-
2025 - Devam Ediyor Geleneksel Olmayan Protein Kaynaklarından Yanıt Yüzey Yöntemi ile Protein Özütleme İşleminin Optimizasyonu ve Elde Edilen Proteinlerin Ambalaj Materyali olarak Kullanım Potansiyeli
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer
ÖZKAN KARABACAK A. (Yürütücü), SÜFER Ö., ÇALIŞKAN KOÇ G.
-
2023 - Devam Ediyor BİYOTEKNOLOJİK ATIK OLARAK KOMBUCHA BAKTERİYEL SELÜLOZUNUN SCOBY GIDA SANAYİİNDE VE BİYONANOKOMPOZİT AMBALAJ MALZEMESİ ÜRETİMİNDE DEĞERLENDİRME OLANAKLARININ ARAŞTIRILMASI
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer
ÇOPUR Ö. U. (Yürütücü), ACOĞLU ÇELİK B., BAYRAMOĞLU G., TUNÇKAL C., KAMİLOĞLU BEŞTEPE S., YOLCI ÖMEROĞLU P., et al.
-
2023 - Devam Ediyor Mikroalg (Dunaliella salina) ilavesiyle fonksiyonelliği zenginleştirilmiş kocayemiş (Arbutus unedo L.) cipsinin kuruma karakteristikleri ile kalite parametrelerinin belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
ÖZKAN KARABACAK A. (Yürütücü), ÖZBEK Y. E., YETAN E., TAMER C. E., AKPINAR BAYİZİT A., TUNÇKAL C., et al.
-
2025 - 2026 Pirinç Protein Konsentratı ve Kırmızı Pancar Tozu Ile Zenginlestirilmiş Vegan Makarnanın Fonksiyonel Özelliklerinin Belirlenmesi
TÜBİTAK Projesi , 2209-A - Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı
-
2025 - 2026 Pirinç Protein Konsentratı ve Kırmızı Pancar Tozu Ile Zenginlestirilmis Vegan Makarnanın Fonksiyonel Özelliklerinin Belirlenmesi
TÜBİTAK Projesi , 2209-A - Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı
-
2024 - 2025 Yenilebilir Böceklerden Protein Ekstraksiyonunun Optimizasyonu ve Proteinlerden Yenilebilir Film Eldesi
TÜBİTAK Projesi , 1002 - Hızlı Destek Programı
-
2024 - 2024 Ağaç Kavunu Tatlı Limon ve Tatlı Portakal Kabuklarının Bitki Çayı Olarak Kullanım Potansiyellerinin Araştırılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer
ÖZKAN KARABACAK A. (Yürütücü), GÜNEŞLİ A., SÜFER Ö.
-
2020 - 2024 Rheum ribes (Işkın) Bitkisinin Kurutma Koşullarının Yüzey Tepkime Yöntemi ile Optimizasyonu ve Kurutma İşleminin Matematiksel Modellenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
YOLCI ÖMEROĞLU P. (Yürütücü), ÇOPUR Ö. U., ÖZKAN KARABACAK A., SEVEN ERDEMİR Ü., BEKAR E., ÜNAL T. T.
-
2022 - 2023 Balık otu Trachystemon orientalis (L). G. Don (Boraginaceae) bitki ekstraktlarının fenolik bileşenlerinin tayini ve iki noktalı kırmızıörümcek T urticae ile mücadelede kullanım olanakları
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer
ÖZKAN KARABACAK A. (Yürütücü), SUSURLUK H., BARIŞER KARA S.
-
2022 - 2023 Mikrodalga ön işlemli sıcak havayla kurutulan portakal dilimlerinin kuruma kinetiği rehidrasyon kapasitesi ve kalite özelliklerinin değerlendirilmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
Özkan Karabacak A. (Yürütücü), Özdal T., Acoğlu B.
-
2019 - 2023 Support to Sustainable Honey Value…
AB Destekli Diğer Projeler
Dokuzlu S. (Yürütücü), Hidier E., Gürkan C., Dall'olio R., Erdal B., Çopur Ö. U., et al.
-
2021 - 2022 Isı Pompalı Kurutucu ile Kurutulan Kızılcık - Kapya Biber Pestilinin Yanıt Yüzey Metodu Kullanılarak Optimizasyonu Kurutma Karakteristiklerinin ve in vitro Biyoyararlılıklarının Belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer
TAMER C. E. (Yürütücü), ÖZKAN KARABACAK A., DURGUT S., TUNÇKAL C.
-
2020 - 2022 Kalorisi Azaltılmış Kivi Reçeli Üretiminin Yanıt Yüzey Yöntemi ile Optimizasyonu
TÜBİTAK Projesi , 2209-A - Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı
-
2018 - 2021 Farklı Yöntemlerle Kurutulan Havuç Pestillerinin Kurutma Karakteristikleri ile Bazı Kalite Parametrelerindeki Değişimin Modellenmesi ve in vitro Biyoyararlılıklarının Belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
Çopur Ö. U. (Yürütücü), Özkan Karabacak A.
-
2016 - 2021 FARKLI BİTKİ EKSTRAKTLARI İLE ZENGİNLEŞTİRİLMİŞ KOMBUCHA İÇECEĞİNİN FONKSİYONEL ÖZELLİKLERİNİN VE ANTİKANSEROJENİK ETKİLERİNİN ARAŞTIRILMASI
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
Suna S., Tamer C. E. (Yürütücü), Özkan Karabacak A., Çeçener G., Temel Ş. G.
-
2019 - 2020 Gıda İşleme Süreçlerinin Turunçgillerde Bulunan Bazı Pestisit Kalıntıları Üzerine Etkisinin İncelenmesi ve İşleme Faktörlerinin Belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
Yolcı Ömeroğlu P. (Yürütücü), Çopur Ö. U., Özkan Karabacak A., Acoğlu B.