Desteklenen Projeler
-
2023 - Devam Ediyor Soğuk Plazma Uygulamasının Mısırda Zearalonon Giderimi ve Biyoerişilebilirliği ile A ve E Vitamin İçerikleri Üzerine Etkisi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
ŞAHAN Y. (Yürütücü), ÖZMEN TOĞAY S., AYDIN Ö. Ş., TURAN N., MANARGA BİRLİK P.
-
2023 - Devam Ediyor Farklı Ekşi Maya Starterleri İle Karakılçık ve Mor Patates Unlarından Üretilen Tarhanaların Fonksiyonel Karakterizasyonu
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
ÖZMEN TOĞAY S. (Yürütücü), ŞAHAN Y., DOĞAN H., KARAGÜL YÜCEER Y., GÜLKUN G., ROSS P., et al.
-
2023 - Devam Ediyor Güney Marmara Bölgesi iğde Eleagnus angustifolia L genotiplerinin seleksiyonu ve unlu mamuller sanayinde katkı maddesi olarak kullanıma uygun tiplerin belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
CANSEV A. (Yürütücü), ŞAHAN Y., KAYA B., YÜCEER Y., BÜYÜKTAVŞAN Ö. F., AKPINAR A., et al.
-
2024 - 2026 Bazı Tahıl Bazlı Gıdalarda Alternaria Toksin Riskinin Değerlendirilmesi
TAGEM Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü Projesi
Şahan Y., Manarga Birlik P.(Yürütücü), Aydın Ö. Ş., Yavuz M.
-
2024 - 2025 İşlenmiş Tahıl Bazlı Bebek ve Küçük Çocuk Ek Gıdalarında Alternaria Toksinlerinin Belirlenmesi.
TAGEM Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü Projesi
-
2022 - 2025 Farklı Hammaddeler Kullanılarak Üretilen Tarhanaların ve Mikrobiyotasındaki Laktik Asit Bakteri İzolatlarının Gıda Endüstrisi ve İnsan Sağlığı Açısından Fonksiyonel Özelliklerinin Araştırılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
Özmen Toğay S. (Yürütücü), Şahan Y., Düven G., Stanton C., Ross P., Koç F., et al.
-
2023 - 2024 Bursa Bölgesinde Yetiştirilen Bayrampaşa Enginar Çeşidi Atıklarının Karakterizasyonu ve Gıda Sanayiinde Kullanım Olanaklarının Değerlendirilmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
ŞAHAN Y. (Yürütücü), CANSEV A., ÖZMEN TOĞAY S., YİĞİT ÇINAR A., ÇELİK G.
-
2022 - 2024 Glutensiz Tarhana Üretiminde Mor Patates Unu Kullanımının Araştırılması
-
2022 - 2024 Farklı Besinsel Lif Kaynaklarının Bisküvi üretiminde oluşan ileri glikasyon ürünleri (AGEs) üzerine etkisi ve biyoerişilebilirliğinin araştırılması
TAGEM Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü Projesi
-
2021 - 2024 “Developing innovative plant-based added-value food products through the promotion of local Mediterranean nut and legume crops (LOCALNUTLEG)”
-
2022 - 2023 Dut yapraklarından 1-deoksinojirimisin (1-DNJ)nin ekstraksiyon koşullarının optimizasyonu
-
2020 - 2022 Starting from the ABC’s: improvement of table olive technology, quality, and health benefits with starter and probiotic Autochthonous Biodiverse Cultures
-
2020 - 2021 Derin Yağda Kızartma İşleminde Proses Kirleticilerinin Belirlenmesi
-
2019 - 2021 Kombu Çayı Kültürünün Fermente Sebze Suyu Üretiminde Kullanımı
-
2019 - 2021 Fonksiyonel Bir İçecek: Kahve Çekirdeği Zarı ile Zenginleştirilmiş Kefir
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
Güldaş M. (Yürütücü), Şahan Y., Özmen Toğay S., Değirmencioğlu N., Gürbüz O., Yıldız E.
-
2020 - 2020 Aromalandırılmış Organik Sızma Zeytinyağlarının Antioksidan Özelliklerinin, Uçucu Bileşenlerinin ve Organoleptik Özelliklerinin Belirlenmesi
-
2018 - 2020 Farklı Kabak Çekirdeklerinden (Cucurbita pepo L.) Elde Edilen Unların Kimyasal ve Besleyici Özelliklerinin Belirlenmesi ve Kraker Üretiminde Kullanımı
-
2018 - 2020 Bazı Gıdalarda Alerjenlerin Proteomiks Tekniği Kullanılarak Tespiti ve Isıl İşlem Sonrası Alerjenlerin Stabilitesinin Araştırılması
TAGEM Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü Projesi
-
2017 - 2019 Çeşitli Doğal Bitki Ekstraktları Kullanılarak Ph ile Renk Değiştiren Sodyum Alginat/Polivinil Alkol Nanolifli Yara Örtüsü Üretimi ve İn Vivo Çalışmalarla Değerlendirilmesi
-
2017 - 2019 Bazı Frenk Üzümü Çeşitlerinin Kimyasal KompozisyonununBelirlenmesi ve Gıda Katkı Maddesi Olarak KullanılabilirliğininAraştırılması
TAGEM Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü Projesi
-
2015 - 2018 Bebek Ek Gıdalarındaki Lüzumlu Veya Toksik Element Biyoerişilebilirliklerinin In Vitro Yöntemler İle Belirlenmesi
-
2014 - 2018 1513-TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSLERİ DESTEKLEME PROGRAMIULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ TARNSFER OFİSİ TİC. VE SAN. AŞ. PROJESİ
-
2013 - 2018 Tunceli Sarımsağının Allium tuncelianum Bazı Kimyasal ve Fonksiyonel Özelliklerinin Belirlenmesi ve Ülkemizde Kültürü Yapılan Allium Türleri ile Karşılaştırılması
-
2013 - 2016 Ülkemizde Yetiştiriciliği Yapılan Hindiba Cichorium Spp Türlerinin Fenolik Bileşiklerinin Antioksidan Kapasitelerinin ve Antioksidan Bileşenlerin Biyoalınabilirliliğinin Araştırılması
-
2013 - 2015 Bursa İlinde Yer Alan Özel Sektör Kuruluşlarındaki Laboratuvar Test Analiz ve Cihaz Envanterinin Oluşturulması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
BAYRAM ARLI N. (Yürütücü), GÜRSAKAL S., ŞAHAN Y., İPEK A., DURMUŞ A.
-
2013 - 2015 POLİETİLEN GLİKOL POLİMERLERİNİN KARAKTERİZASYONU,MİKROBİYOLOJİK ve DERMATOLOJİK ETKİLERİNİN ARAŞTIRILMASI
-
2012 - 2015 Gemlik Tipi Zeytinlerin Yağ Kalitesi Üzerine Yapraktan Uygulanan Mikro Bein Elementlerinin Fe Zn ve B Etkisi
-
2012 - 2014 Farklı Molekül Ağırlığına Sahip Polietilen Glikol Polimerlerinin Mikrobiyolojik ve Dermatolojik Etkilerinin Araştırılması
-
2011 - 2014 Cnicus benedictus un Besleyici ve Kimyasal Özelliklerinin Belirlenmesi
-
2010 - 2012 İğde Eleagnus angustifolia L Meyvesinin Kimyasal ve Besleyici özellikleri ve Bisküvi Üretiminde Kullanımı
TÜBİTAK Projesi
Şahan Y. (Yürütücü), Göçmen D., Cansev A., Dülger Altıner D., Aydın E., İnkaya Dündar A. N., et al.
-
2008 - 2011 Bursa İli Zeytin Plantasyonlarının Beslenme Durumlarının İncelenerek Bazı Mikro Besin Elementi Fe Zn ve B Noksanlıklarının Giderilmesi ve Besin Elementleri ile Kalite Özellikleri Arasındaki İlişkilerin Belirlenmesi
-
2009 - 2010 Farklı laktik ve probiyotik starter kullanımının tam buğday unu katkısı kullanılarak üretilen bozaların fitik asit içeriği üzerine etkisi
-
2008 - 2010 Bursa İli Zeytin Plantasyonlarının Beslenme Durumlarının İncelenerek Bazı Mikro Besin Elementi (Fe, Zn ve B) Noksanlıklarının Giderilmesi ve Besin Elementleri ile Kalite Özellikleri Arasındaki İlişkilerin Belirlenmesi
-
2002 - 2005 Zeytin acılık Maddesi Oleuropeinin Küf gelişimi ve Mikotoksin Üretimi Üzerine Etkilerinin Araştırılması
-
2002 - 2005 Bazı Baharat ve Tıbbi Bitkilerin Mikotoksijenik İnhibitör Etkilerinin Araştırılması
-
2002 - 2004 Gıda İşletmelerinde Kullanılan Bazı Dezenfektanların Mikroorganizmalar Üzerine Etkileri
-
1999 - 2000 Gemlik Çeşidi Siyah Zeytinlerin Bazı Ağır Metal İçeriklerinin Araştırılması
Patent
-
2023 A FUNCTIONAL AND GLUTEN-FREE TRADITIONAL COOKIE
-
2023 FONKSİYONEL VE GLUTENSİZ GELENEKSEL BİR KURABİYE
-
2020 ÇEREZLİK KABAK ÇEKİRDEĞİ UNU KATKILI KRAKER VE ÜRETİM YÖNTEMİ
-
2019 KAHVE ÇEKİRDEĞİ ZARI KATKILI KEFİR ÜRÜNÜ VE ÜRETİM YÖNTEMİ
-
2016 Polyethylene glycol-lactide coating on fresh eggs
-
2013 Şevketi bostan bitki kökünden elde edilen un ve bahsedilen unun üretim metodu
-
2012 POLYETHYLENE GLYCOL LACTID COATING ON FRESH EGG
-
2012 İğde Unundan Mamül Bisküvi
-
2011 İğde Unu Üretimi ve Yöntemi
-
2011 TAZE YUMURTALARDA POLİETİLEN GLİKOL KAPLANMASI
-
2009 Polyethylene Glycol Coating of Fresh Eggs