Biyografi
Berrak Delikanlı-Kıyak, Bursa Uludağ Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümün’de 2010 yılında lisans, 2012 yılında yüksek lisans, 2018 yılında ise doktora eğitimini tamamlamıştır. 2010-2017 yılları arasında İznik, Gemlik ve Karacabey Meslek Yüksekokullarında görevlendirmeli-öğretim görevlisi olarak çalışmış ve doktora eğitimi süresince TÜBİTAK-BİDEB bursiyeri olmuştur. 2017-2018 yılları arasında ise Eker firmasında Ar-Ge Mühendisi olarak çalışmıştır. 2019 yılı itibari ile BUÜ İznik MYO'unda Öğr. Gör. (Dr.) olarak çalışmaktadır.
Eğitim Bilgileri
2012 - 2018
2012 - 2018Doktora
Bursa Uludağ Üniversitesi, FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ, Gıda Mühendisliği (Dr), Türkiye
2010 - 2012
2010 - 2012Yüksek Lisans
Bursa Uludağ Üniversitesi, FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ, Gıda Mühendisliği (Yl) (Tezli), Türkiye
2005 - 2010
2005 - 2010Lisans
Bursa Uludağ Üniversitesi, ZİRAAT FAKÜLTESİ, Gıda Mühendisliği Bölümü, Türkiye
Yaptığı Tezler
2018
2018Doktora
Yenilebilir mantarın (Cordyceps militaris) potansiyel prebiyotik aktivitesinin ve süt fermantasyonu üzerine etkisinin belirlenmesi
Bursa Uludağ Üniversitesi, FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ, Gıda Mühendisliği (Dr)
2012
2012Yüksek Lisans
Süt proteini katkıları ile zenginleştirilen yağsız yoğurtların tekstürel özelliklerinin belirlenmesi
Bursa Uludağ Üniversitesi, FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ, Gıda Mühendisliği (Yl) (Tezli)
Araştırma Alanları
Süt ve Süt Ürünleri Teknolojisi
Akademik Ünvanlar / Görevler
2019 - Devam Ediyor
2019 - Devam EdiyorÖğretim Görevlisi Dr.
Bursa Uludağ Üniversitesi, İZNİK MYO, GIDA İŞLEME
Yönetimsel Görevler
2020 - Devam Ediyor
2020 - Devam EdiyorBölüm Akademik Teşvik Değerlendirme Komisyonu Üyesi
Bursa Uludağ Üniversitesi, İZNİK MYO, GIDA İŞLEME
2020 - Devam Ediyor
2020 - Devam EdiyorStaj Komisyonu Üyesi
Bursa Uludağ Üniversitesi, İZNİK MYO, GIDA İŞLEME
Akademi Dışı Deneyim
2017 - 2018
2017 - 2018AR-GE MÜHENDİSİ
Şirket, EKER SÜT ÜRÜNLERİ GIDA SANAYİ VE TİCARET A.Ş., ARAŞTIRMA GELİŞTİRME, AR-GE MÜHENDİSİ
2016 - 2017
2016 - 2017Görevlendirmeli Öğretim Görevlisi
Üniversite, Bursa Uludağ Üniversitesi, Karacabey MYO, Görevlendirmeli Öğretim Görevlisi
2010 - 2017
2010 - 2017Görevlendirmeli Öğretim Görevlisi
Üniversite, Bursa Uludağ Üniversitesi, Gemlik Asım Kocabıyık MYO, Görevlendirmeli Öğretim Görevlisi
2010 - 2017
2010 - 2017Görevlendirmeli Öğretim Görevlisi
Üniversite, Bursa Uludağ Üniversitesi, İznik MYO, Görevlendirmeli Öğretim Görevlisi
Verdiği Dersler
Ön Lisans
MESLEK ETİĞİ
TAHIL TEKNOLOJİSİ I
MEYVE ve SEBZE ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ I
FERMENTE GIDALAR TEKNOLOJİSİ
TAHIL TEKNOLOJİSİ II
GIDALARDA TEMEL İŞLEMLER I
LABORATUVAR TEKNİĞİ II
GIDALARDA TEMEL İŞLEMLER II
MEYVE ve SEBZE ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ II
KARİYER PLANLAMA
LABORATUVAR TEKNİĞİ I
GENEL KİMYA
AMBALAJLAMA TEKNOLOJİSİ
Makaleler
2025
20251. Can Metagenomic Analyses Be Used Effectively in Safe Food Production?
Delikanlı Kıyak B., Yılmaz İ., Güldaş M.
FOOD SCIENCE & NUTRITION , cilt.13, sa.8, ss.1-18, 2025 (SCI-Expanded, Scopus)
2025
20252. Thawing frozen foods: A comparative review of traditional and innovative methods
Çalışkan Koç G., Özkan Karabacak A., Süfer Ö., Adal S., Çelebi Y., Delikanlı Kıyak B., et al.
COMPREHENSIVE REVIEWS IN FOOD SCIENCE AND FOOD SAFETY
, cilt.24, sa.2, ss.70136, 2025 (SCI-Expanded, Scopus)
2025
20253. A Review of Emerging Technologies on the Rehydration Behavior of Foodstuffs
Özkan Karabacak A., Çalışkan Koç G., Adal S., Süfer Ö., Tonay A. N., Kiyak B., et al.
JOURNAL OF FOOD PROCESS ENGINEERING
, cilt.48, sa.2, 2025 (SCI-Expanded, Scopus)
2024
20244. Areca nut husk lignocellulosic fibers: A sustainable alternative to synthetic textiles
Süfer Ö., Tonay A. N., ÇELEBİ Y., DELİKANLI KIYAK B., ÖZKAN KARABACAK A., ÇALIŞKAN KOÇ G., et al.
European Polymer Journal
, cilt.221, 2024 (SCI-Expanded, Scopus)
2024
20245. Use of oriental spruce gum (Picea orientalis (L.) Link) in gluten-free milk-based dessert
Delikanlı Kıyak B., Özcan T.
Balıkesir Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi
, cilt.26, sa.2, ss.556-567, 2024 (TRDizin)
2024
20246. Advanced technologies for the collagen extraction from food waste - A review on recent progress
DELİKANLI KIYAK B., Cinkir N. I., ÇELEBİ Y., Malcok S. D., ÇALIŞKAN KOÇ G., Adal S., et al.
MICROCHEMICAL JOURNAL
, cilt.201, 2024 (SCI-Expanded, Scopus)
2024
20247. Covid-19 sonrası normalleşmede tüketicilerin probiyotik süt ürünlerine yönelik tutumları
Delikanlı Kıyak B., Yılmaz İ.
MUSTAFA KEMAL UNIVERSITY JOURNAL OF AGRICULTURAL SCIENCES (MKUJAS)
, cilt.29, sa.1, ss.250-264, 2024 (TRDizin)
2024
20248. Metataxonomic Sequencing to Assess Microbial Safety of Buffalo Yogurts in Amasra Region
Delikanli-Kiyak B., Yilmaz I.
FOODBORNE PATHOGENS AND DISEASE
, cilt.21, sa.2, ss.134-136, 2024 (SCI-Expanded, Scopus)
2024
20249. Applications of electrolyzed water in the food industry: A comprehensive review of its effects on food texture
Akın Adal S., Delikanlı Kıyak B., Çalışkan Koç G., Süfer Ö., Özkan Karabacak A., İnan Çınkır N., et al.
FUTURE FOODS
, cilt.9, ss.16, 2024 (Scopus)
2024
202410. Evaluation of aerobic bacteriology of subclinical mastitis in cows İneklerde subklinik mastitisin aerobik bakteriyolojisinin değerlendirilmesi
Delikanlı Kıyak B., Günaydın E., Goncagül G.
Turk Hijyen ve Deneysel Biyoloji Dergisi
, cilt.81, sa.4, ss.369-378, 2024 (Scopus, TRDizin)
2023
202311. Therapeutic potential of Cordyceps militaris extracts and its structural effects on the cultured milk model
Delikanli-Kiyak B., ÖZCAN T.
PROCESS BIOCHEMISTRY
, cilt.135, ss.12-21, 2023 (SCI-Expanded, Scopus)
2023
202312. Probiotic Fermentation and Organic Acid Profile in Milk Based Lactic Beverages Containing Potential Prebiotic Apple Constituents
Özcan T., Yılmaz Ersan L., Akpınar Bayizit A., Delikanlı Kıyak B., Keser G., Ciniviz M., et al.
Tarim Bilimleri Dergisi
, cilt.29, sa.2, ss.734-742, 2023 (SCI-Expanded, Scopus, TRDizin)
2020
202013. POTENTIAL PREBIOTIC EFFECTS OF MUSHROOM EXTRACTS ON THE VIABILITY OF BIFIDOBACTERIUM BIFIDUM
Özcan T., Yılmaz Ersan L., Akpınar Bayizit A., Ozcan O., Delikanlı Kıyak B., Ozyurek M. B., et al.
FRESENIUS ENVIRONMENTAL BULLETIN
, cilt.29, sa.3, ss.1452-1458, 2020 (SCI-Expanded, Scopus)
2017
201714. Antioxidant properties of probiotic fermented milk supplemented with chestnut flour (Castanea sativa Mill)
ÖZCAN T., YILMAZ ERSAN L., AKPINAR BAYİZİT A., DELİKANLI KIYAK B.
JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION
, cilt.41, sa.5, 2017 (SCI-Expanded, Scopus)
2017
201715. Improving the Textural Properties of Yogurt Fortified with Milk Proteins
Delikanlı Kıyak B., Özcan T.
JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION
, cilt.41, sa.5, 2017 (SCI-Expanded, Scopus)
2017
201716. Using of stevia as non-caloric sugar substitutes on viability of probiotic bacteria Lactobacillus casei
Özcan T., Yılmaz Ersan L., Akpınar Bayizit A., Delikanlı Kıyak B.
International Journal of Advances in Science, Engineering and Technology , cilt.5, ss.43-48, 2017 (Hakemli Dergi)
2017
201717. “Consumers’xx Behavior towards Table Olives”
AKPINAR BAYİZİT A., ÖZCAN T., YILMAZ ERSAN L., DELİKANLI KIYAK B., YILDIZ E., VURAL H.
Journal of Food Engineering , cilt.3, sa.1, ss.83-88, 2017 (SCI-Expanded, Scopus)
2016
201618. Bifidojenik Faktör Olarak Laktoz Türevlerinin Önemi
Yılmaz Ersan L., Özcan T., Akpınar Bayizit A., Delikanlı Kıyak B.
Bursa Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi (Online) , cilt.30, sa.2, ss.79-90, 2016 (TRDizin)
2015
201519. Gıda İşleme Yöntemlerinin Gıda Alerjenitesi Üzerine Etkisi
Özcan T., Delikanlı Kıyak B., Yıldız E.
Bursa Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi (Online) , cilt.29, sa.2, ss.165-181, 2015 (TRDizin)
2015
201520. Soya Biyoaktif Bileşenleri ve Sağlık Üzerine Etkisi
ÖZCAN T., DELİKANLI KIYAK B., AKIN Z.
Türk Tarım - Gıda Bilim ve Teknoloji dergisi , cilt.3, sa.6, ss.350-355, 2015 (TRDizin)
2014
201421. Effects of various whey proteins on the physicochemical and textural properties of set type nonfat yoghurt
DELİKANLI KIYAK B., ÖZCAN T.
INTERNATIONAL JOURNAL OF DAIRY TECHNOLOGY
, cilt.67, sa.4, ss.495-503, 2014 (SCI-Expanded, Scopus)
2014
201422. Probiyotik İçeren Yenilebilir Filmler ve Kaplamalar
ÖZCAN T., DELİKANLI KIYAK B.
Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi , cilt.28, sa.2, ss.59-70, 2014 (TRDizin)
2014
201423. Bursa Merkezinde Tüketime Sunulan Etsiz Çiğ Köftelerin Mikrobiyolojik Kalitesi
DELİKANLI KIYAK B., SÖNMEZ B., ÖZDEMİR Y.
Harran Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi , cilt.3, sa.1, ss.13-17, 2014 (TRDizin)
2013
201324. Tahıl İçerikli Süt Ürünlerinin Geliştirilmesinde Β-GlukanKullanımı
ÖZCAN T., KURTULDU O., DELİKANLI KIYAK B.
Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi , cilt.27, sa.1, ss.87-96, 2013 (TRDizin)
2011
201125. Gıdaların tekstürel özelliklerinin geliştirilmesinde peynir altı suyu protein katkılarının fonksiyonel etkileri
Özcan T., Delikanlı Kıyak B.
Bursa Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi (Online) , cilt.25, sa.2, ss.77-88, 2011 (TRDizin)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
2025
20251. The Cleansing Power of Fermentation: A Traditional Approach Against Pesticide Residues
Yılmaz İ., Delikanlı Kıyak B.
4th International Symposium on Traditional Foods and Sustainable Nutrition, Mersin, Türkiye, 2 - 03 Ekim 2025, ss.0-1, (Özet Bildiri)
2025
20252. Gıda Estetiğinden Gıda Güvenliğine: Fine Dining Sunumların Mikrobiyolojik Riskleri
Yılmaz İ., Delikanlı Kıyak B.
2. Gıda Mikrobiyolojisi Kongresi, İstanbul, Türkiye, 4 - 06 Eylül 2025, (Özet Bildiri)
2025
20253. KAHVEDE ALTERNATİF PROTEİN KAYNAĞI OLARAK YENİLEBİLİR BÖCEKLER: SÜRDÜRÜLEBİLİR BİR YAKLAŞIM
Delikanlı Kıyak B., Yılmaz İ.
Toros Üniversitesi 3. Kahve Sempozyumu, Mersin, Türkiye, 27 Ağustos - 27 Eylül 2025, (Özet Bildiri)
2025
20254. GELENEKSEL YÖNTEMLERLE ÜRETİLEN BAZI MEYVE REÇELLERİNİN DUYUSAL KALİTELERİNİN BELİRLENMESİ
Delikanlı Kıyak B., Yılmaz İ.
6. International Travel & Tourism Dynamics Kongresi, Ankara, Türkiye, 16 - 18 Mayıs 2025, ss.0-1, (Özet Bildiri)
2025
20255. YENİLEBİLİR BÖCEKLER SÜT ENDÜSTRİSİNDE KULLANILABİLİR Mİ?
Zengin M. A., Deniz A. B., Delikanlı Kıyak B.
8. Ulusal Ve Uluslararası Süt Ve Süt Hayvancılığı Öğrenci Kongresi, Mayıs 2025, Bursa, Türkiye, 13 Mayıs 2025, ss.0-1, (Özet Bildiri)
2024
20246. Importance of Metagenomic Analysis in Ensuring Food Safety
Yılmaz İ., Delikanlı Kıyak B.
8th International Сukurova Agriculture and Veterinary Congress, 21 - 23 Mayıs 2024, (Özet Bildiri)
2023
20237. YEREL PAZARLARDA SATILAN EV YAPIMI MANDA YOĞURTLARI İLE ENDÜSTRİYEL MANDA YOĞURTLARININ DUYUSAL OLARAK KARŞILAŞTIRILMASI
Delikanlı Kıyak B., Yılmaz İ.
2. Uluslararası Geleneksel Gıdalar ve Sürdürülebilir Beslenme Sempozyumu, Mersin, Türkiye, 5 - 06 Ekim 2023, ss.88-89, (Özet Bildiri)
2022
20228. Yeni Nesil Probiyotikler
Yılmaz İ., Delikanlı Kıyak B.
International Asian Congress on Contemporary Sciences -VII, Olongapo, Filipinler, 9 - 11 Aralık 2022, ss.569-570, (Özet Bildiri)
2022
20229. PROBİYOTİKLERE ALTERNATİF POSTBİYOTİKLER VE SAĞLIK ÜZERİNE POTANSİYEL ETKİLERİ
Delikanlı Kıyak B., Yılmaz İ.
7th ASIA PACIFIC International Modern Sciences Congress, Jakarta, Endonezya, 4 - 05 Kasım 2022, ss.458, (Özet Bildiri)
2022
202210. Fonksiyonel Bir Bileşen Olarak Spirulina platensis’in Süt Ürünlerinde Kullanımı
Delikanlı Kıyak B., Yılmaz İ.
2 ND INTERNATIONAL CONFERENCE ON ENGINEERING AND APPLIED NATURAL SCIENCES, 15 - 18 Ekim 2022, ss.243, (Özet Bildiri)
2022
202211. Relationship With Vitamin D And Covid-19 Disease
Delikanlı Kıyak B., Özcan T., Çorakçı B. D.
14th. INTERNATIONAL CONFERENCE ON MATHEMATICS, ENGINEERING, NATURAL AND MEDICAL SCIENCES, Paris, Fransa, 6 - 07 Temmuz 2022, ss.230-237, (Tam Metin Bildiri)
2022
202212. Relationship between vitamin D and Covid-19 disease
DELİKANLI KIYAK B., ÖZCAN T., DELİKANLI ÇORAKÇI B.
Conference on Mathematic, Engineering and Natural Sciences, July 6-7, Paris, France, Paris, Fransa, 6 - 07 Temmuz 2022, cilt.1, ss.230-237, (Tam Metin Bildiri)
2017
201713. Identifying the consumer characteristics and preferences towards traditional cheese
AKPINAR BAYİZİT A., ÖZCAN T., YILMAZ ERSAN L., DELİKANLI KIYAK B., VURAL H.
186th International Conference on Food and Agricultural Engineering (ICFAE, Lizbon, 11 - 12 Mayıs 2017, (Tam Metin Bildiri)
2017
201714. USING OF STEVIA AS NON-CALORIC SUGAR SUBSTITUTES ONVIABILITY OF PROBIOTIC BACTERIA LACTOBACILLUS CASEI
ÖZCAN T., YILMAZ ERSAN L., AKPINAR BAYİZİT A., DELİKANLI KIYAK B.
186th International Conference on Food and Agricultural Engineering (ICFAE), 11 - 12 Mayıs 2017, (Tam Metin Bildiri)
2017
201715. Stevia ve şeker içeriği azaltılmış süt ürünlerinde kullanımı
ÖZCAN T., YILMAZ ERSAN L., AKPINAR BAYİZİT A., DELİKANLI KIYAK B., EROĞLU E.
1. Ulusal Sütçülük Kongresi, Ankara, Türkiye, 25 - 26 Mayıs 2017, (Tam Metin Bildiri)
2017
201716. The characterization of the textural and sensory properties of buffalo milk yoghurts
YILMAZ ERSAN L., ÖZCAN T., AKPINAR BAYİZİT A., DELİKANLI KIYAK B.
186th International Conference on Food and Agricultural Engineering (ICFAE), Lizbon, Portekiz, 11 - 12 Mayıs 2017, (Tam Metin Bildiri)
2016
201617. Textural Properties of Herby Cheese
ÖZCAN T., YILMAZ ERSAN L., AKPINAR BAYİZİT A., DELİKANLI KIYAK B.
3rd International Conference on Food Sciences and Health (ICFSH), SİDNEY, Avustralya, 26 - 28 Kasım 2016, (Tam Metin Bildiri)
2015
201518. Evaluation of Fatty Acid Profile of Trabzon Butter
ÖZCAN T., AKPINAR BAYİZİT A., YILMAZ ERSAN L., ÇETİN K., DELİKANLI KIYAK B.
4th International Conference on Chemical and Process Engineering, Madrid, İspanya, 15 - 16 Haziran 2015, cilt.7, ss.190-194, (Tam Metin Bildiri)
2016
201619. Bazı yenilebilir mantar türlerinin probiyotik bakterilerin gelişmesi üzerine etkisinin Araştırılması
ÖZCAN T., YILMAZ ERSAN L., AKPINAR BAYİZİT A., ÖZCAN Ö., DELİKANLI KIYAK B., OMAK G.
VI. Uludağ Üniversitesi Bilgilendirme ve Ar-Ge Günleri, Bursa, Türkiye, 15 - 16 Mart 2016, (Özet Bildiri)
2015
201520. Organik süt üretiminde risk oluşturan biyolojik, kimyasal ve fiziksel tehlikeler
AYDINOL P., DELİKANLI KIYAK B., OMAK G., YILMAZ ERSAN L., ÖZCAN T.
Doğu Karadeniz 2. Organik Tarım Kongresi, Rize, Türkiye, 6 - 09 Ekim 2015
2015
201521. Survival of Lactobacillus spp. in Fruit Based Fermented Dairy Beverages
ÖZCAN T., YILMAZ ERSAN L., AKPINAR BAYİZİT A., DELİKANLI KIYAK B., BARAT A.
4th International Conference on Chemical and Process Engineering (ICCPE 2015), Madrid, İspanya, 15 Haziran - 16 Mayıs 2015, (Tam Metin Bildiri)
2015
201522. Beslenme genomiği ve nutrigenetik
ÖZCAN T., YILMAZ ERSAN L., AKPINAR BAYİZİT A., DELİKANLI KIYAK B.
2. İç Anadolu Bölgesi Tarım ve Gıda Kongresi, Nevşehir, Türkiye, 28 - 30 Nisan 2015, (Özet Bildiri)
2014
201423. Phenolics in Human Health
ÖZCAN T., AKPINAR BAYİZİT A., YILMAZ ERSAN L., DELİKANLI KIYAK B.
International Conference on Chemical and Food Engineering-ICCFE, Dubai, Birleşik Arap Emirlikleri, 4 - 05 Nisan 2014, cilt.5, ss.393-396, (Tam Metin Bildiri)
2014
201424. Therapeutic potential of mushroom polysaccharides
ÖZCAN T., ÖZCAN Ö., AKPINAR BAYİZİT A., YILMAZ ERSAN L., DELİKANLI KIYAK B.
3rd International Food Congress, Bursa, Türkiye, 26 - 27 Eylül 2014
2014
201425. Sofralık Zeytin Ve Zeytinyağı Tüketici Alışkanlıkları: Bursa İli Örneği
AKPINAR BAYİZİT A., VURAL H., ÖZCAN T., YILMAZ ERSAN L., DELİKANLI KIYAK B.
4. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Adana, Türkiye, 17 - 19 Nisan 2014, (Özet Bildiri)
2014
201426. Bursa İlinde Geleneksel Peynirlerin Tüketim Eğilimlerinin Belirlenmesi
ÖZCAN T., YILMAZ ERSAN L., DELİKANLI KIYAK B., AKPINAR BAYİZİT A., VURAL H.
”, 4. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Adana, Türkiye, 17 - 19 Nisan 2014, (Özet Bildiri)
2014
201427. Bursa ilinde geleneksel peynirlerin tüketim eğilimlerinin belirlenmesi
ÖZCAN T., YILMAZ ERSAN L., DELİKANLI KIYAK B., AKPINAR BAYİZİT A., VURAL H.
Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Adana, Türkiye, 17 - 19 Nisan 2014, ss.664, (Özet Bildiri)
2013
201328. Fonksiyonel bileşenlerin taşınmasında protein kaynaklı mikro- ve nano- partiküllerin kullanımı
DELİKANLI KIYAK B., ÖZCAN T.
8. Gıda Mühendisliği Kongresi, Ankara, Türkiye, 7 - 09 Kasım 2013, (Özet Bildiri)
2013
201329. Survival of selected probiotic bacteria in set-type yogurt supplemented with chestnut flour
ÖZCAN T., YILMAZ ERSAN L., AKPINAR BAYİZİT A., DELİKANLI KIYAK B.
The 2nd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Struga-Ohrid, Makedonya, 24 - 26 Ekim 2013
2013
201330. Bursa Merkezdeki Lokantalarda Tüketime Sunulan salataların Mikrobiyolojik Kalitelerinin Belirlenmesi
SÖNMEZ B., DELİKANLI KIYAK B., ÖZDEMİR Y.
3.Uluslararası Meslek Yüksekokulları Sempozyumu, Türkiye, 02 Ekim 2013 - 04 Ekim 2019, (Özet Bildiri)
2013
201331. Bursa merkezindeki lokantalarda tüketime sunulan salata çeşitlerinin mikrobiyolojik kalitelerinin belirlenmesi
SÖNMEZ B., DELİKANLI KIYAK B., ÖZDEMİR Y.
3. Uluslararası Meslek Yüksekokulları Sempozyum, Ardahan, Türkiye, 3 - 04 Ekim 2013
2013
201332. Bursa merkezindeki lokantalarda tüketime sunulan salata çeşitlerinin mikrobiyolojik kalitelerinin belirnmesi
SÖNMEZ B., DELİKANLI KIYAK B., ÖZDEMİR Y.
Uluslararası myo sempozyumu, 2 - 04 Ekim 2013, (Tam Metin Bildiri)
2013
201333. Improving the textural properties of non-fat yogurt by addition of milk-based protein additives
DELİKANLI KIYAK B., ÖZCAN T.
Joint Annual Meeting of ADSA ASAS, 8 Temmuz - 12 Ağustos 2013
2012
201234. γ - aminobütirik asit (GABA) ve süt ürünlerinde önemi
ÖZCAN T., AYDINOL P., DELİKANLI KIYAK B.
Süt Endüstrisinde Yenilikçi Yaklaşımlar Sempozyumu, Denizli, Türkiye, 15 - 16 Kasım 2012
2012
201235. Dondurmada overrun ve köpük stabilizasyonu
ÖZCAN T., YILMAZ ERSAN L., AKPINAR BAYİZİT A., DELİKANLI KIYAK B.
Türkiye 11. Gıda Kongresi, Hatay, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2012
2012
201236. Thymus serpyllum’un uçucu yağları ve fonksiyonel özellikleri
DELİKANLI KIYAK B., YILMAZ ERSAN L., AKPINAR BAYİZİT A., ÖZCAN T.
III. Geleneksel Gıdalar Kongresi, Konya, Türkiye, 10 - 11 Mayıs 2012, (Tam Metin Bildiri)
2011
201137. Bioavailability of food polyphenols
ÖZCAN T., AKPINAR BAYİZİT A., YILMAZ ERSAN L., DELİKANLI KIYAK B., YILDIZ E.
International Food Congress-Novel Approaches in Food Industry, İzmir, Türkiye, 26 - 29 Mayıs 2011, (Özet Bildiri)
Kitaplar
2025
20251. GELENEKSEL YÖNTEMLERLE ÜRETİLEN BAZI MEYVE REÇELLERİNİN DUYUSAL KALİTELERİNİN BELİRLENMESİ
Delikanlı Kıyak B., Yılmaz İ.
Cultural Heritage, İrfan Yazıcıoğlu,Erdem Şimşek,Dilek Çiftçi, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.65-77, 2025
2025
20252. Traditional Fermented Foods with a Food, Nutrition and Gastronomy Approach
Delikanlı Kıyak B., Süfer Ö.
Gıda, Beslenme veGastronomi Yaklaşımıyla Geleneksel Fermente Gıdalar, Gülşah Çalışkan Koç,Yasemin Çelebi, Editör, Nobel Yayınevi, Ankara, ss.103-125, 2025
2025
20253. Microbial Production of Galactooligosaccharides
Durgut Malçok S., ÖZTEKİN S., AKIN ADAL S., İNAN ÇINKIR N., ÇELEBİ Y., ÖZKAN KARABACAK A., et al.
Microbial Production of Food Bioactive Compounds, Harzevili F.D., Jafari Seid Mehdi, CAN KARAÇA ASLI, Editör, Springer, Cham., ss.1-31, 2025
2024
20244. Morfolojik Özellikler (Mikroyapı)
Şılbır M. S., DELİKANLI KIYAK B.
GIDALARIN MÜHENDİSLİK VE KALİTE ÖZELLİKLERİ, ÇALIŞKAN KOÇ GÜLŞAH, SÜFER ÖZGE, Editör, Nobel Yayınları, Ankara, ss.569-596, 2024
2024
20245. Işınlama Uygulamalarının Mikroorganizmalar Üzerine Etkileri
Delikanlı Kıyak B.
GIDA IŞINLAMA TEKNOLOJİSİ, UĞUR FATMA AYSUN,SÜFER ÖZGE,ÇALIŞKAN KOÇ GÜLŞAH, Editör, Nobel Yayınları, Ankara, ss.113-126, 2024
2023
20236. Pharmacological and Therapeutic Potential of Adaptogenic Plants
Yılmaz İ., Delikanlı Kıyak B.
Recent Advances in Molecular Biology and Biochemistry , Assoc. Prof. Dr. Mesut Isik,Assist. Prof. Dr. Yunus Emre Arvas, Editör, Biyomit, İstanbul, ss.144-152, 2023
2023
20237. Adaptojenik Mantarlar
Yılmaz İ., Delikanlı Kıyak B.
Tarım, Orman ve Su Bilimlerinde Öncü ve Çağdaş Çalışmalar, Prof. Dr. Alaeddin BOBAT, Editör, Duvar Yayın, İzmir, ss.1-249, 2023
2023
20238. PROBİYOTİKLER VE GÜNCEL ÇALIŞMALAR
Delikanlı Kıyak B., Yılmaz İ.
TEMEL TIP BİLİMLERİNDE GÜNCEL ÇALIŞMALAR 4, Dr. Öğr. Üyesi Toğrul NAĞIYEV,Dr. Ali ÜÇKAYABAŞI, Editör, İksad Yayınevi, Ankara, ss.149-169, 2023
Desteklenen Projeler
2015 - 2019
2015 - 2019Yenilebilir Mantarın Probiyotik Bakterilerin Gelişimi Üzerine Etkisi ve Fermente Süt Ürünlerinde Kullanımı
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
Özcan T. (Yürütücü), Yılmaz Ersan L., Akpınar Bayizit A., Delikanlı Kıyak B.
2017 - 2018
2017 - 2018Fonksiyonel Laktozsuz Ayran Üretimi
TÜBİTAK Projesi , 1501 - Sanayi Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı
Delikanlı Kıyak B.
Bilimsel Kuruluşlardaki Üyelikler / Görevler
2005 - Devam Ediyor
2005 - Devam EdiyorTMMOB Gıda Mühendisliği Odası
Üye
Bilimsel Yayınlarda Hakemlikler
Haziran 2025
Haziran 2025GIDA
Hakemli Bilimsel Dergi
Mayıs 2025
Mayıs 2025Düzce Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi
Hakemli Bilimsel Dergi
Mayıs 2025
Mayıs 2025Nutrients Review
SCI Kapsamındaki Dergi
Nisan 2025
Nisan 2025Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi (Online)
Hakemli Bilimsel Dergi
Mart 2025
Mart 2025AYDIN GASTRONOMY
Hakemli Bilimsel Dergi
Mart 2025
Mart 2025GIDA VE YEM BİLİMİ TEKNOLOJİSİ DERGİSİ
Hakemli Bilimsel Dergi
Şubat 2025
Şubat 2025GIDA
Hakemli Bilimsel Dergi
Eylül 2024
Eylül 2024NUTRITION REVIEWS
SCI Kapsamındaki Dergi
Eylül 2024
Eylül 2024Süleyman Demirel Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi
Hakemli Bilimsel Dergi
Nisan 2024
Nisan 2024Journal of the Turkish Chemical Society, Section A: Chemistry
Hakemli Bilimsel Dergi
Nisan 2024
Nisan 2024JOURNAL OF FOOD QUALITY
SCI Kapsamındaki Dergi
Ocak 2024
Ocak 2024FOODBORNE PATHOGENS AND DISEASE
SCI Kapsamındaki Dergi
Mart 2022
Mart 2022GIDA VE YEM BİLİMİ-TEKNOLOJİSİ DERGİSİ
Diğer Dergiler
Ağustos 2020
Ağustos 2020Journal of Apitherapy And Nature
Diğer Dergiler
Ağustos 2020
Ağustos 2020Asian Journal of Research in Biochemistry
Diğer İndekslerce Taranan Dergi
Ödüller
Mayıs 2025
Mayıs 2025Sözlü Bildiri Birincilik Ödülü
8. Ulusal Ve Uluslararası Süt Ve Süt Hayvancılığı Öğrenci Kongresi
Ocak 2024
Ocak 2024Therapeutic potential of Cordyceps militaris extracts and its structural effects on the cultured milk model
Tübitak
Kasım 2023
Kasım 2023Metataxonomic Sequencing to Assess Microbial Safety of Buffalo Yogurts in Amasra Region
Tübitak
Ocak 2014
Ocak 2014TÜBİTAK 2224 Yurt Dışı Bilimsel Etkinliklere Katılma Desteği Programı (2014)
Tübitak
Kongre ve Sempozyum Katılımı Faaliyetleri
16 Mayıs 2025 - 18 Mayıs 2025
16 Mayıs 2025 - 18 Mayıs 20256. International Travel & Tourism Dynamics Kongresi
Katılımcı
Ankara-Türkiye
Burslar
2012 - 2018
2012 - 2018