Dr. Öğr. Üyesi SÜREYYA SALTAN EVRENSEL


TEKNİK BİLİMLER MYO, GIDA İŞLEME

Gıda Teknolojisi


WoS Araştırma Alanları: Temel Bilimler (Sci)


Avesis Araştırma Alanları: Besin Hijyeni ve Teknolojisi

Eğitim Bilgileri

1987 - 1992

1987 - 1992

Doktora

Fırat Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Besin Hijyeni Ve Teknolojisi (Dr), Türkiye

Yabancı Diller

B1 Orta

B1 Orta

İngilizce

Araştırma Alanları

Besin Hijyeni ve Teknolojisi

Akademik Ünvanlar / Görevler

2000 - Devam Ediyor

2000 - Devam Ediyor

Yrd. Doç. Dr.

Bursa Uludağ Üniversitesi, TEKNİK BİLİMLER MYO, GIDA İŞLEME

Makaleler

Tümü (21)
SCI-E, SSCI, AHCI (1)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (1)
Scopus (3)
TRDizin (12)
Diğer Yayınlar (9)

Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler

2019

2019

1. Patlıcan Kızartılması İşleminde Yağ Çekme Miktarının Azaltılması Üzerine Bir Çalışma.

AKPINAR P., GÜCEYU Ç., SALTAN EVRENSEL S., BAŞOĞLU F.

8 th International Vocational Schools Symposium, Sinop, Türkiye, 11 - 13 Haziran 2019, (Tam Metin Bildiri)

2017

2017

2. Sporcularda Süt ve Ürünleri Tüketim Alışkanlıklarının İncelenmesi

KORKMAZ N., SALTAN EVRENSEL S., ANAR Ş., Akpınar P.

ULUSLARARASI BALKANSPOR BİLİMLERİ KONGRESİ, Bursa, Türkiye, 21 - 23 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)

2014

2014

3. Uludağ Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Gıda Analiz Laboratuvarı

YÜKSEK N., SALTAN EVRENSEL S.

U.Ü. IV.Bilgilendirme ve Ar-Ge Günleri Etkinlik Programı.Akademik Mucizeler Pazarı, Bursa, Türkiye, 11 - 13 Kasım 2014

2007

2007

4. Assessment of the microbiological quality of meal samples taken from catering service

YÜKSEK N., SALTAN EVRENSEL S.

2nd International Congress on Food and Nutrition, İstanbul, Türkiye, 24 - 27 Ekim 2007, (Tam Metin Bildiri)

2006

2006

5. Bursa da Tüketime Sunulan Sucuk Sosis ve Salamların Bazı Kimyasal ve Mikrobiyolojik Özellikleri

YÜKSEK N., SALTAN EVRENSEL S., ÇIRAK N.

2.Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi ( Uluslarası Katılımlı), Bursa, Türkiye, 18 - 20 Eylül 2006

2001

2001

8. Halk Sağlığı Açısından BSE.

TAYAR M., SALTAN EVRENSEL S.

Bilimsel Gelişmeler Işığında BSE Sempozyumu, Burdur, Türkiye, 30 - 31 Mart 2001, (Tam Metin Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

1999

1999

10. Farklı Salamuralarda Olgunlaştırılan Beyaz Peynirlerin Fizikokimyasal ve Mikrobiyolojik Özellikleri

SALTAN EVRENSEL S., YÜKSEK N., TEMELLİ S.

2000’li Yıllarda Gıda Bilimi Ve Teknolojisi Kongresi, İzmir, Türkiye, 18 - 20 Ekim 1999, (Tam Metin Bildiri)

1998

1998

11. Bazı Peynir Çeşitlerinde Yersinia Türü Bakterilerin Varlığının Araştırılması.

SALTAN EVRENSEL S., TEMELLİ S., TAYAR M., YILMAZ E.

V. Süt ve Süt Ürünleri Sempozyumu, Tekirdağ, Türkiye, 21 - 22 Mayıs 1998, (Tam Metin Bildiri)

1995

1995

14. Kasaplık Hayvanlara Uygulanan Hormon Benzeri Maddelerin İnsan Sağlığı Açısından Önemi. Marmara Bölgesi

SALTAN EVRENSEL S., GÜNEŞ M. E., TAYAR M.

Marmara Bölgesi II. Hayvancılık Kongresi, Bursa, Türkiye, 25 - 27 Ekim 1995, (Tam Metin Bildiri)

1995

1995

15. Bursa’da Tüketilen Dondurmaların Mikrobiyolojik ve Kimyasal Kalitesi. Marmara Bölgesi

GÜNEŞ M. E., SALTAN EVRENSEL S., TAYAR M.

Marmara Bölgesi II. Hayvancılık Kongresi, Bursa, Türkiye, 25 - 27 Ekim 1995, (Tam Metin Bildiri)

1995

1995

16. Kasaplık Hayvanlarda Uygulanan Hormon Benzeri Maddelerin İnsan Sağlığı Açısından Önemi

SALTAN EVRENSEL S., GÜNEŞ M. E., TAYAR M.

Marmara Bölgesi 2. Hayvancılık Kongresi, Bursa, Türkiye, 25 - 27 Ekim 1995, ss.62, (Özet Bildiri)

Kitaplar

2022

2022

1. PROTEİNLER

Saltan Evrensel S.

A'dan Z'ye BESLENME, MUSTAFA TAYAR,ARTUN YILBAR, Editör, Dora, Bursa, ss.1-653, 2022 Sürdürülebilir Kalkınma