Makaleler
64
Tümü (64)
SCI-E, SSCI, AHCI (40)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (40)
Scopus (40)
TRDizin (14)
Diğer Yayınlar (10)
3. The biological activities of oleuropein and hydroxytyrosol
Food Health and Technology Innovations
, cilt.7, sa.15, ss.607-621, 2024 (Hakemli Dergi)
20. Candida boidinii’nin Farklı Suşlarının İnvitro Koşullarda Deltamethrin İnsektisitini Parçalama Potansiyellerinin Belirlenmesi
Bursa Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi (Online)
, cilt.34, sa.2, ss.337-349, 2020 (Hakemli Dergi)
32. Geleneksel İçeceğimiz Hardaliyenin Fenolik Bielşiklerinin Araştırılması
Gıda ve yem bilimi-teknolojisi dergisi
, cilt.16, sa.3, ss.16-23, 2016 (Hakemli Dergi)
34. Türkiye de Yetiştirilen Yaban Mersini Meyvesinin Fenolik Bileşiklerinin Karakterizasyonu
Gıda ve Yem Bilimi-Teknolojisi Dergisi
, cilt.15, sa.12, ss.9-18, 2015 (Hakemli Dergi)
55. Gıdalarda Biyojen Amin Oluşumu
GIDA
, cilt.28, sa.6, ss.565-570, 2003 (Hakemli Dergi)
57. Suitability of Cornus Mas Cornelian Cherry Genotypes and Cultivars For Fruit Juice
BIOTECHNOLOGY & BIOTECHNOLOGICAL EQUIPMENT
, cilt.17, sa.1, ss.176-182, 2003 (SCI-Expanded)
60. Taze zeytin mikroflorasında bulunan laktik asit bakterilerinin belirlenmesi
TARIM BILIMLERI DERGISI
, cilt.8, sa.2, ss.109-113, 2002 (Hakemli Dergi)
62. Tarhana Üretiminde Farklı Uygulamaların Ürün Kalitesine Etkisi
GIDA
, sa.26, ss.339-346, 2001 (Hakemli Dergi)
63. Piyasada satılan yağlı-tuzlu sardalya kutu konservelerinin kalite kriterlerinin saptanması üzerinde bir araştırma
Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi
, cilt.9, sa.1, ss.131-140, 1992 (Hakemli Dergi)
64. Bursa ilinde satılan hazır kıymalarda gıda zehirlenmesine neden olan bazı mikroorganizmaların varlığı üzerine bir çalışma
Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi
, cilt.8, sa.1, ss.93-100, 1991 (Hakemli Dergi)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
72
19. Health Promoter: Kombucha, and Its Antioxidative, Anti-diabetic and Anti-carcinogenic properties
International Eurasian Conference on Biotechnology and Biochemistry (BioTechBioChem 2020), Ankara, Türkiye, 16 - 18 Aralık 2020, (Tam Metin Bildiri)
23. The Effects of A Food Industry by-product Coffee Silverskin on Kefir Microbiota
1st International Conference on Preventive Medicine, 12 - 14 Kasım 2019, (Tam Metin Bildiri)
24. Impact of Bio-active Phenolics on Medical Nutrition Therapy and Obesity.
4th International Conference on Obesity and Chronic Diseases, California, Amerika Birleşik Devletleri, 1 - 03 Temmuz 2019, (Özet Bildiri)
25. Impact of Bio-active Phenolics on Medical Nutrition Therapy and Obesity
4th International Conference on Obesity and Chronic Diseases, San-Francisco, Kostarika, 1 - 03 Temmuz 2019, (Özet Bildiri)
26. Impact of Bio-active Phenolics on Medical Nutrition Therapy and Obesity. . July 01-03, 2019 San Francisco,USA (Oral Presentation)
4th International Conference on Obesity and Chronic Diseases, San-Francisco, Kostarika, 1 - 03 Temmuz 2019, (Özet Bildiri)
29. Effects of different drying techniques on the in vitro bioaccessibility of total polyphenols and antioxidant activity of Hayward kiwifruit
3. International Conference on Agriculture, Food, Veterinary and Pharmacy Sciences (ICAFOP 2019/Trabzon), 16 - 18 Nisan 2019, (Tam Metin Bildiri)
31. The effects of pharmabiotics on the weight control
International Congress on Food, Nutrition, and Dietetics, Gastronomy Reseacrh, 28 - 30 Kasım 2018, (Tam Metin Bildiri)
32. Impact of fatty acids on gut microbiota and disease control
International Congress on Food, Nutrition and Dietetics, Gastronomy Research, 28 - 30 Kasım 2018, (Tam Metin Bildiri)
33. Fermentasyon Süresinin Kombu Çayı Mikrobiyotası ve Canlılık Oranları Üzerine Etkisi
5.Ulusal Bağırsak Mikrobiyotası ve Probiyotik Kongresi, Türkiye, 11 - 14 Ekim 2018, (Özet Bildiri)
34. Investigation of the impact of blueberries on metabolic factors influencing health
3rd International Conference on Obesity and Chronic Diseases, Los-Angeles, Şili, 23 - 25 Temmuz 2018, (Özet Bildiri)
36. Antimikrobiyal Aktif Ambalajlama
Uludağ Üniversitesi VII. Bilgilendirme ve AR-GE Günleri, Bursa, Türkiye, 3 - 04 Nisan 2018
38. Süt Sektöründe Mesleki Yeterlilik ve Gereksinimlerin Belirlenmesi
Uludağ Üniversitesi VII. Bilgilendirme ve AR-GE Günleri, Bursa, Türkiye, 3 - 04 Nisan 2018
40. In-vitro Digestion of the Bioactive Compounds of Fermented Vegetable Juice
III International Conference on Food Chemistry and Technology, BALTİMORE, Amerika Birleşik Devletleri, 2 - 04 Kasım 2017, (Özet Bildiri)
42. Phenolics, Antioxidant capacity and Bioaccessibility of Chicory Varieties (Cichorium spp.) Grown in Turkey
III International Conference on Food Chemistry and Technology, Baltimore, Amerika Birleşik Devletleri, 2 - 04 Kasım 2017, (Özet Bildiri)
45. Reduction In The Cost Of Cooling In Cold Storage For Agricultural Products With Renewable Powered Resorption Cooling System
V.International Food R D Brokerage Event, İzmir, Türkiye, 25 Mayıs 2017, (Tam Metin Bildiri)
46. TARIMSAL ÜRÜNLER İÇİN SOĞUK DEPO UYGULAMALARINDA YENİLENEBİLİR ENERJİ KAYNAKLI RESORBSİYONLU SOĞUTMA SİSTEMİ İLE SOĞUTMA MALİYETLERİNİN DÜŞÜRÜLMESİ
V. Uluslararası Gıda Ar-Ge Proje Pazarı, İzmir, Türkiye, 25 Mayıs 2017, (Tam Metin Bildiri)
48. Antibakteriyel Katkılı Polietilen Glikol Polimerleri ile Allerjik Kontakt Duyarlılık Araştırılması
XXII. Prof. Dr. A. Lütfü Tat Sempozyumu, Ankara, Türkiye, 18 - 22 Kasım 2015
49. Antibakteriyel Katkılı Polietilen Glikol Polimerleri ile Allerjik Kontakt Duyarlılık Araştırılması
XXII.Prof.Dr.A.Lütfü Tat Sempozyumu, Türkiye, 18 - 22 Kasım 2015, (Özet Bildiri)
50. Polyethylene glycol coating on fresh egg
ULUTEK Teknoloji Geliştirme Bölgesi ve Teknoloji Transfer Ofisi Bilim ve Teknoloji Haftası Etkinlikleri, Türkiye, 12 - 14 Mart 2014, (Özet Bildiri)
52. Yumurtaların Polietilen Glikol İle Kaplamasının Kalite ve Raf Ömrüne Etkileri
ULUTEK Teknoloji Geliştirme Bölgesi ve Teknoloji Transfer Ofisi Bilim ve Teknoloji Haftası Etkinlikleri, PROJE PAZARI VE PATENT SERGİSİ, Türkiye, 11 - 13 Mart 2013, (Özet Bildiri)
53. Comparison of Antimicrobial Effect of Wild and Highbush Blueberry Extracts
23rd International Food Microbiology Congress, 3 - 07 Eylül 2012, (Özet Bildiri)
60. Antimikrobiyal Afiniteye Sahip Polimerlerin Sentezi ve Gıda Teknolojisi Açısından Antimikrobiyal Etkilerin İncelenmesi
V. Ulusal Afinite Teknikleri Kongresi, Türkiye, 20 - 24 Mayıs 2009, (Özet Bildiri)
62. Pneumovagina ve ürovaginalı ineklerde uterusta bulunan bakteriyel etkenler
VIII. Ulusal (Uluslararası Katılımlı) Veteriner Mikrobiyoloji Kongresi, Türkiye, 7 - 09 Ekim 2008, (Özet Bildiri)
63. Zeytinyağında trans-yağ asidi oluşumu üzerine carvacrol ve thymol’ ün etkisinin incelenmesi
Türkiye 10. Gıda Kongresi, Erzurum, Türkiye, 21 - 23 Mayıs 2008, ss.639, (Özet Bildiri)
64. In vitro Antioxidant and Antimicrobial Properties of Oregano and Thyme Extracts from Greece
2nd Int. Congress on Food and Nutrition, İstanbul, Türkiye, 24 - 26 Ekim 2007, ss.121, (Özet Bildiri)
65. Uludağ Üniversitesi deneme bağında yetiştirilen siyah üzümlerin şaraba uygunluğu ve üretim yönteminin şarap bileşimine etkilerinin araştırılması
Türkiye 8. Gıda Kongresi, Türkiye, 26 - 28 Mayıs 2004, ss.3, (Tam Metin Bildiri)
66. Comparison of the cholesterol content and nutritional value of chicken eggs processed by different methods
1st International Functional and Nutraceutical Foods Symposium, Antalya, Türkiye, 27 - 29 Nisan 2004, (Özet Bildiri)
67. Çilek nektarında renk stabilizasyonuna enzim uygulamasının etkisi
Ulusal Kivi ve Üzümsü Meyveler Sempozyumu, Türkiye, 23 - 25 Ekim 2003, ss.295-300, (Tam Metin Bildiri)
68. Salamura zeytinlerde bozulma etkeni küfler
Türkiye 1. Zeytincilik Sempozyumu, Türkiye, 6 - 09 Haziran 2000, ss.467-472
69. Gemlik tipi zeytinlerde mikotoksin kirliliğinin araştırılması
Türkiye 1. Zeytincilik Sempozyumu, Türkiye, 6 - 09 Haziran 2000, ss.214-219, (Tam Metin Bildiri)
70. Karnabaharların Konserveye İşlenmeleri Sırasında Oluşabilecek Renk Değişikliklerinin Önlenmesi
2000’li Yıllarda Gıda Bilimi ve Teknolojisi Kongresi, İzmir, Türkiye, 18 - 20 Ekim 1999
72. Bursa Yöresinde Yetiştirilen Bazı Kızılcık Tip ve Çeşitlerinin Meyve Suyuna Uygunluğunun Saptanması Üzerinde Bir Araştırma
Gıda Mühendisliği Kongresi, Gaziantep, Türkiye, 16 - 18 Eylül 1998
Kitaplar
14
3. Turşu Teknolojisi
Endüstriyel Gıda Üretim Teknikleri, Şanlıbaba P,Güçer Y, Editör, Nobel Yayın Dağıtım, Ankara, ss.657-677, 2022
5. Turşu Teknolojisi
Endüstriyel Gıda Üretim Teknikleri, Pınar Şanlıbaba, Yalçın Güçer, Editör, Nobel Yayın Dağıtım, ss.657-677, 2022
6. Sofralık Zeytin Teknolojisi
Endüstriyel Gıda Üretim Teknikleri, Pınar Şanlıbaba, Yalçın Güçer, Editör, Nobel Yayın Dağıtım, ss.677-699, 2022
9. Turşu
Fermente Gıdalar: Mikrobiyoloji, Teknolojisi ve Sağlık, E.Anlı, P.Şanlıbaba, Editör, Nobel Akademik Yayınevi, Ankara, ss.341-363, 2019
10. Zeytin
Fermente Gıdalar: Mikrobiyoloji, Teknolojisi ve Sağlık, E.Anlı, P.Şanlıbaba, Editör, Nobel Akademik Yayıncılık, Ankara, ss.381-416, 2019
11. Characterization and difference between volatiles of cultivate and wild blueberries (Vaccinium spp.) from Turkey
Flavour Science Proceedings of the XIV Weurman Research Symposium, Andrew J Taylor and Donald S Mottram, Editör, Context Products Ltd. UK., Cambridge, ss.463-466, 2015
12. Changes in Sulphur Volatiles as a result of MLF
Actes De Colloques Du 9E Symposium International D Oenologie De Bordeaux, , Editör, Oeno, Dunod, Paris, France, Paris, ss.910-916, 2012
14. (Developments in Food Science), Ed. W.L.P. Bredie and M.A. Petersen, Vol 43, 297-301, The Boulevard, Langford Lane, Kidlington, Oxford, UK
Flavour Science Recent Advances and Trends Developments in Food Science, , Editör, Elsevier Science, Oxford, ss.297-301, 2006
Metrikler
Yayın (WoS)
42
Yayın (Scopus)
44
Atıf (WoS)
776
H-İndeks (WoS)
17
Atıf (Scopus)
933
H-İndeks (Scopus)
18
Atıf (Scholar)
1644
H-İndeks (Scholar)
22
Atıf (TrDizin)
9
H-İndeks (TrDizin)
2
Atıf (Sobiad)
21
H-İndeks (Sobiad)
2
Proje
26
Fikri Mülkiyet
16
Tez Danışmanlığı
18