Eğitim Bilgileri
2020 - Devam Ediyor
2020 - Devam EdiyorDoktora
Bursa Uludağ Üniversitesi, ZİRAAT FAKÜLTESİ, GIDA MÜHENDİSLİĞİ, Türkiye
2016 - 2019
2016 - 2019Yüksek Lisans
Hacettepe Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği (Yl) (Tezli), Türkiye
2011 - 2016
2011 - 2016Lisans
Hacettepe Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, Türkiye
Yaptığı Tezler
2019
2019Yüksek Lisans
GIDA VE YEM ÜRÜNLERİNDE GDO TESPİTİ İÇİN YETERLİLİK TEST KİTİ GELİŞTİRİLMESİ
Hacettepe Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği A.B.D.
Araştırma Alanları
Gıda Mühendisliği
Mühendislik ve Teknoloji
Akademik Ünvanlar / Görevler
2019 - Devam Ediyor
2019 - Devam EdiyorAraştırma Görevlisi
Bursa Uludağ Üniversitesi, ZİRAAT FAKÜLTESİ, GIDA MÜHENDİSLİĞİ
Yönetimsel Görevler
2024 - Devam Ediyor
2024 - Devam EdiyorBirime Bağlı Komisyon/Kurul Üyesi
Bursa Uludağ Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Laboratuvar Güvenliği ve Atık Yönetimi Komisyonu
2024 - Devam Ediyor
2024 - Devam EdiyorBirime Bağlı Komisyon/Kurul Üyesi
Bursa Uludağ Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Kalite ve Akreditasyon Komisyonu
2024 - Devam Ediyor
2024 - Devam EdiyorBirime Bağlı Komisyon/Kurul Üyesi
Bursa Uludağ Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Bilgi Teknolojileri Komisyonu
2024 - Devam Ediyor
2024 - Devam EdiyorBirime Bağlı Komisyon/Kurul Üyesi
Bursa Uludağ Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Eğitim Komisyonu
2024 - Devam Ediyor
2024 - Devam EdiyorBirime Bağlı Komisyon/Kurul Üyesi
Bursa Uludağ Üniversitesi, U.Ü.Bilim Ve Teknoloji Uygulama Ve Araştırma Merkezi, İhale Komisyonu
2024 - Devam Ediyor
2024 - Devam EdiyorBirime Bağlı Komisyon/Kurul Üyesi
Bursa Uludağ Üniversitesi, U.Ü.Bilim Ve Teknoloji Uygulama Ve Araştırma Merkezi, Birim Kalite Komisyonu Üyesi
Makaleler
Tümü (7)
SCI-E, SSCI, AHCI (5)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (5)
Scopus (5)
TRDizin (2)
2025
20251. Potential use of Trachystemon officinalis (L.) G. Don (Boraginaceae) plant extracts in the control of Tetranychus urticae Koch (Acari: Tetranychidae) and the relationship between its biological activity and phenolic compounds
Susurluk H., Özkan Karabacak A., Barışer Kara S., Ünal T. T., Acoğlu Çelik B., Bekar E.
CROP PROTECTION AN INTERNATIONAL JOURNAL OF PEST, DISEASE & WEED CONTROL , cilt.196, ss.107280, 2025 (SCI-Expanded, Scopus)
2025
20252. Production of Red Beetroot (Beta vulgaris L.) Pestil as an Alternative Healthy Snack: Effects of Traditional, Thermosonication, and Microwave Pretreatments on Physicochemical, Sensorial, Nutritional, and Chemometric Profiles
Ersoyak N., Celik B. A., Alibasoglu E. K., BEKAR E., ÜNAL T. T., Yetan E., et al.
FOODS
, cilt.14, sa.10, 2025 (SCI-Expanded, Scopus)
2024
20243. Farklı protein kaynaklarının salamın fiziksel, kimyasal ve duyusal özelliklerine etkileri
Çırak N., Çelik M. A., Çetin K., Bayizit A. A., Bekar E., Ünal T. T., et al.
Gıda ve yem bilimi-teknolojisi dergisi
, cilt.0, sa.32, ss.60-78, 2024 (TRDizin)
2024
20244. Botanical composition of pollen collected by Apis mellifera L. from Uludag, northwest Turkiye
Kucuk Z., Çelenk S., Daşkın R., Ünal T. T.
GRANA
, cilt.63, sa.2, ss.172-184, 2024 (SCI-Expanded, Scopus)
2024
20245. Bioaccessibility of Carotenoids and Polyphenols in Organic Butternut Squash (Cucurbita moschata): Impact of Industrial Freezing Process
Kamiloğlu Beştepe S., Koc Alibasoglu E., Acoglu Celik B., Çelik M., Bekar E., Ünal T. T., et al.
FOODS
, cilt.13, sa.2, 2024 (SCI-Expanded, Scopus)
2023
20236. Investigating the effect of harvest season on the bioaccessibility of bee pollen polyphenols by ultra-high performance liquid chromatography tandem mass spectrometry
Akpınar Bayizit A., Bekar E., Ünal T. T., Celik M. A., Celik B. A., Alibasoglu E. K., et al.
EUROPEAN FOOD RESEARCH AND TECHNOLOGY
, cilt.249, sa.10, ss.2529-2542, 2023 (SCI-Expanded, Scopus)
2021
20217. Fonksiyonel nitelikteki yenilebilir bazı çiçeklerin yağ asidi profilinin gaz kromatografi-alev iyonizasyon dedektörü (GC-FID) ile belirlenmesi
Bekar E., Akpınar Bayizit A., Çetin K., Ünal T. T., Yolcı Ömeroğlu P.
Gıda ve Yem Blm - Teknolojs Dergs / Journal of Food and Feed Scence - Technology
, cilt.26, sa.2, ss.49-59, 2021 (TRDizin)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
2024
20241. Evaluation of pomological, physicochemical, and sensory characteristics of walnut (Juglans regia L.) cultivars
ACOĞLU ÇELİK B., YOLCI ÖMEROĞLU P., KOÇ ALİBAŞOĞLU E., BEKAR E., ÜNAL T. T., ÇELİK M. A., et al.
Consumer and Sensory Sciences Conference (CONSENSE), İstanbul, Türkiye, 02 Ekim 2024, (Özet Bildiri)
2024
20242. Botanical Composition of Pollen Collected by Apis Mellifera L. From Uludağ and Its Surroundings, Northwest Türkiye
Çelenk S., Küçük Z., Daşkın R., Ünal T. T.
World Aerobiology 2024, Vilniaus, Litvanya, 1 - 05 Temmuz 2024, ss.187, (Özet Bildiri)
2023
20233. PRODUCTION OF FUNCTIONAL BONE BROTH ENRICHED WITH THE ADDITION OF GRAPE SEEDS
BEKAR E., ÜNAL T. T., ACOĞLU ÇELİK B., Ersoy F., Uzun Y., Besimoğlu S. I., et al.
5th International Food, Agriculture and Veterinary Sciences Congress, Kars, Türkiye, 17 - 19 Mart 2023, (Özet Bildiri)
2022
20224. Karamürverin (Sambucus nigra L.) geleneksel gıdalarda kullanımı ve sağlık üzerine etkileri
Suna S., Özcan Sinir G., Ünal T. T.
5. Geleneksel Gıdalar Sempozyum Programı, 24 - 26 Kasım 2022, ss.175-176, (Özet Bildiri)
2022
20225. Investigating the effect of harvest season on the bioaccessibility of bee pollen polyphenols by ultra-high performance liquid chromatography tandem mass spectrometry
BEKAR E., ÜNAL T. T., ÇELİK M. A., ACOĞLU ÇELİK B., KOÇ ALİBAŞOĞLU E., ŞAHİN DİLMENLER P., et al.
6th International Symposium on Phytochemicals in Medicine and Food (6-ISPMF), Çin, 05 Ağustos 2022, (Özet Bildiri)
2022
20226. Gıda ve Tarım Sektörünü Dijitalleşmesi
Ünal T. T., Çopur A. E., Erdal B., Vural H.
12. Gıda Mühendisliği Öğrenci Kongresi, Bursa, Türkiye, 21 - 22 Mart 2022, ss.1, (Özet Bildiri)
2022
20227. Gıdada GD Mısır ve Soya Saptanması İçin Yeterlilik Testi Geliştirilmesi ve Laboratuvarlar Arası Karşılaştırma
Ünal T. T., Yılmaz R.
5. Ulusal Laboratuvar Akreditasyonu Ve Güvenliği Sempozyumu, İstanbul, Türkiye, 11 - 13 Mayıs 2022, ss.1, (Özet Bildiri)
2020
20208. Assessment of the elemental content and bioaccessibility of Matthiola incana by ICP-MS
Ünal T. T., Bekar E., Seven Erdemir Ü., Akpınar Bayizit A., Yolcı Ömeroğlu P., Çopur Ö. U.
2nd International Conference on Preventive Medicine, Elazığ, Türkiye, 25 - 28 Kasım 2020, ss.37, (Özet Bildiri)
2020
20209. Determination of Element Levels of Bee Pollen Samples Collected from Domanic District of Kutahya Province
Seven Erdemir Ü., Bekar E., Ünal T. T., Çopur Ö. U., Çelik M. A.
2nd International Conference on Preventive Medicine, Elazığ, Türkiye, 25 - 28 Kasım 2020, ss.31, (Özet Bildiri)
2020
202010. Determination of the elemental content of Tagetes erecta by ICP-MS and investigation of the potential effects on the organism by in-vitro digestibility studies
Ünal T. T., Bekar E., Seven Erdemir Ü., Akpınar Bayizit A., Yolcı Ömeroğlu P., Çopur Ö. U.
2nd International Conference on Preventive Medicine, Elazığ, Türkiye, 25 - 28 Aralık 2020, ss.26, (Özet Bildiri)
2019
201911. Mon87701 Gd Soya Çeşidi Dna İzolasyonu ve Rt-pcr ile Analiz Yönteminin Verifikasyonu ve Ölçüm Belirsizliğinin Hesaplanması
ÜNAL T. T., YILMAZ R.
ULUSLARARASI KATILIMLI 20. BİYOTEKNOLOJİ KONGRESİ, Ankara, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2019, (Özet Bildiri)
2017
201712. İklim Değişikliği ile Gıda Güvencesi Hakkında Farkındalığın Ölçümü, Geliştirilmesi ve Çözüm Önerileri
ÜNAL T. T., YILMAZ R.
19. ULUSLARARASI KATILIMLI ULUSAL BİYOTEKNOLOJİ KONGRESİ, Eskişehir, Türkiye, 1 - 03 Aralık 2017, (Özet Bildiri)
2017
201713. İKLİM DEĞİŞİLİKLİĞİ VE GIDA GÜVENCESİ HAKKINDA FARKINDALIĞIN ÖLÇÜMÜ
ÜNAL T. T., YILMAZ R.
GIDA MÜHENDİSLİĞİ 8. ÖĞRENCİ KONGRESİ, Türkiye, 28 - 29 Nisan 2017, (Özet Bildiri)
Kitaplar
2021
20211. Genetik Modifiye Organizmalar: Gıda, Yem, İzlenebilirlik
Yılmaz R., Ünal T. T.
Gıda Biyoteknolojisi, Zümrüt Begüm Ögel, Editör, Türkiye Klinikleri Yayınevi, Ankara, ss.17-21, 2021
Desteklenen Projeler
2024 - Devam Ediyor
2024 - Devam EdiyorFarklı bölgelerden toplanan kırmızıbiberlerin fizikokimyasal ve fonksiyonel özelliklerinin kemometrik yöntemlerle belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
ÖZCAN SİNİR G. (Yürütücü), ÖZGÖREN A. S., AYKAS ÇİNKILIÇ D. P., ÜNAL T. T., CİNİVİZ M.
2024 - Devam Ediyor
2024 - Devam EdiyorDunaliella salina'dan Yeşil ve Yenilikçi Tekniklerle Karotenoid Eldesi ve Ekstraktın Enkapsülasyonu
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
ÇOPUR Ö. U. (Yürütücü), AKPINAR BAYİZİT A., TAMER C. E., KARA A., YOLCI ÖMEROĞLU P., BEKAR E., et al.
2025 - 2026
2025 - 2026Arı Polenlerinin Element Kompozisyonu (ICP-MS) ve Fraksiyonlama Analizleri Üzerine Rengin Etkisinin Kemometrik Olarak Değerlendirilmesi
TÜBİTAK Projesi , 2209-A - Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı
Ünal T. T.
2025 - 2026
2025 - 2026Arı Polenlerinde Spektrofotometrik Özelliklerin Makine Öğrenmesi Algoritmaları ile Fiziksel Özelliklerden Tahminlenmesi
TÜBİTAK Projesi , 2209-A - Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı
Ünal T. T.
2025 - 2026
2025 - 2026Arı Polenlerindeki Farklı Renk Gruplarının Fenolik Bileşen Kompozisyonu (HPLC-DAD) Üzerine Etkisinin Kemometrik Yorumlanması
TÜBİTAK Projesi , 2209-A - Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı
Ünal T. T.
2022 - 2025
2022 - 2025
Bursa İlinde Yetiştirilen Ahududu (Rubus idaeus L.) ve Yaban Mersininin (Vaccinium spp.) Kemometrik Metotlarla Karakterizasyonu Sınıflandırılması ve Kimliğinin Doğrulanması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
ÇOPUR Ö. U. (Yürütücü), ACOĞLU ÇELİK B., ÇELİK M. A., KOÇ ALİBAŞOĞLU E., SAĞDIÇ O., ÇEBİ N., et al.
2022 - 2024
2022 - 2024Ultrason Ön İşleminin Karamürver Meyvesinin Kurutulması ve Biyoaktif Bileşenleri Üzerine Etkisinin Araştırılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer
SUNA S. (Yürütücü), ÜNAL T. T., ÖZCAN SİNİR G.
2021 - 2024
2021 - 2024Türkiyenin Farklı İllerinde Yetiştirilen Cevizlerin Kemometrik Karakterizasyonu, Sınıflandırılması ve Kimliğinin Doğrulanması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
KAMİLOĞLU BEŞTEPE S. (Yürütücü), ACOĞLU ÇELİK B., YOLCI ÖMEROĞLU P., BEKAR E., ÜNAL T. T., SAKIN A. E., et al.
2020 - 2024
2020 - 2024Bursa İli Uludağ'ın Farklı Bölgelerinden Alınan Arı Polenlerinin Kemometrik Karakterizasyonu
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer
ÇETİN K. (Yürütücü), AKPINAR BAYİZİT A., ÇELENK S., DAŞKIN R., YOLCI ÖMEROĞLU P., ÇIRAK N., et al.
2020 - 2024
2020 - 2024Rheum ribes (Işkın) Bitkisinin Kurutma Koşullarının Yüzey Tepkime Yöntemi ile Optimizasyonu ve Kurutma İşleminin Matematiksel Modellenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
YOLCI ÖMEROĞLU P. (Yürütücü), ÇOPUR Ö. U., ÖZKAN KARABACAK A., SEVEN ERDEMİR Ü., BEKAR E., ÜNAL T. T.
2020 - 2024
2020 - 2024Bursa Bölgesine Ait Arı Polenlerinden Elde Edilen Fenolik Bileşenlerin Karakterizasyonu ve Mikroenkapsülasyon İle Biyorişilebilirliklerinin Artırılması.
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
YOLCI ÖMEROĞLU P. (Yürütücü), ÇOPUR Ö. U., ÇETİN K., ÇIRAK N., AKPINAR BAYİZİT A., BEKAR E., et al.
2020 - 2024
2020 - 2024Gıda Örneklerinde Icp-Ms İle Element Analizine Dayalı Coğrafik Orijin Belirlenmesinde Analitik Yaklaşımlar
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer
SEVEN ERDEMİR Ü. (Yürütücü), BEKAR E., ÜNAL T. T., ÇOPUR Ö. U., AKPINAR BAYİZİT A., YOLCI ÖMEROĞLU P., et al.
2021 - 2022
2021 - 2022Arıcı Körüğünde Karton Yumurta Viyolü Yakılmasının Ballardaki Polisiklik Aromatik Hidrokarbon Seviyelerine Etkisi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer
SAKIN A. E. (Yürütücü), AYDIN L., ÜNAL T. T.
2021 - 2021
2021 - 2021POLEN VE SUMAKLA ZENGİNLEŞTİRİLMİŞ FONKSİYONEL EKMEK ÜRETİMİ: Antioksidan kapasite, fenolik bileşen, ve duyusal özelliklerinin incelenmesi
TÜBİTAK Projesi , 2209-A - Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı
Ünal T. T., Yurttaş E. G.(Yürütücü)
2020 - 2021
2020 - 2021Gıdaların Duyusal Analizlerinde Teknik Yeterlilik, Validasyon ve Yeni Yaklaşımlar Eğitimi
Kalkınma Ajansı
Akpınar Bayizit A., Çopur Ö. U., Yolcı Ömeroğlu P., Seven Erdemir Ü., Çetin K., Çırak N., et al.
2020 - 2020
2020 - 2020Fonksiyonel Nitelikteki Yenilebilir Bazı Çiçeklerin Yağ Asidi Profilinin Gaz Kromatografi-Alev İyonizasyon Dedektörü (GC-FID) ile Belirlenmesi.
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
Akpınar Bayizit A. (Yürütücü), Yolcı Ömeroğlu P., Çetin K., Bekar E., Ünal T. T.
Ödüller
Burslar
2024 - Devam Ediyor
2024 - Devam Ediyor