Supported Projects
-
2022 - Continues Bursa İlinde Yetiştirilen Ahududu (Rubus idaeus L.) ve Yaban Mersininin (Vaccinium spp.) Kemometrik Metotlarla Karakterizasyonu Sınıflandırılması ve Kimliğinin Doğrulanması
Project Supported by Higher Education Institutions
ÇOPUR Ö. U. (Executive) , ÇELİK M. A. , KOÇ ALİBAŞOĞLU E., SAĞDIÇ O., ÇEBİ N., ÖZDEMİR D., et al.
-
2020 - Continues Bursa İli Uludağ'ın Farklı Bölgelerinden Alınan Arı Polenlerinin Kemometrik Karakterizasyonu
Project Supported by Higher Education Institutions
ÇETİN K. (Executive) , AKPINAR BAYİZİT A. , ÇELENK S. , DAŞKIN R. , YOLCI ÖMEROĞLU P. , ÇIRAK N. , et al.
-
2020 - Continues Kızarmış Parmak Patates Üretiminde Yenilikçi Teknolojilerin Yağı Azaltma Üzerine Etkisinin Araştırılması
-
2020 - Continues Rheum ribes (Işkın) Bitkisinin Kurutma Koşullarının Yüzey Tepkime Yöntemi ile Optimizasyonu ve Kurutma İşleminin Matematiksel Modellenmesi
Project Supported by Higher Education Institutions
YOLCI ÖMEROĞLU P. (Executive) , ÇOPUR Ö. U. , ÖZKAN KARABACAK A. , SEVEN ERDEMİR Ü. , BEKAR E. , ÜNAL T. T.
-
2020 - Continues Gıda Örneklerinde Icp-Ms İle Element Analizine Dayalı Coğrafik Orijin Belirlenmesinde Analitik Yaklaşımlar
Project Supported by Higher Education Institutions
SEVEN ERDEMİR Ü. (Executive) , BEKAR E. , ÜNAL T. T. , ÇOPUR Ö. U. , AKPINAR BAYİZİT A. , YOLCI ÖMEROĞLU P. , et al.
-
2019 - 2027 Geleneksel Fermente Ürünlerin Mikrobiotalarının Araştırılması ve Ürün Geliştirilmesi
-
2019 - 2025 Geleneksel Fermente Ürünlerin Araştırılması ve Ürün Geliştirilmesi
-
2021 - 2022 Bursa ili kırsal alanlardaki içme suyu kaynaklarının yeraltı suları duyusal özellikleri ve fizikokimyasal kalitesinin değerlendirilmesi
-
2021 - 2022 Uludağ Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Araştırma Merkezinin Altyapısının Oluşturulması
-
2020 - 2022 Bursa Bölgesine Ait Arı Polenlerinden Elde Edilen Fenolik Bileşenlerin Karakterizasyonu ve Mikroenkapsülasyon İle Biyoerişilebilirliklerinin Artırılması
Project Supported by Higher Education Institutions
Akpınar Bayizit A. , Bekar E. , Çetin K. , Yolcı Ömeroğlu P. (Executive) , Çopur Ö. U. , Çırak N. , et al.
-
2019 - 2022 Ohmik ve Mikrodalga Isıtma Önişlemlerinin Yeşil Dolma Biberin Kuruma Süresi ve Kalite Parametreleri Üzerine Etkisi
Project Supported by Higher Education Institutions
-
2018 - 2022 Kestane Kabuğunda Bulunan Polifenollerin Ohmik Isıtma Destekli Ekstraksiyonu ve İn-vitro Biyoalınabilirliğinin Araştırılması
Project Supported by Higher Education Institutions
-
2020 - 2021 Gıdaların Duyusal Analizlerinde Teknik Yeterlilik, Validasyon ve Yeni Yaklaşımlar Eğitimi
Development Agency
Akpınar Bayizit A. , Çopur Ö. U. , Yolcı Ömeroğlu P. , Seven Erdemir Ü. , Çetin K. , Çırak N. , et al.
-
2018 - 2021 Farklı Yöntemlerle Kurutulan Havuç Pestillerinin Kurutma Karakteristikleri ile Bazı Kalite Parametrelerindeki Değişimin Modellenmesi ve in vitro Biyoyararlılıklarının Belirlenmesi
-
2011 - 2021 Uludağ Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Araştırma Merkezi Altyapısının Oluşturulması
Project Supported by Other Private Institutions
Çopur Ö. U. (Executive) , Gürbüz O. , Özcan T. , Tamer C. E. , Akpınar Bayizit A. , İncedayı B.
-
2020 - 2020 Uludağ Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Araştırma Merkezi Altyapısının Oluşturulması
-
2020 - 2020 Yenilebilir Çiçeklerin ICP-MS ile Mineral Madde Profilinin Belirlenmesi ve In-vitro Sindirilebilirlik Çalışmaları İle Organizma Üzerindeki Potansiyel Etkilerinin Araştırılması
-
2019 - 2020 Gıda İşleme Süreçlerinin Turunçgillerde Bulunan Bazı Pestisit Kalıntıları Üzerine Etkisinin İncelenmesi ve İşleme Faktörlerinin Belirlenmesi
Project Supported by Higher Education Institutions
Yolcı Ömeroğlu P. (Executive) , Çopur Ö. U. , Özkan Karabacak A. , Acoğlu B.
-
2017 - 2018 Nar ve ürünlerinin fizikokimyasal ve biyokimyasal özelliklerinin belirlenmesi
-
2016 - 2018 Dikenli İncir Meyvesinin Bazı Fizikokimyasal ve Fonksiyonel Özelliklerinin Belirlenerek Gıda Sanayinde Kullanımının Araştırılması
-
2014 - 2018 Farklı Bitki Ekstraktları İle Zenginleştirilmiş Ekmek Üretiminin Araştırılması
Project Supported by Higher Education Institutions
Özcan Sinir G. , Çopur Ö. U. (Executive) , Tamer C. E. , İncedayı B. , Suna S.
-
2014 - 2018 Farklı Bitki Ekstraktları İle Zenginleştirilmiş Ekmek Üretiminin Araştırılması
-
2012 - 2018 Doğal Bitki Ekstraktlarından Bitki Çayı İçeceği Üretimi Üzerine Bir Araştırma
-
2012 - 2018 Doğal Bitki Ekstraktlarından Bitki Çayı İçeceği Üretimi Üzerine Bir Araştırma
Project Supported by Higher Education Institutions
Özcan Sinir G. , Suna S. , İncedayı B. (Executive) , Çopur Ö. U. , Tamer C. E.
-
2016 - 2017 Hazır Yemek Sektöründe Pişmiş Spagetti Tipi Makarnalarda Bacillus cereus ve Enterotoksin Durumunun Araştırılması
-
2013 - 2016 Doğal Bitki Ekstraktlarıyla Zenginleştirilmiş Limonlu İçecek Limonata Üretimi Üzerine Bir Araştırma
Project Supported by Higher Education Institutions
-
2011 - 2016 Yüksek Fruktozlu Mısır Şurubu Tüketiminin Obezite ve Pankreas Kanseri Oluşumuna Etkisinin Araştırılması
Project Supported by Higher Education Institutions
İNCEDAYI B. , ÇOPUR Ö. U. (Executive) , UYLAŞER V. , SUNA S. , ERCAN İ. , SÖNMEZ G. , et al.
-
2010 - 2013 Yumuşak Şekerleme Üretiminde Zenginleştirme Uygulamaları
-
2008 - 2010 Minimal İşlem Görmüş Bazı Sebzelerin Raf Ömrü ve Kalitesi Üzerine Farklı Uygulamaların Etkilerii
-
2007 - 2009 Minimal İşlem Görmüş Bazı Sebzelerin Raf Ömrü ve Kalitesi Üzerine Farklı Uygulamaların Etkileri
-
1999 - 2000 Kabak Tatlısı Üretiminde Optimizasyon
-
1999 - 2000 Taze Dondurulmuş ve Kurutulmuş Kayısılardan Üretilen Reçellerin Kalitelerinin Belirlenmesi
-
1996 - 1997 Açıkta ve Vakum Altında Pişirmenin Şeftali Marmelatının Bazı Kalite Kriterleri Üzerine Etkileri
-
1995 - 1996 Karnabaharların Konserveye İşlenmesi Sırasında Oluşabilecek Renk Değişikliklerinin Önlenmesi
-
1994 - 1995 Ön İşlemlerin Dondurulmuş ve Kızartılmış Patateslerin Özellikleri Üzerine Etkisi
Patent
-
2021 CEVİZ BAZLI VEGAN KEFİR VE ÜRETİM YÖNTEMİ
-
2021 SEBZE VE MEYVE BAZLİ YULAFLI BAR VE ÜRETİM YÖNTEMİ
-
2021 SAĞLIKLI BİR ATIŞTIRMALIK: BRASSICA SEBZE BARI
-
2021 CEVİZ BAZLI VEGAN İÇECEK VE ÜRETİM YÖNTEMİ
-
2021 SOĞUK VEYA İNSTANT BİR VEGAN KAHVE VE BUNUN ÜRETİM YÖNTEMİ
-
2021 ARI ÜRÜNLERİ İLE ZENGİNLEŞTİRİLMİŞ, FİLİZLENDİRİLMİŞ KARABUĞDAYLI GRANOLA BAR VE ÜRETİM YÖNTEMİ
-
2021 CEVİZ POSASI İÇEREN FONKSİYONEL BİR EKMEK
-
2021 CEVİZ BAZLI VEGAN YOĞURT
-
2021 BİR CEVİZ ATIŞTIRMALIK ÜRÜNÜ VE ÜRETİM YÖNTEMİ
-
2020 Nar suyu ve yeşil çay ilaveli kalorisi azaltılmış fonksiyonel karışık meyve marmelatı ve bunun üretim yöntemi
-
2020 Adı Tıbbi ve aromatik bitki özütü (ekstraktı) ilaveli fonksiyonel bir reçel ve bunun üretim yöntemi
-
2018 Opuntia ficus-indica (Dikenli incir) meyvesinin gıda ürünlerinde kullanımı
-
2015 Bitki çayı ekstraktı (demi) içeren içecek.