Yayınlar & Eserler

Makaleler 25
Tümü (25)
SCI-E, SSCI, AHCI (13)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (13)
Scopus (15)
TRDizin (11)
Diğer Yayınlar (1)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler 37

1. The Cleansing Power of Fermentation: A Traditional Approach Against Pesticide Residues

4th International Symposium on Traditional Foods and Sustainable Nutrition, Mersin, Türkiye, 2 - 03 Ekim 2025, ss.0-1, (Özet Bildiri)

2. Gıda Estetiğinden Gıda Güvenliğine: Fine Dining Sunumların Mikrobiyolojik Riskleri

2. Gıda Mikrobiyolojisi Kongresi, İstanbul, Türkiye, 4 - 06 Eylül 2025, (Özet Bildiri)

3. KAHVEDE ALTERNATİF PROTEİN KAYNAĞI OLARAK YENİLEBİLİR BÖCEKLER: SÜRDÜRÜLEBİLİR BİR YAKLAŞIM

Toros Üniversitesi 3. Kahve Sempozyumu, Mersin, Türkiye, 27 Ağustos - 27 Eylül 2025, (Özet Bildiri)

4. GELENEKSEL YÖNTEMLERLE ÜRETİLEN BAZI MEYVE REÇELLERİNİN DUYUSAL KALİTELERİNİN BELİRLENMESİ

6. International Travel & Tourism Dynamics Kongresi, Ankara, Türkiye, 16 - 18 Mayıs 2025, ss.0-1, (Özet Bildiri)

5. YENİLEBİLİR BÖCEKLER SÜT ENDÜSTRİSİNDE KULLANILABİLİR Mİ?

8. Ulusal Ve Uluslararası Süt Ve Süt Hayvancılığı Öğrenci Kongresi, Mayıs 2025, Bursa, Türkiye, 13 Mayıs 2025, ss.0-1, (Özet Bildiri)

6. Importance of Metagenomic Analysis in Ensuring Food Safety

8th International Сukurova Agriculture and Veterinary Congress, 21 - 23 Mayıs 2024, (Özet Bildiri)

7. YEREL PAZARLARDA SATILAN EV YAPIMI MANDA YOĞURTLARI İLE ENDÜSTRİYEL MANDA YOĞURTLARININ DUYUSAL OLARAK KARŞILAŞTIRILMASI

2. Uluslararası Geleneksel Gıdalar ve Sürdürülebilir Beslenme Sempozyumu, Mersin, Türkiye, 5 - 06 Ekim 2023, ss.88-89, (Özet Bildiri)

8. Yeni Nesil Probiyotikler

International Asian Congress on Contemporary Sciences -VII, Olongapo, Filipinler, 9 - 11 Aralık 2022, ss.569-570, (Özet Bildiri)

9. PROBİYOTİKLERE ALTERNATİF POSTBİYOTİKLER VE SAĞLIK ÜZERİNE POTANSİYEL ETKİLERİ

7th ASIA PACIFIC International Modern Sciences Congress, Jakarta, Endonezya, 4 - 05 Kasım 2022, ss.458, (Özet Bildiri)

10. Fonksiyonel Bir Bileşen Olarak Spirulina platensis’in Süt Ürünlerinde Kullanımı

2 ND INTERNATIONAL CONFERENCE ON ENGINEERING AND APPLIED NATURAL SCIENCES, 15 - 18 Ekim 2022, ss.243, (Özet Bildiri)

11. Relationship With Vitamin D And Covid-19 Disease

14th. INTERNATIONAL CONFERENCE ON MATHEMATICS, ENGINEERING, NATURAL AND MEDICAL SCIENCES, Paris, Fransa, 6 - 07 Temmuz 2022, ss.230-237, (Tam Metin Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

12. Relationship between vitamin D and Covid-19 disease

Conference on Mathematic, Engineering and Natural Sciences, July 6-7, Paris, France, Paris, Fransa, 6 - 07 Temmuz 2022, cilt.1, ss.230-237, (Tam Metin Bildiri)

13. Identifying the consumer characteristics and preferences towards traditional cheese

186th International Conference on Food and Agricultural Engineering (ICFAE, Lizbon, 11 - 12 Mayıs 2017, (Tam Metin Bildiri)

14. USING OF STEVIA AS NON-CALORIC SUGAR SUBSTITUTES ONVIABILITY OF PROBIOTIC BACTERIA LACTOBACILLUS CASEI

186th International Conference on Food and Agricultural Engineering (ICFAE), 11 - 12 Mayıs 2017, (Tam Metin Bildiri)

16. The characterization of the textural and sensory properties of buffalo milk yoghurts

186th International Conference on Food and Agricultural Engineering (ICFAE), Lizbon, Portekiz, 11 - 12 Mayıs 2017, (Tam Metin Bildiri)

17. Textural Properties of Herby Cheese

3rd International Conference on Food Sciences and Health (ICFSH), SİDNEY, Avustralya, 26 - 28 Kasım 2016, (Tam Metin Bildiri)

18. Evaluation of Fatty Acid Profile of Trabzon Butter

4th International Conference on Chemical and Process Engineering, Madrid, İspanya, 15 - 16 Haziran 2015, cilt.7, ss.190-194, (Tam Metin Bildiri)

21. Survival of Lactobacillus spp. in Fruit Based Fermented Dairy Beverages

4th International Conference on Chemical and Process Engineering (ICCPE 2015), Madrid, İspanya, 15 Haziran - 16 Mayıs 2015, (Tam Metin Bildiri)

22. Beslenme genomiği ve nutrigenetik

2. İç Anadolu Bölgesi Tarım ve Gıda Kongresi, Nevşehir, Türkiye, 28 - 30 Nisan 2015, (Özet Bildiri)

23. Phenolics in Human Health

International Conference on Chemical and Food Engineering-ICCFE, Dubai, Birleşik Arap Emirlikleri, 4 - 05 Nisan 2014, cilt.5, ss.393-396, (Tam Metin Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

29. Survival of selected probiotic bacteria in set-type yogurt supplemented with chestnut flour

The 2nd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Struga-Ohrid, Makedonya, 24 - 26 Ekim 2013

30. Bursa Merkezdeki Lokantalarda Tüketime Sunulan salataların Mikrobiyolojik Kalitelerinin Belirlenmesi

3.Uluslararası Meslek Yüksekokulları Sempozyumu, Türkiye, 02 Ekim 2013 - 04 Ekim 2019, (Özet Bildiri)

34. γ - aminobütirik asit (GABA) ve süt ürünlerinde önemi

Süt Endüstrisinde Yenilikçi Yaklaşımlar Sempozyumu, Denizli, Türkiye, 15 - 16 Kasım 2012

36. Thymus serpyllum’un uçucu yağları ve fonksiyonel özellikleri

III. Geleneksel Gıdalar Kongresi, Konya, Türkiye, 10 - 11 Mayıs 2012, (Tam Metin Bildiri)

37. Bioavailability of food polyphenols

International Food Congress-Novel Approaches in Food Industry, İzmir, Türkiye, 26 - 29 Mayıs 2011, (Özet Bildiri)
Kitaplar 8

1. GELENEKSEL YÖNTEMLERLE ÜRETİLEN BAZI MEYVE REÇELLERİNİN DUYUSAL KALİTELERİNİN BELİRLENMESİ

Cultural Heritage, İrfan Yazıcıoğlu,Erdem Şimşek,Dilek Çiftçi, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.65-77, 2025

2. Traditional Fermented Foods with a Food, Nutrition and Gastronomy Approach

Gıda, Beslenme veGastronomi Yaklaşımıyla Geleneksel Fermente Gıdalar, Gülşah Çalışkan Koç,Yasemin Çelebi, Editör, Nobel Yayınevi, Ankara, ss.103-125, 2025

3. Microbial Production of Galactooligosaccharides

Microbial Production of Food Bioactive Compounds, Harzevili F.D., Jafari Seid Mehdi, CAN KARAÇA ASLI, Editör, Springer, Cham., ss.1-31, 2025

4. Morfolojik Özellikler (Mikroyapı)

GIDALARIN MÜHENDİSLİK VE KALİTE ÖZELLİKLERİ, ÇALIŞKAN KOÇ GÜLŞAH, SÜFER ÖZGE, Editör, Nobel Yayınları, Ankara, ss.569-596, 2024

5. Işınlama Uygulamalarının Mikroorganizmalar Üzerine Etkileri

GIDA IŞINLAMA TEKNOLOJİSİ, UĞUR FATMA AYSUN,SÜFER ÖZGE,ÇALIŞKAN KOÇ GÜLŞAH, Editör, Nobel Yayınları, Ankara, ss.113-126, 2024

6. Pharmacological and Therapeutic Potential of Adaptogenic Plants

Recent Advances in Molecular Biology and Biochemistry , Assoc. Prof. Dr. Mesut Isik,Assist. Prof. Dr. Yunus Emre Arvas, Editör, Biyomit, İstanbul, ss.144-152, 2023

7. Adaptojenik Mantarlar

Tarım, Orman ve Su Bilimlerinde Öncü ve Çağdaş Çalışmalar, Prof. Dr. Alaeddin BOBAT, Editör, Duvar Yayın, İzmir, ss.1-249, 2023

8. PROBİYOTİKLER VE GÜNCEL ÇALIŞMALAR

TEMEL TIP BİLİMLERİNDE GÜNCEL ÇALIŞMALAR 4, Dr. Öğr. Üyesi Toğrul NAĞIYEV,Dr. Ali ÜÇKAYABAŞI, Editör, İksad Yayınevi, Ankara, ss.149-169, 2023
Metrikler

Yayın

70

Yayın (WoS)

13

Yayın (Scopus)

15

Atıf (WoS)

213

H-İndeks (WoS)

4

Atıf (Scopus)

268

H-İndeks (Scopus)

5

Atıf (Scholar)

1071

H-İndeks (Scholar)

13

Atıf (TrDizin)

10

H-İndeks (TrDizin)

2

Atıf (Sobiad)

119

H-İndeks (Sobiad)

6

Atıf (Diğer Toplam)

13

Toplam Atıf Sayısı

355

Proje

2

Açık Erişim

4
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları