Makaleler
25
Tümü (25)
SCI-E, SSCI, AHCI (13)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (13)
Scopus (15)
TRDizin (11)
Diğer Yayınlar (1)
1. Can Metagenomic Analyses Be Used Effectively in Safe Food Production?
FOOD SCIENCE & NUTRITION
, cilt.13, sa.8, ss.1-18, 2025 (SCI-Expanded)
2. Thawing frozen foods: A comparative review of traditional and innovative methods
COMPREHENSIVE REVIEWS IN FOOD SCIENCE AND FOOD SAFETY
, cilt.24, sa.2, ss.70136, 2025 (SCI-Expanded)
5. Use of oriental spruce gum (Picea orientalis (L.) Link) in gluten-free milk-based dessert
Balıkesir Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi
, cilt.26, sa.2, ss.556-567, 2024 (Hakemli Dergi)
7. Covid-19 sonrası normalleşmede tüketicilerin probiyotik süt ürünlerine yönelik tutumları
MUSTAFA KEMAL UNIVERSITY JOURNAL OF AGRICULTURAL SCIENCES (MKUJAS)
, cilt.29, sa.1, ss.250-264, 2024 (Hakemli Dergi)
17. “Consumers’xx Behavior towards Table Olives”
Journal of Food Engineering
, cilt.3, sa.1, ss.83-88, 2017 (SCI-Expanded)
18. Bifidojenik Faktör Olarak Laktoz Türevlerinin Önemi
Bursa Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi (Online)
, cilt.30, sa.2, ss.79-90, 2016 (Hakemli Dergi)
19. Gıda İşleme Yöntemlerinin Gıda Alerjenitesi Üzerine Etkisi
Bursa Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi (Online)
, cilt.29, sa.2, ss.165-181, 2015 (Hakemli Dergi)
20. Soya Biyoaktif Bileşenleri ve Sağlık Üzerine Etkisi
Türk Tarım - Gıda Bilim ve Teknoloji dergisi
, cilt.3, sa.6, ss.350-355, 2015 (Hakemli Dergi)
22. Probiyotik İçeren Yenilebilir Filmler ve Kaplamalar
Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi
, cilt.28, sa.2, ss.59-70, 2014 (Hakemli Dergi)
23. Bursa Merkezinde Tüketime Sunulan Etsiz Çiğ Köftelerin Mikrobiyolojik Kalitesi
Harran Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi
, cilt.3, sa.1, ss.13-17, 2014 (Hakemli Dergi)
24. Tahıl İçerikli Süt Ürünlerinin Geliştirilmesinde Β-GlukanKullanımı
Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi
, cilt.27, sa.1, ss.87-96, 2013 (Hakemli Dergi)
25. Gıdaların tekstürel özelliklerinin geliştirilmesinde peynir altı suyu protein katkılarının fonksiyonel etkileri
Bursa Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi (Online)
, cilt.25, sa.2, ss.77-88, 2011 (Hakemli Dergi)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
37
1. The Cleansing Power of Fermentation: A Traditional Approach Against Pesticide Residues
4th International Symposium on Traditional Foods and Sustainable Nutrition, Mersin, Türkiye, 2 - 03 Ekim 2025, ss.0-1, (Özet Bildiri)
2. Gıda Estetiğinden Gıda Güvenliğine: Fine Dining Sunumların Mikrobiyolojik Riskleri
2. Gıda Mikrobiyolojisi Kongresi, İstanbul, Türkiye, 4 - 06 Eylül 2025, (Özet Bildiri)
3. KAHVEDE ALTERNATİF PROTEİN KAYNAĞI OLARAK YENİLEBİLİR BÖCEKLER: SÜRDÜRÜLEBİLİR BİR YAKLAŞIM
Toros Üniversitesi 3. Kahve Sempozyumu, Mersin, Türkiye, 27 Ağustos - 27 Eylül 2025, (Özet Bildiri)
4. GELENEKSEL YÖNTEMLERLE ÜRETİLEN BAZI MEYVE REÇELLERİNİN DUYUSAL KALİTELERİNİN BELİRLENMESİ
6. International Travel & Tourism Dynamics Kongresi, Ankara, Türkiye, 16 - 18 Mayıs 2025, ss.0-1, (Özet Bildiri)
5. YENİLEBİLİR BÖCEKLER SÜT ENDÜSTRİSİNDE KULLANILABİLİR Mİ?
8. Ulusal Ve Uluslararası Süt Ve Süt Hayvancılığı Öğrenci Kongresi, Mayıs 2025, Bursa, Türkiye, 13 Mayıs 2025, ss.0-1, (Özet Bildiri)
6. Importance of Metagenomic Analysis in Ensuring Food Safety
8th International Сukurova Agriculture and Veterinary Congress, 21 - 23 Mayıs 2024, (Özet Bildiri)
7. YEREL PAZARLARDA SATILAN EV YAPIMI MANDA YOĞURTLARI İLE ENDÜSTRİYEL MANDA YOĞURTLARININ DUYUSAL OLARAK KARŞILAŞTIRILMASI
2. Uluslararası Geleneksel Gıdalar ve Sürdürülebilir Beslenme Sempozyumu, Mersin, Türkiye, 5 - 06 Ekim 2023, ss.88-89, (Özet Bildiri)
8. Yeni Nesil Probiyotikler
International Asian Congress on Contemporary Sciences -VII, Olongapo, Filipinler, 9 - 11 Aralık 2022, ss.569-570, (Özet Bildiri)
9. PROBİYOTİKLERE ALTERNATİF POSTBİYOTİKLER VE SAĞLIK ÜZERİNE POTANSİYEL ETKİLERİ
7th ASIA PACIFIC International Modern Sciences Congress, Jakarta, Endonezya, 4 - 05 Kasım 2022, ss.458, (Özet Bildiri)
10. Fonksiyonel Bir Bileşen Olarak Spirulina platensis’in Süt Ürünlerinde Kullanımı
2 ND INTERNATIONAL CONFERENCE ON ENGINEERING AND APPLIED NATURAL SCIENCES, 15 - 18 Ekim 2022, ss.243, (Özet Bildiri)
12. Relationship between vitamin D and Covid-19 disease
Conference on Mathematic, Engineering and Natural Sciences, July 6-7, Paris, France, Paris, Fransa, 6 - 07 Temmuz 2022, cilt.1, ss.230-237, (Tam Metin Bildiri)
13. Identifying the consumer characteristics and preferences towards traditional cheese
186th International Conference on Food and Agricultural Engineering (ICFAE, Lizbon, 11 - 12 Mayıs 2017, (Tam Metin Bildiri)
14. USING OF STEVIA AS NON-CALORIC SUGAR SUBSTITUTES ONVIABILITY OF PROBIOTIC BACTERIA LACTOBACILLUS CASEI
186th International Conference on Food and Agricultural Engineering (ICFAE), 11 - 12 Mayıs 2017, (Tam Metin Bildiri)
15. Stevia ve şeker içeriği azaltılmış süt ürünlerinde kullanımı
1. Ulusal Sütçülük Kongresi, Ankara, Türkiye, 25 - 26 Mayıs 2017, (Tam Metin Bildiri)
16. The characterization of the textural and sensory properties of buffalo milk yoghurts
186th International Conference on Food and Agricultural Engineering (ICFAE), Lizbon, Portekiz, 11 - 12 Mayıs 2017, (Tam Metin Bildiri)
17. Textural Properties of Herby Cheese
3rd International Conference on Food Sciences and Health (ICFSH), SİDNEY, Avustralya, 26 - 28 Kasım 2016, (Tam Metin Bildiri)
19. Bazı yenilebilir mantar türlerinin probiyotik bakterilerin gelişmesi üzerine etkisinin Araştırılması
VI. Uludağ Üniversitesi Bilgilendirme ve Ar-Ge Günleri, Bursa, Türkiye, 15 - 16 Mart 2016, (Özet Bildiri)
20. Organik süt üretiminde risk oluşturan biyolojik, kimyasal ve fiziksel tehlikeler
Doğu Karadeniz 2. Organik Tarım Kongresi, Rize, Türkiye, 6 - 09 Ekim 2015
22. Beslenme genomiği ve nutrigenetik
2. İç Anadolu Bölgesi Tarım ve Gıda Kongresi, Nevşehir, Türkiye, 28 - 30 Nisan 2015, (Özet Bildiri)
24. Therapeutic potential of mushroom polysaccharides
3rd International Food Congress, Bursa, Türkiye, 26 - 27 Eylül 2014
25. Sofralık Zeytin Ve Zeytinyağı Tüketici Alışkanlıkları: Bursa İli Örneği
4. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Adana, Türkiye, 17 - 19 Nisan 2014, (Özet Bildiri)
26. Bursa İlinde Geleneksel Peynirlerin Tüketim Eğilimlerinin Belirlenmesi
”, 4. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Adana, Türkiye, 17 - 19 Nisan 2014, (Özet Bildiri)
27. Bursa ilinde geleneksel peynirlerin tüketim eğilimlerinin belirlenmesi
Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Adana, Türkiye, 17 - 19 Nisan 2014, ss.664, (Özet Bildiri)
28. Fonksiyonel bileşenlerin taşınmasında protein kaynaklı mikro- ve nano- partiküllerin kullanımı
8. Gıda Mühendisliği Kongresi, Ankara, Türkiye, 7 - 09 Kasım 2013, (Özet Bildiri)
29. Survival of selected probiotic bacteria in set-type yogurt supplemented with chestnut flour
The 2nd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Struga-Ohrid, Makedonya, 24 - 26 Ekim 2013
30. Bursa Merkezdeki Lokantalarda Tüketime Sunulan salataların Mikrobiyolojik Kalitelerinin Belirlenmesi
3.Uluslararası Meslek Yüksekokulları Sempozyumu, Türkiye, 02 Ekim 2013 - 04 Ekim 2019, (Özet Bildiri)
31. Bursa merkezindeki lokantalarda tüketime sunulan salata çeşitlerinin mikrobiyolojik kalitelerinin belirlenmesi
3. Uluslararası Meslek Yüksekokulları Sempozyum, Ardahan, Türkiye, 3 - 04 Ekim 2013
32. Bursa merkezindeki lokantalarda tüketime sunulan salata çeşitlerinin mikrobiyolojik kalitelerinin belirnmesi
Uluslararası myo sempozyumu, 2 - 04 Ekim 2013, (Tam Metin Bildiri)
33. Improving the textural properties of non-fat yogurt by addition of milk-based protein additives
Joint Annual Meeting of ADSA ASAS, 8 Temmuz - 12 Ağustos 2013
34. γ - aminobütirik asit (GABA) ve süt ürünlerinde önemi
Süt Endüstrisinde Yenilikçi Yaklaşımlar Sempozyumu, Denizli, Türkiye, 15 - 16 Kasım 2012
35. Dondurmada overrun ve köpük stabilizasyonu
Türkiye 11. Gıda Kongresi, Hatay, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2012
36. Thymus serpyllum’un uçucu yağları ve fonksiyonel özellikleri
III. Geleneksel Gıdalar Kongresi, Konya, Türkiye, 10 - 11 Mayıs 2012, (Tam Metin Bildiri)
37. Bioavailability of food polyphenols
International Food Congress-Novel Approaches in Food Industry, İzmir, Türkiye, 26 - 29 Mayıs 2011, (Özet Bildiri)
Kitaplar
8
1. GELENEKSEL YÖNTEMLERLE ÜRETİLEN BAZI MEYVE REÇELLERİNİN DUYUSAL KALİTELERİNİN BELİRLENMESİ
Cultural Heritage, İrfan Yazıcıoğlu,Erdem Şimşek,Dilek Çiftçi, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.65-77, 2025
2. Traditional Fermented Foods with a Food, Nutrition and Gastronomy Approach
Gıda, Beslenme veGastronomi Yaklaşımıyla Geleneksel Fermente Gıdalar, Gülşah Çalışkan Koç,Yasemin Çelebi, Editör, Nobel Yayınevi, Ankara, ss.103-125, 2025
4. Morfolojik Özellikler (Mikroyapı)
GIDALARIN MÜHENDİSLİK VE KALİTE ÖZELLİKLERİ, ÇALIŞKAN KOÇ GÜLŞAH, SÜFER ÖZGE, Editör, Nobel Yayınları, Ankara, ss.569-596, 2024
5. Işınlama Uygulamalarının Mikroorganizmalar Üzerine Etkileri
GIDA IŞINLAMA TEKNOLOJİSİ, UĞUR FATMA AYSUN,SÜFER ÖZGE,ÇALIŞKAN KOÇ GÜLŞAH, Editör, Nobel Yayınları, Ankara, ss.113-126, 2024
8. PROBİYOTİKLER VE GÜNCEL ÇALIŞMALAR
TEMEL TIP BİLİMLERİNDE GÜNCEL ÇALIŞMALAR 4, Dr. Öğr. Üyesi Toğrul NAĞIYEV,Dr. Ali ÜÇKAYABAŞI, Editör, İksad Yayınevi, Ankara, ss.149-169, 2023
Metrikler
Yayın (WoS)
13
Yayın (Scopus)
15
Atıf (WoS)
213
H-İndeks (WoS)
4
Atıf (Scopus)
268
H-İndeks (Scopus)
5
Atıf (Scholar)
1071
H-İndeks (Scholar)
13
Atıf (TrDizin)
10
H-İndeks (TrDizin)
2
Atıf (Sobiad)
119
H-İndeks (Sobiad)
6
Atıf (Diğer Toplam)
13
Toplam Atıf Sayısı
355
Proje
2