Desteklenen Projeler
-
2024 - Devam Ediyor Arı Ekmeğinden Probiyotik Laktik Asit Bakterilerin İzolasyonu Karakterizasyonu ve Fermente Bal İçeceği Üretiminde Kullanım Potansiyelinin Belirlenmesi
-
2023 - Devam Ediyor Soğuk Plazma Uygulamasının Mısırda Zearalonon Giderimi ve Biyoerişilebilirliği ile A ve E Vitamin İçerikleri Üzerine Etkisi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
ŞAHAN Y. (Yürütücü), ÖZMEN TOĞAY S., AYDIN Ö. Ş., TURAN N., MANARGA BİRLİK P.
-
2023 - Devam Ediyor Farklı Ekşi Maya Starterleri İle Karakılçık ve Mor Patates Unlarından Üretilen Tarhanaların Fonksiyonel Karakterizasyonu
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
ÖZMEN TOĞAY S. (Yürütücü), ŞAHAN Y., DOĞAN H., KARAGÜL YÜCEER Y., GÜLKUN G., ROSS P., et al.
-
2024 - 2026 Farklı Ham Maddeler Kullanılarak Üretilen Bozalarda GABA (Gamma Amino Bütirik Asit) Üreticisi Potansiyel Psikobiyotik Suşların Araştırılması
TÜBİTAK - AB COST Projesi
Özmen Toğay S. (Yürütücü), Düven G., Yiğit Çınar A., Bağcı U., Ay M., Yüceer Y., et al.
-
2022 - 2025 Farklı Hammaddeler Kullanılarak Üretilen Tarhanaların ve Mikrobiyotasındaki Laktik Asit Bakteri İzolatlarının Gıda Endüstrisi ve İnsan Sağlığı Açısından Fonksiyonel Özelliklerinin Araştırılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
Özmen Toğay S. (Yürütücü), Şahan Y., Düven G., Stanton C., Ross P., Koç F., et al.
-
2023 - 2024 Bursa Bölgesinde Yetiştirilen Bayrampaşa Enginar Çeşidi Atıklarının Karakterizasyonu ve Gıda Sanayiinde Kullanım Olanaklarının Değerlendirilmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
ŞAHAN Y. (Yürütücü), CANSEV A., ÖZMEN TOĞAY S., YİĞİT ÇINAR A., ÇELİK G.
-
2021 - 2024 Eksi hamurlardan izole edilen FODMAPs azaltıcı laktobasil susları kullanılarak fonksiyonel ekmek üretimi
-
2021 - 2024 “Developing innovative plant-based added-value food products through the promotion of local Mediterranean nut and legume crops (LOCALNUTLEG)”
-
2022 - 2023 Bursa bölgesinden toplanan ekşi hamurlardan izole edilen mikroorganizmaların fonksiyonel karakterizasyonu
-
2020 - 2021 Zeytin Yaprağı Ekstraktının Sucuk Üretiminde Kullanım Olanaklarının Araştırılması
-
2020 - 2021 Ticari Kefir Kültürlerinin In-vitro Biyocanlılıklarının Raf ömrü Süresince Değerlendirilmesi, HDP(SAĞBF)-2020/17
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
Güldaş M. (Yürütücü), Değirmecioğlu N., Özmen Toğay S., Yıldız E., Gülkun G.
-
2019 - 2021 Fonksiyonel Bir İçecek: Kahve Çekirdeği Zarı ile Zenginleştirilmiş Kefir
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
Güldaş M. (Yürütücü), Şahan Y., Özmen Toğay S., Değirmencioğlu N., Gürbüz O., Yıldız E.
-
2017 - 2020 Nano/Mikroemülsiyonla Stabilize Edilmiş Esansiyel Yağların Aromatik, Antioksidan ve Antimikrobiyal Özelliklerinin Belirlenmesi: Portakal Suyu Uygulaması
-
2016 - 2018 Çiğ ve İşlenmiş Su Ürünlerinden İzole Edilen Enterokokların Gıda Güvenliği ve Bakteriyosin Üretim Potansiyeli Yönüyle Değerlendirilmesi
TÜBİTAK Projesi
Özmen Toğay S. (Yürütücü), Çardak M., Ay M., Bağcı U., Yıldırım Z., Erol Tınaztepe Ö.
-
2015 - 2017 Deneysel kolit modelinde probiyotik ve omega-3 yağ asitlerinin inflamatuar yanıta etkileri
-
2015 - 2016 Ev yapımı turşulardan izole edilen laktik asit bakterilerinin probiyotik kültür potansiyellerinin araştırılması
-
2014 - 2016 Spontan ve saf maya fermentasyonunun Karalahna ve Cabernet Sauvignon üzümlerinden elde edilen şarabın uçucu bileşik fenolik madde ve antosiyaninleri üzerine etkisi ve spontan fermentasyonda rol alan mayaların tanımlanması
-
2011 - 2014 Mikroorganizmalar Kullanılarak Doğal Aroma Maddelerinin Tarımsal Atıklardan Üretimi ve Optimizasyonu
-
2011 - 2013 Gıda Kaynaklı Enterococcus faecium ve Enterococcus faecalis İzolatlarının Patojenite Potansiyellerinin ve Bakteriyosin Oluşturma Özelliklerinin Araştırılması
-
2010 - 2011 Enterococcus faecium S1 5 İzolatının Gıda Teknolojisi Açısından Önemli Bazı Özelliklerinin Araştırılması
-
2008 - 2009 Gıdalardan İzole Edilen Enterococcus faecalis ve E faecium un Plazmid Profili Virulens Genleri ve Antibiyotik Dirençliliğinin Belirlenmesi
TÜBİTAK Projesi
-
2007 - 2008 Doğal Fermente Gıdalardan Enterokokların İzolasyonu ve Tanımlanması
-
2001 - 2002 Çanakkale İlindeki Mezbahaların Kritik Kontrol Noktalarından Alınan Numunelerde Koliform Escherichia coli ve Escherichia coli 0157 H7 nin Varlığı Üzerine Araştırmalar