Prof. Dr. CANAN ECE TAMER


ZİRAAT FAKÜLTESİ, GIDA MÜHENDİSLİĞİ

Gıda Teknolojisi


WoS Araştırma Alanları: Gıda Bilimi Ve Teknolojisi, Mühendislik Bilişim Ve Teknoloji (Eng), Tarım Ve Çevre Bilimleri (Age)


Avesis Araştırma Alanları: Gıda Mühendisliği, Gıda Teknolojisi, Gıda Biyoteknolojisi, Meyve, Sebze, Kuruyemiş Teknolojisi, Gıda İşleme (Pastörizasyon,Sterilizasyon, Soğutma, Kurutma), Mühendislik ve Teknoloji


Yayınlardaki İsimler: Tamer C. E., Tamer, E.

Araştırmacı kurumdan ayrılmıştır

Metrikler

Yayın

227

Yayın (WoS)

52

Yayın (Scopus)

49

Atıf (WoS)

648

H-İndeks (WoS)

14

Atıf (Scopus)

688

H-İndeks (Scopus)

15

Atıf (Scholar)

1096

H-İndeks (Scholar)

17

Atıf (TrDizin)

37

H-İndeks (TrDizin)

3

Atıf (Sobiad)

207

H-İndeks (Sobiad)

9

Atıf (Diğer Toplam)

90

Proje

17

Fikri Mülkiyet

3

Tez Danışmanlığı

8

Açık Erişim

8
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

Eğitim Bilgileri

1999 - 2004

1999 - 2004

Doktora

Bursa Uludağ Üniversitesi, FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ, Gıda Mühendisliği (Dr), Türkiye

1996 - 1999

1996 - 1999

Yüksek Lisans

Bursa Uludağ Üniversitesi, FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ, Gıda Mühendisliği (Yl) (Tezli), Türkiye

1991 - 1996

1991 - 1996

Lisans

Ege Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, Türkiye

Yaptığı Tezler

2004

2004

Doktora

Meyveli ve meyve aromalı boza üretiminin araştırılması

Bursa Uludağ Üniversitesi, FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ, Gıda Mühendisliği (Dr)

1999

1999

Yüksek Lisans

Taze, dondurulmuş ve kurutulmuş kayısılardan üretilen reçellerin kalitelerinin belirlenmesi

Bursa Uludağ Üniversitesi, FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ, Gıda Mühendisliği (Yl) (Tezli)

Yabancı Diller

C1 İleri

C1 İleri

İngilizce

Araştırma Alanları

Gıda Mühendisliği

Gıda Teknolojisi

Gıda Biyoteknolojisi

Meyve, Sebze, Kuruyemiş Teknolojisi

Gıda İşleme (Pastörizasyon,Sterilizasyon, Soğutma, Kurutma)

Mühendislik ve Teknoloji

Akademik Ünvanlar / Görevler

2020 - Devam Ediyor

2020 - Devam Ediyor

Prof. Dr.

Bursa Uludağ Üniversitesi, ZİRAAT FAKÜLTESİ, GIDA MÜHENDİSLİĞİ

2012 - 2020

2012 - 2020

Doç. Dr.

Bursa Uludağ Üniversitesi, ZİRAAT FAKÜLTESİ, GIDA MÜHENDİSLİĞİ

2009 - 2012

2009 - 2012

Yrd. Doç. Dr.

Bursa Uludağ Üniversitesi, ZİRAAT FAKÜLTESİ, GIDA MÜHENDİSLİĞİ

2005 - 2009

2005 - 2009

Öğretim Görevlisi Dr.

Bursa Uludağ Üniversitesi, ZİRAAT FAKÜLTESİ, GIDA MÜHENDİSLİĞİ

1996 - 2005

1996 - 2005

Araştırma Görevlisi

Bursa Uludağ Üniversitesi, ZİRAAT FAKÜLTESİ, GIDA MÜHENDİSLİĞİ

Verdiği Dersler

Doktora

Doktora

İLERİ GIDA KİMYASI

DOKTORA UZMANLIK ALAN DERSİ III

İLERİ GIDA BİYOKİMYASI

TEZ DANIŞMANLIĞI III

Yüksek Lisans

Yüksek Lisans

ENDÜSTRİYEL MEYVE SUYU İŞLEME TEKNOLOJİSİ

KONSERVE BİLİMİ ve TEKNOLOJİSİ

ENDÜSTRİYEL KONSERVE TEKNOLOJİSİ

YÜKSEK LİSANS UZMANLIK ALAN DERSİ II

Endüstriyel Konserve Teknolojisi

DOKTORA UZMANLIK ALAN DERSİ VI

GMB 5013 INDUSTRIAL FRUIT JUICE PRODUCTION TECHNOLOGY

ENDÜSTRİYEL MEYVE SUYU İŞLEME TEKNOLOJİSİ

Lisans

Lisans

CARBONATED BEVERAGE TECHNOLOGY

FOOD CHEMISTRY II

GIDA MÜHENDİSLİĞİNDE ÜRÜN GELİŞTİRME UYGULAMALARI

CARBONATED BEVERAGE TECHNOLOGY

ORGANİK GIDALARIN İŞLENMESİ

FOOD CHEMISTRY 2

JAM, MARMALADE and JELLY TECHNOLOGY

MESLEKİ UYGULAMA -II

STERİLİZASYON TEKNİKLERİ

FRUIT JUICE PRODUCTION TECHNOLOGY

ART OF FERMENTATION AND FERMENTED FOODS

TECHNICAL ENGLISH II

TECHNICAL ENGLISH - I

GELENEKSEL GIDALAR

BİTİRME ÇALIŞMASI

GSD 3219 STERİLİZASYON TEKNİKLERİ

GSD4235 - MEYVE SUYU ÜRETİM TEKNOLOJİSİ

GMD3237 - MESLEKİ UYGULAMA I

Mesleki İngilizce

Yönetilen Tezler

Devam ediyor

Devam ediyor

Yüksek Lisans

MAVİ KELEBEK BEZELYESİ (CLITORIA TERNATEA) İÇECEĞİ ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA

Tamer C. E. (Danışman)

H.KÖKSAL(Öğrenci)

Makaleler

Tümü (93)
SCI-E, SSCI, AHCI (46)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (47)
ESCI (1)
Scopus (44)
TRDizin (18)
Diğer Yayınlar (27)

Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler

2025

2025

1. The use of 3D printing technology in gluten-free snacks

PEHLİVAN E. N. H., KAMİLOĞLU BEŞTEPE S., TAMER C. E.

11th International Congress on Nutrition Obesity and Community Health, İstanbul, Türkiye, 11 Nisan 2025, (Özet Bildiri)

2024

2024

2. Anti-nutrients in plant-based foods and their reduction through germination

PEHLİVAN E. N. H., KAMİLOĞLU BEŞTEPE S., TAMER C. E.

14th International Academic Studies Conference, 22 Ağustos 2024, (Özet Bildiri)

2024

2024

3. Evaluation of Chestnut Shell Bioactive Compounds and Color Properties Using Ultrasound Assisted Extraction

Koçer S., Çopur Ö. U., Tamer C. E., Suna S., Kadıoğlu B., Çavuş S., et al.

5th International Congress on Analytical and Bioanalytical Chemistry, Antalya, Türkiye, 04 Mart 2024, ss.73, (Özet Bildiri)

2023

2023

4. Yumurta Kabuğu Zarı: Fonksiyonel Özellikleri ve Gıda Sanayinde Kullanım Olanakları

PEHLİVAN E., DURGUT MALÇOK S., TAMER C. E.

2. Uluslararası Geleneksel Gıdalar ve Sürdürülebilir Beslenme Sempozyumu, Mersin, Türkiye, 5 - 06 Ekim 2023, (Özet Bildiri)

2023

2023

5. Keçiboynuzu (Ceratonia siliqua L.) Çekirdeğinden Kafeinsiz Kahve Üretimi

Köksal H., Durgut Malçok S., Tamer C. E.

Ulusal Kahve Sempozyumu, Mersin, Türkiye, 3 - 04 Şubat 2023, (Tam Metin Bildiri)

2023

2023

6. Hurma Çekirdeği Kahvesi. (Sözlü Sunum).

Durgut S., Tamer C. E.

Ulusal Kahve Sempozyumu, Mersin, Türkiye, 03 Şubat 2023, (Yayınlanmadı)

2022

2022

9. Antidiyabetik Etkili Fitokimyasallar ve Kullanım Olanakları

Durgut S., ÖZKAN KARABACAK A., TAMER C. E.

12. GIDA MÜHENDİSLİĞİ ÖĞRENCİ KONGRESİ, Türkiye, 21 Mart 2022, ss.2, (Özet Bildiri)

2022

2022

10. ANTİFRİZ PROTEİNLERİNİN DONDURULMUŞ GIDALARDA UYGULANMASI

Özgören A. S., Özgören A. S., Özcan Sinir G., Tamer C. E.

12. GIDA MÜHENDİSLİĞİ ÖĞRENCİ KONGRESİ, Bursa, Türkiye, 21 - 22 Mart 2022, ss.3, (Özet Bildiri)

2019

2019

12. A Research on Potential Use of Prickly Pear (Opuntia ficus indica) in Food Industry

DOĞAN N., İNCEDAYI B., TAMER C. E., ÇOPUR Ö. U.

1st International Gobeklitepe Agriculture Congress, 25 - 27 Kasım 2019, (Tam Metin Bildiri)

2018

2018

13. Antimikrobiyal Gıda Ambalajlarındaki Gelişmeler

HALİL T., TAMER C. E.

International Eurasian Congress on Natural Nutrition and Healthy Life’xx 2018``, 12 - 15 Temmuz 2018, (Tam Metin Bildiri)

2018

2018

14. Ultrasound: As a Pre-treatment in Fruit and Vegetable Processing

ÖZKAN KARABACAK A., TAMER C. E., ÇOPUR Ö. U., YAĞCILAR M.

International Congress on Engineering and Life Science, 26 - 29 Nisan 2018, (Tam Metin Bildiri)

2018

2018

16. Determination of Physicochemical Properties, Bioaccessibility of Phenolics and Antioxidant Capacity of Mineral Enriched Linden Herbal Tea Beverage

SUNA S., TAMER C. E., ÇOPUR Ö. U.

ICBFBS 2018: 20th International Conference on Biotechnology, Food and Beverage Sciences, 12 - 13 Şubat 2018, (Tam Metin Bildiri)

2018

2018

18. Kombuchanın Tarımda Mikrobiyal Gübre Olarak Kullanımı

ULUSOY A., TAMER C. E.

5. Ulusal Tarım Kongresi, Türkiye, 6 - 08 Eylül 2018, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2018

2018

20. Food Safety and Quality Issues in Organic Farming

Şahin Dİlmenler P., YOLCI ÖMEROĞLU P., TAMER C. E., ÇOPUR Ö. U.

International Agricultural Science Congress, 9 - 12 Mayıs 2018, (Özet Bildiri)

2018

2018

21. Effect of Non-Thermal Food Processing Technologies on Reducing Pesticide Residues

Acoğlu B., YOLCI ÖMEROĞLU P., TAMER C. E., ÇOPUR Ö. U.

1st International GAP Agriculture and Livestock Congress, 25 - 27 Nisan 2018, (Özet Bildiri)

2018

2018

22. A General Research on Traditional Food in Bursa

Koç E., TAMER C. E., YOLCI ÖMEROĞLU P., ÖZDAL T., ÇOPUR Ö. U.

4th International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, 19 - 21 Nisan 2018, (Özet Bildiri)

2018

2018

23. The Functional and Sensorial Properties of Angelica Jam from Bursa

Koç E., YOLCI ÖMEROĞLU P., TAMER C. E., CEYLAN F. D., ÇAPANOĞLU GÜVEN E., ÇOPUR Ö. U.

4th International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus., 19 - 21 Nisan 2018, (Özet Bildiri)

2018

2018

24. Protection of Traditional Foods with Geographical Indications

TAMER C. E., Koç E., YOLCI ÖMEROĞLU P., ÖZDAL T., ÇOPUR Ö. U.

4th International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, 19 - 21 Nisan 2018, (Özet Bildiri)

2018

2018

25. Determination of Physicochemical Properties,Bioaccessibility of Phenolics and Antioxidant Capacity of Mineral Enriched Linden Herbal TeaBeverage

SUNA S., TAMER C. E., ÇOPUR Ö. U.

ICBFBS Amsterdam 2018: 20th International Conference on Biotechnology, Food and Beverage Sciences, 12 - 13 Şubat 2018, (Tam Metin Bildiri)

2017

2017

26. An overwiev of medicinal and aromatic plants

TÜRKOL B., TAMER C. E.

4. ULUSLARARASI GIDA KONGRESİ, Bursa, Türkiye, 28 - 29 Eylül 2017, ss.5, (Özet Bildiri)

2017

2017

27. NUTRITIONAL VALUE AND FUNCTIONAL PROPERTIES OF CHINESE YAM

ABUDUAIBIFU A., TAMER C. E.

4. ULUSLARASI GIDA KONGRESİ, Bursa, Türkiye, 28 - 29 Eylül 2017, ss.9, (Özet Bildiri)

2017

2017

28. Volatile composition change of strawberry after several processing

ÖZCAN SİNİR G., TAMER C. E., ÇOPUR Ö. U.

15th Weurman Flavour Research Symposium, 18 - 22 Eylül 2017, ss.97, (Özet Bildiri)

2017

2017

29. Human Perception and Instrumentation of Aroma

ÖZCAN SİNİR G., TAMER C. E., ÇOPUR Ö. U.

15th Weurman Flavour Research Symposium., 18 - 22 Eylül 2017, (Özet Bildiri)

2017

2017

31. Encapsulation of Bioactive Compounds.

Acoğlu B., ÖZDAL T., YOLCI ÖMEROĞLU P., TAMER C. E., ÇOPUR Ö. U.

1st International Congress on Medical and Aromatic Plants “Natural and Healthy Life”, 10 - 12 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)

2016

2016

32. Nutritional Composition and Health Effects of Jujube

ÖZCAN SİNİR G., TAMER C. E., ÇOPUR Ö. U.

27th International Scientific-Expert Congress of Agriculture and Food Industry, 26 - 28 Eylül 2016, (Tam Metin Bildiri)

2016

2016

33. Determination of Physicochemical Properties of Mineral Enriched Erica arborea Herbal Tea Beverage

SUNA S., TAMER C. E., İNCEDAYI B., ÖZCAN SİNİR G., ÇOPUR Ö. U.

27th International Scientific-Expert Congress of Agriculture and Food Industry, 26 - 28 Eylül 2016, (Tam Metin Bildiri)

2016

2016

34. Extending the shelflife of asparagus Asparagus officinalis by using modified atmosphere packaging

Durmuş F., Şahin K. G., TAMER C. E., ÇOPUR Ö. U.

27th International Scientific-Expert Congress of Agriculture and Food Industry, 26 - 28 Eylül 2016, (Özet Bildiri)

2016

2016

36. The use of alternative technologies to mitigate acrylamide formation in heat treated foods

ÖZKAN KARABACAK A., TAMER C. E., ÇOPUR Ö. U.

First Food Chemistry Conference - Shaping the Future of Food Quality, Health and Safety, Amsterdam, Hollanda, 30 Ekim - 01 Kasım 2016, (Özet Bildiri)

2016

2016

38. A Study on The Productıon of Aprıcot Nectar Fortıfıed Wıth Green Coffee Extract

ÇOPUR Ö. U., TAMER C. E., ÖZKAN KARABACAK A., SUNA S.

17th International Nutrition & Diagnostics Conference, PRAG, Çek Cumhuriyeti, 9 - 12 Ekim 2016, (Özet Bildiri)

2016

2016

39. Fortıfıcatıon of Lemonade with Several Herb Extracts

TAMER C. E., YEKELER F. Z., ÇOPUR Ö. U., İNCEDAYI B., SUNA S.

17th International Nutrition & Diagnostics Conference, PRAG, 3 - 06 Ekim 2016, (Özet Bildiri)

2016

2016

40. Fortification of Lemonade with Several Herb Extracts

TAMER C. E., YEKELER F. Z., ÇOPUR Ö. U., İNCEDAYI B., SUNA S.

16th International Nutrition Diagnostics Conference, 3 - 06 Ekim 2016, (Özet Bildiri)

2016

2016

41. A Study on the Production of Apricot Nectar Enriched with Green Coffee Extract

ÇOPUR Ö. U., TAMER C. E., ÖZKAN KARABACAK A., SUNA S.

16th International Nutrition & Diagnostics Conference, Prag, Çek Cumhuriyeti, 3 - 06 Ekim 2016, (Özet Bildiri)

2016

2016

43. Kombucha Tea and Its Health Promotıng Effects

TAMER C. E., SUNA S., ÖZKAN KARABACAK A., ÇOPUR Ö. U., TÜRKOL B.

17th International Nutrition & Diagnostics Conference, PRAG, Çek Cumhuriyeti, 3 - 06 Ekim 2016, (Özet Bildiri)

2016

2016

44. Combined Use of Natural Antimicrobial Compounds with Modified Atmosphere Packaging of Fresh Fruit and Vegetables

SEYMEN S., TAMER C. E., ÇOPUR Ö. U.

27th International Scientific-Expert Congress of Agriculture and Food Industry, Bursa, Türkiye, 26 - 28 Eylül 2016, (Özet Bildiri)

2016

2016

45. Pulsed Electrical Field Applications for Improving Food Quality

ÖZKAN KARABACAK A., TAMER C. E., ÇOPUR Ö. U.

27th International Scientific-Expert Congress of Agriculture and Food Industry, Bursa, Türkiye, 26 - 28 Eylül 2016, (Tam Metin Bildiri)

2016

2016

46. The Use of Vacuum Impregnation for Debittering Green Olives

TAMER C. E., İNCEDAYI B., YILDIZ B., ÇOPUR Ö. U.

18th World Congress of Food Science & Technology, 21 - 25 Ağustos 2016, ss.1137, (Özet Bildiri)

2016

2016

47. Hurdle Technology for Shelf Stable Minimally Processed Potato cv Agria

İNCEDAYI B., TAMER C. E., SUNA S., ÇOPUR Ö. U.

18th World Congress of Food Science & Technology, 21 - 25 Ağustos 2016, (Özet Bildiri)

2015

2015

49. ORTA NEMLİ GIDALARIN GIDA SANAYİNDEKİ YERİ

ÖZCAN SİNİR G., SUNA S., TAMER C. E.

Pamukkale Gıda Sempozyumu III, Türkiye, 13 - 15 Mayıs 2015, (Özet Bildiri)

2014

2014

50. A Traditional Beverage The Ottoman Sherbet

TAMER C. E., ÖZCAN SİNİR G., ÇOPUR Ö. U.

2nd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, 24 Ekim 2014, (Tam Metin Bildiri)

2014

2014

51. Practices of Food Enrichment

SUNA S., TAMER C. E., ÇOPUR Ö. U.

Bursa 3rd International Food Congress, 26 - 27 Eylül 2014, (Özet Bildiri)

2014

2014

52. Applications of ozone for waste treatment in food technology

TAMER C. E., Sayın L., ÇOPUR Ö. U.

Bursa 3rd International Food Congress, 26 - 27 Eylül 2014, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2014

2014

53. Bioavailibility of trace minerals

ÖZCAN SİNİR G., TAMER C. E., ÇOPUR Ö. U.

Bursa 3rd International Food Congress, 26 - 27 Eylül 2014, (Özet Bildiri)

2014

2014

54. Akıllı Ambalajlama Teknolojisi ve İzlenebilirlik

SUNA S., TAMER C. E., ÇOPUR Ö. U.

Bursa 3rd International Food Congress, 26 - 27 Eylül 2014, (Özet Bildiri)

2014

2014

55. Dietary and functional properties of chestnut

Er H., TAMER C. E., ÇOPUR Ö. U.

Bursa 3rd International Food Congress, 26 - 27 Eylül 2014, (Özet Bildiri)

2014

2014

56. Bioavailability of Trace Minerals

ÖZCAN SİNİR G., TAMER C. E., ÇOPUR Ö. U.

Bursa 3. Uluslararası Gıda Kongresi, 26 Eylül 2014, (Özet Bildiri)

2014

2014

57. Application of Ozone for Waste Treatment in Food Technology

TAMER C. E., SAYIN L., ÇOPUR Ö. U.

Bursa 3. Uluslararası Gıda Kongresi, 26 Eylül 2014, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2014

2014

58. Nanotechnology and ethics in food science

ÖZCAN SİNİR G., TAMER C. E., İNCEDAYI B., ÇOPUR Ö. U.

Bursa 3. Uluslararası Gıda Kongresi – Gıda 2023 Vizyonu, Türkiye, 26 - 27 Eylül 2014, (Özet Bildiri)

2014

2014

59. Practises of Food Enrichment

SUNA S., TAMER C. E., ÇOPUR Ö. U.

Bursa 3. Uluslararası Gıda Kongresi, 26 Eylül 2014, (Özet Bildiri)

2014

2014

60. Dietary and Functional Properties of Chestnut (Castanea Sativa Mill.).

ER H., TAMER C. E., ÇOPUR Ö. U.

Bursa 3. Uluslararası Gıda Kongresi, 26 Eylül 2014, (Özet Bildiri)

2014

2014

61. Rapid Monitoring of Volatile Organic Compounds: Selected Ion Flow Tube: Mass Spectrofotometry (SIFT-MS)

ÖZCAN SİNİR G., SUNA S., TAMER C. E.

XITH INTERNATIONAL CONFERENCE OF FOOD PHYSICISTS FOOD PHYSICS AND INNOVATIVE TECHNOLOGIES, 10 Haziran 2014, (Tam Metin Bildiri)

2014

2014

62. Aseptik Elma Suyu Üretiminde HACCP Uygulamaları

TAMER C. E., İNCEDAYI B., AYDOĞAN N.

Türkiye 8. Gıda Kongresi, Türkiye, 26 - 28 Mayıs 2014, ss.57, (Özet Bildiri)

2012

2012

63. The Main Difficulties Encountered in Candied Chestnut Production

Incedayi B., Tamer C. E., Copur Ö. U.

5th International Chestnut Symposium, West Virginia, Amerika Birleşik Devletleri, 4 - 08 Eylül 2012, cilt.1019, ss.153-156, (Tam Metin Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma identifier identifier

2013

2013

66. Doğal bitki ekstraktlarından bitki çayı içeceği üretimi üzerine bir araştırma

ÇOPUR Ö. U., TAMER C. E., İNCEDAYI B., SUNA S., ÖZCAN SİNİR G.

Uludağ Üniversitesi Bilgilendirme ve Ar-Ge Günleri, Bursa, Türkiye, 12 - 14 Kasım 2013

2013

2013

67. Grape Based Traditional Products

İNCEDAYI B., TAMER C. E., ÇOPUR Ö. U.

2nd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, 24 - 26 Ekim 2013, ss.420, (Özet Bildiri)

2013

2013

68. Kuymak (Mıhlama)

ÖZCAN SİNİR G., TAMER C. E., ÇOPUR Ö. U.

2nd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, 24 Ekim 2013, (Tam Metin Bildiri)

2013

2013

69. Effects of High Fructose Corn Syrup (HFCS) on Health

ÖZCAN SİNİR G., TAMER C. E., İNCEDAYI B., SUNA S., ÇOPUR Ö. U.

ICFSN 2013 - International Conference on Food Science and Nutrition, 7 - 09 Temmuz 2013, cilt.1015, (Tam Metin Bildiri)

2013

2013

70. Determination of Antioxidant Activity and Total Phenolics of Erica Arborea Herbal Tea Beverage

SUNA S., İNCEDAYI B., TAMER C. E., ÖZCAN SİNİR G., ÇOPUR Ö. U.

ICFSN 2013 - International Conference on Food Science and Nutrition, 7 - 09 Temmuz 2013, (Tam Metin Bildiri)

2008

2008

71. Food Nanotechnology

PALA C., TAMER C. E., İNCEDAYI B., ÇOPUR Ö. U.

4. Nanobilim ve Nanoteknoloji (NanoTRIV) Konferansı, Türkiye, 9 - 13 Haziran 2008, ss.320, (Özet Bildiri)

2012

2012

75. Kırmızı Pancar Turşusu Üretimi Üzerine Bir Araştırma

TAMER C. E., İNCEDAYI B., ÇOPUR Ö. U., KAYAHAN M.

III. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Türkiye, 10 - 12 Mayıs 2012, ss.320-325, (Tam Metin Bildiri)

2012

2012

76. Salep ve Bileşiminde Yer Alan Hidrokolloidlerden Glukomannanın Özellikleri

TAMER C. E., İNCEDAYI B., ÇOPUR Ö. U.

Türkiye II. Orkide ve Salep Çalıştayı, Türkiye, 25 - 26 Nisan 2012, (Tam Metin Bildiri)

2011

2011

77. Modifiye atmosfer uygulaması ve minimal işlem görmüş fresh cut gıdalar

İNCEDAYI B., TAMER C. E., ÇOPUR Ö. U.

Uludağ Üniversitesi Bilgilendirme ve Ar-Ge Günleri, Bursa, Türkiye, 15 - 16 Kasım 2011

2011

2011

78. Sugar Free Sweeteners: Sugar Alcohols

ÖZCAN SİNİR G., TAMER C. E., SUNA S.

TUBITAK-MAM 4th International Congress on Food and Nutrition, 12 - 14 Ekim 2011, (Özet Bildiri)

2011

2011

79. Effects of processing methods on biophenolic components of table olives (Olea europaea)

İNCEDAYI B., TAMER C. E., ÇOPUR Ö. U.

4 th International Congress on Food and Nutrition, İstanbul, Türkiye, 12 - 14 Ekim 2011, ss.149, (Özet Bildiri)

2011

2011

80. Phytochemicals of artichoke (Cynara scolymus L.) and its effects on health

TAMER C. E., İNCEDAYI B., ÇOPUR Ö. U.

4 th International Congress on Food and Nutrition, 12 - 14 Ekim 2011, ss.147, (Özet Bildiri)

2011

2011

82. Effects of different peeling methods on quality of canned peppers

İNCEDAYI B., TAMER C. E., ÇOPUR Ö. U.

Eurofoodchem XVI, 6 - 08 Temmuz 2011, cilt.61, ss.49-50, (Özet Bildiri)

2011

2011

83. Optimization of the Low Calorie Candied Chestnut Production

TAMER C. E., ŞENKOYUNCU A., İNCEDAYI B., ÇOPUR Ö. U.

Eurofoodchem XVI, 6 - 08 Temmuz 2011, cilt.61, ss.101, (Özet Bildiri)

2011

2011

84. Bursa’da Gıda Sektörü ve Gıda Güvenliği

TAMER C. E., SUNA S., ÇOPUR Ö. U.

TMMOB Bursa 3. Kent Sempozyumu, Türkiye, 29 - 30 Nisan 2011, (Tam Metin Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2010

2010

85. Havayolu Yemek Hizmetlerinde Gıda Güvenliğinin Sağlanması

TAMER C. E., İNCEDAYI B., ÇOPUR Ö. U.

Toplu Beslenme Sistemleri Sempozyumu, Türkiye, 3 - 06 Haziran 2010, ss.121-126, (Tam Metin Bildiri)

2010

2010

87. Yemek Sanayiinde Mönü Planlama ve Önemi

İNCEDAYI B., TAMER C. E., İNCEDAYI A., ÇOPUR Ö. U.

Toplu Beslenme Sistemleri Sempozyumu, Türkiye, 3 - 06 Haziran 2010, ss.127-134, (Tam Metin Bildiri)

2010

2010

88. Farklı siyah üzüm çeşitlerinin hardaliye üretimine uygunluğunun belirlenmesi üzerine bir araştırma

İNCEDAYI B., TAMER C. E., ŞENKOYUNCU A., ÇOPUR Ö. U.

1st International Symposium on “Traditional Foods From Adriatic to Caucasus”, Türkiye, 15 - 17 Nisan 2010, ss.1044-1047, (Tam Metin Bildiri)

2010

2010

89. Farklı yörelerden temin edilen kestanelerin kestane şekeri üretimine uygunluğunun belirlenmesi

TAMER C. E., İNCEDAYI B., SUNA S., ÇOPUR Ö. U.

1st International Symposium on “Traditional Foods From Adriatic to Caucasus”, Türkiye, 15 - 17 Nisan 2010, (Tam Metin Bildiri)

2010

2010

90. Gıdada Suyun Önemi

ÇOPUR Ö. U., TAMER C. E., A Ş.

Bursa II. Su Sempozyumu, Bursa, Türkiye, 22 - 24 Mart 2010

2009

2009

91. Use of Vacuum Impregnation for Minimally Processed Fruits and Vegetables

Tamer C. E., Copur Ö. U.

6th International Postharvest Symposium, Antalya, Türkiye, 8 - 12 Nisan 2009, cilt.877, ss.577-582, (Tam Metin Bildiri) identifier identifier

2009

2009

92. Chitosan: an Edible Coating for Fresh-Cut Fruits and Vegetables

Tamer C. E., Copur Ö. U.

6th International Postharvest Symposium, Antalya, Türkiye, 8 - 12 Nisan 2009, cilt.877, ss.619-625, (Tam Metin Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma identifier identifier

2008

2008

93. Modifiye Atmosfer Uygulaması ve Fresh - Cut Gıdalar

İNCEDAYI B., TAMER C. E., ÇOPUR Ö. U.

Bahçe Ürünlerinde IV. Muhafaza ve Pazarlama Sempozyumu, Türkiye, 8 - 11 Ekim 2008, cilt.398, (Tam Metin Bildiri)

2008

2008

94. Sebzelerin Radyasyonla Muhafazası

ÖZTÜRK A., TAMER C. E., SUNA S., ÇOPUR Ö. U.

7. Sebze Tarımı Sempozyumu, Yalova, Türkiye, 26 - 29 Ağustos 2008

2008

2008

95. Mantar Konservesi Üretiminde HACCP Sisteminin Uygulanması

TAMER C. E., İNCEDAYI B., ÖZTÜRK A., ÇOPUR Ö. U.

VIII. Ulusal Tarım Ekonomisi Kongresi, Türkiye, 25 - 27 Haziran 2008, ss.461-473, (Tam Metin Bildiri)

2008

2008

96. Nar ekşisinin bileşimi üzerine bir araştırma

İNCEDAYI B., TAMER C. E., ÇOPUR Ö. U.

Türkiye 10. Gıda Kongresi, Erzurum, Türkiye, 21 - 23 Mayıs 2008, ss.61, (Özet Bildiri)

2004

2004

97. Geleneksel Bir İçeceğimiz Boza

TAMER C. E., ÇOPUR Ö. U.

Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Van, Türkiye, 23 - 24 Eylül 2004, ss.85-89

2004

2004

98. Besinsel Liflerin Sağlık Üzerine Etkileri

TAMER C. E., AYDOĞAN N., ÇOPUR Ö. U.

Türkiye 8. Gıda Kongresi, Bursa, Türkiye, 26 - 28 Mayıs 2004, ss.30

2004

2004

99. Dondurulmuş Gıdalarda Raf Ömrünü Etkileyen Faktörler

TAMER C. E., YENİPAZARLI Ö., ÇOPUR Ö. U.

Türkiye 8. Gıda Kongresi, Bursa, Türkiye, 26 - 28 Mayıs 2004, ss.99

2004

2004

100. Geleneksel Bir İçeceğimiz Salep

TAMER C. E., KARAMAN B., AYDOĞAN N., ÇOPUR Ö. U.

Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Van, Türkiye, 23 - 24 Eylül 2004, ss.100-103

2004

2004

101. Geleneksel Gıdalarımızdan Pişmaniye, Cezerye ve Pestil

İNCEDAYI B., TAMER C. E., AYDOĞAN N., ÇOPUR Ö. U.

Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Türkiye, 23 - 24 Eylül 2004, cilt.67, (Tam Metin Bildiri)

2004

2004

102. Bazı Geleneksel Fermente Gıdalarımız ve Sağlık Üzerindeki Etkileri

TAMER C. E., İNCEDAYI B., AYDOĞAN N., ÇOPUR Ö. U.

Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Türkiye, 22 - 24 Eylül 2004, (Tam Metin Bildiri)

2004

2004

103. Gıdalarda Akrilamid Oluşumu ve İnsan Sağlığı Üzerine Etkileri

İNCEDAYI B., TAMER C. E.

Türkiye 8. Gıda Kongresi, Türkiye, 26 - 28 Mayıs 2004, ss.44, (Özet Bildiri)

2004

2004

104. Greyfurt Suyu ve İlaçlarla Etkileşimi

İNCEDAYI B., TAMER C. E.

Türkiye 8. Gıda Kongresi, Türkiye, 26 - 28 Mayıs 2004, ss.56, (Özet Bildiri)

1999

1999

105. Mutfak Ekipmanlarındaki Son Yenilikler ve Standartlar

CESUR S., BALIKÇILAR H., ÇOPUR Ö. U., TAMER C. E.

2000’li Yıllarda TSK’nde Beslenme Kontrol Sistemleri Sempozyumu, İstanbul, Türkiye, 16 - 17 Kasım 1999, ss.55-62

1999

1999

106. Bursa Yöresinde Doğal Olarak Yetişen Kuşburnu Rosa spp Meyvelerinin Bazı Özelliklerinin Belirlenmesi Üzerine Bir Araştırma

Türkben C., Çopur Ö. U., Tamer C. E., Şahan Y.

Türkiye 3. Ulusal Bahçe Bitkileri Kongresi, Ankara, Türkiye, 14 - 17 Eylül 1999, ss.809-814, (Tam Metin Bildiri)

1999

1999

107. Bursa Yöresinde Doğal Olarak Yetişen Kuşburnu (Rosa spp.) Meyvelerinin Bazı Özelliklerinin Belirlenmesi Üzerine Bir Araştırma

TÜRKBEN C., ÇOPUR Ö. U., TAMER C. E., ŞAHAN Y.

Türkiye III. Ulusal Bahçe Bitkileri Kongresi, Türkiye, 14 Eylül 1999 - 17 Eylül 1998, ss.809-814, (Tam Metin Bildiri)

1996

1996

108. Gıda Muhafazasında Yeni Bir Yöntem Sous Vide

ÇOPUR Ö. U., TAMER C. E.

1. Levazım Sempozyumu, İstanbul, Türkiye, 13 - 15 Kasım 1996, ss.10

Kitaplar

2025

2025

1. Drinks and foods enriched with cinnamon

TAMER C. E., ÖZKAN KARABACAK A., DURGUT S.

Cinnamon: Production, Processing, and Functional Properties, Farag Mohamed A., Ramadan Mohamed Fawzy, Editör, Elsevier, ss.557-582, 2025

2025

2025

2. Functional food for cancer management: integrating complementary approaches

ÖZKAN KARABACAK A., SAYGIDEĞER DEMİR B., TAMER C. E., SAYGIDEĞER Y., SÜFER Ö.

Unleashing the Power of Functional Foods and Novel Bioactives, Petkoska Anka Trajkovska, Sarkar Tanmay, Smaoui Slim, Editör, Elsevier, ss.271-298, 2025

2024

2024

3. Sherbet: A Traditional Beverage

Durgut Malçok S., Özkan Karabacak A., Tamer C. E.

Futuristic Trends in Agriculture Engineering & Food Sciences, Bhavana, Editör, Iterative International Publishers, Mohali, ss.242-251, 2024

2024

2024

4. Fonksiyonel Özellikler

ÖZKAN KARABACAK A., TAMER C. E., DURGUT MALÇOK S.

Gıdaların Mühendislik ve Kalite Özellikleri, ÇALIŞKAN KOÇ GÜLŞAH, SÜFER ÖZGE, Editör, Nobel Akademik Yayıncılık, ss.397-448, 2024

2022

2022

5. Gıda Sanayinde Kombucha Biyoselülozunun Değerlendirme Olanakları

TAMER C. E., AKPINAR BAYİZİT A., ÖZKAN KARABACAK A., DURGUT S., TUNÇKAL C., BAYRAMOĞLU G., et al.

Gıda Mühendisliği Alanında Yeni Yaklaşımlar, Gül, H., Hayıt, F., Editör, İksad Yayınevi, ss.67-124, 2022

2022

2022

6. FERMENTASYONDAN SORUMLU MİKROORGANİZMALAR ÜZERİNE YENİLİKÇİ TEKNOLOJİLERİN ETKİSİ

ÖZOĞLU Ö., Durgut S., TAMER C. E., KORUKLUOĞLU M.

GIDA MÜHENDİSLİĞİ ALANINDA YENİ YAKLAŞIMLAR, Hayıt Fatma, Gül Hülya, Editör, IKSAD Publishing House, Ankara, ss.33-66, 2022

2020

2020

7. Role of Encapsulation in Functional Beverages

Özdal T., Yolcı Ömeroğlu P., Tamer C. E.

The Science of Beverages. Biotechnological Progress and Beverage Consumption, Alexandru Grumezescu,Alina Maria Holban, Editör, Academic International Press , Kingston Upon Hull, ss.195-232, 2020

2019

2019

8. Toxicological Aspects of Ingredients Used in Nonalcoholic Beverages

Tamer C. E., Suna S., Özcan Sinir G.

The Science of Beverages Vol 6-Non-Alcoholic Beverages, ALEXANDRU MIHAI GRUMEZESCU,ALINA MARIA HOLBAN, Editör, Elsevier Science, Oxford/Amsterdam , Cambridge, ss.441-481, 2019

2019

2019

9. Trends and Possibilities of the Usage of Medicinal Herbal Extracts in Beverage Production

Suna S., Tamer C. E., Özcan Sinir G.

The Science of Beverages Vol 13: Natural Beverages, ALEXANDRU MIHAI GRUMEZESCU,ALINA MARIA HOLBAN, Editör, Elsevier Science, Oxford/Amsterdam , Cambridge, ss.361-398, 2019

2019

2019

10. Extraction techniques for plant-based bio-active compounds

YOLCI ÖMEROĞLU P., Acoğlu B., ÖZDAL T., TAMER C. E., ÇOPUR Ö. U.

Natural Bio-active Compounds.Volume 2: Chemistry, Pharmacology and Health Care Practices, Mallappa Kumara Swamy, Mohd Sayeed Akhtar, Editör, Springer, ss.465-492, 2019

2019

2019

11. Functional and traditional nonalcoholic beverages in Turkey.

TAMER C. E., YOLCI ÖMEROĞLU P., ÇOPUR Ö. U.

The Science of Beverages. Vol. 6. Non-Alcoholic Beverages, ALEXANDRU MIHAI GRUMEZESCU, ALINA MARIA HOLBAN, Editör, Elsevier, Kinglington, ss.483-513, 2019

2019

2019

12. Kombucha Tea: A Promising Fermented Functional Beverage

Özcan Sinir G., Tamer C. E., Suna S.

The Science of Beverages Vol 5 Fermented Beverages., ALEXANDRU MIHAI GRUMEZESCU,ALINA MARIA HOLBAN, Editör, Elsevier Science, Oxford/Amsterdam , Cambridge, ss.401-432, 2019

2016

2016

13. Bioavailability and Delivery of Nutraceuticals by Nanoparticles

TAMER C. E., ÇOPUR Ö. U.

Nanotechnology in the Agri Food Industry Nutraceuticals, Grumezescu, A.M, Editör, Academic Press , ss.535-575, 2016

2015

2015

14. BURSA İLE ÖZDEŞLEŞMİŞ TATLAR

TURHAN Ş., TAMER C. E.

Uludağ Üniversitesi 40 Yıl Kitabı, Prof.Dr. Cafer ÇİFTÇİDoç.Dr. Hasan Basri ÖCALAN, Editör, Bilnet Matbaacılık İstanbul, Bursa, ss.405-443, 2015

2014

2014

15. Development of Value-Added Products from Food Wastes

Tamer C. E., Çopur Ö. U.

Food Processing: Strategies for Quality Assessment "Fruit Processing", A. Malik et al., Editör, Springer, London/Berlin , New York, ss.453-475, 2014

2014

2014

16. Fruit Processing

Çopur Ö. U., Tamer C. E.

Food Processing: Strategies for Quality Assessment "Fruit Processing", A. Malik et al., Editör, Springer, London/Berlin , New York, ss.9-35, 2014

Desteklenen Projeler

2024 - Devam Ediyor

2024 - Devam Ediyor

Dunaliella salina'dan Yeşil ve Yenilikçi Tekniklerle Karotenoid Eldesi ve Ekstraktın Enkapsülasyonu

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi

ÇOPUR Ö. U. (Yürütücü), AKPINAR BAYİZİT A., TAMER C. E., KARA A., YOLCI ÖMEROĞLU P., BEKAR E., et al.

2023 - 2031

2023 - 2031

FONKSİYONEL BİTKİSEL BAZLI ÜRÜNLERİN GELİŞTİRİLMESİ

TÜBİTAK Projesi , 2244 - TÜBİTAK Sanayi Doktora Programı Projesi

Akpınar Bayizit A., Tamer C. E., Çopur Ö. U.

2019 - 2023

2019 - 2023

Support to Sustainable Honey Value…Sürdürülebilir Kalkınma

AB Destekli Diğer Projeler

(Proje Özeti)
Dokuzlu S. (Yürütücü), Hidier E., Gürkan C., Dall'olio R., Erdal B., Çopur Ö. U., et al.

2014 - 2018

2014 - 2018

Farklı Bitki Ekstraktları İle Zenginleştirilmiş Ekmek Üretiminin Araştırılması

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi

Özcan Sinir G., Çopur Ö. U. (Yürütücü), Tamer C. E., İncedayı B., Suna S.

2012 - 2018

2012 - 2018

Doğal Bitki Ekstraktlarından Bitki Çayı İçeceği Üretimi Üzerine Bir Araştırma

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi

Özcan Sinir G., Suna S., İncedayı B. (Yürütücü), Çopur Ö. U., Tamer C. E.

2013 - 2016

2013 - 2016

Doğal Bitki Ekstraktlarıyla Zenginleştirilmiş Limonlu İçecek Limonata Üretimi Üzerine Bir Araştırma

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi

İNCEDAYI B., TAMER C. E. (Yürütücü), ÇOPUR Ö. U.

2010 - 2012

2010 - 2012

Yumuşak Şekerleme Üretiminde Zenginleştirme Uygulamaları

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi

Tamer C. E. (Yürütücü), Çopur Ö. U., İncedayı B.

2008 - 2010

2008 - 2010

Minimal İşlem Görmüş Bazı Sebzelerin Raf Ömrü ve Kalitesi Üzerine Farklı Uygulamaların Etkileri

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi

TAMER C. E., İNCEDAYI B.

2007 - 2009

2007 - 2009

Minimal İşlem Görmüş Bazı Sebzelerin Raf Ömrü ve Kalitesi Üzerine Farklı Uygulamaların Etkileri

TÜBİTAK Projesi , 1002 - Hızlı Destek Programı

Çopur Ö. U. (Yürütücü), Tamer C. E.

1997 - 1999

1997 - 1999

Taze Dondurulmuş ve Kurutulmuş Kayısılardan Üretilen Reçellerin Kalitelerinin Belirlenmesi

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi

Çopur Ö. U. (Yürütücü), Tamer C. E.

Patent

2021

2021

SEBZE VE MEYVE BAZLİ YULAFLI BAR VE ÜRETİM YÖNTEMİ

Patent

Başvuru Yapıldı, Buluşun Başvuru Numarası: 2021/014423 , Standart Tescil

2018

2018

Opuntia ficus-indica (Dikenli incir) meyvesinin gıda ürünlerinde kullanımı

Patent

Başvuru Yapıldı, Buluşun Başvuru Numarası: 2018/10280 , Standart Tescil

2015

2015

Bitki çayı ekstraktı (demi) içeren içecek.

Patent

Tescil Edildi, Buluşun Tescil No: 2012/09534 , Standart Tescil

Bilimsel Dergilerdeki Faaliyetler

2023 - Devam Ediyor

2023 - Devam Ediyor

JOURNAL OF FOOD MEASUREMENT AND CHARACTERIZATION

Yardımcı Editör/Bölüm Editörü



Atıflar

Toplam Atıf Sayısı (WOS): 635

h-indeksi (WOS): 14