Eğitim Bilgileri
2008 - 2014
2008 - 2014Doktora
Bursa Uludağ Üniversitesi, SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ, Besin Hijyeni Ve Teknolojisi (Dr), Türkiye
1996 - 2001
1996 - 2001Lisans
Bursa Uludağ Üniversitesi, VETERİNER FAKÜLTESİ, Veteriner Pr., Türkiye
Yaptığı Tezler
2014
2014Doktora
Hayvansal kaynaklı gıdalarda enterokokların varlığı, tür düzeyinde identifikasyonları ve antibiyotik dirençliliklerinin belirlenmesi
Bursa Uludağ Üniversitesi, SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ
Araştırma Alanları
Sağlık Bilimleri
Akademik Ünvanlar / Görevler
2021 - Devam Ediyor
2021 - Devam EdiyorDoç. Dr.
Bursa Uludağ Üniversitesi, KARACABEY MYO, GIDA İŞLEME
2020 - 2021
2020 - 2021Doç. Dr.
Bursa Uludağ Üniversitesi, KELES MYO, GIDA İŞLEME
2014 - 2020
2014 - 2020Öğretim Görevlisi Dr.
Bursa Uludağ Üniversitesi, KELES MYO, GIDA İŞLEME
2009 - 2014
2009 - 2014Araştırma Görevlisi
Bursa Uludağ Üniversitesi, SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ, SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ
Yönetimsel Görevler
2022 - Devam Ediyor
2022 - Devam EdiyorBölüm Akademik Teşvik Değerlendirme Komisyonu Üyesi
Bursa Uludağ Üniversitesi, KARACABEY MYO, GIDA İŞLEME
2014 - 2021
2014 - 2021Bölüm Başkanı
Bursa Uludağ Üniversitesi, KELES MYO, GIDA İŞLEME
Akademi Dışı Deneyim
2007 - 2008
2007 - 2008Sorumlu Veteriner Hekim
Ticari Kuruluş Özel, Bursam Et Entegre San. Tic. Ltd. Şti., Kesimhane, Sorumlu Veteriner Hekim
2001 - 2006
2001 - 2006Veteriner Hekim
Ticari Kuruluş Özel, Vetline Hayvan Hastanesi, Klinik, Veteriner Hekim
Verdiği Dersler
Ön Lisans
FONKSİYONEL GIDALAR
Endüstriyel Yemek Üretimi
GIDA KİMYASI
MESLEK ETİĞİ
DUYUSAL ANALİZ TEKNİKLERİ
ÇİĞ SÜT ANALİZLERİ
PEYNİR TEKNOLOJİSİ
Endüstriyel Mikrobiyoloji
Laboratuvar Teknikleri I
AMBALAJLAMA TEKNOLOJİSİ
Gıda Analizleri
YÖRESEL ÜRÜNLER TEKNOLOJİSİ
GENEL KİMYA
SÜT ÜRÜNLERİ ANALİZLERİ
İş Hijyeni
MEYVE VE SEBZE ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ II
KARİYER PLANLAMA
SÜT VE ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ I
GIDA MİKROBİYOLOJİSİ
DENGELİ BESLENME
KANATLI TEKNOLOJİSİ
HAYVANSAL ÜRÜNLER TEKNOLOJİSİ
ET VE ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ II
GIDALARDA TEMEL İŞLEMLER I
GIDA KATKI MADDELERİ
SÜT VE ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ II
GIDALARDA TEMEL İŞLEMLER II
GENEL MİKROBİYOLOJİ
ET VE ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ I
GIDA KODEKSİ VE YASAL MEVZUAT
LABORATUAR TEKNİĞİ II
LABORATUAR TEKNİĞİ I
HİJYEN VE SANİTASYON
GIDA GÜVENLİĞİ
Makaleler
2025
20251. The Influence of Psyllium Husk Utilized as a Carbohydrate Substitute on Textural Characteristics of Chicken Sausage and Consumer Preference
Elal Muş T., Ozcan T., Ustuner H., Cetinkaya F., Selvi T. N., Keser G., et al.
JOURNAL OF FOOD QUALITY , ss.1-11, 2025 (SCI-Expanded, Scopus)
2024
20242. Probiyotik Sıcak İçecek ve Tüketime Hazır Atıştırmalıkların Spesifik Mikroorganizmalar Açısından İncelenmesi
ELAL MUŞ T., ÇETİNKAYA F.
Journal of research in veterinary medicine (Online) , cilt.43, sa.2, ss.108-112, 2024 (TRDizin)
2023
20233. Toxigenic Genes of Coagulase-Negative/Positive Staphylococcus aureus from Milk and Dairy
Muş T., Çetinkaya F., Soyutemiz G. E., Erten B.
Journal of Agricultural Sciences (Tarim Bilimleri Dergisi)
, cilt.29, sa.4, ss.924-932, 2023 (SCI-Expanded, Scopus, TRDizin)
2022
20224. Food safety inspection of tas kebab and salad processing line in a catering company
Soyutemiz G. E., Cetinkaya F., Cinar B. S., Mus T. E., Yibar A., Dogan M.
CZECH JOURNAL OF FOOD SCIENCES
, cilt.40, sa.2, ss.147-153, 2022 (SCI-Expanded, Scopus)
2021
20215. Isolation of Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus and Streptococcus thermophilus from nature: Technological characterisation and antibiotic resistance
Tavsanli H. A. K. A. N., Elal Muş T., Cetinkaya F., Ayanogllt E., Çıbık R.
CZECH JOURNAL OF FOOD SCIENCES
, cilt.39, sa.4, ss.305-311, 2021 (SCI-Expanded, Scopus)
2019
20196. Investigation of mecA gene, virulence traits and antibiotic resistance profiles in methicillin-resistant Staphylococcus aureus isolates from dairy products
Elal Muş T., Çetinkaya F., Karahan H., Gürbüz İ. B., Degirmenci G.
JOURNAL OF FOOD SAFETY
, cilt.39, sa.3, 2019 (SCI-Expanded, Scopus)
2019
20197. Molecular Identification of Vancomycin Resistance and Virulence Genes in Foodborne Enterococci
Mus T., Cetinkaya F., Cibik R., Degirmenci G., Diler F. B.
JOURNAL OF THE HELLENIC VETERINARY MEDICAL SOCIETY
, cilt.70, sa.2, ss.1487-1494, 2019 (SCI-Expanded, Scopus)
2017
20178. PATHOGENICITY DETERMINANTS AND ANTIBIOTIC RESISTANCE PROFILES OF ENTEROCOCCI FROM FOODS OF ANIMAL ORIGIN IN TURKEY
ELAL MUŞ T., ÇETİNKAYA F., ÇIBIK R., SOYUTEMİZ G. E., Simsek H., Coplu N.
ACTA VETERINARIA HUNGARICA
, cilt.65, sa.4, ss.461-474, 2017 (SCI-Expanded, Scopus)
2017
20179. Su Ürünleri Kaynaklı Gıda Zehirlenmeleri
ELAL MUŞ T., ÇETİNKAYA F.
Türkiye Klinikleri Gıda Zehirlenmeleri Özel Sayısı , cilt.3, sa.3, ss.200-205, 2017 (Hakemli Dergi)
2017
201710. Elektrolize Su Kullanımının Su Ürünleri İşletmesinin Hijyenik Kalitesine Etkileri
TAVŞANLI H., İRKİN R., ELAL MUŞ T., ÇIBIK R., ŞEN S.
Van Veterinary Journal , cilt.28, sa.2, ss.91-94, 2017 (TRDizin)
2017
201711. Bursa’da İçme ve Kullanma Sularında İndikatör ve Bazı Patojen Bakterilerin Varlığının Araştırılması
ELAL MUŞ T., ÇETİNKAYA F.
Toprak Su Dergisi , cilt.6, sa.1, ss.1-6, 2017 (TRDizin)
2017
201712. Investigation of the Presence and Virulence Traits of Vancomycin-Resistant Enterococcus in Water Samples
Elal Muş T., Çetinkaya F., Erköse E.
Journal of Food and Health Science
, cilt.3, sa.2, ss.75-81, 2017 (TRDizin)
2016
201613. Geleneksel Tekniklerle Üretilen Yoğurtlardan ve Doğadaki Bitkisel Örneklerden İzole Edilen Yoğurt Bakterilerinin Bakteriyolojik Aktiviteleri
TAVŞANLI H., ELAL MUŞ T., ÇETİNKAYA F., ÇIBIK R.
Gıda ve Yem Bilimi -Teknolojisi , cilt.13, sa.16, ss.1-7, 2016 (Hakemli Dergi)
2015
201514. Ratlarda Barsak Mikroflorası Gelişimi Üzerine Diyet Kısıtlaması ile Beslenmenin Etkisi
ELAL MUŞ T., SONAT F.
Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi , cilt.34, ss.9-14, 2015 (TRDizin)
2015
201515. Effect of Dietary Restriction on Probiotic Bacteria Lactobacillus
ELAL MUŞ T., SONAT F., Altinbas B.
ACTA PHYSIOLOGICA
, cilt.215, ss.60, 2015 (SCI-Expanded, Scopus)
2015
201516. Kamfilobakteriyozis
ELAL MUŞ T., ÇETİNKAYA F., ÇIBIK R.
Türkiye Klinikleri , cilt.3, 2015 (Hakemli Dergi)
2015
201517. The Effect of Orally Administrated beta-glucan and Dietary Restriction on Faecal Microflora in Rats
Elal Muş T., Ak Sonat F.
KAFKAS UNIVERSITESI VETERINER FAKULTESI DERGISI
, cilt.21, sa.1, ss.27-30, 2015 (SCI-Expanded, Scopus, TRDizin)
2014
201418. PREVALENCE, SEROTYPE IDENTIFICATION BY MULTIPLEX POLYMERASE CHAIN REACTION AND ANTIMICROBIAL RESISTANCE PATTERNS OF LISTERIA MONOCYTOGENES ISOLATED FROM RETAIL FOODS
ÇETİNKAYA F., ELAL MUŞ T., YIBAR A., Guclu N., Tavsanli H., ÇIBIK R.
JOURNAL OF FOOD SAFETY
, cilt.34, sa.1, ss.42-49, 2014 (SCI-Expanded, Scopus)
2014
201419. Occurrence of Vibrio, Salmonella and Staphylococcus aureus in retail fresh fish, mussel and shrimp
ELAL MUŞ T., ÇETİNKAYA F., Celik U.
ACTA VETERINARIA BRNO
, cilt.83, sa.2, ss.75-78, 2014 (SCI-Expanded, Scopus)
2013
201320. Perakende Su Ürünlerinde Aeromonas hydrophila Varlığının Araştırılması
ELAL MUŞ T., ÇETİNKAYA F.
Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi , cilt.32, sa.1, ss.7-10, 2013 (TRDizin)
2013
201321. Prevalence and antibiotic resistance of vancomycin-resistant enterococci in animal originated foods
ÇETİNKAYA F., ELAL MUŞ T., SOYUTEMİZ G. E., ÇIBIK R.
TURKISH JOURNAL OF VETERINARY & ANIMAL SCIENCES
, cilt.37, sa.5, ss.588-593, 2013 (SCI-Expanded, Scopus, TRDizin)
2012
201222. Detection of Antibiotic Resistance in Staphylococcus aureus Strains Isolated from Various Foods
ÇETİNKAYA F., ELAL MUŞ T.
Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi , cilt.31, sa.2, ss.11-16, 2012 (TRDizin)
2012
201223. Shellfish Poisoning and Toxins
ÇETİNKAYA F., ELAL MUŞ T.
Journal of Biological Environmental Sciences , cilt.6, sa.17, ss.115-119, 2012 (Hakemli Dergi)
2012
201224. Assessment of microbiological quality of cig kofte (raw consumed spiced meatball): Prevalence and antimicrobial susceptibility of Salmonella
ÇETİNKAYA F., ELAL MUŞ T., ÇIBIK R., Levent B., Gulesen R.
FOOD CONTROL
, cilt.26, sa.1, ss.15-18, 2012 (SCI-Expanded, Scopus)
2012
201225. Antibiotic susceptibility of Lactococcus isolated from Turkish raw milk cheeses
ÇETİNKAYA F., Coplu N., Simsek H., ELAL MUŞ T., ÇIBIK R.
MEDYCYNA WETERYNARYJNA-VETERINARY MEDICINE-SCIENCE AND PRACTICE
, cilt.68, sa.1, ss.49-53, 2012 (SCI-Expanded, Scopus)
2012
201226. Determination of microbiological and chemical characteristics of kefir consumed in Bursa
ÇETİNKAYA F., ELAL MUŞ T.
ANKARA UNIVERSITESI VETERINER FAKULTESI DERGISI
, cilt.59, sa.3, ss.217-221, 2012 (SCI-Expanded, Scopus, TRDizin)
2010
201027. Hayvansal Gıdalarda Hormon Kalıntıları Tüketici Sağlığına Yönelik Riskler ve İlgili Yasal Düzenlemeler
ÇETİNKAYA F., ELAL MUŞ T.
Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi , cilt.29, sa.2, ss.77-82, 2010 (TRDizin)
2010
201028. Yararları ve Riskleriyle Gıda Kaynaklı Enterokoklar
ÇETİNKAYA F., ELAL MUŞ T.
Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi , cilt.29, sa.1, ss.77-83, 2010 (TRDizin)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
2025
20251. BROYLERLERDE SPAGHETTİ MEAT (İPLİKSİ KAS) ANOMALİSİ - SPAGHETTI MEAT MYOPATHY IN BROILERS
SELVİ T. N., ELAL MUŞ T.
20th International Medicine and Heath Sciences Researches Congress, Ankara, Türkiye, 18 Ekim 2025, cilt.1, ss.320-321, (Özet Bildiri)
2024
20242. Effects of Sea Buckthorn on Human Health
ELAL MUŞ T.
VIII International Halich Congress on Multidisciplinary Scientific Research, İstanbul, Türkiye, 3 - 05 Aralık 2024, cilt.1, ss.1011-1015, (Tam Metin Bildiri)
2024
20243. Effects of Punicic Acid on Human Health and Its Status in Food Technology
ELAL MUŞ T.
VIII International Halich Congress on Multidisciplinary Scientific Research, İstanbul, Türkiye, 3 - 05 Aralık 2024, cilt.1, ss.1016-1021, (Tam Metin Bildiri)
2024
20244. Meta-Analysis On Food Supplement Usage Habits Of Healthcare Professionals
TEKE M. E., ÇETİNKAYA F., ELAL MUŞ T.
6. Uluslararası Karadeniz Modern Bilimsel Araştırmalar Kongresi, Trabzon, Türkiye, 23 Ağustos 2024, cilt.1, ss.131, (Özet Bildiri)
2023
20235. Microbiological Analysis of Food Contact Surfaces at A Food Production Facility
SOYUTEMİZ G. E., ÇETİNKAYA F., ELAL MUŞ T.
Third International Congress on Biological and Health Sciences, Afyon, Türkiye, 14 Nisan 2023, cilt.1, ss.102, (Özet Bildiri)
2022
20226. GIDA ZİNCİRİNDE MİKROPLASTİK RİSKİ
Elal Muş T.
11. Uluslararası Tıp ve Sağlık Bilimleri Araştırmaları Kongresi, Ankara, Türkiye, 24 Aralık 2022, cilt.11, ss.688-689, (Özet Bildiri)
2022
20227. Bursa Keles Yöresinin Geleneksel Şifa Kaynağı Çam Kozalağı Pekmezi
ELAL MUŞ T., YILDIZ E., ÇETİNKAYA F.
5. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Bursa, Türkiye, 24 Kasım 2022, (Özet Bildiri)
2021
20218. Gıda Kaynaklı Paraziter Patojenler
ELAL MUŞ T., ÇETİNKAYA F.
8. Uluslararası Tıp ve Sağlık Bilimleri Araştırmaları Kongresi, Ankara, Türkiye, 25 Aralık 2021, cilt.1, ss.706-707, (Özet Bildiri)
2019
20199. Investigation of the Presence of Virulence and Enterotoxin Genes in Buttercream Originated Staphylococcus aureus Strains
ELAL MUŞ T., ÇETİNKAYA F.
8. Ulusal 2. Uluslararası Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, Antalya, Türkiye, 24 - 27 Ekim 2019, ss.71-81, (Tam Metin Bildiri)
2019
201910. Antibiotic Resistant Zoonotic Pathogens in the Food Chain
ELAL MUŞ T., ÇETİNKAYA F.
International Congress on Medical and Health Sciences Research, Balıkesir, Türkiye, 11 - 14 Temmuz 2019, cilt.1, ss.153-166, (Tam Metin Bildiri)
2018
201811. Staphylococcus aureus Contamination im Milk, Butter Cream and Ready-to-eat Dairy Products
ELAL MUŞ T., ÇETİNKAYA F., KARAHAN H.
3. International Congress on Food Technology, Nevşehir, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2018, cilt.3, ss.233, (Özet Bildiri)
2018
201812. The Assessment of Food Safety in Tas Kebab and Salad Processing Line
SOYUTEMİZ G. E., SÜNGÜÇ B., ÇETİNKAYA F., ELAL MUŞ T., YIBAR A.
3. International Congress on Food Technology, Nevşehir, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2018, cilt.3, ss.84, (Özet Bildiri)
2018
201813. Comparative Evaluation of Acidification of Streptococcus thermophilus in two different medium
TAVŞANLI H., ELAL MUŞ T., ÇETİNKAYA F., ÇIBIK R.
3. International Congress on Food Technology, Nevşehir, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2018, cilt.3, ss.86, (Özet Bildiri)
2018
201814. A Comparative Evaluation of CHROMagar MRSA II and E-test Results for Detection of Methicillin Resistance in Food Isolates of S. aureus
ELAL MUŞ T., ÇETİNKAYA F., KARAHAN H., GÜRBÜZ İ. B.
2. International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies, İzmir, Türkiye, 2 - 05 Nisan 2018, cilt.1, ss.420, (Özet Bildiri)
2017
201715. Gemlik Körfezinde Avlanan Su Ürünlerinde Bakır (Cu) Kontaminasyonunun Belirlenmesi
Çelik U., Çetinkaya F., Elal Muş T.
Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, Aydın, Türkiye, 4 - 08 Ekim 2017, cilt.1, ss.29-30, (Özet Bildiri)
2017
201716. Phenotyping of Vancomycin Resistance Genes and Detection of Some Virulence Traits in Enterococci Strains Originated From Chicken Meat
ELAL MUŞ T., ÇETİNKAYA F., ÇIBIK R.
International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies, Nevşehir, Türkiye, 15 - 17 Mayıs 2017, cilt.1, ss.363, (Özet Bildiri)
2016
201617. Gıda kaynaklı Enterococcus faecalis ve Enterococcus faecium suşlarında virulens özelliklerinin karşılaştırılması
ELAL MUŞ T., ÇETİNKAYA F., ÇIBIK R.
Türkiye 12. Gıda Kongresi, Edirne, Türkiye, 5 - 07 Ekim 2016, cilt.12, ss.33, (Özet Bildiri)
2015
201518. Enterokok identifikasyonunda API 20 Strep ve klasik PCR verilerinin güvenirliğinin karşılaştırılması
ELAL MUŞ T., ÇIBIK R., ÇETİNKAYA F.
6.Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, Van, Türkiye, 7 - 11 Ekim 2015, cilt.6, ss.204-205, (Özet Bildiri)
2015
201519. Laktobasil ve Streptokok Suşlarında Otoliz Hızının Belirlenmesi
TAVŞANLI H., ELAL MUŞ T., ÇETİNKAYA F., ÇIBIK R.
6.Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, Van, Türkiye, 7 - 11 Ekim 2015, cilt.6, ss.58-59, (Özet Bildiri)
2015
201520. Diyet kısıtlamasının probiyotik bakteri olan Laktobasiller üzerine etkisi
ELAL MUŞ T., Sonat F., ALTINBAŞ B.
41. Ulusal Fizyoloji Kongresi, Çanakkale, Türkiye, 9 - 13 Eylül 2015, cilt.41, ss.140-142, (Özet Bildiri)
2014
201421. Microbiological Safety of Tap and Artesian Well Water
ELAL MUŞ T., ERKÖSE E., ÇETİNKAYA F.
2. International Congress on Food Technology, Aydın, Türkiye, 5 - 07 Kasım 2014, cilt.2, ss.218, (Özet Bildiri)
2014
201422. Incidence and antimicrobial resistance of Aeromonas hydrophila A major infectious aquatic pathogen
ELAL MUŞ T., ÇETİNKAYA F.
International Food Congress Novel Approchesin Food Industry (NAFI 2014), Aydın, Türkiye, 26 - 29 Mayıs 2014, cilt.1, ss.134, (Özet Bildiri)
2013
201323. Değişik Gıdalarda Listeria monocytogenes in Yaygınlığı İzolatların Multiplex PZR ile Serotiplendirilmesi ve Antimikrobiyal Dirençlilikleri
ÇETİNKAYA F., ELAL MUŞ T., YIBAR A., NEDRET G., TAVŞANLI H., ÇIBIK R.
5. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, Antalya, Türkiye, 3 - 06 Nisan 2013, cilt.34, ss.42-49
2013
201324. Süt ve Süt Ürünlerinde Enterokokların Dağılımı veAntibiyotik Dirençlilik Profileri
ELAL MUŞ T., ÇETİNKAYA F., ÇIBIK R.
U.Ü.III.Bilgilendirme ve AR-GE Günleri, Bursa, Türkiye, 12 - 14 Kasım 2013, cilt.3, ss.285-0, (Özet Bildiri)
2013
201325. Prevalence and Antibiotic Resistance Patterns of Enterococci from Milk and Dairy Products
ELAL MUŞ T., ÇETİNKAYA F., ÇIBIK R.
Food Hygiene and Technology 43st Lenfeld’s and Hökl’s days, Brno, Çek Cumhuriyeti, 2 - 03 Ekim 2013, cilt.43, ss.71-0, (Özet Bildiri)
2013
201326. Perakende Deniz Ürünlerinde Vibrio Salmonella ve S aureus’un İnsidensi
ÇETİNKAYA F., ELAL MUŞ T., ÇELİK U.
5. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, Antalya, Türkiye, 3 - 06 Nisan 2013, cilt.5, ss.107-0, (Özet Bildiri)
2012
201227. Hayvansal Kaynaklı Gıdalarda VRE Vankomisin Dirençli Enterokok Kontaminasyonu
ÇETİNKAYA F., ELAL MUŞ T., ÇIBIK R., SOYUTEMİZ G. E.
U.Ü.II.Bilgilendirme ve AR-GE Günleri, Bursa, Türkiye, 13 - 15 Kasım 2012, cilt.2, ss.263-0, (Özet Bildiri)
2012
201228. Distribution of Vancomycin Resistant Enterococci VRE Isolated from Different Foodstuffs
ÇETİNKAYA F., ELAL MUŞ T., ÇIBIK R., SOYUTEMİZ G. E.
23rd International ICFMH Symposium FoodMicro 2012, İstanbul, Türkiye, 3 - 07 Eylül 2012, cilt.23, (Özet Bildiri)
2011
201129. Beyaz Peynir ve Kaşar Peynirlerinden Laktokok Suşlarının İzolasyonu Tanımlanması ve Teknolojik Özelliklerinin Belirlenmesi
ÇIBIK R., ÇETİNKAYA F., ELAL MUŞ T.
U.Ü. Bilgilendirme ve AR-GE Günleri, Bursa, Türkiye, 15 - 16 Kasım 2011, cilt.1, ss.404-0, (Özet Bildiri)
2011
201130. Microbiological Investigation of Cig Kofte Samples Collected from Retail Markets and Isolation of Salmonella
ÇETİNKAYA F., ÇIBIK R., ELAL MUŞ T., LEVENT B., GULESEN R.
Food Hygiene and Technology 41st Lenfeld’s and Hökl’s days, Brno, Çek Cumhuriyeti, 12 - 13 Ekim 2011, cilt.41, ss.11, (Özet Bildiri)
2011
201131. Isolation and Technological Characterization of Lactococcus Strains from White Pickled and Kashar Cheese
ÇIBIK R., ÇETİNKAYA F., ELAL MUŞ T.
Veterinary Days of Faculty of Veterinary Medicine Justus Liebig University Giessen and Faculty of Veterinary Medicine Uludag University Bursa, Giessen, Almanya, 13 - 15 Temmuz 2011, (Özet Bildiri)
2011
201132. Determination of the Microbiological Quality of Kefir at Retail Level
ÇETİNKAYA F., ELAL MUŞ T.
International Food, Agriculture and Gastronomy Congress, Antalya, Türkiye, 15 - 19 Şubat 2011, (Özet Bildiri)
Kitaplar
2024
20241. Sütün Diğer Kimyasal Analiz Testleri
ELAL MUŞ T.
Süt Analiz Yöntemleri, SIRIKEN BELGİN, Editör, AKADEMİSYEN YAYINEVİ, Ankara, ss.49-52, 2024
2024
20242. Sütte Asitlik Tayini
ELAL MUŞ T.
Süt Analiz Yöntemleri, SIRIKEN BELGİN, Editör, AKADEMİSYEN YAYINEVİ, Ankara, ss.69-76, 2024
2024
20243. Süt Örneklerinin Analize Hazırlanması
ELAL MUŞ T.
Süt Analiz Yöntemleri, SIRIKEN BELGİN, Editör, AKADEMİSYEN YAYINEVİ, Ankara, ss.1-4, 2024
2024
20244. Bitkisel ve Hayvansal Gıdalarda Su Ayak İzi
Elal Muş T., Kurtulmuş E.
Veteriner Gıda Hijyeni ve Teknolojisinde Yeni yaklaşımlar, PATIR BAHRİ, Editör, BİDGE Yayınları, Ankara, ss.249-262, 2024
2024
20245. Gıda Güvenliği İçin Alternatif Su Kaynakları: Yağmursuyu Hasadı Ve Gri Su Kullanımı
KURTULMUŞ E., ELAL MUŞ T.
Biyosistem Mühendisliğinde Yeni Gelişmeler, ÇOĞUN HİKMET YETER, Editör, BİDGE Yayınları, Ankara, ss.15-36, 2024
2024
20246. Sütte Tağşiş Maddelerin Aranması I
ELAL MUŞ T.
Süt Analiz Yöntemleri, SIRIKEN BELGİN, Editör, AKADEMİSYEN YAYINEVİ, Ankara, ss.5-12, 2024
2023
20237. Fonksiyonel Gıdaların Geliştirilmesinde Güncel Yaklaşımlar
ELAL MUŞ T.
Sağlık Bilimlerinde Güncel Tartışmalar 7, Ali Bilgili, Başak Hanedan, Editör, Bilgin Kültür Sanat Yayınları, Ankara, ss.38-55, 2023
2023
20238. Üç Boyutlu (3D) Gıda Baskı Teknolojileri
ELAL MUŞ T., ÇETİNKAYA F.
SAĞLIK VE BİLİMSEL ALAN ARAŞTIRMALARI, REYHAN İRKİN, Editör, İKSAD, Ankara, ss.135-159, 2023
2023
20239. Fonksiyonel Gıda Bileşeni Psyllium (Plantago ovata) ve Sağlık Etkileri
ELAL MUŞ T.
Gıda Teknolojilerinde Yenilikler ve Araştırmalar, Prof. Dr. Hikmet Yeter Çoğun, Editör, BİDGE Yayınları, Ankara, ss.37-66, 2023
2018
201810. Probiyotik Olarak Bifidobakteriler
ELAL MUŞ T., ÇETİNKAYA F.
Barsak Mikrobiyotası ve Probiyotikler, Mustafa NİZAMLIOĞLU, Editör, Türkiye Klinikleri, ss.21-27, 2018
Desteklenen Projeler
2023 - 2025
2023 - 2025Psyllium Plantago ovata Diyet Lifi ile Zenginleştirilmiş Fonksiyonel Salam Üretimi ve Ticari Üretim Olasılıklarının Değerlendirilmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
ELAL MUŞ T. (Yürütücü), ÇETİNKAYA F., ÖZCAN T., SELVİ T. N., KESER G.
2023 - 2024
2023 - 2024Probiyotik çay kahve granola ve tahıl/meyve barı gibi fonksiyonel ürünlerde probiyotik mikroorganizma sayısının değerlendirilmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer
ELAL MUŞ T. (Yürütücü), ÇETİNKAYA F.
2014 - 2022
2014 - 2022
Bir Catering İşletmesinde Üretilen Bazı Et Yemekleri ve Salataların Üretim Aşamalarında Sürecin Mikrobiyolojik Açıdan Değerlendirilmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
Soyutemiz G. E. (Yürütücü), Çetinkaya F., Yıbar A., Elal Muş T.
2015 - 2019
2015 - 2019
Bursa İli Dağ Yöresinde Üretilen ve Tüketilen Süt ve Süt Ürünlerinde Metisilin Dirençli Staphylococcus aureus Kontaminasyonu ve İzolatlarda Çoklu Antibiyotik Direncinin Araştırılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
Elal Muş T. (Yürütücü), Çetinkaya F., Gürbüz İ. B., Karahan H.
2013 - 2018
2013 - 2018Gıda Kaynaklı Enterokok Suşlarının Multiplex PCR ile Tür Düzeyinde Doğrulanması Virulens ve Vankomisin Dirençlilik Genlerinin Araştırılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
ÇIBIK R., ELAL MUŞ T., ÇETİNKAYA F. (Yürütücü)
2012 - 2016
2012 - 2016Geleneksel Tekniklerle Üretilen Yoğurtlardan ve Doğadaki Bitkisel Örneklerden Potansiyel Yoğurt Kültürü Mikroorganizmalarının İzolasyonu, İdentifikasyonu, Karakterizasyonu ve Yoğurt Üretiminde Kullanım Olanaklarının Belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
Çıbık R. (Yürütücü), Çetinkaya F., Elal Muş T., Tvşanlı H.
2013 - 2015
2013 - 2015Beta Glukan ın Ratların Sindirim Sistemi Mikroorganizmaları Üzerine Etkisinin Araştırılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
SONAT F. (Yürütücü), ELAL MUŞ T.
2014 - 2014
2014 - 2014Bursa Bölgesindeki İçme ve Kullanma Sularının Mikrobiyolojik Kalitesinin İncelenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
ELAL MUŞ T., ÇETİNKAYA F. (Yürütücü)
2009 - 2014
2009 - 2014Marmara Bölgesinde Çeşitli Gıdalardan Listeria monocytogenes in izolasyonu Hasta ve Gıda Kökenli İzolatların Filogenetik Olarak Karşılaştırılması Genetik Veritabanının Oluşturulması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
Çıbık R. (Yürütücü), Elal Muş T., Çetinkaya F., Yıbar A.
2012 - 2013
2012 - 2013Perakende Satışa Sunulan Balıklarda Vibrio Türlerinin İnsidensi ve Tür Düzeyinde İdentifikasyonları
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
ELAL MUŞ T., ÇETİNKAYA F. (Yürütücü)
2010 - 2012
2010 - 2012Hayvansal Kaynaklı Gıdalarda Enterokokların Varlıgı ve Antibiyotik Dirençliliklerinin Belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
ÇIBIK R., SOYUTEMİZ G. E., ELAL MUŞ T., ÇETİNKAYA F. (Yürütücü)
Patent
2025
2025PREBIOTIC FUNCTIONAL SALAMI WITH PSYLLIUM DIETARY FIBER ADDITIVE
Patent
Başvuru Yapıldı, Buluşun Başvuru Numarası: PCT/TR2025/050777 , Standart Tescil
2024
2024PSYLLİUM DİYET LİFİ KATKILI PREBİYOTİK FONKSİYONEL SALAM
Patent
Başvuru Yapıldı, Buluşun Başvuru Numarası: 2024/017719 , Standart Tescil
Bilimsel Kuruluşlardaki Üyelikler / Görevler
2024 - Devam Ediyor
2024 - Devam Ediyor
VETERİNER GIDA HİJYENİSTLERİ DERNEĞİ
Üye
Bilimsel Yayınlarda Hakemlikler
Nisan 2025
Nisan 2025INTERNATIONAL JOURNAL OF MICROBIOLOGY
SCI Kapsamındaki Dergi
Şubat 2025
Şubat 2025JOURNAL OF FOOD QUALITY
SCI Kapsamındaki Dergi
Aralık 2024
Aralık 2024BMC MICROBIOLOGY
SCI Kapsamındaki Dergi
Ekim 2024
Ekim 2024JOURNAL OF AGRICULTURAL SCIENCES
SCI Kapsamındaki Dergi
Mart 2023
Mart 2023Izmir Democracy University Health Sciences Journal
Hakemli Bilimsel Dergi
Aralık 2021
Aralık 2021IZMIR DEMOCRACY UNIVERSITY HEALTH SCIENCES JOURNAL
Hakemli Bilimsel Dergi
Haziran 2020
Haziran 2020INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD PROPERTIES
SCI-E Kapsamındaki Dergi
Bilimsel Projelerde Hakemlikler
Mart 2025
Mart 2025Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
BAP Araştırma Projesi, Balıkesir Üniversitesi, Türkiye
Nisan 2021
Nisan 2021Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
BAP Araştırma Projesi, Balıkesir Üniversitesi, Türkiye
Nisan 2020
Nisan 2020Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
BAP Araştırma Projesi, Balıkesir Üniversitesi, Türkiye
Etkinlik Organizasyonlarındaki Görevler
Kasım 2024
Kasım 202417 th International Medicine and Health Sciences Researchers Congress
Bilimsel Kongre / Sempozyum Organizasyonu
Elal Muş T.
Ankara, Türkiye
Temmuz 2024
Temmuz 202416 th International Medicine and Health Sciences Researchers Congress
Bilimsel Kongre / Sempozyum Organizasyonu
Elal Muş T.
Ankara, Türkiye
Mart 2024
Mart 202415 th International Medicine and Health Sciences Researchers Congress
Bilimsel Kongre / Sempozyum Organizasyonu
Elal Muş T.
Ankara, Türkiye
Mayıs 2022
Mayıs 2022
VI. SÜT VE SÜT HAYVANCILIĞI ÖĞRENCİ KONGRESİ
Bilimsel Kongre / Sempozyum Organizasyonu
Kanat N., Düven G., Elal Muş T.
Bursa, Türkiye
Ödüller
Kasım 2013
Kasım 2013En İyi Poster Sunum 2.’lik Ödülü
Uludağ Üniversitesi Iıı Bilgilendirme Ve Arge Günleri
Ekim 2013
Ekim 2013Uludağ’ın Zirvesindekiler Öğrenci Ödülleri Lisansüstü Başarı Kategorisi 3.’lük Ödülü
Uludağ Üniversitesi
Kongre ve Sempozyum Katılımı Faaliyetleri
03 Aralık 2024 - 05 Aralık 2024
03 Aralık 2024 - 05 Aralık 20248. ULUSLARARASI HALİÇ MULTİDİSİPLİNER BİLİMSEL ARAŞTIRMALAR KONGRESİ
Oturum Başkanı
İstanbul-Türkiye
24 Aralık 2022 - 25 Aralık 2022
24 Aralık 2022 - 25 Aralık 202211th International Medicine and Health Sciences Researches Congress
Oturum Başkanı
Ankara-Türkiye
Atıflar
Toplam Atıf Sayısı (WOS): 108
h-indeksi (WOS): 6
Jüri Üyelikleri
Ocak-2023
Ocak 2023