Yayınlar & Eserler

Makaleler 32
Tümü (32)
SCI-E, SSCI, AHCI (18)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (18)
Scopus (18)
TRDizin (7)
Diğer Yayınlar (7)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler 67

1. Antimicrobial Effects and Mechanism of Sulfur Compounds in Foods

17th International Academic Studies Conference, Ankara, Türkiye, 23 - 24 Ekim 2025, ss.1-2, (Özet Bildiri)

2. Effect of Olive Oil Processing Techniques on the Bioactivity of Olive Oil Obtained from Gemlik Cv. Olives

17th International Academic Studies Conference, Ankara, Türkiye, 23 - 24 Ekim 2025, ss.1-2, (Özet Bildiri)

3. Fermentasyonun Kombu çayı biyoaktivitesi ve biyoerişilebilirliği üzerine etkisi

14. Gıda Mühendisliği Kongresi, Antalya, Türkiye, 13 - 15 Kasım 2025, ss.1, (Özet Bildiri)

4. Oat β-Glucan and Its Effects on Nutrition and Health

19th International Hippocrates Congress on Medical and Health Sciences, İstanbul, Türkiye, 10 - 11 Ekim 2025, ss.1-5, (Tam Metin Bildiri)

5. Kahve Çeşitlerinin Sağlıklı Yaşam Kalitesine Etkileri

3. Kahve Sempozyumu, Mersin, Türkiye, 27 Ağustos 2025, ss.1-2, (Özet Bildiri)

6. Comparison of the Phenolic Profiles of Table Black Olives Obtained from the Market and Local Producer Pool with the Phenolic Profiles of Table Black Olives Produced by Caustic Method

The International Congress on Information Technologies in Medicine, Pharmacy, Agriculture, Food, Forestry, Environment, and Engineering, Tokat, Türkiye, 08 Mayıs 2024, (Özet Bildiri)

7. Quality Determination in Fruits and Vegetables Through Novel Analytical Techniques

5th International Congress on Analytical and Bioanalytical Chemistry (5th ICABC 2024), Antalya, Türkiye, 4 - 07 Mart 2024, ss.1, (Özet Bildiri) Creative Commons License

8. Kombu Çayı Üretiminde Fermentasyon Tipleri

Türkiye 1. Gıda Mikrobiyolojisi Kongresi, Erzurum, Türkiye, 13 Eylül 2023, (Özet Bildiri) Creative Commons License Sürdürülebilir Kalkınma

9. Bursa Keles Yöresinin Geleneksel Şifa Kaynağı Çam Kozalağı Pekmezi

5. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Bursa, Türkiye, 24 Kasım 2022, (Özet Bildiri)

11. Kombucha ve Biyoaktif Özellikleri

12. Gıda Mühendisliği Öğrenci Kongresi, Bursa, Türkiye, 21 Mart 2022, (Özet Bildiri)

12. Probiyotikler: Mikrobiyotanın Koruyucuları

12. Gıda Mühendisliği Öğrenci Kongresi, Bursa, Türkiye, 21 Mart 2022, (Özet Bildiri)

13. Kırmızı Deniz Yosunu (Chondrus crispus)

12. Gıda Mühendisliği Öğrenci Kongresi, Bursa, Türkiye, 21 Mart 2022, (Özet Bildiri)

14. In-vitro bioaccessible potential of chestnut honey on sunflower honey

3rd International, 12th National Animal Science Conference, Bursa, Türkiye, 27 - 28 Kasım 2021, ss.42, (Özet Bildiri)

15. Organic and Conventional Eggs

3rd International, 12th National Animal Science Conference, Bursa, Türkiye, 27 Kasım 2021, (Özet Bildiri)

16. Health Benefits of Honey Due to Its Phenolic Compounds

3rd International, 12th National Animal Science Conference, Bursa, Türkiye, 27 Kasım 2021, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

17. The way to happiness is through the gut; psychobiotics

Izmir Democracy University Health Sciences Congress, İzmir, Türkiye, 12 Kasım 2021, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

18. New trend of nutrition: sprouting food

Izmir Democracy University Health Sciences Congress, İzmir, Türkiye, 12 Kasım 2021, (Özet Bildiri)

20. The antimicrobial effect of phenolic compounds on Listeria monocytogenes: natural biocontrol agents in food

VII. International Hypocrate Congress of Medicine and Health Sciences, İstanbul, Türkiye, 03 Eylül 2021, (Özet Bildiri)

21. Nutrigenomics and Nutrigenetics in Obesity

International Congress of Academical Research, Ankara, Türkiye, 23 Ağustos 2021, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

22. Is Organic Agricultural Products A Remedy for Heavy Metal Dysbiosis?

International Congress of Academical Research, Ankara, Türkiye, 23 Ağustos 2021, (Özet Bildiri)

23. Phenolic Acid Composition of the Strawberry Tree (Arbutus Unedo L.) From Bursa

5th International Academic Studies Conference, İstanbul, Türkiye, 15 - 17 Mart 2021, ss.391-401, (Özet Bildiri)

24. Health Promoter: Kombucha, and Its Antioxidative, Anti-diabetic and Anti-carcinogenic properties

International Eurasian Conference on Biotechnology and Biochemistry (BioTechBioChem 2020), Ankara, Türkiye, 16 - 18 Aralık 2020, (Tam Metin Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

25. Gut-brain Relationship in Psychology

3rd International Scientific Conference “Health. Society. Science”, Litvanya, 22 Ekim 2020, (Özet Bildiri)

26. Health benefits of Kombucha tea enriched with olive leaf and honey.

4th International Conference on Obesity and Chronic Diseases, California, Amerika Birleşik Devletleri, 1 - 03 Temmuz 2019, ss.1, (Özet Bildiri)

28. Impact of Bio-active Phenolics on Medical Nutrition Therapy and Obesity.

4th International Conference on Obesity and Chronic Diseases, California, Amerika Birleşik Devletleri, 1 - 03 Temmuz 2019, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

30. Interactions Between Gut Microbiota And Probiotics

4th International Conference on Obesity and Chronic Diseases, San-Francisco, Kostarika, 1 - 03 Temmuz 2019, (Özet Bildiri)

31. Impact of Bio-active Phenolics on Medical Nutrition Therapy and Obesity

4th International Conference on Obesity and Chronic Diseases, San-Francisco, Kostarika, 1 - 03 Temmuz 2019, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

32. Organik Hayvansal Gıda Üretiminde Gıda Güvenliği

6. Organik Tarım Sempozyumu, İzmir, Türkiye, 15 Mayıs 2019, (Tam Metin Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

33. Effects of different drying techniques on the in vitro bioaccessibility of total polyphenols and antioxidant activity of Hayward kiwifruit

3. International Conference on Agriculture, Food, Veterinary and Pharmacy Sciences (ICAFOP 2019/Trabzon), 16 - 18 Nisan 2019, (Tam Metin Bildiri)

34. Phenolics, Antioxidant Capacity and Bioaccessibility of Kombucha Tea

257th National Meeting of the American-Chemical-Society (ACS), Florida, Amerika Birleşik Devletleri, 31 Mart - 04 Nisan 2019, cilt.257, (Özet Bildiri) identifier

35. Impact of fatty acids on gut microbiota and disease control

International Congress on Food, Nutrition and Dietetics, Gastronomy Research, 28 - 30 Kasım 2018, (Tam Metin Bildiri)

36. The effects of pharmabiotics on the weight control

International Congress on Food, Nutrition, and Dietetics, Gastronomy Reseacrh, 28 - 30 Kasım 2018, (Tam Metin Bildiri)

38. Antioxidant Activity and In vitro Bioaccessibility of Crackers Enriched with Mahaleb and Turmeric

3rd International Conference on Obesity and Chronic Diseases, California, Amerika Birleşik Devletleri, 23 - 25 Temmuz 2018, (Özet Bildiri)

41. Gıda Takviyesi Olarak Spirulina Platensis Üretimi ve Kullanım Alanları

Uludağ Üniversitesi VII. Bilgilendirme ve ARGE Günleri, Bursa, Türkiye, 3 - 04 Nisan 2018

42. Antimikrobiyal Aktif Ambalajlama

Uludağ Üniversitesi VII. Bilgilendirme ve AR-GE Günleri, Bursa, Türkiye, 3 - 04 Nisan 2018

43. Mikroalg Spirulina’nın Besinsel Özellikleri ve Metabolizması

Uludağ Üniversitesi VII. Bilgilendirme ve AR-GE Günleri, Bursa, Türkiye, 3 - 04 Nisan 2018

44. Zeytinyağının Yağ Asitleri ve Fenolik Maddeleri: Sağlık Üzerindeki Etkileri

Uludağ Üniversitesi 7. Bilgilendirme ve Ar-Ge Günleri, Türkiye, 3 - 04 Nisan 2018, (Özet Bildiri)

45. Functional Properties of Crackers Supplemented with Turmeric (Curcuma Longa L) and Mahaleb (Prunus Mahaleb L) Powders

III International Conference on Food Chemistry and Technology, Maryland, Amerika Birleşik Devletleri, 2 - 04 Kasım 2017, (Özet Bildiri)

46. Spirulina platensis as Food Supplement and its Health Benefits

III International Conference on Food Chemistry and Technology 2017, BALTİMORE, Amerika Birleşik Devletleri, 2 - 04 Kasım 2017, ss.25, (Özet Bildiri)

47. Antioxidant Properties of Snack Crackers Incorporated with Mahaleb (Prunus Mahaleb L) Powder

19th InternationalConference on Functional Food, Safety and Health Guidelines in Food Technology, 20 - 21 Nisan 2017, (Özet Bildiri)

48. Carob Flour as a Functional Agent for Bakery Products

19th International Conference on Functional Food, Safety and Health Guidelines in Food Technology, Zürich, İsviçre, 20 - 21 Nisan 2017, (Özet Bildiri)

49. Consumer’s behavior towords table olives

3rd International Conference on Food Sciences and Health (ICFSH), Sidney, Avustralya, 26 - 28 Kasım 2016, cilt.23, (Tam Metin Bildiri)

50. Consumers behavior towards table olives

2016 Apcbees Sydney conference, Sidney, Avustralya, 26 - 28 Kasım 2016, (Tam Metin Bildiri)

51. Nutritional and Sensory Attributes of Functional Pasta Enriched for Toddler’s and Children’s Feeding

2nd International Conference on Food and Agricultural Engineering (ICFAE 2016), Danimarka, 11 - 13 Mayıs 2016, (Özet Bildiri)

52. Turkish Cereal Based Fermented Food

15th International Cereal and Bread Congress, Türkiye, 18 Nisan 2015 - 21 Nisan 2016, (Özet Bildiri)

53. Organik Zeytinyağı ve Önemi

Doğu Karadeniz 2. Organik Tarım Kongresi, Rize, Türkiye, 6 - 09 Ekim 2015, (Tam Metin Bildiri)

54. consumer preferences and perception an analysis on table olives

the 3rd international symposium on traditional foods from adriatic to caucasus, Sarajevo, Bosna-Hersek, 1 - 04 Ekim 2015, cilt.1, ss.537

55. Physico-Chemical and Sensory Properties of Nutricionally-Enriched Pasta

3rd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Bosna-Hersek, 1 - 04 Ekim 2015, (Özet Bildiri)

56. Consumer Preferences and Perception: An Analysis on Table Olives

3rd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Bosna-Hersek, 1 - 04 Ekim 2015, (Özet Bildiri)

57. Evaluation of Antioxidant Activity of Pomegranate Molasses by 2,2-Diphenyl-lPicrylhydrazyl (DPPH) Method

4th International Conference on Chemical and Process Engineering (ICCPE 2015), İspanya, 15 - 16 Haziran 2015, (Özet Bildiri)

58. Nar (Punica granatum L.) Yan Ürünlerinin Antioksidan Özelliklerinin Değerlendirilmesi

2. İç Anadolu Bölgesi Tarım ve Gıda Kongresi, Türkiye, 28 - 30 Nisan 2015, (Özet Bildiri)

59. Lactarius Türü Mantarların Besinsel ve Antioksidan Özellikleri

İç Anadolu Bölgesi 2. Tarım ve Gıda Kongresi, Türkiye, 28 - 30 Nisan 2015, (Özet Bildiri)

61. Edible Flowers of Turkey: Innovative Nutraceuticals

3rd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Bosna-Hersek, 1 - 04 Ekim 2014, (Özet Bildiri)

62. Antioxidative and Phenolic Content of Commercial Apple Cider Vinegars in Turkey

25th International Scientific Experts Congress on Agriculture and Food Industry, Türkiye, 25 - 27 Eylül 2014, (Özet Bildiri)

63. Antioxidant and Chemical Characteristics of Arbutus unedo L.

2nd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Makedonya, 24 - 26 Ekim 2013, (Özet Bildiri)

65. Bioavailability of food polyphenols

International Food Congress-Novel Approaches in Food Industry, İzmir, Türkiye, 26 - 29 Mayıs 2011, (Özet Bildiri)

66. Functional Properties and Anti-microbial Activity of Some Macrofungal Extracts

International Food Congress-Novel Approaches in Food Industry, 26 - 29 Mayıs 2011, (Tam Metin Bildiri)

67. The Use of Microorganisms for Vanilin Flavour Production

International Food Congress-Novel Approaches in Food Industry, 26 - 29 Mayıs 2011, (Tam Metin Bildiri)
Kitaplar 6

1. Movement and Nutrition Principles

Functional Exercise Anatomy and Physiology for Physiotherapists, Defne Kaya Kutlu, Editör, Springer, Cham, ss.537-545, 2023

2. Movement and Nutrition Principles

Functional Exercise Anatomy and Physiology for Physiotherapists, Defne Kaya Utlu, Editör, Springer, Cham, ss.537-545, 2023

3. Lipidler

A'dan Z'ye Beslenme, Doç. Dr. Artun Yıbar, Editör, Dora, Bursa, ss.59-74, 2022

4. Hareket ve Beslenme İlkeleri

Fizyoterapistler için Egzersiz Anatomisi ve Fizyolojisi, Defne KAYA, Editör, Hipokrat Yayıncılık, Ankara, ss.423-430, 2021

5. Sirke

Fermente Gıdalar: Mikrobiyoloji, Teknolojisi ve Sağlık, E.Anlı,P.Şanlıbaba, Editör, Nobel Yayın Dağıtım, Bursa, ss.365-379, 2019

6. Biopreservative Effects of Sourdough Fermentation on The Mould Growth in Bread and Bakery Products

Trends in Landscape, Agriculture, Forest and Natural Science, Prof. Dr. Murat Zencirkiran, Editör, Cambridge Scholars Publishing, Newcastle, ss.293-312, 2019 Sürdürülebilir Kalkınma
Metrikler

Yayın

107

Yayın (WoS)

19

Yayın (Scopus)

18

Atıf (WoS)

387

H-İndeks (WoS)

9

Atıf (Scopus)

467

H-İndeks (Scopus)

10

Atıf (Scholar)

814

H-İndeks (Scholar)

14

Atıf (TrDizin)

13

H-İndeks (TrDizin)

3

Atıf (Sobiad)

35

H-İndeks (Sobiad)

3

Proje

14

Fikri Mülkiyet

7

Açık Erişim

2
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları