Desteklenen Projeler
-
2024 - Devam Ediyor Dunaliella salina'dan Yeşil ve Yenilikçi Tekniklerle Karotenoid Eldesi ve Ekstraktın Enkapsülasyonu
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
ÇOPUR Ö. U. (Yürütücü), AKPINAR BAYİZİT A., TAMER C. E., KARA A., YOLCI ÖMEROĞLU P., BEKAR E., et al.
-
2023 - Devam Ediyor BİYOTEKNOLOJİK ATIK OLARAK KOMBUCHA BAKTERİYEL SELÜLOZUNUN SCOBY GIDA SANAYİİNDE VE BİYONANOKOMPOZİT AMBALAJ MALZEMESİ ÜRETİMİNDE DEĞERLENDİRME OLANAKLARININ ARAŞTIRILMASI
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
TAMER C. E. (Yürütücü), ACOĞLU ÇELİK B., BAYRAMOĞLU G., TUNÇKAL C., KAMİLOĞLU BEŞTEPE S., YOLCI ÖMEROĞLU P., et al.
-
2022 - Devam Ediyor Bursa İlinde Yetiştirilen Ahududu (Rubus idaeus L.) ve Yaban Mersininin (Vaccinium spp.) Kemometrik Metotlarla Karakterizasyonu Sınıflandırılması ve Kimliğinin Doğrulanması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
ÇOPUR Ö. U. (Yürütücü), ACOĞLU ÇELİK B., ÇELİK M. A., KOÇ ALİBAŞOĞLU E., SAĞDIÇ O., ÇEBİ N., et al.
-
2021 - Devam Ediyor Türkiyenin Farklı İllerinde Yetiştirilen Cevizlerin Kemometrik Karakterizasyonu, Sınıflandırılması ve Kimliğinin Doğrulanması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
KAMİLOĞLU BEŞTEPE S. (Yürütücü), ACOĞLU ÇELİK B., YOLCI ÖMEROĞLU P., BEKAR E., ÜNAL T. T., SAKIN A. E., et al.
-
2020 - Devam Ediyor Bursa İli Uludağ'ın Farklı Bölgelerinden Alınan Arı Polenlerinin Kemometrik Karakterizasyonu
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
ÇETİN K. (Yürütücü), AKPINAR BAYİZİT A., ÇELENK S., DAŞKIN R., YOLCI ÖMEROĞLU P., ÇIRAK N., et al.
-
2023 - 2024 Karabaşotu (Lavandula Stoechas L.) Reçelinin Fizikokimyasal, Duyusal Özelliklerinin Belirlenmesi Ve İn Vitro Biyoerişilebilirliğinin Araştırılması
-
2023 - 2024 Vegan Bazlı Meyveli Atom İçeceğinin Geliştirilmesi ve Farklı Matrikslerin Fenolik Biyoerişilebilirliğine Etkisi
-
2023 - 2024 Ön İşlemlerin Kırmızı Pancar Beta vulgaris L Pestilinin Kurutma Kinetiği ve Kalite Parametreleri Üzerindeki Etkilerinin Araştırılması
-
2020 - 2024 Rheum ribes (Işkın) Bitkisinin Kurutma Koşullarının Yüzey Tepkime Yöntemi ile Optimizasyonu ve Kurutma İşleminin Matematiksel Modellenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
YOLCI ÖMEROĞLU P. (Yürütücü), ÇOPUR Ö. U., ÖZKAN KARABACAK A., SEVEN ERDEMİR Ü., BEKAR E., ÜNAL T. T.
-
2020 - 2024 Gıda Örneklerinde Icp-Ms İle Element Analizine Dayalı Coğrafik Orijin Belirlenmesinde Analitik Yaklaşımlar
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
SEVEN ERDEMİR Ü. (Yürütücü), BEKAR E., ÜNAL T. T., ÇOPUR Ö. U., AKPINAR BAYİZİT A., YOLCI ÖMEROĞLU P., et al.
-
2020 - 2024 Bursa Bölgesine Ait Arı Polenlerinden Elde Edilen Fenolik Bileşenlerin Karakterizasyonu ve Mikroenkapsülasyon İle Biyoerişilebilirliklerinin Artırılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
Akpınar Bayizit A., Bekar E., Çetin K., Yolcı Ömeroğlu P. (Yürütücü), Çopur Ö. U., Çırak N., et al.
-
2022 - 2022 Arı Ürünleri İle Zenginleştirilmiş Karabuğday Granola Üretiminin Yanıt Yüzey Yöntemiyle Optimizasyonu
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
YOLCI ÖMEROĞLU P. (Yürütücü), ŞAHİN DİLMENLER P., DİKYOKUŞ H.
-
2021 - 2022 Bursa İlinin Farklı Bölgelerinden Toplanan Perga Örneklerinin Fenolik Antioksidan ve Antimikrobiyal Özelliklerinin Farklı Ekstraksiyon Yöntemlerine Göre Belirlenmesi
-
2020 - 2021 Gıdaların Duyusal Analizlerinde Teknik Yeterlilik, Validasyon ve Yeni Yaklaşımlar Eğitimi
Kalkınma Ajansı
Akpınar Bayizit A., Çopur Ö. U., Yolcı Ömeroğlu P., Seven Erdemir Ü., Çetin K., Çırak N., et al.
-
2020 - 2021 TUBİTAK 2209 Lisans Öğrencileri Araştırma Projesi (1919B011902039)-Sağlıklı bir atıştırmalık: Chia katkılı brassica sebze barı / Farklı kurutma koşullarının ürünün kalitesi üzerine etkisi
-
2020 - 2020 HDP(BTUAM)-2020/20-Fonksiyonel Nitelikteki Yenilebilir Bazı Çiçeklerin Yağ Asidi Profilinin Gaz Kromatografi-Alev İyonizasyon Dedektörü (GC-FID) ile Belirlenmesi.
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
Akpınar Bayizit A. (Yürütücü), Yolcı Ömeroğlu P., Çetin K., Bekar E., Ünal T. T.
-
2020 - 2020 Geleneksel Anjelika Reçelinin Fiziko-Kimyasal ve Fonksiyonel Özelliklerinin Araştırılması
-
2019 - 2020 Gıda İşleme Süreçlerinin Turunçgillerde Bulunan Bazı Pestisit Kalıntıları Üzerine Etkisinin İncelenmesi ve İşleme Faktörlerinin Belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
Yolcı Ömeroğlu P. (Yürütücü), Çopur Ö. U., Özkan Karabacak A., Acoğlu B.
-
1999 - 2004 Development of sampling guidelines for pesticide residues and strengthening capacity to introduce certification systems
Patent
-
2021 CEVİZ POSASI İÇEREN FONKSİYONEL BİR EKMEK
-
2021 CEVİZ BAZLI VEGAN KEFİR VE ÜRETİM YÖNTEMİ
-
2021 SEBZE VE MEYVE BAZLİ YULAFLI BAR VE ÜRETİM YÖNTEMİ
-
2021 SAĞLIKLI BİR ATIŞTIRMALIK: BRASSICA SEBZE BARI
-
2021 CEVİZ BAZLI VEGAN İÇECEK VE ÜRETİM YÖNTEMİ
-
2021 CEVİZ BAZLI VEGAN YOĞURT
-
2021 SOĞUK VEYA İNSTANT BİR VEGAN KAHVE VE BUNUN ÜRETİM YÖNTEMİ
-
2021 ARI ÜRÜNLERİ İLE ZENGİNLEŞTİRİLMİŞ, FİLİZLENDİRİLMİŞ KARABUĞDAYLI GRANOLA BAR VE ÜRETİM YÖNTEMİ
-
2021 BİR CEVİZ ATIŞTIRMALIK ÜRÜNÜ VE ÜRETİM YÖNTEMİ
-
2020 Nar suyu ve yeşil çay ilaveli kalorisi azaltılmış fonksiyonel karışık meyve marmelatı ve bunun üretim yöntemi
-
2020 Adı Tıbbi ve aromatik bitki özütü (ekstraktı) ilaveli fonksiyonel bir reçel ve bunun üretim yöntemi