Yayınlar & Eserler

Makaleler 51
Tümü (51)
SCI-E, SSCI, AHCI (25)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (26)
ESCI (1)
Scopus (28)
TRDizin (14)
Diğer Yayınlar (9)

43. Gıda Kaynaklı Virüsler

Akademik Gıda , cilt.1, sa.6, ss.13-16, 2003 (Hakemli Dergi)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler 72

1. Electrochemical Detection of Foodborne Escherichia coli with Pencil-Drawn Paper-Based Biosensors

7th International Symposium on Advances in Pharmaceutical Analysis (APA 2025) , Ankara, Türkiye, 24 - 27 Ağustos 2025, ss.68, (Özet Bildiri)

2. Electrochemical Detection of E. coli with Paper Based Electrode

International Food Innovation and Sustainability Congress (IFIS2024), İstanbul, Türkiye, 16 - 18 Mayıs 2024, ss.129, (Özet Bildiri)

3. DEVELOPMENT A VEGAN SNACK BAR

V. International Agricultural, Biological & Life Science Conference, Edirne, Türkiye, 18 - 20 Eylül 2023, ss.508, (Özet Bildiri)

4. DEVELOPMENT A SUGAR FREE VEGAN CHOCOLATE

V. International Agricultural, Biological & Life Science Conference, Edirne, Türkiye, 18 - 20 Eylül 2023, ss.509, (Özet Bildiri)

6. Paper-Based Electrodes for Electrochemical Detection

5th International Congress on Biosensors, Çanakkale, Türkiye, 21 - 23 Eylül 2022, ss.123, (Özet Bildiri)

7. Gıda Mikrobiyolojisi İçin Önemli Olan Mikroorganizmaların Taksonomide Sınıflandırılması

12. Gıda Mühendisliği Öğrenci Kongresi, Bursa, Türkiye, 21 - 22 Mart 2022, ss.254-260, (Tam Metin Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

8. FONKSİYONEL GIDALAR KAVRAMININ KULLANIMI VE SAĞLIK BEYANLARI

Türkiye 13. Gıda Kongresi, Çanakkale, Türkiye, 21 - 23 Ekim 2020, ss.251, (Özet Bildiri)

9. SÜRDÜRÜLEBİLİR TARIMIN SAĞLANMASINDA YENİ GIDA TEKNOLOJİLERİNİN UYGULANMASI

Türkiye 13. Gıda Kongresi, Çanakkale, Türkiye, 21 - 23 Ekim 2020, ss.18, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

10. GIDADA BİLGİ KİRLİLİĞİ VE MEDYANIN ROLÜ (INFORMATION POLLUTION IN FOOD AND ROLE OF THE MEDIA)

2. ULUSLARARASI TARIM VE GIDA ETİĞİ KONGRESİ, İzmir, Türkiye, 24 - 25 Ekim 2019, ss.154-156, (Özet Bildiri)

11. Usage of Biosensors in Food Microbiology

ULUSLARARASI GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK KONGRESİ, Gaziantep, Türkiye, 19 - 22 Eylül 2019, (Özet Bildiri)

13. ANTIMICROBIAL ACTIVITIES OF SOME DISINFECTANTS USED IN THE FOOD INDUSTRY

5th International Conference on Engineering and Natural Sciences (ICENS), PRAG, Çek Cumhuriyeti, 12 - 16 Haziran 2019, ss.142, (Tam Metin Bildiri)

14. MICROBIOLOGICAL SURVEYING OF SOME PROBIOTIC PRODUCTS ON THE MARKETS IN TURKEY

5th International Conference on Engineering and Natural Sciences (ICENS), PRAG, Çek Cumhuriyeti, 12 - 16 Haziran 2019, (Tam Metin Bildiri)

17. Used Some New Techniques on Analysis of Food of Animal Origin

2.International Congress on Food of Animal Origin, 8 - 11 Kasım 2018, (Özet Bildiri)

18. The Antimicrobial Properties and Effect Mechanisms of Some Plants

3.Uluslararası Gıda Teknolojisi Kongresi, 10 - 12 Ekim 2018, (Özet Bildiri)

19. Protein İçeriği Yüksek Bir Gıda: Kuark

6. Gıda Güvenliği Kongresi, Türkiye, 3 - 04 Mayıs 2018, (Özet Bildiri)

20. Mikroorganizmalarda enkapsülasyon uygulamaları, avantajları ve karşılaşılan sorunlar

6. Ulusal Moleküler Biyoloji ve Biyoteknoloji Kongresi, Adana, Türkiye, 5 - 07 Ekim 2017, (Özet Bildiri)

21. Bazı tıbbi bitkilerin fitokimyasal bileşenleri ve farmakolojik özellikleri

6. Ulusal Moleküler Biyoloji ve Biyoteknoloji Kongresi, Türkiye, 5 - 07 Ekim 2017, (Özet Bildiri)

22. Screening of antagonistic/synergistic effect between lactic acid bacteria (LAB) and yeast strains isolated from Kefir

ICFSHN 2017: 19th International Conference on Food Science and Human Nutrition, Lizbon, Portekiz, 16 - 17 Nisan 2017, (Tam Metin Bildiri)

23. Comparison of methods for the detection of biofilm formation in yeast and lactic acid bacteria species isolated from dairy products

ICEAFS 2017: 19th International Conference on Environment, Agriculture and Food Sciences, Lizbon, Portekiz, 16 - 17 Nisan 2017, (Tam Metin Bildiri)

24. Helicobacter pylori Inhibition by Natural Antimicrobial Compounds

4th North and East European Congress on Food (NEEFood), 01 Ocak 2017, (Özet Bildiri)

25. Natural food colorants and health promoting effects

International Agriculture Congress, 01 Ocak 2017, (Özet Bildiri)

27. Honey Related Microorganisms and Antimicrobial Compounds

International Congress on Food of Animal Origin, Kıbrıs (Kktc), 10 - 13 Kasım 2016, (Özet Bildiri)

30. Biogenic Amine Degradation by Lactic Acid Bacteria during Wine Processing

27th International Scientific-Expert Congress of Agriculture and Food Industry, Bursa, Türkiye, 26 - 28 Eylül 2016, (Özet Bildiri)

31. Resistance of Microbial Biofilms to Disinfectants and Its Importance in Food Industry

27th International Scientific-Expert Congress of Agriculture and Food Industry, Bursa, Türkiye, 26 - 28 Eylül 2016, (Özet Bildiri)

32. Production of biocolours by microorganisms and their importance in food industry

European Biotechnology Congress, 5 - 07 Mayıs 2016, cilt.231, (Özet Bildiri)

34. Production of bicolours by microorganisms and their importance in food industry

European Biotechnology Conference, Letonya, 5 - 07 Mayıs 2016, cilt.231, (Özet Bildiri) identifier

41. Gıda Konveyörlerinde Mikrobiyel Sorunlar ve Çözüm Önerileri

8. Gıda Mühendisliği Kongresi, Türkiye, 7 - 09 Kasım 2013

43. The Antimicrobial Effect of Locust Bean Extract which is a Traditional Food

The 2nd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, 24 - 26 Ekim 2013

44. Preservation of Traditional Sweeties by Hurdle Technology

The 2nd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, 24 - 26 Ekim 2013

45. Soğuk Zincirin Gıda Güvenliğindeki Yeri ve Önemi

4. Gıda Güvenliği Kongresi, Türkiye, 14 - 15 Mayıs 2013

50. Bisfenol A içerikli gıda ambalajlarına güncel yaklaşım

Türkiye 11. Gıda Kongresi, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2012, ss.39, (Tam Metin Bildiri)

51. Gemlik çeşidi olarak satışa sunulan sofralık zeytinlerin bazı özellikleri

III. Ulusal Zeytin Öğrenci Kongresi, Aydın, Türkiye, 16 - 18 Mayıs 2012, (Tam Metin Bildiri)

52. Nutrigenetik

3. Gıda Güvenliği Kongresi, Türkiye, 3 - 04 Mayıs 2012

57. Laktik Asit Bakterilerinin Küf gelişimi Üzerine Etkileri

7. Gıda Mühendisliği Kongresi, Türkiye, 24 - 26 Kasım 2011

58. Research on The New Production Methods of Black Table Olives

III Jornadas Internacionales De La Aceituna de Mesa, 10 - 11 Mart 2010

59. Table olives processing technologies in Turkey

3. Jornadas Internacionales de la Aceituna de Mesa, 10 - 11 Mart 2010, ss.31, (Tam Metin Bildiri)

60. Salamura siyah zeytin fermentasyonundaki mikroflora ve starter kullanımı

6. Gıda Mühendisliği Kongresi, Türkiye, 6 - 08 Kasım 2009, ss.593-597, (Tam Metin Bildiri)

61. Antifungal activity of chestnut shell extracts

Acta Horticulturae, 13 - 16 Ekim 2009, ss.459-465, (Tam Metin Bildiri)

62. Süt ve ürünlerinin kolon kanseri üzerine etkileri

Pamukkale Süt ve Süt Ürünleri Sempozyumu, Türkiye, 21 - 23 Mayıs 2009, ss.53, (Tam Metin Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

63. Bazı Uçucu Yağların Antifungal Özellikleri

Türkiye 9. Gıda Kongresi, Türkiye, 24 - 26 Mayıs 2006, (Özet Bildiri)

65. Güvenli Gıda Üretimi ve Mikrobiyel Risk Değerlendirmesi

Türkiye 9. Gıda Kongresi, Türkiye, 24 - 26 Mayıs 2006, (Tam Metin Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

67. Inhibition Effect of Olive Leaf upon Some Yeasts

1st International Congress on Functional Foods Nutraceuticals, 27 - 29 Nisan 2004, (Özet Bildiri)

68. Antimicrobials in Olive and Olive Leaf

2nd International Altınoluk “Antandros” Olive Business Symposium, 17 - 19 Ekim 2001, (Tam Metin Bildiri)

69. Salamura zeytinlerde bozulma etkeni küfler

Türkiye 1. Zeytincilik Sempozyumu, Türkiye, 6 - 09 Haziran 2000, ss.467-472

70. Yeşil zeytin üretiminde farklı çeşit ve uygulamaların ürün kalitesine etkisi

Türkiye 1. Zeytincilik Yetiştiriciliği Sempozyumu, Türkiye, 6 - 09 Haziran 2000, ss.220-226, (Tam Metin Bildiri)

71. Gemlik tipi zeytinlerde mikotoksin kirliliğinin araştırılması

Türkiye 1. Zeytincilik Sempozyumu, Türkiye, 6 - 09 Haziran 2000, ss.214-219, (Tam Metin Bildiri)
Kitaplar 13

1. Bursa'da Sofralık Zeytin

Bursa Zeytini, İsmail TIKIR,Uğur Ozan ÖZEN, Editör, TEMSA YAYINEVİ, Bursa, ss.58-68, 2025

2. The Role of Phenolic Compounds as Potential Antimicrobial Agents

Futuristic Trends in Agriculture Engineering & Food Sciences., Dr. Pulak Kumar Patra,Dr. Seval Sevgi Kirdar,Tamal Das,Priya Yawale, Editör, Iterative International Publishers (IIP), , Karnataka, ss.503-516, 2024

5. FERMENTASYONDAN SORUMLU MİKROORGANİZMALAR ÜZERİNE YENİLİKÇİ TEKNOLOJİLERİN ETKİSİ

GIDA MÜHENDİSLİĞİ ALANINDA YENİ YAKLAŞIMLAR, Hayıt Fatma, Gül Hülya, Editör, IKSAD Publishing House, Ankara, ss.33-66, 2022

6. GIDA ENDÜSTRİSİNDE BİYOSENSÖR TEKNOLOJİSİNİN KULLANIMI

GIDA MÜHENDİSLİĞİ ALANINDA YENİ YAKLAŞIMLAR, Hayıt Fatma, Gül Hülya, Editör, IKSAD Publishing House, Ankara, ss.223-255, 2022

9. Beneficial biofilm applications in food and agricultural industry

Health and Safety Aspectof Food Processing Technologies, Abdul Malik, Zerrin Erginkaya, Hüseyin Erten, Editör, Springer, ss.445-469, 2019

10. Beneficial Biofilm Applications in Food and Agricultural Industry

Health and Safety Aspects of Food Processing Technologies, Abdül Malik, Zerrin Erginkaya, Hüseyin Erten, Editör, Springer, ss.445-469, 2019

11. Production of Extracellular Polymeric Substances (EPS) from Lactic Acid Bacteria (LAB): Their Antimicrobial Effect and Potential Application in Food Industry

Bioprocessing Technology in Food and Health, Deepak Kumar Verma, Ami R. Patel, Prem Prakash Srivastav, Editör, Apple Academic Press, ss.173-202, 2018

12. Biofilms and Their Advantages/Disadvantages in Food Industry

Antimicrobial research: Novel bioknowledge and educational programs, A. Mendez-Vilas, Editör, Formatex, Bdajoz, ss.308-314, 2017

13. Anti-quorum sensing activity of plants

Antimicrobial research: Novel bioknowledge and educational programs, A. Mendez-Vilas, Editör, Formatex, Badajoz, ss.529-535, 2017
Metrikler

Yayın

137

Yayın (WoS)

28

Yayın (Scopus)

28

Atıf (WoS)

425

H-İndeks (WoS)

13

Atıf (Scopus)

513

H-İndeks (Scopus)

13

Atıf (Scholar)

757

H-İndeks (Scholar)

12

Atıf (TrDizin)

3

H-İndeks (TrDizin)

1

Atıf (Diğer Toplam)

10

Proje

13

Tez Danışmanlığı

19

Açık Erişim

18
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları