Eğitim Bilgileri
1992 - 1998
1992 - 1998Doktora
Bursa Uludağ Üniversitesi, FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ, Gıda Mühendisliği (Dr), Türkiye
1989 - 1991
1989 - 1991Yüksek Lisans
Bursa Uludağ Üniversitesi, FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ, Gıda Mühendisliği (Yl) (Tezli), Türkiye
1985 - 1989
1985 - 1989Lisans
Bursa Uludağ Üniversitesi, ZİRAAT FAKÜLTESİ, Gıda Bilimi Ve Teknolojisi Bölümü, Türkiye
Yaptığı Tezler
1998
1998Doktora
Bazı meyvelerden üretilen ve eskitilmeyen damıtık alkollü içkilerin kaliteleri üzerinde araştırmalar
Bursa Uludağ Üniversitesi
Araştırma Alanları
Gıda Mühendisliği
Gıda Bilimleri
Gıda Teknolojisi
Mühendislik ve Teknoloji
Akademik Ünvanlar / Görevler
2017 - Devam Ediyor
2017 - Devam EdiyorProf. Dr.
Bursa Uludağ Üniversitesi, ZİRAAT FAKÜLTESİ, GIDA MÜHENDİSLİĞİ
2011 - 2017
2011 - 2017Doç. Dr.
Bursa Uludağ Üniversitesi, ZİRAAT FAKÜLTESİ, GIDA MÜHENDİSLİĞİ
2011 - 2011
2011 - 2011Doç. Dr.
University of Florida, Institute Of Food And Agricultural Sciences, Food Engineering
2002 - 2011
2002 - 2011Yrd. Doç. Dr.
Bursa Uludağ Üniversitesi, ZİRAAT FAKÜLTESİ, GIDA MÜHENDİSLİĞİ
2008 - 2009
2008 - 2009Yrd. Doç. Dr.
University of Florida, Institute Of Food And Agricultural Sciences, Food Engineering
2008 - 2008
2008 - 2008Yrd. Doç. Dr.
Selanik Aristotelio Üniversitesi, Faculty Of Food Tech. And Nutrition, Food Engineering
2004 - 2006
2004 - 2006Yrd. Doç. Dr.
University of Florida, Institute Of Food And Agricultural Sciences, Food Engineering
1993 - 2002
1993 - 2002Araştırma Görevlisi
Bursa Uludağ Üniversitesi, ZİRAAT FAKÜLTESİ, GIDA MÜHENDİSLİĞİ
Yönetimsel Görevler
2023 - Devam Ediyor
2023 - Devam EdiyorBölüm Tanıtım ve Mezunlarla İlişkiler Komisyonu Üyesi
Bursa Uludağ Üniversitesi, ZİRAAT FAKÜLTESİ, GIDA MÜHENDİSLİĞİ
2020 - Devam Ediyor
2020 - Devam EdiyorRektörlüğe Bağlı Komisyon Üyesi
Bursa Uludağ Üniversitesi, ZİRAAT FAKÜLTESİ, GIDA MÜHENDİSLİĞİ
Verdiği Dersler
Doktora
DOKTORA UZMANLIK ALAN DERSİ IV
FLAVOR ve FENOL BİLEŞİKLERİ TEKNOLOJİSİ
DOKTORA UZMANLIK ALAN DERSİ IV
SEMİNER
DOKTORA UZMANLIK ALAN DERSİ VII
İLERİ GIDA BİYOTEKNOLOJİSİ
DOKTORA UZMANLIK ALAN DERSİ III
GIDA BİLİMİNDE FOODOMİK VE GENOMİK
DOKTORA UZMANLIK ALAN DERSİ III
DOKTORA UZMANLIK ALAN DERSİ II
SEMİNER
DOKTORA UZMANLIK ALAN DERSİ I
DOKTORA UZMANLIK ALAN DERSİ II
DOKTORA UZMANLIK ALAN DERSİ V
GIDA KAYNAKLI SÜLFÜR BİLEŞENLERİ
İLERİ GIDA GÜVENLİĞİ
DOKTORA UZMANLIK ALAN DERSİ I
AROMA AKTİF GIDA BİLEŞENLERİ
DOKTORA TEZ DANIŞMANLIĞI
Yüksek Lisans
SEMİNER
VİSKİ ve KONYAK ÜRETİMİ
GIDA AROMA MADDELERİ ve AROMA KİMYASI
DÖNEM PROJESİ
YÜKSEK LİSANS UZMANLIK ALAN DERSİ II
YÜKSEK LİSANS UZMANLIK ALAN DERSİ IV
YÜKSEK LİSANS UZMANLIK ALAN DERSİ IV
YÜKSEK LİSANS UZMANLIK ALAN DERSİ I
GIDA SANAYİNDE ENZİM KULLANIMI
YÜKSEK LİSANS UZMANLIK ALAN DERSİ III
YÜKSEK LİSANS UZMANLIK ALAN DERSİ III
SEMİNER
PROSES DİZAYNI VE DEĞERLENDİRMESİ
YÜKSEK LİSANS UZMANLIK ALAN DERSİ II
YÜKSEK LİSANS UZMANLIK ALAN DERSİ I
MALT ve BİRA TEKNOLOJİSİ
AROMA KİMYASI VE GIDALARDA BULUNAN AROMA MADDELERİ
ENDÜSTRİYEL MEYVE ŞARAPLARI TEKNOLOJİSİ
Lisans
GIDA MÜHENDİSLİĞİ TASARIMI
ALKOLLÜ İÇKİLER TEKNOLOJİSİ
GIDALARIN SOĞUTULARAK ve DONDURULARAK MUHAFAZASI
PROSES KONTROL
GIDA MÜHENDİSLİĞİNDE ÜRÜN GELİŞTİRME UYGULAMALARI
GIDA SANAYİNDE ATIK YÖNETİMİ
KARİYER PLANLAMA
MESLEKİ UYGULAMA II
MESLEKİ UYGULAMA I
BİTİRME ÇALIŞMASI
ÜRÜN GELİŞTİRME ve PROJELENDİRME TEKNİKLERİ
Yönetilen Tezler
2024
2024Doktora
Gemlik Tipi Sofralık Siyah Zeytin Üretiminde Doğallığın Araştırılması
Gürbüz O. (Danışman)
C.Demir(Öğrenci)
2021
2021Doktora
Farklı üretim formülasyonları ve depolama sürelerinin blok tip eritme peynirlerinin kalite kriterleri üzerine etkileri
GÜRBÜZ O. (Danışman)
İ.Tosun(Öğrenci)
2021
2021Doktora
Gemlik tipi sofralık siyah zeytinlerde uçucu aroma ve sülfür bileşenlerinin belirlenmesi
Gürbüz O. (Danışman)
H.MERVE(Öğrenci)
2020
2020Yüksek Lisans
Fırıncılık ürünleri üretim hattında ISO 22000 gıda güvenliği yönetim sisteminin kurulması
GÜRBÜZ O. (Danışman)
E.Bayraktar(Öğrenci)
2020
2020Yüksek Lisans
Aloe vera'nın (Aloe Barbadensis) toplam fenol içeriğinin, antioksidan kapasitesinin ve antioksidan bileşenlerin biyoalınabilirliğinin araştırılması
GÜRBÜZ O. (Danışman)
B.Başaran(Öğrenci)
2020
2020Yüksek Lisans
Laktik asit fermentasyonunun kapari tomurcuğunun (Capparis spp.) fenolik kompozisyonuna ve antioksidan kapasitesine etkisi
GÜRBÜZ O. (Danışman)
N.Giritlioğlu(Öğrenci)
2019
2019Yüksek Lisans
Yufka üretiminde British Retail Consortium (BRC) global standardının uygulanması
GÜRBÜZ O. (Danışman)
P.Ayaz(Öğrenci)
2019
2019Yüksek Lisans
Gıda güvenliği yönetim sisteminin (ISO 22000) beyaz peynir üreten bir işletmeye uygulanması
GÜRBÜZ O. (Danışman)
A.Hakizimana(Öğrenci)
2019
2019Yüksek Lisans
Uludağ'da yetiştirilen bazı yaban mersini çeşitlerinin fenolik bileşiklerinin ve antioksidant kapasitelerinin araştırılması
GÜRBÜZ O. (Danışman)
G.Yörük(Öğrenci)
2019
2019Yüksek Lisans
Spirulina'nın toplam fenolik bileşenlerinin, antioksidan kapasitesinin ve antioksidan bileşenlerin biyoalınabilirliğinin araştırılması
GÜRBÜZ O. (Danışman)
C.Şen(Öğrenci)
2018
2018Yüksek Lisans
Ülkemizde yetiştiştiriciliği yapılan hindiba (Cichorium spp.) türlerinin fenolik bileşiklerinin, antioksidan kapasitelerinin ve antioksidan bileşenlerin biyoalınabilirliğinin araştırılması
GÜRBÜZ O. (Danışman)
A.Yıldırım(Öğrenci)
2017
2017Doktora
Yaban mersini meyvesinin tıbbi beslenme tedavisi uygulanan fazla kilolu bireylerde kilo yönetimi üzerindeki etkilerinin araştırılması
GÜRBÜZ O. (Danışman)
N.İstek(Öğrenci)
2016
2016Doktora
Silikon ve plastik esaslı mutfak gereçlerinden gıdaya geçen toplam kalıntı ve metal konsantrasyonlarının araştırılması
GÜRBÜZ O. (Danışman)
A.Fatih(Öğrenci)
2014
2014Yüksek Lisans
Adakarası, Papazkarası, Kalecikkarası üzüm çeşitleri kullanılarak üretilen hardaliyelerin kalitesinin ve duyusal özelliklerinin araştırılması
GÜRBÜZ O. (Danışman)
F.Faikoğlu(Öğrenci)
2012
2012Yüksek Lisans
Ülkemizde doğal olarak yetişen ve kültüre alınan Vaccinium spp. türlerinin fenolik bileşiklerinin ve antioksidan kapasitelerinin araştırılması
GÜRBÜZ O. (Danışman)
S.Yıldız(Öğrenci)
2010
2010Yüksek Lisans
Laktik asit fermentasyonunun elma şarabının (apple cider) organik asit içeriği üzerine etkisinin araştırılması
GÜRBÜZ O. (Danışman)
A.Çalışkan(Öğrenci)
2009
2009Yüksek Lisans
Beyaz peynirin uçucu flavor bileşikleri üzerine, starter kültür ve olgunlaştırmanın etkisi
GÜRBÜZ O. (Danışman)
İ.Tosun(Öğrenci)
2006
2006Yüksek Lisans
Farklı üretim yöntemlerinin tarhananın organik asit içeriği üzerine etkisi
GÜRBÜZ O. (Danışman)
O.Bozkurt(Öğrenci)
Makaleler
2025
20251. Adherence to the Mediterranean Diet Among Families from Four Countries in the Mediterranean Basin
YEŞİLDEMİR Ö., GÜLDAŞ M., Boque N., Calderon-Perez L., Degli Innocenti P., Scazzina F., et al.
NUTRIENTS
, cilt.17, sa.7, 2025 (SCI-Expanded, Scopus)
2025
20252. Impacts of milk processing and fermentation on microRNA levels in cow’s milk
PİRİM D., Gözüdok İ. N., ÇOBANOĞLU Ö., GÜLDAŞ M., GÜRBÜZ O.
Food and Health , cilt.11, sa.2, ss.127-138, 2025 (TRDizin)
2024
20243. The biological activities of oleuropein and hydroxytyrosol
Canbey İ., Yiğit Çınar A., Gürbüz O.
Food Health and Technology Innovations , cilt.7, sa.15, ss.607-621, 2024 (Hakemli Dergi)
2024
20244. Effect of Drying Methods and Pre-treatments on Bioactive Potential of Persimmon (Diospyros kaki L.)
Yıldız E., Yılmaz A., Gürbüz O., Alibaş İ.
JOURNAL OF FOOD MEASUREMENT AND CHARACTERIZATION
, cilt.18, sa.3, ss.2014-2029, 2024 (SCI-Expanded, Scopus)
2024
20245. Has the pandemic affected academic personnel’s nutrition habits in Türkiye? A pandemia afetou os hábitos nutricionais do pessoal acadêmico na Turquia?
Istek N., YILDIZ E., Kadagan O., TÜRKKAN A., GÜLDAŞ M., GÜRBÜZ O.
Revista de Nutricao
, cilt.37, ss.1-13, 2024 (SCI-Expanded, Scopus)
2023
20236. KOMBU ÇAYI ÜRETİMİNDE MUŞMULA (MESPILUS GERMANICA L.) KULLANIMININ ANTİOKSİDAN KAPASİTE VE BİYOERİŞİLEBİLİRLİK ÜZERİNE ETKİSİNİN ARAŞTIRILMASI
Yıldız E., Ozcan Sinir G., Aykas D. P., Gurbuz O.
GIDA
, cilt.48, sa.5, ss.1021-1035, 2023 (TRDizin)
2023
20237. Bioactive and Anti-carcinogenic Properties of Kombucha Prepared with Aronia Melanocarpa Juice
Çalışkan Z., Yıldız E., Güldaş M., Gürbüz O.
Yeni Yüzyıl Journal of Medical Sciences
, cilt.4, sa.4, ss.198-206, 2023 (Hakemli Dergi)
2023
20238. KOMBU ÇAYI ÜRETİMİNDE MUŞMULA (MESPILUS GERMANICA L.) KULLANIMININ ANTİOKSİDAN KAPASİTE VE BİYOERİŞİLEBİLİRLİK ÜZERİNE ETKİSİNİN ARAŞTIRILMASI
YILDIZ E., ÖZCAN SİNİR G., Aykas Çinkılıç D. P., GÜRBÜZ O.
GIDA
, cilt.48, sa.5, ss.1021-1035, 2023 (TRDizin)
2023
20239. Profile Phenolic Compounds in Spanish-Style and Traditional Brine Black Olives (′Gemlik′ Cv.) Provided from Different Regions of Turkiye
Demir C., Yıldız E., Gürbüz O.
PROCESSES
, cilt.11, sa.8, 2023 (SCI-Expanded, Scopus)
2022
202210. Functional Properties and Health Benefits of Cruciferous Vegetables
Canbey İ., Yiğit Çınar A., Yıldız E., Gürbüz O.
Food Health and Technology Innovations
, cilt.5, sa.11, ss.452-462, 2022 (Hakemli Dergi)
2022
202211. Ketojenik Beslenme ve Sağlık
Filiz C., YILDIZ E., GÜRBÜZ O.
Izmir Democracy University
, cilt.5, sa.2, ss.317-345, 2022 (Hakemli Dergi)
2022
202212. Antioxidant and bioaccessibility characteristics of functional fruit and vegetable honeys produced by innovative method
Güldaş M., Demircan H., Çakmak İ., Oral R. A., Yıldız E., Gürbüz O., et al.
FOOD BIOSCIENCE
, cilt.48, 2022 (SCI-Expanded, Scopus)
2022
202213. Bioactive potential of medlar (Mespilus germanica L.) leaves in terms of ABTS and DPPH antioxidant capacity assays
Yıldız E., Yiğit Çınar A., Gürbüz O.
Food Health and Technology Innovations
, cilt.5, sa.10, ss.376-381, 2022 (Hakemli Dergi)
2022
202214. Impact of coffee silverskin on in-vitro viability of kefir culture during storage
Ozmen-Togay S., Gulkun G., Degirmencioglu N., GÜLDAŞ M., YILDIZ E., ŞAHAN Y., et al.
MLJEKARSTVO
, cilt.72, sa.1, ss.22-32, 2022 (SCI-Expanded, Scopus)
2022
202215. Effects of honey enrichment with Spirulina platensis on phenolics, bioaccessibility, antioxidant capacity and fatty acids
Güldaş M., Gürbüz O., Çakmak I., Yildiz E., Sen H.
LWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
, cilt.153, 2022 (SCI-Expanded, Scopus)
2021
202116. Antioxidant and anti-diabetic properties of Spirulina platensis produced in Turkey
Güldaş M., Ziyanok-Demirtas S., Şahan Y., Yıldız E., Gürbüz O.
FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
, cilt.41, sa.3, ss.615-625, 2021 (SCI-Expanded, Scopus)
2021
202117. Impact of tea leaves types on antioxidant properties and bioaccessibility of kombucha
Degirmencioglu N., Yıldız E., Sahan Y., Guldas M., Gurbuz O.
JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY-MYSORE
, cilt.58, sa.6, ss.2304-2312, 2021 (SCI-Expanded, Scopus)
2021
202118. Determination of in-vitro phenolics, antioxidant capacity and bio-accessibility Kombucha tea produced from black carrot varieties grown in Turkey
Yıldız E., Güldaş M., Gürbüz O.
FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
, cilt.41, sa.1, ss.180-187, 2021 (SCI-Expanded, Scopus)
2021
202119. Obesity-associated Pathways of Anthocyanins
YILDIZ E., GÜLDAŞ M., Ellergerzen P., ACAR A. G., GÜRBÜZ O.
FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
, cilt.41, ss.1-13, 2021 (SCI-Expanded, Scopus)
2020
202020. Candida boidinii’nin Farklı Suşlarının İnvitro Koşullarda Deltamethrin İnsektisitini Parçalama Potansiyellerinin Belirlenmesi
Kumral A., Kumral N. A., Gürbüz O.
Bursa Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi (Online)
, cilt.34, sa.2, ss.337-349, 2020 (TRDizin)
2020
202021. Kombu çayı üretiminde kapari tomurcuklarının (Capparis spp.) kullanımının fenolikler, antioksidant kapasite ve biyoerişilebilirliğe etkisi
Giritlioğlu N. G., Yıldız E., Gürbüz O.
AKADEMIK GIDA
, cilt.18, sa.4, ss.390-401, 2020 (TRDizin)
2020
202022. Health benefits of Kombucha tea enriched with olive leaf and honey
Değirmencioğlu N., Yıldız E., Güldaş M., Gürbüz O.
Journal of Obesity and Chronic Disease
, cilt.4, sa.1, ss.1-5, 2020 (Hakemli Dergi)
2020
202023. Chlorpyrifos and deltamethrin degradation potentials of two Lactobacillus plantarum (Orla-Jensen, 1919) (Lactobacillales: Lactobacillaceae) strains
Kumral A., Kumral N. A., Gürbüz O.
TURKIYE ENTOMOLOJI DERGISI-TURKISH JOURNAL OF ENTOMOLOGY
, cilt.44, sa.2, ss.165-176, 2020 (SCI-Expanded, Scopus, TRDizin)
2019
201924. INVESTIGATION OF OVERALL AND MELAMINE MIGRATION FROM MELAMINE BOWLS
Manav H. M., Gurbuz O., Cumbul D., Tokat I. E., Korkmaz E., Dagdelen A. F.
ACTA ALIMENTARIA
, cilt.48, sa.2, ss.187-195, 2019 (SCI-Expanded, Scopus)
2019
201925. Fermentasyon Süresinin Kombu Çayı Mikrobiyotası ve Canlılık Oranları Üzerine Etkileri
Değirmencioğlu N., Yıldız E., Şahan Y., Güldaş M., Gürbüz O.
AKADEMIK GIDA
, cilt.17, sa.2, ss.200-211, 2019 (TRDizin)
2017
201726. Investigation of the impact of blueberries on metabolic factors influencing health
Istek N., Gürbüz O.
JOURNAL OF FUNCTIONAL FOODS
, cilt.38, ss.298-307, 2017 (SCI-Expanded, Scopus)
2017
201727. Antimicrobial effect of PEG-PLA on food-spoilage microorganisms
ŞAHAN Y., GÜRBÜZ O., GONCAGÜL G., KARA A., ÖZAKIN C.
FOOD SCIENCE AND BIOTECHNOLOGY
, cilt.26, sa.4, ss.1123-1128, 2017 (SCI-Expanded, Scopus)
2017
201728. Prediction of Lethality by Nonlinear Artificial Neural Network Modeling
Guldas M., Kurtulmuş F., Gürbüz O.
JOURNAL OF FOOD PROCESS ENGINEERING
, cilt.40, sa.3, 2017 (SCI-Expanded, Scopus)
2017
201729. Phenolics, antioxidant capacity and bioaccessibility of chicory varieties (Cichorium spp.) grown in Turkey
Şahan Y., Gürbüz O., Guldas M., Değirmencioğlu N., Begenirbas A.
FOOD CHEMISTRY
, cilt.217, ss.483-489, 2017 (SCI-Expanded, Scopus)
2017
201730. Influence of hot air drying on phenolic compounds and antioxidant capacity of blueberry (Vaccinium myrtillus) fruit and leaf
Değirmencioğlu N., Gürbüz O., Karatepe G. E., Irkin R.
JOURNAL OF APPLIED BOTANY AND FOOD QUALITY
, cilt.90, ss.115-126, 2017 (SCI-Expanded, Scopus)
2016
201631. The Monitoring, Via an In vitro Digestion System, of the Bioactive Content of Vegetable Juice Fermented with Saccharomyces cerevisiae and Saccharomyces boulardii
DEĞİRMENCİOĞLU N., GÜRBÜZ O., ŞAHAN Y.
JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION
, cilt.40, sa.4, ss.798-811, 2016 (SCI-Expanded, Scopus)
2016
201632. Geleneksel İçeceğimiz Hardaliyenin Fenolik Bielşiklerinin Araştırılması
Faıkoglu F., Gürbüz O., Yavas H.
Gıda ve yem bilimi-teknolojisi dergisi
, cilt.16, sa.3, ss.16-23, 2016 (Hakemli Dergi)
2016
201633. The impact of drying techniques on phenolic compound, total phenolic content and antioxidant capacity of oat flour tarhana
DEĞİRMENCİOĞLU N., GÜRBÜZ O., HERKEN E. N., Yildiz A. Y.
FOOD CHEMISTRY
, cilt.194, ss.587-594, 2016 (SCI-Expanded, Scopus)
2015
201534. Türkiye de Yetiştirilen Yaban Mersini Meyvesinin Fenolik Bileşiklerinin Karakterizasyonu
Yıldız S. N., Yavaş H., Gürbüz O., Değirmencioğlu N.
Gıda ve Yem Bilimi-Teknolojisi Dergisi , cilt.15, sa.12, ss.9-18, 2015 (Hakemli Dergi)
2014
201435. Effect of Pretreatments on Microbial Growth and Sensory Properties of Dry-Salted Olives
Değirmencioğlu N., Gürbüz O., Değirmencioğlu A., Yildiz S.
JOURNAL OF FOOD PROTECTION
, cilt.77, sa.9, ss.1527-1537, 2014 (SCI-Expanded, Scopus)
2014
201436. DISCRIMINATING DRYING METHOD OF TARHANA USING COMPUTER VISION
Kurtulmus F., Gurbuz O., Degirmencioglu N.
JOURNAL OF FOOD PROCESS ENGINEERING
, cilt.37, sa.4, ss.362-374, 2014 (SCI-Expanded, Scopus)
2013
201337. Identification of Muscadine Wine Sulfur Volatiles: Pectinase versus Skin-Contact Maceration
GÜRBÜZ O., Rouseff J., Talcott S. T., Rouseff R.
JOURNAL OF AGRICULTURAL AND FOOD CHEMISTRY
, cilt.61, sa.3, ss.532-539, 2013 (SCI-Expanded, Scopus)
2012
201238. Effect of polyethylene glycol coating on Salmonella enteritidis in artificially contaminated eggs
Goncagul G., Sahan Y., Gurbuz O., Kara A.
CYTA - Journal of Food
, cilt.10, sa.4, ss.268-274, 2012 (SCI-Expanded, Scopus)
2011
201139. In vitro antioxidant/free radical scavenging and antibacterial properties of endemic oregano and thyme extracts from Greece
Lagouri V., Guldas M., GÜRBÜZ O.
FOOD SCIENCE AND BIOTECHNOLOGY
, cilt.20, sa.6, ss.1487-1493, 2011 (SCI-Expanded, Scopus)
2011
201140. Effect of MAP and Vacuum Sealing on Sensory Qualities of Dry-salted Olive
DEĞİRMENCİOĞLU N., GÜRBÜZ O., DEĞİRMENCİOĞLU A., ŞAHAN Y., Ozbey H.
FOOD SCIENCE AND BIOTECHNOLOGY
, cilt.20, sa.5, ss.1307-1313, 2011 (SCI-Expanded, Scopus)
2011
201141. DETERMINATION OF TRANS-1,3-PENTADIENE IN FOODS DUE TO THE PRESENCE OF SORBIC ACID USING SPME-GC-MS
GÜRBÜZ O.
INSTRUMENTATION SCIENCE & TECHNOLOGY
, cilt.39, sa.5, ss.432-446, 2011 (SCI-Expanded, Scopus)
2010
201042. Analysis of grapefruit sulphur volatiles using SPME and pulsed flame photometric detection
Jabalpurwala F., GÜRBÜZ O., Rouseff R.
FOOD CHEMISTRY
, cilt.120, sa.1, ss.296-303, 2010 (SCI-Expanded, Scopus)
2010
201043. Impact of Processing Methods on Nutritive Value and Fatty Acid Profile of Hen Eggs
Akpınar Bayizit A., Özcan T., Yılmaz Ersan L., Gürbüz O.
PAKISTAN VETERINARY JOURNAL
, cilt.30, sa.4, ss.219-222, 2010 (SCI-Expanded, Scopus)
2010
201044. EFFECTS OF YEAST, FERMENTATION TIME, AND PRESERVATION METHODS ON TARHANA
GÜRBÜZ O., GÖÇMEN D., ÖZMEN N., Dagdelen F.
PREPARATIVE BIOCHEMISTRY & BIOTECHNOLOGY
, cilt.40, sa.4, ss.263-275, 2010 (SCI-Expanded, Scopus)
2009
200945. In-Vitro Characterization of Antimicrobial Effect of Polyvinylimidazole
Gürbüz O., Şahan Y., Kara A., Osman B.
Hacettepe journal of Biology and Chemistry
, cilt.37, sa.7, ss.353-357, 2009 (TRDizin)
2009
200946. Analysis of sulfur volatiles in coffee, wine, and grapefruit juice using GC-PFPD and GC-O
Rouseff R. L., Jabalpurwala F. A., GÜRBÜZ O., Mahattanatawee K.
ABSTRACTS OF PAPERS OF THE AMERICAN CHEMICAL SOCIETY
, cilt.238, ss.249, 2009 (SCI-Expanded)
2009
200947. CHEMICAL CHARACTERIZATION AND ANTIFUNGAL ACTIVITY OF ORIGANUM ONITES L. ESSENTIAL OILS AND EXTRACTS
Korukluoglu M., GÜRBÜZ O., Sahan Y., Yigit A., Kacar O., Rouseff R.
JOURNAL OF FOOD SAFETY
, cilt.29, sa.1, ss.144-161, 2009 (SCI-Expanded, Scopus)
2008
200848. A statistical approach to predict the sterilization value for canned olives
Guldas M., Gonenc S., GÜRBÜZ O.
JOURNAL OF FOOD PROCESS ENGINEERING
, sa.3, ss.299-316, 2008 (SCI-Expanded, Scopus)
2008
200849. Comparison of lactic acid contents between dried and frozen tarhana
Bozkurt O., Gürbüz O.
FOOD CHEMISTRY
, cilt.108, sa.1, ss.198-204, 2008 (SCI-Expanded, Scopus)
2007
200750. The effects of wheat sourdough on glutenin patterns, dough rheology and bread properties
Gocmen D., Gurbuz O., Kumral A., Dagdelen A. F., Sahin I.
EUROPEAN FOOD RESEARCH AND TECHNOLOGY
, cilt.225, ss.821-830, 2007 (SCI-Expanded, Scopus)
2007
200751. Determination of flavan-3-ols and trans-resveratrol in grapes and wine using HPLC with fluorescence detection
Gurbuz O., Gocmen D., Dagdelen F., Gursoy M., Aydin S., Sahin I., et al.
FOOD CHEMISTRY
, cilt.100, sa.2, ss.518-525, 2007 (SCI-Expanded, Scopus)
2006
200652. Comparison of cold pressed and essence orange oil oxidative stability using TI GCO and GC-MS
Gurbuz O., Odor B., Rouseff R.
Developments in Food Science
, cilt.43, ss.297-300, 2006 (Scopus)
2006
200653. Comparison of aroma volatiles in commercial Merlot and Cabernet Sauvignon wines using gas chromatography - Olfactometry and gas chromatography - Mass spectrometry
Gurbuz O., Rouseff J. M., Rouseff R. L.
JOURNAL OF AGRICULTURAL AND FOOD CHEMISTRY
, cilt.54, sa.11, ss.3990-3996, 2006 (SCI-Expanded, Scopus)
2004
200454. Gas chromatographic-olfactometric characterization of aroma active compounds in sun-dried and vacuum-dried tarhana
Gocmen D., Gurbuz O., Rouseff R., Smoot J., Dagdelen A.
EUROPEAN FOOD RESEARCH AND TECHNOLOGY
, cilt.218, sa.6, ss.573-578, 2004 (SCI-Expanded, Scopus)
2003
200355. Gıdalarda Biyojen Amin Oluşumu
Gürbüz O., Değirmencioğlu N.
GIDA , cilt.28, sa.6, ss.565-570, 2003 (TRDizin)
2003
200356. Şarabın Kalp ve Damar Hastalıklarına Etkisi
Gürbüz O.
GIDA , cilt.28, sa.4, ss.363-368, 2003 (TRDizin)
2003
200357. Suitability of Cornus Mas Cornelian Cherry Genotypes and Cultivars For Fruit Juice
Çopur Ö. U., Soylu A., Gürbüz O., Değirmencioğlu N., Ertürk Ü.
BIOTECHNOLOGY & BIOTECHNOLOGICAL EQUIPMENT , cilt.17, sa.1, ss.176-182, 2003 (SCI-Expanded, Scopus)
2003
200358. Suitability of cornus mas (cornelian cherry) genotypes and cultiyars for fruit juice
Çopur U., Soylu A., Gürbüz O., Değirmencioğlu N., Ertürk Ü.
Biotechnology and Biotechnological Equipment
, cilt.17, sa.1, ss.176-182, 2003 (SCI-Expanded, Scopus)
2003
200359. Hazır tarhana çorbaları üzerinde bir araştırma
Göçmen D., Gürbüz O., Şahin İ.
GIDA , cilt.28, sa.1, ss.13-18, 2003 (TRDizin)
2002
200260. Taze zeytin mikroflorasında bulunan laktik asit bakterilerinin belirlenmesi
Korukluoğlu M., Gürbüz O., Şahin İ.
TARIM BILIMLERI DERGISI , cilt.8, sa.2, ss.109-113, 2002 (TRDizin)
2001
200162. Tarhana Üretiminde Farklı Uygulamaların Ürün Kalitesine Etkisi
Çopur Ö. U., Göçmen D., Tamer C. E., Gürbüz O.
GIDA
, sa.26, ss.339-346, 2001 (TRDizin)
1992
199263. Piyasada satılan yağlı-tuzlu sardalya kutu konservelerinin kalite kriterlerinin saptanması üzerinde bir araştırma
Yücel A., Çetin K., Gürbüz O., Tiryaki Ö.
Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi , cilt.9, sa.1, ss.131-140, 1992 (Hakemli Dergi)
1991
199164. Bursa ilinde satılan hazır kıymalarda gıda zehirlenmesine neden olan bazı mikroorganizmaların varlığı üzerine bir çalışma
Yücel A., Çetin K., Gürbüz O.
Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi , cilt.8, sa.1, ss.93-100, 1991 (Hakemli Dergi)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
2025
20251. Effect of Olive Oil Processing Techniques on the Bioactivity of Olive Oil Obtained from Gemlik Cv. Olives
Canbey İ., Çetin K., Yıldız E., Gürbüz O.
17th International Academic Studies Conference, Ankara, Türkiye, 23 - 24 Ekim 2025, ss.1-2, (Özet Bildiri)
2025
20252. Antimicrobial Effects and Mechanism of Sulfur Compounds in Foods
Canbey İ., Çetin K., Yıldız E., Gürbüz O.
17th International Academic Studies Conference, Ankara, Türkiye, 23 - 24 Ekim 2025, ss.1-2, (Özet Bildiri)
2025
20253. Oat β-Glucan and Its Effects on Nutrition and Health
Cesur B., Yıldız E., Gürbüz O.
19th International Hippocrates Congress on Medical and Health Sciences, İstanbul, Türkiye, 10 - 11 Ekim 2025, ss.1-5, (Tam Metin Bildiri)
2025
20254. Kahve Çeşitlerinin Sağlıklı Yaşam Kalitesine Etkileri
Sever M., Yildiz E., Gürbüz O.
3. Kahve Sempozyumu, Mersin, Türkiye, 27 Ağustos 2025, ss.1-2, (Özet Bildiri)
2024
20245. Piyasadan Temin Edilen Gemlik Tipi Sofralık Siyah Zeytinlerin Bazı Aroma Bileşenlerinin Belirlenmesi
Demir C., Korkmaz E., Çavuş S., Gürbüz O.
6. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Mersin, Türkiye, 7 - 09 Kasım 2024, ss.1-2, (Özet Bildiri)
2024
20246. Comparison of the Phenolic Profiles of Table Black Olives Obtained from the Market and Local Producer Pool with the Phenolic Profiles of Table Black Olives Produced by Caustic Method
Demir C., GÜRBÜZ O., YILDIZ E.
The International Congress on Information Technologies in Medicine, Pharmacy, Agriculture, Food, Forestry, Environment, and Engineering, Tokat, Türkiye, 08 Mayıs 2024, (Özet Bildiri)
2023
20237. Farklı İşlemlerden Geçmiş İnek Sütü ve Kefirde miR-21 ve miR-125b’nin miktarlarının araştırılması
Gözüdok İ. N., Pirim D., Çobanoğlu Ö., Güldaş M., Gürbüz O., Kaner Ö.
12. Ulusal Moleküler Biyoloji ve Biyoteknoloji Kongresi, İstanbul, Türkiye, 7 - 09 Ekim 2023, ss.15, (Özet Bildiri)
2023
20238. Kombu Çayı Üretiminde Fermentasyon Tipleri
Gürbüz O., Sezer Demireğen H., Yıldız E., Özcan Sinir G.
Türkiye 1. Gıda Mikrobiyolojisi Kongresi, Erzurum, Türkiye, 13 Eylül 2023, (Özet Bildiri)
2022
20229. Comparison of Phenolic Profiles of Black Table Olives Procured from the Market and Produced by Classical Method
Demir C., GÜRBÜZ O.
IV. International Agricultural, Biological & Life Science Conference, Edirne, Türkiye, 29 - 31 Ağustos 2022, (Özet Bildiri)
2022
202210. Piyasadan Alınan Gemlik Tipi Sofralık Siyah Zeytinlerin Fenolik Bileşik İçeriklerinin Belirlenmesi
Demir C., GÜRBÜZ O.
Gıda Kimyası Kongresi, Antalya, Türkiye, 02 Mart 2022, (Özet Bildiri)
2021
202111. Organic and Conventional Eggs
Erdoğan Ç., GÜLDAŞ M., YILDIZ E., FİLİZ C., Özder S., İstek N., et al.
3rd International, 12th National Animal Science Conference, Bursa, Türkiye, 27 Kasım 2021, (Özet Bildiri)
2021
202112. Health Benefits of Honey Due to Its Phenolic Compounds
FİLİZ C., YILDIZ E., Çalışkan Z., ÖZDER S., Erdoğan Ç., İstek N., et al.
3rd International, 12th National Animal Science Conference, Bursa, Türkiye, 27 Kasım 2021, (Özet Bildiri)
2021
202113. New trend of nutrition: sprouting food
Özder S., YILDIZ E., İstek N., FİLİZ C., Erdoğan Ç., Çalışkan Z., et al.
Izmir Democracy University Health Sciences Congress, İzmir, Türkiye, 12 Kasım 2021, (Özet Bildiri)
2021
202114. The way to happiness is through the gut; psychobiotics
FİLİZ C., Özder S., Erdoğan Ç., YILDIZ E., Çalışkan Z., İstek N., et al.
Izmir Democracy University Health Sciences Congress, İzmir, Türkiye, 12 Kasım 2021, (Özet Bildiri)
2021
202115. Antihyperlipidemic and antioxidant properties of CLA of grass-fed milk & meat and metabolic diseases
Ziyanok Demirtaş S., Güldaş M., Yıldız E., Gürbüz O.
IAHA Pre-Conference on Organic Animal Husbandr, Rennes, Fransa, 6 - 07 Ekim 2021, ss.44-46, (Tam Metin Bildiri)
2021
202116. The antimicrobial effect of phenolic compounds on Listeria monocytogenes: natural biocontrol agents in food
Onbaşı E., YILDIZ E., CİNAR A., GÜLDAŞ M., GÜRBÜZ O.
VII. International Hypocrate Congress of Medicine and Health Sciences, İstanbul, Türkiye, 03 Eylül 2021, (Özet Bildiri)
2021
202117. Nutrigenomics and Nutrigenetics in Obesity
İstek N., YILDIZ E., GÜLDAŞ M., GÜRBÜZ O.
International Congress of Academical Research, Ankara, Türkiye, 23 Ağustos 2021, (Özet Bildiri)
2021
202118. Is Organic Agricultural Products A Remedy for Heavy Metal Dysbiosis?
İstek N., YILDIZ E., GÜRBÜZ O.
International Congress of Academical Research, Ankara, Türkiye, 23 Ağustos 2021, (Özet Bildiri)
2020
202019. Health Promoter: Kombucha, and Its Antioxidative, Anti-diabetic and Anti-carcinogenic properties
YILDIZ E., ZİYANOK S., ÇALIŞKAN Z., GÜLDAŞ M., GÜRBÜZ O.
International Eurasian Conference on Biotechnology and Biochemistry (BioTechBioChem 2020), Ankara, Türkiye, 16 - 18 Aralık 2020, (Tam Metin Bildiri)
2020
202020. Gut-brain Relationship in Psychology
YILDIZ E., GÜLDAŞ M., GÜRBÜZ O.
3rd International Scientific Conference “Health. Society. Science”, Litvanya, 22 Ekim 2020, (Özet Bildiri)
2020
202021. Yerli Üretici ve Marketlerden Alınan Gemlik Tipi Sofralık Siyah Zeytinlerin Fiziksel ve Kimyasal Özelliklerinin Belirlenmesi
Demir C., GÜRBÜZ O.
Türkiye 13. Gıda Kongresi, Çanakkale, Türkiye, 21 - 23 Ekim 2020, (Özet Bildiri)
2019
201922. Health benefits of Kombucha tea enriched with olive leaf and honey.
Değirmencioğlu N., Yildiz E., Güldaş M., Gürbüz O.
4th International Conference on Obesity and Chronic Diseases, California, Amerika Birleşik Devletleri, 1 - 03 Temmuz 2019, ss.1, (Özet Bildiri)
2019
201923. The Effects of A Food Industry by-product Coffee Silverskin on Kefir Microbiota
Şahan Y., Değirmencioğlu N., Özmen Toğay S., Yıldız E., Güldaş M., Gürbüz O.
1st International Conference on Preventive Medicine, 12 - 14 Kasım 2019, (Tam Metin Bildiri)
2019
201924. Impact of Bio-active Phenolics on Medical Nutrition Therapy and Obesity.
Güldaş M., Değirmencioğlu N., Şahan Y., Yıldız E., Gürbüz O.
4th International Conference on Obesity and Chronic Diseases, California, Amerika Birleşik Devletleri, 1 - 03 Temmuz 2019, (Özet Bildiri)
2019
201925. Impact of Bio-active Phenolics on Medical Nutrition Therapy and Obesity
Güldaş M., Değirmencioğlu N., Şahan Y., Yıldız E., Gürbüz O.
4th International Conference on Obesity and Chronic Diseases, San-Francisco, Kostarika, 1 - 03 Temmuz 2019, (Özet Bildiri)
2019
201926. Impact of Bio-active Phenolics on Medical Nutrition Therapy and Obesity. . July 01-03, 2019 San Francisco,USA (Oral Presentation)
GÜLDAŞ M., DEĞİRMENCİOĞLU N., ŞAHAN Y., Yıldız E., GÜRBÜZ O.
4th International Conference on Obesity and Chronic Diseases, San-Francisco, Kostarika, 1 - 03 Temmuz 2019, (Özet Bildiri)
2019
201927. Interactions Between Gut Microbiota And Probiotics
GÜLDAŞ M., YILDIZ E., GÜRBÜZ O.
4th International Conference on Obesity and Chronic Diseases, San-Francisco, Kostarika, 1 - 03 Temmuz 2019, (Özet Bildiri)
2019
201928. Organik Hayvansal Gıda Üretiminde Gıda Güvenliği
GÜLDAŞ M., YILDIZ E., GÜRBÜZ O.
6. Organik Tarım Sempozyumu, İzmir, Türkiye, 15 Mayıs 2019, (Tam Metin Bildiri)
2019
201929. Effects of different drying techniques on the in vitro bioaccessibility of total polyphenols and antioxidant activity of Hayward kiwifruit
KIZMAZ A., BARUTÇU MAZI I., YILDIZ E., GÜRBÜZ O.
3. International Conference on Agriculture, Food, Veterinary and Pharmacy Sciences (ICAFOP 2019/Trabzon), 16 - 18 Nisan 2019, (Tam Metin Bildiri)
2019
201930. Phenolics, Antioxidant Capacity and Bioaccessibility of Kombucha Tea
DEĞİRMENCİOĞLU N., Yildiz E., ŞAHAN Y., Guldas M., Gurbuz O.
257th National Meeting of the American-Chemical-Society (ACS), Florida, Amerika Birleşik Devletleri, 31 Mart - 04 Nisan 2019, cilt.257, (Özet Bildiri)
2018
201831. The effects of pharmabiotics on the weight control
DEĞİRMENCİOĞLU N., Özgen Özkaya Ş., GÜLDAŞ M., YILDIZ E., GÜRBÜZ O.
International Congress on Food, Nutrition, and Dietetics, Gastronomy Reseacrh, 28 - 30 Kasım 2018, (Tam Metin Bildiri)
2018
201832. Impact of fatty acids on gut microbiota and disease control
GÜLDAŞ M., DEĞİRMENCİOĞLU N., Özgen Özkaya Ş., YILDIZ E., GÜRBÜZ O.
International Congress on Food, Nutrition and Dietetics, Gastronomy Research, 28 - 30 Kasım 2018, (Tam Metin Bildiri)
2018
201833. Fermentasyon Süresinin Kombu Çayı Mikrobiyotası ve Canlılık Oranları Üzerine Etkisi
DEĞİRMENCİOĞLU N., YILDIZ E., ŞAHAN Y., GÜLDAŞ M., GÜRBÜZ O.
5.Ulusal Bağırsak Mikrobiyotası ve Probiyotik Kongresi, Türkiye, 11 - 14 Ekim 2018, (Özet Bildiri)
2018
201834. Investigation of the impact of blueberries on metabolic factors influencing health
GÜRBÜZ O.
3rd International Conference on Obesity and Chronic Diseases, Los-Angeles, Şili, 23 - 25 Temmuz 2018, (Özet Bildiri)
2018
201835. Antioxidant Activity and In vitro Bioaccessibility of Crackers Enriched with Mahaleb and Turmeric
Yıldız E., Göçmen D., Gürbüz O.
3rd International Conference on Obesity and Chronic Diseases, California, Amerika Birleşik Devletleri, 23 - 25 Temmuz 2018, (Özet Bildiri)
2018
201836. Antimikrobiyal Aktif Ambalajlama
YILDIZ E., Yörük G., GÜRBÜZ O., GÜLDAŞ M., Begenirbas A.
Uludağ Üniversitesi VII. Bilgilendirme ve AR-GE Günleri, Bursa, Türkiye, 3 - 04 Nisan 2018
2018
201837. Mikroalg Spirulina’nın Besinsel Özellikleri ve Metabolizması
YILDIZ E., Yörük G., GÜLDAŞ M., GÜRBÜZ O.
Uludağ Üniversitesi VII. Bilgilendirme ve AR-GE Günleri, Bursa, Türkiye, 3 - 04 Nisan 2018
2018
201838. Süt Sektöründe Mesleki Yeterlilik ve Gereksinimlerin Belirlenmesi
GÜLDAŞ M., GÜRBÜZ O., ÖZCAN T., YILMAZ ERSAN L., AVŞAR Z.
Uludağ Üniversitesi VII. Bilgilendirme ve AR-GE Günleri, Bursa, Türkiye, 3 - 04 Nisan 2018
2018
201839. Gıda Takviyesi Olarak Spirulina Platensis Üretimi ve Kullanım Alanları
Yörük G., YILDIZ E., GÜRBÜZ O., GÜLDAŞ M.
Uludağ Üniversitesi VII. Bilgilendirme ve ARGE Günleri, Bursa, Türkiye, 3 - 04 Nisan 2018
2017
201740. In-vitro Digestion of the Bioactive Compounds of Fermented Vegetable Juice
DEĞİRMENCİOĞLU N., GÜRBÜZ O., ŞAHAN Y.
III International Conference on Food Chemistry and Technology, BALTİMORE, Amerika Birleşik Devletleri, 2 - 04 Kasım 2017, (Özet Bildiri)
2017
201741. Spirulina platensis as Food Supplement and its Health Benefits
GÜLDAŞ M., GÜRBÜZ O., YILDIZ E., ATEŞ M.
III International Conference on Food Chemistry and Technology 2017, BALTİMORE, Amerika Birleşik Devletleri, 2 - 04 Kasım 2017, ss.25, (Özet Bildiri)
2017
201742. Phenolics, Antioxidant capacity and Bioaccessibility of Chicory Varieties (Cichorium spp.) Grown in Turkey
ŞAHAN Y., GÜRBÜZ O., GÜLDAŞ M., DEĞİRMENCİOĞLU N., Begenirbas A.
III International Conference on Food Chemistry and Technology, Baltimore, Amerika Birleşik Devletleri, 2 - 04 Kasım 2017, (Özet Bildiri)
2017
201743. Yenilenebilir Enerji Kaynaklı Resorbsiyonlu Soğutma Sistemleri
PASTAKKAYA B., ÜNLÜ K., YASLIOĞLU E., GÜRBÜZ O., GÜRBÜZ İ. B., KILIÇ İ.
2nd International Mediterranean Science and Engineering Congress, Adana, Türkiye, 25 - 27 Ekim 2017, cilt.1, ss.520-525, (Tam Metin Bildiri)
2017
201744. Güneş Enerjisi Kaynaklı Resorbsiyonlu Soğutma Sistemleri ile Soğuk Depo Uygulamaları
PASTAKKAYA B., ÜNLÜ K., YASLIOĞLU E., GÜRBÜZ O., GÜRBÜZ İ. B., KILIÇ İ.
International Congress of the New Approaches and Technologies for Sustainable Development, Isparta, Türkiye, 21 Eylül - 24 Ekim 2017, cilt.1, ss.182-189, (Tam Metin Bildiri)
2017
201745. Reduction In The Cost Of Cooling In Cold Storage For Agricultural Products With Renewable Powered Resorption Cooling System
PASTAKKAYA B., ÜNLÜ K., GÜRBÜZ O., YASLIOĞLU E., KILIÇ İ., GÜRBÜZ İ. B.
V.International Food R D Brokerage Event, İzmir, Türkiye, 25 Mayıs 2017, (Tam Metin Bildiri)
2017
201746. TARIMSAL ÜRÜNLER İÇİN SOĞUK DEPO UYGULAMALARINDA YENİLENEBİLİR ENERJİ KAYNAKLI RESORBSİYONLU SOĞUTMA SİSTEMİ İLE SOĞUTMA MALİYETLERİNİN DÜŞÜRÜLMESİ
PASTAKKAYA B., ÜNLÜ K., GÜRBÜZ O., YASLIOĞLU E., GÜRBÜZ İ. B., KILIÇ İ.
V. Uluslararası Gıda Ar-Ge Proje Pazarı, İzmir, Türkiye, 25 Mayıs 2017, (Tam Metin Bildiri)
2016
201647. Some Impacts of Bioactive Peptides on Human Health
DEMIR C., GÜRBÜZ O.
27th International Scientific-Expert Congress of Agriculture and Food Industry, 26 - 28 Eylül 2016, (Özet Bildiri)
2015
201548. Antibakteriyel Katkılı Polietilen Glikol Polimerleri ile Allerjik Kontakt Duyarlılık Araştırılması
Duger E. E., SARICAOĞLU H., GÜRBÜZ O., Goncagul G.
XXII. Prof. Dr. A. Lütfü Tat Sempozyumu, Ankara, Türkiye, 18 - 22 Kasım 2015
2015
201549. Antibakteriyel Katkılı Polietilen Glikol Polimerleri ile Allerjik Kontakt Duyarlılık Araştırılması
ERÜNAL E., SARICAOĞLU H., GÜRBÜZ O., GONCAGÜL G.
XXII.Prof.Dr.A.Lütfü Tat Sempozyumu, Türkiye, 18 - 22 Kasım 2015, (Özet Bildiri)
2014
201450. Polyethylene glycol coating on fresh egg
GÜRBÜZ O., ŞAHAN Y., GONCAGÜL G., KARA A.
ULUTEK Teknoloji Geliştirme Bölgesi ve Teknoloji Transfer Ofisi Bilim ve Teknoloji Haftası Etkinlikleri, Türkiye, 12 - 14 Mart 2014, (Özet Bildiri)
2013
201351. In-vitro characterization of antimicrobial activity of peg and peg-polylactide
ŞAHAN Y., GÜRBÜZ O., GONCAGÜL G., KARA A., ÖZAKIN C.
245th National Meeting of the American-Chemical-Society (ACS), Louisiana, Amerika Birleşik Devletleri, 7 - 11 Nisan 2013, cilt.245, (Özet Bildiri)
2013
201352. Yumurtaların Polietilen Glikol İle Kaplamasının Kalite ve Raf Ömrüne Etkileri
GONCAGÜL G., GÜRBÜZ O., ŞAHAN Y., KARA A.
ULUTEK Teknoloji Geliştirme Bölgesi ve Teknoloji Transfer Ofisi Bilim ve Teknoloji Haftası Etkinlikleri, PROJE PAZARI VE PATENT SERGİSİ, Türkiye, 11 - 13 Mart 2013, (Özet Bildiri)
2012
201253. Comparison of Antimicrobial Effect of Wild and Highbush Blueberry Extracts
GÜRBÜZ O., GONCAGÜL G., YILDIZ S., ŞAHAN Y., BÜYÜKCANGAZ E.
23rd International Food Microbiology Congress, 3 - 07 Eylül 2012, (Özet Bildiri)
2011
201154. Fonksiyonel Mikroorganizmaların Fonksiyonel Gıdaların Kalitesi Üzerindeki Etkileri
Güldaş M., Gürbüz O.
7. Gıda Mühendisliği Kongresi, Bursa, Türkiye, 24 - 26 Kasım 2011, ss.306, (Özet Bildiri)
2011
201155. Effects of different applications on tarhana quality
GÜRBÜZ O., GÖÇMEN D., ÖZMEN N., Dagdelen F.
6th International Congress and the 8th Croatian Congress of Cereal Technologists, FLOUR-BREAD 2011, Opatija, Hırvatistan, 12 - 14 Ekim 2011, ss.311-319, (Tam Metin Bildiri)
2011
201156. Quantitative analysis of sorbic acid in cereal products using GC-MS-SIM
GÜRBÜZ O., Deǧirmencioǧlu N., YILDIZ S.
6th International Congress and the 8th Croatian Congress of Cereal Technologists, FLOUR-BREAD 2011, Opatija, Hırvatistan, 12 - 14 Ekim 2011, ss.65-75, (Tam Metin Bildiri)
2011
201157. Effects of water extract from Olea euopeae on the shelf life of microbiological and sensory attributes of wheat bread
Deǧirmencioǧlu N., GÜRBÜZ O., Deǧirmencioǧlu A., YILDIZ S.
6th International Congress and the 8th Croatian Congress of Cereal Technologists, FLOUR-BREAD 2011, Opatija, Hırvatistan, 12 - 14 Ekim 2011, ss.45-56, (Tam Metin Bildiri)
2013
201358. In Vitro Characterization of Antimicrobial Effect of PEG and PEG Polylactide
ŞAHAN Y., GÜRBÜZ O., GONCAGÜL G., KARA A., ÖZAKIN C.
245th ACS National Meeting Exposition., NEW ORLEANS, Amerika Birleşik Devletleri, 7 - 11 Nisan 2013, (Özet Bildiri)
2009
200959. The use of enterocin AS-48 to inhibit Listeria monocytogenes in selected fruit and fruit juices
GÜLDAŞ M., Georgiadis N., GÜRBÜZ O., Gonenc S.
3rd Seminar on Risk Management by Hygienic Design and Efficient Sanitation Programs, Tallinn, Estonya, 4 - 06 Mayıs 2009, ss.130, (Tam Metin Bildiri)
2009
200960. Antimikrobiyal Afiniteye Sahip Polimerlerin Sentezi ve Gıda Teknolojisi Açısından Antimikrobiyal Etkilerin İncelenmesi
KARA A., GÜRBÜZ O., ŞAHAN Y., OSMAN B., BEŞİRLİ N.
V. Ulusal Afinite Teknikleri Kongresi, Türkiye, 20 - 24 Mayıs 2009, (Özet Bildiri)
2009
200961. The Use of Entrocin AS-48 to Inhibit Listeria Monocytogenes in Selected Fruit and Fruit Juices
GÜLDAŞ M., Georgiadis N., GÜRBÜZ O., DOKUZLU S.
3rd Seminar arranged by SAFOODNET – FoodSafety and Hygiene Networking within NewMember States and Associated CandidateCountries, 4 - 06 Mayıs 2009, (Özet Bildiri)
2008
200862. Pneumovagina ve ürovaginalı ineklerde uterusta bulunan bakteriyel etkenler
GONCAGÜL G., KUMRU İ. H., GÜRBÜZ O., SEYREK İNTAŞ K.
VIII. Ulusal (Uluslararası Katılımlı) Veteriner Mikrobiyoloji Kongresi, Türkiye, 7 - 09 Ekim 2008, (Özet Bildiri)
2008
200863. Zeytinyağında trans-yağ asidi oluşumu üzerine carvacrol ve thymol’ ün etkisinin incelenmesi
ÇETİN K., AKPINAR BAYİZİT A., GÜRBÜZ O., ÖZCAN T.
Türkiye 10. Gıda Kongresi, Erzurum, Türkiye, 21 - 23 Mayıs 2008, ss.639, (Özet Bildiri)
2007
200764. In vitro Antioxidant and Antimicrobial Properties of Oregano and Thyme Extracts from Greece
Lagouri V., Güldaş M., Gürbüz O.
2nd Int. Congress on Food and Nutrition, İstanbul, Türkiye, 24 - 26 Ekim 2007, ss.121, (Özet Bildiri)
2004
200465. Uludağ Üniversitesi deneme bağında yetiştirilen siyah üzümlerin şaraba uygunluğu ve üretim yönteminin şarap bileşimine etkilerinin araştırılması
GÜRBÜZ O., KUMRAL A., UYLAŞER V., ŞAHİN İ.
Türkiye 8. Gıda Kongresi, Türkiye, 26 - 28 Mayıs 2004, ss.3, (Tam Metin Bildiri)
2004
200466. Comparison of the cholesterol content and nutritional value of chicken eggs processed by different methods
AKPINAR BAYİZİT A., ÖZCAN T., YILMAZ ERSAN L., GÜRBÜZ O., YÜCEL A.
1st International Functional and Nutraceutical Foods Symposium, Antalya, Türkiye, 27 - 29 Nisan 2004, (Özet Bildiri)
2003
200367. Çilek nektarında renk stabilizasyonuna enzim uygulamasının etkisi
GÜRBÜZ O., KUMRAL A., ALKIN E., DAĞDELEN F.
Ulusal Kivi ve Üzümsü Meyveler Sempozyumu, Türkiye, 23 - 25 Ekim 2003, ss.295-300, (Tam Metin Bildiri)
2000
200068. Salamura zeytinlerde bozulma etkeni küfler
GÖÇMEN D., KORUKLUOĞLU M., UYLAŞER V., GÜRBÜZ O., KUMRAL A., ŞAHİN İ.
Türkiye 1. Zeytincilik Sempozyumu, Türkiye, 6 - 09 Haziran 2000, ss.467-472
2000
200069. Gemlik tipi zeytinlerde mikotoksin kirliliğinin araştırılması
KORUKLUOĞLU M., GÜRBÜZ O., UYLAŞER V., KUMRAL A., ŞAHİN İ.
Türkiye 1. Zeytincilik Sempozyumu, Türkiye, 6 - 09 Haziran 2000, ss.214-219, (Tam Metin Bildiri)
1999
199970. Karnabaharların Konserveye İşlenmeleri Sırasında Oluşabilecek Renk Değişikliklerinin Önlenmesi
ÇOPUR Ö. U., GÜRBÜZ O., ÖZLER N.
2000’li Yıllarda Gıda Bilimi ve Teknolojisi Kongresi, İzmir, Türkiye, 18 - 20 Ekim 1999
1999
199971. Parmak Patates Üretimi
GÜRBÜZ O., KUMRAL A.
2000'li Yıllarda Gıda Bilimi ve Teknolojisi Kongresi, Türkiye, 18 - 20 Ekim 1999, ss.109
1998
199872. Bursa Yöresinde Yetiştirilen Bazı Kızılcık Tip ve Çeşitlerinin Meyve Suyuna Uygunluğunun Saptanması Üzerinde Bir Araştırma
ÇOPUR Ö. U., SOYLU A., GÜRBÜZ O., DEĞİRMENCİOĞLU N., ERTÜRK Ü.
Gıda Mühendisliği Kongresi, Gaziantep, Türkiye, 16 - 18 Eylül 1998
Kitaplar
2023
20231. Movement and Nutrition Principles
GÜLDAŞ M., YEŞİLDEMİR Ö., GÜRBÜZ O., ÖZDER S., YILDIZ E.
Functional Exercise Anatomy and Physiology for Physiotherapists, Defne Kaya Kutlu, Editör, Springer, Cham, ss.537-545, 2023
2023
20232. Movement and Nutrition Principles
YEŞİLDEMİR Ö., GÜLDAŞ M., GÜRBÜZ O., Özder S., YILDIZ E.
Functional Exercise Anatomy and Physiology for Physiotherapists, Defne Kaya Utlu, Editör, Springer, Cham, ss.537-545, 2023
2022
20223. Turşu Teknolojisi
Değirmencioğlu N., Şahan Y., Gürbüz O.
Endüstriyel Gıda Üretim Teknikleri, Şanlıbaba P,Güçer Y, Editör, Nobel Yayın Dağıtım, Ankara, ss.657-677, 2022
2022
20224. Sofralık Zeytin Teknolojisi
Değirmencioğlu N., Şahan Y., Gürbüz O.
Endüstriyel Gıda Üretim Teknikleri, Şanlıbaba P,Güçer Y., Editör, Nobel Yayın Dağıtım, Ankara, ss.677-699, 2022
2022
20225. Turşu Teknolojisi
DEĞİRMENCİOĞLU N., ŞAHAN Y., GÜRBÜZ O.
Endüstriyel Gıda Üretim Teknikleri, Pınar Şanlıbaba, Yalçın Güçer, Editör, Nobel Yayın Dağıtım, ss.657-677, 2022
2022
20226. Sofralık Zeytin Teknolojisi
DEĞİRMENCİOĞLU N., ŞAHAN Y., GÜRBÜZ O.
Endüstriyel Gıda Üretim Teknikleri, Pınar Şanlıbaba, Yalçın Güçer, Editör, Nobel Yayın Dağıtım, ss.677-699, 2022
2021
20217. Hareket ve Beslenme İlkeleri
Güldaş M., Yıldız E., Gürbüz O., Özder S.
Fizyoterapistler için Egzersiz Anatomisi ve Fizyolojisi, Defne Kaya Utlu, Editör, Hipokrat Yayıncılık, Ankara, ss.423-430, 2021
2021
20218. Hareket ve Beslenme İlkeleri
GÜLDAŞ M., YILDIZ E., GÜRBÜZ O., Özder S.
Fizyoterapistler için Egzersiz Anatomisi ve Fizyolojisi, Defne KAYA, Editör, Hipokrat Yayıncılık, Ankara, ss.423-430, 2021
2019
20199. Turşu
DEĞİRMENCİOĞLU N., GÜRBÜZ O.
Fermente Gıdalar: Mikrobiyoloji, Teknolojisi ve Sağlık, E.Anlı, P.Şanlıbaba, Editör, Nobel Akademik Yayınevi, Ankara, ss.341-363, 2019
2019
201910. Zeytin
GÜRBÜZ O., DEĞİRMENCİOĞLU N.
Fermente Gıdalar: Mikrobiyoloji, Teknolojisi ve Sağlık, E.Anlı, P.Şanlıbaba, Editör, Nobel Akademik Yayıncılık, Ankara, ss.381-416, 2019
2015
201511. Characterization and difference between volatiles of cultivate and wild blueberries (Vaccinium spp.) from Turkey
GÜRBÜZ O., ROUSEFF J., RUSSELL R.
Flavour Science Proceedings of the XIV Weurman Research Symposium, Andrew J Taylor and Donald S Mottram, Editör, Context Products Ltd. UK., Cambridge, ss.463-466, 2015
2012
201212. Changes in Sulphur Volatiles as a result of MLF
GÜRBÜZ O., ROUSEFF J., RUSSELL R.
Actes De Colloques Du 9E Symposium International D Oenologie De Bordeaux, , Editör, Oeno, Dunod, Paris, France, Paris, ss.910-916, 2012
2012
201213. Characterization of Ester Compounds of Narince, Muscat, Kalecik karasi and Papaz karasi Wines Using SPME-GC-MS
GÜRBÜZ O., YILDIZ S.
Actes De Colloques Du 9E Symposium International D Oenologie De Bordeaux, , Editör, Oeno Dunod, Paris, France, Paris, ss.1017-1023, 2012
2006
200614. (Developments in Food Science), Ed. W.L.P. Bredie and M.A. Petersen, Vol 43, 297-301, The Boulevard, Langford Lane, Kidlington, Oxford, UK
GÜRBÜZ O., BRENDA O., RUSSELL R.
Flavour Science Recent Advances and Trends Developments in Food Science, , Editör, Elsevier Science, Oxford, ss.297-301, 2006
Desteklenen Projeler
2024 - Devam Ediyor
2024 - Devam Ediyor
Yenilebilir Mikroalg ve Mikroalg Türevlerinin Kombu Çayı Üretiminde Kullanım Olanağının Araştırılması
Diğer Resmi Kurumlarca Desteklenen Proje
YILDIZ E. (Yürütücü), KAHRAMAN M., ÖZCAN SİNİR G., GÜRBÜZ O., ÖZGÖREN A. S.
2018 - Devam Ediyor
2018 - Devam Ediyor
Solucan Gübresi (Vermikompost) Üretiminde Sürdürülebilir Kompost Yönetiminin Araştırılması, Besin Gruplarını İçeren Veri Bankasının Oluşturulması Ve Solucan Besleme Yazılımın Geliştirilmesi
Diğer Özel Kurumlarca Desteklenen Proje
TURAN M. A., GÜRBÜZ O. (Yürütücü)
2025 - 2026
2025 - 2026
Gemlik Zeytin Çeşidinin Farklı Metotlarla İşlenmesiyle Elde Edilen Zeytinyağı Çeşitlerinin Biyoaktivitelerinin İncelenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Doktora
Gürbüz O. (Yürütücü), Canbey İ., Çetin K., Yıldız E.
2025 - 2026
2025 - 2026Muşmula Sirkesinin Uçucu Bileşen Fenolik Bileşen ve Organik Asit Profilinin Belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer
Gürbüz O. (Yürütücü), Yıldız E.
2022 - 2026
2022 - 2026
Establishment of Centre of Vocational Excellence (CoVE) for Dairy Sector
Erasmus Projesi , Erasmus Projesi, Avrupa Düzeyi
(Proje Özeti)
Güldaş M. (Yürütücü), Gürbüz O., Üstün G. E., Yıldız E., Düven G.
2024 - 2025
2024 - 2025
Gıda Maddelerindeki Ağır Metal İyonlarının Lipotropik Özelliklerinin ve Obezite Üzerine Etkilerinin Araştırılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Y.Lisans
GÜRBÜZ O. (Yürütücü), AYDIN GÜÇLÜ Ö., FİLİZ C.
2022 - 2025
2022 - 2025
Switching Mediterranean consumers to Mediterranean sustainable healthy dietary patterns
UFUK 2020 Projesi , FET, Yeni ve Gelişen Teknolojiler Projesi
Güldaş M. (Yürütücü), Özyazıcıoğlu N., Üstün G. E., Gürbüz O., Yıldız E., Erdoğan Demir Ç., et al.
2022 - 2023
2022 - 2023
İçme sütü ve kefirde kanserle ilişkili miRNA'ların anlatım seviyelerinin araştırılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
PİRİM D. (Yürütücü), GÖZÜDOK İ. N., GÜRBÜZ O., ÇOBANOĞLU Ö., YAMAN M., GÜLDAŞ M., et al.
2021 - 2023
2021 - 2023
Network TCM alternatives for antibiotics worldwide: Global Initiative for Traditional Solutions to Antimicrobial Resistance (GIFTS-AMR)
AB Destekli Diğer Projeler
(Proje Özeti)
Güldaş M. (Yürütücü), Gürbüz O., Yıldız E.
2020 - 2022
2020 - 2022Sezgisel Tercih İlişkileriyle Migros Bünyesinde Mavi ve Beyaz Yaka Çalışanların Performans Değerlendirmesi Üzerine Yazılım Geliştirilmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , Üniversite Destekli Diğer Projeler
Gürbüz O. (Yürütücü)
2019 - 2021
2019 - 2021Kombu Çayı Kültürünün Fermente Sebze Suyu Üretiminde Kullanımı
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
Değirmencioğlu N.(Yürütücü), Şahan Y., Gürbüz O., Güldaş M.
2019 - 2021
2019 - 2021Fonksiyonel Bir İçecek: Kahve Çekirdeği Zarı ile Zenginleştirilmiş Kefir
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
Güldaş M. (Yürütücü), Şahan Y., Özmen Toğay S., Değirmencioğlu N., Gürbüz O., Yıldız E.
2011 - 2021
2011 - 2021Uludağ Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Araştırma Merkezi Altyapısının Oluşturulması
Diğer Özel Kurumlarca Desteklenen Proje
Çopur Ö. U. (Yürütücü), Gürbüz O., Özcan T., Tamer C. E., Akpınar Bayizit A., İncedayı B.
2016 - 2020
2016 - 2020Mapping Skills needs and supply in the dairy sector
Erasmus Projesi , Erasmus+ KA2 Yenilik ve İyi Uygulamaların Değişimi için İşbirliği Projesi, Avrupa Düzeyi
Güldaş M. (Yürütücü), Gürbüz O., Yıldız E., Özcan T., Yılmaz Ersan L., Ziyanok Demirtaş S., et al.
2016 - 2018
2016 - 2018Arıcılıkta üretimi artırmak amacı ile akıllı kovan, konvansiyonel, ekolojik-organik üretim yöntemlerinin ve yeni ürünlerin geliştirilmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
Çakmak İ.(Yürütücü), Kul B., Gürbüz O., Güldaş M.
2013 - 2017
2013 - 2017Polietilen Glikol Polimerlerinin Karakterizasyonu, Mikrobiyolojik ve Dermatolojik Etkilerinin Araştırılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
KARA A., GONCAGÜL G., GÜRBÜZ O. (Yürütücü), SARICAOĞLU H.
2013 - 2016
2013 - 2016
Orhangazi Bölgesinde Tarımsal Soğutma Maliyetlerinin Düşürülmesi Amacıyla Resorbsiyonlu Soğutma Teknolojisinin Kullanımının Araştırılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
(Proje Özeti)
Pastakkaya B. (Yürütücü), Ünlü K., Gürbüz O., Yaslıoğlu E., Gürbüz İ. B., Kılıç İ., et al.
2013 - 2016
2013 - 2016Ülkemizde Yetiştiriciliği Yapılan Hindiba Cichorium Spp Türlerinin Fenolik Bileşiklerinin Antioksidan Kapasitelerinin ve Antioksidan Bileşenlerin Biyoalınabilirliliğinin Araştırılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
GÜLDAŞ M., GÜRBÜZ O., ŞAHAN Y. (Yürütücü)
2013 - 2015
2013 - 2015POLİETİLEN GLİKOL POLİMERLERİNİN KARAKTERİZASYONU,MİKROBİYOLOJİK ve DERMATOLOJİK ETKİLERİNİN ARAŞTIRILMASI
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
Şahan Y., Gürbüz O. (Yürütücü)
2014 - 2014
2014 - 2014
Yaban Mersini Vaccinum spp Meyvesi ve Yapraklarının Fenolik Bileşikler ve Antioksidan Özellikleri Açısından Bitki Çayı Üretiminde Kullanılabilme Olanağının Araştırılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
GÜRBÜZ O. (Yürütücü)
2006 - 2007
2006 - 2007Açıkta ve Vakum Altında Pişirmenin Şeftali Marmelatının Bazı Kalite Kriterleri Üzerine Etkileri
CB Strateji ve Bütçe Başkanlığı (Kalkınma Bakanlığı) Projesi
GÜRBÜZ O.
2003 - 2007
2003 - 2007Ekmek üretimi sırasında laktik starter uygulamasının proteinlerin elektroforetik özellikleri üzerine etkisi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
GÜRBÜZ O., KUMRAL A.
2005 - 2005
2005 - 2005Comparison of Volatile Aroma Compounds in Merlot and Cabernet Wines Using GC O and GC MS
Diğer Uluslararası Fon Programları
GÜRBÜZ O.
2005 - 2005
2005 - 2005Comparison of Volatile Profiles of Muscadine Wines Produced Using Pre Treatment with Pectinase and Traditional Methods
Diğer Uluslararası Fon Programları
GÜRBÜZ O.
2002 - 2005
2002 - 2005Bazı Baharat ve Tıbbi Bitkilerin Mikotoksijenik İnhibitör Etkilerinin Araştırılması
TÜBİTAK Projesi
GÜRBÜZ O., KORUKLUOĞLU M. (Yürütücü), ŞAHAN Y.
Patent
2025
2025PORTABLE MİCROBİAL AİR MONİTORİNG EQUİPMENT
Patent
Başvuru Yapıldı, Buluşun Başvuru Numarası: PCT/TR2025/050861 , Standart Tescil
2025
2025A METHOD FOR DRYING KOMBUCHA MOTHER (SCOBY)
Patent
Başvuru Yapıldı, Buluşun Başvuru Numarası: PCT/TR2025/051019 , Standart Tescil
2024
2024TAŞINABİLİR BİR MİKROBİYAL HAVA İZLEME EKİPMANI
Patent
Başvuru Yapıldı, Buluşun Başvuru Numarası: 2024/020306 , Standart Tescil
2024
2024KOMBU ÇAYI ANASININ (SCOBY) KURUTULMASI İÇİN BİR YÖNTEM
Patent
Başvuru Yapıldı, Buluşun Başvuru Numarası: 2024/015838 , Standart Tescil
2023
2023A METHOD OF PRODUCING KOMBUCHA WITH A HIGH CONTENT OF BIOACTIVE COMPOUNDS USING MICROALGAE DERIVATIVES
Patent
Başvuru Yapıldı, Buluşun Başvuru Numarası: PCT/TR2023/051539 , Standart Tescil
2023
2023MİKROALG TÜREVLERİNİN KULLANIMI İLE BİYOAKTİF BİLEŞİK İÇERİĞİ YÜKSEK BİR KOMBU ÇAYI ÜRETME YÖNTEMİ
Patent
Başvuru Yapıldı, Buluşun Başvuru Numarası: 2023/015364 , Standart Tescil
2023
2023ATIŞTIRMALIK FONKSİYONEL BAR
Patent
Başvuru Yapıldı, Buluşun Başvuru Numarası: 2023/015811 , Standart Tescil
2023
2023SNACK FUNCTIONAL BAR
Patent
Başvuru Yapıldı, Buluşun Başvuru Numarası: PCT/TR2023/051542 , Standart Tescil
2021
2021SUGAR-FREE BEE FEED AND ITS USE IN FUNCTIONAL HONEY PRODUCTION
Patent
Başvuru Yapıldı, Buluşun Başvuru Numarası: TR2021/050467 , Standart Tescil
2021
2021ŞEKER KATKISIZ ARI YEMİ VE BU YEMİN FONKSİYONEL BAL ÜRETİMİNDE KULLANIMI
Patent
Başvuru Yapıldı, Buluşun Başvuru Numarası: 2021/005208 , Standart Tescil
2019
2019KAHVE ÇEKİRDEĞİ ZARI KATKILI KEFİR ÜRÜNÜ VE ÜRETİM YÖNTEMİ
Patent
Başvuru Yapıldı, Buluşun Başvuru Numarası: 2019/14162 , Standart Tescil
2017
2017Akciğer Kanseri Tedavisinde Doğal Bir Madde: Kolofan
Patent
Tescil Edildi, Buluşun Tescil No: TR 201503361B , Standart Tescil
2016
2016Polyethylene glycol-lactide coating on fresh eggs
Patent
Başvuru Yapıldı, Buluşun Başvuru Numarası: US201614999301 , Standart Tescil
2012
2012POLYETHYLENE GLYCOL LACTID COATING ON FRESH EGG
Patent
Başvuru Yapıldı, Buluşun Başvuru Numarası: US201213460030 , Standart Tescil
2011
2011TAZE YUMURTALARDA POLİETİLEN GLİKOL KAPLANMASI
Patent
Tescil Edildi, Buluşun Tescil No: 2009 02991 , Standart Tescil
2009
2009Polyethylene Glycol Coating of Fresh Eggs
Patent
Tescil Edildi, Buluşun Tescil No: TR 2009 02991 , Standart Tescil
Bilimsel Yayınlarda Hakemlikler
Şubat 2024
Şubat 2024FOOD RESEARCH INTERNATIONAL
SCI Kapsamındaki Dergi
Eylül 2023
Eylül 2023MICROCHEMICAL JOURNAL
SCI Kapsamındaki Dergi
Eylül 2023
Eylül 2023LWT - FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
SCI Kapsamındaki Dergi
Temmuz 2023
Temmuz 2023FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
SCI-E Kapsamındaki Dergi
Temmuz 2023
Temmuz 2023ANALYTICAL LETTERS
SCI Kapsamındaki Dergi
Temmuz 2023
Temmuz 2023FOOD BIOSCIENCE
SCI Kapsamındaki Dergi
Haziran 2023
Haziran 2023ACS OMEGA
SCI Kapsamındaki Dergi
Haziran 2022
Haziran 2022TURKISH JOURNAL OF AGRICULTURE: FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
Hakemli Bilimsel Dergi
Eylül 2021
Eylül 2021TRENDS IN FOOD SCIENCE & TECHNOLOGY
SCI Kapsamındaki Dergi
Aralık 2020
Aralık 2020LWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
SCI Kapsamındaki Dergi
Temmuz 2020
Temmuz 2020ANALYTICAL LETTERS
SCI-E Kapsamındaki Dergi
Temmuz 2020
Temmuz 2020INTERNATIONAL JOURNAL OF FRUIT SCIENCE
SCI-E Kapsamındaki Dergi
Mart 2020
Mart 2020JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY-MYSORE
SCI-E Kapsamındaki Dergi
Aralık 2018
Aralık 2018ENVIRONMENTAL SCIENCE AND POLLUTION RESEARCH
SCI-E Kapsamındaki Dergi
Aralık 2018
Aralık 2018ANALYTICAL LETTERS
SCI-E Kapsamındaki Dergi
Eylül 2018
Eylül 2018JOURNAL OF AGRICULTURAL AND FOOD CHEMISTRY
SCI Kapsamındaki Dergi
Mayıs 2018
Mayıs 2018FOOD SCIENCE & NUTRITION
SCI-E Kapsamındaki Dergi
Mayıs 2018
Mayıs 2018ACTA AGRICULTURAE SCANDINAVICA SECTION B-SOIL AND PLANT SCIENCE
SCI-E Kapsamındaki Dergi
Mayıs 2018
Mayıs 2018FOOD CHEMISTRY
SCI Kapsamındaki Dergi
Etkinlik Organizasyonlarındaki Görevler
Kasım 2022
Kasım 20225. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu
Bilimsel Kongre / Sempozyum Organizasyonu
Korukluoğlu M., Özcan Sinir G., Özdemir Y., Özoğlu Ö., Ünal T. T., Kamiloğlu Beştepe S., et al.
Bursa, Türkiye
Mart 2022
Mart 202212.Gıda Mühendisliği Öğrenci Kongresi
Bilimsel Kongre / Sempozyum Organizasyonu
Korukluoğlu M., İncedayı B., Özkan Karabacak A., Özoğlu Ö., Kamiloğlu Beştepe S., Akpınar Bayizit A., et al.
Bursa, Türkiye
Ödüller
Aralık 2022
Aralık 2022Bursa Uludağ Üniversitesi 2021 Yılı Bilim, Özel, Teşvik ve Hizmet Ödülleri – Yıllık Ticarileşen Patent Ödülü
Bursa Uludağ Üniversitesi
Mart 2019
Mart 2019“2017 Akademik ve İdari Personel Ödül Töreni”, “Yıllık Yayın ve Sanatsal Performans Kategorisi”, Gıda Mühendisliği Bölümü En Çok Yayın Yapan Öğretim Üyesi Ödülü”
Bursa Uludağ Üniversitesi
Ocak 2018
Ocak 2018“2016 Akademik ve İdari Personel Ödül Töreni”, “Yıllık Yayın ve Sanatsal Performans Kategorisi”, Gıda Mühendisliği Bölümü En Çok Yayın Yapan Öğretim Üyesi Ödülü”
Bursa Uludağ Üniversitesi
Ekim 2014
Ekim 2014“2014 Akademik ve İdari Personel Ödül Töreni”, Patent Kategorisi
Bursa Uludağ Üniversitesi
Mart 2014
Mart 2014“Bilim ve Teknoloji Haftası Etkinlikleri”, Proje Pazarı ve Patent Sergisi, Proje 1. liği Ödülü
Bursa Uludağ Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi
Mart 2013
Mart 2013“Bilim ve Teknoloji Haftası Etkinlikleri”, Proje Pazarı ve Patent Sergisi, Jüri Özel Ödülü
Bursa Uludağ Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi
Nisan 2012
Nisan 2012BUÜ, Bilgilendirme ve AR-GE Günleri, Poster 2.’liği Ödülü
Bursa Uludağ Üniversitesi
Nisan 2012
Nisan 2012Akademik ve İdari Personel Ödül Töreni, “Patent Kategorisi” Fen Bilimleri Alanında, Patent Ödülü
Bursa Uludağ Üniversitesi
Kongre ve Sempozyum Katılımı Faaliyetleri
01 Temmuz 2019 - 04 Temmuz 2019
01 Temmuz 2019 - 04 Temmuz 2019
4th International Conference on Obesity and Chronic Diseases
Katılımcı
California-Amerika Birleşik Devletleri
31 Mart 2019 - 04 Nisan 2019
31 Mart 2019 - 04 Nisan 2019256th American Chemical Society (ACS) National Meeting & Exposition
Katılımcı
Florida-Amerika Birleşik Devletleri
23 Temmuz 2018 - 25 Temmuz 2018
23 Temmuz 2018 - 25 Temmuz 2018
3rd International Conference on Obesity and Chronic Diseases
Katılımcı
California-Amerika Birleşik Devletleri
02 Kasım 2017 - 04 Kasım 2017
02 Kasım 2017 - 04 Kasım 2017III. International Conference on Food Chemistry and Technology
Katılımcı
Maryland-Amerika Birleşik Devletleri
07 Nisan 2013 - 11 Nisan 2013
07 Nisan 2013 - 11 Nisan 2013245th American Chemical Society National Meeting
Katılımcı
Louisiana-Amerika Birleşik Devletleri
16 Ağustos 2009 - 20 Ağustos 2009
16 Ağustos 2009 - 20 Ağustos 2009