SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler
Advanced technologies for the collagen extraction from food waste – A review on recent progress
MICROCHEMICAL JOURNAL
, cilt.201, ss.110404, 2024 (SCI-Expanded)
“Consumers’xx Behavior towards Table Olives”
Journal of Food Engineering
, cilt.3, sa.1, ss.83-88, 2017 (SCI-Expanded)
Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler
Use of oriental spruce gum (Picea orientalis (L.) Link) in gluten-free milk-based dessert
Balıkesir Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi
, cilt.26, sa.2, ss.556-567, 2024 (Hakemli Dergi)
Applications of Electrolyzed Water in the Food Industry: A Comprehensive Review of its Effects on Food Texture
Future Foods
, cilt.10, ss.1-62, 2024 (ESCI)
Covid-19 sonrası normalleşmede tüketicilerin probiyotik süt ürünlerine yönelik tutumları
MUSTAFA KEMAL UNIVERSITY JOURNAL OF AGRICULTURAL SCIENCES (MKUJAS)
, cilt.29, sa.1, ss.250-264, 2024 (Hakemli Dergi)
Bifidojenik Faktör Olarak Laktoz Türevlerinin Önemi
Bursa Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi (Online)
, cilt.30, sa.2, ss.79-90, 2016 (Hakemli Dergi)
Gıda İşleme Yöntemlerinin Gıda Alerjenitesi Üzerine Etkisi
Bursa Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi (Online)
, cilt.29, sa.2, ss.165-181, 2015 (Hakemli Dergi)
Soya Biyoaktif Bileşenleri ve Sağlık Üzerine Etkisi
Türk Tarım - Gıda Bilim ve Teknoloji dergisi
, cilt.3, sa.6, ss.350-355, 2015 (Hakemli Dergi)
Probiyotik İçeren Yenilebilir Filmler ve Kaplamalar
Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi
, cilt.28, sa.2, ss.59-70, 2014 (Hakemli Dergi)
Bursa Merkezinde Tüketime Sunulan Etsiz Çiğ Köftelerin Mikrobiyolojik Kalitesi
Harran Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi
, cilt.3, sa.1, ss.13-17, 2014 (Hakemli Dergi)
Tahıl İçerikli Süt Ürünlerinin Geliştirilmesinde Β-GlukanKullanımı
Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi
, cilt.27, sa.1, ss.87-96, 2013 (Hakemli Dergi)
Gıdaların tekstürel özelliklerinin geliştirilmesinde peynir altı suyu protein katkılarının fonksiyonel etkileri
Bursa Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi (Online)
, cilt.25, sa.2, ss.77-88, 2011 (Hakemli Dergi)
Hakemli Kongre / Sempozyum Bildiri Kitaplarında Yer Alan Yayınlar
Importance of Metagenomic Analysis in Ensuring Food Safety
8th International Сukurova Agriculture and Veterinary Congress, 21 - 23 Mayıs 2024
YEREL PAZARLARDA SATILAN EV YAPIMI MANDA YOĞURTLARI İLE ENDÜSTRİYEL MANDA YOĞURTLARININ DUYUSAL OLARAK KARŞILAŞTIRILMASI
2. Uluslararası Geleneksel Gıdalar ve Sürdürülebilir Beslenme Sempozyumu, Mersin, Türkiye, 5 - 06 Ekim 2023, ss.88-89
Yeni Nesil Probiyotikler
International Asian Congress on Contemporary Sciences -VII, Olongapo, Filipinler, 9 - 11 Aralık 2022, ss.569-570
PROBİYOTİKLERE ALTERNATİF POSTBİYOTİKLER VE SAĞLIK ÜZERİNE POTANSİYEL ETKİLERİ
7th ASIA PACIFIC International Modern Sciences Congress, Jakarta, Endonezya, 4 - 05 Kasım 2022, ss.458
Fonksiyonel Bir Bileşen Olarak Spirulina platensis’in Süt Ürünlerinde Kullanımı
2 ND INTERNATIONAL CONFERENCE ON ENGINEERING AND APPLIED NATURAL SCIENCES, 15 - 18 Ekim 2022, ss.243
Relationship between vitamin D and Covid-19 disease
Conference on Mathematic, Engineering and Natural Sciences, July 6-7, Paris, France, Paris, Fransa, 6 - 07 Temmuz 2022, cilt.1, ss.230-237
Identifying the consumer characteristics and preferences towards traditional cheese
186th International Conference on Food and Agricultural Engineering (ICFAE, Lizbon, 11 - 12 Mayıs 2017
USING OF STEVIA AS NON-CALORIC SUGAR SUBSTITUTES ONVIABILITY OF PROBIOTIC BACTERIA LACTOBACILLUS CASEI
186th International Conference on Food and Agricultural Engineering (ICFAE), 11 - 12 Mayıs 2017
Stevia ve şeker içeriği azaltılmış süt ürünlerinde kullanımı
1. Ulusal Sütçülük Kongresi, Ankara, Türkiye, 25 - 26 Mayıs 2017
The characterization of the textural and sensory properties of buffalo milk yoghurts
186th International Conference on Food and Agricultural Engineering (ICFAE), Lizbon, Portekiz, 11 - 12 Mayıs 2017
Textural Properties of Herby Cheese
3rd International Conference on Food Sciences and Health (ICFSH), SİDNEY, Avustralya, 26 - 28 Kasım 2016
Bazı yenilebilir mantar türlerinin probiyotik bakterilerin gelişmesi üzerine etkisinin Araştırılması
VI. Uludağ Üniversitesi Bilgilendirme ve Ar-Ge Günleri, Bursa, Türkiye, 15 - 16 Mart 2016
Organik süt üretiminde risk oluşturan biyolojik, kimyasal ve fiziksel tehlikeler
Doğu Karadeniz 2. Organik Tarım Kongresi, Rize, Türkiye, 6 - 09 Ekim 2015
Beslenme genomiği ve nutrigenetik
2. İç Anadolu Bölgesi Tarım ve Gıda Kongresi, Nevşehir, Türkiye, 28 - 30 Nisan 2015
Therapeutic potential of mushroom polysaccharides
3rd International Food Congress, Bursa, Türkiye, 26 - 27 Eylül 2014
Bursa İlinde Geleneksel Peynirlerin Tüketim Eğilimlerinin Belirlenmesi
”, 4. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Adana, Türkiye, 17 - 19 Nisan 2014
Sofralık Zeytin Ve Zeytinyağı Tüketici Alışkanlıkları: Bursa İli Örneği
4. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Adana, Türkiye, 17 - 19 Nisan 2014
Bursa ilinde geleneksel peynirlerin tüketim eğilimlerinin belirlenmesi
Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Adana, Türkiye, 17 - 19 Nisan 2014, ss.664
Fonksiyonel bileşenlerin taşınmasında protein kaynaklı mikro- ve nano- partiküllerin kullanımı
8. Gıda Mühendisliği Kongresi, Ankara, Türkiye, 7 - 09 Kasım 2013
Survival of selected probiotic bacteria in set-type yogurt supplemented with chestnut flour
The 2nd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Struga-Ohrid, Makedonya, 24 - 26 Ekim 2013
Bursa Merkezdeki Lokantalarda Tüketime Sunulan salataların Mikrobiyolojik Kalitelerinin Belirlenmesi
3.Uluslararası Meslek Yüksekokulları Sempozyumu, Türkiye, 02 Ekim 2013 - 04 Ekim 2019
Bursa merkezindeki lokantalarda tüketime sunulan salata çeşitlerinin mikrobiyolojik kalitelerinin belirlenmesi
3. Uluslararası Meslek Yüksekokulları Sempozyum, Ardahan, Türkiye, 3 - 04 Ekim 2013
Bursa merkezindeki lokantalarda tüketime sunulan salata çeşitlerinin mikrobiyolojik kalitelerinin belirnmesi
Uluslararası myo sempozyumu, 2 - 04 Ekim 2013
Improving the textural properties of non-fat yogurt by addition of milk-based protein additives
Joint Annual Meeting of ADSA ASAS, 8 Temmuz - 12 Ağustos 2013
γ - aminobütirik asit (GABA) ve süt ürünlerinde önemi
Süt Endüstrisinde Yenilikçi Yaklaşımlar Sempozyumu, Denizli, Türkiye, 15 - 16 Kasım 2012
Dondurmada overrun ve köpük stabilizasyonu
Türkiye 11. Gıda Kongresi, Hatay, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2012
Thymus serpyllum’un uçucu yağları ve fonksiyonel özellikleri
III. Geleneksel Gıdalar Kongresi, Konya, Türkiye, 10 - 11 Mayıs 2012
Bioavailability of food polyphenols
International Food Congress-Novel Approaches in Food Industry, İzmir, Türkiye, 26 - 29 Mayıs 2011
Kitap & Kitap Bölümleri
Mikroyapı
GIDALARIN MÜHENDİSLİK VE KALİTE ÖZELLİKLERİ, Doç. Dr. Gülşah Çalışkan Koç,Doç. Dr. Özge Süfer, Editör, Nobel Yayınevi, Ankara, ss.569-606, 2024
PROBİYOTİKLER VE GÜNCEL ÇALIŞMALAR
TEMEL TIP BİLİMLERİNDE GÜNCEL ÇALIŞMALAR 4, Dr. Öğr. Üyesi Toğrul NAĞIYEV,Dr. Ali ÜÇKAYABAŞI, Editör, İksad Yayınevi, Ankara, ss.149-169, 2023