Yayınlar & Eserler

SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler

Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler

Hakemli Kongre / Sempozyum Bildiri Kitaplarında Yer Alan Yayınlar

Gluten Free Kömbe Production

5th INTERNATIONAL CONFERENCE ON GASTRONOMY, NUTRITION AND DIETETICS, Türkiye, 11 - 13 Kasım 2023

Vegan Kalburabastı Üretimi

7th International Gastronomy Tourism Studies Congress – IGTSC2023 (UGTAK23), Türkiye, 28 - 30 Eylül 2023

Gıda atık yönetimi, sürdürülebilir yaklaşımlar ve gıda israfı

International Interdisciplinary Congress Of Women In Science "Diversity, Careers, Interdisciplinarity, Sivas, Türkiye, 13 Ocak 2023, ss.569-581

Termal ve Termal Olmayan Teknolojiler: Meyve ve Sebzelerde Bulunan Pestisit Kalıntıların Azaltılmasına Yönelik Çözümler.

8.Uluslararası Beslenme, Obezite ve Toplum Sağlığı Kongresi, İstanbul, Türkiye, 22 Aralık 2022, ss.325-331

Kestane Unu İlavesi İle Fonksiyonel Simit Geliştirilmesi

Ganud International Conference on Gastronomy, Nutrition and Dietetics-IV, İstanbul, Türkiye, 16 Aralık 2022, ss.93-99

Moringa Oleifera ile Zenginleştirilmiş Kurabiye Üretimi.

International Marmara Sciences Congress (Imascon Autumn 2022), Kocaeli, Türkiye, 09 Aralık 2022

Biosensors for on-site detection of pesticides

5th International Eurasian Conference on Biological and Chemical Sciences, Ankara, Türkiye, 21 Kasım 2022, ss.302

Gıdalarda Bulunan Bulaşan ve Kalıntıların Azaltılmasına Yönelik Güncel Yaklaşımlar

12. Gıda Mühendisliği Öğrenci Kongresi-21-22 Mart 2022, Bursa, Türkiye, 08 Mart 2022

Gıda Laboratuvarlarında Kalite Kontrol Çalışmaları ve Kalite Kontrol Verilerinin Yorumlanması

12. Gıda Mühendisliği Öğrenci Kongresi-21-22 Mart 2022, Bursa, Türkiye, 07 Mart 2022

Meyve ve Sebzelerin Kurutulmasında Güncel Yaklaşımlar

12. Gıda Mühendisliği Öğrenci Kongresi-21-22 Mart 2022, Bursa, Türkiye, 07 Mart 2022

Fırıncılık Ürünlerinde Yumurta İkamesi Kullanımı

12. Gıda Mühendisliği Öğrenci Kongresi-21-22 Mart 2022, Bursa, Türkiye, 07 Mart 2022

Investigation of fatty acid composition including trans fatty acids and erucic acid in selected salty snack foods

2nd International Conference on Raw Materials to Processed Foods, virtual, Türkiye, 03 Haziran 2021, ss.210

Migration of lead and cadmium from ceramic kitchenware and estimation of sampling uncertainty

International Conference on Raw Materials to Processed Foods, virtual, Türkiye, 3 - 04 Haziran 2021, ss.191

Gıda Güve nliğinin Sağlanmasında Güncel Yaklaşımlar: Işınlama Teknolojisi

4. Uluslararası Beslenme Obezite ve Toplum Sağlığı Kongresi, İstanbul, Türkiye, 24 - 25 Aralık 2020

RHEUM RİBES L.(IŞKIN) BİTKİSİNİN FONKSİYONEL ÖZELLİKLERİ VE SAĞLIK ÜZERİNE ETKİLERİ

4th. International Congress on Nutrition Obesity and Community Health., İstanbul, Türkiye, 24 Aralık 2020, ss.495

Moleküler Gastronomi ve Uygulama Alanı

4th. International Congress on Nutrition Obesity and Community Health, İstanbul, Türkiye, 24 Aralık 2020, ss.506

Vegan Beslenme ve Vegan Ürünler

4th. International Congress on Nutrition Obesity and Community Health, İstanbul, Türkiye, 24 Aralık 2020

Sağlıklı Atıştırmalıklar

4th. International Congress on Nutrition Obesity and Community Health, İstanbul, Türkiye, 24 Aralık 2020, ss.495

Gıda Güve nliğinin Sağlanmasında Güncel Yaklaşımlar: Vurgulu Elektrik Alan Teknolojisi

4. Uluslararası Beslenme Obezite ve Toplum Sağlığı Kongresi, İstanbul, Türkiye, 24 - 25 Aralık 2020

Comparison of Extraction Methods on the Fatty Acid Profiles of Tagetes erecta

2nd International Conference on Preventive Medicine, Elazığ, Türkiye, 25 - 28 Kasım 2020, ss.33

Changes in thermal properties of meat products at various cooking stages

4th International Conference on Agro and Food Physics, İstanbul, Türkiye, 16 Mayıs 2000, ss.60

Seramik ve cam malzemelerden gıdaya geçebilecek tehlikeler.

3. Uluslararası Uygulamalı Bilimler Kongresi, Diyarbakır, Türkiye, 28 - 29 Aralık 2019, ss.929-937

Gıda güvenliği standartları

3. Uluslararası Uygulamalı Bilimler Kongresi, Diyarbakır, Türkiye, 28 Aralık 2019, ss.938-944 Sürdürülebilir Kalkınma

Traditional Foods of Bursa and Protection with Georaphical Indications

International Congress on Agriculture and Forestry Research., 8 - 10 Nisan 2019, ss.861-879

Quality Control Procedures in Food Microbiological Testing

https://www.eurachem.org/index.php/events/completed/226-wks-data2018, 14 - 15 Mayıs 2018

Importance of Sampling Step to Interpret Analytical Results in Food Safety Analysis

Eurachem Week 2018: Scientific Workshop on Data, Quality, Analyis and Integrity, 14 - 15 Mayıs 2018

Functional Properties of Fermeneted Turkish Foods and Beverages

4th International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, 19 - 21 Nisan 2018

EuPC/JRC Joint Project on NIAS Identification

Food Contact Plastic Seminar. Ensuring safety of products: Focus on retails and consumers., 19 - 20 Nisan 2018

Numune alma belirsizliği.

. 4. Ulusal Laboratuvar Akreditasyonu ve Güvenliği Sempozyumu ve Sergisi, İstanbul, Türkiye, 25 Nisan 2018, ss.18

A General Research on Traditional Food in Bursa

4th International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, 19 - 21 Nisan 2018

Protection of Traditional Foods with Geographical Indications

4th International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, 19 - 21 Nisan 2018

Use of ionized radiation in spices.

1st International GAP Agriculture and Livestock Congress, Urfa, Türkiye, 25 Nisan 2018

Meyve ve Sebzelerin Raf Ömrünü Artırmak için Güncel Yaklaşımlar

3rd ASM International Congress of Agriculture and Environment, 16 - 18 Kasım 2017, ss.84

Gıda Atıklarının Değerlendirilmesi

3rd ASM International Congress of Agriculture and Environment, 16 - 18 Kasım 2017, ss.84 Sürdürülebilir Kalkınma

Coğrafi İşaret Tescilli Gıdaların Türkiye ve Dünya’daki Durumu

3rd ASM International Congress of Agriculture and Environment, 16 - 18 Kasım 2017, ss.123

Coğrafi İşaret Tescilli Gıdaların Analizi ve Denetimi

3rd ASM International Congress of Agriculture and Environment, 16 - 18 Kasım 2017, ss.83

Gıda Güvenliğinin Sağlanmasında Akıllı Ambalaj Uygulamaları

2nd International Mediterranean Science and Engineering Congress (IMSEC 2017), 25 - 27 Ekim 2017, ss.2130

Doğal Antioksidanların Mikroenkapsülasyonu

2nd International Mediterranean Science and Engineering Congress (IMSEC 2017), 25 - 27 Ekim 2017

Gıda Güvenliği Yönetim Sistemleri ve Karşılaştırılması

2nd International Mediterranean Science and Engineering Congress (IMSEC 2017), 25 - 27 Ekim 2017, ss.2133 Sürdürülebilir Kalkınma

Seramik ve Cam Malzemelerden Gıdaya Geçebilecek Kimyasal Riskler

2nd International Mediterranean Science and Engineering Congress (IMSEC 2017), 25 - 27 Ekim 2017, ss.2131

Effect of Food Processing on Antioxidant Capacity

International Conference on Agriculture, Forest, Food, Sciences, and Technologies, 15 - 17 Mayıs 2017, ss.864

Chemical Migration from Plastic Types of Food Contact Materials

International Conference on Agriculture, Forest, Food, Sciences, and Technologies, 15 - 17 Mayıs 2017, ss.746

Application of Nanotechnology in Food Packaging

International Conference on Agriculture, Forest, Food, Sciences, and Technologies, 15 - 17 Mayıs 2017, ss.1234

Glycerol-Based Process Contaminants in Palm Oil

International Conference on Agriculture, Forest, Food, Sciences, and Technologies, 15 - 17 Mayıs 2017, ss.745

Encapsulation of Bioactive Compounds.

1st International Congress on Medical and Aromatic Plants “Natural and Healthy Life”, 10 - 12 Mayıs 2017

Sherbet as a functional traditional drink

International Congress on Medicinal and Aromatic Plants, 9 - 11 Mayıs 2017

The Eurachem Method Validation Working Group

Validation in Analytical Science-Current Practices and Future Challanges Workshop, 9 - 10 Mayıs 2016

Science Collaborations Behind Safety in Innovation and Policy Developments

Plenary European Food Contact Materials Reference Laboratory and National Reference Laboratories Network and EURL-FCM Training Workshop, 21 - 22 Eylül 2015

Pestisit analizlerinde numune Alma, numune hazırlama ve numune öğütmenin ölçüm belirsizliğine katkısı

2. Ulusal Laboratuvar Akreditasyonu ve Güvenliği Sempozyumu ve Sergisi, İstanbul, Türkiye, 30 Ekim 2014, ss.33-34

Gıda analiz laboratuvarlarında atıkların depolanması ve bertaraf edilmesi yöntemleri.

Ulusal Laboratuvar Akreditasyonu ve Güvenliği Sempozyumu ve Sergisi, Ankara, Türkiye, 30 Ekim 2014, ss.79-80

Azerbaycanın içmeli su membeleri ve keyfiyet göstericilerine göre qıymetlendirilmesi.

Umumilli Lider Heyder Aliyevin anadan olmasının 91.ci ildönümüne hesr olunmuş XXI Asrda Ekologiya ve Torpagşünaslıq Elmlerinin Aktual Problemleri III Respublika Elmi Konfransı, Baku, Azerbaycan, 07 Mayıs 2014, ss.68

Azerbaycanın içmeli su menbelerinin qıymetlendirilmesi

Umumilli Lider Heyder Aliyevin anadan olmasının 91.ci ildönümüne hesr olunmuş doktorant, magistr ve genc tedqiqtçıların “Kimyanın Aktual Problemleri” VIII Respublika Elmi Konfransı, Baku, Azerbaycan, 07 Mayıs 2014, ss.126

F4ST Gıda güvenliği uzmanı eğitimi programı

6thGıda Mühendisliği Kongresi, Antalya, Türkiye, 06 Kasım 2009, ss.57-63 Sürdürülebilir Kalkınma

E-öğrenme odaklı gıda güvenliği eğitim programı

Gıda Tarımda Bilişim ve Finans Konferansları, Adana, Türkiye, 05 Kasım 2008 Sürdürülebilir Kalkınma

Tarım ilaçları ve gıda güvenliği AB ile son yasal düzenlemeler

Tarım İlaçları Kongre ve Sergisi, Ankara, Türkiye, 25 Ekim 2007, ss.24-36 Sürdürülebilir Kalkınma

F4ST (From Farm to Fork Food Safety Specialists Training) A Real Challenge

IAFP’xxs Third European Symposium on Food Safety-Advancement to Food Safety, 18 - 19 Eylül 2007, ss.10

Uncertainty Sources In Pesticide Residue Analysis.

4th MGPR International Symposium of Pesticides in Food and the Environment in Mediterranean Countries and MGPR Annual Meeting, 21 - 23 Eylül 2005, ss.43

Application of method validation procedures to pesticide residue analyses

4th MGPR International Symposium of Pesticides in Food and the Environment in Mediterranean Countries and MGPR Annual Meeting, Kuşadası, Türkiye, 21 Eylül 2005, ss.116

Uncertainty estimation of sample processing in pesticide residue analysis

4th MGPR International Symposium of Pesticides in Food and the Environment in Mediterranean Countries and MGPR Annual Meeting, Kuşadası, Türkiye, 21 Eylül 2005, ss.65

The use of ethyl acetate in QuEChERS method

5th European Pesticide Residue Workshop, Uppsala, İsveç, 12 Haziran 2004, ss.75

An overview of pesticide regulations and pesticide residue studies in Turkey

5th International Toxicology Congress, Antalya, Türkiye, 23 Nisan 2003, ss.158

Pestisit kalıntılarının kromatografik yöntemlerle analizi

2. Ulusal Kromatografi Kongresi, Kırıkkale, Türkiye, 06 Haziran 2002

Pestisit kalıntı analizlerinde immunokimyasal yöntemlerin kullanılması

Türkiye 7. Gıda Kongresi, Ankara, Türkiye, 22 Mayıs 2002, ss.581-587

Thermal properties of turkey meat emulsions at different temperatures

6th Karlsruhe Nutrition Symposium, Effect of Processing on the Nutritional Quality of Foods, Karlsruhe, Almanya, 21 Ekim 2001, ss.48

Effect of Bulk Density on Thermal Conductivity of Some Food Ingredient

International Conference Physical Methods in Agriculture, 27 - 30 Ağustos 2001, ss.314-318

Thermal properties of turkey meat emulsions at different temperatures

Blacksea and Central Asian Symposium on Food Technology, Ankara, Türkiye, 12 Ekim 2000

Taneli ve toz halindeki gıdaların ısıl iletkenliklerin sıcak tel yöntemiyle ölçümü

E.Ü. Bilim-Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi Proje Sergisi, İzmir, Türkiye, 19 Ekim 1998

Thermal Conductivity Measurements of Granular and Powdered Foods

3rd Karlsruhe Nutrition Symposium European Research Towards Safer and Safer Food, Review and Transfer, 18 - 20 Ekim 1998, ss.451-460

Kitap & Kitap Bölümleri

Kitosan bazlı film ve kaplamaların taze meyvelerin raf ömrünün artırılması üzerine etkisi

Gıda Mühendisliği Alanında Güncel Yaklaşımlar, Prof. Dr. Hülya Gül ve Dr. Öğr. Üyesi Fatma Hayıt, Editör, İksad Yayınevi, Ankara, ss.373-402, 2022

Making Cocoa Origin Traceable

Trends in Sustainable Chocolate Production, Galanakis,C.M., Editör, Springer Nature, Berlin, ss.189-228, 2022

Gıda Sanayinde Kombucha Biyoselülozunun Değerlendirme Olanakları

Gıda Mühendisliği Alanında Yeni Yaklaşımlar, Gül, H., Hayıt, F., Editör, İksad Yayınevi, ss.67-124, 2022

Gıda Aromalarının Enkapsülasyonu

Biyolojik Çeşitliliğin Teknoloji ve Çevreyle Etkileşimi Temelinde Güncel Bazı Araştırmalar, Dr. Öğr.Üyesi Cihan Demir,Dr. Rukiye Gezer, Editör, İksad Yayınevi, Ankara, ss.103-132, 2022

Bioactive compound analysis

Innovative Food Analysis, Charis Galanakis, Editör, Elsevier Science, Oxford/Amsterdam , Amsterdam, ss.41-65, 2021

Role of Encapsulation in Functional Beverages

The Science of Beverages. Biotechnological Progress and Beverage Consumption, Alexandru Grumezescu,Alina Maria Holban, Editör, Academic International Press , Kingston Upon Hull, ss.195-232, 2020

Food traceability

Innovative Food Analysis, Charis Galanakis, Editör, Elsevier Science, Oxford/Amsterdam , Alabama, ss.249-268, 2020

Extraction techniques for plant-based bio-active compounds

Natural Bio-active Compounds.Volume 2: Chemistry, Pharmacology and Health Care Practices, Mallappa Kumara Swamy, Mohd Sayeed Akhtar, Editör, Springer, ss.465-492, 2019

Functional and traditional nonalcoholic beverages in Turkey.

The Science of Beverages. Vol. 6. Non-Alcoholic Beverages, ALEXANDRU MIHAI GRUMEZESCU, ALINA MARIA HOLBAN, Editör, Elsevier, Kinglington, ss.483-513, 2019

Meyve ve Sebzelerde Bulunan Pestisit Kalıntılarına Ozonlama İşleminin Etkis

Mühendislikte Güncel Yaklaşımlar, Prof.Dr.Yakup Hameş, Editör, Nobel Yayın Dağıtım, Ankara, ss.291-308, 2018

Gıda Atıklarının ve Yan Ürünlerinin Azaltılmasına Yönelik Değerlendirilme Yöntemleri

Fen Bilimleri ve Matematik Temel Alanı Örnek Araştırmalar, Doç. Dr. Ali Yakar – Doç. Dr. Hüseyin Topaklı, Editör, Nobel Yayın Dağıtım, Ankara, ss.44-76, 2018

Üç Boyutlu Yazıcıların Gıda Alanında Kullanımı

Mühendislikte Güncel Yaklaşımlar, Prof.Dr.Yakup Hameş, Editör, Nobel Akademik, Ankara, ss.271-290, 2018

Çeşitli Gıda Endüstrilerinde Atıkların Özellikleri ve Yasal Düzenlemeler.

Fen Bilimleri ve Matematik Temel Alanı Örnek Araştırmalar, Doç. Dr. Ali Yakar – Doç. Dr. Hüseyin Topaklı, Editör, Nobel Yayın Dağıtım, Ankara, ss.11-46, 2018

Modül 4. Fiziksel ve Kimyasal Tehlikeler

Tarladan Çatala Gıda Güvenliği, Samim Saner, Editör, Kalite Sistem Yayınları, İstanbul, ss.383-486, 2010 Sürdürülebilir Kalkınma

Modül 1. Gıda Güvenliğine Giriş.

Tarladan Çatala Gıda Güvenliği, Samim Saner, Editör, Kalite Sistem Yayınları, İstanbul, ss.1-97, 2010 Sürdürülebilir Kalkınma

Module 1. Introduction to Food Safety

From Farm to Fork Food Safety., Samim Saner, Editör, Kalite Sistem yayınları, İstanbul, ss.1-83, 2010

Module 4. Physical and Chemical Hazards

From Farm to Fork Food Safety., Samim Saner, Editör, Kalite Sistem Yayınları, İstanbul, ss.393-401, 2010

Chapter 34: Industrial drying of foods:

Food Safety, Food Processing and Preservation, UNIDO Technical support to UNIDO Integrated Programmes in the field of agro-related industries: International Study Tour and Workshop Programme, Sena Saklar, Editör, TUBİTAK-MAM/UNIDO, İstanbul, ss.1-35, 2002

Thermal Conductivity of Macaroni Products

Physical Methods in Agriculture, J. Blohovec and M. Kutilek, Editör, Kluwer, London , New York, ss.241-256, 2002

Metrikler

Yayın

168

Atıf (WoS)

160

H-İndeks (WoS)

9

Atıf (Scopus)

181

H-İndeks (Scopus)

8

Atıf (Scholar)

1191

H-İndeks (Scholar)

10

Atıf (TrDizin)

21

H-İndeks (TrDizin)

3

Proje

19

Fikri Mülkiyet

11

Tez Danışmanlığı

11

Açık Erişim

6
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları