Eğitim Bilgileri
1987 - 1992
1987 - 1992Doktora
Fırat Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Besin Hijyeni Ve Teknolojisi (Dr), Türkiye
Yabancı Diller
B1 Orta
B1 Ortaİngilizce
Araştırma Alanları
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
Akademik Ünvanlar / Görevler
2000 - Devam Ediyor
2000 - Devam EdiyorYrd. Doç. Dr.
Bursa Uludağ Üniversitesi, TEKNİK BİLİMLER MYO, GIDA İŞLEME
Makaleler
Tümü (21)
SCI-E, SSCI, AHCI (1)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (1)
Scopus (3)
TRDizin (12)
Diğer Yayınlar (9)
2013
20131. The effect of nitrogen doses on dry matter distiribution and nitrogen uptake of the plant in maturity periods of oat Avena sativa
TAŞ B., SALTAN EVRENSEL S.
Bulgarian Journal of Agricultural Sci. , cilt.19, sa.6, ss.1292-1297, 2013 (Hakemli Dergi)
2009
20092. Soğuk Olarak Tüketime Sunulan Bazı Hazır Gıdaların Mikrobiyolojik Kalitelerinin İncelenmesi
YÜKSEK N., SALTAN EVRENSEL S., TEMELLİ S., ŞEN M. K. C.
Uludağ Üniv. J. Fac. Vet. Med. , cilt.24, ss.69-74, 2009 (Hakemli Dergi)
2009
20093. Microbiological Evaluation on the Ready To Eat Red Meat Kebabs from a Local Catering Company in Bursa
YÜKSEK N., SALTAN EVRENSEL S., TEMELLİ S., ANAR Ş., ŞEN M. K. C.
The Journal of Biological & Environmental Sciences , cilt.3, sa.7, 2009 (Hakemli Dergi)
2006
20064. Bursa’xxda Tüketime Sunulan Bazı Gıdalarda Yersinia Enterocolitica’xxnın Varlığının Araştırılması .
SALTAN EVRENSEL S., YÜKSEK N., TEMELLİ S.
Gıda , cilt.31, sa.1, ss.59-63, 2006 (TRDizin)
2005
20055. Bursa da Tüketime Sunulan Bazı Gıdalarda Yersinia enterocolitica nın Varlığının Araştırılması
YÜKSEK N., SALTAN EVRENSEL S., TEMELLİ S.
GIDA , cilt.31, sa.1, ss.59-63, 2005 (TRDizin)
2002
20026. Bursa da Tüketilen Kokoreçlerin Mikrobiyolojik Kalitesinin Belirlenmesi
TEMELLİ S., SALTAN EVRENSEL S., ANAR Ş., TAYAR M.
İstanbul Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi , cilt.28, ss.467-473, 2002 (TRDizin)
2002
20027. Bursa’xxda Tüketilen Kokoreçlerin Mikrobiyolojik Kalitesinin Belirlenmesi.
TEMELLİ S., SALTAN EVRENSEL S., anar ş., TAYAR M.
İstanbul Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi , cilt.2, sa.28, ss.467-473, 2002 (TRDizin)
2000
20008. Farklı Sıcaklıklarda Muhafaza Edilen Sütlerin Pastörizasyonu.
SALTAN EVRENSEL S.
Fırat Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi , cilt.1, sa.14, ss.7-13, 2000 (TRDizin)
2000
20009. :Bursa’da Satışa Sunulan Mihaliç Peynirlerinden İzole Edilen Koliform Grubu Mikroorganizmaların Tiplendirilmesi.
şen m., TEMELLİ S., SALTAN EVRENSEL S.
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi , cilt.1, sa.11, ss.71-73, 2000 (Hakemli Dergi)
1998
199810. Bursa’xxda tüketilen dondurmaların kimyasal ve mikrobiyolojik kalitesi
SALTAN EVRENSEL S., GÜNEŞ M. E.
GIDA , cilt.23, sa.4, ss.261-265, 1998 (TRDizin)
1998
199811. Farklı Salamuralarda Olgunlaştırılan Beyaz peynirlerin Fiziko Kimyasal ve Mikrobiyolojik Özellikleri
YÜKSEK N., SALTAN EVRENSEL S., TEMELLİ S.
Y.Y. Vet. Fak. Derg. , cilt.9, ss.51-56, 1998 (Hakemli Dergi)
1998
199812. Bursa’da Tüketilen Dondurmaların Mikrobiyolojik ve Kimyasal Kalitesi
SALTAN EVRENSEL S., GÜNEŞ M. E.
GIDA , cilt.23, sa.4, ss.261-265, 1998 (TRDizin)
1997
199713. Üniversite Öğrencilerinin Süt ve Süt Ürünlerini Tüketme Alışkanlığı
SALTAN EVRENSEL S., IŞIĞIÇOK E.
Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergis , cilt.16, sa.1, ss.99, 1997 (TRDizin)
1997
199714. Bazı Peynir Çeşitlerinde Yersinia Türü Bakterilerin Varlığının Araştırılması
SALTAN EVRENSEL S., TEMELLİ S., TAYAR M., YILMAZ E.
U. Ü. Vet. Fak. Derg. , cilt.16, 1997 (Hakemli Dergi)
1997
199715. Bazı Peynirlerimizin Üretim Teknolojileri.
SALTAN EVRENSEL S.
SÜT TEKNOLOJİSİ , sa.1, ss.26, 1997 (Hakemsiz Dergi)
1996
199616. Süt Endüstrisinde Starter Kültür Kullanımı.
SALTAN EVRENSEL S., AYNALI N.
GIDA SANAYİİ , sa.47, ss.31-34, 1996 (Hakemsiz Dergi)
1995
199517. Elazığ’da Tüketime Sunulan Dondurmaların Hijyenik Kalitesi ve Genel Koloni Sayısı ile Metilen Mavisi İndirgenme Süresi Arasındaki Korelasyon Üzerine Araştırmalar.
ÇELİK C., PATIR B., SALTAN EVRENSEL S., GÜVEN A.
Veteriner Bilimleri Dergisi , cilt.11, sa.1, ss.67-72, 1995 (Scopus, TRDizin)
1995
199518. Elazığ’xxda Tüketime Sunulan Kahvaltılık Tereyağlarının Kalitesi Üzerinde Araştırmalar.
PATIR B., GÜVEN A., SALTAN EVRENSEL S.
Veteriner Bilimleri Dergisi , sa.11, ss.77-81, 1995 (Scopus, TRDizin)
1994
199419. Kasaplık Hayvanlarda Önemli Bazı Enterobacteriaceae Grubu Mikroorganizmlerin Araştırılması
SALTAN EVRENSEL S.
Turkısh Journal of Veterinary and Animal Sciences , sa.18, ss.189-194, 1994 (SCI-Expanded, Scopus, TRDizin)
1992
199220. Kasaplık Hayvanlara Uygulanan Hormon Benzeri Maddelerin İnsan Sağlığı Açısından Önemi.
SALTAN EVRENSEL S.
Türk Veteriner Hekimleri Dergisi , cilt.2, sa.4, ss.25-29, 1992 (Hakemli Dergi)
1992
199221. Elazığ’xxda Tüketime Sunulan Çiğ Köftelerin Mikrobiyolojik Kalitesi.
ARSLAN A., GÜVEN A., SALTAN EVRENSEL S., PATIR B.
Fırat Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Sağlık Bilimleri Dergisi , cilt.12, sa.6, ss.13-18, 1992 (TRDizin)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
2019
20191. Patlıcan Kızartılması İşleminde Yağ Çekme Miktarının Azaltılması Üzerine Bir Çalışma.
AKPINAR P., GÜCEYU Ç., SALTAN EVRENSEL S., BAŞOĞLU F.
8 th International Vocational Schools Symposium, Sinop, Türkiye, 11 - 13 Haziran 2019, (Tam Metin Bildiri)
2017
20172. Sporcularda Süt ve Ürünleri Tüketim Alışkanlıklarının İncelenmesi
KORKMAZ N., SALTAN EVRENSEL S., ANAR Ş., Akpınar P.
ULUSLARARASI BALKANSPOR BİLİMLERİ KONGRESİ, Bursa, Türkiye, 21 - 23 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)
2014
20143. Uludağ Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Gıda Analiz Laboratuvarı
YÜKSEK N., SALTAN EVRENSEL S.
U.Ü. IV.Bilgilendirme ve Ar-Ge Günleri Etkinlik Programı.Akademik Mucizeler Pazarı, Bursa, Türkiye, 11 - 13 Kasım 2014
2007
20074. Assessment of the microbiological quality of meal samples taken from catering service
YÜKSEK N., SALTAN EVRENSEL S.
2nd International Congress on Food and Nutrition, İstanbul, Türkiye, 24 - 27 Ekim 2007, (Tam Metin Bildiri)
2006
20065. Bursa da Tüketime Sunulan Sucuk Sosis ve Salamların Bazı Kimyasal ve Mikrobiyolojik Özellikleri
YÜKSEK N., SALTAN EVRENSEL S., ÇIRAK N.
2.Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi ( Uluslarası Katılımlı), Bursa, Türkiye, 18 - 20 Eylül 2006
2003
20036. Bursa’da Tüketime Sunulan Bazı Gıdalarda Yersinia enterocolitica’nın Varlığının Araştırılması
SALTAN EVRENSEL S., YÜKSEK N., TEMELLİ S.
3. Gıda Mühendisliği Kongresi., Ankara, Türkiye, 2 - 04 Ekim 2003, (Tam Metin Bildiri)
2001
20017. Detention of Critical Control Points in White Pickled Cheese Production.Anniversary Conference with International Participation.
SALTAN EVRENSEL S., TEMELLİ S., ANAR Ş.
Union of Bulgarian Scientists, Stara Zagora, Bulgaristan, 5 - 06 Haziran 2001, (Tam Metin Bildiri)
2001
20018. Halk Sağlığı Açısından BSE.
TAYAR M., SALTAN EVRENSEL S.
Bilimsel Gelişmeler Işığında BSE Sempozyumu, Burdur, Türkiye, 30 - 31 Mart 2001, (Tam Metin Bildiri)
2000
20009. Et ve Et Ürünlerinin Üretildiği, Muhafaza Edildiği, Nakledildiği ve Tüketiciye Sunulduğu Yerlerin Taşımaları Gerekli Asgari Teknik ve Hijyenik Koşullar
SALTAN EVRENSEL S.
Türkiye’de Üretiminden Tüketime Et Sempozyumu, Ankara, Türkiye, 20 - 21 Ekim 2000, (Tam Metin Bildiri)
1999
199910. Farklı Salamuralarda Olgunlaştırılan Beyaz Peynirlerin Fizikokimyasal ve Mikrobiyolojik Özellikleri
SALTAN EVRENSEL S., YÜKSEK N., TEMELLİ S.
2000’li Yıllarda Gıda Bilimi Ve Teknolojisi Kongresi, İzmir, Türkiye, 18 - 20 Ekim 1999, (Tam Metin Bildiri)
1998
199811. Bazı Peynir Çeşitlerinde Yersinia Türü Bakterilerin Varlığının Araştırılması.
SALTAN EVRENSEL S., TEMELLİ S., TAYAR M., YILMAZ E.
V. Süt ve Süt Ürünleri Sempozyumu, Tekirdağ, Türkiye, 21 - 22 Mayıs 1998, (Tam Metin Bildiri)
1996
199612. Çiğ Sütün 4(1 (C’de 32 Saat Süreyle Muhafazasında Laboratory Pasteuriser FT43 A’da 71.7(C’de 15 Saniye HTST(yüksek ısıda kısa zaman) Pastörizasyonla Mikrobiyolojik ve kimyasal Kalitesinde Meydana Gelen Değişimler
SALTAN EVRENSEL S.
IV. Ulusal Nükleer Tarım ve Hayvancılık Kongresi, Uludağ Üniversitesi, Bursa, Türkiye, 25 - 27 Ekim 1996, (Tam Metin Bildiri)
1995
199513. Bir Arı Ürünü Olan Propolis’in Antimikrobiyel Aktivitesi ve Eser Elementlerinin Atomik Absorpsiyon Spektrofotometresi ile İncelenmesi.
YEMNİ E., SALTAN EVRENSEL S., GÜLDAŞ M.
Marmara Bölgesi II. Hayvancılık Kongresi, Bursa, Türkiye, 25 - 27 Ekim 1995, (Tam Metin Bildiri)
1995
199514. Kasaplık Hayvanlara Uygulanan Hormon Benzeri Maddelerin İnsan Sağlığı Açısından Önemi. Marmara Bölgesi
SALTAN EVRENSEL S., GÜNEŞ M. E., TAYAR M.
Marmara Bölgesi II. Hayvancılık Kongresi, Bursa, Türkiye, 25 - 27 Ekim 1995, (Tam Metin Bildiri)
1995
199515. Bursa’da Tüketilen Dondurmaların Mikrobiyolojik ve Kimyasal Kalitesi. Marmara Bölgesi
GÜNEŞ M. E., SALTAN EVRENSEL S., TAYAR M.
Marmara Bölgesi II. Hayvancılık Kongresi, Bursa, Türkiye, 25 - 27 Ekim 1995, (Tam Metin Bildiri)
1995
199516. Kasaplık Hayvanlarda Uygulanan Hormon Benzeri Maddelerin İnsan Sağlığı Açısından Önemi
SALTAN EVRENSEL S., GÜNEŞ M. E., TAYAR M.
Marmara Bölgesi 2. Hayvancılık Kongresi, Bursa, Türkiye, 25 - 27 Ekim 1995, ss.62, (Özet Bildiri)
Kitaplar
2022
20221. PROTEİNLER
Saltan Evrensel S.
A'dan Z'ye BESLENME, MUSTAFA TAYAR,ARTUN YILBAR, Editör, Dora, Bursa, ss.1-653, 2022