Desteklenen Projeler
-
2022 - 2026 LIFT: Lifting farm animal lives – laying the foundations for positive animal welfare
-
2022 - 2025 Switching Mediterranean consumers to Mediterranean sustainable healthy dietary patterns
-
2022 - 2023 İçme sütü ve kefirde kanserle ilişkili miRNA'ların anlatım seviyelerinin araştırılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
PİRİM D. (Yürütücü), GÖZÜDOK İ. N., GÜRBÜZ O., ÇOBANOĞLU Ö., YAMAN M., GÜLDAŞ M., et al.
-
2021 - 2023 Network TCM alternatives for antibiotics worldwide: Global Initiative for Traditional Solutions to Antimicrobial Resistance (GIFTS-AMR)
-
2020 - 2022 Starting from the ABC’s: improvement of table olive technology, quality, and health benefits with starter and probiotic Autochthonous Biodiverse Cultures
-
2020 - 2021 Ticari kefir kültürlerinin in-vitro biyocanlılıklarının raf ömrü süresince değerlendirilmesi
-
2019 - 2021 Farklı çay yaprakları ve sebzeler kullanılarak üretilen fermente sebze sularının renk pigmentleri içeriklerinin ve in vitro anti-inflamatuvar ve antidiyabetik etkilerinin araştırılması
-
2019 - 2021 Kombu Çayı Kültürünün Fermente Sebze Suyu Üretiminde Kullanımı
-
2019 - 2021 Fonksiyonel Bir İçecek: Kahve Çekirdeği Zarı ile Zenginleştirilmiş Kefir
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
Güldaş M. (Yürütücü), Şahan Y., Özmen Toğay S., Değirmencioğlu N., Gürbüz O., Yıldız E.
-
2016 - 2020 Mapping Skills needs and supply in the dairy sector
Erasmus Projesi
Güldaş M. (Yürütücü), Gürbüz O., Yıldız E., Özcan T., Yılmaz Ersan L., Ziyanok Demirtaş S., et al.
-
2016 - 2018 Arıcılıkta üretimi artırmak amacı ile akıllı kovan, konvansiyonel, ekolojik-organik üretim yöntemlerinin ve yeni ürünlerin geliştirilmesi
-
2013 - 2016 Ülkemizde Yetiştiriciliği Yapılan Hindiba Cichorium Spp Türlerinin Fenolik Bileşiklerinin Antioksidan Kapasitelerinin ve Antioksidan Bileşenlerin Biyoalınabilirliliğinin Araştırılması
-
2014 - 2015 Brokkolinin Mikrobiyolojik Kalitesi ve Raf Ömrünü Uzatmak icin Kitosan Kaplamanın Kullanılabilirliğinin Araştırılması
-
2014 - 2015 Brokkolinin Mikrobiyolojik Kalitesi ve Raf Ömrünü Uzatmak İçin Kitosan Kaplamanın Kullanılabilirliğinin Araştırılması
-
2012 - 2015 Ballarda İnfant Botulizme sebep olan Clostridium botulinum un kültürel ve Polimeraz Zincir Reaksiyonu PCR ile tespiti
-
2013 - 2014 Developing A European Skills Council in Dairy Sector
-
2012 - 2013 Turunçgil fenolik bileşiklerinin bazı laktik asit bakterilerinin gelişimine etkileri
-
2011 - 2012 Kültür mantarı ve brokolinin raf ömrünün uzatılması mikrobiyal bulaşmaların engellenmesi amacıyla doğal ticari dezenfektan ve organik asitlerin kullanılabilirliklerinin araştırılması
-
2006 - 2007 Boza Fermentasyonu ve Depolanması Sırasında Organik Asitlerin Belirlenmesi
-
2005 - 2005 AB Yolundaki Türkiye'de Gıda Süt ve Et teknolojilerinde Mesleki Eğitimde Yeni Olanaklarım Paylaşımı ve Değerlendirilmesi
-
1990 - 1992 Dayanıklı Yoğurt Üretiminde Yoğurdun Pastörizasyon Normu ve Depolama Sıcaklığının Kalite Üzerindeki Etkisi