Prof. Dr. AYŞEGÜL KUMRAL


ZİRAAT FAKÜLTESİ, GIDA MÜHENDİSLİĞİ

Gıda Bilimleri


WoS Araştırma Alanları: Mühendislik Bilişim Ve Teknoloji (Eng), Yaşam Bilimleri (Life)


Avesis Araştırma Alanları: Tarımsal Bilimler, Mühendislik ve Teknoloji


Yayınlardaki İsimler: KUMRAL AYŞEGÜL

Metrikler

Yayın

62

Yayın (WoS)

15

Yayın (Scopus)

16

Atıf (WoS)

176

H-İndeks (WoS)

7

Atıf (Scopus)

214

H-İndeks (Scopus)

8

Atıf (Scholar)

203

H-İndeks (Scholar)

3

Atıf (TrDizin)

1

H-İndeks (TrDizin)

1

Atıf (Diğer Toplam)

9

Proje

11

Tez Danışmanlığı

6

Açık Erişim

4
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

Eğitim Bilgileri

2001 - 2005

2001 - 2005

Doktora

Bursa Uludağ Üniversitesi, FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ, Gıda Mühendisliği (Dr), Türkiye

1998 - 2001

1998 - 2001

Yüksek Lisans

Bursa Uludağ Üniversitesi, FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ, Gıda Mühendisliği (Yl) (Tezli), Türkiye

1994 - 1998

1994 - 1998

Lisans

Bursa Uludağ Üniversitesi, ZİRAAT FAKÜLTESİ, Gıda Mühendisliği Bölümü, Türkiye

Yaptığı Tezler

2005

2005

Doktora

Salamura siyah zeytin üretiminde farklı tuzda ve düşük sıcaklıkta fermentasyon uygulamasının olgunlaşma ve kaliteye etkisi

Bursa Uludağ Üniversitesi, FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ, Gıda Mühendisliği (Dr)

2001

2001

Yüksek Lisans

Gıdalardan bulaşabilen bağırsak patojeni bakterilerin gelişmesine bazı baharatların etkileri

Bursa Uludağ Üniversitesi, FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ, Gıda Mühendisliği (Yl) (Tezli)

Araştırma Alanları

Tarımsal Bilimler

Mühendislik ve Teknoloji

Verdiği Dersler

Yüksek Lisans

Yüksek Lisans

GIDA MÜHENDİSLİĞİNDE MOLEKÜLER UYGULAMALAR

YÜKSEK LİSANS UZMANLIK ALAN DERSİ

TEZ DANIŞMANLIĞI

Lisans

Lisans

MESLEKİ UYGULAMA I

INTRODUCTION TO FOOD ENGINEERING

Özel Beslenme Amaçlı Gıdalar

Sosyal Sorumluluk Uygulamaları

BİTİRME ÇALIŞMASI

ÖZEL GIDALAR TEKNOLOJİSİ

MESLEKİ UYGULAMA II

Makaleler

Tümü (21)
SCI-E, SSCI, AHCI (14)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (14)
Scopus (15)
TRDizin (6)
Diğer Yayınlar (2)

1999

1999

21. Listeriozis

KORUKLUOĞLU M., KUMRAL A.

Dünya Gıda , ss.40-42, 1999 (Hakemli Dergi)

Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler

2024

2024

1. Farklı Tarım Ürünlerinde Bazı Biyositlerin Tespiti İçin Çoklu Kalıntı Analiz Yönteminin Validasyonu

Hazarhun G., Gümül B., Maden B., Ayyıldız K., Ertaş Özkan S., Arabacı E. E., et al.

8th International Food Safety Congress, İstanbul, Türkiye, 9 - 10 Mayıs 2024, cilt.1, sa.1, ss.51-52, (Özet Bildiri) Creative Commons License Sürdürülebilir Kalkınma

2023

2023

3. Processing Factors of Pesticide Residues in Cucumber Pickles Using LC MS/MS

Kumral A., Hazarhun G., Maden B., Ayyıldız K.

2nd. International Food Chemistry Congress , Antalya, Türkiye, 16 - 19 Mart 2023, ss.18, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2022

2022

4. How acute and chronic dietary exposure to pesticide residues is assessed? A case study for fresh fruits and vegetables

Hazarhun G., Kumral A., Kumral N. A.

7th Food Safety Congress, İstanbul, Türkiye, 3 - 04 Kasım 2022, cilt.1, ss.27-28, (Özet Bildiri) Creative Commons License Sürdürülebilir Kalkınma

2022

2022

5. Optimizing of a LC-MS/MS method for the detection of high polar compounds in different matrixes

Hazarhun G., Kumral N. A., Gümül B., Aşcı R., Kolcu A., Kumral A.

14th European Pesticide Residue Workshop, Bologna, İtalya, 19 - 23 Eylül 2022, cilt.1, ss.173-174, (Özet Bildiri) Creative Commons License Sürdürülebilir Kalkınma

2022

2022

7. EFFECTS OF DIFFERENT FOOD PROCESSING AND PRESERVATION TECHNIQUES ON THE CONCENTRATION OF PESTICIDE RESIDUES

Kumral A., Luyında A.

5th International Congress on Agriculture, Environment and Health , Aydın, Türkiye, 17 - 19 Şubat 2022, ss.140, (Özet Bildiri) Creative Commons License

2021

2021

8. OPTIMIZATION AND VALIDATION OF MULTI-RESIDUE LC-MSMS METHOD FOR THE ANALYSIS OF PESTICIDES IN CHESNUST

Kumral A.

XII International Scientific Agriculture Symposium “AGROSYM 2021”, 7 - 10 Ekim 2021, ss.397-398, (Özet Bildiri)

2020

2020

9. The changes of insecticides during fermentation processes

KUMRAL A.

XI International Agriculture Symposium ”AGROSYM 2020”, 8 - 09 Ekim 2020, (Tam Metin Bildiri)

2020

2020

10. Recent trends in table olive processing

KUMRAL A.

II. INTERNATIONAL AGRICULTURAL, BIOLOGICALLIFE SCIENCECONFERENCE, 1 - 03 Eylül 2020, ss.429, (Özet Bildiri)

2018

2018

11. Effects of Sonication and Ozonation on the Natural Black Olive Fermentation of Gemlik Cultivar Olives

Yıldız E., KUMRAL A.

OLIVEBIOTEQ’18, the 6th International Conference on the Olive Tree and Olive Products, Sevilla, İspanya, 14 - 19 Ekim 2018

2018

2018

12. Reducing Insecticide Residues in Table Olives

KUMRAL A., KUMRAL N. A.

OLIVEBIOTEQ’18, the 6th International Conference on the Olive Tree and Olive Products, 14 - 19 Ekim 2018

2018

2018

13. Reducing Insecticide Residues in Table Olives

KUMRAL A., KUMRAL N. A.

OLIVEBIOTEQ’18, the 6th International Conference on the Olive Tree and Olive Products, Sevilla, İspanya, 15 - 19 Ekim 2018, (Özet Bildiri)

2018

2018

14. The Practical Methods for Reduction of Insecticide Residues on Vegetables and Fruits

KUMRAL A., KUMRAL N. A.

XI EUROPEAN CONGRESS OF ENTOMOLOGY, 15 - 20 Temmuz 2018, (Özet Bildiri)

2018

2018

15. The Practical Methods for Reduction of Insecticide Residues on Vegetables and Fruits

KUMRAL A., KUMRAL N. A.

XI European Congress of Entomology, 238-238, Napoli, İtalya, Napoli, İtalya, 2 - 06 Temmuz 2018, (Özet Bildiri)

2017

2017

16. Effect of Some Demographic and Socioeconomic Factors on the Consciousness of Consumers About Food Safety

Salicik D., KUMRAL A.

VIII. International Agriculture Symposium ”AGROSYM 2017”, 5 - 08 Ekim 2017, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2014

2014

18. A preliminary study for the survival of different L plantarum strains in mineral salt medium with chlorpyrifos and deltamethrin

KUMRAL A., KUMRAL N. A.

25. International Scientific-Expert Conference on Agriculture and Food Industry, İzmir, Türkiye, 25 - 27 Eylül 2014, ss.199, (Tam Metin Bildiri)

2013

2013

19. Decontamination of insecticides by lactic acid bacteria

KUMRAL A., KUMRAL N. A.

24. International Scientific Expert Conference of Agriculture and Food Industry, Saraybosna, Bosna-Hersek, 25 - 28 Eylül 2013, ss.293-296, (Tam Metin Bildiri)

2012

2012

20. Bisfenol A içerikli gıda ambalajlarına güncel yaklaşım

GÜLGÖR G., BEKTAŞ D., KORUKLUOĞLU M., KUMRAL A.

Türkiye 11. Gıda Kongresi, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2012, ss.39, (Tam Metin Bildiri)

2012

2012

21. Gemlik çeşidi olarak satışa sunulan sofralık zeytinlerin bazı özellikleri

KUMRAL A., BEKTAŞ D., GÜLGÖR G., KORUKLUOĞLU M.

III. Ulusal Zeytin Öğrenci Kongresi, Aydın, Türkiye, 16 - 18 Mayıs 2012, (Tam Metin Bildiri)

2010

2010

25. Table olives processing technologies in Turkey

KUMRAL A., KORUKLUOĞLU M.

3. Jornadas Internacionales de la Aceituna de Mesa, 10 - 11 Mart 2010, ss.31, (Tam Metin Bildiri)

2009

2009

26. Salamura siyah zeytin fermentasyonundaki mikroflora ve starter kullanımı

KUMRAL A., YAVUZ M., KORUKLUOĞLU M.

6. Gıda Mühendisliği Kongresi, Türkiye, 6 - 08 Kasım 2009, ss.593-597, (Tam Metin Bildiri)

2009

2009

27. Antifungal activity of chestnut shell extracts

KUMRAL A., YAVUZ M., KORUKLUOĞLU M., ERTÜRK Ü.

Acta Horticulturae, 13 - 16 Ekim 2009, ss.459-465, (Tam Metin Bildiri)

2009

2009

28. Osteoporoz ve süt ürünleri

KUMRAL A., YAVUZ M.

Pamukkale Süt ve Süt Ürünleri Sempozyumu, Türkiye, 21 - 23 Mayıs 2009, ss.52, (Tam Metin Bildiri)

2009

2009

29. Süt ve ürünlerinin kolon kanseri üzerine etkileri

YAVUZ M., KUMRAL A., KORUKLUOĞLU M.

Pamukkale Süt ve Süt Ürünleri Sempozyumu, Türkiye, 21 - 23 Mayıs 2009, ss.53, (Tam Metin Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2004

2004

30. Establishment of conditions for black table olive fermentation at low temperature

KUMRAL A., ŞAHİN İ.

5. International Symposium on Olive Growing, 27 Eylül - 02 Ekim 2004, cilt.791, ss.669-675, (Tam Metin Bildiri)

2004

2004

31. Darkening methods used in olive processing

KUMRAL A., BAŞOĞLU F.

5. International Symposium on Olive Growing, 27 Eylül - 02 Ekim 2004, cilt.791, ss.665-668, (Tam Metin Bildiri) identifier identifier

2008

2008

32. Gen Kaynaklarının Erozyonu ve Korunması

KUMRAL A., İNCEDAYI B.

VIII. Ulusal Tarım Ekonomisi Kongresi, Türkiye, 25 - 27 Haziran 2008, ss.410-415, (Tam Metin Bildiri)

2003

2003

34. Çilek nektarında renk stabilizasyonuna enzim uygulamasının etkisi

GÜRBÜZ O., KUMRAL A., ALKIN E., DAĞDELEN F.

Ulusal Kivi ve Üzümsü Meyveler Sempozyumu, Türkiye, 23 - 25 Ekim 2003, ss.295-300, (Tam Metin Bildiri)

2000

2000

37. Gemlik tipi zeytinlerde mikotoksin kirliliğinin araştırılması

KORUKLUOĞLU M., GÜRBÜZ O., UYLAŞER V., KUMRAL A., ŞAHİN İ.

Türkiye 1. Zeytincilik Sempozyumu, Türkiye, 6 - 09 Haziran 2000, ss.214-219, (Tam Metin Bildiri)

2000

2000

38. Yeşil zeytin üretiminde farklı çeşit ve uygulamaların ürün kalitesine etkisi

UYLAŞER V., KORUKLUOĞLU M., GÖÇMEN D., KUMRAL A., ŞAHİN İ.

Türkiye 1. Zeytincilik Yetiştiriciliği Sempozyumu, Türkiye, 6 - 09 Haziran 2000, ss.220-226, (Tam Metin Bildiri)

2000

2000

39. Salamura zeytinlerde bozulma etkeni küfler

GÖÇMEN D., KORUKLUOĞLU M., UYLAŞER V., GÜRBÜZ O., KUMRAL A., ŞAHİN İ.

Türkiye 1. Zeytincilik Sempozyumu, Türkiye, 6 - 09 Haziran 2000, ss.467-472

1999

1999

40. Parmak Patates Üretimi

GÜRBÜZ O., KUMRAL A.

2000'li Yıllarda Gıda Bilimi ve Teknolojisi Kongresi, Türkiye, 18 - 20 Ekim 1999, ss.109


Atıflar

Toplam Atıf Sayısı (WOS): 175

h-indeksi (WOS): 7