Makaleler
48
Tümü (48)
SCI-E, SSCI, AHCI (22)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (22)
Scopus (22)
TRDizin (26)
Diğer Yayınlar (12)
5. Effect of Dietary Oregano and Rosemary Essential Oil Supplementation on Growth Performance and Cecal Microbiota of Broilers
JOURNAL OF THE HELLENIC VETERINARY MEDICAL SOCIETY
, cilt.73, sa.4, ss.4965-4972, 2022 (SCI-Expanded)
6. Sığır Karkas ve Sakatatlarında Hijyen Profilinin Yasal Mevzuat Kriterleri ile Değerlendirilmesi.
Journal of research in veterinary medicine (Online)
, cilt.40, sa.1, ss.61-67, 2021 (Hakemli Dergi)
7. Bazı Hastalıkların Tedavisinin Desteklenmesinde Propolis Kullanımının Önemi
Veteriner Farmakoloji ve Toksikoloji Derneği Bülteni
, cilt.12, sa.2, ss.118-140, 2021 (Hakemli Dergi)
8. Gıda Ortamında Hayata Tutunma: Bakteriyel Çoğunluk Algılama
Veteriner Hekimler Derneği Dergisi
, cilt.92, sa.1, ss.83-94, 2021 (Hakemli Dergi)
9. Gıda ve Su Kaynaklı Önemli Viral Enfeksiyonların Güncel Durumu ve Korunma Stratejileri
Food and Health
, cilt.7, sa.3, ss.227-241, 2021 (Hakemli Dergi)
11. Gıda İntoleransı ve İnsan Sağlığı Üzerine Etkisi
Veteriner Tavukçuluk Derneği Mektup Ankara
, cilt.18, sa.2, ss.4-12, 2020 (Hakemli Dergi)
18. Gıdaların Dumanlama ile Muhafazası
Turkiye Klinikleri J Food Hyg Technol
, cilt.3, sa.2, ss.89-100, 2017 (Hakemli Dergi)
19. Effect of Rearing Systems and Shell Color on Some Egg Quality Parameters
Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi
, cilt.1, sa.2, 2016 (Hakemli Dergi)
25. mecA gene prevalence in Staphylococcus aureus isolates from dairy cows in Turkey
Journal of Biolojical&Environmental Sciences
, cilt.7, sa.21, ss.183-190, 2013 (Hakemli Dergi)
27. MecA gene prevalance in Staphylococcus aureus isolates from dairy cows in Turkey
Journal of Biological and Environmental Sciences
, cilt.7, sa.21, ss.183-190, 2013 (Hakemli Dergi)
33. Bursa’da Çiğ Süt ve UHT Sütlerde Aflatoksin M1 Düzeyleri
Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi
, cilt.30, sa.2, ss.1-4, 2011 (Hakemli Dergi)
38. Soğuk Olarak Tüketime Sunulan Bazı Hazır Gıdaların Mikrobiyolojik Kalitelerinin İncelenmesi
Uludağ Üniv. J. Fac. Vet. Med.
, cilt.24, ss.69-74, 2009 (Hakemli Dergi)
41. Bursa’xxda Tüketime Sunulan Bazı Gıdalarda Yersinia Enterocolitica’xxnın Varlığının Araştırılması .
Gıda
, cilt.31, sa.1, ss.59-63, 2006 (Hakemli Dergi)
42. Bursa da Tüketime Sunulan Bazı Gıdalarda Yersinia enterocolitica nın Varlığının Araştırılması
GIDA
, cilt.31, sa.1, ss.59-63, 2005 (Hakemli Dergi)
43. Bursa da Tüketilen Kokoreçlerin Mikrobiyolojik Kalitesinin Belirlenmesi
İstanbul Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi
, cilt.28, ss.467-473, 2002 (Hakemli Dergi)
44. Bursa’xxda Tüketilen Kokoreçlerin Mikrobiyolojik Kalitesinin Belirlenmesi.
İstanbul Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi
, cilt.2, sa.28, ss.467-473, 2002 (Hakemli Dergi)
45. Gıda Zehirlenmesine Neden Olan E coli O157 H7 ve Önemi
U. Ü. Vet. Fak. Derg.
, cilt.21, ss.133-138, 2002 (Hakemli Dergi)
46. :Bursa’da Satışa Sunulan Mihaliç Peynirlerinden İzole Edilen Koliform Grubu Mikroorganizmaların Tiplendirilmesi.
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi
, cilt.1, sa.11, ss.71-73, 2000 (Hakemli Dergi)
47. Farklı Salamuralarda Olgunlaştırılan Beyaz peynirlerin Fiziko Kimyasal ve Mikrobiyolojik Özellikleri
Y.Y. Vet. Fak. Derg.
, cilt.9, ss.51-56, 1998 (Hakemli Dergi)
48. Bazı Peynir Çeşitlerinde Yersinia Türü Bakterilerin Varlığının Araştırılması
U. Ü. Vet. Fak. Derg.
, cilt.16, 1997 (Hakemli Dergi)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
37
1. Quality Traits of Retail Eggs Produced by Alternative and Cage Rearing Systems
8. National / 2. International Veterinary Food Hygiene Congress, 24 - 27 Ekim 2019, (Özet Bildiri)
2. Effects of new generation plant extract mixture on quail performance and caecal microflora
Xvııı European Symposıum on the Qualıty of Eggs and Egg Products and Xxıv European Symposıum on the Qualıty of Poultry Meat, 23 - 26 Haziran 2019, (Özet Bildiri)
3. Determination of Salmonella Presence in Slaughter Sheep and Cattle by ISO 6579 VIDAS UP Salmonella Methods
2nd INTERNATIONAL CONGRESS ON FOOD OF ANIMAL ORIGIN, 8 - 11 Kasım 2018, (Özet Bildiri)
4. Post Slaughter Hygine in Bovine Carcasses and Edible Offal
5th International Vet-Istanbul Group Congress 8th International Scientific Meeting Days of veterinary medicine-2018, 23 - 27 Eylül 2018, (Özet Bildiri)
5. Effect of oregano and rosemary essential oil supplementationon broiler performance and ceacal microflora
International Poultry Science Congress of WPSA, 9 - 12 Mayıs 2018, ss.153-159, (Tam Metin Bildiri)
6. Prevalence, Serovar Distribution and Antimicrobial Resistance Phenotypes of Non-thyphoid Salmonella in Slaughter Sheep
1st International Food and Medicine Congress-2018 (IFMC 2018), 24 - 27 Mayıs 2018, (Özet Bildiri)
8. Presence of Non-thyphoid Salmonella in Slaughter Cattle: Species-specific Real-time PCR, Serovar Distribution and Antimicrobial Resistance Phenotypes
7. Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, 4 - 08 Ekim 2017, (Özet Bildiri)
9. Antimicrobial Resistance Phenotypes of Salmonella Enterica Serovars of Slaughter Cattle and Sheep Origin
Uluslararası Hayvansal Gıdalar Kongresi, 10 - 13 Kasım 2016
10. Salmonella Enterica Serovar Profiles in Slaughtered Cattle and Sheep
3rd International Vet Istanbul Group Congress 2016, 17 - 20 Mayıs 2016
11. Kasaplık Koyunlarda Dışkı ve Mezenteriyel Lenf Yumrularında Salmonella Varlığı
6.Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi Uluslararası Katılımlı, Van, Türkiye, 7 - 11 Ekim 2015, ss.102-103
12. Kasaplık Koyun Karkas Kalitesinin Aerobik koloni ve Enterobacteriaceae sayıları ile Ön Değerlendirmesi
6.Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi Uluslararası Katılımlı, Van, Türkiye, 7 - 11 Ekim 2015, ss.130-131
13. Preliminary Evaluation of Slaughtered Cattle Carcass Quality Based on Aerobic Colony and Enterobacteriaceae Counts pp185
32nd World Veterinary Congress, İstanbul, Türkiye, 13 - 17 Eylül 2015, ss.352
14. Preliminary evaluation of slaughtered cattle carcass quality based on aerobic colony and enterobacteriacea counts
32nd World Veterinary Congress, İstanbul, Türkiye, 13 - 17 Eylül 2015, ss.352
15. Detection of Salmonella spp in Slaughter Cattle Feces by ISO 6579 A1 2007 Method pp186
32nd World Veterinary Congress, İstanbul, Türkiye, 13 - 17 Eylül 2015, ss.353
16. Detection of salmonella spp in slaughter cattle feces by ıso 6579 A1 2007 method
32nd World Veterinary Congress, İstanbul, Türkiye, 13 - 17 Eylül 2015, ss.353
17. Hayvanlarda Salmonellalar ve Kontrolü
XXXVI. Türk Mikrobiyoloji Kongresi, Antalya, Türkiye, 12 - 16 Kasım 2014, (Tam Metin Bildiri)
18. Hayvanlarda Salmonellalar ve Kontrolü
XXXVI. Türk Mikrobiyoloji Kongresi, Türkiye, 12 - 16 Kasım 2014, (Özet Bildiri)
19. Tavuk Karkas Kökenli Salmonella İzolatlarında Plazmid İlişkili Kinolon Direnci
5. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, Antalya, Türkiye, 3 - 06 Nisan 2013, cilt.4, ss.281-286, (Özet Bildiri)
20. Yumurtacı Tavuklarda Salmonella İzolatlarının Tanısı veTiplendirilmesi
XI. Ulusal Veteriner Mikrobiyoloji Kongresi, 21 - 24 Eylül 2014
21. Detection and genotyping of avian infectious bronchitis viruses from chickens in Turkey
8th International Symposium on Avian Corona- and Pneumoviruses and Complicating Pathogens, Rauischholzhausen, Almanya, 17 - 20 Haziran 2014, (Tam Metin Bildiri)
23. Multiple Drug Resistant Staphylococcus Aureus Mdr Detection In Methicillin Resistant Staphylococcus aureus MRSA And Staphylococcus aureus Derived From Bovine Mastitis Cases In Turkey
3rd ASM-ESCMID Conference on Methicillin-resistant Staphylococci in Animals: Veterinary and Public Health Implications, Copenhagen, Danimarka, 4 - 07 Kasım 2013, (Tam Metin Bildiri)
24. Marmara Bölgesinde yer alan süt sığırı işletmelerindeki mastitis olgularında izole edilen Stphylococcus aureus’xxlarda MecA geni taşıyıcılığı
V. Veteriner Doğum ve Jinekoloji Kongresi, Türkiye, 31 Ekim - 03 Kasım 2013
25. Current Types of Avian Infectious Bronchitis Virus in Turkey
2. Uluslararası Beyaz Et Kongresi, Antalya, Türkiye, 24 - 28 Nisan 2013, (Tam Metin Bildiri)
26. Avian Coronovirus izolasyonu ve genotiplendirilmesi
7. Ulusal Moleküler ve Tanısal Mikrobiyoloji Kongresi, Ankara, Türkiye, 5 - 08 Haziran 2012, (Özet Bildiri)
27. Salmonella izolatlarının Salmonella Enteritidis spesifik PCR ve serogruplandırma sonuçları
7. Ulusal Moleküler ve Tanısal Mikrobiyoloji Kongresi, Ankara, Türkiye, 5 - 08 Haziran 2012, (Özet Bildiri)
28. Marek hastalığı MD immunitesinin kantitatif dubleks real time PCR ile değerlendirilmesi ve MD nin Meq geni tabanlı PCR ile tanısı
ULUTEK, 2012 Projeleriniz rafta, fikirleriniz lafta kalmasın proje yarışması, Türkiye, 17 - 19 Mart 2012
30. Salmonella kütüphanesi oluşturulması için temel bir çalışma
ULUTEK, Projeleriniz rafta, fikirleriniz lafta kalmasın proje yarışması, Türkiye, 17 - 19 Mart 2012
31. Türkiye den izole edilen Mycoplasma gallisepticum saha izolatlarında antimikrobiyal değişimin belirlenmesi
ULUTEK 2012, Projeleriniz rafta, fikirleriniz lafta kalmasın proje yarışması “, Türkiye, 17 - 19 Mart 2012
32. Kanatlı hayvanlarda Mycoplasma gallisepticum teşhisinde LightCycler SYBR Green I polimeraz zincir reaksiyonunun kullanılması
ULUTEK, Projeleriniz rafta, fikirleriniz lafta kalmasın proje yarışması, Bursa, Türkiye, 17 - 19 Mart 2012
33. Optimization of LightCycler LC Polymerase Chain Reaction PCR System for Detection of Mycoplasma gallisepticum MG in Chicken Trachea
Prospects of World Poultry, A Mediterranean Prespective, Proceeding of 2nd Mediterranean Poultry Summit of World’s of Poultry Science Associations, Antalya, Türkiye, 4 - 07 Ekim 2009, (Tam Metin Bildiri)
34. Bursa’da Tüketime Sunulan Bazı Gıdalarda Yersinia enterocolitica’nın Varlığının Araştırılması
3. Gıda Mühendisliği Kongresi., Ankara, Türkiye, 2 - 04 Ekim 2003, (Tam Metin Bildiri)
35. Detention of Critical Control Points in White Pickled Cheese Production.Anniversary Conference with International Participation.
Union of Bulgarian Scientists, Stara Zagora, Bulgaristan, 5 - 06 Haziran 2001, (Tam Metin Bildiri)
36. Farklı Salamuralarda Olgunlaştırılan Beyaz Peynirlerin Fizikokimyasal ve Mikrobiyolojik Özellikleri
2000’li Yıllarda Gıda Bilimi Ve Teknolojisi Kongresi, İzmir, Türkiye, 18 - 20 Ekim 1999, (Tam Metin Bildiri)
37. Bazı Peynir Çeşitlerinde Yersinia Türü Bakterilerin Varlığının Araştırılması.
V. Süt ve Süt Ürünleri Sempozyumu, Tekirdağ, Türkiye, 21 - 22 Mayıs 1998, (Tam Metin Bildiri)
Kitaplar
5
1. Su
A'dan Z'ye Beslenme, Tayar M. Yıbar A., Editör, Dora, Bursa, ss.29-45, 2022
2. Fonksiyonel Gıdalar
A'dan Z'ye Beslenme, Tayar M. Yıbar A., Editör, Dora, Bursa, ss.367-385, 2022
3. Su
A'dan Z'ye Beslenme, Tayar Mustafa ve Yıbar Artun, Editör, DORA Basım-Yayın Dağıtım Ltd. Şti., Bursa, ss.29-45, 2022
4. Fonksiyonel Gıdalar
A'dan Z'ye Beslenme, Tayar Mustafa ve Yıbar Artun, Editör, DORA Basım-Yayın Dağıtım Ltd. Şti., Bursa, ss.367-385, 2022
5. Et İşletmelerinde Temizlik ve Dezenfeksiyon
Et ve Et Ürünleri, Hecer Canan, Editör, Türkiye Klinikleri Yayın Seri No: 787, Ankara, ss.79-87, 2021
