Yayınlar & Eserler

Makaleler 93
Tümü (93)
SCI-E, SSCI, AHCI (46)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (47)
ESCI (1)
Scopus (44)
TRDizin (18)
Diğer Yayınlar (27)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler 108

1. The use of 3D printing technology in gluten-free snacks

11th International Congress on Nutrition Obesity and Community Health, İstanbul, Türkiye, 11 Nisan 2025, (Özet Bildiri)

3. Evaluation of Chestnut Shell Bioactive Compounds and Color Properties Using Ultrasound Assisted Extraction

5th International Congress on Analytical and Bioanalytical Chemistry, Antalya, Türkiye, 04 Mart 2024, ss.73, (Özet Bildiri)

4. Yumurta Kabuğu Zarı: Fonksiyonel Özellikleri ve Gıda Sanayinde Kullanım Olanakları

2. Uluslararası Geleneksel Gıdalar ve Sürdürülebilir Beslenme Sempozyumu, Mersin, Türkiye, 5 - 06 Ekim 2023, (Özet Bildiri)

5. Keçiboynuzu (Ceratonia siliqua L.) Çekirdeğinden Kafeinsiz Kahve Üretimi

Ulusal Kahve Sempozyumu, Mersin, Türkiye, 3 - 04 Şubat 2023, (Tam Metin Bildiri)

6. Hurma Çekirdeği Kahvesi. (Sözlü Sunum).

Ulusal Kahve Sempozyumu, Mersin, Türkiye, 03 Şubat 2023, (Yayınlanmadı)

9. Antidiyabetik Etkili Fitokimyasallar ve Kullanım Olanakları

12. GIDA MÜHENDİSLİĞİ ÖĞRENCİ KONGRESİ, Türkiye, 21 Mart 2022, ss.2, (Özet Bildiri)

10. ANTİFRİZ PROTEİNLERİNİN DONDURULMUŞ GIDALARDA UYGULANMASI

12. GIDA MÜHENDİSLİĞİ ÖĞRENCİ KONGRESİ, Bursa, Türkiye, 21 - 22 Mart 2022, ss.3, (Özet Bildiri)

12. A Research on Potential Use of Prickly Pear (Opuntia ficus indica) in Food Industry

1st International Gobeklitepe Agriculture Congress, 25 - 27 Kasım 2019, (Tam Metin Bildiri)

13. Antimikrobiyal Gıda Ambalajlarındaki Gelişmeler

International Eurasian Congress on Natural Nutrition and Healthy Life’xx 2018``, 12 - 15 Temmuz 2018, (Tam Metin Bildiri)

14. Ultrasound: As a Pre-treatment in Fruit and Vegetable Processing

International Congress on Engineering and Life Science, 26 - 29 Nisan 2018, (Tam Metin Bildiri)

16. Determination of Physicochemical Properties, Bioaccessibility of Phenolics and Antioxidant Capacity of Mineral Enriched Linden Herbal Tea Beverage

ICBFBS 2018: 20th International Conference on Biotechnology, Food and Beverage Sciences, 12 - 13 Şubat 2018, (Tam Metin Bildiri)

18. Kombuchanın Tarımda Mikrobiyal Gübre Olarak Kullanımı

5. Ulusal Tarım Kongresi, Türkiye, 6 - 08 Eylül 2018, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

20. Food Safety and Quality Issues in Organic Farming

International Agricultural Science Congress, 9 - 12 Mayıs 2018, (Özet Bildiri)

21. Effect of Non-Thermal Food Processing Technologies on Reducing Pesticide Residues

1st International GAP Agriculture and Livestock Congress, 25 - 27 Nisan 2018, (Özet Bildiri)

22. A General Research on Traditional Food in Bursa

4th International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, 19 - 21 Nisan 2018, (Özet Bildiri)

23. The Functional and Sensorial Properties of Angelica Jam from Bursa

4th International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus., 19 - 21 Nisan 2018, (Özet Bildiri)

24. Protection of Traditional Foods with Geographical Indications

4th International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, 19 - 21 Nisan 2018, (Özet Bildiri)

25. Determination of Physicochemical Properties,Bioaccessibility of Phenolics and Antioxidant Capacity of Mineral Enriched Linden Herbal TeaBeverage

ICBFBS Amsterdam 2018: 20th International Conference on Biotechnology, Food and Beverage Sciences, 12 - 13 Şubat 2018, (Tam Metin Bildiri)

26. An overwiev of medicinal and aromatic plants

4. ULUSLARARASI GIDA KONGRESİ, Bursa, Türkiye, 28 - 29 Eylül 2017, ss.5, (Özet Bildiri)

27. NUTRITIONAL VALUE AND FUNCTIONAL PROPERTIES OF CHINESE YAM

4. ULUSLARASI GIDA KONGRESİ, Bursa, Türkiye, 28 - 29 Eylül 2017, ss.9, (Özet Bildiri)

28. Volatile composition change of strawberry after several processing

15th Weurman Flavour Research Symposium, 18 - 22 Eylül 2017, ss.97, (Özet Bildiri)

29. Human Perception and Instrumentation of Aroma

15th Weurman Flavour Research Symposium., 18 - 22 Eylül 2017, (Özet Bildiri)

31. Encapsulation of Bioactive Compounds.

1st International Congress on Medical and Aromatic Plants “Natural and Healthy Life”, 10 - 12 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)

32. Nutritional Composition and Health Effects of Jujube

27th International Scientific-Expert Congress of Agriculture and Food Industry, 26 - 28 Eylül 2016, (Tam Metin Bildiri)

33. Determination of Physicochemical Properties of Mineral Enriched Erica arborea Herbal Tea Beverage

27th International Scientific-Expert Congress of Agriculture and Food Industry, 26 - 28 Eylül 2016, (Tam Metin Bildiri)

34. Extending the shelflife of asparagus Asparagus officinalis by using modified atmosphere packaging

27th International Scientific-Expert Congress of Agriculture and Food Industry, 26 - 28 Eylül 2016, (Özet Bildiri)

36. The use of alternative technologies to mitigate acrylamide formation in heat treated foods

First Food Chemistry Conference - Shaping the Future of Food Quality, Health and Safety, Amsterdam, Hollanda, 30 Ekim - 01 Kasım 2016, (Özet Bildiri)

38. A Study on The Productıon of Aprıcot Nectar Fortıfıed Wıth Green Coffee Extract

17th International Nutrition & Diagnostics Conference, PRAG, Çek Cumhuriyeti, 9 - 12 Ekim 2016, (Özet Bildiri)

39. Fortıfıcatıon of Lemonade with Several Herb Extracts

17th International Nutrition & Diagnostics Conference, PRAG, 3 - 06 Ekim 2016, (Özet Bildiri)

40. Fortification of Lemonade with Several Herb Extracts

16th International Nutrition Diagnostics Conference, 3 - 06 Ekim 2016, (Özet Bildiri)

41. A Study on the Production of Apricot Nectar Enriched with Green Coffee Extract

16th International Nutrition & Diagnostics Conference, Prag, Çek Cumhuriyeti, 3 - 06 Ekim 2016, (Özet Bildiri)

43. Kombucha Tea and Its Health Promotıng Effects

17th International Nutrition & Diagnostics Conference, PRAG, Çek Cumhuriyeti, 3 - 06 Ekim 2016, (Özet Bildiri)

44. Combined Use of Natural Antimicrobial Compounds with Modified Atmosphere Packaging of Fresh Fruit and Vegetables

27th International Scientific-Expert Congress of Agriculture and Food Industry, Bursa, Türkiye, 26 - 28 Eylül 2016, (Özet Bildiri)

45. Pulsed Electrical Field Applications for Improving Food Quality

27th International Scientific-Expert Congress of Agriculture and Food Industry, Bursa, Türkiye, 26 - 28 Eylül 2016, (Tam Metin Bildiri)

46. The Use of Vacuum Impregnation for Debittering Green Olives

18th World Congress of Food Science & Technology, 21 - 25 Ağustos 2016, ss.1137, (Özet Bildiri)

47. Hurdle Technology for Shelf Stable Minimally Processed Potato cv Agria

18th World Congress of Food Science & Technology, 21 - 25 Ağustos 2016, (Özet Bildiri)

49. ORTA NEMLİ GIDALARIN GIDA SANAYİNDEKİ YERİ

Pamukkale Gıda Sempozyumu III, Türkiye, 13 - 15 Mayıs 2015, (Özet Bildiri)

50. A Traditional Beverage The Ottoman Sherbet

2nd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, 24 Ekim 2014, (Tam Metin Bildiri)

51. Practices of Food Enrichment

Bursa 3rd International Food Congress, 26 - 27 Eylül 2014, (Özet Bildiri)

52. Applications of ozone for waste treatment in food technology

Bursa 3rd International Food Congress, 26 - 27 Eylül 2014, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

53. Bioavailibility of trace minerals

Bursa 3rd International Food Congress, 26 - 27 Eylül 2014, (Özet Bildiri)

54. Akıllı Ambalajlama Teknolojisi ve İzlenebilirlik

Bursa 3rd International Food Congress, 26 - 27 Eylül 2014, (Özet Bildiri)

55. Dietary and functional properties of chestnut

Bursa 3rd International Food Congress, 26 - 27 Eylül 2014, (Özet Bildiri)

56. Bioavailability of Trace Minerals

Bursa 3. Uluslararası Gıda Kongresi, 26 Eylül 2014, (Özet Bildiri)

57. Application of Ozone for Waste Treatment in Food Technology

Bursa 3. Uluslararası Gıda Kongresi, 26 Eylül 2014, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

58. Nanotechnology and ethics in food science

Bursa 3. Uluslararası Gıda Kongresi – Gıda 2023 Vizyonu, Türkiye, 26 - 27 Eylül 2014, (Özet Bildiri)

59. Practises of Food Enrichment

Bursa 3. Uluslararası Gıda Kongresi, 26 Eylül 2014, (Özet Bildiri)

60. Dietary and Functional Properties of Chestnut (Castanea Sativa Mill.).

Bursa 3. Uluslararası Gıda Kongresi, 26 Eylül 2014, (Özet Bildiri)

61. Rapid Monitoring of Volatile Organic Compounds: Selected Ion Flow Tube: Mass Spectrofotometry (SIFT-MS)

XITH INTERNATIONAL CONFERENCE OF FOOD PHYSICISTS FOOD PHYSICS AND INNOVATIVE TECHNOLOGIES, 10 Haziran 2014, (Tam Metin Bildiri)

62. Aseptik Elma Suyu Üretiminde HACCP Uygulamaları

Türkiye 8. Gıda Kongresi, Türkiye, 26 - 28 Mayıs 2014, ss.57, (Özet Bildiri)

63. The Main Difficulties Encountered in Candied Chestnut Production

5th International Chestnut Symposium, West Virginia, Amerika Birleşik Devletleri, 4 - 08 Eylül 2012, cilt.1019, ss.153-156, (Tam Metin Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma identifier identifier

67. Grape Based Traditional Products

2nd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, 24 - 26 Ekim 2013, ss.420, (Özet Bildiri)

68. Kuymak (Mıhlama)

2nd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, 24 Ekim 2013, (Tam Metin Bildiri)

69. Effects of High Fructose Corn Syrup (HFCS) on Health

ICFSN 2013 - International Conference on Food Science and Nutrition, 7 - 09 Temmuz 2013, cilt.1015, (Tam Metin Bildiri)

70. Determination of Antioxidant Activity and Total Phenolics of Erica Arborea Herbal Tea Beverage

ICFSN 2013 - International Conference on Food Science and Nutrition, 7 - 09 Temmuz 2013, (Tam Metin Bildiri)

71. Food Nanotechnology

4. Nanobilim ve Nanoteknoloji (NanoTRIV) Konferansı, Türkiye, 9 - 13 Haziran 2008, ss.320, (Özet Bildiri)

75. Kırmızı Pancar Turşusu Üretimi Üzerine Bir Araştırma

III. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Türkiye, 10 - 12 Mayıs 2012, ss.320-325, (Tam Metin Bildiri)

76. Salep ve Bileşiminde Yer Alan Hidrokolloidlerden Glukomannanın Özellikleri

Türkiye II. Orkide ve Salep Çalıştayı, Türkiye, 25 - 26 Nisan 2012, (Tam Metin Bildiri)

77. Modifiye atmosfer uygulaması ve minimal işlem görmüş fresh cut gıdalar

Uludağ Üniversitesi Bilgilendirme ve Ar-Ge Günleri, Bursa, Türkiye, 15 - 16 Kasım 2011

78. Sugar Free Sweeteners: Sugar Alcohols

TUBITAK-MAM 4th International Congress on Food and Nutrition, 12 - 14 Ekim 2011, (Özet Bildiri)

79. Effects of processing methods on biophenolic components of table olives (Olea europaea)

4 th International Congress on Food and Nutrition, İstanbul, Türkiye, 12 - 14 Ekim 2011, ss.149, (Özet Bildiri)

80. Phytochemicals of artichoke (Cynara scolymus L.) and its effects on health

4 th International Congress on Food and Nutrition, 12 - 14 Ekim 2011, ss.147, (Özet Bildiri)

82. Effects of different peeling methods on quality of canned peppers

Eurofoodchem XVI, 6 - 08 Temmuz 2011, cilt.61, ss.49-50, (Özet Bildiri)

84. Bursa’da Gıda Sektörü ve Gıda Güvenliği

TMMOB Bursa 3. Kent Sempozyumu, Türkiye, 29 - 30 Nisan 2011, (Tam Metin Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

85. Havayolu Yemek Hizmetlerinde Gıda Güvenliğinin Sağlanması

Toplu Beslenme Sistemleri Sempozyumu, Türkiye, 3 - 06 Haziran 2010, ss.121-126, (Tam Metin Bildiri)

87. Yemek Sanayiinde Mönü Planlama ve Önemi

Toplu Beslenme Sistemleri Sempozyumu, Türkiye, 3 - 06 Haziran 2010, ss.127-134, (Tam Metin Bildiri)

88. Farklı siyah üzüm çeşitlerinin hardaliye üretimine uygunluğunun belirlenmesi üzerine bir araştırma

1st International Symposium on “Traditional Foods From Adriatic to Caucasus”, Türkiye, 15 - 17 Nisan 2010, ss.1044-1047, (Tam Metin Bildiri)

89. Farklı yörelerden temin edilen kestanelerin kestane şekeri üretimine uygunluğunun belirlenmesi

1st International Symposium on “Traditional Foods From Adriatic to Caucasus”, Türkiye, 15 - 17 Nisan 2010, (Tam Metin Bildiri)

90. Gıdada Suyun Önemi

Bursa II. Su Sempozyumu, Bursa, Türkiye, 22 - 24 Mart 2010

91. Use of Vacuum Impregnation for Minimally Processed Fruits and Vegetables

6th International Postharvest Symposium, Antalya, Türkiye, 8 - 12 Nisan 2009, cilt.877, ss.577-582, (Tam Metin Bildiri) identifier identifier

92. Chitosan: an Edible Coating for Fresh-Cut Fruits and Vegetables

6th International Postharvest Symposium, Antalya, Türkiye, 8 - 12 Nisan 2009, cilt.877, ss.619-625, (Tam Metin Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma identifier identifier

93. Modifiye Atmosfer Uygulaması ve Fresh - Cut Gıdalar

Bahçe Ürünlerinde IV. Muhafaza ve Pazarlama Sempozyumu, Türkiye, 8 - 11 Ekim 2008, cilt.398, (Tam Metin Bildiri)

94. Sebzelerin Radyasyonla Muhafazası

7. Sebze Tarımı Sempozyumu, Yalova, Türkiye, 26 - 29 Ağustos 2008

95. Mantar Konservesi Üretiminde HACCP Sisteminin Uygulanması

VIII. Ulusal Tarım Ekonomisi Kongresi, Türkiye, 25 - 27 Haziran 2008, ss.461-473, (Tam Metin Bildiri)

96. Nar ekşisinin bileşimi üzerine bir araştırma

Türkiye 10. Gıda Kongresi, Erzurum, Türkiye, 21 - 23 Mayıs 2008, ss.61, (Özet Bildiri)

97. Geleneksel Bir İçeceğimiz Boza

Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Van, Türkiye, 23 - 24 Eylül 2004, ss.85-89

98. Besinsel Liflerin Sağlık Üzerine Etkileri

Türkiye 8. Gıda Kongresi, Bursa, Türkiye, 26 - 28 Mayıs 2004, ss.30

99. Dondurulmuş Gıdalarda Raf Ömrünü Etkileyen Faktörler

Türkiye 8. Gıda Kongresi, Bursa, Türkiye, 26 - 28 Mayıs 2004, ss.99

100. Geleneksel Bir İçeceğimiz Salep

Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Van, Türkiye, 23 - 24 Eylül 2004, ss.100-103

101. Geleneksel Gıdalarımızdan Pişmaniye, Cezerye ve Pestil

Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Türkiye, 23 - 24 Eylül 2004, cilt.67, (Tam Metin Bildiri)

103. Gıdalarda Akrilamid Oluşumu ve İnsan Sağlığı Üzerine Etkileri

Türkiye 8. Gıda Kongresi, Türkiye, 26 - 28 Mayıs 2004, ss.44, (Özet Bildiri)

104. Greyfurt Suyu ve İlaçlarla Etkileşimi

Türkiye 8. Gıda Kongresi, Türkiye, 26 - 28 Mayıs 2004, ss.56, (Özet Bildiri)

105. Mutfak Ekipmanlarındaki Son Yenilikler ve Standartlar

2000’li Yıllarda TSK’nde Beslenme Kontrol Sistemleri Sempozyumu, İstanbul, Türkiye, 16 - 17 Kasım 1999, ss.55-62

107. Bursa Yöresinde Doğal Olarak Yetişen Kuşburnu (Rosa spp.) Meyvelerinin Bazı Özelliklerinin Belirlenmesi Üzerine Bir Araştırma

Türkiye III. Ulusal Bahçe Bitkileri Kongresi, Türkiye, 14 Eylül 1999 - 17 Eylül 1998, ss.809-814, (Tam Metin Bildiri)

108. Gıda Muhafazasında Yeni Bir Yöntem Sous Vide

1. Levazım Sempozyumu, İstanbul, Türkiye, 13 - 15 Kasım 1996, ss.10
Kitaplar 16

1. Drinks and foods enriched with cinnamon

Cinnamon: Production, Processing, and Functional Properties, Farag Mohamed A., Ramadan Mohamed Fawzy, Editör, Elsevier, ss.557-582, 2025

2. Functional food for cancer management: integrating complementary approaches

Unleashing the Power of Functional Foods and Novel Bioactives, Petkoska Anka Trajkovska, Sarkar Tanmay, Smaoui Slim, Editör, Elsevier, ss.271-298, 2025

3. Sherbet: A Traditional Beverage

Futuristic Trends in Agriculture Engineering & Food Sciences, Bhavana, Editör, Iterative International Publishers, Mohali, ss.242-251, 2024

4. Fonksiyonel Özellikler

Gıdaların Mühendislik ve Kalite Özellikleri, ÇALIŞKAN KOÇ GÜLŞAH, SÜFER ÖZGE, Editör, Nobel Akademik Yayıncılık, ss.397-448, 2024

5. Gıda Sanayinde Kombucha Biyoselülozunun Değerlendirme Olanakları

Gıda Mühendisliği Alanında Yeni Yaklaşımlar, Gül, H., Hayıt, F., Editör, İksad Yayınevi, ss.67-124, 2022

6. FERMENTASYONDAN SORUMLU MİKROORGANİZMALAR ÜZERİNE YENİLİKÇİ TEKNOLOJİLERİN ETKİSİ

GIDA MÜHENDİSLİĞİ ALANINDA YENİ YAKLAŞIMLAR, Hayıt Fatma, Gül Hülya, Editör, IKSAD Publishing House, Ankara, ss.33-66, 2022

7. Role of Encapsulation in Functional Beverages

The Science of Beverages. Biotechnological Progress and Beverage Consumption, Alexandru Grumezescu,Alina Maria Holban, Editör, Academic International Press , Kingston Upon Hull, ss.195-232, 2020

8. Toxicological Aspects of Ingredients Used in Nonalcoholic Beverages

The Science of Beverages Vol 6-Non-Alcoholic Beverages, ALEXANDRU MIHAI GRUMEZESCU,ALINA MARIA HOLBAN, Editör, Elsevier Science, Oxford/Amsterdam , Cambridge, ss.441-481, 2019

9. Trends and Possibilities of the Usage of Medicinal Herbal Extracts in Beverage Production

The Science of Beverages Vol 13: Natural Beverages, ALEXANDRU MIHAI GRUMEZESCU,ALINA MARIA HOLBAN, Editör, Elsevier Science, Oxford/Amsterdam , Cambridge, ss.361-398, 2019

10. Extraction techniques for plant-based bio-active compounds

Natural Bio-active Compounds.Volume 2: Chemistry, Pharmacology and Health Care Practices, Mallappa Kumara Swamy, Mohd Sayeed Akhtar, Editör, Springer, ss.465-492, 2019

11. Functional and traditional nonalcoholic beverages in Turkey.

The Science of Beverages. Vol. 6. Non-Alcoholic Beverages, ALEXANDRU MIHAI GRUMEZESCU, ALINA MARIA HOLBAN, Editör, Elsevier, Kinglington, ss.483-513, 2019

12. Kombucha Tea: A Promising Fermented Functional Beverage

The Science of Beverages Vol 5 Fermented Beverages., ALEXANDRU MIHAI GRUMEZESCU,ALINA MARIA HOLBAN, Editör, Elsevier Science, Oxford/Amsterdam , Cambridge, ss.401-432, 2019

13. Bioavailability and Delivery of Nutraceuticals by Nanoparticles

Nanotechnology in the Agri Food Industry Nutraceuticals, Grumezescu, A.M, Editör, Academic Press , ss.535-575, 2016

14. BURSA İLE ÖZDEŞLEŞMİŞ TATLAR

Uludağ Üniversitesi 40 Yıl Kitabı, Prof.Dr. Cafer ÇİFTÇİDoç.Dr. Hasan Basri ÖCALAN, Editör, Bilnet Matbaacılık İstanbul, Bursa, ss.405-443, 2015

15. Development of Value-Added Products from Food Wastes

Food Processing: Strategies for Quality Assessment "Fruit Processing", A. Malik et al., Editör, Springer, London/Berlin , New York, ss.453-475, 2014

16. Fruit Processing

Food Processing: Strategies for Quality Assessment "Fruit Processing", A. Malik et al., Editör, Springer, London/Berlin , New York, ss.9-35, 2014
Metrikler

Yayın

227

Yayın (WoS)

52

Yayın (Scopus)

49

Atıf (WoS)

647

H-İndeks (WoS)

14

Atıf (Scopus)

687

H-İndeks (Scopus)

15

Atıf (Scholar)

1096

H-İndeks (Scholar)

17

Atıf (TrDizin)

37

H-İndeks (TrDizin)

3

Atıf (Sobiad)

207

H-İndeks (Sobiad)

9

Atıf (Diğer Toplam)

90

Proje

17

Fikri Mülkiyet

3

Tez Danışmanlığı

8

Açık Erişim

8
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları