Eğitim Bilgileri
2002 - 2006
2002 - 2006Doktora
Bursa Uludağ Üniversitesi, FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ, Gıda Mühendisliği (Dr), Türkiye
1999 - 2002
1999 - 2002Yüksek Lisans
Bursa Uludağ Üniversitesi, FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ, Gıda Mühendisliği (Yl) (Tezli), Türkiye
1994 - 1999
1994 - 1999Lisans
Bursa Uludağ Üniversitesi, ZİRAAT FAKÜLTESİ, Gıda Mühendisliği Bölümü, Türkiye
Araştırma Alanları
Tarımsal Bilimler
Temel Bilimler
Mühendislik ve Teknoloji
Akademik Ünvanlar / Görevler
2014 - Devam Ediyor
2014 - Devam EdiyorDoç. Dr.
Bursa Uludağ Üniversitesi, ZİRAAT FAKÜLTESİ, GIDA MÜHENDİSLİĞİ
2000 - 2012
2000 - 2012Araştırma Görevlisi
Bursa Uludağ Üniversitesi, ZİRAAT FAKÜLTESİ, GIDA MÜHENDİSLİĞİ
Akademi Dışı Deneyim
2000 - Devam Ediyor
2000 - Devam EdiyorARAŞTIRMA GÖREVLİSİ
ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ, ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ
2007 - 2008
2007 - 2008Yardım Araştırmacı
University of Nebraska-Lincon, Institute of Agriculture and Natural ResourcesFOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY DEPARTMENT, Yardım Araştırmacı
Yönetilen Tezler
2020
2020Yüksek Lisans
Yenilebilir mantarın bazı lactobacillus türlerinin gelişmesi üzerine etkisi
YILMAZ ERSAN L. (Danışman)
G.Omak(Öğrenci)
2020
2020Yüksek Lisans
Badem ununun bazı probiyotik bakterilerin gelişmesi üzerine etkisi
YILMAZ ERSAN L. (Danışman)
C.Mansrı(Öğrenci)
2020
2020Yüksek Lisans
Spirulina platensis ve chlorella vulgaris ile zengi̇nleşti̇ri̇lmi̇ş probi̇yoti̇k beyaz peyni̇r üreti̇mi̇ni̇n araştırılması
YILMAZ ERSAN L. (Danışman)
G.Suna(Öğrenci)
2019
2019Yüksek Lisans
Kaşar peynirinin fiziko-kimyasal, tekstürel ve duyusal özellikleri üzerine manda sütü kullanımının etkisi
YILMAZ ERSAN L. (Danışman)
M.Okumuş(Öğrenci)
2019
2019Yüksek Lisans
Fiziko-kimyasal, tekstürel ve duyusal özellikleri üzerine manda sütü kullanımının etkisi
YILMAZ ERSAN L. (Danışman)
M.Okumuş(Öğrenci)
2019
2019Yüksek Lisans
Bazı probiyotik bakterilerin gelişmesi üzerine ksantan gamın etkisi
YILMAZ ERSAN L. (Danışman)
M.Kandil(Öğrenci)
2019
2019Yüksek Lisans
Badem sütü ile zenginleştirilmiş probiyotik yoğurt üretimi
YILMAZ ERSAN L. (Danışman)
E.Topçuoğlu(Öğrenci)
2015
2015Yüksek Lisans
Bazı bifidobacterium türlerinin gelişmesi üzerine salep tozunun etkisinin incelenmesi
YILMAZ ERSAN L. (Danışman)
B.USTA(Öğrenci)
Makaleler
2024
20241. Encapsulation of Lacticaseibacillus casei and Lactobacillus acidophilus using Elaeagnus angustifolia L. flour as encapsulating material by emulsion method
Karkar B., Şahin S., Yılmaz Ersan L., Akça B., Güneş M. E., Özakın C.
Food Science and Nutrition
, cilt.12, sa.9, ss.6810-6825, 2024 (SCI-Expanded, Scopus)
2024
20242. Bio-yoghurt enriched with Spirulina-encapsulated pomegranate peel: Impact on some metabolomics, antioxidative, textural and colour properties
Yagmur N., Sahin S., Yilmaz Ersan L.
INTERNATIONAL JOURNAL OF DAIRY TECHNOLOGY
, cilt.77, sa.3, ss.724-734, 2024 (SCI-Expanded, Scopus)
2024
20243. Comparison of the targeted metabolomics and nutritional quality indices of the probiotic cheese enriched with microalgae
YILMAZ ERSAN L., Suna G.
Talanta
, cilt.272, 2024 (SCI-Expanded, Scopus)
2024
20244. A Novel Approach to the Use of Xanthan Gum: Evaluation of Probiotic Promoter, Postbiotic Formation and Techno-Functional Effect
Yılmaz Ersan L., Kandil M.
ANAIS DA ACADEMIA BRASILEIRA DE CIENCIAS , cilt.96, sa.1, ss.1-22, 2024 (SCI-Expanded, Scopus)
2024
20245. Bioaccessibility and antioxidant capacity of kefir-based smoothies fortified with kale and spinach after in vitro gastrointestinal digestion
YILMAZ ERSAN L., ÖZCAN T., Usta-Gorgun B., Ciniviz M., Keser G., Bengu I., et al.
Food Science and Nutrition
, cilt.12, sa.3, ss.2153-2165, 2024 (SCI-Expanded, Scopus)
2024
20246. The effect of plant mucilaginous gel polysaccharides on oxidative tolerance and fermentation of dietetic yoghurts
Özcan T., Yılmaz Ersan L., Keser R. A.
MLJEKARSTVO , cilt.74, sa.1, ss.22-32, 2024 (SCI-Expanded, Scopus)
2023
20237. The probiotic chestnut-based dairy matrix: Influence on the metabolomic formation and the nutritional quality
Yılmaz Ersan L., Özcan T., Akpınar Bayizit A., Usta-Gorgun B., Keser G., Ciniviz M., et al.
INTERNATIONAL JOURNAL OF DAIRY TECHNOLOGY
, cilt.76, ss.895-908, 2023 (SCI-Expanded, Scopus)
2023
20238. Süt Ürünlerinin Zenginleştirilmesinde Kullanılan Baharatların Fonksiyonel Etkileri
Kanat N., Yılmaz Ersan L., Özcan T.
Bursa Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi (Online)
, cilt.37, sa.1, ss.221-239, 2023 (TRDizin)
2023
20239. Probiotic Fermentation and Organic Acid Profile in Milk Based Lactic Beverages Containing Potential Prebiotic Apple Constituents
Özcan T., Yılmaz Ersan L., Akpınar Bayizit A., Delikanlı Kıyak B., Keser G., Ciniviz M., et al.
Tarim Bilimleri Dergisi
, cilt.29, sa.2, ss.734-742, 2023 (SCI-Expanded, Scopus, TRDizin)
2022
202210. Interaction of probiotic activity, antioxidative capacity, and gamma- amino butyric acid (GABA) in chestnut milk-fortified yogurt
YILMAZ ERSAN L., ŞAHİN S., ÖZCAN T., AKPINAR BAYİZİT A., Usta-Gorgun B., Ciniviz M., et al.
Journal of Food Processing and Preservation
, cilt.46, sa.12, 2022 (SCI-Expanded, Scopus)
2022
202211. Optimization of formulation and process conditions of chestnut-based functional beverage using response surface methodology
Usta-Gorgun B., YILMAZ ERSAN L., ŞAHİN S.
JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY-MYSORE
, cilt.59, sa.8, ss.3210-3219, 2022 (SCI-Expanded, Scopus)
2022
202212. Utilization of microalgae in probiotic white brined cheese
Suna G., YILMAZ ERSAN L.
MLJEKARSTVO
, cilt.72, sa.2, ss.88-104, 2022 (SCI-Expanded, Scopus)
2022
202213. Evaluation of instrumental and sensory measurements using multivariate analysis in probiotic yogurt enriched with almond milk
YILMAZ ERSAN L., Topcuoglu E.
JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY-MYSORE
, cilt.59, sa.1, ss.133-143, 2022 (SCI-Expanded, Scopus)
2022
202214. Effect of Cordyceps militaris on formation of short-chain fatty acids as postbiotic metabolites
Omak G., YILMAZ ERSAN L.
PREPARATIVE BIOCHEMISTRY & BIOTECHNOLOGY
, cilt.52, sa.10, ss.1142-1150, 2022 (SCI-Expanded, Scopus)
2020
202015. Effect of fortification with almond milk on quality characteristics of probiotic yoghurt
Topcuoglu E., YILMAZ ERSAN L.
JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION
, cilt.44, 2020 (SCI-Expanded, Scopus)
2020
202016. Short-chain fatty acids production by Bifidobacterium species in the presence of salep
Usta-Gorgun B., YILMAZ ERSAN L.
ELECTRONIC JOURNAL OF BIOTECHNOLOGY
, cilt.47, ss.29-35, 2020 (SCI-Expanded, Scopus)
2020
202017. Assessment of socio-demographic factors, health status and theknowledge on probiotic dairy products
Yılmaz Ersan L., Özcan T., Akpınar Bayizit A.
FOOD SCIENCE AND HUMAN WELLNESS
, cilt.9, sa.3, ss.272-279, 2020 (SCI-Expanded, Scopus)
2020
202018. PEYNİR BENZERİ ÜRÜNLERDE İNOVATİF YAKLAŞIMLAR: İMİTASYON PEYNİR
SUNA G., YILMAZ ERSAN L.
Türk Bilimsel Derlemeler Dergisi , cilt.13, sa.1, ss.23-31, 2020 (Hakemli Dergi)
2020
202019. POTENTIAL PREBIOTIC EFFECTS OF MUSHROOM EXTRACTS ON THE VIABILITY OF BIFIDOBACTERIUM BIFIDUM
Özcan T., Yılmaz Ersan L., Akpınar Bayizit A., Ozcan O., Delikanlı Kıyak B., Ozyurek M. B., et al.
FRESENIUS ENVIRONMENTAL BULLETIN
, cilt.29, sa.3, ss.1452-1458, 2020 (SCI-Expanded, Scopus)
2019
201920. Badem Sütü ile Zenginleştirilmiş Probiyotik Yoğurtların Mikrobiyolojik ve Bazı Fiziko-Kimyasal Özellikleri
TOPÇUOĞLU E., YILMAZ ERSAN L.
BURSA ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ DERGİSİ , cilt.33, sa.2, ss.321-339, 2019 (TRDizin)
2019
201921. Bifidogenic effect of salep powder
USTA GÖRGÜN B., YILMAZ ERSAN L.
Harran Tarım ve Gıda Bilimleri Dergisi , cilt.23, sa.2, ss.150-158, 2019 (TRDizin)
2019
201922. Assessment of antioxidant capacity by method comparison and amino acid characterisation in buffalo milk kefir
Özcan T., Şahin S., Akpınar Bayizit A., Yılmaz Ersan L.
INTERNATIONAL JOURNAL OF DAIRY TECHNOLOGY
, cilt.72, sa.1, ss.65-73, 2019 (SCI-Expanded, Scopus)
2019
201923. Quantitation of benzoic and sorbic acid levels from green olives by high-performance liquid chromatography
AKPINAR BAYİZİT A., ÖZCAN T., YILMAZ ERSAN L., BARLAK N., HOCA G.
MOJ Food Process Technology , cilt.7, sa.1, ss.4-9, 2019 (Hakemli Dergi)
2019
201924. The Evaluation of the Textural and Sensorial Properties of Chocolate Dairy Dessert
YILMAZ ERSAN L., ÖZCAN T., AKPINAR BAYİZİT A., CHEIMA M., ESRA T., SALİHA K., et al.
Journal of Animal Husbandry and Dairy Science , cilt.3, sa.1, ss.9-13, 2019 (Hakemli Dergi)
2019
201925. Effects of starter culture combination on the characteristic of white cheese
EREN VAPUR U., YILMAZ ERSAN L., ÖZCAN T.
International Journal of Innovative Approaches in Agricultural Research , cilt.3, sa.2, ss.277-286, 2019 (TRDizin)
2018
201826. The Shelf Life Characteristics of Plain and Fruit Flavored Kefir: Microbiological and Techno-Functional Properties
ÖZCAN T., YILMAZ ERSAN L., AKPINAR BAYİZİT A., KARAMAN S., TOPCUOGLU E., OZDEMIR T., et al.
Journal of Animal Husbandry and Dairy Science , cilt.2, sa.4, ss.9-18, 2018 (Hakemli Dergi)
2018
201827. Comparison of antioxidant capacity of cow and ewe milk kefirs
YILMAZ ERSAN L., ÖZCAN T., AKPINAR BAYİZİT A., ŞAHİN S.
JOURNAL OF DAIRY SCIENCE
, cilt.101, sa.5, ss.3788-3798, 2018 (SCI-Expanded, Scopus)
2018
201828. THE EFFECT OF GUMS ON THE GROWTH OF BIFIDOBACTERIUM LONGUM
YILMAZ ERSAN L., ÖZCAN T., AKPINAR BAYİZİT A., Usta B., Kandil M., Eroglu E.
FRESENIUS ENVIRONMENTAL BULLETIN
, cilt.27, sa.6, ss.4270-4276, 2018 (SCI-Expanded, Scopus)
2017
201729. Gamların prebiyotik Özellikleri
KANDİL M., YILMAZ ERSAN L., ÖZCAN T., AKPINAR BAYİZİT A.
Gıda ve yem Bilimi –Teknolojisi , cilt.18, sa.2, ss.18-26, 2017 (Hakemli Dergi)
2017
201730. Effects of High-Pressure Technology on the Functional Properties of Milk and Fermented Milk Products
ÖZCAN T., AKPINAR BAYİZİT A., YILMAZ ERSAN L., AYDINOL P.
Journal of Life Sciences , cilt.11, sa.3, ss.125-132, 2017 (Hakemli Dergi)
2017
201731. Antioxidant properties of probiotic fermented milk supplemented with chestnut flour (Castanea sativa Mill)
ÖZCAN T., YILMAZ ERSAN L., AKPINAR BAYİZİT A., DELİKANLI KIYAK B.
JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION
, cilt.41, sa.5, 2017 (SCI-Expanded, Scopus)
2017
201732. Probiotic Cream: Viability of Probiotic Bacteria and Chemical Characterization
YILMAZ ERSAN L., ÖZCAN T., AKPINAR BAYİZİT A., TURAN M. A., TAŞKIN M. B.
JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION
, cilt.41, sa.1, 2017 (SCI-Expanded, Scopus)
2017
201733. Impact of Some Gums on the Growth and Activity of Bifidobacterium animalis subsp. lactis
YILMAZ ERSAN L., ÖZCAN T., AKPINAR BAYİZİT A., OMAK G.
Journal of Food Engineering , cilt.3, sa.1, ss.73-77, 2017 (SCI-Expanded, Scopus)
2017
201734. EVALUATION OF PREBIOTIC POTENTIAL OF SALEP OBTAINED FROM SOME ORCHIDACEAE SPECIES
Usta B., YILMAZ ERSAN L.
FRESENIUS ENVIRONMENTAL BULLETIN
, cilt.26, sa.10, ss.6191-6198, 2017 (SCI-Expanded)
2017
201735. “Consumers’xx Behavior towards Table Olives”
AKPINAR BAYİZİT A., ÖZCAN T., YILMAZ ERSAN L., DELİKANLI KIYAK B., YILDIZ E., VURAL H.
Journal of Food Engineering , cilt.3, sa.1, ss.83-88, 2017 (SCI-Expanded, Scopus)
2017
201736. CHARACTERIZATION OF GARLIC (ALLIUM SATIVUM L.) ACCORDING THE GEOGRAPHICAL ORIGIN BY ANALYSIS OF MINERALS
TURAN M. A., TABAN S., Taban N., YILMAZ ERSAN L.
FRESENIUS ENVIRONMENTAL BULLETIN
, cilt.26, sa.6, ss.4292-4298, 2017 (SCI-Expanded)
2016
201637. Biyolojik Detoksifikasyon ve Probiyotikler
OMAK G., ÖZCAN T., YILMAZ ERSAN L.
U. Ü. ZİRAAT FAKÜLTESİ DERGİSİ , cilt.30, sa.1, ss.157-168, 2016 (TRDizin)
2016
201638. Peynir Üretiminde Pıhtı Kesim Zamanının Belirlenmesinde Kullanılan Enstrümental Yöntemler
OMAK G., YILMAZ ERSAN L.
Türk Tarım – Gıda Bilim ve Teknoloji Dergisi , cilt.4, sa.9, ss.776-781, 2016 (TRDizin)
2016
201639. Bifidojenik Faktör Olarak Laktoz Türevlerinin Önemi
Yılmaz Ersan L., Özcan T., Akpınar Bayizit A., Delikanlı Kıyak B.
Bursa Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi (Online) , cilt.30, sa.2, ss.79-90, 2016 (TRDizin)
2016
201640. The Use of Prebiotics of Plant Origin in Functional Milk Products
Özcan Ö., Özcan T., Yılmaz Ersan L., Akpınar Bayizit A., Delikanlı B.
Food Science and Technology , cilt.4, sa.2, ss.15-22, 2016 (Hakemli Dergi)
2016
201641. Whey as a Renewable Substrate for Single Cell Oil Production By Saprolegnia diclina
AKPINAR BAYİZİT A., ÖZCAN T., YILMAZ ERSAN L., BAŞOĞLU F.
International Journal of Chemical Engineering and Applications
, cilt.7, sa.1, ss.56-61, 2016 (Hakemli Dergi)
2016
201642. Evaluation of Fatty Acid Profile of Trabzon Butter
Özcan T., Akpınar Bayizit A., Yılmaz Ersan L., Çetin K., Delikanlı B.
International Journal of Chemical Engineering and Applications , cilt.7, sa.3, ss.190-194, 2016 (Hakemli Dergi)
2016
201643. The Antioxidative Capacity of Kefir Produced from Goat Milk
Yılmaz Ersan L., Özcan T., Akpınar Bayizit A., Şahin S.
International Journal of Chemical Engineering and Applications , cilt.7, sa.1, ss.22-26, 2016 (Hakemli Dergi)
2016
201644. A Research on Whey as a Renewable Substrate for Single Cell Oil Production by Saprolegnia diclina
AKPINAR BAYİZİT A., ÖZCAN T., YILMAZ ERSAN L., BAŞOĞLU F.
International Journal of Chemical Engineering and Applications
, cilt.7, sa.1, ss.56-61, 2016 (Hakemli Dergi)
2015
201545. Using Beeswax Coatings for Prolongation Shelf Life of Cheese
GÜLDAŞ M., AKPINAR BAYİZİT A., ÖZCAN T., YILMAZ ERSAN L.
Uludağ Arıcılık Dergisi , cilt.15, sa.1, ss.22-32, 2015 (Scopus, TRDizin)
2015
201546. Survival of Lactobacillus spp in Fruit Based Fermented Dairy Beverages
ÖZCAN T., YILMAZ ERSAN L., AKPINAR BAYİZİT A., BERRAK D., ABDULLAH B.
International Journal of Food Engineering , cilt.1, sa.1, ss.44-49, 2015 (SCI-Expanded, Scopus)
2014
201447. Single cell oil (SCO) production by Fusarium species using cheese whey as a substrate
Akpınar Bayizit A., Özcan T., Yılmaz Ersan L., Basoglu F.
MLJEKARSTVO
, cilt.64, sa.2, ss.111-118, 2014 (SCI-Expanded, Scopus)
2014
201448. Phenolics in Human Health
Özcan T., Akpınar Bayizit A., Yılmaz Ersan L., Berrak D.
International Journal of Chemical Engineering and Applications
, cilt.5, sa.5, ss.393-396, 2014 (Hakemli Dergi)
2014
201449. The Production of Set Type Bio Yoghurt With Commercial Probiotic Culture
YILMAZ ERSAN L., KURDAL E.
International Journal of Chemical Engineering and Applications , cilt.5, sa.5, ss.402-408, 2014 (Hakemli Dergi)
2013
201350. Fatty acid composition of cream fermented by probiotic bacteria
Yilmaz-Ersan L.
MLJEKARSTVO
, cilt.63, sa.3, ss.132-139, 2013 (SCI-Expanded, Scopus)
2013
201351. Türkiye’de koyun sütü üretimi ve değerlendirilmesi
YILMAZ ERSAN L.
Tarım Türk , cilt.8, sa.40, ss.64-65, 2013 (TRDizin)
2013
201352. Sütün Antioksidan Enzimleri ve Biyolojik Etkileri
USTA B., YILMAZ ERSAN L.
Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi , cilt.27, sa.2, ss.123-130, 2013 (TRDizin)
2012
201253. MAJOR AND MINOR ELEMENT CONCENTRATIONS IN FERMENTED SHALGAM BEVERAGE
YILMAZ ERSAN L., TURAN M. A.
INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD PROPERTIES
, cilt.15, sa.4, ss.903-911, 2012 (SCI-Expanded, Scopus)
2011
201154. The formation of polycyclic hydrocarbons during smoking process of cheese
ÖZCAN T., AKPINAR BAYİZİT A., Sahin O. I., YILMAZ ERSAN L.
MLJEKARSTVO
, cilt.61, sa.3, ss.193-198, 2011 (SCI-Expanded, Scopus)
2011
201155. Assesment of some microbiological and chemical properties of pismaniye sweet
YILMAZ ERSAN L., AKPINAR BAYİZİT A., ÖZCAN T., Sahin O. I., AYDINOL SÖNMEZ P.
AFRICAN JOURNAL OF MICROBIOLOGY RESEARCH
, cilt.5, sa.9, ss.1119-1122, 2011 (SCI-Expanded)
2011
201156. Effect of Dehydration on Several Physico-Chemical Properties and the Antioxidant Activity of Leeks (Allium porrum L.)
Özgür M., Akpınar Bayizit A., Özcan T., Yılmaz Ersan L.
NOTULAE BOTANICAE HORTI AGROBOTANICI CLUJ-NAPOCA
, cilt.39, sa.1, ss.144-151, 2011 (SCI-Expanded, Scopus)
2010
201057. Effects of edible film coatings on shelf-life of mustafakemalpasa sweet, a cheese based dessert
Guldas M., AKPINAR BAYİZİT A., ÖZCAN T., YILMAZ ERSAN L.
JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY-MYSORE
, cilt.47, sa.5, ss.476-481, 2010 (SCI-Expanded, Scopus)
2010
201058. The Utilisation of Microbial Poly-Hydroxy Alkanoates (PHA) in Food Industry
AKPINAR BAYİZİT A., ÖZCAN T., Sahin O. I., YILMAZ ERSAN L.
RESEARCH JOURNAL OF BIOTECHNOLOGY
, cilt.5, sa.3, ss.76-79, 2010 (SCI-Expanded, Scopus)
2010
201059. Inductively Coupled Plasma Optical-Emission Spectroscopy Determination of Major and Minor Elements in Vinegar
AKPINAR BAYİZİT A., Turan M. A., YILMAZ ERSAN L., Taban N.
NOTULAE BOTANICAE HORTI AGROBOTANICI CLUJ-NAPOCA
, cilt.38, sa.3, ss.64-68, 2010 (SCI-Expanded, Scopus)
2010
201060. Yöresel bir kebap: İskender döner kebap
YILMAZ ERSAN L., AKPINAR BAYİZİT A., ÖZCAN T.
Gıda Mühendisliği Dergisi , cilt.13, sa.30, ss.108-110, 2010 (Hakemli Dergi)
2010
201061. Viability of Lactobacillus acidophilus LA-5 and Bifidobacterium bifidum BB-12 in Rice Pudding
Özcan T., Yılmaz Ersan L., Akpınar Bayizit A., Sahin O. I., Aydınol Sönmez P.
MLJEKARSTVO
, cilt.60, sa.2, ss.135-144, 2010 (SCI-Expanded, Scopus)
2010
201062. DETERMINATION OF BOZA'S ORGANIC ACID COMPOSITION AS IT IS AFFECTED BY RAW MATERIAL AND FERMENTATION
Akpınar Bayizit A., Yılmaz Ersan L., Özcan T.
INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD PROPERTIES
, cilt.13, sa.3, ss.648-656, 2010 (SCI-Expanded, Scopus)
2010
201063. Impact of Processing Methods on Nutritive Value and Fatty Acid Profile of Hen Eggs
Akpınar Bayizit A., Özcan T., Yılmaz Ersan L., Gürbüz O.
PAKISTAN VETERINARY JOURNAL
, cilt.30, sa.4, ss.219-222, 2010 (SCI-Expanded, Scopus)
2009
200964. Milk-based traditional Turkish desserts
AKPINAR BAYİZİT A., ÖZCAN T., YILMAZ ERSAN L.
MLJEKARSTVO
, cilt.59, sa.4, ss.349-355, 2009 (SCI-Expanded, Scopus)
2009
200965. Membrane processes in production of functional whey components
AKPINAR BAYİZİT A., ÖZCAN T., YILMAZ ERSAN L.
MLJEKARSTVO
, cilt.59, sa.4, ss.282-288, 2009 (SCI-Expanded, Scopus)
2008
200866. Effect of Sorbic Acid and Potassium Sorbate Addition to the Brine on Microbiological and Chemical Properties of Turkish White Cheese during Ripening
YILMAZ ERSAN L., Kurdal E.
FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY RESEARCH
, cilt.14, sa.5, ss.437-444, 2008 (SCI-Expanded, Scopus)
2008
200867. Süt protein bazlı biyoaktif peptitlerin fonksiyonel özellikleri
YILMAZ ERSAN L., ÖZCAN T., AKPINAR BAYİZİT A.
Hasad Gıda , cilt.23, sa.272, ss.34-37, 2008 (Hakemli Dergi)
2007
200768. Probiyotik yoğurt üretiminde kullanılan bakterilerin “Hepatik Ensefalopati” hastalığı üzerine etkisi
ÖZCAN T., YILMAZ ERSAN L.
Süt Dünyası , cilt.7, ss.35-37, 2007 (Hakemli Dergi)
2007
200769. Süt Proteinlerinin Yenilebilir Film ve Kaplamalarda Kullanılması
YILMAZ ERSAN L., AKPINAR BAYİZİT A., ÖZCAN T.
Gıda Teknolojileri Elektronik Dergisi , cilt.2, sa.1, ss.59-64, 2007 (TRDizin)
2006
200670. Keçi sütü ve terapötik özellikleri
YILMAZ ERSAN L., ÖZCAN T., KURDAL E.
Akademik Gıda , cilt.4, sa.21, ss.17-18, 2006 (TRDizin)
2005
200571. Peynir muhafazasında kullanılan doğal bir antimikrobiyal: natamisin
YILMAZ ERSAN L., KURDAL E.
Gıda (GTD) , cilt.30, sa.6, ss.385-388, 2005 (TRDizin)
2004
200472. Propolis’in kimyasal bileşimi, biyolojik özellikleri ve insan sağlığı üzerine etkisi
YILMAZ ERSAN L., ÖZCAN T., AKPINAR BAYİZİT A.
Gıda ve Yem Bilimi-Teknolojisi Dergisi , cilt.3, sa.4, ss.34-38, 2004 (TRDizin)
2003
200373. Bazı soğuk mezelerin hijyenik kalitelerinin belirlenmesi
AKPINAR BAYİZİT A., ÖZCAN T., YILMAZ ERSAN L.
Gıda ve Yem Bilimi-Teknolojisi Dergisi , cilt.2, sa.4, ss.35-42, 2003 (TRDizin)
2002
200274. Eskimeyen bir süt içkisi: kımız
YILMAZ ERSAN L., KURDAL E.
Gıda ve Yem Bilimi – Teknolojisi , cilt.1, sa.1, ss.43-47, 2002 (TRDizin)
2001
200175. Alglerin nutrasötik özellikleri
AKPINAR BAYİZİT A., ÖZCAN T., YILMAZ ERSAN L.
Journal of Fisheries and Aquatic Sciences , cilt.18, sa.1, ss.262-272, 2001 (TRDizin)
2001
200176. Alglerden elde edilen ve gıda sanayiinde kullanılan stabilize edici maddeler ve fonksiyonları
ÖZCAN T., AKPINAR BAYİZİT A., YILMAZ ERSAN L.
Journal of Fisheries and Aquatic Sciences , cilt.18, sa.1, ss.233-240, 2001 (TRDizin)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
2008
20081. The utilisation of microbial poly-hydroxy alkanoates (PHA) in food industry
Akpınar Bayizit A., Özcan T., Şahin Cebeci O. I., Yılmaz Ersan L.
IV. Ulusal Biyomühendislik Kongresi, İzmir, Türkiye, 15 - 18 Ekim 2008, ss.141-142, (Özet Bildiri)
2023
20232. Peynirlerde propiyonik asit fermantasyon kinetiği ve tekstürel interaksiyon
KESER G., CİNİVİZ M., ÖZCAN T., YILMAZ ERSAN L.
III. Ulusal Sütçülük Kongresi 5-6 Ekim 2023, Ankara, Türkiye, 05 Ekim 2023, cilt.1, (Özet Bildiri)
2023
20233. Süt ve ürünlerinde sürdürülebilirlik için yeni nesil dizileme teknikleri: DNA barkodlama ve metabarkodlama
Ciniviz M., Keser G., Yılmaz Ersan L., Özcan T.
III. Ulusal Sütçülük Kongresi: 3.Sütçülük Kongresi, 5-6 Ekim, Ankara, Türkiye, 05 Ekim 2023, (Özet Bildiri)
2022
20224. Şirden Mayası ile Üretilen Geleneksel Peynir: İvrindi Kelle Peyniri
Kanat N., Yılmaz Ersan L.
5. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Bursa, Türkiye, 24 - 26 Kasım 2022, ss.111-170, (Özet Bildiri)
2022
20225. Genetic heritage and traditional cheeses
KESER G., ÖZCAN T., CİNİVİZ M., YILMAZ ERSAN L.
1st International Traditional Food and Sustainable Food Systems Symposium, August,10, Mersin, Turkey, Mersin, Türkiye, 10 Ağustos 2022, (Özet Bildiri)
2022
20226. Novel nomenclature for butter culture
CİNİVİZ M., YILMAZ ERSAN L., KESER G., ÖZCAN T.
1st International Traditional Food and Sustainable Food Systems Symposium, August,10, Mersin, Turkey, Mersin, Türkiye, 10 Ağustos 2022, (Özet Bildiri)
2022
20227. The perspective of geographically indicated dairy products
ÖZCAN T., YILMAZ ERSAN L., Keser R. A.
1st International Traditional Food and Sustainable Food Systems Symposium, August,10, Mersin, Turkey, Mersin, Türkiye, 10 Ağustos 2022, cilt.1, (Özet Bildiri)
2022
20228. The effect of omega-3 fatty acid metabolism on insulin resistance and obesity-associated disorders
ERUL L., ÖZBAY M., ÖZCAN T., YILMAZ ERSAN L.
GANUD International Conference on Gastronomy, Nutrition and Dietetics-III May 6-8, Istanbul Gedik University, İstanbul, Türkiye, 06 Mayıs 2022, cilt.1, ss.58-59, (Özet Bildiri)
2022
20229. Therapeutic effects of antioxidants in the prevention and management of obesity
ÖZBAY M., ERUL L., YILMAZ ERSAN L., ÖZCAN T.
GANUD International Conference on Gastronomy, Nutrition and Dietetics-III May 6-8, Istanbul Gedik University, İstanbul, Türkiye, 06 Mayıs 2022, cilt.1, ss.57, (Özet Bildiri)
2022
202210. Determination of some properties affecting consumer preference in plant based beverages
Bengü İ., YILMAZ ERSAN L., ÖZCAN T.
GANUD International Conference on Gastronomy, Nutrition and Dietetics-III May 6-8, 2022 Istanbul Gedik University, Istanbul, İstanbul, Türkiye, 06 Mayıs 2022, cilt.1, ss.257-270, (Tam Metin Bildiri)
2021
202111. Effect of salt concentration on the structure and preference of Mihalic cheese
KESER G., CİNİVİZ M., ARAL BAŞKAYA I., ÖZCAN T., YILMAZ ERSAN L., ÇOPUR Ö. U., et al.
Latin American Conference on Natural and Applied Sciences, November 5-6, 2021, Villahermosa, Mexico, Villahermosa, Meksika, 05 Kasım 2021, (Tam Metin Bildiri)
2021
202112. Evaluation of somatic cell count of raw milk depending on seasonal variation
CİNİVİZ M., KESER G., ARAL BAŞKAYA I., YILMAZ ERSAN L., ÖZCAN T., ÇOPUR Ö. U.
Latin American Conference on Natural and Applied Sciences, November 5-6, 2021, Villahermosa, Mexico, 291-297, Villahermosa, Meksika, 05 Kasım 2021, (Tam Metin Bildiri)
2019
201913. Süt Endüstrisinde Proses Kontrolünde Yeni Yaklaşımlar Biyosensörler
Yılmaz Ersan L., Özcan T., Suna G., Özçelik Ş., Öztürk Z., Özyürek M. B.
2. Ulusal Sütçülük Kongresi, İzmir, Türkiye, 25 - 26 Nisan 2019, cilt.201, (Özet Bildiri)
2019
201914. Probiyotiklerin farklı kanser türlerinde sitotoksik etkileri
Özcan Ö., Özcan T., Yılmaz Ersan L., Akpınar Bayizit A.
2. Ulusal Sütçülük Kongresi, İzmir, Türkiye, 25 - 26 Nisan 2019, ss.200, (Özet Bildiri)
2019
201915. Fonksiyonel süt ürünlerinin geliştirilmesinde Spirulina platensis ve Chlorella vulgaris’in değerlendirilmesi
Akpınar Bayizit A., Özcan T., Yılmaz Ersan L., Mercan F., Hassan Ali Babeker H.
2. Ulusal Sütçülük Kongresi, İzmir, Türkiye, 25 - 26 Nisan 2019, ss.203-204, (Özet Bildiri)
2019
201916. Süt ürünlerinin ambalajlanmasında biyosensör uygulamaları
Özcan T., Yılmaz Ersan L., Özyürek M. B., Suna G., Teksoy Ş., Öztürk Z.
Tüm Ürün, Kap ve Ambalaj Standartları Sempozyumu: Süt ve Süt Ürünleri, İstanbul, Türkiye, 18 - 19 Nisan 2019, cilt.1, ss.54-63, (Tam Metin Bildiri)
2018
201817. Association between Intake of Yogurt Consumption and Sensory Aspects
ÖZCAN T., YILMAZ ERSAN L., AKPINAR BAYİZİT A., ÖZDEMİR T., KARAMAN S., TOPÇUOĞLU E., et al.
INTERNATIONAL CONGRESS ON ENGINEERING AND LIFE SCIENCE, Kastamonu, Türkiye, 26 - 29 Nisan 2018, ss.768-771, (Tam Metin Bildiri)
2018
201818. Alternative to Antibiotic Use in Livestock: Probiotic Microorganisms
ÖZCAN T., YILMAZ ERSAN L., AKPINAR BAYİZİT A., USTA GÖRGÜN B.
INTERNATIONAL CONGRESS ON ENGINEERING AND LIFE SCIENCE, Kastamonu, Türkiye, 26 - 29 Nisan 2018, ss.821-824, (Tam Metin Bildiri)
2018
201819. Bifidogenic Effect of Salep Powder
USTA GÖRGÜN B., YILMAZ ERSAN L.
INTERNATIONAL CONGRESS ON ENGINEERING AND LIFE SCIENCE, Kastamonu, Türkiye, 26 - 29 Nisan 2018, ss.539-546, (Tam Metin Bildiri)
2018
201820. The Evaluation of the Textural and Sensorial Properties of Chocolate Dairy Dessert
YILMAZ ERSAN L., ÖZCAN T., AKPINAR BAYİZİT A., CHEIMA M., TOPCUOGLU E., KARAMAN S., et al.
INTERNATIONAL CONGRESS ON ENGINEERING AND LIFE SCIENCE, Kastamonu, Türkiye, 26 - 29 Nisan 2018, cilt.764, (Tam Metin Bildiri)
2018
201821. Evaluation of Agro-Industrial Wastes as Prebiotic
YILMAZ ERSAN L., ÖZCAN T., AKPINAR BAYİZİT A.
INTERNATIONAL CONGRESS ON ENGINEERING AND LIFE SCIENCE, Kastamonu, Türkiye, 26 - 29 Nisan 2018, ss.958-960, (Tam Metin Bildiri)
2018
201822. Computer vision and image analysis techniques for evaluation of cheese characteristics
ÖZCAN M. O., ÖZCAN T., YILMAZ ERSAN L., AKPINAR BAYİZİT A.
43rd Croatian Dairy Experts Symposium with International Participation, LOVRAN, Hırvatistan, 7 - 10 Kasım 2018, ss.88, (Özet Bildiri)
2018
201823. Lipid production by Rhizopus stolonifer cultivated on dairy wastes
AKPINAR BAYİZİT A., YILMAZ ERSAN L., ÖZCAN T., BAYİZİT M.
43rd Croatian Dairy Experts Symposium with International Participation, LOVRAN, Hırvatistan, 7 - 10 Kasım 2018, ss.55-56, (Özet Bildiri)
2018
201824. Antioxidant capacity, phenolic and vitamin E contents of goat milk kefir produced with commercial starter culture
YILMAZ ERSAN L., ÖZCAN T., AKPINAR BAYİZİT A., ŞAHİN S.
43rd Croatian Dairy Experts Symposium with International Participation, LOVRAN, Hırvatistan, 7 - 10 Kasım 2018, ss.56-57, (Özet Bildiri)
2018
201825. Assessment of consumer demand for reduced-sugar and lactose-free dairy products
ÖZCAN T., YILMAZ ERSAN L., AKPINAR BAYİZİT A.
43rd Croatian Dairy Experts Symposium with International Participation, LOVRAN, Hırvatistan, 7 - 10 Kasım 2018, ss.54, (Özet Bildiri)
2018
201826. Technological and Yield Properties of White Cheese Made Using Different Coagulant Enzymes
EREN VAPUR U., ÖZCAN T., YILMAZ ERSAN L.
International Agriculture, Environment and Health Congress, 26-28 October, Aydın Turkey, Aydın, Türkiye, 26 - 28 Ekim 2018, ss.1722-1732, (Tam Metin Bildiri)
2018
201827. Low-Fat Foods: Functionality of Fat Replacers
ÖZCAN T., YILMAZ ERSAN L., AKPINAR BAYİZİT A., AYDINOL P.
ICELIS, 26 - 29 Nisan 2018, (Tam Metin Bildiri)
2018
201828. Effect of sugar components on sensorial and textural properties of Turkish delight (lokum)
AKPINAR BAYİZİT A., ÖZCAN T., YILMAZ ERSAN L., KAYA S.
International Symposium on Food Rheology and Texture, İstanbul, Türkiye, 19 - 21 Ekim 2018, ss.83-84, (Özet Bildiri)
2018
201829. The effect of different animal milk on rheological characteristics of dairy products
YILMAZ ERSAN L., ÖZCAN T., AKPINAR BAYİZİT A.
International Symposium on Food Rheology and Texture, İstanbul, Türkiye, 19 - 21 Ekim 2018, ss.153-157, (Tam Metin Bildiri)
2018
201830. Effects of Starter Culture Combination on the Characteristic of White Cheese
EREN VAPUR U., YILMAZ ERSAN L., ÖZCAN T.
International Agricultural, Biological and Life Science Conference, Edirne, Türkiye, 2 - 05 Eylül 2018, (Tam Metin Bildiri)
2018
201831. Determination of Prebiotic Activity During Probiosis Management
USTA B., YILMAZ ERSAN L.
International Congress on Engineering and Life Sciences, Kastamonu, Türkiye, 26 - 29 Nisan 2018, ss.760, (Özet Bildiri)
2018
201832. Investigation of Antioxidant Activity of Two Tagetes Species with Potential Use as Food Additive
ÖZKAN Y., ÖZGÜR M., AKPINAR BAYİZİT A., ÖZCAN T., YILMAZ ERSAN L.
International Conference on Raw Materials to Processed Foods, Antalya, Türkiye, 19 - 21 Nisan 2018, ss.121, (Özet Bildiri)
2018
201833. Increasing Trend on Low-Calorie Sweeteners: Natural Sweeteners as Alternatives to Artificial Sweeteners
ÖZCAN T., YILMAZ ERSAN L., AKPINAR BAYİZİT A., ÖZKAN Y.
International Conference on Raw Materials to Processed Foods, Antalya, Türkiye, 19 - 21 Nisan 2018, ss.245, (Özet Bildiri)
2018
201834. The Choice for Brand by Cheese Consumers using Multinomial Logit Model
VURAL H., YILMAZ ERSAN L., ÖZCAN T., AKPINAR BAYİZİT A.
The 4 th International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus”, Girne, Kıbrıs (Kktc), 19 - 21 Nisan 2018, cilt.46, (Özet Bildiri)
2018
201835. Probiyotik süt ürünlerinde bifidojenik faktör olarak inülin
ÖZCAN T., AKPINAR BAYİZİT A., YILMAZ ERSAN L.
7. Ulusal Sağlıklı Yaşam Sempozyumu, İstanbul, Türkiye, 12 - 15 Nisan 2018, ss.156, (Özet Bildiri)
2018
201836. Probiyotik mikroorganizmaların taşıyıcısı olarak süt ürünlerinin önemi
YILMAZ ERSAN L., ÖZCAN T., AKPINAR BAYİZİT A.
7. Ulusal Sağlıklı Yaşam Sempozyumu, İstanbul, Türkiye, 12 - 15 Nisan 2018, ss.156, (Özet Bildiri)
2017
201737. Beslenmede Nutrigenetik Yaklaşımlar
ÖZCAN T., YILMAZ ERSAN L., AKPINAR BAYİZİT A.
Uluslararası Gıda Kongresi 4th International Food Congress, Gıda Sektöründe Yeni Yaklaşımla, 28 - 29 Eylül 2017, ss.35, (Özet Bildiri)
2017
201738. Fonksiyonel Süt Pazarında Manda Sütü ve Ürünlerinin Geliştirilmesi
YILMAZ ERSAN L., ÖZCAN T., AKPINAR BAYİZİT A.
Uluslararası Gıda Kongresi 4th International Food Congress “Gıda Sektöründe Yeni Yaklaşımlar”, Bursa, Türkiye, 28 - 29 Eylül 2017, cilt.23, (Özet Bildiri)
2017
201739. Manda sütünden üretilen endüstriyel süt ürünlerinin geliştirilmesi
OKUMUŞ M., YILMAZ ERSAN L., ÖZCAN T.
1. Ulusal Sütçülük Kongresi, Ankara, Türkiye, 25 Mayıs - 26 Temmuz 2017, ss.68, (Özet Bildiri)
2017
201740. Identifying the consumer characteristics and preferences towards traditional cheese
AKPINAR BAYİZİT A., ÖZCAN T., YILMAZ ERSAN L., DELİKANLI KIYAK B., VURAL H.
186th International Conference on Food and Agricultural Engineering (ICFAE, Lizbon, 11 - 12 Mayıs 2017, (Tam Metin Bildiri)
2017
201741. USING OF STEVIA AS NON-CALORIC SUGAR SUBSTITUTES ONVIABILITY OF PROBIOTIC BACTERIA LACTOBACILLUS CASEI
ÖZCAN T., YILMAZ ERSAN L., AKPINAR BAYİZİT A., DELİKANLI KIYAK B.
186th International Conference on Food and Agricultural Engineering (ICFAE), 11 - 12 Mayıs 2017, (Tam Metin Bildiri)
2017
201742. Stevia ve şeker içeriği azaltılmış süt ürünlerinde kullanımı
ÖZCAN T., YILMAZ ERSAN L., AKPINAR BAYİZİT A., DELİKANLI KIYAK B., EROĞLU E.
1. Ulusal Sütçülük Kongresi, Ankara, Türkiye, 25 - 26 Mayıs 2017, (Tam Metin Bildiri)
2017
201743. Süt hayvanlarında mastitisin önlenmesi ve tedavisinde transgenik uygulamalar
YILMAZ ERSAN L., ÖZCAN T., OMAK G., KANDİL M., TOPÇUOĞLU E.
1. Ulusal Sütçülük Kongresi, Ankara, Türkiye, 25 - 26 Mayıs 2017, ss.69, (Özet Bildiri)
2017
201744. Biyoplastikler ve süt ürünlerinde kullanımı
AKPINAR BAYİZİT A., ÖZCAN T., YILMAZ ERSAN L., BARLAK N., HOCA G., ZORBAZ D., et al.
1. Ulusal Sütçülük Kongresi, Ankara, Türkiye, 25 - 26 Mayıs 2017, ss.72, (Özet Bildiri)
2017
201745. Effects of high-pressure technology on the functional properties of dairy foods
ÖZCAN T., AKPINAR BAYİZİT A., YILMAZ ERSAN L., AYDINOL P.
International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies (ICAFOF 2017), Nevşehir, Türkiye, 15 - 17 Mayıs 2017, ss.1160, (Özet Bildiri)
2017
201746. The characterization of the textural and sensory properties of buffalo milk yoghurts
YILMAZ ERSAN L., ÖZCAN T., AKPINAR BAYİZİT A., DELİKANLI KIYAK B.
186th International Conference on Food and Agricultural Engineering (ICFAE), Lizbon, Portekiz, 11 - 12 Mayıs 2017, (Tam Metin Bildiri)
2015
201547. Karacabey Yöresi Geleneksel Peyniri Mihaliç Peyniri
GÜLDAŞ M., ÖZCAN T., YILMAZ ERSAN L.
Karacabey Sempozyumu 2015, Karacabey, Türkiye, 1 - 03 Ekim 2015, cilt.1, ss.553-560, (Tam Metin Bildiri)
2016
201648. Textural Properties of Herby Cheese
ÖZCAN T., YILMAZ ERSAN L., AKPINAR BAYİZİT A., DELİKANLI KIYAK B.
3rd International Conference on Food Sciences and Health (ICFSH), SİDNEY, Avustralya, 26 - 28 Kasım 2016, (Tam Metin Bildiri)
2016
201649. Consumer’s behavior towords table olives
AKPINAR BAYİZİT A., ÖZCAN T., YILMAZ ERSAN L., DELİKANLI KIYAK B., YILDIZ E., VURAL H.
3rd International Conference on Food Sciences and Health (ICFSH), Sidney, Avustralya, 26 - 28 Kasım 2016, cilt.23, (Tam Metin Bildiri)
2016
201650. Impact of some Gums on the Growth and Activity of Bifidobacterium animalis subsp lactis
YILMAZ ERSAN L., ÖZCAN T., AKPINAR BAYİZİT A., OMAK G.
3rd International Conference on Food Sciences and Health (ICFSH 2016), 26 - 28 Kasım 2016
2016
201651. Antioksidan Potansiyeli Yüksek Alternatif Nutrasötikler: Yenilebilir Çiçekler
ÖZCAN Ö., AKPINAR BAYİZİT A., ÖZCAN T., YILMAZ ERSAN L.
Türkiye 12. Gıda Kongresi, Edirne, Türkiye, 5 - 07 Ekim 2016, ss.305, (Özet Bildiri)
2016
201652. Beta Glucan A Novel Ingredient for Dairy Products
ÖZCAN T., AKPINAR BAYİZİT A., YILMAZ ERSAN L.
27th INTERNATIONAL SCIENTIFIC-EXPERT CONGRESS OF AGRICULTURE AND FOOD INDUSTRY, 26 - 28 Eylül 2016
2016
201653. In vitro Fermentation of Carrageenan Locust Bean and Xanthan Gums by Bifidobacterium longum
YILMAZ ERSAN L., ÖZCAN T., AKPINAR BAYİZİT A., USTA B.
27th INTERNATIONAL SCIENTIFIC-EXPERT CONGRESS OF AGRICULTURE AND FOOD INDUSTRY, 26 - 28 Eylül 2016
2016
201654. Biomass Production and Accumulation of Lipids Screening with Penicillium spp Grown on Whey
AKPINAR BAYİZİT A., ÖZCAN T., YILMAZ ERSAN L., BAŞOĞLU F.
27th INTERNATIONAL SCIENTIFIC-EXPERT CONGRESS OF AGRICULTURE AND FOOD INDUSTRY, 26 - 28 Eylül 2016
2016
201655. Functional Components of Prebiotic Fermentation Short Chain Fatty Acids SCFAs
USTA B., YILMAZ ERSAN L., ÖZCAN T., AKPINAR BAYİZİT A.
27th INTERNATIONAL SCIENTIFIC-EXPERT CONGRESS OF AGRICULTURE AND FOOD INDUSTRY, 26 - 28 Eylül 2016
2015
201556. Evaluation of Fatty Acid Profile of Trabzon Butter
ÖZCAN T., AKPINAR BAYİZİT A., YILMAZ ERSAN L., ÇETİN K., DELİKANLI KIYAK B.
4th International Conference on Chemical and Process Engineering, Madrid, İspanya, 15 - 16 Haziran 2015, cilt.7, ss.190-194, (Tam Metin Bildiri)
2016
201657. Bazı yenilebilir mantar türlerinin probiyotik bakterilerin gelişmesi üzerine etkisinin Araştırılması
ÖZCAN T., YILMAZ ERSAN L., AKPINAR BAYİZİT A., ÖZCAN Ö., DELİKANLI KIYAK B., OMAK G.
VI. Uludağ Üniversitesi Bilgilendirme ve Ar-Ge Günleri, Bursa, Türkiye, 15 - 16 Mart 2016, (Özet Bildiri)
2016
201658. Kastamonu Yöresi Salep Tozunun Prebiyotik Özelliklerinin İncelenmesi
USTA B., YILMAZ ERSAN L.
Uludağ Üniversitesi V. Bilgilendirme ve AR-GE Günleri, Bursa, Türkiye, 15 - 16 Mart 2016, (Özet Bildiri)
2015
201559. Organik süt işletmelerinin uygunluğunun ve sürdürülebilirliğinin sistemsel ispatı
ERGÜL S., ÖZCAN T., YILMAZ ERSAN L.
Doğu Karadeniz 2. Organik Tarım Kongresi, Rize, Türkiye, 6 - 09 Ekim 2015, ss.41, (Özet Bildiri)
2015
201560. Organik süt üretiminde risk oluşturan biyolojik, kimyasal ve fiziksel tehlikeler
AYDINOL P., DELİKANLI KIYAK B., OMAK G., YILMAZ ERSAN L., ÖZCAN T.
Doğu Karadeniz 2. Organik Tarım Kongresi, Rize, Türkiye, 6 - 09 Ekim 2015
2015
201561. consumer preferences and perception an analysis on table olives
AKPINAR BAYİZİT A., ÖZCAN T., YILMAZ ERSAN L., YILDIZ E., VURAL H.
the 3rd international symposium on traditional foods from adriatic to caucasus, Sarajevo, Bosna-Hersek, 1 - 04 Ekim 2015, cilt.1, ss.537
2015
201562. Research on Whey as a Renewable Substrate for Single Cell Oil Production By Saprolegnia diclina
AKPINAR BAYİZİT A., ÖZCAN T., YILMAZ ERSAN L., BAŞOĞLU F.
4th International Conference on Chemical and Process Engineering (ICCPE 2015), Madrid, İspanya, 15 - 16 Haziran 2015, (Tam Metin Bildiri)
2015
201563. The Antioxidative Capacity of Kefir Produced from Goat Milk
YILMAZ ERSAN L., ÖZCAN T., AKPINAR BAYİZİT A., ŞAHİN S.
4th International Conference on Chemical and Process Engineering (ICCPE 2015, Madrid, İspanya, 15 - 16 Haziran 2015
2015
201564. A Research on Whey as a Renewable Substrate for Single Cell Oil Production By Saprolegnia diclina
AKPINAR BAYİZİT A., ÖZCAN T., YILMAZ ERSAN L., BAŞOĞLU F.
4th International Conference on Chemical and Process Engineering (ICCPE 2015), Madrid, İspanya, 15 - 16 Haziran 2015
2015
201565. Beslenme genomiği ve nutrigenetik
ÖZCAN T., YILMAZ ERSAN L., AKPINAR BAYİZİT A., DELİKANLI KIYAK B.
2. İç Anadolu Bölgesi Tarım ve Gıda Kongresi, Nevşehir, Türkiye, 28 - 30 Nisan 2015, (Özet Bildiri)
2015
201566. Survival of Lactobacillus spp. in Fruit Based Fermented Dairy Beverages
ÖZCAN T., YILMAZ ERSAN L., AKPINAR BAYİZİT A., DELİKANLI KIYAK B., BARAT A.
4th International Conference on Chemical and Process Engineering (ICCPE 2015), Madrid, İspanya, 15 Haziran - 16 Mayıs 2015, (Tam Metin Bildiri)
2015
201567. Plant prebiotics for the development of fermented dairy products
ÖZCAN Ö., ÖZCAN T., YILMAZ ERSAN L., AKPINAR BAYİZİT A.
International Conference on Engineering and Natural Science, Skopje, Makedonya, 15 - 19 Mayıs 2015, (Özet Bildiri)
2015
201568. OZCAN O T OZCAN L YILMAZ ERSAN A AKPINAR BAYIZIT 2015 Plant Prebiotics for the Development of Fermented Dairy Products
ÖZCAN Ö., ÖZCAN T., YILMAZ ERSAN L., AKPINAR BAYİZİT A.
International Conference on Engineering and Natural Science, Skopje, Makedonya, 15 - 19 Mayıs 2015
2015
201569. Probiyotik bakterilerin antioksidan etki mekanizmaları
YILMAZ ERSAN L., ÖZCAN T., AKPINAR BAYİZİT A., OMAK G.
İç Anadolu Bölgesi 2. Tarım ve Gıda Kongresi, Nevşehir, Türkiye, 28 - 30 Nisan 2015
2015
201570. Prebiyotik etkinin değerlendirilmesinde nicel yaklaşımlar
USTA B., YILMAZ ERSAN L., ÖZCAN T.
İç Anadolu Bölgesi 2. Tarım ve Gıda Kongresi, Nevşehir, Türkiye, 28 - 30 Nisan 2015, ss.321, (Özet Bildiri)
2014
201471. Phenolics in Human Health
ÖZCAN T., AKPINAR BAYİZİT A., YILMAZ ERSAN L., DELİKANLI KIYAK B.
International Conference on Chemical and Food Engineering-ICCFE, Dubai, Birleşik Arap Emirlikleri, 4 - 05 Nisan 2014, cilt.5, ss.393-396, (Tam Metin Bildiri)
2014
201472. Therapeutic potential of mushroom polysaccharides
ÖZCAN T., ÖZCAN Ö., AKPINAR BAYİZİT A., YILMAZ ERSAN L., DELİKANLI KIYAK B.
3rd International Food Congress, Bursa, Türkiye, 26 - 27 Eylül 2014
2014
201473. Bursa İlinde Geleneksel Peynirlerin Tüketim Eğilimlerinin Belirlenmesi
ÖZCAN T., YILMAZ ERSAN L., DELİKANLI KIYAK B., AKPINAR BAYİZİT A., VURAL H.
”, 4. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Adana, Türkiye, 17 - 19 Nisan 2014, (Özet Bildiri)
2014
201474. Sofralık Zeytin Ve Zeytinyağı Tüketici Alışkanlıkları: Bursa İli Örneği
AKPINAR BAYİZİT A., VURAL H., ÖZCAN T., YILMAZ ERSAN L., DELİKANLI KIYAK B.
4. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Adana, Türkiye, 17 - 19 Nisan 2014, (Özet Bildiri)
2014
201475. Bursa ilinde geleneksel peynirlerin tüketim eğilimlerinin belirlenmesi
ÖZCAN T., YILMAZ ERSAN L., DELİKANLI KIYAK B., AKPINAR BAYİZİT A., VURAL H.
Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Adana, Türkiye, 17 - 19 Nisan 2014, ss.664, (Özet Bildiri)
2014
201476. Bursa İlinde Geleneksel Peynirlerin Tüketim Eğilimlerinin Belirlenmesi
ÖZCAN T., YILMAZ ERSAN L., DELİKANLI B., AKPINAR BAYİZİT A., VURAL H.
4. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Sözlü-Poster Bildiriler KitabI, Adana, Türkiye, 17 - 19 Nisan 2014, ss.664, (Özet Bildiri)
2013
201377. Survival of selected probiotic bacteria in set-type yogurt supplemented with chestnut flour
ÖZCAN T., YILMAZ ERSAN L., AKPINAR BAYİZİT A., DELİKANLI KIYAK B.
The 2nd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Struga-Ohrid, Makedonya, 24 - 26 Ekim 2013
2013
201378. Fermented Cream Production with Probiotic Strains
YILMAZ ERSAN L., ÖZCAN T., AKPINAR BAYİZİT A.
The 2nd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Struga-Ohrid, Makedonya, 24 - 26 Ekim 2013, cilt.154, (Özet Bildiri)
2013
201379. Functional properties of salep beverage
USTA B., YILMAZ ERSAN L.
The 2nd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Struga-Ohrid, Makedonya, 24 - 26 Ekim 2013, cilt.557, (Özet Bildiri)
2012
201280. Süt ve ürünlerinin doğal antioksidan bileşenleri ve etki mekanizmaları
YILMAZ ERSAN L., ÖZCAN T., AKPINAR BAYİZİT A.
Süt Endüstrisinde Yenilikçi Yaklaşımlar Sempozyumu, Denizli, Türkiye, 15 - 16 Kasım 2012, cilt.142, (Özet Bildiri)
2012
201281. Yenilenebilir karbon kaynağı olarak peynir altı suyundan Mortierella isabellina CBS 224.35 ile mikrobiyel yağ üretimi
AKPINAR BAYİZİT A., ÖZCAN T., YILMAZ ERSAN L.
Süt Endüstrisinde Yenilikçi Yaklaşımlar Sempozyumu, Denizli, Türkiye, 15 - 16 Kasım 2012, ss.143, (Özet Bildiri)
2012
201282. Mikrobiyel polihidroksialkanoat (PHA) üretimi
AKPINAR BAYİZİT A., ÖZCAN T., YILMAZ ERSAN L., ŞAHİN CEBECİ O. I.
Türkiye 11. Gıda Kongresi, Hatay, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2012, cilt.490, (Özet Bildiri)
2012
201283. Dondurmada overrun ve köpük stabilizasyonu
ÖZCAN T., YILMAZ ERSAN L., AKPINAR BAYİZİT A., DELİKANLI KIYAK B.
Türkiye 11. Gıda Kongresi, Hatay, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2012
2012
201284. Laktoz ve türevlerinin prebiyotik özellikleri
YILMAZ ERSAN L., ÖZCAN T., AKPINAR BAYİZİT A.
Türkiye 11. Gıda Kongresi, Hatay, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2012, ss.488, (Özet Bildiri)
2012
201285. Bazı sebzelerin hijyenik kalitesi üzerine kurutma işleminin etkisi
AKPINAR BAYİZİT A., ÖZCAN T., YILMAZ ERSAN L., ÖZGÜR M.
Türkiye 11. Gıda Kongresi, Hatay, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2012, ss.487, (Özet Bildiri)
2012
201286. Thymus serpyllum’un uçucu yağları ve fonksiyonel özellikleri
DELİKANLI KIYAK B., YILMAZ ERSAN L., AKPINAR BAYİZİT A., ÖZCAN T.
III. Geleneksel Gıdalar Kongresi, Konya, Türkiye, 10 - 11 Mayıs 2012, (Tam Metin Bildiri)
2012
201287. Trabzon tereyağının yağ asidi kompozisyonunun belirlenmesi
ÖZCAN T., AKPINAR BAYİZİT A., YILMAZ ERSAN L., ÇETİN K.
III. Geleneksel Gıdalar Kongresi, Konya, Türkiye, 10 - 11 Mayıs 2012, ss.189-191, (Özet Bildiri)
2012
201288. The effect of prebiotics on the bioavailability of mineral elements in infant formulas
YILMAZ ERSAN L., AKPINAR BAYİZİT A., ÖZCAN T.
International Symposium of Probiotics Prebiotics in Pediatrics, İstanbul, Türkiye, 24 - 26 Şubat 2012, cilt.89, (Özet Bildiri)
2012
201289. Lactose and Its derivatives in infant formulas
YILMAZ ERSAN L., ÖZCAN T., AKPINAR BAYİZİT A.
International Symposium of Probiotics Prebiotics in Pediatrics, İstanbul, Türkiye, 24 Şubat 2012 - 26 Şubat 2016, cilt.90, (Özet Bildiri)
2012
201290. Effect of herbs and spices on chemical and organoleptic Properties of black table olives
AKPINAR BAYİZİT A., ÖZCAN T., YILMAZ ERSAN L.
IV Conference Table Olives Conference, Cordoba, Arjantin, 16 - 17 Şubat 2012, ss.132, (Özet Bildiri)
2011
201191. Bioavailability of food polyphenols
ÖZCAN T., AKPINAR BAYİZİT A., YILMAZ ERSAN L., DELİKANLI KIYAK B., YILDIZ E.
International Food Congress-Novel Approaches in Food Industry, İzmir, Türkiye, 26 - 29 Mayıs 2011, (Özet Bildiri)
2012
201292. Trabzon tereyağının yağ asidi kompozisyonunun belirlenmes
ÖZCAN T., AKPINAR BAYİZİT A., YILMAZ ERSAN L., ÇETİN K.
III. Geleneksel Gıdalar Kongresi, Konya, Türkiye, 10 Mayıs 2012 - 11 Mayıs 2011, ss.189-191, (Tam Metin Bildiri)
2010
201093. Production of single cell oil during growth of Aspergillus species on whey
AKPINAR BAYİZİT A., YILMAZ ERSAN L., ÖZCAN T.
Joint Annual Meeting of ADSA ASAS, Denver, Amerika Birleşik Devletleri, 11 - 15 Temmuz 2010, cilt.93, ss.608, (Özet Bildiri)
2009
200994. Süt yağından elde edilen krema ürünleri
ÖZCAN T., YILMAZ ERSAN L., AYDINOL P.
6. Gıda Mühendisliği Kongresi, Antalya, Türkiye, 6 - 08 Kasım 2009, ss.389-395, (Tam Metin Bildiri)
2009
200995. İzmit pişmaniyesi’nin mikrobiyolojik ve kimyasal özelliklerİ
YILMAZ ERSAN L., AKPINAR BAYİZİT A., ÖZCAN T., ŞAHİN O. I., AYDINOL P.
II. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Van, Türkiye, 27 - 29 Mayıs 2009, ss.337-340, (Özet Bildiri)
2009
200996. Türk kahvesi’nin tarihçesi ve özellikleri
AKPINAR BAYİZİT A., ÖZCAN T., YILMAZ ERSAN L., ŞAHİN CEBECİ O. I.
II. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Van, Türkiye, 27 - 29 Mayıs 2009, ss.599-603, (Tam Metin Bildiri)
2009
200997. Yöresel Bir Kebap: İskender
YILMAZ ERSAN L., AKPINAR BAYİZİT A., ÖZCAN T.
II. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Van, Türkiye, 27 - 29 Mayıs 2009, ss.547-549, (Tam Metin Bildiri)
2009
200998. Höşmerim tatlısı üretimi ve özellikleri
ÖZCAN T., YILMAZ ERSAN L., AKPINAR BAYİZİT A., AYDINOL P.
II. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Van, Türkiye, 27 - 29 Mayıs 2009, ss.100-103, (Tam Metin Bildiri)
2009
200999. Mustafakemalpasa cheese-based dessert: A traditional Turkish taste
AKPINAR BAYİZİT A., ÖZCAN T., YILMAZ ERSAN L.
Pamukkale Süt ve Süt Ürünleri Sempozyumu, Denizli, Türkiye, 21 - 23 Mayıs 2009, ss.145, (Özet Bildiri)
2009
2009100. Sütlaç’da Lactobacillus acidophilus LA–5 ve Bifidobacterium bifidum BB–12’nin Aktivitesi ve Gelişimi
ÖZCAN T., YILMAZ ERSAN L., AKPINAR BAYİZİT A., ŞAHİN CEBECİ O. I., AYDINOL P.
Pamukkale Süt ve Süt Ürünleri Sempozyumu, Denizli, Türkiye, 21 - 23 Mayıs 2009, ss.50, (Özet Bildiri)
2008
2008101. The occurence of PAH (polycyclic aromatic hydrocarbons) in smoked cheeses
ÖZCAN T., AKPINAR BAYİZİT A., ŞAHİN CEBECİ O. I., YILMAZ ERSAN L.
IV. Ulusal Biyomühendislik Kongresi, İzmir, Türkiye, 15 - 18 Ekim 2008, ss.149-150, (Özet Bildiri)
2008
2008102. Viability of Yoghurt and Commercial Probiotic Cultures in Set-type Yoghurt-Like Fermented Milks during Storage
YILMAZ ERSAN L., KURDAL E.
The IPA World Congress, Los-Angeles, Şili, 11 - 12 Nisan 2008, (Özet Bildiri)
2007
2007103. The organic acid profile of boza: a fermented beverage
AKPINAR BAYİZİT A., YILMAZ ERSAN L., ÖZCAN T., GÜLDAŞ M.
5th International Congress on Food Technology, Atina, Yunanistan, 9 - 11 Mart 2007, (Tam Metin Bildiri)
2004
2004104. Comparison of the cholesterol content and nutritional value of chicken eggs processed by different methods
AKPINAR BAYİZİT A., ÖZCAN T., YILMAZ ERSAN L., GÜRBÜZ O., YÜCEL A.
1st International Functional and Nutraceutical Foods Symposium, Antalya, Türkiye, 27 - 29 Nisan 2004, (Özet Bildiri)
2003
2003105. Aromalı kefir üretimi
YILMAZ ERSAN L., ÖZCAN T., AKPINAR BAYİZİT A.
Ulusal Kivi Ve Üzümsü Meyveler Sempozyumu, Ordu, Türkiye, 23 - 25 Ekim 2003, ss.485-490, (Tam Metin Bildiri)
2003
2003106. Developments in membrane seperation techniques used in production of whey protein concentrate
AKPINAR BAYİZİT A., ÖZCAN T., YILMAZ ERSAN L., KURDAL E.
Süt Endüstrisinde Yeni Eğilimler Sempozyumu, İzmir, Türkiye, 22 - 23 Mayıs 2003, ss.217-221, (Tam Metin Bildiri)
2003
2003107. Propolis’in kimyasal bileşimi, biyolojik özellikleri ve insan sağlığı üzerine etkisi
YILMAZ ERSAN L., ÖZCAN T., AKPINAR BAYİZİT A.
2. Marmara Arıcılık Kongresi, Yalova, Türkiye, 28 - 30 Nisan 2003, (Özet Bildiri)
2002
2002108. A Study on the use of yoghurt, Whey, Lactic Acid and Starter Culture on Carrot Fermentation
AKPINAR BAYİZİT A., ÖZCAN T., YILMAZ ERSAN L.
2nd International Conference on Horticultural Science, Kafr El-Sheikh, Mısır, 10 - 12 Eylül 2002, (Özet Bildiri)
2002
2002109. The suitability of some vegetables for drying
AKPINAR BAYİZİT A., ÖZCAN T., YILMAZ ERSAN L., ÖZGÜR M.
2nd International Conference on Horticultural Science, Kafr El-Sheikh, Mısır, 10 - 12 Eylül 2002, (Özet Bildiri)
Kitaplar
2024
20242. Technological and Health Effects of Butter By-products Rich in Phospholipids in Consumers Sustainable Diets
Özcan T., Yılmaz Ersan L., Dinkçi N.
In Consumer Perceptions and Food, Bogueva Diana, Editör, Springer Nature, Singapore, ss.639-657, 2024
2024
20243. Perception and Motivational Trends Towards Kefir Consumption
Yılmaz Ersan L., Özcan T.
Consumer Perceptions and Food, Bogueva Diana, Editör, Springer Nature, Singapore, ss.625-638, 2024
2022
20224. Effects of ultrasound technology on milk fermentation
CİNİVİZ M., KESER G., YILMAZ ERSAN L., ÖZCAN T.
Natural and Technology Sciences, Cogurcu and M. Uzun, Editör, Duvar, İzmir, 2022
2022
20225. Yoğurt Teknolojisi
Özcan T., Yılmaz Ersan L., Keser G., Ciniviz M., Narlı M. B.
Endüstriyel Gıda Üretim Teknikleri, P. Şanlıbaba,Y. Güçer, Editör, Nobel Yayınevi, Ankara, ss.387-411, 2022
2017
20176. The Functional Aspects of Beta Glucan for Dairy Industry
Özcan T., Akpınar Bayizit A., Yılmaz Ersan L.
Science within Food: Up-to-date Advances on Research and Educational Ideas, A. Méndez-Vilas, Editör, Formatex Research Center, Badajoz, ss.264-271, 2017
2012
20127. The therapeutic potential of pomegranate and its products for prevention of cancer
Akpınar Bayizit A., Özcan T., Yılmaz Ersan L.
Cancer Prevention, A.G. Georgakilas, Editör, Open Access Publisher, Rijeka, ss.331-372, 2012
2012
20128. The therapeutic potential of pomegranate and its products for prevention of cance
Akpınar Bayizit A., Özcan T., Yılmaz Ersan L.
Cancer Prevention, A.G. Georgakilas, Editör, InTech Open Access Publisher, Rijeka, Rijeka, ss.331-372, 2012
Patent
2019
2019KESTANE SÜTÜ KATKILI FONKSİYONEL SÜT ÜRÜNLERİ VE BUNUN ELDE EDİLMESİ YÖNTEMİ
Patent
Tescil Edilmesi Kabul Edilmedi, Buluşun Başvuru Numarası: 2019/20166 , Standart Tescil
2019
2019