Makaleler
37
Tümü (37)
SCI-E, SSCI, AHCI (25)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (26)
ESCI (1)
Scopus (28)
TRDizin (14)
Diğer Yayınlar (1)
12. SCREENING OF ANTIBIOTIC RESISTANCE AND VIRULENCE GENES OF ENTEROCOCCUS SPP. STRAINS ISOLATED FROM URFA CHEESE
Tarim Bilimleri Dergisi-Journal Of Agricultural Sciences
, cilt.10, sa.3, ss.1-5, 2022 (SCI-Expanded)
30. Torulaspora delbrueckii ve Trichoderma atroviride Kullanılarak Pirinadan (Zeytin Katı Atığı) Biyoaroma Üretimi
Akademik Gıda
, cilt.12, sa.3, ss.16-25, 2014 (Hakemli Dergi)
32. Çanakkale de Satılan Keçi Peynirlerinin Hijyenik Kalitesinin Belirlenmesi
HASAD
, cilt.27, sa.318, ss.46-48, 2011 (Hakemli Dergi)
33. Gıda Kaynaklı Enterokokların Gıda ve İnsan Sağlığı Yönünden Önemi
GIDA
, cilt.36, sa.5, ss.303-310, 2011 (Hakemli Dergi)
34. Efficacy of Different Decontamination Treatments on Microbial Population of Leafy Vegetables
GIDA
, cilt.36, sa.1, ss.9-15, 2011 (Hakemli Dergi)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
82
1. Ticari Probiyotik Gıda Takviyelerindeki Laktik Asit Bakterilerinin Antibiyotik Duyarlılıklarının Fenotipik Olarak Değerlendirilmesi
Türkiye 2. Gıda Mikrobiyolojisi Kongresi, İstanbul, Türkiye, 4 - 06 Eylül 2025, (Özet Bildiri)
9. İnsan ve Gıda Mikrobiyotasında Psikobiyotikler
Mikrobiyom Terapileri Kongresi, İstanbul, Türkiye, 19 - 21 Mayıs 2023, (Özet Bildiri)
13. The Effects of A Food Industry by-product Coffee Silverskin on Kefir Microbiota
1st International Conference on Preventive Medicine, 12 - 14 Kasım 2019, (Tam Metin Bildiri)
14. Indigenous Non-Saccharomyces Yeast Diversity During Spontaneous Fermentation of ‘Karalahna’ and ‘Cabernet Sauvignon’ Grapes
35th International Specialised Symposium on Yeasts, Antalya, Türkiye, 21 - 25 Ekim 2019, ss.129, (Özet Bildiri)
15. Tek sağlık yönüyle enterokoklar: Dost mu? Düşman mı?
I. Ulusal Tek Sağlık Sempozyumu, Türkiye, 21 - 23 Kasım 2018, (Özet Bildiri)
16. Investigation of Heavy Metal Resistance in Enterococcal Strains from Raw and Processed Seafood
5th İnternational Vet-İstanbul Group Congress 8th İnternational Scientific Meeting Days of Veterinary Medicine, 23 - 27 Eylül 2018, (Özet Bildiri)
17. Antibiotic Susceptibility and Some Virulence Genes of Enterococcus faecalis and E. faecium Strains Isolated from Raw Fish Samples.
1st International Food and Medicine Congress., 24 - 27 Mayıs 2018, (Özet Bildiri)
18. Lactic acid bacteria isolated from human milk: antibacterial and probiotic charaterictics
10th Balkan Microbiology Congress, Sofya, Bulgaristan, 16 - 18 Kasım 2017, ss.353, (Özet Bildiri)
19. PREVALENCE AND ANTIBIOTIC RESISTANCE AND VIRULENCE CHARACTERISTICS OF ENTEROCOCCI IN RAW AND PROCESSED SEAFOOD PRODUCTS
10th Balkan Congress of Microbiology, Sofya, Bulgaristan, 16 - 18 Kasım 2017, ss.320, (Özet Bildiri)
20. The evaluation of knowledge level about probiotics and consumption frequency of probiotic products in adults
Annual Conference & Exhibition, Functional Foods, Nutraceuticals, Natural Health Products, and Dietary Supplements, İstanbul, Türkiye, 14 Ekim 2014 - 17 Ekim 2017, (Özet Bildiri)
21. Antimicrobial Activity Potential of Enterococcus Strains Isolated From Seafood Samples
7. Veterinary Food Hygiene Congress, 4 - 08 Ekim 2017, (Özet Bildiri)
22. EFFECTS OF PROBIOTICS AND OMEGA-3 FATTY ACIDS ON INFLAMMATORY RESPONSE IN EXPERIMENTAL COLITIS MODEL
17. INTERNATIONAL NUTRITION AND DIAGNOSTIC CONFERENCE, PRAG, Çek Cumhuriyeti, 9 - 12 Ekim 2017, (Özet Bildiri)
23. Biosynthesis of Higher Alcohols and Acetate Esters from Orange Peel Waste by Kluyveromyces marxianus.
. International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies, Kapadokya, Türkiye, 15 - 17 Mayıs 2017, ss.1102, (Özet Bildiri)
24. DNA BARCODING IN PROCESSED SEAFOOD
5th International Food RD Brokerage Event, 25 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)
25. Real Time PCR Kit for Detection of Potential Food Allergen and GMO Soy Bean in Foods
5th International Food RD Brokerage Event, 25 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)
26. Coagulase and DNAse Activity And Methicillin Resistance Characteristics of Staphylococcal Strains Isolated from Ice Cream Samples
4th International VETIstanbul Group Congress, Almaty, Kazakistan, 11 - 13 Mayıs 2017, ss.48, (Özet Bildiri)
27. EVALUATION OF MICROBIOLOGICAL QUALITY OF COMMERCIAL KEFIR SAMPLES
4th International VETIstanbul Group Congress, Almaty, Kazakistan, 11 - 13 Mayıs 2017, ss.73, (Özet Bildiri)
28. Ev Yapımı Turşulardan İzole Edilen Laktik Asit Bakterilerinin Probiyotik Kültür Potansiyellerinin Araştırılması
Türkiye 12. Gıda Kongresi, Edirne, Türkiye, 5 - 07 Ekim 2016, (Özet Bildiri)
29. Antibotic Resistance Characteristics of Enterococcus Species Isolated From Organic And Non-Organic Cheeses
27th International Scientific-Expert Congress of Agriculture and Food Industry, Bursa, Türkiye, 26 - 28 Eylül 2016, (Özet Bildiri)
30. Antimicrobial Activity Potential of Enterococcus Strains Isolated from Organic and Conventional Cheeses
Days of Veterinary Medicine 2016, Struga, Makedonya, 22 - 24 Eylül 2016, (Özet Bildiri)
31. Human Milk as a Potential Source of Probiotics: Bacteriocin Producing and Cholesterol Lowering Ability
EUROFOODCHEM XVIII Upcoming Challenges in Food Science, Madrid, İspanya, 13 - 16 Ekim 2015, (Özet Bildiri)
32. İstanbul'da Satılan Açık Dondurmaların Hijyenik Kalitesinin Değerlendirilmesi
6. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, Van, Türkiye, 7 - 11 Ekim 2015, (Özet Bildiri)
33. Relationship Between Nutrition Inflammatory Bowel Diseases and Anemia
15th International Nutrition & Diagnostics Conference, PRAG, Çek Cumhuriyeti, 5 - 08 Ekim 2015, (Özet Bildiri)
34. Tarhana is a Good Source for Hunger Challenge
The 3rd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, SARAYBOSNA, Bosna-Hersek, 1 - 04 Ekim 2015, (Özet Bildiri)
35. Investigation of Antimicrobial Activity Potential of Enterococcus Strains Isolated From Traditional Turkish Cheeses
The 3rd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, SARAYBOSNA, Bosna-Hersek, 1 - 04 Ekim 2015, (Özet Bildiri)
36. Investigation of Enterocin Encoding enta and entb Genes in Enterococci Strains Isolated From Some Traditional Turkish Cheeses
The 3rd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, SARAYBOSNA, Bosna-Hersek, 1 - 04 Ekim 2015, (Özet Bildiri)
37. Determination of The Antimicrobial Activity of Lactic Acid Bacteria Obtained from Traditionally Fermented Turkish Foods
The 3rd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, SARAYBOSNA, Bosna-Hersek, 1 - 04 Ekim 2015, (Özet Bildiri)
38. Potential Effects of Traditional Turkish Fermented Foods on Gut Microbiota
The 3rd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, SARAYBOSNA, Bosna-Hersek, 1 - 04 Ekim 2015, (Özet Bildiri)
39. Organik Pazar ve Semt Pazarlarında Satılan Peynirlerde Koagulaz Pozitif Stafilokok Varlığının Araştırılması
5. Gıda Güvenliği Kongresi, İstanbul, Türkiye, 5 Mayıs - 05 Temmuz 2015, (Özet Bildiri)
40. Organik Gıda Tüketim Alışkanlığı ve Sıklığı Üzerine Bir Araştırma
Uluslararası Katılımlı Türkiye Doğal Beslenme ve Yaşam Boyu Sağlık Zirvesi, Sakarya, Türkiye, 20 - 23 Mayıs 2015, (Özet Bildiri)
41. Ev Tipi Eriştelerin ve Bu Eriştelerin Yapıldığı Unların Mikrobiyolojik Kalitesinin Değerlendirilmesi
Uluslararası Katılımlı Türkiye Doğal Beslenme ve Yaşam Boyu Sağlık Zirvesi, Sakarya, Türkiye, 20 - 23 Mayıs 2015, (Özet Bildiri)
42. Tüketicilerin Ambalajlı Süt ve Sokak Sütüne Bakış Açılarının Değerlendirilmesi
1. İstanbul Ulusal Beslenme ve Diyetetik Kongresi, İstanbul, Türkiye, 16 - 18 Nisan 2015, (Özet Bildiri)
43. Beslenme Eğitimi Alan ve Almayan Öğrenciler Arasındaki Posa Tüketim Alışkanlıklarının Karşılaştırılması
1. İstanbul Ulusal Beslenme ve Diyetetik Kongresi, İstanbul, Türkiye, 16 - 18 Nisan 2015, (Özet Bildiri)
44. Prebiyotik Tüketiminin Değerlendirilmesi
1. İstanbul Ulusal Beslenme ve Diyetetik Kongresi, İstanbul, Türkiye, 16 - 18 Nisan 2015, (Özet Bildiri)
45. Molecular Identification of Yeasts from Traditional Turkish Cheeses for Selection of Strains Possessing Flavour Production Potential
2nd International Congress on Food Technology, Aydın, Türkiye, 5 - 07 Kasım 2014, (Özet Bildiri)
46. Investigation of slimming herbal tea consumption and reasons in overweight and obese women
Annual Conference & Exhibition, Functional Foods, Nutraceuticals, Natural Health Products, and Dietary Supplements, İstanbul, Türkiye, 14 - 17 Ekim 2014, (Özet Bildiri)
47. Production of Bioflavours by Fungal Metabolisms: The Concepts of Trichoderma atroviridae and Aspergillus sojae
5th European Yeast Flavour Workshop Conference, Montreuil, Fransa, 5 Mayıs - 05 Temmuz 2014, (Özet Bildiri)
48. Anne Sütü Kaynaklı Enterococcus faecalis izolatlarında Enterosin Genlerinin Araştırılması
22. Ulusal Biyoloji Kongresi, Eskişehir, Türkiye, 23 - 27 Haziran 2014, (Özet Bildiri)
49. Phenotypic and Genotypic Investigations of Antimicrobial Activity Potential of Enterococcus Strains Isolated from Traditional Turkish Cheeses
The 2nd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucauses, Struga-Ohrid, Makedonya, 24 - 26 Ekim 2013, (Özet Bildiri)
50. Effects of Olive Oil Phenolics on H2O2-Induced Mitochondrial and Nuclear DNA Damage in Human Lymphocytes
The 2nd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucauses, Struga-Ohrid, 24 - 26 Ekim 2013, (Özet Bildiri)
51. Determination of Hygienic Quality and Salt Content of Turkish White and Kasseri Cheeses Produced in Marmara Region
The 2nd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucauses, Struga-Ohrid, Makedonya, 24 - 26 Ekim 2013, (Özet Bildiri)
52. Investigation of Bacteriocin Encoding Genes in Enterococcus faecium and E. faecalis Isolated from Traditional Turkish Sausages
The 2nd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucauses, Struga-Ohrid, Makedonya, 24 - 26 Ekim 2013, (Özet Bildiri)
53. Optimization of Bioflavour Production from Whey bu Using Kluyveromyces marxianus A responce surface approach
4th European Yeast Flavour Workshop Conference, Freising, Almanya, 22 - 23 Temmuz 2013, (Özet Bildiri)
54. Bioflavour production from rice bran by using Kluveromyces marxianus and Debaromyces hansenii
4th European Yeast Flavour Workshop Conference, Freising, Almanya, 22 - 23 Temmuz 2013, (Özet Bildiri)
55. Bioflavour production from Agro-wastes: Tomato and red pepper pomaces
4th European yeast flavour workshop conference, Biotechnology for natural flavour production, 22 Temmuz 2103 - 23 Temmuz 2013, (Özet Bildiri)
56. Gıda Endüstrisi Atıklarından Elde Edilen Bakteriyel Selülozdan Antimikrobiyal Gıda Kaplaması ve Yeni Nesil Mikroçip-Elektrohidrodinamik Atomizasyon Yöntemi ile Akıllı Biyosensör Gıda Ambalajı Üretimi
III. Gıda Ar-Ge Proje Pazarı, İzmir, Türkiye, 21 Nisan 2015 - 23 Mayıs 2013, (Özet Bildiri)
57. The Effects of Nutritional Polyamines on Human Health
EUROFOODCHEM XVII, İstanbul, Türkiye, 7 - 10 Mayıs 2013, (Özet Bildiri)
58. Enterokokların Probiyotik Mikroorganizma Olarak Önemi
Uluslararası Katılımlı I. Ulusal Probiyotik Prebiyotik ve Fonksiyonel Gıdalar Kongresi, Antalya, Türkiye, 11 - 13 Nisan 2013, (Özet Bildiri)
59. SÜTTE ENDÜSTRİYEL İŞLEMLER SONUCU ORTAYA ÇIKAN DEĞİŞİMLER
35. Pediatri Günleri ve 14. Pediatri Hemşireliği Günleri, İstanbul, Türkiye, 9 - 12 Nisan 2013, (Özet Bildiri)
60. Anne sütü kaynaklı Enterococcus faecalis izolatlarının antibiyotik dirençlilik özelliklerinin belirlenmesi
Türkiye 11. Gıda Kongresi, Hatay, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2012, (Özet Bildiri)
61. Sucuk Kaynaklı Enterokok İzolatlarının Antimikrobiyel Aktivite Potansiyellerinin Belirlenmesi
21. Ulusal Biyoloji Kongresi, İzmir, Türkiye, 3 - 07 Eylül 2012, (Özet Bildiri)
62. Antibiotic resistance of Listeria monocytogenes isolates from raw meat and environmental samples at retail markets in Istanbul
23rd International ICFMH Symposium, FoodMicro 2012 Global Issues in Food Microbiology, İstanbul, Türkiye, 3 - 07 Eylül 2012, (Özet Bildiri)
63. Production of Natural Flavour Compounds By Rhizopus oryzae and Candida tropicalis Grown on Olive Pomace
3rd European Yeast Flavour Workshop, VEVEY, İsviçre, 20 - 22 Haziran 2012, (Özet Bildiri)
64. Bioaroma Compounds Produced from Orange Peel
3rd European Yeast Flavour Workshop, VEVEY, İsviçre, 20 - 22 Haziran 2012, (Özet Bildiri)
65. İnsan Metabolizmasında Fonksiyonel Özelliklere Sahip Biyolojik Aktif Peptitlerin Üretimi
TİM Gıda Ar-Ge Proje Pazarı, İzmir, Türkiye, 29 Mayıs 2012, (Özet Bildiri)
66. Süt Endüstrisi İçin Yerel Fonksiyonel Kültür Üretimi
TİM Gıda Ar-Ge Proje Pazarı, İzmir, Türkiye, 29 Mayıs 2012, (Özet Bildiri)
67. Determination of Enzyme Profile and Antimicrobial Activity Potential of Enterococcus faecium S1-5 Strain Isolated from Turkish Sausage
International Food Congress-Novel Approaches in Food Industry, İzmir, Türkiye, 26 - 29 Mayıs 2011, (Özet Bildiri)
68. Potential Use of Olive Pomace to Produce Bioaroma
2nd European Yeast Flavour Workshop, Delft, Hollanda, 26 - 27 Mayıs 2011, (Özet Bildiri)
69. Goat Cheese: Aroma-Active Compounds, Sensory Properties and Lactic Acid Bacteria
IDF International Symposium on Sheep, Goat and other Non-Cow Milk, Atina, Yunanistan, 16 - 18 Mayıs 2011, (Özet Bildiri)
70. Sucuk Kaynaklı Enterococcus faecalis ve Enterococcus faecium un Gıda Güvenliği Yönüyle Değerlendirilmesi
I. Et Ürünleri Sucuk Çalıştayı, Aydın, Türkiye, 2 - 03 Aralık 2010, (Tam Metin Bildiri)
71. Some Technological Characteristics of Enterococcus faecium S1-5 Strain Isolated from Turkish Sausage
EFFOST Annual Meeting, Food and Health, Dublin, İrlanda, 10 - 12 Kasım 2010, (Özet Bildiri)
72. Production and Optimization of Natural Flavour Compounds from Agricultural Waste Using Biotechnology
European Cooperation in Science and Technology (COST) Action FA0907, European Yeast Flavour Workshop, Toulouse, Fransa, 28 - 29 Ekim 2010, (Özet Bildiri)
73. Plasmid profıle and antibiotic resistance of enterococci isolated from some naturally fermented foods in Turkey
TUBİTAK-MAM 3rd International Congress on Food and Nutrition, Antalya, Türkiye, 25 Nisan - 27 Eylül 2009, (Özet Bildiri)
74. Doğal fermente sucuklarda enterokok varlığı ve önemi
II. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Van, Türkiye, 27 - 29 Mayıs 2009, (Tam Metin Bildiri)
75. The presence and importance of enterococci in naturally fermented Turkish white cheese
SAFE consortium 2nd International Congress on Food Safety 'Novel Technologies and Food Quality, Safety and Health, Girona, İspanya, 27 - 29 Nisan 2009, (Özet Bildiri)
76. Identification of lactic acid bacteria from human milk
SAFE consortium 2nd International Congress on Food Safety 'Novel Technologies and Food Quality, Safety and Health, Girona, İspanya, 27 - 29 Nisan 2009, (Özet Bildiri)
77. Çeşitli Prebiyotiklerin Bifidobacterium animalis subsp. lactis Bb-12’nin Gelişimi ve Asitlik Geliştirme Özelliği Üzerine in vitro Etkileri
Türkiye 10. Gıda Kongresi, Erzurum, Türkiye, 21 - 23 Mayıs 2008, (Tam Metin Bildiri)
78. Enterobacter sakazakii ve Gıda Endüstrisindeki Önemi
Türkiye 10. Gıda Kongresi, Erzurum, Türkiye, 21 - 23 Mayıs 2008, (Tam Metin Bildiri)
79. Çiğ Tüketilen Sebzelere Uygulanan Yüzey Dekontaminasyon Yöntemleri
Türkiye 10. Gıda Kongresi, Erzurum, Türkiye, 21 - 23 Mayıs 2008, (Tam Metin Bildiri)
80. Human Breast Milk: A Source of Probiotics
5th International Congress on Food Technology, Selanik, Yunanistan, 9 - 11 Mart 2007, (Tam Metin Bildiri)
81. Bağırsak Spiroketozisi ve Gıda Hijyeni Açısından Önemi
II. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, İstanbul, Türkiye, 18 - 20 Eylül 2006, (Tam Metin Bildiri)
82. Marul, Roka ve Maydanoz Örneklerine Uygulanan Yüzey Dekontaminasyon Yöntemlerinin Mikrobiyolojik Kalite Üzerine Etkisi
V. Uluslararası Beslenme ve Diyetetik Kongresi, Ankara, Türkiye, 12 - 15 Nisan 2006, (Özet Bildiri)
Kitaplar
2
1. HAYVAN BESLEMEDE KULLANILAN MADDELERİN İNSAN SAĞLIĞI ÜZERİNE ETKİLERİ
HELAL GIDA BAKIMINDAN HAYVANLARIN BESLENMESİ VE KESİM YÖNTEMLERİ, UĞUR SEYİT MEHMET, Editör, SONÇAĞ AKADEMİ, Ankara, ss.35-40, 2024
2. Pastırma Teknolojisi
Endüstriyel Gıda Üretim Teknikleri, Doç. Dr. Pınar Şanlıbaba,Dr. Yalçın Güçer, Editör, Nobel Yayın Dağıtım, Ankara, ss.321-329, 2022
Metrikler
Yayın (WoS)
26
Yayın (Scopus)
28
Atıf (WoS)
296
H-İndeks (WoS)
10
Atıf (Scopus)
343
H-İndeks (Scopus)
10
Atıf (Scholar)
457
H-İndeks (Scholar)
12
Atıf (TrDizin)
2
H-İndeks (TrDizin)
1
Atıf (Diğer Toplam)
3
Proje
24
Fikri Mülkiyet
3
Tez Danışmanlığı
8