-
2023 - Devam Ediyor Soğuk Plazma Uygulamasının Mısırda Zearalonon Giderimi ve Biyoerişilebilirliği ile A ve E Vitamin İçerikleri Üzerine Etkisi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer
ŞAHAN Y. (Yürütücü), ÖZMEN TOĞAY S., AYDIN Ö. Ş., TURAN N., MANARGA BİRLİK P.
-
2023 - Devam Ediyor Farklı Ekşi Maya Starterleri İle Karakılçık ve Mor Patates Unlarından Üretilen Tarhanaların Fonksiyonel Karakterizasyonu
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
ÖZMEN TOĞAY S. (Yürütücü), ŞAHAN Y., DOĞAN H., KARAGÜL YÜCEER Y., GÜLKUN G., ROSS P., et al.
-
2023 - Devam Ediyor Güney Marmara Bölgesi iğde Eleagnus angustifolia L genotiplerinin seleksiyonu ve unlu mamuller sanayinde katkı maddesi olarak kullanıma uygun tiplerin belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
CANSEV A. (Yürütücü), ŞAHAN Y., KAYA B., YÜCEER Y., BÜYÜKTAVŞAN Ö. F., AKPINAR A., et al.
-
2025 - 2026 SÜRDÜRÜLEBİLİR GELECEK İÇİN DOĞA DOSTU ÖĞRETMENLER ve ÖĞRENCİLERİ
TÜBİTAK Projesi , 4004 - Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları
CANSEV A. (Yürütücü), ŞAHAN Y., ÖZMEN TOĞAY S., AKPINAR A., KOŞAR E., YİĞİT ÇINAR A., et al.
-
2024 - 2026 Bazı Tahıl Bazlı Gıdalarda Alternaria Toksin Riskinin Değerlendirilmesi
TAGEM Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü Projesi
Şahan Y., Manarga Birlik P.(Yürütücü), Aydın Ö. Ş., Yavuz M.
-
2024 - 2025 Dut Yaprağı (Folium mori) Ekstraktından Yenilebilir Fibroin Bazlı Kaplama Geliştirilmesi ve Taze Meyvelerde Uygulanarak in-vitro Antidiyabetik ve Antimikrobiyal Aktivitesinin Araştırılması
TÜBİTAK Projesi , 1002 - Hızlı Destek Programı
-
2024 - 2025 İşlenmiş Tahıl Bazlı Bebek ve Küçük Çocuk Ek Gıdalarında Alternaria Toksinlerinin Belirlenmesi.
TAGEM Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü Projesi
-
2022 - 2025 Farklı Hammaddeler Kullanılarak Üretilen Tarhanaların ve Mikrobiyotasındaki Laktik Asit Bakteri İzolatlarının Gıda Endüstrisi ve İnsan Sağlığı Açısından Fonksiyonel Özelliklerinin Araştırılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
ÖZMEN TOĞAY S. (Yürütücü), SABUNCU M., GÜLKUN G., ROSS P., KOÇ F., DÜVEN G., et al.
-
2023 - 2024 Bursa Bölgesinde Yetiştirilen Bayrampaşa Enginar Çeşidi Atıklarının Karakterizasyonu ve Gıda Sanayiinde Kullanım Olanaklarının Değerlendirilmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer
ŞAHAN Y. (Yürütücü), CANSEV A., ÖZMEN TOĞAY S., YİĞİT ÇINAR A., ÇELİK G.
-
2022 - 2024 Glutensiz Tarhana Üretiminde Mor Patates Unu Kullanımının Araştırılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
ŞAHAN Y. (Yürütücü), DÜLGER ALTINER D., SABUNCU M.
-
2022 - 2024 Farklı Besinsel Lif Kaynaklarının Bisküvi üretiminde oluşan ileri glikasyon ürünleri (AGEs) üzerine etkisi ve biyoerişilebilirliğinin araştırılması
TAGEM Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü Projesi
-
2021 - 2024 “Developing innovative plant-based added-value food products through the promotion of local Mediterranean nut and legume crops (LOCALNUTLEG)”
-
2022 - 2023 Dut yapraklarından 1-deoksinojirimisin (1-DNJ)nin ekstraksiyon koşullarının optimizasyonu
-
2020 - 2022 Starting from the ABC’s: improvement of table olive technology, quality, and health benefits with starter and probiotic Autochthonous Biodiverse Cultures
-
2020 - 2021 Derin Yağda Kızartma İşleminde Proses Kirleticilerinin Belirlenmesi
-
2019 - 2021 Kombu Çayı Kültürünün Fermente Sebze Suyu Üretiminde Kullanımı
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
-
2019 - 2021 Fonksiyonel Bir İçecek: Kahve Çekirdeği Zarı ile Zenginleştirilmiş Kefir
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
Güldaş M. (Yürütücü), Şahan Y., Özmen Toğay S., Değirmencioğlu N., Gürbüz O., Yıldız E.
-
2020 - 2020 Aromalandırılmış Organik Sızma Zeytinyağlarının Antioksidan Özelliklerinin, Uçucu Bileşenlerinin ve Organoleptik Özelliklerinin Belirlenmesi
-
2018 - 2020 Farklı Kabak Çekirdeklerinden (Cucurbita pepo L.) Elde Edilen Unların Kimyasal ve Besleyici Özelliklerinin Belirlenmesi ve Kraker Üretiminde Kullanımı
TÜBİTAK Projesi , 1005 - Ulusal Yeni Fikirler ve Ürünler Araştırma Destek Programı
-
2018 - 2020 Bazı Gıdalarda Alerjenlerin Proteomiks Tekniği Kullanılarak Tespiti ve Isıl İşlem Sonrası Alerjenlerin Stabilitesinin Araştırılması
TAGEM Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü Projesi
-
2017 - 2019 Çeşitli Doğal Bitki Ekstraktları Kullanılarak Ph ile Renk Değiştiren Sodyum Alginat/Polivinil Alkol Nanolifli Yara Örtüsü Üretimi ve İn Vivo Çalışmalarla Değerlendirilmesi
TÜBİTAK Projesi , 1001 - Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı
Karaca E. (Yürütücü), Osman B., Tümay Özer E., Şahan Y., Becerir B., Göktalay G.
-
2017 - 2019 Bazı Frenk Üzümü Çeşitlerinin Kimyasal KompozisyonununBelirlenmesi ve Gıda Katkı Maddesi Olarak KullanılabilirliğininAraştırılması
TAGEM Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü Projesi
-
2015 - 2018 Bebek Ek Gıdalarındaki Lüzumlu Veya Toksik Element Biyoerişilebilirliklerinin In Vitro Yöntemler İle Belirlenmesi
TÜBİTAK Projesi , 1005 - Ulusal Yeni Fikirler ve Ürünler Araştırma Destek Programı
Şahan Y., Seven Erdemir Ü. (Yürütücü)
-
2014 - 2018 1513-TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSLERİ DESTEKLEME PROGRAMIULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ TARNSFER OFİSİ TİC. VE SAN. AŞ. PROJESİ
TÜBİTAK Projesi , 1513 - Teknoloji Transfer Ofisleri Destekleme Programı
-
2013 - 2018 Tunceli Sarımsağının Allium tuncelianum Bazı Kimyasal ve Fonksiyonel Özelliklerinin Belirlenmesi ve Ülkemizde Kültürü Yapılan Allium Türleri ile Karşılaştırılması
-
2013 - 2016 Ülkemizde Yetiştiriciliği Yapılan Hindiba Cichorium Spp Türlerinin Fenolik Bileşiklerinin Antioksidan Kapasitelerinin ve Antioksidan Bileşenlerin Biyoalınabilirliliğinin Araştırılması
-
2013 - 2015 Bursa İlinde Yer Alan Özel Sektör Kuruluşlarındaki Laboratuvar Test Analiz ve Cihaz Envanterinin Oluşturulması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
BAYRAM ARLI N. (Yürütücü), GÜRSAKAL S., DURMUŞ A., ŞAHAN Y., İPEK A.
-
2013 - 2015 POLİETİLEN GLİKOL POLİMERLERİNİN KARAKTERİZASYONU,MİKROBİYOLOJİK ve DERMATOLOJİK ETKİLERİNİN ARAŞTIRILMASI
-
2012 - 2015 Gemlik Tipi Zeytinlerin Yağ Kalitesi Üzerine Yapraktan Uygulanan Mikro Bein Elementlerinin Fe Zn ve B Etkisi
-
2012 - 2014 Farklı Molekül Ağırlığına Sahip Polietilen Glikol Polimerlerinin Mikrobiyolojik ve Dermatolojik Etkilerinin Araştırılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
KARA A., GONCAGÜL G. (Yürütücü), ŞAHAN Y., SARICAOĞLU H.
-
2011 - 2014 Cnicus benedictus un Besleyici ve Kimyasal Özelliklerinin Belirlenmesi
-
2010 - 2012 İğde Eleagnus angustifolia L Meyvesinin Kimyasal ve Besleyici özellikleri ve Bisküvi Üretiminde Kullanımı
TÜBİTAK Projesi , 1001 - Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı
Şahan Y. (Yürütücü), Göçmen D., Cansev A., Dülger Altıner D., Aydın E., İnkaya Dündar A. N., et al.
-
2008 - 2011 Bursa İli Zeytin Plantasyonlarının Beslenme Durumlarının İncelenerek Bazı Mikro Besin Elementi Fe Zn ve B Noksanlıklarının Giderilmesi ve Besin Elementleri ile Kalite Özellikleri Arasındaki İlişkilerin Belirlenmesi
-
2009 - 2010 Farklı laktik ve probiyotik starter kullanımının tam buğday unu katkısı kullanılarak üretilen bozaların fitik asit içeriği üzerine etkisi
-
2008 - 2010 Bursa İli Zeytin Plantasyonlarının Beslenme Durumlarının İncelenerek Bazı Mikro Besin Elementi (Fe, Zn ve B) Noksanlıklarının Giderilmesi ve Besin Elementleri ile Kalite Özellikleri Arasındaki İlişkilerin Belirlenmesi
-
2002 - 2005 Zeytin acılık Maddesi Oleuropeinin Küf gelişimi ve Mikotoksin Üretimi Üzerine Etkilerinin Araştırılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
Şahan Y., Korukluoğlu M. (Yürütücü), Cinar A.
-
2002 - 2005 Bazı Baharat ve Tıbbi Bitkilerin Mikotoksijenik İnhibitör Etkilerinin Araştırılması
-
2002 - 2004 Gıda İşletmelerinde Kullanılan Bazı Dezenfektanların Mikroorganizmalar Üzerine Etkileri
-
1999 - 2000 Gemlik Çeşidi Siyah Zeytinlerin Bazı Ağır Metal İçeriklerinin Araştırılması
-
2023 A FUNCTIONAL AND GLUTEN-FREE TRADITIONAL COOKIE
-
2023 FONKSİYONEL VE GLUTENSİZ GELENEKSEL BİR KURABİYE
-
2020 ÇEREZLİK KABAK ÇEKİRDEĞİ UNU KATKILI KRAKER VE ÜRETİM YÖNTEMİ
-
2019 KAHVE ÇEKİRDEĞİ ZARI KATKILI KEFİR ÜRÜNÜ VE ÜRETİM YÖNTEMİ
-
2016 Polyethylene glycol-lactide coating on fresh eggs
-
2013 Şevketi bostan bitki kökünden elde edilen un ve bahsedilen unun üretim metodu
-
2012 İğde Unundan Mamül Bisküvi
-
2012 POLYETHYLENE GLYCOL LACTID COATING ON FRESH EGG
-
2011 İğde Unu Üretimi ve Yöntemi
-
2011 TAZE YUMURTALARDA POLİETİLEN GLİKOL KAPLANMASI
-
2009 Polyethylene Glycol Coating of Fresh Eggs
