Yayınlar & Eserler

Makaleler 64
Tümü (64)
SCI-E, SSCI, AHCI (40)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (40)
Scopus (40)
TRDizin (14)
Diğer Yayınlar (10)

55. Gıdalarda Biyojen Amin Oluşumu

GIDA , cilt.28, sa.6, ss.565-570, 2003 (Hakemli Dergi)

56. Şarabın Kalp ve Damar Hastalıklarına Etkisi

GIDA , cilt.28, sa.4, ss.363-368, 2003 (Hakemli Dergi)

61. Şarapta Biyojen Aminler

GIDA , cilt.27, sa.2, ss.85-91, 2002 (Hakemli Dergi)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler 72

1. Effect of Olive Oil Processing Techniques on the Bioactivity of Olive Oil Obtained from Gemlik Cv. Olives

17th International Academic Studies Conference, Ankara, Türkiye, 23 - 24 Ekim 2025, ss.1-2, (Özet Bildiri)

2. Antimicrobial Effects and Mechanism of Sulfur Compounds in Foods

17th International Academic Studies Conference, Ankara, Türkiye, 23 - 24 Ekim 2025, ss.1-2, (Özet Bildiri)

3. Oat β-Glucan and Its Effects on Nutrition and Health

19th International Hippocrates Congress on Medical and Health Sciences, İstanbul, Türkiye, 10 - 11 Ekim 2025, ss.1-5, (Tam Metin Bildiri)

4. Kahve Çeşitlerinin Sağlıklı Yaşam Kalitesine Etkileri

3. Kahve Sempozyumu, Mersin, Türkiye, 27 Ağustos 2025, ss.1-2, (Özet Bildiri)

6. Comparison of the Phenolic Profiles of Table Black Olives Obtained from the Market and Local Producer Pool with the Phenolic Profiles of Table Black Olives Produced by Caustic Method

The International Congress on Information Technologies in Medicine, Pharmacy, Agriculture, Food, Forestry, Environment, and Engineering, Tokat, Türkiye, 08 Mayıs 2024, (Özet Bildiri)

8. Kombu Çayı Üretiminde Fermentasyon Tipleri

Türkiye 1. Gıda Mikrobiyolojisi Kongresi, Erzurum, Türkiye, 13 Eylül 2023, (Özet Bildiri) Creative Commons License Sürdürülebilir Kalkınma

9. Comparison of Phenolic Profiles of Black Table Olives Procured from the Market and Produced by Classical Method

IV. International Agricultural, Biological & Life Science Conference, Edirne, Türkiye, 29 - 31 Ağustos 2022, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

11. Organic and Conventional Eggs

3rd International, 12th National Animal Science Conference, Bursa, Türkiye, 27 Kasım 2021, (Özet Bildiri)

12. Health Benefits of Honey Due to Its Phenolic Compounds

3rd International, 12th National Animal Science Conference, Bursa, Türkiye, 27 Kasım 2021, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

13. New trend of nutrition: sprouting food

Izmir Democracy University Health Sciences Congress, İzmir, Türkiye, 12 Kasım 2021, (Özet Bildiri)

14. The way to happiness is through the gut; psychobiotics

Izmir Democracy University Health Sciences Congress, İzmir, Türkiye, 12 Kasım 2021, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

15. Antihyperlipidemic and antioxidant properties of CLA of grass-fed milk & meat and metabolic diseases

IAHA Pre-Conference on Organic Animal Husbandr, Rennes, Fransa, 6 - 07 Ekim 2021, ss.44-46, (Tam Metin Bildiri)

16. The antimicrobial effect of phenolic compounds on Listeria monocytogenes: natural biocontrol agents in food

VII. International Hypocrate Congress of Medicine and Health Sciences, İstanbul, Türkiye, 03 Eylül 2021, (Özet Bildiri)

17. Nutrigenomics and Nutrigenetics in Obesity

International Congress of Academical Research, Ankara, Türkiye, 23 Ağustos 2021, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

18. Is Organic Agricultural Products A Remedy for Heavy Metal Dysbiosis?

International Congress of Academical Research, Ankara, Türkiye, 23 Ağustos 2021, (Özet Bildiri)

19. Health Promoter: Kombucha, and Its Antioxidative, Anti-diabetic and Anti-carcinogenic properties

International Eurasian Conference on Biotechnology and Biochemistry (BioTechBioChem 2020), Ankara, Türkiye, 16 - 18 Aralık 2020, (Tam Metin Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

20. Gut-brain Relationship in Psychology

3rd International Scientific Conference “Health. Society. Science”, Litvanya, 22 Ekim 2020, (Özet Bildiri)

22. Health benefits of Kombucha tea enriched with olive leaf and honey.

4th International Conference on Obesity and Chronic Diseases, California, Amerika Birleşik Devletleri, 1 - 03 Temmuz 2019, ss.1, (Özet Bildiri)

24. Impact of Bio-active Phenolics on Medical Nutrition Therapy and Obesity.

4th International Conference on Obesity and Chronic Diseases, California, Amerika Birleşik Devletleri, 1 - 03 Temmuz 2019, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

25. Impact of Bio-active Phenolics on Medical Nutrition Therapy and Obesity

4th International Conference on Obesity and Chronic Diseases, San-Francisco, Kostarika, 1 - 03 Temmuz 2019, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

27. Interactions Between Gut Microbiota And Probiotics

4th International Conference on Obesity and Chronic Diseases, San-Francisco, Kostarika, 1 - 03 Temmuz 2019, (Özet Bildiri)

28. Organik Hayvansal Gıda Üretiminde Gıda Güvenliği

6. Organik Tarım Sempozyumu, İzmir, Türkiye, 15 Mayıs 2019, (Tam Metin Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

29. Effects of different drying techniques on the in vitro bioaccessibility of total polyphenols and antioxidant activity of Hayward kiwifruit

3. International Conference on Agriculture, Food, Veterinary and Pharmacy Sciences (ICAFOP 2019/Trabzon), 16 - 18 Nisan 2019, (Tam Metin Bildiri)

30. Phenolics, Antioxidant Capacity and Bioaccessibility of Kombucha Tea

257th National Meeting of the American-Chemical-Society (ACS), Florida, Amerika Birleşik Devletleri, 31 Mart - 04 Nisan 2019, cilt.257, (Özet Bildiri) identifier

31. The effects of pharmabiotics on the weight control

International Congress on Food, Nutrition, and Dietetics, Gastronomy Reseacrh, 28 - 30 Kasım 2018, (Tam Metin Bildiri)

32. Impact of fatty acids on gut microbiota and disease control

International Congress on Food, Nutrition and Dietetics, Gastronomy Research, 28 - 30 Kasım 2018, (Tam Metin Bildiri)

34. Investigation of the impact of blueberries on metabolic factors influencing health

3rd International Conference on Obesity and Chronic Diseases, Los-Angeles, Şili, 23 - 25 Temmuz 2018, (Özet Bildiri)

35. Antioxidant Activity and In vitro Bioaccessibility of Crackers Enriched with Mahaleb and Turmeric

3rd International Conference on Obesity and Chronic Diseases, California, Amerika Birleşik Devletleri, 23 - 25 Temmuz 2018, (Özet Bildiri)

36. Antimikrobiyal Aktif Ambalajlama

Uludağ Üniversitesi VII. Bilgilendirme ve AR-GE Günleri, Bursa, Türkiye, 3 - 04 Nisan 2018

37. Mikroalg Spirulina’nın Besinsel Özellikleri ve Metabolizması

Uludağ Üniversitesi VII. Bilgilendirme ve AR-GE Günleri, Bursa, Türkiye, 3 - 04 Nisan 2018

38. Süt Sektöründe Mesleki Yeterlilik ve Gereksinimlerin Belirlenmesi

Uludağ Üniversitesi VII. Bilgilendirme ve AR-GE Günleri, Bursa, Türkiye, 3 - 04 Nisan 2018

39. Gıda Takviyesi Olarak Spirulina Platensis Üretimi ve Kullanım Alanları

Uludağ Üniversitesi VII. Bilgilendirme ve ARGE Günleri, Bursa, Türkiye, 3 - 04 Nisan 2018

40. In-vitro Digestion of the Bioactive Compounds of Fermented Vegetable Juice

III International Conference on Food Chemistry and Technology, BALTİMORE, Amerika Birleşik Devletleri, 2 - 04 Kasım 2017, (Özet Bildiri)

41. Spirulina platensis as Food Supplement and its Health Benefits

III International Conference on Food Chemistry and Technology 2017, BALTİMORE, Amerika Birleşik Devletleri, 2 - 04 Kasım 2017, ss.25, (Özet Bildiri)

42. Phenolics, Antioxidant capacity and Bioaccessibility of Chicory Varieties (Cichorium spp.) Grown in Turkey

III International Conference on Food Chemistry and Technology, Baltimore, Amerika Birleşik Devletleri, 2 - 04 Kasım 2017, (Özet Bildiri)

43. Yenilenebilir Enerji Kaynaklı Resorbsiyonlu Soğutma Sistemleri

2nd International Mediterranean Science and Engineering Congress, Adana, Türkiye, 25 - 27 Ekim 2017, cilt.1, ss.520-525, (Tam Metin Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

44. Güneş Enerjisi Kaynaklı Resorbsiyonlu Soğutma Sistemleri ile Soğuk Depo Uygulamaları

International Congress of the New Approaches and Technologies for Sustainable Development, Isparta, Türkiye, 21 Eylül - 24 Ekim 2017, cilt.1, ss.182-189, (Tam Metin Bildiri)

47. Some Impacts of Bioactive Peptides on Human Health

27th International Scientific-Expert Congress of Agriculture and Food Industry, 26 - 28 Eylül 2016, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

50. Polyethylene glycol coating on fresh egg

ULUTEK Teknoloji Geliştirme Bölgesi ve Teknoloji Transfer Ofisi Bilim ve Teknoloji Haftası Etkinlikleri, Türkiye, 12 - 14 Mart 2014, (Özet Bildiri)

51. In-vitro characterization of antimicrobial activity of peg and peg-polylactide

245th National Meeting of the American-Chemical-Society (ACS), Louisiana, Amerika Birleşik Devletleri, 7 - 11 Nisan 2013, cilt.245, (Özet Bildiri) identifier

52. Yumurtaların Polietilen Glikol İle Kaplamasının Kalite ve Raf Ömrüne Etkileri

ULUTEK Teknoloji Geliştirme Bölgesi ve Teknoloji Transfer Ofisi Bilim ve Teknoloji Haftası Etkinlikleri, PROJE PAZARI VE PATENT SERGİSİ, Türkiye, 11 - 13 Mart 2013, (Özet Bildiri)

54. Fonksiyonel Mikroorganizmaların Fonksiyonel Gıdaların Kalitesi Üzerindeki Etkileri

7. Gıda Mühendisliği Kongresi, Bursa, Türkiye, 24 - 26 Kasım 2011, ss.306, (Özet Bildiri)

55. Effects of different applications on tarhana quality

6th International Congress and the 8th Croatian Congress of Cereal Technologists, FLOUR-BREAD 2011, Opatija, Hırvatistan, 12 - 14 Ekim 2011, ss.311-319, (Tam Metin Bildiri) identifier

56. Quantitative analysis of sorbic acid in cereal products using GC-MS-SIM

6th International Congress and the 8th Croatian Congress of Cereal Technologists, FLOUR-BREAD 2011, Opatija, Hırvatistan, 12 - 14 Ekim 2011, ss.65-75, (Tam Metin Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma identifier

57. Effects of water extract from Olea euopeae on the shelf life of microbiological and sensory attributes of wheat bread

6th International Congress and the 8th Croatian Congress of Cereal Technologists, FLOUR-BREAD 2011, Opatija, Hırvatistan, 12 - 14 Ekim 2011, ss.45-56, (Tam Metin Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma identifier

58. In Vitro Characterization of Antimicrobial Effect of PEG and PEG Polylactide

245th ACS National Meeting Exposition., NEW ORLEANS, Amerika Birleşik Devletleri, 7 - 11 Nisan 2013, (Özet Bildiri)

59. The use of enterocin AS-48 to inhibit Listeria monocytogenes in selected fruit and fruit juices

3rd Seminar on Risk Management by Hygienic Design and Efficient Sanitation Programs, Tallinn, Estonya, 4 - 06 Mayıs 2009, ss.130, (Tam Metin Bildiri) identifier

61. The Use of Entrocin AS-48 to Inhibit Listeria Monocytogenes in Selected Fruit and Fruit Juices

3rd Seminar arranged by SAFOODNET – FoodSafety and Hygiene Networking within NewMember States and Associated CandidateCountries, 4 - 06 Mayıs 2009, (Özet Bildiri)

62. Pneumovagina ve ürovaginalı ineklerde uterusta bulunan bakteriyel etkenler

VIII. Ulusal (Uluslararası Katılımlı) Veteriner Mikrobiyoloji Kongresi, Türkiye, 7 - 09 Ekim 2008, (Özet Bildiri)

64. In vitro Antioxidant and Antimicrobial Properties of Oregano and Thyme Extracts from Greece

2nd Int. Congress on Food and Nutrition, İstanbul, Türkiye, 24 - 26 Ekim 2007, ss.121, (Özet Bildiri)

66. Comparison of the cholesterol content and nutritional value of chicken eggs processed by different methods

1st International Functional and Nutraceutical Foods Symposium, Antalya, Türkiye, 27 - 29 Nisan 2004, (Özet Bildiri)

67. Çilek nektarında renk stabilizasyonuna enzim uygulamasının etkisi

Ulusal Kivi ve Üzümsü Meyveler Sempozyumu, Türkiye, 23 - 25 Ekim 2003, ss.295-300, (Tam Metin Bildiri)

68. Salamura zeytinlerde bozulma etkeni küfler

Türkiye 1. Zeytincilik Sempozyumu, Türkiye, 6 - 09 Haziran 2000, ss.467-472

69. Gemlik tipi zeytinlerde mikotoksin kirliliğinin araştırılması

Türkiye 1. Zeytincilik Sempozyumu, Türkiye, 6 - 09 Haziran 2000, ss.214-219, (Tam Metin Bildiri)

71. Parmak Patates Üretimi

2000'li Yıllarda Gıda Bilimi ve Teknolojisi Kongresi, Türkiye, 18 - 20 Ekim 1999, ss.109
Kitaplar 14

1. Movement and Nutrition Principles

Functional Exercise Anatomy and Physiology for Physiotherapists, Defne Kaya Kutlu, Editör, Springer, Cham, ss.537-545, 2023

2. Movement and Nutrition Principles

Functional Exercise Anatomy and Physiology for Physiotherapists, Defne Kaya Utlu, Editör, Springer, Cham, ss.537-545, 2023

3. Turşu Teknolojisi

Endüstriyel Gıda Üretim Teknikleri, Şanlıbaba P,Güçer Y, Editör, Nobel Yayın Dağıtım, Ankara, ss.657-677, 2022

4. Sofralık Zeytin Teknolojisi

Endüstriyel Gıda Üretim Teknikleri, Şanlıbaba P,Güçer Y., Editör, Nobel Yayın Dağıtım, Ankara, ss.677-699, 2022

5. Turşu Teknolojisi

Endüstriyel Gıda Üretim Teknikleri, Pınar Şanlıbaba, Yalçın Güçer, Editör, Nobel Yayın Dağıtım, ss.657-677, 2022

6. Sofralık Zeytin Teknolojisi

Endüstriyel Gıda Üretim Teknikleri, Pınar Şanlıbaba, Yalçın Güçer, Editör, Nobel Yayın Dağıtım, ss.677-699, 2022

7. Hareket ve Beslenme İlkeleri

Fizyoterapistler için Egzersiz Anatomisi ve Fizyolojisi, Defne Kaya Utlu, Editör, Hipokrat Yayıncılık, Ankara, ss.423-430, 2021

8. Hareket ve Beslenme İlkeleri

Fizyoterapistler için Egzersiz Anatomisi ve Fizyolojisi, Defne KAYA, Editör, Hipokrat Yayıncılık, Ankara, ss.423-430, 2021

9. Turşu

Fermente Gıdalar: Mikrobiyoloji, Teknolojisi ve Sağlık, E.Anlı, P.Şanlıbaba, Editör, Nobel Akademik Yayınevi, Ankara, ss.341-363, 2019

10. Zeytin

Fermente Gıdalar: Mikrobiyoloji, Teknolojisi ve Sağlık, E.Anlı, P.Şanlıbaba, Editör, Nobel Akademik Yayıncılık, Ankara, ss.381-416, 2019

11. Characterization and difference between volatiles of cultivate and wild blueberries (Vaccinium spp.) from Turkey

Flavour Science Proceedings of the XIV Weurman Research Symposium, Andrew J Taylor and Donald S Mottram, Editör, Context Products Ltd. UK., Cambridge, ss.463-466, 2015

12. Changes in Sulphur Volatiles as a result of MLF

Actes De Colloques Du 9E Symposium International D Oenologie De Bordeaux, , Editör, Oeno, Dunod, Paris, France, Paris, ss.910-916, 2012

13. Characterization of Ester Compounds of Narince, Muscat, Kalecik karasi and Papaz karasi Wines Using SPME-GC-MS

Actes De Colloques Du 9E Symposium International D Oenologie De Bordeaux, , Editör, Oeno Dunod, Paris, France, Paris, ss.1017-1023, 2012

14. (Developments in Food Science), Ed. W.L.P. Bredie and M.A. Petersen, Vol 43, 297-301, The Boulevard, Langford Lane, Kidlington, Oxford, UK

Flavour Science Recent Advances and Trends Developments in Food Science, , Editör, Elsevier Science, Oxford, ss.297-301, 2006
Metrikler

Yayın

151

Yayın (WoS)

42

Yayın (Scopus)

44

Atıf (WoS)

776

H-İndeks (WoS)

17

Atıf (Scopus)

933

H-İndeks (Scopus)

18

Atıf (Scholar)

1644

H-İndeks (Scholar)

22

Atıf (TrDizin)

9

H-İndeks (TrDizin)

2

Atıf (Sobiad)

21

H-İndeks (Sobiad)

2

Proje

26

Fikri Mülkiyet

16

Tez Danışmanlığı

18

Açık Erişim

19
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları