Yayınlar & Eserler

SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler

Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler

Gıdalarda Biyojen Amin Oluşumu

GIDA , cilt.28, sa.6, ss.565-570, 2003 (Hakemli Dergi)

Şarabın Kalp ve Damar Hastalıklarına Etkisi

GIDA , cilt.28, sa.4, ss.363-368, 2003 (Hakemli Dergi)

Şarapta Biyojen Aminler

GIDA , cilt.27, sa.2, ss.85-91, 2002 (Hakemli Dergi)

Hakemli Kongre / Sempozyum Bildiri Kitaplarında Yer Alan Yayınlar

Comparison of the Phenolic Profiles of Table Black Olives Obtained from the Market and Local Producer Pool with the Phenolic Profiles of Table Black Olives Produced by Caustic Method

The International Congress on Information Technologies in Medicine, Pharmacy, Agriculture, Food, Forestry, Environment, and Engineering, Tokat, Türkiye, 08 Mayıs 2024

Kombu Çayı Üretiminde Fermentasyon Tipleri

Türkiye 1. Gıda Mikrobiyolojisi Kongresi, Erzurum, Türkiye, 13 Eylül 2023 Creative Commons License Sürdürülebilir Kalkınma

Comparison of Phenolic Profiles of Black Table Olives Procured from the Market and Produced by Classical Method

IV. International Agricultural, Biological & Life Science Conference, Edirne, Türkiye, 29 - 31 Ağustos 2022 Sürdürülebilir Kalkınma

Organic and Conventional Eggs

3rd International, 12th National Animal Science Conference, Bursa, Türkiye, 27 Kasım 2021

Health Benefits of Honey Due to Its Phenolic Compounds

3rd International, 12th National Animal Science Conference, Bursa, Türkiye, 27 Kasım 2021 Sürdürülebilir Kalkınma

The way to happiness is through the gut; psychobiotics

Izmir Democracy University Health Sciences Congress, İzmir, Türkiye, 12 Kasım 2021 Sürdürülebilir Kalkınma

New trend of nutrition: sprouting food

Izmir Democracy University Health Sciences Congress, İzmir, Türkiye, 12 Kasım 2021

The antimicrobial effect of phenolic compounds on Listeria monocytogenes: natural biocontrol agents in food

VII. International Hypocrate Congress of Medicine and Health Sciences, İstanbul, Türkiye, 03 Eylül 2021

Nutrigenomics and Nutrigenetics in Obesity

International Congress of Academical Research, Ankara, Türkiye, 23 Ağustos 2021 Sürdürülebilir Kalkınma

Is Organic Agricultural Products A Remedy for Heavy Metal Dysbiosis?

International Congress of Academical Research, Ankara, Türkiye, 23 Ağustos 2021

Health Promoter: Kombucha, and Its Antioxidative, Anti-diabetic and Anti-carcinogenic properties

International Eurasian Conference on Biotechnology and Biochemistry (BioTechBioChem 2020), Ankara, Türkiye, 16 - 18 Aralık 2020 Sürdürülebilir Kalkınma

Gut-brain Relationship in Psychology

3rd International Scientific Conference “Health. Society. Science”, Litvanya, 22 Ekim 2020

Health benefits of Kombucha tea enriched with olive leaf and honey.

4th International Conference on Obesity and Chronic Diseases, California, Amerika Birleşik Devletleri, 1 - 03 Temmuz 2019, ss.1

Impact of Bio-active Phenolics on Medical Nutrition Therapy and Obesity.

4th International Conference on Obesity and Chronic Diseases, California, Amerika Birleşik Devletleri, 1 - 03 Temmuz 2019 Sürdürülebilir Kalkınma

Interactions Between Gut Microbiota And Probiotics

4th International Conference on Obesity and Chronic Diseases, San-Francisco, Kostarika, 1 - 03 Temmuz 2019

Impact of Bio-active Phenolics on Medical Nutrition Therapy and Obesity

4th International Conference on Obesity and Chronic Diseases, San-Francisco, Kostarika, 1 - 03 Temmuz 2019 Sürdürülebilir Kalkınma

Organik Hayvansal Gıda Üretiminde Gıda Güvenliği

6. Organik Tarım Sempozyumu, İzmir, Türkiye, 15 Mayıs 2019 Sürdürülebilir Kalkınma

Effects of different drying techniques on the in vitro bioaccessibility of total polyphenols and antioxidant activity of Hayward kiwifruit

3. International Conference on Agriculture, Food, Veterinary and Pharmacy Sciences (ICAFOP 2019/Trabzon), 16 - 18 Nisan 2019

Phenolics, Antioxidant Capacity and Bioaccessibility of Kombucha Tea

257th National Meeting of the American-Chemical-Society (ACS), Florida, Amerika Birleşik Devletleri, 31 Mart - 04 Nisan 2019, cilt.257 identifier

Impact of fatty acids on gut microbiota and disease control

International Congress on Food, Nutrition and Dietetics, Gastronomy Research, 28 - 30 Kasım 2018

The effects of pharmabiotics on the weight control

International Congress on Food, Nutrition, and Dietetics, Gastronomy Reseacrh, 28 - 30 Kasım 2018

Investigation of the impact of blueberries on metabolic factors influencing health

3rd International Conference on Obesity and Chronic Diseases, Los-Angeles, Şili, 23 - 25 Temmuz 2018

Antioxidant Activity and In vitro Bioaccessibility of Crackers Enriched with Mahaleb and Turmeric

3rd International Conference on Obesity and Chronic Diseases, California, Amerika Birleşik Devletleri, 23 - 25 Temmuz 2018

Süt Sektöründe Mesleki Yeterlilik ve Gereksinimlerin Belirlenmesi

Uludağ Üniversitesi VII. Bilgilendirme ve AR-GE Günleri, Bursa, Türkiye, 3 - 04 Nisan 2018

Mikroalg Spirulina’nın Besinsel Özellikleri ve Metabolizması

Uludağ Üniversitesi VII. Bilgilendirme ve AR-GE Günleri, Bursa, Türkiye, 3 - 04 Nisan 2018

Gıda Takviyesi Olarak Spirulina Platensis Üretimi ve Kullanım Alanları

Uludağ Üniversitesi VII. Bilgilendirme ve ARGE Günleri, Bursa, Türkiye, 3 - 04 Nisan 2018

Antimikrobiyal Aktif Ambalajlama

Uludağ Üniversitesi VII. Bilgilendirme ve AR-GE Günleri, Bursa, Türkiye, 3 - 04 Nisan 2018

In-vitro Digestion of the Bioactive Compounds of Fermented Vegetable Juice

III International Conference on Food Chemistry and Technology, BALTİMORE, Amerika Birleşik Devletleri, 2 - 04 Kasım 2017

Phenolics, Antioxidant capacity and Bioaccessibility of Chicory Varieties (Cichorium spp.) Grown in Turkey

III International Conference on Food Chemistry and Technology, Baltimore, Amerika Birleşik Devletleri, 2 - 04 Kasım 2017

Spirulina platensis as Food Supplement and its Health Benefits

III International Conference on Food Chemistry and Technology 2017, BALTİMORE, Amerika Birleşik Devletleri, 2 - 04 Kasım 2017, ss.25

Yenilenebilir Enerji Kaynaklı Resorbsiyonlu Soğutma Sistemleri

2nd International Mediterranean Science and Engineering Congress, Adana, Türkiye, 25 - 27 Ekim 2017, cilt.1, ss.520-525 Sürdürülebilir Kalkınma

Güneş Enerjisi Kaynaklı Resorbsiyonlu Soğutma Sistemleri ile Soğuk Depo Uygulamaları

International Congress of the New Approaches and Technologies for Sustainable Development, Isparta, Türkiye, 21 Eylül - 24 Ekim 2017, cilt.1, ss.182-189

Some Impacts of Bioactive Peptides on Human Health

27th International Scientific-Expert Congress of Agriculture and Food Industry, 26 - 28 Eylül 2016 Sürdürülebilir Kalkınma

Polyethylene glycol coating on fresh egg

ULUTEK Teknoloji Geliştirme Bölgesi ve Teknoloji Transfer Ofisi Bilim ve Teknoloji Haftası Etkinlikleri, Türkiye, 12 - 14 Mart 2014

In-vitro characterization of antimicrobial activity of peg and peg-polylactide

245th National Meeting of the American-Chemical-Society (ACS), Louisiana, Amerika Birleşik Devletleri, 7 - 11 Nisan 2013, cilt.245 identifier

Yumurtaların Polietilen Glikol İle Kaplamasının Kalite ve Raf Ömrüne Etkileri

ULUTEK Teknoloji Geliştirme Bölgesi ve Teknoloji Transfer Ofisi Bilim ve Teknoloji Haftası Etkinlikleri, PROJE PAZARI VE PATENT SERGİSİ, Türkiye, 11 - 13 Mart 2013

Fonksiyonel Mikroorganizmaların Fonksiyonel Gıdaların Kalitesi Üzerindeki Etkileri

7. Gıda Mühendisliği Kongresi, Bursa, Türkiye, 24 - 26 Kasım 2011, ss.306

Quantitative analysis of sorbic acid in cereal products using GC-MS-SIM

6th International Congress and the 8th Croatian Congress of Cereal Technologists, FLOUR-BREAD 2011, Opatija, Hırvatistan, 12 - 14 Ekim 2011, ss.65-75 Sürdürülebilir Kalkınma identifier

Effects of water extract from Olea euopeae on the shelf life of microbiological and sensory attributes of wheat bread

6th International Congress and the 8th Croatian Congress of Cereal Technologists, FLOUR-BREAD 2011, Opatija, Hırvatistan, 12 - 14 Ekim 2011, ss.45-56 Sürdürülebilir Kalkınma identifier

Effects of different applications on tarhana quality

6th International Congress and the 8th Croatian Congress of Cereal Technologists, FLOUR-BREAD 2011, Opatija, Hırvatistan, 12 - 14 Ekim 2011, ss.311-319 identifier

In Vitro Characterization of Antimicrobial Effect of PEG and PEG Polylactide

245th ACS National Meeting Exposition., NEW ORLEANS, Amerika Birleşik Devletleri, 7 - 11 Nisan 2013

The use of enterocin AS-48 to inhibit Listeria monocytogenes in selected fruit and fruit juices

3rd Seminar on Risk Management by Hygienic Design and Efficient Sanitation Programs, Tallinn, Estonya, 4 - 06 Mayıs 2009, ss.130 identifier

The Use of Entrocin AS-48 to Inhibit Listeria Monocytogenes in Selected Fruit and Fruit Juices

3rd Seminar arranged by SAFOODNET – FoodSafety and Hygiene Networking within NewMember States and Associated CandidateCountries, 4 - 06 Mayıs 2009

Pneumovagina ve ürovaginalı ineklerde uterusta bulunan bakteriyel etkenler

VIII. Ulusal (Uluslararası Katılımlı) Veteriner Mikrobiyoloji Kongresi, Türkiye, 7 - 09 Ekim 2008

In vitro Antioxidant and Antimicrobial Properties of Oregano and Thyme Extracts from Greece

2nd Int. Congress on Food and Nutrition, İstanbul, Türkiye, 24 - 26 Ekim 2007, ss.121

Çilek nektarında renk stabilizasyonuna enzim uygulamasının etkisi

Ulusal Kivi ve Üzümsü Meyveler Sempozyumu, Türkiye, 23 - 25 Ekim 2003, ss.295-300

Salamura zeytinlerde bozulma etkeni küfler

Türkiye 1. Zeytincilik Sempozyumu, Türkiye, 6 - 09 Haziran 2000, ss.467-472

Karnabaharların Konserveye İşlenmeleri Sırasında Oluşabilecek Renk Değişikliklerinin Önlenmesi

2000’li Yıllarda Gıda Bilimi ve Teknolojisi Kongresi, İzmir, Türkiye, 18 - 20 Ekim 1999

Parmak Patates Üretimi

2000'li Yıllarda Gıda Bilimi ve Teknolojisi Kongresi, Türkiye, 18 - 20 Ekim 1999, ss.109

Kitap & Kitap Bölümleri

Movement and Nutrition Principles

Functional Exercise Anatomy and Physiology for Physiotherapists, Defne Kaya Kutlu, Editör, Springer, Cham, ss.537-545, 2023

Turşu Teknolojisi

Endüstriyel Gıda Üretim Teknikleri, Şanlıbaba P,Güçer Y, Editör, Nobel Yayın Dağıtım, Ankara, ss.657-677, 2022

Sofralık Zeytin Teknolojisi

Endüstriyel Gıda Üretim Teknikleri, Şanlıbaba P,Güçer Y., Editör, Nobel Yayın Dağıtım, Ankara, ss.677-699, 2022

Hareket ve Beslenme İlkeleri

Fizyoterapistler için Egzersiz Anatomisi ve Fizyolojisi, Defne Kaya Utlu, Editör, Hipokrat Yayıncılık, Ankara, ss.423-430, 2021

Hareket ve Beslenme İlkeleri

Fizyoterapistler için Egzersiz Anatomisi ve Fizyolojisi, Defne KAYA, Editör, Hipokrat Yayıncılık, Ankara, ss.423-430, 2021

Turşu

Fermente Gıdalar: Mikrobiyoloji, Teknolojisi ve Sağlık, E.Anlı, P.Şanlıbaba, Editör, Nobel Akademik Yayınevi, Ankara, ss.341-363, 2019

Zeytin

Fermente Gıdalar: Mikrobiyoloji, Teknolojisi ve Sağlık, E.Anlı, P.Şanlıbaba, Editör, Nobel Akademik Yayıncılık, Ankara, ss.381-416, 2019

Characterization and difference between volatiles of cultivate and wild blueberries (Vaccinium spp.) from Turkey

Flavour Science Proceedings of the XIV Weurman Research Symposium, Andrew J Taylor and Donald S Mottram, Editör, Context Products Ltd. UK., Cambridge, ss.463-466, 2015

Characterization of Ester Compounds of Narince, Muscat, Kalecik karasi and Papaz karasi Wines Using SPME-GC-MS

Actes De Colloques Du 9E Symposium International D Oenologie De Bordeaux, , Editör, Oeno Dunod, Paris, France, Paris, ss.1017-1023, 2012

Changes in Sulphur Volatiles as a result of MLF

Actes De Colloques Du 9E Symposium International D Oenologie De Bordeaux, , Editör, Oeno, Dunod, Paris, France, Paris, ss.910-916, 2012

(Developments in Food Science), Ed. W.L.P. Bredie and M.A. Petersen, Vol 43, 297-301, The Boulevard, Langford Lane, Kidlington, Oxford, UK

Flavour Science Recent Advances and Trends Developments in Food Science, , Editör, Elsevier Science, Oxford, ss.297-301, 2006

Metrikler

Yayın

138

Atıf (WoS)

720

H-İndeks (WoS)

17

Atıf (Scopus)

860

H-İndeks (Scopus)

18

Atıf (Scholar)

1556

H-İndeks (Scholar)

23

Atıf (TrDizin)

7

H-İndeks (TrDizin)

2

Proje

24

Fikri Mülkiyet

13

Tez Danışmanlığı

18

Açık Erişim

19
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları