Yayınlar & Eserler

Makaleler 37
Tümü (37)
SCI-E, SSCI, AHCI (25)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (26)
ESCI (1)
Scopus (28)
TRDizin (14)
Diğer Yayınlar (1)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler 82

3. ANTICANCER DRUG RELEASE FROM GRAPHENE OXIDE/BACTERIAL CELLULOSES

11th International Conference on New Trends in Chemistry, Bologna, İtalya, 25 - 27 Nisan 2025, ss.83, (Özet Bildiri) Creative Commons License

5. AN ALTERNATIVE APPROACH TO SUSTAINABLE FOOD PROCESSING: UPCYCLING OF ARTICHOKE BRACTS

7th International Congress on Agriculture, Environment and Health (ICAEH), Bursa, Türkiye, 30 Mayıs - 01 Haziran 2024, ss.151, (Özet Bildiri)

6. Sosyal Medya Okuryazarlığının Gıda Güvenliği ve Sürdürülebilirlik Üzerine Etkileri

International Food Innovation and Sustainability Congress, İstanbul, Türkiye, 16 - 18 Mayıs 2024, ss.1, (Özet Bildiri)

7. Use of Different Raw Materials in Production of Tarhana and Evaluation of Their Sensory Properties

International Food Innovation and Sustainability Congress, İstanbul, Türkiye, 16 - 18 Mayıs 2024, (Özet Bildiri)

8. Effects of Social Media Literacy on Food Safety and Sustainability

International Food Innovation and Sustainability Congress, İstanbul, Türkiye, 16 - 18 Mayıs 2024, (Özet Bildiri)

9. İnsan ve Gıda Mikrobiyotasında Psikobiyotikler

Mikrobiyom Terapileri Kongresi, İstanbul, Türkiye, 19 - 21 Mayıs 2023, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

10. GELENEKSEL FONKSİYONEL BİR İÇECEK: BOZA

5. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Bursa, Türkiye, 24 - 26 Kasım 2022, (Özet Bildiri)

11. Psikobiyotik Mikroorganizmaları İçeren Gıdaların Sağlık Üzerine Olası Etkileri

12. Gıda Mühendisliği Öğrenci Kongresi, Bursa, Türkiye, 21 - 22 Mart 2022, (Tam Metin Bildiri)

15. Tek sağlık yönüyle enterokoklar: Dost mu? Düşman mı?

I. Ulusal Tek Sağlık Sempozyumu, Türkiye, 21 - 23 Kasım 2018, (Özet Bildiri)

16. Investigation of Heavy Metal Resistance in Enterococcal Strains from Raw and Processed Seafood

5th İnternational Vet-İstanbul Group Congress 8th İnternational Scientific Meeting Days of Veterinary Medicine, 23 - 27 Eylül 2018, (Özet Bildiri)

18. Lactic acid bacteria isolated from human milk: antibacterial and probiotic charaterictics

10th Balkan Microbiology Congress, Sofya, Bulgaristan, 16 - 18 Kasım 2017, ss.353, (Özet Bildiri)

20. The evaluation of knowledge level about probiotics and consumption frequency of probiotic products in adults

Annual Conference & Exhibition, Functional Foods, Nutraceuticals, Natural Health Products, and Dietary Supplements, İstanbul, Türkiye, 14 Ekim 2014 - 17 Ekim 2017, (Özet Bildiri)

22. EFFECTS OF PROBIOTICS AND OMEGA-3 FATTY ACIDS ON INFLAMMATORY RESPONSE IN EXPERIMENTAL COLITIS MODEL

17. INTERNATIONAL NUTRITION AND DIAGNOSTIC CONFERENCE, PRAG, Çek Cumhuriyeti, 9 - 12 Ekim 2017, (Özet Bildiri)

23. Biosynthesis of Higher Alcohols and Acetate Esters from Orange Peel Waste by Kluyveromyces marxianus.

. International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies, Kapadokya, Türkiye, 15 - 17 Mayıs 2017, ss.1102, (Özet Bildiri)

24. DNA BARCODING IN PROCESSED SEAFOOD

5th International Food RD Brokerage Event, 25 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)

26. Coagulase and DNAse Activity And Methicillin Resistance Characteristics of Staphylococcal Strains Isolated from Ice Cream Samples

4th International VETIstanbul Group Congress, Almaty, Kazakistan, 11 - 13 Mayıs 2017, ss.48, (Özet Bildiri)

27. EVALUATION OF MICROBIOLOGICAL QUALITY OF COMMERCIAL KEFIR SAMPLES

4th International VETIstanbul Group Congress, Almaty, Kazakistan, 11 - 13 Mayıs 2017, ss.73, (Özet Bildiri)

29. Antibotic Resistance Characteristics of Enterococcus Species Isolated From Organic And Non-Organic Cheeses

27th International Scientific-Expert Congress of Agriculture and Food Industry, Bursa, Türkiye, 26 - 28 Eylül 2016, (Özet Bildiri)

30. Antimicrobial Activity Potential of Enterococcus Strains Isolated from Organic and Conventional Cheeses

Days of Veterinary Medicine 2016, Struga, Makedonya, 22 - 24 Eylül 2016, (Özet Bildiri)

31. Human Milk as a Potential Source of Probiotics: Bacteriocin Producing and Cholesterol Lowering Ability

EUROFOODCHEM XVIII Upcoming Challenges in Food Science, Madrid, İspanya, 13 - 16 Ekim 2015, (Özet Bildiri)

32. İstanbul'da Satılan Açık Dondurmaların Hijyenik Kalitesinin Değerlendirilmesi

6. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, Van, Türkiye, 7 - 11 Ekim 2015, (Özet Bildiri)

33. Relationship Between Nutrition Inflammatory Bowel Diseases and Anemia

15th International Nutrition & Diagnostics Conference, PRAG, Çek Cumhuriyeti, 5 - 08 Ekim 2015, (Özet Bildiri)

34. Tarhana is a Good Source for Hunger Challenge

The 3rd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, SARAYBOSNA, Bosna-Hersek, 1 - 04 Ekim 2015, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

35. Investigation of Antimicrobial Activity Potential of Enterococcus Strains Isolated From Traditional Turkish Cheeses

The 3rd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, SARAYBOSNA, Bosna-Hersek, 1 - 04 Ekim 2015, (Özet Bildiri)

36. Investigation of Enterocin Encoding enta and entb Genes in Enterococci Strains Isolated From Some Traditional Turkish Cheeses

The 3rd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, SARAYBOSNA, Bosna-Hersek, 1 - 04 Ekim 2015, (Özet Bildiri)

37. Determination of The Antimicrobial Activity of Lactic Acid Bacteria Obtained from Traditionally Fermented Turkish Foods

The 3rd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, SARAYBOSNA, Bosna-Hersek, 1 - 04 Ekim 2015, (Özet Bildiri)

38. Potential Effects of Traditional Turkish Fermented Foods on Gut Microbiota

The 3rd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, SARAYBOSNA, Bosna-Hersek, 1 - 04 Ekim 2015, (Özet Bildiri)

40. Organik Gıda Tüketim Alışkanlığı ve Sıklığı Üzerine Bir Araştırma

Uluslararası Katılımlı Türkiye Doğal Beslenme ve Yaşam Boyu Sağlık Zirvesi, Sakarya, Türkiye, 20 - 23 Mayıs 2015, (Özet Bildiri)

41. Ev Tipi Eriştelerin ve Bu Eriştelerin Yapıldığı Unların Mikrobiyolojik Kalitesinin Değerlendirilmesi

Uluslararası Katılımlı Türkiye Doğal Beslenme ve Yaşam Boyu Sağlık Zirvesi, Sakarya, Türkiye, 20 - 23 Mayıs 2015, (Özet Bildiri)

42. Tüketicilerin Ambalajlı Süt ve Sokak Sütüne Bakış Açılarının Değerlendirilmesi

1. İstanbul Ulusal Beslenme ve Diyetetik Kongresi, İstanbul, Türkiye, 16 - 18 Nisan 2015, (Özet Bildiri)

44. Prebiyotik Tüketiminin Değerlendirilmesi

1. İstanbul Ulusal Beslenme ve Diyetetik Kongresi, İstanbul, Türkiye, 16 - 18 Nisan 2015, (Özet Bildiri)

46. Investigation of slimming herbal tea consumption and reasons in overweight and obese women

Annual Conference & Exhibition, Functional Foods, Nutraceuticals, Natural Health Products, and Dietary Supplements, İstanbul, Türkiye, 14 - 17 Ekim 2014, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

49. Phenotypic and Genotypic Investigations of Antimicrobial Activity Potential of Enterococcus Strains Isolated from Traditional Turkish Cheeses

The 2nd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucauses, Struga-Ohrid, Makedonya, 24 - 26 Ekim 2013, (Özet Bildiri)

50. Effects of Olive Oil Phenolics on H2O2-Induced Mitochondrial and Nuclear DNA Damage in Human Lymphocytes

The 2nd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucauses, Struga-Ohrid, 24 - 26 Ekim 2013, (Özet Bildiri)

51. Determination of Hygienic Quality and Salt Content of Turkish White and Kasseri Cheeses Produced in Marmara Region

The 2nd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucauses, Struga-Ohrid, Makedonya, 24 - 26 Ekim 2013, (Özet Bildiri)

52. Investigation of Bacteriocin Encoding Genes in Enterococcus faecium and E. faecalis Isolated from Traditional Turkish Sausages

The 2nd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucauses, Struga-Ohrid, Makedonya, 24 - 26 Ekim 2013, (Özet Bildiri)

55. Bioflavour production from Agro-wastes: Tomato and red pepper pomaces

4th European yeast flavour workshop conference, Biotechnology for natural flavour production, 22 Temmuz 2103 - 23 Temmuz 2013, (Özet Bildiri)

57. The Effects of Nutritional Polyamines on Human Health

EUROFOODCHEM XVII, İstanbul, Türkiye, 7 - 10 Mayıs 2013, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

58. Enterokokların Probiyotik Mikroorganizma Olarak Önemi

Uluslararası Katılımlı I. Ulusal Probiyotik Prebiyotik ve Fonksiyonel Gıdalar Kongresi, Antalya, Türkiye, 11 - 13 Nisan 2013, (Özet Bildiri)

59. SÜTTE ENDÜSTRİYEL İŞLEMLER SONUCU ORTAYA ÇIKAN DEĞİŞİMLER

35. Pediatri Günleri ve 14. Pediatri Hemşireliği Günleri, İstanbul, Türkiye, 9 - 12 Nisan 2013, (Özet Bildiri)

61. Sucuk Kaynaklı Enterokok İzolatlarının Antimikrobiyel Aktivite Potansiyellerinin Belirlenmesi

21. Ulusal Biyoloji Kongresi, İzmir, Türkiye, 3 - 07 Eylül 2012, (Özet Bildiri)

62. Antibiotic resistance of Listeria monocytogenes isolates from raw meat and environmental samples at retail markets in Istanbul

23rd International ICFMH Symposium, FoodMicro 2012 Global Issues in Food Microbiology, İstanbul, Türkiye, 3 - 07 Eylül 2012, (Özet Bildiri)

64. Bioaroma Compounds Produced from Orange Peel

3rd European Yeast Flavour Workshop, VEVEY, İsviçre, 20 - 22 Haziran 2012, (Özet Bildiri)

66. Süt Endüstrisi İçin Yerel Fonksiyonel Kültür Üretimi

TİM Gıda Ar-Ge Proje Pazarı, İzmir, Türkiye, 29 Mayıs 2012, (Özet Bildiri)

67. Determination of Enzyme Profile and Antimicrobial Activity Potential of Enterococcus faecium S1-5 Strain Isolated from Turkish Sausage

International Food Congress-Novel Approaches in Food Industry, İzmir, Türkiye, 26 - 29 Mayıs 2011, (Özet Bildiri)

68. Potential Use of Olive Pomace to Produce Bioaroma

2nd European Yeast Flavour Workshop, Delft, Hollanda, 26 - 27 Mayıs 2011, (Özet Bildiri)

69. Goat Cheese: Aroma-Active Compounds, Sensory Properties and Lactic Acid Bacteria

IDF International Symposium on Sheep, Goat and other Non-Cow Milk, Atina, Yunanistan, 16 - 18 Mayıs 2011, (Özet Bildiri)

70. Sucuk Kaynaklı Enterococcus faecalis ve Enterococcus faecium un Gıda Güvenliği Yönüyle Değerlendirilmesi

I. Et Ürünleri Sucuk Çalıştayı, Aydın, Türkiye, 2 - 03 Aralık 2010, (Tam Metin Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

72. Production and Optimization of Natural Flavour Compounds from Agricultural Waste Using Biotechnology

European Cooperation in Science and Technology (COST) Action FA0907, European Yeast Flavour Workshop, Toulouse, Fransa, 28 - 29 Ekim 2010, (Özet Bildiri)

73. Plasmid profıle and antibiotic resistance of enterococci isolated from some naturally fermented foods in Turkey

TUBİTAK-MAM 3rd International Congress on Food and Nutrition, Antalya, Türkiye, 25 Nisan - 27 Eylül 2009, (Özet Bildiri)

74. Doğal fermente sucuklarda enterokok varlığı ve önemi

II. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Van, Türkiye, 27 - 29 Mayıs 2009, (Tam Metin Bildiri)

75. The presence and importance of enterococci in naturally fermented Turkish white cheese

SAFE consortium 2nd International Congress on Food Safety 'Novel Technologies and Food Quality, Safety and Health, Girona, İspanya, 27 - 29 Nisan 2009, (Özet Bildiri)

76. Identification of lactic acid bacteria from human milk

SAFE consortium 2nd International Congress on Food Safety 'Novel Technologies and Food Quality, Safety and Health, Girona, İspanya, 27 - 29 Nisan 2009, (Özet Bildiri)

78. Enterobacter sakazakii ve Gıda Endüstrisindeki Önemi

Türkiye 10. Gıda Kongresi, Erzurum, Türkiye, 21 - 23 Mayıs 2008, (Tam Metin Bildiri)

79. Çiğ Tüketilen Sebzelere Uygulanan Yüzey Dekontaminasyon Yöntemleri

Türkiye 10. Gıda Kongresi, Erzurum, Türkiye, 21 - 23 Mayıs 2008, (Tam Metin Bildiri)

80. Human Breast Milk: A Source of Probiotics

5th International Congress on Food Technology, Selanik, Yunanistan, 9 - 11 Mart 2007, (Tam Metin Bildiri)

81. Bağırsak Spiroketozisi ve Gıda Hijyeni Açısından Önemi

II. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, İstanbul, Türkiye, 18 - 20 Eylül 2006, (Tam Metin Bildiri)
Kitaplar 2

1. HAYVAN BESLEMEDE KULLANILAN MADDELERİN İNSAN SAĞLIĞI ÜZERİNE ETKİLERİ

HELAL GIDA BAKIMINDAN HAYVANLARIN BESLENMESİ VE KESİM YÖNTEMLERİ, UĞUR SEYİT MEHMET, Editör, SONÇAĞ AKADEMİ, Ankara, ss.35-40, 2024

2. Pastırma Teknolojisi

Endüstriyel Gıda Üretim Teknikleri, Doç. Dr. Pınar Şanlıbaba,Dr. Yalçın Güçer, Editör, Nobel Yayın Dağıtım, Ankara, ss.321-329, 2022
Metrikler

Yayın

121

Yayın (WoS)

26

Yayın (Scopus)

28

Atıf (WoS)

296

H-İndeks (WoS)

10

Atıf (Scopus)

343

H-İndeks (Scopus)

10

Atıf (Scholar)

457

H-İndeks (Scholar)

12

Atıf (TrDizin)

2

H-İndeks (TrDizin)

1

Atıf (Diğer Toplam)

3

Proje

24

Fikri Mülkiyet

3

Tez Danışmanlığı

8

Açık Erişim

7
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları