Eğitim Bilgileri
2001 - 2005
2001 - 2005Doktora
Bursa Uludağ Üniversitesi, FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ, Gıda Mühendisliği (Dr), Türkiye
1998 - 2001
1998 - 2001Yüksek Lisans
Bursa Uludağ Üniversitesi, FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ, Gıda Mühendisliği (Yl) (Tezli), Türkiye
1994 - 1998
1994 - 1998Lisans
Bursa Uludağ Üniversitesi, ZİRAAT FAKÜLTESİ, Gıda Mühendisliği Bölümü, Türkiye
Yaptığı Tezler
2005
2005Doktora
Salamura siyah zeytin üretiminde farklı tuzda ve düşük sıcaklıkta fermentasyon uygulamasının olgunlaşma ve kaliteye etkisi
Bursa Uludağ Üniversitesi, FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ, Gıda Mühendisliği (Dr)
2001
2001Yüksek Lisans
Gıdalardan bulaşabilen bağırsak patojeni bakterilerin gelişmesine bazı baharatların etkileri
Bursa Uludağ Üniversitesi, FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ, Gıda Mühendisliği (Yl) (Tezli)
Araştırma Alanları
Tarımsal Bilimler
Mühendislik ve Teknoloji
Yönetilen Tezler
2024
2024Yüksek Lisans
Bursa ilinde satışa sunulan taze tüketim ürünlerinin tarım ilacı kalıntı risklerinin değerlendirilmesi
Kumral A. (Danışman)
M.Çakı(Öğrenci)
2022
2022Yüksek Lisans
Bursa ili kentsel ve kırsal alanında yaşayan tüketicilerin gıda satın alma ve tüketme davranışlarına COVID-19 pandemisinin etkileri
Kumral A. (Danışman)
B.ARTIK(Öğrenci)
2022
2022Yüksek Lisans
Farklı sofralık zeytin işleme yöntemlerinin malathion ve parçalanma ürünü olan malaoxon kalıntıları üzerine etkileri
Kumral A. (Danışman)
A.LUYINDA(Öğrenci)
2021
2021Yüksek Lisans
Gemlik çeşidi siyah sofralık zeytinlerin işlenmesinde ultrases ve ozon uygulamalarının etkileri
KUMRAL A. (Danışman)
E.Yıldız(Öğrenci)
2020
2020Yüksek Lisans
Alman tipi lahana turşusu fermantasyonu sırasında bazı insektisitlerin değişiminin incelenmesi
KUMRAL A. (Danışman)
B.Maden(Öğrenci)
2017
2017Yüksek Lisans
Bursa ili kentsel alanında tüketicilerin güvenilir gıda tüketimine yönelik tutumlarının belirlenmesi
KUMRAL A. (Danışman)
D.SALİCİK(Öğrenci)
Makaleler
Tümü (21)
SCI-E, SSCI, AHCI (14)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (14)
Scopus (15)
TRDizin (6)
Diğer Yayınlar (2)
2025
20251. Effect of different processing techniques on the residue levels of some acaricides and insecticides in gherkin pickles Farklı işleme tekniklerinin kornişon turşularındaki bazı akarisit ve insektisitlerin kalıntı seviyeleri üzerindeki etkisi
Hazarhun G., Yildirim Kumral A., Maden B., Ayyildiz K.
Turkiye Entomoloji Dergisi
, cilt.49, sa.2, ss.129-139, 2025 (SCI-Expanded)
2023
20232. Bursa ili kentsel ve kırsal alanında yaşayan tüketicilerin gıda satın alma ve tüketme davranışlarına Covid-19 pandemisinin etkileri
Artık B., Kumral A. Y.
Gıda ve yem bilimi-teknolojisi dergisi
, cilt.0, sa.29, ss.21-30, 2023 (Hakemli Dergi)
2023
20233. Residue changes and processing factors of thirteen pesticides during different tomato pickle processes
Maden B., Yildirim Kumral A.
FOOD ADDITIVES AND CONTAMINANTS PART A-CHEMISTRY ANALYSIS CONTROL EXPOSURE & RISK ASSESSMENT
, cilt.40, sa.10, ss.1322-1332, 2023 (SCI-Expanded)
2023
20234. Effect of alkali treatment and natural fermentation on the residue behaviour of malathion and malaoxon during table olive production
Luyinda A., KUMRAL A.
FOOD ADDITIVES AND CONTAMINANTS PART A-CHEMISTRY ANALYSIS CONTROL EXPOSURE & RISK ASSESSMENT
, cilt.40, sa.3, ss.381-391, 2023 (SCI-Expanded)
2020
20205. Degradation Trends of Some Insecticides and Microbial Changes during Sauerkraut Fermentation under Laboratory Conditions
Maden B., KUMRAL A.
JOURNAL OF AGRICULTURAL AND FOOD CHEMISTRY
, cilt.68, sa.50, ss.14988-14995, 2020 (SCI-Expanded)
2020
20206. Candida boidinii’nin Farklı Suşlarının İnvitro Koşullarda Deltamethrin İnsektisitini Parçalama Potansiyellerinin Belirlenmesi
Kumral A., Kumral N. A., Gürbüz O.
Bursa Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi (Online)
, cilt.34, sa.2, ss.337-349, 2020 (Hakemli Dergi)
2020
20207. Simulation Study for the Degradation of Some Insecticides during Different Black Table Olive Processes
KUMRAL A., KUMRAL N. A., Kolcu A., Maden B., Artik B.
ACS OMEGA
, cilt.5, sa.23, ss.14164-14172, 2020 (SCI-Expanded)
2020
20208. Chlorpyrifos and deltamethrin degradation potentials of two Lactobacillus plantarum (Orla-Jensen, 1919) (Lactobacillales: Lactobacillaceae) strains
Kumral A., Kumral N. A., Gürbüz O.
TURKIYE ENTOMOLOJI DERGISI-TURKISH JOURNAL OF ENTOMOLOGY
, cilt.44, sa.2, ss.165-176, 2020 (SCI-Expanded)
2019
20199. Kuru Kayısılarda Ferrik Oksit ve Ozon Gazı Uygulamalarının, Kuru Meyve Akarı Carpoglyphus lactis (L.) (Acari: Carpoglyphidae) Kaynaklı Mikrobiyal Bulaşma Yüküne ve Meyve Kalite Parametrelerine Etkisinin Belirlenmesi
KUMRAL A., TURGU V., Yıldız E., KUMRAL N. A., Çevik R. N., Sevinç İ., et al.
Bursa Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi
, cilt.33, sa.1, ss.67-82, 2019 (Hakemli Dergi)
2017
201710. Bursa İli Kentsel Alanında Tüketicilerin Güvenilir Gıda Tüketimine Yönelik Tutumlarının Belirlenmesi
Salicik D., KUMRAL A.
Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi , cilt.31, sa.2, ss.69-82, 2017 (Hakemli Dergi)
2017
201711. Responses of Grapevines to Two Spotted Spider Mite Mediated Biotic Stres
KUMRAL N. A., YERLİKAYA C., SİVRİTEPE N., ERTÜRK Ü., Kumral A.
Journal of Biological Sciences , 2017 (Hakemli Dergi)
2015
201512. Nutritional, chemical and microbiological changes during fermentation of tarhana formulated with different flours
Kumral A.
CHEMISTRY CENTRAL JOURNAL
, cilt.9, 2015 (SCI-Expanded)
2013
201313. Phenolic inhibitors involved in the natural fermentation of Gemlik cultivar black olives
KUMRAL A., KORUKLUOĞLU M., Romero C., de Castro A., Luis Ruiz-Barba J., Brenes M.
EUROPEAN FOOD RESEARCH AND TECHNOLOGY
, cilt.236, sa.1, ss.101-107, 2013 (SCI-Expanded)
2010
201014. Antifungal activity of chestnut shell extracts
KUMRAL A., YAVUZ M., KORUKLUOĞLU M., ERTÜRK Ü.
Acta Horticulturae
, cilt.866, ss.459-465, 2010 (SCI-Expanded)
2009
200915. EFFECT OF THE USE OF DIFFERENT LACTIC STARTERS ON THE MICROBIOLOGICAL AND PHYSICOCHEMICAL CHARACTERISTICS OF NATURALLY BLACK TABLE OLIVES OF GEMLIK CULTIVAR
Kumral A., Basoglu F., Sahin I.
JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION
, cilt.33, sa.5, ss.651-664, 2009 (SCI-Expanded)
2009
200916. Responses of grapevines to Two Spotted Spider Mite mediated biotic stress
SİVRİTEPE N., KUMRAL N. A., ERTÜRK Ü., YERLİKAYA C., KUMRAL A.
Journal of Biological Sciences
, cilt.9, sa.4, ss.311-318, 2009 (Scopus)
2007
200717. The effects of wheat sourdough on glutenin patterns, dough rheology and bread properties
Gocmen D., Gurbuz O., Kumral A., Dagdelen A. F., Sahin I.
EUROPEAN FOOD RESEARCH AND TECHNOLOGY
, cilt.225, ss.821-830, 2007 (SCI-Expanded)
2007
200718. A traditional Turkish fermented cereal food: Tarhana
Ozdemir S., Gocmen D., Kumral A.
FOOD REVIEWS INTERNATIONAL
, cilt.23, sa.2, ss.107-121, 2007 (SCI-Expanded)
2007
200719. Chemical compositions of traditional Tarhana having different formulations
Tamer C. E., Kumral A., Asan M., Sahin I.
JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION
, cilt.31, sa.1, ss.116-126, 2007 (SCI-Expanded)
2003
200320. Effects of some spice extracts on Escherichia coli, Salmonella typhimurium, Listeria monocytogenes, Yersinia enterocolitica and Enterobacter aerogenes
Kumral A., Sahin I.
ANNALS OF MICROBIOLOGY
, cilt.53, sa.4, ss.427-435, 2003 (SCI-Expanded)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
2024
20241. Farklı Tarım Ürünlerinde Bazı Biyositlerin Tespiti İçin Çoklu Kalıntı Analiz Yönteminin Validasyonu
Hazarhun G., Gümül B., Maden B., Ayyıldız K., Ertaş Özkan S., Arabacı E. E., et al.
8th International Food Safety Congress, İstanbul, Türkiye, 9 - 10 Mayıs 2024, cilt.1, sa.1, ss.51-52, (Özet Bildiri)
2024
20242. Evaluation of Matrix Effects for the Analysis of Some Pesticide Residues in Citrus Fruits, Pepper, Tomato and Lettuce Samples using a Multi-residue Analysis Method
HAZARHUN G., Gümül B., MADEN B., AYYILDIZ K., Ertaş S., Arabacı E. E., et al.
3rd FOOD CHEMISTRY CONGRESS, Bursa, Türkiye, 29 Şubat - 03 Mart 2024, cilt.4, ss.30, (Özet Bildiri)
2023
20233. Processing Factors of Pesticide Residues in Cucumber Pickles Using LC MS/MS
Kumral A., Hazarhun G., Maden B., Ayyıldız K.
2nd. International Food Chemistry Congress , Antalya, Türkiye, 16 - 19 Mart 2023, ss.18, (Özet Bildiri)
2022
20224. How acute and chronic dietary exposure to pesticide residues is assessed? A case study for fresh fruits and vegetables
Hazarhun G., Kumral A., Kumral N. A.
7th Food Safety Congress, İstanbul, Türkiye, 3 - 04 Kasım 2022, cilt.1, ss.27-28, (Özet Bildiri)
2022
20225. Optimizing of a LC-MS/MS method for the detection of high polar compounds in different matrixes
Hazarhun G., Kumral N. A., Gümül B., Aşcı R., Kolcu A., Kumral A.
14th European Pesticide Residue Workshop, Bologna, İtalya, 19 - 23 Eylül 2022, cilt.1, ss.173-174, (Özet Bildiri)
2022
20226. Valıdatıon Of a Multıresıdue Analysıs Method For The Detectıon Of Pestıcıde Resıdeues In Cucumber Pıckles Usıng Lc MS/MS
Hazarhun G., Kumral A., Maden B., Ayyıldız K.
Gıda Kimyası Kongresi, Antalya, Türkiye, 3 - 06 Mart 2022, ss.3, (Özet Bildiri)
2022
20227. EFFECTS OF DIFFERENT FOOD PROCESSING AND PRESERVATION TECHNIQUES ON THE CONCENTRATION OF PESTICIDE RESIDUES
Kumral A., Luyında A.
5th International Congress on Agriculture, Environment and Health , Aydın, Türkiye, 17 - 19 Şubat 2022, ss.140, (Özet Bildiri)
2021
20218. OPTIMIZATION AND VALIDATION OF MULTI-RESIDUE LC-MSMS METHOD FOR THE ANALYSIS OF PESTICIDES IN CHESNUST
Kumral A.
XII International Scientific Agriculture Symposium “AGROSYM 2021”, 7 - 10 Ekim 2021, ss.397-398, (Özet Bildiri)
2020
20209. The changes of insecticides during fermentation processes
KUMRAL A.
XI International Agriculture Symposium ”AGROSYM 2020”, 8 - 09 Ekim 2020, (Tam Metin Bildiri)
2020
202010. Recent trends in table olive processing
KUMRAL A.
II. INTERNATIONAL AGRICULTURAL, BIOLOGICALLIFE SCIENCECONFERENCE, 1 - 03 Eylül 2020, ss.429, (Özet Bildiri)
2018
201811. Effects of Sonication and Ozonation on the Natural Black Olive Fermentation of Gemlik Cultivar Olives
Yıldız E., KUMRAL A.
OLIVEBIOTEQ’18, the 6th International Conference on the Olive Tree and Olive Products, Sevilla, İspanya, 14 - 19 Ekim 2018
2018
201812. Reducing Insecticide Residues in Table Olives
KUMRAL A., KUMRAL N. A.
OLIVEBIOTEQ’18, the 6th International Conference on the Olive Tree and Olive Products, 14 - 19 Ekim 2018
2018
201813. Reducing Insecticide Residues in Table Olives
KUMRAL A., KUMRAL N. A.
OLIVEBIOTEQ’18, the 6th International Conference on the Olive Tree and Olive Products, Sevilla, İspanya, 15 - 19 Ekim 2018, (Özet Bildiri)
2018
201814. The Practical Methods for Reduction of Insecticide Residues on Vegetables and Fruits
KUMRAL A., KUMRAL N. A.
XI EUROPEAN CONGRESS OF ENTOMOLOGY, 15 - 20 Temmuz 2018, (Özet Bildiri)
2018
201815. The Practical Methods for Reduction of Insecticide Residues on Vegetables and Fruits
KUMRAL A., KUMRAL N. A.
XI European Congress of Entomology, 238-238, Napoli, İtalya, Napoli, İtalya, 2 - 06 Temmuz 2018, (Özet Bildiri)
2017
201716. Effect of Some Demographic and Socioeconomic Factors on the Consciousness of Consumers About Food Safety
Salicik D., KUMRAL A.
VIII. International Agriculture Symposium ”AGROSYM 2017”, 5 - 08 Ekim 2017, (Özet Bildiri)
2016
201617. The insecticide degradation potential of two Lavtobacillius plantarum strains isolated from fermented table olives
KUMRAL A., KUMRAL N. A.
8th International Olive Symposium, Split, Hırvatistan, 10 - 14 Ekim 2016
2014
201418. A preliminary study for the survival of different L plantarum strains in mineral salt medium with chlorpyrifos and deltamethrin
KUMRAL A., KUMRAL N. A.
25. International Scientific-Expert Conference on Agriculture and Food Industry, İzmir, Türkiye, 25 - 27 Eylül 2014, ss.199, (Tam Metin Bildiri)
2013
201319. Decontamination of insecticides by lactic acid bacteria
KUMRAL A., KUMRAL N. A.
24. International Scientific Expert Conference of Agriculture and Food Industry, Saraybosna, Bosna-Hersek, 25 - 28 Eylül 2013, ss.293-296, (Tam Metin Bildiri)
2012
201220. Bisfenol A içerikli gıda ambalajlarına güncel yaklaşım
GÜLGÖR G., BEKTAŞ D., KORUKLUOĞLU M., KUMRAL A.
Türkiye 11. Gıda Kongresi, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2012, ss.39, (Tam Metin Bildiri)
2012
201221. Gemlik çeşidi olarak satışa sunulan sofralık zeytinlerin bazı özellikleri
KUMRAL A., BEKTAŞ D., GÜLGÖR G., KORUKLUOĞLU M.
III. Ulusal Zeytin Öğrenci Kongresi, Aydın, Türkiye, 16 - 18 Mayıs 2012, (Tam Metin Bildiri)
2012
201222. Esterase and β-glucosidase Activities of Lactic Acid Bacteria Isolated From Naturally Black Olives of Gemlik Cultivar
KUMRAL A., KORUKLUOĞLU M., CASTRO A. d., RUIZ BARBA J. L., ROMERO C., BRENES M.
Forth International Table Olive Conference, 16 - 17 Şubat 2012
2012
201223. Microbiological and chemical changes during the naturally black olive fermentation of Gemlik cultivar
KUMRAL A., KORUKLUOĞLU M., ROMERO C., BRENES M., DE CASTRO A., RUIZ BARBA J. L.
IV. Jornadas Internacionales de la Aceituna de Mesa, 16 - 17 Şubat 2012, ss.85, (Tam Metin Bildiri)
2012
201224. Esterase and beta glucosidase activities of lactic acid bacteria isolated from naturally black olives of Gemlik cultivar
KUMRAL A., KORUKLUOĞLU M., ANTONIO D. C., RUIZ BARBA J. L., ROMERO C., BRENES M.
IV. Jornadas Internacionales de la Aceituna de Mesa, 16 - 17 Şubat 2012, ss.83, (Tam Metin Bildiri)
2010
201025. Table olives processing technologies in Turkey
KUMRAL A., KORUKLUOĞLU M.
3. Jornadas Internacionales de la Aceituna de Mesa, 10 - 11 Mart 2010, ss.31, (Tam Metin Bildiri)
2009
200926. Salamura siyah zeytin fermentasyonundaki mikroflora ve starter kullanımı
KUMRAL A., YAVUZ M., KORUKLUOĞLU M.
6. Gıda Mühendisliği Kongresi, Türkiye, 6 - 08 Kasım 2009, ss.593-597, (Tam Metin Bildiri)
2009
200927. Antifungal activity of chestnut shell extracts
KUMRAL A., YAVUZ M., KORUKLUOĞLU M., ERTÜRK Ü.
Acta Horticulturae, 13 - 16 Ekim 2009, ss.459-465, (Tam Metin Bildiri)
2009
200928. Osteoporoz ve süt ürünleri
KUMRAL A., YAVUZ M.
Pamukkale Süt ve Süt Ürünleri Sempozyumu, Türkiye, 21 - 23 Mayıs 2009, ss.52, (Tam Metin Bildiri)
2009
200929. Süt ve ürünlerinin kolon kanseri üzerine etkileri
YAVUZ M., KUMRAL A., KORUKLUOĞLU M.
Pamukkale Süt ve Süt Ürünleri Sempozyumu, Türkiye, 21 - 23 Mayıs 2009, ss.53, (Tam Metin Bildiri)
2004
200430. Establishment of conditions for black table olive fermentation at low temperature
KUMRAL A., ŞAHİN İ.
5. International Symposium on Olive Growing, 27 Eylül - 02 Ekim 2004, cilt.791, ss.669-675, (Tam Metin Bildiri)
2004
200431. Darkening methods used in olive processing
KUMRAL A., BAŞOĞLU F.
5. International Symposium on Olive Growing, 27 Eylül - 02 Ekim 2004, cilt.791, ss.665-668, (Tam Metin Bildiri)
2008
200832. Gen Kaynaklarının Erozyonu ve Korunması
KUMRAL A., İNCEDAYI B.
VIII. Ulusal Tarım Ekonomisi Kongresi, Türkiye, 25 - 27 Haziran 2008, ss.410-415, (Tam Metin Bildiri)
2004
200433. Uludağ Üniversitesi deneme bağında yetiştirilen siyah üzümlerin şaraba uygunluğu ve üretim yönteminin şarap bileşimine etkilerinin araştırılması
GÜRBÜZ O., KUMRAL A., UYLAŞER V., ŞAHİN İ.
Türkiye 8. Gıda Kongresi, Türkiye, 26 - 28 Mayıs 2004, ss.3, (Tam Metin Bildiri)
2003
200334. Çilek nektarında renk stabilizasyonuna enzim uygulamasının etkisi
GÜRBÜZ O., KUMRAL A., ALKIN E., DAĞDELEN F.
Ulusal Kivi ve Üzümsü Meyveler Sempozyumu, Türkiye, 23 - 25 Ekim 2003, ss.295-300, (Tam Metin Bildiri)
2002
200235. Farklı Aspergillus niger Suşlarının Değişik Ortamlardaki Amilaz ve Pektaz Oluşturma Yeteneklerinin Belirlenmesi
ŞAHAN Y., KUMRAL A., CINAR A., Alkın E., Şahin İ.
Türkiye 7. Gıda Kongresi, Türkiye, 22 - 24 Mayıs 2002, (Tam Metin Bildiri)
2002
200236. Farklı A Niger suşlarının değişik ortamlardaki amilaz ve pektaz oluşturma yeteneklerinin belirlenmesi
ŞAHAN Y., KUMRAL A., YİĞİT A., ALKIN E., ŞAHİN İ.
Türkiye 7. Gıda Kongresi, Türkiye, 22 - 24 Mayıs 2002, ss.159-167, (Tam Metin Bildiri)
2000
200037. Gemlik tipi zeytinlerde mikotoksin kirliliğinin araştırılması
KORUKLUOĞLU M., GÜRBÜZ O., UYLAŞER V., KUMRAL A., ŞAHİN İ.
Türkiye 1. Zeytincilik Sempozyumu, Türkiye, 6 - 09 Haziran 2000, ss.214-219, (Tam Metin Bildiri)
2000
200038. Yeşil zeytin üretiminde farklı çeşit ve uygulamaların ürün kalitesine etkisi
UYLAŞER V., KORUKLUOĞLU M., GÖÇMEN D., KUMRAL A., ŞAHİN İ.
Türkiye 1. Zeytincilik Yetiştiriciliği Sempozyumu, Türkiye, 6 - 09 Haziran 2000, ss.220-226, (Tam Metin Bildiri)
2000
200039. Salamura zeytinlerde bozulma etkeni küfler
GÖÇMEN D., KORUKLUOĞLU M., UYLAŞER V., GÜRBÜZ O., KUMRAL A., ŞAHİN İ.
Türkiye 1. Zeytincilik Sempozyumu, Türkiye, 6 - 09 Haziran 2000, ss.467-472
1999
199940. Parmak Patates Üretimi
GÜRBÜZ O., KUMRAL A.
2000'li Yıllarda Gıda Bilimi ve Teknolojisi Kongresi, Türkiye, 18 - 20 Ekim 1999, ss.109
1999
199941. Hıyar turşusu üretiminde potasyum sorbat derişiminin fermentasyona etkisi ve meyveye geçme oranının belirlenmesi
UYLAŞER V., GÖÇMEN D., KORUKLUOĞLU M., KUMRAL A., ŞAHİN İ.
11. KÜKEM Biyoteknoloji Kongresi, Türkiye, 6 - 09 Eylül 1999, cilt.23, ss.11-18, (Tam Metin Bildiri)