Eğitim Bilgileri
1993 - 1997
1993 - 1997Doktora
Trakya Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği (Dr), Türkiye
1989 - 1992
1989 - 1992Yüksek Lisans
Ankara Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Süt Teknolojisi (Yl) (Tezli), Türkiye
1985 - 1989
1985 - 1989Lisans
Trakya Üniversitesi, Tekirdağ Ziraat Fakültesi, Gıda Bilimi ve Teknolojisi, Türkiye
Sertifika, Kurs ve Eğitimler
2020
2020Eğitimde Inovasyon ve Etkileşim
Eğitim Yönetimi ve Planlama
Bursa Uludağ Üniversitesi
Araştırma Alanları
Beslenme ve Dietetik
Gıda Mühendisliği
Akademik Ünvanlar / Görevler
2021 - Devam Ediyor
2021 - Devam EdiyorDoç. Dr.
Bursa Uludağ Üniversitesi, FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ, FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ
2018 - Devam Ediyor
2018 - Devam EdiyorDoç. Dr.
Bursa Uludağ Üniversitesi, SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ, BESLENME VE DİYETİK
2017 - 2018
2017 - 2018Doç. Dr.
Bursa Uludağ Üniversitesi, KARACABEY MYO, GIDA İŞLEME
2001 - 2018
2001 - 2018Yrd. Doç. Dr.
Bursa Uludağ Üniversitesi, KARACABEY MYO, GIDA İŞLEME
1997 - 2001
1997 - 2001Öğretim Görevlisi Dr.
Bursa Uludağ Üniversitesi, KARACABEY MYO, GIDA İŞLEME
1996 - 1997
1996 - 1997Öğretim Görevlisi
Bursa Uludağ Üniversitesi, KARACABEY MYO, GIDA İŞLEME
1990 - 1996
1990 - 1996Öğretim Görevlisi
Bursa Uludağ Üniversitesi, TEKNİK BİLİMLER MYO, GIDA İŞLEME
Yönetimsel Görevler
2021 - 2024
2021 - 2024Bölüm Başkan Yardımcısı
Bursa Uludağ Üniversitesi, FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ, Biyoteknoloji Anabilim Dalı Doktora programı
2018 - 2024
2018 - 2024Dekan Yardımcısı
Bursa Uludağ Üniversitesi, SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ
2018 - 2022
2018 - 2022Anabilim/Bilim Dalı Başkanı
Bursa Uludağ Üniversitesi, SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ, BESLENME VE DİYETİK
2017 - 2018
2017 - 2018Bölüm Başkanı
Bursa Uludağ Üniversitesi, KARACABEY MYO, GIDA İŞLEME
2015 - 2018
2015 - 2018Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi
Bursa Uludağ Üniversitesi, U.Ü.Arıcılık Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi (AGAM), -
2014 - 2015
2014 - 2015MYO Müdür Yardımcısı
Bursa Uludağ Üniversitesi, KARACABEY MYO, GIDA İŞLEME
2014 - 2015
2014 - 2015Bölüm Başkanı
Bursa Uludağ Üniversitesi, KARACABEY MYO, GIDA İŞLEME
2011 - 2014
2011 - 2014Bölüm Başkanı
Bursa Uludağ Üniversitesi, KARACABEY MYO, YÖNETİM VE ORGANİZASYON
2008 - 2011
2008 - 2011Bölüm Başkanı
Bursa Uludağ Üniversitesi, KARACABEY MYO, İktisadi ve İdari Programlar
2004 - 2005
2004 - 2005MYO Müdür Yardımcısı
Bursa Uludağ Üniversitesi, KARACABEY MYO
1997 - 1997
1997 - 1997MYO Müdür Yardımcısı
Bursa Uludağ Üniversitesi, KARACABEY MYO
Verdiği Dersler
Doktora
BESİN ZEHİRLENMELERİ VE TOKSİNLER
NUTRİGENOMİK
DOKTORA UZMANLIK ALAN DERSİ I
BİYOTEKNOLOJİK ÜRÜNLERDE GIDA GÜVENLİĞİ
BİYOAKTİF GIDA BİLEŞENLERİ VE FONKSİYONEL BESİNLER
NUTRİENTLER VE BESLENME
TEZ DANIŞMANLIĞI I
TEZ DANIŞMANLIĞI III
TEZ DANIŞMANLIĞI VIII
DOKTORA UZMANLIK ALAN DERSİ VIII
TEZ DANIŞMANLIĞI IV
TEZ DANIŞMANLIĞI V
DOKTORA UZMANLIK ALAN DERSİ IV
SEMİNER
DOKTORA UZMANLIK ALAN DERSİ VI
DOKTORA UZMANLIK ALAN DERSİ II
TEZ DANIŞMANLIĞI VI
TEZ DANIŞMANLIĞI II
TEZ DANIŞMANLIĞI VII
DOKTORA UZMANLIK ALAN DERSİ III
DOKTORA UZMANLIK ALAN DERSİ VII
DOKTORA UZMANLIK ALAN DERSİ V
Makaleler
2025
20251. Can Metagenomic Analyses Be Used Effectively in Safe Food Production?
Delikanlı Kıyak B., Yılmaz İ., Güldaş M.
FOOD SCIENCE & NUTRITION , cilt.13, sa.8, ss.1-18, 2025 (SCI-Expanded, Scopus)
2025
20252. Adherence to the Mediterranean Diet Among Families from Four Countries in the Mediterranean Basin
YEŞİLDEMİR Ö., GÜLDAŞ M., Boque N., Calderon-Perez L., Degli Innocenti P., Scazzina F., et al.
NUTRIENTS
, cilt.17, sa.7, 2025 (SCI-Expanded, Scopus)
2025
20253. Impacts of milk processing and fermentation on microRNA levels in cow’s milk
PİRİM D., Gözüdok İ. N., ÇOBANOĞLU Ö., GÜLDAŞ M., GÜRBÜZ O.
Food and Health , cilt.11, sa.2, ss.127-138, 2025 (TRDizin)
2025
20254. An AI-based nutrition recommendation system: technical validation with insights from Mediterranean cuisine
Kalpakoglou K., Calderón-Pérez L., Boqué N., GÜLDAŞ M., Erdoğan Demir Ç., Gymnopoulos L. P., et al.
Frontiers in Nutrition
, cilt.12, 2025 (SCI-Expanded, Scopus)
2024
20245. Switching Mediterranean Consumers to Mediterranean Sustainable Healthy Dietary Patterns (SWITCHtoHEALTHY): Study Protocol of a Multicentric and Multi-Cultural Family-Based Nutritional Intervention Study
Calderon-Perez L., Domingo A., del Bas J. M., Gutierrez B., Crescenti A., Rahmani D., et al.
NUTRIENTS
, cilt.16, sa.22, 2024 (SCI-Expanded, Scopus)
2024
20246. Has the pandemic affected academic personnel’s nutrition habits in Türkiye? A pandemia afetou os hábitos nutricionais do pessoal acadêmico na Turquia?
Istek N., YILDIZ E., Kadagan O., TÜRKKAN A., GÜLDAŞ M., GÜRBÜZ O.
Revista de Nutricao
, cilt.37, ss.1-13, 2024 (SCI-Expanded, Scopus)
2023
20237. Bioactive and Anti-carcinogenic Properties of Kombucha Prepared with Aronia Melanocarpa Juice
Çalışkan Z., Yıldız E., Güldaş M., Gürbüz O.
Yeni Yüzyıl Journal of Medical Sciences
, cilt.4, sa.4, ss.198-206, 2023 (Hakemli Dergi)
2023
20238. INVESTIGATION OF SOME HONEY TYPES (CHASTEBERRY, CHESTNUT, LAVENDER, JERUSALEM THORN, ACACIA AND SUNFLOWER) FOR HEAVY METAL POLLUTION FROM SETTLEMENTS AND HIGHWAYS
GÜLDAŞ M.
ULUDAG BEE JOURNAL
, cilt.23, ss.23-36, 2023 (Scopus, TRDizin)
2022
20229. Antioxidant and bioaccessibility characteristics of functional fruit and vegetable honeys produced by innovative method
Güldaş M., Demircan H., Çakmak İ., Oral R. A., Yıldız E., Gürbüz O., et al.
FOOD BIOSCIENCE
, cilt.48, 2022 (SCI-Expanded, Scopus)
2022
202210. Impact of coffee silverskin on in-vitro viability of kefir culture during storage
Ozmen-Togay S., Gulkun G., Degirmencioglu N., GÜLDAŞ M., YILDIZ E., ŞAHAN Y., et al.
MLJEKARSTVO
, cilt.72, sa.1, ss.22-32, 2022 (SCI-Expanded, Scopus)
2022
202211. Effects of honey enrichment with Spirulina platensis on phenolics, bioaccessibility, antioxidant capacity and fatty acids
Güldaş M., Gürbüz O., Çakmak I., Yildiz E., Sen H.
LWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
, cilt.153, 2022 (SCI-Expanded, Scopus)
2021
202112. Traditional plain yogurt: a therapeutic food for metabolic syndrome?
Baspinar B., Güldaş M.
CRITICAL REVIEWS IN FOOD SCIENCE AND NUTRITION
, cilt.61, sa.18, ss.3129-3143, 2021 (SCI-Expanded, Scopus)
2021
202113. Antioxidant and anti-diabetic properties of Spirulina platensis produced in Turkey
Güldaş M., Ziyanok-Demirtas S., Şahan Y., Yıldız E., Gürbüz O.
FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
, cilt.41, sa.3, ss.615-625, 2021 (SCI-Expanded, Scopus)
2021
202114. Impact of tea leaves types on antioxidant properties and bioaccessibility of kombucha
Degirmencioglu N., Yıldız E., Sahan Y., Guldas M., Gurbuz O.
JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY-MYSORE
, cilt.58, sa.6, ss.2304-2312, 2021 (SCI-Expanded, Scopus)
2021
202115. Determination of in-vitro phenolics, antioxidant capacity and bio-accessibility Kombucha tea produced from black carrot varieties grown in Turkey
Yıldız E., Güldaş M., Gürbüz O.
FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
, cilt.41, sa.1, ss.180-187, 2021 (SCI-Expanded, Scopus)
2021
202116. Obesity-associated Pathways of Anthocyanins
YILDIZ E., GÜLDAŞ M., Ellergerzen P., ACAR A. G., GÜRBÜZ O.
FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
, cilt.41, ss.1-13, 2021 (SCI-Expanded, Scopus)
2020
202017. Health benefits of Kombucha tea enriched with olive leaf and honey
Değirmencioğlu N., Yıldız E., Güldaş M., Gürbüz O.
Journal of Obesity and Chronic Disease
, cilt.4, sa.1, ss.1-5, 2020 (Hakemli Dergi)
2020
202018. MOTIVATION AND HEALTH IN THE EMBODIMENT OF ORGANIC FOOD CONSUMPTION TRENDS
ERDAL B., Turban Ş., GÜLDAŞ M., Kilic T.
FRESENIUS ENVIRONMENTAL BULLETIN
, cilt.29, sa.7, ss.5523-5529, 2020 (SCI-Expanded, Scopus)
2019
201919. Fermentasyon Süresinin Kombu Çayı Mikrobiyotası ve Canlılık Oranları Üzerine Etkileri
Değirmencioğlu N., Yıldız E., Şahan Y., Güldaş M., Gürbüz O.
AKADEMIK GIDA
, cilt.17, sa.2, ss.200-211, 2019 (TRDizin)
2017
201720. Prediction of Lethality by Nonlinear Artificial Neural Network Modeling
Guldas M., Kurtulmuş F., Gürbüz O.
JOURNAL OF FOOD PROCESS ENGINEERING
, cilt.40, sa.3, 2017 (SCI-Expanded, Scopus)
2017
201721. Phenolics, antioxidant capacity and bioaccessibility of chicory varieties (Cichorium spp.) grown in Turkey
Şahan Y., Gürbüz O., Guldas M., Değirmencioğlu N., Begenirbas A.
FOOD CHEMISTRY
, cilt.217, ss.483-489, 2017 (SCI-Expanded, Scopus)
2016
201622. EFFECTS OF ROYAL JELLY AND BEE POLLEN ON THE GROWTH OF SELECTED PROBIOTIC BACTERIA (BF ANIMALIS SPP. LACTIS, L. ACIDOPHILUS AND L-CASEI)
Guldas M.
JOURNAL OF APICULTURAL SCIENCE
, cilt.60, sa.2, ss.129-140, 2016 (SCI-Expanded, Scopus)
2015
201523. Using Beeswax Coatings for Prolongation Shelf Life of Cheese
GÜLDAŞ M., AKPINAR BAYİZİT A., ÖZCAN T., YILMAZ ERSAN L.
Uludağ Arıcılık Dergisi , cilt.15, sa.1, ss.22-32, 2015 (Scopus, TRDizin)
2015
201524. PHENOLIC CONTENT, ANTIOXIDANT ACTIVITIES AND STIMULATORY ROLES OF CITRUS FRUITS ON SOME LACTIC ACID BACTERIA
Irkin R., DOĞAN S., Degirmencioglu N., DİKEN M. E., Guldas M.
ARCHIVES OF BIOLOGICAL SCIENCES
, cilt.67, sa.4, ss.1313-1321, 2015 (SCI-Expanded, Scopus)
2015
201525. Effects of organic acids to prolong the shelf-life and improve the microbial quality of fresh cut broccoli florets
Irkin R., Degirmencioglu N., Guldas M.
QUALITY ASSURANCE AND SAFETY OF CROPS & FOODS
, cilt.7, sa.5, ss.737-745, 2015 (SCI-Expanded, Scopus)
2014
201426. CHITOSAN COATING OF RED TABLE GRAPES AND FRESH-CUT HONEY MELONS TO INHIBIT FUSARIUM OXYSPORUM GROWTH
Irkin R., Guldas M.
JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION
, cilt.38, sa.4, ss.1948-1956, 2014 (SCI-Expanded, Scopus)
2013
201327. Türkiye de Tavuk Eti Tüketim Alışkanlıkları ve Marka Tercihleri
DOKUZLU S., Barış O., HECER C., GÜLDAŞ M.
Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi , cilt.27, sa.2, ss.83-92, 2013 (TRDizin)
2012
201228. Et Ürünlerinde Nitrat-Nitrit Kullanımının Azaltılmasında Bitkisel Kaynakların Kullanım Olanakları
Güldaş M.
akademik Gıda , cilt.10, sa.2, ss.125-130, 2012 (TRDizin)
2012
201229. Influences of the selected additives on the weight loss and organoleptic properties of marinated mussels and squids
Guldas M., Hecer C.
ACTA VETERINARIA BRNO
, cilt.81, sa.3, ss.263-267, 2012 (SCI-Expanded, Scopus)
2011
201130. In vitro antioxidant/free radical scavenging and antibacterial properties of endemic oregano and thyme extracts from Greece
Lagouri V., Guldas M., GÜRBÜZ O.
FOOD SCIENCE AND BIOTECHNOLOGY
, cilt.20, sa.6, ss.1487-1493, 2011 (SCI-Expanded, Scopus)
2011
201131. Evaluation of cacao-pudding as a probiotic food carrier and sensory acceptability properties
Irkin R., GÜLDAŞ M.
Acta Agriculturae Slovenica
, cilt.97, sa.3, ss.223-232, 2011 (Scopus)
2011
201132. Effects of lactic acid, fumaric acid and chlorine dioxide on shelf-life of broiler wings during storage
Hecer C., Guldas M.
AFRICAN JOURNAL OF MICROBIOLOGY RESEARCH
, cilt.5, sa.23, ss.3880-3883, 2011 (SCI-Expanded)
2011
201133. Influence of modified atmosphere packaging and potassium sorbate on microbiological characteristics of sliced bread
DEĞİRMENCİOĞLU N., GÖÇMEN D., Inkaya A. N., YELBEY AYDIN E., Guldas M., Gonenc S.
JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY-MYSORE
, sa.2, ss.236-241, 2011 (SCI-Expanded, Scopus)
2010
201034. Influence of Spirulina platensis powder on the microflora of yoghurt and acidophilus milk
Guldas M., Irkin R.
MLJEKARSTVO
, cilt.60, sa.4, ss.237-243, 2010 (SCI-Expanded, Scopus)
2010
201035. Effects of edible film coatings on shelf-life of mustafakemalpasa sweet, a cheese based dessert
Guldas M., AKPINAR BAYİZİT A., ÖZCAN T., YILMAZ ERSAN L.
JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY-MYSORE
, cilt.47, sa.5, ss.476-481, 2010 (SCI-Expanded, Scopus)
2008
200836. Determination and comparison of some trace elements in different chocolate types produced in Turkey
Guldas M., Dagdelen A. F., Biricik G. F.
JOURNAL OF FOOD AGRICULTURE & ENVIRONMENT
, cilt.6, ss.90-94, 2008 (SCI-Expanded, Scopus)
2008
200837. A statistical approach to predict the sterilization value for canned olives
Guldas M., Gonenc S., GÜRBÜZ O.
JOURNAL OF FOOD PROCESS ENGINEERING
, sa.3, ss.299-316, 2008 (SCI-Expanded, Scopus)
2008
200838. Comparison of digestion methods and trace elements determination in chocolates with pistachio using atomic absorption spectrometry
Guldas M.
JOURNAL OF FOOD AND NUTRITION RESEARCH
, cilt.47, sa.2, ss.92-99, 2008 (SCI-Expanded, Scopus)
2005
200539. HACCP Model Application in the Production of Canned Grapefruit Segment
HECER C., GÜLDAŞ M., GÜÇBİLMEZ M.
Akademik Gıda , cilt.3, sa.16, ss.22-25, 2005 (TRDizin)
2004
200440. Türk Gıda Sanayiinin Uluslararası Rekabet Gücü
KEMER O. B., GÜLDAŞ M.
Atatürk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Dergisi , cilt.18, ss.17-35, 2004 (TRDizin)
2004
200441. Mathematical analysis of caustic peeling of kiwifruits
GÜLDAŞ M., Bayindirli L.
Biotechnology and Biotechnological Equipment
, cilt.18, sa.2, ss.112-117, 2004 (SCI-Expanded, Scopus)
2003
200342. The determination of ascorbic acid, chlorophyll and pectin contents of Turkish kiwifruit
Guldas M.
JOURNAL OF FOOD QUALITY
, cilt.26, sa.4, ss.353-358, 2003 (SCI-Expanded, Scopus)
2003
200343. Peeling and the physical and chemical properties of kiwi fruit
Guldas M.
JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION
, cilt.27, sa.4, ss.271-284, 2003 (SCI-Expanded, Scopus)
2003
200344. Application of Hazard Analysis Critical Control Point HACCP System to The Aseptic Tomato Paste Industry
GÜLDAŞ M., GÜÇBİLMEZ M., HECER C.
Akademik Gıda , cilt.1, sa.6, ss.31-35, 2003 (TRDizin)
2001
200145. Dilimlenerek Dondurulmuş Kivi Meyvesinin Kalitesi Üzerine Meyve Olgunluğunun Şeker Organik Asit Çözeltisine Daldırmanın ve Depolama Sıcaklıklarının Etkileri
GÜLDAŞ M.
Dünya Gıda Dergisi , cilt.6, sa.4, ss.77-87, 2001 (Hakemli Dergi)
2000
200046. Antioksidan Vitaminler
GÜLDAŞ M., YEMNİ E., ÇOPUR Ö. U.
Gıda , sa.3, ss.58-60, 2000 (TRDizin)
2000
200047. Su Ürünleri Zehirlenmelerinin Önemi
GÜLDAŞ M.
Tarım , sa.8, ss.11, 2000 (Hakemsiz Dergi)
2000
200048. Süt Endüstrisi Atıklarının Çevre Kirliliğine Etkileri
Güldaş M.
Dünya Gıda Dergisi, , cilt.6, sa.4, ss.66-68, 2000 (Hakemli Dergi)
2000
200049. Meyvelerin Beslenmedeki Önemi ve Üzümsü Meyvelerin Sağlık Üzerine Etkileri
Güldaş M.
Dünya Gıda Dergisi , cilt.6, sa.23, ss.97-100, 2000 (Hakemli Dergi)
1999
199950. Meyveli Pastörize Yoğurtların Dayanımları Üzerine Bir Araştırma
GÜLDAŞ M., GÜNEŞ M. E., Albay R.
Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi , cilt.18, sa.3, ss.37-50, 1999 (TRDizin)
1996
199651. Gıdalardan Kolesterol Azaltılabilir mi?
Güldaş M.
Gıda , cilt.21, sa.3, ss.149-152, 1996 (TRDizin)
1995
199552. Dayanıklı Yoğurt Üretiminde Yoğurdun Pastörizasyon Normu ve Depolama Sıcaklığının Kalite Üzerine Etkisi
GÜLDAŞ M., ATAMER M.
Gıda , cilt.20, sa.5, ss.313-319, 1995 (TRDizin)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
2025
20251. TÜRK TOPLUMUNDA AKDENİZ DİYETİNE OLAN UYUMU ARTTIRMAYA YÖNELİK ÇALIŞMALARIN BESLENME ALIŞKANLIKLARI ÜZERİNE ETKİSİ
Kozlu Z., Yazıcı C., Güldaş M.
8. ULUSLARARASI TARIM, ÇEVRE VE SAĞLIK KONGRESİ, Aydın, Türkiye, 22 - 24 Mayıs 2025, ss.199, (Özet Bildiri)
2025
20252. AİLE TEMELLİ AKDENİZ DİYETİ MÜDAHALESİNİN TÜRKİYE’DE EV İÇİ GIDA HARCAMALARINA EKONOMİK ETKİSİ
Yazıcı C., Kozlu Z., Güldaş M.
8. ULUSLARARASI TARIM, ÇEVRE VE SAĞLIK KONGRESİ, Aydın, Türkiye, 22 - 24 Mayıs 2025, ss.198, (Özet Bildiri)
2024
20243. Türk toplumunun Akdeniz diyetine uyumunu etkileyen faktörler
Erdoğan Ç., Can T., Güldaş M., Yeşildemir Ö., Özyazıcıoğlu N.
7. Uluslararası Tarım, Çevre ve Sağlık Kongresi, Bursa, Türkiye, 30 Mayıs - 01 Haziran 2024, ss.271, (Özet Bildiri)
2024
20244. Türk toplumunun sosyodemografik ve demografik özellikleri, sağlık durumu, beslenme alışkanlıkları ve yaşam tarzı faktörlerinin incelenmesi
Can T., Erdoğan Ç., Güldaş M., Yeşildemir Ö., Özyazıcıoğlu N.
7. Uluslararası Tarım, Çevre ve Sağlık Kongresi, Bursa, Türkiye, 30 Mayıs - 01 Haziran 2024, ss.283, (Özet Bildiri)
2023
20235. Farklı İşlemlerden Geçmiş İnek Sütü ve Kefirde miR-21 ve miR-125b’nin miktarlarının araştırılması
Gözüdok İ. N., Pirim D., Çobanoğlu Ö., Güldaş M., Gürbüz O., Kaner Ö.
12. Ulusal Moleküler Biyoloji ve Biyoteknoloji Kongresi, İstanbul, Türkiye, 7 - 09 Ekim 2023, ss.15, (Özet Bildiri)
2023
20236. Promoting the Mediterranean Diet: A Co-design Game Approach
Chatziavgeri A., Güldaş M., Boqué Terré N., Hamdouchi A. E., Gymnopoulos L., Dimitropoulos K.
25th International Conference on Human-Computer Interaction, HCII 2023, Copenhagen, Danimarka, 23 - 28 Temmuz 2023, cilt.1833 CCIS, ss.25-32, (Tam Metin Bildiri)
2022
20227. Beslenmede yeni trend: besin mayası
Özder S., Filiz C., Yeşildemir Ö., Güldaş M.
2. Uluslararası Gazi Sağlık Bilimleri Kongresi, Ankara, Türkiye, 15 - 17 Aralık 2022, ss.53, (Özet Bildiri)
2022
20228. Aronya meyvesinin (aronia melanocarpa) diabetes mellitus üzerine etkisi
Filiz C., Özder S., Yeşildemir Ö., Güldaş M.
2. Uluslararası Gazi Sağlık Bilimleri Kongresi, Ankara, Türkiye, 15 - 17 Aralık 2022, ss.55, (Özet Bildiri)
2022
20229. The adherence and significance of Mediterranean diet as sustainable healthy dietary pattern
Mincione S., Yeşildemir Ö., Güldaş M., Yıldız E., Boqué Terre N.
36th EFFoST International Conference 2022, Dublin, İrlanda, 7 - 09 Kasım 2022, ss.56, (Özet Bildiri)
2022
202210. Ukraine – Russian Conflict Creates a Series Food (Grain) Security Threat for Turkish Agriculture/Economy and Vulnerability Evaluations on Innovated Per Adult Human Unit Method (PAHUM) vs. Per Capita
Haşimoğlu S., Ak İ., Güldaş M., Şenköylü N.
VI. International Anatolian Agriculture, Food, Environment and Biology Congress, Kütahya, Türkiye, 7 - 09 Ekim 2022, (Tam Metin Bildiri)
2021
202111. Organic and Conventional Eggs
Erdoğan Ç., GÜLDAŞ M., YILDIZ E., FİLİZ C., Özder S., İstek N., et al.
3rd International, 12th National Animal Science Conference, Bursa, Türkiye, 27 Kasım 2021, (Özet Bildiri)
2021
202112. Health Benefits of Honey Due to Its Phenolic Compounds
FİLİZ C., YILDIZ E., Çalışkan Z., ÖZDER S., Erdoğan Ç., İstek N., et al.
3rd International, 12th National Animal Science Conference, Bursa, Türkiye, 27 Kasım 2021, (Özet Bildiri)
2021
202113. The way to happiness is through the gut; psychobiotics
FİLİZ C., Özder S., Erdoğan Ç., YILDIZ E., Çalışkan Z., İstek N., et al.
Izmir Democracy University Health Sciences Congress, İzmir, Türkiye, 12 Kasım 2021, (Özet Bildiri)
2021
202114. New trend of nutrition: sprouting food
Özder S., YILDIZ E., İstek N., FİLİZ C., Erdoğan Ç., Çalışkan Z., et al.
Izmir Democracy University Health Sciences Congress, İzmir, Türkiye, 12 Kasım 2021, (Özet Bildiri)
2021
202115. Antihyperlipidemic and antioxidant properties of CLA of grass-fed milk & meat and metabolic diseases
Ziyanok Demirtaş S., Güldaş M., Yıldız E., Gürbüz O.
IAHA Pre-Conference on Organic Animal Husbandr, Rennes, Fransa, 6 - 07 Ekim 2021, ss.44-46, (Tam Metin Bildiri)
2021
202116. General Conditions of Organic Cattle Farms in Turkey
AK İ., Umur H., GÜLDAŞ M., Deniz A., Kara S., HANOĞLU ORAL H.
Pre-Conference on Animal Husbandry 6-7 September 2021 linked to the 20th Organic World Congress in Rennes, France on 8-10 September 2021 Organised by IFOAM Animal Husbandry Alliance (IAHA), Rennes, Fransa, 6 - 07 Eylül 2021, ss.41-43, (Tam Metin Bildiri)
2021
202117. Antihyperlipidemic and antioxidant properties of CLA of grass-fed milk & meat and metabolic diseases
ZİYANOK DEMİRTAŞ S., GÜLDAŞ M., YILDIZ E., GÜRBÜZ O.
IAHA Pre-Conference on Organic Animal Husbandry, Rennes, Fransa, 06 Eylül 2021, (Tam Metin Bildiri)
2021
202118. General Conditions of Organic Cattle Farms in Turkey . IAHA Pre-Conference on Organic Animal Husbandry
Ak I., Güldaş M.
IAHA Pre‐Conference on “Organic Animal Husbandry systems – Ways to improvement, Rennes, Fransa, 6 - 07 Eylül 2021, ss.1, (Tam Metin Bildiri)
2021
202119. Organic Livestock Production in Turkey General Conditions of IAHA Pre-Conference on Organic Animal Husbandry
Ak I., Güldaş M.
IAHA Pre‐Conference on Organic Animal Husbandry systems – Ways to improvement, Rennes, Fransa, 6 - 07 Eylül 2021, ss.1, (Tam Metin Bildiri)
2021
202120. The antimicrobial effect of phenolic compounds on Listeria monocytogenes: natural biocontrol agents in food
Onbaşı E., YILDIZ E., CİNAR A., GÜLDAŞ M., GÜRBÜZ O.
VII. International Hypocrate Congress of Medicine and Health Sciences, İstanbul, Türkiye, 03 Eylül 2021, (Özet Bildiri)
2021
202121. Nutrigenomics and Nutrigenetics in Obesity
İstek N., YILDIZ E., GÜLDAŞ M., GÜRBÜZ O.
International Congress of Academical Research, Ankara, Türkiye, 23 Ağustos 2021, (Özet Bildiri)
2020
202022. Health Promoter: Kombucha, and Its Antioxidative, Anti-diabetic and Anti-carcinogenic properties
YILDIZ E., ZİYANOK S., ÇALIŞKAN Z., GÜLDAŞ M., GÜRBÜZ O.
International Eurasian Conference on Biotechnology and Biochemistry (BioTechBioChem 2020), Ankara, Türkiye, 16 - 18 Aralık 2020, (Tam Metin Bildiri)
2020
202023. Gut-brain Relationship in Psychology
YILDIZ E., GÜLDAŞ M., GÜRBÜZ O.
3rd International Scientific Conference “Health. Society. Science”, Litvanya, 22 Ekim 2020, (Özet Bildiri)
2019
201924. Health benefits of Kombucha tea enriched with olive leaf and honey.
Değirmencioğlu N., Yildiz E., Güldaş M., Gürbüz O.
4th International Conference on Obesity and Chronic Diseases, California, Amerika Birleşik Devletleri, 1 - 03 Temmuz 2019, ss.1, (Özet Bildiri)
2019
201925. The Effects of A Food Industry by-product Coffee Silverskin on Kefir Microbiota
Şahan Y., Değirmencioğlu N., Özmen Toğay S., Yıldız E., Güldaş M., Gürbüz O.
1st International Conference on Preventive Medicine, 12 - 14 Kasım 2019, (Tam Metin Bildiri)
2019
201926. Innovative and Sustainable Grazing-Based Dairy Systems Integrating Cows and Young Stock: General State of the Organic Dairy Cattle Farms in Turkey,
AK İ., UMUR H., DENİZ A., KARA S., GÜLDAŞ M., HANOĞLU ORAL H.
11. International Animal Science Conference, Kapdokya/NEVŞEHİR, 20 - 22 Ekim 2019, (Tam Metin Bildiri)
2019
201927. General State of the Organic Dairy Cattle Farms in Turkey
AK İ., umur h., Altan D., kara s., güldaş M., HANOĞLU ORAL H.
Pre-Conference on Animal Husbandry 6-7 September 2021 linked to the 20th Organic World Congress in Rennes, France on 8-10 September 2021 Organised by IFOAM Animal Husbandry Alliance (IAHA), Nevşehir, Türkiye, 20 - 22 Ekim 2019, (Tam Metin Bildiri)
2019
201928. The pros and cons of systematic solutions for the production, certification and distribution of PDO, PGIand TSG products in EU countries
DOKUZLU S., GÜLDAŞ M.
Geographical indications of animal originated products in Turkey, Krakow, Polonya, 7 - 09 Ekim 2019, ss.85-100, (Tam Metin Bildiri)
2019
201929. Impact of Bio-active Phenolics on Medical Nutrition Therapy and Obesity.
Güldaş M., Değirmencioğlu N., Şahan Y., Yıldız E., Gürbüz O.
4th International Conference on Obesity and Chronic Diseases, California, Amerika Birleşik Devletleri, 1 - 03 Temmuz 2019, (Özet Bildiri)
2019
201930. Impact of Bio-active Phenolics on Medical Nutrition Therapy and Obesity. . July 01-03, 2019 San Francisco,USA (Oral Presentation)
GÜLDAŞ M., DEĞİRMENCİOĞLU N., ŞAHAN Y., Yıldız E., GÜRBÜZ O.
4th International Conference on Obesity and Chronic Diseases, San-Francisco, Kostarika, 1 - 03 Temmuz 2019, (Özet Bildiri)
2019
201931. Interactions Between Gut Microbiota And Probiotics
GÜLDAŞ M., YILDIZ E., GÜRBÜZ O.
4th International Conference on Obesity and Chronic Diseases, San-Francisco, Kostarika, 1 - 03 Temmuz 2019, (Özet Bildiri)
2019
201932. Impact of Bio-active Phenolics on Medical Nutrition Therapy and Obesity
Güldaş M., Değirmencioğlu N., Şahan Y., Yıldız E., Gürbüz O.
4th International Conference on Obesity and Chronic Diseases, San-Francisco, Kostarika, 1 - 03 Temmuz 2019, (Özet Bildiri)
2019
201933. Organik Hayvansal Gıda Üretiminde Gıda Güvenliği
GÜLDAŞ M., YILDIZ E., GÜRBÜZ O.
6. Organik Tarım Sempozyumu, İzmir, Türkiye, 15 Mayıs 2019, (Tam Metin Bildiri)
2019
201934. Phenolics, Antioxidant Capacity and Bioaccessibility of Kombucha Tea
DEĞİRMENCİOĞLU N., Yildiz E., ŞAHAN Y., Guldas M., Gurbuz O.
257th National Meeting of the American-Chemical-Society (ACS), Florida, Amerika Birleşik Devletleri, 31 Mart - 04 Nisan 2019, cilt.257, (Özet Bildiri)
2018
201835. The effects of pharmabiotics on the weight control
DEĞİRMENCİOĞLU N., Özgen Özkaya Ş., GÜLDAŞ M., YILDIZ E., GÜRBÜZ O.
International Congress on Food, Nutrition, and Dietetics, Gastronomy Reseacrh, 28 - 30 Kasım 2018, (Tam Metin Bildiri)
2018
201836. Impact of fatty acids on gut microbiota and disease control
GÜLDAŞ M., DEĞİRMENCİOĞLU N., Özgen Özkaya Ş., YILDIZ E., GÜRBÜZ O.
International Congress on Food, Nutrition and Dietetics, Gastronomy Research, 28 - 30 Kasım 2018, (Tam Metin Bildiri)
2018
201837. Fermentasyon Süresinin Kombu Çayı Mikrobiyotası ve Canlılık Oranları Üzerine Etkisi
DEĞİRMENCİOĞLU N., YILDIZ E., ŞAHAN Y., GÜLDAŞ M., GÜRBÜZ O.
5.Ulusal Bağırsak Mikrobiyotası ve Probiyotik Kongresi, Türkiye, 11 - 14 Ekim 2018, (Özet Bildiri)
2018
201838. Zeytinyağının Yağ Asitleri ve Fenolik Maddeleri: Sağlık Üzerindeki Etkileri
YILDIZ E., GÜLDAŞ M., ÇETİN K.
Uludağ Üniversitesi 7. Bilgilendirme ve Ar-Ge Günleri, Türkiye, 3 - 04 Nisan 2018, (Özet Bildiri)
2018
201839. Süt Sektöründe Mesleki Yeterlilik ve Gereksinimlerin Belirlenmesi
GÜLDAŞ M., GÜRBÜZ O., ÖZCAN T., YILMAZ ERSAN L., AVŞAR Z.
Uludağ Üniversitesi VII. Bilgilendirme ve AR-GE Günleri, Bursa, Türkiye, 3 - 04 Nisan 2018
2018
201840. Antimikrobiyal Aktif Ambalajlama
YILDIZ E., Yörük G., GÜRBÜZ O., GÜLDAŞ M., Begenirbas A.
Uludağ Üniversitesi VII. Bilgilendirme ve AR-GE Günleri, Bursa, Türkiye, 3 - 04 Nisan 2018
2018
201841. Mikroalg Spirulina’nın Besinsel Özellikleri ve Metabolizması
YILDIZ E., Yörük G., GÜLDAŞ M., GÜRBÜZ O.
Uludağ Üniversitesi VII. Bilgilendirme ve AR-GE Günleri, Bursa, Türkiye, 3 - 04 Nisan 2018
2018
201842. Gıda Takviyesi Olarak Spirulina Platensis Üretimi ve Kullanım Alanları
Yörük G., YILDIZ E., GÜRBÜZ O., GÜLDAŞ M.
Uludağ Üniversitesi VII. Bilgilendirme ve ARGE Günleri, Bursa, Türkiye, 3 - 04 Nisan 2018
2017
201743. Spirulina platensis as Food Supplement and its Health Benefits
GÜLDAŞ M., GÜRBÜZ O., YILDIZ E., ATEŞ M.
III International Conference on Food Chemistry and Technology 2017, BALTİMORE, Amerika Birleşik Devletleri, 2 - 04 Kasım 2017, ss.25, (Özet Bildiri)
2017
201744. Phenolics, Antioxidant capacity and Bioaccessibility of Chicory Varieties (Cichorium spp.) Grown in Turkey
ŞAHAN Y., GÜRBÜZ O., GÜLDAŞ M., DEĞİRMENCİOĞLU N., Begenirbas A.
III International Conference on Food Chemistry and Technology, Baltimore, Amerika Birleşik Devletleri, 2 - 04 Kasım 2017, (Özet Bildiri)
2015
201545. Karacabey Yöresi Geleneksel Peyniri Mihaliç Peyniri
GÜLDAŞ M., ÖZCAN T., YILMAZ ERSAN L.
Karacabey Sempozyumu 2015, Karacabey, Türkiye, 1 - 03 Ekim 2015, cilt.1, ss.553-560, (Tam Metin Bildiri)
2015
201546. Food Safety Risks in Healthy Organic Food Production
GÜLDAŞ M.
XXXVI CIOSTA & CIGR Section V Conference 2015 ENVIRONMENTALLY FRIENDLY AGRICULTURE AND FORESTRY FOR FUTURE GENERATIONS, St. Petersburg, 26 - 28 Mayıs 2015, cilt.1, ss.526-527, (Tam Metin Bildiri)
2015
201547. Why Organic Foods Are Needed
GÜLDAŞ M., Ak İ.
XXXVI CIOSTA&CIGR Section V Conference Environmentally Friendly Agriculture and Forestry for Future Generations, St. Petersburg, Rusya, 26 - 28 Mayıs 2015, cilt.1, ss.400-401, (Özet Bildiri)
2015
201548. Organic Animal Husbandry in Turkey
Ak İ., GÜLDAŞ M.
XXXVI CIOSTA&CIGR Section V Conference Environmentally Friendly Agriculture and Forestry for Future Generations, St. Petersburg, Rusya, 26 - 28 Mayıs 2015, cilt.1, ss.397, (Özet Bildiri)
2014
201449. Organic Animal Husbandry in Turkey and Middle East
AK İ., GÜLDAŞ M.
18th IFOAM Organic World Congress 2014, İstanbul, Türkiye, 11 - 15 Ekim 2014, cilt.1, ss.28-31, (Tam Metin Bildiri)
2013
201350. Ekolojik Hayvansal Ürünlerin İşlenmesi
GÜLDAŞ M.
Türkiye II. Organik Hayvancılık Kongresi, Bursa, Türkiye, 24 - 26 Ekim 2013, cilt.1, ss.245-253, (Tam Metin Bildiri)
2012
201251. Inhibition of Listeria monocytogenes and Salmonella typhimurium bu using organic acids and natural commercial disinfectants in broccoli florets
Irkin R., Değirmencioğlu N., Güldaş M.
23rd Food Micro Congress, İstanbul, Türkiye, 3 - 07 Eylül 2012, ss.1, (Özet Bildiri)
2011
201152. Ultrason sonikasyon İşleminin Gıdalardaki Önemli Enzimler Üzerindeki Etkileri
Güldaş M., İrkin R.
7. Gıda Mühendisliği Kongresi, Bursa, Türkiye, 24 - 26 Kasım 2011, ss.305, (Özet Bildiri)
2011
201153. Fonksiyonel Mikroorganizmaların Fonksiyonel Gıdaların Kalitesi Üzerindeki Etkileri
Güldaş M., Gürbüz O.
7. Gıda Mühendisliği Kongresi, Bursa, Türkiye, 24 - 26 Kasım 2011, ss.306, (Özet Bildiri)
2011
201154. Recovery of stressed microorganisms in foods
Güldaş M., Irkin R.
International Food Congress Novel Approaches in Food Industry-NAFI, İzmir, Türkiye, 26 - 29 Mayıs 2011, ss.1, (Tam Metin Bildiri)
2010
201055. Gıda Firmalarının Kriz Dönemi Pazarlama Stratejileri
DOKUZLU S., GÜLDAŞ M.
Türkiye IX. Tarım Ekonomisi Kongresi, Şanlıurfa, Türkiye, 22 - 24 Eylül 2010, cilt.1, ss.379-386, (Tam Metin Bildiri)
2008
200856. Olive Oil Production in Turkey
Güldaş M.
6th Euro Fed Lipid Congress, Athens, Yunanistan, 7 - 10 Eylül 2008, ss.1, (Tam Metin Bildiri)
2010
201057. Survival of some probiotic microorganisms in the cacao-pudding and sensory acceptability properties
Irkin R., Güldaş M.
22nd International ICFMH Symposium Food Micro, Kobenhavn, Danimarka, 30 Ağustos - 03 Eylül 2010, ss.1, (Tam Metin Bildiri)
2010
201058. In vitro antifungal activity of chitosan against some fungi species
Irkin R., Güldaş M.
5th Central European Congress on Food, Bratislava, Slovakya, 19 - 22 Mayıs 2010, ss.1, (Tam Metin Bildiri)
2010
201059. Influence of Spirulina platensis powder on the microflora of yoghurt and acidophilic yoghurt
Güldaş M., Irkin R.
5th Central European Congress on Food, Bratislava, Slovakya, 19 - 22 Mayıs 2010, ss.1, (Tam Metin Bildiri)
2010
201060. Türkiye de Üretilen Keçi Peynirleri ve Karakteristik Özellikleri
İrkin R., Güldaş M.
1. Uluslararası “Adriyatik’ ten Kafkaslar’ a Geleneksel Gıdalar” Sempozyumu, Bursa, Türkiye, 15 - 17 Nisan 2010, ss.309, (Özet Bildiri)
2009
200961. Evaluation and production of functional foods in terms of food safety in Estonia, Slovenia and Turkey
GÜLDAŞ M., Maher A., Meremäe K., Praakle-Amin K., Kutsar L., Tusar T., et al.
3rd Seminar on Risk Management by Hygienic Design and Efficient Sanitation Programs, Tallinn, Estonya, 4 - 06 Mayıs 2009, ss.201-210, (Tam Metin Bildiri)
2009
200962. The use of enterocin AS-48 to inhibit Listeria monocytogenes in selected fruit and fruit juices
GÜLDAŞ M., Georgiadis N., GÜRBÜZ O., Gonenc S.
3rd Seminar on Risk Management by Hygienic Design and Efficient Sanitation Programs, Tallinn, Estonya, 4 - 06 Mayıs 2009, ss.130, (Tam Metin Bildiri)
2009
200963. Konserve Kutularında Korozyonu Oluşturan Etkenler
Güldaş M.
6. Gıda Mühendisliği Kongresi, Antalya, Türkiye, 6 - 08 Kasım 2009, ss.653-658, (Tam Metin Bildiri)
2009
200964. The Use of Entrocin AS-48 to Inhibit Listeria Monocytogenes in Selected Fruit and Fruit Juices
GÜLDAŞ M., Georgiadis N., GÜRBÜZ O., DOKUZLU S.
3rd Seminar arranged by SAFOODNET – FoodSafety and Hygiene Networking within NewMember States and Associated CandidateCountries, 4 - 06 Mayıs 2009, (Özet Bildiri)
2008
200865. Determination of Some Heavy Metals in the Cocoa Butter and Some Oils used in Chocolate Production
Güldaş M.
6th Euro Fed Lipid Congress, Athens, Yunanistan, 7 - 10 Eylül 2008, ss.1, (Tam Metin Bildiri)
2008
200866. Trans Fatty Acids in Meat and Meat Products
Güldaş M.
6th Euro Fed Lipid Congress, Athens, Yunanistan, 7 - 10 Eylül 2008, ss.1, (Tam Metin Bildiri)
2008
200867. Kalsiyum Klorürün Meyve ve Sebze İşlemede Kullanılması
GÜLDAŞ M., DAĞLIOĞLU F.
Türkiye 10. Gıda Kongresi, Türkiye, 21 - 23 Mayıs 2008, cilt.319, (Özet Bildiri)
2004
200468. An Impact Assessment of Origin Labeling on Table Olive and Olive Oil Demand Proc 5th Int Symposium on Olive Growing
DOKUZLU S., GÜLDAŞ M.
5th Int. Symposium on Olive Growing, İzmir, Türkiye, 27 Eylül - 02 Ekim 2004, cilt.1, ss.747-753, (Tam Metin Bildiri)
2004
200469. An impact assessment of origin labeling on table olive and olive oil demand
Duman S., Guldas M.
5th International Symposium on Olive Growing, İzmir, Türkiye, 27 Eylül - 02 Ekim 2004, ss.747-749, (Tam Metin Bildiri)
2007
200770. Risk assessment in miscellaneous food processing industries including producers of vegetables and spices
GÜLDAŞ M., Ursu R., Lagouri V., Kisikkaya N. A., Uyar M. F., Mokorel P., et al.
Risk Assessment of Microbial Problems and Preventive Actions in Food Industry - 2nd Open Seminar Arranged by SAFOODNET - Food Safety and Hygiene Networking Within New Member States and Associated Candidate Countries; FP6-022808-2006, İstanbul, Türkiye, 22 - 23 Ekim 2007, ss.167-176, (Tam Metin Bildiri)
2007
200771. In vitro Antioxidant and Antimicrobial Properties of Oregano and Thyme Extracts from Greece
Lagouri V., Güldaş M., Gürbüz O.
2nd Int. Congress on Food and Nutrition, İstanbul, Türkiye, 24 - 26 Ekim 2007, ss.121, (Özet Bildiri)
2007
200772. The organic acid profile of boza: a fermented beverage
AKPINAR BAYİZİT A., YILMAZ ERSAN L., ÖZCAN T., GÜLDAŞ M.
5th International Congress on Food Technology, Atina, Yunanistan, 9 - 11 Mart 2007, (Tam Metin Bildiri)
2007
200773. Antimicrobial Effects of chlorinated and Ozonated Water for Reducing Microbiological Contamination During Broiler Processing
Hecer C., Güldaş M.
1st seminar on Microbial Contaminants & Contamination Routes in Food Industry, Helsinki, Finlandiya, 22 Ocak 2007, ss.248, (Özet Bildiri)
2007
200774. Antimicrobial Effects in Food and Prevention of Contamination in Food Industry
Güldaş M., Hütt P., Songisepp E., Tamme T., Ormancı F. S., Ayaz N. D., et al.
Proc. 1st seminar on Microbial Contamination & Contamination Routes in Food Industry, Espoo, Finlandiya, 22 - 23 Ocak 2007, ss.1-2, (Özet Bildiri)
2004
200475. Flavonoidlerin Beslenme ve Sağlık Üzerindeki Etkileri
Güldaş M.
Türkiye 8. Gıda Kongresi, Bursa, Türkiye, 26 Mayıs 2004, ss.33, (Özet Bildiri)
2004
200476. Turunçgil Meyvelerinin Besin Değeri ile Beslenme ve Sağlık Üzerindeki Etkileri
Güldaş M.
Türkiye 8. Gıda Kongresi, Bursa, Türkiye, 26 Mayıs 2004, ss.60, (Özet Bildiri)
2003
200377. Dondurulmuş Kivi Üretiminde Kalitenin Optimizasyonu
Güldaş M.
Ulusal Kivi ve Üzümsü Meyveler Sempozyumu, Ordu, Türkiye, 23 Ekim 2003, ss.126-130, (Tam Metin Bildiri)
1995
199578. Bir Arı Ürünü Olan Propolis’in Antimikrobiyel Aktivitesi ve Eser Elementlerinin Atomik Absorpsiyon Spektrofotometresi ile İncelenmesi.
YEMNİ E., SALTAN EVRENSEL S., GÜLDAŞ M.
Marmara Bölgesi II. Hayvancılık Kongresi, Bursa, Türkiye, 25 - 27 Ekim 1995, (Tam Metin Bildiri)
Kitaplar
2023
20231. Movement and Nutrition Principles
YEŞİLDEMİR Ö., GÜLDAŞ M., GÜRBÜZ O., Özder S., YILDIZ E.
Functional Exercise Anatomy and Physiology for Physiotherapists, Defne Kaya Utlu, Editör, Springer, Cham, ss.537-545, 2023
2022
20222. A'dan Z'ye BESLENME
TEMELLİ S., EVRENSEL T., SALTAN EVRENSEL S., GÜLDAŞ M., BÜYÜKYÖRÜK S., BEYAZ D., et al.
DORA YAYINCILIK, Bursa, 2022
2021
20213. Hareket ve Beslenme İlkeleri
GÜLDAŞ M., YILDIZ E., GÜRBÜZ O., Özder S.
Fizyoterapistler için Egzersiz Anatomisi ve Fizyolojisi, Defne KAYA, Editör, Hipokrat Yayıncılık, Ankara, ss.423-430, 2021
2019
20194. Geographical indications of animal originated products in Turkey
Güldaş M., Dokuzlu S.
The pros and cons of systematic solutions for the production, certification and distribution of PDO, PGIand TSG products in EU countries, SZYDLO ANNA, Editör, WYDAWNICTWO UNIWERSYTETU RZESZOWSKIEGO, Krakow, ss.85-100, 2019
Desteklenen Projeler
2022 - 2026
2022 - 2026LIFT: Lifting farm animal lives – laying the foundations for positive animal welfare
UFUK 2020 Projesi , H2020 Diğer Kariyer Geliştirme Projeleri
Güldaş M. (Yürütücü)
2022 - 2026
2022 - 2026
Establishment of Centre of Vocational Excellence (CoVE) for Dairy Sector
Erasmus Projesi , Erasmus Projesi, Avrupa Düzeyi
(Proje Özeti)
Güldaş M. (Yürütücü), Gürbüz O., Üstün G. E., Yıldız E., Düven G.
2022 - 2025
2022 - 2025
Switching Mediterranean consumers to Mediterranean sustainable healthy dietary patterns
UFUK 2020 Projesi , FET, Yeni ve Gelişen Teknolojiler Projesi
Güldaş M. (Yürütücü), Özyazıcıoğlu N., Üstün G. E., Gürbüz O., Yıldız E., Erdoğan Demir Ç., et al.
2022 - 2023
2022 - 2023
Tip 1 Diyabette Kahve Çekirdeği Zarı ile Zenginleştirilmiş Kefirin Antidiyabetik ve Antioksidan Etkileri
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
(Proje Özeti)
Ziyanok Demirtaş S. (Yürütücü), Gürbüz O., Güldaş M.
2022 - 2023
2022 - 2023
İçme sütü ve kefirde kanserle ilişkili miRNA'ların anlatım seviyelerinin araştırılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
PİRİM D. (Yürütücü), GÖZÜDOK İ. N., GÜRBÜZ O., ÇOBANOĞLU Ö., YAMAN M., GÜLDAŞ M., et al.
2021 - 2023
2021 - 2023
Network TCM alternatives for antibiotics worldwide: Global Initiative for Traditional Solutions to Antimicrobial Resistance (GIFTS-AMR)
AB Destekli Diğer Projeler
(Proje Özeti)
Güldaş M. (Yürütücü), Gürbüz O., Yıldız E.
2020 - 2022
2020 - 2022Starting from the ABC’s: improvement of table olive technology, quality, and health benefits with starter and probiotic Autochthonous Biodiverse Cultures
UFUK 2020 Projesi , UFUK AVRUPA Projesi
Güldaş M. (Yürütücü), GÜRBÜZ O., ŞAHAN Y., ÖZMEN TOĞAY S.
2020 - 2021
2020 - 2021Ticari Kefir Kültürlerinin In-vitro Biyocanlılıklarının Raf ömrü Süresince Değerlendirilmesi, HDP(SAĞBF)-2020/17
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
Güldaş M. (Yürütücü), Değirmecioğlu N., Özmen Toğay S., Yıldız E., Gülkun G.
2019 - 2021
2019 - 2021Farklı çay yaprakları ve sebzeler kullanılarak üretilen fermente sebze sularının renk pigmentleri içeriklerinin ve in vitro anti-inflamatuvar ve antidiyabetik etkilerinin araştırılması
Diğer Resmi Kurumlarca Desteklenen Proje
Güldaş M., Değirmencioğlu N.(Yürütücü)
2019 - 2021
2019 - 2021Kombu Çayı Kültürünün Fermente Sebze Suyu Üretiminde Kullanımı
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
Değirmencioğlu N.(Yürütücü), Şahan Y., Gürbüz O., Güldaş M.
2019 - 2021
2019 - 2021Fonksiyonel Bir İçecek: Kahve Çekirdeği Zarı ile Zenginleştirilmiş Kefir
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
Güldaş M. (Yürütücü), Şahan Y., Özmen Toğay S., Değirmencioğlu N., Gürbüz O., Yıldız E.
2018 - 2021
2018 - 2021
Innovative and sustainable grazing-based dairy systems integrating cows and young stock
UFUK 2020 Projesi , UFUK AVRUPA Projesi
(Proje Özeti)
Ak I. (Yürütücü), Güldaş M.
2016 - 2020
2016 - 2020Mapping Skills needs and supply in the dairy sector
Erasmus Projesi , Erasmus+ KA2 Yenilik ve İyi Uygulamaların Değişimi için İşbirliği Projesi, Avrupa Düzeyi
Güldaş M. (Yürütücü), Gürbüz O., Yıldız E., Özcan T., Yılmaz Ersan L., Ziyanok Demirtaş S., et al.
2016 - 2018
2016 - 2018Arıcılıkta üretimi artırmak amacı ile akıllı kovan, konvansiyonel, ekolojik-organik üretim yöntemlerinin ve yeni ürünlerin geliştirilmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
Çakmak İ.(Yürütücü), Kul B., Gürbüz O., Güldaş M.
2013 - 2016
2013 - 2016Ülkemizde Yetiştiriciliği Yapılan Hindiba Cichorium Spp Türlerinin Fenolik Bileşiklerinin Antioksidan Kapasitelerinin ve Antioksidan Bileşenlerin Biyoalınabilirliliğinin Araştırılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
GÜLDAŞ M., GÜRBÜZ O., ŞAHAN Y. (Yürütücü)
2014 - 2015
2014 - 2015Brokkolinin Mikrobiyolojik Kalitesi ve Raf Ömrünü Uzatmak icin Kitosan Kaplamanın Kullanılabilirliğinin Araştırılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
GÜLDAŞ M. (Yürütücü), BAŞAY S.
2012 - 2015
2012 - 2015Ballarda İnfant Botulizme sebep olan Clostridium botulinum un kültürel ve Polimeraz Zincir Reaksiyonu PCR ile tespiti
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
GÜLDAŞ M., ÖZAKIN C. (Yürütücü)
2013 - 2014
2013 - 2014Developing A European Skills Council in Dairy Sector
Erasmus Projesi , Erasmus+ KA1 Bireylerin Öğrenme Hareketliliği Projesi, Avrupa Düzeyi
(Proje Özeti)
GÜLDAŞ M. (Yürütücü)
2012 - 2013
2012 - 2013Turunçgil fenolik bileşiklerinin bazı laktik asit bakterilerinin gelişimine etkileri
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
GÜLDAŞ M.
2011 - 2012
2011 - 2012Kültür mantarı ve brokolinin raf ömrünün uzatılması mikrobiyal bulaşmaların engellenmesi amacıyla doğal ticari dezenfektan ve organik asitlerin kullanılabilirliklerinin araştırılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
GÜLDAŞ M.
2006 - 2007
2006 - 2007Boza Fermentasyonu ve Depolanması Sırasında Organik Asitlerin Belirlenmesi
TÜBİTAK Projesi , 1002 - Hızlı Destek Programı
Akpınar Bayizit A. (Yürütücü), Yılmaz Ersan L., Özcan T., Güldaş M.
2005 - 2005
2005 - 2005AB Yolundaki Türkiye'de Gıda Süt ve Et teknolojilerinde Mesleki Eğitimde Yeni Olanaklarım Paylaşımı ve Değerlendirilmesi
AB Destekli Diğer Projeler
(Proje Özeti)
GÜLDAŞ M. (Yürütücü), YÜKSEK N., GÜNEŞ M. E.
1990 - 1992
1990 - 1992Dayanıklı Yoğurt Üretiminde Yoğurdun Pastörizasyon Normu ve Depolama Sıcaklığının Kalite Üzerindeki Etkisi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
GÜLDAŞ M.
Patent
2023
2023SNACK FUNCTIONAL BAR
Patent
Başvuru Yapıldı, Buluşun Başvuru Numarası: PCT/TR2023/051542 , Standart Tescil
2021
2021ŞEKER KATKISIZ ARI YEMİ VE BU YEMİN FONKSİYONEL BAL ÜRETİMİNDE KULLANIMI
Patent
Başvuru Yapıldı, Buluşun Başvuru Numarası: 2021/005208 , Standart Tescil
2019
2019KAHVE ÇEKİRDEĞİ ZARI KATKILI KEFİR ÜRÜNÜ VE ÜRETİM YÖNTEMİ
Patent
Başvuru Yapıldı, Buluşun Başvuru Numarası: 2019/14162 , Standart Tescil
Bilimsel Dergilerdeki Faaliyetler
2015 - 2018
2015 - 2018Bursa Uludağ Arıcılık Dergisi
Danışma Kurul Üyesi
Bilimsel Kuruluşlardaki Üyelikler / Görevler
2016 - Devam Ediyor
2016 - Devam Ediyor
Avrupa Süt Endüstrisi Öğrenme Birliği
Üye
Ödüller
Ocak 2025
Ocak 2025Web of Science Kategorisindeki Yayınlarda En Çok Atıf Alan Akademisyen Ödülü
Bursa Uludağ Üniversitesi
Ocak 2025
Ocak 2025Web of Science Q1 Kategorisindeki Dergilerde Yayınlanan Bilimsel Makaleler İçin 2024 Akademisyen Başarı Ödülü
Bursa Uludağ Üniversitesi
Aralık 2022
Aralık 2022Bursa Uludağ Üniversitesi 2021 Yılı Bilim, Özel, Teşvik ve Hizmet Ödülleri – Yıllık Ticarileşen Patent Ödülü
Bursa Uludağ Üniversitesi
Aralık 2021
Aralık 20212020 yılı Bilim. Özel, Teşvik ve Hizmet Ödülleri Yıllık Toplam Uluslararası Proje Ödülü
Bursa Uludağ Üniversitesi
Aralık 2009
Aralık 2009
Bursa Uludağ Üniversitesi en çok uluslararası (SCI/SCI-EXPANDED) yayın yapanı 2. lik ödülü
Bursa Uludağ Üniversitesi
Burslar
1990 - 1991
1990 - 1991