Prof. Dr. METİN GÜLDAŞ


SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ, BESLENME VE DİYETİK

Beslenme ve Diyetetik


WoS Araştırma Alanları: Beslenme Ve Diyetetik, Gıda Bilimi Ve Teknolojisi


Avesis Araştırma Alanları: Beslenme ve Dietetik, Gıda Mühendisliği

Metrikler

Yayın

143

Yayın (WoS)

35

Yayın (Scopus)

40

H-İndeks (WoS)

14

Atıf (Scopus)

541

H-İndeks (Scopus)

16

Atıf (Scholar)

1032

H-İndeks (Scholar)

18

Atıf (TrDizin)

16

H-İndeks (TrDizin)

3

Atıf (Sobiad)

10

H-İndeks (Sobiad)

1

Atıf (Diğer Toplam)

25

Proje

26

Fikri Mülkiyet

4

Açık Erişim

3
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

Eğitim Bilgileri

1993 - 1997

1993 - 1997

Doktora

Trakya Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği (Dr), Türkiye

1989 - 1992

1989 - 1992

Yüksek Lisans

Ankara Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Süt Teknolojisi (Yl) (Tezli), Türkiye

1985 - 1989

1985 - 1989

Lisans

Trakya Üniversitesi, Tekirdağ Ziraat Fakültesi, Gıda Bilimi ve Teknolojisi, Türkiye

Sertifika, Kurs ve Eğitimler

2020

2020

Eğitimde Inovasyon ve Etkileşim

Eğitim Yönetimi ve Planlama

Bursa Uludağ Üniversitesi

Araştırma Alanları

Beslenme ve Dietetik

Gıda Mühendisliği

Akademik Ünvanlar / Görevler

2021 - Devam Ediyor

2021 - Devam Ediyor

Doç. Dr.

Bursa Uludağ Üniversitesi, FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ, FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ

2018 - Devam Ediyor

2018 - Devam Ediyor

Doç. Dr.

Bursa Uludağ Üniversitesi, SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ, BESLENME VE DİYETİK

2017 - 2018

2017 - 2018

Doç. Dr.

Bursa Uludağ Üniversitesi, KARACABEY MYO, GIDA İŞLEME

2001 - 2018

2001 - 2018

Yrd. Doç. Dr.

Bursa Uludağ Üniversitesi, KARACABEY MYO, GIDA İŞLEME

1997 - 2001

1997 - 2001

Öğretim Görevlisi Dr.

Bursa Uludağ Üniversitesi, KARACABEY MYO, GIDA İŞLEME

1996 - 1997

1996 - 1997

Öğretim Görevlisi

Bursa Uludağ Üniversitesi, KARACABEY MYO, GIDA İŞLEME

1990 - 1996

1990 - 1996

Öğretim Görevlisi

Bursa Uludağ Üniversitesi, TEKNİK BİLİMLER MYO, GIDA İŞLEME

Yönetimsel Görevler

2021 - 2024

2021 - 2024

Bölüm Başkan Yardımcısı

Bursa Uludağ Üniversitesi, FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ, Biyoteknoloji Anabilim Dalı Doktora programı

2018 - 2024

2018 - 2024

Dekan Yardımcısı

Bursa Uludağ Üniversitesi, SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ

2018 - 2022

2018 - 2022

Anabilim/Bilim Dalı Başkanı

Bursa Uludağ Üniversitesi, SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ, BESLENME VE DİYETİK

2017 - 2018

2017 - 2018

Bölüm Başkanı

Bursa Uludağ Üniversitesi, KARACABEY MYO, GIDA İŞLEME

2015 - 2018

2015 - 2018

Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi

Bursa Uludağ Üniversitesi, U.Ü.Arıcılık Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi (AGAM), -

2014 - 2015

2014 - 2015

MYO Müdür Yardımcısı

Bursa Uludağ Üniversitesi, KARACABEY MYO, GIDA İŞLEME

2014 - 2015

2014 - 2015

Bölüm Başkanı

Bursa Uludağ Üniversitesi, KARACABEY MYO, GIDA İŞLEME

2011 - 2014

2011 - 2014

Bölüm Başkanı

Bursa Uludağ Üniversitesi, KARACABEY MYO, YÖNETİM VE ORGANİZASYON

2008 - 2011

2008 - 2011

Bölüm Başkanı

Bursa Uludağ Üniversitesi, KARACABEY MYO, İktisadi ve İdari Programlar

2004 - 2005

2004 - 2005

MYO Müdür Yardımcısı

Bursa Uludağ Üniversitesi, KARACABEY MYO

1997 - 1997

1997 - 1997

MYO Müdür Yardımcısı

Bursa Uludağ Üniversitesi, KARACABEY MYO

Verdiği Dersler

Doktora

Doktora

BESİN ZEHİRLENMELERİ VE TOKSİNLER

NUTRİGENOMİK

DOKTORA UZMANLIK ALAN DERSİ I

BİYOTEKNOLOJİK ÜRÜNLERDE GIDA GÜVENLİĞİ Sürdürülebilir Kalkınma

BİYOAKTİF GIDA BİLEŞENLERİ VE FONKSİYONEL BESİNLER

NUTRİENTLER VE BESLENME

TEZ DANIŞMANLIĞI I

TEZ DANIŞMANLIĞI III

TEZ DANIŞMANLIĞI VIII

DOKTORA UZMANLIK ALAN DERSİ VIII

TEZ DANIŞMANLIĞI IV

TEZ DANIŞMANLIĞI V

DOKTORA UZMANLIK ALAN DERSİ IV

SEMİNER

DOKTORA UZMANLIK ALAN DERSİ VI

DOKTORA UZMANLIK ALAN DERSİ II

TEZ DANIŞMANLIĞI VI

TEZ DANIŞMANLIĞI II

TEZ DANIŞMANLIĞI VII

DOKTORA UZMANLIK ALAN DERSİ III

DOKTORA UZMANLIK ALAN DERSİ VII

DOKTORA UZMANLIK ALAN DERSİ V

Yüksek Lisans

Yüksek Lisans

YÜKSEK LİSANS UZMANLIK ALAN DERSİ I

YÜKSEK LİSANS UZMANLIK ALAN DERSİ II

TEZ DANIŞMANLIĞI I

TEMEL GIDA GÜVENLİĞİ Sürdürülebilir Kalkınma

TEZ DANIŞMANLIĞI III

TEZ DANIŞMANLIĞI II

Lisans

Lisans

Fonksiyonel Gıdalar ve Beslenme

GIDA GÜVENLİĞİ VE SAĞLIKLI BESLENME Sürdürülebilir Kalkınma

Beslenme

NUTRASÖTİKLER, FONKSİYONEL GIDALAR VE SAĞLIK

ÖZEL DURUMLARDA BESLENME

Beslenme İlkeleri

Beslenme

Makaleler

Tümü (52)
SCI-E, SSCI, AHCI (32)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (32)
Scopus (34)
TRDizin (13)
Diğer Yayınlar (6)

2000

2000

46. Antioksidan Vitaminler

GÜLDAŞ M., YEMNİ E., ÇOPUR Ö. U.

Gıda , sa.3, ss.58-60, 2000 (TRDizin)

2000

2000

47. Su Ürünleri Zehirlenmelerinin Önemi

GÜLDAŞ M.

Tarım , sa.8, ss.11, 2000 (Hakemsiz Dergi)

1996

1996

51. Gıdalardan Kolesterol Azaltılabilir mi?

Güldaş M.

Gıda , cilt.21, sa.3, ss.149-152, 1996 (TRDizin)

Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler

2025

2025

1. TÜRK TOPLUMUNDA AKDENİZ DİYETİNE OLAN UYUMU ARTTIRMAYA YÖNELİK ÇALIŞMALARIN BESLENME ALIŞKANLIKLARI ÜZERİNE ETKİSİ

Kozlu Z., Yazıcı C., Güldaş M.

8. ULUSLARARASI TARIM, ÇEVRE VE SAĞLIK KONGRESİ, Aydın, Türkiye, 22 - 24 Mayıs 2025, ss.199, (Özet Bildiri) Creative Commons License

2025

2025

2. AİLE TEMELLİ AKDENİZ DİYETİ MÜDAHALESİNİN TÜRKİYE’DE EV İÇİ GIDA HARCAMALARINA EKONOMİK ETKİSİ

Yazıcı C., Kozlu Z., Güldaş M.

8. ULUSLARARASI TARIM, ÇEVRE VE SAĞLIK KONGRESİ, Aydın, Türkiye, 22 - 24 Mayıs 2025, ss.198, (Özet Bildiri) Creative Commons License

2024

2024

3. Türk toplumunun Akdeniz diyetine uyumunu etkileyen faktörler

Erdoğan Ç., Can T., Güldaş M., Yeşildemir Ö., Özyazıcıoğlu N.

7. Uluslararası Tarım, Çevre ve Sağlık Kongresi, Bursa, Türkiye, 30 Mayıs - 01 Haziran 2024, ss.271, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2023

2023

5. Farklı İşlemlerden Geçmiş İnek Sütü ve Kefirde miR-21 ve miR-125b’nin miktarlarının araştırılması

Gözüdok İ. N., Pirim D., Çobanoğlu Ö., Güldaş M., Gürbüz O., Kaner Ö.

12. Ulusal Moleküler Biyoloji ve Biyoteknoloji Kongresi, İstanbul, Türkiye, 7 - 09 Ekim 2023, ss.15, (Özet Bildiri)

2023

2023

6. Promoting the Mediterranean Diet: A Co-design Game Approach

Chatziavgeri A., Güldaş M., Boqué Terré N., Hamdouchi A. E., Gymnopoulos L., Dimitropoulos K.

25th International Conference on Human-Computer Interaction, HCII 2023, Copenhagen, Danimarka, 23 - 28 Temmuz 2023, cilt.1833 CCIS, ss.25-32, (Tam Metin Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma identifier

2022

2022

7. Beslenmede yeni trend: besin mayası

Özder S., Filiz C., Yeşildemir Ö., Güldaş M.

2. Uluslararası Gazi Sağlık Bilimleri Kongresi, Ankara, Türkiye, 15 - 17 Aralık 2022, ss.53, (Özet Bildiri)

2022

2022

8. Aronya meyvesinin (aronia melanocarpa) diabetes mellitus üzerine etkisi

Filiz C., Özder S., Yeşildemir Ö., Güldaş M.

2. Uluslararası Gazi Sağlık Bilimleri Kongresi, Ankara, Türkiye, 15 - 17 Aralık 2022, ss.55, (Özet Bildiri)

2022

2022

9. The adherence and significance of Mediterranean diet as sustainable healthy dietary pattern

Mincione S., Yeşildemir Ö., Güldaş M., Yıldız E., Boqué Terre N.

36th EFFoST International Conference 2022, Dublin, İrlanda, 7 - 09 Kasım 2022, ss.56, (Özet Bildiri)

2021

2021

11. Organic and Conventional Eggs

Erdoğan Ç., GÜLDAŞ M., YILDIZ E., FİLİZ C., Özder S., İstek N., et al.

3rd International, 12th National Animal Science Conference, Bursa, Türkiye, 27 Kasım 2021, (Özet Bildiri)

2021

2021

12. Health Benefits of Honey Due to Its Phenolic Compounds

FİLİZ C., YILDIZ E., Çalışkan Z., ÖZDER S., Erdoğan Ç., İstek N., et al.

3rd International, 12th National Animal Science Conference, Bursa, Türkiye, 27 Kasım 2021, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2021

2021

13. The way to happiness is through the gut; psychobiotics

FİLİZ C., Özder S., Erdoğan Ç., YILDIZ E., Çalışkan Z., İstek N., et al.

Izmir Democracy University Health Sciences Congress, İzmir, Türkiye, 12 Kasım 2021, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2021

2021

14. New trend of nutrition: sprouting food

Özder S., YILDIZ E., İstek N., FİLİZ C., Erdoğan Ç., Çalışkan Z., et al.

Izmir Democracy University Health Sciences Congress, İzmir, Türkiye, 12 Kasım 2021, (Özet Bildiri)

2021

2021

15. Antihyperlipidemic and antioxidant properties of CLA of grass-fed milk & meat and metabolic diseases

Ziyanok Demirtaş S., Güldaş M., Yıldız E., Gürbüz O.

IAHA Pre-Conference on Organic Animal Husbandr, Rennes, Fransa, 6 - 07 Ekim 2021, ss.44-46, (Tam Metin Bildiri)

2021

2021

16. General Conditions of Organic Cattle Farms in Turkey

AK İ., Umur H., GÜLDAŞ M., Deniz A., Kara S., HANOĞLU ORAL H.

Pre-Conference on Animal Husbandry 6-7 September 2021 linked to the 20th Organic World Congress in Rennes, France on 8-10 September 2021 Organised by IFOAM Animal Husbandry Alliance (IAHA), Rennes, Fransa, 6 - 07 Eylül 2021, ss.41-43, (Tam Metin Bildiri)

2021

2021

17. Antihyperlipidemic and antioxidant properties of CLA of grass-fed milk & meat and metabolic diseases

ZİYANOK DEMİRTAŞ S., GÜLDAŞ M., YILDIZ E., GÜRBÜZ O.

IAHA Pre-Conference on Organic Animal Husbandry, Rennes, Fransa, 06 Eylül 2021, (Tam Metin Bildiri)

2021

2021

18. General Conditions of Organic Cattle Farms in Turkey . IAHA Pre-Conference on Organic Animal Husbandry

Ak I., Güldaş M.

IAHA Pre‐Conference on “Organic Animal Husbandry systems – Ways to improvement, Rennes, Fransa, 6 - 07 Eylül 2021, ss.1, (Tam Metin Bildiri)

2021

2021

19. Organic Livestock Production in Turkey General Conditions of IAHA Pre-Conference on Organic Animal Husbandry

Ak I., Güldaş M.

IAHA Pre‐Conference on Organic Animal Husbandry systems – Ways to improvement, Rennes, Fransa, 6 - 07 Eylül 2021, ss.1, (Tam Metin Bildiri)

2021

2021

20. The antimicrobial effect of phenolic compounds on Listeria monocytogenes: natural biocontrol agents in food

Onbaşı E., YILDIZ E., CİNAR A., GÜLDAŞ M., GÜRBÜZ O.

VII. International Hypocrate Congress of Medicine and Health Sciences, İstanbul, Türkiye, 03 Eylül 2021, (Özet Bildiri)

2021

2021

21. Nutrigenomics and Nutrigenetics in Obesity

İstek N., YILDIZ E., GÜLDAŞ M., GÜRBÜZ O.

International Congress of Academical Research, Ankara, Türkiye, 23 Ağustos 2021, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2020

2020

22. Health Promoter: Kombucha, and Its Antioxidative, Anti-diabetic and Anti-carcinogenic properties

YILDIZ E., ZİYANOK S., ÇALIŞKAN Z., GÜLDAŞ M., GÜRBÜZ O.

International Eurasian Conference on Biotechnology and Biochemistry (BioTechBioChem 2020), Ankara, Türkiye, 16 - 18 Aralık 2020, (Tam Metin Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2020

2020

23. Gut-brain Relationship in Psychology

YILDIZ E., GÜLDAŞ M., GÜRBÜZ O.

3rd International Scientific Conference “Health. Society. Science”, Litvanya, 22 Ekim 2020, (Özet Bildiri)

2019

2019

24. Health benefits of Kombucha tea enriched with olive leaf and honey.

Değirmencioğlu N., Yildiz E., Güldaş M., Gürbüz O.

4th International Conference on Obesity and Chronic Diseases, California, Amerika Birleşik Devletleri, 1 - 03 Temmuz 2019, ss.1, (Özet Bildiri)

2019

2019

27. General State of the Organic Dairy Cattle Farms in Turkey

AK İ., umur h., Altan D., kara s., güldaş M., HANOĞLU ORAL H.

Pre-Conference on Animal Husbandry 6-7 September 2021 linked to the 20th Organic World Congress in Rennes, France on 8-10 September 2021 Organised by IFOAM Animal Husbandry Alliance (IAHA), Nevşehir, Türkiye, 20 - 22 Ekim 2019, (Tam Metin Bildiri)

2019

2019

28. The pros and cons of systematic solutions for the production, certification and distribution of PDO, PGIand TSG products in EU countries

DOKUZLU S., GÜLDAŞ M.

Geographical indications of animal originated products in Turkey, Krakow, Polonya, 7 - 09 Ekim 2019, ss.85-100, (Tam Metin Bildiri)

2019

2019

29. Impact of Bio-active Phenolics on Medical Nutrition Therapy and Obesity.

Güldaş M., Değirmencioğlu N., Şahan Y., Yıldız E., Gürbüz O.

4th International Conference on Obesity and Chronic Diseases, California, Amerika Birleşik Devletleri, 1 - 03 Temmuz 2019, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2019

2019

30. Impact of Bio-active Phenolics on Medical Nutrition Therapy and Obesity. . July 01-03, 2019 San Francisco,USA (Oral Presentation)

GÜLDAŞ M., DEĞİRMENCİOĞLU N., ŞAHAN Y., Yıldız E., GÜRBÜZ O.

4th International Conference on Obesity and Chronic Diseases, San-Francisco, Kostarika, 1 - 03 Temmuz 2019, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2019

2019

31. Interactions Between Gut Microbiota And Probiotics

GÜLDAŞ M., YILDIZ E., GÜRBÜZ O.

4th International Conference on Obesity and Chronic Diseases, San-Francisco, Kostarika, 1 - 03 Temmuz 2019, (Özet Bildiri)

2019

2019

32. Impact of Bio-active Phenolics on Medical Nutrition Therapy and Obesity

Güldaş M., Değirmencioğlu N., Şahan Y., Yıldız E., Gürbüz O.

4th International Conference on Obesity and Chronic Diseases, San-Francisco, Kostarika, 1 - 03 Temmuz 2019, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2019

2019

33. Organik Hayvansal Gıda Üretiminde Gıda Güvenliği

GÜLDAŞ M., YILDIZ E., GÜRBÜZ O.

6. Organik Tarım Sempozyumu, İzmir, Türkiye, 15 Mayıs 2019, (Tam Metin Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2019

2019

34. Phenolics, Antioxidant Capacity and Bioaccessibility of Kombucha Tea

DEĞİRMENCİOĞLU N., Yildiz E., ŞAHAN Y., Guldas M., Gurbuz O.

257th National Meeting of the American-Chemical-Society (ACS), Florida, Amerika Birleşik Devletleri, 31 Mart - 04 Nisan 2019, cilt.257, (Özet Bildiri) identifier

2018

2018

35. The effects of pharmabiotics on the weight control

DEĞİRMENCİOĞLU N., Özgen Özkaya Ş., GÜLDAŞ M., YILDIZ E., GÜRBÜZ O.

International Congress on Food, Nutrition, and Dietetics, Gastronomy Reseacrh, 28 - 30 Kasım 2018, (Tam Metin Bildiri)

2018

2018

36. Impact of fatty acids on gut microbiota and disease control

GÜLDAŞ M., DEĞİRMENCİOĞLU N., Özgen Özkaya Ş., YILDIZ E., GÜRBÜZ O.

International Congress on Food, Nutrition and Dietetics, Gastronomy Research, 28 - 30 Kasım 2018, (Tam Metin Bildiri)

2018

2018

37. Fermentasyon Süresinin Kombu Çayı Mikrobiyotası ve Canlılık Oranları Üzerine Etkisi

DEĞİRMENCİOĞLU N., YILDIZ E., ŞAHAN Y., GÜLDAŞ M., GÜRBÜZ O.

5.Ulusal Bağırsak Mikrobiyotası ve Probiyotik Kongresi, Türkiye, 11 - 14 Ekim 2018, (Özet Bildiri)

2018

2018

38. Zeytinyağının Yağ Asitleri ve Fenolik Maddeleri: Sağlık Üzerindeki Etkileri

YILDIZ E., GÜLDAŞ M., ÇETİN K.

Uludağ Üniversitesi 7. Bilgilendirme ve Ar-Ge Günleri, Türkiye, 3 - 04 Nisan 2018, (Özet Bildiri)

2018

2018

39. Süt Sektöründe Mesleki Yeterlilik ve Gereksinimlerin Belirlenmesi

GÜLDAŞ M., GÜRBÜZ O., ÖZCAN T., YILMAZ ERSAN L., AVŞAR Z.

Uludağ Üniversitesi VII. Bilgilendirme ve AR-GE Günleri, Bursa, Türkiye, 3 - 04 Nisan 2018

2018

2018

40. Antimikrobiyal Aktif Ambalajlama

YILDIZ E., Yörük G., GÜRBÜZ O., GÜLDAŞ M., Begenirbas A.

Uludağ Üniversitesi VII. Bilgilendirme ve AR-GE Günleri, Bursa, Türkiye, 3 - 04 Nisan 2018

2018

2018

41. Mikroalg Spirulina’nın Besinsel Özellikleri ve Metabolizması

YILDIZ E., Yörük G., GÜLDAŞ M., GÜRBÜZ O.

Uludağ Üniversitesi VII. Bilgilendirme ve AR-GE Günleri, Bursa, Türkiye, 3 - 04 Nisan 2018

2018

2018

42. Gıda Takviyesi Olarak Spirulina Platensis Üretimi ve Kullanım Alanları

Yörük G., YILDIZ E., GÜRBÜZ O., GÜLDAŞ M.

Uludağ Üniversitesi VII. Bilgilendirme ve ARGE Günleri, Bursa, Türkiye, 3 - 04 Nisan 2018

2017

2017

43. Spirulina platensis as Food Supplement and its Health Benefits

GÜLDAŞ M., GÜRBÜZ O., YILDIZ E., ATEŞ M.

III International Conference on Food Chemistry and Technology 2017, BALTİMORE, Amerika Birleşik Devletleri, 2 - 04 Kasım 2017, ss.25, (Özet Bildiri)

2017

2017

44. Phenolics, Antioxidant capacity and Bioaccessibility of Chicory Varieties (Cichorium spp.) Grown in Turkey

ŞAHAN Y., GÜRBÜZ O., GÜLDAŞ M., DEĞİRMENCİOĞLU N., Begenirbas A.

III International Conference on Food Chemistry and Technology, Baltimore, Amerika Birleşik Devletleri, 2 - 04 Kasım 2017, (Özet Bildiri)

2015

2015

45. Karacabey Yöresi Geleneksel Peyniri Mihaliç Peyniri

GÜLDAŞ M., ÖZCAN T., YILMAZ ERSAN L.

Karacabey Sempozyumu 2015, Karacabey, Türkiye, 1 - 03 Ekim 2015, cilt.1, ss.553-560, (Tam Metin Bildiri)

2015

2015

46. Food Safety Risks in Healthy Organic Food Production

GÜLDAŞ M.

XXXVI CIOSTA & CIGR Section V Conference 2015 ENVIRONMENTALLY FRIENDLY AGRICULTURE AND FORESTRY FOR FUTURE GENERATIONS, St. Petersburg, 26 - 28 Mayıs 2015, cilt.1, ss.526-527, (Tam Metin Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2015

2015

47. Why Organic Foods Are Needed

GÜLDAŞ M., Ak İ.

XXXVI CIOSTA&CIGR Section V Conference Environmentally Friendly Agriculture and Forestry for Future Generations, St. Petersburg, Rusya, 26 - 28 Mayıs 2015, cilt.1, ss.400-401, (Özet Bildiri)

2015

2015

48. Organic Animal Husbandry in Turkey

Ak İ., GÜLDAŞ M.

XXXVI CIOSTA&CIGR Section V Conference Environmentally Friendly Agriculture and Forestry for Future Generations, St. Petersburg, Rusya, 26 - 28 Mayıs 2015, cilt.1, ss.397, (Özet Bildiri)

2014

2014

49. Organic Animal Husbandry in Turkey and Middle East

AK İ., GÜLDAŞ M.

18th IFOAM Organic World Congress 2014, İstanbul, Türkiye, 11 - 15 Ekim 2014, cilt.1, ss.28-31, (Tam Metin Bildiri)

2013

2013

50. Ekolojik Hayvansal Ürünlerin İşlenmesi

GÜLDAŞ M.

Türkiye II. Organik Hayvancılık Kongresi, Bursa, Türkiye, 24 - 26 Ekim 2013, cilt.1, ss.245-253, (Tam Metin Bildiri)

2011

2011

52. Ultrason sonikasyon İşleminin Gıdalardaki Önemli Enzimler Üzerindeki Etkileri

Güldaş M., İrkin R.

7. Gıda Mühendisliği Kongresi, Bursa, Türkiye, 24 - 26 Kasım 2011, ss.305, (Özet Bildiri)

2011

2011

53. Fonksiyonel Mikroorganizmaların Fonksiyonel Gıdaların Kalitesi Üzerindeki Etkileri

Güldaş M., Gürbüz O.

7. Gıda Mühendisliği Kongresi, Bursa, Türkiye, 24 - 26 Kasım 2011, ss.306, (Özet Bildiri)

2011

2011

54. Recovery of stressed microorganisms in foods

Güldaş M., Irkin R.

International Food Congress Novel Approaches in Food Industry-NAFI, İzmir, Türkiye, 26 - 29 Mayıs 2011, ss.1, (Tam Metin Bildiri)

2010

2010

55. Gıda Firmalarının Kriz Dönemi Pazarlama Stratejileri

DOKUZLU S., GÜLDAŞ M.

Türkiye IX. Tarım Ekonomisi Kongresi, Şanlıurfa, Türkiye, 22 - 24 Eylül 2010, cilt.1, ss.379-386, (Tam Metin Bildiri)

2008

2008

56. Olive Oil Production in Turkey

Güldaş M.

6th Euro Fed Lipid Congress, Athens, Yunanistan, 7 - 10 Eylül 2008, ss.1, (Tam Metin Bildiri)

2010

2010

57. Survival of some probiotic microorganisms in the cacao-pudding and sensory acceptability properties

Irkin R., Güldaş M.

22nd International ICFMH Symposium Food Micro, Kobenhavn, Danimarka, 30 Ağustos - 03 Eylül 2010, ss.1, (Tam Metin Bildiri)

2010

2010

58. In vitro antifungal activity of chitosan against some fungi species

Irkin R., Güldaş M.

5th Central European Congress on Food, Bratislava, Slovakya, 19 - 22 Mayıs 2010, ss.1, (Tam Metin Bildiri)

2010

2010

59. Influence of Spirulina platensis powder on the microflora of yoghurt and acidophilic yoghurt

Güldaş M., Irkin R.

5th Central European Congress on Food, Bratislava, Slovakya, 19 - 22 Mayıs 2010, ss.1, (Tam Metin Bildiri)

2010

2010

60. Türkiye de Üretilen Keçi Peynirleri ve Karakteristik Özellikleri

İrkin R., Güldaş M.

1. Uluslararası “Adriyatik’ ten Kafkaslar’ a Geleneksel Gıdalar” Sempozyumu, Bursa, Türkiye, 15 - 17 Nisan 2010, ss.309, (Özet Bildiri)

2009

2009

61. Evaluation and production of functional foods in terms of food safety in Estonia, Slovenia and Turkey

GÜLDAŞ M., Maher A., Meremäe K., Praakle-Amin K., Kutsar L., Tusar T., et al.

3rd Seminar on Risk Management by Hygienic Design and Efficient Sanitation Programs, Tallinn, Estonya, 4 - 06 Mayıs 2009, ss.201-210, (Tam Metin Bildiri) identifier

2009

2009

62. The use of enterocin AS-48 to inhibit Listeria monocytogenes in selected fruit and fruit juices

GÜLDAŞ M., Georgiadis N., GÜRBÜZ O., Gonenc S.

3rd Seminar on Risk Management by Hygienic Design and Efficient Sanitation Programs, Tallinn, Estonya, 4 - 06 Mayıs 2009, ss.130, (Tam Metin Bildiri) identifier

2009

2009

63. Konserve Kutularında Korozyonu Oluşturan Etkenler

Güldaş M.

6. Gıda Mühendisliği Kongresi, Antalya, Türkiye, 6 - 08 Kasım 2009, ss.653-658, (Tam Metin Bildiri)

2009

2009

64. The Use of Entrocin AS-48 to Inhibit Listeria Monocytogenes in Selected Fruit and Fruit Juices

GÜLDAŞ M., Georgiadis N., GÜRBÜZ O., DOKUZLU S.

3rd Seminar arranged by SAFOODNET – FoodSafety and Hygiene Networking within NewMember States and Associated CandidateCountries, 4 - 06 Mayıs 2009, (Özet Bildiri)

2008

2008

65. Determination of Some Heavy Metals in the Cocoa Butter and Some Oils used in Chocolate Production

Güldaş M.

6th Euro Fed Lipid Congress, Athens, Yunanistan, 7 - 10 Eylül 2008, ss.1, (Tam Metin Bildiri)

2008

2008

66. Trans Fatty Acids in Meat and Meat Products

Güldaş M.

6th Euro Fed Lipid Congress, Athens, Yunanistan, 7 - 10 Eylül 2008, ss.1, (Tam Metin Bildiri)

2008

2008

67. Kalsiyum Klorürün Meyve ve Sebze İşlemede Kullanılması

GÜLDAŞ M., DAĞLIOĞLU F.

Türkiye 10. Gıda Kongresi, Türkiye, 21 - 23 Mayıs 2008, cilt.319, (Özet Bildiri)

2004

2004

68. An Impact Assessment of Origin Labeling on Table Olive and Olive Oil Demand Proc 5th Int Symposium on Olive Growing

DOKUZLU S., GÜLDAŞ M.

5th Int. Symposium on Olive Growing, İzmir, Türkiye, 27 Eylül - 02 Ekim 2004, cilt.1, ss.747-753, (Tam Metin Bildiri)

2004

2004

69. An impact assessment of origin labeling on table olive and olive oil demand

Duman S., Guldas M.

5th International Symposium on Olive Growing, İzmir, Türkiye, 27 Eylül - 02 Ekim 2004, ss.747-749, (Tam Metin Bildiri) identifier identifier

2007

2007

70. Risk assessment in miscellaneous food processing industries including producers of vegetables and spices

GÜLDAŞ M., Ursu R., Lagouri V., Kisikkaya N. A., Uyar M. F., Mokorel P., et al.

Risk Assessment of Microbial Problems and Preventive Actions in Food Industry - 2nd Open Seminar Arranged by SAFOODNET - Food Safety and Hygiene Networking Within New Member States and Associated Candidate Countries; FP6-022808-2006, İstanbul, Türkiye, 22 - 23 Ekim 2007, ss.167-176, (Tam Metin Bildiri) identifier

2007

2007

71. In vitro Antioxidant and Antimicrobial Properties of Oregano and Thyme Extracts from Greece

Lagouri V., Güldaş M., Gürbüz O.

2nd Int. Congress on Food and Nutrition, İstanbul, Türkiye, 24 - 26 Ekim 2007, ss.121, (Özet Bildiri)

2007

2007

72. The organic acid profile of boza: a fermented beverage

AKPINAR BAYİZİT A., YILMAZ ERSAN L., ÖZCAN T., GÜLDAŞ M.

5th International Congress on Food Technology, Atina, Yunanistan, 9 - 11 Mart 2007, (Tam Metin Bildiri)

2007

2007

73. Antimicrobial Effects of chlorinated and Ozonated Water for Reducing Microbiological Contamination During Broiler Processing

Hecer C., Güldaş M.

1st seminar on Microbial Contaminants & Contamination Routes in Food Industry, Helsinki, Finlandiya, 22 Ocak 2007, ss.248, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2007

2007

74. Antimicrobial Effects in Food and Prevention of Contamination in Food Industry

Güldaş M., Hütt P., Songisepp E., Tamme T., Ormancı F. S., Ayaz N. D., et al.

Proc. 1st seminar on Microbial Contamination & Contamination Routes in Food Industry, Espoo, Finlandiya, 22 - 23 Ocak 2007, ss.1-2, (Özet Bildiri)

2004

2004

75. Flavonoidlerin Beslenme ve Sağlık Üzerindeki Etkileri

Güldaş M.

Türkiye 8. Gıda Kongresi, Bursa, Türkiye, 26 Mayıs 2004, ss.33, (Özet Bildiri)

2004

2004

76. Turunçgil Meyvelerinin Besin Değeri ile Beslenme ve Sağlık Üzerindeki Etkileri

Güldaş M.

Türkiye 8. Gıda Kongresi, Bursa, Türkiye, 26 Mayıs 2004, ss.60, (Özet Bildiri)

2003

2003

77. Dondurulmuş Kivi Üretiminde Kalitenin Optimizasyonu

Güldaş M.

Ulusal Kivi ve Üzümsü Meyveler Sempozyumu, Ordu, Türkiye, 23 Ekim 2003, ss.126-130, (Tam Metin Bildiri)

Kitaplar

2023

2023

1. Movement and Nutrition Principles

YEŞİLDEMİR Ö., GÜLDAŞ M., GÜRBÜZ O., Özder S., YILDIZ E.

Functional Exercise Anatomy and Physiology for Physiotherapists, Defne Kaya Utlu, Editör, Springer, Cham, ss.537-545, 2023

2021

2021

3. Hareket ve Beslenme İlkeleri

GÜLDAŞ M., YILDIZ E., GÜRBÜZ O., Özder S.

Fizyoterapistler için Egzersiz Anatomisi ve Fizyolojisi, Defne KAYA, Editör, Hipokrat Yayıncılık, Ankara, ss.423-430, 2021

2019

2019

4. Geographical indications of animal originated products in Turkey

Güldaş M., Dokuzlu S.

The pros and cons of systematic solutions for the production, certification and distribution of PDO, PGIand TSG products in EU countries, SZYDLO ANNA, Editör, WYDAWNICTWO UNIWERSYTETU RZESZOWSKIEGO, Krakow, ss.85-100, 2019

Desteklenen Projeler

2022 - 2026

2022 - 2026

LIFT: Lifting farm animal lives – laying the foundations for positive animal welfare

UFUK 2020 Projesi , H2020 Diğer Kariyer Geliştirme Projeleri

Güldaş M. (Yürütücü)

2022 - 2023

2022 - 2023

İçme sütü ve kefirde kanserle ilişkili miRNA'ların anlatım seviyelerinin araştırılmasıSürdürülebilir Kalkınma

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi

PİRİM D. (Yürütücü), GÖZÜDOK İ. N., GÜRBÜZ O., ÇOBANOĞLU Ö., YAMAN M., GÜLDAŞ M., et al.

2019 - 2021

2019 - 2021

Kombu Çayı Kültürünün Fermente Sebze Suyu Üretiminde Kullanımı

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi

Değirmencioğlu N.(Yürütücü), Şahan Y., Gürbüz O., Güldaş M.

2019 - 2021

2019 - 2021

Fonksiyonel Bir İçecek: Kahve Çekirdeği Zarı ile Zenginleştirilmiş Kefir

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi

Güldaş M. (Yürütücü), Şahan Y., Özmen Toğay S., Değirmencioğlu N., Gürbüz O., Yıldız E.

2018 - 2021

2018 - 2021

Innovative and sustainable grazing-based dairy systems integrating cows and young stockSürdürülebilir Kalkınma

UFUK 2020 Projesi , UFUK AVRUPA Projesi

(Proje Özeti)
Ak I. (Yürütücü), Güldaş M.

2016 - 2020

2016 - 2020

Mapping Skills needs and supply in the dairy sector

Erasmus Projesi , Erasmus+ KA2 Yenilik ve İyi Uygulamaların Değişimi için İşbirliği Projesi, Avrupa Düzeyi

Güldaş M. (Yürütücü), Gürbüz O., Yıldız E., Özcan T., Yılmaz Ersan L., Ziyanok Demirtaş S., et al.

2014 - 2015

2014 - 2015

Brokkolinin Mikrobiyolojik Kalitesi ve Raf Ömrünü Uzatmak icin Kitosan Kaplamanın Kullanılabilirliğinin Araştırılması

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi

GÜLDAŞ M. (Yürütücü), BAŞAY S.

2012 - 2015

2012 - 2015

Ballarda İnfant Botulizme sebep olan Clostridium botulinum un kültürel ve Polimeraz Zincir Reaksiyonu PCR ile tespiti

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi

GÜLDAŞ M., ÖZAKIN C. (Yürütücü)

2013 - 2014

2013 - 2014

Developing A European Skills Council in Dairy Sector

Erasmus Projesi , Erasmus+ KA1 Bireylerin Öğrenme Hareketliliği Projesi, Avrupa Düzeyi

(Proje Özeti) Creative Commons License
GÜLDAŞ M. (Yürütücü)

2012 - 2013

2012 - 2013

Turunçgil fenolik bileşiklerinin bazı laktik asit bakterilerinin gelişimine etkileri

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi

GÜLDAŞ M.

2006 - 2007

2006 - 2007

Boza Fermentasyonu ve Depolanması Sırasında Organik Asitlerin Belirlenmesi

TÜBİTAK Projesi , 1002 - Hızlı Destek Programı

Akpınar Bayizit A. (Yürütücü), Yılmaz Ersan L., Özcan T., Güldaş M.

1990 - 1992

1990 - 1992

Dayanıklı Yoğurt Üretiminde Yoğurdun Pastörizasyon Normu ve Depolama Sıcaklığının Kalite Üzerindeki Etkisi

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi

GÜLDAŞ M.

Patent

2023

2023

SNACK FUNCTIONAL BAR

Patent

Başvuru Yapıldı, Buluşun Başvuru Numarası: PCT/TR2023/051542 , Standart Tescil

2021

2021

ŞEKER KATKISIZ ARI YEMİ VE BU YEMİN FONKSİYONEL BAL ÜRETİMİNDE KULLANIMI

Patent

Başvuru Yapıldı, Buluşun Başvuru Numarası: 2021/005208 , Standart Tescil

2019

2019

KAHVE ÇEKİRDEĞİ ZARI KATKILI KEFİR ÜRÜNÜ VE ÜRETİM YÖNTEMİ

Patent

Başvuru Yapıldı, Buluşun Başvuru Numarası: 2019/14162 , Standart Tescil Sürdürülebilir Kalkınma

Bilimsel Dergilerdeki Faaliyetler

2015 - 2018

2015 - 2018

Bursa Uludağ Arıcılık Dergisi

Danışma Kurul Üyesi

Bilimsel Kuruluşlardaki Üyelikler / Görevler

2016 - Devam Ediyor

2016 - Devam Ediyor

Avrupa Süt Endüstrisi Öğrenme BirliğiSürdürülebilir Kalkınma

Üye

Ödüller

Ocak 2023

Ocak 2023

Bilim-Sanat Ödülleri

Bursa Uludağ Üniversitesi

Ocak 2023

Ocak 2023

Yıllık Atıf Ödülleri

Bursa Uludağ Üniversitesi

Ocak 2023

Ocak 2023

Bilim ve Sanat Ödülleri

Bursa Uludağ Üniversitesi

Ocak 2023

Ocak 2023

Bölüm Grup Başarı Ödülleri

Bursa Uludağ Üniversitesi

Aralık 2022

Aralık 2022

Yıllık Ticarileşen Patent Ödülü

Bursa Uludag Universitesi



Burslar

1990 - 1991

1990 - 1991

World Bank II. Industrial Education Project, England, Lincoln University, Grimsby College of Technology and Arts, Department of Food and Fisheries

Dünya Bankası

Atıflar

Toplam Atıf Sayısı (WOS): 434

h-indeksi (WOS): 14