Eğitim Bilgileri
2015 - 2021
2015 - 2021Doktora
Bursa Uludağ Üniversitesi, FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ, Gıda Mühendisliği (Dr), Türkiye
2012 - 2015
2012 - 2015Yüksek Lisans
Bursa Uludağ Üniversitesi, FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ, Gıda Mühendisliği (Yl) (Tezli), Türkiye
2008 - 2012
2008 - 2012Lisans
Pamukkale Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, Türkiye
Yaptığı Tezler
2021
2021Doktora
Farklı Yöntemlerle Kurutulan Havuç Pestillerinin Kurutma Karakteristikleri ile Bazı Kalite Parametrelerindeki Değişimin Modellenmesi ve in vitro Biyoyararlılıklarının Belirlenmesi
Bursa Uludağ Üniversitesi, FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ, Gıda Mühendisliği Bölümü
2015
2015Yüksek Lisans
Gıda bileşenleri üzerine ısıl olmayan işleme yöntemlerinin etkileri
Bursa Uludağ Üniversitesi, FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ, Gıda Mühendisliği (Yl) (Tezli)
Sertifika, Kurs ve Eğitimler
2025
2025Hukukta Yapay Zekâ
Mesleki Eğitim
Adalet Bakanlığı
2025
2025Tarımda Yapay Zeka
Mesleki Eğitim
Tarım ve Orman Bakanlığı
2025
2025Sağlıkta Yapay Zekâ
Mesleki Eğitim
Sağlık Bakanlığı
2025
2025Ticarette Yapay Zekâ
Mesleki Eğitim
Ticaret Bakanlığı
2025
2025Kamu Düzeni ve Güvenliğinde Yapay Zekâ
Mesleki Eğitim
İçişleri Bakanlığı
2025
2025Finansta Yapay Zekâ
Mesleki Eğitim
Hazine ve Maliye Bakanlığı
2025
2025Enerjide Yapay Zekâ
Mesleki Eğitim
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı
2025
2025Güvenilir Yapay Zekâ Riskler, Etik Değerler ve İlkeler
Mesleki Eğitim
Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanlığı
2025
2025Bursa Uludağ Üniversitesi Temel İSG Eğitimleri (Az Tehlikeli-Tekrar)2025
İş Sağlığı ve Güvenliği
ULUUZEM
2024
2024EFQM BKÖ Başvuran Kurumlar
Kalite Yönetimi
Türkiye Kalite Derneği (KALDER)
2024
2024EFQM Model Eğitimi
Kalite Yönetimi
Türkiye Kalite Derneği (KALDER)
2023
2023ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi İç Tetkikçi Eğitimi
Kalite Yönetimi
Bursa Uludağ Üniversitesi
2023
2023ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi Temel Eğitimi
Kalite Yönetimi
Bursa Uludağ Üniversitesi
2020
2020Gıdaların Duyusal Analizlerinde Teknik Yeterlilik, Validasyon ve Yeni Yaklaşımlar Eğitim Programı
Mesleki Eğitim
Bursa Uludağ Üniversitesi
2020
2020Shimadzu Yüksek Performanslı Sıvı Kromotografi Cihazı HPLC- Kullanıcı Eğitimi
Mesleki Eğitim
Ant Teknik
Araştırma Alanları
Meyve, Sebze, Kuruyemiş Teknolojisi
Gıda İşleme (Pastörizasyon,Sterilizasyon, Soğutma, Kurutma)
Akademik Ünvanlar / Görevler
2024 - Devam Ediyor
2024 - Devam EdiyorDoç. Dr.
Bursa Uludağ Üniversitesi, GEMLİK ASIM KOCABIYIK MYO, GIDA İŞLEME
2022 - 2024
2022 - 2024Dr. Öğr. Üyesi
Bursa Uludağ Üniversitesi, GEMLİK ASIM KOCABIYIK MYO, GIDA İŞLEME
2021 - 2022
2021 - 2022Öğretim Görevlisi Dr.
Bursa Uludağ Üniversitesi, GEMLİK ASIM KOCABIYIK MYO, GIDA İŞLEME
2015 - 2021
2015 - 2021Araştırma Görevlisi
Bursa Uludağ Üniversitesi, ZİRAAT FAKÜLTESİ, GIDA MÜHENDİSLİĞİ
Yönetimsel Görevler
2024 - Devam Ediyor
2024 - Devam EdiyorAkademik Performans D. Kurulu Üyesi
Bursa Uludağ Üniversitesi, GEMLİK ASIM KOCABIYIK MYO, GIDA İŞLEME
2024 - Devam Ediyor
2024 - Devam EdiyorBölüm Akademik Teşvik Değerlendirme Komisyonu Üyesi
Bursa Uludağ Üniversitesi, GEMLİK ASIM KOCABIYIK MYO
2024 - Devam Ediyor
2024 - Devam EdiyorPerformans Değerlendirme Komisyonu Üyesi
Bursa Uludağ Üniversitesi, GEMLİK ASIM KOCABIYIK MYO, GIDA İŞLEME
2023 - Devam Ediyor
2023 - Devam EdiyorStaj Komisyonu Üyesi
Bursa Uludağ Üniversitesi, GEMLİK ASIM KOCABIYIK MYO, GIDA İŞLEME
2023 - Devam Ediyor
2023 - Devam EdiyorMeslek Yüksekokulu Yönetim Kurulu Üyesi
Bursa Uludağ Üniversitesi, GEMLİK ASIM KOCABIYIK MYO, GIDA İŞLEME
2023 - Devam Ediyor
2023 - Devam EdiyorBirime Bağlı Komisyon/Kurul Üyesi
Bursa Uludağ Üniversitesi, GEMLİK ASIM KOCABIYIK MYO, GIDA İŞLEME
2022 - Devam Ediyor
2022 - Devam EdiyorMeslek Yüksekokulu Kurulu Üyesi
Bursa Uludağ Üniversitesi, GEMLİK ASIM KOCABIYIK MYO, GIDA İŞLEME
2022 - Devam Ediyor
2022 - Devam EdiyorBirim Kalite Komisyonu Üyesi
Bursa Uludağ Üniversitesi, GEMLİK ASIM KOCABIYIK MYO
2022 - Devam Ediyor
2022 - Devam EdiyorBölüm Başkanı
Bursa Uludağ Üniversitesi, GEMLİK ASIM KOCABIYIK MYO, GIDA İŞLEME
2022 - Devam Ediyor
2022 - Devam EdiyorMeslek Yüksekokulu Akademik Kurul Üyesi
Bursa Uludağ Üniversitesi, GEMLİK ASIM KOCABIYIK MYO, GIDA İŞLEME
Verdiği Dersler
Ön Lisans
STAJ II
Meyve ve Sebze Ürünleri Teknolojisi II
Gıdalarda Temel İşlemler II
Laboratuvar Tekniği II
İŞYERİ EĞİTİMİ II
Tahıl Teknolojisi II
Bitkisel Yağ Teknolojisi
Staj I
Laboratuvar Tekniği I
İŞYERİ EĞİTİMİ I
Gıdalarda Temel İşlemler I
Tahıl Teknolojisi I
Hijyen ve Sanitasyon
Meyve ve Sebze Ürünleri Teknolojisi I
Ambalajlama Teknolojisi
Yönetilen Tezler
2024
2024Yüksek Lisans
Mikroalg (Dunaliella salina) ilavesiyle fonksiyonelliği zenginleştirilmiş kocayemiş (Arbutus unedo L.) cipsinin kuruma karakteristikleri ile kalite parametrelerinin belirlenmesi
Akpınar Bayizit A., Özkan Karabacak A. (Eş Danışman)
E.YETAN(Öğrenci)
2024
2024Yüksek Lisans
Ağaç Kavunu, Tatlı Limon ve Tatlı Portakal Kabuklanın Bitki Çayı Olarak Kullanım Potansiyellerinin Araştırılması
Özkan Karabacak A. (Eş Danışman), Süfer Ö.
A.Güneşli(Öğrenci)
Makaleler
2025
20251. Investigation About The Potential of Citron, Sweet Lemon, and Sweet Orange Peels as Herbal Tea
Süfer Ö., Özkan Karabacak A., Güneşli A.
JOURNAL OF FOOD COMPOSITION AND ANALYSIS , cilt.2025, ss.108826, 2025 (SCI-Expanded, Scopus)
2025
20252. Hybrid Infrared and Heat Pump Drying Technology for Fruit-Based Nutritious Snack Production: Drying Kinetics and In Vitro Bioaccessibility of Phenolics and Antioxidant Capacity
Özkan Karabacak A., Durgut Malçok S., Tunçkal C., Tamer C. E.
JOURNAL OF FOOD QUALITY , cilt.2025, sa.1, ss.1-15, 2025 (SCI-Expanded, Scopus)
2025
20253. Potential use of Trachystemon officinalis (L.) G. Don (Boraginaceae) plant extracts in the control of Tetranychus urticae Koch (Acari: Tetranychidae) and the relationship between its biological activity and phenolic compounds
Susurluk H., Özkan Karabacak A., Barışer Kara S., Ünal T. T., Acoğlu Çelik B., Bekar E.
CROP PROTECTION AN INTERNATIONAL JOURNAL OF PEST, DISEASE & WEED CONTROL , cilt.196, ss.107280, 2025 (SCI-Expanded, Scopus)
2025
20254. Evaluation of the Effect of Sustainable Drying Techniques and Intensification Technologies on Color Profile of Dehydrated Fruits and Vegetables
Süfer Ö., Çalışkan Koç G., Öztekin S., Özkan Karabacak A., Su D., Wang D., et al.
FOOD AND BIOPROCESS TECHNOLOGY , cilt.18, ss.3148-3194, 2025 (SCI-Expanded, Scopus)
2025
20255. Thawing frozen foods: A comparative review of traditional and innovative methods
Çalışkan Koç G., Özkan Karabacak A., Süfer Ö., Adal S., Çelebi Y., Delikanlı Kıyak B., et al.
COMPREHENSIVE REVIEWS IN FOOD SCIENCE AND FOOD SAFETY
, cilt.24, sa.2, ss.70136, 2025 (SCI-Expanded, Scopus)
2025
20256. Mikrodalga Ön İşlemli Vakumlu Kurutma Yönteminin Portakal Dilimlerinin Renk ve Fenolik Bileşen Profili Üzerine Etkileri: Çok Değişkenli Analiz Yaklaşımı
ACOĞLU ÇELİK B., ÖZDAL T., ÖZKAN KARABACAK A., YOLCI ÖMEROĞLU P.
TURKISH JOURNAL OF AGRICULTURE: FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY , cilt.13, sa.3, ss.719-730, 2025 (TRDizin)
2025
20257. A Review of Emerging Technologies on the Rehydration Behavior of Foodstuffs
Özkan Karabacak A., Çalışkan Koç G., Adal S., Süfer Ö., Tonay A. N., Kiyak B., et al.
JOURNAL OF FOOD PROCESS ENGINEERING
, cilt.48, sa.2, 2025 (SCI-Expanded, Scopus)
2025
20258. Effects of Debittering Treatments on Some Secondary Metabolites’ Bioaccessibility, Fatty Acid, and Aroma Profiles of Semidried Gemlik Variety Black Olives
Durgut Malçok S., Tunçkal C., Özkan Karabacak A., Coşgun G., Torun M., Tamer C. E.
JOURNAL OF FOOD QUALITY , cilt.2025, sa.1, ss.1-18, 2025 (SCI-Expanded, Scopus)
2025
20259. Optimization of reduced calorie kiwi jam production: physicochemical characterization and bioaccessibility in gastrointestinal conditions
Karabacak A. O.
JOURNAL OF FOOD MEASUREMENT AND CHARACTERIZATION
, cilt.19, sa.1, ss.696-724, 2025 (SCI-Expanded, Scopus)
2024
202410. Areca nut husk lignocellulosic fibers: A sustainable alternative to synthetic textiles
Süfer Ö., Tonay A. N., ÇELEBİ Y., DELİKANLI KIYAK B., ÖZKAN KARABACAK A., ÇALIŞKAN KOÇ G., et al.
European Polymer Journal
, cilt.221, 2024 (SCI-Expanded, Scopus)
2024
202411. Coconut husk: A sustainable solution for eco-friendly packaging applications
ÖZKAN KARABACAK A., Sufer O., Pandiselvam R.
ENVIRONMENT DEVELOPMENT AND SUSTAINABILITY
, cilt.26, sa.12, ss.30379-30408, 2024 (SCI-Expanded, Scopus)
2024
202412. The potential of cacao pod husk for sustainable packaging: A comprehensive review and future prospects
Süfer Ö., Özkan Karabacak A., Pandiselvam R.
JOURNAL OF FOOD MEASUREMENT AND CHARACTERIZATION , cilt.18, ss.1-30, 2024 (SCI-Expanded, Scopus)
2024
202413. Advanced technologies for the collagen extraction from food waste - A review on recent progress
DELİKANLI KIYAK B., Cinkir N. I., ÇELEBİ Y., Malcok S. D., ÇALIŞKAN KOÇ G., Adal S., et al.
MICROCHEMICAL JOURNAL
, cilt.201, 2024 (SCI-Expanded, Scopus)
2024
202414. Applications of electrolyzed water in the food industry: A comprehensive review of its effects on food texture
Akın Adal S., Delikanlı Kıyak B., Çalışkan Koç G., Süfer Ö., Özkan Karabacak A., İnan Çınkır N., et al.
FUTURE FOODS
, cilt.9, ss.16, 2024 (Scopus)
2023
202315. Application of response surface methodology for optimisation of Cornelian cherry - Capia pepper leather dried in a heat pump drying system
Malcok S. D., Özkan Karabacak A., Tunckal C., Tamer C. E.
JOURNAL OF AGRICULTURAL ENGINEERING
, cilt.54, sa.3, 2023 (SCI-Expanded, Scopus)
2023
202316. Influence of a hybrid drying combined with infrared and heat pump dryer on drying characteristics, colour, thermal imaging and bioaccessibility of phenolics and antioxidant capacity of mushroom slices
Malcok S. D., ÖZKAN KARABACAK A., BEKAR E., Tunckal C., TAMER C. E.
JOURNAL OF AGRICULTURAL ENGINEERING
, cilt.54, sa.3, 2023 (SCI-Expanded, Scopus)
2023
202317. Evaluation of drying kinetics and quality parameters of rosehip pestils dried by three different methods
ÖZKAN KARABACAK A.
JOURNAL OF BERRY RESEARCH
, cilt.13, sa.3, ss.261-283, 2023 (SCI-Expanded, Scopus)
2023
202318. Assessment of Total Phenolic Compounds, Antioxidant Capacity, β- Carotene Bioaccessibility, HMF Formation, and Color Degradation Kinetics in Pumpkin Pestils
Özkan Karabacak A.
Journal of the Turkish Chemical Society, Section A: Chemistry , cilt.10, sa.3, ss.729-744, 2023 (TRDizin)
2023
202319. Optimization of Heat Pump Dryer Conditions on Bioaccessibility of Some Secondary Metabolites of Cornelian Cherry-Capia Pepper Pestil
Özkan Karabacak A., Durgut-Malcok S., Tunckal C., Tamer C. E., Pandiselvam R.
JOURNAL OF FOOD BIOCHEMISTRY
, cilt.2023, 2023 (SCI-Expanded, Scopus)
2023
202320. Microwave-Assisted Hot Air Drying of Orange Snacks: Drying Kinetics, Thin Layer Modeling, Quality Attributes, and Phenolic Profiles
Özkan Karabacak A., Acoglu-Celik B., Ozdal T., Yolci-Omeroglu P., Çopur Ö. U., Bastug-Koc A., et al.
JOURNAL OF FOOD BIOCHEMISTRY
, cilt.2023, 2023 (SCI-Expanded, Scopus)
2022
202221. Investigation of Physicochemical Properties, Antioxidant Activity and In vitro Bioaccessibility of Cornelian Cherry (Cornus mas. L.) Nectar Enriched with Herbal Teas
Durgut S., Yılmaz E., Özkan Karabacak A., Özcan Sinir G.
TURKISH JOURNAL OF AGRICULTURE: FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
, cilt.10, sa.11, ss.2156-2164, 2022 (TRDizin)
2022
202222. Effect of Osmotic Dehydration Pretreatment on the Drying Characteristics and Quality Properties of Semi-Dried (Intermediate) Kumquat (Citrus japonica) Slices by Vacuum Dryer
Özkan Karabacak A., Özcan Sinir G., Copur A. E., Bayizit M.
FOODS
, cilt.11, sa.14, 2022 (SCI-Expanded, Scopus)
2022
202223. Bioaccessibility of total phenolics and antioxidant activity of melon slices dried in a heat pump drying system
ÖZKAN KARABACAK A., Tunçkal C., TAMER C. E., ÇOPUR Ö. U., YOLCI ÖMEROĞLU P.
Journal of Food Measurement and Characterization
, cilt.16, sa.3, ss.2154-2171, 2022 (SCI-Expanded, Scopus)
2022
202224. MATHEMATICAL MODELLING AND OPTIMIZATION OF MELON SLICE DRYING WITH RESPONSE SURFACE METHODOLOGY IN A HEAT PUMP DRYING SYSTEM
Tunçkal C., Özkan Karabacak A., Tamer C. E., Yolcı Ömeroğlu P., Göksel Z.
Latin American Applied Research , cilt.52, sa.2, ss.101-110, 2022 (SCI-Expanded, Scopus)
2021
202125. Development of purple basil (Ocimum basilicum L.) sherbet fortified with propolis extract using response surface methodology
Özkan Karabacak A., Özoğlu Ö., Durgut S., Bagatirlar S. R., Kaçar O., Tamer C. E., et al.
JOURNAL OF FOOD MEASUREMENT AND CHARACTERIZATION
, cilt.15, sa.6, ss.4972-4991, 2021 (SCI-Expanded, Scopus)
2021
202126. FARKLI KURUTMA YÖNTEMLERİ İLE ÜRETİLEN KARIŞIK SEBZE PESTİLİNİN KURUMA KARAKTERİSTİKLERİ, RENK DEĞİŞİM KİNETİĞİ, MİNERAL MADDE İÇERİĞİ VE TEKSTÜREL ÖZELLİKLERİNİN BELİRLENMESİ
Özkan Karabacak A., Çopur Ö. U.
GIDA
, cilt.46, sa.1, ss.1-20, 2021 (TRDizin)
2021
202127. DRYING CHARACTERISTICS, MINERAL CONTENT, TEXTURE AND SENSORIAL PROPERTIES OF PUMPKIN FRUIT LEATHER
Karabacak A., Suna S., Dorak S., Çopur Ö. U.
LATIN AMERICAN APPLIED RESEARCH
, cilt.51, sa.3, ss.193-201, 2021 (SCI-Expanded, Scopus)
2021
202128. Evaluation of bioaccessibility and functional properties of kombucha beverages fortified with different medicinal plant extracts
Tamer C. E., Temel Ş. G., Suna S., Karabacak A., Ozcan T., Ersan L. Y., et al.
TURKISH JOURNAL OF AGRICULTURE AND FORESTRY
, cilt.45, sa.1, ss.13-32, 2021 (SCI-Expanded, Scopus, TRDizin)
2020
202029. Microwave pre-treatment for vacuum drying of orange slices: Drying characteristics, rehydration capacity and quality properties
Özkan Karabacak A., Acoglu B., Yolcı Ömeroğlu P., Çopur Ö. U.
JOURNAL OF FOOD PROCESS ENGINEERING
, cilt.43, sa.11, 2020 (SCI-Expanded, Scopus)
2020
202030. Investigations of some quality parameters and mathematical modeling of dried functional chips
Halil T., TAMER C. E., SUNA S., ÖZKAN KARABACAK A.
HEAT AND MASS TRANSFER
, cilt.56, sa.4, ss.1099-1115, 2020 (SCI-Expanded, Scopus)
2019
201931. Ultrasound Applications in Fruit and Vegetable Processing
ÖZKAN KARABACAK A., TAMER C. E., ÇOPUR Ö. U., YAGCILARI M.
Bursa Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi , cilt.33, sa.2, ss.375-393, 2019 (TRDizin)
2019
201932. Effects of different drying methods on drying characteristics, colour and in-vitro bioaccessibility of phenolics and antioxidant capacity of blackthorn pestil (leather)
Özkan Karabacak A.
HEAT AND MASS TRANSFER
, cilt.55, sa.10, ss.2739-2750, 2019 (SCI-Expanded, Scopus)
2019
201933. Investigation of drying kinetics and physicochemical properties of mulberry leather (pestil) dried with different methods
Suna S., Özkan Karabacak A.
JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION
, cilt.43, sa.8, 2019 (SCI-Expanded, Scopus)
2019
201934. Farklı Yöntemlerle Kurutulan Yeşil Zeytin Katkılı Cipslerin Kurutma Kinetiği ve Bazı Kalite Parametrelerinin İncelenmesi
Halil T., TAMER C. E., ÖZKAN KARABACAK A.
BURSA ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ DERGİSİ , cilt.33, sa.1, ss.123-142, 2019 (TRDizin)
2019
201935. The effect of hot air, vacuum and microwave drying on drying characteristics, rehydration capacity, color, total phenolic content and antioxidant capacity of Kumquat (Citrus japonica)
Özcan Sinir G., Özkan Karabacak A., Tamer C. E., Çopur Ö. U.
FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
, cilt.39, sa.2, ss.475-484, 2019 (SCI-Expanded, Scopus)
2018
201836. Effects of oven, microwave and vacuum drying on drying characteristics, colour, total phenolic content and antioxidant capacity of celery slices
Karabacak A., Suna S., Tamer C. E., Copur Ö. U.
QUALITY ASSURANCE AND SAFETY OF CROPS & FOODS
, cilt.10, sa.2, ss.193-205, 2018 (SCI-Expanded, Scopus)
2016
201637. Usage Of Corn Zein As A Nanopackaging Material
ÖZKAN KARABACAK A., ÖZCAN SİNİR G., pehlivanküçük z.
ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİZİRAAT FAKÜLTESİ DERGİSİ , cilt.30, ss.440-444, 2016 (TRDizin)
2016
201638. Pulsed Electrical Field Applications for Improving Food Quality
ÖZKAN KARABACAK A., TAMER C. E., ÇOPUR Ö. U.
The Journal of AgriculturalFaculty of Uludag University , cilt.30, ss.554-562, 2016 (Hakemli Dergi)
2015
201539. Mikrodalga ve Mikrodalga Destekli Kurutmanın Çeşitli Meyve Ve Sebzelerin Kalite Parametreleri Üzerine Etkisi
ÖZKAN KARABACAK A., ÖZCAN SİNİR G., SUNA S.
Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi , cilt.29, sa.2, ss.125-135, 2015 (TRDizin)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
2025
20251. Yağı Alınmış Böcek Tozlarının (Zophobas morio ve Tenebrio molitor) İşleme Parametrelerinin Yanıt Yüzey Yöntemi Kullanılarak Optimizasyonu
Buyruk T., Altıncı O. C., Çalışkan Koç G., Süfer Ö., Özkan Karabacak A.
4th International Symposium on Traditional Foods and Sustainable Nutrition, Mersin, Türkiye, 2 - 03 Ekim 2025, ss.1-2, (Özet Bildiri)
2025
20252. PLANT-BASED BEVERAGES:SUSTAINABLE NUTRITION AND FUTURE PERSPECTIVE
Uğur S., Ateş Y., Bakırcı Ş. A., Özkan Karabacak A.
8. ULUSAL VE ULUSLARARASI SÜT VE SÜT HAYVANCILIĞI ÖĞRENCİ KONGRESİ, Bursa, Türkiye, 13 Mayıs 2025, ss.1-2, (Özet Bildiri)
2025
20253. Evaluation of Dairy Industry Waste: Production of Whey Powder by Spray Drying)
Tuna S. M., Durmaz K., Berberoğlu C., Durmaz K., Özkan Karabacak A.
8. Ulusal ve Uluslararası Süt ve Süt Hayvancılığı Öğrenci Kongresi, Bursa, Türkiye, 13 Mayıs 2025, ss.2-3, (Özet Bildiri)
2023
20234. Determination of Phenolic Compounds in Trachystemon orientalis (L.) G. Don (Boraginaceae) Plant Extracts and Their Potential Use in the Control of T. urticae (Acari: Tetranychidae)
Susurluk H., Barışer Kara S., Özkan Karabacak A.
1st International Rumeli Congress on Food and Health Sciences, İstanbul, Türkiye, 28 - 29 Ağustos 2023, ss.1-2, (Özet Bildiri)
2023
20235. Effects Of Different Processing Methods On Bioactive Components And Their Bioaccessibility In Red Beet
ÖZKAN KARABACAK A., BAKIRCI Ş. A., ÇOPUR Ö. U.
3rd International Congress of the Turkish Journal of Agriculture - Food Science and Technology, Malatya, Türkiye, 13 - 16 Eylül 2023, ss.195, (Tam Metin Bildiri)
2023
20236. Changes in the Bioaccessibility of Carotenoids in Fruits and Vegetables After Processing
Özkan Karabacak A.
The 17th International Scientific Research Congress, Ankara, Türkiye, 19 - 20 Ağustos 2023, ss.75, (Özet Bildiri)
2023
20237. Kahvenin Kavrulması Sırasında Oluşan Proses Toksikantları
Özkan Karabacak A.
Ulusal Kahve Sempozyumu, Tokat, Türkiye, 03 Şubat 2023, (Yayınlanmadı)
2022
20228. Havuç-kırmızıbiber pestilinde biyoaktif bileşenlerin in vitro biyoerişilebilirliği ve bazı kalite parametrelerinin belirlenmesi
ÖZKAN KARABACAK A., ÇOPUR Ö. U.
5. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Bursa, Türkiye, 24 Kasım 2022, (Tam Metin Bildiri)
2022
20229. Investigation of Changes in Bioaccessibility of Bioactive Components after Drying of Fruits and Vegetables
ÖZKAN KARABACAK A., ÇOPUR Ö. U.
2nd International Congress of Engineering and Natural Sciences Studies, Ankara, Türkiye, 07 Mayıs 2022, (Tam Metin Bildiri)
2022
202210. Isı pompalı Kurutucu ile Kurutulan Kızılcık (Cornus mas. L.) - Kapya Biber (Capsicum annuum) Pestilinin Yanıt Yüzey Metodu Kullanılarak Optimizasyonu, Kurutma Karakteristiklerinin ve in vitro Biyoyararlılıklarının Belirlenmesi
Durgut S., Özkan Karabacak A., Tamer C. E., Tunçkal C.
12. Gıda Mühendisliği Öğrenci Kongresi, Bursa, Türkiye, 21 - 22 Mart 2022, ss.244, (Özet Bildiri)
2022
202211. Antidiyabetik Etkili Fitokimyasallar ve Kullanım Olanakları
Durgut S., ÖZKAN KARABACAK A., TAMER C. E.
12. GIDA MÜHENDİSLİĞİ ÖĞRENCİ KONGRESİ, Türkiye, 21 Mart 2022, ss.2, (Özet Bildiri)
2018
201812. Ultrasound: As a Pre-treatment in Fruit and Vegetable Processing
ÖZKAN KARABACAK A., TAMER C. E., ÇOPUR Ö. U., YAĞCILAR M.
International Congress on Engineering and Life Science, 26 - 29 Nisan 2018, (Tam Metin Bildiri)
2018
201813. Drying Kinetics and Color Properties of Lemon Balm (Melissa officinalis)Leaves Dried by Convective Hot Air Drying
SUNA S., ÖZKAN KARABACAK A., TAMER C. E., ÇOPUR Ö. U.
XIIIth International Conference of Food Physicists, 23 - 25 Ekim 2018, (Tam Metin Bildiri)
2018
201814. Influence Of Convectıve Hot Aır Dryıng On Dryıng Kınetıcs And Some Qualıty Characterıstıcs Of Pumpkın Slıces
ÖZKAN KARABACAK A., TAMER C. E., SUNA S., ÇOPUR Ö. U.
18th Internatıonal Nutrıtıon Dıagnostıcs Conference, 22 - 25 Eylül 2018, (Özet Bildiri)
2018
201815. Effects of convective hot air drying on drying characteristics, colour, total phenolic content and antioxidant capacity of carrot slices.
ÖZKAN KARABACAK A., TAMER C. E., ÇOPUR Ö. U.
International Congress on Engineering and Life Science, 26 - 29 Nisan 2018, (Tam Metin Bildiri)
2017
201716. Application of sous vide cooking method in the food industry
ÖZKAN KARABACAK A., Yağcilari M., ÇOPUR Ö. U.
II. Uluslararası Turizm ve Mikrobiyal Gıda Güvenliği Kongresi, 13 - 14 Aralık 2017, (Özet Bildiri)
2017
201717. Food colouring agents and their usage in food industry
ÖZKAN KARABACAK A., Şahin G., ÇOPUR Ö. U.
II. Uluslararası Turizm ve Mikrobiyal Gıda Güvenliği Kongresi, 13 - 14 Aralık 2017, (Özet Bildiri)
2017
201718. Application of nanotechnology in food industry and relation to food safety
ÖZKAN KARABACAK A., Durmuş F., ÇOPUR Ö. U.
II. Uluslararası Turizm ve Mikrobiyal Gıda Güvenliği Kongresi, 13 - 14 Aralık 2017, (Özet Bildiri)
2017
201719. Prevention of Enzymatic Browning in Different Fruit and Vegetable Products
ÖZKAN KARABACAK A., COŞKUN M. G., ÇOPUR Ö. U.
4th International Food Congress, Türkiye, 28 - 29 Eylül 2017, (Özet Bildiri)
2017
201720. The Effects of Additives and Sweeteners Used in Pestil Production
ÖZKAN KARABACAK A., COŞKUN M. G., ÇOPUR Ö. U.
4th International Food Congress, Türkiye, 28 - 29 Eylül 2017, (Özet Bildiri)
2017
201721. Enginar (Cynara cardunculus var. Scolymus L.) Bitkisinin Genel Özellikleri
ÖZKAN KARABACAK A., DURMUŞ F., ÇOPUR Ö. U.
4th International Food Congress, Türkiye, 28 - 29 Eylül 2017, (Özet Bildiri)
2017
201722. The Usage of Turmeric Extract as an Edible Film Additive
ÖZKAN KARABACAK A., TERAKYE E., ÇOPUR Ö. U.
4th International Food Congress, Türkiye, 28 - 29 Eylül 2017, (Özet Bildiri)
2017
201723. Different Drying Methods Used in Fruit and Vegetable Products
ÖZKAN KARABACAK A., COŞKUN M. G., ÇOPUR Ö. U.
4th International Food Congress, Türkiye, 28 - 29 Eylül 2017, (Özet Bildiri)
2017
201724. Effects of drying methods on the composition of volatile compounds in fruits and vegetables
ÖZKAN KARABACAK A., ÖZCAN SİNİR G., ÇOPUR Ö. U.
15th Weurman Flavour Research Symposium, 18 - 22 Eylül 2017, ss.60, (Özet Bildiri)
2016
201625. Usage Of Corn Zein As A Nanopackaging Material
ÖZKAN KARABACAK A., ÖZCAN SİNİR G., pehlivanküçük z.
27th International Scientific-Expert Congress of Agriculture and Food Industry, 26 - 28 Eylül 2016, (Tam Metin Bildiri)
2016
201626. The use of alternative technologies to mitigate acrylamide formation in heat treated foods
ÖZKAN KARABACAK A., TAMER C. E., ÇOPUR Ö. U.
First Food Chemistry Conference - Shaping the Future of Food Quality, Health and Safety, Amsterdam, Hollanda, 30 Ekim - 01 Kasım 2016, (Özet Bildiri)
2016
201627. A Study on the Production of Apricot Nectar Enriched with Green Coffee Extract
ÇOPUR Ö. U., TAMER C. E., ÖZKAN KARABACAK A., SUNA S.
16th International Nutrition & Diagnostics Conference, Prag, Çek Cumhuriyeti, 3 - 06 Ekim 2016, (Özet Bildiri)
2016
201628. Kombucha Tea and Its Health Promotıng Effects
TAMER C. E., SUNA S., ÖZKAN KARABACAK A., ÇOPUR Ö. U., TÜRKOL B.
17th International Nutrition & Diagnostics Conference, PRAG, Çek Cumhuriyeti, 3 - 06 Ekim 2016, (Özet Bildiri)
2016
201629. A Study on The Productıon of Aprıcot Nectar Fortıfıed Wıth Green Coffee Extract
ÇOPUR Ö. U., TAMER C. E., ÖZKAN KARABACAK A., SUNA S.
17th International Nutrition & Diagnostics Conference, PRAG, Çek Cumhuriyeti, 9 - 12 Ekim 2016, (Özet Bildiri)
2016
201630. Pulsed Electrical Field Applications for Improving Food Quality
ÖZKAN KARABACAK A., TAMER C. E., ÇOPUR Ö. U.
27th International Scientific-Expert Congress of Agriculture and Food Industry, Bursa, Türkiye, 26 - 28 Eylül 2016, (Tam Metin Bildiri)
2016
201631. Application of Pressurized Liquid Extraction on Fruits Vegetables and Their By Products
ŞAHİN K. G., ÖZKAN KARABACAK A., ÇOPUR Ö. U.
27th International Scientific-Expert Congress of Agriculture and Food Industry, Bursa, Türkiye, 26 - 28 Eylül 2016, (Özet Bildiri)
2016
201632. Applications of Pressurized Liquid Extraction on Fruits Vegetables and Their By Products
ŞAHİN K. G., ÖZKAN KARABACAK A., ÇOPUR Ö. U.
27th International Scientific-Expert Congress of Agriculture and Food Industry, Bursa, Türkiye, 26 - 28 Eylül 2016, (Özet Bildiri)
2015
201533. ISIL OLMAYAN YENİ TEKNİKLERİN BALIN KALİTE FAKTÖRLERİÜZERİNE ETKİLERİ
ÖZKAN KARABACAK A., ÖZCAN SİNİR G., SUNA S.
1st International Congress on Safety and Authenticity of Bee Products, 21 - 22 Mayıs 2015
2015
201534. Ballarda Uçucu Bileşen Profiline Dayalı Coğrafi Orijin Tespiti
ÖZCAN SİNİR G., SUNA S., ÖZKAN KARABACAK A.
1st International Congress on Safety and Authenticity of Bee Products, 21 - 22 Mayıs 2015, (Özet Bildiri)
2015
201535. BALDA KULLANILAN TAĞŞİŞ TESPİT YÖNTEMLERİNE GENEL BİR BAKIŞ
ÖZCAN SİNİR G., ÖZKAN KARABACAK A., Özak D. B.
1st International Congress on Safety and Authenticity of Bee Products, 21 - 22 Mayıs 2015, (Özet Bildiri)
2015
201536. Isıl olmayan yeni tekniklerin balın kalite faktörleri üzerine etkileri
ÖZKAN KARABACAK A., ÖZCAN SİNİR G., SUNA S.
Uluslararası Gıda Güvenliği ve Otantisite Kongresi-Kovandan Sofraya, İstanbul, Türkiye, 21 - 22 Mayıs 2015
2015
201537. Balda kullanılan tağşiş tespit yöntemlerine genel bir bakış
ÖZCAN SİNİR G., ÖZKAN KARABACAK A.
Uluslararası Gıda Güvenliği ve Otantisite Kongresi-Kovandan Sofraya, İstanbul, Türkiye, 21 - 22 Mayıs 2015
2015
201538. MİKRODALGA İLE KURUTMANIN ÇEŞİTLİ MEYVE VE SEBZELERİN KALİTE PARAMETRELERİ ÜZERİNE ETKİSİ
Özkan Karabacak A., Özcan Sinir G., Suna S.
Pamukkale Gıda Sempozyumu III, Denizli, Türkiye, 13 - 15 Mayıs 2015, (Özet Bildiri)
2015
201539. Mikrodalga ile kurutmanın çeşitli meyve ve sebzelerin kalite parametreleri üzerine etkisi
ÖZKAN KARABACAK A., ÖZCAN SİNİR G., SUNA S.
Pamukkale Gıda Sempozyumu III, Denizli, Türkiye, 13 - 15 Mayıs 2015
2014
201440. The effects of blanching methods on some quality parameters of selected frozen green vegetables
TÜLEK Y., ÖZKAN KARABACAK A., DEMİRAY E.
Novel Approaches in Food Industry, Aydın-Kuşadası, Türkiye, 26 - 28 Mayıs 2014
Kitaplar
2025
20251. Biomass Energy Applications for Drying Fresh Produce
Tamer C. E., Özkan Karabacak A., Süfer Ö., Durgut Malçok S.
Sustainable drying technologies of food, Hemantha Jayasuriya,Pankaj Pathare, Editör, Crc Press-Taylor & Francis Group, London, ss.54-67, 2025
2025
20252. Geothermal Energy for Drying Fresh Produce
Süfer Ö., Özkan Karabacak A., Tamer C. E., Durgut Malçok S.
Sustainable drying technologies of food, Hemantha Jayasuriya,Pankaj Pathare, Editör, Crc Press-Taylor & Francis Group, London, ss.88-104, 2025
2025
20253. BOZA: GIDA İŞLEME
Pehlivan E. N. H., Özkan Karabacak A., Tamer C. E., Çopur Ö. U.
GIDA, BESLENME VE GASTRONOMI YAKLAŞIMIYLA GELENEKSEL FERMENTE GIDALAR, Gülşah Çalışkan Koç,Yasemin Çelebi, Editör, Nobel Yayın Dağıtım, Ankara, ss.151-168, 2025
2025
20254. Drinks and foods enriched with cinnamon
TAMER C. E., ÖZKAN KARABACAK A., DURGUT S.
Cinnamon: Production, Processing, and Functional Properties, Farag Mohamed A., Ramadan Mohamed Fawzy, Editör, Elsevier, ss.557-582, 2025
2025
20255. Microbial Production of Galactooligosaccharides
Durgut Malçok S., ÖZTEKİN S., AKIN ADAL S., İNAN ÇINKIR N., ÇELEBİ Y., ÖZKAN KARABACAK A., et al.
Microbial Production of Food Bioactive Compounds, Harzevili F.D., Jafari Seid Mehdi, CAN KARAÇA ASLI, Editör, Springer, Cham., ss.1-31, 2025
2025
20256. Functional food for cancer management: integrating complementary approaches
ÖZKAN KARABACAK A., SAYGIDEĞER DEMİR B., TAMER C. E., SAYGIDEĞER Y., SÜFER Ö.
Unleashing the Power of Functional Foods and Novel Bioactives, Petkoska Anka Trajkovska, Sarkar Tanmay, Smaoui Slim, Editör, Elsevier, ss.271-298, 2025
2024
20247. Sherbet: A Traditional Beverage
Durgut Malçok S., Özkan Karabacak A., Tamer C. E.
Futuristic Trends in Agriculture Engineering & Food Sciences, Bhavana, Editör, Iterative International Publishers, Mohali, ss.242-251, 2024
2024
20248. Toz Ürün Özellikleri
YÜKSEL A. N., ÖZKAN KARABACAK A., ÇALIŞKAN KOÇ G.
Gıdaların Mühendislik ve Kalite Özellikleri, ÇALIŞKAN KOÇ GÜLŞAH, SÜFER ÖZGE, Editör, Nobel Akademik Yayıncılık, ss.501-542, 2024
2024
20249. Fonksiyonel Özellikler
ÖZKAN KARABACAK A., TAMER C. E., DURGUT MALÇOK S.
Gıdaların Mühendislik ve Kalite Özellikleri, ÇALIŞKAN KOÇ GÜLŞAH, SÜFER ÖZGE, Editör, Nobel Akademik Yayıncılık, ss.397-448, 2024
2024
202410. Mikroalgler ve Yosunlar: Gıda İşleme
Özkan Karabacak A., Süfer Ö.
GIDA, BESLENME VE GASTRONOMİDE YENİ TRENDLER:ALTERNATİF BESİNLER, Gülşah Çalışkan Koç,Yasemin Çelebi Sezer, Editör, Ankara Nobel Tıp Kitabevleri, Ankara, ss.261-293, 2024
2022
202211. 12. GIDA MÜHENDİSLİĞİ ÖĞRENCİ KONGRESİ BİLDİRİ KİTABI
Korukluoğlu M. (Editör), İncedayı B. (Editör), Özkan Karabacak A. (Editör), Özoğlu Ö. (Editör)
Anonim, Bursa, 2022
2022
202212. Gıda Sanayinde Kombucha Biyoselülozunun Değerlendirme Olanakları
TAMER C. E., AKPINAR BAYİZİT A., ÖZKAN KARABACAK A., DURGUT S., TUNÇKAL C., BAYRAMOĞLU G., et al.
Gıda Mühendisliği Alanında Yeni Yaklaşımlar, Gül, H., Hayıt, F., Editör, İksad publishing house, ss.67-125, 2022
2019
201913. Technology and Nutritional Value of Powdered Drinks
Çopur Ö. U., İncedayı B., Özkan Karabacak A.
Production and Management of Beverages, Alexandru Grumezescu Alina-Maria Holban, Editör, Elseiver, Bursa, ss.47-83, 2019
2019
201914. Preservation of Beverage Nutrients by High Hydrostatic Pressure
Özkan Karabacak A., İncedayı B., Çopur Ö. U.
Preservatives and Preservation Approaches in Beverages, Alexandru Grumezescu Alina-Maria Holban, Editör, Elsevier, Woodhead Publishing, Massachusetts, ss.309-337, 2019
2019
201915. A Perspective on Consumption of Energy Drinks
İNCEDAYI B., ÇOPUR Ö. U., ÖZKAN KARABACAK A., BEKAR E.
Sports and Energy Drinks, Alexandru Grumezescu Alina-Maria Holban, Editör, Elsevier, Woodhead Publishing, ss.539-565, 2019
2018
201816. Effects of drying methods on the composition of volatile compounds in fruits and vegetables
Özkan Karabacak A., Özcan Sinir G., Çopur Ö. U.
FLAVOUR SCIENCE Proceedings of the XV Weurman Flavour Research Symposium, Siegmund,B. And Leitner,E, Editör, Verlag der Technischen Universität Graz, Austria, Graz, ss.95-98, 2018
Desteklenen Projeler
2025 - Devam Ediyor
2025 - Devam EdiyorGeleneksel Olmayan Protein Kaynaklarından Yanıt Yüzey Yöntemi ile Protein Özütleme İşleminin Optimizasyonu ve Elde Edilen Proteinlerin Ambalaj Materyali olarak Kullanım Potansiyeli
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer
ÖZKAN KARABACAK A. (Yürütücü), SÜFER Ö., ÇALIŞKAN KOÇ G.
2023 - Devam Ediyor
2023 - Devam EdiyorBİYOTEKNOLOJİK ATIK OLARAK KOMBUCHA BAKTERİYEL SELÜLOZUNUN SCOBY GIDA SANAYİİNDE VE BİYONANOKOMPOZİT AMBALAJ MALZEMESİ ÜRETİMİNDE DEĞERLENDİRME OLANAKLARININ ARAŞTIRILMASI
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer
ÇOPUR Ö. U. (Yürütücü), ACOĞLU ÇELİK B., BAYRAMOĞLU G., TUNÇKAL C., KAMİLOĞLU BEŞTEPE S., YOLCI ÖMEROĞLU P., et al.
2023 - Devam Ediyor
2023 - Devam EdiyorMikroalg (Dunaliella salina) ilavesiyle fonksiyonelliği zenginleştirilmiş kocayemiş (Arbutus unedo L.) cipsinin kuruma karakteristikleri ile kalite parametrelerinin belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
ÖZKAN KARABACAK A. (Yürütücü), ÖZBEK Y. E., YETAN E., TAMER C. E., AKPINAR BAYİZİT A., TUNÇKAL C., et al.
2025 - 2028
2025 - 2028Siyah ve Beyaz Haşhaş Tohumlarında Ön İşleme Dayalı Çimlenme Sürecinin Optimizasyonu ve Çimlendirilmiş Tohumlardan Elde Edilen Fonksiyonel ve Besinsel Potansiyelin Çok Yönlü Analizi
TÜBİTAK Projesi , 3501 - Ulusal Genç Araştırmacı Kariyer Geliştirme Programı
Özkan Karabacak A., Süfer Ö.(Yürütücü), Altıncı O. C., Öztekin S., Saygıdeğer Y.
2025 - 2026
2025 - 2026Pirinç Protein Konsentratı ve Kırmızı Pancar Tozu Ile Zenginlestirilmiş Vegan Makarnanın Fonksiyonel Özelliklerinin Belirlenmesi
TÜBİTAK Projesi , 2209-A - Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı
Özkan Karabacak A., Uğur S.(Yürütücü), Ateş Y.
2025 - 2026
2025 - 2026Pirinç Protein Konsentratı ve Kırmızı Pancar Tozu Ile Zenginlestirilmis Vegan Makarnanın Fonksiyonel Özelliklerinin Belirlenmesi
TÜBİTAK Projesi , 2209-A - Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı
Özkan Karabacak A.
2024 - 2025
2024 - 2025Yenilebilir Böceklerden Protein Ekstraksiyonunun Optimizasyonu ve Proteinlerden Yenilebilir Film Eldesi
TÜBİTAK Projesi , 1002 - Hızlı Destek Programı
Özkan Karabacak A., Çalışkan Koç G., Süfer Ö.(Yürütücü)
2024 - 2024
2024 - 2024Ağaç Kavunu Tatlı Limon ve Tatlı Portakal Kabuklarının Bitki Çayı Olarak Kullanım Potansiyellerinin Araştırılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer
ÖZKAN KARABACAK A. (Yürütücü), GÜNEŞLİ A., SÜFER Ö.
2020 - 2024
2020 - 2024Rheum ribes (Işkın) Bitkisinin Kurutma Koşullarının Yüzey Tepkime Yöntemi ile Optimizasyonu ve Kurutma İşleminin Matematiksel Modellenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
YOLCI ÖMEROĞLU P. (Yürütücü), ÇOPUR Ö. U., ÖZKAN KARABACAK A., SEVEN ERDEMİR Ü., BEKAR E., ÜNAL T. T.
2022 - 2023
2022 - 2023Balık otu Trachystemon orientalis (L). G. Don (Boraginaceae) bitki ekstraktlarının fenolik bileşenlerinin tayini ve iki noktalı kırmızıörümcek T urticae ile mücadelede kullanım olanakları
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer
ÖZKAN KARABACAK A. (Yürütücü), SUSURLUK H., BARIŞER KARA S.
2022 - 2023
2022 - 2023Mikrodalga ön işlemli sıcak havayla kurutulan portakal dilimlerinin kuruma kinetiği rehidrasyon kapasitesi ve kalite özelliklerinin değerlendirilmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
Özkan Karabacak A. (Yürütücü), Özdal T., Acoğlu B.
2019 - 2023
2019 - 2023
Support to Sustainable Honey Value…
AB Destekli Diğer Projeler
(Proje Özeti)
Dokuzlu S. (Yürütücü), Hidier E., Gürkan C., Dall'olio R., Erdal B., Çopur Ö. U., et al.
2021 - 2022
2021 - 2022Isı Pompalı Kurutucu ile Kurutulan Kızılcık - Kapya Biber Pestilinin Yanıt Yüzey Metodu Kullanılarak Optimizasyonu Kurutma Karakteristiklerinin ve in vitro Biyoyararlılıklarının Belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer
TAMER C. E. (Yürütücü), ÖZKAN KARABACAK A., DURGUT S., TUNÇKAL C.
2020 - 2022
2020 - 2022Kalorisi Azaltılmış Kivi Reçeli Üretiminin Yanıt Yüzey Yöntemi ile Optimizasyonu
TÜBİTAK Projesi , 2209-A - Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı
Özkan Karabacak A., Kalem B.(Yürütücü)
2018 - 2021
2018 - 2021Farklı Yöntemlerle Kurutulan Havuç Pestillerinin Kurutma Karakteristikleri ile Bazı Kalite Parametrelerindeki Değişimin Modellenmesi ve in vitro Biyoyararlılıklarının Belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
Çopur Ö. U. (Yürütücü), Özkan Karabacak A.
2016 - 2021
2016 - 2021FARKLI BİTKİ EKSTRAKTLARI İLE ZENGİNLEŞTİRİLMİŞ KOMBUCHA İÇECEĞİNİN FONKSİYONEL ÖZELLİKLERİNİN VE ANTİKANSEROJENİK ETKİLERİNİN ARAŞTIRILMASI
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
Suna S., Tamer C. E. (Yürütücü), Özkan Karabacak A., Çeçener G., Temel Ş. G.
2019 - 2020
2019 - 2020Gıda İşleme Süreçlerinin Turunçgillerde Bulunan Bazı Pestisit Kalıntıları Üzerine Etkisinin İncelenmesi ve İşleme Faktörlerinin Belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
Yolcı Ömeroğlu P. (Yürütücü), Çopur Ö. U., Özkan Karabacak A., Acoğlu B.
Bilimsel Dergilerdeki Faaliyetler
2024 - Devam Ediyor
2024 - Devam EdiyorJOURNAL OF FOOD QUALITY
Editörler Kurulu Üyesi
2024 - Devam Ediyor
2024 - Devam EdiyorJOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION
Editörler Kurulu Üyesi
2023 - 2024
2023 - 2024Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi (Online)
Editörler Kurulu Üyesi
2023 - 2024
2023 - 2024Journal of the Turkish Chemical Society, Section A: Chemistry
Editörler Kurulu Üyesi
2022 - 2022
2022 - 202212. GIDA MÜHENDİSLİĞİ ÖĞRENCİ KONGRESİ BİLDİRİKİTABI
Editör
Bilimsel Yayınlarda Hakemlikler
Şubat 2025
Şubat 2025JOURNAL OF FOOD SCIENCE
SCI Kapsamındaki Dergi
Eylül 2024
Eylül 2024JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION
SCI Kapsamındaki Dergi
Eylül 2024
Eylül 2024GIDA
Hakemli Bilimsel Dergi
Ağustos 2024
Ağustos 2024HEAT AND MASS TRANSFER/WAERME- UND STOFFUEBERTRAGUNG
SCI Kapsamındaki Dergi
Nisan 2024
Nisan 2024JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION
SCI Kapsamındaki Dergi
Nisan 2024
Nisan 2024JOURNAL OF FOOD QUALITY
SCI Kapsamındaki Dergi
Mart 2024
Mart 2024AGRICULTURE
SCI Kapsamındaki Dergi
Mart 2024
Mart 2024AGRICULTURE
SCI Kapsamındaki Dergi
Şubat 2024
Şubat 2024PAMUKKALE UNIVERSITY JOURNAL OF ENGINEERING SCIENCES-PAMUKKALE UNIVERSITESI MUHENDISLIK BILIMLERI DERGISI
Hakemli Bilimsel Dergi
Ocak 2024
Ocak 2024JOURNAL OF THE SCIENCE OF FOOD AND AGRICULTURE
SCI Kapsamındaki Dergi
Ocak 2024
Ocak 2024Processes
SCI Kapsamındaki Dergi
Ocak 2024
Ocak 2024Processes
SCI Kapsamındaki Dergi
Kasım 2023
Kasım 2023JOURNAL OF THE SCIENCE OF FOOD AND AGRICULTURE
SCI Kapsamındaki Dergi
Kasım 2023
Kasım 2023JOURNAL OF FOOD MEASUREMENT AND CHARACTERIZATION
SCI Kapsamındaki Dergi
Eylül 2023
Eylül 2023Journal of the Turkish Chemical Society, Section A: Chemistry
Hakemli Bilimsel Dergi
Temmuz 2023
Temmuz 2023JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION
SCI Kapsamındaki Dergi
Temmuz 2023
Temmuz 2023GIDA
Hakemli Bilimsel Dergi
Nisan 2023
Nisan 2023AKADEMIK GIDA
Hakemli Bilimsel Dergi
Nisan 2023
Nisan 2023Journal of the Turkish Chemical Society, Section A: Chemistry
Hakemli Bilimsel Dergi
Mayıs 2021
Mayıs 2021LATIN AMERICAN APPLIED RESEARCH
SCI Kapsamındaki Dergi
Mart 2021
Mart 2021LATIN AMERICAN APPLIED RESEARCH
SCI Kapsamındaki Dergi
Eylül 2020
Eylül 2020FLAVOUR AND FRAGRANCE JOURNAL
SCI Kapsamındaki Dergi
Nisan 2020
Nisan 2020INDUSTRIAL CROPS AND PRODUCTS
SCI Kapsamındaki Dergi
Şubat 2020
Şubat 2020INDUSTRIAL CROPS AND PRODUCTS
SCI Kapsamındaki Dergi
Şubat 2020
Şubat 2020JOURNAL OF FOOD PROCESS ENGINEERING
SCI Kapsamındaki Dergi
Aralık 2019
Aralık 2019JOURNAL OF THE SCIENCE OF FOOD AND AGRICULTURE
SCI Kapsamındaki Dergi
Ekim 2019
Ekim 2019JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION
SCI Kapsamındaki Dergi
Eylül 2019
Eylül 2019JOURNAL OF FOOD MEASUREMENT AND CHARACTERIZATION
SCI Kapsamındaki Dergi
Bilimsel Projelerde Hakemlikler
Ekim 2021
Ekim 2021Diğer Uluslararası Fon Programları
National Fund for Scientific and Technological Development (FONDECYT), Şili
Etkinlik Organizasyonlarındaki Görevler
Haziran 2024
Haziran 20248th International Сukurova Agriculture and Veterinary Congress
Bilimsel Kongre / Sempozyum Organizasyonu
Özkan Karabacak A.
Adana, Türkiye
Mart 2022
Mart 202212. Gıda Mühendisliği Öğrenci Kongresi (GMÖK)
Bilimsel Kongre / Sempozyum Organizasyonu
Korukluoğlu M., İncedayı B., Özkan Karabacak A., Özoğlu Ö.
Bursa, Türkiye
Ödüller
Aralık 2024
Aralık 2024Genç Araştırmacı Teşvik Ödülü (2023 yılı)
Bursa Uludağ Üniversitesi Akademik Performans Ödülleri
Temmuz 2024
Temmuz 2024Uluslararası Bilimsel Yayınları Teşvik Ödülü - "Coconut husk: A sustainable solution for eco-friendly packaging applications" makalesi için yayın teşviği
Tübitak
Atıflar
Toplam Atıf Sayısı (WOS): 278
h-indeksi (WOS): 9
Jüri Üyelikleri
Haziran-2024
Haziran 2024