-
2024 - Devam Ediyor Prof. Dr.
Bursa Uludağ Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği
-
2015 - Devam Ediyor Doç. Dr.
Bursa Uludağ Üniversitesi, ZİRAAT FAKÜLTESİ, GIDA MÜHENDİSLİĞİ
-
1992 - 2000 Araştırma Görevlisi
Bursa Uludağ Üniversitesi, ZİRAAT FAKÜLTESİ, GIDA MÜHENDİSLİĞİ
-
2018 - Devam Ediyor Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı
Bursa Uludağ Üniversitesi, U.Ü.Bilim ve Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi
-
2013 - Devam Ediyor Birime Bağlı Komisyon/Kurul Üyesi
Bursa Uludağ Üniversitesi, Ziraat Fakültesi
-
2013 - Devam Ediyor Birime Bağlı Komisyon/Kurul Üyesi
Bursa Uludağ Üniversitesi, Ziraat Fakültesi
-
2013 - Devam Ediyor Birime Bağlı Komisyon/Kurul Üyesi
Bursa Uludağ Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği
-
2012 - Devam Ediyor Erasmus Programı Kurum Koordinatörü
Bursa Uludağ Üniversitesi, ZİRAAT FAKÜLTESİ
-
2012 - Devam Ediyor Farabi Programı Kurum Koordinatörü
Bursa Uludağ Üniversitesi, ZİRAAT FAKÜLTESİ
-
2003 - Devam Ediyor Erasmus Programı Kurum Koordinatörü
Bursa Uludağ Üniversitesi, ZİRAAT FAKÜLTESİ, GIDA MÜHENDİSLİĞİ
-
2003 - Devam Ediyor Farabi Programı Kurum Koordinatörü
Bursa Uludağ Üniversitesi, ZİRAAT FAKÜLTESİ, GIDA MÜHENDİSLİĞİ
-
2000 - 2001 Bölüm Başkan Yardımcısı
Bursa Uludağ Üniversitesi, ZİRAAT FAKÜLTESİ, Gıda Mühendisliği Bölümü
-
Doktora
Doktora Uzmanlık Alan Dersi
Lipitler
Gıda Fermantasyonları
Yağların Hidrojenasyonu ve Margarin Teknolojisi
-
Yüksek Lisans
Functional Foods and Nutraceuticals
YÜKSEK LİSANS UZMANLIK ALAN DERSİ
Enstrümental Gıda Analizleri Tekniği
Enstrümental Gıda Analizleri Teori ve Uygulamaları
Gıda Ambalajlamada Yenilikçi Uygulamalar
Mikrobiyel Proses Teknolojisi
Gıda Ambalajlamada Uygulanan Teknikler
Seminer
Yemeklik Yağ Kimyası ve Teknolojisi
-
Lisans
Plant Hygiene and Sanitation
Food Packaging
Technology of Functional Foods
GMD4201 Yemeklik Yağ Teknolojisi
Gıda Mühendisliğinde Ürün Geliştirme Uygulamaları
Instrumental Analysis
Technical English I
-
Mikroalg (Dunaliella salina) ilavesiyle fonksiyonelliği zenginleştirilmiş kocayemiş (Arbutus unedo L.) cipsinin kuruma karakteristikleri ile kalite parametrelerinin belirlenmesi
Akpınar Bayizit A., Özkan Karabacak A. (Eş Danışman)
-
Berrak ve pulplu meyve suyu üretiminde termal proses işleminin hmf oluşumu ve teknofonksiyonel özellikleri üzerine etkisinin incelenmesi
Akpınar Bayizit A. (Danışman)
-
Development of a probiotic beverage (synbiotic) from different edible wild fruits fortified with Gum Arabic
Akpınar Bayizit A. (Danışman)
-
Pirinç ve mercimeğin probiyotik fermente içecek üretiminde potansiyel kullanım olanağının araştırılması
Akpınar Bayizit A. (Danışman)
-
Lactiplantibacillus plantarum ATCC 14917 İLE FERMENTE EDİLEN TAHIL BAZLI İÇECEKLERİN KALİTE ÖZELLİKLERİNİN İNCELENMESİ
Akpınar Bayizit A. (Danışman)
-
Ak Zambak (Lillium candidum)'ın fizikokimyasal özellikleri ve antimikrobiyal potansiyelinin incelenmesi
Akpınar Bayizit A. (Danışman)
-
TRABZON HURMASI İLE YAPILAN KOMBUCHA İÇECEĞİNİN FONKSİYONEL ÖZELLİKLERİNİN VE BİYOKİMYASAL BİLEŞİMİNİN BELİRLENMESİ
Akpınar Bayizit A. (Danışman)
-
PİRİNÇ SÜTÜ VE NOHUT SÜTÜ KULLANILARAK PROBİYOTİK FERMENTE İÇECEK ÜRETİMİ
Akpınar Bayizit A. (Danışman)
-
Spirulina (Arthrospira) platensis biyokütlesinin laktik asit fermentasyonu için substrat olma potansiyelinin değerlendirilmesi
Akpınar Bayizit A. (Danışman)
-
Matthiola incana L. (şebboy çiçeği)'nin fizikokimyasal yapısı ve antioksidan potansiyeli
Akpınar Bayizit A. (Danışman)
-
Bursa piyasasında bulunan limon sosu ve limon sularında sorbik asit ve benzoik asit miktarının HPLC ile belirlenmesi
Akpınar Bayizit A. (Danışman)
-
Palm yağında 3-MCPD ve glisidol esterleri oluşumunun önlenmesi ya da azaltılması için uygun proses şartlarının belirlenmesi
Akpınar Bayizit A. (Danışman)
-
Bursa ilinde tüketime sunulan nar ekşisi ve nar ekşili soslarda sorbik asit ve benzoik asit miktarlarının belirlenmesi
Akpınar Bayizit A. (Danışman)
-
Siyah zeytin ezmesi üretiminde BRC (British Retail Consortium, V8) uygulanması
Akpınar Bayizit A. (Danışman)
-
Tagetes erecta L. (kadife çiçeği)'nin kimyasal yapısı ve antioksidan kapasitesi
Akpınar Bayizit A. (Danışman)
-
Sofralık siyah zeytin kalitesi üzerine acılık giderme işlemlerinin etkisi
Akpınar Bayizit A. (Danışman)
-
Bursa ilinde tüketime sunulan salamura siyah zeytinlerde sorbik asit ve benzoik asit miktarlarının belirlenmesi
AKPINAR BAYİZİT A. (Danışman)
-
Damla sakızının (Pistacia lentiscus L.) antioksidan aktivitesinin belirlenmesi
AKPINAR BAYİZİT A. (Danışman)
-
Nar (Punica granatum L.) kabuk ve çekirdeklerinin antioksidan kapasitelerinin belirlenmesi
AKPINAR BAYİZİT A. (Danışman)
-
Spirulina platensis'ten farklı ortam koşullarında biyokütle ve gama-linolenik asit üretimi
AKPINAR BAYİZİT A. (Danışman)
-
Arbutus unedo l. meyvesinin bileşimi ve antioksidan özelliklerinin belirlenmesi
AKPINAR BAYİZİT A. (Danışman)
-
Bazı mikroalglerin yağ asidi profillerinin belirlenmesi
AKPINAR BAYİZİT A. (Danışman)
-
Elma suyu konsantresi üretiminde renk stabilizasyonu
AKPINAR BAYİZİT A. (Danışman)
-
Yeşil zeytin ezmesi üretiminin optimizasyonu
AKPINAR BAYİZİT A. (Danışman)
-
Siyah sofralık zeytin fermentasyonunda alkali ve enzimatik yöntemlerin fiziko-kimyasal özellikler üzerine etkisi
AKPINAR BAYİZİT A. (Danışman)
-
Siyah sofralık zeytin fermentasyonunda alkali ve enzimatik yöntemlerin mikrobiyolojik özellikler üzerine etkisi
AKPINAR BAYİZİT A. (Danışman)