Yayınlar & Eserler

Makaleler 52
Tümü (52)
SCI-E, SSCI, AHCI (32)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (32)
Scopus (34)
TRDizin (13)
Diğer Yayınlar (6)

51. Gıdalardan Kolesterol Azaltılabilir mi?

Gıda , cilt.21, sa.3, ss.149-152, 1996 (Hakemli Dergi)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler 78

1. TÜRK TOPLUMUNDA AKDENİZ DİYETİNE OLAN UYUMU ARTTIRMAYA YÖNELİK ÇALIŞMALARIN BESLENME ALIŞKANLIKLARI ÜZERİNE ETKİSİ

8. ULUSLARARASI TARIM, ÇEVRE VE SAĞLIK KONGRESİ, Aydın, Türkiye, 22 - 24 Mayıs 2025, ss.199, (Özet Bildiri) Creative Commons License

2. AİLE TEMELLİ AKDENİZ DİYETİ MÜDAHALESİNİN TÜRKİYE’DE EV İÇİ GIDA HARCAMALARINA EKONOMİK ETKİSİ

8. ULUSLARARASI TARIM, ÇEVRE VE SAĞLIK KONGRESİ, Aydın, Türkiye, 22 - 24 Mayıs 2025, ss.198, (Özet Bildiri) Creative Commons License

3. Türk toplumunun Akdeniz diyetine uyumunu etkileyen faktörler

7. Uluslararası Tarım, Çevre ve Sağlık Kongresi, Bursa, Türkiye, 30 Mayıs - 01 Haziran 2024, ss.271, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

6. Promoting the Mediterranean Diet: A Co-design Game Approach

25th International Conference on Human-Computer Interaction, HCII 2023, Copenhagen, Danimarka, 23 - 28 Temmuz 2023, cilt.1833 CCIS, ss.25-32, (Tam Metin Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma identifier

7. Beslenmede yeni trend: besin mayası

2. Uluslararası Gazi Sağlık Bilimleri Kongresi, Ankara, Türkiye, 15 - 17 Aralık 2022, ss.53, (Özet Bildiri)

8. Aronya meyvesinin (aronia melanocarpa) diabetes mellitus üzerine etkisi

2. Uluslararası Gazi Sağlık Bilimleri Kongresi, Ankara, Türkiye, 15 - 17 Aralık 2022, ss.55, (Özet Bildiri)

11. Organic and Conventional Eggs

3rd International, 12th National Animal Science Conference, Bursa, Türkiye, 27 Kasım 2021, (Özet Bildiri)

12. Health Benefits of Honey Due to Its Phenolic Compounds

3rd International, 12th National Animal Science Conference, Bursa, Türkiye, 27 Kasım 2021, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

13. The way to happiness is through the gut; psychobiotics

Izmir Democracy University Health Sciences Congress, İzmir, Türkiye, 12 Kasım 2021, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

14. New trend of nutrition: sprouting food

Izmir Democracy University Health Sciences Congress, İzmir, Türkiye, 12 Kasım 2021, (Özet Bildiri)

15. Antihyperlipidemic and antioxidant properties of CLA of grass-fed milk & meat and metabolic diseases

IAHA Pre-Conference on Organic Animal Husbandr, Rennes, Fransa, 6 - 07 Ekim 2021, ss.44-46, (Tam Metin Bildiri)

16. General Conditions of Organic Cattle Farms in Turkey

Pre-Conference on Animal Husbandry 6-7 September 2021 linked to the 20th Organic World Congress in Rennes, France on 8-10 September 2021 Organised by IFOAM Animal Husbandry Alliance (IAHA), Rennes, Fransa, 6 - 07 Eylül 2021, ss.41-43, (Tam Metin Bildiri)

18. General Conditions of Organic Cattle Farms in Turkey . IAHA Pre-Conference on Organic Animal Husbandry

IAHA Pre‐Conference on “Organic Animal Husbandry systems – Ways to improvement, Rennes, Fransa, 6 - 07 Eylül 2021, ss.1, (Tam Metin Bildiri)

19. Organic Livestock Production in Turkey General Conditions of IAHA Pre-Conference on Organic Animal Husbandry

IAHA Pre‐Conference on Organic Animal Husbandry systems – Ways to improvement, Rennes, Fransa, 6 - 07 Eylül 2021, ss.1, (Tam Metin Bildiri)

20. The antimicrobial effect of phenolic compounds on Listeria monocytogenes: natural biocontrol agents in food

VII. International Hypocrate Congress of Medicine and Health Sciences, İstanbul, Türkiye, 03 Eylül 2021, (Özet Bildiri)

21. Nutrigenomics and Nutrigenetics in Obesity

International Congress of Academical Research, Ankara, Türkiye, 23 Ağustos 2021, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

22. Health Promoter: Kombucha, and Its Antioxidative, Anti-diabetic and Anti-carcinogenic properties

International Eurasian Conference on Biotechnology and Biochemistry (BioTechBioChem 2020), Ankara, Türkiye, 16 - 18 Aralık 2020, (Tam Metin Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

23. Gut-brain Relationship in Psychology

3rd International Scientific Conference “Health. Society. Science”, Litvanya, 22 Ekim 2020, (Özet Bildiri)

24. Health benefits of Kombucha tea enriched with olive leaf and honey.

4th International Conference on Obesity and Chronic Diseases, California, Amerika Birleşik Devletleri, 1 - 03 Temmuz 2019, ss.1, (Özet Bildiri)

27. General State of the Organic Dairy Cattle Farms in Turkey

Pre-Conference on Animal Husbandry 6-7 September 2021 linked to the 20th Organic World Congress in Rennes, France on 8-10 September 2021 Organised by IFOAM Animal Husbandry Alliance (IAHA), Nevşehir, Türkiye, 20 - 22 Ekim 2019, (Tam Metin Bildiri)

28. The pros and cons of systematic solutions for the production, certification and distribution of PDO, PGIand TSG products in EU countries

Geographical indications of animal originated products in Turkey, Krakow, Polonya, 7 - 09 Ekim 2019, ss.85-100, (Tam Metin Bildiri)

29. Impact of Bio-active Phenolics on Medical Nutrition Therapy and Obesity.

4th International Conference on Obesity and Chronic Diseases, California, Amerika Birleşik Devletleri, 1 - 03 Temmuz 2019, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

31. Interactions Between Gut Microbiota And Probiotics

4th International Conference on Obesity and Chronic Diseases, San-Francisco, Kostarika, 1 - 03 Temmuz 2019, (Özet Bildiri)

32. Impact of Bio-active Phenolics on Medical Nutrition Therapy and Obesity

4th International Conference on Obesity and Chronic Diseases, San-Francisco, Kostarika, 1 - 03 Temmuz 2019, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

33. Organik Hayvansal Gıda Üretiminde Gıda Güvenliği

6. Organik Tarım Sempozyumu, İzmir, Türkiye, 15 Mayıs 2019, (Tam Metin Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

34. Phenolics, Antioxidant Capacity and Bioaccessibility of Kombucha Tea

257th National Meeting of the American-Chemical-Society (ACS), Florida, Amerika Birleşik Devletleri, 31 Mart - 04 Nisan 2019, cilt.257, (Özet Bildiri) identifier

35. The effects of pharmabiotics on the weight control

International Congress on Food, Nutrition, and Dietetics, Gastronomy Reseacrh, 28 - 30 Kasım 2018, (Tam Metin Bildiri)

36. Impact of fatty acids on gut microbiota and disease control

International Congress on Food, Nutrition and Dietetics, Gastronomy Research, 28 - 30 Kasım 2018, (Tam Metin Bildiri)

38. Zeytinyağının Yağ Asitleri ve Fenolik Maddeleri: Sağlık Üzerindeki Etkileri

Uludağ Üniversitesi 7. Bilgilendirme ve Ar-Ge Günleri, Türkiye, 3 - 04 Nisan 2018, (Özet Bildiri)

39. Süt Sektöründe Mesleki Yeterlilik ve Gereksinimlerin Belirlenmesi

Uludağ Üniversitesi VII. Bilgilendirme ve AR-GE Günleri, Bursa, Türkiye, 3 - 04 Nisan 2018

40. Antimikrobiyal Aktif Ambalajlama

Uludağ Üniversitesi VII. Bilgilendirme ve AR-GE Günleri, Bursa, Türkiye, 3 - 04 Nisan 2018

41. Mikroalg Spirulina’nın Besinsel Özellikleri ve Metabolizması

Uludağ Üniversitesi VII. Bilgilendirme ve AR-GE Günleri, Bursa, Türkiye, 3 - 04 Nisan 2018

42. Gıda Takviyesi Olarak Spirulina Platensis Üretimi ve Kullanım Alanları

Uludağ Üniversitesi VII. Bilgilendirme ve ARGE Günleri, Bursa, Türkiye, 3 - 04 Nisan 2018

43. Spirulina platensis as Food Supplement and its Health Benefits

III International Conference on Food Chemistry and Technology 2017, BALTİMORE, Amerika Birleşik Devletleri, 2 - 04 Kasım 2017, ss.25, (Özet Bildiri)

44. Phenolics, Antioxidant capacity and Bioaccessibility of Chicory Varieties (Cichorium spp.) Grown in Turkey

III International Conference on Food Chemistry and Technology, Baltimore, Amerika Birleşik Devletleri, 2 - 04 Kasım 2017, (Özet Bildiri)

45. Karacabey Yöresi Geleneksel Peyniri Mihaliç Peyniri

Karacabey Sempozyumu 2015, Karacabey, Türkiye, 1 - 03 Ekim 2015, cilt.1, ss.553-560, (Tam Metin Bildiri)

46. Food Safety Risks in Healthy Organic Food Production

XXXVI CIOSTA & CIGR Section V Conference 2015 ENVIRONMENTALLY FRIENDLY AGRICULTURE AND FORESTRY FOR FUTURE GENERATIONS, St. Petersburg, 26 - 28 Mayıs 2015, cilt.1, ss.526-527, (Tam Metin Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

47. Why Organic Foods Are Needed

XXXVI CIOSTA&CIGR Section V Conference Environmentally Friendly Agriculture and Forestry for Future Generations, St. Petersburg, Rusya, 26 - 28 Mayıs 2015, cilt.1, ss.400-401, (Özet Bildiri)

48. Organic Animal Husbandry in Turkey

XXXVI CIOSTA&CIGR Section V Conference Environmentally Friendly Agriculture and Forestry for Future Generations, St. Petersburg, Rusya, 26 - 28 Mayıs 2015, cilt.1, ss.397, (Özet Bildiri)

49. Organic Animal Husbandry in Turkey and Middle East

18th IFOAM Organic World Congress 2014, İstanbul, Türkiye, 11 - 15 Ekim 2014, cilt.1, ss.28-31, (Tam Metin Bildiri)

50. Ekolojik Hayvansal Ürünlerin İşlenmesi

Türkiye II. Organik Hayvancılık Kongresi, Bursa, Türkiye, 24 - 26 Ekim 2013, cilt.1, ss.245-253, (Tam Metin Bildiri)

52. Ultrason sonikasyon İşleminin Gıdalardaki Önemli Enzimler Üzerindeki Etkileri

7. Gıda Mühendisliği Kongresi, Bursa, Türkiye, 24 - 26 Kasım 2011, ss.305, (Özet Bildiri)

53. Fonksiyonel Mikroorganizmaların Fonksiyonel Gıdaların Kalitesi Üzerindeki Etkileri

7. Gıda Mühendisliği Kongresi, Bursa, Türkiye, 24 - 26 Kasım 2011, ss.306, (Özet Bildiri)

54. Recovery of stressed microorganisms in foods

International Food Congress Novel Approaches in Food Industry-NAFI, İzmir, Türkiye, 26 - 29 Mayıs 2011, ss.1, (Tam Metin Bildiri)

55. Gıda Firmalarının Kriz Dönemi Pazarlama Stratejileri

Türkiye IX. Tarım Ekonomisi Kongresi, Şanlıurfa, Türkiye, 22 - 24 Eylül 2010, cilt.1, ss.379-386, (Tam Metin Bildiri)

56. Olive Oil Production in Turkey

6th Euro Fed Lipid Congress, Athens, Yunanistan, 7 - 10 Eylül 2008, ss.1, (Tam Metin Bildiri)

57. Survival of some probiotic microorganisms in the cacao-pudding and sensory acceptability properties

22nd International ICFMH Symposium Food Micro, Kobenhavn, Danimarka, 30 Ağustos - 03 Eylül 2010, ss.1, (Tam Metin Bildiri)

58. In vitro antifungal activity of chitosan against some fungi species

5th Central European Congress on Food, Bratislava, Slovakya, 19 - 22 Mayıs 2010, ss.1, (Tam Metin Bildiri)

59. Influence of Spirulina platensis powder on the microflora of yoghurt and acidophilic yoghurt

5th Central European Congress on Food, Bratislava, Slovakya, 19 - 22 Mayıs 2010, ss.1, (Tam Metin Bildiri)

60. Türkiye de Üretilen Keçi Peynirleri ve Karakteristik Özellikleri

1. Uluslararası “Adriyatik’ ten Kafkaslar’ a Geleneksel Gıdalar” Sempozyumu, Bursa, Türkiye, 15 - 17 Nisan 2010, ss.309, (Özet Bildiri)

61. Evaluation and production of functional foods in terms of food safety in Estonia, Slovenia and Turkey

3rd Seminar on Risk Management by Hygienic Design and Efficient Sanitation Programs, Tallinn, Estonya, 4 - 06 Mayıs 2009, ss.201-210, (Tam Metin Bildiri) identifier

62. The use of enterocin AS-48 to inhibit Listeria monocytogenes in selected fruit and fruit juices

3rd Seminar on Risk Management by Hygienic Design and Efficient Sanitation Programs, Tallinn, Estonya, 4 - 06 Mayıs 2009, ss.130, (Tam Metin Bildiri) identifier

63. Konserve Kutularında Korozyonu Oluşturan Etkenler

6. Gıda Mühendisliği Kongresi, Antalya, Türkiye, 6 - 08 Kasım 2009, ss.653-658, (Tam Metin Bildiri)

64. The Use of Entrocin AS-48 to Inhibit Listeria Monocytogenes in Selected Fruit and Fruit Juices

3rd Seminar arranged by SAFOODNET – FoodSafety and Hygiene Networking within NewMember States and Associated CandidateCountries, 4 - 06 Mayıs 2009, (Özet Bildiri)

65. Determination of Some Heavy Metals in the Cocoa Butter and Some Oils used in Chocolate Production

6th Euro Fed Lipid Congress, Athens, Yunanistan, 7 - 10 Eylül 2008, ss.1, (Tam Metin Bildiri)

66. Trans Fatty Acids in Meat and Meat Products

6th Euro Fed Lipid Congress, Athens, Yunanistan, 7 - 10 Eylül 2008, ss.1, (Tam Metin Bildiri)

67. Kalsiyum Klorürün Meyve ve Sebze İşlemede Kullanılması

Türkiye 10. Gıda Kongresi, Türkiye, 21 - 23 Mayıs 2008, cilt.319, (Özet Bildiri)

68. An Impact Assessment of Origin Labeling on Table Olive and Olive Oil Demand Proc 5th Int Symposium on Olive Growing

5th Int. Symposium on Olive Growing, İzmir, Türkiye, 27 Eylül - 02 Ekim 2004, cilt.1, ss.747-753, (Tam Metin Bildiri)

69. An impact assessment of origin labeling on table olive and olive oil demand

5th International Symposium on Olive Growing, İzmir, Türkiye, 27 Eylül - 02 Ekim 2004, ss.747-749, (Tam Metin Bildiri) identifier identifier

70. Risk assessment in miscellaneous food processing industries including producers of vegetables and spices

Risk Assessment of Microbial Problems and Preventive Actions in Food Industry - 2nd Open Seminar Arranged by SAFOODNET - Food Safety and Hygiene Networking Within New Member States and Associated Candidate Countries; FP6-022808-2006, İstanbul, Türkiye, 22 - 23 Ekim 2007, ss.167-176, (Tam Metin Bildiri) identifier

71. In vitro Antioxidant and Antimicrobial Properties of Oregano and Thyme Extracts from Greece

2nd Int. Congress on Food and Nutrition, İstanbul, Türkiye, 24 - 26 Ekim 2007, ss.121, (Özet Bildiri)

72. The organic acid profile of boza: a fermented beverage

5th International Congress on Food Technology, Atina, Yunanistan, 9 - 11 Mart 2007, (Tam Metin Bildiri)

73. Antimicrobial Effects of chlorinated and Ozonated Water for Reducing Microbiological Contamination During Broiler Processing

1st seminar on Microbial Contaminants & Contamination Routes in Food Industry, Helsinki, Finlandiya, 22 Ocak 2007, ss.248, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

74. Antimicrobial Effects in Food and Prevention of Contamination in Food Industry

Proc. 1st seminar on Microbial Contamination & Contamination Routes in Food Industry, Espoo, Finlandiya, 22 - 23 Ocak 2007, ss.1-2, (Özet Bildiri)

75. Flavonoidlerin Beslenme ve Sağlık Üzerindeki Etkileri

Türkiye 8. Gıda Kongresi, Bursa, Türkiye, 26 Mayıs 2004, ss.33, (Özet Bildiri)

76. Turunçgil Meyvelerinin Besin Değeri ile Beslenme ve Sağlık Üzerindeki Etkileri

Türkiye 8. Gıda Kongresi, Bursa, Türkiye, 26 Mayıs 2004, ss.60, (Özet Bildiri)

77. Dondurulmuş Kivi Üretiminde Kalitenin Optimizasyonu

Ulusal Kivi ve Üzümsü Meyveler Sempozyumu, Ordu, Türkiye, 23 Ekim 2003, ss.126-130, (Tam Metin Bildiri)
Kitaplar 4

1. Movement and Nutrition Principles

Functional Exercise Anatomy and Physiology for Physiotherapists, Defne Kaya Utlu, Editör, Springer, Cham, ss.537-545, 2023

3. Hareket ve Beslenme İlkeleri

Fizyoterapistler için Egzersiz Anatomisi ve Fizyolojisi, Defne KAYA, Editör, Hipokrat Yayıncılık, Ankara, ss.423-430, 2021

4. Geographical indications of animal originated products in Turkey

The pros and cons of systematic solutions for the production, certification and distribution of PDO, PGIand TSG products in EU countries, SZYDLO ANNA, Editör, WYDAWNICTWO UNIWERSYTETU RZESZOWSKIEGO, Krakow, ss.85-100, 2019
Metrikler

Yayın

143

Yayın (WoS)

35

Yayın (Scopus)

40

H-İndeks (WoS)

14

Atıf (Scopus)

541

H-İndeks (Scopus)

16

Atıf (Scholar)

1032

H-İndeks (Scholar)

18

Atıf (TrDizin)

16

H-İndeks (TrDizin)

3

Atıf (Sobiad)

10

H-İndeks (Sobiad)

1

Atıf (Diğer Toplam)

25

Proje

26

Fikri Mülkiyet

4

Açık Erişim

3
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları