Desteklenen Projeler
-
2020 - Devam Ediyor Bursa İli Uludağ'ın Farklı Bölgelerinden Alınan Arı Polenlerinin Kemometrik Karakterizasyonu
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
ÇETİN K. (Yürütücü), AKPINAR BAYİZİT A., ÇELENK S., DAŞKIN R., YOLCI ÖMEROĞLU P., ÇIRAK N., et al.
-
2020 - 2024 Bursa Bölgesine Ait Arı Polenlerinden Elde Edilen Fenolik Bileşenlerin Karakterizasyonu ve Mikroenkapsülasyon İle Biyoerişilebilirliklerinin Artırılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
Akpınar Bayizit A., Bekar E., Çetin K., Yolcı Ömeroğlu P. (Yürütücü), Çopur Ö. U., Çırak N., et al.
-
2015 - 2023 Bazı Mikroalglerden Üretilen Biyokütle Ve Fonksiyonel Bileşenlerin Biyoyararlılıklarının İncelenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
Akpınar Bayizit A. (Yürütücü), Özcan T., Cebeci O. I., Yılmaz Ersan L.
-
2020 - 2021 Gıdaların Duyusal Analizlerinde Teknik Yeterlilik, Validasyon ve Yeni Yaklaşımlar Eğitimi
Kalkınma Ajansı
Akpınar Bayizit A., Çopur Ö. U., Yolcı Ömeroğlu P., Seven Erdemir Ü., Çetin K., Çırak N., et al.
-
2019 - 2021 Alternatif Gıda Katkı Maddesi: Mikroenkapsüle Alg Yağı
-
2018 - 2021 Fermente Süt Ürünleri Üretiminde Kestane Sütü Kullanim Olanaklarinin Araştirilmasi
-
2016 - 2021 Sarımsak Bitkisinde Selenyum ve Elementel Kükürt Uygulamalarının Mineral Madde ve Anti-Oksidan İçeriği Üzerine Etkisi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
Akpınar Bayizit A., Turan M. A. (Yürütücü), Özgür M., Çelik H.
-
2011 - 2021 Uludağ Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Araştırma Merkezi Altyapısının Oluşturulması
Diğer Özel Kurumlarca Desteklenen Proje
Çopur Ö. U. (Yürütücü), Gürbüz O., Özcan T., Tamer C. E., Akpınar Bayizit A., İncedayı B.
-
2020 - 2020 Fonksiyonel Nitelikteki Yenilebilir Bazı Çiçeklerin Yağ Asidi Profilinin Gaz Kromatografi-Alev İyonizasyon Dedektörü (GC-FID) ile Belirlenmesi
-
2019 - 2020 Potansiyel Prebiyotik Kaynağı Olarak Bademin Kullanılması
-
2017 - 2020 Zeytin Budama Atıkları ve Tavuk Dışkısından Üretilen Kompostun Gemlik Çeşidi ZeytinAğaçlarının Verim ve Kalite Özellikleri Üzerine Etkisinin Farklı Sulama Programları AltındaBelirlenmesi
TÜBİTAK Projesi
Başar H. (Yürütücü), Kuşçu H., Akpınar Bayizit A., Gürel S., Cebeci O. I.
-
2015 - 2019 Yenilebilir Mantarın Probiyotik Bakterilerin Gelişimi Üzerine Etkisi ve Fermente Süt Ürünlerinde Kullanımı
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
Özcan T. (Yürütücü), Yılmaz Ersan L., Akpınar Bayizit A., Delikanlı Kıyak B.
-
2017 - 2018 Bifidobacterium lactis’ in in vitro Koşullarda Gelişimi Üzerine Bazı Potansiyel Prebiyotik Bileşenlerin Etkisi
-
2015 - 2018 Kefirin Antioksidan Özelliği Üzerine Farklı Hayvan Sütlerinin Etkisi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
Yılmaz Ersan L. (Yürütücü), Özcan T., Akpınar Bayizit A., Şahin S.
-
2016 - 2017 Bursa İlinde Tüketime Sunulan Yeşil ve Siyah Zeytinlerde Sorbik Asit ve Benzoik Asit Miktarlarının İncelenmesi
-
2014 - 2015 Meyveli Probiyotik Süt İçeceğinde Probiyotik Bakterilerin Canlılığının Belirlenmesi U Ü Bilimsel Araştırma Projeleri
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
Özcan T. (Yürütücü), Yılmaz Ersan L., Akpınar Bayizit A., Barat A.
-
2012 - 2015 Arbutus unedo L. Meyvesinin Bileşimi Ve Antioksidan Özelliklerinin Belirlenmesi
-
2006 - 2007 Boza Fermentasyonu ve Depolanması Sırasında Organik Asitlerin Belirlenmesi
-
2002 - 2006 Peynir Altı Suyundan Küflerle Mikrobiyel Yağ Üretimi
-
1999 - 2001 Bursa da Tüketime Sunulan Donmuş Kabuklu Su Ürünlerinin Fiziksel Kimyasal ve Mikrobiyolojik Niteliklerinin Belirlenmesi Üzerine Bir Araştırma
Patent
-
2021 YENİLEBİLİR ÇİÇEK İLAVESİYLE FONKSİYONEL ÖZELLİĞİ GELİŞTİRİLMİŞ ÇİKOLATA ÜRETİMİ
-
2021 Mikroalg ilavesiyle fonksiyonel özelliği geliştirilmiş bir beyaz çikolata ve bunun üretim yöntemi
-
2019 CORDYCEPS MİLİTARİS YENİLEBİLİR MANTAR EKSTRATI İÇEREN BİR SİNBİYOTİK YOĞURT VE BİR FERMENTE SÜT İÇECEĞİ VE BUNLARIN ÜRETİM YÖNTEMİ