-
2025 - Devam Ediyor Dunaliella salina Mikroalginden Fenolik Bileşen Eldesi Üzerine Farklı Tekniklerin Etkisinin Yanıt Yüzey Yöntemiyle Optimizasyonu
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer
AKPINAR BAYİZİT A. (Yürütücü), ARIK S., YILDIZ Z.
-
2025 - Devam Ediyor Ultrases Uygulamasının Spirulina platensis Chlorella vulgaris ve Dunaliella salina Mikroalglerinden Biyoaktif Bileşen Ekstraksiyon Verimi üzerine Etkisinin İncelenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer
AKPINAR BAYİZİT A. (Yürütücü), DUBAN S., KOCA S., DURMAZ F.
-
2024 - Devam Ediyor Dunaliella salina'dan Yeşil ve Yenilikçi Tekniklerle Karotenoid Eldesi ve Ekstraktın Enkapsülasyonu
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
ÇOPUR Ö. U. (Yürütücü), AKPINAR BAYİZİT A., TAMER C. E., KARA A., YOLCI ÖMEROĞLU P., BEKAR E., et al.
-
2023 - Devam Ediyor BİYOTEKNOLOJİK ATIK OLARAK KOMBUCHA BAKTERİYEL SELÜLOZUNUN SCOBY GIDA SANAYİİNDE VE BİYONANOKOMPOZİT AMBALAJ MALZEMESİ ÜRETİMİNDE DEĞERLENDİRME OLANAKLARININ ARAŞTIRILMASI
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer
ÇOPUR Ö. U. (Yürütücü), ACOĞLU ÇELİK B., BAYRAMOĞLU G., TUNÇKAL C., KAMİLOĞLU BEŞTEPE S., YOLCI ÖMEROĞLU P., et al.
-
2023 - Devam Ediyor Mikroalg (Dunaliella salina) ilavesiyle fonksiyonelliği zenginleştirilmiş kocayemiş (Arbutus unedo L.) cipsinin kuruma karakteristikleri ile kalite parametrelerinin belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
ÖZKAN KARABACAK A. (Yürütücü), ÖZBEK Y. E., YETAN E., TAMER C. E., AKPINAR BAYİZİT A., TUNÇKAL C., et al.
-
2023 - 2031 FONKSİYONEL BİTKİSEL BAZLI ÜRÜNLERİN GELİŞTİRİLMESİ
TÜBİTAK Projesi , 2244 - TÜBİTAK Sanayi Doktora Programı Projesi
-
2025 - 2027 Elektroeğirme Yöntemi ile Esansiyel Yağ AsitleriNanoliflerinden Fonksiyonel Tablet Üretimi
TÜSEB B Grubu AR-GE Projesi
Akpınar Bayizit A., Dündar A. N., Saygı Yalçın B., Sarıcaoğlu F. T., Cebeci O. I.(Yürütücü)
-
2021 - 2025 Turşuluk Hıyarda Yaygın Olarak Kullanılan Bazı Pestisitlere Ait Farklı Fermantasyon Koşulları İçin İşleme Faktörlerinin Belirlenmesi
-
2021 - 2024 Mısır Bazlı Fermente İçeceklerin Bazı Kalite Özelliklerinin İncelenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
Akpınar Bayizit A., Çetin R. Ü., Kilci Z., Erel E.(Yürütücü)
-
2021 - 2024 Mısır Bazlı Fermente İçeceklerde Fermantasyon Sürecinde Lactobacillus plantarum'un Canlılığının İncelenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
Akpınar Bayizit A., Kilci Z., Çetin R. Ü., Maşlakcı Z.(Yürütücü)
-
2021 - 2024 Mercimek Bazlı Fermente İçeceklerde Fermantasyon Sürecinde Probiyotik Mikroorganizma Canlılığın İncelenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
Akpınar Bayizit A., Kilci Z., Çetin R. Ü., Söğüt B.(Yürütücü)
-
2021 - 2024 Mercimek Bazlı Fermente İçeceklerde Fenolik Madde Miktarı, Antioksidan Kapasite ve Biyoalınabilirliğin İncelenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
Akpınar Bayizit A., Kilci Z., Çetin R. Ü., Söğüt B.(Yürütücü)
-
2020 - 2024 Bursa İli Uludağ'ın Farklı Bölgelerinden Alınan Arı Polenlerinin Kemometrik Karakterizasyonu
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer
ÇETİN K. (Yürütücü), AKPINAR BAYİZİT A., ÇELENK S., DAŞKIN R., YOLCI ÖMEROĞLU P., ÇIRAK N., et al.
-
2020 - 2024 Bursa Bölgesine Ait Arı Polenlerinden Elde Edilen Fenolik Bileşenlerin Karakterizasyonu ve Mikroenkapsülasyon İle Biyorişilebilirliklerinin Artırılması.
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
YOLCI ÖMEROĞLU P. (Yürütücü), ÇOPUR Ö. U., ÇETİN K., ÇIRAK N., AKPINAR BAYİZİT A., BEKAR E., et al.
-
2020 - 2024 Gıda Örneklerinde Icp-Ms İle Element Analizine Dayalı Coğrafik Orijin Belirlenmesinde Analitik Yaklaşımlar
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer
SEVEN ERDEMİR Ü. (Yürütücü), BEKAR E., ÜNAL T. T., ÇOPUR Ö. U., AKPINAR BAYİZİT A., YOLCI ÖMEROĞLU P., et al.
-
2020 - 2024 Mikroalg İle Zenginleştirilmiş Fonksiyonel Peynir Üretiminin Geliştirilmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer
YILMAZ ERSAN L. (Yürütücü), ÖZCAN T., AKPINAR BAYİZİT A.
-
2022 - 2023 Ak Zambak (Lilium candidum) Bitki Organlarının Farklı Çözgenlerle Ekstraksiyonunun Antimikrobiyal Aktivite Üzerine Etkisi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer
AKPINAR BAYİZİT A. (Yürütücü), AKPINAR H., ÖZBEK Y. E.
-
2015 - 2023 Bazı Mikroalglerden Üretilen Biyokütle Ve Fonksiyonel Bileşenlerin Biyoyararlılıklarının İncelenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
Akpınar Bayizit A. (Yürütücü), Özcan T., Cebeci O. I., Yılmaz Ersan L.
-
2021 - 2022 Farklı Kurutma Sıcaklıkları ve Ekstraksiyonların Rheum ribes Bitkisinin Antimikrobiyal Aktivitesine Etkisi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer
AKPINAR BAYİZİT A. (Yürütücü), ŞAHİN DİLMENLER P.
-
2019 - 2022 Stevia Katkılı Şeker Oranı Azaltılmış Fonksiyonel Süt Ürünlerinin Geliştirilmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer
ÖZCAN T. (Yürütücü), AKPINAR BAYİZİT A., YILMAZ ERSAN L.
-
2020 - 2021 Gıdaların Duyusal Analizlerinde Teknik Yeterlilik, Validasyon ve Yeni Yaklaşımlar Eğitimi
Kalkınma Ajansı
Akpınar Bayizit A., Çopur Ö. U., Yolcı Ömeroğlu P., Seven Erdemir Ü., Çetin K., Çırak N., et al.
-
2019 - 2021 Alternatif Gıda Katkı Maddesi: Mikroenkapsüle Alg Yağı
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
-
2018 - 2021 Fermente Süt Ürünleri Üretiminde Kestane Sütü Kullanim Olanaklarinin Araştirilmasi
TÜBİTAK Projesi , 1005 - Ulusal Yeni Fikirler ve Ürünler Araştırma Destek Programı
Yılmaz Ersan L. (Yürütücü), Özcan T., Akpınar Bayizit A.
-
2011 - 2021 Uludağ Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Araştırma Merkezi Altyapısının Oluşturulması
Diğer Özel Kurumlarca Desteklenen Proje
Çopur Ö. U. (Yürütücü), Gürbüz O., Özcan T., Tamer C. E., Akpınar Bayizit A., İncedayı B.
-
2020 - 2020 Fonksiyonel Nitelikteki Yenilebilir Bazı Çiçeklerin Yağ Asidi Profilinin Gaz Kromatografi-Alev İyonizasyon Dedektörü (GC-FID) ile Belirlenmesi.
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
Akpınar Bayizit A. (Yürütücü), Yolcı Ömeroğlu P., Çetin K., Bekar E., Ünal T. T.
-
2019 - 2020 Potansiyel Prebiyotik Kaynağı Olarak Bademin Kullanılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
Akpınar Bayizit A., Yılmaz Ersan L. (Yürütücü), Özcan T.
-
2017 - 2020 Zeytin Budama Atıkları ve Tavuk Dışkısından Üretilen Kompostun Gemlik Çeşidi ZeytinAğaçlarının Verim ve Kalite Özellikleri Üzerine Etkisinin Farklı Sulama Programları AltındaBelirlenmesi
TÜBİTAK Projesi , 1001 - Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı
Başar H. (Yürütücü), Kuşçu H., Akpınar Bayizit A., Gürel S., Cebeci O. I.
-
2016 - 2020 Selenyum ve Elementel Kükürt Uygulamalarının Sarımsak Bitkisinde Mineral Madde ve Kimi Anti-Oksidan İçeriği Üzerine Etkis
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
Akpınar Bayizit A., Öztüfekçi S., Barışık Kayın G., Çelik H., Özgür M., Turan M. A. (Yürütücü)
-
2015 - 2019 Yenilebilir Mantarın Probiyotik Bakterilerin Gelişimi Üzerine Etkisi ve Fermente Süt Ürünlerinde Kullanımı
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
Özcan T. (Yürütücü), Yılmaz Ersan L., Akpınar Bayizit A., Delikanlı Kıyak B.
-
2017 - 2018 Bifidobacterium lactis’ in in vitro Koşullarda Gelişimi Üzerine Bazı Potansiyel Prebiyotik Bileşenlerin Etkisi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
Özcan T. (Yürütücü), Yılmaz Ersan L., Akpınar Bayizit A.
-
2015 - 2018 Kefirin Antioksidan Özelliği Üzerine Farklı Hayvan Sütlerinin Etkisi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
Yılmaz Ersan L. (Yürütücü), Özcan T., Akpınar Bayizit A., Şahin S.
-
2016 - 2017 Bursa İlinde Tüketime Sunulan Yeşil ve Siyah Zeytinlerde Sorbik Asit ve Benzoik Asit Miktarlarının İncelenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
Akpınar Bayizit A. (Yürütücü), Özcan T., Yılmaz Ersan L.
-
2014 - 2015 Meyveli Probiyotik Süt İçeceğinde Probiyotik Bakterilerin Canlılığının Belirlenmesi U Ü Bilimsel Araştırma Projeleri
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
Özcan T. (Yürütücü), Yılmaz Ersan L., Akpınar Bayizit A., Barat A.
-
2012 - 2015 Arbutus unedo L. Meyvesinin Bileşimi Ve Antioksidan Özelliklerinin Belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
Akpınar Bayizit A. (Yürütücü), Yıldız E.
-
2006 - 2007 Boza Fermentasyonu ve Depolanması Sırasında Organik Asitlerin Belirlenmesi
TÜBİTAK Projesi , 1002 - Hızlı Destek Programı
Akpınar Bayizit A. (Yürütücü), Yılmaz Ersan L., Özcan T., Güldaş M.
-
2002 - 2006 Peynir Altı Suyundan Küflerle Mikrobiyel Yağ Üretimi
TÜBİTAK Projesi , 1002 - Hızlı Destek Programı
Akpınar Bayizit A. (Yürütücü), Özcan T., Yılmaz Ersan L.
-
2002 - 2004 Salamurasız Asma Yaprağı Üretiminin Geliştirilmesi
TÜBİTAK Projesi , 1001 - Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı
Akpınar Bayizit A., Korukluoğlu M., Şahin İ., Çopur Ö. U., Uylaşer V., Başoğlu F.(Yürütücü)
-
1999 - 2001 Bursa da Tüketime Sunulan Donmuş Kabuklu Su Ürünlerinin Fiziksel Kimyasal ve Mikrobiyolojik Niteliklerinin Belirlenmesi Üzerine Bir Araştırma
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
-
1992 - 1995 Salamura Yaprak Üretiminde Fermentasyon Şekli ve Katkı Maddelerinin Kalite ve Dayanıklılığa Etkisinin Araştırılması ve Uygun Tekniklerin Geliştirilmesi
TÜBİTAK Projesi , 1001 - Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı
Akpınar Bayizit A., Korukluoğlu M., Başoğlu F., Uylaşer V., Çopur Ö. U., Şahin İ.(Yürütücü)
-
2021 Mikroalg ilavesiyle fonksiyonel özelliği geliştirilmiş bir beyaz çikolata ve bunun üretim yöntemi
-
2021 YENİLEBİLİR ÇİÇEK İLAVESİYLE FONKSİYONEL ÖZELLİĞİ GELİŞTİRİLMİŞ ÇİKOLATA ÜRETİMİ
-
2019 CORDYCEPS MİLİTARİS YENİLEBİLİR MANTAR EKSTRATI İÇEREN BİR SİNBİYOTİK YOĞURT VE BİR FERMENTE SÜT İÇECEĞİ VE BUNLARIN ÜRETİM YÖNTEMİ