SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler
MATHEMATICAL MODELLING AND OPTIMIZATION OF MELON SLICE DRYING WITH RESPONSE SURFACE METHODOLOGY IN A HEAT PUMP DRYING SYSTEM
Latin American Applied Research
, cilt.52, sa.2, ss.101-110, 2022 (SCI-Expanded)
Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler
DETERMINATION OF PHYSICOCHEMICAL AND SENSORY PROPERTIES OF KOMBUCHA BEVERAGE PREPARED WITH SAFFRON
GIDA
, cilt.45, sa.1, ss.20-30, 2020 (Hakemli Dergi)
Ultrasound Applications in Fruit and Vegetable Processing
Bursa Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi
, cilt.33, sa.2, ss.375-393, 2019 (Hakemli Dergi)
Farklı Yöntemlerle Kurutulan Yeşil Zeytin Katkılı Cipslerin Kurutma Kinetiği ve Bazı Kalite Parametrelerinin İncelenmesi
BURSA ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ DERGİSİ
, cilt.33, sa.1, ss.123-142, 2019 (Hakemli Dergi)
A RESEARCH ON THE PRODUCTION OF GREEN COFFEE BEVERAGE FORTIFIED WITH APRICOT PULP
GIDA
, cilt.43, sa.5, ss.800-811, 2018 (Hakemli Dergi)
Pulsed Electrical Field Applications for Improving Food Quality
The Journal of AgriculturalFaculty of Uludag University
, cilt.30, ss.554-562, 2016 (Hakemli Dergi)
Determination of physicochemical properties of mineral enriched Erica arborea herbal tea
The Journal of Agricultural Faculty of Uludag University
, cilt.30, ss.440-444, 2016 (Hakemli Dergi)
The Effects of Lecithin and Polyglycerol Polyricinoleate PGPR on Quality of Milk Bitter and White Chocolates
Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi
, cilt.27, sa.2, ss.55-69, 2014 (Hakemli Dergi)
Hurdle Technology for Shelf Stable Minimally Processed Potato cv. Agria
Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi
, cilt.28, sa.1, ss.29-42, 2014 (Hakemli Dergi)
Gıda Alerjisi Reaksiyonları
Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi
, cilt.28, sa.1, ss.73-80, 2014 (Hakemli Dergi)
Yüksek Hidrostatik Basınç ve Ultrasonun Gıda Koruma Yöntemi Olarak Kullanımı
Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi
, cilt.28, sa.1, ss.83-93, 2014 (Hakemli Dergi)
Hurdle Technology for Shelf Stable MinimallyProcessed Potato cv. Agriaa
Bursa Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi
, cilt.28, sa.1, ss.29-42, 2014 (Hakemli Dergi)
The effects of lecithin and polyglycerol polyricinoleate PGPR on quality of milk bitter and white chocolate
U.Ü. Ziraat Fakültesi Dergisi
, cilt.27, sa.2, ss.55-69, 2013 (Hakemli Dergi)
Minimal İşlenmiş Gıdalar
Gıda ve Yem Bilimi –Teknolojisi Dergisi
, sa.13, ss.59-67, 2013 (Hakemsiz Dergi)
Kurutulmuş Biber ve biber Salçası Üretimi
Tarım Türk
, cilt.38, sa.7, ss.48-50, 2013 (Hakemsiz Dergi)
Geleneksel İçeceğimiz Salep ve Faydaları
Gıda Teknolojisi
, cilt.12, ss.76-77, 2012 (Hakemsiz Dergi)
Dondurulmuş Meyve Sebze İhracatının Analizi
Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi
, cilt.26, sa.1, ss.73-82, 2012 (Hakemli Dergi)
A Research on the Composition of Pomegranate Molasses
Journal of Agricultural Faculty of Uludag University
, cilt.24, sa.2, ss.37-47, 2010 (Hakemli Dergi)
Use of Vacuum Impregnation for Minimally Processed Fruits and Vegetables
PROCEEDINGS OF THE IIIRD INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON CUCURBITS
, cilt.877, ss.577-582, 2009 (Scopus)
Chemical Composition Metabolizable Energy and Digestibility in Pea Seeds of Differing Testa and Flower Colors
Journal of Biological and Environmental Sciences
, cilt.1, sa.2, ss.59-65, 2007 (Hakemli Dergi)
Omega-3 Yağ Asitlerinin Sağlık Açısından Önemi
Hasad Gıda
, sa.262, ss.44-47, 2007 (Hakemsiz Dergi)
Bazı Gıdalarımız ve Tarihçeleri III
Gıda. Dünya Yayınları
, sa.9, ss.86, 2006 (Hakemli Dergi)
Gıdalarda Akrilamid Oluşumu ve İnsan Sağlığı Üzerine Etkileri
Gıda
, 2006 (Hakemli Dergi)
Bursa Yöresinde Yetiştirilen Zeytinlerin Bileşimleri
Hasad Gıda
, cilt.21, sa.248, ss.18-23, 2006 (Hakemsiz Dergi)
Bazı Gıdalarımız ve Tarihçeleri I
Gıda. Dünya Yayınları
, sa.7, ss.81-84, 2006 (Hakemli Dergi)
Bazı Gıdalarımız ve Tarihçeleri II
Gıda. Dünya Yayınları
, sa.8, ss.92-93, 2006 (Hakemli Dergi)
Bazı Bitkisel Yağlar ve Bileşimleri
Dünya Gıda
, sa.8, ss.71-73, 2005 (Hakemsiz Dergi)
Bal, Bileşimi ve Sağlık Üzerine Etkileri
Dünya Gıda
, sa.2, ss.52-53, 2005 (Hakemsiz Dergi)
Çay ve Meyve Suyunun Beslenme ve Sağlık Açısından Önemi
Dünya Gıda
, sa.2, ss.72-74, 2005 (Hakemsiz Dergi)
Gıda Güvenliği ve Tarımda Planlama
Türktarım, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Dergisi
, sa.160, ss.28-31, 2004 (Hakemsiz Dergi)
Ekolojik Tarım ve Ülkemizdeki Durumu
Dünya Gıda
, sa.6, ss.69-72, 2003 (Hakemsiz Dergi)
Modern Bir Catering Sistemi Cook Chill
Gıda
, sa.28, ss.159-167, 2003 (Hakemli Dergi)
Boza ve Yeni Yaklaşımlar
Dünya Gıda Dergisi
, sa.4, ss.61-62, 2003 (Hakemli Dergi)
Düşük Kalorili Light Boza Üretiminin Araştırılması
Dünya Gıda Dergisi
, sa.7, ss.119-122, 2002 (Hakemli Dergi)
Tarhana Üretiminde Farklı Uygulamaların Ürün Kalitesine Etkisi
GIDA
, sa.26, ss.339-346, 2001 (Hakemli Dergi)
Dondurma Üretiminde HACCP Sisteminin Uygulanması
Alışveriş - Market Dergisi
, sa.8, ss.31-33, 2000 (Hakemsiz Dergi)
Taze Dondurulmuş ve Kurutulmuş Kayısılardan Üretilen Reçellerin Kalitelerinin Belirlenmesi
Gıda. Dünya Yayınları
, sa.50, ss.46-53, 2000 (Hakemli Dergi)
Sebze Suyu Üretimi ve Beslenmemizdeki Önemi
Gıda. Dünya Yayınları
, sa.59, ss.86-91, 2000 (Hakemli Dergi)
Alkolsüz İçeceklerde Yapay Tatlandırıcıların Kullanımı
Gıda. Dünya Yayınları
, sa.43, ss.36-39, 1999 (Hakemli Dergi)
Gıdalara Isıl İşlem Uygulamada Yeni Bir Yöntem Ohmik Isıtma
Gıda. Dünya Yayınları
, sa.37, ss.42-45, 1998 (Hakemli Dergi)
Gıdaların Radyasyonla Muhafazaları
Gıda. Dünya Yayınları
, sa.26, ss.40-44, 1998 (Hakemli Dergi)
Gıda Katkı Maddesi Olarak Aljinatlar
Gıda. Dünya Yayınları
, sa.24, ss.28-32, 1997 (Hakemli Dergi)
Hakemli Kongre / Sempozyum Bildiri Kitaplarında Yer Alan Yayınlar
Bitki bazlı gıdalardaki anti-besleyici faktörler ve çimlendirme ile azaltılması
14th International Academic Studies Conference, 22 Ağustos 2024
Evaluation of Chestnut Shell Bioactive Compounds and Color Properties Using Ultrasound Assisted Extraction
5th International Congress on Analytical and Bioanalytical Chemistry, Türkiye, 04 Mart 2024, ss.73
Yumurta Kabuğu Zarı: Fonksiyonel Özellikleri ve Gıda Sanayinde Kullanım Olanakları
2. Uluslararası Geleneksel Gıdalar ve Sürdürülebilir Beslenme Sempozyumu, Mersin, Türkiye, 5 - 06 Ekim 2023
Keçiboynuzu (Ceratonia siliqua L.) Çekirdeğinden Kafeinsiz Kahve Üretimi
Ulusal Kahve Sempozyumu, Mersin, Türkiye, 3 - 04 Şubat 2023
Hurma Çekirdeği Kahvesi. (Sözlü Sunum).
Ulusal Kahve Sempozyumu, Mersin, Türkiye, 03 Şubat 2023
Ultrasonik Ekstraksiyon ve Geleneksel İnfüzyon Yöntemlerinin Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Kullanılarak Üretilen Şerbet Üzerine Etkisinin İncelenmesi
5. GELENEKSEL GIDALAR SEMPOZYUMU, Bursa, Türkiye, 24 Kasım 2022
ANTİFRİZ PROTEİNLERİNİN DONDURULMUŞ GIDALARDA UYGULANMASI
12. GIDA MÜHENDİSLİĞİ ÖĞRENCİ KONGRESİ, Bursa, Türkiye, 21 - 22 Mart 2022, ss.3
Antidiyabetik Etkili Fitokimyasallar ve Kullanım Olanakları
12. GIDA MÜHENDİSLİĞİ ÖĞRENCİ KONGRESİ, Türkiye, 21 Mart 2022, ss.2
A Research on Potential Use of Prickly Pear (Opuntia ficus indica) in Food Industry
1st International Gobeklitepe Agriculture Congress, 25 - 27 Kasım 2019
Antimikrobiyal Gıda Ambalajlarındaki Gelişmeler
International Eurasian Congress on Natural Nutrition and Healthy Life’xx 2018``, 12 - 15 Temmuz 2018
Ultrasound: As a Pre-treatment in Fruit and Vegetable Processing
International Congress on Engineering and Life Science, 26 - 29 Nisan 2018
Drying Kinetics and Color Properties of Lemon Balm (Melissa officinalis)Leaves Dried by Convective Hot Air Drying
XIIIth International Conference of Food Physicists, 23 - 25 Ekim 2018
Determination of Physicochemical Properties, Bioaccessibility of Phenolics and Antioxidant Capacity of Mineral Enriched Linden Herbal Tea Beverage
ICBFBS 2018: 20th International Conference on Biotechnology, Food and Beverage Sciences, 12 - 13 Şubat 2018
Influence Of Convectıve Hot Aır Dryıng On Dryıng Kınetıcs And Some Qualıty Characterıstıcs Of Pumpkın Slıces
18th Internatıonal Nutrıtıon Dıagnostıcs Conference, 22 - 25 Eylül 2018
Kombuchanın Tarımda Mikrobiyal Gübre Olarak Kullanımı
5. Ulusal Tarım Kongresi, Türkiye, 6 - 08 Eylül 2018
Effects of convective hot air drying on drying characteristics, colour, total phenolic content and antioxidant capacity of carrot slices.
International Congress on Engineering and Life Science, 26 - 29 Nisan 2018
Food Safety and Quality Issues in Organic Farming
International Agricultural Science Congress, 9 - 12 Mayıs 2018
Effect of Non-Thermal Food Processing Technologies on Reducing Pesticide Residues
1st International GAP Agriculture and Livestock Congress, 25 - 27 Nisan 2018
Protection of Traditional Foods with Geographical Indications
4th International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, 19 - 21 Nisan 2018
A General Research on Traditional Food in Bursa
4th International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, 19 - 21 Nisan 2018
The Functional and Sensorial Properties of Angelica Jam from Bursa
4th International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus., 19 - 21 Nisan 2018
Determination of Physicochemical Properties,Bioaccessibility of Phenolics and Antioxidant Capacity of Mineral Enriched Linden Herbal TeaBeverage
ICBFBS Amsterdam 2018: 20th International Conference on Biotechnology, Food and Beverage Sciences, 12 - 13 Şubat 2018
NUTRITIONAL VALUE AND FUNCTIONAL PROPERTIES OF CHINESE YAM
4. ULUSLARASI GIDA KONGRESİ, Bursa, Türkiye, 28 - 29 Eylül 2017, ss.9
An overwiev of medicinal and aromatic plants
4. ULUSLARARASI GIDA KONGRESİ, Bursa, Türkiye, 28 - 29 Eylül 2017, ss.5
Volatile composition change of strawberry after several processing
15th Weurman Flavour Research Symposium, 18 - 22 Eylül 2017, ss.97
Human Perception and Instrumentation of Aroma
15th Weurman Flavour Research Symposium., 18 - 22 Eylül 2017
Determination of Total Phenolic Content and Antioxidant Capacities of energy Reduced Erica Arborea Herbal Tea Beverages Via an In-Vitro digestion Method
5th International Conference on Food Digestion, 4 - 06 Nisan 2017
Encapsulation of Bioactive Compounds.
1st International Congress on Medical and Aromatic Plants “Natural and Healthy Life”, 10 - 12 Mayıs 2017
Nutritional Composition and Health Effects of Jujube
27th International Scientific-Expert Congress of Agriculture and Food Industry, 26 - 28 Eylül 2016
Determination of Physicochemical Properties of Mineral Enriched Erica arborea Herbal Tea Beverage
27th International Scientific-Expert Congress of Agriculture and Food Industry, 26 - 28 Eylül 2016
Extending the shelflife of asparagus Asparagus officinalis by using modified atmosphere packaging
27th International Scientific-Expert Congress of Agriculture and Food Industry, 26 - 28 Eylül 2016
Antioxidant Activity Total Phenolic Content And Physicochemical Properties Of Carbonated Erica Arborea Herbal Tea Beverage
II International Conference on Food Chemistry & Technology, 14 - 16 Kasım 2016
The use of alternative technologies to mitigate acrylamide formation in heat treated foods
First Food Chemistry Conference - Shaping the Future of Food Quality, Health and Safety, Amsterdam, Hollanda, 30 Ekim - 01 Kasım 2016
Evaluation of Physicochemical Properties Bioaccessibility of Phenolics and Antioxidant Activity of Linden Herbal Tea Beverage
17th International Nutrition & Diagnostics Conference, 9 - 12 Ekim 2016
Fortıfıcatıon of Lemonade with Several Herb Extracts
17th International Nutrition & Diagnostics Conference, PRAG, 3 - 06 Ekim 2016
Kombucha Tea and Its Health Promotıng Effects
17th International Nutrition & Diagnostics Conference, PRAG, Çek Cumhuriyeti, 3 - 06 Ekim 2016
A Study on the Production of Apricot Nectar Enriched with Green Coffee Extract
16th International Nutrition & Diagnostics Conference, Prag, Çek Cumhuriyeti, 3 - 06 Ekim 2016
A Study on The Productıon of Aprıcot Nectar Fortıfıed Wıth Green Coffee Extract
17th International Nutrition & Diagnostics Conference, PRAG, Çek Cumhuriyeti, 9 - 12 Ekim 2016
Fortification of Lemonade with Several Herb Extracts
16th International Nutrition Diagnostics Conference, 3 - 06 Ekim 2016
Pulsed Electrical Field Applications for Improving Food Quality
27th International Scientific-Expert Congress of Agriculture and Food Industry, Bursa, Türkiye, 26 - 28 Eylül 2016
Combined Use of Natural Antimicrobial Compounds with Modified Atmosphere Packaging of Fresh Fruit and Vegetables
27th International Scientific-Expert Congress of Agriculture and Food Industry, Bursa, Türkiye, 26 - 28 Eylül 2016
The Use of Vacuum Impregnation for Debittering Green Olives
18th World Congress of Food Science & Technology, 21 - 25 Ağustos 2016, ss.1137
Hurdle Technology for Shelf Stable Minimally Processed Potato cv Agria
18th World Congress of Food Science & Technology, 21 - 25 Ağustos 2016
VAKUM ALTINDA KURUTMANIN DİLİMLENMİŞ AYVANIN RENK VE C VİTAMİNİ İÇERİĞİNE ETKİSİ
Pamukkale Gıda Sempozyumu III, Türkiye, 13 - 15 Mayıs 2015
ORTA NEMLİ GIDALARIN GIDA SANAYİNDEKİ YERİ
Pamukkale Gıda Sempozyumu III, Türkiye, 13 - 15 Mayıs 2015
A Traditional Beverage The Ottoman Sherbet
2nd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, 24 Ekim 2014
Practices of Food Enrichment
Bursa 3rd International Food Congress, 26 - 27 Eylül 2014
Applications of ozone for waste treatment in food technology
Bursa 3rd International Food Congress, 26 - 27 Eylül 2014
Akıllı Ambalajlama Teknolojisi ve İzlenebilirlik
Bursa 3rd International Food Congress, 26 - 27 Eylül 2014
Bioavailibility of trace minerals
Bursa 3rd International Food Congress, 26 - 27 Eylül 2014
Dietary and functional properties of chestnut
Bursa 3rd International Food Congress, 26 - 27 Eylül 2014
Practises of Food Enrichment
Bursa 3. Uluslararası Gıda Kongresi, 26 Eylül 2014
Nanotechnology and ethics in food science
Bursa 3. Uluslararası Gıda Kongresi – Gıda 2023 Vizyonu, Türkiye, 26 - 27 Eylül 2014
Bioavailability of Trace Minerals
Bursa 3. Uluslararası Gıda Kongresi, 26 Eylül 2014
Dietary and Functional Properties of Chestnut (Castanea Sativa Mill.).
Bursa 3. Uluslararası Gıda Kongresi, 26 Eylül 2014
Application of Ozone for Waste Treatment in Food Technology
Bursa 3. Uluslararası Gıda Kongresi, 26 Eylül 2014
Rapid Monitoring of Volatile Organic Compounds: Selected Ion Flow Tube: Mass Spectrofotometry (SIFT-MS)
XITH INTERNATIONAL CONFERENCE OF FOOD PHYSICISTS FOOD PHYSICS AND INNOVATIVE TECHNOLOGIES, 10 Haziran 2014
Aseptik Elma Suyu Üretiminde HACCP Uygulamaları
Türkiye 8. Gıda Kongresi, Türkiye, 26 - 28 Mayıs 2014, ss.57
Ihlamur Tilia argentea ekstraktı ile içime hazır ıhlamur çayı içeceğinin farklı tüketim koşullarına bağlı olası genotoksik antigenotoksik etkilerinin in vivo araştırılması
Uludağ Üniversitesi III. Bilgilendirme ve Ar-Ge Günleri, Bursa, Türkiye, 12 - 14 Kasım 2013
Doğal bitki ekstraktlarından bitki çayı içeceği üretimi üzerine bir araştırma
Uludağ Üniversitesi Bilgilendirme ve Ar-Ge Günleri, Bursa, Türkiye, 12 - 14 Kasım 2013
Ihlamur (Tiia argentea) Ekstraktı ile içime hazır ıhlamur çayı içeceğinin Farklı Tüketim Koşullrına Bağlı Olası Genotoksik / Antigenotoksik Etkilerinin in-vivo Araştırılması
Uludağ Üniversitesi Bilgilendirme ve ARGE günleri, Türkiye, 12 - 14 Kasım 2013
Grape Based Traditional Products
2nd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, 24 - 26 Ekim 2013, ss.420
Kuymak (Mıhlama)
2nd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, 24 Ekim 2013
Determination of Antioxidant Activity and Total Phenolics of Erica Arborea Herbal Tea Beverage
ICFSN 2013 - International Conference on Food Science and Nutrition, 7 - 09 Temmuz 2013
Effects of High Fructose Corn Syrup (HFCS) on Health
ICFSN 2013 - International Conference on Food Science and Nutrition, 7 - 09 Temmuz 2013, cilt.1015
Food Nanotechnology
4. Nanobilim ve Nanoteknoloji (NanoTRIV) Konferansı, Türkiye, 9 - 13 Haziran 2008, ss.320
Yüksek Fruktozlu Mısır Şurubu Tüketiminin Obezite ve Pankreas Kanseri Oluşumuna Etkisinin Araştırılması
Uludağ Üniversitesi II. Bilgilendirme ve Ar-Ge Günleri, Bursa, Türkiye, 13 - 15 Kasım 2012
Effect of cold storage on antioxidant activity and total phenolics of minimally processed carrot (Daucus carota)
BIT's 1st Annual World Congress of SQ Foods, 1 - 03 Kasım 2012
Çikolata Kaplı Kestane Şekerlemelerinin Fizikokimyasal ve Mikrobiyolojik Özellikleri Üzerine Bir Araştırma
III. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Konya, Türkiye, 10 - 12 Mayıs 2012
Kırmızı Pancar Turşusu Üretimi Üzerine Bir Araştırma
III. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Türkiye, 10 - 12 Mayıs 2012, ss.320-325
Salep ve Bileşiminde Yer Alan Hidrokolloidlerden Glukomannanın Özellikleri
Türkiye II. Orkide ve Salep Çalıştayı, Türkiye, 25 - 26 Nisan 2012
Modifiye atmosfer uygulaması ve minimal işlem görmüş fresh cut gıdalar
Uludağ Üniversitesi Bilgilendirme ve Ar-Ge Günleri, Bursa, Türkiye, 15 - 16 Kasım 2011
Sugar Free Sweeteners: Sugar Alcohols
TUBITAK-MAM 4th International Congress on Food and Nutrition, 12 - 14 Ekim 2011
Effects of processing methods on biophenolic components of table olives (Olea europaea)
4 th International Congress on Food and Nutrition, İstanbul, Türkiye, 12 - 14 Ekim 2011, ss.149
Phytochemicals of artichoke (Cynara scolymus L.) and its effects on health
4 th International Congress on Food and Nutrition, 12 - 14 Ekim 2011, ss.147
Effects of different drying processes and pretreatments ofn quality properties and nutrients of Lentinus edodes (Shiitake) mushroom
EURO Food Chem XVI, 6 - 08 Temmuz 2011
Effects of different peeling methods on quality of canned peppers
Eurofoodchem XVI, 6 - 08 Temmuz 2011, cilt.61, ss.49-50
Optimization of the Low Calorie Candied Chestnut Production
Eurofoodchem XVI, 6 - 08 Temmuz 2011, cilt.61, ss.101
Bursa’da Gıda Sektörü ve Gıda Güvenliği
TMMOB Bursa 3. Kent Sempozyumu, Türkiye, 29 - 30 Nisan 2011
Havayolu Yemek Hizmetlerinde Gıda Güvenliğinin Sağlanması
Toplu Beslenme Sistemleri Sempozyumu, Türkiye, 3 - 06 Haziran 2010, ss.121-126
Effects Of Different Applications On Quality Of Minimally Processed Fresh Cut Carrot
Toplu Beslenme Sistemleri Sempozyumu, Kıbrıs (Kktc), 3 - 06 Haziran 2010
Yemek Sanayiinde Mönü Planlama ve Önemi
Toplu Beslenme Sistemleri Sempozyumu, Türkiye, 3 - 06 Haziran 2010, ss.127-134
Farklı siyah üzüm çeşitlerinin hardaliye üretimine uygunluğunun belirlenmesi üzerine bir araştırma
1st International Symposium on “Traditional Foods From Adriatic to Caucasus”, Türkiye, 15 - 17 Nisan 2010, ss.1044-1047
Farklı yörelerden temin edilen kestanelerin kestane şekeri üretimine uygunluğunun belirlenmesi
1st International Symposium on “Traditional Foods From Adriatic to Caucasus”, Türkiye, 15 - 17 Nisan 2010
Gıdada Suyun Önemi
Bursa II. Su Sempozyumu, Bursa, Türkiye, 22 - 24 Mart 2010
Modifiye Atmosfer Uygulaması ve Fresh - Cut Gıdalar
Bahçe Ürünlerinde IV. Muhafaza ve Pazarlama Sempozyumu, Türkiye, 8 - 11 Ekim 2008, cilt.398
Sebzelerin Radyasyonla Muhafazası
7. Sebze Tarımı Sempozyumu, Yalova, Türkiye, 26 - 29 Ağustos 2008
Mantar Konservesi Üretiminde HACCP Sisteminin Uygulanması
VIII. Ulusal Tarım Ekonomisi Kongresi, Türkiye, 25 - 27 Haziran 2008, ss.461-473
Nar ekşisinin bileşimi üzerine bir araştırma
Türkiye 10. Gıda Kongresi, Erzurum, Türkiye, 21 - 23 Mayıs 2008, ss.61
Geleneksel Bir İçeceğimiz Boza
Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Van, Türkiye, 23 - 24 Eylül 2004, ss.85-89
Dondurulmuş Gıdalarda Raf Ömrünü Etkileyen Faktörler
Türkiye 8. Gıda Kongresi, Bursa, Türkiye, 26 - 28 Mayıs 2004, ss.99
Besinsel Liflerin Sağlık Üzerine Etkileri
Türkiye 8. Gıda Kongresi, Bursa, Türkiye, 26 - 28 Mayıs 2004, ss.30
Geleneksel Bir İçeceğimiz Salep
Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Van, Türkiye, 23 - 24 Eylül 2004, ss.100-103
Geleneksel Gıdalarımızdan Pişmaniye, Cezerye ve Pestil
Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Türkiye, 23 - 24 Eylül 2004, cilt.67
Bazı Geleneksel Fermente Gıdalarımız ve Sağlık Üzerindeki Etkileri
Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Türkiye, 22 - 24 Eylül 2004
Greyfurt Suyu ve İlaçlarla Etkileşimi
Türkiye 8. Gıda Kongresi, Türkiye, 26 - 28 Mayıs 2004, ss.56
Gıdalarda Akrilamid Oluşumu ve İnsan Sağlığı Üzerine Etkileri
Türkiye 8. Gıda Kongresi, Türkiye, 26 - 28 Mayıs 2004, ss.44
Mutfak Ekipmanlarındaki Son Yenilikler ve Standartlar
2000’li Yıllarda TSK’nde Beslenme Kontrol Sistemleri Sempozyumu, İstanbul, Türkiye, 16 - 17 Kasım 1999, ss.55-62
Bursa Yöresinde Doğal Olarak Yetişen Kuşburnu Rosa spp Meyvelerinin Bazı Özelliklerinin Belirlenmesi Üzerine Bir Araştırma
Türkiye 3. Ulusal Bahçe Bitkileri Kongresi, Ankara, Türkiye, 14 - 17 Eylül 1999, ss.809-814
Bursa Yöresinde Doğal Olarak Yetişen Kuşburnu (Rosa spp.) Meyvelerinin Bazı Özelliklerinin Belirlenmesi Üzerine Bir Araştırma
Türkiye III. Ulusal Bahçe Bitkileri Kongresi, Türkiye, 14 Eylül 1999 - 17 Eylül 1998, ss.809-814
Gıda Muhafazasında Yeni Bir Yöntem Sous Vide
1. Levazım Sempozyumu, İstanbul, Türkiye, 13 - 15 Kasım 1996, ss.10
Kitap & Kitap Bölümleri
Sherbet: A Traditional Beverage
Futuristic Trends in Agriculture Engineering & Food Sciences, Bhavana, Editör, Iterative International Publishers, Mohali, ss.242-251, 2024
Gıda Sanayinde Kombucha Biyoselülozunun Değerlendirme Olanakları
Gıda Mühendisliği Alanında Yeni Yaklaşımlar, Gül, H., Hayıt, F., Editör, İksad Yayınevi, ss.67-124, 2022
Role of Encapsulation in Functional Beverages
The Science of Beverages. Biotechnological Progress and Beverage Consumption, Alexandru Grumezescu,Alina Maria Holban, Editör, Academic International Press , Kingston Upon Hull, ss.195-232, 2020
Toxicological Aspects of Ingredients Used in Nonalcoholic Beverages
The Science of Beverages Vol 6-Non-Alcoholic Beverages, ALEXANDRU MIHAI GRUMEZESCU,ALINA MARIA HOLBAN, Editör, Elsevier Science, Oxford/Amsterdam , Cambridge, ss.441-481, 2019
Trends and Possibilities of the Usage of Medicinal Herbal Extracts in Beverage Production
The Science of Beverages Vol 13: Natural Beverages, ALEXANDRU MIHAI GRUMEZESCU,ALINA MARIA HOLBAN, Editör, Elsevier Science, Oxford/Amsterdam , Cambridge, ss.361-398, 2019
Kombucha Tea: A Promising Fermented Functional Beverage
The Science of Beverages Vol 5 Fermented Beverages., ALEXANDRU MIHAI GRUMEZESCU,ALINA MARIA HOLBAN, Editör, Elsevier Science, Oxford/Amsterdam , Cambridge, ss.401-432, 2019
Bioavailability and Delivery of Nutraceuticals by Nanoparticles
Nanotechnology in the Agri Food Industry Nutraceuticals, Grumezescu, A.M, Editör, Academic Press , ss.535-575, 2016
BURSA İLE ÖZDEŞLEŞMİŞ TATLAR
Uludağ Üniversitesi 40 Yıl Kitabı, Prof.Dr. Cafer ÇİFTÇİDoç.Dr. Hasan Basri ÖCALAN, Editör, Bilnet Matbaacılık İstanbul, Bursa, ss.405-443, 2015
Development of Value-Added Products from Food Wastes
Food Processing: Strategies for Quality Assessment "Fruit Processing", A. Malik et al., Editör, Springer, London/Berlin , New York, ss.453-475, 2014
Fruit Processing
Food Processing: Strategies for Quality Assessment "Fruit Processing", A. Malik et al., Editör, Springer, London/Berlin , New York, ss.9-35, 2014