Yayınlar & Eserler

SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler

Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler

Hakemli Kongre / Sempozyum Bildiri Kitaplarında Yer Alan Yayınlar

Yumurta Kabuğu Zarı: Fonksiyonel Özellikleri ve Gıda Sanayinde Kullanım Olanakları

2. Uluslararası Geleneksel Gıdalar ve Sürdürülebilir Beslenme Sempozyumu, Mersin, Türkiye, 5 - 06 Ekim 2023

Hurma Çekirdeği Kahvesi. (Sözlü Sunum).

Ulusal Kahve Sempozyumu, Mersin, Türkiye, 03 Şubat 2023

Antidiyabetik Etkili Fitokimyasallar ve Kullanım Olanakları

12. GIDA MÜHENDİSLİĞİ ÖĞRENCİ KONGRESİ, Türkiye, 21 Mart 2022, ss.2

Antimikrobiyal Gıda Ambalajlarındaki Gelişmeler

International Eurasian Congress on Natural Nutrition and Healthy Life’xx 2018``, 12 - 15 Temmuz 2018

Kombuchanın Tarımda Mikrobiyal Gübre Olarak Kullanımı

5. Ulusal Tarım Kongresi, Türkiye, 6 - 08 Eylül 2018 Sürdürülebilir Kalkınma

Protection of Traditional Foods with Geographical Indications

4th International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, 19 - 21 Nisan 2018

A General Research on Traditional Food in Bursa

4th International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, 19 - 21 Nisan 2018

Determination of Physicochemical Properties,Bioaccessibility of Phenolics and Antioxidant Capacity of Mineral Enriched Linden Herbal TeaBeverage

ICBFBS Amsterdam 2018: 20th International Conference on Biotechnology, Food and Beverage Sciences, 12 - 13 Şubat 2018

NUTRITIONAL VALUE AND FUNCTIONAL PROPERTIES OF CHINESE YAM

4. ULUSLARASI GIDA KONGRESİ, Bursa, Türkiye, 28 - 29 Eylül 2017, ss.9

An overwiev of medicinal and aromatic plants

4. ULUSLARARASI GIDA KONGRESİ, Bursa, Türkiye, 28 - 29 Eylül 2017, ss.5

Human Perception and Instrumentation of Aroma

15th Weurman Flavour Research Symposium., 18 - 22 Eylül 2017

Encapsulation of Bioactive Compounds.

1st International Congress on Medical and Aromatic Plants “Natural and Healthy Life”, 10 - 12 Mayıs 2017

Nutritional Composition and Health Effects of Jujube

27th International Scientific-Expert Congress of Agriculture and Food Industry, 26 - 28 Eylül 2016

Extending the shelflife of asparagus Asparagus officinalis by using modified atmosphere packaging

27th International Scientific-Expert Congress of Agriculture and Food Industry, 26 - 28 Eylül 2016

The use of alternative technologies to mitigate acrylamide formation in heat treated foods

First Food Chemistry Conference - Shaping the Future of Food Quality, Health and Safety, Amsterdam, Hollanda, 30 Ekim - 01 Kasım 2016

A Study on the Production of Apricot Nectar Enriched with Green Coffee Extract

16th International Nutrition & Diagnostics Conference, Prag, Çek Cumhuriyeti, 3 - 06 Ekim 2016

Fortıfıcatıon of Lemonade with Several Herb Extracts

17th International Nutrition & Diagnostics Conference, PRAG, 3 - 06 Ekim 2016

A Study on The Productıon of Aprıcot Nectar Fortıfıed Wıth Green Coffee Extract

17th International Nutrition & Diagnostics Conference, PRAG, Çek Cumhuriyeti, 9 - 12 Ekim 2016

Kombucha Tea and Its Health Promotıng Effects

17th International Nutrition & Diagnostics Conference, PRAG, Çek Cumhuriyeti, 3 - 06 Ekim 2016

Combined Use of Natural Antimicrobial Compounds with Modified Atmosphere Packaging of Fresh Fruit and Vegetables

27th International Scientific-Expert Congress of Agriculture and Food Industry, Bursa, Türkiye, 26 - 28 Eylül 2016

Pulsed Electrical Field Applications for Improving Food Quality

27th International Scientific-Expert Congress of Agriculture and Food Industry, Bursa, Türkiye, 26 - 28 Eylül 2016

The Use of Vacuum Impregnation for Debittering Green Olives

18th World Congress of Food Science & Technology, 21 - 25 Ağustos 2016, ss.1137

ORTA NEMLİ GIDALARIN GIDA SANAYİNDEKİ YERİ

Pamukkale Gıda Sempozyumu III, Türkiye, 13 - 15 Mayıs 2015

Orta Nemli Gıdaların Gıda Sanayindeki Yeri

Pamukkale Gıda Sempozyumu III, Türkiye, 13 - 15 Mayıs 2015

A Traditional Beverage The Ottoman Sherbet

2nd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, 24 Ekim 2014

Dietary and functional properties of chestnut

Bursa 3rd International Food Congress, 26 - 27 Eylül 2014

Bioavailibility of trace minerals

Bursa 3rd International Food Congress, 26 - 27 Eylül 2014

Practices of Food Enrichment

Bursa 3rd International Food Congress, 26 - 27 Eylül 2014

Akıllı Ambalajlama Teknolojisi ve İzlenebilirlik

Bursa 3rd International Food Congress, 26 - 27 Eylül 2014

Nanotechnology and ethics in food science

Bursa 3. Uluslararası Gıda Kongresi – Gıda 2023 Vizyonu, Türkiye, 26 - 27 Eylül 2014

Bioavailability of Trace Minerals

Bursa 3. Uluslararası Gıda Kongresi, 26 Eylül 2014

Practises of Food Enrichment

Bursa 3. Uluslararası Gıda Kongresi, 26 Eylül 2014

Rapid Monitoring of Volatile Organic Compounds: Selected Ion Flow Tube: Mass Spectrofotometry (SIFT-MS)

XITH INTERNATIONAL CONFERENCE OF FOOD PHYSICISTS FOOD PHYSICS AND INNOVATIVE TECHNOLOGIES, 10 Haziran 2014

Aseptik Elma Suyu Üretiminde HACCP Uygulamaları

Türkiye 8. Gıda Kongresi, Türkiye, 26 - 28 Mayıs 2014, ss.57

The Main Difficulties Encountered in Candied Chestnut Production

5th International Chestnut Symposium, West Virginia, Amerika Birleşik Devletleri, 4 - 08 Eylül 2012, cilt.1019, ss.153-156 Sürdürülebilir Kalkınma identifier identifier

Grape Based Traditional Products

2nd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, 24 - 26 Ekim 2013, ss.420

Kuymak (Mıhlama)

2nd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, 24 Ekim 2013

Effects of High Fructose Corn Syrup (HFCS) on Health

ICFSN 2013 - International Conference on Food Science and Nutrition, 7 - 09 Temmuz 2013, cilt.1015

Food Nanotechnology

4. Nanobilim ve Nanoteknoloji (NanoTRIV) Konferansı, Türkiye, 9 - 13 Haziran 2008, ss.320

Kırmızı Pancar Turşusu Üretimi Üzerine Bir Araştırma

III. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Türkiye, 10 - 12 Mayıs 2012, ss.320-325

Modifiye atmosfer uygulaması ve minimal işlem görmüş fresh cut gıdalar

Uludağ Üniversitesi Bilgilendirme ve Ar-Ge Günleri, Bursa, Türkiye, 15 - 16 Kasım 2011

Sugar Free Sweeteners: Sugar Alcohols

TUBITAK-MAM 4th International Congress on Food and Nutrition, 12 - 14 Ekim 2011

Effects of processing methods on biophenolic components of table olives (Olea europaea)

4 th International Congress on Food and Nutrition, İstanbul, Türkiye, 12 - 14 Ekim 2011, ss.149

Phytochemicals of artichoke (Cynara scolymus L.) and its effects on health

4 th International Congress on Food and Nutrition, 12 - 14 Ekim 2011, ss.147

Bursa’da Gıda Sektörü ve Gıda Güvenliği

TMMOB Bursa 3. Kent Sempozyumu, Türkiye, 29 - 30 Nisan 2011 Sürdürülebilir Kalkınma

Havayolu Yemek Hizmetlerinde Gıda Güvenliğinin Sağlanması

Toplu Beslenme Sistemleri Sempozyumu, Türkiye, 3 - 06 Haziran 2010, ss.121-126

Yemek Sanayiinde Mönü Planlama ve Önemi

Toplu Beslenme Sistemleri Sempozyumu, Türkiye, 3 - 06 Haziran 2010, ss.127-134

Farklı siyah üzüm çeşitlerinin hardaliye üretimine uygunluğunun belirlenmesi üzerine bir araştırma

1st International Symposium on “Traditional Foods From Adriatic to Caucasus”, Türkiye, 15 - 17 Nisan 2010, ss.1044-1047

Farklı yörelerden temin edilen kestanelerin kestane şekeri üretimine uygunluğunun belirlenmesi

1st International Symposium on “Traditional Foods From Adriatic to Caucasus”, Türkiye, 15 - 17 Nisan 2010

Gıdada Suyun Önemi

Bursa II. Su Sempozyumu, Bursa, Türkiye, 22 - 24 Mart 2010

Use of Vacuum Impregnation for Minimally Processed Fruits and Vegetables

6th International Postharvest Symposium, Antalya, Türkiye, 8 - 12 Nisan 2009, cilt.877, ss.577-582 identifier identifier

Chitosan: an Edible Coating for Fresh-Cut Fruits and Vegetables

6th International Postharvest Symposium, Antalya, Türkiye, 8 - 12 Nisan 2009, cilt.877, ss.619-625 Sürdürülebilir Kalkınma identifier identifier

Modifiye Atmosfer Uygulaması ve Fresh - Cut Gıdalar

Bahçe Ürünlerinde IV. Muhafaza ve Pazarlama Sempozyumu, Türkiye, 8 - 11 Ekim 2008, cilt.398

Sebzelerin Radyasyonla Muhafazası

7. Sebze Tarımı Sempozyumu, Yalova, Türkiye, 26 - 29 Ağustos 2008

Mantar Konservesi Üretiminde HACCP Sisteminin Uygulanması

VIII. Ulusal Tarım Ekonomisi Kongresi, Türkiye, 25 - 27 Haziran 2008, ss.461-473

Nar ekşisinin bileşimi üzerine bir araştırma

Türkiye 10. Gıda Kongresi, Erzurum, Türkiye, 21 - 23 Mayıs 2008, ss.61

Geleneksel Bir İçeceğimiz Boza

Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Van, Türkiye, 23 - 24 Eylül 2004, ss.85-89

Besinsel Liflerin Sağlık Üzerine Etkileri

Türkiye 8. Gıda Kongresi, Bursa, Türkiye, 26 - 28 Mayıs 2004, ss.30

Dondurulmuş Gıdalarda Raf Ömrünü Etkileyen Faktörler

Türkiye 8. Gıda Kongresi, Bursa, Türkiye, 26 - 28 Mayıs 2004, ss.99

Geleneksel Bir İçeceğimiz Salep

Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Van, Türkiye, 23 - 24 Eylül 2004, ss.100-103

Geleneksel Gıdalarımızdan Pişmaniye, Cezerye ve Pestil

Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Türkiye, 23 - 24 Eylül 2004, cilt.67

Greyfurt Suyu ve İlaçlarla Etkileşimi

Türkiye 8. Gıda Kongresi, Türkiye, 26 - 28 Mayıs 2004, ss.56

Gıdalarda Akrilamid Oluşumu ve İnsan Sağlığı Üzerine Etkileri

Türkiye 8. Gıda Kongresi, Türkiye, 26 - 28 Mayıs 2004, ss.44

Mutfak Ekipmanlarındaki Son Yenilikler ve Standartlar

2000’li Yıllarda TSK’nde Beslenme Kontrol Sistemleri Sempozyumu, İstanbul, Türkiye, 16 - 17 Kasım 1999, ss.55-62

Gıda Muhafazasında Yeni Bir Yöntem Sous Vide

1. Levazım Sempozyumu, İstanbul, Türkiye, 13 - 15 Kasım 1996, ss.10

Kitap & Kitap Bölümleri

Gıda Sanayinde Kombucha Biyoselülozunun Değerlendirme Olanakları

Gıda Mühendisliği Alanında Yeni Yaklaşımlar, Gül, H., Hayıt, F., Editör, İksad publishing house, ss.67-125, 2022

Gıda Sanayinde Kombucha Biyoselülozunun Değerlendirme Olanakları

Gıda Mühendisliği Alanında Yeni Yaklaşımlar, Gül, H., Hayıt, F., Editör, İksad Yayınevi, ss.67-124, 2022

FERMENTASYONDAN SORUMLU MİKROORGANİZMALAR ÜZERİNE YENİLİKÇİ TEKNOLOJİLERİN ETKİSİ

GIDA MÜHENDİSLİĞİ ALANINDA YENİ YAKLAŞIMLAR, Hayıt Fatma, Gül Hülya, Editör, IKSAD Publishing House, Ankara, ss.33-66, 2022

Role of Encapsulation in Functional Beverages

The Science of Beverages. Biotechnological Progress and Beverage Consumption, Alexandru Grumezescu,Alina Maria Holban, Editör, Academic International Press , Kingston Upon Hull, ss.195-232, 2020

Toxicological Aspects of Ingredients Used in Nonalcoholic Beverages

The Science of Beverages Vol 6-Non-Alcoholic Beverages, ALEXANDRU MIHAI GRUMEZESCU,ALINA MARIA HOLBAN, Editör, Elsevier Science, Oxford/Amsterdam , Cambridge, ss.441-481, 2019

Trends and Possibilities of the Usage of Medicinal Herbal Extracts in Beverage Production

The Science of Beverages Vol 13: Natural Beverages, ALEXANDRU MIHAI GRUMEZESCU,ALINA MARIA HOLBAN, Editör, Elsevier Science, Oxford/Amsterdam , Cambridge, ss.361-398, 2019

Functional and traditional nonalcoholic beverages in Turkey.

The Science of Beverages. Vol. 6. Non-Alcoholic Beverages, ALEXANDRU MIHAI GRUMEZESCU, ALINA MARIA HOLBAN, Editör, Elsevier, Kinglington, ss.483-513, 2019

Extraction techniques for plant-based bio-active compounds

Natural Bio-active Compounds.Volume 2: Chemistry, Pharmacology and Health Care Practices, Mallappa Kumara Swamy, Mohd Sayeed Akhtar, Editör, Springer, ss.465-492, 2019

Kombucha Tea: A Promising Fermented Functional Beverage

The Science of Beverages Vol 5 Fermented Beverages., ALEXANDRU MIHAI GRUMEZESCU,ALINA MARIA HOLBAN, Editör, Elsevier Science, Oxford/Amsterdam , Cambridge, ss.401-432, 2019

Bioavailability and Delivery of Nutraceuticals by Nanoparticles

Nanotechnology in the Agri Food Industry Nutraceuticals, Grumezescu, A.M, Editör, Academic Press , ss.535-575, 2016

BURSA İLE ÖZDEŞLEŞMİŞ TATLAR

Uludağ Üniversitesi 40 Yıl Kitabı, Prof.Dr. Cafer ÇİFTÇİDoç.Dr. Hasan Basri ÖCALAN, Editör, Bilnet Matbaacılık İstanbul, Bursa, ss.405-443, 2015

Development of Value-Added Products from Food Wastes

Food Processing: Strategies for Quality Assessment "Fruit Processing", A. Malik et al., Editör, Springer, London/Berlin , New York, ss.453-475, 2014

Fruit Processing

Food Processing: Strategies for Quality Assessment "Fruit Processing", A. Malik et al., Editör, Springer, London/Berlin , New York, ss.9-35, 2014

Metrikler

Yayın

213

Atıf (WoS)

443

H-İndeks (WoS)

11

Atıf (Scopus)

495

H-İndeks (Scopus)

13

Proje

15

Fikri Mülkiyet

3

Tez Danışmanlığı

6

Açık Erişim

6
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları