Doç. Dr. AZİME ÖZKAN KARABACAK


GEMLİK ASIM KOCABIYIK MYO, GIDA İŞLEME

Gıda Teknolojisi


WoS Araştırma Alanları: Mühendislik Bilişim Ve Teknoloji (Eng)


Avesis Araştırma Alanları: Meyve, Sebze, Kuruyemiş Teknolojisi, Gıda İşleme (Pastörizasyon,Sterilizasyon, Soğutma, Kurutma)


Yayınlardaki İsimler: Karabacak Azime Ozkan

Metrikler

Yayın

95

Yayın (WoS)

29

Yayın (Scopus)

30

Atıf (WoS)

279

H-İndeks (WoS)

10

Atıf (Scopus)

335

H-İndeks (Scopus)

9

Atıf (Scholar)

629

H-İndeks (Scholar)

13

Atıf (TrDizin)

17

H-İndeks (TrDizin)

3

Atıf (Sobiad)

62

H-İndeks (Sobiad)

4

Atıf (Diğer Toplam)

33

Toplam Atıf Sayısı

398

Proje

17

Tez Danışmanlığı

2

Açık Erişim

3
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

Eğitim Bilgileri

2015 - 2021

2015 - 2021

Doktora

Bursa Uludağ Üniversitesi, FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ, Gıda Mühendisliği (Dr), Türkiye

2012 - 2015

2012 - 2015

Yüksek Lisans

Bursa Uludağ Üniversitesi, FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ, Gıda Mühendisliği (Yl) (Tezli), Türkiye

2008 - 2012

2008 - 2012

Lisans

Pamukkale Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, Türkiye

Yaptığı Tezler

2021

2021

Doktora

Farklı Yöntemlerle Kurutulan Havuç Pestillerinin Kurutma Karakteristikleri ile Bazı Kalite Parametrelerindeki Değişimin Modellenmesi ve in vitro Biyoyararlılıklarının Belirlenmesi

Bursa Uludağ Üniversitesi, FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ, Gıda Mühendisliği Bölümü

2015

2015

Yüksek Lisans

Gıda bileşenleri üzerine ısıl olmayan işleme yöntemlerinin etkileri

Bursa Uludağ Üniversitesi, FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ, Gıda Mühendisliği (Yl) (Tezli)

Sertifika, Kurs ve Eğitimler

2025

2025

Hukukta Yapay Zekâ

Mesleki Eğitim

Adalet Bakanlığı

2025

2025

Tarımda Yapay Zeka

Mesleki Eğitim

Tarım ve Orman Bakanlığı

2025

2025

Sağlıkta Yapay Zekâ

Mesleki Eğitim

Sağlık Bakanlığı

2025

2025

Ticarette Yapay Zekâ

Mesleki Eğitim

Ticaret Bakanlığı

2025

2025

Kamu Düzeni ve Güvenliğinde Yapay Zekâ

Mesleki Eğitim

İçişleri Bakanlığı

2025

2025

Finansta Yapay Zekâ

Mesleki Eğitim

Hazine ve Maliye Bakanlığı

2025

2025

Enerjide Yapay Zekâ

Mesleki Eğitim

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı

2025

2025

Güvenilir Yapay Zekâ Riskler, Etik Değerler ve İlkeler

Mesleki Eğitim

Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanlığı

2025

2025

Bursa Uludağ Üniversitesi Temel İSG Eğitimleri (Az Tehlikeli-Tekrar)2025

İş Sağlığı ve Güvenliği

ULUUZEM

2024

2024

EFQM BKÖ Başvuran Kurumlar

Kalite Yönetimi

Türkiye Kalite Derneği (KALDER)

2024

2024

EFQM Model Eğitimi

Kalite Yönetimi

Türkiye Kalite Derneği (KALDER)

2023

2023

ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi İç Tetkikçi Eğitimi

Kalite Yönetimi

Bursa Uludağ Üniversitesi

2023

2023

ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi Temel Eğitimi

Kalite Yönetimi

Bursa Uludağ Üniversitesi

2020

2020

Gıdaların Duyusal Analizlerinde Teknik Yeterlilik, Validasyon ve Yeni Yaklaşımlar Eğitim Programı

Mesleki Eğitim

Bursa Uludağ Üniversitesi

2020

2020

Shimadzu Yüksek Performanslı Sıvı Kromotografi Cihazı HPLC- Kullanıcı Eğitimi

Mesleki Eğitim

Ant Teknik

Araştırma Alanları

Meyve, Sebze, Kuruyemiş Teknolojisi

Gıda İşleme (Pastörizasyon,Sterilizasyon, Soğutma, Kurutma)

Akademik Ünvanlar / Görevler

2024 - Devam Ediyor

2024 - Devam Ediyor

Doç. Dr.

Bursa Uludağ Üniversitesi, GEMLİK ASIM KOCABIYIK MYO, GIDA İŞLEME

2022 - 2024

2022 - 2024

Dr. Öğr. Üyesi

Bursa Uludağ Üniversitesi, GEMLİK ASIM KOCABIYIK MYO, GIDA İŞLEME

2021 - 2022

2021 - 2022

Öğretim Görevlisi Dr.

Bursa Uludağ Üniversitesi, GEMLİK ASIM KOCABIYIK MYO, GIDA İŞLEME

2015 - 2021

2015 - 2021

Araştırma Görevlisi

Bursa Uludağ Üniversitesi, ZİRAAT FAKÜLTESİ, GIDA MÜHENDİSLİĞİ

Yönetimsel Görevler

2024 - Devam Ediyor

2024 - Devam Ediyor

Akademik Performans D. Kurulu Üyesi

Bursa Uludağ Üniversitesi, GEMLİK ASIM KOCABIYIK MYO, GIDA İŞLEME

2024 - Devam Ediyor

2024 - Devam Ediyor

Bölüm Akademik Teşvik Değerlendirme Komisyonu Üyesi

Bursa Uludağ Üniversitesi, GEMLİK ASIM KOCABIYIK MYO

2024 - Devam Ediyor

2024 - Devam Ediyor

Performans Değerlendirme Komisyonu Üyesi

Bursa Uludağ Üniversitesi, GEMLİK ASIM KOCABIYIK MYO, GIDA İŞLEME

2023 - Devam Ediyor

2023 - Devam Ediyor

Staj Komisyonu Üyesi

Bursa Uludağ Üniversitesi, GEMLİK ASIM KOCABIYIK MYO, GIDA İŞLEME

2023 - Devam Ediyor

2023 - Devam Ediyor

Meslek Yüksekokulu Yönetim Kurulu Üyesi

Bursa Uludağ Üniversitesi, GEMLİK ASIM KOCABIYIK MYO, GIDA İŞLEME

2023 - Devam Ediyor

2023 - Devam Ediyor

Birime Bağlı Komisyon/Kurul Üyesi

Bursa Uludağ Üniversitesi, GEMLİK ASIM KOCABIYIK MYO, GIDA İŞLEME

2022 - Devam Ediyor

2022 - Devam Ediyor

Meslek Yüksekokulu Kurulu Üyesi

Bursa Uludağ Üniversitesi, GEMLİK ASIM KOCABIYIK MYO, GIDA İŞLEME

2022 - Devam Ediyor

2022 - Devam Ediyor

Birim Kalite Komisyonu Üyesi

Bursa Uludağ Üniversitesi, GEMLİK ASIM KOCABIYIK MYO

2022 - Devam Ediyor

2022 - Devam Ediyor

Bölüm Başkanı

Bursa Uludağ Üniversitesi, GEMLİK ASIM KOCABIYIK MYO, GIDA İŞLEME

2022 - Devam Ediyor

2022 - Devam Ediyor

Meslek Yüksekokulu Akademik Kurul Üyesi

Bursa Uludağ Üniversitesi, GEMLİK ASIM KOCABIYIK MYO, GIDA İŞLEME

Verdiği Dersler

Yüksek Lisans

Yüksek Lisans

Endüstriyel Konserve Teknolojisi

Lisans

Lisans

Sterilizasyon Teknikleri

Ön Lisans

Ön Lisans

STAJ II

Meyve ve Sebze Ürünleri Teknolojisi II

Gıdalarda Temel İşlemler II

Laboratuvar Tekniği II

İŞYERİ EĞİTİMİ II

Tahıl Teknolojisi II

Bitkisel Yağ Teknolojisi

Staj I

Laboratuvar Tekniği I

İŞYERİ EĞİTİMİ I

Gıdalarda Temel İşlemler I

Tahıl Teknolojisi I

Hijyen ve Sanitasyon

Meyve ve Sebze Ürünleri Teknolojisi I

Ambalajlama Teknolojisi

Makaleler

Tümü (39)
SCI-E, SSCI, AHCI (29)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (29)
Scopus (30)
TRDizin (9)
Diğer Yayınlar (1)

Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler

2025

2025

2. PLANT-BASED BEVERAGES:SUSTAINABLE NUTRITION AND FUTURE PERSPECTIVE

Uğur S., Ateş Y., Bakırcı Ş. A., Özkan Karabacak A.

8. ULUSAL VE ULUSLARARASI SÜT VE SÜT HAYVANCILIĞI ÖĞRENCİ KONGRESİ, Bursa, Türkiye, 13 Mayıs 2025, ss.1-2, (Özet Bildiri)

2025

2025

3. Evaluation of Dairy Industry Waste: Production of Whey Powder by Spray Drying)

Tuna S. M., Durmaz K., Berberoğlu C., Durmaz K., Özkan Karabacak A.

8. Ulusal ve Uluslararası Süt ve Süt Hayvancılığı Öğrenci Kongresi, Bursa, Türkiye, 13 Mayıs 2025, ss.2-3, (Özet Bildiri)

2023

2023

5. Effects Of Different Processing Methods On Bioactive Components And Their Bioaccessibility In Red Beet

ÖZKAN KARABACAK A., BAKIRCI Ş. A., ÇOPUR Ö. U.

3rd International Congress of the Turkish Journal of Agriculture - Food Science and Technology, Malatya, Türkiye, 13 - 16 Eylül 2023, ss.195, (Tam Metin Bildiri)

2023

2023

6. Changes in the Bioaccessibility of Carotenoids in Fruits and Vegetables After Processing

Özkan Karabacak A.

The 17th International Scientific Research Congress, Ankara, Türkiye, 19 - 20 Ağustos 2023, ss.75, (Özet Bildiri)

2023

2023

7. Kahvenin Kavrulması Sırasında Oluşan Proses Toksikantları

Özkan Karabacak A.

Ulusal Kahve Sempozyumu, Tokat, Türkiye, 03 Şubat 2023, (Yayınlanmadı)

2022

2022

9. Investigation of Changes in Bioaccessibility of Bioactive Components after Drying of Fruits and Vegetables

ÖZKAN KARABACAK A., ÇOPUR Ö. U.

2nd International Congress of Engineering and Natural Sciences Studies, Ankara, Türkiye, 07 Mayıs 2022, (Tam Metin Bildiri)

2022

2022

11. Antidiyabetik Etkili Fitokimyasallar ve Kullanım Olanakları

Durgut S., ÖZKAN KARABACAK A., TAMER C. E.

12. GIDA MÜHENDİSLİĞİ ÖĞRENCİ KONGRESİ, Türkiye, 21 Mart 2022, ss.2, (Özet Bildiri)

2018

2018

12. Ultrasound: As a Pre-treatment in Fruit and Vegetable Processing

ÖZKAN KARABACAK A., TAMER C. E., ÇOPUR Ö. U., YAĞCILAR M.

International Congress on Engineering and Life Science, 26 - 29 Nisan 2018, (Tam Metin Bildiri)

2017

2017

16. Application of sous vide cooking method in the food industry

ÖZKAN KARABACAK A., Yağcilari M., ÇOPUR Ö. U.

II. Uluslararası Turizm ve Mikrobiyal Gıda Güvenliği Kongresi, 13 - 14 Aralık 2017, (Özet Bildiri)

2017

2017

17. Food colouring agents and their usage in food industry

ÖZKAN KARABACAK A., Şahin G., ÇOPUR Ö. U.

II. Uluslararası Turizm ve Mikrobiyal Gıda Güvenliği Kongresi, 13 - 14 Aralık 2017, (Özet Bildiri)

2017

2017

18. Application of nanotechnology in food industry and relation to food safety

ÖZKAN KARABACAK A., Durmuş F., ÇOPUR Ö. U.

II. Uluslararası Turizm ve Mikrobiyal Gıda Güvenliği Kongresi, 13 - 14 Aralık 2017, (Özet Bildiri)

2017

2017

19. Prevention of Enzymatic Browning in Different Fruit and Vegetable Products

ÖZKAN KARABACAK A., COŞKUN M. G., ÇOPUR Ö. U.

4th International Food Congress, Türkiye, 28 - 29 Eylül 2017, (Özet Bildiri)

2017

2017

20. The Effects of Additives and Sweeteners Used in Pestil Production

ÖZKAN KARABACAK A., COŞKUN M. G., ÇOPUR Ö. U.

4th International Food Congress, Türkiye, 28 - 29 Eylül 2017, (Özet Bildiri)

2017

2017

21. Enginar (Cynara cardunculus var. Scolymus L.) Bitkisinin Genel Özellikleri

ÖZKAN KARABACAK A., DURMUŞ F., ÇOPUR Ö. U.

4th International Food Congress, Türkiye, 28 - 29 Eylül 2017, (Özet Bildiri)

2017

2017

22. The Usage of Turmeric Extract as an Edible Film Additive

ÖZKAN KARABACAK A., TERAKYE E., ÇOPUR Ö. U.

4th International Food Congress, Türkiye, 28 - 29 Eylül 2017, (Özet Bildiri)

2017

2017

23. Different Drying Methods Used in Fruit and Vegetable Products

ÖZKAN KARABACAK A., COŞKUN M. G., ÇOPUR Ö. U.

4th International Food Congress, Türkiye, 28 - 29 Eylül 2017, (Özet Bildiri)

2016

2016

25. Usage Of Corn Zein As A Nanopackaging Material

ÖZKAN KARABACAK A., ÖZCAN SİNİR G., pehlivanküçük z.

27th International Scientific-Expert Congress of Agriculture and Food Industry, 26 - 28 Eylül 2016, (Tam Metin Bildiri)

2016

2016

26. The use of alternative technologies to mitigate acrylamide formation in heat treated foods

ÖZKAN KARABACAK A., TAMER C. E., ÇOPUR Ö. U.

First Food Chemistry Conference - Shaping the Future of Food Quality, Health and Safety, Amsterdam, Hollanda, 30 Ekim - 01 Kasım 2016, (Özet Bildiri)

2016

2016

27. A Study on the Production of Apricot Nectar Enriched with Green Coffee Extract

ÇOPUR Ö. U., TAMER C. E., ÖZKAN KARABACAK A., SUNA S.

16th International Nutrition & Diagnostics Conference, Prag, Çek Cumhuriyeti, 3 - 06 Ekim 2016, (Özet Bildiri)

2016

2016

28. Kombucha Tea and Its Health Promotıng Effects

TAMER C. E., SUNA S., ÖZKAN KARABACAK A., ÇOPUR Ö. U., TÜRKOL B.

17th International Nutrition & Diagnostics Conference, PRAG, Çek Cumhuriyeti, 3 - 06 Ekim 2016, (Özet Bildiri)

2016

2016

29. A Study on The Productıon of Aprıcot Nectar Fortıfıed Wıth Green Coffee Extract

ÇOPUR Ö. U., TAMER C. E., ÖZKAN KARABACAK A., SUNA S.

17th International Nutrition & Diagnostics Conference, PRAG, Çek Cumhuriyeti, 9 - 12 Ekim 2016, (Özet Bildiri)

2016

2016

30. Pulsed Electrical Field Applications for Improving Food Quality

ÖZKAN KARABACAK A., TAMER C. E., ÇOPUR Ö. U.

27th International Scientific-Expert Congress of Agriculture and Food Industry, Bursa, Türkiye, 26 - 28 Eylül 2016, (Tam Metin Bildiri)

2016

2016

31. Application of Pressurized Liquid Extraction on Fruits Vegetables and Their By Products

ŞAHİN K. G., ÖZKAN KARABACAK A., ÇOPUR Ö. U.

27th International Scientific-Expert Congress of Agriculture and Food Industry, Bursa, Türkiye, 26 - 28 Eylül 2016, (Özet Bildiri)

2016

2016

32. Applications of Pressurized Liquid Extraction on Fruits Vegetables and Their By Products

ŞAHİN K. G., ÖZKAN KARABACAK A., ÇOPUR Ö. U.

27th International Scientific-Expert Congress of Agriculture and Food Industry, Bursa, Türkiye, 26 - 28 Eylül 2016, (Özet Bildiri)

2015

2015

33. ISIL OLMAYAN YENİ TEKNİKLERİN BALIN KALİTE FAKTÖRLERİÜZERİNE ETKİLERİ

ÖZKAN KARABACAK A., ÖZCAN SİNİR G., SUNA S.

1st International Congress on Safety and Authenticity of Bee Products, 21 - 22 Mayıs 2015

2015

2015

34. Ballarda Uçucu Bileşen Profiline Dayalı Coğrafi Orijin Tespiti

ÖZCAN SİNİR G., SUNA S., ÖZKAN KARABACAK A.

1st International Congress on Safety and Authenticity of Bee Products, 21 - 22 Mayıs 2015, (Özet Bildiri)

2015

2015

35. BALDA KULLANILAN TAĞŞİŞ TESPİT YÖNTEMLERİNE GENEL BİR BAKIŞ

ÖZCAN SİNİR G., ÖZKAN KARABACAK A., Özak D. B.

1st International Congress on Safety and Authenticity of Bee Products, 21 - 22 Mayıs 2015, (Özet Bildiri)

2015

2015

36. Isıl olmayan yeni tekniklerin balın kalite faktörleri üzerine etkileri

ÖZKAN KARABACAK A., ÖZCAN SİNİR G., SUNA S.

Uluslararası Gıda Güvenliği ve Otantisite Kongresi-Kovandan Sofraya, İstanbul, Türkiye, 21 - 22 Mayıs 2015

2015

2015

37. Balda kullanılan tağşiş tespit yöntemlerine genel bir bakış

ÖZCAN SİNİR G., ÖZKAN KARABACAK A.

Uluslararası Gıda Güvenliği ve Otantisite Kongresi-Kovandan Sofraya, İstanbul, Türkiye, 21 - 22 Mayıs 2015

2014

2014

40. The effects of blanching methods on some quality parameters of selected frozen green vegetables

TÜLEK Y., ÖZKAN KARABACAK A., DEMİRAY E.

Novel Approaches in Food Industry, Aydın-Kuşadası, Türkiye, 26 - 28 Mayıs 2014

Kitaplar

2025

2025

1. Biomass Energy Applications for Drying Fresh Produce

Tamer C. E., Özkan Karabacak A., Süfer Ö., Durgut Malçok S.

Sustainable drying technologies‎ of food, Hemantha Jayasuriya,Pankaj Pathare, Editör, Crc Press-Taylor & Francis Group, London, ss.54-67, 2025

2025

2025

2. Geothermal Energy for Drying Fresh Produce

Süfer Ö., Özkan Karabacak A., Tamer C. E., Durgut Malçok S.

Sustainable drying technologies‎ of food, Hemantha Jayasuriya,Pankaj Pathare, Editör, Crc Press-Taylor & Francis Group, London, ss.88-104, 2025

2025

2025

3. BOZA: GIDA İŞLEME

Pehlivan E. N. H., Özkan Karabacak A., Tamer C. E., Çopur Ö. U.

GIDA, BESLENME VE GASTRONOMI YAKLAŞIMIYLA GELENEKSEL FERMENTE GIDALAR, Gülşah Çalışkan Koç,Yasemin Çelebi, Editör, Nobel Yayın Dağıtım, Ankara, ss.151-168, 2025

2025

2025

4. Drinks and foods enriched with cinnamon

TAMER C. E., ÖZKAN KARABACAK A., DURGUT S.

Cinnamon: Production, Processing, and Functional Properties, Farag Mohamed A., Ramadan Mohamed Fawzy, Editör, Elsevier, ss.557-582, 2025

2025

2025

5. Microbial Production of Galactooligosaccharides

Durgut Malçok S., ÖZTEKİN S., AKIN ADAL S., İNAN ÇINKIR N., ÇELEBİ Y., ÖZKAN KARABACAK A., et al.

Microbial Production of Food Bioactive Compounds, Harzevili F.D., Jafari Seid Mehdi, CAN KARAÇA ASLI, Editör, Springer, Cham., ss.1-31, 2025

2025

2025

6. Functional food for cancer management: integrating complementary approaches

ÖZKAN KARABACAK A., SAYGIDEĞER DEMİR B., TAMER C. E., SAYGIDEĞER Y., SÜFER Ö.

Unleashing the Power of Functional Foods and Novel Bioactives, Petkoska Anka Trajkovska, Sarkar Tanmay, Smaoui Slim, Editör, Elsevier, ss.271-298, 2025

2024

2024

7. Sherbet: A Traditional Beverage

Durgut Malçok S., Özkan Karabacak A., Tamer C. E.

Futuristic Trends in Agriculture Engineering & Food Sciences, Bhavana, Editör, Iterative International Publishers, Mohali, ss.242-251, 2024

2024

2024

8. Toz Ürün Özellikleri

YÜKSEL A. N., ÖZKAN KARABACAK A., ÇALIŞKAN KOÇ G.

Gıdaların Mühendislik ve Kalite Özellikleri, ÇALIŞKAN KOÇ GÜLŞAH, SÜFER ÖZGE, Editör, Nobel Akademik Yayıncılık, ss.501-542, 2024

2024

2024

9. Fonksiyonel Özellikler

ÖZKAN KARABACAK A., TAMER C. E., DURGUT MALÇOK S.

Gıdaların Mühendislik ve Kalite Özellikleri, ÇALIŞKAN KOÇ GÜLŞAH, SÜFER ÖZGE, Editör, Nobel Akademik Yayıncılık, ss.397-448, 2024

2024

2024

10. Mikroalgler ve Yosunlar: Gıda İşleme

Özkan Karabacak A., Süfer Ö.

GIDA, BESLENME VE GASTRONOMİDE YENİ TRENDLER:ALTERNATİF BESİNLER, Gülşah Çalışkan Koç,Yasemin Çelebi Sezer, Editör, Ankara Nobel Tıp Kitabevleri, Ankara, ss.261-293, 2024

2022

2022

12. Gıda Sanayinde Kombucha Biyoselülozunun Değerlendirme Olanakları

TAMER C. E., AKPINAR BAYİZİT A., ÖZKAN KARABACAK A., DURGUT S., TUNÇKAL C., BAYRAMOĞLU G., et al.

Gıda Mühendisliği Alanında Yeni Yaklaşımlar, Gül, H., Hayıt, F., Editör, İksad publishing house, ss.67-125, 2022

2019

2019

13. Technology and Nutritional Value of Powdered Drinks

Çopur Ö. U., İncedayı B., Özkan Karabacak A.

Production and Management of Beverages, Alexandru Grumezescu Alina-Maria Holban, Editör, Elseiver, Bursa, ss.47-83, 2019

2019

2019

14. Preservation of Beverage Nutrients by High Hydrostatic Pressure

Özkan Karabacak A., İncedayı B., Çopur Ö. U.

Preservatives and Preservation Approaches in Beverages, Alexandru Grumezescu Alina-Maria Holban, Editör, Elsevier, Woodhead Publishing, Massachusetts, ss.309-337, 2019

2019

2019

15. A Perspective on Consumption of Energy Drinks

İNCEDAYI B., ÇOPUR Ö. U., ÖZKAN KARABACAK A., BEKAR E.

Sports and Energy Drinks, Alexandru Grumezescu Alina-Maria Holban, Editör, Elsevier, Woodhead Publishing, ss.539-565, 2019

2018

2018

16. Effects of drying methods on the composition of volatile compounds in fruits and vegetables

Özkan Karabacak A., Özcan Sinir G., Çopur Ö. U.

FLAVOUR SCIENCE Proceedings of the XV Weurman Flavour Research Symposium, Siegmund,B. And Leitner,E, Editör, Verlag der Technischen Universität Graz, Austria, Graz, ss.95-98, 2018

Desteklenen Projeler

2025 - 2026

2025 - 2026

Pirinç Protein Konsentratı ve Kırmızı Pancar Tozu Ile Zenginlestirilmis Vegan Makarnanın Fonksiyonel Özelliklerinin Belirlenmesi

TÜBİTAK Projesi , 2209-A - Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı

Özkan Karabacak A.

2019 - 2023

2019 - 2023

Support to Sustainable Honey Value…Sürdürülebilir Kalkınma

AB Destekli Diğer Projeler

(Proje Özeti)
Dokuzlu S. (Yürütücü), Hidier E., Gürkan C., Dall'olio R., Erdal B., Çopur Ö. U., et al.

2020 - 2022

2020 - 2022

Kalorisi Azaltılmış Kivi Reçeli Üretiminin Yanıt Yüzey Yöntemi ile Optimizasyonu

TÜBİTAK Projesi , 2209-A - Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı

Özkan Karabacak A., Kalem B.(Yürütücü)

Bilimsel Dergilerdeki Faaliyetler

2024 - Devam Ediyor

2024 - Devam Ediyor

JOURNAL OF FOOD QUALITY

Editörler Kurulu Üyesi

2024 - Devam Ediyor

2024 - Devam Ediyor

JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION

Editörler Kurulu Üyesi

2023 - 2024

2023 - 2024

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi (Online)

Editörler Kurulu Üyesi

2023 - 2024

2023 - 2024

Journal of the Turkish Chemical Society, Section A: Chemistry

Editörler Kurulu Üyesi

2022 - 2022

2022 - 2022

12. GIDA MÜHENDİSLİĞİ ÖĞRENCİ KONGRESİ BİLDİRİKİTABI

Editör

Bilimsel Yayınlarda Hakemlikler

Şubat 2025

Şubat 2025

JOURNAL OF FOOD SCIENCE

SCI Kapsamındaki Dergi

Eylül 2024

Eylül 2024

JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION

SCI Kapsamındaki Dergi

Eylül 2024

Eylül 2024

GIDA

Hakemli Bilimsel Dergi

Ağustos 2024

Ağustos 2024

HEAT AND MASS TRANSFER/WAERME- UND STOFFUEBERTRAGUNG

SCI Kapsamındaki Dergi

Nisan 2024

Nisan 2024

JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION

SCI Kapsamındaki Dergi

Nisan 2024

Nisan 2024

JOURNAL OF FOOD QUALITY

SCI Kapsamındaki Dergi

Mart 2024

Mart 2024

AGRICULTURE

SCI Kapsamındaki Dergi

Mart 2024

Mart 2024

AGRICULTURE

SCI Kapsamındaki Dergi

Şubat 2024

Şubat 2024

PAMUKKALE UNIVERSITY JOURNAL OF ENGINEERING SCIENCES-PAMUKKALE UNIVERSITESI MUHENDISLIK BILIMLERI DERGISI

Hakemli Bilimsel Dergi

Ocak 2024

Ocak 2024

JOURNAL OF THE SCIENCE OF FOOD AND AGRICULTURE

SCI Kapsamındaki Dergi

Ocak 2024

Ocak 2024

Processes

SCI Kapsamındaki Dergi

Ocak 2024

Ocak 2024

Processes

SCI Kapsamındaki Dergi

Kasım 2023

Kasım 2023

JOURNAL OF THE SCIENCE OF FOOD AND AGRICULTURE

SCI Kapsamındaki Dergi

Kasım 2023

Kasım 2023

JOURNAL OF FOOD MEASUREMENT AND CHARACTERIZATION

SCI Kapsamındaki Dergi

Eylül 2023

Eylül 2023

Journal of the Turkish Chemical Society, Section A: Chemistry

Hakemli Bilimsel Dergi

Temmuz 2023

Temmuz 2023

JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION

SCI Kapsamındaki Dergi

Temmuz 2023

Temmuz 2023

GIDA

Hakemli Bilimsel Dergi

Nisan 2023

Nisan 2023

AKADEMIK GIDA

Hakemli Bilimsel Dergi

Nisan 2023

Nisan 2023

Journal of the Turkish Chemical Society, Section A: Chemistry

Hakemli Bilimsel Dergi

Mayıs 2021

Mayıs 2021

LATIN AMERICAN APPLIED RESEARCH

SCI Kapsamındaki Dergi

Mart 2021

Mart 2021

LATIN AMERICAN APPLIED RESEARCH

SCI Kapsamındaki Dergi

Eylül 2020

Eylül 2020

FLAVOUR AND FRAGRANCE JOURNAL

SCI Kapsamındaki Dergi

Nisan 2020

Nisan 2020

INDUSTRIAL CROPS AND PRODUCTS

SCI Kapsamındaki Dergi

Şubat 2020

Şubat 2020

INDUSTRIAL CROPS AND PRODUCTS

SCI Kapsamındaki Dergi

Şubat 2020

Şubat 2020

JOURNAL OF FOOD PROCESS ENGINEERING

SCI Kapsamındaki Dergi

Aralık 2019

Aralık 2019

JOURNAL OF THE SCIENCE OF FOOD AND AGRICULTURE

SCI Kapsamındaki Dergi

Ekim 2019

Ekim 2019

JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION

SCI Kapsamındaki Dergi

Eylül 2019

Eylül 2019

JOURNAL OF FOOD MEASUREMENT AND CHARACTERIZATION

SCI Kapsamındaki Dergi

Bilimsel Projelerde Hakemlikler

Ekim 2021

Ekim 2021

Diğer Uluslararası Fon Programları

National Fund for Scientific and Technological Development (FONDECYT), Şili

Etkinlik Organizasyonlarındaki Görevler

Haziran 2024

Haziran 2024

8th International Сukurova Agriculture and Veterinary Congress

Bilimsel Kongre / Sempozyum Organizasyonu

Özkan Karabacak A.
Adana, Türkiye

Mart 2022

Mart 2022

12. Gıda Mühendisliği Öğrenci Kongresi (GMÖK)

Bilimsel Kongre / Sempozyum Organizasyonu

Korukluoğlu M., İncedayı B., Özkan Karabacak A., Özoğlu Ö.
Bursa, Türkiye


Atıflar

Toplam Atıf Sayısı (WOS): 278

h-indeksi (WOS): 9

Jüri Üyelikleri

Haziran-2024

Haziran 2024

Tez Savunma (Yüksek Lisans)

- Bursa Uludağ Üniversitesi