SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler
“Consumers’xx Behavior towards Table Olives”
Journal of Food Engineering
, cilt.3, sa.1, ss.83-88, 2017 (SCI-Expanded)
Impact of Some Gums on the Growth and Activity of Bifidobacterium animalis subsp. lactis
Journal of Food Engineering
, cilt.3, sa.1, ss.73-77, 2017 (SCI-Expanded)
Survival of Lactobacillus spp in Fruit Based Fermented Dairy Beverages
International Journal of Food Engineering
, cilt.1, sa.1, ss.44-49, 2015 (SCI-Expanded)
Determinationn of the Fatty Acid Composition of Four Microalge Species
Wulfenia
, cilt.22, sa.1, ss.21-39, 2015 (SCI-Expanded)
Production of single cell oil during growth of Aspergillus species on whey
JOURNAL OF DAIRY SCIENCE
, cilt.93, ss.608, 2010 (SCI-Expanded)
Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler
Fermente sucuk üretiminde kekik ve reyhan uçucu yağları kullanılarak olgunlaştırma ve raf ömrüne etkisinin araştırılması
Gıda ve Yem Bilimi ve Teknolojisi Dergisi
, cilt.0, sa.27, ss.47-60, 2022 (Hakemli Dergi)
The Evaluation of the Textural and Sensorial Properties of Chocolate Dairy Dessert
Journal of Animal Husbandry and Dairy Science
, cilt.3, sa.1, ss.9-13, 2019 (Hakemli Dergi)
Quantitation of benzoic and sorbic acid levels from green olives by high-performance liquid chromatography
MOJ Food Process Technology
, cilt.7, sa.1, ss.4-9, 2019 (Hakemli Dergi)
The Shelf Life Characteristics of Plain and Fruit Flavored Kefir: Microbiological and Techno-Functional Properties
Journal of Animal Husbandry and Dairy Science
, cilt.2, sa.4, ss.9-18, 2018 (Hakemli Dergi)
Gamların prebiyotik Özellikleri
Gıda ve yem Bilimi –Teknolojisi
, cilt.18, sa.2, ss.18-26, 2017 (Hakemli Dergi)
Bifidojenik Faktör Olarak Laktoz Türevlerinin Önemi
Bursa Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi (Online)
, cilt.30, sa.2, ss.79-90, 2016 (Hakemli Dergi)
The Use of Prebiotics of Plant Origin in Functional Milk Products
Food Science and Technology
, cilt.4, sa.2, ss.15-22, 2016 (Hakemli Dergi)
Whey as a Renewable Substrate for Single Cell Oil Production By Saprolegnia diclina
International Journal of Chemical Engineering and Applications
, cilt.7, sa.1, ss.56-61, 2016 (Hakemli Dergi)
Evaluation of Fatty Acid Profile of Trabzon Butter
International Journal of Chemical Engineering and Applications
, cilt.7, sa.3, ss.190-194, 2016 (Hakemli Dergi)
Evaluation of Antioxidant Activity of Pomegranate Molasses by 2,2-Diphenyl-l-Picrylhydrazyl (DPPH) Method
International Journal of Chemical Engineering and Applications
, cilt.7, sa.1, ss.71-74, 2016 (Hakemli Dergi)
A Research on Whey as a Renewable Substrate for Single Cell Oil Production by Saprolegnia diclina
International Journal of Chemical Engineering and Applications
, cilt.7, sa.1, ss.56-61, 2016 (Hakemli Dergi)
The Antioxidative Capacity of Kefir Produced from Goat Milk
International Journal of Chemical Engineering and Applications
, cilt.7, sa.1, ss.22-26, 2016 (Hakemli Dergi)
Using Beeswax Coatings for Prolongation Shelf Life of Cheese
Uludağ Arıcılık Dergisi
, cilt.15, sa.1, ss.22-32, 2015 (Scopus)
Doğal Antioksidan Bileşikler: Nar Yan Ürünlerinin Antioksidan Olarak Değerlendirilmesi
Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi
, cilt.1, sa.1, ss.1-2, 2015 (Hakemli Dergi)
Phenolics in Human Health
International Journal of Chemical Engineering and Applications
, cilt.5, sa.5, ss.393-396, 2014 (Hakemli Dergi)
Yöresel bir kebap: İskender döner kebap
Gıda Mühendisliği Dergisi
, cilt.13, sa.30, ss.108-110, 2010 (Hakemli Dergi)
Sofralık Zeytin Üretim Sistemlerinde Gıda Güvenliği Sisteminin Uygulanması
U.Ü. Ziraat Fakültesi Dergisi
, cilt.24, sa.1, ss.11-24, 2010 (Hakemli Dergi)
Süt protein bazlı biyoaktif peptitlerin fonksiyonel özellikleri
Hasad Gıda
, cilt.23, sa.272, ss.34-37, 2008 (Hakemli Dergi)
Using E-Commerce As An Information Technique In Agri-Food Industry
AgEcon Search, Research in Agricultural Applied Economics
, sa.66, ss.553-562, 2008 (Scopus)
Süt Proteinlerinin Yenilebilir Film ve Kaplamalarda Kullanılması
Gıda Teknolojileri Elektronik Dergisi
, cilt.2, sa.1, ss.59-64, 2007 (Hakemli Dergi)
Peynir altı suyundan mikrobiyel yağ üretimi
Akademik Gıda
, cilt.2, sa.10, ss.15-17, 2004 (Hakemli Dergi)
Propolis’in kimyasal bileşimi, biyolojik özellikleri ve insan sağlığı üzerine etkisi
Gıda ve Yem Bilimi-Teknolojisi Dergisi
, cilt.3, sa.4, ss.34-38, 2004 (Hakemli Dergi)
Donmuş karideslerin bazı fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik özellikleri
SU URUNLERI DERGISI
, cilt.20, ss.303-312, 2003 (Hakemli Dergi)
Nisin’in özellikleri ve gıdalarda kullanımı
Dünya Gıda
, cilt.8, sa.4, ss.64-67, 2003 (Hakemli Dergi)
Bazı soğuk mezelerin hijyenik kalitelerinin belirlenmesi
Gıda ve Yem Bilimi-Teknolojisi Dergisi
, cilt.2, sa.4, ss.35-42, 2003 (Hakemli Dergi)
Donmuş midyelerin bazı fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik özellikleri
SU URUNLERI DERGISI
, cilt.20, ss.217-225, 2003 (Hakemli Dergi)
Bursa ilinde tüketilen kaymakların mikrobiyolojik özellikleri ve bazı patojen mikroorganizmaların aranması
U.Ü. Ziraat Fakültesi Dergisi
, cilt.16, ss.77-86, 2002 (Hakemli Dergi)
Alglerin nutrasötik özellikleri
Journal of Fisheries and Aquatic Sciences
, cilt.18, sa.1, ss.262-272, 2001 (Hakemli Dergi)
Alglerden elde edilen ve gıda sanayiinde kullanılan stabilize edici maddeler ve fonksiyonları
Journal of Fisheries and Aquatic Sciences
, cilt.18, sa.1, ss.233-240, 2001 (Hakemli Dergi)
Su ürünlerinin neden olduğu besin alerjileri
Dünya Gıda
, cilt.3, ss.36-39, 1999 (Hakemli Dergi)
Ksilitol: fiziksel, kimyasal ve fonksiyonel özellikleri
Dünya Gıda
, cilt.8, ss.48-50, 1998 (Hakemli Dergi)
Gıda sanayiinde laktitol’ün kullanımı
Gıda Mühendisliği Dergisi
, cilt.3, sa.6, ss.11-14, 1998 (Hakemli Dergi)
Microbial Load of a Production Line for Apple Juice Concentrate
Adv. Food Sci. (CMTL)
, cilt.20, sa.5, ss.137-143, 1998 (Hakemli Dergi)
Hakemli Kongre / Sempozyum Bildiri Kitaplarında Yer Alan Yayınlar
Evaluation of pomological, physicochemical, and sensory characteristics of walnut (Juglans regia L.) cultivars
Consumer and Sensory Sciences Conference (CONSENSE), İstanbul, Türkiye, 02 Ekim 2024
Bazı yenilebilir mantar türlerinin probiyotik bakterilerin gelişmesi üzerine etkisinin Araştırılması
VI. Uludağ Üniversitesi Bilgilendirme ve Ar-Ge Günleri, Bursa, Türkiye, 15 - 16 Mart 2016
Organik Zeytinyağı ve Önemi
Doğu Karadeniz 2. Organik Tarım Kongresi, Rize, Türkiye, 6 - 09 Ekim 2015
Consumer Preferences and Perception: An Analysis on Table Olives
3rd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Bosna-Hersek, 1 - 04 Ekim 2015
consumer preferences and perception an analysis on table olives
the 3rd international symposium on traditional foods from adriatic to caucasus, Sarajevo, Bosna-Hersek, 1 - 04 Ekim 2015, cilt.1, ss.537
The Antioxidative Capacity of Kefir Produced from Goat Milk
4th International Conference on Chemical and Process Engineering (ICCPE 2015, Madrid, İspanya, 15 - 16 Haziran 2015
A Research on Whey as a Renewable Substrate for Single Cell Oil Production By Saprolegnia diclina
4th International Conference on Chemical and Process Engineering (ICCPE 2015), Madrid, İspanya, 15 - 16 Haziran 2015
Research on Whey as a Renewable Substrate for Single Cell Oil Production By Saprolegnia diclina
4th International Conference on Chemical and Process Engineering (ICCPE 2015), Madrid, İspanya, 15 - 16 Haziran 2015
Evaluation of Antioxidant Activity of Pomegranate Molasses by 2,2-Diphenyl-lPicrylhydrazyl (DPPH) Method
4th International Conference on Chemical and Process Engineering (ICCPE 2015), İspanya, 15 - 16 Haziran 2015
Beslenme genomiği ve nutrigenetik
2. İç Anadolu Bölgesi Tarım ve Gıda Kongresi, Nevşehir, Türkiye, 28 - 30 Nisan 2015
Plant prebiotics for the development of fermented dairy products
International Conference on Engineering and Natural Science, Skopje, Makedonya, 15 - 19 Mayıs 2015
OZCAN O T OZCAN L YILMAZ ERSAN A AKPINAR BAYIZIT 2015 Plant Prebiotics for the Development of Fermented Dairy Products
International Conference on Engineering and Natural Science, Skopje, Makedonya, 15 - 19 Mayıs 2015
Probiyotik bakterilerin antioksidan etki mekanizmaları
İç Anadolu Bölgesi 2. Tarım ve Gıda Kongresi, Nevşehir, Türkiye, 28 - 30 Nisan 2015
Nar (Punica granatum L.) Yan Ürünlerinin Antioksidan Özelliklerinin Değerlendirilmesi
2. İç Anadolu Bölgesi Tarım ve Gıda Kongresi, Türkiye, 28 - 30 Nisan 2015
Lactarius Türü Mantarların Besinsel ve Antioksidan Özellikleri
İç Anadolu Bölgesi 2. Tarım ve Gıda Kongresi, Türkiye, 28 - 30 Nisan 2015
Bebek Sütü Üretiminde Yeni Fikirler: Algal Protein, Algal Yağ ve Diğer Fonksiyonel Bileşenler İlaveleri
Uludağ Üniversitesi IV. Bilgilendirme ve Ar-Ge Günleri, Türkiye, 11 - 13 Kasım 2014
Edible Flowers of Turkey: Innovative Nutraceuticals
3rd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Bosna-Hersek, 1 - 04 Ekim 2014
Therapeutic potential of mushroom polysaccharides
3rd International Food Congress, Bursa, Türkiye, 26 - 27 Eylül 2014
Antioxidative and Phenolic Content of Commercial Apple Cider Vinegars in Turkey
25th International Scientific Experts Congress on Agriculture and Food Industry, Türkiye, 25 - 27 Eylül 2014
Sofralık Zeytin Ve Zeytinyağı Tüketici Alışkanlıkları: Bursa İli Örneği
4. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Adana, Türkiye, 17 - 19 Nisan 2014
Bursa İlinde Geleneksel Peynirlerin Tüketim Eğilimlerinin Belirlenmesi
”, 4. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Adana, Türkiye, 17 - 19 Nisan 2014
Bursa İlinde Geleneksel Peynirlerin Tüketim Eğilimlerinin Belirlenmesi
4. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Sözlü-Poster Bildiriler KitabI, Adana, Türkiye, 17 - 19 Nisan 2014, ss.664
Bursa ilinde geleneksel peynirlerin tüketim eğilimlerinin belirlenmesi
Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Adana, Türkiye, 17 - 19 Nisan 2014, ss.664
Fermented Cream Production with Probiotic Strains
The 2nd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Struga-Ohrid, Makedonya, 24 - 26 Ekim 2013, cilt.154
Survival of selected probiotic bacteria in set-type yogurt supplemented with chestnut flour
The 2nd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Struga-Ohrid, Makedonya, 24 - 26 Ekim 2013
Süt ve ürünlerinin doğal antioksidan bileşenleri ve etki mekanizmaları
Süt Endüstrisinde Yenilikçi Yaklaşımlar Sempozyumu, Denizli, Türkiye, 15 - 16 Kasım 2012, cilt.142
Yenilenebilir karbon kaynağı olarak peynir altı suyundan Mortierella isabellina CBS 224.35 ile mikrobiyel yağ üretimi
Süt Endüstrisinde Yenilikçi Yaklaşımlar Sempozyumu, Denizli, Türkiye, 15 - 16 Kasım 2012, ss.143
Dondurmada overrun ve köpük stabilizasyonu
Türkiye 11. Gıda Kongresi, Hatay, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2012
Laktoz ve türevlerinin prebiyotik özellikleri
Türkiye 11. Gıda Kongresi, Hatay, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2012, ss.488
Bazı sebzelerin hijyenik kalitesi üzerine kurutma işleminin etkisi
Türkiye 11. Gıda Kongresi, Hatay, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2012, ss.487
Arbutus unedo L. Meyvesinin Bileşimi ve Fonksiyonel Özellikleri
Türkiye 11. Gıda Kongresi, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2012
Mikrobiyel polihidroksialkanoat (PHA) üretimi
Türkiye 11. Gıda Kongresi, Hatay, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2012, cilt.490
Thymus serpyllum’un uçucu yağları ve fonksiyonel özellikleri
III. Geleneksel Gıdalar Kongresi, Konya, Türkiye, 10 - 11 Mayıs 2012
Trabzon tereyağının yağ asidi kompozisyonunun belirlenmesi
III. Geleneksel Gıdalar Kongresi, Konya, Türkiye, 10 - 11 Mayıs 2012, ss.189-191
The effect of prebiotics on the bioavailability of mineral elements in infant formulas
International Symposium of Probiotics Prebiotics in Pediatrics, İstanbul, Türkiye, 24 - 26 Şubat 2012, cilt.89
Lactose and Its derivatives in infant formulas
International Symposium of Probiotics Prebiotics in Pediatrics, İstanbul, Türkiye, 24 Şubat 2012 - 26 Şubat 2016, cilt.90
Effect of herbs and spices on chemical and organoleptic Properties of black table olives
IV Conference Table Olives Conference, Cordoba, Arjantin, 16 - 17 Şubat 2012, ss.132
Bioavailability of food polyphenols
International Food Congress-Novel Approaches in Food Industry, İzmir, Türkiye, 26 - 29 Mayıs 2011
Functional Properties and Anti-microbial Activity of Some Macrofungal Extracts
International Food Congress-Novel Approaches in Food Industry, 26 - 29 Mayıs 2011
Bioavailability of Food Polyphenol
International Food Congress-Novel Approaches in Food Industry, 26 - 29 Mayıs 2011
The Use of Microorganisms for Vanilin Flavour Production
International Food Congress-Novel Approaches in Food Industry, 26 - 29 Mayıs 2011
Trabzon tereyağının yağ asidi kompozisyonunun belirlenmes
III. Geleneksel Gıdalar Kongresi, Konya, Türkiye, 10 Mayıs 2012 - 11 Mayıs 2011, ss.189-191
Production of single cell oil during growth of Aspergillus species on whey
Joint Annual Meeting of ADSA ASAS, Denver, Amerika Birleşik Devletleri, 11 - 15 Temmuz 2010, cilt.93, ss.608
Yöresel Bir Kebap: İskender
II. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Van, Türkiye, 27 - 29 Mayıs 2009, ss.547-549
İzmit pişmaniyesi’nin mikrobiyolojik ve kimyasal özelliklerİ
II. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Van, Türkiye, 27 - 29 Mayıs 2009, ss.337-340
Türk kahvesi’nin tarihçesi ve özellikleri
II. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Van, Türkiye, 27 - 29 Mayıs 2009, ss.599-603
Höşmerim tatlısı üretimi ve özellikleri
II. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Van, Türkiye, 27 - 29 Mayıs 2009, ss.100-103
Mustafakemalpasa cheese-based dessert: A traditional Turkish taste
Pamukkale Süt ve Süt Ürünleri Sempozyumu, Denizli, Türkiye, 21 - 23 Mayıs 2009, ss.145
Sütlaç’da Lactobacillus acidophilus LA–5 ve Bifidobacterium bifidum BB–12’nin Aktivitesi ve Gelişimi
Pamukkale Süt ve Süt Ürünleri Sempozyumu, Denizli, Türkiye, 21 - 23 Mayıs 2009, ss.50
The occurence of PAH (polycyclic aromatic hydrocarbons) in smoked cheeses
IV. Ulusal Biyomühendislik Kongresi, İzmir, Türkiye, 15 - 18 Ekim 2008, ss.149-150
Zeytinyağında trans-yağ asidi oluşumu üzerine carvacrol ve thymol’ ün etkisinin incelenmesi
Türkiye 10. Gıda Kongresi, Erzurum, Türkiye, 21 - 23 Mayıs 2008, ss.639
The Aspects of Electronic Commerce on Turkish Food Industry
Tradition and Innovation Congress, Gödöllö, Macaristan, 3 - 05 Aralık 2007
The organic acid profile of boza: a fermented beverage
5th International Congress on Food Technology, Atina, Yunanistan, 9 - 11 Mart 2007
Comparison of the cholesterol content and nutritional value of chicken eggs processed by different methods
1st International Functional and Nutraceutical Foods Symposium, Antalya, Türkiye, 27 - 29 Nisan 2004
Aromalı kefir üretimi
Ulusal Kivi Ve Üzümsü Meyveler Sempozyumu, Ordu, Türkiye, 23 - 25 Ekim 2003, ss.485-490
Developments in membrane seperation techniques used in production of whey protein concentrate
Süt Endüstrisinde Yeni Eğilimler Sempozyumu, İzmir, Türkiye, 22 - 23 Mayıs 2003, ss.217-221
Propolis’in kimyasal bileşimi, biyolojik özellikleri ve insan sağlığı üzerine etkisi
2. Marmara Arıcılık Kongresi, Yalova, Türkiye, 28 - 30 Nisan 2003
A Study on the use of yoghurt, Whey, Lactic Acid and Starter Culture on Carrot Fermentation
2nd International Conference on Horticultural Science, Kafr El-Sheikh, Mısır, 10 - 12 Eylül 2002
The suitability of some vegetables for drying
2nd International Conference on Horticultural Science, Kafr El-Sheikh, Mısır, 10 - 12 Eylül 2002
Vişne meyvesi, aroması ve likörü ile meyveli yoğurt üretimi
I. Sert Çekirdekli Meyveler Sempozyumu, Yalova, Türkiye, 25 Eylül - 28 Ağustos 2001, ss.329-342
Süt ve ürünlerinde bulunan laktik asit bakterilerinin oluşturduğu bakteriosinler
VI. Süt ve Süt Ürünleri Sempozyumu “Süt ve Ürünleri Mikrobiyolojisi ve Katkı Maddeleri”, Tekirdağ, Türkiye, 22 - 23 Mayıs 2000, ss.315-319
Kitap & Kitap Bölümleri
Probiyotik Kültürlerin Muhafazası
Probiyotik Yüz Yılı, M. Akçelik, P. Şanlıbaba, N. Akçelik, B.U. Tezel, Editör, Gazi Kitap Evi, Ankara, ss.247-293, 2020