Doç. Dr. ELİF YILDIZ


ZİRAAT FAKÜLTESİ, GIDA MÜHENDİSLİĞİ

Gıda Teknolojisi


WoS Araştırma Alanları: Mühendislik Bilişim Ve Teknoloji (Eng)


Avesis Araştırma Alanları: Mühendislik ve Teknoloji


Yayınlardaki İsimler: Yildiz E., Yildiz Elif

Metrikler

Yayın

107

Yayın (WoS)

19

Yayın (Scopus)

18

Atıf (WoS)

387

H-İndeks (WoS)

9

Atıf (Scopus)

467

H-İndeks (Scopus)

10

Atıf (Scholar)

814

H-İndeks (Scholar)

14

Atıf (TrDizin)

13

H-İndeks (TrDizin)

3

Atıf (Sobiad)

35

H-İndeks (Sobiad)

3

Proje

14

Fikri Mülkiyet

7

Açık Erişim

2
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

Eğitim Bilgileri

2014 - 2019

2014 - 2019

Doktora

Bursa Uludağ Üniversitesi, FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ, Türkiye

2010 - 2014

2010 - 2014

Yüksek Lisans

Bursa Uludağ Üniversitesi, FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ, Türkiye

2006 - 2010

2006 - 2010

Lisans

Bursa Uludağ Üniversitesi, FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ, Türkiye

Yaptığı Tezler

2019

2019

Doktora

GLUTENSİZ BİSKÜVİ ÜRETİMİNDE BADEM UNU VE STEVYA KULLANIMI Sürdürülebilir Kalkınma

Bursa Uludağ Üniversitesi, FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ

2014

2014

Yüksek Lisans

Arbutus unedo l. meyvesinin bileşimi ve antioksidan özelliklerinin belirlenmesi

Bursa Uludağ Üniversitesi, FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ

Araştırma Alanları

Mühendislik ve Teknoloji

Akademik Ünvanlar / Görevler

2025 - Devam Ediyor

2025 - Devam Ediyor

Doç. Dr.

Bursa Uludağ Üniversitesi, ZİRAAT FAKÜLTESİ, GIDA MÜHENDİSLİĞİ

2013 - 2019

2013 - 2019

Araştırma Görevlisi

Bursa Uludağ Üniversitesi, FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ, Gıda Mühendisliği

Akademi Dışı Deneyim

2019 - 2019

2019 - 2019

Araştırmacı

University of the District of Columbia, Araştırmacı

2011 - 2011

2011 - 2011

Erasmus Staj Hareketliliği

Czech University of Life Science, Erasmus Staj Hareketliliği

2009 - 2010

2009 - 2010

Erasmus Öğrenci Değişimi

Czech University of Life Science, Erasmus Öğrenci Değişimi

Verdiği Dersler

Lisans

Lisans

Soft Wheat Products

Makaleler

Tümü (32)
SCI-E, SSCI, AHCI (18)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (18)
Scopus (18)
TRDizin (7)
Diğer Yayınlar (7)

Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler

2025

2025

1. Antimicrobial Effects and Mechanism of Sulfur Compounds in Foods

Canbey İ., Çetin K., Yıldız E., Gürbüz O.

17th International Academic Studies Conference, Ankara, Türkiye, 23 - 24 Ekim 2025, ss.1-2, (Özet Bildiri)

2025

2025

2. Effect of Olive Oil Processing Techniques on the Bioactivity of Olive Oil Obtained from Gemlik Cv. Olives

Canbey İ., Çetin K., Yıldız E., Gürbüz O.

17th International Academic Studies Conference, Ankara, Türkiye, 23 - 24 Ekim 2025, ss.1-2, (Özet Bildiri)

2025

2025

3. Fermentasyonun Kombu çayı biyoaktivitesi ve biyoerişilebilirliği üzerine etkisi

Yildiz E., Gürbüz O., Kaplan Yeler H. B.

14. Gıda Mühendisliği Kongresi, Antalya, Türkiye, 13 - 15 Kasım 2025, ss.1, (Özet Bildiri)

2025

2025

4. Oat β-Glucan and Its Effects on Nutrition and Health

Cesur B., Yıldız E., Gürbüz O.

19th International Hippocrates Congress on Medical and Health Sciences, İstanbul, Türkiye, 10 - 11 Ekim 2025, ss.1-5, (Tam Metin Bildiri)

2025

2025

5. Kahve Çeşitlerinin Sağlıklı Yaşam Kalitesine Etkileri

Sever M., Yildiz E., Gürbüz O.

3. Kahve Sempozyumu, Mersin, Türkiye, 27 Ağustos 2025, ss.1-2, (Özet Bildiri)

2024

2024

6. Comparison of the Phenolic Profiles of Table Black Olives Obtained from the Market and Local Producer Pool with the Phenolic Profiles of Table Black Olives Produced by Caustic Method

Demir C., GÜRBÜZ O., YILDIZ E.

The International Congress on Information Technologies in Medicine, Pharmacy, Agriculture, Food, Forestry, Environment, and Engineering, Tokat, Türkiye, 08 Mayıs 2024, (Özet Bildiri)

2024

2024

7. Quality Determination in Fruits and Vegetables Through Novel Analytical Techniques

Özcan Sinir G., Aykas Çinkılıç D. P., Yildiz E.

5th International Congress on Analytical and Bioanalytical Chemistry (5th ICABC 2024), Antalya, Türkiye, 4 - 07 Mart 2024, ss.1, (Özet Bildiri) Creative Commons License

2023

2023

8. Kombu Çayı Üretiminde Fermentasyon Tipleri

Gürbüz O., Sezer Demireğen H., Yıldız E., Özcan Sinir G.

Türkiye 1. Gıda Mikrobiyolojisi Kongresi, Erzurum, Türkiye, 13 Eylül 2023, (Özet Bildiri) Creative Commons License Sürdürülebilir Kalkınma

2022

2022

9. Bursa Keles Yöresinin Geleneksel Şifa Kaynağı Çam Kozalağı Pekmezi

ELAL MUŞ T., YILDIZ E., ÇETİNKAYA F.

5. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Bursa, Türkiye, 24 Kasım 2022, (Özet Bildiri)

2022

2022

10. The adherence and significance of Mediterranean diet as sustainable healthy dietary pattern

Mincione S., Yeşildemir Ö., Güldaş M., Yıldız E., Boqué Terre N.

36th EFFoST International Conference 2022, Dublin, İrlanda, 7 - 09 Kasım 2022, ss.56, (Özet Bildiri)

2022

2022

11. Kombucha ve Biyoaktif Özellikleri

Çal Z. S., YILDIZ E.

12. Gıda Mühendisliği Öğrenci Kongresi, Bursa, Türkiye, 21 Mart 2022, (Özet Bildiri)

2022

2022

12. Probiyotikler: Mikrobiyotanın Koruyucuları

Arslan E., YILDIZ E.

12. Gıda Mühendisliği Öğrenci Kongresi, Bursa, Türkiye, 21 Mart 2022, (Özet Bildiri)

2022

2022

13. Kırmızı Deniz Yosunu (Chondrus crispus)

Aydınlı H. R., YILDIZ E.

12. Gıda Mühendisliği Öğrenci Kongresi, Bursa, Türkiye, 21 Mart 2022, (Özet Bildiri)

2021

2021

14. In-vitro bioaccessible potential of chestnut honey on sunflower honey

Yıldız E.

3rd International, 12th National Animal Science Conference, Bursa, Türkiye, 27 - 28 Kasım 2021, ss.42, (Özet Bildiri)

2021

2021

15. Organic and Conventional Eggs

Erdoğan Ç., GÜLDAŞ M., YILDIZ E., FİLİZ C., Özder S., İstek N., et al.

3rd International, 12th National Animal Science Conference, Bursa, Türkiye, 27 Kasım 2021, (Özet Bildiri)

2021

2021

16. Health Benefits of Honey Due to Its Phenolic Compounds

FİLİZ C., YILDIZ E., Çalışkan Z., ÖZDER S., Erdoğan Ç., İstek N., et al.

3rd International, 12th National Animal Science Conference, Bursa, Türkiye, 27 Kasım 2021, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2021

2021

17. The way to happiness is through the gut; psychobiotics

FİLİZ C., Özder S., Erdoğan Ç., YILDIZ E., Çalışkan Z., İstek N., et al.

Izmir Democracy University Health Sciences Congress, İzmir, Türkiye, 12 Kasım 2021, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2021

2021

18. New trend of nutrition: sprouting food

Özder S., YILDIZ E., İstek N., FİLİZ C., Erdoğan Ç., Çalışkan Z., et al.

Izmir Democracy University Health Sciences Congress, İzmir, Türkiye, 12 Kasım 2021, (Özet Bildiri)

2021

2021

19. Antihyperlipidemic and antioxidant properties of CLA of grass-fed milk & meat and metabolic diseases

ZİYANOK DEMİRTAŞ S., GÜLDAŞ M., YILDIZ E., GÜRBÜZ O.

IAHA Pre-Conference on Organic Animal Husbandry, Rennes, Fransa, 06 Eylül 2021, (Tam Metin Bildiri)

2021

2021

20. The antimicrobial effect of phenolic compounds on Listeria monocytogenes: natural biocontrol agents in food

Onbaşı E., YILDIZ E., CİNAR A., GÜLDAŞ M., GÜRBÜZ O.

VII. International Hypocrate Congress of Medicine and Health Sciences, İstanbul, Türkiye, 03 Eylül 2021, (Özet Bildiri)

2021

2021

21. Nutrigenomics and Nutrigenetics in Obesity

İstek N., YILDIZ E., GÜLDAŞ M., GÜRBÜZ O.

International Congress of Academical Research, Ankara, Türkiye, 23 Ağustos 2021, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2021

2021

22. Is Organic Agricultural Products A Remedy for Heavy Metal Dysbiosis?

İstek N., YILDIZ E., GÜRBÜZ O.

International Congress of Academical Research, Ankara, Türkiye, 23 Ağustos 2021, (Özet Bildiri)

2021

2021

23. Phenolic Acid Composition of the Strawberry Tree (Arbutus Unedo L.) From Bursa

Yıldız E., Akpınar Bayizit A.

5th International Academic Studies Conference, İstanbul, Türkiye, 15 - 17 Mart 2021, ss.391-401, (Özet Bildiri)

2020

2020

24. Health Promoter: Kombucha, and Its Antioxidative, Anti-diabetic and Anti-carcinogenic properties

YILDIZ E., ZİYANOK S., ÇALIŞKAN Z., GÜLDAŞ M., GÜRBÜZ O.

International Eurasian Conference on Biotechnology and Biochemistry (BioTechBioChem 2020), Ankara, Türkiye, 16 - 18 Aralık 2020, (Tam Metin Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2020

2020

25. Gut-brain Relationship in Psychology

YILDIZ E., GÜLDAŞ M., GÜRBÜZ O.

3rd International Scientific Conference “Health. Society. Science”, Litvanya, 22 Ekim 2020, (Özet Bildiri)

2019

2019

26. Health benefits of Kombucha tea enriched with olive leaf and honey.

Değirmencioğlu N., Yildiz E., Güldaş M., Gürbüz O.

4th International Conference on Obesity and Chronic Diseases, California, Amerika Birleşik Devletleri, 1 - 03 Temmuz 2019, ss.1, (Özet Bildiri)

2019

2019

28. Impact of Bio-active Phenolics on Medical Nutrition Therapy and Obesity.

Güldaş M., Değirmencioğlu N., Şahan Y., Yıldız E., Gürbüz O.

4th International Conference on Obesity and Chronic Diseases, California, Amerika Birleşik Devletleri, 1 - 03 Temmuz 2019, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2019

2019

29. Impact of Bio-active Phenolics on Medical Nutrition Therapy and Obesity. . July 01-03, 2019 San Francisco,USA (Oral Presentation)

GÜLDAŞ M., DEĞİRMENCİOĞLU N., ŞAHAN Y., Yıldız E., GÜRBÜZ O.

4th International Conference on Obesity and Chronic Diseases, San-Francisco, Kostarika, 1 - 03 Temmuz 2019, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2019

2019

30. Interactions Between Gut Microbiota And Probiotics

GÜLDAŞ M., YILDIZ E., GÜRBÜZ O.

4th International Conference on Obesity and Chronic Diseases, San-Francisco, Kostarika, 1 - 03 Temmuz 2019, (Özet Bildiri)

2019

2019

31. Impact of Bio-active Phenolics on Medical Nutrition Therapy and Obesity

Güldaş M., Değirmencioğlu N., Şahan Y., Yıldız E., Gürbüz O.

4th International Conference on Obesity and Chronic Diseases, San-Francisco, Kostarika, 1 - 03 Temmuz 2019, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2019

2019

32. Organik Hayvansal Gıda Üretiminde Gıda Güvenliği

GÜLDAŞ M., YILDIZ E., GÜRBÜZ O.

6. Organik Tarım Sempozyumu, İzmir, Türkiye, 15 Mayıs 2019, (Tam Metin Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2019

2019

33. Effects of different drying techniques on the in vitro bioaccessibility of total polyphenols and antioxidant activity of Hayward kiwifruit

KIZMAZ A., BARUTÇU MAZI I., YILDIZ E., GÜRBÜZ O.

3. International Conference on Agriculture, Food, Veterinary and Pharmacy Sciences (ICAFOP 2019/Trabzon), 16 - 18 Nisan 2019, (Tam Metin Bildiri)

2019

2019

34. Phenolics, Antioxidant Capacity and Bioaccessibility of Kombucha Tea

DEĞİRMENCİOĞLU N., Yildiz E., ŞAHAN Y., Guldas M., Gurbuz O.

257th National Meeting of the American-Chemical-Society (ACS), Florida, Amerika Birleşik Devletleri, 31 Mart - 04 Nisan 2019, cilt.257, (Özet Bildiri) identifier

2018

2018

35. Impact of fatty acids on gut microbiota and disease control

GÜLDAŞ M., DEĞİRMENCİOĞLU N., Özgen Özkaya Ş., YILDIZ E., GÜRBÜZ O.

International Congress on Food, Nutrition and Dietetics, Gastronomy Research, 28 - 30 Kasım 2018, (Tam Metin Bildiri)

2018

2018

36. The effects of pharmabiotics on the weight control

DEĞİRMENCİOĞLU N., Özgen Özkaya Ş., GÜLDAŞ M., YILDIZ E., GÜRBÜZ O.

International Congress on Food, Nutrition, and Dietetics, Gastronomy Reseacrh, 28 - 30 Kasım 2018, (Tam Metin Bildiri)

2018

2018

37. Fermentasyon Süresinin Kombu Çayı Mikrobiyotası ve Canlılık Oranları Üzerine Etkisi

DEĞİRMENCİOĞLU N., YILDIZ E., ŞAHAN Y., GÜLDAŞ M., GÜRBÜZ O.

5.Ulusal Bağırsak Mikrobiyotası ve Probiyotik Kongresi, Türkiye, 11 - 14 Ekim 2018, (Özet Bildiri)

2018

2018

38. Antioxidant Activity and In vitro Bioaccessibility of Crackers Enriched with Mahaleb and Turmeric

Yıldız E., Göçmen D., Gürbüz O.

3rd International Conference on Obesity and Chronic Diseases, California, Amerika Birleşik Devletleri, 23 - 25 Temmuz 2018, (Özet Bildiri)

2018

2018

40. Antioxidant Activity and Bioaccessibility of Chia Crackers

DÜNDAR A. N., YILDIZ E., Parlak Ö., AYDIN E.

5th International ISEKI_Food Conference, 3 - 05 Temmuz 2018

2018

2018

41. Gıda Takviyesi Olarak Spirulina Platensis Üretimi ve Kullanım Alanları

Yörük G., YILDIZ E., GÜRBÜZ O., GÜLDAŞ M.

Uludağ Üniversitesi VII. Bilgilendirme ve ARGE Günleri, Bursa, Türkiye, 3 - 04 Nisan 2018

2018

2018

42. Antimikrobiyal Aktif Ambalajlama

YILDIZ E., Yörük G., GÜRBÜZ O., GÜLDAŞ M., Begenirbas A.

Uludağ Üniversitesi VII. Bilgilendirme ve AR-GE Günleri, Bursa, Türkiye, 3 - 04 Nisan 2018

2018

2018

43. Mikroalg Spirulina’nın Besinsel Özellikleri ve Metabolizması

YILDIZ E., Yörük G., GÜLDAŞ M., GÜRBÜZ O.

Uludağ Üniversitesi VII. Bilgilendirme ve AR-GE Günleri, Bursa, Türkiye, 3 - 04 Nisan 2018

2018

2018

44. Zeytinyağının Yağ Asitleri ve Fenolik Maddeleri: Sağlık Üzerindeki Etkileri

YILDIZ E., GÜLDAŞ M., ÇETİN K.

Uludağ Üniversitesi 7. Bilgilendirme ve Ar-Ge Günleri, Türkiye, 3 - 04 Nisan 2018, (Özet Bildiri)

2017

2017

45. Functional Properties of Crackers Supplemented with Turmeric (Curcuma Longa L) and Mahaleb (Prunus Mahaleb L) Powders

Yıldız E., Güngör G., Ateş M., Yılmaz H., Göçmen D.

III International Conference on Food Chemistry and Technology, Maryland, Amerika Birleşik Devletleri, 2 - 04 Kasım 2017, (Özet Bildiri)

2017

2017

46. Spirulina platensis as Food Supplement and its Health Benefits

GÜLDAŞ M., GÜRBÜZ O., YILDIZ E., ATEŞ M.

III International Conference on Food Chemistry and Technology 2017, BALTİMORE, Amerika Birleşik Devletleri, 2 - 04 Kasım 2017, ss.25, (Özet Bildiri)

2017

2017

47. Antioxidant Properties of Snack Crackers Incorporated with Mahaleb (Prunus Mahaleb L) Powder

YILDIZ E., Güngör G., Yılmaz H., GÖÇMEN D.

19th InternationalConference on Functional Food, Safety and Health Guidelines in Food Technology, 20 - 21 Nisan 2017, (Özet Bildiri)

2017

2017

48. Carob Flour as a Functional Agent for Bakery Products

YILDIZ E., AYDIN E., TOPALOĞLU K., ÇİFTÇİ S., GÖÇMEN D.

19th International Conference on Functional Food, Safety and Health Guidelines in Food Technology, Zürich, İsviçre, 20 - 21 Nisan 2017, (Özet Bildiri)

2016

2016

49. Consumer’s behavior towords table olives

AKPINAR BAYİZİT A., ÖZCAN T., YILMAZ ERSAN L., DELİKANLI KIYAK B., YILDIZ E., VURAL H.

3rd International Conference on Food Sciences and Health (ICFSH), Sidney, Avustralya, 26 - 28 Kasım 2016, cilt.23, (Tam Metin Bildiri)

2016

2016

50. Consumers behavior towards table olives

AKPINAR BAYİZİT A., yılmaz ersan l., özcan t., delikanlı kıyak b., YILDIZ E., VURAL H.

2016 Apcbees Sydney conference, Sidney, Avustralya, 26 - 28 Kasım 2016, (Tam Metin Bildiri)

2016

2016

51. Nutritional and Sensory Attributes of Functional Pasta Enriched for Toddler’s and Children’s Feeding

ŞAHİN CEBECİ O. I., YILDIZ E., CANAN B., ÇELEBİ K.

2nd International Conference on Food and Agricultural Engineering (ICFAE 2016), Danimarka, 11 - 13 Mayıs 2016, (Özet Bildiri)

2015

2015

52. Turkish Cereal Based Fermented Food

GÖÇMEN D., YILDIZ E.

15th International Cereal and Bread Congress, Türkiye, 18 Nisan 2015 - 21 Nisan 2016, (Özet Bildiri)

2015

2015

53. Organik Zeytinyağı ve Önemi

YILDIZ E., OKUMUŞ G., AKPINAR BAYİZİT A.

Doğu Karadeniz 2. Organik Tarım Kongresi, Rize, Türkiye, 6 - 09 Ekim 2015, (Tam Metin Bildiri)

2015

2015

54. consumer preferences and perception an analysis on table olives

AKPINAR BAYİZİT A., ÖZCAN T., YILMAZ ERSAN L., YILDIZ E., VURAL H.

the 3rd international symposium on traditional foods from adriatic to caucasus, Sarajevo, Bosna-Hersek, 1 - 04 Ekim 2015, cilt.1, ss.537

2015

2015

55. Physico-Chemical and Sensory Properties of Nutricionally-Enriched Pasta

ŞAHİN CEBECİ O. I., CANAN B., YILDIZ E., ÇELEBİ K.

3rd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Bosna-Hersek, 1 - 04 Ekim 2015, (Özet Bildiri)

2015

2015

56. Consumer Preferences and Perception: An Analysis on Table Olives

AKPINAR BAYİZİT A., ÖZCAN T., YILMAZ ERSAN L., Delikanlı B., YILDIZ E.

3rd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Bosna-Hersek, 1 - 04 Ekim 2015, (Özet Bildiri)

2015

2015

57. Evaluation of Antioxidant Activity of Pomegranate Molasses by 2,2-Diphenyl-lPicrylhydrazyl (DPPH) Method

AKPINAR BAYİZİT A., ÖZCAN T., YILMAZ ERSAN L., YILDIZ E.

4th International Conference on Chemical and Process Engineering (ICCPE 2015), İspanya, 15 - 16 Haziran 2015, (Özet Bildiri)

2015

2015

58. Nar (Punica granatum L.) Yan Ürünlerinin Antioksidan Özelliklerinin Değerlendirilmesi

OKUMUŞ G., YILDIZ E., AKPINAR BAYİZİT A.

2. İç Anadolu Bölgesi Tarım ve Gıda Kongresi, Türkiye, 28 - 30 Nisan 2015, (Özet Bildiri)

2015

2015

59. Lactarius Türü Mantarların Besinsel ve Antioksidan Özellikleri

YILDIZ E., MACAR ÖZBEY M., Tokat S., AKPINAR BAYİZİT A.

İç Anadolu Bölgesi 2. Tarım ve Gıda Kongresi, Türkiye, 28 - 30 Nisan 2015, (Özet Bildiri)

2014

2014

60. Bebek Sütü Üretiminde Yeni Fikirler: Algal Protein, Algal Yağ ve Diğer Fonksiyonel Bileşenler İlaveleri

ŞAHİN CEBECİ O. I., AKPINAR BAYİZİT A., YILDIZ E.

Uludağ Üniversitesi IV. Bilgilendirme ve Ar-Ge Günleri, Türkiye, 11 - 13 Kasım 2014, (Özet Bildiri)

2014

2014

61. Edible Flowers of Turkey: Innovative Nutraceuticals

ÖZCAN T., YILDIZ E., YILMAZ ERSAN L., AKPINAR BAYİZİT A.

3rd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Bosna-Hersek, 1 - 04 Ekim 2014, (Özet Bildiri)

2014

2014

62. Antioxidative and Phenolic Content of Commercial Apple Cider Vinegars in Turkey

YILDIZ E., AKPINAR BAYİZİT A., ŞAHİN CEBECİ O. I., ÇİRKİN S.

25th International Scientific Experts Congress on Agriculture and Food Industry, Türkiye, 25 - 27 Eylül 2014, (Özet Bildiri)

2013

2013

63. Antioxidant and Chemical Characteristics of Arbutus unedo L.

YILDIZ E.

2nd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Makedonya, 24 - 26 Ekim 2013, (Özet Bildiri)

2011

2011

65. Bioavailability of food polyphenols

ÖZCAN T., AKPINAR BAYİZİT A., YILMAZ ERSAN L., DELİKANLI KIYAK B., YILDIZ E.

International Food Congress-Novel Approaches in Food Industry, İzmir, Türkiye, 26 - 29 Mayıs 2011, (Özet Bildiri)

2011

2011

66. Functional Properties and Anti-microbial Activity of Some Macrofungal Extracts

AKPINAR BAYİZİT A., ÖZCAN T., YILMAZ ERSAN L., YILDIZ E., DELİKANLI KIYAK B.

International Food Congress-Novel Approaches in Food Industry, 26 - 29 Mayıs 2011, (Tam Metin Bildiri)

2011

2011

67. The Use of Microorganisms for Vanilin Flavour Production

AKPINAR BAYİZİT A., ÖZCAN T., YILMAZ ERSAN L., YILDIZ E., DELİKANLI KIYAK B.

International Food Congress-Novel Approaches in Food Industry, 26 - 29 Mayıs 2011, (Tam Metin Bildiri)

Kitaplar

2023

2023

1. Movement and Nutrition Principles

GÜLDAŞ M., YEŞİLDEMİR Ö., GÜRBÜZ O., ÖZDER S., YILDIZ E.

Functional Exercise Anatomy and Physiology for Physiotherapists, Defne Kaya Kutlu, Editör, Springer, Cham, ss.537-545, 2023

2023

2023

2. Movement and Nutrition Principles

YEŞİLDEMİR Ö., GÜLDAŞ M., GÜRBÜZ O., Özder S., YILDIZ E.

Functional Exercise Anatomy and Physiology for Physiotherapists, Defne Kaya Utlu, Editör, Springer, Cham, ss.537-545, 2023

2022

2022

3. Lipidler

İstek N., Güldaş M., Yıldız E.

A'dan Z'ye Beslenme, Doç. Dr. Artun Yıbar, Editör, Dora, Bursa, ss.59-74, 2022

2021

2021

4. Hareket ve Beslenme İlkeleri

GÜLDAŞ M., YILDIZ E., GÜRBÜZ O., Özder S.

Fizyoterapistler için Egzersiz Anatomisi ve Fizyolojisi, Defne KAYA, Editör, Hipokrat Yayıncılık, Ankara, ss.423-430, 2021

2019

2019

5. Sirke

Değirmencioğlu N., Şahan Y., Yıldız E., Güldaş M.

Fermente Gıdalar: Mikrobiyoloji, Teknolojisi ve Sağlık, E.Anlı,P.Şanlıbaba, Editör, Nobel Yayın Dağıtım, Bursa, ss.365-379, 2019

2019

2019

6. Biopreservative Effects of Sourdough Fermentation on The Mould Growth in Bread and Bakery Products

YILDIZ E., GÖÇMEN D.

Trends in Landscape, Agriculture, Forest and Natural Science, Prof. Dr. Murat Zencirkiran, Editör, Cambridge Scholars Publishing, Newcastle, ss.293-312, 2019 Sürdürülebilir Kalkınma

Desteklenen Projeler

2025 - 2026

2025 - 2026

Muşmula Sirkesinin Uçucu Bileşen Fenolik Bileşen ve Organik Asit Profilinin Belirlenmesi

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer

Gürbüz O. (Yürütücü), Yıldız E.

2019 - 2021

2019 - 2021

Fonksiyonel Bir İçecek: Kahve Çekirdeği Zarı ile Zenginleştirilmiş Kefir

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi

Güldaş M. (Yürütücü), Şahan Y., Özmen Toğay S., Değirmencioğlu N., Gürbüz O., Yıldız E.

2019 - 2019

2019 - 2019

Using Green Roofs as Research and Educational Training Spaces to Enhance Urban Specialty Crop Production

Diğer Ülkelerden Üniversiteler Tarafından Desteklenmiş Proje

Yıldız E., Richardson M. L.

2012 - 2015

2012 - 2015

Arbutus unedo L. Meyvesinin Bileşimi Ve Antioksidan Özelliklerinin Belirlenmesi

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi

Akpınar Bayizit A. (Yürütücü), Yıldız E.

Patent

2025

2025

A METHOD FOR DRYING KOMBUCHA MOTHER (SCOBY)

Patent

Başvuru Yapıldı, Buluşun Başvuru Numarası: PCT/TR2025/051019 , Standart Tescil

2024

2024

KOMBU ÇAYI ANASININ (SCOBY) KURUTULMASI İÇİN BİR YÖNTEM

Patent

Başvuru Yapıldı, Buluşun Başvuru Numarası: 2024/015838 , Standart Tescil

2023

2023

A METHOD OF PRODUCING KOMBUCHA WITH A HIGH CONTENT OF BIOACTIVE COMPOUNDS USING MICROALGAE DERIVATIVES

Patent

Başvuru Yapıldı, Buluşun Başvuru Numarası: PCT/TR2023/051539 , Standart Tescil

2023

2023

MİKROALG TÜREVLERİNİN KULLANIMI İLE BİYOAKTİF BİLEŞİK İÇERİĞİ YÜKSEK BİR KOMBU ÇAYI ÜRETME YÖNTEMİ

Patent

Başvuru Yapıldı, Buluşun Başvuru Numarası: 2023/015364 , Standart Tescil

2021

2021

SUGAR-FREE BEE FEED AND ITS USE IN FUNCTIONAL HONEY PRODUCTION

Patent

Başvuru Yapıldı, Buluşun Başvuru Numarası: TR2021/050467 , Standart Tescil

2021

2021

ŞEKER KATKISIZ ARI YEMİ VE BU YEMİN FONKSİYONEL BAL ÜRETİMİNDE KULLANIMI

Patent

Başvuru Yapıldı, Buluşun Başvuru Numarası: 2021/005208 , Standart Tescil

2019

2019

KAHVE ÇEKİRDEĞİ ZARI KATKILI KEFİR ÜRÜNÜ VE ÜRETİM YÖNTEMİ

Patent

Başvuru Yapıldı, Buluşun Başvuru Numarası: 2019/14162 , Standart Tescil Sürdürülebilir Kalkınma

Bilimsel Dergilerdeki Faaliyetler

2025 - Devam Ediyor

2025 - Devam Ediyor

Bursa Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi (Online)

Yayın Kurul Üyesi

Bilimsel Yayınlarda Hakemlikler

Eylül 2025

Eylül 2025

PLANT FOODS FOR HUMAN NUTRITION

SCI Kapsamındaki Dergi

Aralık 2024

Aralık 2024

Toros University Journal of Food Nutrition and Gastronomy

Hakemli Bilimsel Dergi

Eylül 2024

Eylül 2024

ULUDAG BEE JOURNAL

Hakemli Bilimsel Dergi

Eylül 2024

Eylül 2024

FOOD AND BIOPROCESS TECHNOLOGY

SCI Kapsamındaki Dergi

Eylül 2024

Eylül 2024

TURKISH JOURNAL OF AGRICULTURE: FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY

Hakemli Bilimsel Dergi

Ağustos 2024

Ağustos 2024

SCIENTIFIC REPORTS

SSCI Kapsamındaki Dergi

Ağustos 2024

Ağustos 2024

Journal of Tekirdag Agricultural Faculty

Hakemli Bilimsel Dergi

Ağustos 2024

Ağustos 2024

FOOD BIOPHYSICS

SCI Kapsamındaki Dergi

Ağustos 2024

Ağustos 2024

Scientific Reports

SCI Kapsamındaki Dergi

Ağustos 2024

Ağustos 2024

Processes

SCI-E Kapsamındaki Dergi

Temmuz 2024

Temmuz 2024

Discover Food

SCI Kapsamındaki Dergi

Temmuz 2024

Temmuz 2024

FOOD RESEARCH INTERNATIONAL

SCI Kapsamındaki Dergi

Temmuz 2024

Temmuz 2024

Processes

SCI-E Kapsamındaki Dergi

Haziran 2024

Haziran 2024

FOOD RESEARCH INTERNATIONAL

SSCI Kapsamındaki Dergi

Mayıs 2024

Mayıs 2024

DISCOVER FOOD

SSCI Kapsamındaki Dergi

Mayıs 2024

Mayıs 2024

FOOD BIOSCIENCE

SCI Kapsamındaki Dergi

Mayıs 2024

Mayıs 2024

AGRONOMY

SCI Kapsamındaki Dergi

Şubat 2024

Şubat 2024

Food and Health

Hakemli Bilimsel Dergi

Ocak 2024

Ocak 2024

FOOD BIOSCIENCE

SCI Kapsamındaki Dergi

Kasım 2023

Kasım 2023

Processes

SCI-E Kapsamındaki Dergi

Kasım 2023

Kasım 2023

BRAZILIAN ARCHIVES OF BIOLOGY AND TECHNOLOGY

SCI Kapsamındaki Dergi

Ekim 2023

Ekim 2023

TURKISH JOURNAL OF AGRICULTURE: FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY

Hakemli Bilimsel Dergi

Ekim 2023

Ekim 2023

ULUDAG BEE JOURNAL

Hakemli Bilimsel Dergi

Ekim 2023

Ekim 2023

FOODS

SCI Kapsamındaki Dergi

Ekim 2023

Ekim 2023

Food Science and Engineering Research

Hakemli Bilimsel Dergi

Ekim 2023

Ekim 2023

FOODS

SCI Kapsamındaki Dergi

Eylül 2023

Eylül 2023

AYDIN GASTRONOMY

Hakemli Bilimsel Dergi

Eylül 2023

Eylül 2023

FOODS

SCI Kapsamındaki Dergi

Eylül 2023

Eylül 2023

MOLECULES

SCI Kapsamındaki Dergi

Ağustos 2023

Ağustos 2023

LWT - FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY

SCI Kapsamındaki Dergi

Ağustos 2023

Ağustos 2023

SUSTAINABILITY

SCI Kapsamındaki Dergi

Temmuz 2023

Temmuz 2023

Processes

SCI-E Kapsamındaki Dergi

Haziran 2023

Haziran 2023

APPLIED SCIENCES

SCI Kapsamındaki Dergi

Mayıs 2023

Mayıs 2023

MOLECULES

SCI Kapsamındaki Dergi

Nisan 2023

Nisan 2023

BEVERAGES (BASEL)

SCI Kapsamındaki Dergi

Mart 2023

Mart 2023

AGRICULTURE

SCI Kapsamındaki Dergi

Mart 2023

Mart 2023

BEVERAGES (BASEL)

SCI Kapsamındaki Dergi

Şubat 2023

Şubat 2023

ULUDAG BEE JOURNAL

Hakemli Bilimsel Dergi

Şubat 2023

Şubat 2023

APPLIED SCIENCES

SCI Kapsamındaki Dergi

Ocak 2023

Ocak 2023

SUSTAINABILITY

SCI Kapsamındaki Dergi

Aralık 2022

Aralık 2022

INTERNATIONAL JOURNAL OF MOLECULAR SCIENCES

SCI Kapsamındaki Dergi

Aralık 2022

Aralık 2022

MOLECULES

SCI Kapsamındaki Dergi

Kasım 2022

Kasım 2022

Processes

SCI Kapsamındaki Dergi

Kasım 2022

Kasım 2022

NUTRIENTS

SCI Kapsamındaki Dergi

Ekim 2022

Ekim 2022

BEVERAGES (BASEL)

SCI Kapsamındaki Dergi

Ekim 2022

Ekim 2022

MATERIALS

SCI-E Kapsamındaki Dergi

Eylül 2022

Eylül 2022

DİSCOVER FOOD

SCI Kapsamındaki Dergi

Eylül 2022

Eylül 2022

Discover Food

SCI Kapsamındaki Dergi

Ağustos 2022

Ağustos 2022

HELIYON

SCI Kapsamındaki Dergi

Ağustos 2022

Ağustos 2022

FOODS

SCI Kapsamındaki Dergi

Ağustos 2022

Ağustos 2022

PLANT FOODS FOR HUMAN NUTRITION

SCI Kapsamındaki Dergi

Ağustos 2022

Ağustos 2022

FOOD BIOSCIENCE

SCI Kapsamındaki Dergi

Mayıs 2022

Mayıs 2022

FOOD BIOSCIENCE

SCI Kapsamındaki Dergi

Nisan 2022

Nisan 2022

ULUDAG BEE JOURNAL

Hakemli Bilimsel Dergi

Eylül 2021

Eylül 2021

FOOD BİOSCİENCE

SCI Kapsamındaki Dergi

Eylül 2021

Eylül 2021

BRAZILIAN JOURNAL OF PHARMACEUTICAL SCIENCES

SCI-E Kapsamındaki Dergi

Temmuz 2021

Temmuz 2021

GIDA

Hakemli Bilimsel Dergi

Nisan 2021

Nisan 2021

GIDA

Hakemli Bilimsel Dergi

Bilimsel Projelerde Hakemlikler

Ekim 2022

Ekim 2022

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje

BAP Araştırma Projesi, Bursa Uludağ Üniversitesi, Türkiye



Kongre ve Sempozyum Katılımı Faaliyetleri

02 Kasım 2017 - 04 Kasım 2017

02 Kasım 2017 - 04 Kasım 2017

III. International Conference on Food Chemistry and Technology

Katılımcı

Maryland-Amerika Birleşik Devletleri

18 Nisan 2017 - 21 Nisan 2017

18 Nisan 2017 - 21 Nisan 2017

19th International Conference on Functional Food, Safety and Health Guidelines in Food Technology

Oturum Başkanı

Zürich-İsviçre

11 Mayıs 2016 - 13 Mayıs 2016

11 Mayıs 2016 - 13 Mayıs 2016

2nd International Conference on Food and Agricultural Engineering (ICFAE 2016)

Katılımcı

Kobenhavn-Danimarka

Atıflar

Toplam Atıf Sayısı (WOS): 356

h-indeksi (WOS): 9