Arş. Gör. Dr. ÖZÜM ÖZOĞLU


ZİRAAT FAKÜLTESİ, GIDA MÜHENDİSLİĞİ

Gıda Teknolojisi


WoS Araştırma Alanları: Gıda Bilimi Ve Teknolojisi


Avesis Araştırma Alanları: Gıda Mühendisliği

Metrikler

Yayın

50

Yayın (WoS)

7

Yayın (Scopus)

7

Atıf (WoS)

54

H-İndeks (WoS)

4

Atıf (Scopus)

56

H-İndeks (Scopus)

4

Atıf (Scholar)

114

H-İndeks (Scholar)

6

Proje

8
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

Eğitim Bilgileri

2019 - 2024

2019 - 2024

Doktora

Bursa Uludağ Üniversitesi, FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ, Gıda Mühendisliği, Türkiye

2018 - 2019

2018 - 2019

Yüksek Lisans

Bursa Uludağ Üniversitesi, FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ, Gıda Mühendisliği (Yl) (Tezli), Türkiye

2016 - 2018

2016 - 2018

Yüksek Lisans

Ankara Üniversitesi, Biyoteknoloji Enstitüsü, Temel Biyoteknoloji (Yl) (Tezli), Türkiye

2011 - 2016

2011 - 2016

Lisans

Ankara Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, Türkiye

Yaptığı Tezler

2024

2024

Doktora

Escherichia coli TESPİTİNE YÖNELİK KAĞIT TABANLI ELEKTROKİMYASAL BİYOSENSÖR GELİŞTİRİLMESİ

Bursa Uludağ Üniversitesi, ZİRAAT FAKÜLTESİ, GIDA MÜHENDİSLİĞİ

2019

2019

Yüksek Lisans

Enzim Temelli Amperometrik Laktat Biyosensörü Üretimi ve Tayin Sınırının Belirlenmesi Sürdürülebilir Kalkınma

Bursa Uludağ Üniversitesi, ZİRAAT FAKÜLTESİ, GIDA MÜHENDİSLİĞİ

Yabancı Diller

B2 Orta Üstü

B2 Orta Üstü

İngilizce

Araştırma Alanları

Gıda Mühendisliği

Akademik Ünvanlar / Görevler

2018 - Devam Ediyor

2018 - Devam Ediyor

Araştırma Görevlisi

Bursa Uludağ Üniversitesi, ZİRAAT FAKÜLTESİ, GIDA MÜHENDİSLİĞİ

Yönetimsel Görevler

2019 - Devam Ediyor

2019 - Devam Ediyor

Staj Komisyonu Üyesi

Bursa Uludağ Üniversitesi, ZİRAAT FAKÜLTESİ, GIDA MÜHENDİSLİĞİ

Akademi Dışı Deneyim

2018 - 2018

2018 - 2018

Misafir Araştırmacı/Erasmus Stajyeri

Üniversite, University of Reading, School of Biological Sciences/Biomedical Sciences, Misafir Araştırmacı/Erasmus Stajyeri

2015 - 2015

2015 - 2015

Stajyer

Şirket, Perfetti Van Melle Türkiye, Üretim, Stajyer

2014 - 2014

2014 - 2014

Erasmus Stajyeri

Diğer, IRTA, Araştırma ve Geliştirme, Erasmus Stajyeri

Verdiği Dersler

Lisans

Lisans

Endüstriyel Mikrobiyoloji

Genel Mikrobiyoloji Laboratuvarı

Sosyal Sorumluluk Uygulamaları

Mesleki Uygulama 2

Endüstriyel Mikrobiyoloji (Uygulama)

Gıda Biyoteknolojisi (Uygulama)

Physics 2(Laboratory)

Gıda Analizleri

Sensory Food Analysis Laboratory

Proses Uygulamaları I

Specific Foods Technology (Practice)

Gıda Mikrobiyolojisi I Laboratuvarı

Makaleler

Tümü (16)
SCI-E, SSCI, AHCI (7)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (7)
Scopus (7)
TRDizin (4)
Diğer Yayınlar (5)

Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler

2025

2025

1. Gıda Kaynaklı Patojen Mikroorganizma Tayini için MXene Esaslı Esnek Biyosensörlerin Geliştirilmesi

Özoğlu Ö., Güneş Altuntaş E., Korukluoğlu M., Uzunoğlu A.

Türkiye 2. Gıda Mikrobiyolojisi Kongresi, İstanbul, Türkiye, 4 - 06 Eylül 2025, ss.50, (Özet Bildiri)

2025

2025

2. Electrochemical Detection of Foodborne Escherichia coli with Pencil-Drawn Paper-Based Biosensors

Özoğlu Ö., Korukluoğlu M., Uzunoğlu A.

7th International Symposium on Advances in Pharmaceutical Analysis (APA 2025) , Ankara, Türkiye, 24 - 27 Ağustos 2025, ss.68, (Özet Bildiri)

2024

2024

3. Electrochemical Detection of E. coli with Paper Based Electrode

Özoğlu Ö., İpekci H. H., Korukluoğlu M., Uzunoğlu A.

International Food Innovation and Sustainability Congress (IFIS2024), İstanbul, Türkiye, 16 - 18 Mayıs 2024, ss.129, (Özet Bildiri)

2023

2023

4. The Potential Use of Synbiotic Combinations in Cereal-Based Solid Food Products—A Review

Yazici G. N., Ozoglu Ö., Taspinar T., Yilmaz I., Ozer M. S.

4th International Electronic Conference on Foods, 15 - 30 Ekim 2023, cilt.26, sa.1, ss.60-65, (Tam Metin Bildiri)

2023

2023

5. The Potential Use of Synbiotic Combinations in Bread—A Review

Yazici G. N., Ozoglu Ö., Taspinar T., Yilmaz I., Ozer M. S.

4th International Electronic Conference on Foods, 15 - 30 Ekim 2023, cilt.26, sa.1, ss.22-27, (Tam Metin Bildiri)

2023

2023

6. DEVELOPMENT A VEGAN SNACK BAR

Alkın E., Özoğlu Ö., Korukluoğlu M.

V. International Agricultural, Biological & Life Science Conference, Edirne, Türkiye, 18 - 20 Eylül 2023, ss.508, (Özet Bildiri)

2023

2023

7. DEVELOPMENT A SUGAR FREE VEGAN CHOCOLATE

Uzun S., Karagöz D., Özoğlu Ö., Korukluoğlu M.

V. International Agricultural, Biological & Life Science Conference, Edirne, Türkiye, 18 - 20 Eylül 2023, ss.509, (Özet Bildiri)

2023

2023

8. Development of N-doped Holey Graphene-based Aqueous Inks to Construct Flexible Electrochemical Sensors

Ceylan E., Özoğlu Ö., İpekci H. H., Uzunoğlu A.

33rd International Symposium on Pharmaceutical and Biomedical Analysis (PBA 2023), Ankara, Türkiye, 2 - 06 Temmuz 2023, (Yayınlanmadı)

2022

2022

11. Paper-Based Electrodes for Electrochemical Detection

Özoğlu Ö., İpekçi H. H., Korukluoğlu M., Uzunoğlu A.

5th International Congress on Biosensors, Çanakkale, Türkiye, 21 - 23 Eylül 2022, ss.123, (Özet Bildiri)

2022

2022

12. Gıda Mikrobiyolojisi İçin Önemli Olan Mikroorganizmaların Taksonomide Sınıflandırılması

Özoğlu Ö., Korukluoğlu M.

12. Gıda Mühendisliği Öğrenci Kongresi, Bursa, Türkiye, 21 - 22 Mart 2022, ss.254-260, (Tam Metin Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2022

2022

13. Doğal Fermente Gıdalardan Elde Edilen Laktik Asit Bakterilerinin Ağız Sağlığı Ürünlerinde Kullanımı

Kaya A., Çelebioğlu Z., Gürpınar B., Özoğlu Ö.

12. Gıda Mühendisliği Öğrenci Kongresi (GMÖK), Bursa, Türkiye, 21 - 22 Mart 2022, ss.105, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2020

2020

14. BAKTERİYOFAJ ENZİMLERİNİN GIDALARDA DOĞAL KORUYUCU OLARAK KULLANIM OLANAKLARI

Arık G., Özoğlu Ö.

Türkiye 13. Gıda Kongresi, Çanakkale, Türkiye, 21 - 23 Ekim 2020, ss.24, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2020

2020

15. SÜRDÜRÜLEBİLİR TARIMIN SAĞLANMASINDA YENİ GIDA TEKNOLOJİLERİNİN UYGULANMASI

Özoğlu Ö., Korukluoğlu M.

Türkiye 13. Gıda Kongresi, Çanakkale, Türkiye, 21 - 23 Ekim 2020, ss.18, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2020

2020

16. FONKSİYONEL GIDALAR KAVRAMININ KULLANIMI VE SAĞLIK BEYANLARI

Korukluoğlu M., Özoğlu Ö.

Türkiye 13. Gıda Kongresi, Çanakkale, Türkiye, 21 - 23 Ekim 2020, ss.251, (Özet Bildiri)

2019

2019

17. GIDADA BİLGİ KİRLİLİĞİ VE MEDYANIN ROLÜ (INFORMATION POLLUTION IN FOOD AND ROLE OF THE MEDIA)

Özoğlu Ö., Korukluoğlu M.

2. ULUSLARARASI TARIM VE GIDA ETİĞİ KONGRESİ, İzmir, Türkiye, 24 - 25 Ekim 2019, ss.154-156, (Özet Bildiri)

2019

2019

18. Usage of Biosensors in Food Microbiology

KORUKLUOĞLU M., ÖZOĞLU Ö., UZUNOĞLU A., ÇOLAK ŞAŞMAZER R.

ULUSLARARASI GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK KONGRESİ, Gaziantep, Türkiye, 19 - 22 Eylül 2019, (Özet Bildiri)

2019

2019

20. ANTIMICROBIAL ACTIVITIES OF SOME DISINFECTANTS USED IN THE FOOD INDUSTRY

ÖZOĞLU Ö., KOÇAK E., DUNDAR S., ÇOLAK H., KORUKLUOĞLU M.

5th International Conference on Engineering and Natural Sciences (ICENS), PRAG, Çek Cumhuriyeti, 12 - 16 Haziran 2019, ss.142, (Tam Metin Bildiri)

2019

2019

21. MICROBIOLOGICAL SURVEYING OF SOME PROBIOTIC PRODUCTS ON THE MARKETS IN TURKEY

KORUKLUOĞLU M., ÖZOĞLU Ö., ÇOLAK ŞAŞMAZER R.

5th International Conference on Engineering and Natural Sciences (ICENS), PRAG, Çek Cumhuriyeti, 12 - 16 Haziran 2019, (Tam Metin Bildiri)

2018

2018

24. Used Some New Techniques on Analysis of Food of Animal Origin

Şaşmazer Çolak R., ÖZOĞLU Ö., ERGİNKAYA Z., KORUKLUOĞLU M.

2.International Congress on Food of Animal Origin, 8 - 11 Kasım 2018, (Özet Bildiri)

2018

2018

26. Yeni Doğum Yapmış Annelerin Probiyotik ve Prebiyotik Terimlerini Bilme Durumunun Araştırılması

Özoğlu Ö., Bayraktar B., Güneş Altuntaş E.

6. Uluslararası Fetal Hayattan Çocukluğa “ilk 1000 gün” Gebe - Çocuk - Beslenme Kongresi, Antalya, Türkiye, 14 - 18 Mart 2018, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2017

2017

27. Efficiency of a Herbal Liquid Extract Mixture for the Preventing of Salmonella Growth in Whipped Cream

ÖZOĞLU Ö., GÜNEŞ ALTUNTAŞ E.

1st INTERNATIONAL CONGRESS ON MEDICINAL AND AROMATIC PLANTS, Konya, Türkiye, 10 - 12 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)

2017

2017

28. LACTATE BIOSENSORS IN MEDICAL AND FOOD INDUSTRY

ÖZOĞLU Ö., ÜNAL M. A., GÜNEŞ ALTUNTAŞ E.

International DNA Day and Genome Congress, Kırşehir, Türkiye, 24 - 28 Nisan 2017, (Özet Bildiri)

Kitaplar

2025

2025

1. Artificial Intelligence in Agriculture, Food and Healthy Nutrition

Özoğlu Ö., Almahbashi A. A. A., Isikci Hacat F., Sevim B., Güneş Altuntaş E.

The Impact of Artificial Intelligence on Healthcare Industry Volume 2: Clinical Applications, Sezer Bozkus Kahyaoglu,Orhan Er,Abdulkadir Hiziroglu,Ahmet Emin Erbaycu,Mustafa Berktas, Editör, Taylor & Francis Ltd, İstanbul, ss.91-139, 2025

2022

2022

4. FERMENTASYONDAN SORUMLU MİKROORGANİZMALAR ÜZERİNE YENİLİKÇİ TEKNOLOJİLERİN ETKİSİ

ÖZOĞLU Ö., Durgut S., TAMER C. E., KORUKLUOĞLU M.

GIDA MÜHENDİSLİĞİ ALANINDA YENİ YAKLAŞIMLAR, Hayıt Fatma, Gül Hülya, Editör, IKSAD Publishing House, Ankara, ss.33-66, 2022

2022

2022

5. GIDA ENDÜSTRİSİNDE BİYOSENSÖR TEKNOLOJİSİNİN KULLANIMI

ÖZOĞLU Ö., GÜNEŞ ALTUNTAŞ E., UZUNOĞLU A., KORUKLUOĞLU M.

GIDA MÜHENDİSLİĞİ ALANINDA YENİ YAKLAŞIMLAR, Hayıt Fatma, Gül Hülya, Editör, IKSAD Publishing House, Ankara, ss.223-255, 2022

Desteklenen Projeler

Bilimsel Dergilerdeki Faaliyetler

2025 - Devam Ediyor

2025 - Devam Ediyor

Bursa Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi (Online)

Yayın Kurul Üyesi

Bilimsel Kuruluşlardaki Üyelikler / Görevler

2019 - Devam Ediyor

2019 - Devam Ediyor

Tarım ve Gıda Etiği Derneği (TARGET)

Üye

2018 - Devam Ediyor

2018 - Devam Ediyor

Türk Mikrobiyoloji Cemiyeti

Üye

2018 - Devam Ediyor

2018 - Devam Ediyor

Biyoteknoloji Derneği

Üye

Bilimsel Yayınlarda Hakemlikler

Eylül 2025

Eylül 2025

FOOD ANALYTICAL METHODS

SCI Kapsamındaki Dergi

Ağustos 2025

Ağustos 2025

Kent akademisi (Online)

Hakemli Bilimsel Dergi

Ağustos 2025

Ağustos 2025

Karadeniz Fen Bilimleri Dergisi

Hakemli Bilimsel Dergi

Mayıs 2025

Mayıs 2025

Toros University Journal of Food, Nutrition and Gastronomy

Diğer İndekslerce Taranan Dergi

Mayıs 2025

Mayıs 2025

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi

Hakemli Bilimsel Dergi

Ağustos 2024

Ağustos 2024

CHEMICAL PAPERS

SCI Kapsamındaki Dergi

Temmuz 2024

Temmuz 2024

Karadeniz Fen Bilimleri Dergisi

Hakemli Bilimsel Dergi

Nisan 2024

Nisan 2024

Karadeniz Fen Bilimleri Dergisi

Hakemli Bilimsel Dergi

Aralık 2023

Aralık 2023

Journal of Biological and Environmental Sciences (JBES)

Diğer İndekslerce Taranan Dergi

Aralık 2023

Aralık 2023

Food Safety and Health

Diğer Dergiler

Mayıs 2022

Mayıs 2022

Iğdır Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi

Hakemli Bilimsel Dergi

Ocak 2021

Ocak 2021

Avrupa Bilim ve Teknoloji Dergisi

Hakemli Bilimsel Dergi

Temmuz 2020

Temmuz 2020

CUKUROVA MEDICAL JOURNAL

Hakemli Bilimsel Dergi

Etkinlik Organizasyonlarındaki Görevler

Kasım 2022

Kasım 2022

5. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu

Bilimsel Kongre / Sempozyum Organizasyonu

Korukluoğlu M., Özcan Sinir G., Özdemir Y., Özoğlu Ö., Ünal T. T., Kamiloğlu Beştepe S., et al.
Bursa, Türkiye

Mart 2022

Mart 2022

12. Gıda Mühendisliği Öğrenci Kongresi (GMÖK)

Bilimsel Kongre / Sempozyum Organizasyonu

Korukluoğlu M., İncedayı B., Özkan Karabacak A., Özoğlu Ö.
Bursa, Türkiye


Atıflar

Toplam Atıf Sayısı (WOS): 51

h-indeksi (WOS): 4