Desteklenen Projeler
-
2023 - Devam Ediyor BİYOTEKNOLOJİK ATIK OLARAK KOMBUCHA BAKTERİYEL SELÜLOZUNUN SCOBY GIDA SANAYİİNDE VE BİYONANOKOMPOZİT AMBALAJ MALZEMESİ ÜRETİMİNDE DEĞERLENDİRME OLANAKLARININ ARAŞTIRILMASI
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
TAMER C. E. (Yürütücü), ACOĞLU ÇELİK B., BAYRAMOĞLU G., TUNÇKAL C., KAMİLOĞLU BEŞTEPE S., YOLCI ÖMEROĞLU P., et al.
-
2024 - 2025 Yenilebilir Böceklerden Protein Ekstraksiyonunun Optimizasyonu ve Proteinlerden Yenilebilir Film Eldesi
-
2023 - 2025 Mikroalg (Dunaliella salina) ilavesiyle fonksiyonelliği zenginleştirilmiş kocayemiş (Arbutus unedo L.) cipsinin kuruma karakteristikleri ile kalite parametrelerinin belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
Özkan Karabacak A. (Yürütücü), Tamer C. E., Akpınar Bayizit A., Tunçkal C., Durgut S.
-
2024 - 2024 Ağaç Kavunu Tatlı Limon ve Tatlı Portakal Kabuklarının Bitki Çayı Olarak Kullanım Potansiyellerinin Araştırılması
-
2020 - 2024 Rheum ribes (Işkın) Bitkisinin Kurutma Koşullarının Yüzey Tepkime Yöntemi ile Optimizasyonu ve Kurutma İşleminin Matematiksel Modellenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
YOLCI ÖMEROĞLU P. (Yürütücü), ÇOPUR Ö. U., ÖZKAN KARABACAK A., SEVEN ERDEMİR Ü., BEKAR E., ÜNAL T. T.
-
2022 - 2023 Balık otu Trachystemon orientalis (L). G. Don (Boraginaceae) bitki ekstraktlarının fenolik bileşenlerinin tayini ve iki noktalı kırmızıörümcek T urticae ile mücadelede kullanım olanakları
-
2022 - 2023 Mikrodalga ön işlemli sıcak havayla kurutulan portakal dilimlerinin kuruma kinetiği rehidrasyon kapasitesi ve kalite özelliklerinin değerlendirilmesi
-
2019 - 2023 Support to Sustainable Honey Value…
AB Destekli Diğer Projeler
Dokuzlu S. (Yürütücü), Hidier E., Gürkan C., Dall'olio R., Erdal B., Çopur Ö. U., et al.
-
2021 - 2022 Isı Pompalı Kurutucu ile Kurutulan Kızılcık - Kapya Biber Pestilinin Yanıt Yüzey Metodu Kullanılarak Optimizasyonu Kurutma Karakteristiklerinin ve in vitro Biyoyararlılıklarının Belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
TAMER C. E. (Yürütücü), ÖZKAN KARABACAK A., DURGUT S., TUNÇKAL C.
-
2020 - 2022 Kalorisi Azaltılmış Kivi Reçeli Üretiminin Yanıt Yüzey Yöntemi ile Optimizasyonu
-
2018 - 2021 Farklı Yöntemlerle Kurutulan Havuç Pestillerinin Kurutma Karakteristikleri ile Bazı Kalite Parametrelerindeki Değişimin Modellenmesi ve in vitro Biyoyararlılıklarının Belirlenmesi
-
2016 - 2021 FARKLI BİTKİ EKSTRAKTLARI İLE ZENGİNLEŞTİRİLMİŞ KOMBUCHA İÇECEĞİNİN FONKSİYONEL ÖZELLİKLERİNİN VE ANTİKANSEROJENİK ETKİLERİNİN ARAŞTIRILMASI
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
Suna S., Tamer C. E. (Yürütücü), Özkan Karabacak A., Çeçener G., Temel Ş. G.
-
2019 - 2020 Gıda İşleme Süreçlerinin Turunçgillerde Bulunan Bazı Pestisit Kalıntıları Üzerine Etkisinin İncelenmesi ve İşleme Faktörlerinin Belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
Yolcı Ömeroğlu P. (Yürütücü), Çopur Ö. U., Özkan Karabacak A., Acoğlu B.