Dr. Öğr. Üyesi GAMZE DÜVEN
Ana Sayfa
Eğitim Bilgileri
Araştırma Alanları
Akademik İdari Deneyim
Yayınlar & Eserler
Proje & Patent & Tasarım
Bilimsel & Mesleki Faaliyetler
Başarılar & Tanınırlık
Duyurular & Dokümanlar
İletişim
Özgeçmiş Dosyası İndir
Türkçe
English
Bursa Uludağ Üniversitesi
Akademik Veri Yönetim Sistemi
English
Akademik Veri Yönetim Sistemi
English
Yayınlar & Eserler
Yayın Ağı
Makaleler
9
Tümü (9)
SCI-E, SSCI, AHCI (6)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (6)
Scopus (6)
TRDizin (3)
1.
The effects of Lactobacillus and/or Bifidobacterium in fermented foods on cognitive health: a systematic review
Düven G.
FRONTIERS IN NUTRITION
, cilt.12, ss.1-44, 2025 (SCI-Expanded, Scopus)
2.
Plant-based fermented foods: General concepts, improvement of the quality, metabolites, and health-related functions
Çakmak H.
,
Düven G.
,
Gültekin Subaşı B.
,
Ilyasoğlu Büyükkestelli H.
,
Bravo-Nunez A.
,
Özyurt V. H.
, et al.
FOOD BIOSCIENCE
, cilt.69, ss.1-16, 2025 (SCI-Expanded, Scopus)
3.
Exploring tarhana's prebiotic potential using different flours in an
in vitro
fermentation model
Koc F.
,
Sabuncu M.
,
Yavuz G. G.
,
DÜVEN G.
,
Abdo R. M. K.
,
BAĞCI U.
, et al.
FOOD & FUNCTION
, cilt.16, sa.12, ss.4754-4771, 2025 (SCI-Expanded, Scopus)
4.
Bursa Bölgesinden Toplanan Ekşi Mayalardan Elde Edilen Enterokok İzolatlarının Gıda Güvenliği ve Fonksiyonel Karakterizasyonu
SÖKMEN Ö.
,
DÜVEN G.
,
AY M.
,
ÖZMEN TOĞAY S.
Bursa Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi (Online)
, cilt.38, sa.2, ss.341-355, 2024 (TRDizin)
5.
Chemical composition and biological activities of Cypriot propolis
NALBANTSOY A.
,
Sarikahya N. B.
,
Ozverel C. S.
,
Barlas A. B.
,
Kirci D.
,
AKGÜN İ. H.
, et al.
JOURNAL OF APICULTURAL RESEARCH
, cilt.61, sa.2, ss.233-245, 2022 (SCI-Expanded, Scopus)
6.
Determination of hygienic status of refrigerators surface
DÜVEN G.
,
GÜNDÜZ G.
,
KIŞLA D.
Food and Health
, cilt.7, sa.4, ss.251-258, 2021 (TRDizin)
7.
Ultrasonication-assisted kefir production and its effect on fermentation time and EPS production
Duven G.
,
KUMCUOĞLU S.
,
KIŞLA D.
FOOD BIOSCIENCE
, cilt.42, 2021 (SCI-Expanded, Scopus)
8.
A portable microfluidic platform for rapid determination of microbial load and somatic cell count in milk
Duven G.
,
Cetin B.
,
Kurtuldu H.
,
Gunduz G. T.
,
Tavman Ş.
,
Kışla D.
BIOMEDICAL MICRODEVICES
, cilt.21, 2019 (SCI-Expanded, Scopus)
9.
Çip-Üstü-Laboratuvar (ÇÜL) Teknolojisinin Gıda Mikrobiyolojisindeki Uygulamaları
Düven G.
,
Çetin B.
,
Kışla D.
Akademik Gıda
, cilt.16, sa.1, ss.78-87, 2018 (TRDizin)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
13
1.
Ticari Probiyotik Gıda Takviyelerindeki Laktik Asit Bakterilerinin Antibiyotik Duyarlılıklarının Fenotipik Olarak Değerlendirilmesi
DÜVEN G.
,
ULUBAYRAM N.
,
YİĞİT ÇINAR A.
,
ÖZMEN TOĞAY S.
Türkiye 2. Gıda Mikrobiyolojisi Kongresi, İstanbul, Türkiye, 4 - 06 Eylül 2025, (Özet Bildiri)
2.
Comparison of functional properties of kefirs obtained from A1 and A2 milk fermented with different starters
DÜVEN G.
,
KIRAÇ DEMİREL F. T.
,
BAĞCI U.
,
ŞAHAN Y.
,
ÖZMEN TOĞAY S.
Nordic Dairy Congress, Reykjavik, İzlanda, 20 - 22 Mayıs 2025, (Özet Bildiri)
3.
Süt Sektöründe Yapay Zekâ Teknolojilerinin Kullanımı
Erdoğan R.
,
DÜVEN G.
8. Ulusal ve Uluslararası Süt ve Süt Hayvancılığı Öğrenci Kongresi, Bursa, Türkiye, 13 Mayıs 2025, (Özet Bildiri)
4.
Effects of Social Media Literacy on Food Safety and Sustainability
DÜVEN G.
,
ÖZMEN TOĞAY S.
,
YİĞİT ÇINAR A.
International Food Innovation and Sustainability Congress, İstanbul, Türkiye, 16 - 18 Mayıs 2024, (Özet Bildiri)
5.
Use of Different Raw Materials in Production of Tarhana and Evaluation of Their Sensory Properties
Sabuncu M.
,
Gülkun G.
,
DÜVEN G.
,
ŞAHAN Y.
,
ÖZMEN TOĞAY S.
,
Mohamed R.
International Food Innovation and Sustainability Congress, İstanbul, Türkiye, 16 - 18 Mayıs 2024, (Özet Bildiri)
6.
Sosyal Medya Okuryazarlığının Gıda Güvenliği ve Sürdürülebilirlik Üzerine Etkileri
Düven G.
,
Yiğit Çınar A.
,
Özmen Toğay S.
International Food Innovation and Sustainability Congress, İstanbul, Türkiye, 16 - 18 Mayıs 2024, ss.1, (Özet Bildiri)
7.
İnsan ve Gıda Mikrobiyotasında Psikobiyotikler
DÜVEN G.
,
ÖZMEN TOĞAY S.
,
YİĞİT ÇINAR A.
Mikrobiyom Terapileri Kongresi, İstanbul, Türkiye, 19 - 21 Mayıs 2023, (Özet Bildiri)
8.
GELENEKSEL FONKSİYONEL BİR İÇECEK: BOZA
DÜVEN G.
,
Bulurman B.
,
ÖZMEN TOĞAY S.
,
YİĞİT ÇINAR A.
5. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Bursa, Türkiye, 24 - 26 Kasım 2022, (Özet Bildiri)
9.
Psikobiyotik Mikroorganizmaları İçeren Gıdaların Sağlık Üzerine Olası Etkileri
DÜVEN G.
,
ÖZMEN TOĞAY S.
,
YİĞİT ÇINAR A.
12. Gıda Mühendisliği Öğrenci Kongresi, Bursa, Türkiye, 21 - 22 Mart 2022, (Tam Metin Bildiri)
10.
GIDA ÜRETİMİNDE KULLANILAN LAKTİK ASİT BAKTERİLERİNDE ANTİBİYOTİK DİRENCİ
DÜVEN G.
,
CİNAR A.
,
ÖZMEN TOĞAY S.
Türkiye 13. Gıda Kongresi, Türkiye, 21 Ekim 2020, (Tam Metin Bildiri)
11.
Effect Of Pasteurization On Enhancing The Shelf Life Of Traditional Beverage ”Sübye” Produced By Reducing Its Sugar Content
DÜVEN G.
,
HACISALİHOĞLU D.
,
KOREL F.
International Conference on Food, Nutrition and Dietetics, Gastronomy Research, FONGAR, Alanya, 28-30 Kasım 2018, 28 - 30 Kasım 2018, (Tam Metin Bildiri)
12.
Milk Like Beverage From Melon Seeds
DÜVEN G.
,
KOREL F.
NUTRICON 2018 Food Quality Safety Health Nutrition Congress, 13 - 15 Haziran 2018, (Özet Bildiri)
13.
Investigation of the Effects of Ultrasonic Sound Waves in Kefir Fermentation
DÜVEN G.
,
KUMCUOĞLU S.
,
KIŞLA D.
International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies (ICAFOF 2017), Nevşehir, Türkiye, 15 - 17 Mayıs 2017, ss.25-35, (Özet Bildiri)
Metrikler
Daha fazla metrik
Yayın
22
Yayın (WoS)
6
Yayın (Scopus)
6
Atıf (WoS)
35
H-İndeks (WoS)
3
Atıf (Scopus)
42
H-İndeks (Scopus)
3
Atıf (Scholar)
65
H-İndeks (Scholar)
3
Proje
9
Açık Erişim
1
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları