Desteklenen Projeler
-
2023 - Devam Ediyor Farklı Ekşi Maya Starterleri İle Karakılçık ve Mor Patates Unlarından Üretilen Tarhanaların Fonksiyonel Karakterizasyonu
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
ÖZMEN TOĞAY S. (Yürütücü), ŞAHAN Y., DOĞAN H., KARAGÜL YÜCEER Y., GÜLKUN G., ROSS P., et al.
-
2024 - 2026 Farklı Ham Maddeler Kullanılarak Üretilen Bozalarda GABA (Gamma Amino Bütirik Asit) Üreticisi Potansiyel Psikobiyotik Suşların Araştırılması
TÜBİTAK - AB COST Projesi
Özmen Toğay S. (Yürütücü), Düven G., Yiğit Çınar A., Bağcı U., Ay M., Yüceer Y., et al.
-
2022 - 2026 Establishment of Centre of Vocational Excellence (CoVE) for Dairy Sector
-
2022 - 2025 Farklı Hammaddeler Kullanılarak Üretilen Tarhanaların ve Mikrobiyotasındaki Laktik Asit Bakteri İzolatlarının Gıda Endüstrisi ve İnsan Sağlığı Açısından Fonksiyonel Özelliklerinin Araştırılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
Özmen Toğay S. (Yürütücü), Şahan Y., Düven G., Stanton C., Ross P., Koç F., et al.
-
2022 - 2023 Bursa bölgesinden toplanan ekşi hamurlardan izole edilen mikroorganizmaların fonksiyonel karakterizasyonu
-
2020 - 2022 Türkiye'den 41 Propolis Örneği Üzerinde Ayrıntılı Kimyasal İçerik Belirleme ve Biyolojik Aktivite Çalışmaları
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
Sarıkahya N.(Yürütücü), Goren A. C., Sümer G., Düven G., Yücel B., Kışla D.
-
2014 - 2017 Mikro-akışanlar-dinamiği tabanlı parçacık sayma cihazının geliştirilmesi ve referans süt numunelerinde mikrobiyal yükünün ve somatik hücre sayısının tespitinde uygulanması
-
2014 - 2015 Ultrasonik Ses Dalgalarının Bazı Laktik Asit Bakterileri ve Mayalar ÜZerine Mikrobiyal İnaktivasyon ve Mikrobiyal Aktivitelerini Artırıcı Etkilerinin İncelenmesi
-
2013 - 2014 Buzdolabı Yüzeylerinin Hijyenik Durumlarının Belirlenmesi