Eğitim Bilgileri
2005 - 2009
2005 - 2009Doktora
Bursa Uludağ Üniversitesi, FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ, Gıda Mühendisliği (Dr), Türkiye
2002 - 2005
2002 - 2005Yüksek Lisans
Bursa Uludağ Üniversitesi, FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ, Gıda Mühendisliği (Yl) (Tezli), Türkiye
1998 - 2002
1998 - 2002Lisans
Bursa Uludağ Üniversitesi, ZİRAAT FAKÜLTESİ, Gıda Mühendisliği Bölümü, Türkiye
Yaptığı Tezler
2009
2009Doktora
Farklı uygulamaların minimal işlem görmüş (fresh - cut) bazı sebzelerin kalitesi üzerine etkileri
Bursa Uludağ Üniversitesi, FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ, Gıda Mühendisliği (Dr)
2005
2005Yüksek Lisans
Biber konservesi üretiminde farklı kabuk soyma yöntemlerinin kalite üzerine etkileri
Bursa Uludağ Üniversitesi, FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ, Gıda Mühendisliği (Yl) (Tezli)
Yabancı Diller
B2 Orta Üstü
B2 Orta Üstüİngilizce
Araştırma Alanları
Temel Bilimler
Mühendislik ve Teknoloji
Akademik Ünvanlar / Görevler
2023 - Devam Ediyor
2023 - Devam EdiyorProf. Dr.
Bursa Uludağ Üniversitesi, ZİRAAT FAKÜLTESİ, GIDA MÜHENDİSLİĞİ
2018 - Devam Ediyor
2018 - Devam EdiyorDoç. Dr.
Bursa Uludağ Üniversitesi, ZİRAAT FAKÜLTESİ, GIDA MÜHENDİSLİĞİ
2013 - 2017
2013 - 2017Dr. Öğr. Üyesi
Bursa Uludağ Üniversitesi, ZİRAAT FAKÜLTESİ, GIDA MÜHENDİSLİĞİ
2002 - 2013
2002 - 2013Araştırma Görevlisi
Bursa Uludağ Üniversitesi, ZİRAAT FAKÜLTESİ, GIDA MÜHENDİSLİĞİ
Yönetimsel Görevler
2018 - Devam Ediyor
2018 - Devam EdiyorBölüm Kalite Komisyonu Üyesi
Bursa Uludağ Üniversitesi, ZİRAAT FAKÜLTESİ, GIDA MÜHENDİSLİĞİ
2018 - Devam Ediyor
2018 - Devam EdiyorBirime Bağlı Komisyon/Kurul Üyesi
Bursa Uludağ Üniversitesi, ZİRAAT FAKÜLTESİ, GIDA MÜHENDİSLİĞİ
2018 - Devam Ediyor
2018 - Devam EdiyorBirime Bağlı Komisyon/Kurul Üyesi
Bursa Uludağ Üniversitesi, ZİRAAT FAKÜLTESİ, GIDA MÜHENDİSLİĞİ
2018 - Devam Ediyor
2018 - Devam EdiyorBirime Bağlı Komisyon/Kurul Üyesi
Bursa Uludağ Üniversitesi, ZİRAAT FAKÜLTESİ, GIDA MÜHENDİSLİĞİ
2016 - Devam Ediyor
2016 - Devam EdiyorBirime Bağlı Komisyon/Kurul Üyesi
Bursa Uludağ Üniversitesi, ZİRAAT FAKÜLTESİ, GIDA MÜHENDİSLİĞİ
Yönetilen Tezler
2022
2022Yüksek Lisans
Yeşil çay yaprağından fenolik maddelerin box-behnken deneme deseni kullanılarak ekstraksiyonu ve çay polifenolleriyle zenginleştirilmiş kraker üretiminin araştırılması
İncedayı B. (Danışman)
D.ÜNALAN(Öğrenci)
2020
2020Yüksek Lisans
Kapari ürünlerinin fonksiyonel özellikler ve biyoalınabilirlik açısından değerlendirilmesi
İncedayı B. (Danışman)
B.Tayiroğlu(Öğrenci)
2019
2019Yüksek Lisans
Dondurulmuş sebze uretiminde ohmik ısıtma on işleminin kalite uzerine etkisi
İNCEDAYI B. (Danışman)
C.Dağdelen(Öğrenci)
2018
2018Yüksek Lisans
Nar ve ürünlerinin fizikokimyasal ve biyokimyasal özelliklerinin belirlenmesi
İNCEDAYI B. (Danışman)
A.Vatansever(Öğrenci)
Tanıtım ve Temsil Faaliyetleri
BUSİAD GIDA UZMANLIK GRUBU ÜYELİĞİ
Kurumsal Temsil, BURSASANAYİCİLERİ VE İŞ İNSANLARI DERNEĞİ, Türkiye, Bursa, 2014 - 2024
Makaleler
2025
20251. Impact of Ohmic Heating and Ultrasound Pretreatments on Oil Absorption and Other Quality Parameters of Fried Potato
Sarı F., İncedayı B., Türkmen Erol N., Akpinar P., Çopur Ö. U.
Potato Research
, cilt.68, sa.1, ss.111-125, 2025 (SCI-Expanded, Scopus)
2024
20242. Bioactive compounds of fresh tea shoots plucked in different seasons: optimization of extraction of polyphenols
Chebbi H., Türkmen Erol N., İncedayı B., Sarı F.
JOURNAL OF FOOD MEASUREMENT AND CHARACTERIZATION
, cilt.18, sa.6, ss.4192-4203, 2024 (SCI-Expanded, Scopus)
2024
20243. A comparative study of electrical and conventional pre-treatments for quality assessment of hot air dried green bell pepper
Türkmen Erol N., İncedayı B., Sarı F., Çopur Ö. U.
Food Science and Technology International
, cilt.30, sa.3, ss.185-196, 2024 (SCI-Expanded, Scopus)
2024
20244. Sebze içerikli zenginleştirilmiş glutensiz cips üretimi ve in-vitro biyoerişilebilirliğinin değerlendirilmesi
İncedayı B., Türkmen Erol N., Akpınar P.
Food and Health , cilt.10, sa.2, ss.129-137, 2024 (TRDizin)
2023
20235. Assessment of the Bioaccessibility of Elaeagnus angustifolia L. Flour and Its Use in Cracker Formulation
İncedayı B., Türkmen Erol N.
Plant Foods for Human Nutrition
, cilt.78, sa.1, ss.201-206, 2023 (SCI-Expanded, Scopus)
2022
20226. Assessment of cactus pear leather (pestil) as a new snack food
İncedayı B., Dogan N., Çopur Ö. U.
JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY-MYSORE
, cilt.59, sa.8, ss.3158-3166, 2022 (SCI-Expanded, Scopus)
2022
20227. BIOACCESSIBILITY OF POLYPHENOLS FROM HAZELNUT SKIN AND THEIR USE IN NOODLE FORMULATION
İncedayı B., Türkmen Erol N.
International Journal of Agricultural and Natural Sciences , cilt.15, sa.1, ss.32-41, 2022 (Hakemli Dergi)
2022
20228. OPTIMIZATION OF POLYPHENOL EXTRACTION FROM CHESTNUT WASTE PRETREATED BY OHMIC HEATING USING BOX-BEHNKEN DESIGN
Erol N. T., İNCEDAYI B., SARI F., ÇOPUR Ö. U.
Latin American Applied Research
, cilt.52, sa.2, ss.173-179, 2022 (SCI-Expanded, Scopus)
2022
20229. Valorization of agricultural by-product: Optimization of alcohol-based extraction of polyphenols from chestnut peel using Box-Behnken Design
Erol N. T., İncedayı B., Sarı F., Çopur Ö. U.
INTERNATIONAL FOOD RESEARCH JOURNAL
, cilt.29, sa.1, ss.86-97, 2022 (SCI-Expanded, Scopus)
2021
202110. Nutritional potential characterization and bioactive properties of caper products
Tayiroglu B., İncedayı B.
JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION
, cilt.45, sa.8, 2021 (SCI-Expanded, Scopus)
2021
202111. Effect of High Fructose Corn Sirup on Pancreatic Ductal Adenocarcinoma Induced by Dimethyl Benzantracene (DMBA) in Rats
Özcan Sinir G., Inan S., Suna S., Tamer C. E., Akgül M. B., Bagdas D., et al.
NUTRITION AND CANCER-AN INTERNATIONAL JOURNAL
, cilt.73, sa.2, ss.339-349, 2021 (SCI-Expanded, Scopus)
2021
202112. Assessment of antioxidant properties and in-vitro bioaccessibility of some pomegranate products
İncedayı B.
Balıkesir Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi
, cilt.23, sa.1, ss.96-110, 2021 (TRDizin)
2021
202113. Bazı nar ürünlerinin antioksidan özellikler ve in-vitro biyoerişilebilirlik açısından değerlendirilmesi
İNCEDAYI B.
Balıkesir Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi
, cilt.23, sa.1, ss.96-110, 2021 (TRDizin)
2020
202014. Assessment of pretreatments on drying kinetics and quality characteristics of thin-layer dried red pepper
İNCEDAYI B.
TURKISH JOURNAL OF AGRICULTURE AND FORESTRY
, cilt.44, sa.6, ss.543-556, 2020 (SCI-Expanded, Scopus, TRDizin)
2019
201915. Ohmik Isıtma Destekli İşlemlerin Gıdalarda Kullanımı veKalite Üzerine Etkisi
İncedayı B., Seyhan B., Çopur Ö. U.
Bursa Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi (Online) , cilt.33, sa.2, ss.341-354, 2019 (TRDizin)
2019
201916. Dondurulmuş Bazı Meyve ve Sebzelerin ToplamFenolik Madde, Antioksidan Kapasite ve Mikrobiyal Yük Açısından Değerlendirilmesi.
Dağdelen C., Seyhan B., İncedayı B.
Bursa Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi (Online) , cilt.33, sa.2, ss.273-292, 2019 (TRDizin)
2019
201917. A PERSPECTIVE ON CONSUMPTION OF ENERGY DRINKS
İNCEDAYI B., ÇOPUR Ö. U., ÖZKAN KARABACAK A., BEKAR E.
SPORTS AND ENERGY DRINKS: VOL 10: THE SCIENCE OF BEVERAGES
, cilt.10, ss.539-565, 2019 (SCI-Expanded)
2019
201918. TECHNOLOGY AND NUTRITIONAL VALUE OF POWDERED DRINKS
Çopur Ö. U., İncedayı B., Özkan Karabacak A.
PRODUCTION AND MANAGEMENT OF BEVERAGES: VOL 1: THE SCIENCE OF BEVERAGES
, cilt.1, ss.47-83, 2019 (SCI-Expanded)
2019
201919. LEMON VERBENA (LIPPIA CITRIODORA KUNTH) BEVERAGES: PHYSICOCHEMICAL PROPERTIES, CONTENTS OF TOTAL PHENOLICS AND MINERALS, AND BIOACCESSIBILITY OF ANTIOXIDANTS
Suna S., Incedayi B., Tamer C. E., Ozcan-Sinir G., Copur Ö. U.
ITALIAN JOURNAL OF FOOD SCIENCE
, cilt.31, sa.1, ss.40-53, 2019 (SCI-Expanded, Scopus)
2018
201820. Antioxidant Capacity and Physicochemical Characteristics of Carbonated Erica Arborea Tea Beverage
SUNA S., ÖZCAN SİNİR G., TAMER C. E., İNCEDAYI B., ÇOPUR Ö. U.
BEVERAGES
, cilt.4, sa.3, 2018 (ESCI, Scopus)
2017
201721. Effects of long-term consumption of high fructose corn syrup containing peach nectar on body weight gain in sprague dawley rats
ÖZCAN SİNİR G., SUNA S., Inan S., Bagdas D., TAMER C. E., ÇOPUR Ö. U., et al.
FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
, cilt.37, sa.2, ss.337-343, 2017 (SCI-Expanded, Scopus)
2017
201722. GAZLI IHLAMUR ÇAYI İÇECEĞİNİN BAZI ÖZELLİKLERİNİN ARAŞTIRILMASI
İNCEDAYI B.
GIDA/THE JOURNAL OF FOOD , cilt.42, sa.4, ss.355-363, 2017 (TRDizin)
2017
201723. A study of fortification of lemonade with herbal extracts
TAMER C. E., Yekeler F. Z., ÇOPUR Ö. U., İNCEDAYI B., SUNA S.
FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
, cilt.37, sa.1, ss.45-51, 2017 (SCI-Expanded, Scopus)
2016
201624. Determination of physicochemical properties of mineral enriched Erica arborea herbal tea
SUNA S., TAMER C. E., İNCEDAYI B., ÖZCAN SİNİR G., ÇOPUR Ö. U.
The Journal of Agricultural Faculty of Uludag University , cilt.30, ss.440-444, 2016 (TRDizin)
2016
201625. Traditional dairy product: kurut
BEKAR E., KARAMAN B., ÇOPUR Ö. U.
Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi , cilt.30, ss.468-471, 2016 (TRDizin)
2016
201626. Determination of Physicochemical Properties of Mineral Enriched Erica arborea Herbal Tea Beverage
SUNA S., TAMER C. E., İNCEDAYI B., ÖZCAN SİNİR G., ÇOPUR Ö. U.
The Journal of Agricultural Faculty of Uludag University , cilt.30, 2016 (Hakemli Dergi)
2016
201627. Impact of different drying parameters on color, beta-carotene, antioxidant activity and minerals of apricot (Prunus armeniaca L.)
İncedayı B., Tamer C. E., Özcan Sinir G., Suna S., Çopur Ö. U.
FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
, cilt.36, sa.1, ss.171-178, 2016 (SCI-Expanded, Scopus)
2014
201428. Uludağ Üniversitesi’xxnde Eğitim Gören Öğrencilerin Beslenme Alışkanlıklarının Araştırılması
ÖZCAN SİNİR G., İNCEDAYI B., ÇOPUR Ö. U., KAPLAN E., BEKAROGLU M.
Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi , cilt.28, sa.2, ss.37-47, 2014 (TRDizin)
2014
201429. Hurdle Technology for Shelf Stable Minimally Processed Potato cv. Agria
İNCEDAYI B., TAMER C. E., SUNA S., ÇOPUR Ö. U.
Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi , cilt.28, sa.1, ss.29-42, 2014 (TRDizin)
2014
201430. Colour Stability of Peeled Sarıaşlama cv Chestnut
İNCEDAYI B., UYLAŞER V., YILDIZ G.
ISHS Acta Horticulturae , cilt.1019, ss.147-152, 2014 (Hakemli Dergi)
2014
201431. Uludağ Üniversitesi’nde Eğitim Gören Öğrencilerin Beslenme Alışkanlıklarının Araştırılması
ÖZCAN SİNİR G., İNCEDAYI B., ÇOPUR Ö. U., KAPLAN E., BEKAROĞLU M.
Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi , cilt.28, sa.2, ss.37-47, 2014 (TRDizin)
2014
201432. Use of supercritical CO2 in food industry
Incedayi B., Suna S., Copur Ö. U.
BULGARIAN CHEMICAL COMMUNICATIONS
, cilt.46, ss.126-130, 2014 (SCI-Expanded, Scopus)
2014
201433. Effects of Citric Acid and Na-Metabisulphite on the Shelf Life of Minimally Processed Haciomer cv. Chestnut
UYLAŞER V., İNCEDAYI B., YILDIZ G.
International Journal of Applied Science and Technology , cilt.4, sa.1, ss.127-135, 2014 (Hakemli Dergi)
2014
201434. Impact of drying methods on physicochemical and sensory properties of apricot pestil
Suna S., Tamer C. E., İncedayı B., Özcan Sinir G., Çopur Ö. U.
INDIAN JOURNAL OF TRADITIONAL KNOWLEDGE
, cilt.13, sa.1, ss.47-55, 2014 (SCI-Expanded, Scopus)
2013
201335. The Use of Vacuum Impregnation for Debittering Green Olives
TAMER C. E., İNCEDAYI B., Yildiz B., ÇOPUR Ö. U.
FOOD AND BIOPROCESS TECHNOLOGY
, cilt.6, sa.12, ss.3604-3612, 2013 (SCI-Expanded, Scopus)
2013
201336. EVALUATION OF SOME QUALITY PARAMETERS OF MINIMALY PROCESSED CELERY BY QUANTITATIVE ANALYSIS
TAMER C. E., ÇOPUR Ö. U., İNCEDAYI B., VURAL H.
JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION
, cilt.37, sa.5, ss.717-726, 2013 (SCI-Expanded, Scopus)
2013
201337. Ülkemizde Tüketilen Bazı Bitki Çaylarının Üretimi ve Sağlık Üzerine Etkileri
SUNA S., İNCEDAYI B., ÇOPUR Ö. U.
Gıda Teknolojisi , cilt.17, sa.8, ss.74-75, 2013 (Hakemli Dergi)
2013
201338. Minimal İşlenmiş Gıdalar
ÖZYÜREK H., İNCEDAYI B., TAMER C. E.
Gıda ve Yem Bilimi –Teknolojisi Dergisi , sa.13, ss.59-67, 2013 (Hakemsiz Dergi)
2013
201339. A research on the fortification applications for jelly confectionery
Tamer C. E., İncedayı B., Çopur Ö. U., Karinca M.
JOURNAL OF FOOD AGRICULTURE & ENVIRONMENT
, cilt.11, sa.2, ss.152-157, 2013 (SCI-Expanded, Scopus)
2012
201240. EFFECTS OF MODIFIED ATMOSPHERE PACKAGING ON THE QUALITY OF MINIMALLY PROCESSED CAULIFLOWER
Incedayi B., Suna S.
ACTA ALIMENTARIA
, cilt.41, sa.4, ss.401-413, 2012 (SCI-Expanded, Scopus)
2012
201241. Kurutulmuş Domates ve Domates Salçası Üretimi.
ÖZYÜREK H., İNCEDAYI B., ÇOPUR Ö. U.
Tarımtürk, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Dergisi , sa.38, ss.41-46, 2012 (Hakemsiz Dergi)
2012
201242. Konserve Yapımı ve Konserve Türleri
İNCEDAYI B., ÇOPUR Ö. U.
Tarımtürk, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Dergisi , sa.37, ss.16-19, 2012 (Hakemsiz Dergi)
2010
201043. A Research On Suitability Of Some Chestnut Cultivars For Candied Chestnuts.
UYLAŞER V., İNCEDAYI B., MERT C., SOYLU A.
Acta Horticulturae
, sa.866, ss.571-579, 2010 (Scopus)
2010
201044. Gıda Güvenliği ve Önemi
ÇOPUR Ö. U., İNCEDAYI B.
Helal Gıda
, sa.1, ss.20-21, 2010 (Hakemsiz Dergi)
2010
201045. Antioxidant Capacity and Total Phenolics Changes of Minimally Processed Radish Stored in an Active Modified Atmosphere Under Refrigeration
İNCEDAYI B., TAMER C. E., Yonei S. P., ÇOPUR Ö. U.
ASIAN JOURNAL OF CHEMISTRY
, cilt.22, sa.10, ss.8131-8142, 2010 (SCI-Expanded, Scopus)
2010
201046. Influence of Traditional Processing on Some Compounds of Rose Hip (Rosa canina L.) Fruits Collected From Habitat in Bursa, Turkey
Türkben C., Uylaşer V., İncedayı B.
ASIAN JOURNAL OF CHEMISTRY
, cilt.22, sa.3, ss.2309-2318, 2010 (SCI-Expanded, Scopus)
2010
201047. Effects of different maturity periods and processes on nutritional components of rose hip (Rosa canina L.)
TÜRKBEN C., UYLAŞER V., İNCEDAYI B., Celikkol I.
JOURNAL OF FOOD AGRICULTURE & ENVIRONMENT
, cilt.8, sa.1, ss.26-30, 2010 (SCI-Expanded, Scopus)
2010
201048. A Research on the Composition of Pomegranate Molasses
İncedayı B., Tamer C. E., Çopur Ö. U.
Journal of Agricultural Faculty of Uludag University , cilt.24, sa.2, ss.37-47, 2010 (Hakemli Dergi)
2010
201049. Evaluation of several Quality Criteria of Low Calorie Pumpkin Dessert
Tamer C. E., İncedayı B., Yonel S. P., Yonak S., Çopur Ö. U.
NOTULAE BOTANICAE HORTI AGROBOTANICI CLUJ-NAPOCA
, cilt.38, sa.1, ss.76-80, 2010 (SCI-Expanded, Scopus)
2009
200950. Physico-Chemical Properties and Fatty Acid Composition of Gemlik Variety Olives
UYLAŞER V., Incedayi B., TAMER C. E., Yilmaz N., ÇOPUR Ö. U.
ASIAN JOURNAL OF CHEMISTRY
, cilt.21, sa.4, ss.2861-2868, 2009 (SCI-Expanded, Scopus)
2009
200951. A research on the dessert produced from modified atmosphere packaged pumpkins
İNCEDAYI B., TAMER C. E., Yonel S. P., ÇOPUR Ö. U.
JOURNAL OF FOOD AGRICULTURE & ENVIRONMENT
, cilt.7, sa.2, ss.149-154, 2009 (SCI-Expanded, Scopus)
2009
200952. Hedonic Price Model of Table Olive in Turkish Markets: a Case Study of Bursa Province
TAMER C. E., UYLAŞER V., İNCEDAYI B., VURAL H., ÇOPUR Ö. U.
NOTULAE BOTANICAE HORTI AGROBOTANICI CLUJ-NAPOCA
, cilt.37, sa.1, ss.219-223, 2009 (SCI-Expanded, Scopus)
2008
200853. The quantitative analysis of some quality criteria of Gemlik variety olives
UYLAŞER V., TAMER C. E., İNCEDAYI B., VURAL H., ÇOPUR Ö. U.
JOURNAL OF FOOD AGRICULTURE & ENVIRONMENT
, cilt.6, ss.26-30, 2008 (SCI-Expanded, Scopus)
2008
200854. A traditional Turkish beverage shalgam: Manufacturing technique and nutritional value
İNCEDAYI B., UYLAŞER V., ÇOPUR Ö. U.
JOURNAL OF FOOD AGRICULTURE & ENVIRONMENT
, cilt.6, ss.31-34, 2008 (SCI-Expanded, Scopus)
2008
200855. Investigations on Population of Blueberry (Vaccinium myrtillus L.) in Uludag (Mount Olympus) in Bursa, Turkey
TÜRKBEN C., BARUT E., İNCEDAYI B.
Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi
, cilt.21, sa.1, ss.41-44, 2008 (TRDizin)
2007
200756. Omega-3 Yağ Asitlerinin Sağlık Açısından Önemi
TAMER C. E., İNCEDAYI B., YILMAZ N.
Hasad Gıda , sa.262, ss.44-47, 2007 (Hakemsiz Dergi)
2007
200757. The effect of low oxygen and high carbon dioxide on storage and pickle production of pickling cucumbers cv. 'Octobus'
Akbudak B., Ozer M. H., Uylaser V., Karaman B.
JOURNAL OF FOOD ENGINEERING
, cilt.78, sa.3, ss.1034-1046, 2007 (SCI-Expanded, Scopus)
2006
200658. Gıdalarda Akrilamid Oluşumu ve İnsan Sağlığı Üzerine Etkileri
TAMER C. E., İNCEDAYI B.
Gıda , 2006 (TRDizin)
2006
200659. Gıdalarda Akrilamid Oluşumu ve İnsan Sağlığı Üzerindeki Etkileri
TAMER C. E., İNCEDAYI B.
Gıda , ss.195-199, 2006 (TRDizin)
2006
200660. Greyfurt Suyu ve İlaçlarla Etkileşimi
TAMER C. E., İNCEDAYI B.
Gıda , cilt.31, sa.2, ss.101-106, 2006 (TRDizin)
2006
200661. A traditional Turkish beverage: Salep
Tamer C. E., Karaman B., Copur Ö. U.
FOOD REVIEWS INTERNATIONAL
, cilt.22, sa.1, ss.43-50, 2006 (SCI-Expanded, Scopus)
2006
200662. Bursa Yöresinde Yetiştirilen Zeytinlerin Bileşimleri
İNCEDAYI B., UYLAŞER V., TAMER C. E., YILMAZ N., ÇOPUR Ö. U.
Hasad Gıda , cilt.21, sa.248, ss.18-23, 2006 (Hakemsiz Dergi)
2005
200563. Bazı Bitkisel Yağlar ve Bileşimleri
TAMER C. E., AYDOĞAN N., İNCEDAYI B.
Dünya Gıda , sa.8, ss.71-73, 2005 (Hakemsiz Dergi)
2005
200564. Bal, Bileşimi ve Sağlık Üzerine Etkileri
TAMER C. E., İNCEDAYI B., AYDOĞAN N.
Dünya Gıda , sa.2, ss.52-53, 2005 (Hakemsiz Dergi)
2005
200565. Zeytin, Zeytinyağı ve Beslenmedeki Önemi
UYLAŞER V., İNCEDAYI B.
Dünya Gıda , sa.2, ss.68-70, 2005 (Hakemsiz Dergi)
2005
200566. Çay ve Meyve Suyunun Beslenme ve Sağlık Açısından Önemi
TAMER C. E., İNCEDAYI B., AYDOĞAN N.
Dünya Gıda , sa.2, ss.72-74, 2005 (Hakemsiz Dergi)
2004
200467. Gıda Güvenliği ve Tarımda Planlama
TAMER C. E., İNCEDAYI B., ÇOPUR Ö. U.
Türktarım, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Dergisi
, sa.160, ss.28-31, 2004 (Hakemsiz Dergi)
2003
200368. Ekolojik Tarım ve Ülkemizdeki Durumu
TAMER C. E., İNCEDAYI B., ÇOPUR Ö. U.
Dünya Gıda , sa.6, ss.69-72, 2003 (Hakemsiz Dergi)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
2024
20241. DIGITALIZATION IN GASTRONOMY AND ITS REFLECTION ON CONSUMER PREFERENCES
Karaman B.
ULUSLARARASI TÜKETİCİ VE DUYUSAL BİLİMLER KONFERANSI, İstanbul, Türkiye, 07 Ekim 2024, ss.122-123, (Özet Bildiri)
2024
20242. Ayva Çekirdeği Müsilajının Gıda Sanayiinde Kullanım Potansiyeli
Usta D., Karaman B.
13. GIDA MÜHENDİSLİĞİ ÖĞRENCİ KONGRESİ, İzmir, Türkiye, 17 - 18 Mayıs 2024, ss.14, (Özet Bildiri)
2022
20223. Use Of Plant Polyphenols In Food Productıon
ALTINDAĞ Ş., İNCEDAYI B.
ISPEC 14th International Conference On Engineering & Natural Sciences, 18 Temmuz 2022, ss.354-360, (Tam Metin Bildiri)
2022
20224. Yenilebilir Film ve Kaplamalara Yönelik Güncel Yaklaşımlar
TAYİROĞLU B., İNCEDAYI B.
12. Gıda Mühendisliği Öğrenci Kongresi, Bursa, Türkiye, 21 Mart 2022, ss.132-148, (Tam Metin Bildiri)
2022
20225. Mühliye (Corchorus olitorius L.) Bitkisinin Gıdalarda Kullanım Olanakları
DUVAIRI Y., İNCEDAYI B.
12. Gıda Mühendisliği Öğrenci Kongresi, Bursa, Türkiye, 21 - 22 Mart 2022, ss.210, (Özet Bildiri)
2021
20216. Evaluation of the bioaccessibility of peanut skin polyphenols and their potential use for food enrichment
İNCEDAYI B., TÜRKMEN EROL N.
4th International Eurasian Conference on Biological and Chemical Sciences (EurasianBioChem 2021), 24 - 26 Kasım 2021, cilt.2, ss.51-55, (Tam Metin Bildiri)
2021
20217. Bioaccessibility Of Polyphenols From Hazelnut Skin And Their Use In Noodle Formulation
İncedayı B., Türkmen Erol N.
7th International Agriculture Congress (IAC), Ankara, Türkiye, 16 Ekim 2021, (Özet Bildiri)
2019
20198. A Research on Potential Use of Prickly Pear (Opuntia ficus indica) in Food Industry
DOĞAN N., İNCEDAYI B., TAMER C. E., ÇOPUR Ö. U.
1st International Gobeklitepe Agriculture Congress, 25 - 27 Kasım 2019, (Tam Metin Bildiri)
2019
20199. Nutritional potential characterization andbioactive properties of caper products
SEYHAN B., İNCEDAYI B.
International Conference on Agronomy and Food Science and Technology (AgroFood), İstanbul, Türkiye, 20 - 21 Haziran 2019, ss.205-220, (Tam Metin Bildiri)
2019
201910. Drying Kinetics and Quality Characteristics of Hot Air Dried Potato cv. Jelly under Different Process Parameters
TÜRKMEN EROL N., İNCEDAYI B., SARI F., ÇOPUR Ö. U.
International Conference on Agronomy and Food Science and Technology (AgroFood), İstanbul, Türkiye, 20 - 21 Haziran 2019, ss.172-189, (Tam Metin Bildiri)
2019
201911. A Research on Ohmic Heating Assisted Frozen Broccoli Production
DAĞDELEN C., İNCEDAYI B.
4th International Anatolian Agriculture, Food, Environment and Biology Congress, AFYON, Türkiye, 20 - 22 Nisan 2019, ss.44-56, (Tam Metin Bildiri)
2017
201712. Dondurulmuş Meyve ve Sebze Üretiminin Analizi
İNCEDAYI B., DAĞDELEN C.
4th International Food Congress, Türkiye, 28 - 29 Eylül 2017, ss.11, (Özet Bildiri)
2016
201613. Determination of Physicochemical Properties of Mineral Enriched Erica arborea Herbal Tea Beverage
SUNA S., TAMER C. E., İNCEDAYI B., ÖZCAN SİNİR G., ÇOPUR Ö. U.
27th International Scientific-Expert Congress of Agriculture and Food Industry, 26 - 28 Eylül 2016, (Tam Metin Bildiri)
2016
201614. Quinoa Nutrition And Nutraceutical Potential
ÖZCAN SİNİR G., İNCEDAYI B., özak d. b.
27th International Scientific-Expert Congress of Agriculture and Food Industry, 26 - 28 Eylül 2016, (Özet Bildiri)
2016
201615. Fortification of Lemonade with Several Herb Extracts
TAMER C. E., YEKELER Z., ÇOPUR Ö. U., İNCEDAYI B., SUNA S.
16th International Nutirition and Diagnostic Conference, 2 - 05 Aralık 2016, (Özet Bildiri)
2016
201616. Antioxidant Activity Total Phenolic Content And Physicochemical Properties Of Carbonated Erica Arborea Herbal Tea Beverage
ÖZCAN SİNİR G., SUNA S., TAMER C. E., İNCEDAYI B., ÇOPUR Ö. U.
II International Conference on Food Chemistry & Technology, 14 - 16 Kasım 2016, (Özet Bildiri)
2016
201617. The use of nitrite and nitrate in curing meat and its effects on human health
BEKAR E., İNCEDAYI B., ÇOPUR Ö. U.
International Congress on Food of Animal Origin, Kıbrıs (Kktc), 10 - 13 Kasım 2016, (Özet Bildiri)
2016
201618. Evaluation of Physicochemical Properties Bioaccessibility of Phenolics and Antioxidant Activity of Linden Herbal Tea Beverage
ÇOPUR Ö. U., TAMER C. E., SUNA S., ÖZCAN SİNİR G., İNCEDAYI B.
17th International Nutrition & Diagnostics Conference, 9 - 12 Ekim 2016, (Özet Bildiri)
2016
201619. Fortification of Lemonade with Several Herb Extracts
TAMER C. E., YEKELER F. Z., ÇOPUR Ö. U., İNCEDAYI B., SUNA S.
16th International Nutrition Diagnostics Conference, 3 - 06 Ekim 2016, (Özet Bildiri)
2016
201620. Fortıfıcatıon of Lemonade with Several Herb Extracts
TAMER C. E., YEKELER F. Z., ÇOPUR Ö. U., İNCEDAYI B., SUNA S.
17th International Nutrition & Diagnostics Conference, PRAG, 3 - 06 Ekim 2016, (Özet Bildiri)
2016
201621. Evaluatıon of Physıcochemıcal Propertıes Bıoaccessıbılıty of Phenolıcs and Antıoxıdant Actıvıty of Lınden Herbal Tea Beverage
ÇOPUR Ö. U., TAMER C. E., SUNA S., ÖZCAN SİNİR G., İNCEDAYI B.
17th International Nutrition & Diagnostics Conference, PRAG, Çek Cumhuriyeti, 3 - 06 Ekim 2016, (Özet Bildiri)
2016
201622. The Usage Of Cactus Pear Fruit (Opuntia ficus- Indica) In Food Formulations
DOĞAN N., İNCEDAYI B., ÇOPUR Ö. U.
27th International Scientific-Expert Congress of Agriculture and Food Industry, Türkiye, 26 - 28 Eylül 2016, ss.450-453, (Tam Metin Bildiri)
2016
201623. The Bioactive Components Of Pomegranate Juice
İNCEDAYI B., ÇOPUR Ö. U., VATANSEVER A.
27th International Scientific-Expert Congress of Agriculture and Food Industry, Türkiye, 26 - 28 Eylül 2016, ss.445-449, (Tam Metin Bildiri)
2016
201624. Traditional Dairy Product Kurut
BEKAR E., İNCEDAYI B., ÇOPUR Ö. U.
27th International Scientific-Expert Congress of Agriculture and Food Industry, Bursa, Türkiye, 26 - 28 Eylül 2016, (Tam Metin Bildiri)
2016
201625. General View of Oolong Tea
BORAN G. N., İNCEDAYI B., ÇOPUR Ö. U.
27th International Scientific-Expert Congress of Agriculture and Food Industry, Türkiye, 26 - 28 Eylül 2016, ss.482-486, (Tam Metin Bildiri)
2016
201626. The Use of Vacuum Impregnation for Debittering Green Olives
TAMER C. E., İNCEDAYI B., YILDIZ B., ÇOPUR Ö. U.
18th World Congress of Food Science & Technology, 21 - 25 Ağustos 2016, ss.1137, (Özet Bildiri)
2016
201627. Hurdle Technology for Shelf Stable Minimally Processed Potato cv Agria
İNCEDAYI B., TAMER C. E., SUNA S., ÇOPUR Ö. U.
18th World Congress of Food Science & Technology, 21 - 25 Ağustos 2016, (Özet Bildiri)
2014
201428. Nanotechnology and ethics in food science
ÖZCAN SİNİR G., TAMER C. E., İNCEDAYI B., ÇOPUR Ö. U.
Bursa 3. Uluslararası Gıda Kongresi – Gıda 2023 Vizyonu, Türkiye, 26 - 27 Eylül 2014, (Özet Bildiri)
2014
201429. Turunçgillerde Hasat Sonrası Meydana Gelen Bozulmalar
ÖZCAN SİNİR G., SUNA S., İNCEDAYI B.
VI. Bahçe Ürünlerinde Muhafaza ve Pazarlama Sempozyumu, Türkiye, 22 - 25 Eylül 2014, (Özet Bildiri)
2014
201430. Turunçgillerde Hasat Sonrası Meydana Gelen Bozulmalar
ÖZCAN SİNİR G., SUNA S., İNCEDAYI B.
VI. Bahçe Ürünlerinde Muhafaza ve Pazarlama Sempozyumu 22-25 Eylül, Türkiye, 22 - 25 Eylül 2014, (Özet Bildiri)
2014
201431. Use of Supercritical CO2 in Food Industry
İNCEDAYI B., SUNA S., ÇOPUR Ö. U.
XI International Conference on Food Physicists, 10 - 12 Haziran 2014, cilt.46, ss.126-130, (Tam Metin Bildiri)
2014
201432. Aseptik Elma Suyu Üretiminde HACCP Uygulamaları
TAMER C. E., İNCEDAYI B., AYDOĞAN N.
Türkiye 8. Gıda Kongresi, Türkiye, 26 - 28 Mayıs 2014, ss.57, (Özet Bildiri)
2013
201333. Doğal bitki ekstraktlarından bitki çayı içeceği üretimi üzerine bir araştırma
ÇOPUR Ö. U., TAMER C. E., İNCEDAYI B., SUNA S., ÖZCAN SİNİR G.
Uludağ Üniversitesi Bilgilendirme ve Ar-Ge Günleri, Bursa, Türkiye, 12 - 14 Kasım 2013
2013
201334. Ihlamur Tilia argentea ekstraktı ile içime hazır ıhlamur çayı içeceğinin farklı tüketim koşullarına bağlı olası genotoksik antigenotoksik etkilerinin in vivo araştırılması
ÇOPUR Ö. U., TAMER C. E., İNCEDAYI B., SUNA S., ÖZCAN SİNİR G., İNAN ÖZTÜRKOĞLU S., et al.
Uludağ Üniversitesi III. Bilgilendirme ve Ar-Ge Günleri, Bursa, Türkiye, 12 - 14 Kasım 2013
2013
201335. Ihlamur (Tiia argentea) Ekstraktı ile içime hazır ıhlamur çayı içeceğinin Farklı Tüketim Koşullrına Bağlı Olası Genotoksik / Antigenotoksik Etkilerinin in-vivo Araştırılması
ÇOPUR Ö. U., SÖNMEZ G., ÇİNKILIÇ N., TAMER C. E., İNCEDAYI B., VATAN Ö., et al.
Uludağ Üniversitesi Bilgilendirme ve ARGE günleri, Türkiye, 12 - 14 Kasım 2013, (Özet Bildiri)
2013
201336. Grape Based Traditional Products
İNCEDAYI B., TAMER C. E., ÇOPUR Ö. U.
2nd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, 24 - 26 Ekim 2013, ss.420, (Özet Bildiri)
2013
201337. A Traditional Taste; “Grape Juice (Şıra)”
SUNA S., İNCEDAYI B., ÇOPUR Ö. U.
2nd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, 24 - 26 Ekim 2013, ss.439, (Özet Bildiri)
2013
201338. Effects of High Fructose Corn Syrup (HFCS) on Health
ÖZCAN SİNİR G., TAMER C. E., İNCEDAYI B., SUNA S., ÇOPUR Ö. U.
ICFSN 2013 - International Conference on Food Science and Nutrition, 7 - 09 Temmuz 2013, cilt.1015, (Tam Metin Bildiri)
2013
201339. Determination of Antioxidant Activity and Total Phenolics of Erica Arborea Herbal Tea Beverage
SUNA S., İNCEDAYI B., TAMER C. E., ÖZCAN SİNİR G., ÇOPUR Ö. U.
ICFSN 2013 - International Conference on Food Science and Nutrition, 7 - 09 Temmuz 2013, (Tam Metin Bildiri)
2008
200840. Food Nanotechnology
PALA C., TAMER C. E., İNCEDAYI B., ÇOPUR Ö. U.
4. Nanobilim ve Nanoteknoloji (NanoTRIV) Konferansı, Türkiye, 9 - 13 Haziran 2008, ss.320, (Özet Bildiri)
2012
201241. Yüksek Fruktozlu Mısır Şurubu Tüketiminin Obezite ve Pankreas Kanseri Oluşumuna Etkisinin Araştırılması
ÇOPUR Ö. U., ERCAN İ., SÖNMEZ G., UYLAŞER V., TAMER C. E., KAYA E., et al.
Uludağ Üniversitesi II. Bilgilendirme ve Ar-Ge Günleri, Bursa, Türkiye, 13 - 15 Kasım 2012
2012
201242. Effect of cold storage on antioxidant activity and total phenolics of minimally processed carrot (Daucus carota)
İNCEDAYI B., TAMER C. E., ÇOPUR Ö. U.
BIT's 1st Annual World Congress of SQ Foods, 1 - 03 Kasım 2012, (Özet Bildiri)
2012
201243. Health Effects of some Herbs Consumed as Tea
SUNA S., İNCEDAYI B., ÇOPUR Ö. U.
BIT’xxs 1st Annual World Congress of SQ Foods, Shenzhen, Çin, 1 - 03 Kasım 2012, (Özet Bildiri)
2012
201244. The Main Difficulties Encountered for Candied Chestnut Production
İNCEDAYI B., TAMER C. E., ÇOPUR Ö. U.
Fifth International Chestnut Symposium, Shepherdstown, Amerika Birleşik Devletleri, 9 - 12 Eylül 2012, ss.34, (Özet Bildiri)
2012
201245. Colour stability of peeled ‘Sarıaşlama’ cv chestnut
İNCEDAYI B., YILDIZ G., UYLAŞER V.
Fifth International Chestnut Symposium, Shepherdstown, Amerika Birleşik Devletleri, 9 - 12 Eylül 2012, ss.33, (Özet Bildiri)
2012
201246. Kırmızı Pancar Turşusu Üretimi Üzerine Bir Araştırma
TAMER C. E., İNCEDAYI B., ÇOPUR Ö. U., KAYAHAN M.
III. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Türkiye, 10 - 12 Mayıs 2012, ss.320-325, (Tam Metin Bildiri)
2012
201247. Salep ve Bileşiminde Yer Alan Hidrokolloidlerden Glukomannanın Özellikleri
TAMER C. E., İNCEDAYI B., ÇOPUR Ö. U.
Türkiye II. Orkide ve Salep Çalıştayı, Türkiye, 25 - 26 Nisan 2012, (Tam Metin Bildiri)
2011
201148. Modifiye atmosfer uygulaması ve minimal işlem görmüş fresh cut gıdalar
İNCEDAYI B., TAMER C. E., ÇOPUR Ö. U.
Uludağ Üniversitesi Bilgilendirme ve Ar-Ge Günleri, Bursa, Türkiye, 15 - 16 Kasım 2011
2011
201149. Effects of processing methods on biophenolic components of table olives (Olea europaea)
İNCEDAYI B., TAMER C. E., ÇOPUR Ö. U.
4 th International Congress on Food and Nutrition, İstanbul, Türkiye, 12 - 14 Ekim 2011, ss.149, (Özet Bildiri)
2011
201150. Phytochemicals of artichoke (Cynara scolymus L.) and its effects on health
TAMER C. E., İNCEDAYI B., ÇOPUR Ö. U.
4 th International Congress on Food and Nutrition, 12 - 14 Ekim 2011, ss.147, (Özet Bildiri)
2011
201151. Optimization of the Low Calorie Candied Chestnut Production
TAMER C. E., ŞENKOYUNCU A., İNCEDAYI B., ÇOPUR Ö. U.
Eurofoodchem XVI, 6 - 08 Temmuz 2011, cilt.61, ss.101, (Özet Bildiri)
2011
201152. Effects of different peeling methods on quality of canned peppers
İNCEDAYI B., TAMER C. E., ÇOPUR Ö. U.
Eurofoodchem XVI, 6 - 08 Temmuz 2011, cilt.61, ss.49-50, (Özet Bildiri)
2010
201053. Havayolu Yemek Hizmetlerinde Gıda Güvenliğinin Sağlanması
TAMER C. E., İNCEDAYI B., ÇOPUR Ö. U.
Toplu Beslenme Sistemleri Sempozyumu, Türkiye, 3 - 06 Haziran 2010, ss.121-126, (Tam Metin Bildiri)
2010
201054. Effects Of Different Applications On Quality Of Minimally Processed Fresh Cut Carrot
İNCEDAYI B., TAMER C. E., PARSEKER YÖNEL S., SUNA S., ÇOPUR Ö. U.
Toplu Beslenme Sistemleri Sempozyumu, Kıbrıs (Kktc), 3 - 06 Haziran 2010
2010
201055. Effects Of Modified Atmosphere Packaging On Quality Of Minimally Processed Cauliflower
TAMER C. E., İNCEDAYI B., PARSEKER YÖNEL S., SUNA S., ÇOPUR Ö. U.
Toplu Beslenme Sistemleri Sempozyumu, Kıbrıs (Kktc), 3 - 06 Haziran 2010
2010
201056. Yemek Sanayiinde Mönü Planlama ve Önemi
İNCEDAYI B., TAMER C. E., İNCEDAYI A., ÇOPUR Ö. U.
Toplu Beslenme Sistemleri Sempozyumu, Türkiye, 3 - 06 Haziran 2010, ss.127-134, (Tam Metin Bildiri)
2010
201057. Farklı yörelerden temin edilen kestanelerin kestane şekeri üretimine uygunluğunun belirlenmesi
TAMER C. E., İNCEDAYI B., SUNA S., ÇOPUR Ö. U.
1st International Symposium on “Traditional Foods From Adriatic to Caucasus”, Türkiye, 15 - 17 Nisan 2010, (Tam Metin Bildiri)
2010
201058. Farklı siyah üzüm çeşitlerinin hardaliye üretimine uygunluğunun belirlenmesi üzerine bir araştırma
İNCEDAYI B., TAMER C. E., ŞENKOYUNCU A., ÇOPUR Ö. U.
1st International Symposium on “Traditional Foods From Adriatic to Caucasus”, Türkiye, 15 - 17 Nisan 2010, ss.1044-1047, (Tam Metin Bildiri)
2009
200959. A Research on Suitability of Some Chestnut Cultivars for Candied Chestnut
UYLAŞER V., İNCEDAYI B., MERT C., SOYLU A.
1st European Congress on Chestnut - Castanea 2009, CUNEO, 13 - 16 Ekim 2009, cilt.866, ss.571-580, (Tam Metin Bildiri)
2009
200960. Türkben C Uylaşer V İncedayı B ve Çelikkol I Farklı olgunluk ve işlemenin Kuşburnu Rosa canina L nun Bazı Önemli Bileşenleri Üzerine Etkisi
TÜRKBEN C., UYLAŞER V., İNCEDAYI B., ÇELİKKOL I.
III. Ulusal Üzümsü Meyveler Sempozyumu, Kahramanmaraş, Türkiye, 10 - 12 Haziran 2009, ss.168, (Özet Bildiri)
2008
200861. Fresh-Cut (Minimal İşlenmiş) Marul Prosesinde HACCP Sisteminin Uygulanması
İNCEDAYI B., PARSEKER YÖNEL S., SUNA S.
Bahçe Ürünlerinde IV. Muhafaza ve Pazarlama Sempozyumu, Türkiye, 8 - 11 Ekim 2008, ss.406-414, (Tam Metin Bildiri)
2008
200862. Modifiye Atmosfer Uygulaması ve Fresh - Cut Gıdalar
İNCEDAYI B., TAMER C. E., ÇOPUR Ö. U.
Bahçe Ürünlerinde IV. Muhafaza ve Pazarlama Sempozyumu, Türkiye, 8 - 11 Ekim 2008, cilt.398, (Tam Metin Bildiri)
2008
200863. Gen Kaynaklarının Erozyonu ve Korunması
KUMRAL A., İNCEDAYI B.
VIII. Ulusal Tarım Ekonomisi Kongresi, Türkiye, 25 - 27 Haziran 2008, ss.410-415, (Tam Metin Bildiri)
2008
200864. Mantar Konservesi Üretiminde HACCP Sisteminin Uygulanması
TAMER C. E., İNCEDAYI B., ÖZTÜRK A., ÇOPUR Ö. U.
VIII. Ulusal Tarım Ekonomisi Kongresi, Türkiye, 25 - 27 Haziran 2008, ss.461-473, (Tam Metin Bildiri)
2008
200865. Küresel Bir Sorun: Beslenme
SUNA S., PARSEKER YÖNEL S., İNCEDAYI B.
VIII. Ulusal Tarım Ekonomisi Kongresi, Türkiye, 25 - 27 Haziran 2008, cilt.392, (Tam Metin Bildiri)
2008
200866. Gıda Sanayinde Uygulanan Kalite Yönetim Sistemleri
PARSEKER YÖNEL S., İNCEDAYI B., SUNA S.
VIII. Ulusal Tarım Ekonomisi Kongresi, Türkiye, 25 - 27 Haziran 2008, cilt.437, (Tam Metin Bildiri)
2008
200867. Nar ekşisinin bileşimi üzerine bir araştırma
İNCEDAYI B., TAMER C. E., ÇOPUR Ö. U.
Türkiye 10. Gıda Kongresi, Erzurum, Türkiye, 21 - 23 Mayıs 2008, ss.61, (Özet Bildiri)
2006
200668. Uludağ Bursa daki Yaban Mersini Vaccinium myrtillus L Popülasyonları Üzerinde İncelemeler 2005
TÜRKBEN C., BARUT E., MALYER H., İNCEDAYI B., DURGUT E.
II. Ulusal Üzümsü Meyveler Sempozyumu, Tokat, Türkiye, 14 - 16 Eylül 2006, cilt.1144, ss.136-140, (Tam Metin Bildiri)
2004
200469. Geleneksel Gıdalarımızdan Pişmaniye, Cezerye ve Pestil
İNCEDAYI B., TAMER C. E., AYDOĞAN N., ÇOPUR Ö. U.
Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Türkiye, 23 - 24 Eylül 2004, cilt.67, (Tam Metin Bildiri)
2004
200470. Bazı Geleneksel Fermente Gıdalarımız ve Sağlık Üzerindeki Etkileri
TAMER C. E., İNCEDAYI B., AYDOĞAN N., ÇOPUR Ö. U.
Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Türkiye, 22 - 24 Eylül 2004, (Tam Metin Bildiri)
2004
200471. Geleneksel Bir İçeceğimiz Salep.
TAMER C. E., İNCEDAYI B., AYDOĞAN N., ÇOPUR Ö. U.
Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Van, Türkiye, 1 - 04 Eylül 2004, ss.100-103, (Tam Metin Bildiri)
2004
200472. Greyfurt Suyu ve İlaçlarla Etkileşimi
İNCEDAYI B., TAMER C. E.
Türkiye 8. Gıda Kongresi, Türkiye, 26 - 28 Mayıs 2004, ss.56, (Özet Bildiri)
2004
200473. Gıdalarda Akrilamid Oluşumu ve İnsan Sağlığı Üzerine Etkileri
İNCEDAYI B., TAMER C. E.
Türkiye 8. Gıda Kongresi, Türkiye, 26 - 28 Mayıs 2004, ss.44, (Özet Bildiri)
Kitaplar
2019
20191. A Perspective on Consumption of Energy Drinks
İNCEDAYI B., ÇOPUR Ö. U., ÖZKAN KARABACAK A., BEKAR E.
Sports and Energy Drinks, Alexandru Grumezescu Alina-Maria Holban, Editör, Elsevier, Woodhead Publishing, ss.539-565, 2019
2019
20192. Technology and Nutritional Value of Powdered Drinks
Çopur Ö. U., İncedayı B., Özkan Karabacak A.
Production and Management of Beverages, Alexandru Grumezescu Alina-Maria Holban, Editör, Elseiver, Bursa, ss.47-83, 2019
2019
20193. Preservation of Beverage Nutrients by High Hydrostatic Pressure
Özkan Karabacak A., İncedayı B., Çopur Ö. U.
Preservatives and Preservation Approaches in Beverages, Alexandru Grumezescu Alina-Maria Holban, Editör, Elsevier, Woodhead Publishing, Massachusetts, ss.309-337, 2019
Desteklenen Projeler
2023 - Devam Ediyor
2023 - Devam EdiyorYenilikçi Teknolojiler Kullanılarak Tavuk Yan Ürünü ve Kestane Atığı ile Zenginleştirilmiş Glutensiz Kraker Üretiminin Araştırılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Doktora
KARAMAN B. (Yürütücü), TAYİROĞLU B.
2022 - 2024
2022 - 2024Ohmik Isıtma Destekli Ekstraksiyon Yönteminin Arı Poleninin Biyoaktif Bileşenleri Üzerine Etkisinin Araştırılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Doktora
SOYUTEMİZ G. E. (Yürütücü), İNCEDAYI B., ÇOPUR Ö. U., ÇELİK M. A.
2020 - 2024
2020 - 2024Kızarmış Parmak Patates Üretiminde Yenilikçi Teknolojilerin Yağı Azaltma Üzerine Etkisinin Araştırılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer
(Proje Sonuç Raporu)
KARAMAN B. (Yürütücü), ÇOPUR Ö. U., TÜRKMEN EROL N., SARI F.
2019 - 2023
2019 - 2023Ohmik ve Mikrodalga Isıtma Önişlemlerinin Yeşil Dolma Biberin Kuruma Süresi ve Kalite Parametreleri Üzerine Etkisi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
(Proje Sonuç Raporu)
İncedayı B., Türkmen Erol N. (Yürütücü), Çopur Ö. U.
2019 - 2023
2019 - 2023
Support to Sustainable Honey Value…
AB Destekli Diğer Projeler
(Proje Özeti)
Dokuzlu S. (Yürütücü), Hidier E., Gürkan C., Dall'olio R., Erdal B., Çopur Ö. U., et al.
2018 - 2022
2018 - 2022Kestane Kabuğunda Bulunan Polifenollerin Ohmik Isıtma Destekli Ekstraksiyonu ve İn-vitro Biyoalınabilirliğinin Araştırılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
Çopur Ö. U., İncedayı B., Türkmen Erol N. (Yürütücü)
2017 - 2018
2017 - 2018Nar ve ürünlerinin fizikokimyasal ve biyokimyasal özelliklerinin belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
ÇOPUR Ö. U., İNCEDAYI B. (Yürütücü)
2014 - 2018
2014 - 2018Farklı Bitki Ekstraktları İle Zenginleştirilmiş Ekmek Üretiminin Araştırılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
Özcan Sinir G., Çopur Ö. U. (Yürütücü), Tamer C. E., İncedayı B., Suna S.
2014 - 2018
2014 - 2018Farklı Bitki Ekstraktları İle Zenginleştirilmiş Ekmek Üretiminin Araştırılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
ÇOPUR Ö. U. (Yürütücü), İNCEDAYI B., SUNA S.
2012 - 2018
2012 - 2018Doğal Bitki Ekstraktlarından Bitki Çayı İçeceği Üretimi Üzerine Bir Araştırma
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
İNCEDAYI B. (Yürütücü), ÇOPUR Ö. U., SUNA S.
2012 - 2018
2012 - 2018Doğal Bitki Ekstraktlarından Bitki Çayı İçeceği Üretimi Üzerine Bir Araştırma
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
Özcan Sinir G., Suna S., İncedayı B. (Yürütücü), Çopur Ö. U., Tamer C. E.
2013 - 2016
2013 - 2016Doğal Bitki Ekstraktlarıyla Zenginleştirilmiş Limonlu İçecek Limonata Üretimi Üzerine Bir Araştırma
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
İNCEDAYI B., TAMER C. E. (Yürütücü), ÇOPUR Ö. U.
2011 - 2016
2011 - 2016
Yüksek Fruktozlu Mısır Şurubu Tüketiminin Obezite ve Pankreas Kanseri Oluşumuna Etkisinin Araştırılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
SÖNMEZ G., SARANDÖL E., ERCAN İ., İNCEDAYI B., TAMER C. E., ÇOPUR Ö. U. (Yürütücü), et al.
2010 - 2013
2010 - 2013Yumuşak Şekerleme Üretiminde Zenginleştirme Uygulamaları
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
İNCEDAYI B., ÇOPUR Ö. U.
2008 - 2010
2008 - 2010Minimal İşlem Görmüş Bazı Sebzelerin Raf Ömrü ve Kalitesi Üzerine Farklı Uygulamaların Etkileri
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
TAMER C. E., İNCEDAYI B.
2009 - 2009
2009 - 2009Bursa Yöresine Ait Kuşburnu Rosa canina L Meyvelerinde Yerel Uygulamaların Bazı Bileşenler Üzerine Etkileri
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
İNCEDAYI B.
2007 - 2009
2007 - 2009Minimal İşlem Görmüş Bazı Sebzelerin Raf Ömrü ve Kalitesi Üzerine Farklı Uygulamaların Etkileri
TÜBİTAK Projesi , 1002 - Hızlı Destek Programı
Çopur Ö. U. (Yürütücü), Tamer C. E.
Bilimsel Dergilerdeki Faaliyetler
2024 - Devam Ediyor
2024 - Devam EdiyorTURKISH JOURNAL OF AGRICULTURE AND FORESTRY
Editör
Bilimsel Kuruluşlardaki Üyelikler / Görevler
2015 - Devam Ediyor
2015 - Devam EdiyorBUSİAD GIDA UZMANLIK GRUBU
Üye
Bilimsel Yayınlarda Hakemlikler
Ekim 2023
Ekim 2023Balıkesir Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi
Hakemli Bilimsel Dergi
Aralık 2022
Aralık 2022Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Tarım ve Doğa Dergisi
Hakemli Bilimsel Dergi
Haziran 2022
Haziran 2022JOURNAL OF THE SCIENCE OF FOOD AND AGRICULTURE
SCI Kapsamındaki Dergi
Bilimsel Projelerde Hakemlikler
Kasım 2024
Kasım 2024Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
BAP Güdümlü, Ege Üniversitesi, Türkiye
Nisan 2024
Nisan 2024Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
BAP Araştırma Projesi, Ege Üniversitesi, Türkiye
Mart 2024
Mart 2024Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
BAP Araştırma Projesi, Ege Üniversitesi, Türkiye
Etkinlik Organizasyonlarındaki Görevler
Haziran 2024
Haziran 20247. Uluslararası Tarım, Çevre ve Sağlık Kongresi
Bilimsel Kongre / Sempozyum Organizasyonu
Yolcı Ömeroğlu P., Özcan Sinir G., Suna S., Karaman B., AKPINAR BAYİZİT A.
Bursa, Türkiye
Mayıs 2024
Mayıs 2024International Food Innovation and Sustainability Congress
Bilimsel Kongre / Sempozyum Organizasyonu
Karaman B.
Türkiye
Mart 2022
Mart 202212. Gıda Mühendisliği Öğrenci Kongresi (GMÖK)
Bilimsel Kongre / Sempozyum Organizasyonu
Korukluoğlu M., İncedayı B., Özkan Karabacak A., Özoğlu Ö.
Bursa, Türkiye
Mart 2022
Mart 202212.Gıda Mühendisliği Öğrenci Kongresi
Bilimsel Kongre / Sempozyum Organizasyonu
Korukluoğlu M., İncedayı B., Özkan Karabacak A., Özoğlu Ö., Kamiloğlu Beştepe S., Akpınar Bayizit A., et al.
Bursa, Türkiye
Atıflar
Toplam Atıf Sayısı (WOS): 359
h-indeksi (WOS): 9
Jüri Üyelikleri
Eylül-2024
Eylül 2024Ödül
APSİS Bölüm Komisyonu - Bursa Uludağ Üniversitesi
Şubat-2024
Şubat 2024Akademik Kadroya Atama-Yardımcı Doçentlik
ECE GİRAY TUFAN DR ÖĞR ÜYELİĞİ KADROSUNA ATAMA - Bursa Uludağ Üniversitesi
Aralık-2023
Aralık 2023Doçentlik Sınavı
MEHMET BEYKAYA DOÇENTLİK ESER İNCELEME - Bursa Uludağ Üniversitesi
Bilimsel Araştırma / Çalışma Grubu Üyelikleri
2010 - Devam Ediyor
2010 - Devam Ediyor