SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler
TECHNOLOGY AND NUTRITIONAL VALUE OF POWDERED DRINKS
PRODUCTION AND MANAGEMENT OF BEVERAGES: VOL 1: THE SCIENCE OF BEVERAGES
, cilt.1, ss.47-83, 2019 (SCI-Expanded)
A PERSPECTIVE ON CONSUMPTION OF ENERGY DRINKS
SPORTS AND ENERGY DRINKS: VOL 10: THE SCIENCE OF BEVERAGES
, cilt.10, ss.539-565, 2019 (SCI-Expanded)
Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler
BIOACCESSIBILITY OF POLYPHENOLS FROM HAZELNUT SKIN AND THEIR USE IN NOODLE FORMULATION
International Journal of Agricultural and Natural Sciences
, cilt.15, sa.1, ss.32-41, 2022 (Hakemli Dergi)
Bazı nar ürünlerinin antioksidan özellikler ve in-vitro biyoerişilebilirlik açısından değerlendirilmesi
Balıkesir Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi
, cilt.23, sa.1, ss.96-110, 2021 (Hakemli Dergi)
Assessment of antioxidant properties and in-vitro bioaccessibility of some pomegranate products
Balıkesir Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi
, cilt.23, sa.1, ss.96-110, 2021 (Hakemli Dergi)
Ohmik Isıtma Destekli İşlemlerin Gıdalarda Kullanımı veKalite Üzerine Etkisi
Bursa Uludag Üniv. Ziraat Fak.Derg.,
, cilt.33, sa.2, ss.341-354, 2019 (Hakemli Dergi)
Dondurulmuş Bazı Meyve ve Sebzelerin ToplamFenolik Madde, Antioksidan Kapasite ve Mikrobiyal Yük Açısından Değerlendirilmesi.
Bursa Uludag Üniv. Ziraat Fak.Derg
, cilt.33, sa.2, ss.273-292, 2019 (Hakemli Dergi)
GAZLI IHLAMUR ÇAYI İÇECEĞİNİN BAZI ÖZELLİKLERİNİN ARAŞTIRILMASI
GIDA/THE JOURNAL OF FOOD
, cilt.42, sa.4, ss.355-363, 2017 (Hakemli Dergi)
Determination of physicochemical properties of mineral enriched Erica arborea herbal tea
The Journal of Agricultural Faculty of Uludag University
, cilt.30, ss.440-444, 2016 (Hakemli Dergi)
Uludağ Üniversitesi’xxnde Eğitim Gören Öğrencilerin Beslenme Alışkanlıklarının Araştırılması
Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi
, cilt.28, sa.2, ss.37-47, 2014 (Hakemli Dergi)
Hurdle Technology for Shelf Stable Minimally Processed Potato cv. Agria
Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi
, cilt.28, sa.1, ss.29-42, 2014 (Hakemli Dergi)
Colour Stability of Peeled Sarıaşlama cv Chestnut
ISHS Acta Horticulturae
, cilt.1019, ss.147-152, 2014 (Hakemli Dergi)
Uludağ Üniversitesi’nde Eğitim Gören Öğrencilerin Beslenme Alışkanlıklarının Araştırılması
Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi
, cilt.28, sa.2, ss.37-47, 2014 (Hakemli Dergi)
Effects of Citric Acid and Na-Metabisulphite on the Shelf Life of Minimally Processed Haciomer cv. Chestnut
International Journal of Applied Science and Technology
, cilt.4, sa.1, ss.127-135, 2014 (Hakemli Dergi)
Ülkemizde Tüketilen Bazı Bitki Çaylarının Üretimi ve Sağlık Üzerine Etkileri
Gıda Teknolojisi
, cilt.17, sa.8, ss.74-75, 2013 (Hakemli Dergi)
Minimal İşlenmiş Gıdalar
Gıda ve Yem Bilimi –Teknolojisi Dergisi
, sa.13, ss.59-67, 2013 (Hakemsiz Dergi)
Kurutulmuş Domates ve Domates Salçası Üretimi.
Tarımtürk, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Dergisi
, sa.38, ss.41-46, 2012 (Hakemsiz Dergi)
Konserve Yapımı ve Konserve Türleri
Tarımtürk, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Dergisi
, sa.37, ss.16-19, 2012 (Hakemsiz Dergi)
Gıda Güvenliği ve Önemi
Helal Gıda
, sa.1, ss.20-21, 2010 (Hakemsiz Dergi)
A Research on the Composition of Pomegranate Molasses
Journal of Agricultural Faculty of Uludag University
, cilt.24, sa.2, ss.37-47, 2010 (Hakemli Dergi)
Investigations on Population of Blueberry (Vaccinium myrtillus L.) in Uludag (Mount Olympus) in Bursa, Turkey
Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi
, cilt.21, sa.1, ss.41-44, 2008 (Hakemli Dergi)
Omega-3 Yağ Asitlerinin Sağlık Açısından Önemi
Hasad Gıda
, sa.262, ss.44-47, 2007 (Hakemsiz Dergi)
Gıdalarda Akrilamid Oluşumu ve İnsan Sağlığı Üzerine Etkileri
Gıda
, 2006 (Hakemli Dergi)
Gıdalarda Akrilamid Oluşumu ve İnsan Sağlığı Üzerindeki Etkileri
Gıda
, ss.195-199, 2006 (Hakemli Dergi)
Greyfurt Suyu ve İlaçlarla Etkileşimi
Gıda
, cilt.31, sa.2, ss.101-106, 2006 (Hakemli Dergi)
Bursa Yöresinde Yetiştirilen Zeytinlerin Bileşimleri
Hasad Gıda
, cilt.21, sa.248, ss.18-23, 2006 (Hakemsiz Dergi)
Bazı Bitkisel Yağlar ve Bileşimleri
Dünya Gıda
, sa.8, ss.71-73, 2005 (Hakemsiz Dergi)
Bal, Bileşimi ve Sağlık Üzerine Etkileri
Dünya Gıda
, sa.2, ss.52-53, 2005 (Hakemsiz Dergi)
Çay ve Meyve Suyunun Beslenme ve Sağlık Açısından Önemi
Dünya Gıda
, sa.2, ss.72-74, 2005 (Hakemsiz Dergi)
Zeytin, Zeytinyağı ve Beslenmedeki Önemi
Dünya Gıda
, sa.2, ss.68-70, 2005 (Hakemsiz Dergi)
Gıda Güvenliği ve Tarımda Planlama
Türktarım, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Dergisi
, sa.160, ss.28-31, 2004 (Hakemsiz Dergi)
Ekolojik Tarım ve Ülkemizdeki Durumu
Dünya Gıda
, sa.6, ss.69-72, 2003 (Hakemsiz Dergi)
Hakemli Kongre / Sempozyum Bildiri Kitaplarında Yer Alan Yayınlar
Evaluation of the bioaccessibility of peanut skin polyphenols and their potential use for food enrichment
4th International Eurasian Conference on Biological and Chemical Sciences (EurasianBioChem 2021), 24 - 26 Kasım 2021, cilt.2, ss.51-55
A Research on Potential Use of Prickly Pear (Opuntia ficus indica) in Food Industry
1st International Gobeklitepe Agriculture Congress, 25 - 27 Kasım 2019
Drying Kinetics and Quality Characteristics of Hot Air Dried Potato cv. Jelly under Different Process Parameters
International Conference on Agronomy and Food Science and Technology (AgroFood), İstanbul, Türkiye, 20 - 21 Haziran 2019, ss.172-189
Dondurulmuş Meyve ve Sebze Üretiminin Analizi
4th International Food Congress, Türkiye, 28 - 29 Eylül 2017, ss.11
Determination of Physicochemical Properties of Mineral Enriched Erica arborea Herbal Tea Beverage
27th International Scientific-Expert Congress of Agriculture and Food Industry, 26 - 28 Eylül 2016
Quinoa Nutrition And Nutraceutical Potential
27th International Scientific-Expert Congress of Agriculture and Food Industry, 26 - 28 Eylül 2016
Fortification of Lemonade with Several Herb Extracts
16th International Nutirition and Diagnostic Conference, 2 - 05 Aralık 2016
Antioxidant Activity Total Phenolic Content And Physicochemical Properties Of Carbonated Erica Arborea Herbal Tea Beverage
II International Conference on Food Chemistry & Technology, 14 - 16 Kasım 2016
The use of nitrite and nitrate in curing meat and its effects on human health
International Congress on Food of Animal Origin, Kıbrıs (Kktc), 10 - 13 Kasım 2016
Evaluation of Physicochemical Properties Bioaccessibility of Phenolics and Antioxidant Activity of Linden Herbal Tea Beverage
17th International Nutrition & Diagnostics Conference, 9 - 12 Ekim 2016
Fortıfıcatıon of Lemonade with Several Herb Extracts
17th International Nutrition & Diagnostics Conference, PRAG, 3 - 06 Ekim 2016
Fortification of Lemonade with Several Herb Extracts
16th International Nutrition Diagnostics Conference, 3 - 06 Ekim 2016
General View of Oolong Tea
27th International Scientific-Expert Congress of Agriculture and Food Industry, Türkiye, 26 - 28 Eylül 2016, ss.482-486
The Bioactive Components Of Pomegranate Juice
27th International Scientific-Expert Congress of Agriculture and Food Industry, Türkiye, 26 - 28 Eylül 2016, ss.445-449
Traditional Dairy Product Kurut
27th International Scientific-Expert Congress of Agriculture and Food Industry, Bursa, Türkiye, 26 - 28 Eylül 2016
The Usage Of Cactus Pear Fruit (Opuntia ficus- Indica) In Food Formulations
27th International Scientific-Expert Congress of Agriculture and Food Industry, Türkiye, 26 - 28 Eylül 2016, ss.450-453
Hurdle Technology for Shelf Stable Minimally Processed Potato cv Agria
18th World Congress of Food Science & Technology, 21 - 25 Ağustos 2016
The Use of Vacuum Impregnation for Debittering Green Olives
18th World Congress of Food Science & Technology, 21 - 25 Ağustos 2016, ss.1137
Nanotechnology and ethics in food science
Bursa 3. Uluslararası Gıda Kongresi – Gıda 2023 Vizyonu, Türkiye, 26 - 27 Eylül 2014
Turunçgillerde Hasat Sonrası Meydana Gelen Bozulmalar
VI. Bahçe Ürünlerinde Muhafaza ve Pazarlama Sempozyumu, Türkiye, 22 - 25 Eylül 2014
Turunçgillerde Hasat Sonrası Meydana Gelen Bozulmalar
VI. Bahçe Ürünlerinde Muhafaza ve Pazarlama Sempozyumu 22-25 Eylül, Türkiye, 22 - 25 Eylül 2014
Use of Supercritical CO2 in Food Industry
XI International Conference on Food Physicists, 10 - 12 Haziran 2014, cilt.46, ss.126-130
Aseptik Elma Suyu Üretiminde HACCP Uygulamaları
Türkiye 8. Gıda Kongresi, Türkiye, 26 - 28 Mayıs 2014, ss.57
Ihlamur Tilia argentea ekstraktı ile içime hazır ıhlamur çayı içeceğinin farklı tüketim koşullarına bağlı olası genotoksik antigenotoksik etkilerinin in vivo araştırılması
Uludağ Üniversitesi III. Bilgilendirme ve Ar-Ge Günleri, Bursa, Türkiye, 12 - 14 Kasım 2013
Doğal bitki ekstraktlarından bitki çayı içeceği üretimi üzerine bir araştırma
Uludağ Üniversitesi Bilgilendirme ve Ar-Ge Günleri, Bursa, Türkiye, 12 - 14 Kasım 2013
Ihlamur (Tiia argentea) Ekstraktı ile içime hazır ıhlamur çayı içeceğinin Farklı Tüketim Koşullrına Bağlı Olası Genotoksik / Antigenotoksik Etkilerinin in-vivo Araştırılması
Uludağ Üniversitesi Bilgilendirme ve ARGE günleri, Türkiye, 12 - 14 Kasım 2013
Grape Based Traditional Products
2nd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, 24 - 26 Ekim 2013, ss.420
A Traditional Taste; “Grape Juice (Şıra)”
2nd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, 24 - 26 Ekim 2013, ss.439
Effects of High Fructose Corn Syrup (HFCS) on Health
ICFSN 2013 - International Conference on Food Science and Nutrition, 7 - 09 Temmuz 2013, cilt.1015
Determination of Antioxidant Activity and Total Phenolics of Erica Arborea Herbal Tea Beverage
ICFSN 2013 - International Conference on Food Science and Nutrition, 7 - 09 Temmuz 2013
Food Nanotechnology
4. Nanobilim ve Nanoteknoloji (NanoTRIV) Konferansı, Türkiye, 9 - 13 Haziran 2008, ss.320
Yüksek Fruktozlu Mısır Şurubu Tüketiminin Obezite ve Pankreas Kanseri Oluşumuna Etkisinin Araştırılması
Uludağ Üniversitesi II. Bilgilendirme ve Ar-Ge Günleri, Bursa, Türkiye, 13 - 15 Kasım 2012
Health Effects of some Herbs Consumed as Tea
BIT’xxs 1st Annual World Congress of SQ Foods, Shenzhen, Çin, 1 - 03 Kasım 2012
Effect of cold storage on antioxidant activity and total phenolics of minimally processed carrot (Daucus carota)
BIT's 1st Annual World Congress of SQ Foods, 1 - 03 Kasım 2012
The Main Difficulties Encountered for Candied Chestnut Production
Fifth International Chestnut Symposium, Shepherdstown, Amerika Birleşik Devletleri, 9 - 12 Eylül 2012, ss.34
Colour stability of peeled ‘Sarıaşlama’ cv chestnut
Fifth International Chestnut Symposium, Shepherdstown, Amerika Birleşik Devletleri, 9 - 12 Eylül 2012, ss.33
Kırmızı Pancar Turşusu Üretimi Üzerine Bir Araştırma
III. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Türkiye, 10 - 12 Mayıs 2012, ss.320-325
Salep ve Bileşiminde Yer Alan Hidrokolloidlerden Glukomannanın Özellikleri
Türkiye II. Orkide ve Salep Çalıştayı, Türkiye, 25 - 26 Nisan 2012
Modifiye atmosfer uygulaması ve minimal işlem görmüş fresh cut gıdalar
Uludağ Üniversitesi Bilgilendirme ve Ar-Ge Günleri, Bursa, Türkiye, 15 - 16 Kasım 2011
Phytochemicals of artichoke (Cynara scolymus L.) and its effects on health
4 th International Congress on Food and Nutrition, 12 - 14 Ekim 2011, ss.147
Effects of processing methods on biophenolic components of table olives (Olea europaea)
4 th International Congress on Food and Nutrition, İstanbul, Türkiye, 12 - 14 Ekim 2011, ss.149
Optimization of the Low Calorie Candied Chestnut Production
Eurofoodchem XVI, 6 - 08 Temmuz 2011, cilt.61, ss.101
Effects of different peeling methods on quality of canned peppers
Eurofoodchem XVI, 6 - 08 Temmuz 2011, cilt.61, ss.49-50
Havayolu Yemek Hizmetlerinde Gıda Güvenliğinin Sağlanması
Toplu Beslenme Sistemleri Sempozyumu, Türkiye, 3 - 06 Haziran 2010, ss.121-126
Effects Of Different Applications On Quality Of Minimally Processed Fresh Cut Carrot
Toplu Beslenme Sistemleri Sempozyumu, Kıbrıs (Kktc), 3 - 06 Haziran 2010
Effects Of Modified Atmosphere Packaging On Quality Of Minimally Processed Cauliflower
Toplu Beslenme Sistemleri Sempozyumu, Kıbrıs (Kktc), 3 - 06 Haziran 2010
Yemek Sanayiinde Mönü Planlama ve Önemi
Toplu Beslenme Sistemleri Sempozyumu, Türkiye, 3 - 06 Haziran 2010, ss.127-134
Farklı yörelerden temin edilen kestanelerin kestane şekeri üretimine uygunluğunun belirlenmesi
1st International Symposium on “Traditional Foods From Adriatic to Caucasus”, Türkiye, 15 - 17 Nisan 2010
Farklı siyah üzüm çeşitlerinin hardaliye üretimine uygunluğunun belirlenmesi üzerine bir araştırma
1st International Symposium on “Traditional Foods From Adriatic to Caucasus”, Türkiye, 15 - 17 Nisan 2010, ss.1044-1047
A Research on Suitability of Some Chestnut Cultivars for Candied Chestnut
1st European Congress on Chestnut - Castanea 2009, CUNEO, 13 - 16 Ekim 2009, cilt.866, ss.571-580
Türkben C Uylaşer V İncedayı B ve Çelikkol I Farklı olgunluk ve işlemenin Kuşburnu Rosa canina L nun Bazı Önemli Bileşenleri Üzerine Etkisi
III. Ulusal Üzümsü Meyveler Sempozyumu, Kahramanmaraş, Türkiye, 10 - 12 Haziran 2009, ss.168
Fresh-Cut (Minimal İşlenmiş) Marul Prosesinde HACCP Sisteminin Uygulanması
Bahçe Ürünlerinde IV. Muhafaza ve Pazarlama Sempozyumu, Türkiye, 8 - 11 Ekim 2008, ss.406-414
Modifiye Atmosfer Uygulaması ve Fresh - Cut Gıdalar
Bahçe Ürünlerinde IV. Muhafaza ve Pazarlama Sempozyumu, Türkiye, 8 - 11 Ekim 2008, cilt.398
Gen Kaynaklarının Erozyonu ve Korunması
VIII. Ulusal Tarım Ekonomisi Kongresi, Türkiye, 25 - 27 Haziran 2008, ss.410-415
Gıda Sanayinde Uygulanan Kalite Yönetim Sistemleri
VIII. Ulusal Tarım Ekonomisi Kongresi, Türkiye, 25 - 27 Haziran 2008, cilt.437
Mantar Konservesi Üretiminde HACCP Sisteminin Uygulanması
VIII. Ulusal Tarım Ekonomisi Kongresi, Türkiye, 25 - 27 Haziran 2008, ss.461-473
Küresel Bir Sorun: Beslenme
VIII. Ulusal Tarım Ekonomisi Kongresi, Türkiye, 25 - 27 Haziran 2008, cilt.392
Nar ekşisinin bileşimi üzerine bir araştırma
Türkiye 10. Gıda Kongresi, Erzurum, Türkiye, 21 - 23 Mayıs 2008, ss.61
Uludağ Bursa daki Yaban Mersini Vaccinium myrtillus L Popülasyonları Üzerinde İncelemeler 2005
II. Ulusal Üzümsü Meyveler Sempozyumu, Tokat, Türkiye, 14 - 16 Eylül 2006, cilt.1144, ss.136-140
Geleneksel Gıdalarımızdan Pişmaniye, Cezerye ve Pestil
Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Türkiye, 23 - 24 Eylül 2004, cilt.67
Bazı Geleneksel Fermente Gıdalarımız ve Sağlık Üzerindeki Etkileri
Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Türkiye, 22 - 24 Eylül 2004
Geleneksel Bir İçeceğimiz Salep.
Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Van, Türkiye, 1 - 04 Eylül 2004, ss.100-103
Greyfurt Suyu ve İlaçlarla Etkileşimi
Türkiye 8. Gıda Kongresi, Türkiye, 26 - 28 Mayıs 2004, ss.56
Gıdalarda Akrilamid Oluşumu ve İnsan Sağlığı Üzerine Etkileri
Türkiye 8. Gıda Kongresi, Türkiye, 26 - 28 Mayıs 2004, ss.44
Kitap & Kitap Bölümleri
A Perspective on Consumption of Energy Drinks
Sports and Energy Drinks, Alexandru Grumezescu Alina-Maria Holban, Editör, Elsevier, Woodhead Publishing, ss.539-565, 2019
Technology and Nutritional Value of Powdered Drinks
Production and Management of Beverages, Alexandru Grumezescu Alina-Maria Holban, Editör, Woodhead Publishing, Bursa, ss.47-83, 2019
Preservation of Beverage Nutrients by High Hydrostatic Pressure
Preservatives and Preservation Approaches in Beverages, Alexandru Grumezescu Alina-Maria Holban, Editör, Elsevier, Woodhead Publishing, ss.309-337, 2019