Yayınlar & Eserler

Makaleler 51
Tümü (51)
SCI-E, SSCI, AHCI (28)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (28)
Scopus (29)
TRDizin (12)
Diğer Yayınlar (12)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler 117

1. Encapsulation Applications In The Food Endustry.

4th International Congress On Food Researches (Iconfood'25), Sivas, Türkiye, 16 - 18 Ekim 2025, (Özet Bildiri)

3. Effects of electrolyzed water application on the removal of pesticide residues

8. International Food, Agriculture and Veterinary Sciences Congress, Konya, Türkiye, 29 Mayıs 2025, (Özet Bildiri)

4. Validation and Uncertainty Assessment of Sampling Syeps in Complex Food Matrix Analysis.

Eurachem Workshop, Complex Matrices: Applications, Laboratory standards and Accreditation, EURACHEM WEEK, İngiltere, 26 Mayıs 2025, (Özet Bildiri)

6. Numune Alma İşlemini İçeren Ölçüm Prosedürlerinde Geçerli Kılma (Validasyon)

6. Ulusal Laboratuvar Akreditasyonu ve Güvenliği Sempozyumu ve Sergisi, İstanbul, Türkiye, 16 - 18 Nisan 2025, (Özet Bildiri)

7. BUHARDA PİŞİRME VE SOUS VİDE PİŞİRME YÖNTEMLERİNİN GIDALARIN KALİTESİ ÜZERİNE ETKİSİ

BUHARDA PİŞİRME VE SOUS VİDE PİŞİRME YÖNTEMLERİNİN GIDALARIN KALİTESİ ÜZERİNE ETKİSİ, Ankara, Türkiye, 3 - 04 Mart 2025, (Özet Bildiri)

9. Karabaş otu (Lavandula stoechas L.)’nun Fonksiyonel Özellikleri ve Gıda Sanayinde Kullanımı

4. Uluslararası Bilimsel Gelişmeler Kongresi (ICONSAD'24), Türkiye, 25 - 28 Aralık 2024, (Tam Metin Bildiri)

10. Kadın sporcularda kişiselleştirilmiş beslenme yaklaşımları

15th Uluslararası Bilimsel Çalışmalar Kongresi (UBCAK), 26 Aralık 2024, (Özet Bildiri)

11. Personalized Nutrition Approaches for Female Athletes

15th International Academic Studies Conference, Online, Türkiye, 26 Aralık 2024, (Özet Bildiri)

12. Kahve Ve Peynir Uyumu: Duyusal Analiz ile Tat ve Aroma Keşfi

Uluslararası Tüketici ve Duyusal Bilimler Kongresi (Consense 2024), İstanbul, Türkiye, 2 - 03 Ekim 2024, (Özet Bildiri)

13. Plant Based Protein

3rd International Congress On Food Researches (Iconfood'24), Sivas, Türkiye, 16 - 18 Ekim 2024, (Özet Bildiri)

14. Fungal foods: Balancing innovation with regulatory compliance and safety

XV International Scientific Agriculture Symposium (Agrosym 2024), Sarajevo, Bosna-Hersek, 10 - 13 Ekim 2024, ss.429, (Özet Bildiri)

15. Ensuring safe dried foods: Strategies for mycotoxin prevention and control

XV International Scientific Agriculture Symposium (Agrosym 2024), Sarajevo, Bosna-Hersek, 10 - 13 Ekim 2024, ss.428, (Özet Bildiri)

16. Application of artificial intelligence in food: The future of nutrition and sustainability

34th International Scientific-Expert Conference of Agriculture and Food Industry (Agriconference), Bosna-Hersek, 10 - 11 Ekim 2024, Sarajevo, Bosna-Hersek, 9 - 11 Ekim 2024, ss.62, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

18. Gıda Güvenliğinin Tarihsel Gelişimi

Prof. Dr. Halil İnalcık'ın Mirası: Osmanlı Devleti'nin Kuruluşundan Cumhuriyet Türkiye'sine Uluslararası Tarih Araştırmaları Sempozyumu, Türkiye, 27 - 28 Temmuz 2024, (Özet Bildiri)

22. Gluten Free Kömbe Production

5th INTERNATIONAL CONFERENCE ON GASTRONOMY, NUTRITION AND DIETETICS, Türkiye, 11 - 13 Kasım 2023, (Özet Bildiri)

23. Vegan Kalburabastı Üretimi

7th International Gastronomy Tourism Studies Congress – IGTSC2023 (UGTAK23), Türkiye, 28 - 30 Eylül 2023, (Özet Bildiri)

24. Ön İşlemlerin Kırmızı Pancar (Beta vulgaris L.) Pestilinin Kurutma Kinetiği ve Kalite Parametreleri Üzerindeki Etkilerinin Araştırılması

2nd International Conference on Engineering, Natural and Social Sciences, Konya, Türkiye, 4 - 06 Nisan 2023, ss.482-492, (Tam Metin Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

25. Kullanılmış kahve telvesi ile fonksiyonel makarna üretimi

5. Uluslararasi Gıda, Tarım Ve Veteriner Bilimleri Kongresi., Türkiye, 17 Mart 2023, (Özet Bildiri)

26. Gıda atık yönetimi, sürdürülebilir yaklaşımlar ve gıda israfı

International Interdisciplinary Congress Of Women In Science "Diversity, Careers, Interdisciplinarity, Sivas, Türkiye, 13 Ocak 2023, ss.569-581, (Tam Metin Bildiri)

28. Termal ve Termal Olmayan Teknolojiler: Meyve ve Sebzelerde Bulunan Pestisit Kalıntıların Azaltılmasına Yönelik Çözümler.

8.Uluslararası Beslenme, Obezite ve Toplum Sağlığı Kongresi, İstanbul, Türkiye, 22 Aralık 2022, ss.325-331, (Tam Metin Bildiri)

29. Kestane Unu İlavesi İle Fonksiyonel Simit Geliştirilmesi

Ganud International Conference on Gastronomy, Nutrition and Dietetics-IV, İstanbul, Türkiye, 16 Aralık 2022, ss.93-99, (Tam Metin Bildiri)

30. Moringa Oleifera ile Zenginleştirilmiş Kurabiye Üretimi.

International Marmara Sciences Congress (Imascon Autumn 2022), Kocaeli, Türkiye, 09 Aralık 2022, (Tam Metin Bildiri)

32. Biosensors for on-site detection of pesticides

5th International Eurasian Conference on Biological and Chemical Sciences, Ankara, Türkiye, 21 Kasım 2022, ss.302, (Özet Bildiri)

35. Gıdalarda Bulunan Bulaşan ve Kalıntıların Azaltılmasına Yönelik Güncel Yaklaşımlar

12. Gıda Mühendisliği Öğrenci Kongresi-21-22 Mart 2022, Bursa, Türkiye, 08 Mart 2022, (Özet Bildiri)

36. Gıda Laboratuvarlarında Kalite Kontrol Çalışmaları ve Kalite Kontrol Verilerinin Yorumlanması

12. Gıda Mühendisliği Öğrenci Kongresi-21-22 Mart 2022, Bursa, Türkiye, 07 Mart 2022, (Özet Bildiri)

38. Fırıncılık Ürünlerinde Yumurta İkamesi Kullanımı

12. Gıda Mühendisliği Öğrenci Kongresi-21-22 Mart 2022, Bursa, Türkiye, 07 Mart 2022, (Özet Bildiri)

39. Meyve ve Sebzelerin Kurutulmasında Güncel Yaklaşımlar

12. Gıda Mühendisliği Öğrenci Kongresi-21-22 Mart 2022, Bursa, Türkiye, 07 Mart 2022, (Özet Bildiri)

40. Investigation of fatty acid composition including trans fatty acids and erucic acid in selected salty snack foods

2nd International Conference on Raw Materials to Processed Foods, virtual, Türkiye, 03 Haziran 2021, ss.210, (Özet Bildiri)

41. Migration of lead and cadmium from ceramic kitchenware and estimation of sampling uncertainty

International Conference on Raw Materials to Processed Foods, virtual, Türkiye, 3 - 04 Haziran 2021, ss.191, (Özet Bildiri)

42. Moleküler Gastronomi ve Uygulama Alanı

4th. International Congress on Nutrition Obesity and Community Health, İstanbul, Türkiye, 24 Aralık 2020, ss.506, (Tam Metin Bildiri)

43. Gıda Güve nliğinin Sağlanmasında Güncel Yaklaşımlar: Işınlama Teknolojisi

4. Uluslararası Beslenme Obezite ve Toplum Sağlığı Kongresi, İstanbul, Türkiye, 24 - 25 Aralık 2020, (Tam Metin Bildiri)

44. Vegan Beslenme ve Vegan Ürünler

4th. International Congress on Nutrition Obesity and Community Health, İstanbul, Türkiye, 24 Aralık 2020, (Tam Metin Bildiri)

46. RHEUM RİBES L.(IŞKIN) BİTKİSİNİN FONKSİYONEL ÖZELLİKLERİ VE SAĞLIK ÜZERİNE ETKİLERİ

4th. International Congress on Nutrition Obesity and Community Health., İstanbul, Türkiye, 24 Aralık 2020, ss.495, (Tam Metin Bildiri)

47. Sağlıklı Atıştırmalıklar

4th. International Congress on Nutrition Obesity and Community Health, İstanbul, Türkiye, 24 Aralık 2020, ss.495, (Tam Metin Bildiri)

48. Gıda Güve nliğinin Sağlanmasında Güncel Yaklaşımlar: Vurgulu Elektrik Alan Teknolojisi

4. Uluslararası Beslenme Obezite ve Toplum Sağlığı Kongresi, İstanbul, Türkiye, 24 - 25 Aralık 2020, (Tam Metin Bildiri)

49. Comparison of Extraction Methods on the Fatty Acid Profiles of Tagetes erecta

2nd International Conference on Preventive Medicine, Elazığ, Türkiye, 25 - 28 Kasım 2020, ss.33, (Özet Bildiri)

51. Changes in thermal properties of meat products at various cooking stages

4th International Conference on Agro and Food Physics, İstanbul, Türkiye, 16 Mayıs 2000, ss.60, (Özet Bildiri)

52. Seramik ve cam malzemelerden gıdaya geçebilecek tehlikeler.

3. Uluslararası Uygulamalı Bilimler Kongresi, Diyarbakır, Türkiye, 28 - 29 Aralık 2019, ss.929-937, (Tam Metin Bildiri)

53. Gıda güvenliği standartları

3. Uluslararası Uygulamalı Bilimler Kongresi, Diyarbakır, Türkiye, 28 Aralık 2019, ss.938-944, (Tam Metin Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

54. Traditional Foods of Bursa and Protection with Georaphical Indications

International Congress on Agriculture and Forestry Research., 8 - 10 Nisan 2019, ss.861-879, (Tam Metin Bildiri)

55. Importance of Sampling Step to Interpret Analytical Results in Food Safety Analysis

Eurachem Week 2018: Scientific Workshop on Data, Quality, Analyis and Integrity, 14 - 15 Mayıs 2018, (Özet Bildiri)

56. Quality Control Procedures in Food Microbiological Testing

https://www.eurachem.org/index.php/events/completed/226-wks-data2018, 14 - 15 Mayıs 2018, (Özet Bildiri)

58. Food Safety and Quality Issues in Organic Farming

International Agricultural Science Congress, 9 - 12 Mayıs 2018, (Özet Bildiri)

59. EuPC/JRC Joint Project on NIAS Identification

Food Contact Plastic Seminar. Ensuring safety of products: Focus on retails and consumers., 19 - 20 Nisan 2018, (Özet Bildiri)

60. The Effect of Ozonation Process on Pesticide Residues in Fruit and Vegetable

1st International GAP Agriculture and Livestock Congress, 25 - 27 Nisan 2018, (Özet Bildiri)

61. Effect of Non-Thermal Food Processing Technologies on Reducing Pesticide Residues

1st International GAP Agriculture and Livestock Congress, 25 - 27 Nisan 2018, (Özet Bildiri)

62. Functional Properties of Fermeneted Turkish Foods and Beverages

4th International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, 19 - 21 Nisan 2018, (Özet Bildiri)

63. Numune alma belirsizliği.

. 4. Ulusal Laboratuvar Akreditasyonu ve Güvenliği Sempozyumu ve Sergisi, İstanbul, Türkiye, 25 Nisan 2018, ss.18, (Özet Bildiri)

64. The Functional and Sensorial Properties of Angelica Jam from Bursa

4th International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus., 19 - 21 Nisan 2018, (Özet Bildiri)

65. Use of ionized radiation in spices.

1st International GAP Agriculture and Livestock Congress, Urfa, Türkiye, 25 Nisan 2018, (Özet Bildiri)

66. A General Research on Traditional Food in Bursa

4th International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, 19 - 21 Nisan 2018, (Özet Bildiri)

67. Protection of Traditional Foods with Geographical Indications

4th International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, 19 - 21 Nisan 2018, (Özet Bildiri)

70. Coğrafi İşaret Tescilli Gıdaların Türkiye ve Dünya’daki Durumu

3rd ASM International Congress of Agriculture and Environment, 16 - 18 Kasım 2017, ss.123, (Özet Bildiri)

71. Coğrafi İşaret Tescilli Gıdaların Analizi ve Denetimi

3rd ASM International Congress of Agriculture and Environment, 16 - 18 Kasım 2017, ss.83, (Özet Bildiri)

72. Gıda Atıklarının Değerlendirilmesi

3rd ASM International Congress of Agriculture and Environment, 16 - 18 Kasım 2017, ss.84, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

73. Meyve ve Sebzelerin Raf Ömrünü Artırmak için Güncel Yaklaşımlar

3rd ASM International Congress of Agriculture and Environment, 16 - 18 Kasım 2017, ss.84, (Özet Bildiri)

74. Seramik ve Cam Malzemelerden Gıdaya Geçebilecek Kimyasal Riskler

2nd International Mediterranean Science and Engineering Congress (IMSEC 2017), 25 - 27 Ekim 2017, ss.2131, (Özet Bildiri)

75. Doğal Antioksidanların Mikroenkapsülasyonu

2nd International Mediterranean Science and Engineering Congress (IMSEC 2017), 25 - 27 Ekim 2017, (Özet Bildiri)

76. Gıda Güvenliği Yönetim Sistemleri ve Karşılaştırılması

2nd International Mediterranean Science and Engineering Congress (IMSEC 2017), 25 - 27 Ekim 2017, ss.2133, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

77. Gıda Güvenliğinin Sağlanmasında Akıllı Ambalaj Uygulamaları

2nd International Mediterranean Science and Engineering Congress (IMSEC 2017), 25 - 27 Ekim 2017, ss.2130, (Özet Bildiri)

78. Gıda İşlemlerinin Pestisit Kalıntıları Üzerine Etkisi

4. Ulusal Tarım Kongresi, Türkiye, 19 - 22 Ekim 2017, (Özet Bildiri)

80. Effect of Food Processing on Antioxidant Capacity

International Conference on Agriculture, Forest, Food, Sciences, and Technologies, 15 - 17 Mayıs 2017, ss.864, (Özet Bildiri)

81. Glycerol-Based Process Contaminants in Palm Oil

International Conference on Agriculture, Forest, Food, Sciences, and Technologies, 15 - 17 Mayıs 2017, ss.745, (Özet Bildiri)

82. Application of Nanotechnology in Food Packaging

International Conference on Agriculture, Forest, Food, Sciences, and Technologies, 15 - 17 Mayıs 2017, ss.1234, (Özet Bildiri)

83. Chemical Migration from Plastic Types of Food Contact Materials

International Conference on Agriculture, Forest, Food, Sciences, and Technologies, 15 - 17 Mayıs 2017, ss.746, (Özet Bildiri)

84. Encapsulation of Bioactive Compounds.

1st International Congress on Medical and Aromatic Plants “Natural and Healthy Life”, 10 - 12 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)

85. Sherbet as a functional traditional drink

International Congress on Medicinal and Aromatic Plants, 9 - 11 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)

86. The Fitness for Purpose of Analytical Methods: A Laboratory Guide to Method Validation and Related Topics

Validation in Analytical Science-Current Practices and Future Challanges Workshop, 9 - 10 Mayıs 2016, (Özet Bildiri)

87. The Eurachem Method Validation Working Group

Validation in Analytical Science-Current Practices and Future Challanges Workshop, 9 - 10 Mayıs 2016, (Özet Bildiri)

88. Science Collaborations Behind Safety in Innovation and Policy Developments

Plenary European Food Contact Materials Reference Laboratory and National Reference Laboratories Network and EURL-FCM Training Workshop, 21 - 22 Eylül 2015, (Özet Bildiri)

89. Pestisit analizlerinde numune Alma, numune hazırlama ve numune öğütmenin ölçüm belirsizliğine katkısı

2. Ulusal Laboratuvar Akreditasyonu ve Güvenliği Sempozyumu ve Sergisi, İstanbul, Türkiye, 30 Ekim 2014, ss.33-34, (Özet Bildiri)

90. Gıda analiz laboratuvarlarında atıkların depolanması ve bertaraf edilmesi yöntemleri.

Ulusal Laboratuvar Akreditasyonu ve Güvenliği Sempozyumu ve Sergisi, Ankara, Türkiye, 30 Ekim 2014, ss.79-80, (Özet Bildiri)

91. Azerbaycanın içmeli su membeleri ve keyfiyet göstericilerine göre qıymetlendirilmesi.

Umumilli Lider Heyder Aliyevin anadan olmasının 91.ci ildönümüne hesr olunmuş XXI Asrda Ekologiya ve Torpagşünaslıq Elmlerinin Aktual Problemleri III Respublika Elmi Konfransı, Baku, Azerbaycan, 07 Mayıs 2014, ss.68, (Özet Bildiri)

92. Azerbaycanın içmeli su menbelerinin qıymetlendirilmesi

Umumilli Lider Heyder Aliyevin anadan olmasının 91.ci ildönümüne hesr olunmuş doktorant, magistr ve genc tedqiqtçıların “Kimyanın Aktual Problemleri” VIII Respublika Elmi Konfransı, Baku, Azerbaycan, 07 Mayıs 2014, ss.126, (Özet Bildiri)

93. Determination of Aflatoxin Level in Hazelnut Grown in Azerbajian by High Pressure Liquid Chromatography

6th International Symposium on Recent Advances in Food Analysis, 5 - 08 Kasım 2013, (Özet Bildiri)

97. Variation of pesticide residues within rows of a field

EuroFoodChem XVIII, İstanbul, Türkiye, 07 Mayıs 2013, (Özet Bildiri)

98. F4ST Gıda güvenliği uzmanı eğitimi programı

6thGıda Mühendisliği Kongresi, Antalya, Türkiye, 06 Kasım 2009, ss.57-63, (Tam Metin Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

100. E-öğrenme odaklı gıda güvenliği eğitim programı

Gıda Tarımda Bilişim ve Finans Konferansları, Adana, Türkiye, 05 Kasım 2008, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

102. Tarım ilaçları ve gıda güvenliği AB ile son yasal düzenlemeler

Tarım İlaçları Kongre ve Sergisi, Ankara, Türkiye, 25 Ekim 2007, ss.24-36, (Tam Metin Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

103. F4ST (From Farm to Fork Food Safety Specialists Training) A Real Challenge

IAFP’xxs Third European Symposium on Food Safety-Advancement to Food Safety, 18 - 19 Eylül 2007, ss.10, (Özet Bildiri)

104. Application of Technical Requirements of ISO/IEC 17025 into a Routine Aflatoxin Analysis Laboratory

IUPAC XII th International Symposium on Mycotoxins and Phycotoxins, 21 - 25 Mayıs 2007, (Özet Bildiri)

105. Uncertainty Sources In Pesticide Residue Analysis.

4th MGPR International Symposium of Pesticides in Food and the Environment in Mediterranean Countries and MGPR Annual Meeting, 21 - 23 Eylül 2005, ss.43, (Özet Bildiri)

106. Application of method validation procedures to pesticide residue analyses

4th MGPR International Symposium of Pesticides in Food and the Environment in Mediterranean Countries and MGPR Annual Meeting, Kuşadası, Türkiye, 21 Eylül 2005, ss.116, (Özet Bildiri)

107. Uncertainty estimation of sample processing in pesticide residue analysis

4th MGPR International Symposium of Pesticides in Food and the Environment in Mediterranean Countries and MGPR Annual Meeting, Kuşadası, Türkiye, 21 Eylül 2005, ss.65, (Özet Bildiri)

109. The use of ethyl acetate in QuEChERS method

5th European Pesticide Residue Workshop, Uppsala, İsveç, 12 Haziran 2004, ss.75, (Özet Bildiri)

110. An overview of pesticide regulations and pesticide residue studies in Turkey

5th International Toxicology Congress, Antalya, Türkiye, 23 Nisan 2003, ss.158, (Özet Bildiri)

111. Pestisit kalıntılarının kromatografik yöntemlerle analizi

2. Ulusal Kromatografi Kongresi, Kırıkkale, Türkiye, 06 Haziran 2002, (Özet Bildiri)

112. Pestisit kalıntı analizlerinde immunokimyasal yöntemlerin kullanılması

Türkiye 7. Gıda Kongresi, Ankara, Türkiye, 22 Mayıs 2002, ss.581-587, (Tam Metin Bildiri)

113. Thermal properties of turkey meat emulsions at different temperatures

6th Karlsruhe Nutrition Symposium, Effect of Processing on the Nutritional Quality of Foods, Karlsruhe, Almanya, 21 Ekim 2001, ss.48, (Özet Bildiri)

114. Effect of Bulk Density on Thermal Conductivity of Some Food Ingredient

International Conference Physical Methods in Agriculture, 27 - 30 Ağustos 2001, ss.314-318, (Tam Metin Bildiri)

115. Thermal properties of turkey meat emulsions at different temperatures

Blacksea and Central Asian Symposium on Food Technology, Ankara, Türkiye, 12 Ekim 2000, (Özet Bildiri)

116. Thermal Conductivity Measurements of Granular and Powdered Foods

3rd Karlsruhe Nutrition Symposium European Research Towards Safer and Safer Food, Review and Transfer, 18 - 20 Ekim 1998, ss.451-460, (Tam Metin Bildiri)

117. Taneli ve toz halindeki gıdaların ısıl iletkenliklerin sıcak tel yöntemiyle ölçümü

E.Ü. Bilim-Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi Proje Sergisi, İzmir, Türkiye, 19 Ekim 1998, (Özet Bildiri)
Kitaplar 41

3. Fonksiyonel Bir Atıştırmalık: Pestil

Ziraat, Orman ve Su Ürünleri Alanında Akademik Çalışmalar VII, BEYCİOĞLU TAHSİN, Editör, İksad Yayınları, ss.113-138, 2024

4. Gıdaların Kurutulmasında ve Ön İşlem Uygulamalarında Kullanılan Yenilikçi Yöntemler

Ziraat, Orman ve Su Ürünleri Alanında Akademik Çalışmalar VII, BEYCİOĞLU TAHSİN, Editör, İksad Yayınları, ss.61-112, 2024

5. Gıda Güvenliğinin Tarihsel Gelişimi.

İnalcık ve Oğuzoğlu Anısına Osmanlı Dvleti’nin Kuruluşundan Cumhuriyet Türkiye’sine Yalakova’dan Yalova’ya, KARABAĞ ARSLAN HACER, Karaarslan Yusuf Ziya, Editör, EKİN YAYINEVİ, Ankara, ss.436-453, 2024

6. Vegan Kalburabastı Üretimi

Sofradaki Bilim ve Lezzetteki Sanat: Gastronomiye Kapsamlı Bir Bakış, SÖKMEN Alptekin, AYDIN Çağdaş, Editör, Detay Anatolia Akademik Yayıncılık Ltd. Şti., Ankara, ss.129-141, 2024

7. Gıda Güvenliğinin Tarihsel Gelişimi

OSMANLI DEVLETİ'NİN KURULUŞUNDAN CUMHURİYET TÜRKİYE'SİNE YALAKOVA'DAN YALOVA'YA 2024, , Editör, Ekin Yayınevi, ss.436-454, 2024

9. Making Cocoa Origin Traceable

Trends in Sustainable Chocolate Production, Charis M. Galanakis, Editör, Springer Nature, ss.189-228, 2022 Sürdürülebilir Kalkınma

10. Kitosan bazlı film ve kaplamaların taze meyvelerin raf ömrünün artırılması üzerine etkisi

Gıda Mühendisliği Alanında Güncel Yaklaşımlar, Prof. Dr. Hülya Gül ve Dr. Öğr. Üyesi Fatma Hayıt, Editör, İksad Yayınevi, Ankara, ss.373-402, 2022

11. Gıda Aromalarının Enkapsülasyonu

Biyolojik Çeşitliliğin Teknoloji ve Çevreyle Etkileşimi Temelinde Güncel Bazı Araştırmalar, Dr. Öğr.Üyesi Cihan Demir,Dr. Rukiye Gezer, Editör, İksad Yayınevi, Ankara, ss.103-132, 2022

12. Gıda Sanayinde Kombucha Biyoselülozunun Değerlendirme Olanakları

Gıda Mühendisliği Alanında Yeni Yaklaşımlar, Gül, H., Hayıt, F., Editör, İksad Yayınevi, ss.67-124, 2022

13. Making Cocoa Origin Traceable

Trends in Sustainable Chocolate Production, Galanakis,C.M., Editör, Springer Nature, Berlin, ss.189-228, 2022

15. Bioactive compound analysis

Innovative Food Analysis, Charis Galanakis, Editör, Elsevier Science, Oxford/Amsterdam , Amsterdam, ss.41-65, 2021

16. Food traceability

Innovative Food Analysis, Charis Galanakis, Editör, Elsevier Science, Oxford/Amsterdam , Alabama, ss.249-268, 2020

17. Role of Encapsulation in Functional Beverages

The Science of Beverages. Biotechnological Progress and Beverage Consumption, Alexandru Grumezescu,Alina Maria Holban, Editör, Academic International Press , Kingston Upon Hull, ss.195-232, 2020

24. Extraction techniques for plant-based bio-active compounds

Natural Bio-active Compounds.Volume 2: Chemistry, Pharmacology and Health Care Practices, Mallappa Kumara Swamy, Mohd Sayeed Akhtar, Editör, Springer, ss.465-492, 2019

25. Functional and traditional nonalcoholic beverages in Turkey.

The Science of Beverages. Vol. 6. Non-Alcoholic Beverages, ALEXANDRU MIHAI GRUMEZESCU, ALINA MARIA HOLBAN, Editör, Elsevier, Kinglington, ss.483-513, 2019

26. Çeşitli Gıda Endüstrilerinde Atıkların Özellikleri ve Yasal Düzenlemeler.

Fen Bilimleri ve Matematik Temel Alanı Örnek Araştırmalar, Doç. Dr. Ali Yakar – Doç. Dr. Hüseyin Topaklı, Editör, Nobel Yayın Dağıtım, Ankara, ss.11-46, 2018

27. Meyve ve Sebzelerde Bulunan Pestisit Kalıntılarına Ozonlama İşleminin Etkis

Mühendislikte Güncel Yaklaşımlar, Prof.Dr.Yakup Hameş, Editör, Nobel Yayın Dağıtım, Ankara, ss.291-308, 2018

28. Gıda Atıklarının ve Yan Ürünlerinin Azaltılmasına Yönelik Değerlendirilme Yöntemleri

Fen Bilimleri ve Matematik Temel Alanı Örnek Araştırmalar, Doç. Dr. Ali Yakar – Doç. Dr. Hüseyin Topaklı, Editör, Nobel Yayın Dağıtım, Ankara, ss.44-76, 2018

29. Üç Boyutlu Yazıcıların Gıda Alanında Kullanımı

Mühendislikte Güncel Yaklaşımlar, Prof.Dr.Yakup Hameş, Editör, Nobel Akademik, Ankara, ss.271-290, 2018

36. Modül 1. Gıda Güvenliğine Giriş.

Tarladan Çatala Gıda Güvenliği, Samim Saner, Editör, Kalite Sistem Yayınları, İstanbul, ss.1-97, 2010 Sürdürülebilir Kalkınma

37. Module 1. Introduction to Food Safety

From Farm to Fork Food Safety., Samim Saner, Editör, Kalite Sistem yayınları, İstanbul, ss.1-83, 2010

38. Module 4. Physical and Chemical Hazards

From Farm to Fork Food Safety., Samim Saner, Editör, Kalite Sistem Yayınları, İstanbul, ss.393-401, 2010

39. Modül 4. Fiziksel ve Kimyasal Tehlikeler

Tarladan Çatala Gıda Güvenliği, Samim Saner, Editör, Kalite Sistem Yayınları, İstanbul, ss.383-486, 2010 Sürdürülebilir Kalkınma

40. Chapter 34: Industrial drying of foods:

Food Safety, Food Processing and Preservation, UNIDO Technical support to UNIDO Integrated Programmes in the field of agro-related industries: International Study Tour and Workshop Programme, Sena Saklar, Editör, TUBİTAK-MAM/UNIDO, İstanbul, ss.1-35, 2002

41. Thermal Conductivity of Macaroni Products

Physical Methods in Agriculture, J. Blohovec and M. Kutilek, Editör, Kluwer, London , New York, ss.241-256, 2002
Metrikler

Yayın

209

Yayın (WoS)

28

Yayın (Scopus)

29

Atıf (WoS)

2028

H-İndeks (WoS)

11

Atıf (Scopus)

251

H-İndeks (Scopus)

9

Atıf (Scholar)

4894

H-İndeks (Scholar)

17

Atıf (TrDizin)

32

H-İndeks (TrDizin)

3

Atıf (Sobiad)

175

H-İndeks (Sobiad)

6

Atıf (Diğer Toplam)

131

Proje

25

Fikri Mülkiyet

11

Tez Danışmanlığı

12

Açık Erişim

6
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları