Öğr. Gör. Dr. BERRAK DELİKANLI KIYAK


İZNİK MYO, GIDA İŞLEME

Gıda Teknolojisi Prog.


WoS Araştırma Alanları: Yaşam Bilimleri (Life), Mühendislik Bilişim Ve Teknoloji (Eng), Temel Bilimler (Sci)


Avesis Araştırma Alanları: Süt ve Süt Ürünleri Teknolojisi


Yayınlardaki İsimler: Kiyak Berrak Delikanli

Metrikler

Yayın

70

Yayın (WoS)

13

Yayın (Scopus)

15

Atıf (WoS)

214

H-İndeks (WoS)

4

Atıf (Scopus)

272

H-İndeks (Scopus)

5

Atıf (Scholar)

1074

H-İndeks (Scholar)

13

Atıf (TrDizin)

10

H-İndeks (TrDizin)

2

Atıf (Sobiad)

119

H-İndeks (Sobiad)

6

Atıf (Diğer Toplam)

13

Toplam Atıf Sayısı

356

Proje

2

Açık Erişim

4
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

Biyografi

Berrak Delikanlı-Kıyak, Bursa Uludağ Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümün’de 2010 yılında lisans, 2012 yılında yüksek lisans, 2018 yılında ise doktora eğitimini tamamlamıştır. 2010-2017 yılları arasında İznik, Gemlik ve Karacabey Meslek Yüksekokullarında görevlendirmeli-öğretim görevlisi olarak çalışmış ve doktora eğitimi süresince TÜBİTAK-BİDEB bursiyeri olmuştur. 2017-2018 yılları arasında ise Eker firmasında Ar-Ge Mühendisi olarak çalışmıştır. 2019 yılı itibari ile BUÜ İznik MYO'unda Öğr. Gör. (Dr.) olarak çalışmaktadır.

Eğitim Bilgileri

2012 - 2018

2012 - 2018

Doktora

Bursa Uludağ Üniversitesi, FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ, Gıda Mühendisliği (Dr), Türkiye

2010 - 2012

2010 - 2012

Yüksek Lisans

Bursa Uludağ Üniversitesi, FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ, Gıda Mühendisliği (Yl) (Tezli), Türkiye

2005 - 2010

2005 - 2010

Lisans

Bursa Uludağ Üniversitesi, ZİRAAT FAKÜLTESİ, Gıda Mühendisliği Bölümü, Türkiye

Yaptığı Tezler

2018

2018

Doktora

Yenilebilir mantarın (Cordyceps militaris) potansiyel prebiyotik aktivitesinin ve süt fermantasyonu üzerine etkisinin belirlenmesi

Bursa Uludağ Üniversitesi, FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ, Gıda Mühendisliği (Dr)

2012

2012

Yüksek Lisans

Süt proteini katkıları ile zenginleştirilen yağsız yoğurtların tekstürel özelliklerinin belirlenmesi

Bursa Uludağ Üniversitesi, FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ, Gıda Mühendisliği (Yl) (Tezli)

Araştırma Alanları

Süt ve Süt Ürünleri Teknolojisi

Akademik Ünvanlar / Görevler

2019 - Devam Ediyor

2019 - Devam Ediyor

Öğretim Görevlisi Dr.

Bursa Uludağ Üniversitesi, İZNİK MYO, GIDA İŞLEME

Yönetimsel Görevler

2020 - Devam Ediyor

2020 - Devam Ediyor

Bölüm Akademik Teşvik Değerlendirme Komisyonu Üyesi

Bursa Uludağ Üniversitesi, İZNİK MYO, GIDA İŞLEME

2020 - Devam Ediyor

2020 - Devam Ediyor

Staj Komisyonu Üyesi

Bursa Uludağ Üniversitesi, İZNİK MYO, GIDA İŞLEME

Akademi Dışı Deneyim

2017 - 2018

2017 - 2018

AR-GE MÜHENDİSİ

Şirket, EKER SÜT ÜRÜNLERİ GIDA SANAYİ VE TİCARET A.Ş., ARAŞTIRMA GELİŞTİRME, AR-GE MÜHENDİSİ

2016 - 2017

2016 - 2017

Görevlendirmeli Öğretim Görevlisi

Üniversite, Bursa Uludağ Üniversitesi, Karacabey MYO, Görevlendirmeli Öğretim Görevlisi

2010 - 2017

2010 - 2017

Görevlendirmeli Öğretim Görevlisi

Üniversite, Bursa Uludağ Üniversitesi, Gemlik Asım Kocabıyık MYO, Görevlendirmeli Öğretim Görevlisi

2010 - 2017

2010 - 2017

Görevlendirmeli Öğretim Görevlisi

Üniversite, Bursa Uludağ Üniversitesi, İznik MYO, Görevlendirmeli Öğretim Görevlisi

Verdiği Dersler

Ön Lisans

Ön Lisans

MESLEK ETİĞİ

TAHIL TEKNOLOJİSİ I

MEYVE ve SEBZE ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ I

FERMENTE GIDALAR TEKNOLOJİSİ

TAHIL TEKNOLOJİSİ II

GIDALARDA TEMEL İŞLEMLER I

LABORATUVAR TEKNİĞİ II

GIDALARDA TEMEL İŞLEMLER II

MEYVE ve SEBZE ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ II

KARİYER PLANLAMA

LABORATUVAR TEKNİĞİ I

GENEL KİMYA

AMBALAJLAMA TEKNOLOJİSİ

Makaleler

Tümü (25)
SCI-E, SSCI, AHCI (13)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (13)
Scopus (15)
TRDizin (11)
Diğer Yayınlar (1)

Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler

2025

2025

1. The Cleansing Power of Fermentation: A Traditional Approach Against Pesticide Residues

Yılmaz İ., Delikanlı Kıyak B.

4th International Symposium on Traditional Foods and Sustainable Nutrition, Mersin, Türkiye, 2 - 03 Ekim 2025, ss.0-1, (Özet Bildiri)

2025

2025

2. Gıda Estetiğinden Gıda Güvenliğine: Fine Dining Sunumların Mikrobiyolojik Riskleri

Yılmaz İ., Delikanlı Kıyak B.

2. Gıda Mikrobiyolojisi Kongresi, İstanbul, Türkiye, 4 - 06 Eylül 2025, (Özet Bildiri)

2025

2025

3. KAHVEDE ALTERNATİF PROTEİN KAYNAĞI OLARAK YENİLEBİLİR BÖCEKLER: SÜRDÜRÜLEBİLİR BİR YAKLAŞIM

Delikanlı Kıyak B., Yılmaz İ.

Toros Üniversitesi 3. Kahve Sempozyumu, Mersin, Türkiye, 27 Ağustos - 27 Eylül 2025, (Özet Bildiri)

2025

2025

4. GELENEKSEL YÖNTEMLERLE ÜRETİLEN BAZI MEYVE REÇELLERİNİN DUYUSAL KALİTELERİNİN BELİRLENMESİ

Delikanlı Kıyak B., Yılmaz İ.

6. International Travel & Tourism Dynamics Kongresi, Ankara, Türkiye, 16 - 18 Mayıs 2025, ss.0-1, (Özet Bildiri)

2025

2025

5. YENİLEBİLİR BÖCEKLER SÜT ENDÜSTRİSİNDE KULLANILABİLİR Mİ?

Zengin M. A., Deniz A. B., Delikanlı Kıyak B.

8. Ulusal Ve Uluslararası Süt Ve Süt Hayvancılığı Öğrenci Kongresi, Mayıs 2025, Bursa, Türkiye, 13 Mayıs 2025, ss.0-1, (Özet Bildiri)

2024

2024

6. Importance of Metagenomic Analysis in Ensuring Food Safety

Yılmaz İ., Delikanlı Kıyak B.

8th International Сukurova Agriculture and Veterinary Congress, 21 - 23 Mayıs 2024, (Özet Bildiri)

2023

2023

7. YEREL PAZARLARDA SATILAN EV YAPIMI MANDA YOĞURTLARI İLE ENDÜSTRİYEL MANDA YOĞURTLARININ DUYUSAL OLARAK KARŞILAŞTIRILMASI

Delikanlı Kıyak B., Yılmaz İ.

2. Uluslararası Geleneksel Gıdalar ve Sürdürülebilir Beslenme Sempozyumu, Mersin, Türkiye, 5 - 06 Ekim 2023, ss.88-89, (Özet Bildiri)

2022

2022

8. Yeni Nesil Probiyotikler

Yılmaz İ., Delikanlı Kıyak B.

International Asian Congress on Contemporary Sciences -VII, Olongapo, Filipinler, 9 - 11 Aralık 2022, ss.569-570, (Özet Bildiri)

2022

2022

9. PROBİYOTİKLERE ALTERNATİF POSTBİYOTİKLER VE SAĞLIK ÜZERİNE POTANSİYEL ETKİLERİ

Delikanlı Kıyak B., Yılmaz İ.

7th ASIA PACIFIC International Modern Sciences Congress, Jakarta, Endonezya, 4 - 05 Kasım 2022, ss.458, (Özet Bildiri)

2022

2022

10. Fonksiyonel Bir Bileşen Olarak Spirulina platensis’in Süt Ürünlerinde Kullanımı

Delikanlı Kıyak B., Yılmaz İ.

2 ND INTERNATIONAL CONFERENCE ON ENGINEERING AND APPLIED NATURAL SCIENCES, 15 - 18 Ekim 2022, ss.243, (Özet Bildiri)

2022

2022

11. Relationship With Vitamin D And Covid-19 Disease

Delikanlı Kıyak B., Özcan T., Çorakçı B. D.

14th. INTERNATIONAL CONFERENCE ON MATHEMATICS, ENGINEERING, NATURAL AND MEDICAL SCIENCES, Paris, Fransa, 6 - 07 Temmuz 2022, ss.230-237, (Tam Metin Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2022

2022

12. Relationship between vitamin D and Covid-19 disease

DELİKANLI KIYAK B., ÖZCAN T., DELİKANLI ÇORAKÇI B.

Conference on Mathematic, Engineering and Natural Sciences, July 6-7, Paris, France, Paris, Fransa, 6 - 07 Temmuz 2022, cilt.1, ss.230-237, (Tam Metin Bildiri)

2017

2017

13. Identifying the consumer characteristics and preferences towards traditional cheese

AKPINAR BAYİZİT A., ÖZCAN T., YILMAZ ERSAN L., DELİKANLI KIYAK B., VURAL H.

186th International Conference on Food and Agricultural Engineering (ICFAE, Lizbon, 11 - 12 Mayıs 2017, (Tam Metin Bildiri)

2017

2017

14. USING OF STEVIA AS NON-CALORIC SUGAR SUBSTITUTES ONVIABILITY OF PROBIOTIC BACTERIA LACTOBACILLUS CASEI

ÖZCAN T., YILMAZ ERSAN L., AKPINAR BAYİZİT A., DELİKANLI KIYAK B.

186th International Conference on Food and Agricultural Engineering (ICFAE), 11 - 12 Mayıs 2017, (Tam Metin Bildiri)

2017

2017

15. Stevia ve şeker içeriği azaltılmış süt ürünlerinde kullanımı

ÖZCAN T., YILMAZ ERSAN L., AKPINAR BAYİZİT A., DELİKANLI KIYAK B., EROĞLU E.

1. Ulusal Sütçülük Kongresi, Ankara, Türkiye, 25 - 26 Mayıs 2017, (Tam Metin Bildiri)

2017

2017

16. The characterization of the textural and sensory properties of buffalo milk yoghurts

YILMAZ ERSAN L., ÖZCAN T., AKPINAR BAYİZİT A., DELİKANLI KIYAK B.

186th International Conference on Food and Agricultural Engineering (ICFAE), Lizbon, Portekiz, 11 - 12 Mayıs 2017, (Tam Metin Bildiri)

2016

2016

17. Textural Properties of Herby Cheese

ÖZCAN T., YILMAZ ERSAN L., AKPINAR BAYİZİT A., DELİKANLI KIYAK B.

3rd International Conference on Food Sciences and Health (ICFSH), SİDNEY, Avustralya, 26 - 28 Kasım 2016, (Tam Metin Bildiri)

2015

2015

18. Evaluation of Fatty Acid Profile of Trabzon Butter

ÖZCAN T., AKPINAR BAYİZİT A., YILMAZ ERSAN L., ÇETİN K., DELİKANLI KIYAK B.

4th International Conference on Chemical and Process Engineering, Madrid, İspanya, 15 - 16 Haziran 2015, cilt.7, ss.190-194, (Tam Metin Bildiri)

2015

2015

21. Survival of Lactobacillus spp. in Fruit Based Fermented Dairy Beverages

ÖZCAN T., YILMAZ ERSAN L., AKPINAR BAYİZİT A., DELİKANLI KIYAK B., BARAT A.

4th International Conference on Chemical and Process Engineering (ICCPE 2015), Madrid, İspanya, 15 Haziran - 16 Mayıs 2015, (Tam Metin Bildiri)

2015

2015

22. Beslenme genomiği ve nutrigenetik

ÖZCAN T., YILMAZ ERSAN L., AKPINAR BAYİZİT A., DELİKANLI KIYAK B.

2. İç Anadolu Bölgesi Tarım ve Gıda Kongresi, Nevşehir, Türkiye, 28 - 30 Nisan 2015, (Özet Bildiri)

2014

2014

23. Phenolics in Human Health

ÖZCAN T., AKPINAR BAYİZİT A., YILMAZ ERSAN L., DELİKANLI KIYAK B.

International Conference on Chemical and Food Engineering-ICCFE, Dubai, Birleşik Arap Emirlikleri, 4 - 05 Nisan 2014, cilt.5, ss.393-396, (Tam Metin Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2014

2014

26. Bursa İlinde Geleneksel Peynirlerin Tüketim Eğilimlerinin Belirlenmesi

ÖZCAN T., YILMAZ ERSAN L., DELİKANLI KIYAK B., AKPINAR BAYİZİT A., VURAL H.

”, 4. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Adana, Türkiye, 17 - 19 Nisan 2014, (Özet Bildiri)

2014

2014

27. Bursa ilinde geleneksel peynirlerin tüketim eğilimlerinin belirlenmesi

ÖZCAN T., YILMAZ ERSAN L., DELİKANLI KIYAK B., AKPINAR BAYİZİT A., VURAL H.

Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Adana, Türkiye, 17 - 19 Nisan 2014, ss.664, (Özet Bildiri)

2013

2013

28. Fonksiyonel bileşenlerin taşınmasında protein kaynaklı mikro- ve nano- partiküllerin kullanımı

DELİKANLI KIYAK B., ÖZCAN T.

8. Gıda Mühendisliği Kongresi, Ankara, Türkiye, 7 - 09 Kasım 2013, (Özet Bildiri)

2013

2013

29. Survival of selected probiotic bacteria in set-type yogurt supplemented with chestnut flour

ÖZCAN T., YILMAZ ERSAN L., AKPINAR BAYİZİT A., DELİKANLI KIYAK B.

The 2nd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Struga-Ohrid, Makedonya, 24 - 26 Ekim 2013

2013

2013

30. Bursa Merkezdeki Lokantalarda Tüketime Sunulan salataların Mikrobiyolojik Kalitelerinin Belirlenmesi

SÖNMEZ B., DELİKANLI KIYAK B., ÖZDEMİR Y.

3.Uluslararası Meslek Yüksekokulları Sempozyumu, Türkiye, 02 Ekim 2013 - 04 Ekim 2019, (Özet Bildiri)

2012

2012

34. γ - aminobütirik asit (GABA) ve süt ürünlerinde önemi

ÖZCAN T., AYDINOL P., DELİKANLI KIYAK B.

Süt Endüstrisinde Yenilikçi Yaklaşımlar Sempozyumu, Denizli, Türkiye, 15 - 16 Kasım 2012

2012

2012

36. Thymus serpyllum’un uçucu yağları ve fonksiyonel özellikleri

DELİKANLI KIYAK B., YILMAZ ERSAN L., AKPINAR BAYİZİT A., ÖZCAN T.

III. Geleneksel Gıdalar Kongresi, Konya, Türkiye, 10 - 11 Mayıs 2012, (Tam Metin Bildiri)

2011

2011

37. Bioavailability of food polyphenols

ÖZCAN T., AKPINAR BAYİZİT A., YILMAZ ERSAN L., DELİKANLI KIYAK B., YILDIZ E.

International Food Congress-Novel Approaches in Food Industry, İzmir, Türkiye, 26 - 29 Mayıs 2011, (Özet Bildiri)

Kitaplar

2025

2025

1. GELENEKSEL YÖNTEMLERLE ÜRETİLEN BAZI MEYVE REÇELLERİNİN DUYUSAL KALİTELERİNİN BELİRLENMESİ

Delikanlı Kıyak B., Yılmaz İ.

Cultural Heritage, İrfan Yazıcıoğlu,Erdem Şimşek,Dilek Çiftçi, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.65-77, 2025

2025

2025

2. Traditional Fermented Foods with a Food, Nutrition and Gastronomy Approach

Delikanlı Kıyak B., Süfer Ö.

Gıda, Beslenme veGastronomi Yaklaşımıyla Geleneksel Fermente Gıdalar, Gülşah Çalışkan Koç,Yasemin Çelebi, Editör, Nobel Yayınevi, Ankara, ss.103-125, 2025

2025

2025

3. Microbial Production of Galactooligosaccharides

Durgut Malçok S., ÖZTEKİN S., AKIN ADAL S., İNAN ÇINKIR N., ÇELEBİ Y., ÖZKAN KARABACAK A., et al.

Microbial Production of Food Bioactive Compounds, Harzevili F.D., Jafari Seid Mehdi, CAN KARAÇA ASLI, Editör, Springer, Cham., ss.1-31, 2025

2024

2024

4. Morfolojik Özellikler (Mikroyapı)

Şılbır M. S., DELİKANLI KIYAK B.

GIDALARIN MÜHENDİSLİK VE KALİTE ÖZELLİKLERİ, ÇALIŞKAN KOÇ GÜLŞAH, SÜFER ÖZGE, Editör, Nobel Yayınları, Ankara, ss.569-596, 2024

2024

2024

5. Işınlama Uygulamalarının Mikroorganizmalar Üzerine Etkileri

Delikanlı Kıyak B.

GIDA IŞINLAMA TEKNOLOJİSİ, UĞUR FATMA AYSUN,SÜFER ÖZGE,ÇALIŞKAN KOÇ GÜLŞAH, Editör, Nobel Yayınları, Ankara, ss.113-126, 2024

2023

2023

6. Pharmacological and Therapeutic Potential of Adaptogenic Plants

Yılmaz İ., Delikanlı Kıyak B.

Recent Advances in Molecular Biology and Biochemistry , Assoc. Prof. Dr. Mesut Isik,Assist. Prof. Dr. Yunus Emre Arvas, Editör, Biyomit, İstanbul, ss.144-152, 2023

2023

2023

7. Adaptojenik Mantarlar

Yılmaz İ., Delikanlı Kıyak B.

Tarım, Orman ve Su Bilimlerinde Öncü ve Çağdaş Çalışmalar, Prof. Dr. Alaeddin BOBAT, Editör, Duvar Yayın, İzmir, ss.1-249, 2023

2023

2023

8. PROBİYOTİKLER VE GÜNCEL ÇALIŞMALAR

Delikanlı Kıyak B., Yılmaz İ.

TEMEL TIP BİLİMLERİNDE GÜNCEL ÇALIŞMALAR 4, Dr. Öğr. Üyesi Toğrul NAĞIYEV,Dr. Ali ÜÇKAYABAŞI, Editör, İksad Yayınevi, Ankara, ss.149-169, 2023

Desteklenen Projeler

2017 - 2018

2017 - 2018

Fonksiyonel Laktozsuz Ayran Üretimi

TÜBİTAK Projesi , 1501 - Sanayi Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı

Delikanlı Kıyak B.

Öğrenci Projeleri

2024 - Devam Ediyor

2024 - Devam Ediyor

YÖRESEL PAPA TATLISININ GLUTENSİZ OLARAK GELİŞTİRİLMESİ

Diğer

Bursa Uludağ Üniversitesi, İZNİK MYO, GIDA İŞLEME, Türkiye
Creative Commons License

Bilimsel Kuruluşlardaki Üyelikler / Görevler

2005 - Devam Ediyor

2005 - Devam Ediyor

TMMOB Gıda Mühendisliği Odası

Üye

Bilimsel Yayınlarda Hakemlikler

Haziran 2025

Haziran 2025

GIDA

Hakemli Bilimsel Dergi

Mayıs 2025

Mayıs 2025

Düzce Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi

Hakemli Bilimsel Dergi

Mayıs 2025

Mayıs 2025

Nutrients Review

SCI Kapsamındaki Dergi

Nisan 2025

Nisan 2025

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi (Online)

Hakemli Bilimsel Dergi

Mart 2025

Mart 2025

AYDIN GASTRONOMY

Hakemli Bilimsel Dergi

Mart 2025

Mart 2025

GIDA VE YEM BİLİMİ TEKNOLOJİSİ DERGİSİ

Hakemli Bilimsel Dergi

Şubat 2025

Şubat 2025

GIDA

Hakemli Bilimsel Dergi

Eylül 2024

Eylül 2024

NUTRITION REVIEWS

SCI Kapsamındaki Dergi

Eylül 2024

Eylül 2024

Süleyman Demirel Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi

Hakemli Bilimsel Dergi

Nisan 2024

Nisan 2024

Journal of the Turkish Chemical Society, Section A: Chemistry

Hakemli Bilimsel Dergi

Nisan 2024

Nisan 2024

JOURNAL OF FOOD QUALITY

SCI Kapsamındaki Dergi

Ocak 2024

Ocak 2024

FOODBORNE PATHOGENS AND DISEASE

SCI Kapsamındaki Dergi

Mart 2022

Mart 2022

GIDA VE YEM BİLİMİ-TEKNOLOJİSİ DERGİSİ

Diğer Dergiler

Ağustos 2020

Ağustos 2020

Journal of Apitherapy And Nature

Diğer Dergiler

Ağustos 2020

Ağustos 2020

Asian Journal of Research in Biochemistry

Diğer İndekslerce Taranan Dergi



Kongre ve Sempozyum Katılımı Faaliyetleri

16 Mayıs 2025 - 18 Mayıs 2025

16 Mayıs 2025 - 18 Mayıs 2025

6. International Travel & Tourism Dynamics Kongresi

Katılımcı

Ankara-Türkiye

Burslar

2012 - 2018

2012 - 2018

2211- Yurt İçi Lisansüstü Burs Programı

TÜBİTAK

Atıflar

Toplam Atıf Sayısı (WOS): 209

h-indeksi (WOS): 4