Eğitim Bilgileri
1991 - 1997
1991 - 1997Doktora
Bursa Uludağ Üniversitesi, ZİRAAT FAKÜLTESİ, GIDA MÜHENDİSLİĞİ, Türkiye
1989 - 1991
1989 - 1991Yüksek Lisans
Bursa Uludağ Üniversitesi, ZİRAAT FAKÜLTESİ, GIDA MÜHENDİSLİĞİ, Türkiye
1985 - 1989
1985 - 1989Lisans
Bursa Uludağ Üniversitesi, ZİRAAT FAKÜLTESİ, GIDA MÜHENDİSLİĞİ, Türkiye
Sertifika, Kurs ve Eğitimler
2012
2012Altyapı Projeleri Proje Yazma Eğitimi,
Proje Yönetimi
BEBKA
2012
2012TSE EN ISO/IEC 17025, Deney ve Kalibrasyon Laboratuvarının Yeterliliği İçin Genel Şartlar Standardı,
Ölçme ve Değerlendirme
Gıda ve Yem Kontrol Merkez Araştırma Enstitüsü.
2012
2012Proje Döngüsü Yönetimi Eğitimi,
Proje Yönetimi
Gıda ve Yem Kontrol Merkez Araştırma Enstitüsü.
2011
2011Zaman Yönetimi,
Kişisel Gelişim
Gıda ve Yem Kontrol Merkez Araştırma Enstitüsü.
2011
2011Advanced Technical Course For Olive Oil Tasters,Organizzazione Nazionale Assagiatory Olio Di Oliva.
Mesleki Eğitim
Organizzazione Nazionale Assagiatory Olio Di Oliva.
2010
2010Zeytinyağı Duyusal Analiz Teknikleri Eğitimi
Mesleki Eğitim
(Yağ Enstitüsü-Sevilla,Ulusal Tüketici Enstitüsü Madrid, Tarım ve Su İşleri Bakanlığı İspanya)TAIEX-KKGM.
2010
2010Technical Course For Olive Oil Tasters,
Mesleki Eğitim
Organizzazione Nazionale Assagiatory Olio Di Oliva.
2009
2009Toplam Kalite Yönetimi, EFQM Mükemmellik Modeli, Özdeğerlendirme,
Kalite Yönetimi
Kalder, Ulusal Kalite Hareketi.
2009
2009Toplam Kalite Yönetimi, EFQM Mükemmellik Modeli, Özdeğerlendirme,
Kalite Yönetimi
Kalder, Ulusal Kalite Hareketi.
2009
2009Kimyasal Analizlerde Metod Validasyonu ve Ölçüm Belirsizliği,
Ölçme ve Değerlendirme
Tübitak-MAM
2009
2009Problem Çözme Teknikleri,
Proje Yönetimi
Sigma Center Yönetim Sistemleri Ltd. Şti.
2008
2008Advanced Technical Course For Olive Oil Tasters,
Mesleki Eğitim
Organizzazione Nazionale Assagiatory Olio Di Oliva.
2008
200811 Ocak 2008, TS EN ISO 22000,
Kalite Yönetimi
U.Ü.Z.F. Gıda Mühendisliği Bölümü .
2007
2007TS EN ISO/IEC 17025 İç Tetkik Eğitimi,
Kalite Yönetimi
Türk Standartları Enstitüsü
2007
2007Technical Course For Olive Oil Tasters, Analysis of Olive Oil Standart Guide For Selection, Training and Monitoring of Skilled Virgin Olive Oil Tasters (obtained of score of 05), Organizzazione Nazionale Assagiatory Olio Di Oliva.
Mesleki Eğitim
Organizzazione Nazionale Assagiatory Olio Di Oliva.
2006
2006Araştırma Yönetimi,
Proje Yönetimi
Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, Tarımsal Araştırmalar Genel Müdürlüğü.
2006
2006Gaz Kromotografisi ile Yağlarda Sterol ve Yağ Asitleri Kompozisyonu Tayini,
Mesleki Eğitim
Mersin İl Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü
2006
2006Zeytinyağında Saflık Kriterleri, Yağ Asitleri Kompozisyonu, Tahin Helvasında Susam Yağı Yerine Kullanıldığı İddia Edilen Diğer Yağların Tespiti,
Mesleki Eğitim
EGE Gıda Analiz Laboratuvarı.
2005
2005TS EN ISO/IEC 17025 Eğitimi,
Kalite Yönetimi
Türk Standartları Enstitüsü
2005
2005Campylobacter Detection,
Mesleki Eğitim
Central Science Laboratory York-England.
2004
2004Peynirlerde Campylobacter aranması,
Mesleki Eğitim
İstanbul İl Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü.
2003
2003Bitki Biyogüvenlik Araştırmaları Uygulamalı Eğitim Programı-IV,
Mesleki Eğitim
Tübitak-MAM
2003
2003Avrupa Birliği Gıda Mevzuatı,
Mesleki Eğitim
(Mr.Michel FONDU), Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, Koruma ve Kontrol Genel Müdürlüğü.
2002
2002Bitki Biyogüvenlik Araştırmaları Uygulamalı Eğitim Programı-III,
Mesleki Eğitim
Tübitak-MAM
1998
1998Kalite Güvencesi Yönetimi-
Kalite Yönetimi
Türk Standartları Enstitüsü
Araştırma Alanları
Gıda Mikrobiyolojisi
Gıda Mevzuatı ve Kalite Kontrolü
Gıda Katkı Maddeleri
Gıda Teknolojisi
Akademik Ünvanlar / Görevler
2017 - Devam Ediyor
2017 - Devam EdiyorÖğretim Görevlisi Dr.
Bursa Uludağ Üniversitesi, KARACABEY MYO, GIDA İŞLEME
Makaleler
Tümü (4)
TRDizin (3)
Diğer Yayınlar (1)
2024
20241. Farklı protein kaynaklarının salamın fiziksel, kimyasal ve duyusal özelliklerine etkileri
Çırak N., Çelik M. A., Çetin K., Bayizit A. A., Bekar E., Ünal T. T., et al.
Gıda ve yem bilimi-teknolojisi dergisi
, cilt.0, sa.32, ss.60-78, 2024 (TRDizin)
2022
20222. Fermente sucuk üretiminde kekik ve reyhan uçucu yağları kullanılarak olgunlaştırma ve raf ömrüne etkisinin araştırılması
Çetin K., Akpınar Bayizit A., Bekar E., Çelik M. A., Özoğlu Ö., Çırak N.
Gıda ve Yem Bilimi ve Teknolojisi Dergisi , cilt.0, sa.27, ss.47-60, 2022 (Hakemli Dergi)
2022
20223. Fermente Sucuk Üretiminde Kekik ve Reyhan Uçucu Yağları Kullanarak Olgunlaştırma ve Raf Ömrüne Etkisinin Araştırılması
ÇETİN K., AKPINAR BAYİZİT A., BEKAR E., ÇELİK M. A., ÖZOĞLU Ö., ÇIRAK N.
Gıda ve yem bilimi-teknolojisi dergisi , cilt.0, sa.27, ss.47-60, 2022 (TRDizin)
2021
20214. Fonksiyonel nitelikteki yenilebilir bazı çiçeklerin yağ asidi profilinin gaz kromatografi-alev iyonizasyon dedektörü (GC-FID) ile belirlenmesi
Bekar E., Akpınar Bayizit A., Çetin K., Ünal T. T., Yolcı Ömeroğlu P.
Gıda ve Yem Blm - Teknolojs Dergs / Journal of Food and Feed Scence - Technology
, cilt.26, sa.2, ss.49-59, 2021 (TRDizin)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
2023
20231. ANTIOXIDANT POTENTIAL OF LILIUM CANDIDUM (WHITE LILY) BULBS
AKPINAR H., ÇETİN K., ÖZBEK Y. E., TARBIAT S., ERBAYKENT B.
4. INTERNATIONAL ISTANBUL CURRENT SCIENTIFIC RESEARCH CONGRESS, İstanbul, Türkiye, 1 - 02 Mayıs 2023, (Özet Bildiri)
2020
20202. Determination of Physico-Chemical and Sensory Properties of Beef Salami Using Different Microalgae in Production
Çırak N., Akpınar Bayizit A., Çetin K., Çelik M. A., Bekar E.
2nd International Conference on Preventive Medicine, Elazığ, Türkiye, 25 - 28 Kasım 2020, ss.32, (Özet Bildiri)
2020
20203. Comparison of Extraction Methods on the Fatty Acid Profiles of Tagetes erecta
Bekar E., Akpınar Bayizit A., Çetin K., Yolcı Ömeroğlu P.
2nd International Conference on Preventive Medicine, Elazığ, Türkiye, 25 - 28 Kasım 2020, ss.33, (Özet Bildiri)
2015
20154. Evaluation of Fatty Acid Profile of Trabzon Butter
ÖZCAN T., AKPINAR BAYİZİT A., YILMAZ ERSAN L., ÇETİN K., DELİKANLI KIYAK B.
4th International Conference on Chemical and Process Engineering, Madrid, İspanya, 15 - 16 Haziran 2015, cilt.7, ss.190-194, (Tam Metin Bildiri)
2012
20125. Trabzon tereyağının yağ asidi kompozisyonunun belirlenmesi
ÖZCAN T., AKPINAR BAYİZİT A., YILMAZ ERSAN L., ÇETİN K.
III. Geleneksel Gıdalar Kongresi, Konya, Türkiye, 10 - 11 Mayıs 2012, ss.189-191, (Özet Bildiri)
2009
20096. Evaluation of fatty acid composition of raw milk produced in Marmara and West Anatolia areas of Turkey
ÇETİN K., ÖZCAN T.
3rd International EuroFIR Congress, Vienna, Avusturya, 8 - 10 Eylül 2009, ss.182-183, (Özet Bildiri)
2008
20087. Zeytinyağında trans-yağ asidi oluşumu üzerine carvacrol ve thymol’ ün etkisinin incelenmesi
ÇETİN K., AKPINAR BAYİZİT A., GÜRBÜZ O., ÖZCAN T.
Türkiye 10. Gıda Kongresi, Erzurum, Türkiye, 21 - 23 Mayıs 2008, ss.639, (Özet Bildiri)
Kitaplar
2020
20201. Laboratuvar Teknikleri ve Güvenliği
TAYAR M., TELLİ N., ÇETİN K.
DORA BASIM YAYIN DAĞITIM LTD.ŞTİ, Bursa, 2020
2020
20202. LABORATUVAR TEKNİKLERİ VE GÜVENLİĞİ
TAYAR M., TELLİ N., ÇETİN K.
DORA Basım-Yayın Dağıtım Ltd. Şti, Bursa, 2020
1994
19943. Hayvansal Ürünler Teknolojisi
Çetin K., Yücel A., İşgöz B. B.
Uludağ Üniversitesi Yayınları, Bursa, 1994
Desteklenen Projeler
2020 - 2020
2020 - 2020Farklı Protein Kaynakları Kullanılarak Üretilen Sığır Salamlarının Fiziko-Kimyasal ve Duyusal Özellikleri Belirlenmesi ile Aminoasit İçeriklerinin İncelenmes
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
Akpınar Bayizit A., Çetin K., Çelik M. A., Çırak N. (Yürütücü)