Makaleler
51
Tümü (51)
SCI-E, SSCI, AHCI (25)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (26)
ESCI (1)
Scopus (28)
TRDizin (14)
Diğer Yayınlar (9)
2. Antimicrobial Activity of Some Medicinal Plants from the Apiaceae Family
Bursa Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi (Online)
, cilt.38, sa.2, ss.437-447, 2024 (Hakemli Dergi)
7. A Survey About Plain and Apricot Probiotic Drinks in Shelf Life Process by Different Microbiological Parameters
Journal of Biological & Environmental Sciences (JBES)
, cilt.16, sa.46, ss.27-34, 2022 (Hakemli Dergi)
9. Development of purple basil (Ocimum basilicum L.) sherbet fortified with propolis extract using response surface methodology
JOURNAL OF FOOD MEASUREMENT AND CHARACTERIZATION
, cilt.15, sa.6, ss.4972-4991, 2021 (SCI-Expanded, Scopus)
11. INVESTIGATION OF PRODUCTION AND CHARACTERISTICS OF HOMEMADE YOGURT BY USING A COMMERCIAL PROBIOTIC CULTURE
GIDA
, cilt.45, sa.4, ss.814-824, 2020 (Hakemli Dergi)
19. Reyhan Irkin,Mihriban Korukluoglu, Hakan Tavsanli
Türk Hijyen ve Deneysel Biyoloji Dergisi
, cilt.64, sa.1, ss.26-30, 2017 (Scopus)
21. Resistance of Microbial Biofilms to Disinfectants and Its Importance in Food Industry
Journal of Agricultural Faculty of Uludag University
, cilt.30, ss.518-524, 2016 (Hakemli Dergi)
22. Biogenic Amine Degradation by Lactic Acid Bacteria during Wine Processing
Journal of Agricultural Faculty of Uludag University
, cilt.30, ss.487-492, 2016 (Hakemli Dergi)
24. Mikroorganizmalar Arasında Çoğunluk Algılanması Quorum Sensing
Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi
, sa.2, ss.83-92, 2014 (Hakemli Dergi)
40. Fonksiyonel Bir Gıda: Ceviz
Bahçe
, 2005 (Hakemsiz Dergi)
42. Fonksiyonel Bir Gıda:CEVİZ
BAHÇE
, cilt.34, sa.1, ss.163-169, 2005 (Hakemli Dergi)
43. Gıda Kaynaklı Virüsler
Akademik Gıda
, cilt.1, sa.6, ss.13-16, 2003 (Hakemli Dergi)
44. Taze zeytin mikroflorasında bulunan laktik asit bakterilerinin belirlenmesi
TARIM BILIMLERI DERGISI
, cilt.8, sa.2, ss.109-113, 2002 (Hakemli Dergi)
45. Süt işletmelerine Önerilen Bazı Ticari Deterjanların Kullanım Olanaklarının Araştırılması
Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi
, cilt.16, ss.119-125, 2002 (Hakemli Dergi)
46. Listeriozis
Dünya Gıda
, ss.40-42, 1999 (Hakemli Dergi)
47. Microbial Load of a Production Line for Apple Juice Concentrate
Adv. Food Sci. (CMTL)
, cilt.20, sa.5, ss.137-143, 1998 (Hakemli Dergi)
50. Havuç Turp Kereviz Karnabaharın Nitrat ve Nitrit Miktarı Üzerinde Araştırma
U.Ü. Ziraat Fak. Dergisi
, sa.11, ss.27, 1995 (Hakemli Dergi)
51. Meyveli Yoğurt Üretiminde Bazı Stabilizer Maddelerin Kullanılma Olanakları Üzerinde Bir Araştırma
U.Ü. Ziraat Fak. Dergisi
, sa.10, ss.71-81, 1993 (Hakemli Dergi)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
72
3. DEVELOPMENT A VEGAN SNACK BAR
V. International Agricultural, Biological & Life Science Conference, Edirne, Türkiye, 18 - 20 Eylül 2023, ss.508, (Özet Bildiri)
4. DEVELOPMENT A SUGAR FREE VEGAN CHOCOLATE
V. International Agricultural, Biological & Life Science Conference, Edirne, Türkiye, 18 - 20 Eylül 2023, ss.509, (Özet Bildiri)
6. Paper-Based Electrodes for Electrochemical Detection
5th International Congress on Biosensors, Çanakkale, Türkiye, 21 - 23 Eylül 2022, ss.123, (Özet Bildiri)
10. GIDADA BİLGİ KİRLİLİĞİ VE MEDYANIN ROLÜ (INFORMATION POLLUTION IN FOOD AND ROLE OF THE MEDIA)
2. ULUSLARARASI TARIM VE GIDA ETİĞİ KONGRESİ, İzmir, Türkiye, 24 - 25 Ekim 2019, ss.154-156, (Özet Bildiri)
13. ANTIMICROBIAL ACTIVITIES OF SOME DISINFECTANTS USED IN THE FOOD INDUSTRY
5th International Conference on Engineering and Natural Sciences (ICENS), PRAG, Çek Cumhuriyeti, 12 - 16 Haziran 2019, ss.142, (Tam Metin Bildiri)
15. Foodborne Infection Pathogens In Food OfAnimal Origin: Mechanisms of Pathogenesis and Control
Food Animal Congress, 8 - 11 Kasım 2018, (Özet Bildiri)
16. Surveying Production and Characteristics of Homemade Yogurt by Using Commercial Probiotic Cultures
2.International Congress on Food of Animal Origin, 8 - 11 Kasım 2018, (Tam Metin Bildiri)
17. Used Some New Techniques on Analysis of Food of Animal Origin
2.International Congress on Food of Animal Origin, 8 - 11 Kasım 2018, (Özet Bildiri)
19. Protein İçeriği Yüksek Bir Gıda: Kuark
6. Gıda Güvenliği Kongresi, Türkiye, 3 - 04 Mayıs 2018, (Özet Bildiri)
21. Bazı tıbbi bitkilerin fitokimyasal bileşenleri ve farmakolojik özellikleri
6. Ulusal Moleküler Biyoloji ve Biyoteknoloji Kongresi, Türkiye, 5 - 07 Ekim 2017, (Özet Bildiri)
22. Screening of antagonistic/synergistic effect between lactic acid bacteria (LAB) and yeast strains isolated from Kefir
ICFSHN 2017: 19th International Conference on Food Science and Human Nutrition, Lizbon, Portekiz, 16 - 17 Nisan 2017, (Tam Metin Bildiri)
23. Comparison of methods for the detection of biofilm formation in yeast and lactic acid bacteria species isolated from dairy products
ICEAFS 2017: 19th International Conference on Environment, Agriculture and Food Sciences, Lizbon, Portekiz, 16 - 17 Nisan 2017, (Tam Metin Bildiri)
24. Helicobacter pylori Inhibition by Natural Antimicrobial Compounds
4th North and East European Congress on Food (NEEFood), 01 Ocak 2017, (Özet Bildiri)
25. Natural food colorants and health promoting effects
International Agriculture Congress, 01 Ocak 2017, (Özet Bildiri)
26. Control strategies of Listeria monocytogenes in the food processing
International Agriculture Congress, 01 Ocak 2017, (Özet Bildiri)
27. Honey Related Microorganisms and Antimicrobial Compounds
International Congress on Food of Animal Origin, Kıbrıs (Kktc), 10 - 13 Kasım 2016, (Özet Bildiri)
28. Şarap Fabrikası Atıklarının Mikrobiyel Yolla Kompostlanması
Türkiye 12. Gıda Kongresi, Edirne, Türkiye, 5 - 07 Ekim 2016
29. Zeytinyağı Fabrikası Atığı Olan Prinanın Biyodönüşümünde Küflerin Kullanım Olanakları
Türkiye 12. Gıda Kongresi, Edirne, Türkiye, 5 - 07 Ekim 2016
30. Biogenic Amine Degradation by Lactic Acid Bacteria during Wine Processing
27th International Scientific-Expert Congress of Agriculture and Food Industry, Bursa, Türkiye, 26 - 28 Eylül 2016, (Özet Bildiri)
31. Resistance of Microbial Biofilms to Disinfectants and Its Importance in Food Industry
27th International Scientific-Expert Congress of Agriculture and Food Industry, Bursa, Türkiye, 26 - 28 Eylül 2016, (Özet Bildiri)
32. Production of biocolours by microorganisms and their importance in food industry
European Biotechnology Congress, 5 - 07 Mayıs 2016, cilt.231, (Özet Bildiri)
35. The Risk of Biofilm Formation in the Food Industry and Prevention Methods
2nd International Congress on Food Technology, 5 - 07 Kasım 2014
36. The Antifungal Activity of Organic Acids Produced by Lactic Acid Bacteria
2nd International Congress on Food Technology, 5 - 07 Kasım 2014
37. The Importance of Lactobacillus helveticus and Its Effects On the Health
Bursa 3rd International Food Congress, 26 - 27 Eylül 2014
38. The Importance of Microbial Metabolomics and Their Application Fields in Food Microbiology
Bursa 3rd International Food Congress, 26 - 27 Eylül 2014
39. Mikotoksinlerin Sağlık Üzerine Etkileri ve Moleküler Tanı Yöntemleri
8. Gıda Mühendisliği Kongresi, Türkiye, 7 - 09 Kasım 2013
40. Gıda Bileşenlerinin Meme Kanserine Neden Olan Genler ile Etkileşimi
8. Gıda Mühendisliği Kongresi, Türkiye, 7 - 09 Kasım 2013
41. Gıda Konveyörlerinde Mikrobiyel Sorunlar ve Çözüm Önerileri
8. Gıda Mühendisliği Kongresi, Türkiye, 7 - 09 Kasım 2013
42. Likopenin Üretim Yolları ve Nutrasötik Özellikleri”, 8. Gıda Mühendisliği Kongresi
8. Gıda Mühendisliği Kongresi, Türkiye, 7 - 09 Kasım 2013
43. The Antimicrobial Effect of Locust Bean Extract which is a Traditional Food
The 2nd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, 24 - 26 Ekim 2013
44. Preservation of Traditional Sweeties by Hurdle Technology
The 2nd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, 24 - 26 Ekim 2013
45. Soğuk Zincirin Gıda Güvenliğindeki Yeri ve Önemi
4. Gıda Güvenliği Kongresi, Türkiye, 14 - 15 Mayıs 2013
46. Taze Meyvelerin Ozon Uygulaması ile E.coli 0157:H7’xxden Arındırılması
4. Gıda Güvenliği Kongresi, Türkiye, 14 - 15 Mayıs 2013
47. Midye Dolmanın Gıda Güvenliği Açısından Değerlendirilmesi
4. Gıda Güvenliği Kongresi, Türkiye, 14 - 15 Mayıs 2013
48. Limon Otu Ekstraktı (Lippia citriodora) ve Sitralin Escherichia coli Üzerine Antimikrobiyel Etkisinin Araştırılması
11. Gıda Kongresi, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2012
49. Meyve Sularında Bozulma Etmeni A.acidoterrestris’in Bazı Katkı Maddeleri ile İnhibisyonu
11. Gıda Kongresi, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2012
50. Bisfenol A içerikli gıda ambalajlarına güncel yaklaşım
Türkiye 11. Gıda Kongresi, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2012, ss.39, (Tam Metin Bildiri)
51. Gemlik çeşidi olarak satışa sunulan sofralık zeytinlerin bazı özellikleri
III. Ulusal Zeytin Öğrenci Kongresi, Aydın, Türkiye, 16 - 18 Mayıs 2012, (Tam Metin Bildiri)
52. Nutrigenetik
3. Gıda Güvenliği Kongresi, Türkiye, 3 - 04 Mayıs 2012
53. Akıllı Etiketleme Teknolojisi ve Kullanılabilirliği
3. Gıda Güvenliği Kongresi, Türkiye, 3 - 04 Mayıs 2012
54. Esterase and β-glucosidase Activities of Lactic Acid Bacteria Isolated From Naturally Black Olives of Gemlik Cultivar
Forth International Table Olive Conference, 16 - 17 Şubat 2012
57. Laktik Asit Bakterilerinin Küf gelişimi Üzerine Etkileri
7. Gıda Mühendisliği Kongresi, Türkiye, 24 - 26 Kasım 2011
58. Research on The New Production Methods of Black Table Olives
III Jornadas Internacionales De La Aceituna de Mesa, 10 - 11 Mart 2010
59. Table olives processing technologies in Turkey
3. Jornadas Internacionales de la Aceituna de Mesa, 10 - 11 Mart 2010, ss.31, (Tam Metin Bildiri)
60. Salamura siyah zeytin fermentasyonundaki mikroflora ve starter kullanımı
6. Gıda Mühendisliği Kongresi, Türkiye, 6 - 08 Kasım 2009, ss.593-597, (Tam Metin Bildiri)
61. Antifungal activity of chestnut shell extracts
Acta Horticulturae, 13 - 16 Ekim 2009, ss.459-465, (Tam Metin Bildiri)
62. Süt ve ürünlerinin kolon kanseri üzerine etkileri
Pamukkale Süt ve Süt Ürünleri Sempozyumu, Türkiye, 21 - 23 Mayıs 2009, ss.53, (Tam Metin Bildiri)
63. Bazı Uçucu Yağların Antifungal Özellikleri
Türkiye 9. Gıda Kongresi, Türkiye, 24 - 26 Mayıs 2006, (Özet Bildiri)
64. Bursa’da Satışa Sunulan Tahin Helvalarının Kimyasal ve Mikrobiyolojik Özellikleri
Türkiye 9. Gıda Kongresi, Türkiye, 24 - 26 Mayıs 2006, (Özet Bildiri)
65. Güvenli Gıda Üretimi ve Mikrobiyel Risk Değerlendirmesi
Türkiye 9. Gıda Kongresi, Türkiye, 24 - 26 Mayıs 2006, (Tam Metin Bildiri)
66. Hoşmerim Tatlısının Kimyasal ve Mikrobiyolojik Özelliklerinin Belirlenmesi
Türkiye 9. Gıda Kongresi, Türkiye, 24 - 26 Mayıs 2006, (Tam Metin Bildiri)
67. Inhibition Effect of Olive Leaf upon Some Yeasts
1st International Congress on Functional Foods Nutraceuticals, 27 - 29 Nisan 2004, (Özet Bildiri)
68. Antimicrobials in Olive and Olive Leaf
2nd International Altınoluk “Antandros” Olive Business Symposium, 17 - 19 Ekim 2001, (Tam Metin Bildiri)
69. Salamura zeytinlerde bozulma etkeni küfler
Türkiye 1. Zeytincilik Sempozyumu, Türkiye, 6 - 09 Haziran 2000, ss.467-472
70. Yeşil zeytin üretiminde farklı çeşit ve uygulamaların ürün kalitesine etkisi
Türkiye 1. Zeytincilik Yetiştiriciliği Sempozyumu, Türkiye, 6 - 09 Haziran 2000, ss.220-226, (Tam Metin Bildiri)
71. Gemlik tipi zeytinlerde mikotoksin kirliliğinin araştırılması
Türkiye 1. Zeytincilik Sempozyumu, Türkiye, 6 - 09 Haziran 2000, ss.214-219, (Tam Metin Bildiri)
72. Hıyar turşusu üretiminde potasyum sorbat derişiminin fermentasyona etkisi ve meyveye geçme oranının belirlenmesi
11. KÜKEM Biyoteknoloji Kongresi, Türkiye, 6 - 09 Eylül 1999, cilt.23, ss.11-18, (Tam Metin Bildiri)
Kitaplar
13
1. Bursa'da Sofralık Zeytin
Bursa Zeytini, İsmail TIKIR,Uğur Ozan ÖZEN, Editör, TEMSA YAYINEVİ, Bursa, ss.58-68, 2025
3. 5. GELENEKSEL GIDALAR SEMPOZYUMU BİLDİRİ KİTABI
Bursa Uludağ Üniversitesi, Bursa, 2023
7. “Gıdalarda Nanoteknoloji Uygulamaları”, Yaşam Bilimlerinde Mühendislik Çözümler.
IKSAD International Pubs., Ankara, 2020
8. Traditional Cheeses from Selected Regions in Asia, Europe, and South America. Current Developments in Food and Nutrition Research
Bentham Science Publ, Singapore, 2020
9. Beneficial biofilm applications in food and agricultural industry
Health and Safety Aspectof Food Processing Technologies, Abdul Malik, Zerrin Erginkaya, Hüseyin Erten, Editör, Springer, ss.445-469, 2019
Metrikler