SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler
Impact of Some Gums on the Growth and Activity of Bifidobacterium animalis subsp. lactis
Journal of Food Engineering
, cilt.3, sa.1, ss.73-77, 2017 (SCI-Expanded)
“Consumers’xx Behavior towards Table Olives”
Journal of Food Engineering
, cilt.3, sa.1, ss.83-88, 2017 (SCI-Expanded)
Survival of Lactobacillus spp in Fruit Based Fermented Dairy Beverages
International Journal of Food Engineering
, cilt.1, sa.1, ss.44-49, 2015 (SCI-Expanded)
Determinationn of the Fatty Acid Composition of Four Microalge Species
Wulfenia
, cilt.22, sa.1, ss.21-39, 2015 (SCI-Expanded)
Production of single cell oil during growth of Aspergillus species on whey
JOURNAL OF DAIRY SCIENCE
, cilt.93, ss.608, 2010 (SCI-Expanded)
Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler
Fermente sucuk üretiminde kekik ve reyhan uçucu yağları kullanılarak olgunlaştırma ve raf ömrüne etkisinin araştırılması
Gıda ve Yem Bilimi ve Teknolojisi Dergisi
, cilt.0, sa.27, ss.47-60, 2022 (Hakemli Dergi)
The Evaluation of the Textural and Sensorial Properties of Chocolate Dairy Dessert
Journal of Animal Husbandry and Dairy Science
, cilt.3, sa.1, ss.9-13, 2019 (Hakemli Dergi)
Quantitation of benzoic and sorbic acid levels from green olives by high-performance liquid chromatography
MOJ Food Process Technology
, cilt.7, sa.1, ss.4-9, 2019 (Hakemli Dergi)
The Shelf Life Characteristics of Plain and Fruit Flavored Kefir: Microbiological and Techno-Functional Properties
Journal of Animal Husbandry and Dairy Science
, cilt.2, sa.4, ss.9-18, 2018 (Hakemli Dergi)
Gamların prebiyotik Özellikleri
Gıda ve yem Bilimi –Teknolojisi
, cilt.18, sa.2, ss.18-26, 2017 (Hakemli Dergi)
Bifidojenik Faktör Olarak Laktoz Türevlerinin Önemi
Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi
, cilt.30, sa.2, ss.79-90, 2016 (Hakemli Dergi)
The Use of Prebiotics of Plant Origin in Functional Milk Products
Food Science and Technology
, cilt.4, sa.2, ss.15-22, 2016 (Hakemli Dergi)
Whey as a Renewable Substrate for Single Cell Oil Production By Saprolegnia diclina
International Journal of Chemical Engineering and Applications
, cilt.7, sa.1, ss.56-61, 2016 (Hakemli Dergi)
Evaluation of Fatty Acid Profile of Trabzon Butter
International Journal of Chemical Engineering and Applications
, cilt.7, sa.3, ss.190-194, 2016 (Hakemli Dergi)
A Research on Whey as a Renewable Substrate for Single Cell Oil Production by Saprolegnia diclina
International Journal of Chemical Engineering and Applications
, cilt.7, sa.1, ss.56-61, 2016 (Hakemli Dergi)
Evaluation of Antioxidant Activity of Pomegranate Molasses by 2,2-Diphenyl-l-Picrylhydrazyl (DPPH) Method
International Journal of Chemical Engineering and Applications
, cilt.7, sa.1, ss.71-74, 2016 (Hakemli Dergi)
The Antioxidative Capacity of Kefir Produced from Goat Milk
International Journal of Chemical Engineering and Applications
, cilt.7, sa.1, ss.22-26, 2016 (Hakemli Dergi)
Using Beeswax Coatings for Prolongation Shelf Life of Cheese
Uludağ Arıcılık Dergisi
, cilt.15, sa.1, ss.22-32, 2015 (Scopus)
Phenolics in Human Health
International Journal of Chemical Engineering and Applications
, cilt.5, sa.5, ss.393-396, 2014 (Hakemli Dergi)
Yöresel bir kebap: İskender döner kebap
Gıda Mühendisliği Dergisi
, cilt.13, sa.30, ss.108-110, 2010 (Hakemli Dergi)
Sofralık Zeytin Üretim Sistemlerinde Gıda Güvenliği Sisteminin Uygulanması
U.Ü. Ziraat Fakültesi Dergisi
, cilt.24, sa.1, ss.11-24, 2010 (Hakemli Dergi)
Süt protein bazlı biyoaktif peptitlerin fonksiyonel özellikleri
Hasad Gıda
, cilt.23, sa.272, ss.34-37, 2008 (Hakemli Dergi)
Using E-Commerce As An Information Technique In Agri-Food Industry
AgEcon Search, Research in Agricultural Applied Economics
, sa.66, ss.553-562, 2008 (Scopus)
Süt Proteinlerinin Yenilebilir Film ve Kaplamalarda Kullanılması
Gıda Teknolojileri Elektronik Dergisi
, cilt.2, sa.1, ss.59-64, 2007 (Hakemli Dergi)
Peynir altı suyundan mikrobiyel yağ üretimi
Akademik Gıda
, cilt.2, sa.10, ss.15-17, 2004 (Hakemli Dergi)
Propolis’in kimyasal bileşimi, biyolojik özellikleri ve insan sağlığı üzerine etkisi
Gıda ve Yem Bilimi-Teknolojisi Dergisi
, cilt.3, sa.4, ss.34-38, 2004 (Hakemli Dergi)
Donmuş karideslerin bazı fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik özellikleri
SU URUNLERI DERGISI
, cilt.20, ss.303-312, 2003 (Hakemli Dergi)
Nisin’in özellikleri ve gıdalarda kullanımı
Dünya Gıda
, cilt.8, sa.4, ss.64-67, 2003 (Hakemli Dergi)
Bazı soğuk mezelerin hijyenik kalitelerinin belirlenmesi
Gıda ve Yem Bilimi-Teknolojisi Dergisi
, cilt.2, sa.4, ss.35-42, 2003 (Hakemli Dergi)
Donmuş midyelerin bazı fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik özellikleri
SU URUNLERI DERGISI
, cilt.20, ss.217-225, 2003 (Hakemli Dergi)
Bursa ilinde tüketilen kaymakların mikrobiyolojik özellikleri ve bazı patojen mikroorganizmaların aranması
U.Ü. Ziraat Fakültesi Dergisi
, cilt.16, ss.77-86, 2002 (Hakemli Dergi)
Alglerden elde edilen ve gıda sanayiinde kullanılan stabilize edici maddeler ve fonksiyonları
Journal of Fisheries and Aquatic Sciences
, cilt.18, sa.1, ss.233-240, 2001 (Hakemli Dergi)
Alglerin nutrasötik özellikleri
Journal of Fisheries and Aquatic Sciences
, cilt.18, sa.1, ss.262-272, 2001 (Hakemli Dergi)
Su ürünlerinin neden olduğu besin alerjileri
Dünya Gıda
, cilt.3, ss.36-39, 1999 (Hakemli Dergi)
Gıda sanayiinde laktitol’ün kullanımı
Gıda Mühendisliği Dergisi
, cilt.3, sa.6, ss.11-14, 1998 (Hakemli Dergi)
Ksilitol: fiziksel, kimyasal ve fonksiyonel özellikleri
Dünya Gıda
, cilt.8, ss.48-50, 1998 (Hakemli Dergi)
Microbial Load of a Production Line for Apple Juice Concentrate
Adv. Food Sci. (CMTL)
, cilt.20, sa.5, ss.137-143, 1998 (Hakemli Dergi)
Hakemli Kongre / Sempozyum Bildiri Kitaplarında Yer Alan Yayınlar
Bazı yenilebilir mantar türlerinin probiyotik bakterilerin gelişmesi üzerine etkisinin Araştırılması
VI. Uludağ Üniversitesi Bilgilendirme ve Ar-Ge Günleri, Bursa, Türkiye, 15 - 16 Mart 2016
Organik Zeytinyağı ve Önemi
Doğu Karadeniz 2. Organik Tarım Kongresi, Rize, Türkiye, 6 - 09 Ekim 2015
Consumer Preferences and Perception: An Analysis on Table Olives
3rd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Bosna-Hersek, 1 - 04 Ekim 2015
consumer preferences and perception an analysis on table olives
the 3rd international symposium on traditional foods from adriatic to caucasus, Sarajevo, Bosna-Hersek, 1 - 04 Ekim 2015, cilt.1, ss.537
Research on Whey as a Renewable Substrate for Single Cell Oil Production By Saprolegnia diclina
4th International Conference on Chemical and Process Engineering (ICCPE 2015), Madrid, İspanya, 15 - 16 Haziran 2015
The Antioxidative Capacity of Kefir Produced from Goat Milk
4th International Conference on Chemical and Process Engineering (ICCPE 2015, Madrid, İspanya, 15 - 16 Haziran 2015
A Research on Whey as a Renewable Substrate for Single Cell Oil Production By Saprolegnia diclina
4th International Conference on Chemical and Process Engineering (ICCPE 2015), Madrid, İspanya, 15 - 16 Haziran 2015
Evaluation of Antioxidant Activity of Pomegranate Molasses by 2,2-Diphenyl-lPicrylhydrazyl (DPPH) Method
4th International Conference on Chemical and Process Engineering (ICCPE 2015), İspanya, 15 - 16 Haziran 2015
Beslenme genomiği ve nutrigenetik
2. İç Anadolu Bölgesi Tarım ve Gıda Kongresi, Nevşehir, Türkiye, 28 - 30 Nisan 2015
Plant prebiotics for the development of fermented dairy products
International Conference on Engineering and Natural Science, Skopje, Makedonya, 15 - 19 Mayıs 2015
OZCAN O T OZCAN L YILMAZ ERSAN A AKPINAR BAYIZIT 2015 Plant Prebiotics for the Development of Fermented Dairy Products
International Conference on Engineering and Natural Science, Skopje, Makedonya, 15 - 19 Mayıs 2015
Probiyotik bakterilerin antioksidan etki mekanizmaları
İç Anadolu Bölgesi 2. Tarım ve Gıda Kongresi, Nevşehir, Türkiye, 28 - 30 Nisan 2015
Nar (Punica granatum L.) Yan Ürünlerinin Antioksidan Özelliklerinin Değerlendirilmesi
2. İç Anadolu Bölgesi Tarım ve Gıda Kongresi, Türkiye, 28 - 30 Nisan 2015
Lactarius Türü Mantarların Besinsel ve Antioksidan Özellikleri
İç Anadolu Bölgesi 2. Tarım ve Gıda Kongresi, Türkiye, 28 - 30 Nisan 2015
Bebek Sütü Üretiminde Yeni Fikirler: Algal Protein, Algal Yağ ve Diğer Fonksiyonel Bileşenler İlaveleri
Uludağ Üniversitesi IV. Bilgilendirme ve Ar-Ge Günleri, Türkiye, 11 - 13 Kasım 2014
Edible Flowers of Turkey: Innovative Nutraceuticals
3rd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Bosna-Hersek, 1 - 04 Ekim 2014
Therapeutic potential of mushroom polysaccharides
3rd International Food Congress, Bursa, Türkiye, 26 - 27 Eylül 2014
Antioxidative and Phenolic Content of Commercial Apple Cider Vinegars in Turkey
25th International Scientific Experts Congress on Agriculture and Food Industry, Türkiye, 25 - 27 Eylül 2014
Bursa İlinde Geleneksel Peynirlerin Tüketim Eğilimlerinin Belirlenmesi
”, 4. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Adana, Türkiye, 17 - 19 Nisan 2014
Sofralık Zeytin Ve Zeytinyağı Tüketici Alışkanlıkları: Bursa İli Örneği
4. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Adana, Türkiye, 17 - 19 Nisan 2014
Bursa ilinde geleneksel peynirlerin tüketim eğilimlerinin belirlenmesi
Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Adana, Türkiye, 17 - 19 Nisan 2014, ss.664
Bursa İlinde Geleneksel Peynirlerin Tüketim Eğilimlerinin Belirlenmesi
4. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Sözlü-Poster Bildiriler KitabI, Adana, Türkiye, 17 - 19 Nisan 2014, ss.664
Fermented Cream Production with Probiotic Strains
The 2nd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Struga-Ohrid, Makedonya, 24 - 26 Ekim 2013, cilt.154
Survival of selected probiotic bacteria in set-type yogurt supplemented with chestnut flour
The 2nd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Struga-Ohrid, Makedonya, 24 - 26 Ekim 2013
Süt ve ürünlerinin doğal antioksidan bileşenleri ve etki mekanizmaları
Süt Endüstrisinde Yenilikçi Yaklaşımlar Sempozyumu, Denizli, Türkiye, 15 - 16 Kasım 2012, cilt.142
Yenilenebilir karbon kaynağı olarak peynir altı suyundan Mortierella isabellina CBS 224.35 ile mikrobiyel yağ üretimi
Süt Endüstrisinde Yenilikçi Yaklaşımlar Sempozyumu, Denizli, Türkiye, 15 - 16 Kasım 2012, ss.143
Dondurmada overrun ve köpük stabilizasyonu
Türkiye 11. Gıda Kongresi, Hatay, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2012
Mikrobiyel polihidroksialkanoat (PHA) üretimi
Türkiye 11. Gıda Kongresi, Hatay, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2012, cilt.490
Laktoz ve türevlerinin prebiyotik özellikleri
Türkiye 11. Gıda Kongresi, Hatay, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2012, ss.488
Arbutus unedo L. Meyvesinin Bileşimi ve Fonksiyonel Özellikleri
Türkiye 11. Gıda Kongresi, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2012
Bazı sebzelerin hijyenik kalitesi üzerine kurutma işleminin etkisi
Türkiye 11. Gıda Kongresi, Hatay, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2012, ss.487
Thymus serpyllum’un uçucu yağları ve fonksiyonel özellikleri
III. Geleneksel Gıdalar Kongresi, Konya, Türkiye, 10 - 11 Mayıs 2012
Trabzon tereyağının yağ asidi kompozisyonunun belirlenmesi
III. Geleneksel Gıdalar Kongresi, Konya, Türkiye, 10 - 11 Mayıs 2012, ss.189-191
The effect of prebiotics on the bioavailability of mineral elements in infant formulas
International Symposium of Probiotics Prebiotics in Pediatrics, İstanbul, Türkiye, 24 - 26 Şubat 2012, cilt.89
Lactose and Its derivatives in infant formulas
International Symposium of Probiotics Prebiotics in Pediatrics, İstanbul, Türkiye, 24 Şubat 2012 - 26 Şubat 2016, cilt.90
Effect of herbs and spices on chemical and organoleptic Properties of black table olives
IV Conference Table Olives Conference, Cordoba, Arjantin, 16 - 17 Şubat 2012, ss.132
Bioavailability of food polyphenols
International Food Congress-Novel Approaches in Food Industry, İzmir, Türkiye, 26 - 29 Mayıs 2011
Bioavailability of Food Polyphenol
International Food Congress-Novel Approaches in Food Industry, 26 - 29 Mayıs 2011
The Use of Microorganisms for Vanilin Flavour Production
International Food Congress-Novel Approaches in Food Industry, 26 - 29 Mayıs 2011
Functional Properties and Anti-microbial Activity of Some Macrofungal Extracts
International Food Congress-Novel Approaches in Food Industry, 26 - 29 Mayıs 2011
Trabzon tereyağının yağ asidi kompozisyonunun belirlenmes
III. Geleneksel Gıdalar Kongresi, Konya, Türkiye, 10 Mayıs 2012 - 11 Mayıs 2011, ss.189-191
Production of single cell oil during growth of Aspergillus species on whey
Joint Annual Meeting of ADSA ASAS, Denver, Amerika Birleşik Devletleri, 11 - 15 Temmuz 2010, cilt.93, ss.608
İzmit pişmaniyesi’nin mikrobiyolojik ve kimyasal özelliklerİ
II. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Van, Türkiye, 27 - 29 Mayıs 2009, ss.337-340
Höşmerim tatlısı üretimi ve özellikleri
II. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Van, Türkiye, 27 - 29 Mayıs 2009, ss.100-103
Türk kahvesi’nin tarihçesi ve özellikleri
II. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Van, Türkiye, 27 - 29 Mayıs 2009, ss.599-603
Yöresel Bir Kebap: İskender
II. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Van, Türkiye, 27 - 29 Mayıs 2009, ss.547-549
Mustafakemalpasa cheese-based dessert: A traditional Turkish taste
Pamukkale Süt ve Süt Ürünleri Sempozyumu, Denizli, Türkiye, 21 - 23 Mayıs 2009, ss.145
Sütlaç’da Lactobacillus acidophilus LA–5 ve Bifidobacterium bifidum BB–12’nin Aktivitesi ve Gelişimi
Pamukkale Süt ve Süt Ürünleri Sempozyumu, Denizli, Türkiye, 21 - 23 Mayıs 2009, ss.50
The occurence of PAH (polycyclic aromatic hydrocarbons) in smoked cheeses
IV. Ulusal Biyomühendislik Kongresi, İzmir, Türkiye, 15 - 18 Ekim 2008, ss.149-150
Zeytinyağında trans-yağ asidi oluşumu üzerine carvacrol ve thymol’ ün etkisinin incelenmesi
Türkiye 10. Gıda Kongresi, Erzurum, Türkiye, 21 - 23 Mayıs 2008, ss.639
The Aspects of Electronic Commerce on Turkish Food Industry
Tradition and Innovation Congress, Gödöllö, Macaristan, 3 - 05 Aralık 2007
The organic acid profile of boza: a fermented beverage
5th International Congress on Food Technology, Atina, Yunanistan, 9 - 11 Mart 2007
Comparison of the cholesterol content and nutritional value of chicken eggs processed by different methods
1st International Functional and Nutraceutical Foods Symposium, Antalya, Türkiye, 27 - 29 Nisan 2004
Aromalı kefir üretimi
Ulusal Kivi Ve Üzümsü Meyveler Sempozyumu, Ordu, Türkiye, 23 - 25 Ekim 2003, ss.485-490
Developments in membrane seperation techniques used in production of whey protein concentrate
Süt Endüstrisinde Yeni Eğilimler Sempozyumu, İzmir, Türkiye, 22 - 23 Mayıs 2003, ss.217-221
Propolis’in kimyasal bileşimi, biyolojik özellikleri ve insan sağlığı üzerine etkisi
2. Marmara Arıcılık Kongresi, Yalova, Türkiye, 28 - 30 Nisan 2003
A Study on the use of yoghurt, Whey, Lactic Acid and Starter Culture on Carrot Fermentation
2nd International Conference on Horticultural Science, Kafr El-Sheikh, Mısır, 10 - 12 Eylül 2002
The suitability of some vegetables for drying
2nd International Conference on Horticultural Science, Kafr El-Sheikh, Mısır, 10 - 12 Eylül 2002
Vişne meyvesi, aroması ve likörü ile meyveli yoğurt üretimi
I. Sert Çekirdekli Meyveler Sempozyumu, Yalova, Türkiye, 25 Eylül - 28 Ağustos 2001, ss.329-342
Süt ve ürünlerinde bulunan laktik asit bakterilerinin oluşturduğu bakteriosinler
VI. Süt ve Süt Ürünleri Sempozyumu “Süt ve Ürünleri Mikrobiyolojisi ve Katkı Maddeleri”, Tekirdağ, Türkiye, 22 - 23 Mayıs 2000, ss.315-319
Kitap & Kitap Bölümleri
Probiyotik Kültürlerin Muhafazası
Probiyotik Yüz Yılı, M. Akçelik, P. Şanlıbaba, N. Akçelik, B.U. Tezel, Editör, Gazi Kitap Evi, Ankara, ss.247-293, 2020