Prof. Dr. LÜTFİYE YILMAZ ERSAN


ZİRAAT FAKÜLTESİ, GIDA MÜHENDİSLİĞİ

Gıda Bilimleri


WoS Araştırma Alanları: Mühendislik Bilişim Ve Teknoloji (Eng), Temel Bilimler (Sci), Yaşam Bilimleri (Life)


Avesis Araştırma Alanları: Tarımsal Bilimler, Temel Bilimler, Mühendislik ve Teknoloji


Yayınlardaki İsimler: Yilmaz-Ersan L., Yilmaz L., Yılmaz-Ersan L., Yılmaz L.

Metrikler

Yayın

199

Yayın (WoS)

46

Yayın (Scopus)

44

Atıf (WoS)

576

H-İndeks (WoS)

13

Atıf (Scopus)

632

H-İndeks (Scopus)

14

Atıf (Scholar)

1666

H-İndeks (Scholar)

17

Atıf (TrDizin)

16

H-İndeks (TrDizin)

2

Atıf (Sobiad)

33

H-İndeks (Sobiad)

3

Atıf (Diğer Toplam)

66

Proje

30

Fikri Mülkiyet

3

Tez Danışmanlığı

8

Açık Erişim

12
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

Eğitim Bilgileri

2002 - 2006

2002 - 2006

Doktora

Bursa Uludağ Üniversitesi, FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ, Gıda Mühendisliği (Dr), Türkiye

1999 - 2002

1999 - 2002

Yüksek Lisans

Bursa Uludağ Üniversitesi, FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ, Gıda Mühendisliği (Yl) (Tezli), Türkiye

1994 - 1999

1994 - 1999

Lisans

Bursa Uludağ Üniversitesi, ZİRAAT FAKÜLTESİ, Gıda Mühendisliği Bölümü, Türkiye

Araştırma Alanları

Tarımsal Bilimler

Temel Bilimler

Mühendislik ve Teknoloji

Akademik Ünvanlar / Görevler

2014 - Devam Ediyor

2014 - Devam Ediyor

Doç. Dr.

Bursa Uludağ Üniversitesi, ZİRAAT FAKÜLTESİ, GIDA MÜHENDİSLİĞİ

2000 - 2012

2000 - 2012

Araştırma Görevlisi

Bursa Uludağ Üniversitesi, ZİRAAT FAKÜLTESİ, GIDA MÜHENDİSLİĞİ

Akademi Dışı Deneyim

2000 - Devam Ediyor

2000 - Devam Ediyor

ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ

ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ, ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ

2007 - 2008

2007 - 2008

Yardım Araştırmacı

University of Nebraska-Lincon, Institute of Agriculture and Natural ResourcesFOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY DEPARTMENT, Yardım Araştırmacı

Verdiği Dersler

Doktora

Doktora

GMB6040 - İLERİ PEYNİR TEKNOLOJİSİ

GMB6029 - SÜT ÜRÜNLERİNDE FONKSİYONEL KATKILAR

Yüksek Lisans

Yüksek Lisans

GMB5038 - SÜT TEKNILOJİSİNDE PROBİYOTİK BAKTERİLER ve PREBİYOTİKLER

GMB5051 - SÜT ÜRÜNLERİNDE REOLOJİ ve TEKSTÜR

MB5038 - SÜT TEKNILOJİSİNDE PROBİYOTİK BAKTERİLER ve PREBİYOTİKLER

GMB5041 - SÜT TEKNOLOJİSİNDE ALTERNATİF KORUMA YÖNTEMLERİ

Lisans

Lisans

GMD3244 - MESLEKİ UYGULAMA II

GMD4210LYE - BİTİRME ÇALIŞMASI

GMD3237 - MESLEKİ UYGULAMA I

GMD3206 - SÜT TEKNOLOJİSİ

GMD2223 - SOSYAL SORUMLULUK UYGULAMALARI

GSD4225-S - FERMENTE SÜT ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ

Makaleler

Tümü (76)
SCI-E, SSCI, AHCI (42)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (42)
Scopus (40)
TRDizin (19)
Diğer Yayınlar (16)

2013

2013

50. Fatty acid composition of cream fermented by probiotic bacteria

Yilmaz-Ersan L.

MLJEKARSTVO , cilt.63, sa.3, ss.132-139, 2013 (SCI-Expanded, Scopus) identifier identifier

Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler

2008

2008

1. The utilisation of microbial poly-hydroxy alkanoates (PHA) in food industry

Akpınar Bayizit A., Özcan T., Şahin Cebeci O. I., Yılmaz Ersan L.

IV. Ulusal Biyomühendislik Kongresi, İzmir, Türkiye, 15 - 18 Ekim 2008, ss.141-142, (Özet Bildiri)

2023

2023

2. Peynirlerde propiyonik asit fermantasyon kinetiği ve tekstürel interaksiyon

KESER G., CİNİVİZ M., ÖZCAN T., YILMAZ ERSAN L.

III. Ulusal Sütçülük Kongresi 5-6 Ekim 2023, Ankara, Türkiye, 05 Ekim 2023, cilt.1, (Özet Bildiri)

2023

2023

3. Süt ve ürünlerinde sürdürülebilirlik için yeni nesil dizileme teknikleri: DNA barkodlama ve metabarkodlama

Ciniviz M., Keser G., Yılmaz Ersan L., Özcan T.

III. Ulusal Sütçülük Kongresi: 3.Sütçülük Kongresi, 5-6 Ekim, Ankara, Türkiye, 05 Ekim 2023, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2022

2022

4. Şirden Mayası ile Üretilen Geleneksel Peynir: İvrindi Kelle Peyniri

Kanat N., Yılmaz Ersan L.

5. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Bursa, Türkiye, 24 - 26 Kasım 2022, ss.111-170, (Özet Bildiri)

2022

2022

5. Genetic heritage and traditional cheeses

KESER G., ÖZCAN T., CİNİVİZ M., YILMAZ ERSAN L.

1st International Traditional Food and Sustainable Food Systems Symposium, August,10, Mersin, Turkey, Mersin, Türkiye, 10 Ağustos 2022, (Özet Bildiri)

2022

2022

6. Novel nomenclature for butter culture

CİNİVİZ M., YILMAZ ERSAN L., KESER G., ÖZCAN T.

1st International Traditional Food and Sustainable Food Systems Symposium, August,10, Mersin, Turkey, Mersin, Türkiye, 10 Ağustos 2022, (Özet Bildiri)

2022

2022

7. The perspective of geographically indicated dairy products

ÖZCAN T., YILMAZ ERSAN L., Keser R. A.

1st International Traditional Food and Sustainable Food Systems Symposium, August,10, Mersin, Turkey, Mersin, Türkiye, 10 Ağustos 2022, cilt.1, (Özet Bildiri)

2022

2022

8. The effect of omega-3 fatty acid metabolism on insulin resistance and obesity-associated disorders

ERUL L., ÖZBAY M., ÖZCAN T., YILMAZ ERSAN L.

GANUD International Conference on Gastronomy, Nutrition and Dietetics-III May 6-8, Istanbul Gedik University, İstanbul, Türkiye, 06 Mayıs 2022, cilt.1, ss.58-59, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2022

2022

9. Therapeutic effects of antioxidants in the prevention and management of obesity

ÖZBAY M., ERUL L., YILMAZ ERSAN L., ÖZCAN T.

GANUD International Conference on Gastronomy, Nutrition and Dietetics-III May 6-8, Istanbul Gedik University, İstanbul, Türkiye, 06 Mayıs 2022, cilt.1, ss.57, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2022

2022

10. Determination of some properties affecting consumer preference in plant based beverages

Bengü İ., YILMAZ ERSAN L., ÖZCAN T.

GANUD International Conference on Gastronomy, Nutrition and Dietetics-III May 6-8, 2022 Istanbul Gedik University, Istanbul, İstanbul, Türkiye, 06 Mayıs 2022, cilt.1, ss.257-270, (Tam Metin Bildiri)

2021

2021

11. Effect of salt concentration on the structure and preference of Mihalic cheese

KESER G., CİNİVİZ M., ARAL BAŞKAYA I., ÖZCAN T., YILMAZ ERSAN L., ÇOPUR Ö. U., et al.

Latin American Conference on Natural and Applied Sciences, November 5-6, 2021, Villahermosa, Mexico, Villahermosa, Meksika, 05 Kasım 2021, (Tam Metin Bildiri)

2021

2021

12. Evaluation of somatic cell count of raw milk depending on seasonal variation

CİNİVİZ M., KESER G., ARAL BAŞKAYA I., YILMAZ ERSAN L., ÖZCAN T., ÇOPUR Ö. U.

Latin American Conference on Natural and Applied Sciences, November 5-6, 2021, Villahermosa, Mexico, 291-297, Villahermosa, Meksika, 05 Kasım 2021, (Tam Metin Bildiri)

2019

2019

13. Süt Endüstrisinde Proses Kontrolünde Yeni Yaklaşımlar Biyosensörler

Yılmaz Ersan L., Özcan T., Suna G., Özçelik Ş., Öztürk Z., Özyürek M. B.

2. Ulusal Sütçülük Kongresi, İzmir, Türkiye, 25 - 26 Nisan 2019, cilt.201, (Özet Bildiri)

2019

2019

14. Probiyotiklerin farklı kanser türlerinde sitotoksik etkileri

Özcan Ö., Özcan T., Yılmaz Ersan L., Akpınar Bayizit A.

2. Ulusal Sütçülük Kongresi, İzmir, Türkiye, 25 - 26 Nisan 2019, ss.200, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2019

2019

16. Süt ürünlerinin ambalajlanmasında biyosensör uygulamaları

Özcan T., Yılmaz Ersan L., Özyürek M. B., Suna G., Teksoy Ş., Öztürk Z.

Tüm Ürün, Kap ve Ambalaj Standartları Sempozyumu: Süt ve Süt Ürünleri, İstanbul, Türkiye, 18 - 19 Nisan 2019, cilt.1, ss.54-63, (Tam Metin Bildiri)

2018

2018

17. Association between Intake of Yogurt Consumption and Sensory Aspects

ÖZCAN T., YILMAZ ERSAN L., AKPINAR BAYİZİT A., ÖZDEMİR T., KARAMAN S., TOPÇUOĞLU E., et al.

INTERNATIONAL CONGRESS ON ENGINEERING AND LIFE SCIENCE, Kastamonu, Türkiye, 26 - 29 Nisan 2018, ss.768-771, (Tam Metin Bildiri)

2018

2018

18. Alternative to Antibiotic Use in Livestock: Probiotic Microorganisms

ÖZCAN T., YILMAZ ERSAN L., AKPINAR BAYİZİT A., USTA GÖRGÜN B.

INTERNATIONAL CONGRESS ON ENGINEERING AND LIFE SCIENCE, Kastamonu, Türkiye, 26 - 29 Nisan 2018, ss.821-824, (Tam Metin Bildiri)

2018

2018

19. Bifidogenic Effect of Salep Powder

USTA GÖRGÜN B., YILMAZ ERSAN L.

INTERNATIONAL CONGRESS ON ENGINEERING AND LIFE SCIENCE, Kastamonu, Türkiye, 26 - 29 Nisan 2018, ss.539-546, (Tam Metin Bildiri)

2018

2018

20. The Evaluation of the Textural and Sensorial Properties of Chocolate Dairy Dessert

YILMAZ ERSAN L., ÖZCAN T., AKPINAR BAYİZİT A., CHEIMA M., TOPCUOGLU E., KARAMAN S., et al.

INTERNATIONAL CONGRESS ON ENGINEERING AND LIFE SCIENCE, Kastamonu, Türkiye, 26 - 29 Nisan 2018, cilt.764, (Tam Metin Bildiri)

2018

2018

21. Evaluation of Agro-Industrial Wastes as Prebiotic

YILMAZ ERSAN L., ÖZCAN T., AKPINAR BAYİZİT A.

INTERNATIONAL CONGRESS ON ENGINEERING AND LIFE SCIENCE, Kastamonu, Türkiye, 26 - 29 Nisan 2018, ss.958-960, (Tam Metin Bildiri)

2018

2018

22. Computer vision and image analysis techniques for evaluation of cheese characteristics

ÖZCAN M. O., ÖZCAN T., YILMAZ ERSAN L., AKPINAR BAYİZİT A.

43rd Croatian Dairy Experts Symposium with International Participation, LOVRAN, Hırvatistan, 7 - 10 Kasım 2018, ss.88, (Özet Bildiri)

2018

2018

23. Lipid production by Rhizopus stolonifer cultivated on dairy wastes

AKPINAR BAYİZİT A., YILMAZ ERSAN L., ÖZCAN T., BAYİZİT M.

43rd Croatian Dairy Experts Symposium with International Participation, LOVRAN, Hırvatistan, 7 - 10 Kasım 2018, ss.55-56, (Özet Bildiri)

2018

2018

24. Antioxidant capacity, phenolic and vitamin E contents of goat milk kefir produced with commercial starter culture

YILMAZ ERSAN L., ÖZCAN T., AKPINAR BAYİZİT A., ŞAHİN S.

43rd Croatian Dairy Experts Symposium with International Participation, LOVRAN, Hırvatistan, 7 - 10 Kasım 2018, ss.56-57, (Özet Bildiri)

2018

2018

25. Assessment of consumer demand for reduced-sugar and lactose-free dairy products

ÖZCAN T., YILMAZ ERSAN L., AKPINAR BAYİZİT A.

43rd Croatian Dairy Experts Symposium with International Participation, LOVRAN, Hırvatistan, 7 - 10 Kasım 2018, ss.54, (Özet Bildiri)

2018

2018

26. Technological and Yield Properties of White Cheese Made Using Different Coagulant Enzymes

EREN VAPUR U., ÖZCAN T., YILMAZ ERSAN L.

International Agriculture, Environment and Health Congress, 26-28 October, Aydın Turkey, Aydın, Türkiye, 26 - 28 Ekim 2018, ss.1722-1732, (Tam Metin Bildiri)

2018

2018

28. Effect of sugar components on sensorial and textural properties of Turkish delight (lokum)

AKPINAR BAYİZİT A., ÖZCAN T., YILMAZ ERSAN L., KAYA S.

International Symposium on Food Rheology and Texture, İstanbul, Türkiye, 19 - 21 Ekim 2018, ss.83-84, (Özet Bildiri)

2018

2018

29. The effect of different animal milk on rheological characteristics of dairy products

YILMAZ ERSAN L., ÖZCAN T., AKPINAR BAYİZİT A.

International Symposium on Food Rheology and Texture, İstanbul, Türkiye, 19 - 21 Ekim 2018, ss.153-157, (Tam Metin Bildiri)

2018

2018

30. Effects of Starter Culture Combination on the Characteristic of White Cheese

EREN VAPUR U., YILMAZ ERSAN L., ÖZCAN T.

International Agricultural, Biological and Life Science Conference, Edirne, Türkiye, 2 - 05 Eylül 2018, (Tam Metin Bildiri)

2018

2018

31. Determination of Prebiotic Activity During Probiosis Management

USTA B., YILMAZ ERSAN L.

International Congress on Engineering and Life Sciences, Kastamonu, Türkiye, 26 - 29 Nisan 2018, ss.760, (Özet Bildiri)

2018

2018

32. Investigation of Antioxidant Activity of Two Tagetes Species with Potential Use as Food Additive

ÖZKAN Y., ÖZGÜR M., AKPINAR BAYİZİT A., ÖZCAN T., YILMAZ ERSAN L.

International Conference on Raw Materials to Processed Foods, Antalya, Türkiye, 19 - 21 Nisan 2018, ss.121, (Özet Bildiri)

2018

2018

33. Increasing Trend on Low-Calorie Sweeteners: Natural Sweeteners as Alternatives to Artificial Sweeteners

ÖZCAN T., YILMAZ ERSAN L., AKPINAR BAYİZİT A., ÖZKAN Y.

International Conference on Raw Materials to Processed Foods, Antalya, Türkiye, 19 - 21 Nisan 2018, ss.245, (Özet Bildiri)

2018

2018

34. The Choice for Brand by Cheese Consumers using Multinomial Logit Model

VURAL H., YILMAZ ERSAN L., ÖZCAN T., AKPINAR BAYİZİT A.

The 4 th International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus”, Girne, Kıbrıs (Kktc), 19 - 21 Nisan 2018, cilt.46, (Özet Bildiri)

2018

2018

35. Probiyotik süt ürünlerinde bifidojenik faktör olarak inülin

ÖZCAN T., AKPINAR BAYİZİT A., YILMAZ ERSAN L.

7. Ulusal Sağlıklı Yaşam Sempozyumu, İstanbul, Türkiye, 12 - 15 Nisan 2018, ss.156, (Özet Bildiri)

2018

2018

36. Probiyotik mikroorganizmaların taşıyıcısı olarak süt ürünlerinin önemi

YILMAZ ERSAN L., ÖZCAN T., AKPINAR BAYİZİT A.

7. Ulusal Sağlıklı Yaşam Sempozyumu, İstanbul, Türkiye, 12 - 15 Nisan 2018, ss.156, (Özet Bildiri)

2017

2017

37. Beslenmede Nutrigenetik Yaklaşımlar

ÖZCAN T., YILMAZ ERSAN L., AKPINAR BAYİZİT A.

Uluslararası Gıda Kongresi 4th International Food Congress, Gıda Sektöründe Yeni Yaklaşımla, 28 - 29 Eylül 2017, ss.35, (Özet Bildiri)

2017

2017

38. Fonksiyonel Süt Pazarında Manda Sütü ve Ürünlerinin Geliştirilmesi

YILMAZ ERSAN L., ÖZCAN T., AKPINAR BAYİZİT A.

Uluslararası Gıda Kongresi 4th International Food Congress “Gıda Sektöründe Yeni Yaklaşımlar”, Bursa, Türkiye, 28 - 29 Eylül 2017, cilt.23, (Özet Bildiri)

2017

2017

39. Manda sütünden üretilen endüstriyel süt ürünlerinin geliştirilmesi

OKUMUŞ M., YILMAZ ERSAN L., ÖZCAN T.

1. Ulusal Sütçülük Kongresi, Ankara, Türkiye, 25 Mayıs - 26 Temmuz 2017, ss.68, (Özet Bildiri)

2017

2017

40. Identifying the consumer characteristics and preferences towards traditional cheese

AKPINAR BAYİZİT A., ÖZCAN T., YILMAZ ERSAN L., DELİKANLI KIYAK B., VURAL H.

186th International Conference on Food and Agricultural Engineering (ICFAE, Lizbon, 11 - 12 Mayıs 2017, (Tam Metin Bildiri)

2017

2017

41. USING OF STEVIA AS NON-CALORIC SUGAR SUBSTITUTES ONVIABILITY OF PROBIOTIC BACTERIA LACTOBACILLUS CASEI

ÖZCAN T., YILMAZ ERSAN L., AKPINAR BAYİZİT A., DELİKANLI KIYAK B.

186th International Conference on Food and Agricultural Engineering (ICFAE), 11 - 12 Mayıs 2017, (Tam Metin Bildiri)

2017

2017

42. Stevia ve şeker içeriği azaltılmış süt ürünlerinde kullanımı

ÖZCAN T., YILMAZ ERSAN L., AKPINAR BAYİZİT A., DELİKANLI KIYAK B., EROĞLU E.

1. Ulusal Sütçülük Kongresi, Ankara, Türkiye, 25 - 26 Mayıs 2017, (Tam Metin Bildiri)

2017

2017

43. Süt hayvanlarında mastitisin önlenmesi ve tedavisinde transgenik uygulamalar

YILMAZ ERSAN L., ÖZCAN T., OMAK G., KANDİL M., TOPÇUOĞLU E.

1. Ulusal Sütçülük Kongresi, Ankara, Türkiye, 25 - 26 Mayıs 2017, ss.69, (Özet Bildiri)

2017

2017

44. Biyoplastikler ve süt ürünlerinde kullanımı

AKPINAR BAYİZİT A., ÖZCAN T., YILMAZ ERSAN L., BARLAK N., HOCA G., ZORBAZ D., et al.

1. Ulusal Sütçülük Kongresi, Ankara, Türkiye, 25 - 26 Mayıs 2017, ss.72, (Özet Bildiri)

2017

2017

45. Effects of high-pressure technology on the functional properties of dairy foods

ÖZCAN T., AKPINAR BAYİZİT A., YILMAZ ERSAN L., AYDINOL P.

International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies (ICAFOF 2017), Nevşehir, Türkiye, 15 - 17 Mayıs 2017, ss.1160, (Özet Bildiri)

2017

2017

46. The characterization of the textural and sensory properties of buffalo milk yoghurts

YILMAZ ERSAN L., ÖZCAN T., AKPINAR BAYİZİT A., DELİKANLI KIYAK B.

186th International Conference on Food and Agricultural Engineering (ICFAE), Lizbon, Portekiz, 11 - 12 Mayıs 2017, (Tam Metin Bildiri)

2015

2015

47. Karacabey Yöresi Geleneksel Peyniri Mihaliç Peyniri

GÜLDAŞ M., ÖZCAN T., YILMAZ ERSAN L.

Karacabey Sempozyumu 2015, Karacabey, Türkiye, 1 - 03 Ekim 2015, cilt.1, ss.553-560, (Tam Metin Bildiri)

2016

2016

48. Textural Properties of Herby Cheese

ÖZCAN T., YILMAZ ERSAN L., AKPINAR BAYİZİT A., DELİKANLI KIYAK B.

3rd International Conference on Food Sciences and Health (ICFSH), SİDNEY, Avustralya, 26 - 28 Kasım 2016, (Tam Metin Bildiri)

2016

2016

49. Consumer’s behavior towords table olives

AKPINAR BAYİZİT A., ÖZCAN T., YILMAZ ERSAN L., DELİKANLI KIYAK B., YILDIZ E., VURAL H.

3rd International Conference on Food Sciences and Health (ICFSH), Sidney, Avustralya, 26 - 28 Kasım 2016, cilt.23, (Tam Metin Bildiri)

2016

2016

50. Impact of some Gums on the Growth and Activity of Bifidobacterium animalis subsp lactis

YILMAZ ERSAN L., ÖZCAN T., AKPINAR BAYİZİT A., OMAK G.

3rd International Conference on Food Sciences and Health (ICFSH 2016), 26 - 28 Kasım 2016

2016

2016

51. Antioksidan Potansiyeli Yüksek Alternatif Nutrasötikler: Yenilebilir Çiçekler

ÖZCAN Ö., AKPINAR BAYİZİT A., ÖZCAN T., YILMAZ ERSAN L.

Türkiye 12. Gıda Kongresi, Edirne, Türkiye, 5 - 07 Ekim 2016, ss.305, (Özet Bildiri)

2016

2016

52. Beta Glucan A Novel Ingredient for Dairy Products

ÖZCAN T., AKPINAR BAYİZİT A., YILMAZ ERSAN L.

27th INTERNATIONAL SCIENTIFIC-EXPERT CONGRESS OF AGRICULTURE AND FOOD INDUSTRY, 26 - 28 Eylül 2016

2016

2016

53. In vitro Fermentation of Carrageenan Locust Bean and Xanthan Gums by Bifidobacterium longum

YILMAZ ERSAN L., ÖZCAN T., AKPINAR BAYİZİT A., USTA B.

27th INTERNATIONAL SCIENTIFIC-EXPERT CONGRESS OF AGRICULTURE AND FOOD INDUSTRY, 26 - 28 Eylül 2016

2016

2016

54. Biomass Production and Accumulation of Lipids Screening with Penicillium spp Grown on Whey

AKPINAR BAYİZİT A., ÖZCAN T., YILMAZ ERSAN L., BAŞOĞLU F.

27th INTERNATIONAL SCIENTIFIC-EXPERT CONGRESS OF AGRICULTURE AND FOOD INDUSTRY, 26 - 28 Eylül 2016

2016

2016

55. Functional Components of Prebiotic Fermentation Short Chain Fatty Acids SCFAs

USTA B., YILMAZ ERSAN L., ÖZCAN T., AKPINAR BAYİZİT A.

27th INTERNATIONAL SCIENTIFIC-EXPERT CONGRESS OF AGRICULTURE AND FOOD INDUSTRY, 26 - 28 Eylül 2016

2015

2015

56. Evaluation of Fatty Acid Profile of Trabzon Butter

ÖZCAN T., AKPINAR BAYİZİT A., YILMAZ ERSAN L., ÇETİN K., DELİKANLI KIYAK B.

4th International Conference on Chemical and Process Engineering, Madrid, İspanya, 15 - 16 Haziran 2015, cilt.7, ss.190-194, (Tam Metin Bildiri)

2016

2016

58. Kastamonu Yöresi Salep Tozunun Prebiyotik Özelliklerinin İncelenmesi

USTA B., YILMAZ ERSAN L.

Uludağ Üniversitesi V. Bilgilendirme ve AR-GE Günleri, Bursa, Türkiye, 15 - 16 Mart 2016, (Özet Bildiri)

2015

2015

59. Organik süt işletmelerinin uygunluğunun ve sürdürülebilirliğinin sistemsel ispatı

ERGÜL S., ÖZCAN T., YILMAZ ERSAN L.

Doğu Karadeniz 2. Organik Tarım Kongresi, Rize, Türkiye, 6 - 09 Ekim 2015, ss.41, (Özet Bildiri)

2015

2015

61. consumer preferences and perception an analysis on table olives

AKPINAR BAYİZİT A., ÖZCAN T., YILMAZ ERSAN L., YILDIZ E., VURAL H.

the 3rd international symposium on traditional foods from adriatic to caucasus, Sarajevo, Bosna-Hersek, 1 - 04 Ekim 2015, cilt.1, ss.537

2015

2015

62. Research on Whey as a Renewable Substrate for Single Cell Oil Production By Saprolegnia diclina

AKPINAR BAYİZİT A., ÖZCAN T., YILMAZ ERSAN L., BAŞOĞLU F.

4th International Conference on Chemical and Process Engineering (ICCPE 2015), Madrid, İspanya, 15 - 16 Haziran 2015, (Tam Metin Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2015

2015

63. The Antioxidative Capacity of Kefir Produced from Goat Milk

YILMAZ ERSAN L., ÖZCAN T., AKPINAR BAYİZİT A., ŞAHİN S.

4th International Conference on Chemical and Process Engineering (ICCPE 2015, Madrid, İspanya, 15 - 16 Haziran 2015

2015

2015

64. A Research on Whey as a Renewable Substrate for Single Cell Oil Production By Saprolegnia diclina

AKPINAR BAYİZİT A., ÖZCAN T., YILMAZ ERSAN L., BAŞOĞLU F.

4th International Conference on Chemical and Process Engineering (ICCPE 2015), Madrid, İspanya, 15 - 16 Haziran 2015 Sürdürülebilir Kalkınma

2015

2015

65. Beslenme genomiği ve nutrigenetik

ÖZCAN T., YILMAZ ERSAN L., AKPINAR BAYİZİT A., DELİKANLI KIYAK B.

2. İç Anadolu Bölgesi Tarım ve Gıda Kongresi, Nevşehir, Türkiye, 28 - 30 Nisan 2015, (Özet Bildiri)

2015

2015

66. Survival of Lactobacillus spp. in Fruit Based Fermented Dairy Beverages

ÖZCAN T., YILMAZ ERSAN L., AKPINAR BAYİZİT A., DELİKANLI KIYAK B., BARAT A.

4th International Conference on Chemical and Process Engineering (ICCPE 2015), Madrid, İspanya, 15 Haziran - 16 Mayıs 2015, (Tam Metin Bildiri)

2015

2015

67. Plant prebiotics for the development of fermented dairy products

ÖZCAN Ö., ÖZCAN T., YILMAZ ERSAN L., AKPINAR BAYİZİT A.

International Conference on Engineering and Natural Science, Skopje, Makedonya, 15 - 19 Mayıs 2015, (Özet Bildiri)

2015

2015

69. Probiyotik bakterilerin antioksidan etki mekanizmaları

YILMAZ ERSAN L., ÖZCAN T., AKPINAR BAYİZİT A., OMAK G.

İç Anadolu Bölgesi 2. Tarım ve Gıda Kongresi, Nevşehir, Türkiye, 28 - 30 Nisan 2015

2015

2015

70. Prebiyotik etkinin değerlendirilmesinde nicel yaklaşımlar

USTA B., YILMAZ ERSAN L., ÖZCAN T.

İç Anadolu Bölgesi 2. Tarım ve Gıda Kongresi, Nevşehir, Türkiye, 28 - 30 Nisan 2015, ss.321, (Özet Bildiri)

2014

2014

71. Phenolics in Human Health

ÖZCAN T., AKPINAR BAYİZİT A., YILMAZ ERSAN L., DELİKANLI KIYAK B.

International Conference on Chemical and Food Engineering-ICCFE, Dubai, Birleşik Arap Emirlikleri, 4 - 05 Nisan 2014, cilt.5, ss.393-396, (Tam Metin Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2014

2014

73. Bursa İlinde Geleneksel Peynirlerin Tüketim Eğilimlerinin Belirlenmesi

ÖZCAN T., YILMAZ ERSAN L., DELİKANLI KIYAK B., AKPINAR BAYİZİT A., VURAL H.

”, 4. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Adana, Türkiye, 17 - 19 Nisan 2014, (Özet Bildiri)

2014

2014

75. Bursa ilinde geleneksel peynirlerin tüketim eğilimlerinin belirlenmesi

ÖZCAN T., YILMAZ ERSAN L., DELİKANLI KIYAK B., AKPINAR BAYİZİT A., VURAL H.

Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Adana, Türkiye, 17 - 19 Nisan 2014, ss.664, (Özet Bildiri)

2014

2014

76. Bursa İlinde Geleneksel Peynirlerin Tüketim Eğilimlerinin Belirlenmesi

ÖZCAN T., YILMAZ ERSAN L., DELİKANLI B., AKPINAR BAYİZİT A., VURAL H.

4. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Sözlü-Poster Bildiriler KitabI, Adana, Türkiye, 17 - 19 Nisan 2014, ss.664, (Özet Bildiri)

2013

2013

77. Survival of selected probiotic bacteria in set-type yogurt supplemented with chestnut flour

ÖZCAN T., YILMAZ ERSAN L., AKPINAR BAYİZİT A., DELİKANLI KIYAK B.

The 2nd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Struga-Ohrid, Makedonya, 24 - 26 Ekim 2013

2013

2013

78. Fermented Cream Production with Probiotic Strains

YILMAZ ERSAN L., ÖZCAN T., AKPINAR BAYİZİT A.

The 2nd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Struga-Ohrid, Makedonya, 24 - 26 Ekim 2013, cilt.154, (Özet Bildiri)

2013

2013

79. Functional properties of salep beverage

USTA B., YILMAZ ERSAN L.

The 2nd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Struga-Ohrid, Makedonya, 24 - 26 Ekim 2013, cilt.557, (Özet Bildiri)

2012

2012

80. Süt ve ürünlerinin doğal antioksidan bileşenleri ve etki mekanizmaları

YILMAZ ERSAN L., ÖZCAN T., AKPINAR BAYİZİT A.

Süt Endüstrisinde Yenilikçi Yaklaşımlar Sempozyumu, Denizli, Türkiye, 15 - 16 Kasım 2012, cilt.142, (Özet Bildiri)

2012

2012

81. Yenilenebilir karbon kaynağı olarak peynir altı suyundan Mortierella isabellina CBS 224.35 ile mikrobiyel yağ üretimi

AKPINAR BAYİZİT A., ÖZCAN T., YILMAZ ERSAN L.

Süt Endüstrisinde Yenilikçi Yaklaşımlar Sempozyumu, Denizli, Türkiye, 15 - 16 Kasım 2012, ss.143, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2012

2012

82. Mikrobiyel polihidroksialkanoat (PHA) üretimi

AKPINAR BAYİZİT A., ÖZCAN T., YILMAZ ERSAN L., ŞAHİN CEBECİ O. I.

Türkiye 11. Gıda Kongresi, Hatay, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2012, cilt.490, (Özet Bildiri)

2012

2012

84. Laktoz ve türevlerinin prebiyotik özellikleri

YILMAZ ERSAN L., ÖZCAN T., AKPINAR BAYİZİT A.

Türkiye 11. Gıda Kongresi, Hatay, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2012, ss.488, (Özet Bildiri)

2012

2012

85. Bazı sebzelerin hijyenik kalitesi üzerine kurutma işleminin etkisi

AKPINAR BAYİZİT A., ÖZCAN T., YILMAZ ERSAN L., ÖZGÜR M.

Türkiye 11. Gıda Kongresi, Hatay, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2012, ss.487, (Özet Bildiri)

2012

2012

86. Thymus serpyllum’un uçucu yağları ve fonksiyonel özellikleri

DELİKANLI KIYAK B., YILMAZ ERSAN L., AKPINAR BAYİZİT A., ÖZCAN T.

III. Geleneksel Gıdalar Kongresi, Konya, Türkiye, 10 - 11 Mayıs 2012, (Tam Metin Bildiri)

2012

2012

87. Trabzon tereyağının yağ asidi kompozisyonunun belirlenmesi

ÖZCAN T., AKPINAR BAYİZİT A., YILMAZ ERSAN L., ÇETİN K.

III. Geleneksel Gıdalar Kongresi, Konya, Türkiye, 10 - 11 Mayıs 2012, ss.189-191, (Özet Bildiri)

2012

2012

88. The effect of prebiotics on the bioavailability of mineral elements in infant formulas

YILMAZ ERSAN L., AKPINAR BAYİZİT A., ÖZCAN T.

International Symposium of Probiotics Prebiotics in Pediatrics, İstanbul, Türkiye, 24 - 26 Şubat 2012, cilt.89, (Özet Bildiri)

2012

2012

89. Lactose and Its derivatives in infant formulas

YILMAZ ERSAN L., ÖZCAN T., AKPINAR BAYİZİT A.

International Symposium of Probiotics Prebiotics in Pediatrics, İstanbul, Türkiye, 24 Şubat 2012 - 26 Şubat 2016, cilt.90, (Özet Bildiri)

2012

2012

90. Effect of herbs and spices on chemical and organoleptic Properties of black table olives

AKPINAR BAYİZİT A., ÖZCAN T., YILMAZ ERSAN L.

IV Conference Table Olives Conference, Cordoba, Arjantin, 16 - 17 Şubat 2012, ss.132, (Özet Bildiri)

2011

2011

91. Bioavailability of food polyphenols

ÖZCAN T., AKPINAR BAYİZİT A., YILMAZ ERSAN L., DELİKANLI KIYAK B., YILDIZ E.

International Food Congress-Novel Approaches in Food Industry, İzmir, Türkiye, 26 - 29 Mayıs 2011, (Özet Bildiri)

2012

2012

92. Trabzon tereyağının yağ asidi kompozisyonunun belirlenmes

ÖZCAN T., AKPINAR BAYİZİT A., YILMAZ ERSAN L., ÇETİN K.

III. Geleneksel Gıdalar Kongresi, Konya, Türkiye, 10 Mayıs 2012 - 11 Mayıs 2011, ss.189-191, (Tam Metin Bildiri)

2010

2010

93. Production of single cell oil during growth of Aspergillus species on whey

AKPINAR BAYİZİT A., YILMAZ ERSAN L., ÖZCAN T.

Joint Annual Meeting of ADSA ASAS, Denver, Amerika Birleşik Devletleri, 11 - 15 Temmuz 2010, cilt.93, ss.608, (Özet Bildiri)

2009

2009

94. Süt yağından elde edilen krema ürünleri

ÖZCAN T., YILMAZ ERSAN L., AYDINOL P.

6. Gıda Mühendisliği Kongresi, Antalya, Türkiye, 6 - 08 Kasım 2009, ss.389-395, (Tam Metin Bildiri)

2009

2009

95. İzmit pişmaniyesi’nin mikrobiyolojik ve kimyasal özelliklerİ

YILMAZ ERSAN L., AKPINAR BAYİZİT A., ÖZCAN T., ŞAHİN O. I., AYDINOL P.

II. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Van, Türkiye, 27 - 29 Mayıs 2009, ss.337-340, (Özet Bildiri)

2009

2009

96. Türk kahvesi’nin tarihçesi ve özellikleri

AKPINAR BAYİZİT A., ÖZCAN T., YILMAZ ERSAN L., ŞAHİN CEBECİ O. I.

II. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Van, Türkiye, 27 - 29 Mayıs 2009, ss.599-603, (Tam Metin Bildiri)

2009

2009

97. Yöresel Bir Kebap: İskender

YILMAZ ERSAN L., AKPINAR BAYİZİT A., ÖZCAN T.

II. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Van, Türkiye, 27 - 29 Mayıs 2009, ss.547-549, (Tam Metin Bildiri)

2009

2009

98. Höşmerim tatlısı üretimi ve özellikleri

ÖZCAN T., YILMAZ ERSAN L., AKPINAR BAYİZİT A., AYDINOL P.

II. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Van, Türkiye, 27 - 29 Mayıs 2009, ss.100-103, (Tam Metin Bildiri)

2009

2009

99. Mustafakemalpasa cheese-based dessert: A traditional Turkish taste

AKPINAR BAYİZİT A., ÖZCAN T., YILMAZ ERSAN L.

Pamukkale Süt ve Süt Ürünleri Sempozyumu, Denizli, Türkiye, 21 - 23 Mayıs 2009, ss.145, (Özet Bildiri)

2008

2008

101. The occurence of PAH (polycyclic aromatic hydrocarbons) in smoked cheeses

ÖZCAN T., AKPINAR BAYİZİT A., ŞAHİN CEBECİ O. I., YILMAZ ERSAN L.

IV. Ulusal Biyomühendislik Kongresi, İzmir, Türkiye, 15 - 18 Ekim 2008, ss.149-150, (Özet Bildiri)

2007

2007

103. The organic acid profile of boza: a fermented beverage

AKPINAR BAYİZİT A., YILMAZ ERSAN L., ÖZCAN T., GÜLDAŞ M.

5th International Congress on Food Technology, Atina, Yunanistan, 9 - 11 Mart 2007, (Tam Metin Bildiri)

2004

2004

104. Comparison of the cholesterol content and nutritional value of chicken eggs processed by different methods

AKPINAR BAYİZİT A., ÖZCAN T., YILMAZ ERSAN L., GÜRBÜZ O., YÜCEL A.

1st International Functional and Nutraceutical Foods Symposium, Antalya, Türkiye, 27 - 29 Nisan 2004, (Özet Bildiri)

2003

2003

105. Aromalı kefir üretimi

YILMAZ ERSAN L., ÖZCAN T., AKPINAR BAYİZİT A.

Ulusal Kivi Ve Üzümsü Meyveler Sempozyumu, Ordu, Türkiye, 23 - 25 Ekim 2003, ss.485-490, (Tam Metin Bildiri)

2003

2003

106. Developments in membrane seperation techniques used in production of whey protein concentrate

AKPINAR BAYİZİT A., ÖZCAN T., YILMAZ ERSAN L., KURDAL E.

Süt Endüstrisinde Yeni Eğilimler Sempozyumu, İzmir, Türkiye, 22 - 23 Mayıs 2003, ss.217-221, (Tam Metin Bildiri)

2003

2003

107. Propolis’in kimyasal bileşimi, biyolojik özellikleri ve insan sağlığı üzerine etkisi

YILMAZ ERSAN L., ÖZCAN T., AKPINAR BAYİZİT A.

2. Marmara Arıcılık Kongresi, Yalova, Türkiye, 28 - 30 Nisan 2003, (Özet Bildiri)

2002

2002

108. A Study on the use of yoghurt, Whey, Lactic Acid and Starter Culture on Carrot Fermentation

AKPINAR BAYİZİT A., ÖZCAN T., YILMAZ ERSAN L.

2nd International Conference on Horticultural Science, Kafr El-Sheikh, Mısır, 10 - 12 Eylül 2002, (Özet Bildiri)

2002

2002

109. The suitability of some vegetables for drying

AKPINAR BAYİZİT A., ÖZCAN T., YILMAZ ERSAN L., ÖZGÜR M.

2nd International Conference on Horticultural Science, Kafr El-Sheikh, Mısır, 10 - 12 Eylül 2002, (Özet Bildiri)

Kitaplar

2024

2024

2. Technological and Health Effects of Butter By-products Rich in Phospholipids in Consumers Sustainable Diets

Özcan T., Yılmaz Ersan L., Dinkçi N.

In Consumer Perceptions and Food, Bogueva Diana, Editör, Springer Nature, Singapore, ss.639-657, 2024

2024

2024

3. Perception and Motivational Trends Towards Kefir Consumption

Yılmaz Ersan L., Özcan T.

Consumer Perceptions and Food, Bogueva Diana, Editör, Springer Nature, Singapore, ss.625-638, 2024

2022

2022

4. Effects of ultrasound technology on milk fermentation

CİNİVİZ M., KESER G., YILMAZ ERSAN L., ÖZCAN T.

Natural and Technology Sciences, Cogurcu and M. Uzun, Editör, Duvar, İzmir, 2022

2022

2022

5. Yoğurt Teknolojisi

Özcan T., Yılmaz Ersan L., Keser G., Ciniviz M., Narlı M. B.

Endüstriyel Gıda Üretim Teknikleri, P. Şanlıbaba,Y. Güçer, Editör, Nobel Yayınevi, Ankara, ss.387-411, 2022

2017

2017

6. The Functional Aspects of Beta Glucan for Dairy Industry

Özcan T., Akpınar Bayizit A., Yılmaz Ersan L.

Science within Food: Up-to-date Advances on Research and Educational Ideas, A. Méndez-Vilas, Editör, Formatex Research Center, Badajoz, ss.264-271, 2017

2012

2012

7. The therapeutic potential of pomegranate and its products for prevention of cancer

Akpınar Bayizit A., Özcan T., Yılmaz Ersan L.

Cancer Prevention, A.G. Georgakilas, Editör, Open Access Publisher, Rijeka, ss.331-372, 2012 Sürdürülebilir Kalkınma

2012

2012

8. The therapeutic potential of pomegranate and its products for prevention of cance

Akpınar Bayizit A., Özcan T., Yılmaz Ersan L.

Cancer Prevention, A.G. Georgakilas, Editör, InTech Open Access Publisher, Rijeka, Rijeka, ss.331-372, 2012 Sürdürülebilir Kalkınma

Patent

2019

2019

KESTANE SÜTÜ KATKILI FONKSİYONEL SÜT ÜRÜNLERİ VE BUNUN ELDE EDİLMESİ YÖNTEMİ

Patent

Tescil Edilmesi Kabul Edilmedi, Buluşun Başvuru Numarası: 2019/20166 , Standart Tescil

2019

2019

MİKROALG İLE ZENGİNLEŞTİRİLMİŞ PROBİYOTİK PEYNİR VE BUNUN ELDE EDİLMESİ YÖNTEMİ

Patent

Tescil Edilmesi Kabul Edilmedi, Buluşun Başvuru Numarası: 2019/20173 , Standart Tescil



Atıflar

Toplam Atıf Sayısı (WOS): 528

h-indeksi (WOS): 13