Eğitim Bilgileri
2003 - 2007
2003 - 2007Lisans
Anadolu Üniversitesi, İşletme Fakültesi, İşletme Bölümü, Türkiye
1989 - 1996
1989 - 1996Doktora
Bursa Uludağ Üniversitesi, FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ, Gıda Mühendisliği (Dr), Türkiye
1985 - 1989
1985 - 1989Yüksek Lisans
Bursa Uludağ Üniversitesi, FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ, Gıda Mühendisliği (Yl) (Tezli), Türkiye
1980 - 1986
1980 - 1986Lisans
Bursa Uludağ Üniversitesi, ZİRAAT FAKÜLTESİ, Gıda Bilimi Ve Teknolojisi Bölümü, Türkiye
Yabancı Diller
B2 Orta Üstü
B2 Orta Üstüİngilizce
Araştırma Alanları
Mühendislik ve Teknoloji
Akademik Ünvanlar / Görevler
2017 - Devam Ediyor
2017 - Devam EdiyorProf. Dr.
Bursa Uludağ Üniversitesi, ZİRAAT FAKÜLTESİ, GIDA MÜHENDİSLİĞİ
2011 - Devam Ediyor
2011 - Devam EdiyorDoç. Dr.
Bursa Uludağ Üniversitesi, ZİRAAT FAKÜLTESİ, GIDA MÜHENDİSLİĞİ
1988 - 2011
1988 - 2011Yrd. Doç. Dr.
Bursa Uludağ Üniversitesi, ZİRAAT FAKÜLTESİ, GIDA MÜHENDİSLİĞİ
Yönetimsel Görevler
2020 - Devam Ediyor
2020 - Devam EdiyorBirime Bağlı Komisyon/Kurul Üyesi
Bursa Uludağ Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, GIDA MÜHENDİSLİĞİ
2020 - Devam Ediyor
2020 - Devam EdiyorBirime Bağlı Komisyon/Kurul Üyesi
Bursa Uludağ Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, GIDA MÜHENDİSLİĞİ
2020 - Devam Ediyor
2020 - Devam EdiyorBirime Bağlı Komisyon/Kurul Üyesi
Bursa Uludağ Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, GIDA MÜHENDİSLİĞİ
2019 - 2025
2019 - 2025Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi
Bursa Uludağ Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, GIDA MÜHENDİSLİĞİ
Yönetilen Tezler
2020
2020Yüksek Lisans
Artvin kavut ununun toplam fenolik madde antioksidan kapasite ve biyoalınabilirliğinin belirlenmesi
UYLAŞER V. (Danışman)
E.Özdemir(Öğrenci)
2019
2019Yüksek Lisans
Biberiye, fesleğen, kekik, nane ve stevyanın toplam fenolik madde ve antioksidan aktivitesi üzerine kurutma yöntemlerinin etkisi
UYLAŞER V. (Danışman)
H.Damla(Öğrenci)
2018
2018Yüksek Lisans
Meyve tutumundan hasada kadar geçen sürede Gemlik çeşidi zeytin yapraklarının antioksidan aktivite ve fenolik bileşiklerindeki değişimin belirlenmesi
UYLAŞER V. (Danışman)
E.Doğangün(Öğrenci)
2016
2016Yüksek Lisans
Gemlik tipi sele zeytini üretiminde zeytin fermentasyon sürecinin mikrobiyolojik olarak izlenmesi ve pastörizasyonun ürünün raf ömrü üzerine etkisinin araştırılması
UYLAŞER V. (Danışman)
S.Alak(Öğrenci)
2014
2014Doktora
Gemlik çeşidi sofralık siyah zeytinlerin fenolik bileşikleri üzerine yöre ve işleme tekniğinin etkisinin araştırılması
UYLAŞER V. (Danışman)
G.Yıldız(Öğrenci)
2010
2010Yüksek Lisans
Terapötik etkili bazı gıdalar ve kullanım alanları
UYLAŞER V. (Danışman)
T.Şebnem(Öğrenci)
2008
2008Yüksek Lisans
Hıyar turşusu üretiminde farklı asit ve pH'nın renk stabilitesi üzerine etkisi
UYLAŞER V. (Danışman)
Y.Turgay(Öğrenci)
2006
2006Yüksek Lisans
Bursa'da tüketime sunulan bazı ürünlerin benzoik asit ve sorbik asit miktarlarının araştırılması
UYLAŞER V. (Danışman)
N.Koyuncu(Öğrenci)
2006
2006Yüksek Lisans
Salamura yeşil zeytin üretiminde farklı uygulama ve acılık giderme işlemlerinin işleme süresi ve ürün kalitesine etkisi
UYLAŞER V. (Danışman)
E.Savaş(Öğrenci)
2002
2002Yüksek Lisans
Stoklanmış hıyarlardan farklı uygulamalarla turşu üretimi
UYLAŞER V. (Danışman)
F.Erdem(Öğrenci)
Makaleler
Tümü (41)
SCI-E, SSCI, AHCI (24)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (25)
ESCI (1)
Scopus (30)
TRDizin (2)
Diğer Yayınlar (10)
2025
20251. Comparative analysis of five different fruit seed extracts in fat-free yogurt: Effects on physicochemical properties and antioxidant capacity
Elmas S., UYLAŞER V.
Applied Food Research
, cilt.5, sa.2, 2025 (ESCI, Scopus)
2023
20232. Determination of phenolic profile of Gemlik olive cultivar
Yildiz E., UYLAŞER V.
Indian Journal of Traditional Knowledge
, cilt.1, sa.3, ss.604-610, 2023 (SCI-Expanded, Scopus)
2018
20183. Horticultural Characteristics of Chestnut Growing in Turkey
Serdar Ü., Akyüz B., Ceyhan V., Hazneci K., Mert C., Er E., et al.
ERWERBS-OBSTBAU
, sa.3, ss.239-245, 2018 (SCI-Expanded, Scopus)
2018
20184. Türkiye’xxde Farklı Lokasyonlarda Üretilen Pekmezin (Üzüm Pekmezi) Fiziksel ve Kimyasal Özellikleri
TÜRKBEN C., UYLAŞER V.
BAHÇE , cilt.47, sa.1, ss.131-139, 2018 (TRDizin)
2017
20175. Microbiological Monitoring of Olive Fermentation Process of Gemlik Type Dry-Salted Black Olives and Investigation of the Effect of Pasteurization on the Product’xxs Shelf Life
ALAK S., UYLAŞER V.
Journal of Biological Environmental Sciences , cilt.11, sa.33, ss.149-164, 2017 (Hakemli Dergi)
2017
20176. Effects of long-term consumption of high fructose corn syrup containing peach nectar on body weight gain in sprague dawley rats
ÖZCAN SİNİR G., SUNA S., Inan S., Bagdas D., TAMER C. E., ÇOPUR Ö. U., et al.
FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
, cilt.37, sa.2, ss.337-343, 2017 (SCI-Expanded, Scopus)
2017
20177. Potential Contributions of Olives and Olive Oil in the Developing Tourism in Mudanya(Bursa)
UYLAŞER V., TÜRKBEN C.
International Rural Tourism and Development Journal , cilt.1, sa.1, ss.26-29, 2017 (Hakemli Dergi)
2017
20178. Regions of Vineyard Tourism in Turkey
TÜRKBEN C., UYLAŞER V.
International Rural Tourism and Development Journal , cilt.1, sa.1, ss.36-41, 2017 (Hakemli Dergi)
2016
20169. Cronobacter sakazakiinin Gıda Güvenliği Açısından Önemi
DOĞANGÜN E., UYLAŞER V.
U.Ü.Ziraat Fakültesi Dergisi
, cilt.30, sa.2, ss.91-100, 2016 (Hakemli Dergi)
2016
201610. Physical and Chemical Properties of Pekmez (Molasses) Produced with Different Grape Cultivars
TÜRKBEN C., SUNA S., Izli G., UYLAŞER V., Demir C.
JOURNAL OF AGRICULTURAL SCIENCES-TARIM BILIMLERI DERGISI
, cilt.22, sa.3, ss.339-348, 2016 (SCI-Expanded, Scopus, TRDizin)
2015
201511. Physical and chemical characteristics of goldenberry fruit (Physalis peruviana L.)
Yildiz G., İZLİ N., ÜNAL H., UYLAŞER V.
JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY-MYSORE
, cilt.52, sa.4, ss.2320-2327, 2015 (SCI-Expanded, Scopus)
2015
201512. Changes in phenolic compounds during ripening in Gemlik variety olive fruits obtained from different locations
Uylaser V.
CYTA-JOURNAL OF FOOD
, cilt.13, sa.2, ss.167-173, 2015 (SCI-Expanded, Scopus)
2014
201413. Colour Stability of Peeled Sarıaşlama cv Chestnut
İNCEDAYI B., UYLAŞER V., YILDIZ G.
ISHS Acta Horticulturae , cilt.1019, ss.147-152, 2014 (Hakemli Dergi)
2014
201414. The Historical Development and Nutritional Importance of Olive and Olive Oil Constituted an Important Part of the Mediterranean Diet
UYLAŞER V., Yildiz G.
CRITICAL REVIEWS IN FOOD SCIENCE AND NUTRITION
, cilt.54, sa.8, ss.1092-1101, 2014 (SCI-Expanded, Scopus)
2014
201415. Effects of Citric Acid and Na-Metabisulphite on the Shelf Life of Minimally Processed Haciomer cv. Chestnut
UYLAŞER V., İNCEDAYI B., YILDIZ G.
International Journal of Applied Science and Technology , cilt.4, sa.1, ss.127-135, 2014 (Hakemli Dergi)
2014
201416. Effect of different drying methods on drying characteristics, colour, total phenolic content and antioxidant capacity of Goldenberry (Physalis peruviana L.)
İZLİ N., Yildiz G., ÜNAL H., Isik E., UYLAŞER V.
INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
, cilt.49, sa.1, ss.9-17, 2014 (SCI-Expanded, Scopus)
2014
201417. An Overview of Chestnut Production in Turkey
Serdar Ü., Mert C., Ertan E., Uylaşer V., Er E., Ceyhan V., et al.
ACTA HORTICULTURAE , cilt.1019, sa.1, ss.211-214, 2014 (Scopus)
2014
201418. A General Assessment of the Candied Chestnut Industry in Turkey
Uylaşer V., Yıldız G., Mert C., Serdar Ü.
ACTA HORTICULTURAE , cilt.1019, ss.229-234, 2014 (Scopus)
2013
201319. Fatty Acid Profile and Mineral Content of Commercial Table Olives from Turkey
UYLAŞER V., Yildiz G.
NOTULAE BOTANICAE HORTI AGROBOTANICI CLUJ-NAPOCA
, cilt.41, sa.2, ss.518-523, 2013 (SCI-Expanded, Scopus)
2013
201320. Quality Improvement of Green Table Olive cv. 'Domat' (Olea europaea L.) Grown in Turkey Using Different De-Bittering Methods
Savas E., UYLAŞER V.
NOTULAE BOTANICAE HORTI AGROBOTANICI CLUJ-NAPOCA
, cilt.41, sa.1, ss.269-275, 2013 (SCI-Expanded, Scopus)
2010
201021. A Research On Suitability Of Some Chestnut Cultivars For Candied Chestnuts.
UYLAŞER V., İNCEDAYI B., MERT C., SOYLU A.
Acta Horticulturae
, sa.866, ss.571-579, 2010 (Scopus)
2010
201022. Effect of Freezing and Frozen Storage on Phenolic Compounds of Raspberry and Blackberry Cultivars
TÜRKBEN C., Sariburun E., Demir C., UYLAŞER V.
FOOD ANALYTICAL METHODS
, cilt.3, sa.3, ss.144-153, 2010 (SCI-Expanded, Scopus)
2010
201023. Phenolic Content and Antioxidant Activity of Raspberry and Blackberry Cultivars
Sariburun E., ŞAHİN S., Demir C., TÜRKBEN C., UYLAŞER V.
JOURNAL OF FOOD SCIENCE
, cilt.75, sa.4, 2010 (SCI-Expanded, Scopus)
2010
201024. Influence of Traditional Processing on Some Compounds of Rose Hip (Rosa canina L.) Fruits Collected From Habitat in Bursa, Turkey
Türkben C., Uylaşer V., İncedayı B.
ASIAN JOURNAL OF CHEMISTRY
, cilt.22, sa.3, ss.2309-2318, 2010 (SCI-Expanded, Scopus)
2010
201025. Effects of different maturity periods and processes on nutritional components of rose hip (Rosa canina L.)
TÜRKBEN C., UYLAŞER V., İNCEDAYI B., Celikkol I.
JOURNAL OF FOOD AGRICULTURE & ENVIRONMENT
, cilt.8, sa.1, ss.26-30, 2010 (SCI-Expanded, Scopus)
2009
200926. Benzoic Acid and Sorbic Acid Levels in Some Dairy Products Consumed in Turkey
Koyuncu N., UYLAŞER V.
ASIAN JOURNAL OF CHEMISTRY
, cilt.21, sa.6, ss.4901-4908, 2009 (SCI-Expanded, Scopus)
2009
200927. DETERMINATION OF BENZOIC AND SORBIC ACID IN TURKISH FOOD USING HIGH-PERFORMANCE LIQUID CHROMATOGRAPHY
Koyuncu N., UYLAŞER V.
JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION
, cilt.33, sa.3, ss.361-369, 2009 (SCI-Expanded, Scopus)
2009
200928. Physico-Chemical Properties and Fatty Acid Composition of Gemlik Variety Olives
UYLAŞER V., Incedayi B., TAMER C. E., Yilmaz N., ÇOPUR Ö. U.
ASIAN JOURNAL OF CHEMISTRY
, cilt.21, sa.4, ss.2861-2868, 2009 (SCI-Expanded, Scopus)
2009
200929. Hedonic Price Model of Table Olive in Turkish Markets: a Case Study of Bursa Province
TAMER C. E., UYLAŞER V., İNCEDAYI B., VURAL H., ÇOPUR Ö. U.
NOTULAE BOTANICAE HORTI AGROBOTANICI CLUJ-NAPOCA
, cilt.37, sa.1, ss.219-223, 2009 (SCI-Expanded, Scopus)
2008
200830. A traditional Turkish beverage shalgam: Manufacturing technique and nutritional value
İNCEDAYI B., UYLAŞER V., ÇOPUR Ö. U.
JOURNAL OF FOOD AGRICULTURE & ENVIRONMENT
, cilt.6, ss.31-34, 2008 (SCI-Expanded, Scopus)
2008
200831. The quantitative analysis of some quality criteria of Gemlik variety olives
UYLAŞER V., TAMER C. E., İNCEDAYI B., VURAL H., ÇOPUR Ö. U.
JOURNAL OF FOOD AGRICULTURE & ENVIRONMENT
, cilt.6, ss.26-30, 2008 (SCI-Expanded, Scopus)
2007
200732. Effect of brining on biological activity of leaves of Vitis vinifera L. (Cv. Sultani Cekirdeksiz) from Turkey
Kosar M., Kupeli E., Malyer H., Uylaser V., Turkben C., Baser K. H. C.
JOURNAL OF AGRICULTURAL AND FOOD CHEMISTRY
, cilt.55, sa.11, ss.4596-4603, 2007 (SCI-Expanded, Scopus)
2007
200733. The effect of low oxygen and high carbon dioxide on storage and pickle production of pickling cucumbers cv. 'Octobus'
Akbudak B., Ozer M. H., Uylaser V., Karaman B.
JOURNAL OF FOOD ENGINEERING
, cilt.78, sa.3, ss.1034-1046, 2007 (SCI-Expanded, Scopus)
2006
200634. Bursa Yöresinde Yetiştirilen Zeytinlerin Bileşimleri
İNCEDAYI B., UYLAŞER V., TAMER C. E., YILMAZ N., ÇOPUR Ö. U.
Hasad Gıda , cilt.21, sa.248, ss.18-23, 2006 (Hakemsiz Dergi)
2006
200635. The effect of controlled atmosphere storage on pickle production from pickling cucumbers cv. 'Troy'
Ozer M., Akbudak B., Uylaser V., Tamer E.
EUROPEAN FOOD RESEARCH AND TECHNOLOGY
, cilt.222, sa.1-2, ss.118-129, 2006 (SCI-Expanded, Scopus)
2005
200536. A research on the production of low energy boza: a cereal based fermented beverage
Uylaser V., Tamer C. E., Copur Ö. U.
AGRO FOOD INDUSTRY HI-TECH
, cilt.16, sa.2, ss.41-44, 2005 (SCI-Expanded)
2005
200537. Zeytin, Zeytinyağı ve Beslenmedeki Önemi
UYLAŞER V., İNCEDAYI B.
Dünya Gıda , sa.2, ss.68-70, 2005 (Hakemsiz Dergi)
2002
200238. Düşük Kalorili Light Boza Üretiminin Araştırılması
UYLAŞER V., TAMER C. E., ÇOPUR Ö. U.
Dünya Gıda Dergisi , sa.7, ss.119-122, 2002 (Hakemli Dergi)
1998
199839. Microbial Load of a Production Line for Apple Juice Concentrate
ŞAHİN İ., BAŞOĞLU F., ÇOPUR Ö. U., KORUKLUOĞLU M., UYLAŞER V., AKPINAR BAYİZİT A.
Adv. Food Sci. (CMTL) , cilt.20, sa.5, ss.137-143, 1998 (Hakemli Dergi)
1996
199640. A Research on the Effects of Fermentation Type and Additives on Quality and Preservation and Development of Adequate Technique in Brined Vine Leaves Production
BAŞOĞLU F., ŞAHİN İ., KORUKLUOĞLU M., UYLAŞER V., AKPINAR BAYİZİT A.
TURKISH JOURNAL OF AGRICULTURE AND FORESTRY , 1996 (Scopus)
1996
199641. Salamura Yaprak Üretiminde Fermentasyon Şekli ve Katkı Maddelerinin Kalite ve Dayanıklılığa Etkisinin Araştırılması ve Uygun Tekniğin Geliştirilmesi
BAŞOĞLU F., ŞAHİN İ., KORUKLUOĞLU M., UYLAŞER V., AKPINAR BAYİZİT A.
Turkish Journal of Agriculture and Forestry , cilt.20, ss.535-545, 1996 (Scopus)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
2022
20221. Ultrasonik Ekstraksiyon ve Geleneksel İnfüzyon Yöntemlerinin Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Kullanılarak Üretilen Şerbet Üzerine Etkisinin İncelenmesi
YILMAZ E., Durgut S., ÖZDEMİR K., TAMER C. E., UYLAŞER V., KAÇAR O.
5. GELENEKSEL GIDALAR SEMPOZYUMU, Bursa, Türkiye, 24 Kasım 2022, (Özet Bildiri)
2017
20172. Turkey’s Vineyard Tourism Regions (Türkiye’nin Bağ Turizm Bölgeleri)
TÜRKBEN C., UYLAŞER V.
1th Internatıonal Rural Tourısm and Development Congress, Bursa, Türkiye, 4 - 06 Mayıs 2017, ss.133, (Özet Bildiri)
2017
20173. Agricultural Products that Contribute to the Development of Bursa and its DistrictsBursa ve İlçelerinin Kalkınmasına Katkı Sağlayan Tarımsal Ürünler
ELBASAN İ. Z., ÖZDEMİR E., UYGUR C. S., UYLAŞER V.
1th International Rural Tourism and Development Congress, 4 - 06 Mayıs 2017, ss.146, (Özet Bildiri)
2017
20174. Turkey’xxs Vineyard Tourism Regions
TÜRKBEN C., UYLAŞER V.
1th International Rural Tourism and Development Congress, 4 - 06 Mayıs 2017, ss.133, (Özet Bildiri)
2017
20175. Contribution of Olive and Olive Oil to the Development of Mudanya (Bursa) TourismZeytin ve Zeytinyağının Mudanya (Bursa) Turizminin Gelişimine Katkıları
UYLAŞER V., TÜRKBEN C.
1th International Rural Tourism and Development Congress, 4 - 06 Mayıs 2017, ss.125, (Özet Bildiri)
2013
20136. Characteristics of Pekmez (Grape Molasses) Traditionally Processed in Bursa, Turkey
TURKBEN C., UYLASER V., SUNA S., Yildiz G.
The 2nd International Symposium on Traditional Foods From Adriatic to Caucasus, 24 - 26 Ekim 2013, (Özet Bildiri)
2012
20127. Yüksek Fruktozlu Mısır Şurubu Tüketiminin Obezite ve Pankreas Kanseri Oluşumuna Etkisinin Araştırılması
ÇOPUR Ö. U., ERCAN İ., SÖNMEZ G., UYLAŞER V., TAMER C. E., KAYA E., et al.
Uludağ Üniversitesi II. Bilgilendirme ve Ar-Ge Günleri, Bursa, Türkiye, 13 - 15 Kasım 2012
2012
20128. Colour stability of peeled ‘Sarıaşlama’ cv chestnut
İNCEDAYI B., YILDIZ G., UYLAŞER V.
Fifth International Chestnut Symposium, Shepherdstown, Amerika Birleşik Devletleri, 9 - 12 Eylül 2012, ss.33, (Özet Bildiri)
2012
20129. Çikolata Kaplı Kestane Şekerlemelerinin Fizikokimyasal ve Mikrobiyolojik Özellikleri Üzerine Bir Araştırma
TAMER C. E., YILDIZ G., UYLAŞER V., ÇOPUR Ö. U.
III. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Konya, Türkiye, 10 - 12 Mayıs 2012, (Özet Bildiri)
2010
201010. Research on The New Production Methods of Black Table Olives
KORUKLUOĞLU M., UYLAŞER V.
III Jornadas Internacionales De La Aceituna de Mesa, 10 - 11 Mart 2010
2009
200911. A Research on Suitability of Some Chestnut Cultivars for Candied Chestnut
UYLAŞER V., İNCEDAYI B., MERT C., SOYLU A.
1st European Congress on Chestnut - Castanea 2009, CUNEO, 13 - 16 Ekim 2009, cilt.866, ss.571-580, (Tam Metin Bildiri)
2009
200912. Türkben C Uylaşer V İncedayı B ve Çelikkol I Farklı olgunluk ve işlemenin Kuşburnu Rosa canina L nun Bazı Önemli Bileşenleri Üzerine Etkisi
TÜRKBEN C., UYLAŞER V., İNCEDAYI B., ÇELİKKOL I.
III. Ulusal Üzümsü Meyveler Sempozyumu, Kahramanmaraş, Türkiye, 10 - 12 Haziran 2009, ss.168, (Özet Bildiri)
2008
200813. Trabzon Hurmasının Bileşimi ve Besleyici Değeri
Parseker S., Uylaser V., SUNA S.
Türkiye 10. Gıda Kongresi, Türkiye, 21 - 23 Mayıs 2008, (Tam Metin Bildiri)
2005
200514. Antioxidant Antiinflammatory and Antinociceptive Activities of Vitis Vinifera L cv Sultani Çekirdeksiz Leaves and Its Ethnic Products
KOŞAR M., TUNALIER TOPRAKLI Z., MALYER H., AKKOL E., UYLAŞER V., TÜRKBEN C., et al.
6th International Symposium on The Chemistry of Natural Compounds, Ankara, Türkiye, 28 - 29 Haziran 2005, ss.155, (Özet Bildiri)
2004
200415. Uludağ Üniversitesi deneme bağında yetiştirilen siyah üzümlerin şaraba uygunluğu ve üretim yönteminin şarap bileşimine etkilerinin araştırılması
GÜRBÜZ O., KUMRAL A., UYLAŞER V., ŞAHİN İ.
Türkiye 8. Gıda Kongresi, Türkiye, 26 - 28 Mayıs 2004, ss.3, (Tam Metin Bildiri)
2000
200016. Salamura zeytinlerde bozulma etkeni küfler
GÖÇMEN D., KORUKLUOĞLU M., UYLAŞER V., GÜRBÜZ O., KUMRAL A., ŞAHİN İ.
Türkiye 1. Zeytincilik Sempozyumu, Türkiye, 6 - 09 Haziran 2000, ss.467-472
2000
200017. Gemlik tipi zeytinlerde mikotoksin kirliliğinin araştırılması
KORUKLUOĞLU M., GÜRBÜZ O., UYLAŞER V., KUMRAL A., ŞAHİN İ.
Türkiye 1. Zeytincilik Sempozyumu, Türkiye, 6 - 09 Haziran 2000, ss.214-219, (Tam Metin Bildiri)
2000
200018. Yeşil zeytin üretiminde farklı çeşit ve uygulamaların ürün kalitesine etkisi
UYLAŞER V., KORUKLUOĞLU M., GÖÇMEN D., KUMRAL A., ŞAHİN İ.
Türkiye 1. Zeytincilik Yetiştiriciliği Sempozyumu, Türkiye, 6 - 09 Haziran 2000, ss.220-226, (Tam Metin Bildiri)
1999
199919. Hıyar turşusu üretiminde potasyum sorbat derişiminin fermentasyona etkisi ve meyveye geçme oranının belirlenmesi
UYLAŞER V., GÖÇMEN D., KORUKLUOĞLU M., KUMRAL A., ŞAHİN İ.
11. KÜKEM Biyoteknoloji Kongresi, Türkiye, 6 - 09 Eylül 1999, cilt.23, ss.11-18, (Tam Metin Bildiri)
Desteklenen Projeler
2002 - 2004
2002 - 2004Salamurasız Asma Yaprağı Üretiminin Geliştirilmesi
TÜBİTAK Projesi , 1001 - Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı
Akpınar Bayizit A., Korukluoğlu M., Şahin İ., Çopur Ö. U., Uylaşer V., Başoğlu F.(Yürütücü)
1992 - 1995
1992 - 1995Salamura Yaprak Üretiminde Fermentasyon Şekli ve Katkı Maddelerinin Kalite ve Dayanıklılığa Etkisinin Araştırılması ve Uygun Tekniklerin Geliştirilmesi
TÜBİTAK Projesi , 1001 - Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı
Akpınar Bayizit A., Korukluoğlu M., Başoğlu F., Uylaşer V., Çopur Ö. U., Şahin İ.(Yürütücü)