Prof. Dr. OZAN GÜRBÜZ


ZİRAAT FAKÜLTESİ, GIDA MÜHENDİSLİĞİ

Gıda Teknolojisi


WoS Araştırma Alanları: Mühendislik Bilişim Ve Teknoloji (Eng), Yaşam Bilimleri (Life)


Avesis Araştırma Alanları: Gıda Mühendisliği, Gıda Bilimleri, Gıda Teknolojisi, Mühendislik ve Teknoloji


Yayınlardaki İsimler: Gurbuz O., Guerbuez O., Gurbuz Ozan

E-posta: ozang@uludag.edu.tr
İş Telefonu: +90 224 294 1500
Fax Telefonu: +90 224 294 1402
Web: https://avesis.uludag.edu.tr/ozang
Ofis: BUU ULUTEK TGB GOYA ARGE DAN SAN TIC LTD
Posta Adresi: Bursa Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi 16059 Görükle / Nilüfer / BURSA

Metrikler

Yayın

151

Yayın (WoS)

42

Yayın (Scopus)

44

Atıf (WoS)

776

H-İndeks (WoS)

17

Atıf (Scopus)

933

H-İndeks (Scopus)

18

Atıf (Scholar)

1644

H-İndeks (Scholar)

22

Atıf (TrDizin)

9

H-İndeks (TrDizin)

2

Atıf (Sobiad)

21

H-İndeks (Sobiad)

2

Proje

26

Fikri Mülkiyet

16

Tez Danışmanlığı

18

Açık Erişim

19
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

Eğitim Bilgileri

1992 - 1998

1992 - 1998

Doktora

Bursa Uludağ Üniversitesi, FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ, Gıda Mühendisliği (Dr), Türkiye

1989 - 1991

1989 - 1991

Yüksek Lisans

Bursa Uludağ Üniversitesi, FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ, Gıda Mühendisliği (Yl) (Tezli), Türkiye

1985 - 1989

1985 - 1989

Lisans

Bursa Uludağ Üniversitesi, ZİRAAT FAKÜLTESİ, Gıda Bilimi Ve Teknolojisi Bölümü, Türkiye

Yaptığı Tezler

1998

1998

Doktora

Bazı meyvelerden üretilen ve eskitilmeyen damıtık alkollü içkilerin kaliteleri üzerinde araştırmalar

Bursa Uludağ Üniversitesi

Araştırma Alanları

Gıda Mühendisliği

Gıda Bilimleri

Gıda Teknolojisi

Mühendislik ve Teknoloji

Akademik Ünvanlar / Görevler

2017 - Devam Ediyor

2017 - Devam Ediyor

Prof. Dr.

Bursa Uludağ Üniversitesi, ZİRAAT FAKÜLTESİ, GIDA MÜHENDİSLİĞİ

2011 - 2017

2011 - 2017

Doç. Dr.

Bursa Uludağ Üniversitesi, ZİRAAT FAKÜLTESİ, GIDA MÜHENDİSLİĞİ

2011 - 2011

2011 - 2011

Doç. Dr.

University of Florida, Institute Of Food And Agricultural Sciences, Food Engineering

2002 - 2011

2002 - 2011

Yrd. Doç. Dr.

Bursa Uludağ Üniversitesi, ZİRAAT FAKÜLTESİ, GIDA MÜHENDİSLİĞİ

2008 - 2009

2008 - 2009

Yrd. Doç. Dr.

University of Florida, Institute Of Food And Agricultural Sciences, Food Engineering

2008 - 2008

2008 - 2008

Yrd. Doç. Dr.

Selanik Aristotelio Üniversitesi, Faculty Of Food Tech. And Nutrition, Food Engineering

2004 - 2006

2004 - 2006

Yrd. Doç. Dr.

University of Florida, Institute Of Food And Agricultural Sciences, Food Engineering

1993 - 2002

1993 - 2002

Araştırma Görevlisi

Bursa Uludağ Üniversitesi, ZİRAAT FAKÜLTESİ, GIDA MÜHENDİSLİĞİ

Yönetimsel Görevler

2023 - Devam Ediyor

2023 - Devam Ediyor

Bölüm Tanıtım ve Mezunlarla İlişkiler Komisyonu Üyesi

Bursa Uludağ Üniversitesi, ZİRAAT FAKÜLTESİ, GIDA MÜHENDİSLİĞİ

2020 - Devam Ediyor

2020 - Devam Ediyor

Rektörlüğe Bağlı Komisyon Üyesi

Bursa Uludağ Üniversitesi, ZİRAAT FAKÜLTESİ, GIDA MÜHENDİSLİĞİ

Verdiği Dersler

Doktora

Doktora

DOKTORA UZMANLIK ALAN DERSİ IV

FLAVOR ve FENOL BİLEŞİKLERİ TEKNOLOJİSİ

DOKTORA UZMANLIK ALAN DERSİ IV

SEMİNER

DOKTORA UZMANLIK ALAN DERSİ VII

İLERİ GIDA BİYOTEKNOLOJİSİ

DOKTORA UZMANLIK ALAN DERSİ III

GIDA BİLİMİNDE FOODOMİK VE GENOMİK

DOKTORA UZMANLIK ALAN DERSİ III

DOKTORA UZMANLIK ALAN DERSİ II

SEMİNER

DOKTORA UZMANLIK ALAN DERSİ I

DOKTORA UZMANLIK ALAN DERSİ II

DOKTORA UZMANLIK ALAN DERSİ V

GIDA KAYNAKLI SÜLFÜR BİLEŞENLERİ

İLERİ GIDA GÜVENLİĞİ Sürdürülebilir Kalkınma

DOKTORA UZMANLIK ALAN DERSİ I

AROMA AKTİF GIDA BİLEŞENLERİ

DOKTORA TEZ DANIŞMANLIĞI

Yüksek Lisans

Yüksek Lisans

SEMİNER

VİSKİ ve KONYAK ÜRETİMİ

GIDA AROMA MADDELERİ ve AROMA KİMYASI

DÖNEM PROJESİ

YÜKSEK LİSANS UZMANLIK ALAN DERSİ II

YÜKSEK LİSANS UZMANLIK ALAN DERSİ IV

YÜKSEK LİSANS UZMANLIK ALAN DERSİ IV

YÜKSEK LİSANS UZMANLIK ALAN DERSİ I

GIDA SANAYİNDE ENZİM KULLANIMI

YÜKSEK LİSANS UZMANLIK ALAN DERSİ III

YÜKSEK LİSANS UZMANLIK ALAN DERSİ III

SEMİNER

PROSES DİZAYNI VE DEĞERLENDİRMESİ

YÜKSEK LİSANS UZMANLIK ALAN DERSİ II

YÜKSEK LİSANS UZMANLIK ALAN DERSİ I

MALT ve BİRA TEKNOLOJİSİ

AROMA KİMYASI VE GIDALARDA BULUNAN AROMA MADDELERİ

ENDÜSTRİYEL MEYVE ŞARAPLARI TEKNOLOJİSİ

Lisans

Lisans

GIDA MÜHENDİSLİĞİ TASARIMI

ALKOLLÜ İÇKİLER TEKNOLOJİSİ

GIDALARIN SOĞUTULARAK ve DONDURULARAK MUHAFAZASI

PROSES KONTROL

GIDA MÜHENDİSLİĞİNDE ÜRÜN GELİŞTİRME UYGULAMALARI

GIDA SANAYİNDE ATIK YÖNETİMİ

KARİYER PLANLAMA

MESLEKİ UYGULAMA II

MESLEKİ UYGULAMA I

BİTİRME ÇALIŞMASI

ÜRÜN GELİŞTİRME ve PROJELENDİRME TEKNİKLERİ

Ön Lisans

Ön Lisans

GIDA KATKI MADDELERİ

GIDA GÜVENLİĞİ Sürdürülebilir Kalkınma

Yönetilen Tezler

Makaleler

Tümü (64)
SCI-E, SSCI, AHCI (40)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (40)
Scopus (40)
TRDizin (14)
Diğer Yayınlar (10)

2003

2003

55. Gıdalarda Biyojen Amin Oluşumu

Gürbüz O., Değirmencioğlu N.

GIDA , cilt.28, sa.6, ss.565-570, 2003 (TRDizin)

2003

2003

56. Şarabın Kalp ve Damar Hastalıklarına Etkisi

Gürbüz O.

GIDA , cilt.28, sa.4, ss.363-368, 2003 (TRDizin)

2002

2002

61. Şarapta Biyojen Aminler

Gürbüz O.

GIDA , cilt.27, sa.2, ss.85-91, 2002 (TRDizin)

Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler

2025

2025

1. Effect of Olive Oil Processing Techniques on the Bioactivity of Olive Oil Obtained from Gemlik Cv. Olives

Canbey İ., Çetin K., Yıldız E., Gürbüz O.

17th International Academic Studies Conference, Ankara, Türkiye, 23 - 24 Ekim 2025, ss.1-2, (Özet Bildiri)

2025

2025

2. Antimicrobial Effects and Mechanism of Sulfur Compounds in Foods

Canbey İ., Çetin K., Yıldız E., Gürbüz O.

17th International Academic Studies Conference, Ankara, Türkiye, 23 - 24 Ekim 2025, ss.1-2, (Özet Bildiri)

2025

2025

3. Oat β-Glucan and Its Effects on Nutrition and Health

Cesur B., Yıldız E., Gürbüz O.

19th International Hippocrates Congress on Medical and Health Sciences, İstanbul, Türkiye, 10 - 11 Ekim 2025, ss.1-5, (Tam Metin Bildiri)

2025

2025

4. Kahve Çeşitlerinin Sağlıklı Yaşam Kalitesine Etkileri

Sever M., Yildiz E., Gürbüz O.

3. Kahve Sempozyumu, Mersin, Türkiye, 27 Ağustos 2025, ss.1-2, (Özet Bildiri)

2024

2024

5. Piyasadan Temin Edilen Gemlik Tipi Sofralık Siyah Zeytinlerin Bazı Aroma Bileşenlerinin Belirlenmesi

Demir C., Korkmaz E., Çavuş S., Gürbüz O.

6. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Mersin, Türkiye, 7 - 09 Kasım 2024, ss.1-2, (Özet Bildiri)

2024

2024

6. Comparison of the Phenolic Profiles of Table Black Olives Obtained from the Market and Local Producer Pool with the Phenolic Profiles of Table Black Olives Produced by Caustic Method

Demir C., GÜRBÜZ O., YILDIZ E.

The International Congress on Information Technologies in Medicine, Pharmacy, Agriculture, Food, Forestry, Environment, and Engineering, Tokat, Türkiye, 08 Mayıs 2024, (Özet Bildiri)

2023

2023

7. Farklı İşlemlerden Geçmiş İnek Sütü ve Kefirde miR-21 ve miR-125b’nin miktarlarının araştırılması

Gözüdok İ. N., Pirim D., Çobanoğlu Ö., Güldaş M., Gürbüz O., Kaner Ö.

12. Ulusal Moleküler Biyoloji ve Biyoteknoloji Kongresi, İstanbul, Türkiye, 7 - 09 Ekim 2023, ss.15, (Özet Bildiri)

2023

2023

8. Kombu Çayı Üretiminde Fermentasyon Tipleri

Gürbüz O., Sezer Demireğen H., Yıldız E., Özcan Sinir G.

Türkiye 1. Gıda Mikrobiyolojisi Kongresi, Erzurum, Türkiye, 13 Eylül 2023, (Özet Bildiri) Creative Commons License Sürdürülebilir Kalkınma

2022

2022

9. Comparison of Phenolic Profiles of Black Table Olives Procured from the Market and Produced by Classical Method

Demir C., GÜRBÜZ O.

IV. International Agricultural, Biological & Life Science Conference, Edirne, Türkiye, 29 - 31 Ağustos 2022, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2021

2021

11. Organic and Conventional Eggs

Erdoğan Ç., GÜLDAŞ M., YILDIZ E., FİLİZ C., Özder S., İstek N., et al.

3rd International, 12th National Animal Science Conference, Bursa, Türkiye, 27 Kasım 2021, (Özet Bildiri)

2021

2021

12. Health Benefits of Honey Due to Its Phenolic Compounds

FİLİZ C., YILDIZ E., Çalışkan Z., ÖZDER S., Erdoğan Ç., İstek N., et al.

3rd International, 12th National Animal Science Conference, Bursa, Türkiye, 27 Kasım 2021, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2021

2021

13. New trend of nutrition: sprouting food

Özder S., YILDIZ E., İstek N., FİLİZ C., Erdoğan Ç., Çalışkan Z., et al.

Izmir Democracy University Health Sciences Congress, İzmir, Türkiye, 12 Kasım 2021, (Özet Bildiri)

2021

2021

14. The way to happiness is through the gut; psychobiotics

FİLİZ C., Özder S., Erdoğan Ç., YILDIZ E., Çalışkan Z., İstek N., et al.

Izmir Democracy University Health Sciences Congress, İzmir, Türkiye, 12 Kasım 2021, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2021

2021

15. Antihyperlipidemic and antioxidant properties of CLA of grass-fed milk & meat and metabolic diseases

Ziyanok Demirtaş S., Güldaş M., Yıldız E., Gürbüz O.

IAHA Pre-Conference on Organic Animal Husbandr, Rennes, Fransa, 6 - 07 Ekim 2021, ss.44-46, (Tam Metin Bildiri)

2021

2021

16. The antimicrobial effect of phenolic compounds on Listeria monocytogenes: natural biocontrol agents in food

Onbaşı E., YILDIZ E., CİNAR A., GÜLDAŞ M., GÜRBÜZ O.

VII. International Hypocrate Congress of Medicine and Health Sciences, İstanbul, Türkiye, 03 Eylül 2021, (Özet Bildiri)

2021

2021

17. Nutrigenomics and Nutrigenetics in Obesity

İstek N., YILDIZ E., GÜLDAŞ M., GÜRBÜZ O.

International Congress of Academical Research, Ankara, Türkiye, 23 Ağustos 2021, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2021

2021

18. Is Organic Agricultural Products A Remedy for Heavy Metal Dysbiosis?

İstek N., YILDIZ E., GÜRBÜZ O.

International Congress of Academical Research, Ankara, Türkiye, 23 Ağustos 2021, (Özet Bildiri)

2020

2020

19. Health Promoter: Kombucha, and Its Antioxidative, Anti-diabetic and Anti-carcinogenic properties

YILDIZ E., ZİYANOK S., ÇALIŞKAN Z., GÜLDAŞ M., GÜRBÜZ O.

International Eurasian Conference on Biotechnology and Biochemistry (BioTechBioChem 2020), Ankara, Türkiye, 16 - 18 Aralık 2020, (Tam Metin Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2020

2020

20. Gut-brain Relationship in Psychology

YILDIZ E., GÜLDAŞ M., GÜRBÜZ O.

3rd International Scientific Conference “Health. Society. Science”, Litvanya, 22 Ekim 2020, (Özet Bildiri)

2019

2019

22. Health benefits of Kombucha tea enriched with olive leaf and honey.

Değirmencioğlu N., Yildiz E., Güldaş M., Gürbüz O.

4th International Conference on Obesity and Chronic Diseases, California, Amerika Birleşik Devletleri, 1 - 03 Temmuz 2019, ss.1, (Özet Bildiri)

2019

2019

24. Impact of Bio-active Phenolics on Medical Nutrition Therapy and Obesity.

Güldaş M., Değirmencioğlu N., Şahan Y., Yıldız E., Gürbüz O.

4th International Conference on Obesity and Chronic Diseases, California, Amerika Birleşik Devletleri, 1 - 03 Temmuz 2019, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2019

2019

25. Impact of Bio-active Phenolics on Medical Nutrition Therapy and Obesity

Güldaş M., Değirmencioğlu N., Şahan Y., Yıldız E., Gürbüz O.

4th International Conference on Obesity and Chronic Diseases, San-Francisco, Kostarika, 1 - 03 Temmuz 2019, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2019

2019

26. Impact of Bio-active Phenolics on Medical Nutrition Therapy and Obesity. . July 01-03, 2019 San Francisco,USA (Oral Presentation)

GÜLDAŞ M., DEĞİRMENCİOĞLU N., ŞAHAN Y., Yıldız E., GÜRBÜZ O.

4th International Conference on Obesity and Chronic Diseases, San-Francisco, Kostarika, 1 - 03 Temmuz 2019, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2019

2019

27. Interactions Between Gut Microbiota And Probiotics

GÜLDAŞ M., YILDIZ E., GÜRBÜZ O.

4th International Conference on Obesity and Chronic Diseases, San-Francisco, Kostarika, 1 - 03 Temmuz 2019, (Özet Bildiri)

2019

2019

28. Organik Hayvansal Gıda Üretiminde Gıda Güvenliği

GÜLDAŞ M., YILDIZ E., GÜRBÜZ O.

6. Organik Tarım Sempozyumu, İzmir, Türkiye, 15 Mayıs 2019, (Tam Metin Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2019

2019

29. Effects of different drying techniques on the in vitro bioaccessibility of total polyphenols and antioxidant activity of Hayward kiwifruit

KIZMAZ A., BARUTÇU MAZI I., YILDIZ E., GÜRBÜZ O.

3. International Conference on Agriculture, Food, Veterinary and Pharmacy Sciences (ICAFOP 2019/Trabzon), 16 - 18 Nisan 2019, (Tam Metin Bildiri)

2019

2019

30. Phenolics, Antioxidant Capacity and Bioaccessibility of Kombucha Tea

DEĞİRMENCİOĞLU N., Yildiz E., ŞAHAN Y., Guldas M., Gurbuz O.

257th National Meeting of the American-Chemical-Society (ACS), Florida, Amerika Birleşik Devletleri, 31 Mart - 04 Nisan 2019, cilt.257, (Özet Bildiri) identifier

2018

2018

31. The effects of pharmabiotics on the weight control

DEĞİRMENCİOĞLU N., Özgen Özkaya Ş., GÜLDAŞ M., YILDIZ E., GÜRBÜZ O.

International Congress on Food, Nutrition, and Dietetics, Gastronomy Reseacrh, 28 - 30 Kasım 2018, (Tam Metin Bildiri)

2018

2018

32. Impact of fatty acids on gut microbiota and disease control

GÜLDAŞ M., DEĞİRMENCİOĞLU N., Özgen Özkaya Ş., YILDIZ E., GÜRBÜZ O.

International Congress on Food, Nutrition and Dietetics, Gastronomy Research, 28 - 30 Kasım 2018, (Tam Metin Bildiri)

2018

2018

33. Fermentasyon Süresinin Kombu Çayı Mikrobiyotası ve Canlılık Oranları Üzerine Etkisi

DEĞİRMENCİOĞLU N., YILDIZ E., ŞAHAN Y., GÜLDAŞ M., GÜRBÜZ O.

5.Ulusal Bağırsak Mikrobiyotası ve Probiyotik Kongresi, Türkiye, 11 - 14 Ekim 2018, (Özet Bildiri)

2018

2018

34. Investigation of the impact of blueberries on metabolic factors influencing health

GÜRBÜZ O.

3rd International Conference on Obesity and Chronic Diseases, Los-Angeles, Şili, 23 - 25 Temmuz 2018, (Özet Bildiri)

2018

2018

35. Antioxidant Activity and In vitro Bioaccessibility of Crackers Enriched with Mahaleb and Turmeric

Yıldız E., Göçmen D., Gürbüz O.

3rd International Conference on Obesity and Chronic Diseases, California, Amerika Birleşik Devletleri, 23 - 25 Temmuz 2018, (Özet Bildiri)

2018

2018

36. Antimikrobiyal Aktif Ambalajlama

YILDIZ E., Yörük G., GÜRBÜZ O., GÜLDAŞ M., Begenirbas A.

Uludağ Üniversitesi VII. Bilgilendirme ve AR-GE Günleri, Bursa, Türkiye, 3 - 04 Nisan 2018

2018

2018

37. Mikroalg Spirulina’nın Besinsel Özellikleri ve Metabolizması

YILDIZ E., Yörük G., GÜLDAŞ M., GÜRBÜZ O.

Uludağ Üniversitesi VII. Bilgilendirme ve AR-GE Günleri, Bursa, Türkiye, 3 - 04 Nisan 2018

2018

2018

38. Süt Sektöründe Mesleki Yeterlilik ve Gereksinimlerin Belirlenmesi

GÜLDAŞ M., GÜRBÜZ O., ÖZCAN T., YILMAZ ERSAN L., AVŞAR Z.

Uludağ Üniversitesi VII. Bilgilendirme ve AR-GE Günleri, Bursa, Türkiye, 3 - 04 Nisan 2018

2018

2018

39. Gıda Takviyesi Olarak Spirulina Platensis Üretimi ve Kullanım Alanları

Yörük G., YILDIZ E., GÜRBÜZ O., GÜLDAŞ M.

Uludağ Üniversitesi VII. Bilgilendirme ve ARGE Günleri, Bursa, Türkiye, 3 - 04 Nisan 2018

2017

2017

40. In-vitro Digestion of the Bioactive Compounds of Fermented Vegetable Juice

DEĞİRMENCİOĞLU N., GÜRBÜZ O., ŞAHAN Y.

III International Conference on Food Chemistry and Technology, BALTİMORE, Amerika Birleşik Devletleri, 2 - 04 Kasım 2017, (Özet Bildiri)

2017

2017

41. Spirulina platensis as Food Supplement and its Health Benefits

GÜLDAŞ M., GÜRBÜZ O., YILDIZ E., ATEŞ M.

III International Conference on Food Chemistry and Technology 2017, BALTİMORE, Amerika Birleşik Devletleri, 2 - 04 Kasım 2017, ss.25, (Özet Bildiri)

2017

2017

42. Phenolics, Antioxidant capacity and Bioaccessibility of Chicory Varieties (Cichorium spp.) Grown in Turkey

ŞAHAN Y., GÜRBÜZ O., GÜLDAŞ M., DEĞİRMENCİOĞLU N., Begenirbas A.

III International Conference on Food Chemistry and Technology, Baltimore, Amerika Birleşik Devletleri, 2 - 04 Kasım 2017, (Özet Bildiri)

2017

2017

43. Yenilenebilir Enerji Kaynaklı Resorbsiyonlu Soğutma Sistemleri

PASTAKKAYA B., ÜNLÜ K., YASLIOĞLU E., GÜRBÜZ O., GÜRBÜZ İ. B., KILIÇ İ.

2nd International Mediterranean Science and Engineering Congress, Adana, Türkiye, 25 - 27 Ekim 2017, cilt.1, ss.520-525, (Tam Metin Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2017

2017

44. Güneş Enerjisi Kaynaklı Resorbsiyonlu Soğutma Sistemleri ile Soğuk Depo Uygulamaları

PASTAKKAYA B., ÜNLÜ K., YASLIOĞLU E., GÜRBÜZ O., GÜRBÜZ İ. B., KILIÇ İ.

International Congress of the New Approaches and Technologies for Sustainable Development, Isparta, Türkiye, 21 Eylül - 24 Ekim 2017, cilt.1, ss.182-189, (Tam Metin Bildiri)

2016

2016

47. Some Impacts of Bioactive Peptides on Human Health

DEMIR C., GÜRBÜZ O.

27th International Scientific-Expert Congress of Agriculture and Food Industry, 26 - 28 Eylül 2016, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2014

2014

50. Polyethylene glycol coating on fresh egg

GÜRBÜZ O., ŞAHAN Y., GONCAGÜL G., KARA A.

ULUTEK Teknoloji Geliştirme Bölgesi ve Teknoloji Transfer Ofisi Bilim ve Teknoloji Haftası Etkinlikleri, Türkiye, 12 - 14 Mart 2014, (Özet Bildiri)

2013

2013

51. In-vitro characterization of antimicrobial activity of peg and peg-polylactide

ŞAHAN Y., GÜRBÜZ O., GONCAGÜL G., KARA A., ÖZAKIN C.

245th National Meeting of the American-Chemical-Society (ACS), Louisiana, Amerika Birleşik Devletleri, 7 - 11 Nisan 2013, cilt.245, (Özet Bildiri) identifier

2013

2013

52. Yumurtaların Polietilen Glikol İle Kaplamasının Kalite ve Raf Ömrüne Etkileri

GONCAGÜL G., GÜRBÜZ O., ŞAHAN Y., KARA A.

ULUTEK Teknoloji Geliştirme Bölgesi ve Teknoloji Transfer Ofisi Bilim ve Teknoloji Haftası Etkinlikleri, PROJE PAZARI VE PATENT SERGİSİ, Türkiye, 11 - 13 Mart 2013, (Özet Bildiri)

2012

2012

53. Comparison of Antimicrobial Effect of Wild and Highbush Blueberry Extracts

GÜRBÜZ O., GONCAGÜL G., YILDIZ S., ŞAHAN Y., BÜYÜKCANGAZ E.

23rd International Food Microbiology Congress, 3 - 07 Eylül 2012, (Özet Bildiri)

2011

2011

54. Fonksiyonel Mikroorganizmaların Fonksiyonel Gıdaların Kalitesi Üzerindeki Etkileri

Güldaş M., Gürbüz O.

7. Gıda Mühendisliği Kongresi, Bursa, Türkiye, 24 - 26 Kasım 2011, ss.306, (Özet Bildiri)

2011

2011

55. Effects of different applications on tarhana quality

GÜRBÜZ O., GÖÇMEN D., ÖZMEN N., Dagdelen F.

6th International Congress and the 8th Croatian Congress of Cereal Technologists, FLOUR-BREAD 2011, Opatija, Hırvatistan, 12 - 14 Ekim 2011, ss.311-319, (Tam Metin Bildiri) identifier

2011

2011

56. Quantitative analysis of sorbic acid in cereal products using GC-MS-SIM

GÜRBÜZ O., Deǧirmencioǧlu N., YILDIZ S.

6th International Congress and the 8th Croatian Congress of Cereal Technologists, FLOUR-BREAD 2011, Opatija, Hırvatistan, 12 - 14 Ekim 2011, ss.65-75, (Tam Metin Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma identifier

2011

2011

57. Effects of water extract from Olea euopeae on the shelf life of microbiological and sensory attributes of wheat bread

Deǧirmencioǧlu N., GÜRBÜZ O., Deǧirmencioǧlu A., YILDIZ S.

6th International Congress and the 8th Croatian Congress of Cereal Technologists, FLOUR-BREAD 2011, Opatija, Hırvatistan, 12 - 14 Ekim 2011, ss.45-56, (Tam Metin Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma identifier

2013

2013

58. In Vitro Characterization of Antimicrobial Effect of PEG and PEG Polylactide

ŞAHAN Y., GÜRBÜZ O., GONCAGÜL G., KARA A., ÖZAKIN C.

245th ACS National Meeting Exposition., NEW ORLEANS, Amerika Birleşik Devletleri, 7 - 11 Nisan 2013, (Özet Bildiri)

2009

2009

59. The use of enterocin AS-48 to inhibit Listeria monocytogenes in selected fruit and fruit juices

GÜLDAŞ M., Georgiadis N., GÜRBÜZ O., Gonenc S.

3rd Seminar on Risk Management by Hygienic Design and Efficient Sanitation Programs, Tallinn, Estonya, 4 - 06 Mayıs 2009, ss.130, (Tam Metin Bildiri) identifier

2009

2009

61. The Use of Entrocin AS-48 to Inhibit Listeria Monocytogenes in Selected Fruit and Fruit Juices

GÜLDAŞ M., Georgiadis N., GÜRBÜZ O., DOKUZLU S.

3rd Seminar arranged by SAFOODNET – FoodSafety and Hygiene Networking within NewMember States and Associated CandidateCountries, 4 - 06 Mayıs 2009, (Özet Bildiri)

2008

2008

62. Pneumovagina ve ürovaginalı ineklerde uterusta bulunan bakteriyel etkenler

GONCAGÜL G., KUMRU İ. H., GÜRBÜZ O., SEYREK İNTAŞ K.

VIII. Ulusal (Uluslararası Katılımlı) Veteriner Mikrobiyoloji Kongresi, Türkiye, 7 - 09 Ekim 2008, (Özet Bildiri)

2008

2008

63. Zeytinyağında trans-yağ asidi oluşumu üzerine carvacrol ve thymol’ ün etkisinin incelenmesi

ÇETİN K., AKPINAR BAYİZİT A., GÜRBÜZ O., ÖZCAN T.

Türkiye 10. Gıda Kongresi, Erzurum, Türkiye, 21 - 23 Mayıs 2008, ss.639, (Özet Bildiri)

2007

2007

64. In vitro Antioxidant and Antimicrobial Properties of Oregano and Thyme Extracts from Greece

Lagouri V., Güldaş M., Gürbüz O.

2nd Int. Congress on Food and Nutrition, İstanbul, Türkiye, 24 - 26 Ekim 2007, ss.121, (Özet Bildiri)

2004

2004

66. Comparison of the cholesterol content and nutritional value of chicken eggs processed by different methods

AKPINAR BAYİZİT A., ÖZCAN T., YILMAZ ERSAN L., GÜRBÜZ O., YÜCEL A.

1st International Functional and Nutraceutical Foods Symposium, Antalya, Türkiye, 27 - 29 Nisan 2004, (Özet Bildiri)

2003

2003

67. Çilek nektarında renk stabilizasyonuna enzim uygulamasının etkisi

GÜRBÜZ O., KUMRAL A., ALKIN E., DAĞDELEN F.

Ulusal Kivi ve Üzümsü Meyveler Sempozyumu, Türkiye, 23 - 25 Ekim 2003, ss.295-300, (Tam Metin Bildiri)

2000

2000

68. Salamura zeytinlerde bozulma etkeni küfler

GÖÇMEN D., KORUKLUOĞLU M., UYLAŞER V., GÜRBÜZ O., KUMRAL A., ŞAHİN İ.

Türkiye 1. Zeytincilik Sempozyumu, Türkiye, 6 - 09 Haziran 2000, ss.467-472

2000

2000

69. Gemlik tipi zeytinlerde mikotoksin kirliliğinin araştırılması

KORUKLUOĞLU M., GÜRBÜZ O., UYLAŞER V., KUMRAL A., ŞAHİN İ.

Türkiye 1. Zeytincilik Sempozyumu, Türkiye, 6 - 09 Haziran 2000, ss.214-219, (Tam Metin Bildiri)

1999

1999

70. Karnabaharların Konserveye İşlenmeleri Sırasında Oluşabilecek Renk Değişikliklerinin Önlenmesi

ÇOPUR Ö. U., GÜRBÜZ O., ÖZLER N.

2000’li Yıllarda Gıda Bilimi ve Teknolojisi Kongresi, İzmir, Türkiye, 18 - 20 Ekim 1999

1999

1999

71. Parmak Patates Üretimi

GÜRBÜZ O., KUMRAL A.

2000'li Yıllarda Gıda Bilimi ve Teknolojisi Kongresi, Türkiye, 18 - 20 Ekim 1999, ss.109

Kitaplar

2023

2023

1. Movement and Nutrition Principles

GÜLDAŞ M., YEŞİLDEMİR Ö., GÜRBÜZ O., ÖZDER S., YILDIZ E.

Functional Exercise Anatomy and Physiology for Physiotherapists, Defne Kaya Kutlu, Editör, Springer, Cham, ss.537-545, 2023

2023

2023

2. Movement and Nutrition Principles

YEŞİLDEMİR Ö., GÜLDAŞ M., GÜRBÜZ O., Özder S., YILDIZ E.

Functional Exercise Anatomy and Physiology for Physiotherapists, Defne Kaya Utlu, Editör, Springer, Cham, ss.537-545, 2023

2022

2022

3. Turşu Teknolojisi

Değirmencioğlu N., Şahan Y., Gürbüz O.

Endüstriyel Gıda Üretim Teknikleri, Şanlıbaba P,Güçer Y, Editör, Nobel Yayın Dağıtım, Ankara, ss.657-677, 2022

2022

2022

4. Sofralık Zeytin Teknolojisi

Değirmencioğlu N., Şahan Y., Gürbüz O.

Endüstriyel Gıda Üretim Teknikleri, Şanlıbaba P,Güçer Y., Editör, Nobel Yayın Dağıtım, Ankara, ss.677-699, 2022

2022

2022

5. Turşu Teknolojisi

DEĞİRMENCİOĞLU N., ŞAHAN Y., GÜRBÜZ O.

Endüstriyel Gıda Üretim Teknikleri, Pınar Şanlıbaba, Yalçın Güçer, Editör, Nobel Yayın Dağıtım, ss.657-677, 2022

2022

2022

6. Sofralık Zeytin Teknolojisi

DEĞİRMENCİOĞLU N., ŞAHAN Y., GÜRBÜZ O.

Endüstriyel Gıda Üretim Teknikleri, Pınar Şanlıbaba, Yalçın Güçer, Editör, Nobel Yayın Dağıtım, ss.677-699, 2022

2021

2021

7. Hareket ve Beslenme İlkeleri

Güldaş M., Yıldız E., Gürbüz O., Özder S.

Fizyoterapistler için Egzersiz Anatomisi ve Fizyolojisi, Defne Kaya Utlu, Editör, Hipokrat Yayıncılık, Ankara, ss.423-430, 2021

2021

2021

8. Hareket ve Beslenme İlkeleri

GÜLDAŞ M., YILDIZ E., GÜRBÜZ O., Özder S.

Fizyoterapistler için Egzersiz Anatomisi ve Fizyolojisi, Defne KAYA, Editör, Hipokrat Yayıncılık, Ankara, ss.423-430, 2021

2019

2019

9. Turşu

DEĞİRMENCİOĞLU N., GÜRBÜZ O.

Fermente Gıdalar: Mikrobiyoloji, Teknolojisi ve Sağlık, E.Anlı, P.Şanlıbaba, Editör, Nobel Akademik Yayınevi, Ankara, ss.341-363, 2019

2019

2019

10. Zeytin

GÜRBÜZ O., DEĞİRMENCİOĞLU N.

Fermente Gıdalar: Mikrobiyoloji, Teknolojisi ve Sağlık, E.Anlı, P.Şanlıbaba, Editör, Nobel Akademik Yayıncılık, Ankara, ss.381-416, 2019

2015

2015

11. Characterization and difference between volatiles of cultivate and wild blueberries (Vaccinium spp.) from Turkey

GÜRBÜZ O., ROUSEFF J., RUSSELL R.

Flavour Science Proceedings of the XIV Weurman Research Symposium, Andrew J Taylor and Donald S Mottram, Editör, Context Products Ltd. UK., Cambridge, ss.463-466, 2015

2012

2012

12. Changes in Sulphur Volatiles as a result of MLF

GÜRBÜZ O., ROUSEFF J., RUSSELL R.

Actes De Colloques Du 9E Symposium International D Oenologie De Bordeaux, , Editör, Oeno, Dunod, Paris, France, Paris, ss.910-916, 2012

2012

2012

13. Characterization of Ester Compounds of Narince, Muscat, Kalecik karasi and Papaz karasi Wines Using SPME-GC-MS

GÜRBÜZ O., YILDIZ S.

Actes De Colloques Du 9E Symposium International D Oenologie De Bordeaux, , Editör, Oeno Dunod, Paris, France, Paris, ss.1017-1023, 2012

2006

2006

14. (Developments in Food Science), Ed. W.L.P. Bredie and M.A. Petersen, Vol 43, 297-301, The Boulevard, Langford Lane, Kidlington, Oxford, UK

GÜRBÜZ O., BRENDA O., RUSSELL R.

Flavour Science Recent Advances and Trends Developments in Food Science, , Editör, Elsevier Science, Oxford, ss.297-301, 2006

Desteklenen Projeler

2025 - 2026

2025 - 2026

Muşmula Sirkesinin Uçucu Bileşen Fenolik Bileşen ve Organik Asit Profilinin Belirlenmesi

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer

Gürbüz O. (Yürütücü), Yıldız E.

2022 - 2023

2022 - 2023

İçme sütü ve kefirde kanserle ilişkili miRNA'ların anlatım seviyelerinin araştırılmasıSürdürülebilir Kalkınma

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi

PİRİM D. (Yürütücü), GÖZÜDOK İ. N., GÜRBÜZ O., ÇOBANOĞLU Ö., YAMAN M., GÜLDAŞ M., et al.

2020 - 2022

2020 - 2022

Sezgisel Tercih İlişkileriyle Migros Bünyesinde Mavi ve Beyaz Yaka Çalışanların Performans Değerlendirmesi Üzerine Yazılım Geliştirilmesi

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , Üniversite Destekli Diğer Projeler

Gürbüz O. (Yürütücü)

2019 - 2021

2019 - 2021

Kombu Çayı Kültürünün Fermente Sebze Suyu Üretiminde Kullanımı

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi

Değirmencioğlu N.(Yürütücü), Şahan Y., Gürbüz O., Güldaş M.

2019 - 2021

2019 - 2021

Fonksiyonel Bir İçecek: Kahve Çekirdeği Zarı ile Zenginleştirilmiş Kefir

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi

Güldaş M. (Yürütücü), Şahan Y., Özmen Toğay S., Değirmencioğlu N., Gürbüz O., Yıldız E.

2016 - 2020

2016 - 2020

Mapping Skills needs and supply in the dairy sector

Erasmus Projesi , Erasmus+ KA2 Yenilik ve İyi Uygulamaların Değişimi için İşbirliği Projesi, Avrupa Düzeyi

Güldaş M. (Yürütücü), Gürbüz O., Yıldız E., Özcan T., Yılmaz Ersan L., Ziyanok Demirtaş S., et al.

2013 - 2017

2013 - 2017

Polietilen Glikol Polimerlerinin Karakterizasyonu, Mikrobiyolojik ve Dermatolojik Etkilerinin Araştırılması

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi

KARA A., GONCAGÜL G., GÜRBÜZ O. (Yürütücü), SARICAOĞLU H.

2013 - 2015

2013 - 2015

POLİETİLEN GLİKOL POLİMERLERİNİN KARAKTERİZASYONU,MİKROBİYOLOJİK ve DERMATOLOJİK ETKİLERİNİN ARAŞTIRILMASI

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi

Şahan Y., Gürbüz O. (Yürütücü)

2006 - 2007

2006 - 2007

Açıkta ve Vakum Altında Pişirmenin Şeftali Marmelatının Bazı Kalite Kriterleri Üzerine Etkileri

CB Strateji ve Bütçe Başkanlığı (Kalkınma Bakanlığı) Projesi

GÜRBÜZ O.

2003 - 2007

2003 - 2007

Ekmek üretimi sırasında laktik starter uygulamasının proteinlerin elektroforetik özellikleri üzerine etkisi

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi

GÜRBÜZ O., KUMRAL A.

Patent

2025

2025

PORTABLE MİCROBİAL AİR MONİTORİNG EQUİPMENT

Patent

Başvuru Yapıldı, Buluşun Başvuru Numarası: PCT/TR2025/050861 , Standart Tescil

2025

2025

A METHOD FOR DRYING KOMBUCHA MOTHER (SCOBY)

Patent

Başvuru Yapıldı, Buluşun Başvuru Numarası: PCT/TR2025/051019 , Standart Tescil

2024

2024

TAŞINABİLİR BİR MİKROBİYAL HAVA İZLEME EKİPMANI

Patent

Başvuru Yapıldı, Buluşun Başvuru Numarası: 2024/020306 , Standart Tescil

2024

2024

KOMBU ÇAYI ANASININ (SCOBY) KURUTULMASI İÇİN BİR YÖNTEM

Patent

Başvuru Yapıldı, Buluşun Başvuru Numarası: 2024/015838 , Standart Tescil

2023

2023

A METHOD OF PRODUCING KOMBUCHA WITH A HIGH CONTENT OF BIOACTIVE COMPOUNDS USING MICROALGAE DERIVATIVES

Patent

Başvuru Yapıldı, Buluşun Başvuru Numarası: PCT/TR2023/051539 , Standart Tescil

2023

2023

MİKROALG TÜREVLERİNİN KULLANIMI İLE BİYOAKTİF BİLEŞİK İÇERİĞİ YÜKSEK BİR KOMBU ÇAYI ÜRETME YÖNTEMİ

Patent

Başvuru Yapıldı, Buluşun Başvuru Numarası: 2023/015364 , Standart Tescil

2023

2023

ATIŞTIRMALIK FONKSİYONEL BAR

Patent

Başvuru Yapıldı, Buluşun Başvuru Numarası: 2023/015811 , Standart Tescil

2023

2023

SNACK FUNCTIONAL BAR

Patent

Başvuru Yapıldı, Buluşun Başvuru Numarası: PCT/TR2023/051542 , Standart Tescil

2021

2021

SUGAR-FREE BEE FEED AND ITS USE IN FUNCTIONAL HONEY PRODUCTION

Patent

Başvuru Yapıldı, Buluşun Başvuru Numarası: TR2021/050467 , Standart Tescil

2021

2021

ŞEKER KATKISIZ ARI YEMİ VE BU YEMİN FONKSİYONEL BAL ÜRETİMİNDE KULLANIMI

Patent

Başvuru Yapıldı, Buluşun Başvuru Numarası: 2021/005208 , Standart Tescil

2019

2019

KAHVE ÇEKİRDEĞİ ZARI KATKILI KEFİR ÜRÜNÜ VE ÜRETİM YÖNTEMİ

Patent

Başvuru Yapıldı, Buluşun Başvuru Numarası: 2019/14162 , Standart Tescil Sürdürülebilir Kalkınma

2017

2017

Akciğer Kanseri Tedavisinde Doğal Bir Madde: Kolofan

Patent

Tescil Edildi, Buluşun Tescil No: TR 201503361B , Standart Tescil Sürdürülebilir Kalkınma

2016

2016

Polyethylene glycol-lactide coating on fresh eggs

Patent

Başvuru Yapıldı, Buluşun Başvuru Numarası: US201614999301 , Standart Tescil

2012

2012

POLYETHYLENE GLYCOL LACTID COATING ON FRESH EGG

Patent

Başvuru Yapıldı, Buluşun Başvuru Numarası: US201213460030 , Standart Tescil

2011

2011

TAZE YUMURTALARDA POLİETİLEN GLİKOL KAPLANMASI

Patent

Tescil Edildi, Buluşun Tescil No: 2009 02991 , Standart Tescil

2009

2009

Polyethylene Glycol Coating of Fresh Eggs

Patent

Tescil Edildi, Buluşun Tescil No: TR 2009 02991 , Standart Tescil

Bilimsel Yayınlarda Hakemlikler

Şubat 2024

Şubat 2024

FOOD RESEARCH INTERNATIONAL

SCI Kapsamındaki Dergi

Eylül 2023

Eylül 2023

MICROCHEMICAL JOURNAL

SCI Kapsamındaki Dergi

Eylül 2023

Eylül 2023

LWT - FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY

SCI Kapsamındaki Dergi

Temmuz 2023

Temmuz 2023

FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY

SCI-E Kapsamındaki Dergi

Temmuz 2023

Temmuz 2023

ANALYTICAL LETTERS

SCI Kapsamındaki Dergi

Temmuz 2023

Temmuz 2023

FOOD BIOSCIENCE

SCI Kapsamındaki Dergi

Haziran 2023

Haziran 2023

ACS OMEGA

SCI Kapsamındaki Dergi

Haziran 2022

Haziran 2022

TURKISH JOURNAL OF AGRICULTURE: FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY

Hakemli Bilimsel Dergi

Eylül 2021

Eylül 2021

TRENDS IN FOOD SCIENCE & TECHNOLOGY

SCI Kapsamındaki Dergi

Aralık 2020

Aralık 2020

LWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY

SCI Kapsamındaki Dergi

Temmuz 2020

Temmuz 2020

ANALYTICAL LETTERS

SCI-E Kapsamındaki Dergi

Temmuz 2020

Temmuz 2020

INTERNATIONAL JOURNAL OF FRUIT SCIENCE

SCI-E Kapsamındaki Dergi

Mart 2020

Mart 2020

JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY-MYSORE

SCI-E Kapsamındaki Dergi

Aralık 2018

Aralık 2018

ENVIRONMENTAL SCIENCE AND POLLUTION RESEARCH

SCI-E Kapsamındaki Dergi

Aralık 2018

Aralık 2018

ANALYTICAL LETTERS

SCI-E Kapsamındaki Dergi

Eylül 2018

Eylül 2018

JOURNAL OF AGRICULTURAL AND FOOD CHEMISTRY

SCI Kapsamındaki Dergi

Mayıs 2018

Mayıs 2018

FOOD SCIENCE & NUTRITION

SCI-E Kapsamındaki Dergi

Mayıs 2018

Mayıs 2018

ACTA AGRICULTURAE SCANDINAVICA SECTION B-SOIL AND PLANT SCIENCE

SCI-E Kapsamındaki Dergi

Mayıs 2018

Mayıs 2018

FOOD CHEMISTRY

SCI Kapsamındaki Dergi

Etkinlik Organizasyonlarındaki Görevler

Kasım 2022

Kasım 2022

5. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu

Bilimsel Kongre / Sempozyum Organizasyonu

Korukluoğlu M., Özcan Sinir G., Özdemir Y., Özoğlu Ö., Ünal T. T., Kamiloğlu Beştepe S., et al.
Bursa, Türkiye


Kongre ve Sempozyum Katılımı Faaliyetleri

01 Temmuz 2019 - 04 Temmuz 2019

01 Temmuz 2019 - 04 Temmuz 2019

4th International Conference on Obesity and Chronic DiseasesSürdürülebilir Kalkınma

Katılımcı

California-Amerika Birleşik Devletleri

31 Mart 2019 - 04 Nisan 2019

31 Mart 2019 - 04 Nisan 2019

256th American Chemical Society (ACS) National Meeting & Exposition

Katılımcı

Florida-Amerika Birleşik Devletleri

23 Temmuz 2018 - 25 Temmuz 2018

23 Temmuz 2018 - 25 Temmuz 2018

3rd International Conference on Obesity and Chronic DiseasesSürdürülebilir Kalkınma

Katılımcı

California-Amerika Birleşik Devletleri

02 Kasım 2017 - 04 Kasım 2017

02 Kasım 2017 - 04 Kasım 2017

III. International Conference on Food Chemistry and Technology

Katılımcı

Maryland-Amerika Birleşik Devletleri

07 Nisan 2013 - 11 Nisan 2013

07 Nisan 2013 - 11 Nisan 2013

245th American Chemical Society National Meeting

Katılımcı

Louisiana-Amerika Birleşik Devletleri

16 Ağustos 2009 - 20 Ağustos 2009

16 Ağustos 2009 - 20 Ağustos 2009

238th American Chemical Society National Meeting

Katılımcı

District Of Columbia-Amerika Birleşik Devletleri

Atıflar

Toplam Atıf Sayısı (WOS): 784

h-indeksi (WOS): 17

Girişimcilik Faaliyetleri

Goya Ar-Ge, Danışmanlık, Gıda, Veteriner, Bilişim Hizmetleri, Eğitim, Tasarım San. ve Tic. Ltd. Şti.

Limited, Goya Ar-Ge, Danışmanlık, Gıda, Veteriner, Bilişim Hizmetleri, Eğitim, Tasarım San. ve Tic. Ltd. Şti., 10 Nisan 2012, Kurucu Sahibi