Eğitim Bilgileri
1993 - 1999
1993 - 1999Doktora
Bursa Uludağ Üniversitesi, SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ, Besin Hijyeni Ve Teknolojisi (Dr), Türkiye
1985 - 1990
1985 - 1990Lisans
Bursa Uludağ Üniversitesi, VETERİNER FAKÜLTESİ, Veteriner Pr., Türkiye
Araştırma Alanları
Sağlık Bilimleri
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
Akademik Ünvanlar / Görevler
2000 - Devam Ediyor
2000 - Devam EdiyorÖğretim Görevlisi Dr.
Bursa Uludağ Üniversitesi, TEKNİK BİLİMLER MYO, GIDA İŞLEME
1993 - 1999
1993 - 1999Araştırma Görevlisi
Bursa Uludağ Üniversitesi, SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ, Gıda Hijyeni ve Teknolojisi
Yönetimsel Görevler
2015 - 2018
2015 - 2018MYO Müdür Yardımcısı
Bursa Uludağ Üniversitesi, TEKNİK BİLİMLER MYO
2010 - 2015
2010 - 2015Araştırma Enstitüsü Müdür Yardımcısı
Bursa Uludağ Üniversitesi, U.Ü.Arıcılık Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi (AGAM)
2008 - 2010
2008 - 2010Bölüm Başkan Yardımcısı
Bursa Uludağ Üniversitesi, TEKNİK BİLİMLER MYO
Akademi Dışı Deneyim
1992 - 1993
1992 - 1993Bölge Temsilcisi
Mustafa Nevzat İlaç Şt., Bölge Temsilcisi
Makaleler
Tümü (26)
SCI-E, SSCI, AHCI (14)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (15)
Scopus (17)
TRDizin (10)
Diğer Yayınlar (3)
2024
20241. Encapsulation of Lacticaseibacillus casei and Lactobacillus acidophilus using Elaeagnus angustifolia L. flour as encapsulating material by emulsion method
Karkar B., Şahin S., Yılmaz Ersan L., Akça B., Güneş M. E., Özakın C.
Food Science and Nutrition
, cilt.12, sa.9, ss.6810-6825, 2024 (SCI-Expanded, Scopus)
2024
20242. BIOCHEMICAL CHARACTERIZATION AND ANTIMICROBIAL PROPERTIES OF ICE CREAM ENRICHED WITH ANTIOXIDANT ENCAPSULATED PROPOLIS
Gunes M. E., Keskin S., Alkan P. E., Keskin M., Kolayli S.
JOURNAL OF ANIMAL AND PLANT SCIENCES-JAPS
, cilt.34, sa.1, ss.138-144, 2024 (SCI-Expanded, Scopus)
2024
20243. Can Nanobubble Ozone Liposomes Be A New Agent In The Fight Against Foodborne Infections?
Alkan P., Güneş M. E., Sabanci A. Ü.
Recent patents on nanotechnology
, cilt.18, ss.17-21, 2024 (SCI-Expanded, Scopus)
2021
20214. New Antibacterial Agent: Nanobubble Ozone Stored in Liposomes: The Antibacterial Activity of Nanobubble Ozone in Liposomes and Their Thymol Solutions
Alkan P., Gunes M. E., Ozakin C., Sabanci A. U.
OZONE-SCIENCE & ENGINEERING
, cilt.43, sa.6, ss.637-641, 2021 (SCI-Expanded, Scopus)
2021
20215. Evaluation of antioxidant properties and determination of phenolic and carotenoid profiles of chestnut bee pollen collected from Turkey
Karkar B., Şahin S., Güneş M. E.
JOURNAL OF APICULTURAL RESEARCH
, cilt.60, sa.5, ss.765-774, 2021 (SCI-Expanded, Scopus)
2021
20216. Chestnut Honey as a Complementary Medicine: Determination of Antibacterial Activity, Heavy Metal Residue and Health Risk Assessment
Güneş M. E.
Journal of advances in vetbio science and techniques
, cilt.6, sa.2, ss.82-89, 2021 (TRDizin)
2021
20217. Nanoparticle Liposomes: a New Strategy in Bacterial Infections
Erkan Alkan P., Güneş M. E., Özakın C., Sabancı A. Ü.
Klimik Dergisi/Klimik Journal
, cilt.34, sa.2, ss.94-97, 2021 (Hakemli Dergi)
2021
20218. Organochlorine pesticides in honeybee, pollen and honey in Bursa, Turkey
Güneş M. E., Sari M. F., Esen F.
FOOD ADDITIVES & CONTAMINANTS PART B-SURVEILLANCE
, cilt.14, sa.2, ss.126-132, 2021 (SCI-Expanded, Scopus)
2018
20189. MICROBIOLOGICAL CONTAMINATION OF HONEYS FROM DIFFERENT SOURCES IN TURKEY
Borum A. E., Güneş M. E.
JOURNAL OF APICULTURAL SCIENCE
, cilt.62, sa.1, ss.89-95, 2018 (SCI-Expanded, Scopus)
2018
201810. ANTIOXIDATIVE EFFECT OF TURKISH CHESTNUT BEE POLLEN ON DNA OXIDATION SYSTEM AND ITS PHENOLIC COMPOUNDS
Karkar B., Şahin S., Güneş M. E.
GIDA
, cilt.43, sa.1, ss.34-42, 2018 (TRDizin)
2018
201811. Antibacterial Effect of Different Concentrations of Silver Nanoparticles
Borum A. E., Gunes E.
PAKISTAN VETERINARY JOURNAL
, cilt.38, sa.3, ss.321-324, 2018 (SCI-Expanded, Scopus)
2017
201712. Chemical profiling of floral and chestnut honey using high-performance liquid chromatography-ultraviolet detection
Aloglu A. K., Harrington P. D. B., Şahin S., Demir C., Güneş M. E.
JOURNAL OF FOOD COMPOSITION AND ANALYSIS
, cilt.62, ss.205-210, 2017 (SCI-Expanded, Scopus)
2017
201713. Determination of phenolic compounds profile in chestnut and floral honeys and their antioxidant and antimicrobial activities
Güneş M. E., Şahin S., Demir C., Borum E., Tosunoğlu A.
JOURNAL OF FOOD BIOCHEMISTRY
, cilt.41, sa.3, 2017 (SCI-Expanded, Scopus)
2016
201614. Yağsız Sütten Ticari Kefir Starter Kültürü KullanarakÜretilen Kefirin Muhafazası Sırasında Oluşan Bazı Mikrobiyolojik ve Fizikokimyasal Değişimlerin Değerlendirilmesi
HECER C., GÜNEŞ M. E., ULUSOY B. H.
Dünya Gıda , sa.9, ss.81-84, 2016 (Hakemli Dergi)
2015
201515. The Investigation by PCR and Culture Methods of Foulbrood Diseases in Honey Bees in South Marmara Region
Borum A. E., Özakın C., Gunes E., Aydın L., Ülgen M., Çakmak İ.
KAFKAS UNIVERSITESI VETERINER FAKULTESI DERGISI
, cilt.21, sa.1, ss.95-99, 2015 (SCI-Expanded, Scopus, TRDizin)
2012
201216. Yeni Bir Teknik Bal Arısı Kovanlarında Nano-gümüş Kaplamanın Bazı Mikroorganizmalara Karşı Etkinliği
Güneş M. E., Borum A. E., Özakın C., Girişgin A. O., Aydın L.
ULUDAG BEE JOURNAL
, cilt.12, sa.1, ss.23-30, 2012 (Scopus, TRDizin)
2009
200917. OXYTETRACYCLINE AND SULPHONAMIDE RESIDUES ANALYSIS OF HONEY SAMPLES FROM SOUTHERN MARMARA REGION IN TURKEY
Gunes M. E., Gunes N., Cibik R.
BULGARIAN JOURNAL OF AGRICULTURAL SCIENCE
, cilt.15, sa.2, ss.163-167, 2009 (SCI-Expanded, Scopus)
2008
200818. Erythromycin residue in honey from the Southern Marmara region of Turkey
GÜNEŞ N., ÇIBIK R., GÜNEŞ M. E., AYDIN L.
FOOD ADDITIVES AND CONTAMINANTS PART A-CHEMISTRY ANALYSIS CONTROL EXPOSURE & RISK ASSESSMENT
, cilt.25, sa.11, ss.1313-1317, 2008 (SCI-Expanded, Scopus)
2007
200719. Fate of aflatoxin M-1 in Kashar cheese
Oruc H. H., Cibik R., Yilmaz E., Gunes E.
JOURNAL OF FOOD SAFETY
, cilt.27, sa.1, ss.82-90, 2007 (SCI-Expanded, Scopus)
2001
200120. Balın Sağlığımız İçin Önemi
GÜNEŞ M. E.
Uludağ Arıcılık Dergisi , cilt.1, sa.2, ss.19-20, 2001 (Scopus, TRDizin)
2001
200121. Gıda Sanayiinde Kullanılan End-Bac’xxın Bakterisidal ve Fungusidal Aktivite Tayini Üzerine Bir Araştırma
YÜKSEK N., Yemni E., GÜNEŞ M. E.
Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi , cilt.20, ss.99-102, 2001 (TRDizin)
2000
200022. Gıda Sanayiinde Kullanılan End Bac ın Bakterisidal ve Fungusidal Aktivite Tayini Üzerine Bir Araştırma
YÜKSEK N., GÜNEŞ M. E.
U.Ü. Vet. Fak. Derg. , cilt.20, ss.99-102, 2000 (Hakemli Dergi)
1999
199923. Meyveli Pastörize Yoğurtların Dayanımları Üzerine Bir Araştırma
GÜLDAŞ M., GÜNEŞ M. E., Albay R.
Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi , cilt.18, sa.3, ss.37-50, 1999 (TRDizin)
1998
199824. Bursa’xxda tüketilen dondurmaların kimyasal ve mikrobiyolojik kalitesi
SALTAN EVRENSEL S., GÜNEŞ M. E.
GIDA , cilt.23, sa.4, ss.261-265, 1998 (TRDizin)
1998
199825. Bursa’da Tüketilen Dondurmaların Mikrobiyolojik ve Kimyasal Kalitesi
SALTAN EVRENSEL S., GÜNEŞ M. E.
GIDA , cilt.23, sa.4, ss.261-265, 1998 (TRDizin)
1995
199526. Yoğurt Üretiminde bazı Stabilizör Maddelerin Kullanılması
TAYAR M., ŞEN M. K. C., GÜNEŞ M. E.
Gıda Dergisi , cilt.20, sa.2, ss.103-106, 1995 (TRDizin)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
2021
20211. Daha Küçük Nanopartikül Daha Büyük Etkinlik: Yoğun Bakım Ünitelerinde Hem Hasta Hem Çalışanı Korumak Nanopartikül Lipozomlarla Mümkün Mü?
Erkan Alkan P., Güneş M. E., Özakın C.
12. Uluslararası Sterilizasyon Dezenfeksiyon Kongresi, Antalya, Türkiye, 9 - 12 Aralık 2021, sa.1, ss.89-90, (Özet Bildiri)
2021
20212. Nanopartikül Lipozomlar: Bakteriyel Enfeksiyonlar İçin Yeni Bir Strateji Olabilir mi?
Erkan Alkan P., Güneş M. E., Özakın C.
XXI. TÜRK KLİNİK MİKROBİYOLOJİ VE İNFEKSİYON HASTALIKLARI KONGRESİ, Antalya, Türkiye, 26 Mayıs - 30 Ağustos 2021, ss.443-444, (Özet Bildiri)
2021
20213. % 2 ÇİNKOKLORÜRLÜ NANOBALONCUKLU LİPOZOMLAR: BAKTERIYEL ENFEKSIYONLARLA MÜCADELEDE YENI BIR ÇIKIŞ YOLU MU?
GÜNEŞ M. E., Alkan P. E., Sabancı A. Ü., ÖZAKIN C.
Al-Farabi International Conference on Applied Sciences-II, Baku, Azerbaycan, 02 Mayıs 2021, (Tam Metin Bildiri)
2020
20204. Bal, Arı Poleni ve Sağlık
GÜNEŞ M. E.
35. AnkemAntibiyotik ve Kemoterapi Kongresi, Bursa, Türkiye, 28 Ekim - 01 Kasım 2020, ss.48-55, (Tam Metin Bildiri)
2019
20195. Sodyum Kazeinatın Emülsiyon Kapasitesi ve Stabilitesi Üzerine Etki Eden Faktörler
GÜNEŞ M. E.
6.Multidisipliner Çalışmalar Kongresi, Gaziantep, Türkiye, 26 - 27 Nisan 2019, (Tam Metin Bildiri)
2019
20196. Determination of Atmospheric PAHs Concentration by Using Honeybee and Passive Air Sampler
Gürkan Ayyıldız E., Sari M. F., GÜNEŞ M. E., TAŞDEMİR Y., ESEN F.
Proceedings of the 4th World Congress on Civil, Structural, and Environmental Engineering (CSEE’19), Roma, İtalya, 7 - 09 Nisan 2019, (Tam Metin Bildiri)
2018
20187. Bursa İlinde Polisiklik Aromatik Hidrokarbonların (PAH) Konsantrasyonlarının Arı ve Arı Ürünleri İle İzlenmesi/Assessment of Polycyclic Aromatic Hydrocarbons (PAH) Concentration in Bees and Bee Products in Bursa
GÜNEŞ M. E., ESEN F., ayyıldız e. g., Ferhat M. F.
6th INTERNATIONAL MUGLABEEKEEPING PINE HONEY CONGRESS, 15 - 19 Ekim 2018, (Tam Metin Bildiri)
2018
20188. Yalova İli Kestane Ballarının Antimikrobiyal, Antioksidan Kapasite veToplam Fenolik Madde İçeriklerinin Belirlenmesi
GÜNEŞ M. E., ORDU N., Çınar A.
6th INTERNATIONAL MUGLABEEKEEPING PINE HONEY CONGRESS, Muğla-Fethiye, Türkiye, 15 - 19 Ekim 2018, cilt.195, (Özet Bildiri)
2017
20179. The antioxidant effect of natural additive that bee-pollen in yoghurt
GÜNEŞ M. E., ŞAHİN S.
45. Apimondia International Apicultural Congress, İstanbul, Türkiye, 29 Eylül - 04 Ekim 2017, (Özet Bildiri)
2015
201510. Determination of Antimicrobial Antioxidant Capacity and Total Phenolic of Castanea Honey Collected from Different Regions of Turkey
GÜNEŞ M. E., ŞAHİN S., DEMİR C., TOSUNOĞLU A., ORMAN A.
FHTT 2015 From Hive To Table "International Congress on Safety and Authenticity of Bee Products, Türkiye, 21 - 22 Mayıs 2015, (Özet Bildiri)
2015
201511. Determination of phenolic compounds in honeys and their antioxidant capacities
ŞAHİN S., DEMİR C., GÜNEŞ M. E., TOSUNOĞLU A.
Pittcon 2015, Amerika Birleşik Devletleri, 8 - 12 Mart 2015, (Özet Bildiri)
2014
201412. Kestane Ballarının Fenolik Madde İçeriği ve Antioksidan Özelliklerinin Belirlenmesi
ŞAHİN S., DEMİR C., GÜNEŞ M. E., TOSUNOĞLU A.
7.Ulusal Analitik Kimya Kongresi, Türkiye, 1 - 05 Eylül 2014, (Özet Bildiri)
2014
201413. Ketane Ballarında Polen İndeksi
Çınar A., GÜNEŞ M. E., Tosunoğlu H.
22.Ulusal Biyoloji Kongresi, Eskişehir, Türkiye, 23 - 27 Haziran 2014, (Özet Bildiri)
2013
201314. Bursa ve Çevresinden Toplanan Balların Antioksidan Özelliklerinin Araştırılması
ŞAHİN S., GÜNEŞ M. E., DEMİR C., ÖRNEK B.
UÜ Bilgilendirme ve Ar-ge Günleri, Türkiye, 12 - 14 Kasım 2013
2012
201215. A new technic: efficacy of nano silver coating of honey bee hives against some microorgansm
GÜNEŞ M. E., BORUM A. E., ÖZAKIN C., GİRİŞGİN A. O., AYDIN L.
1. Turkish Congress, expo and workshops on honey and honeybee products with international partipation, Kayseri, Türkiye, 22 - 26 Şubat 2012, ss.1-169, (Özet Bildiri)
2011
201116. Evaluation of some acaricides used against Varroa destructor in Turkey
AYDIN L., ÇAKMAK İ., GİRİŞGİN A. O., S Çakmak S., Güleğen A. E., GÜNEŞ M. E.
42nd International Apicultural Congress Apimondia, Buenos Aires, Arjantin, 21 - 25 Eylül 2011
2007
200717. Bursa İli Süt Sektörü ve Sorunları
GÜNEŞ M. E.
Bursa Kentine Çözüm Önerileri, Bursa, Türkiye, 5 - 07 Nisan 2007, (Tam Metin Bildiri)
2002
200218. Inhibitory effect of antimicrobial protein nisin of Listeria monocytogenesin experimentally inoculated İnegöl meatballs
ÇIBIK R., GÜNEŞ M. E.
The versatility of Listeria species, İzmir, Türkiye, 10 - 11 Ekim 2002, ss.52
1995
199519. Bursa’da Tüketilen Dondurmaların Mikrobiyolojik ve Kimyasal Kalitesi. Marmara Bölgesi
GÜNEŞ M. E., SALTAN EVRENSEL S., TAYAR M.
Marmara Bölgesi II. Hayvancılık Kongresi, Bursa, Türkiye, 25 - 27 Ekim 1995, (Tam Metin Bildiri)
1995
199520. Kasaplık Hayvanlarda Uygulanan Hormon Benzeri Maddelerin İnsan Sağlığı Açısından Önemi
SALTAN EVRENSEL S., GÜNEŞ M. E., TAYAR M.
Marmara Bölgesi 2. Hayvancılık Kongresi, Bursa, Türkiye, 25 - 27 Ekim 1995, ss.62, (Özet Bildiri)
Kitaplar
2021
20211. Bal arılarında oksidan antioksidan sistem
AYDIN L., DOĞANAY A., GÜNEŞ N., ORUÇ H. H., MUZ M. N., GİRİŞGİN A. O., et al.
Bal Arısı yetiştiriciliği, ürünleri, sağlığı, Ahmet Doğanay, Levent Aydın, Editör, Dora, Bursa, ss.205-208, 2021
2020
20202. Polen Bileşimi ve Antioksidan Kapasitesi
GÜNEŞ M. E., ŞAHİN S.
Arı Ürünleri ve Gıda Güvenliği-, Özlem Küplülü, Editör, Türkiye Klinikleri, Ankara, ss.30-35, 2020
2017
20173. Genel Arıcılık
DOĞANAY A., AYDIN L., GİRİŞGİN A. O., GÜNEŞ M. E.
Bal Arsı ( Yetiştiriciliği- Ürünleri- Hastalıkları), Ahmet Doğanay, Levent Aydın, Editör, DoraBasım Yayın Dağıtım Ltd Şti. Osmangazi BURSA, Bursa, ss.21-146, 2017
2017
20174. Arı Ürünleri, Arı Sokması, ve Veteriner Apiterapi
GÜNEŞ M. E., ORUÇ H. H., SORUCU A., Çaycı M., AYDIN L., GİRİŞGİN A. O.
Bal Arısı ( Yetiştiriciliği- Ürünleri- Hastalıkları), Hasan Hüseyin Oruç, Mesut Ertan Güneş, Editör, Dora Basım Yayın Dağıtım Ltd.Şt. Osmangazi-Bursa, Bursa, ss.155-194, 2017
2017
20175. Bal arılarının stres tepkisi
AYDIN L., DOĞANAY A., ORUÇ H. H., YEŞİLBAĞ K., BAKIRCI S., GİRİŞGİN A. O., et al.
Bal Arısı, yetiştiriciliği, ürünleri, hastalıkları, Ahmet Doğanay, Levent Aydın, Editör, Dora, ss.421-432, 2017
Etkinlik Organizasyonlarındaki Görevler
Ekim 2017
Ekim 201745. Dünya Arıcılık Kongresi Apimondiya
Bilimsel Kongre / Sempozyum Organizasyonu
Güneş M. E.
İstanbul, Türkiye
Ödüller
Aralık 2021
Aralık 2021Sözlü Bildiri Birincilik Ödülü
12.Uluslararası Sterilizasyon Dezenfeksiyon Kongresi
Kongre ve Sempozyum Katılımı Faaliyetleri
29 Eylül 2017 - 04 Ekim 2017
29 Eylül 2017 - 04 Ekim 201745. Apimondia Dünya Arıcılık Kongresi
Moderatör
İstanbul-Türkiye
28 Eylül 2017 - 04 Ekim 2017
28 Eylül 2017 - 04 Ekim 201745. Apimondia Dünya Arıcılık Kongresi
Katılımcı
İstanbul-Türkiye
Davetli Konuşmalar
Ekim 2020
Ekim 20205. AnkemAntibiyotik ve Kemoterapi Kongresi
Konferans
ANKEM: Antibiyotik ve Kemoterapi Derneği-Türkiye
Ocak 2014
Ocak 2014