2012, cilt.1019, ss.153-156, (Tam Metin Bildiri)
2013
201364. Ihlamur Tilia argentea ekstraktı ile içime hazır ıhlamur çayı içeceğinin farklı tüketim koşullarına bağlı olası genotoksik antigenotoksik etkilerinin in vivo araştırılması
ÇOPUR Ö. U., TAMER C. E., İNCEDAYI B., SUNA S., ÖZCAN SİNİR G., İNAN ÖZTÜRKOĞLU S., et al.
Uludağ Üniversitesi III. Bilgilendirme ve Ar-Ge Günleri, Bursa, Türkiye, 12 - 14 Kasım 2013
2013
201365. Ihlamur (Tiia argentea) Ekstraktı ile içime hazır ıhlamur çayı içeceğinin Farklı Tüketim Koşullrına Bağlı Olası Genotoksik / Antigenotoksik Etkilerinin in-vivo Araştırılması
ÇOPUR Ö. U., SÖNMEZ G., ÇİNKILIÇ N., TAMER C. E., İNCEDAYI B., VATAN Ö., et al.
Uludağ Üniversitesi Bilgilendirme ve ARGE günleri, Türkiye, 12 - 14 Kasım 2013, (Özet Bildiri)
2013
201366. Doğal bitki ekstraktlarından bitki çayı içeceği üretimi üzerine bir araştırma
ÇOPUR Ö. U., TAMER C. E., İNCEDAYI B., SUNA S., ÖZCAN SİNİR G.
Uludağ Üniversitesi Bilgilendirme ve Ar-Ge Günleri, Bursa, Türkiye, 12 - 14 Kasım 2013
2013
201367. Grape Based Traditional Products
İNCEDAYI B., TAMER C. E., ÇOPUR Ö. U.
2nd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, 24 - 26 Ekim 2013, ss.420, (Özet Bildiri)
2013
201368. Kuymak (Mıhlama)
ÖZCAN SİNİR G., TAMER C. E., ÇOPUR Ö. U.
2nd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, 24 Ekim 2013, (Tam Metin Bildiri)
2013
201369. Effects of High Fructose Corn Syrup (HFCS) on Health
ÖZCAN SİNİR G., TAMER C. E., İNCEDAYI B., SUNA S., ÇOPUR Ö. U.
ICFSN 2013 - International Conference on Food Science and Nutrition, 7 - 09 Temmuz 2013, cilt.1015, (Tam Metin Bildiri)
2013
201370. Determination of Antioxidant Activity and Total Phenolics of Erica Arborea Herbal Tea Beverage
SUNA S., İNCEDAYI B., TAMER C. E., ÖZCAN SİNİR G., ÇOPUR Ö. U.
ICFSN 2013 - International Conference on Food Science and Nutrition, 7 - 09 Temmuz 2013, (Tam Metin Bildiri)
2008
200871. Food Nanotechnology
PALA C., TAMER C. E., İNCEDAYI B., ÇOPUR Ö. U.
4. Nanobilim ve Nanoteknoloji (NanoTRIV) Konferansı, Türkiye, 9 - 13 Haziran 2008, ss.320, (Özet Bildiri)
2012
201272. Yüksek Fruktozlu Mısır Şurubu Tüketiminin Obezite ve Pankreas Kanseri Oluşumuna Etkisinin Araştırılması
ÇOPUR Ö. U., ERCAN İ., SÖNMEZ G., UYLAŞER V., TAMER C. E., KAYA E., et al.
Uludağ Üniversitesi II. Bilgilendirme ve Ar-Ge Günleri, Bursa, Türkiye, 13 - 15 Kasım 2012
2012
201273. Effect of cold storage on antioxidant activity and total phenolics of minimally processed carrot (Daucus carota)
İNCEDAYI B., TAMER C. E., ÇOPUR Ö. U.
BIT's 1st Annual World Congress of SQ Foods, 1 - 03 Kasım 2012, (Özet Bildiri)
2012
201274. Çikolata Kaplı Kestane Şekerlemelerinin Fizikokimyasal ve Mikrobiyolojik Özellikleri Üzerine Bir Araştırma
TAMER C. E., YILDIZ G., UYLAŞER V., ÇOPUR Ö. U.
III. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Konya, Türkiye, 10 - 12 Mayıs 2012, (Özet Bildiri)
2012
201275. Kırmızı Pancar Turşusu Üretimi Üzerine Bir Araştırma
TAMER C. E., İNCEDAYI B., ÇOPUR Ö. U., KAYAHAN M.
III. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Türkiye, 10 - 12 Mayıs 2012, ss.320-325, (Tam Metin Bildiri)
2012
201276. Salep ve Bileşiminde Yer Alan Hidrokolloidlerden Glukomannanın Özellikleri
TAMER C. E., İNCEDAYI B., ÇOPUR Ö. U.
Türkiye II. Orkide ve Salep Çalıştayı, Türkiye, 25 - 26 Nisan 2012, (Tam Metin Bildiri)
2011
201177. Modifiye atmosfer uygulaması ve minimal işlem görmüş fresh cut gıdalar
İNCEDAYI B., TAMER C. E., ÇOPUR Ö. U.
Uludağ Üniversitesi Bilgilendirme ve Ar-Ge Günleri, Bursa, Türkiye, 15 - 16 Kasım 2011
2011
201178. Sugar Free Sweeteners: Sugar Alcohols
ÖZCAN SİNİR G., TAMER C. E., SUNA S.
TUBITAK-MAM 4th International Congress on Food and Nutrition, 12 - 14 Ekim 2011, (Özet Bildiri)
2011
201179. Effects of processing methods on biophenolic components of table olives (Olea europaea)
İNCEDAYI B., TAMER C. E., ÇOPUR Ö. U.
4 th International Congress on Food and Nutrition, İstanbul, Türkiye, 12 - 14 Ekim 2011, ss.149, (Özet Bildiri)
2011
201180. Phytochemicals of artichoke (Cynara scolymus L.) and its effects on health
TAMER C. E., İNCEDAYI B., ÇOPUR Ö. U.
4 th International Congress on Food and Nutrition, 12 - 14 Ekim 2011, ss.147, (Özet Bildiri)
2011
201181. Effects of different drying processes and pretreatments ofn quality properties and nutrients of Lentinus edodes (Shiitake) mushroom
SUNA S., OZTURK A., TAMER C. E., ÇOPUR Ö. U.
EURO Food Chem XVI, 6 - 08 Temmuz 2011, (Özet Bildiri)
2011
201182. Effects of different peeling methods on quality of canned peppers
İNCEDAYI B., TAMER C. E., ÇOPUR Ö. U.
Eurofoodchem XVI, 6 - 08 Temmuz 2011, cilt.61, ss.49-50, (Özet Bildiri)
2011
201183. Optimization of the Low Calorie Candied Chestnut Production
TAMER C. E., ŞENKOYUNCU A., İNCEDAYI B., ÇOPUR Ö. U.
Eurofoodchem XVI, 6 - 08 Temmuz 2011, cilt.61, ss.101, (Özet Bildiri)
2011
201184. Bursa’da Gıda Sektörü ve Gıda Güvenliği
TAMER C. E., SUNA S., ÇOPUR Ö. U.
TMMOB Bursa 3. Kent Sempozyumu, Türkiye, 29 - 30 Nisan 2011, (Tam Metin Bildiri)
2010
201085. Havayolu Yemek Hizmetlerinde Gıda Güvenliğinin Sağlanması
TAMER C. E., İNCEDAYI B., ÇOPUR Ö. U.
Toplu Beslenme Sistemleri Sempozyumu, Türkiye, 3 - 06 Haziran 2010, ss.121-126, (Tam Metin Bildiri)
2010
201086. Effects Of Different Applications On Quality Of Minimally Processed Fresh Cut Carrot
İNCEDAYI B., TAMER C. E., PARSEKER YÖNEL S., SUNA S., ÇOPUR Ö. U.
Toplu Beslenme Sistemleri Sempozyumu, Kıbrıs (Kktc), 3 - 06 Haziran 2010
2010
201087. Yemek Sanayiinde Mönü Planlama ve Önemi
İNCEDAYI B., TAMER C. E., İNCEDAYI A., ÇOPUR Ö. U.
Toplu Beslenme Sistemleri Sempozyumu, Türkiye, 3 - 06 Haziran 2010, ss.127-134, (Tam Metin Bildiri)
2010
201088. Farklı siyah üzüm çeşitlerinin hardaliye üretimine uygunluğunun belirlenmesi üzerine bir araştırma
İNCEDAYI B., TAMER C. E., ŞENKOYUNCU A., ÇOPUR Ö. U.
1st International Symposium on “Traditional Foods From Adriatic to Caucasus”, Türkiye, 15 - 17 Nisan 2010, ss.1044-1047, (Tam Metin Bildiri)
2010
201089. Farklı yörelerden temin edilen kestanelerin kestane şekeri üretimine uygunluğunun belirlenmesi
TAMER C. E., İNCEDAYI B., SUNA S., ÇOPUR Ö. U.
1st International Symposium on “Traditional Foods From Adriatic to Caucasus”, Türkiye, 15 - 17 Nisan 2010, (Tam Metin Bildiri)
2010
201090. Gıdada Suyun Önemi
ÇOPUR Ö. U., TAMER C. E., A Ş.
Bursa II. Su Sempozyumu, Bursa, Türkiye, 22 - 24 Mart 2010
2009
200991. Use of Vacuum Impregnation for Minimally Processed Fruits and Vegetables
Tamer C. E., Copur Ö. U.
6th International Postharvest Symposium, Antalya, Türkiye, 8 - 12 Nisan 2009, cilt.877, ss.577-582, (Tam Metin Bildiri)
2009
200992. Chitosan: an Edible Coating for Fresh-Cut Fruits and Vegetables
Tamer C. E., Copur Ö. U.
6th International Postharvest Symposium, Antalya, Türkiye, 8 - 12 Nisan 2009, cilt.877, ss.619-625, (Tam Metin Bildiri)
2008
200893. Modifiye Atmosfer Uygulaması ve Fresh - Cut Gıdalar
İNCEDAYI B., TAMER C. E., ÇOPUR Ö. U.
Bahçe Ürünlerinde IV. Muhafaza ve Pazarlama Sempozyumu, Türkiye, 8 - 11 Ekim 2008, cilt.398, (Tam Metin Bildiri)
2008
200894. Sebzelerin Radyasyonla Muhafazası
ÖZTÜRK A., TAMER C. E., SUNA S., ÇOPUR Ö. U.
7. Sebze Tarımı Sempozyumu, Yalova, Türkiye, 26 - 29 Ağustos 2008
2008
200895. Mantar Konservesi Üretiminde HACCP Sisteminin Uygulanması
TAMER C. E., İNCEDAYI B., ÖZTÜRK A., ÇOPUR Ö. U.
VIII. Ulusal Tarım Ekonomisi Kongresi, Türkiye, 25 - 27 Haziran 2008, ss.461-473, (Tam Metin Bildiri)
2008
200896. Nar ekşisinin bileşimi üzerine bir araştırma
İNCEDAYI B., TAMER C. E., ÇOPUR Ö. U.
Türkiye 10. Gıda Kongresi, Erzurum, Türkiye, 21 - 23 Mayıs 2008, ss.61, (Özet Bildiri)
2004
200497. Geleneksel Bir İçeceğimiz Boza
TAMER C. E., ÇOPUR Ö. U.
Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Van, Türkiye, 23 - 24 Eylül 2004, ss.85-89
2004
200498. Besinsel Liflerin Sağlık Üzerine Etkileri
TAMER C. E., AYDOĞAN N., ÇOPUR Ö. U.
Türkiye 8. Gıda Kongresi, Bursa, Türkiye, 26 - 28 Mayıs 2004, ss.30
2004
200499. Dondurulmuş Gıdalarda Raf Ömrünü Etkileyen Faktörler
TAMER C. E., YENİPAZARLI Ö., ÇOPUR Ö. U.
Türkiye 8. Gıda Kongresi, Bursa, Türkiye, 26 - 28 Mayıs 2004, ss.99
2004
2004100. Geleneksel Bir İçeceğimiz Salep
TAMER C. E., KARAMAN B., AYDOĞAN N., ÇOPUR Ö. U.
Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Van, Türkiye, 23 - 24 Eylül 2004, ss.100-103
2004
2004101. Geleneksel Gıdalarımızdan Pişmaniye, Cezerye ve Pestil
İNCEDAYI B., TAMER C. E., AYDOĞAN N., ÇOPUR Ö. U.
Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Türkiye, 23 - 24 Eylül 2004, cilt.67, (Tam Metin Bildiri)
2004
2004102. Bazı Geleneksel Fermente Gıdalarımız ve Sağlık Üzerindeki Etkileri
TAMER C. E., İNCEDAYI B., AYDOĞAN N., ÇOPUR Ö. U.
Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Türkiye, 22 - 24 Eylül 2004, (Tam Metin Bildiri)
2004
2004103. Gıdalarda Akrilamid Oluşumu ve İnsan Sağlığı Üzerine Etkileri
İNCEDAYI B., TAMER C. E.
Türkiye 8. Gıda Kongresi, Türkiye, 26 - 28 Mayıs 2004, ss.44, (Özet Bildiri)
2004
2004104. Greyfurt Suyu ve İlaçlarla Etkileşimi
İNCEDAYI B., TAMER C. E.
Türkiye 8. Gıda Kongresi, Türkiye, 26 - 28 Mayıs 2004, ss.56, (Özet Bildiri)
1999
1999105. Mutfak Ekipmanlarındaki Son Yenilikler ve Standartlar
CESUR S., BALIKÇILAR H., ÇOPUR Ö. U., TAMER C. E.
2000’li Yıllarda TSK’nde Beslenme Kontrol Sistemleri Sempozyumu, İstanbul, Türkiye, 16 - 17 Kasım 1999, ss.55-62
1999
1999106. Bursa Yöresinde Doğal Olarak Yetişen Kuşburnu Rosa spp Meyvelerinin Bazı Özelliklerinin Belirlenmesi Üzerine Bir Araştırma
Türkben C., Çopur Ö. U., Tamer C. E., Şahan Y.
Türkiye 3. Ulusal Bahçe Bitkileri Kongresi, Ankara, Türkiye, 14 - 17 Eylül 1999, ss.809-814, (Tam Metin Bildiri)
1999
1999107. Bursa Yöresinde Doğal Olarak Yetişen Kuşburnu (Rosa spp.) Meyvelerinin Bazı Özelliklerinin Belirlenmesi Üzerine Bir Araştırma
TÜRKBEN C., ÇOPUR Ö. U., TAMER C. E., ŞAHAN Y.
Türkiye III. Ulusal Bahçe Bitkileri Kongresi, Türkiye, 14 Eylül 1999 - 17 Eylül 1998, ss.809-814, (Tam Metin Bildiri)
1996
1996108. Gıda Muhafazasında Yeni Bir Yöntem Sous Vide
ÇOPUR Ö. U., TAMER C. E.
1. Levazım Sempozyumu, İstanbul, Türkiye, 13 - 15 Kasım 1996, ss.10
Kitaplar
2025
20251. Drinks and foods enriched with cinnamon
TAMER C. E., ÖZKAN KARABACAK A., DURGUT S.
Cinnamon: Production, Processing, and Functional Properties, Farag Mohamed A., Ramadan Mohamed Fawzy, Editör, Elsevier, ss.557-582, 2025
2025
20252. Functional food for cancer management: integrating complementary approaches
ÖZKAN KARABACAK A., SAYGIDEĞER DEMİR B., TAMER C. E., SAYGIDEĞER Y., SÜFER Ö.
Unleashing the Power of Functional Foods and Novel Bioactives, Petkoska Anka Trajkovska, Sarkar Tanmay, Smaoui Slim, Editör, Elsevier, ss.271-298, 2025
2024
20243. Sherbet: A Traditional Beverage
Durgut Malçok S., Özkan Karabacak A., Tamer C. E.
Futuristic Trends in Agriculture Engineering & Food Sciences, Bhavana, Editör, Iterative International Publishers, Mohali, ss.242-251, 2024
2024
20244. Fonksiyonel Özellikler
ÖZKAN KARABACAK A., TAMER C. E., DURGUT MALÇOK S.
Gıdaların Mühendislik ve Kalite Özellikleri, ÇALIŞKAN KOÇ GÜLŞAH, SÜFER ÖZGE, Editör, Nobel Akademik Yayıncılık, ss.397-448, 2024
2022
20225. Gıda Sanayinde Kombucha Biyoselülozunun Değerlendirme Olanakları
TAMER C. E., AKPINAR BAYİZİT A., ÖZKAN KARABACAK A., DURGUT S., TUNÇKAL C., BAYRAMOĞLU G., et al.
Gıda Mühendisliği Alanında Yeni Yaklaşımlar, Gül, H., Hayıt, F., Editör, İksad Yayınevi, ss.67-124, 2022
2022
20226. FERMENTASYONDAN SORUMLU MİKROORGANİZMALAR ÜZERİNE YENİLİKÇİ TEKNOLOJİLERİN ETKİSİ
ÖZOĞLU Ö., Durgut S., TAMER C. E., KORUKLUOĞLU M.
GIDA MÜHENDİSLİĞİ ALANINDA YENİ YAKLAŞIMLAR, Hayıt Fatma, Gül Hülya, Editör, IKSAD Publishing House, Ankara, ss.33-66, 2022
2020
20207. Role of Encapsulation in Functional Beverages
Özdal T., Yolcı Ömeroğlu P., Tamer C. E.
The Science of Beverages. Biotechnological Progress and Beverage Consumption, Alexandru Grumezescu,Alina Maria Holban, Editör, Academic International Press , Kingston Upon Hull, ss.195-232, 2020
2019
20198. Toxicological Aspects of Ingredients Used in Nonalcoholic Beverages
Tamer C. E., Suna S., Özcan Sinir G.
The Science of Beverages Vol 6-Non-Alcoholic Beverages, ALEXANDRU MIHAI GRUMEZESCU,ALINA MARIA HOLBAN, Editör, Elsevier Science, Oxford/Amsterdam , Cambridge, ss.441-481, 2019
2019
20199. Trends and Possibilities of the Usage of Medicinal Herbal Extracts in Beverage Production
Suna S., Tamer C. E., Özcan Sinir G.
The Science of Beverages Vol 13: Natural Beverages, ALEXANDRU MIHAI GRUMEZESCU,ALINA MARIA HOLBAN, Editör, Elsevier Science, Oxford/Amsterdam , Cambridge, ss.361-398, 2019
2019
201910. Extraction techniques for plant-based bio-active compounds
YOLCI ÖMEROĞLU P., Acoğlu B., ÖZDAL T., TAMER C. E., ÇOPUR Ö. U.
Natural Bio-active Compounds.Volume 2: Chemistry, Pharmacology and Health Care Practices, Mallappa Kumara Swamy, Mohd Sayeed Akhtar, Editör, Springer, ss.465-492, 2019
2019
201911. Functional and traditional nonalcoholic beverages in Turkey.
TAMER C. E., YOLCI ÖMEROĞLU P., ÇOPUR Ö. U.
The Science of Beverages. Vol. 6. Non-Alcoholic Beverages, ALEXANDRU MIHAI GRUMEZESCU, ALINA MARIA HOLBAN, Editör, Elsevier, Kinglington, ss.483-513, 2019
2019
201912. Kombucha Tea: A Promising Fermented Functional Beverage
Özcan Sinir G., Tamer C. E., Suna S.
The Science of Beverages Vol 5 Fermented Beverages., ALEXANDRU MIHAI GRUMEZESCU,ALINA MARIA HOLBAN, Editör, Elsevier Science, Oxford/Amsterdam , Cambridge, ss.401-432, 2019
2016
201613. Bioavailability and Delivery of Nutraceuticals by Nanoparticles
TAMER C. E., ÇOPUR Ö. U.
Nanotechnology in the Agri Food Industry Nutraceuticals, Grumezescu, A.M, Editör, Academic Press , ss.535-575, 2016
2015
201514. BURSA İLE ÖZDEŞLEŞMİŞ TATLAR
TURHAN Ş., TAMER C. E.
Uludağ Üniversitesi 40 Yıl Kitabı, Prof.Dr. Cafer ÇİFTÇİDoç.Dr. Hasan Basri ÖCALAN, Editör, Bilnet Matbaacılık İstanbul, Bursa, ss.405-443, 2015
2014
201415. Development of Value-Added Products from Food Wastes
Tamer C. E., Çopur Ö. U.
Food Processing: Strategies for Quality Assessment "Fruit Processing", A. Malik et al., Editör, Springer, London/Berlin , New York, ss.453-475, 2014
2014
201416. Fruit Processing
Çopur Ö. U., Tamer C. E.
Food Processing: Strategies for Quality Assessment "Fruit Processing", A. Malik et al., Editör, Springer, London/Berlin , New York, ss.9-35, 2014
Desteklenen Projeler
2024 - Devam Ediyor
2024 - Devam EdiyorDunaliella salina'dan Yeşil ve Yenilikçi Tekniklerle Karotenoid Eldesi ve Ekstraktın Enkapsülasyonu
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
ÇOPUR Ö. U. (Yürütücü), AKPINAR BAYİZİT A., TAMER C. E., KARA A., YOLCI ÖMEROĞLU P., BEKAR E., et al.
2023 - Devam Ediyor
2023 - Devam EdiyorBİYOTEKNOLOJİK ATIK OLARAK KOMBUCHA BAKTERİYEL SELÜLOZUNUN SCOBY GIDA SANAYİİNDE VE BİYONANOKOMPOZİT AMBALAJ MALZEMESİ ÜRETİMİNDE DEĞERLENDİRME OLANAKLARININ ARAŞTIRILMASI
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer
ÇOPUR Ö. U. (Yürütücü), ACOĞLU ÇELİK B., BAYRAMOĞLU G., TUNÇKAL C., KAMİLOĞLU BEŞTEPE S., YOLCI ÖMEROĞLU P., et al.
2023 - Devam Ediyor
2023 - Devam EdiyorMikroalg (Dunaliella salina) ilavesiyle fonksiyonelliği zenginleştirilmiş kocayemiş (Arbutus unedo L.) cipsinin kuruma karakteristikleri ile kalite parametrelerinin belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
ÖZKAN KARABACAK A. (Yürütücü), ÖZBEK Y. E., YETAN E., TAMER C. E., AKPINAR BAYİZİT A., TUNÇKAL C., et al.
2023 - 2031
2023 - 2031FONKSİYONEL BİTKİSEL BAZLI ÜRÜNLERİN GELİŞTİRİLMESİ
TÜBİTAK Projesi , 2244 - TÜBİTAK Sanayi Doktora Programı Projesi
Akpınar Bayizit A., Tamer C. E., Çopur Ö. U.
2020 - 2023
2020 - 2023Farklı Ekstraksiyon Yöntemleriyle Elde Edilen KestaneKabuğu Pigmentlerinin Enkapsüle Edilerek Fizikokimyasal Özelliklerinin Belirlenmesi ve Gıda Sanayinde Kullanım Olanaklarının Araştırılması
TAGEM Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü Projesi
Çopur Ö. U., Koçer S., Tamer C. E., Suna S.
2019 - 2023
2019 - 2023
Support to Sustainable Honey Value…
AB Destekli Diğer Projeler
(Proje Özeti)
Dokuzlu S. (Yürütücü), Hidier E., Gürkan C., Dall'olio R., Erdal B., Çopur Ö. U., et al.
2021 - 2022
2021 - 2022Isı Pompalı Kurutucu ile Kurutulan Kızılcık - Kapya Biber Pestilinin Yanıt Yüzey Metodu Kullanılarak Optimizasyonu Kurutma Karakteristiklerinin ve in vitro Biyoyararlılıklarının Belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer
TAMER C. E. (Yürütücü), ÖZKAN KARABACAK A., DURGUT S., TUNÇKAL C.
2016 - 2021
2016 - 2021FARKLI BİTKİ EKSTRAKTLARI İLE ZENGİNLEŞTİRİLMİŞ KOMBUCHA İÇECEĞİNİN FONKSİYONEL ÖZELLİKLERİNİN VE ANTİKANSEROJENİK ETKİLERİNİN ARAŞTIRILMASI
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
Suna S., Tamer C. E. (Yürütücü), Özkan Karabacak A., Çeçener G., Temel Ş. G.
2011 - 2021
2011 - 2021Uludağ Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Araştırma Merkezi Altyapısının Oluşturulması
Diğer Özel Kurumlarca Desteklenen Proje
Çopur Ö. U. (Yürütücü), Gürbüz O., Özcan T., Tamer C. E., Akpınar Bayizit A., İncedayı B.
2014 - 2018
2014 - 2018Farklı Bitki Ekstraktları İle Zenginleştirilmiş Ekmek Üretiminin Araştırılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
Özcan Sinir G., Çopur Ö. U. (Yürütücü), Tamer C. E., İncedayı B., Suna S.
2012 - 2018
2012 - 2018Doğal Bitki Ekstraktlarından Bitki Çayı İçeceği Üretimi Üzerine Bir Araştırma
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
Özcan Sinir G., Suna S., İncedayı B. (Yürütücü), Çopur Ö. U., Tamer C. E.
2013 - 2016
2013 - 2016Doğal Bitki Ekstraktlarıyla Zenginleştirilmiş Limonlu İçecek Limonata Üretimi Üzerine Bir Araştırma
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
İNCEDAYI B., TAMER C. E. (Yürütücü), ÇOPUR Ö. U.
2011 - 2016
2011 - 2016
Yüksek Fruktozlu Mısır Şurubu Tüketiminin Obezite ve Pankreas Kanseri Oluşumuna Etkisinin Araştırılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
SÖNMEZ G., SARANDÖL E., ERCAN İ., İNCEDAYI B., TAMER C. E., ÇOPUR Ö. U. (Yürütücü), et al.
2010 - 2012
2010 - 2012Yumuşak Şekerleme Üretiminde Zenginleştirme Uygulamaları
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
Tamer C. E. (Yürütücü), Çopur Ö. U., İncedayı B.
2008 - 2010
2008 - 2010Minimal İşlem Görmüş Bazı Sebzelerin Raf Ömrü ve Kalitesi Üzerine Farklı Uygulamaların Etkileri
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
TAMER C. E., İNCEDAYI B.
2007 - 2009
2007 - 2009Minimal İşlem Görmüş Bazı Sebzelerin Raf Ömrü ve Kalitesi Üzerine Farklı Uygulamaların Etkileri
TÜBİTAK Projesi , 1002 - Hızlı Destek Programı
Çopur Ö. U. (Yürütücü), Tamer C. E.
1997 - 1999
1997 - 1999Taze Dondurulmuş ve Kurutulmuş Kayısılardan Üretilen Reçellerin Kalitelerinin Belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
Çopur Ö. U. (Yürütücü), Tamer C. E.
Patent
2021
2021SEBZE VE MEYVE BAZLİ YULAFLI BAR VE ÜRETİM YÖNTEMİ
Patent
Başvuru Yapıldı, Buluşun Başvuru Numarası: 2021/014423 , Standart Tescil
2018
2018Opuntia ficus-indica (Dikenli incir) meyvesinin gıda ürünlerinde kullanımı
Patent
Başvuru Yapıldı, Buluşun Başvuru Numarası: 2018/10280 , Standart Tescil
2015
2015Bitki çayı ekstraktı (demi) içeren içecek.
Patent
Tescil Edildi, Buluşun Tescil No: 2012/09534 , Standart Tescil
Bilimsel Dergilerdeki Faaliyetler
2023 - Devam Ediyor
2023 - Devam Ediyor