Makaleler
51
Tümü (51)
SCI-E, SSCI, AHCI (28)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (28)
Scopus (29)
TRDizin (12)
Diğer Yayınlar (12)
5. Termiye Unuyla Zenginleştirilmiş Kandil Simidi: Geleneksel Lezzetlere Yenilikçi Bir Dokunuş
AYDIN GASTRONOMY
, cilt.9, sa.2, ss.339-351, 2025 (Hakemli Dergi)
20. Bioaccessibility of total phenolics and antioxidant activity of melon slices dried in a heat pump drying system
Journal of Food Measurement and Characterization
, cilt.16, sa.3, ss.2154-2171, 2022 (SCI-Expanded, Scopus)
21. MATHEMATICAL MODELLING AND OPTIMIZATION OF MELON SLICE DRYING WITH RESPONSE SURFACE METHODOLOGY IN A HEAT PUMP DRYING SYSTEM
Latin American Applied Research
, cilt.52, sa.2, ss.101-110, 2022 (SCI-Expanded)
28. Nar Suyu ve Yeşil Çay İlaveli Kalorisi Azaltılmış Fonksiyonel Geleneksel Karışık Meyve Marmelatı Üretimi
AKADEMIK GIDA
, cilt.18, sa.2, ss.143-155, 2020 (Hakemli Dergi)
30. Geleneksel Anjelika reçelinin toplam antioksidan kapasite, toplam fenolik madde ve in vitro sindirim modeli ile biyoerişilebilirliğinin belirlenmesi
GIDA
, cilt.45, sa.1, ss.171-181, 2020 (Hakemli Dergi)
31. Geleneksel Anjelika (Melek Otu) Reçelinin Fizikokimyasal ve Duyusal Özellikleri
AKADEMIK GIDA
, cilt.17, sa.4, ss.485-496, 2019 (Hakemli Dergi)
33. Gıda İşleme Süreçlerinin Pestisit Kalıntıları Üzerine Etkisi ve İşleme Faktörleri
Gıda ve yem bilimi-teknolojisi dergisi
, cilt.19, sa.15, ss.42-54, 2018 (Hakemli Dergi)
34. Uncertainty of pesticide residue concentration determined from ordinary and weighted linear regression curve
FOOD ADDITIVES AND CONTAMINANTS PART A-CHEMISTRY ANALYSIS CONTROL EXPOSURE & RISK ASSESSMENT
, cilt.35, sa.7, ss.1324-1339, 2018 (SCI-Expanded, Scopus)
35. Application of Nanotechnology in Food Packaging
Eurasian Journal of Food and Technology
, cilt.1, sa.2, ss.59-66, 2017 (Hakemli Dergi)
37. Glycerol-Based Process Contaminants in Palm Oil
Eurasian Journal of Food and Technology
, cilt.1, sa.1, ss.17-23, 2017 (Hakemli Dergi)
38. Chemical Migration from Plastic Types of Food Contact Materials
Eurasian Journal of Food and Technology
, cilt.1, sa.1, ss.24-34, 2017 (Hakemli Dergi)
39. Coğrafi İşaret Tescilli Gıdaların Türkiye ve Dünya’daki Durumu
Academia Journal of Engineering and Applied Sciences
, ss.190-198, 2017 (Hakemli Dergi)
42. Estimation of the uncertainties of extraction and clean-up steps in pesticide residue analysis of plant commodities
FOOD ADDITIVES AND CONTAMINANTS PART A-CHEMISTRY ANALYSIS CONTROL EXPOSURE & RISK ASSESSMENT
, cilt.30, sa.2, ss.308-320, 2013 (SCI-Expanded, Scopus)
43. Uncertainty of the sample size reduction step in pesticide residue analysis of large-sized crops
FOOD ADDITIVES AND CONTAMINANTS PART A-CHEMISTRY ANALYSIS CONTROL EXPOSURE & RISK ASSESSMENT
, cilt.30, sa.1, ss.116-126, 2013 (SCI-Expanded, Scopus)
46. Gıda muhafazasında yeni teknolojilerin kullanımı
Gıda Guvenligi Dergisi.
, cilt.1, ss.50-54, 2008 (Hakemli Dergi)
47. F4ST tarladan çatala gıda güvenliği eğitimi programı- F4ST’nin 1. dönem sonuçlarının değerlendirilmesi
Dünya Gıda Dergisi
, cilt.10, ss.42-46, 2008 (Hakemli Dergi)
48. Pestisitlerin ulusal ve uluslararası mevzuatı ve Türkiye’de pestisit kalıntı çalışmaları
Dünya Gıda
, cilt.7, ss.78-86, 2003 (Hakemli Dergi)
49. Pestisit kalıntılarının önemi
Dünya Gıda
, cilt.1, ss.86-87, 2003 (Hakemli Dergi)
50. Pestisist kalıntı analizlerinde kromatografik yöntemelerin kullanılması
Dünya Gıda
, cilt.11, ss.69-72, 2002 (Hakemli Dergi)
51. Rüzgar enerjisi ve gıda işlemede rüzgar enerjisinin kullanımı.
Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dergisi.
, cilt.15, ss.195-201, 1997 (Hakemli Dergi)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
117
2. Kahve Kaynaklı Biyoaktiflerin Enkapsülasyonu: Teknolojik Yaklaşımlar ve Gıda Uygulamaları
3. Ulusal Kahve Sempozyumu., Mersin, Türkiye, 27 Ağustos 2025, (Özet Bildiri)
3. Effects of electrolyzed water application on the removal of pesticide residues
8. International Food, Agriculture and Veterinary Sciences Congress, Konya, Türkiye, 29 Mayıs 2025, (Özet Bildiri)
4. Validation and Uncertainty Assessment of Sampling Syeps in Complex Food Matrix Analysis.
Eurachem Workshop, Complex Matrices: Applications, Laboratory standards and Accreditation, EURACHEM WEEK, İngiltere, 26 Mayıs 2025, (Özet Bildiri)
5. Green biorefining of walnut shells into polyphenol-rich extracts using, ultrasound-assisted, enzyme-assisted and pressurized liquid extraction methods
FULLRECO4US Basel 2025 Conference, Basel, İsviçre, 05 Mayıs 2025, (Özet Bildiri)
6. Numune Alma İşlemini İçeren Ölçüm Prosedürlerinde Geçerli Kılma (Validasyon)
6. Ulusal Laboratuvar Akreditasyonu ve Güvenliği Sempozyumu ve Sergisi, İstanbul, Türkiye, 16 - 18 Nisan 2025, (Özet Bildiri)
14. Fungal foods: Balancing innovation with regulatory compliance and safety
XV International Scientific Agriculture Symposium (Agrosym 2024), Sarajevo, Bosna-Hersek, 10 - 13 Ekim 2024, ss.429, (Özet Bildiri)
15. Ensuring safe dried foods: Strategies for mycotoxin prevention and control
XV International Scientific Agriculture Symposium (Agrosym 2024), Sarajevo, Bosna-Hersek, 10 - 13 Ekim 2024, ss.428, (Özet Bildiri)
16. Application of artificial intelligence in food: The future of nutrition and sustainability
34th International Scientific-Expert Conference of Agriculture and Food Industry (Agriconference), Bosna-Hersek, 10 - 11 Ekim 2024, Sarajevo, Bosna-Hersek, 9 - 11 Ekim 2024, ss.62, (Özet Bildiri)
17. Evaluation of pomological, physicochemical, and sensory characteristics of walnut (Juglans regia L.) cultivars
Consumer and Sensory Sciences Conference (CONSENSE), İstanbul, Türkiye, 02 Ekim 2024, (Özet Bildiri)
24. Ön İşlemlerin Kırmızı Pancar (Beta vulgaris L.) Pestilinin Kurutma Kinetiği ve Kalite Parametreleri Üzerindeki Etkilerinin Araştırılması
2nd International Conference on Engineering, Natural and Social Sciences, Konya, Türkiye, 4 - 06 Nisan 2023, ss.482-492, (Tam Metin Bildiri)
25. Kullanılmış kahve telvesi ile fonksiyonel makarna üretimi
5. Uluslararasi Gıda, Tarım Ve Veteriner Bilimleri Kongresi., Türkiye, 17 Mart 2023, (Özet Bildiri)
26. Gıda atık yönetimi, sürdürülebilir yaklaşımlar ve gıda israfı
International Interdisciplinary Congress Of Women In Science "Diversity, Careers, Interdisciplinarity, Sivas, Türkiye, 13 Ocak 2023, ss.569-581, (Tam Metin Bildiri)
31. Geleneksel olarak tüketilen atıştırmalıklarda duyusal kalite parametrelerinin değerlendirilmesi
5. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Bursa, Türkiye, 22 - 24 Kasım 2022, (Özet Bildiri)
33. Investigating the effect of harvest season on the bioaccessibility of bee pollen polyphenols by ultra-high performance liquid chromatography tandem mass spectrometry
6th International Symposium on Phytochemicals in Medicine and Food (6-ISPMF), Çin, 05 Ağustos 2022, (Özet Bildiri)
35. Gıdalarda Bulunan Bulaşan ve Kalıntıların Azaltılmasına Yönelik Güncel Yaklaşımlar
12. Gıda Mühendisliği Öğrenci Kongresi-21-22 Mart 2022, Bursa, Türkiye, 08 Mart 2022, (Özet Bildiri)
36. Gıda Laboratuvarlarında Kalite Kontrol Çalışmaları ve Kalite Kontrol Verilerinin Yorumlanması
12. Gıda Mühendisliği Öğrenci Kongresi-21-22 Mart 2022, Bursa, Türkiye, 07 Mart 2022, (Özet Bildiri)
37. Arı Ürünleri ile Zenginleştirilmiş Karabuğday Granola Üretiminin Yüzey Yanıt (RSM) Yöntemiyle Optimizasyonu
12. Gıda Mühendisliği Öğrenci Kongresi-21-22 Mart 2022, Bursa, Türkiye, 07 Mart 2022, (Özet Bildiri)
38. Fırıncılık Ürünlerinde Yumurta İkamesi Kullanımı
12. Gıda Mühendisliği Öğrenci Kongresi-21-22 Mart 2022, Bursa, Türkiye, 07 Mart 2022, (Özet Bildiri)
39. Meyve ve Sebzelerin Kurutulmasında Güncel Yaklaşımlar
12. Gıda Mühendisliği Öğrenci Kongresi-21-22 Mart 2022, Bursa, Türkiye, 07 Mart 2022, (Özet Bildiri)
43. Gıda Güve nliğinin Sağlanmasında Güncel Yaklaşımlar: Işınlama Teknolojisi
4. Uluslararası Beslenme Obezite ve Toplum Sağlığı Kongresi, İstanbul, Türkiye, 24 - 25 Aralık 2020, (Tam Metin Bildiri)
45. Assessment of the elemental content and bioaccessibility of Matthiola incana by ICP-MS
2nd International Conference on Preventive Medicine, Elazığ, Türkiye, 25 - 28 Kasım 2020, ss.37, (Özet Bildiri)
48. Gıda Güve nliğinin Sağlanmasında Güncel Yaklaşımlar: Vurgulu Elektrik Alan Teknolojisi
4. Uluslararası Beslenme Obezite ve Toplum Sağlığı Kongresi, İstanbul, Türkiye, 24 - 25 Aralık 2020, (Tam Metin Bildiri)
49. Comparison of Extraction Methods on the Fatty Acid Profiles of Tagetes erecta
2nd International Conference on Preventive Medicine, Elazığ, Türkiye, 25 - 28 Kasım 2020, ss.33, (Özet Bildiri)
50. Determination of the elemental content of Tagetes erecta by ICP-MS and investigation of the potential effects on the organism by in-vitro digestibility studies
2nd International Conference on Preventive Medicine, Elazığ, Türkiye, 25 - 28 Aralık 2020, ss.26, (Özet Bildiri)
51. Changes in thermal properties of meat products at various cooking stages
4th International Conference on Agro and Food Physics, İstanbul, Türkiye, 16 Mayıs 2000, ss.60, (Özet Bildiri)
53. Gıda güvenliği standartları
3. Uluslararası Uygulamalı Bilimler Kongresi, Diyarbakır, Türkiye, 28 Aralık 2019, ss.938-944, (Tam Metin Bildiri)
54. Traditional Foods of Bursa and Protection with Georaphical Indications
International Congress on Agriculture and Forestry Research., 8 - 10 Nisan 2019, ss.861-879, (Tam Metin Bildiri)
56. Quality Control Procedures in Food Microbiological Testing
https://www.eurachem.org/index.php/events/completed/226-wks-data2018, 14 - 15 Mayıs 2018, (Özet Bildiri)
57. Benchmarking of the Food Safety Management Systems for Food Packaging Materials: ISO 22000, IFS and BRC
International Agricultural Science Congress, 9 - 12 Mayıs 2018, (Özet Bildiri)
58. Food Safety and Quality Issues in Organic Farming
International Agricultural Science Congress, 9 - 12 Mayıs 2018, (Özet Bildiri)
59. EuPC/JRC Joint Project on NIAS Identification
Food Contact Plastic Seminar. Ensuring safety of products: Focus on retails and consumers., 19 - 20 Nisan 2018, (Özet Bildiri)
60. The Effect of Ozonation Process on Pesticide Residues in Fruit and Vegetable
1st International GAP Agriculture and Livestock Congress, 25 - 27 Nisan 2018, (Özet Bildiri)
61. Effect of Non-Thermal Food Processing Technologies on Reducing Pesticide Residues
1st International GAP Agriculture and Livestock Congress, 25 - 27 Nisan 2018, (Özet Bildiri)
62. Functional Properties of Fermeneted Turkish Foods and Beverages
4th International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, 19 - 21 Nisan 2018, (Özet Bildiri)
63. Numune alma belirsizliği.
. 4. Ulusal Laboratuvar Akreditasyonu ve Güvenliği Sempozyumu ve Sergisi, İstanbul, Türkiye, 25 Nisan 2018, ss.18, (Özet Bildiri)
64. The Functional and Sensorial Properties of Angelica Jam from Bursa
4th International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus., 19 - 21 Nisan 2018, (Özet Bildiri)
65. Use of ionized radiation in spices.
1st International GAP Agriculture and Livestock Congress, Urfa, Türkiye, 25 Nisan 2018, (Özet Bildiri)
66. A General Research on Traditional Food in Bursa
4th International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, 19 - 21 Nisan 2018, (Özet Bildiri)
67. Protection of Traditional Foods with Geographical Indications
4th International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, 19 - 21 Nisan 2018, (Özet Bildiri)
68. Development of the Method of 85 Pesticide Analystes in the Laboratory of Azerbaijan Standardization Institute
1st South Caucasus Food Analytical Conference, 29 - 30 Mart 2018, (Özet Bildiri)
69. Qualitative and Quantative Method Validation of Microbiological Tests such as Coliform and L.Monocytogenes in Meat Products
1st South Caucasus Food Analytical Conference, 29 - 30 Mart 2018, (Özet Bildiri)
70. Coğrafi İşaret Tescilli Gıdaların Türkiye ve Dünya’daki Durumu
3rd ASM International Congress of Agriculture and Environment, 16 - 18 Kasım 2017, ss.123, (Özet Bildiri)
71. Coğrafi İşaret Tescilli Gıdaların Analizi ve Denetimi
3rd ASM International Congress of Agriculture and Environment, 16 - 18 Kasım 2017, ss.83, (Özet Bildiri)
74. Seramik ve Cam Malzemelerden Gıdaya Geçebilecek Kimyasal Riskler
2nd International Mediterranean Science and Engineering Congress (IMSEC 2017), 25 - 27 Ekim 2017, ss.2131, (Özet Bildiri)
75. Doğal Antioksidanların Mikroenkapsülasyonu
2nd International Mediterranean Science and Engineering Congress (IMSEC 2017), 25 - 27 Ekim 2017, (Özet Bildiri)
76. Gıda Güvenliği Yönetim Sistemleri ve Karşılaştırılması
2nd International Mediterranean Science and Engineering Congress (IMSEC 2017), 25 - 27 Ekim 2017, ss.2133, (Özet Bildiri)
77. Gıda Güvenliğinin Sağlanmasında Akıllı Ambalaj Uygulamaları
2nd International Mediterranean Science and Engineering Congress (IMSEC 2017), 25 - 27 Ekim 2017, ss.2130, (Özet Bildiri)
78. Gıda İşlemlerinin Pestisit Kalıntıları Üzerine Etkisi
4. Ulusal Tarım Kongresi, Türkiye, 19 - 22 Ekim 2017, (Özet Bildiri)
79. MEYVE SEBZELERİN RAF ÖMRÜNÜN ARTIRILMASI İÇİN MAP TEKNOLOJİSİNİN YENİLEBİLİR FİLM VE KAPLAMALAR İLE BİRLİKTE KULLANILMASI
2rd International Conference on Advanced Engineering Technologies, 21 - 23 Eylül 2017, ss.1582, (Özet Bildiri)
80. Effect of Food Processing on Antioxidant Capacity
International Conference on Agriculture, Forest, Food, Sciences, and Technologies, 15 - 17 Mayıs 2017, ss.864, (Özet Bildiri)
81. Glycerol-Based Process Contaminants in Palm Oil
International Conference on Agriculture, Forest, Food, Sciences, and Technologies, 15 - 17 Mayıs 2017, ss.745, (Özet Bildiri)
82. Application of Nanotechnology in Food Packaging
International Conference on Agriculture, Forest, Food, Sciences, and Technologies, 15 - 17 Mayıs 2017, ss.1234, (Özet Bildiri)
83. Chemical Migration from Plastic Types of Food Contact Materials
International Conference on Agriculture, Forest, Food, Sciences, and Technologies, 15 - 17 Mayıs 2017, ss.746, (Özet Bildiri)
84. Encapsulation of Bioactive Compounds.
1st International Congress on Medical and Aromatic Plants “Natural and Healthy Life”, 10 - 12 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)
85. Sherbet as a functional traditional drink
International Congress on Medicinal and Aromatic Plants, 9 - 11 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)
86. The Fitness for Purpose of Analytical Methods: A Laboratory Guide to Method Validation and Related Topics
Validation in Analytical Science-Current Practices and Future Challanges Workshop, 9 - 10 Mayıs 2016, (Özet Bildiri)
87. The Eurachem Method Validation Working Group
Validation in Analytical Science-Current Practices and Future Challanges Workshop, 9 - 10 Mayıs 2016, (Özet Bildiri)
88. Science Collaborations Behind Safety in Innovation and Policy Developments
Plenary European Food Contact Materials Reference Laboratory and National Reference Laboratories Network and EURL-FCM Training Workshop, 21 - 22 Eylül 2015, (Özet Bildiri)
89. Pestisit analizlerinde numune Alma, numune hazırlama ve numune öğütmenin ölçüm belirsizliğine katkısı
2. Ulusal Laboratuvar Akreditasyonu ve Güvenliği Sempozyumu ve Sergisi, İstanbul, Türkiye, 30 Ekim 2014, ss.33-34, (Özet Bildiri)
90. Gıda analiz laboratuvarlarında atıkların depolanması ve bertaraf edilmesi yöntemleri.
Ulusal Laboratuvar Akreditasyonu ve Güvenliği Sempozyumu ve Sergisi, Ankara, Türkiye, 30 Ekim 2014, ss.79-80, (Özet Bildiri)
91. Azerbaycanın içmeli su membeleri ve keyfiyet göstericilerine göre qıymetlendirilmesi.
Umumilli Lider Heyder Aliyevin anadan olmasının 91.ci ildönümüne hesr olunmuş XXI Asrda Ekologiya ve Torpagşünaslıq Elmlerinin Aktual Problemleri III Respublika Elmi Konfransı, Baku, Azerbaycan, 07 Mayıs 2014, ss.68, (Özet Bildiri)
92. Azerbaycanın içmeli su menbelerinin qıymetlendirilmesi
Umumilli Lider Heyder Aliyevin anadan olmasının 91.ci ildönümüne hesr olunmuş doktorant, magistr ve genc tedqiqtçıların “Kimyanın Aktual Problemleri” VIII Respublika Elmi Konfransı, Baku, Azerbaycan, 07 Mayıs 2014, ss.126, (Özet Bildiri)
93. Determination of Aflatoxin Level in Hazelnut Grown in Azerbajian by High Pressure Liquid Chromatography
6th International Symposium on Recent Advances in Food Analysis, 5 - 08 Kasım 2013, (Özet Bildiri)
94. Distribution of Pesticide Residue within a Papaya Fruit and Assessment of Sample Preparation Error
6th International Symposium on Recent Advances in Food Analysis, 5 - 08 Kasım 2013, (Özet Bildiri)
95. Effects of Mixing Lots on Sampling Uncertainty
EuroFoodChem XVIII, 7 - 10 Mayıs 2013, (Özet Bildiri)
96. Method Validation of Heavy Metal Analysis in Pomegranate Juice by Inductively Coupled Plasma- Mass Spectrophtometery
EuroFoodChem XVIII, 7 - 10 Mayıs 2013, (Özet Bildiri)
97. Variation of pesticide residues within rows of a field
EuroFoodChem XVIII, İstanbul, Türkiye, 07 Mayıs 2013, (Özet Bildiri)
98. F4ST Gıda güvenliği uzmanı eğitimi programı
6thGıda Mühendisliği Kongresi, Antalya, Türkiye, 06 Kasım 2009, ss.57-63, (Tam Metin Bildiri)
99. An Innovative E-Learning Training Programme in Food Safety- From Farm to Fork Food Safety Specialist Programme (F4ST) and the Evaluation of First Session Results
IAFP’s Fourth European Symposium, 19 - 21 Kasım 2008, (Özet Bildiri)
100. E-öğrenme odaklı gıda güvenliği eğitim programı
Gıda Tarımda Bilişim ve Finans Konferansları, Adana, Türkiye, 05 Kasım 2008, (Özet Bildiri)
101. An Innovative E-Learning Training Programme in Food Safety- From Farm to Fork Food Safety Specialist Programme (F4ST).
1st Moniqa International Conference, 8 Ekim - 10 Ağustos 2008, ss.104-14, (Özet Bildiri)
102. Tarım ilaçları ve gıda güvenliği AB ile son yasal düzenlemeler
Tarım İlaçları Kongre ve Sergisi, Ankara, Türkiye, 25 Ekim 2007, ss.24-36, (Tam Metin Bildiri)
103. F4ST (From Farm to Fork Food Safety Specialists Training) A Real Challenge
IAFP’xxs Third European Symposium on Food Safety-Advancement to Food Safety, 18 - 19 Eylül 2007, ss.10, (Özet Bildiri)
104. Application of Technical Requirements of ISO/IEC 17025 into a Routine Aflatoxin Analysis Laboratory
IUPAC XII th International Symposium on Mycotoxins and Phycotoxins, 21 - 25 Mayıs 2007, (Özet Bildiri)
105. Uncertainty Sources In Pesticide Residue Analysis.
4th MGPR International Symposium of Pesticides in Food and the Environment in Mediterranean Countries and MGPR Annual Meeting, 21 - 23 Eylül 2005, ss.43, (Özet Bildiri)
106. Application of method validation procedures to pesticide residue analyses
4th MGPR International Symposium of Pesticides in Food and the Environment in Mediterranean Countries and MGPR Annual Meeting, Kuşadası, Türkiye, 21 Eylül 2005, ss.116, (Özet Bildiri)
107. Uncertainty estimation of sample processing in pesticide residue analysis
4th MGPR International Symposium of Pesticides in Food and the Environment in Mediterranean Countries and MGPR Annual Meeting, Kuşadası, Türkiye, 21 Eylül 2005, ss.65, (Özet Bildiri)
108. Investigating influence of extraction time and different sage types on sensory characteristics of a novel functional beverage by RSM
IFT (Institute of Food Technologist) Annual Meeting, Las Vegas, Amerika Birleşik Devletleri, 12 Haziran 2004, ss.185, (Özet Bildiri)
109. The use of ethyl acetate in QuEChERS method
5th European Pesticide Residue Workshop, Uppsala, İsveç, 12 Haziran 2004, ss.75, (Özet Bildiri)
110. An overview of pesticide regulations and pesticide residue studies in Turkey
5th International Toxicology Congress, Antalya, Türkiye, 23 Nisan 2003, ss.158, (Özet Bildiri)
111. Pestisit kalıntılarının kromatografik yöntemlerle analizi
2. Ulusal Kromatografi Kongresi, Kırıkkale, Türkiye, 06 Haziran 2002, (Özet Bildiri)
112. Pestisit kalıntı analizlerinde immunokimyasal yöntemlerin kullanılması
Türkiye 7. Gıda Kongresi, Ankara, Türkiye, 22 Mayıs 2002, ss.581-587, (Tam Metin Bildiri)
113. Thermal properties of turkey meat emulsions at different temperatures
6th Karlsruhe Nutrition Symposium, Effect of Processing on the Nutritional Quality of Foods, Karlsruhe, Almanya, 21 Ekim 2001, ss.48, (Özet Bildiri)
114. Effect of Bulk Density on Thermal Conductivity of Some Food Ingredient
International Conference Physical Methods in Agriculture, 27 - 30 Ağustos 2001, ss.314-318, (Tam Metin Bildiri)
115. Thermal properties of turkey meat emulsions at different temperatures
Blacksea and Central Asian Symposium on Food Technology, Ankara, Türkiye, 12 Ekim 2000, (Özet Bildiri)
116. Thermal Conductivity Measurements of Granular and Powdered Foods
3rd Karlsruhe Nutrition Symposium European Research Towards Safer and Safer Food, Review and Transfer, 18 - 20 Ekim 1998, ss.451-460, (Tam Metin Bildiri)
117. Taneli ve toz halindeki gıdaların ısıl iletkenliklerin sıcak tel yöntemiyle ölçümü
E.Ü. Bilim-Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi Proje Sergisi, İzmir, Türkiye, 19 Ekim 1998, (Özet Bildiri)
Kitaplar
41
3. Fonksiyonel Bir Atıştırmalık: Pestil
Ziraat, Orman ve Su Ürünleri Alanında Akademik Çalışmalar VII, BEYCİOĞLU TAHSİN, Editör, İksad Yayınları, ss.113-138, 2024
4. Gıdaların Kurutulmasında ve Ön İşlem Uygulamalarında Kullanılan Yenilikçi Yöntemler
Ziraat, Orman ve Su Ürünleri Alanında Akademik Çalışmalar VII, BEYCİOĞLU TAHSİN, Editör, İksad Yayınları, ss.61-112, 2024
5. Gıda Güvenliğinin Tarihsel Gelişimi.
İnalcık ve Oğuzoğlu Anısına Osmanlı Dvleti’nin Kuruluşundan Cumhuriyet Türkiye’sine Yalakova’dan Yalova’ya, KARABAĞ ARSLAN HACER, Karaarslan Yusuf Ziya, Editör, EKİN YAYINEVİ, Ankara, ss.436-453, 2024
6. Vegan Kalburabastı Üretimi
Sofradaki Bilim ve Lezzetteki Sanat: Gastronomiye Kapsamlı Bir Bakış, SÖKMEN Alptekin, AYDIN Çağdaş, Editör, Detay Anatolia Akademik Yayıncılık Ltd. Şti., Ankara, ss.129-141, 2024
7. Gıda Güvenliğinin Tarihsel Gelişimi
OSMANLI DEVLETİ'NİN KURULUŞUNDAN CUMHURİYET TÜRKİYE'SİNE YALAKOVA'DAN YALOVA'YA 2024, , Editör, Ekin Yayınevi, ss.436-454, 2024
12. Gıda Sanayinde Kombucha Biyoselülozunun Değerlendirme Olanakları
Gıda Mühendisliği Alanında Yeni Yaklaşımlar, Gül, H., Hayıt, F., Editör, İksad Yayınevi, ss.67-124, 2022
17. Role of Encapsulation in Functional Beverages
The Science of Beverages. Biotechnological Progress and Beverage Consumption, Alexandru Grumezescu,Alina Maria Holban, Editör, Academic International Press , Kingston Upon Hull, ss.195-232, 2020
22. Metodun Geçerli Kılınması ve Doğrulanması için Bilgilendirme Kılavuzu
TURKAK, Ankara, 2019
23. Mikrobiyolojik analizlerde metotların gecerli kılınması ve doğrulanması
Gıda Mikrobiyolojisi, Kadir Halkman, Editör, Başak Yayınevi, Ankara, ss.445-496, 2019
26. Çeşitli Gıda Endüstrilerinde Atıkların Özellikleri ve Yasal Düzenlemeler.
Fen Bilimleri ve Matematik Temel Alanı Örnek Araştırmalar, Doç. Dr. Ali Yakar – Doç. Dr. Hüseyin Topaklı, Editör, Nobel Yayın Dağıtım, Ankara, ss.11-46, 2018
27. Meyve ve Sebzelerde Bulunan Pestisit Kalıntılarına Ozonlama İşleminin Etkis
Mühendislikte Güncel Yaklaşımlar, Prof.Dr.Yakup Hameş, Editör, Nobel Yayın Dağıtım, Ankara, ss.291-308, 2018
28. Gıda Atıklarının ve Yan Ürünlerinin Azaltılmasına Yönelik Değerlendirilme Yöntemleri
Fen Bilimleri ve Matematik Temel Alanı Örnek Araştırmalar, Doç. Dr. Ali Yakar – Doç. Dr. Hüseyin Topaklı, Editör, Nobel Yayın Dağıtım, Ankara, ss.44-76, 2018
29. Üç Boyutlu Yazıcıların Gıda Alanında Kullanımı
Mühendislikte Güncel Yaklaşımlar, Prof.Dr.Yakup Hameş, Editör, Nobel Akademik, Ankara, ss.271-290, 2018
31. The Fitness for Purpose of Analytical Methods – A Laboratory Guide to Method Validation
Eurachem Guide, London, 2014
36. Modül 1. Gıda Güvenliğine Giriş.
Tarladan Çatala Gıda Güvenliği, Samim Saner, Editör, Kalite Sistem Yayınları, İstanbul, ss.1-97, 2010
37. Module 1. Introduction to Food Safety
From Farm to Fork Food Safety., Samim Saner, Editör, Kalite Sistem yayınları, İstanbul, ss.1-83, 2010
38. Module 4. Physical and Chemical Hazards
From Farm to Fork Food Safety., Samim Saner, Editör, Kalite Sistem Yayınları, İstanbul, ss.393-401, 2010
39. Modül 4. Fiziksel ve Kimyasal Tehlikeler
Tarladan Çatala Gıda Güvenliği, Samim Saner, Editör, Kalite Sistem Yayınları, İstanbul, ss.383-486, 2010
40. Chapter 34: Industrial drying of foods:
Food Safety, Food Processing and Preservation, UNIDO Technical support to UNIDO Integrated Programmes in the field of agro-related industries: International Study Tour and Workshop Programme, Sena Saklar, Editör, TUBİTAK-MAM/UNIDO, İstanbul, ss.1-35, 2002
41. Thermal Conductivity of Macaroni Products
Physical Methods in Agriculture, J. Blohovec and M. Kutilek, Editör, Kluwer, London , New York, ss.241-256, 2002
Metrikler
Yayın (WoS)
28
Yayın (Scopus)
29
Atıf (WoS)
2028
H-İndeks (WoS)
11
Atıf (Scopus)
251
H-İndeks (Scopus)
9
Atıf (Scholar)
4894
H-İndeks (Scholar)
17
Atıf (TrDizin)
32
H-İndeks (TrDizin)
3
Atıf (Sobiad)
175
H-İndeks (Sobiad)
6
Atıf (Diğer Toplam)
131
Proje
25
Fikri Mülkiyet
11
Tez Danışmanlığı
12