Eğitim Bilgileri
2011 - 2016
2011 - 2016Doktora
Bursa Uludağ Üniversitesi, FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ, Gıda Mühendisliği (Dr), Türkiye
2008 - 2010
2008 - 2010Yüksek Lisans
Ohio State University {Ohio}, Gıda Bilimi Ve Teknolojisi, Amerika Birleşik Devletleri
2002 - 2006
2002 - 2006Lisans
Trakya Üniversitesi, Tekirdağ Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği Pr., Türkiye
Yaptığı Tezler
2016
2016Doktora
Yüksek fruktozlu mısır şurubu içeren şeftali nektarı tüketiminin sıçanlarda obezite oluşumuna etkisinin araştırılması
2010
2010Yüksek Lisans
Effect of Enzymes on Strawberry Volatiles During Storage, at Different Ripeness Level, in Different Cultivars and During Eating
Yabancı Diller
C1 İleri
C1 İleriİngilizce
Araştırma Alanları
Gıda Mühendisliği
Akademik Ünvanlar / Görevler
2021 - Devam Ediyor
2021 - Devam EdiyorDoç. Dr.
Bursa Uludağ Üniversitesi, ZİRAAT FAKÜLTESİ, GIDA MÜHENDİSLİĞİ
2011 - 2021
2011 - 2021Araştırma Görevlisi
Bursa Uludağ Üniversitesi, ZİRAAT FAKÜLTESİ, GIDA MÜHENDİSLİĞİ
Yönetimsel Görevler
2023 - Devam Ediyor
2023 - Devam EdiyorBölüm Başkan Yardımcısı
Bursa Uludağ Üniversitesi, ZİRAAT FAKÜLTESİ, GIDA MÜHENDİSLİĞİ
2023 - Devam Ediyor
2023 - Devam EdiyorBirime Bağlı Komisyon/Kurul Üyesi
Bursa Uludağ Üniversitesi, ZİRAAT FAKÜLTESİ, GIDA MÜHENDİSLİĞİ
2023 - Devam Ediyor
2023 - Devam EdiyorBirime Bağlı Komisyon/Kurul Üyesi
Bursa Uludağ Üniversitesi, ZİRAAT FAKÜLTESİ, GIDA MÜHENDİSLİĞİ
2023 - Devam Ediyor
2023 - Devam EdiyorBirime Bağlı Komisyon/Kurul Üyesi
Bursa Uludağ Üniversitesi, ZİRAAT FAKÜLTESİ, GIDA MÜHENDİSLİĞİ
2023 - Devam Ediyor
2023 - Devam EdiyorBirime Bağlı Komisyon/Kurul Üyesi
Bursa Uludağ Üniversitesi, ZİRAAT FAKÜLTESİ, GIDA MÜHENDİSLİĞİ
2023 - Devam Ediyor
2023 - Devam EdiyorBirime Bağlı Komisyon/Kurul Üyesi
Bursa Uludağ Üniversitesi, ZİRAAT FAKÜLTESİ, GIDA MÜHENDİSLİĞİ
2023 - Devam Ediyor
2023 - Devam EdiyorBirime Bağlı Komisyon/Kurul Üyesi
Bursa Uludağ Üniversitesi, ZİRAAT FAKÜLTESİ, GIDA MÜHENDİSLİĞİ
2024 - 2024
2024 - 2024Birime Bağlı Komisyon/Kurul Üyesi
Bursa Uludağ Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, GIDA MÜHENDİSLİĞİ
2024 - 2024
2024 - 2024Birime Bağlı Komisyon/Kurul Üyesi
Bursa Uludağ Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, GIDA MÜHENDİSLİĞİ
Akademi Dışı Deneyim
2008 - 2010
2008 - 20101416 sayılı kanun kapsamında yurt dışında yüksek lisans eğitimi
The Ohio State University, 1416 sayılı kanun kapsamında yurt dışında yüksek lisans eğitimi
2006 - 2007
2006 - 2007Gıda Pazarlama
MİGROS TÜRK T.A..Ş., Gıda Pazarlama
Makaleler
2023
20231. Determination of quality traits and possible adulteration of molasses using FT-IR spectroscopy: A study from Turkish market
Aykas D. P., Sinir G., Borba K. R.
FOOD CHEMISTRY
, cilt.427, 2023 (SCI-Expanded, Scopus)
2023
20232. KOMBU ÇAYI ÜRETİMİNDE MUŞMULA (MESPILUS GERMANICA L.) KULLANIMININ ANTİOKSİDAN KAPASİTE VE BİYOERİŞİLEBİLİRLİK ÜZERİNE ETKİSİNİN ARAŞTIRILMASI
YILDIZ E., ÖZCAN SİNİR G., Aykas Çinkılıç D. P., GÜRBÜZ O.
GIDA
, cilt.48, sa.5, ss.1021-1035, 2023 (TRDizin)
2022
20223. Investigation of Physicochemical Properties, Antioxidant Activity and In vitro Bioaccessibility of Cornelian Cherry (Cornus mas. L.) Nectar Enriched with Herbal Teas
Durgut S., Yılmaz E., Özkan Karabacak A., Özcan Sinir G.
TURKISH JOURNAL OF AGRICULTURE: FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
, cilt.10, sa.11, ss.2156-2164, 2022 (TRDizin)
2022
20224. Effect of Osmotic Dehydration Pretreatment on the Drying Characteristics and Quality Properties of Semi-Dried (Intermediate) Kumquat (Citrus japonica) Slices by Vacuum Dryer
Özkan Karabacak A., Özcan Sinir G., Copur A. E., Bayizit M.
FOODS
, cilt.11, sa.14, 2022 (SCI-Expanded, Scopus)
2021
20215. Effect of High Fructose Corn Sirup on Pancreatic Ductal Adenocarcinoma Induced by Dimethyl Benzantracene (DMBA) in Rats
Özcan Sinir G., Inan S., Suna S., Tamer C. E., Akgül M. B., Bagdas D., et al.
NUTRITION AND CANCER-AN INTERNATIONAL JOURNAL
, cilt.73, sa.2, ss.339-349, 2021 (SCI-Expanded, Scopus)
2021
20216. DEODORIZATION OF GARLIC ODOR BY FRESH AND DRIED HERBS USING SIFT-MS
ÖZCAN SİNİR G., BARRINGER S. A.
GIDA , cilt.46, sa.2, ss.358-366, 2021 (TRDizin)
2020
20207. Detection of adulteration in extra virgin olive oil by selected ion flow tube mass spectrometry (SIFT-MS) and chemometrics
Özcan Sinir G.
FOOD CONTROL
, cilt.118, 2020 (SCI-Expanded, Scopus)
2020
20208. Physicochemical and Quality Properties of Pumpkin (Cucurbita moschata Duch.) Jam, Marmalade and Fruit Leather
Seymen S., Ozcan-Sinir G., ÇOPUR Ö. U.
PHILIPPINE AGRICULTURAL SCIENTIST
, sa.3, ss.275-281, 2020 (SCI-Expanded, Scopus)
2020
20209. Botanical and geographical origin of Turkish honeys by selected-ion flow-tube mass spectrometry and chemometrics
Özcan Sinir G., Çopur Ö. U., Barringer S. A.
JOURNAL OF THE SCIENCE OF FOOD AND AGRICULTURE
, sa.5, ss.2198-2207, 2020 (SCI-Expanded, Scopus)
2020
202010. THE EFFECT OF PRETREATMENTS AND VACUUM DRYING ON DRYING CHARACTERISTICS, TOTAL PHENOLIC CONTENT AND ANTIOXIDANT CAPACITY OF ARTICHOKE (CYNARA CARDUNCULUS VAR. SCOLYMUS L.) SLICES
şahin g. k., ÖZCAN SİNİR G., feride d., ÇOPUR Ö. U.
GIDA , cilt.45, sa.4, ss.699-709, 2020 (TRDizin)
2020
202011. Variety differences in garlic volatile sulfur compounds, by application of selected ion flow tube mass spectrometry (SIFT-MS) with chemometrics
ÖZCAN SİNİR G., Barringer S. A.
TURKISH JOURNAL OF AGRICULTURE AND FORESTRY
, cilt.44, sa.4, ss.408-416, 2020 (SCI-Expanded, Scopus, TRDizin)
2020
202012. Determination of Physicochemical Properties and Antioxidant Capacity of Artichoke (Cynara cardunculus var. Scolymus L.) Jam Produced from Different Cultivars
Durmus F., Özcan Sinir G., Sahin K. G., Çopur Ö. U.
JOURNAL OF TEKIRDAG AGRICULTURE FACULTY-TEKIRDAG ZIRAAT FAKULTESI DERGISI
, cilt.17, sa.2, ss.191-202, 2020 (ESCI, Scopus, TRDizin)
2019
201913. The effect of hot air, vacuum and microwave drying on drying characteristics, rehydration capacity, color, total phenolic content and antioxidant capacity of Kumquat (Citrus japonica)
Özcan Sinir G., Özkan Karabacak A., Tamer C. E., Çopur Ö. U.
FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
, cilt.39, sa.2, ss.475-484, 2019 (SCI-Expanded, Scopus)
2019
201914. TRENDS AND POSSIBILITIES OF THE USAGE OF MEDICINAL HERBAL EXTRACTS IN BEVERAGE PRODUCTION
Suna S., Tamer C. E., Özcan Sinir G.
NATURAL BEVERAGES
, ss.361-398, 2019 (SCI-Expanded)
2019
201915. LEMON VERBENA (LIPPIA CITRIODORA KUNTH) BEVERAGES: PHYSICOCHEMICAL PROPERTIES, CONTENTS OF TOTAL PHENOLICS AND MINERALS, AND BIOACCESSIBILITY OF ANTIOXIDANTS
Suna S., Incedayi B., Tamer C. E., Ozcan-Sinir G., Copur Ö. U.
ITALIAN JOURNAL OF FOOD SCIENCE
, cilt.31, sa.1, ss.40-53, 2019 (SCI-Expanded, Scopus)
2018
201816. Antioxidant Capacity and Physicochemical Characteristics of Carbonated Erica Arborea Tea Beverage
SUNA S., ÖZCAN SİNİR G., TAMER C. E., İNCEDAYI B., ÇOPUR Ö. U.
BEVERAGES
, cilt.4, sa.3, 2018 (ESCI, Scopus)
2017
201717. Effects of long-term consumption of high fructose corn syrup containing peach nectar on body weight gain in sprague dawley rats
ÖZCAN SİNİR G., SUNA S., Inan S., Bagdas D., TAMER C. E., ÇOPUR Ö. U., et al.
FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
, cilt.37, sa.2, ss.337-343, 2017 (SCI-Expanded, Scopus)
2016
201618. Usage Of Corn Zein As A Nanopackaging Material
ÖZKAN KARABACAK A., ÖZCAN SİNİR G., pehlivanküçük z.
ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİZİRAAT FAKÜLTESİ DERGİSİ , cilt.30, ss.440-444, 2016 (TRDizin)
2016
201619. Determination of physicochemical properties of mineral enriched Erica arborea herbal tea
SUNA S., TAMER C. E., İNCEDAYI B., ÖZCAN SİNİR G., ÇOPUR Ö. U.
The Journal of Agricultural Faculty of Uludag University , cilt.30, ss.440-444, 2016 (TRDizin)
2016
201620. Kayısı Değerlendirme Yöntemleri
ÖZCAN SİNİR G., YAZICI G. N.
Tarım Türk , 2016 (Hakemsiz Dergi)
2016
201621. Impact of different drying parameters on color, beta-carotene, antioxidant activity and minerals of apricot (Prunus armeniaca L.)
İncedayı B., Tamer C. E., Özcan Sinir G., Suna S., Çopur Ö. U.
FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
, cilt.36, sa.1, ss.171-178, 2016 (SCI-Expanded, Scopus)
2016
201622. Determination of Physicochemical Properties of Mineral Enriched Erica arborea Herbal Tea Beverage
SUNA S., TAMER C. E., İNCEDAYI B., ÖZCAN SİNİR G., ÇOPUR Ö. U.
The Journal of Agricultural Faculty of Uludag University , cilt.30, 2016 (Hakemli Dergi)
2015
201523. Mikrodalga ve Mikrodalga Destekli Kurutmanın Çeşitli Meyve Ve Sebzelerin Kalite Parametreleri Üzerine Etkisi
ÖZKAN KARABACAK A., ÖZCAN SİNİR G., SUNA S.
Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi , cilt.29, sa.2, ss.125-135, 2015 (TRDizin)
2014
201424. Uludağ Üniversitesi’xxnde Eğitim Gören Öğrencilerin Beslenme Alışkanlıklarının Araştırılması
ÖZCAN SİNİR G., İNCEDAYI B., ÇOPUR Ö. U., KAPLAN E., BEKAROGLU M.
Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi , cilt.28, sa.2, ss.37-47, 2014 (TRDizin)
2014
201425. Kuru kayısı ve kuru incir üretimi
ÖZCAN SİNİR G.
Tarım Türk , cilt.48, 2014 (Hakemsiz Dergi)
2014
201426. Uludağ Üniversitesi’nde Eğitim Gören Öğrencilerin Beslenme Alışkanlıklarının Araştırılması
ÖZCAN SİNİR G., İNCEDAYI B., ÇOPUR Ö. U., KAPLAN E., BEKAROĞLU M.
Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi , cilt.28, sa.2, ss.37-47, 2014 (TRDizin)
2014
201427. Nano-spray drying applications in food industry
Suna S., Sinir G., Copur Ö. U.
BULGARIAN CHEMICAL COMMUNICATIONS
, cilt.46, ss.137-141, 2014 (SCI-Expanded, Scopus)
2014
201428. Impact of drying methods on physicochemical and sensory properties of apricot pestil
Suna S., Tamer C. E., İncedayı B., Özcan Sinir G., Çopur Ö. U.
INDIAN JOURNAL OF TRADITIONAL KNOWLEDGE
, cilt.13, sa.1, ss.47-55, 2014 (SCI-Expanded, Scopus)
2014
201429. Rapid monitoring of volatile organic compounds: selected ion flow tube mass spectrometry (SIFT-MS)
Sinir G., Suna S., Tamer C. E.
BULGARIAN CHEMICAL COMMUNICATIONS
, cilt.46, ss.103-107, 2014 (SCI-Expanded, Scopus)
2013
201330. Türkiye de Üretilen Bazı Kurutulmuş Meyvelerin Ekonomik Önemi
SUNA S., ÖZCAN SİNİR G., Özyürek H., ÇOPUR Ö. U.
Tarım Türk , cilt.41, ss.66-71, 2013 (Hakemsiz Dergi)
2012
201231. Geleneksel İçeceğimiz Salep ve Faydaları
ÖZCAN SİNİR G., TAMER C. E., ÇOPUR Ö. U.
Gıda Teknolojisi , cilt.12, ss.76-77, 2012 (Hakemsiz Dergi)
2011
201132. Effect of Enzymes on Strawberry Volatiles during Storage, at Different Ripeness Level, in Different Cultivars, and during Eating
Ozcan G., Barringer S.
JOURNAL OF FOOD SCIENCE
, cilt.76, sa.2, 2011 (SCI-Expanded, Scopus)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
2024
20241. EMERGING TECHNOLOGIES FOR THE PROCESSING OF BERRY JUICES
Özgören A. S., Özcan Sinir G., Çopur Ö. U.
XV International Agriculture Symposium "AGROSYM 2024", Sarajevo, Bosna-Hersek, 10 - 13 Ekim 2024, ss.251, (Özet Bildiri)
2024
20242. GIDALARDA KİMLİK DOĞRULAMA VE COĞRAFİ İŞARET BELİRLEME ÇALIŞMALARININ SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK ÜZERİNE ETKİLERİ
Özgören A. S., Özcan Sinir G.
7th International Congress on Agriculture, Environment and Health, Bursa, Türkiye, 30 Mayıs - 01 Haziran 2024, ss.206, (Özet Bildiri)
2024
20243. KAHVEDE YENİLİKÇİ TAĞŞİŞ TESPİT YÖNTEMLERİ
Özgören A. S., Özcan Sinir G., Aykas D. P., Çopur Ö. U.
2. Ulusal Kahve Sempozyumu, Mersin, Türkiye, 05 Haziran 2024, ss.1, (Özet Bildiri)
2024
20244. BÖCEKLERDEN ELDE EDİLEN RENK MADDELERİNİN GIDA ALANINDA UYGULANABİLİRLİĞİ
Özgören A. S., Özcan Sinir G.
9. Ulusal Kimya Öğrenci Kongresi , Bursa, Türkiye, 27 - 29 Mayıs 2024, ss.64, (Özet Bildiri)
2024
20245. Authentication of the Herbs and Spices with Emerging Spectroscopic Techniques: A Review
Özgören A. S., Özcan Sinir G., Çopur Ö. U.
5th International Congress on Analytical and Bioanalytical Chemistry, Antalya, Türkiye, 4 - 07 Mart 2024, ss.113, (Özet Bildiri)
2024
20246. Quality Determination in Fruits and Vegetables Through Novel Analytical Techniques
Özcan Sinir G., Aykas Çinkılıç D. P., Yildiz E.
5th International Congress on Analytical and Bioanalytical Chemistry (5th ICABC 2024), Antalya, Türkiye, 4 - 07 Mart 2024, ss.1, (Özet Bildiri)
2023
20237. Hazır Yemek Sektöründe Gıda Atıklarının Sınıflandırılması ve Değerlendirme Yöntemleri
Şener S., Özcan Sinir G., Çopur Ö. U.
2. Uluslararası Geleneksel Gıdalar ve Sürdürülebilir Beslenme Sempozyumu, Mersin, Türkiye, 5 - 06 Ekim 2023, ss.81, (Özet Bildiri)
2023
20238. Characterization of key aroma compounds during black garlic production: GCMS analyses and SIFT-MS quantification
Dryahina K., Turan E., Sixtova N., Özcan Sinir G., Şimşek A., Španěl P.
1st international symposium on Direct Injection Food Flavour Analytics (DIFFA23), Trento, İtalya, 20 - 22 Eylül 2023, ss.147-149, (Özet Bildiri)
2023
20239. Kombu Çayı Üretiminde Fermentasyon Tipleri
Gürbüz O., Sezer Demireğen H., Yıldız E., Özcan Sinir G.
Türkiye 1. Gıda Mikrobiyolojisi Kongresi, Erzurum, Türkiye, 13 Eylül 2023, (Özet Bildiri)
2023
202310. Gıda Perspektifinden Gaz Kromatografisi ile Yapılan Çalışmalarda Güncel ve Yeşil Ekstraksiyon Yöntemlerinin Kullanılması
Özgören A. S., Özcan Sinir G., Çopur Ö. U.
XXI. KROMATOGRAFİ KONGRESİ, Aydın, Türkiye, 14 - 16 Haziran 2023, ss.57, (Özet Bildiri)
2022
202211. GELENEKSEL ŞERBETİN SEBZE SULARI İLE ZENGİNLEŞTİRİLMESİ
Bakırcı Ş. A., Özgören A. S., Özcan Sinir G., Çopur Ö. U.
5. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Bursa, Türkiye, 24 Kasım 2022, ss.136, (Özet Bildiri)
2022
202212. Geleneksel Şerbetin Sebze Suları ile Zenginleştirilmesi
Bakırcı Ş. A., Özgören A. S., Özcan Sinir G., Çopur Ö. U.
5. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Bursa, Türkiye, 24 - 25 Kasım 2022, (Tam Metin Bildiri)
2022
202213. Karamürverin (Sambucus nigra L.) geleneksel gıdalarda kullanımı ve sağlık üzerine etkileri
Suna S., Özcan Sinir G., Ünal T. T.
5. Geleneksel Gıdalar Sempozyum Programı, 24 - 26 Kasım 2022, ss.175-176, (Özet Bildiri)
2022
202214. ANTİFRİZ PROTEİNLERİNİN DONDURULMUŞ GIDALARDA UYGULANMASI
Özgören A. S., Özgören A. S., Özcan Sinir G., Tamer C. E.
12. GIDA MÜHENDİSLİĞİ ÖĞRENCİ KONGRESİ, Bursa, Türkiye, 21 - 22 Mart 2022, ss.3, (Özet Bildiri)
2022
202215. Antifriz Proteinlerinin Dondurulmuş Gıdalarda Uygulanması
Özgören A. S., Özcan Sinir G., Tamer C. E.
12. Gıda Mühendisliği Öğrenci Kongresi, Bursa, Türkiye, 21 - 22 Mart 2022, ss.194-201, (Tam Metin Bildiri)
2022
202216. 3 Boyutlu Yazıcı Teknolojisinin Gıda Sektöründeki Uygulama Alanları
BAKIRCI Ş. A., ÖZCAN SİNİR G., ÇOPUR Ö. U.
12. Gıda Mühendisliği Öğrenci Kongresi, Türkiye, 21 Mart 2022, (Özet Bildiri)
2020
202017. Doğal bir antimikrobiyal madde olan propolisin gıda endüstrisindeki yeri
ÖZCAN SİNİR G., şahin g. k., ÇOPUR Ö. U.
3rd International Eurasian Conference on Biological and Chemical Sciences (EurasianBioChem 2020), 19 - 20 Mart 2020, (Özet Bildiri)
2019
201918. The Application of Vibrational Spectroscopy on Food Authentication
Aykas Çinkılıç D. P., ÖZCAN SİNİR G.
1ST INTERNATIONAL CONFERENCE ON PREVENTIVE MEDICINE, 12 - 14 Kasım 2019, (Tam Metin Bildiri)
2019
201919. Determination of Honey Adulteration Based on Volatile Profile using Selected Ion Flow Tube Mass Spectrometry (SIFT-MS) with Chemometrics
ÖZCAN SİNİR G., Aykas Çinkılıç D. P., Barringer S.
1st International Congress on Analytical and Bioanalytical Chemistry (1st ICABC 2019), 27 - 30 Mart 2019, (Tam Metin Bildiri)
2017
201720. Mikroenkapsülasyon Teknolojisi ve Gıda Endüstrisindeki Uygulamaları
ÖZCAN SİNİR G., ŞAHİN K. G., ÇOPUR Ö. U.
4th International Food Congress, Türkiye, 28 - 29 Eylül 2017, (Özet Bildiri)
2017
201721. Gıda Endüstrisinde Akıllı Ambalaj Uygulamaları
ÖZCAN SİNİR G., ŞAHİN K. G., ÇOPUR Ö. U.
4th International Food Congress, Türkiye, 28 - 29 Eylül 2017, (Özet Bildiri)
2017
201722. In Vivo Flavor Release From Foods
ÖZKAN KARABACAK A., ÖZCAN SİNİR G., SUNA S.
15thWeurman Flavour Research Symposium, 18 - 22 Eylül 2017, (Özet Bildiri)
2017
201723. Effects of drying methods on the composition of volatile compounds in fruits and vegetables
ÖZKAN KARABACAK A., ÖZCAN SİNİR G., ÇOPUR Ö. U.
15th Weurman Flavour Research Symposium, 18 - 22 Eylül 2017, ss.60, (Özet Bildiri)
2017
201724. Volatile composition change of strawberry after several processing
ÖZCAN SİNİR G., TAMER C. E., ÇOPUR Ö. U.
15th Weurman Flavour Research Symposium, 18 - 22 Eylül 2017, ss.97, (Özet Bildiri)
2017
201725. Human Perception and Instrumentation of Aroma
ÖZCAN SİNİR G., TAMER C. E., ÇOPUR Ö. U.
15th Weurman Flavour Research Symposium., 18 - 22 Eylül 2017, (Özet Bildiri)
2016
201626. Usage Of Corn Zein As A Nanopackaging Material
ÖZKAN KARABACAK A., ÖZCAN SİNİR G., pehlivanküçük z.
27th International Scientific-Expert Congress of Agriculture and Food Industry, 26 - 28 Eylül 2016, (Tam Metin Bildiri)
2016
201627. Nutritional Composition and Health Effects of Jujube
ÖZCAN SİNİR G., TAMER C. E., ÇOPUR Ö. U.
27th International Scientific-Expert Congress of Agriculture and Food Industry, 26 - 28 Eylül 2016, (Tam Metin Bildiri)
2016
201628. Quinoa Nutrition And Nutraceutical Potential
ÖZCAN SİNİR G., İNCEDAYI B., özak d. b.
27th International Scientific-Expert Congress of Agriculture and Food Industry, 26 - 28 Eylül 2016, (Özet Bildiri)
2016
201629. Determination of Physicochemical Properties of Mineral Enriched Erica arborea Herbal Tea Beverage
SUNA S., TAMER C. E., İNCEDAYI B., ÖZCAN SİNİR G., ÇOPUR Ö. U.
27th International Scientific-Expert Congress of Agriculture and Food Industry, 26 - 28 Eylül 2016, (Tam Metin Bildiri)
2016
201630. Antioxidant Activity Total Phenolic Content And Physicochemical Properties Of Carbonated Erica Arborea Herbal Tea Beverage
ÖZCAN SİNİR G., SUNA S., TAMER C. E., İNCEDAYI B., ÇOPUR Ö. U.
II International Conference on Food Chemistry & Technology, 14 - 16 Kasım 2016, (Özet Bildiri)
2016
201631. Evaluation of Physicochemical Properties Bioaccessibility of Phenolics and Antioxidant Activity of Linden Herbal Tea Beverage
ÇOPUR Ö. U., TAMER C. E., SUNA S., ÖZCAN SİNİR G., İNCEDAYI B.
17th International Nutrition & Diagnostics Conference, 9 - 12 Ekim 2016, (Özet Bildiri)
2016
201632. Üzümsü Meyve Antosiyaninlerinin Metabolik Sendrom Üzerindeki Etkisi
ÖZCAN SİNİR G., YAZICI G. N.
Ulusal Çocuk, Ergen Ve Yetişkin Obezitesi Kongresi, Türkiye, 7 - 10 Mayıs 2016, (Özet Bildiri)
2016
201633. Isıl Olmayan İşleme Proseslerinin Meyve Ve Sebzelerde Besin Kayıpları Ve Kalite Faktörleri Üzerine Etkileri
ÖZKAN KARABACAK A., ÖZCAN SİNİR G.
Ulusal Çocuk, Ergen Ve Yetişkin Obezitesi Kongresi, Türkiye, 7 - 10 Nisan 2016, (Özet Bildiri)
2016
201634. Karotenoidlerin Biyoyararlılığı
ÖZKAN KARABACAK A., ÖZCAN SİNİR G.
Ulusal Çocuk, Ergen Ve Yetişkin Obezitesi Kongresi, Türkiye, 7 - 10 Nisan 2016, (Özet Bildiri)
2015
201535. BALDA KULLANILAN TAĞŞİŞ TESPİT YÖNTEMLERİNE GENEL BİR BAKIŞ
ÖZCAN SİNİR G., ÖZKAN KARABACAK A., Özak D. B.
1st International Congress on Safety and Authenticity of Bee Products, 21 - 22 Mayıs 2015, (Özet Bildiri)
2015
201536. Ballarda Uçucu Bileşen Profiline Dayalı Coğrafi Orijin Tespiti
ÖZCAN SİNİR G., SUNA S., ÖZKAN KARABACAK A.
1st International Congress on Safety and Authenticity of Bee Products, 21 - 22 Mayıs 2015, (Özet Bildiri)
2015
201537. ISIL OLMAYAN YENİ TEKNİKLERİN BALIN KALİTE FAKTÖRLERİÜZERİNE ETKİLERİ
ÖZKAN KARABACAK A., ÖZCAN SİNİR G., SUNA S.
1st International Congress on Safety and Authenticity of Bee Products, 21 - 22 Mayıs 2015
2015
201538. MİKRODALGA İLE KURUTMANIN ÇEŞİTLİ MEYVE VE SEBZELERİN KALİTE PARAMETRELERİ ÜZERİNE ETKİSİ
Özkan Karabacak A., Özcan Sinir G., Suna S.
Pamukkale Gıda Sempozyumu III, Denizli, Türkiye, 13 - 15 Mayıs 2015, (Özet Bildiri)
2015
201539. ORTA NEMLİ GIDALARIN GIDA SANAYİNDEKİ YERİ
ÖZCAN SİNİR G., SUNA S., TAMER C. E.
Pamukkale Gıda Sempozyumu III, Türkiye, 13 - 15 Mayıs 2015, (Özet Bildiri)
2015
201540. VAKUM ALTINDA KURUTMANIN DİLİMLENMİŞ AYVANIN RENK VE C VİTAMİNİ İÇERİĞİNE ETKİSİ
ÖZCAN SİNİR G., SUNA S., TAMER C. E., ÇOPUR Ö. U.
Pamukkale Gıda Sempozyumu III, Türkiye, 13 - 15 Mayıs 2015, (Özet Bildiri)
2014
201441. Nano-spray drying applications in food industry
SUNA S., ÖZCAN SİNİR G., ÇOPUR Ö. U.
XIth International Conference of Food Physicists, 10 - 12 Haziran 2014, (Tam Metin Bildiri)
2014
201442. A Traditional Beverage The Ottoman Sherbet
TAMER C. E., ÖZCAN SİNİR G., ÇOPUR Ö. U.
2nd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, 24 Ekim 2014, (Tam Metin Bildiri)
2014
201443. Nanotechnology and ethics in food science
ÖZCAN SİNİR G., TAMER C. E., İNCEDAYI B., ÇOPUR Ö. U.
Bursa 3. Uluslararası Gıda Kongresi – Gıda 2023 Vizyonu, Türkiye, 26 - 27 Eylül 2014, (Özet Bildiri)
2014
201444. Bioavailability of Trace Minerals
ÖZCAN SİNİR G., TAMER C. E., ÇOPUR Ö. U.
Bursa 3. Uluslararası Gıda Kongresi, 26 Eylül 2014, (Özet Bildiri)
2014
201445. Turunçgillerde Hasat Sonrası Meydana Gelen Bozulmalar
ÖZCAN SİNİR G., SUNA S., İNCEDAYI B.
VI. Bahçe Ürünlerinde Muhafaza ve Pazarlama Sempozyumu, Türkiye, 22 - 25 Eylül 2014, (Özet Bildiri)
2014
201446. Rapid Monitoring of Volatile Organic Compounds: Selected Ion Flow Tube: Mass Spectrofotometry (SIFT-MS)
ÖZCAN SİNİR G., SUNA S., TAMER C. E.
XITH INTERNATIONAL CONFERENCE OF FOOD PHYSICISTS FOOD PHYSICS AND INNOVATIVE TECHNOLOGIES, 10 Haziran 2014, (Tam Metin Bildiri)
2013
201347. Doğal bitki ekstraktlarından bitki çayı içeceği üretimi üzerine bir araştırma
ÇOPUR Ö. U., TAMER C. E., İNCEDAYI B., SUNA S., ÖZCAN SİNİR G.
Uludağ Üniversitesi Bilgilendirme ve Ar-Ge Günleri, Bursa, Türkiye, 12 - 14 Kasım 2013
2013
201348. Ihlamur Tilia argentea ekstraktı ile içime hazır ıhlamur çayı içeceğinin farklı tüketim koşullarına bağlı olası genotoksik antigenotoksik etkilerinin in vivo araştırılması
ÇOPUR Ö. U., TAMER C. E., İNCEDAYI B., SUNA S., ÖZCAN SİNİR G., İNAN ÖZTÜRKOĞLU S., et al.
Uludağ Üniversitesi III. Bilgilendirme ve Ar-Ge Günleri, Bursa, Türkiye, 12 - 14 Kasım 2013
2013
201349. Kuymak (Mıhlama)
ÖZCAN SİNİR G., TAMER C. E., ÇOPUR Ö. U.
2nd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, 24 Ekim 2013, (Tam Metin Bildiri)
2013
201350. Effects of High Fructose Corn Syrup (HFCS) on Health
ÖZCAN SİNİR G., TAMER C. E., İNCEDAYI B., SUNA S., ÇOPUR Ö. U.
ICFSN 2013 - International Conference on Food Science and Nutrition, 7 - 09 Temmuz 2013, cilt.1015, (Tam Metin Bildiri)
2013
201351. Determination of Antioxidant Activity and Total Phenolics of Erica Arborea Herbal Tea Beverage
SUNA S., İNCEDAYI B., TAMER C. E., ÖZCAN SİNİR G., ÇOPUR Ö. U.
ICFSN 2013 - International Conference on Food Science and Nutrition, 7 - 09 Temmuz 2013, (Tam Metin Bildiri)
2012
201252. Yüksek Fruktozlu Mısır Şurubu Tüketiminin Obezite ve Pankreas Kanseri Oluşumuna Etkisinin Araştırılması
ÇOPUR Ö. U., ERCAN İ., SÖNMEZ G., UYLAŞER V., TAMER C. E., KAYA E., et al.
Uludağ Üniversitesi II. Bilgilendirme ve Ar-Ge Günleri, Bursa, Türkiye, 13 - 15 Kasım 2012
2012
201253. Bal Üretim Prosesinde HACCP Uygulaması
SUNA S., ÖZCAN SİNİR G., Anlar D.
3. Uluslararası Muğla Arıcılık ve Çam Balı Kongresi, Türkiye, 1 - 04 Kasım 2012, ss.401-411, (Tam Metin Bildiri)
2012
201254. Balın Bileşimi ve İnsan Sağlığı Üzerine Etkisi
ÖZCAN SİNİR G., SUNA S.
3. Uluslararası Muğla Arıcılık ve Çam Balı Kongresi, Türkiye, 1 - 04 Kasım 2012, (Tam Metin Bildiri)
2012
201255. Geleneksel Bir Lezzet: Lohusa Şerbeti
Suna S., Özcan Sinir G., Yekeler F. Z.
III. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Konya, Türkiye, 10 - 12 Mayıs 2012, (Özet Bildiri)
2011
201156. Sugar Free Sweeteners: Sugar Alcohols
ÖZCAN SİNİR G., TAMER C. E., SUNA S.
TUBITAK-MAM 4th International Congress on Food and Nutrition, 12 - 14 Ekim 2011, (Özet Bildiri)
Kitaplar
2024
20241. Geçmişten Günümüze Bursa Mutfağının Gastronomi Değerleri
Özgören A. S., Özcan Sinir G., Çopur Ö. U.
Bursa’nın Lezzet Tarihi, İsmail Tıkır,Uğur Ozan Özen, Editör, Mümin Ceyhan Kütüphanesi, Bursa, ss.20-38, 2024
2023
20232. 5. GELENEKSEL GIDALAR SEMPOZYUMU BİLDİRİ KİTABI
Korukluoğlu M. (Editör), Özcan Sinir G. (Editör), Özoğlu Ö. (Editör)
Bursa Uludağ Üniversitesi, Bursa, 2023
2019
20193. Toxicological Aspects of Ingredients Used in Nonalcoholic Beverages
Tamer C. E., Suna S., Özcan Sinir G.
The Science of Beverages Vol 6-Non-Alcoholic Beverages, ALEXANDRU MIHAI GRUMEZESCU,ALINA MARIA HOLBAN, Editör, Elsevier Science, Oxford/Amsterdam , Cambridge, ss.441-481, 2019
2019
20194. Trends and Possibilities of the Usage of Medicinal Herbal Extracts in Beverage Production
Suna S., Tamer C. E., Özcan Sinir G.
The Science of Beverages Vol 13: Natural Beverages, ALEXANDRU MIHAI GRUMEZESCU,ALINA MARIA HOLBAN, Editör, Elsevier Science, Oxford/Amsterdam , Cambridge, ss.361-398, 2019
2019
20195. Kombucha Tea: A Promising Fermented Functional Beverage
Özcan Sinir G., Tamer C. E., Suna S.
The Science of Beverages Vol 5 Fermented Beverages., ALEXANDRU MIHAI GRUMEZESCU,ALINA MARIA HOLBAN, Editör, Elsevier Science, Oxford/Amsterdam , Cambridge, ss.401-432, 2019
2018
20186. Effects of drying methods on the composition of volatile compounds in fruits and vegetables
ÖZKAN KARABACAK A., ÖZCAN SİNİR G., ÇOPUR Ö. U.
Flavour Science, Siegmund, B., Leitner, E., Editör, Verlag der Technischen Universität Graz, Austria, Graz, ss.95-98, 2018
Desteklenen Projeler
2024 - Devam Ediyor
2024 - Devam EdiyorFarklı bölgelerden toplanan kırmızıbiberlerin fizikokimyasal ve fonksiyonel özelliklerinin kemometrik yöntemlerle belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
ÖZCAN SİNİR G. (Yürütücü), ÖZGÖREN A. S., AYKAS ÇİNKILIÇ D. P., ÜNAL T. T., CİNİVİZ M.
2024 - Devam Ediyor
2024 - Devam Ediyor
Yenilebilir Mikroalg ve Mikroalg Türevlerinin Kombu Çayı Üretiminde Kullanım Olanağının Araştırılması
Diğer Resmi Kurumlarca Desteklenen Proje
YILDIZ E. (Yürütücü), KAHRAMAN M., ÖZCAN SİNİR G., GÜRBÜZ O., ÖZGÖREN A. S.
2023 - 2025
2023 - 2025Türkiye, Yunanistan ve İspanya’nın bazı bölgelerinde üretilen sızma zeytinyağlarının kemometrik karakterizasyonu
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
Özcan Sinir G., Aykas Çinkılıç D. P.(Yürütücü)
2022 - 2025
2022 - 2025Kiraz Purunus Avium L meyvesinin fenolik antosiyanin ve organik asit kompozisyonu ile fizikokimyasal ve duyusal özelliklerinin belirlenerek kemometrik yaklaşımlarla coğrafi orijinin tespit edilmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
ÖZCAN SİNİR G. (Yürütücü), BAKIRCI Ş. A., ACOĞLU ÇELİK B., SUNA S., KAMİLOĞLU BEŞTEPE S., BEKAR E., et al.
2022 - 2024
2022 - 2024Ultrason Ön İşleminin Karamürver Meyvesinin Kurutulması ve Biyoaktif Bileşenleri Üzerine Etkisinin Araştırılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer
SUNA S. (Yürütücü), ÜNAL T. T., ÖZCAN SİNİR G.
2019 - 2023
2019 - 2023
Support to Sustainable Honey Value…
AB Destekli Diğer Projeler
(Proje Özeti)
Dokuzlu S. (Yürütücü), Hidier E., Gürkan C., Dall'olio R., Erdal B., Çopur Ö. U., et al.
2022 - 2022
2022 - 2022Kutuplardan İznik Gölü'ne İklim Krizi; Bilinçli Gençler İşbaşında
TÜBİTAK Projesi , 4004 - Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları
Özcan Sinir G., Karakiraz Özel S.(Yürütücü)
2020 - 2022
2020 - 2022Çevresel ve biyomedikal teşhis için analitik yöntemlerin optimizasyonu
Avrupa Bilim Vakfı (ESF) Destekli Proje
(Proje Özeti)
Özcan Sinir G., Španěl P.(Yürütücü)
2014 - 2018
2014 - 2018Farklı Bitki Ekstraktları İle Zenginleştirilmiş Ekmek Üretiminin Araştırılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
Özcan Sinir G., Çopur Ö. U. (Yürütücü), Tamer C. E., İncedayı B., Suna S.
2012 - 2018
2012 - 2018Doğal Bitki Ekstraktlarından Bitki Çayı İçeceği Üretimi Üzerine Bir Araştırma
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
Özcan Sinir G., Suna S., İncedayı B. (Yürütücü), Çopur Ö. U., Tamer C. E.
2011 - 2016
2011 - 2016
Yüksek Fruktozlu Mısır Şurubu Tüketiminin Obezite ve Pankreas Kanseri Oluşumuna Etkisinin Araştırılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
SÖNMEZ G., SARANDÖL E., ERCAN İ., İNCEDAYI B., TAMER C. E., ÇOPUR Ö. U. (Yürütücü), et al.
Patent
2023
2023A METHOD OF PRODUCING KOMBUCHA WITH A HIGH CONTENT OF BIOACTIVE COMPOUNDS USING MICROALGAE DERIVATIVES
Patent
Başvuru Yapıldı, Buluşun Başvuru Numarası: PCT/TR2023/051539 , Standart Tescil
2023
2023MİKROALG TÜREVLERİNİN KULLANIMI İLE BİYOAKTİF BİLEŞİK İÇERİĞİ YÜKSEK BİR KOMBU ÇAYI ÜRETME YÖNTEMİ
Patent
Başvuru Yapıldı, Buluşun Başvuru Numarası: 2023/015364 , Standart Tescil
Bilimsel Dergilerdeki Faaliyetler
2025 - Devam Ediyor
2025 - Devam EdiyorBursa Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi (Online)
Editörler Kurulu Üyesi
Bilimsel Yayınlarda Hakemlikler
Kasım 2024
Kasım 2024FOOD CHEMISTRY
SCI Kapsamındaki Dergi
Kasım 2024
Kasım 2024FOOD CHEMISTRY
SCI Kapsamındaki Dergi
Ekim 2024
Ekim 2024CURRENT RESEARCH IN FOOD SCIENCE (CRFS)
SCI Kapsamındaki Dergi
Ekim 2024
Ekim 2024FOOD CHEMISTRY
SCI Kapsamındaki Dergi
Eylül 2024
Eylül 2024CURRENT RESEARCH IN FOOD SCIENCE (CRFS)
SCI Kapsamındaki Dergi
Eylül 2024
Eylül 2024FOOD CHEMISTRY
SCI Kapsamındaki Dergi
Ağustos 2024
Ağustos 2024Bursa Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi (Online)
Hakemli Bilimsel Dergi
Ağustos 2024
Ağustos 2024FOOD CHEMISTRY
SCI Kapsamındaki Dergi
Temmuz 2024
Temmuz 2024JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION
SCI Kapsamındaki Dergi
Temmuz 2024
Temmuz 2024JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION
SCI Kapsamındaki Dergi
Temmuz 2024
Temmuz 2024FOOD CHEMISTRY
SCI Kapsamındaki Dergi
Nisan 2024
Nisan 2024JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
SCI Kapsamındaki Dergi
Eylül 2023
Eylül 2023Bursa Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi (Online)
Hakemli Bilimsel Dergi
Ağustos 2023
Ağustos 2023GIDA
Hakemli Bilimsel Dergi
Temmuz 2023
Temmuz 2023FOOD CHEMISTRY
SCI Kapsamındaki Dergi
Şubat 2023
Şubat 2023Journal of Tekirdag Agricultural Faculty
Hakemli Bilimsel Dergi
Eylül 2022
Eylül 2022Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Tarım ve Doğa Dergisi
Hakemli Bilimsel Dergi
Nisan 2022
Nisan 2022TURKISH JOURNAL OF AGRICULTURAL ENGINEERING RESEARCH
Hakemli Bilimsel Dergi
Nisan 2022
Nisan 2022Yüzüncü Yıl Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Bilimleri Dergisi
Hakemli Bilimsel Dergi
Şubat 2022
Şubat 2022FOOD CHEMISTRY
SCI Kapsamındaki Dergi
Etkinlik Organizasyonlarındaki Görevler
Mayıs 2025
Mayıs 2025Uluslararası Katılımlı 11. Ulusal Analitik Kimya Kongresi
Bilimsel Kongre / Sempozyum Organizasyonu
Özcan Sinir G.
Türkiye
Haziran 2024
Haziran 20247. Uluslararası Tarım, Çevre ve Sağlık Kongresi
Bilimsel Kongre / Sempozyum Organizasyonu
Yolcı Ömeroğlu P., Özcan Sinir G., Suna S., Karaman B., AKPINAR BAYİZİT A.
Bursa, Türkiye
Mart 2024
Mart 20245th International Congress on Analytical and Bioanalytical Chemistry
Bilimsel Kongre / Sempozyum Organizasyonu
Özcan Sinir G., Özgören A. S.
Türkiye
Kasım 2022
Kasım 20225. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu
Bilimsel Kongre / Sempozyum Organizasyonu
Korukluoğlu M., Özcan Sinir G., Özdemir Y., Özoğlu Ö., Ünal T. T., Kamiloğlu Beştepe S., et al.
Bursa, Türkiye
Mart 2022
Mart 20224th International Congress on Analytical and Bioanalytical Chemistry
Bilimsel Kongre / Sempozyum Organizasyonu
Özcan Sinir G.
Türkiye
Mart 2021
Mart 20213rd International Congress on Analytical and Bioanalytical Chemistry
Bilimsel Kongre / Sempozyum Organizasyonu
Güçer Ş., Yaman M., Kaya G., İzgi B., Ertaş F. N., Yarman A., et al.
Elazığ, Türkiye
Burslar
2018 - 2019
2018 - 20192219-Yurt Dışı Doktora Sonrası Araştırma Burs Programı
TÜBİTAK
2007 - 2010
2007 - 2010Yurtdışı Lisansüstü Eğitim Bursu
Milli Eğitim Bakanlığı
Atıflar
Toplam Atıf Sayısı (WOS): 314
h-indeksi (WOS): 8
Jüri Üyelikleri
Haziran-2024
Haziran 2024Tez Savunma (Yüksek Lisans)
Özge SİYAHLI'nın yüksek lisans tez savunma sınavı - Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi
Haziran-2024
Haziran 2024Doktora Yeterlik Sınavı
İlknur TÜRKMEN Doktora Yeterlik Sınavı - Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi
Şubat-2024
Şubat 2024Tez Savunma (Doktora)
Tez Savunma Sınavı (Emre TURAN) - Ordu Üniversitesi
Kasım-2023
Kasım 2023Bilirkişi Kurulu
İlmi hüviyet sınavı - Bursa Uludağ Üniversitesi
Ağustos-2023
Ağustos 2023Doktora Tez İzleme Komitesi (TİK) Üyeliği
Tez İzleme Komitesi (İbrahim CANBEY) - Bursa Uludağ Üniversitesi
Temmuz-2023
Temmuz 2023Tez Savunma (Doktora)
Serhat Koçer Tez savunması - Bursa Uludağ Üniversitesi
Temmuz-2023
Temmuz 2023