SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler
MATHEMATICAL MODELLING AND OPTIMIZATION OF MELON SLICE DRYING WITH RESPONSE SURFACE METHODOLOGY IN A HEAT PUMP DRYING SYSTEM
Latin American Applied Research
, cilt.52, sa.2, ss.101-110, 2022 (SCI-Expanded)
Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler
Nar Suyu ve Yeşil Çay İlaveli Kalorisi Azaltılmış Fonksiyonel Geleneksel Karışık Meyve Marmelatı Üretimi
Akademik Gıda
, cilt.18, sa.2, ss.143-155, 2020 (Hakemli Dergi)
Geleneksel Anjelika reçelinin toplam antioksidan kapasite, toplam fenolik madde ve in vitro sindirim modeli ile biyoerişilebilirliğinin belirlenmesi
GIDA
, cilt.45, sa.1, ss.171-181, 2020 (Hakemli Dergi)
Geleneksel Anjelika (Melek Otu) Reçelinin Fizikokimyasal ve Duyusal Özellikleri
AKADEMİK GIDA
, cilt.17, sa.4, ss.485-496, 2019 (Hakemli Dergi)
Gıda İşleme Süreçlerinin Pestisit Kalıntıları Üzerine Etkisi ve İşleme Faktörleri
Gıda ve Yem Bilimi Teknolojisi Dergisi
, cilt.19, sa.15, ss.42-54, 2018 (Hakemli Dergi)
Increasing Shelf Life of Fruits and Vegetables with Combined System of Modified Atmosphere Packaging and Edible Films Coating
Eurasian Journal of Food Science and Technology
, cilt.1, sa.2, ss.47-53, 2017 (Hakemli Dergi)
Application of Nanotechnology in Food Packaging
Eurasian Journal of Food and Technology
, cilt.1, sa.2, ss.59-66, 2017 (Hakemli Dergi)
Chemical Migration from Plastic Types of Food Contact Materials
Eurasian Journal of Food and Technology
, cilt.1, sa.1, ss.24-34, 2017 (Hakemli Dergi)
Glycerol-Based Process Contaminants in Palm Oil
Eurasian Journal of Food and Technology
, cilt.1, sa.1, ss.17-23, 2017 (Hakemli Dergi)
Coğrafi İşaret Tescilli Gıdaların Türkiye ve Dünya’daki Durumu
Academia Journal of Engineering and Applied Sciences
, ss.190-198, 2017 (Hakemli Dergi)
F4ST tarladan çatala gıda güvenliği eğitimi programı- F4ST’nin 1. dönem sonuçlarının değerlendirilmesi
Dünya Gıda Dergisi
, cilt.10, ss.42-46, 2008 (Hakemli Dergi)
Gıda muhafazasında yeni teknolojilerin kullanımı
Gıda Guvenligi Dergisi.
, cilt.1, ss.50-54, 2008 (Hakemli Dergi)
Pestisitlerin ulusal ve uluslararası mevzuatı ve Türkiye’de pestisit kalıntı çalışmaları
Dünya Gıda
, cilt.7, ss.78-86, 2003 (Hakemli Dergi)
Pestisit kalıntılarının önemi
Dünya Gıda
, cilt.1, ss.86-87, 2003 (Hakemli Dergi)
Pestisist kalıntı analizlerinde kromatografik yöntemelerin kullanılması
Dünya Gıda
, cilt.11, ss.69-72, 2002 (Hakemli Dergi)
Rüzgar enerjisi ve gıda işlemede rüzgar enerjisinin kullanımı.
Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dergisi.
, cilt.15, ss.195-201, 1997 (Hakemli Dergi)
Hakemli Kongre / Sempozyum Bildiri Kitaplarında Yer Alan Yayınlar
Evaluation of pomological, physicochemical, and sensory characteristics of walnut (Juglans regia L.) cultivars
Consumer and Sensory Sciences Conference (CONSENSE), İstanbul, Türkiye, 02 Ekim 2024
Ön İşlemlerin Kırmızı Pancar (Beta vulgaris L.) Pestilinin Kurutma Kinetiği ve Kalite Parametreleri Üzerindeki Etkilerinin Araştırılması
2nd International Conference on Engineering, Natural and Social Sciences, Konya, Türkiye, 4 - 06 Nisan 2023, ss.482-492
Kullanılmış kahve telvesi ile fonksiyonel makarna üretimi
5. Uluslararasi Gıda, Tarım Ve Veteriner Bilimleri Kongresi., Türkiye, 17 Mart 2023
Gıda atık yönetimi, sürdürülebilir yaklaşımlar ve gıda israfı
International Interdisciplinary Congress Of Women In Science "Diversity, Careers, Interdisciplinarity, Sivas, Türkiye, 13 Ocak 2023, ss.569-581
Geleneksel olarak tüketilen atıştırmalıklarda duyusal kalite parametrelerinin değerlendirilmesi
5. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Bursa, Türkiye, 22 - 24 Kasım 2022
Investigating the effect of harvest season on the bioaccessibility of bee pollen polyphenols by ultra-high performance liquid chromatography tandem mass spectrometry
6th International Symposium on Phytochemicals in Medicine and Food (6-ISPMF), Çin, 05 Ağustos 2022
Gıdalarda Bulunan Bulaşan ve Kalıntıların Azaltılmasına Yönelik Güncel Yaklaşımlar
12. Gıda Mühendisliği Öğrenci Kongresi-21-22 Mart 2022, Bursa, Türkiye, 08 Mart 2022
Gıda Laboratuvarlarında Kalite Kontrol Çalışmaları ve Kalite Kontrol Verilerinin Yorumlanması
12. Gıda Mühendisliği Öğrenci Kongresi-21-22 Mart 2022, Bursa, Türkiye, 07 Mart 2022
Meyve ve Sebzelerin Kurutulmasında Güncel Yaklaşımlar
12. Gıda Mühendisliği Öğrenci Kongresi-21-22 Mart 2022, Bursa, Türkiye, 07 Mart 2022
Fırıncılık Ürünlerinde Yumurta İkamesi Kullanımı
12. Gıda Mühendisliği Öğrenci Kongresi-21-22 Mart 2022, Bursa, Türkiye, 07 Mart 2022
Arı Ürünleri ile Zenginleştirilmiş Karabuğday Granola Üretiminin Yüzey Yanıt (RSM) Yöntemiyle Optimizasyonu
12. Gıda Mühendisliği Öğrenci Kongresi-21-22 Mart 2022, Bursa, Türkiye, 07 Mart 2022
Gıda Güve nliğinin Sağlanmasında Güncel Yaklaşımlar: Işınlama Teknolojisi
4. Uluslararası Beslenme Obezite ve Toplum Sağlığı Kongresi, İstanbul, Türkiye, 24 - 25 Aralık 2020
Assessment of the elemental content and bioaccessibility of Matthiola incana by ICP-MS
2nd International Conference on Preventive Medicine, Elazığ, Türkiye, 25 - 28 Kasım 2020, ss.37
Gıda Güve nliğinin Sağlanmasında Güncel Yaklaşımlar: Vurgulu Elektrik Alan Teknolojisi
4. Uluslararası Beslenme Obezite ve Toplum Sağlığı Kongresi, İstanbul, Türkiye, 24 - 25 Aralık 2020
Comparison of Extraction Methods on the Fatty Acid Profiles of Tagetes erecta
2nd International Conference on Preventive Medicine, Elazığ, Türkiye, 25 - 28 Kasım 2020, ss.33
Determination of the elemental content of Tagetes erecta by ICP-MS and investigation of the potential effects on the organism by in-vitro digestibility studies
2nd International Conference on Preventive Medicine, Elazığ, Türkiye, 25 - 28 Aralık 2020, ss.26
Changes in thermal properties of meat products at various cooking stages
4th International Conference on Agro and Food Physics, İstanbul, Türkiye, 16 Mayıs 2000, ss.60
Gıda güvenliği standartları
3. Uluslararası Uygulamalı Bilimler Kongresi, Diyarbakır, Türkiye, 28 Aralık 2019, ss.938-944
Traditional Foods of Bursa and Protection with Georaphical Indications
International Congress on Agriculture and Forestry Research., 8 - 10 Nisan 2019, ss.861-879
Quality Control Procedures in Food Microbiological Testing
https://www.eurachem.org/index.php/events/completed/226-wks-data2018, 14 - 15 Mayıs 2018
Food Safety and Quality Issues in Organic Farming
International Agricultural Science Congress, 9 - 12 Mayıs 2018
Benchmarking of the Food Safety Management Systems for Food Packaging Materials: ISO 22000, IFS and BRC
International Agricultural Science Congress, 9 - 12 Mayıs 2018
Functional Properties of Fermeneted Turkish Foods and Beverages
4th International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, 19 - 21 Nisan 2018
The Effect of Ozonation Process on Pesticide Residues in Fruit and Vegetable
1st International GAP Agriculture and Livestock Congress, 25 - 27 Nisan 2018
EuPC/JRC Joint Project on NIAS Identification
Food Contact Plastic Seminar. Ensuring safety of products: Focus on retails and consumers., 19 - 20 Nisan 2018
Effect of Non-Thermal Food Processing Technologies on Reducing Pesticide Residues
1st International GAP Agriculture and Livestock Congress, 25 - 27 Nisan 2018
Numune alma belirsizliği.
. 4. Ulusal Laboratuvar Akreditasyonu ve Güvenliği Sempozyumu ve Sergisi, İstanbul, Türkiye, 25 Nisan 2018, ss.18
A General Research on Traditional Food in Bursa
4th International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, 19 - 21 Nisan 2018
Protection of Traditional Foods with Geographical Indications
4th International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, 19 - 21 Nisan 2018
The Functional and Sensorial Properties of Angelica Jam from Bursa
4th International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus., 19 - 21 Nisan 2018
Use of ionized radiation in spices.
1st International GAP Agriculture and Livestock Congress, Urfa, Türkiye, 25 Nisan 2018
Qualitative and Quantative Method Validation of Microbiological Tests such as Coliform and L.Monocytogenes in Meat Products
1st South Caucasus Food Analytical Conference, 29 - 30 Mart 2018
Development of the Method of 85 Pesticide Analystes in the Laboratory of Azerbaijan Standardization Institute
1st South Caucasus Food Analytical Conference, 29 - 30 Mart 2018
Coğrafi İşaret Tescilli Gıdaların Türkiye ve Dünya’daki Durumu
3rd ASM International Congress of Agriculture and Environment, 16 - 18 Kasım 2017, ss.123
Coğrafi İşaret Tescilli Gıdaların Analizi ve Denetimi
3rd ASM International Congress of Agriculture and Environment, 16 - 18 Kasım 2017, ss.83
Gıda Güvenliğinin Sağlanmasında Akıllı Ambalaj Uygulamaları
2nd International Mediterranean Science and Engineering Congress (IMSEC 2017), 25 - 27 Ekim 2017, ss.2130
Doğal Antioksidanların Mikroenkapsülasyonu
2nd International Mediterranean Science and Engineering Congress (IMSEC 2017), 25 - 27 Ekim 2017
Gıda Güvenliği Yönetim Sistemleri ve Karşılaştırılması
2nd International Mediterranean Science and Engineering Congress (IMSEC 2017), 25 - 27 Ekim 2017, ss.2133
Seramik ve Cam Malzemelerden Gıdaya Geçebilecek Kimyasal Riskler
2nd International Mediterranean Science and Engineering Congress (IMSEC 2017), 25 - 27 Ekim 2017, ss.2131
Gıda İşlemlerinin Pestisit Kalıntıları Üzerine Etkisi
4. Ulusal Tarım Kongresi, Türkiye, 19 - 22 Ekim 2017
MEYVE SEBZELERİN RAF ÖMRÜNÜN ARTIRILMASI İÇİN MAP TEKNOLOJİSİNİN YENİLEBİLİR FİLM VE KAPLAMALAR İLE BİRLİKTE KULLANILMASI
2rd International Conference on Advanced Engineering Technologies, 21 - 23 Eylül 2017, ss.1582
Effect of Food Processing on Antioxidant Capacity
International Conference on Agriculture, Forest, Food, Sciences, and Technologies, 15 - 17 Mayıs 2017, ss.864
Chemical Migration from Plastic Types of Food Contact Materials
International Conference on Agriculture, Forest, Food, Sciences, and Technologies, 15 - 17 Mayıs 2017, ss.746
Application of Nanotechnology in Food Packaging
International Conference on Agriculture, Forest, Food, Sciences, and Technologies, 15 - 17 Mayıs 2017, ss.1234
Glycerol-Based Process Contaminants in Palm Oil
International Conference on Agriculture, Forest, Food, Sciences, and Technologies, 15 - 17 Mayıs 2017, ss.745
Encapsulation of Bioactive Compounds.
1st International Congress on Medical and Aromatic Plants “Natural and Healthy Life”, 10 - 12 Mayıs 2017
Sherbet as a functional traditional drink
International Congress on Medicinal and Aromatic Plants, 9 - 11 Mayıs 2017
The Fitness for Purpose of Analytical Methods: A Laboratory Guide to Method Validation and Related Topics
Validation in Analytical Science-Current Practices and Future Challanges Workshop, 9 - 10 Mayıs 2016
The Eurachem Method Validation Working Group
Validation in Analytical Science-Current Practices and Future Challanges Workshop, 9 - 10 Mayıs 2016
Science Collaborations Behind Safety in Innovation and Policy Developments
Plenary European Food Contact Materials Reference Laboratory and National Reference Laboratories Network and EURL-FCM Training Workshop, 21 - 22 Eylül 2015
Pestisit analizlerinde numune Alma, numune hazırlama ve numune öğütmenin ölçüm belirsizliğine katkısı
2. Ulusal Laboratuvar Akreditasyonu ve Güvenliği Sempozyumu ve Sergisi, İstanbul, Türkiye, 30 Ekim 2014, ss.33-34
Gıda analiz laboratuvarlarında atıkların depolanması ve bertaraf edilmesi yöntemleri.
Ulusal Laboratuvar Akreditasyonu ve Güvenliği Sempozyumu ve Sergisi, Ankara, Türkiye, 30 Ekim 2014, ss.79-80
Azerbaycanın içmeli su membeleri ve keyfiyet göstericilerine göre qıymetlendirilmesi.
Umumilli Lider Heyder Aliyevin anadan olmasının 91.ci ildönümüne hesr olunmuş XXI Asrda Ekologiya ve Torpagşünaslıq Elmlerinin Aktual Problemleri III Respublika Elmi Konfransı, Baku, Azerbaycan, 07 Mayıs 2014, ss.68
Azerbaycanın içmeli su menbelerinin qıymetlendirilmesi
Umumilli Lider Heyder Aliyevin anadan olmasının 91.ci ildönümüne hesr olunmuş doktorant, magistr ve genc tedqiqtçıların “Kimyanın Aktual Problemleri” VIII Respublika Elmi Konfransı, Baku, Azerbaycan, 07 Mayıs 2014, ss.126
Determination of Aflatoxin Level in Hazelnut Grown in Azerbajian by High Pressure Liquid Chromatography
6th International Symposium on Recent Advances in Food Analysis, 5 - 08 Kasım 2013
Distribution of Pesticide Residue within a Papaya Fruit and Assessment of Sample Preparation Error
6th International Symposium on Recent Advances in Food Analysis, 5 - 08 Kasım 2013
Effects of Mixing Lots on Sampling Uncertainty
EuroFoodChem XVIII, 7 - 10 Mayıs 2013
Method Validation of Heavy Metal Analysis in Pomegranate Juice by Inductively Coupled Plasma- Mass Spectrophtometery
EuroFoodChem XVIII, 7 - 10 Mayıs 2013
Variation of pesticide residues within rows of a field
EuroFoodChem XVIII, İstanbul, Türkiye, 07 Mayıs 2013
F4ST Gıda güvenliği uzmanı eğitimi programı
6thGıda Mühendisliği Kongresi, Antalya, Türkiye, 06 Kasım 2009, ss.57-63
An Innovative E-Learning Training Programme in Food Safety- From Farm to Fork Food Safety Specialist Programme (F4ST) and the Evaluation of First Session Results
IAFP’s Fourth European Symposium, 19 - 21 Kasım 2008
E-öğrenme odaklı gıda güvenliği eğitim programı
Gıda Tarımda Bilişim ve Finans Konferansları, Adana, Türkiye, 05 Kasım 2008
An Innovative E-Learning Training Programme in Food Safety- From Farm to Fork Food Safety Specialist Programme (F4ST).
1st Moniqa International Conference, 8 Ekim - 10 Ağustos 2008, ss.104-14
Tarım ilaçları ve gıda güvenliği AB ile son yasal düzenlemeler
Tarım İlaçları Kongre ve Sergisi, Ankara, Türkiye, 25 Ekim 2007, ss.24-36
F4ST (From Farm to Fork Food Safety Specialists Training) A Real Challenge
IAFP’xxs Third European Symposium on Food Safety-Advancement to Food Safety, 18 - 19 Eylül 2007, ss.10
Application of Technical Requirements of ISO/IEC 17025 into a Routine Aflatoxin Analysis Laboratory
IUPAC XII th International Symposium on Mycotoxins and Phycotoxins, 21 - 25 Mayıs 2007
Uncertainty Sources In Pesticide Residue Analysis.
4th MGPR International Symposium of Pesticides in Food and the Environment in Mediterranean Countries and MGPR Annual Meeting, 21 - 23 Eylül 2005, ss.43
Application of method validation procedures to pesticide residue analyses
4th MGPR International Symposium of Pesticides in Food and the Environment in Mediterranean Countries and MGPR Annual Meeting, Kuşadası, Türkiye, 21 Eylül 2005, ss.116
Uncertainty estimation of sample processing in pesticide residue analysis
4th MGPR International Symposium of Pesticides in Food and the Environment in Mediterranean Countries and MGPR Annual Meeting, Kuşadası, Türkiye, 21 Eylül 2005, ss.65
Investigating influence of extraction time and different sage types on sensory characteristics of a novel functional beverage by RSM
IFT (Institute of Food Technologist) Annual Meeting, Las Vegas, Amerika Birleşik Devletleri, 12 Haziran 2004, ss.185
The use of ethyl acetate in QuEChERS method
5th European Pesticide Residue Workshop, Uppsala, İsveç, 12 Haziran 2004, ss.75
An overview of pesticide regulations and pesticide residue studies in Turkey
5th International Toxicology Congress, Antalya, Türkiye, 23 Nisan 2003, ss.158
Pestisit kalıntılarının kromatografik yöntemlerle analizi
2. Ulusal Kromatografi Kongresi, Kırıkkale, Türkiye, 06 Haziran 2002
Pestisit kalıntı analizlerinde immunokimyasal yöntemlerin kullanılması
Türkiye 7. Gıda Kongresi, Ankara, Türkiye, 22 Mayıs 2002, ss.581-587
Thermal properties of turkey meat emulsions at different temperatures
6th Karlsruhe Nutrition Symposium, Effect of Processing on the Nutritional Quality of Foods, Karlsruhe, Almanya, 21 Ekim 2001, ss.48
Effect of Bulk Density on Thermal Conductivity of Some Food Ingredient
International Conference Physical Methods in Agriculture, 27 - 30 Ağustos 2001, ss.314-318
Thermal properties of turkey meat emulsions at different temperatures
Blacksea and Central Asian Symposium on Food Technology, Ankara, Türkiye, 12 Ekim 2000
Taneli ve toz halindeki gıdaların ısıl iletkenliklerin sıcak tel yöntemiyle ölçümü
E.Ü. Bilim-Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi Proje Sergisi, İzmir, Türkiye, 19 Ekim 1998
Thermal Conductivity Measurements of Granular and Powdered Foods
3rd Karlsruhe Nutrition Symposium European Research Towards Safer and Safer Food, Review and Transfer, 18 - 20 Ekim 1998, ss.451-460
Kitap & Kitap Bölümleri
Gıda Sanayinde Kombucha Biyoselülozunun Değerlendirme Olanakları
Gıda Mühendisliği Alanında Yeni Yaklaşımlar, Gül, H., Hayıt, F., Editör, İksad Yayınevi, ss.67-124, 2022
Role of Encapsulation in Functional Beverages
The Science of Beverages. Biotechnological Progress and Beverage Consumption, Alexandru Grumezescu,Alina Maria Holban, Editör, Academic International Press , Kingston Upon Hull, ss.195-232, 2020
Metodun Geçerli Kılınması ve Doğrulanması için Bilgilendirme Kılavuzu
TURKAK, Ankara, 2019
Mikrobiyolojik analizlerde metotların gecerli kılınması ve doğrulanması
Gıda Mikrobiyolojisi, Kadir Halkman, Editör, Başak Yayınevi, Ankara, ss.445-496, 2019
Meyve ve Sebzelerde Bulunan Pestisit Kalıntılarına Ozonlama İşleminin Etkis
Mühendislikte Güncel Yaklaşımlar, Prof.Dr.Yakup Hameş, Editör, Nobel Yayın Dağıtım, Ankara, ss.291-308, 2018
Gıda Atıklarının ve Yan Ürünlerinin Azaltılmasına Yönelik Değerlendirilme Yöntemleri
Fen Bilimleri ve Matematik Temel Alanı Örnek Araştırmalar, Doç. Dr. Ali Yakar – Doç. Dr. Hüseyin Topaklı, Editör, Nobel Yayın Dağıtım, Ankara, ss.44-76, 2018
Üç Boyutlu Yazıcıların Gıda Alanında Kullanımı
Mühendislikte Güncel Yaklaşımlar, Prof.Dr.Yakup Hameş, Editör, Nobel Akademik, Ankara, ss.271-290, 2018
Çeşitli Gıda Endüstrilerinde Atıkların Özellikleri ve Yasal Düzenlemeler.
Fen Bilimleri ve Matematik Temel Alanı Örnek Araştırmalar, Doç. Dr. Ali Yakar – Doç. Dr. Hüseyin Topaklı, Editör, Nobel Yayın Dağıtım, Ankara, ss.11-46, 2018
The Fitness for Purpose of Analytical Methods – A Laboratory Guide to Method Validation
Eurachem Guide, London, 2014
Modül 4. Fiziksel ve Kimyasal Tehlikeler
Tarladan Çatala Gıda Güvenliği, Samim Saner, Editör, Kalite Sistem Yayınları, İstanbul, ss.383-486, 2010
Modül 1. Gıda Güvenliğine Giriş.
Tarladan Çatala Gıda Güvenliği, Samim Saner, Editör, Kalite Sistem Yayınları, İstanbul, ss.1-97, 2010
Module 1. Introduction to Food Safety
From Farm to Fork Food Safety., Samim Saner, Editör, Kalite Sistem yayınları, İstanbul, ss.1-83, 2010
Module 4. Physical and Chemical Hazards
From Farm to Fork Food Safety., Samim Saner, Editör, Kalite Sistem Yayınları, İstanbul, ss.393-401, 2010
Chapter 34: Industrial drying of foods:
Food Safety, Food Processing and Preservation, UNIDO Technical support to UNIDO Integrated Programmes in the field of agro-related industries: International Study Tour and Workshop Programme, Sena Saklar, Editör, TUBİTAK-MAM/UNIDO, İstanbul, ss.1-35, 2002
Thermal Conductivity of Macaroni Products
Physical Methods in Agriculture, J. Blohovec and M. Kutilek, Editör, Kluwer, London , New York, ss.241-256, 2002