Makaleler
82
Tümü (82)
SCI-E, SSCI, AHCI (42)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (42)
Scopus (44)
TRDizin (15)
Diğer Yayınlar (23)
7. Fermente sucuk üretiminde kekik ve reyhan uçucu yağları kullanılarak olgunlaştırma ve raf ömrüne etkisinin araştırılması
Gıda ve Yem Bilimi ve Teknolojisi Dergisi
, cilt.0, sa.27, ss.47-60, 2022 (Hakemli Dergi)
13. The Evaluation of the Textural and Sensorial Properties of Chocolate Dairy Dessert
Journal of Animal Husbandry and Dairy Science
, cilt.3, sa.1, ss.9-13, 2019 (Hakemli Dergi)
14. Quantitation of benzoic and sorbic acid levels from green olives by high-performance liquid chromatography
MOJ Food Process Technology
, cilt.7, sa.1, ss.4-9, 2019 (Hakemli Dergi)
15. The Shelf Life Characteristics of Plain and Fruit Flavored Kefir: Microbiological and Techno-Functional Properties
Journal of Animal Husbandry and Dairy Science
, cilt.2, sa.4, ss.9-18, 2018 (Hakemli Dergi)
19. Gamların prebiyotik Özellikleri
Gıda ve yem Bilimi –Teknolojisi
, cilt.18, sa.2, ss.18-26, 2017 (Hakemli Dergi)
23. Impact of Some Gums on the Growth and Activity of Bifidobacterium animalis subsp. lactis
Journal of Food Engineering
, cilt.3, sa.1, ss.73-77, 2017 (SCI-Expanded)
24. “Consumers’xx Behavior towards Table Olives”
Journal of Food Engineering
, cilt.3, sa.1, ss.83-88, 2017 (SCI-Expanded)
26. Bifidojenik Faktör Olarak Laktoz Türevlerinin Önemi
Bursa Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi (Online)
, cilt.30, sa.2, ss.79-90, 2016 (Hakemli Dergi)
27. The Use of Prebiotics of Plant Origin in Functional Milk Products
Food Science and Technology
, cilt.4, sa.2, ss.15-22, 2016 (Hakemli Dergi)
28. Whey as a Renewable Substrate for Single Cell Oil Production By Saprolegnia diclina
International Journal of Chemical Engineering and Applications
, cilt.7, sa.1, ss.56-61, 2016 (Hakemli Dergi)
29. Evaluation of Fatty Acid Profile of Trabzon Butter
International Journal of Chemical Engineering and Applications
, cilt.7, sa.3, ss.190-194, 2016 (Hakemli Dergi)
30. The Antioxidative Capacity of Kefir Produced from Goat Milk
International Journal of Chemical Engineering and Applications
, cilt.7, sa.1, ss.22-26, 2016 (Hakemli Dergi)
32. A Research on Whey as a Renewable Substrate for Single Cell Oil Production by Saprolegnia diclina
International Journal of Chemical Engineering and Applications
, cilt.7, sa.1, ss.56-61, 2016 (Hakemli Dergi)
33. Using Beeswax Coatings for Prolongation Shelf Life of Cheese
Uludağ Arıcılık Dergisi
, cilt.15, sa.1, ss.22-32, 2015 (Scopus)
34. Determinationn of the Fatty Acid Composition of Four Microalge Species
Wulfenia
, cilt.22, sa.1, ss.21-39, 2015 (SCI-Expanded)
35. Doğal Antioksidan Bileşikler: Nar Yan Ürünlerinin Antioksidan Olarak Değerlendirilmesi
Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi
, cilt.1, sa.1, ss.1-2, 2015 (Hakemli Dergi)
36. Survival of Lactobacillus spp in Fruit Based Fermented Dairy Beverages
International Journal of Food Engineering
, cilt.1, sa.1, ss.44-49, 2015 (SCI-Expanded)
40. Phenolics in Human Health
International Journal of Chemical Engineering and Applications
, cilt.5, sa.5, ss.393-396, 2014 (Hakemli Dergi)
49. Inductively Coupled Plasma Optical-Emission Spectroscopy Determination of Major and Minor Elements in Vinegar
NOTULAE BOTANICAE HORTI AGROBOTANICI CLUJ-NAPOCA
, cilt.38, sa.3, ss.64-68, 2010 (SCI-Expanded, Scopus)
50. Yöresel bir kebap: İskender döner kebap
Gıda Mühendisliği Dergisi
, cilt.13, sa.30, ss.108-110, 2010 (Hakemli Dergi)
54. Production of single cell oil during growth of Aspergillus species on whey
JOURNAL OF DAIRY SCIENCE
, cilt.93, ss.608, 2010 (SCI-Expanded)
55. Sofralık Zeytin Üretim Sistemlerinde Gıda Güvenliği Sisteminin Uygulanması
U.Ü. Ziraat Fakültesi Dergisi
, cilt.24, sa.1, ss.11-24, 2010 (Hakemli Dergi)
59. Süt protein bazlı biyoaktif peptitlerin fonksiyonel özellikleri
Hasad Gıda
, cilt.23, sa.272, ss.34-37, 2008 (Hakemli Dergi)
61. Süt Proteinlerinin Yenilebilir Film ve Kaplamalarda Kullanılması
Gıda Teknolojileri Elektronik Dergisi
, cilt.2, sa.1, ss.59-64, 2007 (Hakemli Dergi)
66. Peynir altı suyundan mikrobiyel yağ üretimi
Akademik Gıda
, cilt.2, sa.10, ss.15-17, 2004 (Hakemli Dergi)
67. Propolis’in kimyasal bileşimi, biyolojik özellikleri ve insan sağlığı üzerine etkisi
Gıda ve Yem Bilimi-Teknolojisi Dergisi
, cilt.3, sa.4, ss.34-38, 2004 (Hakemli Dergi)
69. Donmuş karideslerin bazı fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik özellikleri
SU URUNLERI DERGISI
, cilt.20, ss.303-312, 2003 (Hakemli Dergi)
70. Bazı soğuk mezelerin hijyenik kalitelerinin belirlenmesi
Gıda ve Yem Bilimi-Teknolojisi Dergisi
, cilt.2, sa.4, ss.35-42, 2003 (Hakemli Dergi)
71. Nisin’in özellikleri ve gıdalarda kullanımı
Dünya Gıda
, cilt.8, sa.4, ss.64-67, 2003 (Hakemli Dergi)
72. Donmuş midyelerin bazı fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik özellikleri
SU URUNLERI DERGISI
, cilt.20, ss.217-225, 2003 (Hakemli Dergi)
73. Bursa ilinde tüketilen kaymakların mikrobiyolojik özellikleri ve bazı patojen mikroorganizmaların aranması
U.Ü. Ziraat Fakültesi Dergisi
, cilt.16, ss.77-86, 2002 (Hakemli Dergi)
74. Alglerin nutrasötik özellikleri
Journal of Fisheries and Aquatic Sciences
, cilt.18, sa.1, ss.262-272, 2001 (Hakemli Dergi)
75. Alglerden elde edilen ve gıda sanayiinde kullanılan stabilize edici maddeler ve fonksiyonları
Journal of Fisheries and Aquatic Sciences
, cilt.18, sa.1, ss.233-240, 2001 (Hakemli Dergi)
77. Su ürünlerinin neden olduğu besin alerjileri
Dünya Gıda
, cilt.3, ss.36-39, 1999 (Hakemli Dergi)
78. Gıda sanayiinde laktitol’ün kullanımı
Gıda Mühendisliği Dergisi
, cilt.3, sa.6, ss.11-14, 1998 (Hakemli Dergi)
79. Ksilitol: fiziksel, kimyasal ve fonksiyonel özellikleri
Dünya Gıda
, cilt.8, ss.48-50, 1998 (Hakemli Dergi)
80. Microbial Load of a Production Line for Apple Juice Concentrate
Adv. Food Sci. (CMTL)
, cilt.20, sa.5, ss.137-143, 1998 (Hakemli Dergi)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
129
1. The utilisation of microbial poly-hydroxy alkanoates (PHA) in food industry
IV. Ulusal Biyomühendislik Kongresi, İzmir, Türkiye, 15 - 18 Ekim 2008, ss.141-142, (Özet Bildiri)
3. Nutrient recovery from wastewater using microalgae
8. International Food, Agriculture and Veterinary Sciences Congress, Konya, Türkiye, 29 Mayıs 2025, (Özet Bildiri)
8. Evaluation of pomological, physicochemical, and sensory characteristics of walnut (Juglans regia L.) cultivars
Consumer and Sensory Sciences Conference (CONSENSE), İstanbul, Türkiye, 02 Ekim 2024, (Özet Bildiri)
10. Zeytin ve Zeytinyağı Kalitesi Üzerine Sulama ve Gübreleme Uygulamalarının Etkisi
5th International Eurasian Conference on Science, Engineering and Technology, Ankara, Türkiye, 26 - 28 Haziran 2024, ss.68, (Özet Bildiri)
20. Investigating the effect of harvest season on the bioaccessibility of bee pollen polyphenols by ultra-high performance liquid chromatography tandem mass spectrometry
6th International Symposium on Phytochemicals in Medicine and Food (6-ISPMF), Çin, 05 Ağustos 2022, (Özet Bildiri)
22. CRISPR-Cas9 Teknolojisi ve Gıda Bilimi Uygulamaları
12. Gıda Mühendisliği Öğrenci Kongresi, Bursa, Türkiye, 21 - 22 Mart 2022, (Özet Bildiri)
23. Biyoaktif Lipit Bileşenleri ile Gıdaların Formülasyonu
12. Gıda Mühendisliği Öğrenci Kongresi, Bursa, Türkiye, 21 - 22 Mart 2022, (Özet Bildiri)
24. Long Chain Fatty Acids of Microalgae as Functional Compounds
12. Uluslararası Bilimsel Araştırmalar Kongresi (UBAK) - Fen ve Mühendislik Bilimleri, İstanbul, Türkiye, 17 - 18 Aralık 2021, (Özet Bildiri)
26. Assessment of the elemental content and bioaccessibility of Matthiola incana by ICP-MS
2nd International Conference on Preventive Medicine, Elazığ, Türkiye, 25 - 28 Kasım 2020, ss.37, (Özet Bildiri)
27. Comparison of Extraction Methods on the Fatty Acid Profiles of Tagetes erecta
2nd International Conference on Preventive Medicine, Elazığ, Türkiye, 25 - 28 Kasım 2020, ss.33, (Özet Bildiri)
28. Determination of Physico-Chemical and Sensory Properties of Beef Salami Using Different Microalgae in Production
2nd International Conference on Preventive Medicine, Elazığ, Türkiye, 25 - 28 Kasım 2020, ss.32, (Özet Bildiri)
29. Determination of the elemental content of Tagetes erecta by ICP-MS and investigation of the potential effects on the organism by in-vitro digestibility studies
2nd International Conference on Preventive Medicine, Elazığ, Türkiye, 25 - 28 Aralık 2020, ss.26, (Özet Bildiri)
30. Fonksiyonel süt ürünlerinin geliştirilmesinde Spirulina platensis ve Chlorella vulgaris’in değerlendirilmesi
2. Ulusal Sütçülük Kongresi, İzmir, Türkiye, 25 - 26 Nisan 2019, ss.203-204, (Özet Bildiri)
31. Probiyotiklerin farklı kanser türlerinde sitotoksik etkileri
2. Ulusal Sütçülük Kongresi, İzmir, Türkiye, 25 - 26 Nisan 2019, ss.200, (Özet Bildiri)
32. The Evaluation of the Textural and Sensorial Properties of Chocolate Dairy Dessert
INTERNATIONAL CONGRESS ON ENGINEERING AND LIFE SCIENCE, Kastamonu, Türkiye, 26 - 29 Nisan 2018, cilt.764, (Tam Metin Bildiri)
33. Association between Intake of Yogurt Consumption and Sensory Aspects
INTERNATIONAL CONGRESS ON ENGINEERING AND LIFE SCIENCE, Kastamonu, Türkiye, 26 - 29 Nisan 2018, ss.768-771, (Tam Metin Bildiri)
34. Alternative to Antibiotic Use in Livestock: Probiotic Microorganisms
INTERNATIONAL CONGRESS ON ENGINEERING AND LIFE SCIENCE, Kastamonu, Türkiye, 26 - 29 Nisan 2018, ss.821-824, (Tam Metin Bildiri)
35. Evaluation of Agro-Industrial Wastes as Prebiotic
INTERNATIONAL CONGRESS ON ENGINEERING AND LIFE SCIENCE, Kastamonu, Türkiye, 26 - 29 Nisan 2018, ss.958-960, (Tam Metin Bildiri)
36. Assessment of consumer demand for reduced-sugar and lactose-free dairy products
43rd Croatian Dairy Experts Symposium with International Participation, LOVRAN, Hırvatistan, 7 - 10 Kasım 2018, ss.54, (Özet Bildiri)
37. Lipid production by Rhizopus stolonifer cultivated on dairy wastes
43rd Croatian Dairy Experts Symposium with International Participation, LOVRAN, Hırvatistan, 7 - 10 Kasım 2018, ss.55-56, (Özet Bildiri)
38. Computer vision and image analysis techniques for evaluation of cheese characteristics
43rd Croatian Dairy Experts Symposium with International Participation, LOVRAN, Hırvatistan, 7 - 10 Kasım 2018, ss.88, (Özet Bildiri)
39. Antioxidant capacity, phenolic and vitamin E contents of goat milk kefir produced with commercial starter culture
43rd Croatian Dairy Experts Symposium with International Participation, LOVRAN, Hırvatistan, 7 - 10 Kasım 2018, ss.56-57, (Özet Bildiri)
40. Low-Fat Foods: Functionality of Fat Replacers
ICELIS, 26 - 29 Nisan 2018, (Tam Metin Bildiri)
41. Effect of sugar components on sensorial and textural properties of Turkish delight (lokum)
International Symposium on Food Rheology and Texture, İstanbul, Türkiye, 19 - 21 Ekim 2018, ss.83-84, (Özet Bildiri)
42. The effect of different animal milk on rheological characteristics of dairy products
International Symposium on Food Rheology and Texture, İstanbul, Türkiye, 19 - 21 Ekim 2018, ss.153-157, (Tam Metin Bildiri)
43. Investigation of Antioxidant Activity of Two Tagetes Species with Potential Use as Food Additive
International Conference on Raw Materials to Processed Foods, Antalya, Türkiye, 19 - 21 Nisan 2018, ss.121, (Özet Bildiri)
44. The Choice for Brand by Cheese Consumers using Multinomial Logit Model
The 4 th International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus”, Girne, Kıbrıs (Kktc), 19 - 21 Nisan 2018, cilt.46, (Özet Bildiri)
45. Increasing Trend on Low-Calorie Sweeteners: Natural Sweeteners as Alternatives to Artificial Sweeteners
International Conference on Raw Materials to Processed Foods, Antalya, Türkiye, 19 - 21 Nisan 2018, ss.245, (Özet Bildiri)
46. Probiyotik mikroorganizmaların taşıyıcısı olarak süt ürünlerinin önemi
7. Ulusal Sağlıklı Yaşam Sempozyumu, İstanbul, Türkiye, 12 - 15 Nisan 2018, ss.156, (Özet Bildiri)
47. Probiyotik süt ürünlerinde bifidojenik faktör olarak inülin
7. Ulusal Sağlıklı Yaşam Sempozyumu, İstanbul, Türkiye, 12 - 15 Nisan 2018, ss.156, (Özet Bildiri)
48. Beslenmede Nutrigenetik Yaklaşımlar
Uluslararası Gıda Kongresi 4th International Food Congress, Gıda Sektöründe Yeni Yaklaşımla, 28 - 29 Eylül 2017, ss.35, (Özet Bildiri)
49. Fonksiyonel Süt Pazarında Manda Sütü ve Ürünlerinin Geliştirilmesi
Uluslararası Gıda Kongresi 4th International Food Congress “Gıda Sektöründe Yeni Yaklaşımlar”, Bursa, Türkiye, 28 - 29 Eylül 2017, cilt.23, (Özet Bildiri)
50. Identifying the consumer characteristics and preferences towards traditional cheese
186th International Conference on Food and Agricultural Engineering (ICFAE, Lizbon, 11 - 12 Mayıs 2017, (Tam Metin Bildiri)
51. USING OF STEVIA AS NON-CALORIC SUGAR SUBSTITUTES ONVIABILITY OF PROBIOTIC BACTERIA LACTOBACILLUS CASEI
186th International Conference on Food and Agricultural Engineering (ICFAE), 11 - 12 Mayıs 2017, (Tam Metin Bildiri)
52. Stevia ve şeker içeriği azaltılmış süt ürünlerinde kullanımı
1. Ulusal Sütçülük Kongresi, Ankara, Türkiye, 25 - 26 Mayıs 2017, (Tam Metin Bildiri)
53. Biyoplastikler ve süt ürünlerinde kullanımı
1. Ulusal Sütçülük Kongresi, Ankara, Türkiye, 25 - 26 Mayıs 2017, ss.72, (Özet Bildiri)
54. Effects of high-pressure technology on the functional properties of dairy foods
International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies (ICAFOF 2017), Nevşehir, Türkiye, 15 - 17 Mayıs 2017, ss.1160, (Özet Bildiri)
55. The characterization of the textural and sensory properties of buffalo milk yoghurts
186th International Conference on Food and Agricultural Engineering (ICFAE), Lizbon, Portekiz, 11 - 12 Mayıs 2017, (Tam Metin Bildiri)
56. Textural Properties of Herby Cheese
3rd International Conference on Food Sciences and Health (ICFSH), SİDNEY, Avustralya, 26 - 28 Kasım 2016, (Tam Metin Bildiri)
57. Consumers behavior towards table olives
2016 Apcbees Sydney conference, Sidney, Avustralya, 26 - 28 Kasım 2016, (Tam Metin Bildiri)
58. Impact of some Gums on the Growth and Activity of Bifidobacterium animalis subsp lactis
3rd International Conference on Food Sciences and Health (ICFSH 2016), 26 - 28 Kasım 2016
59. Consumer’s behavior towords table olives
3rd International Conference on Food Sciences and Health (ICFSH), Sidney, Avustralya, 26 - 28 Kasım 2016, cilt.23, (Tam Metin Bildiri)
60. Consumer’s Behavior towards Table Olives
3rd International Conference on Food Sciences and Health (ICFSH), Avustralya, 26 - 28 Kasım 2016, (Özet Bildiri)
61. Antioksidan Potansiyeli Yüksek Alternatif Nutrasötikler: Yenilebilir Çiçekler
Türkiye 12. Gıda Kongresi, Edirne, Türkiye, 5 - 07 Ekim 2016, ss.305, (Özet Bildiri)
62. Functional Components of Prebiotic Fermentation Short Chain Fatty Acids SCFAs
27th INTERNATIONAL SCIENTIFIC-EXPERT CONGRESS OF AGRICULTURE AND FOOD INDUSTRY, 26 - 28 Eylül 2016
63. Beta Glucan A Novel Ingredient for Dairy Products
27th INTERNATIONAL SCIENTIFIC-EXPERT CONGRESS OF AGRICULTURE AND FOOD INDUSTRY, 26 - 28 Eylül 2016
64. In vitro Fermentation of Carrageenan Locust Bean and Xanthan Gums by Bifidobacterium longum
27th INTERNATIONAL SCIENTIFIC-EXPERT CONGRESS OF AGRICULTURE AND FOOD INDUSTRY, 26 - 28 Eylül 2016
65. Biomass Production and Accumulation of Lipids Screening with Penicillium spp Grown on Whey
27th INTERNATIONAL SCIENTIFIC-EXPERT CONGRESS OF AGRICULTURE AND FOOD INDUSTRY, 26 - 28 Eylül 2016
67. Bazı yenilebilir mantar türlerinin probiyotik bakterilerin gelişmesi üzerine etkisinin Araştırılması
VI. Uludağ Üniversitesi Bilgilendirme ve Ar-Ge Günleri, Bursa, Türkiye, 15 - 16 Mart 2016, (Özet Bildiri)
68. Organik Zeytinyağı ve Önemi
Doğu Karadeniz 2. Organik Tarım Kongresi, Rize, Türkiye, 6 - 09 Ekim 2015, (Tam Metin Bildiri)
69. Consumer Preferences and Perception: An Analysis on Table Olives
3rd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Bosna-Hersek, 1 - 04 Ekim 2015, (Özet Bildiri)
70. consumer preferences and perception an analysis on table olives
the 3rd international symposium on traditional foods from adriatic to caucasus, Sarajevo, Bosna-Hersek, 1 - 04 Ekim 2015, cilt.1, ss.537
71. Research on Whey as a Renewable Substrate for Single Cell Oil Production By Saprolegnia diclina
4th International Conference on Chemical and Process Engineering (ICCPE 2015), Madrid, İspanya, 15 - 16 Haziran 2015, (Tam Metin Bildiri)
72. The Antioxidative Capacity of Kefir Produced from Goat Milk
4th International Conference on Chemical and Process Engineering (ICCPE 2015, Madrid, İspanya, 15 - 16 Haziran 2015
73. A Research on Whey as a Renewable Substrate for Single Cell Oil Production By Saprolegnia diclina
4th International Conference on Chemical and Process Engineering (ICCPE 2015), Madrid, İspanya, 15 - 16 Haziran 2015
74. Evaluation of Antioxidant Activity of Pomegranate Molasses by 2,2-Diphenyl-lPicrylhydrazyl (DPPH) Method
4th International Conference on Chemical and Process Engineering (ICCPE 2015), İspanya, 15 - 16 Haziran 2015, (Özet Bildiri)
76. Beslenme genomiği ve nutrigenetik
2. İç Anadolu Bölgesi Tarım ve Gıda Kongresi, Nevşehir, Türkiye, 28 - 30 Nisan 2015, (Özet Bildiri)
77. Plant prebiotics for the development of fermented dairy products
International Conference on Engineering and Natural Science, Skopje, Makedonya, 15 - 19 Mayıs 2015, (Özet Bildiri)
78. OZCAN O T OZCAN L YILMAZ ERSAN A AKPINAR BAYIZIT 2015 Plant Prebiotics for the Development of Fermented Dairy Products
International Conference on Engineering and Natural Science, Skopje, Makedonya, 15 - 19 Mayıs 2015
79. Probiyotik bakterilerin antioksidan etki mekanizmaları
İç Anadolu Bölgesi 2. Tarım ve Gıda Kongresi, Nevşehir, Türkiye, 28 - 30 Nisan 2015
80. Nar (Punica granatum L.) Yan Ürünlerinin Antioksidan Özelliklerinin Değerlendirilmesi
2. İç Anadolu Bölgesi Tarım ve Gıda Kongresi, Türkiye, 28 - 30 Nisan 2015, (Özet Bildiri)
81. Lactarius Türü Mantarların Besinsel ve Antioksidan Özellikleri
İç Anadolu Bölgesi 2. Tarım ve Gıda Kongresi, Türkiye, 28 - 30 Nisan 2015, (Özet Bildiri)
82. Bebek Sütü Üretiminde Yeni Fikirler: Algal Protein, Algal Yağ ve Diğer Fonksiyonel Bileşenler İlaveleri
Uludağ Üniversitesi IV. Bilgilendirme ve Ar-Ge Günleri, Türkiye, 11 - 13 Kasım 2014, (Özet Bildiri)
84. Edible Flowers of Turkey: Innovative Nutraceuticals
3rd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Bosna-Hersek, 1 - 04 Ekim 2014, (Özet Bildiri)
85. Therapeutic potential of mushroom polysaccharides
3rd International Food Congress, Bursa, Türkiye, 26 - 27 Eylül 2014
86. Antioxidative and Phenolic Content of Commercial Apple Cider Vinegars in Turkey
25th International Scientific Experts Congress on Agriculture and Food Industry, Türkiye, 25 - 27 Eylül 2014, (Özet Bildiri)
87. Bursa İlinde Geleneksel Peynirlerin Tüketim Eğilimlerinin Belirlenmesi
”, 4. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Adana, Türkiye, 17 - 19 Nisan 2014, (Özet Bildiri)
88. Sofralık Zeytin Ve Zeytinyağı Tüketici Alışkanlıkları: Bursa İli Örneği
4. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Adana, Türkiye, 17 - 19 Nisan 2014, (Özet Bildiri)
89. Bursa İlinde Geleneksel Peynirlerin Tüketim Eğilimlerinin Belirlenmesi
4. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Sözlü-Poster Bildiriler KitabI, Adana, Türkiye, 17 - 19 Nisan 2014, ss.664, (Özet Bildiri)
90. Bursa ilinde geleneksel peynirlerin tüketim eğilimlerinin belirlenmesi
Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Adana, Türkiye, 17 - 19 Nisan 2014, ss.664, (Özet Bildiri)
91. Survival of selected probiotic bacteria in set-type yogurt supplemented with chestnut flour
The 2nd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Struga-Ohrid, Makedonya, 24 - 26 Ekim 2013
92. Fermented Cream Production with Probiotic Strains
The 2nd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Struga-Ohrid, Makedonya, 24 - 26 Ekim 2013, cilt.154, (Özet Bildiri)
94. Süt ve ürünlerinin doğal antioksidan bileşenleri ve etki mekanizmaları
Süt Endüstrisinde Yenilikçi Yaklaşımlar Sempozyumu, Denizli, Türkiye, 15 - 16 Kasım 2012, cilt.142, (Özet Bildiri)
95. Yenilenebilir karbon kaynağı olarak peynir altı suyundan Mortierella isabellina CBS 224.35 ile mikrobiyel yağ üretimi
Süt Endüstrisinde Yenilikçi Yaklaşımlar Sempozyumu, Denizli, Türkiye, 15 - 16 Kasım 2012, ss.143, (Özet Bildiri)
96. Mikrobiyel polihidroksialkanoat (PHA) üretimi
Türkiye 11. Gıda Kongresi, Hatay, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2012, cilt.490, (Özet Bildiri)
97. Dondurmada overrun ve köpük stabilizasyonu
Türkiye 11. Gıda Kongresi, Hatay, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2012
98. Laktoz ve türevlerinin prebiyotik özellikleri
Türkiye 11. Gıda Kongresi, Hatay, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2012, ss.488, (Özet Bildiri)
99. Bazı sebzelerin hijyenik kalitesi üzerine kurutma işleminin etkisi
Türkiye 11. Gıda Kongresi, Hatay, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2012, ss.487, (Özet Bildiri)
100. Arbutus unedo L. Meyvesinin Bileşimi ve Fonksiyonel Özellikleri
Türkiye 11. Gıda Kongresi, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2012
101. Thymus serpyllum’un uçucu yağları ve fonksiyonel özellikleri
III. Geleneksel Gıdalar Kongresi, Konya, Türkiye, 10 - 11 Mayıs 2012, (Tam Metin Bildiri)
102. Trabzon tereyağının yağ asidi kompozisyonunun belirlenmesi
III. Geleneksel Gıdalar Kongresi, Konya, Türkiye, 10 - 11 Mayıs 2012, ss.189-191, (Özet Bildiri)
103. Lactose and Its derivatives in infant formulas
International Symposium of Probiotics Prebiotics in Pediatrics, İstanbul, Türkiye, 24 Şubat 2012 - 26 Şubat 2016, cilt.90, (Özet Bildiri)
104. The effect of prebiotics on the bioavailability of mineral elements in infant formulas
International Symposium of Probiotics Prebiotics in Pediatrics, İstanbul, Türkiye, 24 - 26 Şubat 2012, cilt.89, (Özet Bildiri)
105. Effect of herbs and spices on chemical and organoleptic Properties of black table olives
IV Conference Table Olives Conference, Cordoba, Arjantin, 16 - 17 Şubat 2012, ss.132, (Özet Bildiri)
106. Bioavailability of food polyphenols
International Food Congress-Novel Approaches in Food Industry, İzmir, Türkiye, 26 - 29 Mayıs 2011, (Özet Bildiri)
107. Bioavailability of Food Polyphenol
International Food Congress-Novel Approaches in Food Industry, 26 - 29 Mayıs 2011, (Tam Metin Bildiri)
108. Functional Properties and Anti-microbial Activity of Some Macrofungal Extracts
International Food Congress-Novel Approaches in Food Industry, 26 - 29 Mayıs 2011, (Tam Metin Bildiri)
109. The Use of Microorganisms for Vanilin Flavour Production
International Food Congress-Novel Approaches in Food Industry, 26 - 29 Mayıs 2011, (Tam Metin Bildiri)
110. Trabzon tereyağının yağ asidi kompozisyonunun belirlenmes
III. Geleneksel Gıdalar Kongresi, Konya, Türkiye, 10 Mayıs 2012 - 11 Mayıs 2011, ss.189-191, (Tam Metin Bildiri)
111. Production of single cell oil during growth of Aspergillus species on whey
Joint Annual Meeting of ADSA ASAS, Denver, Amerika Birleşik Devletleri, 11 - 15 Temmuz 2010, cilt.93, ss.608, (Özet Bildiri)
112. Höşmerim tatlısı üretimi ve özellikleri
II. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Van, Türkiye, 27 - 29 Mayıs 2009, ss.100-103, (Tam Metin Bildiri)
113. Türk kahvesi’nin tarihçesi ve özellikleri
II. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Van, Türkiye, 27 - 29 Mayıs 2009, ss.599-603, (Tam Metin Bildiri)
114. Yöresel Bir Kebap: İskender
II. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Van, Türkiye, 27 - 29 Mayıs 2009, ss.547-549, (Tam Metin Bildiri)
115. İzmit pişmaniyesi’nin mikrobiyolojik ve kimyasal özelliklerİ
II. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Van, Türkiye, 27 - 29 Mayıs 2009, ss.337-340, (Özet Bildiri)
116. Mustafakemalpasa cheese-based dessert: A traditional Turkish taste
Pamukkale Süt ve Süt Ürünleri Sempozyumu, Denizli, Türkiye, 21 - 23 Mayıs 2009, ss.145, (Özet Bildiri)
117. Sütlaç’da Lactobacillus acidophilus LA–5 ve Bifidobacterium bifidum BB–12’nin Aktivitesi ve Gelişimi
Pamukkale Süt ve Süt Ürünleri Sempozyumu, Denizli, Türkiye, 21 - 23 Mayıs 2009, ss.50, (Özet Bildiri)
118. The occurence of PAH (polycyclic aromatic hydrocarbons) in smoked cheeses
IV. Ulusal Biyomühendislik Kongresi, İzmir, Türkiye, 15 - 18 Ekim 2008, ss.149-150, (Özet Bildiri)
119. Zeytinyağında trans-yağ asidi oluşumu üzerine carvacrol ve thymol’ ün etkisinin incelenmesi
Türkiye 10. Gıda Kongresi, Erzurum, Türkiye, 21 - 23 Mayıs 2008, ss.639, (Özet Bildiri)
120. The Aspects of Electronic Commerce on Turkish Food Industry
Tradition and Innovation Congress, Gödöllö, Macaristan, 3 - 05 Aralık 2007, (Tam Metin Bildiri)
121. The organic acid profile of boza: a fermented beverage
5th International Congress on Food Technology, Atina, Yunanistan, 9 - 11 Mart 2007, (Tam Metin Bildiri)
122. Comparison of the cholesterol content and nutritional value of chicken eggs processed by different methods
1st International Functional and Nutraceutical Foods Symposium, Antalya, Türkiye, 27 - 29 Nisan 2004, (Özet Bildiri)
123. Aromalı kefir üretimi
Ulusal Kivi Ve Üzümsü Meyveler Sempozyumu, Ordu, Türkiye, 23 - 25 Ekim 2003, ss.485-490, (Tam Metin Bildiri)
124. Developments in membrane seperation techniques used in production of whey protein concentrate
Süt Endüstrisinde Yeni Eğilimler Sempozyumu, İzmir, Türkiye, 22 - 23 Mayıs 2003, ss.217-221, (Tam Metin Bildiri)
125. Propolis’in kimyasal bileşimi, biyolojik özellikleri ve insan sağlığı üzerine etkisi
2. Marmara Arıcılık Kongresi, Yalova, Türkiye, 28 - 30 Nisan 2003, (Özet Bildiri)
126. A Study on the use of yoghurt, Whey, Lactic Acid and Starter Culture on Carrot Fermentation
2nd International Conference on Horticultural Science, Kafr El-Sheikh, Mısır, 10 - 12 Eylül 2002, (Özet Bildiri)
127. The suitability of some vegetables for drying
2nd International Conference on Horticultural Science, Kafr El-Sheikh, Mısır, 10 - 12 Eylül 2002, (Özet Bildiri)
128. Vişne meyvesi, aroması ve likörü ile meyveli yoğurt üretimi
I. Sert Çekirdekli Meyveler Sempozyumu, Yalova, Türkiye, 25 Eylül - 28 Ağustos 2001, ss.329-342, (Tam Metin Bildiri)
129. Süt ve ürünlerinde bulunan laktik asit bakterilerinin oluşturduğu bakteriosinler
VI. Süt ve Süt Ürünleri Sempozyumu “Süt ve Ürünleri Mikrobiyolojisi ve Katkı Maddeleri”, Tekirdağ, Türkiye, 22 - 23 Mayıs 2000, ss.315-319, (Tam Metin Bildiri)
Kitaplar
7
1. Gıda Sanayinde Kombucha Biyoselülozunun Değerlendirme Olanakları
Gıda Mühendisliği Alanında Yeni Yaklaşımlar, Gül, H., Hayıt, F., Editör, İksad Yayınevi, ss.67-124, 2022
3. The Functional Aspects of Beta Glucan for Dairy Industry
Science within Food: Up-to-date Advances on Research and Educational Ideas, A. Méndez-Vilas, Editör, Formatex Research Center, Badajoz, ss.264-271, 2017
4. Yağların Hidrojenasyonu ve Margarin Üretim Teknolojisi
Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi, Bursa, 2012
5. The therapeutic potential of pomegranate and its products for prevention of cancer
Cancer Prevention, A.G. Georgakilas, Editör, Open Access Publisher, Rijeka, ss.331-372, 2012
6. Gıda Zehirlenmeleri ve Zoonoz Hastalıklar
Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi, Bursa, 2002
Metrikler
Yayın (WoS)
45
Yayın (Scopus)
46
Atıf (WoS)
660
H-İndeks (WoS)
14
Atıf (Scopus)
722
H-İndeks (Scopus)
15
Atıf (Scholar)
2003
H-İndeks (Scholar)
19
Atıf (TrDizin)
23
H-İndeks (TrDizin)
2
Atıf (Sobiad)
73
H-İndeks (Sobiad)
5
Atıf (Diğer Toplam)
77
Proje
41
Fikri Mülkiyet
3
Tez Danışmanlığı
26