Desteklenen Projeler
-
2024 - Devam Ediyor Dunaliella salina'dan Yeşil ve Yenilikçi Tekniklerle Karotenoid Eldesi ve Ekstraktın Enkapsülasyonu
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
ÇOPUR Ö. U. (Yürütücü), AKPINAR BAYİZİT A., TAMER C. E., KARA A., YOLCI ÖMEROĞLU P., BEKAR E., et al.
-
2024 - Devam Ediyor Doğal Derin Ötektik Çözücüler ile Ceviz Kabuklarından Fenolik Bileşiklerin Eldesi
-
2024 - Devam Ediyor Soğuk Sıkım Yöntemiyle Elde Edilen Çörek Otu Posasının Sıfır Atık Kapsamında Marmelat Yapımında Değerlendirilmesi
-
2023 - Devam Ediyor BİYOTEKNOLOJİK ATIK OLARAK KOMBUCHA BAKTERİYEL SELÜLOZUNUN SCOBY GIDA SANAYİİNDE VE BİYONANOKOMPOZİT AMBALAJ MALZEMESİ ÜRETİMİNDE DEĞERLENDİRME OLANAKLARININ ARAŞTIRILMASI
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
TAMER C. E. (Yürütücü), ACOĞLU ÇELİK B., BAYRAMOĞLU G., TUNÇKAL C., KAMİLOĞLU BEŞTEPE S., YOLCI ÖMEROĞLU P., et al.
-
2022 - Devam Ediyor Kiraz Purunus Avium L meyvesinin fenolik antosiyanin ve organik asit kompozisyonu ile fizikokimyasal ve duyusal özelliklerinin belirlenerek kemometrik yaklaşımlarla coğrafi orijinin tespit edilmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
ÖZCAN SİNİR G. (Yürütücü), BAKIRCI Ş. A., ACOĞLU ÇELİK B., SUNA S., KAMİLOĞLU BEŞTEPE S., BEKAR E., et al.
-
2022 - Devam Ediyor Bursa İlinde Yetiştirilen Ahududu (Rubus idaeus L.) ve Yaban Mersininin (Vaccinium spp.) Kemometrik Metotlarla Karakterizasyonu Sınıflandırılması ve Kimliğinin Doğrulanması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
ÇOPUR Ö. U. (Yürütücü), ACOĞLU ÇELİK B., ÇELİK M. A., KOÇ ALİBAŞOĞLU E., SAĞDIÇ O., ÇEBİ N., et al.
-
2021 - Devam Ediyor Türkiyenin Farklı İllerinde Yetiştirilen Cevizlerin Kemometrik Karakterizasyonu, Sınıflandırılması ve Kimliğinin Doğrulanması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
KAMİLOĞLU BEŞTEPE S. (Yürütücü), ACOĞLU ÇELİK B., YOLCI ÖMEROĞLU P., BEKAR E., ÜNAL T. T., SAKIN A. E., et al.
-
2023 - 2027 COST Action CA22105 - Beekeeping products valorization and biomonitoring for the Safety of bees and honey (BeSafeBeeHoney)
-
2023 - 2027 COST Action CA22134 - Sustainable network for agrofood loss and waste prevention, management, quantification and valorisation (FoodWaStop)
-
2021 - 2025 COST Action CA20133 - Crossborder transfer and development of sustainable resource recovery strategies towards zero waste (FULLRECO4US)
-
2023 - 2024 Kavun Çekirdeği Şerbeti (Sübye) İle Tüketildiğinde Üzümsü Meyve Antosiyaninlerinin Biyoerişilebilirliklerinde Meydana Gelen Değişikliklerin İncelenmesi
-
2023 - 2024 Mikrodalga Ön İşlemi İle Kurutulan Mor Patates Pestillerinde Kurutma Karakteristiklerinin Modellenmesi Ve Fenolik Bileşen İçeriğinde Oluşan Değişikliklerin Belirlenmesi
-
2022 - 2024 Farklı İnfüzyon Sıcaklıklarının Elma Posasındaki Biyoaktif Bileşenlerin Biyoerişilebilirliğine Etkisinin Araştırılması
-
2022 - 2023 Endüstriyel Dondurma İşlemine Tabi Tutulan Turunçgillerde Biyoaktif Bileşenlerin Biyoerişilebilirliğinde Oluşan Değişimlerin İncelenmesi
-
2021 - 2022 Bireysel hızlı dondurma işlemi basamaklarının Butternut balkabağının toplam fenolik ve flavonoid madde içeriğine ve toplam antioksidan kapasitesine etkileri
-
2021 - 2022 Endüstriyel Dondurma İşleminin Organik Balkabağında (Cucurbita moschata Butternut) Bulunan Karotenoidlerin Biyoerişilebilirliği Üzerine Etkilerinin Araştırılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
KAMİLOĞLU BEŞTEPE S. (Yürütücü), KOÇ ALİBAŞOĞLU E., ACOĞLU B.
-
2015 - 2018 Yeni bir intestinal ve endotel hücre ko-kültür modeliyle sindirim modellerinin birlikte kullanılarak siyah havuç polifenollerinin biyoyararlılığının ve biyoaktivitesinin çalışılması
-
2015 - 2018 In vitro ve in vivo modeller ile siyah havuç polifenollerinin biyoyararlılığının ve biyoaktivitesinin incelenmesi
-
2014 - 2018 POSITIVe : Interindividual variation in response to consumption of plant food bioactives and determinants involved
-
2013 - 2018 Geleneksel Türk pekmez ve pestillerindeki polifenollerin in vitro biyoerişebililiklerinin incelenmesi
-
2012 - 2018 Güneşte kurutmanın incirin antioksidan potansiyeli üzerindeki etkisinin incelenmesi
-
2014 - 2016 Study of bioavailability and bioactivity of black carrot polyphenols using digestion models combined with a novel co-culture model of intestinal and endothelial cell lines
Diğer Ülkelerden Üniversiteler Tarafından Desteklenmiş Proje
-
2012 - 2016 BACCHUS (Beneficial effects of dietary bioactive peptides and polyphenols on cardiovascular health in humans)
-
2010 - 2015 ATHENA (Anthocyanin and polyphenol bioactives for health enhancement through nutritional advancement)
-
2011 - 2014 Kurutmanın Bursa ve Aydın yöresi incirlerinin antioksidan profili ve biyoyararlılığına etkisinin incelenmesi
-
2011 - 2012 Bal ve diğer arı ürünleri ile sağlıklı yaşam platformu
CB Strateji ve Bütçe Başkanlığı (Kalkınma Bakanlığı) Projesi