Prof. Dr. BİGE KARAMAN


ZİRAAT FAKÜLTESİ, GIDA MÜHENDİSLİĞİ

Gıda Teknolojisi


WoS Araştırma Alanları: Temel Bilimler (Sci), Mühendislik Bilişim Ve Teknoloji (Eng)


Avesis Araştırma Alanları: Temel Bilimler, Mühendislik ve Teknoloji

E-posta: bige@uludag.edu.tr
İş Telefonu: +90 224 294 1504 Dahili: 41504
Fax Telefonu: +90 224 294 1402
Web: https://avesis.uludag.edu.tr/bige
Posta Adresi: Bursa Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü 16059, Görükle, Bursa

Metrikler

Yayın

145

Yayın (WoS)

34

Yayın (Scopus)

33

Atıf (WoS)

368

H-İndeks (WoS)

9

Atıf (Scopus)

407

H-İndeks (Scopus)

9

Atıf (Scholar)

596

H-İndeks (Scholar)

10

Atıf (TrDizin)

27

H-İndeks (TrDizin)

2

Atıf (Sobiad)

11

H-İndeks (Sobiad)

2

Atıf (Diğer Toplam)

69

Proje

19

Tez Danışmanlığı

4

Açık Erişim

8
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

Eğitim Bilgileri

2005 - 2009

2005 - 2009

Doktora

Bursa Uludağ Üniversitesi, FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ, Gıda Mühendisliği (Dr), Türkiye

2002 - 2005

2002 - 2005

Yüksek Lisans

Bursa Uludağ Üniversitesi, FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ, Gıda Mühendisliği (Yl) (Tezli), Türkiye

1998 - 2002

1998 - 2002

Lisans

Bursa Uludağ Üniversitesi, ZİRAAT FAKÜLTESİ, Gıda Mühendisliği Bölümü, Türkiye

Yaptığı Tezler

2009

2009

Doktora

Farklı uygulamaların minimal işlem görmüş (fresh - cut) bazı sebzelerin kalitesi üzerine etkileri

Bursa Uludağ Üniversitesi, FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ, Gıda Mühendisliği (Dr)

2005

2005

Yüksek Lisans

Biber konservesi üretiminde farklı kabuk soyma yöntemlerinin kalite üzerine etkileri

Bursa Uludağ Üniversitesi, FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ, Gıda Mühendisliği (Yl) (Tezli)

Yabancı Diller

B2 Orta Üstü

B2 Orta Üstü

İngilizce

Araştırma Alanları

Temel Bilimler

Mühendislik ve Teknoloji

Akademik Ünvanlar / Görevler

2023 - Devam Ediyor

2023 - Devam Ediyor

Prof. Dr.

Bursa Uludağ Üniversitesi, ZİRAAT FAKÜLTESİ, GIDA MÜHENDİSLİĞİ

2018 - Devam Ediyor

2018 - Devam Ediyor

Doç. Dr.

Bursa Uludağ Üniversitesi, ZİRAAT FAKÜLTESİ, GIDA MÜHENDİSLİĞİ

2013 - 2017

2013 - 2017

Dr. Öğr. Üyesi

Bursa Uludağ Üniversitesi, ZİRAAT FAKÜLTESİ, GIDA MÜHENDİSLİĞİ

2002 - 2013

2002 - 2013

Araştırma Görevlisi

Bursa Uludağ Üniversitesi, ZİRAAT FAKÜLTESİ, GIDA MÜHENDİSLİĞİ

Yönetimsel Görevler

2018 - Devam Ediyor

2018 - Devam Ediyor

Bölüm Kalite Komisyonu Üyesi

Bursa Uludağ Üniversitesi, ZİRAAT FAKÜLTESİ, GIDA MÜHENDİSLİĞİ

2018 - Devam Ediyor

2018 - Devam Ediyor

Birime Bağlı Komisyon/Kurul Üyesi

Bursa Uludağ Üniversitesi, ZİRAAT FAKÜLTESİ, GIDA MÜHENDİSLİĞİ

2018 - Devam Ediyor

2018 - Devam Ediyor

Birime Bağlı Komisyon/Kurul Üyesi

Bursa Uludağ Üniversitesi, ZİRAAT FAKÜLTESİ, GIDA MÜHENDİSLİĞİ

2018 - Devam Ediyor

2018 - Devam Ediyor

Birime Bağlı Komisyon/Kurul Üyesi

Bursa Uludağ Üniversitesi, ZİRAAT FAKÜLTESİ, GIDA MÜHENDİSLİĞİ

2016 - Devam Ediyor

2016 - Devam Ediyor

Birime Bağlı Komisyon/Kurul Üyesi

Bursa Uludağ Üniversitesi, ZİRAAT FAKÜLTESİ, GIDA MÜHENDİSLİĞİ

Verdiği Dersler

Doktora

Doktora

DOKTORA UZMANLIK ALAN DERSİ

Yüksek Lisans

Yüksek Lisans

GMB5042 GASTRONOMİ ve YEMEK TARİHİ .

YÜKSEK LİSANS UZMANLIK ALAN DERSİ

GMB5045 - ASEPTİK AMBALAJLAMA TEKNOLOJİSİ

Lisans

Lisans

GIDA MÜHENDİSLİĞİNDE TEMEL İŞLEMLER-2

GIDA MÜHENDİSLİĞİNDE ÜRÜN GELİŞTİRME UYGULAMALARI

GIDA GÜVENLİĞİ Sürdürülebilir Kalkınma

GIDA MÜHENDİSLİĞİNDE TEMEL İŞLEMLER-1

HAZIR YEMEK TEKNOLOJİSİ

Tanıtım ve Temsil Faaliyetleri

BUSİAD GIDA UZMANLIK GRUBU ÜYELİĞİ

Kurumsal Temsil, BURSASANAYİCİLERİ VE İŞ İNSANLARI DERNEĞİ, Türkiye, Bursa, 2014 - 2024

Makaleler

Tümü (68)
SCI-E, SSCI, AHCI (33)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (34)
ESCI (1)
Scopus (33)
TRDizin (16)
Diğer Yayınlar (18)

2010

2010

44. Gıda Güvenliği ve Önemi

ÇOPUR Ö. U., İNCEDAYI B.

Helal Gıda , sa.1, ss.20-21, 2010 (Hakemsiz Dergi) Sürdürülebilir Kalkınma

2006

2006

60. Greyfurt Suyu ve İlaçlarla Etkileşimi

TAMER C. E., İNCEDAYI B.

Gıda , cilt.31, sa.2, ss.101-106, 2006 (TRDizin)

Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler

2024

2024

1. DIGITALIZATION IN GASTRONOMY AND ITS REFLECTION ON CONSUMER PREFERENCES

Karaman B.

ULUSLARARASI TÜKETİCİ VE DUYUSAL BİLİMLER KONFERANSI, İstanbul, Türkiye, 07 Ekim 2024, ss.122-123, (Özet Bildiri) Creative Commons License

2024

2024

2. Ayva Çekirdeği Müsilajının Gıda Sanayiinde Kullanım Potansiyeli

Usta D., Karaman B.

13. GIDA MÜHENDİSLİĞİ ÖĞRENCİ KONGRESİ, İzmir, Türkiye, 17 - 18 Mayıs 2024, ss.14, (Özet Bildiri)

2022

2022

3. Use Of Plant Polyphenols In Food Productıon

ALTINDAĞ Ş., İNCEDAYI B.

ISPEC 14th International Conference On Engineering & Natural Sciences, 18 Temmuz 2022, ss.354-360, (Tam Metin Bildiri)

2022

2022

4. Yenilebilir Film ve Kaplamalara Yönelik Güncel Yaklaşımlar

TAYİROĞLU B., İNCEDAYI B.

12. Gıda Mühendisliği Öğrenci Kongresi, Bursa, Türkiye, 21 Mart 2022, ss.132-148, (Tam Metin Bildiri)

2022

2022

5. Mühliye (Corchorus olitorius L.) Bitkisinin Gıdalarda Kullanım Olanakları

DUVAIRI Y., İNCEDAYI B.

12. Gıda Mühendisliği Öğrenci Kongresi, Bursa, Türkiye, 21 - 22 Mart 2022, ss.210, (Özet Bildiri)

2021

2021

6. Evaluation of the bioaccessibility of peanut skin polyphenols and their potential use for food enrichment

İNCEDAYI B., TÜRKMEN EROL N.

4th International Eurasian Conference on Biological and Chemical Sciences (EurasianBioChem 2021), 24 - 26 Kasım 2021, cilt.2, ss.51-55, (Tam Metin Bildiri)

2021

2021

7. Bioaccessibility Of Polyphenols From Hazelnut Skin And Their Use In Noodle Formulation

İncedayı B., Türkmen Erol N.

7th International Agriculture Congress (IAC), Ankara, Türkiye, 16 Ekim 2021, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2019

2019

8. A Research on Potential Use of Prickly Pear (Opuntia ficus indica) in Food Industry

DOĞAN N., İNCEDAYI B., TAMER C. E., ÇOPUR Ö. U.

1st International Gobeklitepe Agriculture Congress, 25 - 27 Kasım 2019, (Tam Metin Bildiri)

2019

2019

9. Nutritional potential characterization andbioactive properties of caper products

SEYHAN B., İNCEDAYI B.

International Conference on Agronomy and Food Science and Technology (AgroFood), İstanbul, Türkiye, 20 - 21 Haziran 2019, ss.205-220, (Tam Metin Bildiri)

2019

2019

10. Drying Kinetics and Quality Characteristics of Hot Air Dried Potato cv. Jelly under Different Process Parameters

TÜRKMEN EROL N., İNCEDAYI B., SARI F., ÇOPUR Ö. U.

International Conference on Agronomy and Food Science and Technology (AgroFood), İstanbul, Türkiye, 20 - 21 Haziran 2019, ss.172-189, (Tam Metin Bildiri)

2019

2019

11. A Research on Ohmic Heating Assisted Frozen Broccoli Production

DAĞDELEN C., İNCEDAYI B.

4th International Anatolian Agriculture, Food, Environment and Biology Congress, AFYON, Türkiye, 20 - 22 Nisan 2019, ss.44-56, (Tam Metin Bildiri)

2017

2017

12. Dondurulmuş Meyve ve Sebze Üretiminin Analizi

İNCEDAYI B., DAĞDELEN C.

4th International Food Congress, Türkiye, 28 - 29 Eylül 2017, ss.11, (Özet Bildiri)

2016

2016

13. Determination of Physicochemical Properties of Mineral Enriched Erica arborea Herbal Tea Beverage

SUNA S., TAMER C. E., İNCEDAYI B., ÖZCAN SİNİR G., ÇOPUR Ö. U.

27th International Scientific-Expert Congress of Agriculture and Food Industry, 26 - 28 Eylül 2016, (Tam Metin Bildiri)

2016

2016

14. Quinoa Nutrition And Nutraceutical Potential

ÖZCAN SİNİR G., İNCEDAYI B., özak d. b.

27th International Scientific-Expert Congress of Agriculture and Food Industry, 26 - 28 Eylül 2016, (Özet Bildiri)

2016

2016

15. Fortification of Lemonade with Several Herb Extracts

TAMER C. E., YEKELER Z., ÇOPUR Ö. U., İNCEDAYI B., SUNA S.

16th International Nutirition and Diagnostic Conference, 2 - 05 Aralık 2016, (Özet Bildiri)

2016

2016

17. The use of nitrite and nitrate in curing meat and its effects on human health

BEKAR E., İNCEDAYI B., ÇOPUR Ö. U.

International Congress on Food of Animal Origin, Kıbrıs (Kktc), 10 - 13 Kasım 2016, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2016

2016

19. Fortification of Lemonade with Several Herb Extracts

TAMER C. E., YEKELER F. Z., ÇOPUR Ö. U., İNCEDAYI B., SUNA S.

16th International Nutrition Diagnostics Conference, 3 - 06 Ekim 2016, (Özet Bildiri)

2016

2016

20. Fortıfıcatıon of Lemonade with Several Herb Extracts

TAMER C. E., YEKELER F. Z., ÇOPUR Ö. U., İNCEDAYI B., SUNA S.

17th International Nutrition & Diagnostics Conference, PRAG, 3 - 06 Ekim 2016, (Özet Bildiri)

2016

2016

22. The Usage Of Cactus Pear Fruit (Opuntia ficus- Indica) In Food Formulations

DOĞAN N., İNCEDAYI B., ÇOPUR Ö. U.

27th International Scientific-Expert Congress of Agriculture and Food Industry, Türkiye, 26 - 28 Eylül 2016, ss.450-453, (Tam Metin Bildiri)

2016

2016

23. The Bioactive Components Of Pomegranate Juice

İNCEDAYI B., ÇOPUR Ö. U., VATANSEVER A.

27th International Scientific-Expert Congress of Agriculture and Food Industry, Türkiye, 26 - 28 Eylül 2016, ss.445-449, (Tam Metin Bildiri)

2016

2016

24. Traditional Dairy Product Kurut

BEKAR E., İNCEDAYI B., ÇOPUR Ö. U.

27th International Scientific-Expert Congress of Agriculture and Food Industry, Bursa, Türkiye, 26 - 28 Eylül 2016, (Tam Metin Bildiri)

2016

2016

25. General View of Oolong Tea

BORAN G. N., İNCEDAYI B., ÇOPUR Ö. U.

27th International Scientific-Expert Congress of Agriculture and Food Industry, Türkiye, 26 - 28 Eylül 2016, ss.482-486, (Tam Metin Bildiri)

2016

2016

26. The Use of Vacuum Impregnation for Debittering Green Olives

TAMER C. E., İNCEDAYI B., YILDIZ B., ÇOPUR Ö. U.

18th World Congress of Food Science & Technology, 21 - 25 Ağustos 2016, ss.1137, (Özet Bildiri)

2016

2016

27. Hurdle Technology for Shelf Stable Minimally Processed Potato cv Agria

İNCEDAYI B., TAMER C. E., SUNA S., ÇOPUR Ö. U.

18th World Congress of Food Science & Technology, 21 - 25 Ağustos 2016, (Özet Bildiri)

2014

2014

28. Nanotechnology and ethics in food science

ÖZCAN SİNİR G., TAMER C. E., İNCEDAYI B., ÇOPUR Ö. U.

Bursa 3. Uluslararası Gıda Kongresi – Gıda 2023 Vizyonu, Türkiye, 26 - 27 Eylül 2014, (Özet Bildiri)

2014

2014

29. Turunçgillerde Hasat Sonrası Meydana Gelen Bozulmalar

ÖZCAN SİNİR G., SUNA S., İNCEDAYI B.

VI. Bahçe Ürünlerinde Muhafaza ve Pazarlama Sempozyumu, Türkiye, 22 - 25 Eylül 2014, (Özet Bildiri)

2014

2014

30. Turunçgillerde Hasat Sonrası Meydana Gelen Bozulmalar

ÖZCAN SİNİR G., SUNA S., İNCEDAYI B.

VI. Bahçe Ürünlerinde Muhafaza ve Pazarlama Sempozyumu 22-25 Eylül, Türkiye, 22 - 25 Eylül 2014, (Özet Bildiri)

2014

2014

31. Use of Supercritical CO2 in Food Industry

İNCEDAYI B., SUNA S., ÇOPUR Ö. U.

XI International Conference on Food Physicists, 10 - 12 Haziran 2014, cilt.46, ss.126-130, (Tam Metin Bildiri)

2014

2014

32. Aseptik Elma Suyu Üretiminde HACCP Uygulamaları

TAMER C. E., İNCEDAYI B., AYDOĞAN N.

Türkiye 8. Gıda Kongresi, Türkiye, 26 - 28 Mayıs 2014, ss.57, (Özet Bildiri)

2013

2013

33. Doğal bitki ekstraktlarından bitki çayı içeceği üretimi üzerine bir araştırma

ÇOPUR Ö. U., TAMER C. E., İNCEDAYI B., SUNA S., ÖZCAN SİNİR G.

Uludağ Üniversitesi Bilgilendirme ve Ar-Ge Günleri, Bursa, Türkiye, 12 - 14 Kasım 2013

2013

2013

36. Grape Based Traditional Products

İNCEDAYI B., TAMER C. E., ÇOPUR Ö. U.

2nd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, 24 - 26 Ekim 2013, ss.420, (Özet Bildiri)

2013

2013

37. A Traditional Taste; “Grape Juice (Şıra)”

SUNA S., İNCEDAYI B., ÇOPUR Ö. U.

2nd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, 24 - 26 Ekim 2013, ss.439, (Özet Bildiri)

2013

2013

38. Effects of High Fructose Corn Syrup (HFCS) on Health

ÖZCAN SİNİR G., TAMER C. E., İNCEDAYI B., SUNA S., ÇOPUR Ö. U.

ICFSN 2013 - International Conference on Food Science and Nutrition, 7 - 09 Temmuz 2013, cilt.1015, (Tam Metin Bildiri)

2013

2013

39. Determination of Antioxidant Activity and Total Phenolics of Erica Arborea Herbal Tea Beverage

SUNA S., İNCEDAYI B., TAMER C. E., ÖZCAN SİNİR G., ÇOPUR Ö. U.

ICFSN 2013 - International Conference on Food Science and Nutrition, 7 - 09 Temmuz 2013, (Tam Metin Bildiri)

2008

2008

40. Food Nanotechnology

PALA C., TAMER C. E., İNCEDAYI B., ÇOPUR Ö. U.

4. Nanobilim ve Nanoteknoloji (NanoTRIV) Konferansı, Türkiye, 9 - 13 Haziran 2008, ss.320, (Özet Bildiri)

2012

2012

43. Health Effects of some Herbs Consumed as Tea

SUNA S., İNCEDAYI B., ÇOPUR Ö. U.

BIT’xxs 1st Annual World Congress of SQ Foods, Shenzhen, Çin, 1 - 03 Kasım 2012, (Özet Bildiri)

2012

2012

44. The Main Difficulties Encountered for Candied Chestnut Production

İNCEDAYI B., TAMER C. E., ÇOPUR Ö. U.

Fifth International Chestnut Symposium, Shepherdstown, Amerika Birleşik Devletleri, 9 - 12 Eylül 2012, ss.34, (Özet Bildiri)

2012

2012

45. Colour stability of peeled ‘Sarıaşlama’ cv chestnut

İNCEDAYI B., YILDIZ G., UYLAŞER V.

Fifth International Chestnut Symposium, Shepherdstown, Amerika Birleşik Devletleri, 9 - 12 Eylül 2012, ss.33, (Özet Bildiri)

2012

2012

46. Kırmızı Pancar Turşusu Üretimi Üzerine Bir Araştırma

TAMER C. E., İNCEDAYI B., ÇOPUR Ö. U., KAYAHAN M.

III. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Türkiye, 10 - 12 Mayıs 2012, ss.320-325, (Tam Metin Bildiri)

2012

2012

47. Salep ve Bileşiminde Yer Alan Hidrokolloidlerden Glukomannanın Özellikleri

TAMER C. E., İNCEDAYI B., ÇOPUR Ö. U.

Türkiye II. Orkide ve Salep Çalıştayı, Türkiye, 25 - 26 Nisan 2012, (Tam Metin Bildiri)

2011

2011

48. Modifiye atmosfer uygulaması ve minimal işlem görmüş fresh cut gıdalar

İNCEDAYI B., TAMER C. E., ÇOPUR Ö. U.

Uludağ Üniversitesi Bilgilendirme ve Ar-Ge Günleri, Bursa, Türkiye, 15 - 16 Kasım 2011

2011

2011

49. Effects of processing methods on biophenolic components of table olives (Olea europaea)

İNCEDAYI B., TAMER C. E., ÇOPUR Ö. U.

4 th International Congress on Food and Nutrition, İstanbul, Türkiye, 12 - 14 Ekim 2011, ss.149, (Özet Bildiri)

2011

2011

50. Phytochemicals of artichoke (Cynara scolymus L.) and its effects on health

TAMER C. E., İNCEDAYI B., ÇOPUR Ö. U.

4 th International Congress on Food and Nutrition, 12 - 14 Ekim 2011, ss.147, (Özet Bildiri)

2011

2011

51. Optimization of the Low Calorie Candied Chestnut Production

TAMER C. E., ŞENKOYUNCU A., İNCEDAYI B., ÇOPUR Ö. U.

Eurofoodchem XVI, 6 - 08 Temmuz 2011, cilt.61, ss.101, (Özet Bildiri)

2011

2011

52. Effects of different peeling methods on quality of canned peppers

İNCEDAYI B., TAMER C. E., ÇOPUR Ö. U.

Eurofoodchem XVI, 6 - 08 Temmuz 2011, cilt.61, ss.49-50, (Özet Bildiri)

2010

2010

53. Havayolu Yemek Hizmetlerinde Gıda Güvenliğinin Sağlanması

TAMER C. E., İNCEDAYI B., ÇOPUR Ö. U.

Toplu Beslenme Sistemleri Sempozyumu, Türkiye, 3 - 06 Haziran 2010, ss.121-126, (Tam Metin Bildiri)

2010

2010

56. Yemek Sanayiinde Mönü Planlama ve Önemi

İNCEDAYI B., TAMER C. E., İNCEDAYI A., ÇOPUR Ö. U.

Toplu Beslenme Sistemleri Sempozyumu, Türkiye, 3 - 06 Haziran 2010, ss.127-134, (Tam Metin Bildiri)

2010

2010

57. Farklı yörelerden temin edilen kestanelerin kestane şekeri üretimine uygunluğunun belirlenmesi

TAMER C. E., İNCEDAYI B., SUNA S., ÇOPUR Ö. U.

1st International Symposium on “Traditional Foods From Adriatic to Caucasus”, Türkiye, 15 - 17 Nisan 2010, (Tam Metin Bildiri)

2010

2010

58. Farklı siyah üzüm çeşitlerinin hardaliye üretimine uygunluğunun belirlenmesi üzerine bir araştırma

İNCEDAYI B., TAMER C. E., ŞENKOYUNCU A., ÇOPUR Ö. U.

1st International Symposium on “Traditional Foods From Adriatic to Caucasus”, Türkiye, 15 - 17 Nisan 2010, ss.1044-1047, (Tam Metin Bildiri)

2009

2009

59. A Research on Suitability of Some Chestnut Cultivars for Candied Chestnut

UYLAŞER V., İNCEDAYI B., MERT C., SOYLU A.

1st European Congress on Chestnut - Castanea 2009, CUNEO, 13 - 16 Ekim 2009, cilt.866, ss.571-580, (Tam Metin Bildiri)

2008

2008

61. Fresh-Cut (Minimal İşlenmiş) Marul Prosesinde HACCP Sisteminin Uygulanması

İNCEDAYI B., PARSEKER YÖNEL S., SUNA S.

Bahçe Ürünlerinde IV. Muhafaza ve Pazarlama Sempozyumu, Türkiye, 8 - 11 Ekim 2008, ss.406-414, (Tam Metin Bildiri)

2008

2008

62. Modifiye Atmosfer Uygulaması ve Fresh - Cut Gıdalar

İNCEDAYI B., TAMER C. E., ÇOPUR Ö. U.

Bahçe Ürünlerinde IV. Muhafaza ve Pazarlama Sempozyumu, Türkiye, 8 - 11 Ekim 2008, cilt.398, (Tam Metin Bildiri)

2008

2008

63. Gen Kaynaklarının Erozyonu ve Korunması

KUMRAL A., İNCEDAYI B.

VIII. Ulusal Tarım Ekonomisi Kongresi, Türkiye, 25 - 27 Haziran 2008, ss.410-415, (Tam Metin Bildiri)

2008

2008

64. Mantar Konservesi Üretiminde HACCP Sisteminin Uygulanması

TAMER C. E., İNCEDAYI B., ÖZTÜRK A., ÇOPUR Ö. U.

VIII. Ulusal Tarım Ekonomisi Kongresi, Türkiye, 25 - 27 Haziran 2008, ss.461-473, (Tam Metin Bildiri)

2008

2008

65. Küresel Bir Sorun: Beslenme

SUNA S., PARSEKER YÖNEL S., İNCEDAYI B.

VIII. Ulusal Tarım Ekonomisi Kongresi, Türkiye, 25 - 27 Haziran 2008, cilt.392, (Tam Metin Bildiri)

2008

2008

66. Gıda Sanayinde Uygulanan Kalite Yönetim Sistemleri

PARSEKER YÖNEL S., İNCEDAYI B., SUNA S.

VIII. Ulusal Tarım Ekonomisi Kongresi, Türkiye, 25 - 27 Haziran 2008, cilt.437, (Tam Metin Bildiri)

2008

2008

67. Nar ekşisinin bileşimi üzerine bir araştırma

İNCEDAYI B., TAMER C. E., ÇOPUR Ö. U.

Türkiye 10. Gıda Kongresi, Erzurum, Türkiye, 21 - 23 Mayıs 2008, ss.61, (Özet Bildiri)

2006

2006

68. Uludağ Bursa daki Yaban Mersini Vaccinium myrtillus L Popülasyonları Üzerinde İncelemeler 2005

TÜRKBEN C., BARUT E., MALYER H., İNCEDAYI B., DURGUT E.

II. Ulusal Üzümsü Meyveler Sempozyumu, Tokat, Türkiye, 14 - 16 Eylül 2006, cilt.1144, ss.136-140, (Tam Metin Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2004

2004

69. Geleneksel Gıdalarımızdan Pişmaniye, Cezerye ve Pestil

İNCEDAYI B., TAMER C. E., AYDOĞAN N., ÇOPUR Ö. U.

Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Türkiye, 23 - 24 Eylül 2004, cilt.67, (Tam Metin Bildiri)

2004

2004

70. Bazı Geleneksel Fermente Gıdalarımız ve Sağlık Üzerindeki Etkileri

TAMER C. E., İNCEDAYI B., AYDOĞAN N., ÇOPUR Ö. U.

Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Türkiye, 22 - 24 Eylül 2004, (Tam Metin Bildiri)

2004

2004

71. Geleneksel Bir İçeceğimiz Salep.

TAMER C. E., İNCEDAYI B., AYDOĞAN N., ÇOPUR Ö. U.

Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Van, Türkiye, 1 - 04 Eylül 2004, ss.100-103, (Tam Metin Bildiri)

2004

2004

72. Greyfurt Suyu ve İlaçlarla Etkileşimi

İNCEDAYI B., TAMER C. E.

Türkiye 8. Gıda Kongresi, Türkiye, 26 - 28 Mayıs 2004, ss.56, (Özet Bildiri)

2004

2004

73. Gıdalarda Akrilamid Oluşumu ve İnsan Sağlığı Üzerine Etkileri

İNCEDAYI B., TAMER C. E.

Türkiye 8. Gıda Kongresi, Türkiye, 26 - 28 Mayıs 2004, ss.44, (Özet Bildiri)

Kitaplar

2019

2019

1. A Perspective on Consumption of Energy Drinks

İNCEDAYI B., ÇOPUR Ö. U., ÖZKAN KARABACAK A., BEKAR E.

Sports and Energy Drinks, Alexandru Grumezescu Alina-Maria Holban, Editör, Elsevier, Woodhead Publishing, ss.539-565, 2019

2019

2019

2. Technology and Nutritional Value of Powdered Drinks

Çopur Ö. U., İncedayı B., Özkan Karabacak A.

Production and Management of Beverages, Alexandru Grumezescu Alina-Maria Holban, Editör, Elseiver, Bursa, ss.47-83, 2019

2019

2019

3. Preservation of Beverage Nutrients by High Hydrostatic Pressure

Özkan Karabacak A., İncedayı B., Çopur Ö. U.

Preservatives and Preservation Approaches in Beverages, Alexandru Grumezescu Alina-Maria Holban, Editör, Elsevier, Woodhead Publishing, Massachusetts, ss.309-337, 2019

Desteklenen Projeler

2019 - 2023

2019 - 2023

Support to Sustainable Honey Value…Sürdürülebilir Kalkınma

AB Destekli Diğer Projeler

(Proje Özeti)
Dokuzlu S. (Yürütücü), Hidier E., Gürkan C., Dall'olio R., Erdal B., Çopur Ö. U., et al.

2017 - 2018

2017 - 2018

Nar ve ürünlerinin fizikokimyasal ve biyokimyasal özelliklerinin belirlenmesi

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi

ÇOPUR Ö. U., İNCEDAYI B. (Yürütücü)

2014 - 2018

2014 - 2018

Farklı Bitki Ekstraktları İle Zenginleştirilmiş Ekmek Üretiminin Araştırılması

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi

Özcan Sinir G., Çopur Ö. U. (Yürütücü), Tamer C. E., İncedayı B., Suna S.

2014 - 2018

2014 - 2018

Farklı Bitki Ekstraktları İle Zenginleştirilmiş Ekmek Üretiminin Araştırılması

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi

ÇOPUR Ö. U. (Yürütücü), İNCEDAYI B., SUNA S.

2012 - 2018

2012 - 2018

Doğal Bitki Ekstraktlarından Bitki Çayı İçeceği Üretimi Üzerine Bir Araştırma

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi

İNCEDAYI B. (Yürütücü), ÇOPUR Ö. U., SUNA S.

2012 - 2018

2012 - 2018

Doğal Bitki Ekstraktlarından Bitki Çayı İçeceği Üretimi Üzerine Bir Araştırma

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi

Özcan Sinir G., Suna S., İncedayı B. (Yürütücü), Çopur Ö. U., Tamer C. E.

2013 - 2016

2013 - 2016

Doğal Bitki Ekstraktlarıyla Zenginleştirilmiş Limonlu İçecek Limonata Üretimi Üzerine Bir Araştırma

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi

İNCEDAYI B., TAMER C. E. (Yürütücü), ÇOPUR Ö. U.

2010 - 2013

2010 - 2013

Yumuşak Şekerleme Üretiminde Zenginleştirme Uygulamaları

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi

İNCEDAYI B., ÇOPUR Ö. U.

2008 - 2010

2008 - 2010

Minimal İşlem Görmüş Bazı Sebzelerin Raf Ömrü ve Kalitesi Üzerine Farklı Uygulamaların Etkileri

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi

TAMER C. E., İNCEDAYI B.

2009 - 2009

2009 - 2009

Bursa Yöresine Ait Kuşburnu Rosa canina L Meyvelerinde Yerel Uygulamaların Bazı Bileşenler Üzerine Etkileri

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi

İNCEDAYI B.

2007 - 2009

2007 - 2009

Minimal İşlem Görmüş Bazı Sebzelerin Raf Ömrü ve Kalitesi Üzerine Farklı Uygulamaların Etkileri

TÜBİTAK Projesi , 1002 - Hızlı Destek Programı

Çopur Ö. U. (Yürütücü), Tamer C. E.

Bilimsel Dergilerdeki Faaliyetler

2024 - Devam Ediyor

2024 - Devam Ediyor

TURKISH JOURNAL OF AGRICULTURE AND FORESTRY

Editör

Bilimsel Kuruluşlardaki Üyelikler / Görevler

2015 - Devam Ediyor

2015 - Devam Ediyor

BUSİAD GIDA UZMANLIK GRUBU

Üye

Bilimsel Yayınlarda Hakemlikler

Ekim 2023

Ekim 2023

Balıkesir Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi

Hakemli Bilimsel Dergi

Aralık 2022

Aralık 2022

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Tarım ve Doğa Dergisi

Hakemli Bilimsel Dergi

Haziran 2022

Haziran 2022

JOURNAL OF THE SCIENCE OF FOOD AND AGRICULTURE

SCI Kapsamındaki Dergi

Bilimsel Projelerde Hakemlikler

Kasım 2024

Kasım 2024

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje

BAP Güdümlü, Ege Üniversitesi, Türkiye

Nisan 2024

Nisan 2024

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje

BAP Araştırma Projesi, Ege Üniversitesi, Türkiye

Mart 2024

Mart 2024

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje

BAP Araştırma Projesi, Ege Üniversitesi, Türkiye

Etkinlik Organizasyonlarındaki Görevler

Ekim 2024

Ekim 2024

Gıdanın ve Tarımın Geleceği

Sosyal Faaliyet Organizasyonu

Karaman B.
Türkiye

Haziran 2024

Haziran 2024

7. Uluslararası Tarım, Çevre ve Sağlık Kongresi

Bilimsel Kongre / Sempozyum Organizasyonu

Yolcı Ömeroğlu P., Özcan Sinir G., Suna S., Karaman B., AKPINAR BAYİZİT A.
Bursa, Türkiye

Mayıs 2024

Mayıs 2024

International Food Innovation and Sustainability Congress

Bilimsel Kongre / Sempozyum Organizasyonu

Karaman B.
Türkiye

Mart 2022

Mart 2022

12. Gıda Mühendisliği Öğrenci Kongresi (GMÖK)

Bilimsel Kongre / Sempozyum Organizasyonu

Korukluoğlu M., İncedayı B., Özkan Karabacak A., Özoğlu Ö.
Bursa, Türkiye


Atıflar

Toplam Atıf Sayısı (WOS): 359

h-indeksi (WOS): 9

Jüri Üyelikleri

Eylül-2024

Eylül 2024

Ödül

APSİS Bölüm Komisyonu - Bursa Uludağ Üniversitesi

Şubat-2024

Şubat 2024

Akademik Kadroya Atama-Yardımcı Doçentlik

ECE GİRAY TUFAN DR ÖĞR ÜYELİĞİ KADROSUNA ATAMA - Bursa Uludağ Üniversitesi

Aralık-2023

Aralık 2023

Doçentlik Sınavı

MEHMET BEYKAYA DOÇENTLİK ESER İNCELEME - Bursa Uludağ Üniversitesi

Bilimsel Araştırma / Çalışma Grubu Üyelikleri

2010 - Devam Ediyor

2010 - Devam Ediyor

Busiad Gıda Uzmanlık Grubu

https://www.busiad.org.tr/gida.html

Bursa Uludağ Üniversitesi, Turkey