-
2022 - 2026 LIFT: Lifting farm animal lives – laying the foundations for positive animal welfare
-
2022 - 2026 Establishment of Centre of Vocational Excellence (CoVE) for Dairy Sector
Erasmus Projesi , Erasmus Projesi, Avrupa Düzeyi
Güldaş M. (Yürütücü), Gürbüz O., Üstün G. E., Yıldız E., Düven G.
-
2022 - 2025 Switching Mediterranean consumers to Mediterranean sustainable healthy dietary patterns
UFUK 2020 Projesi , FET, Yeni ve Gelişen Teknolojiler Projesi
Güldaş M. (Yürütücü), Özyazıcıoğlu N., Üstün G. E., Gürbüz O., Yıldız E., Erdoğan Demir Ç., et al.
-
2022 - 2023 Tip 1 Diyabette Kahve Çekirdeği Zarı ile Zenginleştirilmiş Kefirin Antidiyabetik ve Antioksidan Etkileri
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
Ziyanok Demirtaş S. (Yürütücü), Gürbüz O., Güldaş M.
-
2022 - 2023 İçme sütü ve kefirde kanserle ilişkili miRNA'ların anlatım seviyelerinin araştırılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
PİRİM D. (Yürütücü), GÖZÜDOK İ. N., GÜRBÜZ O., ÇOBANOĞLU Ö., YAMAN M., GÜLDAŞ M., et al.
-
2021 - 2023 Network TCM alternatives for antibiotics worldwide: Global Initiative for Traditional Solutions to Antimicrobial Resistance (GIFTS-AMR)
-
2020 - 2022 Starting from the ABC’s: improvement of table olive technology, quality, and health benefits with starter and probiotic Autochthonous Biodiverse Cultures
-
2020 - 2021 Ticari Kefir Kültürlerinin In-vitro Biyocanlılıklarının Raf ömrü Süresince Değerlendirilmesi, HDP(SAĞBF)-2020/17
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
Güldaş M. (Yürütücü), Değirmecioğlu N., Özmen Toğay S., Yıldız E., Gülkun G.
-
2019 - 2021 Farklı çay yaprakları ve sebzeler kullanılarak üretilen fermente sebze sularının renk pigmentleri içeriklerinin ve in vitro anti-inflamatuvar ve antidiyabetik etkilerinin araştırılması
-
2019 - 2021 Kombu Çayı Kültürünün Fermente Sebze Suyu Üretiminde Kullanımı
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
-
2019 - 2021 Fonksiyonel Bir İçecek: Kahve Çekirdeği Zarı ile Zenginleştirilmiş Kefir
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
Güldaş M. (Yürütücü), Şahan Y., Özmen Toğay S., Değirmencioğlu N., Gürbüz O., Yıldız E.
-
2018 - 2021 Innovative and sustainable grazing-based dairy systems integrating cows and young stock
-
2016 - 2020 Mapping Skills needs and supply in the dairy sector
Erasmus Projesi , Erasmus+ KA2 Yenilik ve İyi Uygulamaların Değişimi için İşbirliği Projesi, Avrupa Düzeyi
Güldaş M. (Yürütücü), Gürbüz O., Yıldız E., Özcan T., Yılmaz Ersan L., Ziyanok Demirtaş S., et al.
-
2016 - 2018 Arıcılıkta üretimi artırmak amacı ile akıllı kovan, konvansiyonel, ekolojik-organik üretim yöntemlerinin ve yeni ürünlerin geliştirilmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
-
2013 - 2016 Ülkemizde Yetiştiriciliği Yapılan Hindiba Cichorium Spp Türlerinin Fenolik Bileşiklerinin Antioksidan Kapasitelerinin ve Antioksidan Bileşenlerin Biyoalınabilirliliğinin Araştırılması
-
2014 - 2015 Brokkolinin Mikrobiyolojik Kalitesi ve Raf Ömrünü Uzatmak icin Kitosan Kaplamanın Kullanılabilirliğinin Araştırılması
-
2012 - 2015 Ballarda İnfant Botulizme sebep olan Clostridium botulinum un kültürel ve Polimeraz Zincir Reaksiyonu PCR ile tespiti
-
2013 - 2014 Developing A European Skills Council in Dairy Sector
Erasmus Projesi , Erasmus+ KA1 Bireylerin Öğrenme Hareketliliği Projesi, Avrupa Düzeyi
GÜLDAŞ M. (Yürütücü)
-
2012 - 2013 Turunçgil fenolik bileşiklerinin bazı laktik asit bakterilerinin gelişimine etkileri
-
2011 - 2012 Kültür mantarı ve brokolinin raf ömrünün uzatılması mikrobiyal bulaşmaların engellenmesi amacıyla doğal ticari dezenfektan ve organik asitlerin kullanılabilirliklerinin araştırılması
-
2006 - 2007 Boza Fermentasyonu ve Depolanması Sırasında Organik Asitlerin Belirlenmesi
TÜBİTAK Projesi , 1002 - Hızlı Destek Programı
Akpınar Bayizit A. (Yürütücü), Yılmaz Ersan L., Özcan T., Güldaş M.
-
2005 - 2005 AB Yolundaki Türkiye'de Gıda Süt ve Et teknolojilerinde Mesleki Eğitimde Yeni Olanaklarım Paylaşımı ve Değerlendirilmesi
-
1990 - 1992 Dayanıklı Yoğurt Üretiminde Yoğurdun Pastörizasyon Normu ve Depolama Sıcaklığının Kalite Üzerindeki Etkisi