Yayınlar & Eserler

SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler

Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler

Fonksiyonel Bir Gıda:CEVİZ

BAHÇE , cilt.34, sa.1, ss.163-169, 2005 (Hakemli Dergi)

Listeriozis

Dünya Gıda , ss.40-42, 1999 (Hakemli Dergi)

Hakemli Kongre / Sempozyum Bildiri Kitaplarında Yer Alan Yayınlar

DEVELOPMENT A VEGAN SNACK BAR

V. International Agricultural, Biological & Life Science Conference, Edirne, Türkiye, 18 - 20 Eylül 2023, ss.508

DEVELOPMENT A SUGAR FREE VEGAN CHOCOLATE

V. International Agricultural, Biological & Life Science Conference, Edirne, Türkiye, 18 - 20 Eylül 2023, ss.509

Paper-Based Electrodes for Electrochemical Detection

5th International Congress on Biosensors, Çanakkale, Türkiye, 21 - 23 Eylül 2022, ss.123

Gıda Mikrobiyolojisi İçin Önemli Olan Mikroorganizmaların Taksonomide Sınıflandırılması

12. Gıda Mühendisliği Öğrenci Kongresi, Bursa, Türkiye, 21 - 22 Mart 2022, ss.254-260 Sürdürülebilir Kalkınma

FONKSİYONEL GIDALAR KAVRAMININ KULLANIMI VE SAĞLIK BEYANLARI

Türkiye 13. Gıda Kongresi, Çanakkale, Türkiye, 21 - 23 Ekim 2020, ss.251

GIDADA BİLGİ KİRLİLİĞİ VE MEDYANIN ROLÜ (INFORMATION POLLUTION IN FOOD AND ROLE OF THE MEDIA)

2. ULUSLARARASI TARIM VE GIDA ETİĞİ KONGRESİ, İzmir, Türkiye, 24 - 25 Ekim 2019, ss.154-156

Usage of Biosensors in Food Microbiology

ULUSLARARASI GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK KONGRESİ, Gaziantep, Türkiye, 19 - 22 Eylül 2019

MICROBIOLOGICAL SURVEYING OF SOME PROBIOTIC PRODUCTS ON THE MARKETS IN TURKEY

5th International Conference on Engineering and Natural Sciences (ICENS), PRAG, Çek Cumhuriyeti, 12 - 16 Haziran 2019

ANTIMICROBIAL ACTIVITIES OF SOME DISINFECTANTS USED IN THE FOOD INDUSTRY

5th International Conference on Engineering and Natural Sciences (ICENS), PRAG, Çek Cumhuriyeti, 12 - 16 Haziran 2019, ss.142

The Antimicrobial Properties and Effect Mechanisms of Some Plants

3.Uluslararası Gıda Teknolojisi Kongresi, 10 - 12 Ekim 2018

Protein İçeriği Yüksek Bir Gıda: Kuark

6. Gıda Güvenliği Kongresi, Türkiye, 3 - 04 Mayıs 2018

Mikroorganizmalarda enkapsülasyon uygulamaları, avantajları ve karşılaşılan sorunlar

6. Ulusal Moleküler Biyoloji ve Biyoteknoloji Kongresi, Adana, Türkiye, 5 - 07 Ekim 2017

Bazı tıbbi bitkilerin fitokimyasal bileşenleri ve farmakolojik özellikleri

6. Ulusal Moleküler Biyoloji ve Biyoteknoloji Kongresi, Türkiye, 5 - 07 Ekim 2017

Comparison of methods for the detection of biofilm formation in yeast and lactic acid bacteria species isolated from dairy products

ICEAFS 2017: 19th International Conference on Environment, Agriculture and Food Sciences, Lizbon, Portekiz, 16 - 17 Nisan 2017

Screening of antagonistic/synergistic effect between lactic acid bacteria (LAB) and yeast strains isolated from Kefir

ICFSHN 2017: 19th International Conference on Food Science and Human Nutrition, Lizbon, Portekiz, 16 - 17 Nisan 2017

Helicobacter pylori Inhibition by Natural Antimicrobial Compounds

4th North and East European Congress on Food (NEEFood), 01 Ocak 2017

Honey Related Microorganisms and Antimicrobial Compounds

International Congress on Food of Animal Origin, Kıbrıs (Kktc), 10 - 13 Kasım 2016

Şarap Fabrikası Atıklarının Mikrobiyel Yolla Kompostlanması

Türkiye 12. Gıda Kongresi, Edirne, Türkiye, 5 - 07 Ekim 2016

Biogenic Amine Degradation by Lactic Acid Bacteria during Wine Processing

27th International Scientific-Expert Congress of Agriculture and Food Industry, Bursa, Türkiye, 26 - 28 Eylül 2016

Resistance of Microbial Biofilms to Disinfectants and Its Importance in Food Industry

27th International Scientific-Expert Congress of Agriculture and Food Industry, Bursa, Türkiye, 26 - 28 Eylül 2016

Production of bicolours by microorganisms and their importance in food industry

European Biotechnology Conference, Letonya, 5 - 07 Mayıs 2016, cilt.231 identifier

The Antifungal Activity of Organic Acids Produced by Lactic Acid Bacteria

2nd International Congress on Food Technology, 5 - 07 Kasım 2014

The Risk of Biofilm Formation in the Food Industry and Prevention Methods

2nd International Congress on Food Technology, 5 - 07 Kasım 2014

Gıda Bileşenlerinin Meme Kanserine Neden Olan Genler ile Etkileşimi

8. Gıda Mühendisliği Kongresi, Türkiye, 7 - 09 Kasım 2013 Sürdürülebilir Kalkınma

Gıda Konveyörlerinde Mikrobiyel Sorunlar ve Çözüm Önerileri

8. Gıda Mühendisliği Kongresi, Türkiye, 7 - 09 Kasım 2013

Preservation of Traditional Sweeties by Hurdle Technology

The 2nd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, 24 - 26 Ekim 2013

The Antimicrobial Effect of Locust Bean Extract which is a Traditional Food

The 2nd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, 24 - 26 Ekim 2013

Midye Dolmanın Gıda Güvenliği Açısından Değerlendirilmesi

4. Gıda Güvenliği Kongresi, Türkiye, 14 - 15 Mayıs 2013 Sürdürülebilir Kalkınma

Soğuk Zincirin Gıda Güvenliğindeki Yeri ve Önemi

4. Gıda Güvenliği Kongresi, Türkiye, 14 - 15 Mayıs 2013

Akıllı Etiketleme Teknolojisi ve Kullanılabilirliği

3. Gıda Güvenliği Kongresi, Türkiye, 3 - 04 Mayıs 2012

Nutrigenetik

3. Gıda Güvenliği Kongresi, Türkiye, 3 - 04 Mayıs 2012

Laktik Asit Bakterilerinin Küf gelişimi Üzerine Etkileri

7. Gıda Mühendisliği Kongresi, Türkiye, 24 - 26 Kasım 2011

Research on The New Production Methods of Black Table Olives

III Jornadas Internacionales De La Aceituna de Mesa, 10 - 11 Mart 2010

Table olives processing technologies in Turkey

3. Jornadas Internacionales de la Aceituna de Mesa, 10 - 11 Mart 2010, ss.31

Salamura siyah zeytin fermentasyonundaki mikroflora ve starter kullanımı

6. Gıda Mühendisliği Kongresi, Türkiye, 6 - 08 Kasım 2009, ss.593-597

Süt ve ürünlerinin kolon kanseri üzerine etkileri

Pamukkale Süt ve Süt Ürünleri Sempozyumu, Türkiye, 21 - 23 Mayıs 2009, ss.53 Sürdürülebilir Kalkınma

Salamura zeytinlerde bozulma etkeni küfler

Türkiye 1. Zeytincilik Sempozyumu, Türkiye, 6 - 09 Haziran 2000, ss.467-472

Yeşil zeytin üretiminde farklı çeşit ve uygulamaların ürün kalitesine etkisi

Türkiye 1. Zeytincilik Yetiştiriciliği Sempozyumu, Türkiye, 6 - 09 Haziran 2000, ss.220-226

Kitap & Kitap Bölümleri

GIDA ENDÜSTRİSİNDE BİYOSENSÖR TEKNOLOJİSİNİN KULLANIMI

GIDA MÜHENDİSLİĞİ ALANINDA YENİ YAKLAŞIMLAR, Hayıt Fatma, Gül Hülya, Editör, IKSAD Publishing House, Ankara, ss.223-255, 2022

FERMENTASYONDAN SORUMLU MİKROORGANİZMALAR ÜZERİNE YENİLİKÇİ TEKNOLOJİLERİN ETKİSİ

GIDA MÜHENDİSLİĞİ ALANINDA YENİ YAKLAŞIMLAR, Hayıt Fatma, Gül Hülya, Editör, IKSAD Publishing House, Ankara, ss.33-66, 2022

Beneficial biofilm applications in food and agricultural industry

Health and Safety Aspectof Food Processing Technologies, Abdul Malik, Zerrin Erginkaya, Hüseyin Erten, Editör, Springer, ss.445-469, 2019

Beneficial Biofilm Applications in Food and Agricultural Industry

Health and Safety Aspects of Food Processing Technologies, Abdül Malik, Zerrin Erginkaya, Hüseyin Erten, Editör, Springer, ss.445-469, 2019

Production of Extracellular Polymeric Substances (EPS) from Lactic Acid Bacteria (LAB): Their Antimicrobial Effect and Potential Application in Food Industry

Bioprocessing Technology in Food and Health, Deepak Kumar Verma, Ami R. Patel, Prem Prakash Srivastav, Editör, Apple Academic Press, ss.173-202, 2018

Biofilms and Their Advantages/Disadvantages in Food Industry

Antimicrobial research: Novel bioknowledge and educational programs, A. Mendez-Vilas, Editör, Formatex, Bdajoz, ss.308-314, 2017

Anti-quorum sensing activity of plants

Antimicrobial research: Novel bioknowledge and educational programs, A. Mendez-Vilas, Editör, Formatex, Badajoz, ss.529-535, 2017

Metrikler

Yayın

113

Atıf (WoS)

158

H-İndeks (WoS)

6

Atıf (Scopus)

194

H-İndeks (Scopus)

6

Atıf (Scholar)

141

H-İndeks (Scholar)

4

Atıf (TrDizin)

3

H-İndeks (TrDizin)

1

Proje

10

Tez Danışmanlığı

19

Açık Erişim

18
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları